Het overige nieuws

Twintiger onder invloed van drugs

Zondag 28 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeerscontrole op de Weertersteenweg in Kinrooi liep afgelopen nacht een twintiger uit Maaseik tegen de lamp. De jongeman, een beginnend bestuurder, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Bocholt - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Taxichauffeur neergestoken in EindhovenOp een taxistandplaats nabij de vertrekhal van Eindhoven Airport is vanavond een taxichauffeur neergestoken. De man werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De marechaussee heeft de dader na een achtervolging gearresteerd.

Janny Langens overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Bocholt - Janny Langens overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige en in Bocholt woonachtige Janny Langens overleden, de echtgenoot van Lea Driesen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Joseph Hesius overleden

Zaterdag 27 februari 2021
Bocholt - Joseph Hesius overledenOp 21 februari overleed de uit Bocholt afkomstige en in Houthalen-Helchteren woonachtige Joseph Hesius, de weduwnaar van Magdalena Bruers. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring,

Bestelwagen uitgebrand

Vrijdag 26 februari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Bestelwagen uitgebrandOp de Altweerterkapelstraat in Weert is in de vooravond een bestelwagen uitgebrand. Het voertuig is onherstelbaar beschadigd. De brand was te wijten een technisch defect.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Bocholt - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Bocholt - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Agressieve treinreiziger aangehouden

Donderdag 25 februari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Agressieve treinreiziger aangehoudenOmdat hij zich agressief gedroeg naar andere reizigers toe is gisterenavond een treinreiziger uit de trein gezet in het station van Weert. Op het perron viel de man weer reizigers lastig en sloeg hij een agent. De agressieveling is aangehouden.

Man (64) gewond bij aanrijding

Donderdag 25 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Weertersteenweg in Kinrooi botsten gisterennamiddag rond 17.15 uur een auto en een motorfiets. Een 64-jarige man uit Kinrooi raakte daarbij gewond.

Veroordeeld voor avondklokrellen

Woensdag 24 februari 2021
Grensgevallen
Een dertiger uit Weert die in januari betrokken was bij de avondklokrellen in Eindhoven heeft acht maanden cel gekregen. Hij gooide met stenen naar de politie en plunderde een supermarkt. Aan de supermarkt moet de man 9.950 euro schadevergoeding betalen.

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Bocholt - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Bocholt - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Ondergrondse hennepkwekerij ontdekt

Dinsdag 23 februari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Ondergrondse hennepkwekerij ontdektIn een bos in Nederweert heeft de politie vandaag een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Ze telde een 100-tal plantjes Zowel de apparatuur als de hennepplanten zijn afgevoerd ter vernietiging. 

Wegreus met betonplaten gekanteld

Dinsdag 23 februari 2021
Grensgevallen
Op de N275 Nederweert-Weert is deze namiddag een wegreus geladen met betonplaten gekanteld. Het ongeval had heel wat verkeershinder tot gevolg. De opruimingswerkzaamheden namen geruime tijd in beslag.

Twee gewonden bij botsing

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Toleikstraat in Bree botsten deze namiddag rond 14.15 uur een bromfietser en een auto. Een 44-jarige vrouw uit Maaseik en een 47-jarige man uit Oudsbergen raakten daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank behandelde vandaag een brandstichting op de parking van een garage aan de Gruitroderkiezel in Bree. Daarbij vlogen dertien voertuigen in brand. De brand zou gesticht zijn om de verzekering op te lichten. De brandstichters en de eigenaar van de in brand gestoken auto riskeren zware straffen. De rechtbank maakt haar vonnis bekend op 23 maart. (PG)
Bocholt - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Bocholt - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Bocholt - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
In de Kanaallaan in Bree raakten gisterennamiddag rond 17 uur een auto en een 71-jarige fietsster uit Bree. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Bocholt - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Bocholt - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Bèr Van Erum (102) overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Bocholt - Bèr Van Erum (102) overledenIn Reppel is woensdag Bèr Van Erum overleden, de weduwnaar van de in 2015 overleden Mia Ramaekers. Hij was 102 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in de parochiekerk van Bocholt, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Reppel.

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Bocholt - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Bocholt - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Bocholt - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Hennepkwekerij in horecazaak

Donderdag 18 februari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij in horecazaakBij een inval in een horecazaak in de Stationsstraat in Weert is de politie vanochtend gestoten op een hennepkwekerij voor zo'n 100-150 planten. Een man die zich in het pand bevond is aangehouden.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Bocholt - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Bocholt - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Bocholt - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Alice Dingenen overleden

Woensdag 17 februari 2021
Bocholt - Alice Dingenen overledenIn Pelt is zondag Alice Dingenen overleden, de weduwe van Michel Cox, die in 2019 overleed. Ze was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, waarna de urn begraven wordt bij Michel op de begraafplaats van Kaulille. Condoleren kan via fam. Cox-Dingenen, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt. 

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Bocholt - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Bertha Van Otterdijk overleden

Woensdag 17 februari 2021
Bocholt - Bertha Van Otterdijk overledenIn Peer is maandag de uit Kaulille afkomstige Bertha Van Otterdijk overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Gène Jansen. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Kleine-Brogel.
Bocholt - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitslaande loodsbrand

Dinsdag 16 februari 2021
Grensgevallen
Bocholt - Uitslaande loodsbrandDe brandweer rukte deze namiddag uit voor een uitslaande loodsbrand aan de Roermondseweg in Weert. In de loods stonden voertuigen en lagen werkmaterialen. Tijdens de blussingswerkzaamheden werd de Roermondseweg afgesloten voor het verleer. De oorzaak van de brand is niet bekend.

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Bocholt - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Bocholt - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Bocholt - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Kans op ijzel morgenvroeg

Zondag 14 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Er bestaat kans op ijzelvorming morgenvroeg. Alvast in Nederland is code rood uitgegeven vanwege "ijzel en verraderlijke gladheid op de lokale wegen".

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Bocholt - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Bestelwagen botst op auto

Zaterdag 13 februari 2021
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert is gisterenmiddag een bestelwagen achterop een auto ingereden. Door de klap botste de auto op zijn voorganger. Twee voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Josée Cardinaels overleden

Zaterdag 13 februari 2021
Bocholt - Josée Cardinaels overledenWoensdag is de uit Wijshagen afkomstige Josée Cardinaels in WZC De Voorzienigheid in Bocholt overleden. Zij was de weduwe van de in 2012 overleden Thieu Verwielen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Bocholt - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Oppassen voor vallend ijs

Vrijdag 12 februari 2021
Bocholt - Oppassen voor vallend ijsZoomDit weekend worden zachtere temperaturen voorspeld, waardoor het gevaar op vallend ijs nog zal toenemen. De brandweer en de gemeenten van Hulpverleningszone Noord-Limburg roepen daarom iedereen op om ijs in goten, op terrassen of balustrades zoveel mogelijk zelf te verwijderen. Door de zon smelt het ijs op veel plaatsen, waardoor er brokken naar beneden kunnen vallen. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties en/of schade zorgen.
Op openbaar domein, waar gevaar voor vallend ijs dreigt, staat de (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven weg met werkmaterialen

Vrijdag 12 februari 2021
In een woning aan de Hoogstraat sloegen dieven toe. Zij gingen er met werkmaterialen aan de haal.

Elisa Swennen overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Bocholt - Elisa Swennen overledenGisteren is de uit Reppel afkomstige en in Peer woonachtige Elisa Swennen overleden, de weduwe van de in 1994 overleden Leo Nelis. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Twee spelers weg bij Bocholt

Donderdag 11 februari 2021
Ben Didden en Kevin Geebelen trekken de deur achter zich dicht bij Bocholt VV. Didden trekt naar Eendracht Louuwel, Geebelen naar Esperanza Pelt.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Bocholt - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: JN Solutions

Donderdag 11 februari 2021
Joren Neyens (28)uit Bocholt heeft de besloten vennootschap JN Solutionsopgericht met zetel aan de Vosheuvelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van elektrotechnische installaties, metselwerken, het leggen van vloeren, afbraakwerken en draineringswerken.

Even genieten van de winter

Donderdag 11 februari 2021
Bocholt - Even genieten van de winterZoomWe hebben toch enkele sneeuwdagen te pakken. Voor de jeugd een zegen, voor anderen vervelend. Toch maar even kijken naar mooie winterbeelden, want daar kan iedereen van genieten. Rudy Luys maakte dit filmpje.

Drie cannabisplantages ontdekt

Donderdag 11 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Drie cannabisplantages ontdektPolitie CARMA voerde maandagochtend drie huiszoekingen uit in Kinrooi, in het kader van een lopend drugsonderzoek. Op elke locatie trof de politie een cannabisplantage aan. Vier personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
De speurders vielen binnen in twee woningen in de Smeetsstraat en in een woning in de Rondstraat. In de eerste woning in de Smeetsstraat trof men een plantage aan in de kelder. In twee kweekruimtes stonden 550 cannabisplanten en werd er diefstal van elektriciteit (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Bocholt - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Nieuwkomer voor Bocholt B

Woensdag 10 februari 2021
Liam Brands zal komend seizoen de kleuren verdedigen van Bocholt B. Hij komt over van Nevok Gruitrode.

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Bocholt - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Bocholt - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Alda Truijen overleden

Woensdag 10 februari 2021
Zondag is de uit Bocholt afkomstige Alda Truijen overleden, de echtgenote van Pedro Martinez. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag in beperkte kring plaats in de St-Martinuskerk in Westmalle.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Bocholt - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Bocholt - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Ook in Bocholt een appelbabbel

Dinsdag 9 februari 2021
Bocholt - Ook in Bocholt een appelbabbelZoomOp 6 februari was er een nationale appelbabbelbak georganiseerd door Ferm in ket kader van de appelbabbelcampagne die het hele jaar door gaat. Ook de leden van Ferm Bocholt bakten taarten, cakes en muffins. Daarmee trokken ze dan naar hun buren, vrienden of familie om een gezellige coronaproof appelbabbel te houden.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)
Grensgevallen
Bocholt - Vrouw omgekomen in appartementsbrandVanochtend rond 3 uur brak brand uit in een appartement aan het Molenakkerplein in Weert. De bewoonster moest gereanimeerd worden maar bezweek later aan de opgelopen verwondingen. De brandoorzaak is nog niet duidelijk.

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Vaccinatiecentrum Peer bijna klaar

Maandag 8 februari 2021
Bocholt - Vaccinatiecentrum Peer bijna klaarHet vaccinatiecentrum in de voormalige VDAB-gebouwen aan de Noordervest in Peer is vrijwel klaar. Dat kon Vlaams minister Wouter Beke vandaag vaststellen tijdens een werkbezoek. Volgens de minister zal men volgende week kunnen beginnen met het vaccineren van het zorgpersoneel. Vanaf maart - afhankelijk van de levering van de vaccins - kunnen dan tot duizend mensen per dag gevaccineerd worden. In totaal kunnen er de komende maanden 49.200 inwoners uit Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Palmans overleden

Maandag 8 februari 2021
Bocholt - Thoke Palmans overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Thoke Palmans overleden, de weduwe van Thieu Bloemen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Bocholt - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Bocholt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Verjaardagsfeestje stilgelegd

Zondag 7 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie Carma heeft vrijdagavond een verjaardagsfeestje stilgelegd op Scheyersveld in Kinrooi. De agenten schreven zeven boetes uit.

Controle op drugstoerisme

Zondag 7 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA organiseerde vrijdagavond een controleactie gericht op drugs en drugstoerisme. Op drie locaties in Kinrooi en Oudsbergen werden 41 voertuigen en 50 personen aan een grondige controle onderworpen. Eén bestuurder werd betrapt onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken. In twee voertuigen trof de politie lachgas aan. De eigenaars kregen een GAS-PV en het lachgas werd in beslag genomen. Drie personen hadden een kleine hoeveelheid drugs op zak en er werd ook een verboden geneesmiddel aangetroffen. Een bestuurder was onder invloed van alcohol en een andere bestuurder kreeg een waarschuwing omdat zijn voertuig technische gebreken vertoonde.

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Bocholt - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Twee auto's uitgebrand

Zaterdag 6 februari 2021
Grensgevallen
Vanochtend rond 3 uur zijn twee auto's uitgebrand in de Van Halenstraat in Weert. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht.

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Bocholt - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Nieuwe vennootschap: Kwaspen

Zaterdag 6 februari 2021
Roel Kwaspen uit Bocholt hebben de besloten vennootschap Kwaspen opgericht met zetel aan de Watermolenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, strategische, organisatorische, commerciële of administratieve aard.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Bocholt - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Dreesen overleden

Zaterdag 6 februari 2021
Bocholt - Jos Dreesen overledenDinsdag is de uit Bocholt afkomstige en in Peer woonachtige Jos Dreesen overleden, de echtgenoot van Marie José Houben. Hij was 83 jaar. Het afscheid en het begraven van de urne op de begraafplaats van Lozen vinden in besloten kring plaats.

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Bocholt - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Drugspand zes maanden gesloten

Vrijdag 5 februari 2021
Grensgevallen
De burgemeester van Weert heeft beslist een woning aan de Doormanstraat zes maanden te sluiten. Hij nam deze beslissing nadat in het betrokken huis drugs werden aangetroffen.
Bocholt - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Smeets overleden

Vrijdag 5 februari 2021
Bocholt - Lena Smeets overledenIn Genk is maandag Lena Smeets overleden, de echtgenote van Jean Hendrix. Ze was 73 jaar. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.uitvaartzorgvanhove.be.

Rune Doms naar Bocholt VV

Donderdag 4 februari 2021
De 19-jarige middenvelder Rune Doms verkast van Esperanza Pelt naar Bocholt VV. Club en speler bereikten een overeenkomst voor één seizoen.
Bocholt - Ronny Schuermans blijft keeperstrainerRonny Schuermans blijft ook komend seizoen keeperstrainer bij Bocholt VV. Rocky Peeters (T1) blijft ook aan boord.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Bocholt - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom

Michel Gijbels overleden

Woensdag 3 februari 2021
Bocholt - Michel Gijbels overledenGisteren is in Genk de in Overpelt woonachtige Michel Gijbels overleden. Hij was 63 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Rouwadres: fam. Gijbels, Winterdijkweg 8, 3950 Kaulille. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Bocholt - Eerste vaccins voor personeel MariaziekenhuisIn het Mariaziekenhuis in Pelt is vandaag een deel van het zorgpersoneel ingeënt tegen het coronavirus. Het gaat om 263 personeelsleden en artsen van de spoeddienst, de dienst intensieve zorgen en de Covid-afdeling. Ze kregen het Moderna-vaccin ingespoten. De Noorderhart-campus telt in totaal een 1600-tal personeelsleden. Vanaf volgende week begint de inenting van de rest van het personeel.

Bocholt telt 13.252 inwoners

Dinsdag 2 februari 2021
Op 1 januari 2021 telde Bocholt 13.252 inwoners, 104 meer dan op 1 januari 2020. (Bron: Statbel, het Belgisch Statistiekbureau).

Nieuwe vennootschap: Boomkapper

Dinsdag 2 februari 2021
Josephus Camp uit Bocholt heeft de besloten vennootschap Boomkapper opgericht met zetel aan de Fabriekstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het vellen van bomen en het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en sportvelden.
Grensgevallen
Bocholt - Brandwonden opgelopen bij keukenbrandDe brandweer rukte gisterenavond uit voor een keukenbrand in een flat aan de Schaekenstraat in Weert. De bewoners van de aangrenzende flats werden uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd. Een persoon liep brandwonden op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Compressor gestolen

Maandag 1 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf in de Jan Geerkensstraat in Kinrooi is vandaag een diefstal vastgesteld. Onbekenden gingen aan de haal met een compressor.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Werkstraf en boete voor drugsdealerEen werkstraf van 200 uren en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die een dertiger uit Bree kreeg voor het dealen van drugs. Hij verstopte onder meer drugs in zijn diepvriezer en had onder meer klanten in Bocholt en Peer.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Bocholt - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst donderdagnacht een nieuw verlicht verkeersbord op de E314 aan het Klaverblad in Lummen, in de rijrichting Nederland. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23u en 3u. Vanaf 21u wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.
Het verkeer op de snelweg wordt aan (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen