Het overige nieuws

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir wil de nesten en jongen van een aantal broedvogelsoorten op landbouwpercelen beter beschermen. Naast bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors gaat het vanaf dit jaar ook over blauwe kiekendief, steppekiekendief, grutto en wulp. Allemaal bedreigde, zeldzame vogelsoorten die kunnen broeden op landbouwgronden die niet in natuurbeheer zijn. Elke eigenaar, pachter of gebruiker van een landbouwperceel die bereid is om extra inspanningen te leveren door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, kan een compensatie krijgen voor de gemiste inkomsten.

De grenzen van het biechtgeheim

Vrijdag 30 april 2021
Tribunaliteiten
Bocholt - De grenzen van het biechtgeheimZijn laatste gesprekken die avond had de man met een priester. Hij leefde gescheiden van zijn echtgenote en had psychische problemen. Al twintig jaar was de priester zijn vriend en vond hij steun bij hem.
’s Anderendaags vond zijn echtgenote hem in zijn auto, in de garage van zijn woning. Gestikt. Naast hem foto’s van het koppel in betere tijden.
Drie keer belde de man op de bewuste avond met de priester, Via sms'jes liet hij ook weten dat hij niet verder kon zonder zijn vrouw en hij (…) Het hele nieuwsbericht

Twee tieners gewond

Vrijdag 30 april 2021
In de Hoogstraat raakten gisterennamiddag rond 16 uur een auto en twee 16-jarige fietsers in een aanrijding betrokken. De twee fietsers raakten daarbij gewond. De slachtoffers wonen respectievelijk in Bocholt en Bree.

Opgepast: code oranje

Vrijdag 30 april 2021
Bocholt - Opgepast: code oranjeHet Agentschap Natuur en Bos heeft code oranje in de Limburgse natuur afgekondigd. Voor Heusden-Zolder geldt dat niet alleen in de natuurgebieden die ANB zelf beheert, maar ook in alle andere gebieden. Het is erg droog, de natuurwachters hadden op regen gehoopt, maar de voorspelde neerslag is uitgebleven. Er mag nog wel gewandeld worden in de natuur, maar vuur maken of sigarettenpeuken weggooien is uit den boze. Het publiek wordt ook opgeroepen om als het een rookwolk in de natuur ziet, meteen de brandweer te bellen.
Bocholt - Verkoop stickers loopt niet goedZoomDonderdag 22 april ging de jaarlijkse stickeractie van het Rode Kruis van start. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen de vrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Daarnaast is de sticker ook te koop via lokale handelaars, Delhaize en www.koopdesticker.be. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op. Als de verkoop zo doorgaat, verwacht men een opbrengst van minder dan de helft vergeleken met andere jaren. Om je lokale afdeling van het Rode Kruis te steunen heb je nog tot 6 mei de tijd om stickers te kopen.

Nieuwe vennootschap: D en G

Donderdag 29 april 2021
Dries Colaers uit Bocholt, Gert Hendrix en Michiel Hendrix, beiden uit Oudsbergen, én Wim Colaers uit Peer hebben de besloten vennootschap D en G opgericht met zetel aan de Kapelstraat in Bocholt. Het gaat onder meer om een onderneming in onroerende goederen.
Bocholt - Handbal: Bocholt klopt Initia HasseltIn de mini-competitie van het nationale handbal heeft Bocholt vanavond Initia Hasselt verslagen met 30-16. De ruststand was 12-7. Zaterdag 8 mei om 20.10u speelt Bocholt in Hasselt de finale van de Beker van België tegen Wezet.

Avondklokboetes

Donderdag 29 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - AvondklokboetesGisteren werd in Nederland na ruim drie maanden de avondklok opgeheven. In Eindhoven werden in die periode bijna 2.000 overtreders beboet, in Weert 208, in Cranendonck 71 en in Nederweert 46.

Fietser (41) gewond bij aanrijding

Donderdag 29 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op 't Hasseltkiezel in Bree raakten gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto en een 41-jarige fietser uit Kinrooi in een aanrijding betrokken. Deze laatste werd daarbij gewond.
Na "de misleidende campagnes" over de terugdraaiende teller in 2020 stelt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir vast dat onder meer energiebedrijf Essent "zich bezondigt aan het verspreiden van misleidende informatie aan de Vlaamse consumenten over de terugverdientijd van thuisbatterijen", zo heeft ze vanmorgen bekendgemaakt. De minister vindt dat onaanvaardbaar en eist dat Essent al haar misleidende communicatiemiddelen onmiddellijk stopzet. “Ik sta versteld dat bedrijven zoals Essent gezinnen met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe veilig is je straat?

Donderdag 29 april 2021
Bocholt - Hoe veilig is je straat?ZoomWie geïnteresseerd is in de veiligheid en de leefbaarheid van zijn straat kan zich inschrijven voor de vierde editie van Straatvinken, het burgeronderzoek rond mobiliteit van de Universiteit Antwerpen, HIVA - KU Leuven en de Ringland Academie. Je inschrijven kan hier.
Zodra je ingeschreven bent kan je op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur het verkeer in je straat tellen. Iedereen in heel Vlaanderen kan meedoen. Je telt met (…) Het hele nieuwsbericht

Afvalvrij mei

Donderdag 29 april 2021
Bocholt - Afvalvrij meiZoomHet is weer zover, Afvalvrij mei staat voor de deur. Limburg.net moedigt in mei iedereen aan om zoveel mogelijk afval te vermijden. Want jij laat je toch niet inpakken, zeker niet door onnodige, nutteloze verpakkingen? Handige tips vind je via deze link.

Gezocht: hagen om te heggen

Woensdag 28 april 2021
Bocholt - Gezocht: hagen om te heggenZoomRegionaal Landschap Lage Kempen wil de eeuwenoude en (bijna) vergeten techniek van het heggen leggen nieuw leven inblazen en is op zoek naar geschikte hagen om te leggen. Een gelegde heg diende vroeger als veekering of als ondoordringbare afscheiding. Gelegde heggen vormden prachtige groene lijnen doorheen het landschap en boden onderdak aan allerlei vogels, insecten en kleine zoogdieren.
Maar door de komst van prikkeldraad verdwenen veel gelegde heggen. Heb jij een haag of weet je een locatie met een geschikte haag in de gemeenten Pelt, Bocholt of Hamont-Achel? Bij het Regionaal Landschap wachten ze dan op een berichtje van jou! Alle info over het project, dat gesubsidieerd wordt in het kader van het Europese LEADER-programma voor plattelandsontwikkeling, vind je hier. (Foto Agentschap Onroerend Erfgoed, Geert van der Linden)
Bocholt - Strengere controles op naleving coronamaatregelenEr komen strengere controles op de naleving van de coronamaatregelen. De politie gaat daar intensief op toezien. Dat kondigen de burgemeesters van de gemeenten van de Eerstelijnszone (Pelt, Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel en Peer) aan. Ze roepen hun inwoners op om de coronamaatregelen strikt te blijven opvolgen. Want het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt kan de toestroom nog maar met moeite aan. Vanmorgen lagen er 46 coronapatiënten, van wie er 6 op de afdeling intensieve zorgen (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig weertje

Dinsdag 27 april 2021
Bocholt - Wisselvallig weertjeEen omvangrijke depressie over het zuiden van Europa trekt de volgende dagen naar het noorden van Duitsland en zorgt voor flink wat hemelwater in onze streken vanaf woensdagavond. Na de regen wordt opnieuw koudere lucht aangevoerd. Vóór deze depressie uit, wordt echter warme lucht aangevoerd en kan het kwik hoge waarden bereiken.
Vandaag is het stralend zonnig weer met nauwelijks wolken. Slechts hier en daar komt een stapelwolkje voor of zijn er wat hoge wolkensluiers. Daarbij (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Belangrijke wijziging voor hond en katZoomDat het in België verplicht is om je hond of kat te voorzien van een chip, wist je waarschijnlijk al. Aan de hand van dat chipnummer kan er dan nagegaan worden wie er de eigenaar is, als je trouwe viervoeter bijvoorbeeld beslist om de poten te nemen. Maar vanaf 1 mei is dat niet meer zo gemakkelijk! Dan moet het baasje eerst toestemming hebben gegeven om deze info te delen, zoals bepaald is in de privacywet. Heel belangrijk dus om dat snel te doen als je jouw huisdier vlot wil terugvinden! Goedkeuring geven kan vanaf 1 mei door je aan te melden via dogid.be of catid.be.

Twee jaar cel voor wietteler

Dinsdag 27 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Twee jaar cel voor wiettelerTwee jaar cel en een boete van 8.000 euro: die straf kreeg een veertiger uit Bree voor het opzetten van een wietplantage in zijn woning. De winst die hij maakte - 101.266 euro - werd verbeurdverklaard.

Protestlied tegen leidingstraat

Dinsdag 27 april 2021
Bocholt - Protestlied tegen leidingstraatZoomDe tijd dat we veel protestliedjes hoorden op de radio ligt al verschillende decennia achter ons maar nu werd deze clip ingeblikt door Guy Swinnen en Naragonia. Ze doen hiermee een oproep om nog klacht in te dienen tegen de leidingstraat die een groot stuk van de Limburgse natuur zal doorkruisen. Het is nu vijf voor twaalf, klacht indienen kan nog tot eind deze maand. Meer info via deze link.

Lies Bleyen overleden

Dinsdag 27 april 2021
Bocholt - Lies Bleyen overledenZaterdag is Lies Bleyen overleden, de weduwe van de in 2014 overleden Jan Knevels. Zij was 86 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Bocholt.

De visie van Fobie

Maandag 26 april 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Dakbrand bij bedrijf

Maandag 26 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - Dakbrand bij bedrijfDe brandweer rukte deze namiddag uit voor een dakbrand bij een bedrijf op bedrijventerrein De Kempen in Weert. De schade valt mee. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Nieuwe fietsgidsen beschikbaar

Maandag 26 april 2021
Bocholt - Nieuwe fietsgidsen beschikbaarZoom
Al voor de zesde keer voor Limburg, en de tweede keer voor Antwerpen, verschijnt er een prachtige fietsgids met 92 kant-en-klare fietsroutes met in totaal 117 stopplaatsen (horecazaken) waar kan gepauzeerd worden. Al deze routes lopen via het fietsroutenetwerk (knooppunten...). De gidsen 'Tips voor Fietsers' zijn volledig gratis af te halen via de toeristische diensten van de deelnemende gemeentes, en in alle deelnemende horecazaken (vanaf 7 mei dus). Al deze verdeelpunten vind je op de website, waar je de gidsen ook kan downloaden.
Grensgevallen
Bocholt - Protestactie tegen coronabeleidVanmiddag protesteerde een groepje mensen op de Markt in Weert tegen het coronabeleid van de overheid. De politie nam twee actievoerders mee die weigerden om zich te legitimeren.
Kort nieuws van bij de buren
Op een bouwwerf Op de Koopman in Bree zijn isolatiematerialen gestolen. De diefstal gisteren vastgesteld.

Bocholt verslaat Sporting Pelt

Zaterdag 24 april 2021
Bocholt heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe mini-seizoen gewonnen. Het versloeg Sporting Pelt met 30-31. Bij de rust was de stand 17-15.

Amazone gewond

Zaterdag 24 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Dijkweg in Neeroeteren is gisterennamiddag rond 15.40 uur een amazone uit Bree gewond geraakt toen zij van haar paard viel. Het paard was geschrokken van een voorbijrijdende auto.

Boot valt op snelweg

Zaterdag 24 april 2021
Grensgevallen
Vanmiddag is een boot van een trailer gevallen op de snelweg A2 tussen Weert en Wessem. Het voorval zorgde voor heel wat verkeeershinder.

Beschermingsmechanisme verlengd

Vrijdag 23 april 2021
Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Vlaams beschermingsmechanisme verlengd voor de maanden mei en juni. Wie verplicht gesloten blijft, kan een beroep blijven doen op dat beschermingsmechanisme. Ook wie open is, maar minstens 60% omzetverlies kan aantonen, zoals toeleveranciers en ondernemers uit de reis- en eventsector, kan rekenen op de bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Horecazaken die hun terras openen, kunnen verder op steun rekenen en de (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Drie brandweerkorpsen blussen brandAan de Dr. Anton Philipsweg in Weert brak gisterennamiddag een bermbrand uit. De brand werd bestreden door de brandweer van Maarheeze, Nederweert en Weert.

Droog, zonnig en fris

Vrijdag 23 april 2021
Weerbericht
Bocholt - Droog, zonnig en frisEen hogedrukgebied over de Noordzee bepaalt het weerbeeld voor het weekend. Het blijft droog, maar in een noordelijke luchtstroming wordt eerder koele lucht aangevoerd. De restanten van een zwakke storing brengen op zaterdag meer wolkenvelden, maar zondag domineert de zon opnieuw. De nachten zijn echter koud met grondvorst. Na het weekend is het eerst nog droog met ook ruimte voor wat zon, nadien komen er meer wolken opzetten. Op het einde van de week wordt de luchtstroming zuidwestelijk en is er een verandering (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholter trekt aanvaller aan

Donderdag 22 april 2021
Bocholt - Bocholter trekt aanvaller aanAlessio Allegria (25) zal komend seizoen de kleuren van Bocholter verdedigen. De aanvaller kwam eerder onder meer uit voor Patro Eisden en Lierse Kempenzonen.
Malik Zaghbi uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootscbap The 1 Collection opgericht met zetel aan de Nachtegaalstraat in Bocholt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer herstellen en onderhoud van motorvoertuigen, carrosseriewerkzaamheden en depannagewerkzaamheden.

De nieuwe sticker is er weer!

Donderdag 22 april 2021
Bocholt - De nieuwe sticker is er weer!ZoomVandaag start de 60ste stickeractie van het Rode Kruis. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdeling. Hiermee investeren de vrijwilligers in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen … Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Al deze kleine bijdragen maken samen een groot verschil waardoor onze vrijwilligers hulp in jouw buurt kunnen blijven bieden. De Studio 100-figuren geven alvast het goede voorbeeld en kruipen voor de gelegenheid in een vrijwilligersjasje.

Btw-verlaging in horeca

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Btw-verlaging in horecaZodra de terrassen weer open mogen, komt er een tijdelijke btw-verlaging in de horeca. Dat heeft de federale regering beslist om de horeca te ondersteunen. Zowel op maaltijden als op dranken moet dan tot eind september slechts 6 procent btw worden aangerekend. Het normale btw-tarief voor dranken is 21 procent, voor maaltijden 12 procent.

Aangereden door trein

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Aangereden door treinVanmiddag is een persoon door een trein aangereden op het spoorviaduct over de Zuid-Willemsvaart in Weert. De betrokkene heeft de aanrijding overleefd. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert werd uren onderbroken.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag rond 12.50 uur raakten op de Weertersteenweg in Kinrooi een vrachtwagen en een 14-jarige fietser in een aanrijding betrokken. De fietser liep daarbij verwondingen op.

Wolvin is weer drachtig

Woensdag 21 april 2021
Wolvin Noëlla is weer drachtig. Dat melden het Agentschap Natuur en Bos en het INBO, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Er zijn geen foto's van de drachtige wolvin vrijgegeven. Van haar vijf eerste welpen lopen er nog drie rond, alle drie van het mannelijk geslacht; de twee overige, teefjes, kwamen om in het verkeer.

Leo Schrooten overleden

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Leo Schrooten overledenIn het Z.O.L. in Genk is maandag Leo Schrooten overleden, de echtgenoot van Hilda Luys. Hij was 78 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Code 'geel' in natuurgebieden

Woensdag 21 april 2021
Bocholt - Code 'geel' in natuurgebiedenHet is de jongste dagen weer erg droog en schraal. Bovendien staan heel wat planten zoals de heide en andere in deze tijd van het jaar er altijd droog bij. Daardoor bestaat er een verhoogd risico op natuurbranden en dus heeft het Agentschap Natuur en Bos code geel afgekondigd. Iedere bezoeker van een natuurgebied wordt dus tot voorzichtigheid aangespoord; ook natuurwachters houden een extra oogje in het zeil.

Tamelijk veel zon

Woensdag 21 april 2021
Weerbericht
Bocholt - Tamelijk veel zonHet ene hogedrukgebied trekt weg naar het noordoosten en een ander bouwt op vanuit het noordwesten en komt over de Britse Eilanden te liggen. Tussen beide in trekt er op woensdag een zwak koufront over onze streken. Er volgt opnieuw een langere periode met droog en vrij zonnig weer. Het is tijdelijk wel opnieuw kouder met kans op grondvorst in de vroege ochtend.
Morgen/donderdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Na een koude start met grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht

LCA failliet verklaard

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag aannemer en tuinaanleg LCA uit Kinrooi failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 20 mei ingediend worden.

Gaslek in horecazaak

Dinsdag 20 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - Gaslek in horecazaakDe brandweer rukte vanmiddag uit voor een gaslek aan de verwarmingsketel in een horecazaak aan de Muntpromenade in Weert. De straat werd tijdelijk afgesloten. De netbeheerder heeft het lek gedicht.

Twee inbraken in woningen

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Kinrooi zijn twee woninginbraken gepleegd. In een huis in het Scheyerveld gingen dieven vandaag met een tv, een spelcomputer en geld aan de haal. In een huis aan de Truyenstraat is gisteren een elektrische fiets gestolen.

Koffiemachine gestolen

Dinsdag 20 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Koffiemachine gestolenIn een woning aan de Oudestraat in Bree maakten inbrekers een koffiemachine buit. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Grensgevallen
In de Zuid-Willemsvaart in Weert zijn twee reeën verdronken. De brandweer heeft vanmorgen de dode dieren aangetroffen en uit het water gehaald.
Bocholt - Margriet Bloemen (107) overledenIn WZC Gaerveld in Hasselt is vrijdag Margriet Bloemen overleden, de weduwe van de in 1972 overleden Jozef Aerts. Zij was 107 jaar en afkomstig van Reppel. De uitvaatliturgie vindt woensdag plaats in de parochiekerk van Zonhoven. Haar urne wordt bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Zonhoven-Centrum.

Grote flitsmarathon

Dinsdag 20 april 2021
Bocholt - Grote flitsmarathonZoomWoensdag is het opnieuw opletten geblazen want in het hele land houden de federale en lokale politie dan weer een flitsmarathon, de veertiende al. Van 6 uur woensdagmorgen tot 6 uur donderdag loop je een grotere kans om gepakt te worden als je te snel rijdt. Hier in de regio staat de flitsauto van de lokale politie op de gemeente- en gewestwegen. De federale wegpolitie houdt controles op de E313 en E314. De vorige flitsmarathon was in oktober vorig jaar. Ondanks de aankondiging vooraf zijn toen in heel het land 35.443 pv's opgemaakt en 331 rijbewijzen ingetrokken.

Gasleiding geraakt bij werken

Maandag 19 april 2021
Bocholt - Gasleiding geraakt bij werkenDe brandweer rukte vanmiddag rond 12.30 uur uit omdat er tijdens werken een gasleiding werd geraakt op het kruispunt van de Nelissenhofweg en de Parklaan in Weert. De netbeheerder heeft het lek gedicht.

Week van de teek

Maandag 19 april 2021
Bocholt - Week van de teekZoomHet is de week van de teek. In het tekenseizoen, dat langzaam op gang komt, worden elke week duizenden mensen door teken gebeten. Heb je een teek? Verwijder die dan zo snel mogelijk, dat halveert de kans op ziekte van Lyme. Houd de plek van de beet drie maanden in de gaten. Ga naar je huisarts als je een ring of vlek ziet, of als je last krijgt van andere gezondheidsklachten. En waar bijten teken gewoonlijk? Op de foto: een volgezogen teek, naast een lucifertje. (Archieffoto)

Jos Aegten overleden

Maandag 19 april 2021
Bocholt - Jos Aegten overledenVrijdag is Jos Aegten overleden, de echtgenoot van Sophie Breemans. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) in intieme kring plaats in de parochiekerk van Bocholt. U kan de uitvaart volgen op www.uitvaartzorgvanhove.be
Bocholt - Piron coördinator damesvoetbalMarc Piron wordt coördinator van het damesvoetbal bij Bocholter. Hij was eerder onder meer aan de slag als scout binnen de KBVB.
Bocholt - Aantal besmettingen stijgt weerHet aantal besmettingen met het coronavirus stijgt weer. In de provincie Limburg stijgt de incidentie tot ± 276/100.000 inwoners per week of een stijging met zowat 15%. Er zijn nog maar zes van de 42 gemeenten in de provincie die een lagere incidentie dan 100/100.000 per week vertonen. 22 Limburgse gemeenten hadden in de afgelopen week een incidentie die hoger lag dan 200/100.000, dat zijn er zeven meer dan vorige week. Limburg staat er dus slechter voor dan twee maanden geleden. Drie gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Toch geen staking bij De Lijn morgenEr komt morgen dan toch geen staking bij De Lijn in Limburg. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt. Volgens de bonden heeft constructief overleg met de directie er voor gezorgd dat de staking vermeden kon worden. Op de website van De Lijn is te lezen dat men hoopt dat er geen hinder gaat zijn: "We hopen dat er maandag geen of minieme hinder zal zijn op de dienstverlening." Hoe weet je morgen of je bus rijdt? Kijk op delijn.be/nl/haltes. Daar zie je welke ritten aan je halte zullen passeren.

Twee vrouwen en man gewond

Zondag 18 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11.15 uur botsten twee auto's in de Kookshofstraat in Bree. Daarbij raakten een 43-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Kinrooi, en een 63-jarige vrouw uit Bree gewond.
Bocholt - Morgen gaan de scholen weer openZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Staking bij De Lijn op maandag

Vrijdag 16 april 2021
Bocholt - Staking bij De Lijn op maandagZoomDoor een vakbondsactie komende maandag 19 april wordt er aanzienlijke hinder verwacht op de dienstverlening van De Lijn in de provincie Limburg. Naar verwachting zal de staking maandag een aanzienlijke impact hebben op het busvervoer in de hele provincie. Pas maandagochtend zal duidelijk worden in welke mate de stakingsoproep wordt opgevolgd. De stakingsaanzegging is een gevolg van ontevredenheid bij de Limburgse chauffeurs over onder meer een aantal veranderingen die De Lijn in heel Vlaanderen doorvoerde, (…) Het hele nieuwsbericht

Zon met stapelwolken

Vrijdag 16 april 2021
Weerbericht
Bocholt - Zon met stapelwolkenEen hogedrukgebied uitgestrekt van Scandinavië tot het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een eerder koele, maar vrij droge luchtstroming vanuit het noorden tot het noordoosten. In deze luchtstroming worden wolkenvelden meegevoerd met slechts af en toe een bui. Na de doortocht van een zwakke storing met mogelijk een lokale bui op dinsdag stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het zachter.
Vandaag is er flink wat zon en na een koude start met lichte vorst of grondvorst kan het kwik oplopen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het aantal fietsers dat in het Nederlandse verkeer omkwam is in 25 jaar nog nooit zo hoog geweest. Vorig jaar waren er dat 229, 26 meer dan in 2019 en één meer dan in 2018. Een derde van alle fietsdoden, 74 personen, verongelukte op een e-bike. Dit blijkt uit cijfers van het Nederlandse bureau voor de statistiek. In totaal waren er vorig jaar in Nederland 610 verkeersdoden te betreuren, 7,7 procent minder dan in 2019.

Nieuwe vennootschap: MDP

Donderdag 15 april 2021
Kurt Maessen uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Mineral Deco Paints, verkort MDP, opgericht met zetel aan de Lozerstraat. Doel van de vennootschap: groothandel in verf, verfbenodigdheden, toebehoren en decoratiemateriaal.
Bocholt - Regering versoepelt coronamaatregelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wegwerpmaatschappij

Donderdag 15 april 2021
Vandaag gelezen
"Bij het kopen van schoenen voor onze dochter was de eigenaar van de winkel opmerkelijk openhartig. Hij vertelde dat sneakers voor jongeren zo worden gemaakt dat ze gemiddeld vier maanden meegaan. Aangezien de producenten ervan uitgaan dat jongeren drie paar schoenen hebben, moeten ze elk paar dus na één jaar vervangen. De wegwerpmaatschappij in haar ergste vorm." (Kerk & leven).

Bai Vossen overleden

Donderdag 15 april 2021
Bocholt - Bai Vossen overledenDinsdag is Bai Vossen overleden, de echtgenoot van Magda Vangerven. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt een plaats in het columbarium op de begraafplaats van Kaulille.
Bocholt - Voorzichtige versoepeling coronamaatregelenVermoedelijk vanaf 8 mei mogen de terrassen weer open. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Het is een van de "voorzichtige" versoepelingsmaatregelen die eraan zitten te komen. Hoewel: prijs de dag niet voor het avond is! De besmettingscijfers zijn bij ons weer aan het stijgen, ook over de grens. Strikte toepassing van alle maatregelen blijft voorlopig helaas noodzakelijk...

Openbaar onderzoek naar fietsbrug

Woensdag 14 april 2021
Bocholt - Openbaar onderzoek  naar fietsbrugZoomVan vrijdag 16 april tot en met zaterdag 15 mei loopt een openbaar onderzoek over de plannen voor de fietsbrug in Houthalen-Helchteren. Bezwaren indienen kan in die periode via www.houthalen-helchteren.be/bekendmakingen. De brug komt er als snelle ingreep binnen het complex project van de Noord-Zuidverbinding (N74) en zal in Helchteren-Noord de fietssnelweg F74 volgen. Vandaag moeten fietsers en voetgangers daar de Grote Baan oversteken, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. De werken aan de fietsbrug starten na de zomer. 

Nog altijd nachtvorst

Woensdag 14 april 2021
Bocholt - Nog altijd nachtvorstOndertussen noteren we al half april en nog steeds is het koud. Oorzaak is een hogedrukgebied boven Engeland. Aan de oostelijke flank van dit hoog wordt koude lucht van Arctische oorsprong in een noordelijke stroming naar onze regio gevoerd. De lucht is zelfs voldoende onstabiel om een lokale bui te laten ontstaan. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verplaatst het hoog zich richting Scandinavië, wordt de luchtstroming noordoostelijk en is er meer zon.
Vandaag is er (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (67) gewond bij botsing

Woensdag 14 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Bosstraat in Bree raakten deze voormiddag rond 10.45 uur een 67-jarige fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt.
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij op bedrijventerrein
Op het bedrijventerrein Kampershoek in Weert heeft de politie een grote hennepkwekerij met honderden planten ontdekt. Er zijn twee
arrestaties verricht. De apparatuur en de hennepplanten worden vernietigd.

Zware straf voor inbrekers

Dinsdag 13 april 2021
Bocholt - Zware straf voor inbrekers
De rechtbank in Tongeren heeft drie Nederlanders veroordeeld voor diefstallen in de jachthaven van Kinrooi. Zij kregen straffen gaande van 12 tot 37 maanden cel. De rechtbank beval de onmiddellijke
aanhouding van één van de veroordeelden.

Lène Nysen overleden

Maandag 12 april 2021
Bocholt - Lène Nysen overledenIn Pelt is gisteren Lène Nysen overleden, de weduwe van Pierre Van Daal, die in 2002 overleed. Ze was 91 jaar en afkomstig van Bocholt. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.

Wereld Parkinson Dag

Zondag 11 april 2021
Bocholt - Wereld Parkinson DagZoomHet is vandaag 'Wereld Parkinson Dag'. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Het is de snelst toenemende hersenziekte, waarbij bepaalde hersencellen langzaam afsterven. Daardoor veranderen bewegingen en het gedrag van wie getroffen is. De meeste mensen met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 65 jaar, maar er worden almaar meer jongere mensen getroffen. Vandaag is het de geboortedag van James Parkinson, de Engelse arts die als eerste de ziekte als een samenhangend geheel herkende en beschreef.
Op Medinet.tv kan je een speciaal programma bekijken over Parkinson met Maarten Cox als muzikale gast.
Bocholt - Laat die lente maar gauw komen!ZoomMario Vanoppen fotografeerde dit winterkoninkje, klaarblijkelijk nog niet lang uit het nest...

'Roundup doodt ook hommels'

Zondag 11 april 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Roundup doodt ook hommels'ZoomDe veelgebruikte onkruidverdelger Roundup doodt ook hommels. De dodelijke werking komt niet van het actieve (en omstreden) bestanddeel glyfosaat, maar van een andere stof in het bestrijdingsmiddel. Dat concluderen onderzoekers op basis van proeven met verschillende formuleringen van glyfosaat. De studie is  gepubliceerd in Journal of Applied Ecology. Meer in de NRC. (Foto Josh Vandijck)
Bocholt - Plots meer Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis 40 patiënten opgenomen met een Covid-19-besmetting. Gisteren waren er dat nog 28 en op 1 april "slechts" 17. Een en ander zou te maken hebben met de uitbreiding van de Britse variant van het coronavirus. Van de 40 Covid-patiënten liggen er 7 op de intensieve afdeling. 

Achilles Bocholt wint van Atomix

Zaterdag 10 april 2021
Bocholt - Achilles Bocholt wint van AtomixAchilles Bocholt heeft vanavond in Haacht de oefenwedstrijd tegen Atomix overtuigend gewonnen. Uitslag: 23-44.
Bocholt - Beperkte handbalcompetitie vanaf 17 aprilDe Koninklijke Belgische Handbalfederatie organiseert tussen 17 april en 5 juni een volwaardige nationale competitie voor herenteams met zes clubs. De deelnemende ploegen worden opgedeeld in twee poules van telkens drie teams waarvan de nummers 1 en 2 van elke poule op het einde een kruisfinale zullen spelen. De winnaars van die kruisfinales spelen één finale in Hasselt om zo tot een nationaal kampioen te komen en de Europese tickets te verdelen. In deze competitie zijn er geen dalers. De ontknoping van de nationale competitie wordt door de VRT live uitgezonden op televisie.
Grensgevallen
Op het met verkeerslichten uitgeruste kruispunt Randweg Zuid en Aan Vijftien in Nederweert kwam het in de vooravond tot een botsing tussen twee auto's. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De twee auto's waren niet meer rijvaardig en werden afgesleept door een berger. De politie leidde het verkeer om.

Vuurwerk activeert brandalarm

Zaterdag 10 april 2021
Grensgevallen
In de parkeergarage aan het Stationsplein in Weert ontstond deze namiddag rookontwikkeling waardoor het brandalarm in werking trad. De rookontwikkeling was veroorzaakt door vuurwerk.
Het Noorderhart Mariaziekenhuis heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de levering, plaatsing, aansluiting, indienststelling en opvolging van een systeem voor zogenaamde warmtekrachtkoppeling (WKK). Bij WKK wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa).
De techniek is vooral ontwikkeld voor grote (…) Het hele nieuwsbericht

Wanneer terug een 'pint drinken'?

Zaterdag 10 april 2021
Bocholt - Wanneer terug een 'pint drinken'?ZoomDe heropening van de horeca was aangekondigd voor 1 mei,  maar sinds gisteren staat ze weer op losse schroeven en wordt de datum 15 mei naar voor geschoven. Benieuwd wat ze er woensdag op de Veiligheidsraad van gaan zeggen. Ook opvallend in deze is trouwens de vaststelling dat er weer enkel over de horeca wordt gesproken, en over cultuur... geen woord! (Tekening Dirk Van Bun)

Frans Heylen overleden

Zaterdag 10 april 2021
Bocholt - Frans Heylen overledenOp 5 april overleed Frans Heylen, de weduwnaar van de in 1987 overleden Jeanne Cuppens en de echtgenoot van Dina Grossberger. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Bocholt.
Alle gedeputeerden van Nederlands-Limburg hebben vandaag hun ontslag gegeven. Ook gouverneur Theo Bovens stelt zijn functie beschikbaar. Een en ander heeft te maken met een schandaal over de besteding van provinciale subsidies. Dat werd aan het licht gebracht door de krant NRC. Volgens gedeputeerden en gouverneur ontbreekt nu het vertrouwen om verder te kunnen besturen.

Weekend valt in het water

Vrijdag 9 april 2021
Bocholt - Weekend valt in het waterActieve storingen bepalen het weer over onze streken tijdens het weekend. Er wordt daarbij flink wat hemelwater verwacht. Na het weekend wordt het droger dankzij de invloed van een hogedrukgebied. Met een noordelijke luchtstroming is het aanvankelijk wel eerder koud. Later in de week wordt de luchtstroming oostelijk en kan het kwik wat hoger uitkomen. Het is ook meestal droog.
Vandaag is het rustig voorjaarweer met een afwisseling van wolken en zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel schade bij woninbrand

Donderdag 8 april 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Veel schade bij woninbrandVanavond ontstond tijdens de afwezigheid van de bewoners brand in een huis aan de Riekskensstraat in Bree. De brand heeft grote schade aangericht. De brandweer heeft de woonst geventileerd. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De service is alles

Donderdag 8 april 2021
Bocholt - De service is allesZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Op bezoek bij Erdogan...

Donderdag 8 april 2021
Bocholt - Op bezoek bij Erdogan...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Louis Broekx overleden

Donderdag 8 april 2021
Bocholt - Louis Broekx overledenDinsdag is Louis Broekx overleden, de echtgenoot van Drina Hillen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag in intieme kring plaats in de parochiekerk van Bocholt. Begroeting: vandaag en morgen na telefonische afspraak (089-46.33.23) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Alice Vandewal overleden

Donderdag 8 april 2021
Bocholt - Alice Vandewal overledenZondag is Alice Vandewal overleden. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Condoleren: www.uitvaartzorgvanhove.be

Bocholter shopt bij Westerlo

Woensdag 7 april 2021
Bocholt - Bocholter shopt bij WesterloBocholter heeft met de 19-jarige Zenn Ulenaers een nieuwe verdediger aangetrokken. Ulenaers komt over van Westerlo.

Stadsbrug weigert dienst

Woensdag 7 april 2021
Grensgevallen
Vanmorgen rond 10.15 uur weigerde de Stadsbrug in Weert alle dienst. Het wegverkeer werd omgeleid en het scheepvaartverkeer stilgelegd. Rond 11.40 uur was het euvel verholpen.

Ree gered uit kanaal

Dinsdag 6 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - Ree gered uit kanaalDeze voormiddag belandde een ree in de Noordervaart in Nederweert-Eind. Het dier werd door de brandweer op het droge gebracht.
Bocholt - Ondertussen, in de trein naar de kust...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sneeuw en andere grillen

Dinsdag 6 april 2021
Weerbericht
Bocholt - Sneeuw en andere grillenOntwaken onder een sneeuwtapijt in april, neen, zo vaak komt dat niet voor. Door de combinatie van een hogedrukgebied ten westen van Schotland en een depressie over Scandinavië wordt in een strakke noordelijke luchtstroming onstabiele en erg koude arctische lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen wordt de stroming zuidwestelijk en wordt de aangevoerde lucht wat zachter. 
Vandaag was het even schrikken in de ochtend, op veel plaatsen lag er een wit sneeuwtapijt van (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt bedrijfspand binnen

Dinsdag 6 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - Auto rijdt bedrijfspand binnenGisteren is een auto binnengereden in een bedrijfsgebouw op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Er vielen geen gewonden maar er is wel grote materiële schade.

Hennepkwekerij ontdekt

Dinsdag 6 april 2021
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij ontdektVanochtend heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen aan de Magnesiumstraat in Nederweert. Er stonden meer dan duizend planten. Zowel de planten als de apparatuur worden vernietigd.
Kort nieuws van bij de buren
Aan een handelszaak op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is een vrachtwagen gestolen. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Bocholt - 'Aan het raam zitten is verplicht'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Voorgoed verloren?

Zondag 4 april 2021
Vandaag gelezen
"Veel oude volkstradities rond Pasen zijn zo goed als verloren gegaan. Zoals een schutterij die huis aan huis spek ophaalde, recepten voor apostelsoep en bijzondere geluiden. Want van witte donderdag tot paaszaterdag was eeuwenlang het geluid van klepperende kinderen te horen. Het is voorgoed verstomd."
(L1.nl)
Bocholt - Ophokplicht voor kippen versoepeldZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Mathias Stinckens overleden

Zaterdag 3 april 2021
Bocholt - Mathias Stinckens overledenIn Genk overleed op 27 maart Mathias Stinckens, de echtgenoot van Nelly Dreezen. Hij was 80 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Maria Van Eijndhoven overleden

Zaterdag 3 april 2021
Bocholt - Maria Van Eijndhoven overledenOp 30 maart overleed Maria Van Eijndhoven, de weduwe van de in 2002 overleden René Claessens. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lieske Hendrix overleden

Vrijdag 2 april 2021
Bocholt - Lieske Hendrix overledenIn Maaseik is woensdag Lieske Hendrix overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Mathieu Hons. Zij was 97 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Paaspresentje voor leden Okra

Donderdag 1 april 2021
Bocholt - Paaspresentje voor leden OkraZoomIn plaats van de jaarlijks feestvergadering werden de leden van Okra Trefpunt Bocholt bedacht met een mooi zakje paaseitjes en aanmoedigende paaswensen. De ruim 250 Okra-leden wisten het ten zeerste te appreciëren!

Twee militairen gewond

Donderdag 1 april 2021
Grensgevallen
Vanmiddag zijn twee Nederlandse militairen gewond geraakt in Weert. Dat gebeurde op het militaire oefenterrein op de Weerterheide. Wat er precies gebeurde, is niet geweten.

Hommels observeren

Donderdag 1 april 2021
Bocholt - Hommels observerenZoomHet mooie weer lokt ook de hommels naar buiten - ze zijn op zoek naar nectar op de eerste lentebloemen. Hommels zijn eigenlijk wilde bijen en in België zijn er maar liefst dertig soorten. Een deel daarvan is sterk bedreigd. Natuurpunt vraagt om observaties van hommels bij te houden en door te geven. Je kan deze onschadelijke zoemers trouwens gemakkelijk fotograferen. Meer info via deze link. (foto Marleen Abeels)

Slijpmachine gestolen

Donderdag 1 april 2021
Uit een werfkeet aan de Bergerheidestraat is een slijpmachine gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Europa in kleur

Donderdag 1 april 2021
Bocholt - Europa in kleurZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Stijging aantal teken

Donderdag 1 april 2021
Bocholt - Stijging aantal tekenZoomSciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid, volgt elk jaar tekenbeten op bij de Belgen via hun website en mobiele applicatie ‘TekenNet. Uit de cijfers blijkt dat het aantal tekenbeten in 2020, na enkele jaren met lagere aantallen, terug is toegenomen. Met de start van de lente begint het Agentschap Zorg & Gezondheid opnieuw met de campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck.” Daarnaast onderzoekt TekenNet dit jaar opnieuw de aanwezigheid van ziektekiemen in teken. Sciensano doet daarom een oproep aan iedereen die een tekenbeet oploopt: registreer de beet op TekenNet en stuur de verwijderde teek tussen 1 april en 31 oktober 2021 gratis met de post naar Sciensano. Meer info via deze link.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen