Het overige nieuws

Jean Van Gompel overleden

Zondag 31 oktober 2021
Bocholt - Jean Van Gompel overledenDonderdag is in het Noorderhart Mariaziekenhuis Jean Van Gompel overleden, de echtgenoot van Annie Reyniers. Hij was afkomstig van Boom en werd 86 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20u) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Terugkijken op Dubai

Zondag 31 oktober 2021
Bocholt - Terugkijken op DubaiZoomFloris and the Flames zijn terug uit Dubai, na een succesrijk verblijf op de wereldtentoonstelling. "We maakten bijgevoegde compilatie (8 minuten) van ons optreden in het Millennium Amphitheatre in Dubai," zegt Dries Peeten. "Het geeft een goed overzicht van de muziekstukken, die we er tijdens het European Union Honour Day Gala hebben gebracht, samen met onder andere dansers uit Italië, muzikanten uit Bulgarije en een zangkoor uit Oostenrijk."

Bocholter VV wint van Hades

Zondag 31 oktober 2021
Bocholt - Bocholter VV wint van HadesBocholter VV heeft met 3-0 gewonnen van Hades Hasselt. De doelpunten werden gescoord door Romero Regales (2) en Wouter Scheelen. De ruststand was 2-0.
Grensgevallen
Sinds vorig jaar leeft er in het gebied De Groote Heide een wolf. Die heeft sindsdien zo'n 70 keer toegeslagen. Vorige week werden er in Borkel-en-Schaft een kalfje en een schaap doodgebeten, meldt Eindhovens Dagblad. Twee kalfjes zijn vermist. Het gaat om kalfjes van het Salers-ras; Salers-runderen worden uitgezet in natuurgebieden om die te begrazen.
Gedupeerde eigenaar is Jan Lamers uit Borkel-en-Schaft. Hij heeft meteen alle drachtige koeien naar de boerderij gehaald. Ook de veertien kalfjes staan veilig aan huis in een afrastering met stroom. Ook in Leende werd een schaap doodgebeten, vermoedelijk door dezelfde wolf.
De wolf hoort niet tot de roedel die op het militair domein in Oudsbergen zijn thuisbasis heeft.  

Bocholt wint handbaltopper

Zaterdag 30 oktober 2021
De handbaltopper tussen Sezoens Bocholt en Sporting Pelt is gewonnen door Bocholt. Uitslag: 37-28.Na vijf minuten was het al 5-0 maar Pelt kwam terug tot 10-8. Rust: 17-14. In de 2de helft drukte Bocholt door en nam een maximale voorsprong van 11 doelpunten.

KFC Kaulille - Ham Utd 0-3

Zaterdag 30 oktober 2021
Bocholt - KFC Kaulille - Ham Utd 0-3KFC Kaulille heeft vanavond thuis verloren van Ham Utd. Uitslag: 0-3.

Auto tegen boom en vangrail

Zaterdag 30 oktober 2021
Grensgevallen
Bocholt - Auto tegen boom en vangrailOp de Helmondseweg in Weert is gisterenavond een auto tegen een boom en vangrail gebotst. De bestuurder zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Bocholt - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Bocholt - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Lydia Gielkens overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Bocholt - Lydia Gielkens overledenOp 26 oktober is Lydia Gielkens overleden, de echtgenote van Bartholomeus Pareyns. Zij was 80 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Kaulille. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Bocholt B- SV Breugel 3-4

Vrijdag 29 oktober 2021
Bocholt - Bocholt B- SV Breugel 3-4in vierde provinciale D heeft Bocholter B vanavond thuis verloren van SV Breugel. Uitslag: 3-4.

Stal Sport - RC Reppel uitgesteld

Vrijdag 29 oktober 2021
In tweede provinciale A gaat de wedstrijd Stal Sport - RC Reppel dit weekend niet door. Corona blijft parten spelen.
Bocholt - 12 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 12 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er zijn 3 patiënten met vermoeden van COVID-19.
Kort nieuws van bij de buren
Deze voormiddag rond 11 uur werd op de Grauwe Torenwal in Bree een fietsster aangereden door een auto. Een 43-jarige vrouw uit Oudsbergen werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige kwam in opdracht van het parket ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Autobestuurder verblind door de zon

Donderdag 28 oktober 2021
Grensgevallen
Gisterenavond is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Diesterbaan in Weert. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De autobestuurder was verblind door de laagstaande zon.

470 laagvliegers betrapt

Woensdag 27 oktober 2021
Grensgevallen
Bocholt - 470 laagvliegers betraptBij een snelheidscontrole op de Ringbaan-Noord in Weert zijn vandaag 470 hardrijders betrapt. Aan de controlepost passeerden 1.034 voertuigen.
Bocholt - 10 coronapatiënten in het MariaziekenhuisVandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Voorleesweek wordt voorleesmaand

Woensdag 27 oktober 2021
Binnenkort - van 20 tot 28 november - is het weer Voorleesweek. De bibliotheek doet er zelfs een schepje bovenop en maakt er een voorleesmaand van. Dat wil zeggen dat je er elke zaterdagvoormiddag in november naar het voorleesmoment kan gaan. Iedereen is welkom!

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Wuytjens overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Bocholt - Thieu Wuytjens overledenIn WZC "Ter Meeuwen" in Oudsbergen is maandag Thieu Wuytjens overleden, de weduwnaar van Mia Schrooten. Hij was 94 jaar en afkomstig van Kaulille. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in de Belgebergstraat 5.

Lieske Alders overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Bocholt - Lieske Alders overledenMaandag is Lieske Alders (89) overleden, de weduwe van de in 2018 gestorven Jaak Vandewaerde. Zij woonde in Bocholt maar was afkomstig van Achel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Bocholt - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Bocholt - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Bocholt - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Bocholt - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Bocholt - Politiezone Carma ten strijde tegen radicaliseringDe politiezone Carma krijgt 60.000 euro van Vlaanderen om in de vier gemeenten van de zone een project uit te werken dat radicalisering op sociale media tegengaat. Met dat doel zal onder meer software worden ontwikkeld om extreme standpunten en haatberichten online in kaart te brengen. Tegelijk willen de vier gemeenten positieve en verbindende boodschappen brengen als tegengewicht voor polarisering en radicalisering.
"De bedoeling is dat we de sociale media opvolgen. Dat kan met een tool zijn, (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Weer 9 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Bocholt - Oplossing voor mestoverschot?ZoomEr is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Trilplaat gestolen op werf

Maandag 25 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op een werf van wegwerkzaamheden aan de Nieuwstadstraat in Bree is een trilplaat gestolen. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Jacques Schouteden overleden

Maandag 25 oktober 2021
Bocholt - Jacques Schouteden overledenOp 22 oktober is Jacques Schouteden overleden, de echtgenoot van Hilda Vanderhoydonc. Hij was 80 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens aan de Aarschotsesteenweg in Tienen. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).
Bocholt - Sporting Ellikom - Bocholter B 2-4Sporting Ellikom heeft vanmiddag thuis verloren van Bocholter VV B. Uitslag: 2-4.
Bocholt - Tweemaal winst voor Bocholtse damesZoomIn het damesvoetbal zijn de dames van Bocholt VV op dreef. Vandaag won de B-ploeg (foto) met 9-2 (!) van Herk-de-Stad; Nieke Lemmens scoorde drie keer. Gisteren versloegen de dames van de A-ploeg die van KRC Genk met 2-1. (Foto Bocholt VV)

Zuster Geertrui overleden

Zondag 24 oktober 2021
Bocholt - Zuster Geertrui overledenVrijdag is in de priorij O.L.V. van Klaarland zuster Geertrui overleden, in de wereld Elza Amelia Victoria Theunkens. Ze was afkomstig van Lommel, groeie op in Oostham en werd 70 jaar. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (15-16u) in de priorij Klaarland in Lozen-Bocholt. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.

Pandoering voor FC Kauillle

Zaterdag 23 oktober 2021
Bocholt - Pandoering voor FC KauillleFC Kaulille heeft vanavond met 13-1 verloren op het vekld van FC Maasland NO A. Zaterdag speelt FC Kaulille thuis tegen Ham United.

Bocholt VV klopt Sporting Hasselt

Zaterdag 23 oktober 2021
Bocholt - Bocholt VV klopt Sporting HasseltBocholter VV heeft vanavond met 0-2 gewonnen van Sporting Hasselt. Zondag speelt Bocholter VV thuis tegen RC Hades Kiewit Hasselt A.

Reppel - Grote Heide: 0-0

Zaterdag 23 oktober 2021
Bocholt - Reppel - Grote Heide: 0-0Reppel is thuis tegen Sporting Grote Heide niet verder gekomen dan een doelpuntenloos gelijkspel. De coach van Grote Heide werd in de tweede helft door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd.

Handbal: Bocholt klopt Tongeren

Zaterdag 23 oktober 2021
Sezoens Bocholt heeft vanavond de Limburgse derby tegen Handbal Tongeren gewonnen met 23-32. Bij de rust was het al 8-18.

Botsing op A2 snelweg

Zaterdag 23 oktober 2021
Grensgevallen
Bocholt - Botsing op  A2 snelwegGisterenavond raakten twee auto’s in een aanrijding betrokken op de snelweg A2 tussen Weert en Nederweert. De éne auto belandde in de berm, de andere kwam dwars over de rijbaan te staan. De slachtoffers werden medisch onderzocht. Een berger heeft de wagens afgesleept. Het ongeval had verkeershinder tot gevolg.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Nieuwe vennootschap: AF

Vrijdag 22 oktober 2021
Ann Flipkens uit Bocholt heeft de besloten vennootschap AF opgericht met zetel aan de Hamonterweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen op het gebied van public relations en communicatie en consulting op het gebied van beheer en management.

Plofkrakers op het matje

Vrijdag 22 oktober 2021
Bocholt - Plofkrakers op het matjeVandaag is in Hasselt de rechtszaak van start gegaan tegen vier mannen die verantwoordelijk worden geacht voor plofkraken in Hamont-Achel, Bree en Kinrooi. Het opblazen van de geldautomaat van BNP Paribas Fortis in Hamont-Achel leverde hen meer dan 150.000 euro op. De bende sloeg ook in Wallonië toe. De berichten riskeren tussen de zeven en tien jaar cel. Op 26 november wordt de zaak verder behandeld.(PG)
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Scooterrrijder rijdt tegen auto

Woensdag 20 oktober 2021
Grensgevallen
Deze namiddag is op de Wilhelminasingel in Weert een scooterrijder tegen een auto gereden. De scooterrijder en de duozitter werden medisch onderzocht.

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Bocholt - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Bestelwagen en ambulance botsen

Woensdag 20 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Bestelwagen en ambulance botsenZoomOp de Meeuwerkiezel in Bree botsten deze voormiddag rond 11.40 uur een bestelwagen en een ambulance. De bestuurder van de ambulance, een 58-jaar uit Maasmechelen, raakte daarbij gewond.

Frans Vanderwegen overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Bocholt - Frans Vanderwegen overleden
In het Noorderhart Mariaziekenhuis is vandaag Frans Vanderwegen overleden, de weduwnaar van Treeske Palmaers. Hij was afkomstig van Meeuwen en werd 90 jaar.  De uitvaartplechtigheid heeft plaats in intieme kring. Frans zal begraven worden op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Paula Jambon overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Bocholt - Paula Jambon overledenIn het Noorderhart Mariaziekenhuis is gisteren Paula Jambon overleden, de echtgenote van Gerard Walraven. Ze was afkomstig van Kaulille en werd 79 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag om 18u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in uitvaartcentrum Vandebosch in de Brugstraat.

Jongen aangereden door auto

Dinsdag 19 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Breeërsteenweg in Kinrooi is vanmorgen rond 8.30 uur een minderjarige fietser aangereden door een auto. De jongen raakte daarbij gewond.

Anny Engelen overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Bocholt - Anny Engelen overledenOp 15 oktober is Anny Engelen overleden, de weduwe van de in 1994 gestorven Mathieu Kreemers. Zij was 88 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Bussels in Neeroeteren.
Bocholt - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Motorrijder rijdt in op auto

Maandag 18 oktober 2021
Grensgevallen
Op de Ringbaan-Oost in Weert is vanmorgen een motorrijder ingereden op een auto. De motorrijder liep daarbij verwondingen op.

Geld gestolen in woning

Maandag 18 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Uit een woning in de Venlosesteenweg in Kinrooi is cash geld gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Damesvoetbal: Lommel-Bocholt 2-4

Zondag 17 oktober 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 2-4 verloren van Bocholt. Aan de rust was de stand 1-3. Lommel B won met 1-5 in Dilsen-Stokkem. De ruststand was 0-5.

Auto en bestelwagen botsen

Zondag 17 oktober 2021
Grensgevallen
Op de Randweg-West in Nederweert kwam het vanavond tot een aanrijding tussen een auto en een bestelwagen. De auto belandde op zijn zijkant. De inzittenden werden medisch onderzocht.

Hennepkwekerij ontmanteld

Zondag 17 oktober 2021
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij ontmanteldDe politie heeft vanochtend een hennepkwekerij ontmanteld in een rijtjeshuis aan de Limburglaan in Weert. Er is één arrestatie verricht.

Botsing in Kaulillerdorp

Zondag 17 oktober 2021
In Kaulillerdorp botsten gisteren rond 7 uur een auto en een scooter. Een 28-jarige man uit Lommel liep daarbij verwondingen op.

Vrouw (38) gewond bij botsing

Zondag 17 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Bocholterkiezel in Bree botsten gisteren rond 19.40 uur twee auto's. Een 38-jarige vrouw uit Londerzeel raakte daarbij gewond.

Drie auto's in botsing betrokken

Zaterdag 16 oktober 2021
Grensgevallen
Deze voormiddag raakten drie auto's in een ongeval betrokken in de Julianastraat in Stramproy. De betrokken bestuurders werden medisch onderzocht. Twee auto's waren niet meer rijvaardig en werden afgesleept door een berger.

Bocholt VV A - Diegem 3-3

Zaterdag 16 oktober 2021
Bocholt - Bocholt VV A - Diegem 3-3Bocholt VV heeft vanavond thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen Diegem. De ruststand was 3-1. UPDATE Een wedstrijdverslag van de club: 
Hoe moest de supporter van Bocholt VV zich eigenlijk voelen, gisteravond rond de klok van tien? Ontgoocheld, omdat een riante voorsprong luttele minuten voor tijd nog werd weggegeven? Of toch tevreden, omdat tegen een sterke(re) tegenstander een felbevochten punt werd behaald? Bocholt–Diegem loste alleszins de (…) Het hele nieuwsbericht
Handbalclub Sezoens Bocholt is in de BENE League gaan winnen van Hurry-Up. Uitslag: 32-33.

Kaulille verliest van Lutlommel A

Zaterdag 16 oktober 2021
Bocholt - Kaulille verliest van Lutlommel AKFC Kaulille heeft vanavond met 0-5 verloren van Lutlommel A.

Park Houthalen - RC Reppel 3-0

Zaterdag 16 oktober 2021
Bocholt - Park Houthalen - RC Reppel 3-0Park Houthalen heeft vanavond de drie punten thuis gehouden tegen RC Reppel. Uitslag: 3-0. UPDATE Een wedstrijdverslag van Park:
Amper na twee minuten was het ei zo na 1-0 maar de deklat besliste anders op een schot van Joeri Op de Locht. Zeven minuten later kwam dan toch de openingstreffer via een kopbal van Jarno Boonaerts. Ondanks dat Park de hele eerste helft de betere ploeg was, morste het met kansen zodat we met een magere 1-0 stand de rust (…) Het hele nieuwsbericht

Bocholt VV B - Opoeteren 4-0

Zaterdag 16 oktober 2021
Bocholt VV B heeft vanavond SSD Opoeteren geklopt met 4-0. Zondag 24 oktober speelt Bocholt B uit op het veld van Sporting Ellikom.

Pistool uit kanaal gevist

Zaterdag 16 oktober 2021
Grensgevallen
In Nederweert hebben magneetvissers vanmiddag een pistool uit de Zuid-Willemsvaart gevist. Het gaat wellicht om een pistool uit de Tweede Wereldoorlog.

Maria Thijs overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Bocholt - Maria Thijs overledenWoensdag is Maria Thijs overleden, de weduwe van Jan Oosterbosch. Zij was 82 jaar en afkomstig van Kaulille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) in uitvaartcentrtum Matheï in Bilzen.

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Bocholt - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Bocholt - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Bocholt - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Tien arrestaties in drugsonderzoek

Woensdag 13 oktober 2021
Grensgevallen
Bij invallen in totaal zestien panden heeft de Nederlandse politie vandaag tien personen opgepakt. De actie kaderde in een grootschalig onderzoek naar de productie van en handel in synthetische drugs. In Weert werden zes woningen doorzocht; in een daarvan werd een groot geldbedrag gevonden. Ook viel de politie binnen in zes loodsen, waarvan een in Weert en drie in Someren. 

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Bocholt - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Bocholt - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Auto botst op rotsblok

Dinsdag 12 oktober 2021
Grensgevallen
Op de Kasteelsingel in Weert is vanmiddag een auto tegen een rotsblok gereden. De chauffeur bleef ongedeerd. Zijn zwaar beschadigde wagen werd afgesleept door een berger.

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Bocholt - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Bocholt - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Bocholt - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Stroomstoring in ziekenhuis

Dinsdag 12 oktober 2021
Grensgevallen
Vanochtend was er een stroomstoring in het ziekenhuis in Weert. De storing werd veroorzaakt door een defect in de technische installatie. Door het voorval kwam de zorg in het ziekenhuis echter niet in gevaar, aldus een woordvoerder.

Vrouw bezwijkt na ongeval

Maandag 11 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
De 92-jarige vrouw die zaterdag levensgevaarlijk gewond werd toen zij op de oprit van haar woning aan de Meeuwerkiezel in Bree aangereden werd door een bestelwagen is inmiddels aan de opgelopen verwondingen bezweken.

Kettingbotsing op A2 bij Weert

Maandag 11 oktober 2021
Grensgevallen
Bocholt - Kettingbotsing op A2 bij Weert
Op de A2 bij Weert raakten deze namiddag vier auto's in een kettingbotsing betrokken. De snelweg werd even afgesloten. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De  auto's waren niet meer rijvaardig en werden afgesleept door een berger.

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Dief steekt winkelpersoneel neer

Maandag 11 oktober 2021
Grensgevallen
In een warenhuis van Albert Heijn aan het 18 Septemberplein in Eindhoven zijn vanmiddag rond 13.30u twee personeelsleden gewond geraakt toen een betrapte winkeldief op hen instak met een mes. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte vluchtte op een fiets. De politie kon hem even later arresteren. Daarbij werden twee waarschuwingsschoten gelost.

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Bocholt - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw bestuur bij Okra

Zondag 10 oktober 2021
Okra Bocholt heeft nieuwe bestuurvoorzitters: Marie-Jeanne Cillen, Jaak Goyens en Johan Schildermans. Het nieuwe bestuur werd voorgesteld tijdens het herfstfeest van de vereniging.

Mia Heynickx overleden

Zondag 10 oktober 2021
Bocholt - Mia Heynickx overledenIn Pelt is donderdag Mia Heynickx overleden, de weduwe van Mathieu Corstjens. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijbegraving op de begraafplaats van Bocholt vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Vrouw (92) aangereden door bestelwagenZoomOp de Meeuwerkiezel in Bree is gisteren een 92-jarige vrouw aangereden door een bestelwagen. De vrouw wandelde op de oprit van haar woning toen het ongeval gebeurde. Zij werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Bocholt - Kaulille verliest van Houthalen VVHouthalen VV heeft vandaag Kaullie verslagen met 1-0.

Bocholt VV verliest opnieuw

Zondag 10 oktober 2021
Bocholt - Bocholt VV verliest opnieuwOndanks de trainerswissel is Bocholt VV A met 0-1 gaan verliezen bij Cappellen. Bocholt ontvangt zaterdag Diegem Sport. Bocholt VV B won met 1-6 in Molenbeersel. UPDATE De eerste ploeg kreeg geen loon naar werken, aldus de club. Een discutabele strafschop deed de Damburgers de das om. “Bocholt speelde een moeizame eerste helft”, vertelt Kevin Dieme. “We gaven amper kansen weg, maar creëerden er ook te weinig. In de slotfase staken we de neus aan het (…) Het hele nieuwsbericht
In de BENE League van het handbal heeft Sezoens Bocholt vanavond verloren van de Nederlandse Kembit Lions. Uitslag: 31-34. De Bocholtse verdediging had haar beste avond niet... De ruststand was 19-15.

RC Reppel klopt KRC Peer

Zaterdag 9 oktober 2021
Bocholt - RC Reppel klopt KRC PeerRC Reppel heeft vanavond thuis gewonnen van KRC Peer. Uitslag: 4-3. Voor Reppel scoorden Langens en Bussels (3).

Bocholt B - Membruggen 0-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Bocholt - Bocholt B - Membruggen 0-1In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bocholt B vanmiddag thuis verloren van Membruggen. Uitslag: 0-1.

Man uit Zuid-Willemsvaart gered

Zaterdag 9 oktober 2021
Grensgevallen
Vanochtend rond 3 uur is aan de Minderbroederslaan in Weert een man uit de Zuid-Willemsvaart gered. De man die onderkoelingsverschijnselen vertoonde is naar het ziekenhuis gebracht. Hij was in het water beland na een avondje uit.

Esperanza-dames verslaan Bocholt

Vrijdag 8 oktober 2021
Bocholt - Esperanza-dames verslaan BocholtIn de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt vanavond Bocholt VV verslagen met 4-0. UPDATE Een wedstrijdverslag van de club:
Voor het burenduel met Bocholt VV moest speelster Lize Hendrikx in doel postvatten, de twee andere doelvrouwen waren beiden out. Een betere start kan Pelt niet hebben, Stephanie Vriens scoort al na goed drie minuten spelen, 1-0. Pelt blijft als een geoliede machine verder razen en Caro Verweyen trapt in minuut (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
In de Swennenstraat in Bree botsten gisteren rond 16.30 uur een auto en een 31-jarige fietser uit Bree. Deze laatste raakte gewond.
Bocholt - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/zaterdag is het de Dag van de palliatieve zorg. Een dag om gesprekken over het levenseinde onder de aandacht te brengen. Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans heel belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Door erover te praten kan je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kunt je wensen, verlangens, zorgen en angsten delen. De dood hoort bij het leven, en dat willen we bespreekbaar maken. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning. Daarom doet Noorderhart mee aan de bekendmaking van de campagne “Doodgewoon. Praten over leven en dood.”
Meer info over palliatieve zorg in Noorderhart
(Med. Noorderhart)

1000ste operatie met robot

Vrijdag 8 oktober 2021
Bocholt - 1000ste operatie met robotZoomAfgelopen week heeft de dienst orthopedie van Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt de 1000ste operatie uitgevoerd onder begeleiding van een MAKO-robot. Om dit te vieren, werd de dienst door de leverancier in de bloemetjes gezet. Zij overhandigden een certificaat en trakteerden de medewerkers van het operatiekwartier op taart.
Sinds april 2018 werken de orthopedische chirurgen van Noorderhart met deze chirurgische robot voor het uitvoeren van een totale knieprothese, goed voor meer dan 800 (…) Het hele nieuwsbericht

Brand in keuken

Donderdag 7 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag ontstond brand in een woning aan de Solterveldstraat in Bree. De schade is beperkt gebleven.

Jaak Gabriëls vervolgd voor fraude

Donderdag 7 oktober 2021
Bocholt - Jaak Gabriëls vervolgd voor fraudeVandaag is het proces gestart tegen minister van Staat Jaak Gabriëls en de voormalige top van Open VLD Bree. Zij worden beticht van fraude. Door het overschrijden van de redelijke termijn vraagt het Openbaar ministerie geen celstraffen maar alleen geldboetes. In deze zaak staan vijftien personen terecht. Voor Gabriëls wordt de vrijspraak gepleit. (PG)
Bocholt - Acht procent te snel tijdens flitsmarathon
Gisteren vond de nationale flitsmarathon plaats. Ook Politie CARMA ging met de flitswagen op pad. Tussen 6 18 uur werden op vijf verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 2.653 voertuigen waarvan 214 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden.

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Bocholt - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Twee drugspanden gesloten

Woensdag 6 oktober 2021
Grensgevallen
Bocholt - Twee drugspanden geslotenDe burgemeester van Weert heeft besloten twee drugspanden te sluiten. Het gaat om een bedrijfspand aan de Graafschap Hornelaan en een huis aan de Looimolenstraat.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Bocholt - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Bocholt - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Bocholt - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Bocholt - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Reppel wint bij Turkse

Zondag 3 oktober 2021
Bocholt - Reppel wint bij TurkseRC Reppel is bij Turkse FC gaan winnen met 1-4.

Vandaag gezien in Kleine-Brogel...

Zaterdag 2 oktober 2021
Bocholt - Vandaag gezien in Kleine-Brogel...ZoomBij de rotonde in Kleine-Brogel - en in Kaulille - staan wegwijzers naar het LRV-ruiterkampioenschap van morgen op Hennemeeuwis in (Neer)Pelt. Op verscheidene borden is de schilder van dienst in "camions" de "i" vergeten... Trailers is wel correct. 
In het handbal is Sezoens Bocholt bij Initia Hasselt gaan winnen met 29-36. Bocholt blijft aan de leiding in de BENE-league.

Bocholter VV verslaat Bilzen

Zaterdag 2 oktober 2021
Bocholt - Bocholter VV verslaat BilzenBocholter VV heeft Belisia Bilzen verslagen. Uitslag: 4-1. UPDATE Een clubverslag van de wedstrijd: Een start met 3 op 12, amper twee keer gescoord en de trainer op de wip: het woord ‘crisis’ wordt vaak nogal snel in de mond genomen, maar nu leek het gepast. Interimcoaches Schuermans en Vangompel stonden voor de moeilijke opdracht een spelersgroep die alle vertrouwen kwijt was, klaar te stomen voor de lastige derby tegen S.V. Belisia Het was meteen duidelijk (…) Het hele nieuwsbericht

FC Kaulille - Sp. Wijchmaal 1-4

Zaterdag 2 oktober 2021
Bocholt - FC Kaulille - Sp. Wijchmaal 1-4FC Kaulille heeft vanavond thuis verloren van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 1-4 .

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.
Bocholt - Tuinhier-Bocholt viert 45-jarig bestaanZoomNa een onderbreking van anderhalf jaar heeft Tuinhier Bocholt zijn activiteiten terug opgestart. In 2021 bestaat onze vereniging 45 jaar en om dat te vieren werd er gekozen om de leden uit te nodigen op een barbecue op zondagmiddag. In het welkomstwoord van onze voorzitster was er een speciale vermelding voor drie aanwezigen die al van bij de start van onze vereniging in 1976 lid zijn van de vereniging: Mia Kessels en Piet en Miet Lowis-Roelofs (foto boven) ontvingen hiervoor een kleine attentie. Dan (…) Het hele nieuwsbericht
Tuinhier-Bocholt viert 45-jarig bestaanTuinhier-Bocholt viert 45-jarig bestaan
Zoom

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Bocholt - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
In het damesvoetbal heeft de A-ploeg van Bocholt met 2-0 Bokrijk verslagen.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Dertig maanden cel voor wietplantageDe correctionele rechtbank van Tongeren heeft een vijftiger veroordeeld tot 30 maanden cel voor het opzetten van een wietplantage in Bree. De man kreeg ook een boete van 12.000 frank. Voor het illegaal aftappen van elektriciteit is hij een schadevergoeding van ruim 6.000 euro verschuldigd aan Fluvius. (PG)
Tribunaliteiten
Bocholt - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Nieuwe dansvoorstelling van Judith ClijstersZoomVolgende week zaterdag 9 oktober wordt het een grote dag voor de Breese dansperformer Judith Clijsters. Dan gaat in CC Palethe haar nieuwste dansvoorstelling ‘The road to anywhere’ in première. Die voorstelling is het resultaat van het brandend verlangen om fysiek weer volledig opgeslorpt te worden door ritme en muziek. Samen met haar co-danseres Isabella Arboleda gebruikt Judith haar persoonlijke en professionele ervaringen uit de salsa-scene als archief om deze (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen