Het overige nieuws

Deze namiddag schoof een veertiger uit Oudsbergen met zijn speed pedelec uit en belandde onder een tractor. Het ongeval gebeurde op de aansluiting van de Bosstraat en de Kapelstraat in Bocholt. De fietser, die lichtgewond raakte, is naar het ziekenhuis gebracht.

100 jaar 'Ferm' in Bocholt

Dinsdag 31 mei 2022
Bocholt - 100 jaar 'Ferm' in BocholtZoomOp 6 juni 2021 bestond Ferm Bocholt (het vroegere KVLV) 100 jaar. Door het coronavirus moest het eeuwfeest tot tweemaal toe worden uitgesteld, maar medio mei konden de Ferm-dames eindelijk het 100-jarig bestaan vieren. Na de academische zitting met de speeches van voorzitsters Gert Gielkens en Mieke Kerkhofs, nationaal voorzitster Nic Van Gool, schepen Jan Verjans en Frido Steensels van Landelijke Gilden was er een receptie en konden de leden genieten van een feestmaal. Daarna was er nog een zeer ontspannende avond met fijne muziek. (Viviane Brouwers)

Tuinhuisje uitgebrand

Dinsdag 31 mei 2022
Grensgevallen
Bocholt - Tuinhuisje uitgebrandVanmorgen is een tuinhuisje uitgebrand in de Joannes Knaepenstraat in Weert. De brandweer moest vanmorgen ook uitrukken voor een containerbrand in de Kromstraat.
Bocholt - Oevers van beken maaien is maatwerkZoomHet provinciebestuur beheert 1.625 km onbevaarbare waterlopen. 30 km daarvan krijgen deze maand een extra maaibeurt om wateroverlast door zomeronweders te beperken. In het najaar, tussen september en december, vinden de (grotere) winterruimingen plaats. In de tussentijd roept begroeiing in de waterloop soms vragen op. Worden de beken wel goed onderhouden? Een interessante uitleg vindt u hier. (Archieffoto)
Morgen wordt er gestaakt bij de openbare diensten. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van de vakbonden tegen de algemene malaise in de sector en onder meer het koopkrachtverlies, het gebrek aan personeel en investeringen. Je moet rekening houden met een verstoring van het openbaar vervoer. De Lijn schat dat ongeveer 60 procent van de bussen zal rijden. Bij de NMBS denken ze aan één trein op vier. Bij de VRT wordt een beperkte programmatie voorzien, onder meer de regionale programma's bij Radio 2 zijn geschrapt.
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren organiseerde Politie CARMA een verkeersactie op 3 locaties in Bree, As en Zutendaal. 273 personen werden gecontroleerd. Er werd één persoon, die geseind stond voor opzettelijke slagen en verwondingen, gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. Eén bestuurder verkeerde onder invloed van verdovende middelen en moest zijn rijbewijs voor zes uur inleveren. Daarnaast werden er twee niet verzekerde voertuigen weggetakeld en stelden de agenten vier overtredingen vast wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Verzet tegen padel groeit

Maandag 30 mei 2022
Bocholt - Verzet tegen padel groeitZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het is lente: parende padden

Maandag 30 mei 2022
Bocholt - Het is lente: parende paddenZoom"Ons pad loopt niet over rozen, Josée..." (Foto Trinette Paesen)

Vandaag is het Wereld MS-dag

Maandag 30 mei 2022
Vandaag is het Wereld MS-dag. MS is een ongeneeslijke auto-immuunaandoening van het centrale zenuwstelsel. Tot dit centrale zenuwstelsel behoren de hersenen en het ruggenmerg. Heb je MS, dan wordt de myelinelaag, dit is de beschermlaag rond de zenuwen, aangetast door je eigen immuunsysteem. De ziekte leidt tot verschillende (on)zichtbare symptomen en het ziekteverloop is onvoorspelbaar en erg divers. De ziekte treft zo’n 13 000 Belgen.
Vandaag staat MS wereldwijd in de schijnwerpers. (…) Het hele nieuwsbericht

Gestrand in het mulle zand

Zondag 29 mei 2022
Grensgevallen
Op de Boshoverheide in Weert reed een bestelwagen uit Bree zich vanmorgen vast in het mulle zand. De bestuurder riep de hulp in van een vriend om met zijn bestelwagen zijn voertuig weg te trekken maar ook die reed zich vast. De gestrande bestuurders moesten een beroep doen op een takeldienst om weg te geraken.

Orka gezien in Parijs

Zondag 29 mei 2022
Bocholt - Orka gezien in ParijsZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Vandaag trekt het Ros Beiaard uitZoomVandaag trekt in Dendermonde de Ros Beiaardommegang uit, een van oorsprong religieuze optocht die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Dat "ros" wordt gedragen door de pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en omringd door de vedelaar, Kalleke Step, de Ros Beiaardharmonie, de hellebaardiers en de buskruitschutters. Het was twaalf jaar wachten voor men het peirt nog eens kon zien - tien jaar sinds de vorig ommegang plus twee jaar corona.
Lisa Van Gucht (13) interpreteerde het Ros op haar manier in bijgaande tekening. Omdat haar papa van Dendermonde is, was dit voor haar een leuke uitdaging. Op de tekening zie je beneden de drie reuzen, dan de knaptanden, Kalleke Step, de vedelaar en het peirt zelf met de Vier Heemskinderen.
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest in ViséIn de finales van de BENE-league heeft Sezoens Bocholt vanavond met 20-19 verloren van HC Visé. Bij de rust was het 12-6. Bij 20-19 miste Bocholt in de laatste seconde de gelijkmaker. Gevolg: zaterdag wordt in Visé de beslissende wedstrijd voor de titel gespeeld. 

Sprookjes zijn bedreigd (2)

Zaterdag 28 mei 2022
Bocholt - Sprookjes zijn bedreigd (2)ZoomIn een attractie van het Sprookjesbos is een karretje losgekomen. (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Bij de Biesterbrug in Weert is gisterennamiddag een scooterrijder tegen de betonnen wegafscheiding gereden en ten val gekomen. Op het ogenblik van het ongeval had hij zijn gsm in de hand. Hij kwam er met schaafwonden vanaf.

Autohandel Gecar failliet

Vrijdag 27 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft autohandel Gecar uit Bree failliet verklaard. Het indienen van de schuldvorderingen gebeurt uiterlijk op 23 juni. Er zijn drie curatoren aangesteld.
Bocholt - Met de trein in het weekend...Dit weekend wordt er aan de sporen gewerkt tussen Mol en Herentals. Er worden vervangbussen voorzien. Die zijn er ook tussen Mol en Hasselt, waar eveneens aan de sporen gewerkt wordt.
En in het weekend van 4 en 5 juni worden er vervangbussen ingelegd tussen Herentals en Lier.
De trein is altijd een beetje reizen... Maar het zal in die weekends langer duren voor u op uw bestemming bent.

Sprookjes zijn bedreigd

Vrijdag 27 mei 2022
Bocholt - Sprookjes zijn bedreigdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Bocholt wint heenwedstrijd handbalfinaleIn een vol huis heeft Sezoens Bocholt de heenwedstrijd in de finale van de BENE-League gewonnen. Visé BM werd verslagen met 33-30. De ruststand was 17-16. Zaterdag om 20.15u wordt in Visé de terugwedstrijd gespeeld. Indien Bocholt wint, is de club de nieuwe landskampioen; anders wordt de beslissende wedstrijd op zaterdag 4 juni gespeeld.

Arrestatie na steekincident

Donderdag 26 mei 2022
Grensgevallen
Bocholt - Arrestatie na steekincidentIn Tungelroy (Weert) is gisteren een man gewond geraakt bij een steekincident en naar het ziekenhuis gebracht. Over de omstandigheden van het voorval is nog niets geweten. De politie heeft een verdachte gearresteerd. Dat gebeurde na een achtervolging.

Auto ramt huisgevel

Donderdag 26 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een autobestuurder tegen de gevel van een woning gereden aan de Opitterkiezel in Bree. De man bleef ongedeerd maar de woning is onbewoonbaar verklaard.
Bocholt - Verlenging perron station HamontZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Het is lente: parende schildwantsenZoom"Wat voer jij in het schild, Jan?" (Foto Frido Van Hertum)

Het nut van heggen

Donderdag 26 mei 2022
Vandaag gelezen
"Heggen zijn eeuwenoude landschapselementen. Ze zorgen voor vergroting van de biodiversiteit, plaagbestrijding en bescherming tegen overstromingen en besmettelijke ziektes. Daarnaast slaan heggen koolstof en water op, gaan ze de verspreiding van ammoniak en pesticiden tegen, en verlagen ze de temperatuur in het landschap.
(Nederlands landschapsonderzoeker Kenneth Rijswijk, op naturetoday.com)

Needle spiking...

Donderdag 26 mei 2022
Bocholt - Needle spiking...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Zeven spelers weg bij Bocholt VVZeven spelers trekken de deur achter zich dicht bij Bocholt VV: Bertjens verkast naar Houtvenne, Sblendorio zal de kleuren van Helson verdedigen,  Peeters trekt naar Achel en Janssen naar Termien, Dieme verkast  naar Wellen, Ulenaers naar Heis en en Scheelen naar Pelt.
Vandaag gelezen
"Die mannen hebben echt goed werk geleverd. Aan de meest kwetsbare kant van de omheining hebben we betonnetten in stukken gezaagd en 40 centimeter diep in de grond gestoken. Zo voorkomen we dat de wolf onder de draad kruipt. Verder hebben we vijf schrikdraden aangebracht: 20 en 40 centimeter boven de grond en daarna een draad om de 30 centimeter, de hoogste op 1,30 meter. Ik ben ervan overtuigd dat er niets met de schapen kan gebeuren. Qua onderhoud moet je natuurlijk zorgen dat er geen gras tegen de onderste stroomdraden groeit."
(Schapenhouder Roger Gielen uit Peer over het Wolf Fencing Team, in "Het Laatste Nieuws") 

Sieke Aegden overleden

Woensdag 25 mei 2022
Bocholt - Sieke Aegden overledenZondag is Sieke Aegden overleden, de weduwe van de in 1978 gestorven Willy Vrolix. Zij was 97 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bart Lenders, trainer van handbalclub Sezoens Bocholt, verlaat die club aan het eind van dit seizoen. Dat meldt Sezoens Bocholt. Lenders verliet in het seizoen 2007-2008 het toenmalige Sporting Neerpelt om bij Bocholt te gaan spelen. In 2014-2015 werd hij er assistent-coach en een seizoen later hoofdcoach.
Wat Lenders' nieuwe uitdaging gaat worden is niet bekend gemaakt.
Bocholt - Het is lente: parende schaakbordlieveheersbeestjesZoom"Ik voel dat je schaakmat staat, Lode!" (Foto Frido Van Hertum)

Opnieuw staking De Lijn

Dinsdag 24 mei 2022
Bocholt - Opnieuw staking De LijnHet ACOD roept op tot een algemene staking in de openbare sector op dinsdag 31 mei. Ook personeel van De Lijn neemt hieraan deel. ​Deze actie is volgens de vakbond andermaal niet tegen De Lijn gericht, maar geldt als een signaal naar de regering omtrent o.a. de koopkracht (loonnormwet). ​ De staking zal de nodige hinder met zich meebrengen voor de dienstverlening van De Lijn.
Bocholt - Op bezoek in de aspergekwekerijZoomWe kunnen volop genieten van asperges tijdens het korte aspergeseizoen. Tijd voor vrouwenvereniging Xenia Bocholt om een bezoek te brengen aan aspergekwekerij Hoeve 't Bommesaarke in Kinrooi. Ze kregen deskundige uitleg aan het aspergeveld en terug in de loods aan de hoeve kwamen ze alles te weten over het sorteren, afwegen en verpakken van het witte goud. De gezellige dag werd afgesloten met een aspergediner en een bezoek aan de hoevewinkel. (Mia Croonen)
Grensgevallen
Het levenloze lichaam van de vrouw die op 28 september vorig jaar werd aangetroffen in het kanaal in Nederweert is geïdentificeerd. Het betreft een Duitse vrouw die als vermist werd opgegeven.
Bocholt - Droogtekaarten helpen boeren bij beregenenZoomHet Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt onderzoekt hoe boeren hun velden efficiënter kunnen beregenen. Dat is mogelijk door onderscheid te maken tussen drogere en nattere zones. Een computergestuurde haspel zorgt ervoor dat de droge zones meer water krijgen.
Het beregenen van de velden kost de boeren handenvol geld. En water wordt schaars. Daarom onderzoekt het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt hoe beregenen efficiënter en gerichter kan. "Aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Bijenhotels in Bree

Dinsdag 24 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Bijenhotels in BreeZoomIn Bree hebben de gasten van het houtatelier van Open Kans Bree (Covida) een aantal bijenhotels opgehangen in de boomgaard naast het zwembad. Die weide wordt maar twee keer per jaar gemaaid zodat wilde bloemen kunnen bloeien; een deel ervan wordt ingezaaid met een bloemenmengsel dat perfect is voor bijen. De oude fruitbomen zorgen voor een heerlijk bloesembuffet in het voorjaar.
De "hotels" werden hier opgehangen om zo de bijen het hele seizoen van zowel voedsel als huisvesting te voorzien. Met het project "Bree Blije Bijenstad" wil Bree, in samenwerking met vele partners, de komende jaren heel wat initiatieven nemen om de bijen te ondersteunen.
Grensgevallen
In het station van Weert weigerde een lift deze namiddag plots dienst. In de geblokkeerde lift zaten vier vrouwen. De brandweer kreeg de lift niet in beweging, een beveiligingsmedewerker wel zodat de vrouwen uiteindelijk toch uit de lift konden.
Het is maar dat je 't weet
Er komt dan toch geen sneltram tussen Hasselt en Maastricht, maar een elektrische trambus. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters vanmiddag bekend gemaakt op een overleg met de directie van de Lijn, de stad Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg. Eerder werd ook al gekozen voor een trambus tussen Hasselt en Maasmechelen en Hasselt en Noord-Limburg.  
Vandaag gelezen
“Het lijkt een logische keuze dat landbouwers gewassen inzaaien die financieel het meeste opbrengen. En door de schaarste is de prijs van tarwe erg hoog op dit moment. Maar het klimaat in Limburg levert enkel graan op dat bestemd is voor veevoer. De kwaliteit is onvoldoende voor menselijke consumptie."
(Sander Palmans, van het Proef- en Vormingscentrum voor de Landbouw in Bocholt, bij VRTnieuws)

Leo Berben overleden

Maandag 23 mei 2022
Bocholt - Leo Berben overledenGisteren is Leo Berben overleden, de echtgenoot van Annie Houben. Hij was 85 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - “Schrappen piekuurtreinen onaanvaardbaar”Het gemeentebestuur van Mol vindt het schrappen van piekuurtreinen onaanvaardbaar, zo luidt het in een persmededeling. "Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen," aldus de gemeente.
"De NMBS stelt dat het gaat over piekuurtreinen die het bestaande aanbod versterken, waarbij er wordt verwezen naar alternatieven op (…) Het hele nieuwsbericht

Man (66) gewond bij botsing

Zondag 22 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Vosheuvelstraat in Bree zijn vrijdagavond rond 22.30 twee auto's gebotst. Een 66-jarige man uit Hamont-Achel raakte daarbij gewond.

Diefstal op camping

Zondag 22 mei 2022
Op een camping in de Bosstraat werd een grill gestolen uit de voortent van een caravan. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Kent u deze mannen?

Zondag 22 mei 2022
Bocholt - Kent u deze mannen?ZoomOp vraag van het parket Limburg heeft de federale politie beelden verspreid van de personen die verdacht worden van de gewapende overval op 30 december om 20.10u op de Colruyt in Helchteren.
Toen klommen twee mannen over de omheining aan de achterkant van de parking en liepen langs de winkel tot aan de ingang. Zij namen een winkelkar en gingen kort voor sluitingstijd de winkel binnen. Eén van hen ging naar de kassierster en dwong haar onder bedreiging van een groot keukenmes vier kassalades open (…) Het hele nieuwsbericht
Kent u deze mannen?Kent u deze mannen?
Zoom
Bocholt - Het is lente: parende zwartpootsoldaatjesZoom"Geef acht, Arie!" (Foto Mario Vanoppen)
Grensgevallen
Eindhovenaar Willem Bouman (82) heeft gisteravond een nieuw record gevestigd door uit het hoofd de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Dat gebeurde op de TU/e in Eindhoven. Het getal waarvan hij de derdemachtswortel moest berekenen, was 718.237.140.592.542.803.123.253.912.561.466.729. Bouman vraagt met zijn recordpogingen aandacht voor het belang van hoofdrekenen, zeker onder jongeren. "Vraag een knul van achttien jaar hoeveel acht maal zeven is en dan grijpt hij naar zijn broekzak," zegt hij in Eindhovens Dagblad.
Bocholt - Bocholt speelt finale BENE-leagueSezoens Bocholt heeft vanavond Handbal Tongeren verslagen met 35-25. Bij de rust was het 20-14. Sezoens Bocholt speelt dus opnieuw de finale van de Finale Four in de BENE-league. De eerste wedstrijd tegen Visé wordt nu donderdag (Hemelvaart) om 20.15u in Bocholt gespeeld; de terugwedstrijd vindt op zaterdag 28 mei om 20.15 in Visé plaats.
Bocholt - Het is lente: parende hooibeestjesZoom"Snel, Fred, want ik moet niezen!"  (Foto Trinette Paesen)

Ruim 12 mio winst voor LRM

Zaterdag 21 mei 2022
Economisch nieuws
Na drie uitdagende jaren voor de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, met licht positieve cijfers in 2018 en 2020 en verlies in 2019 omwille van historische afschrijvingen, is 2021 voor LRM opnieuw een winstgevend jaar. LRM kan een geconsolideerd resultaat voorleggen van 12,3 miljoen euro. Aan de basis van die goede cijfers liggen een aantal succesvolle exits, zoals de gedeeltelijke uitstap uit ICT-icoon Cegeka, de verkoop van de energie-scale-up Enervalis, van lasercladdingbedrijf LCV en (…) Het hele nieuwsbericht

Bernadette Lenssen overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Bocholt - Bernadette Lenssen overledenDinsdag is Bernadette Lenssen overleden, de echtgenote van Robert Meers. Zij was 75 jaar en afkomstig van Kaulille. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk OLV van Banneux aan de Hazelarenlaan in Hasselt.

Martin Rijken overleden

Zaterdag 21 mei 2022
Bocholt - Martin Rijken overledenWoensdag is Martin Rijken overleden, de echtgenoot van Wendy Winderix. Hij was 54 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kaulille waarna gelegenheid tot groeten bij Vanhove Uitvaartzorg.
Kort nieuws van bij de buren
Vanmiddag brak brand uit in een silo van houtverwerkingsbedrijf Renewi op het industrieterrein Kanaal Noord in Bree. De brand werd bestreden door drie brandweerposten.
Grensgevallen
Op een bospad aan de Lozerweg in Weert zijn zeven vaten met afval van synthetische drugs aangetroffen. De vondst werd vanmiddag gedaan. De politie liet de vaten verwijderen.

Brandgevaar verminderd

Vrijdag 20 mei 2022
Bocholt - Brandgevaar verminderdZoomDe regenbuien van gisteren en vandaag hebben de planten en de natuur deugd gedaan. Een bijkomend voordeel is dat het brandgevaar in de natuurgebieden verminderd is. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daardoor code oranje teruggebracht naar code geel.
Bocholt - Geen mondmaskers meer bij De LijnZoomIn opvolging van de beslissingen van het Nationaal Overlegcomité vandaag zijn mondmaskers vanaf maandag 23 mei niet langer verplicht op het openbaar vervoer in heel België. "Vanaf maandag hoeft er dus ook geen mondmasker meer te worden gedragen op de bussen en trams van De Lijn", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Uiteraard blijft het de keuze van iedereen om het wel te dragen als ze dat willen. Ook de plastiek beschermfolie en andere fysische maatregelen tussen het reizigerscompartiment en de chauffeurspost in de voertuigen van De Lijn verdwijnen. Reizigers zullen weldra weer vooraan via de chauffeur opstappen.”
Bocholt - Voorlopig geen piekuurtreinen meerDan waren we al zo blij dat we een piekuurtrein naar en van Brussel kregen, maar het lijkt er weer op dat we blij zijn gemaakt met een dooie mus: vanaf komende maandag 23 mei rijdt de P-trein van Neerpelt (vertrek 06:52u) naar Brussel-Zuid (aankomst 09:00u) en zijn tegentrein Brussel-Zuid (vertrek 17:00u) - Neerpelt (aankomst 19:01u) voorlopig niet meer uit. Dit wegens "afwezigheid van personeel en om de veiligheid van de reizigers te garanderen". Het zou gaan om treinbegeleiders die niet (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Code oranje vanwege verwachte overlast
Het KMI had voor vandaag aanvankelijk code oranje afgekondigd voor de provincies Luik en Luxemburg, maar heeft nu ook naar die code opgeschaald voor Limburg, Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant. Dat heeft te maken met de nieuwe regen- en onweerszone die vanuit Frankrijk ons land binnenkomt en vooral in de namiddag felle buien, onweer, zware windstoten, hagel en veel regen in korte tijd met zich mee brengt. Men verwacht dat het in Limburg overvloedig zal regenen.
Het nummer 1722 is geactiveerd; bel dat enkel voor niet-dringende brandweerhulp. Bij acute en levensbedreigende situaties bel je naar 112.

Auto en vrachtwagen botsen

Donderdag 19 mei 2022
Grensgevallen
Op de Anton Philipsweg in Weert kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen. De bestuurders bleven ongedeerd. Er is niet alleen schade aan de voertuigen maar ook aan de wegsignalisatie.

Wind beschadigt dak

Donderdag 19 mei 2022
Tijdens een onweersbui heeft de hevige wind schade veroorzaakt aan het dak van een woning in Kaulille. De brandweer heeft er een zeil aangebracht.

Stormweer velt bomen

Donderdag 19 mei 2022
Grensgevallen
In Weert zijn deze namiddag meerdere bomen omgewaaid. Dat was onder meer het geval op de Maaseikerweg, de Diesterbaan en de Boshoverweg.

Brandweer redt zwaluw

Donderdag 19 mei 2022
Grensgevallen
In de wijk Keent in Weert heeft de brandweer deze namiddag een zwaluw gered. De vogel was met een touwtje verstrikt geraakt aan een dakgoot.

Onweer: code geel

Donderdag 19 mei 2022
Bocholt - Onweer: code geelNaar aanleiding van de onweerszone die over ons land trekt, heeft het KMI voor vandaag tussen 11.00u en 21.00u code GEEL afgekondigd voor de provincie Limburg. 
Bij wateroverlast en stormschade kan je terecht op www.1722.be of bel 1722. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn

Op stap met de bomenwerkgroep

Donderdag 19 mei 2022
De vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep zijn echte bomenkenners. Deze zomer nemen ze je graag mee op stap. Geïnteresseerd in bomen? Stap dan zeker mee. De vrijwilligers organiseren begeleide bomenwandelingen op het oud kerkhof van Hasselt, in het arboretum van Bokrijk en in de Engelse landschapsparken van Leut en Herkenrode. Meer info
De Bomenwerkgroep organiseert ook de snelcursus "Word bomenkenner". Meer info.

Versterking voor KFC Kaulille

Woensdag 18 mei 2022
Bocholt - Versterking voor KFC KaulilleKFC Kaulillle heeft zeven spelers aangetrokken met het oog op komend seizoen: Timo Goossens (Herkol), Jarno Goossens (Bree-Beek), Yente Daniels (Reppel), Ben Ceelen en Michael Nouters van Sparta Lille en Vincent Bloemen en Stijn Nullens van KFC Hamont 99.

Bocholt VV B promoveert

Woensdag 18 mei 2022
Bocholt - Bocholt VV B promoveertAl een jaar na de start promoveert de tweede ploeg van Bocholt VV. Volgend seizoen speelt ze in Derde Provinciale. Dat is te danken aan het gelijkspel, vanavond in en tegen Zelem: 1-1. Bocholt VV B had de heenwedstrijd gewonnen.

Werken aan kanaalbrug Hasselt

Woensdag 18 mei 2022
Het is maar dat je 't weet
Bocholt - Werken aan kanaalbrug HasseltZoomWe meldden het enkele maanden geleden al: dit jaar wordt de kanaalbrug op de Kempischesteenweg in Hasselt hoger gelegd. Vanaf morgen tot en met zondag worden daar stalen damwanden tussen de twee brugdelen geplaatst. Dat is nodig om straks de eerste brughelft te kunnen verhogen. De damwanden houden de extra grondopvulling op zijn plaats. Het intrillen van deze stalen platen zal enige geluidshinder en trillingen veroorzaken, maar vormt geen risico voor de omgeving. Om de hinder te beperken gebeuren de werken (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Bocholt - Hennepkwekerij ontdekt bij brandBij een woningbrand in de wijk Molenakker in Weert is vanmiddag een hennepkwekerij ontdekt. De oorzaak van de brand is niet gekend. De bewoner is door de politie opgepakt.
Bocholt - Het is lente: parende pyamaschildwantsenZoom"Trek je pyjama maar uit, Jan!"  (Foto Jan Leyskens)

Wasgoed vat vlam op balkon

Dinsdag 17 mei 2022
Op het balkon van een flat aan de Willem de Zwijgerstraat in Weert vatte vanavond wasgoed vuur. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.

Lichaam uit kanaal gehaald

Dinsdag 17 mei 2022
Grensgevallen
De hulpdiensten hebben vandaag een lichaam uit de Zuid-Wllemsvaart gehaald bij Nederweert. Het lichaam is naar het mortuarium gebracht. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Toenemende onweersdreiging

Dinsdag 17 mei 2022
Weerbericht
Bocholt - Toenemende onweersdreigingAan de voorzijde van een storing, verbonden aan een depressie ten westen van Schotland, wordt in een zuidelijke hoogtestroming erg warme lucht van subtropische oorsprong naar onze streken aangevoerd. De temperaturen worden in heel het land zomers, met uitzondering van de kust. De volgende dagen wordt het drukkend warm en neemt de onweersdreiging toe. Vanaf het weekend wordt het minder warm..
Vandaag zijn er eerst nog talrijke wolken, maar vanuit het westen breekt de zon door. Het kwik kan dan (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Custers overleden

Dinsdag 17 mei 2022
Bocholt - Paul Custers overledenZondag is Paul Custers overleden, de partner van wijlen Marie José Meeüs. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg,

Auto vat vlam

Maandag 16 mei 2022
Grensgevallen
Vanochtend rond 3 uur is een auto uitgebrand in de Serviliusstraat in Weert. Brandstichting wordt niet uitgesloten geacht, is te horen bij de politie.

Bedrijfsongeval aan Lozerweg

Maandag 16 mei 2022
Grensgevallen
Deze namiddag rukten de hulpdiensten uit voor een bedrijfsongeval aan de Lozerweg in Weert. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Ook Zweden wil bij de NAVO

Maandag 16 mei 2022
Bocholt - Ook Zweden wil bij de NAVOZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Gsm achter het stuur: rijbewijs kwijt!ZoomParket Limburg zet de komende dagen extra in op de aanpak van gsm-gebruik achter het stuur. Afleiding door gsm- of smartphonegebruik achter het stuur is een van de “killers” in het verkeer. Om die reden wordt het manipuleren achter het stuur van een gsm of enig ander elektronisch apparaat met een scherm sinds kort zwaarder bestraft. Het parket Limburg wil een extra signaal geven en zal bij vaststelling opdracht geven tot onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Deze actie loopt van 16 mei t.e.m. 12 juni 2022.

Weg met fiets

Maandag 16 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan een woning op het Stift in Bree is een fiets gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Aan een woning in de Kempenstraat is een fiets gestolen. Dat gebeurde gisterennamiddag.
Vandaag gelezen
"Zeker het noorden heeft een mobiliteitsprobleem, zelfs voor wie een auto heeft. Ik houd mijn hart vast voor bepaalde gemeenten - denk aan Hamont-Achel, Kinrooi of Meeuwen-Gruitrode, waar de ontvolking en de veroudering stilaan een probleem worden. Ook de Maaskant heeft het niet gemakkelijk. Limburg mist dynamiek door het gebrekkige openbaar vervoer. Even was er hoop op het Spartacus-project, dat met drie tramlijnen noord en oost met Hasselt zou verbinden. Dat project is echter afgeslankt en wordt steeds uitgesteld. De ontsluiting is een noodzaak."
Roel De Ridder (UHasselt) in "Trends"

Man raakt niet uit kanaal

Zondag 15 mei 2022
Grensgevallen
Bocholt - Man raakt niet uit kanaalDe brandweer heeft gisterenavond een man uit het kanaal gehaald in Nederweert. De man was samen met vrienden in het kanaal gaan zwemmen na een barbecue maar raakte op eigen kracht niet aan wal. Hij was vermoedelijk onder invloed van alcohol.
Bocholt - Handbal: Bocholt verliest van ViséSezoens Bocholt heeft vandaag met 30-28 verloren van Visé. Bij de rust was de stand 16-13. Zaterdag speelt Bocholt thuis tegen Tongeren.

Bocholter B wint van Zelem

Zondag 15 mei 2022
Bocholt - Bocholter B wint van ZelemIn de eindronde van Vierde Provinciale heeft Bocholter B Eendracht Zelem verslagen met 4-0.

Eurosong is weer voorbij

Zondag 15 mei 2022
Bocholt - Eurosong is weer voorbijZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Lezing over darmkanker

Zondag 15 mei 2022
Iedere dag verliezen 10 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 300 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. In dat geval is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid. Dr Colemont spreekt hierover in het Diagnosecentrum van Lommel op donderdag 19 mei om 16u30. De toegang is gratis maar inschrijven verplicht via www.diagnosecentrum-lommel.be.
Bocholt - Het is lente: parende snuitkeversZoom"We worden begluurd, Henri." (Foto Theo Van Vlierden)

Ondertussen, in Zutendaal...

Zaterdag 14 mei 2022
Bocholt - Ondertussen, in Zutendaal...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Omdat de kans op besmetting met vogelgriep de laatste weken is afgenomen, kunnen de preventieve maatregelen gedeeltelijk worden opgeheven. Zo is het vanaf vandaag/zaterdag niet langer verplicht om pluimvee op te hokken. De dieren moeten wel nog steeds binnen gevoederd worden. Dat laat het federaal voedselagentschap FAVV weten.
Bocholt - Het is lente: parende phegeavlindersZoom"Ik laat je niet vallen, Fien!"              (Foto Theo Van Vlierden)

Jef Colson overleden

Zaterdag 14 mei 2022
Bocholt - Jef Colson overledenWoensdag overleed Jef Colson, de echtgenoot van Alice Wagemans. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Fiets morgen een zonnige Teutenroute!ZoomMorgen is er weer de Teutenroute. En het belooft bovendien een zonnige zondag te worden. Daarom: allemaal de fiets op! Want er zijn weer mooie routes uitgetekend. 
De Teutenroute - al de 21ste editie - is een initiatief van de Fifty One Club “De Teuten”, in samenwerking met de vliegbasis Kleine Brogel. Deelnemers fietsen niet alleen voor eigen plezier maar dragen tegelijkertijd hun steentje bij voor de minder fortuinlijke medemens, want de volledige opbrengst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de treinreizigers...

Zaterdag 14 mei 2022
Bocholt - Aan de treinreizigers...Wilt u met de trein naar Antwerpen? Dit en volgend weekend zijn er nog steeds werken aan de brug over het Albertkanaal in Herentals. De NMBS legt dan vervangbussen in tussen Herentals en Lier, en volgend weekend zelfs tussen Mol en Lier. En dan maar hopen dat de buschauffeur de weg kent...
Wie vanuit de Antwerpse en Limburgse Kempen per trein naar Antwerpen wil, zal dus langer onderweg zijn.

Zomers weekend

Zaterdag 14 mei 2022
Weerbericht
Bocholt - Zomers weekendMet de kern van een hogedrukgebied over ons land neemt de wind af en zijn er weinig wolken. Het kwik kan in het weekend flink gaan klimmen. Het hogedrukgebied trekt de volgende dagen naar het noorden, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor storingen die vanuit Frankrijk naar onze streken schuiven met kans op onweer. In de tweede helft van volgende week wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. 
Vandaag is er weinig wind en dat is zeer gunstig voor het warmtegevoel. Na een frisse start met (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - Maansverduistering maandagmorgenZoomMaandagochtend is er van 5u29 tot 6u55 een maansverduistering en kan je misschien ook een rode gloed op de maan zien, ook al staat ze volledig in de aardse schaduw. Dat komt door het breken van het zonlicht. (Gust Ischen)

Het jaar van de wolf

Vrijdag 13 mei 2022
Bocholt - Het jaar van de wolfZoomGenetische analyses in de laboratoria van het INBO (Instiuut voor Natuur- en Bosonderzoek) de afgelopen maanden hebben voor het eerst bewezen dat er een wolf aan de “andere” kant van de Schelde heeft rondgetrokken, meer bepaald in de buurt van Lokeren, zegt  het INBO. "We weten nu ook zeker dat er in de winter in de provincie Antwerpen minstens drie verschillende wolven op bezoek waren."
Op 9 februari werd in Lokeren een dood ree genetisch bemonsterd, met een schadebeeld dat (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Uit een tuinhuisje aan de Eikelenbosstraat in Kinrooi is een zitmaaier gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Bocholt - Na het ontslag van Wouter Beke...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Bocholt - Weer 19 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er weer 19 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan niemand op intensieve zorg. Er zijn twee patiënten met een vermoeden van COVID-19.

Pater Jan Gerits overleden

Vrijdag 13 mei 2022
Bocholt - Pater Jan Gerits overledenDinsdag is pater Jan Gerits overleden. Hij was 95 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de kerk van de kruisheren in Hannuit.
Tijdens de veertiendaagse stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen zijn in Limburg 45.000 stickers verkocht, goed voor een opbrengt van 225.000 euro. De opbrengst gaat volledig naar de plaatselijke afdelingen.

Koe mogelijk door wolf gedood

Donderdag 12 mei 2022
Grensgevallen
In een weide tussen Heeze en Someren is een drachtige koe dood aangetroffen. Mogelijk werd ze gedood door een wolf - dat moet DNA-onderzoek uitwijzen. Als dat werkelijk het geval is, is het de eerste maal in Nederland dat een wolf een koe heeft gedood. Eerder werden al wel kalfjes, schapen en geiten het slachtoffer.
In de weide stonden nog drie andere koeien, alledrie drachtig. Zij liepen bijtwonden op. De dode koe werd zeker tien keer gebeten.

Het weekend van de Sezoensrally

Donderdag 12 mei 2022
Dit weekend wordt de Sezoensrally gereden, een wedstrijd in het kader van het Belgisch rallykampioenschap. 77 teams hebben zich ingeschreven. Ze moeten telkens vijf klassementsritten van in totaal 144 km afwerken. De rally start zaterdagmorgen aan de Damburg in Bocholt.

Fietser gewond op kruispunt

Donderdag 12 mei 2022
Grensgevallen
Deze namiddag is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Dokter Jansenstraat en Stateris in Nederweert. Hij is naar het ziekenehuis gebracht.

Brand in paardenstal

Donderdag 12 mei 2022
Grensgevallen
De brandweer moest gisterenavond uitrukken voor een brand in een paardenstal aan de Wallenweg in Tungelroy (Weert). Er stonden geen paarden in de stal. De stal liep zware schade op. De brandoorzaak is niet bekend.
Het is maar dat je 't weet
Tot en met woensdag 18 mei verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer "grote verkeershinder op de E314" richting Nederland in Maasmechelen. In opdracht van het AWV wordt daar het wegdek vernieuwd tussen het ecoduct Kikbeek en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt. Vanaf vrijdagavond 13 mei om 20u wordt er op de rechterrijstrook en pechstrook gewerkt. Verkeer rijdt er dan over één rijstrook voorbij de werfzone. Na de zomer wordt dezelfde zone in de rijrichting Lummen vernieuwd.

Bocholt B verder in eindronde

Woensdag 11 mei 2022
Bocholt - Bocholt B verder in eindrondeBocholter VV heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. De club versloeg vanavond in de terugwedstrijd Herk FC  met 3-4.

Oorlogsgranaat aangetroffen

Woensdag 11 mei 2022
Vanmiddag is een oorlogsgranaat aangetroffen in de Hoekstraat in Lozen. Aan de ontmijningsdienst is gevraagd het tuig op te halen.
In de Dijkstraat in Bocholt botsten vanmorgen rond 8 uur twee fietsers. Een minderjarige jongen uit Pelt en een 55-jarige man uit Bocholt raakten daarbij gewond.
Grensgevallen
De toekomst van de grensoverschrijdende spoorlijn Hamont-Weert blijft onzeker. De heropening leek niet op de agenda te staan van de nieuwe Nederlandse regering Rutte IV. Ook de Belgisch-Nederlandse regeringstop die vorige week plaatsvond heeft het dossier niet kunnen deblokkeren. Beide landen spraken af de kosten en baten nogmaals te evalueren. Uit een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA) aan Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld), blijkt nu dat de spoorlijn Hamont-Weert wél werd opgenomen in de slotverklaring van die Belgisch-Nederlandse regeringstop. "Dat doet alleszins de hoop leven dat de Nederlanders het dossier niet helemaal hebben opgeborgen,” aldus Moors.

Bokkenrijdersdag vandaag

Woensdag 11 mei 2022
Bocholt - Bokkenrijdersdag vandaagZoomVandaag wordt de internationale bokkenrijdersdag gevierd. Het internationale bokkenrijdersgenootschap (B-NL-D) werd in 2003 opgericht om de Limburgse bokkenrijders van weleer onder de aandacht te brengen op alle mogelijke manieren: historisch, volkskundig, folkloristisch,… (zie www.bokkenrijders.com). Het genootschap heeft 11 mei uitgeroepen tot internationale bokkenrijdersdag n.a.v. de terechtstelling op die dag in 1772 van de meest legendarische van allemaal: chirurgijn Joseph Kerkhofs (Joseph Kirchoff). Ondanks zeven volle dagen marteling wou Kerkhofs niet bekennen. Bokkenrijdersgemeenten zoals o.a. Bocholt, Wellen, Bree, Meeuwen-Gruitrode en Maaseik  hijsen vandaag  de bokkenrijdersvlag (afb.) aan het gemeentehuis.

Warm en winderig

Woensdag 11 mei 2022
Weerbericht
Bocholt - Warm en winderigVandaag is het nog warm en zonnig, maar er waait wel een flinke zuidwestenwind. Komende nacht passeert een zwak front waarna het iets minder warm wordt. Het droge en licht bewolkte weer blijft wel aanhouden. Vanaf zondag, en zeker volgende week, kunnen de temperaturen opnieuw stijgen tot zomerse waarden.
Vandaag is het ’s ochtends helder en daar komt weinig verandering in met hooguit wat sluierbewolking vanaf de middag. De temperaturen kunnen opnieuw snel klimmen, na de middag tot (…) Het hele nieuwsbericht
De buurtsportdiensten in Noord-Oost Limburg slaan de handen in mekaar voor een nieuwe intergemeentelijke sportorganisatie. Op donderdag 2 juni zal de eerste editie van de "Senior Games" plaatsvinden bij sportcomplex De Damburg in Bocholt. Schrijf je in voor deze unieke sportdag en maak kennis met maar liefst 19 verschillende sporten, waaronder 11 rolstoelvriendelijke sportactiviteiten. Doe mee aan sportieve initiaties zoals badminton, dans, padel, (dynamic) tennis en tai chi of kies voor een iets rustigere sessie zoals boerengolf, curve bowling, fietsen, kaarten, kubb, petanque, schieten, wandelen, yoga.. Er is voor ieder wat wils bij de Senior Games! Vanuit de verschillende gemeenten is er gratis busvervoer voorzien naar De Damburg. Info en inschrijvingen via www.buurtsportdiensten.be
Grensgevallen
Door een storing bleven nagenoeg alle overwegingen in Weert gisteren ruim een uur dicht. De slagbomen bleven omlaag en de bellen bleven rinkelen. Dat zorgde voor de nodige verkeerschaos.
Bocholt - Code oranje in bos- en natuurgebiedenZoomMomenteel is code oranje van kracht in de Limburgse bos- en natuurgebieden: er is een hoog risico op natuurbrand omdat de vegetatie extreem droog is en zeer gemakkelijk vlam kan vatten. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden, waarschuwt de politie.
Grensgevallen
Vanmorgen is in de omgeving van Eindhoven een 63-jarige dierenarts opgepakt door de politie. Hij zou betrokken zijn bij gesjoemel met dierenpaspoorten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de dierenarts rommelde met medicijnen die hij voorschreef.
Het is maar dat je 't weet
Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbak gegooid wordt en explodeert. Vaak zonder dat de bezitter het doorheeft, omdat het gaat om artikelen waarvan je niet verwacht dat er een ontbrandingsmechanisme in zit.
(De Telegraaf)
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond rond 17.30 uur kwam het tot een aanrijding tussen twee auto's op 't Hasseltkiezel in Bree. Daarbij is één 20-jarige man uit Kinrooi gewond geraakt.
Bocholt - Hinder bij De Lijn door stakingZoomHet gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op vrijdag 13 mei 2022 een provinciale actiedag in Hasselt, en mobiliseert hiervoor. Deze actie is niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar de regering omtrent de koopkracht (loonnormwet). De Lijn verwacht alleszins hinder. De vakbondsactie is een gevolg van een algemene sociale ontevredenheid over de loonnormwet. Door deze vakbondsactie vrijdag wordt er hinder verwacht op de dienstverlening van bussen en trams in heel Vlaanderen.
Partnerbijdrage
Bocholt - Charleroi: een stad van contrastenZoomAls je aan België denkt, wat komt er dan in je op? Voor de meeste mensen is het of Brussel, de hoofdstad, of Brugge, de sprookjesachtige stad vol kanalen en middeleeuwse gebouwen. Maar er is nog een ander België, een dat vaak over het hoofd gezien wordt. Het is een stad die Charleroi heet en in het zuiden van het land ligt. Ben je op doorreis en wil je graag Charleroi bezoeken dan kun je je auto parkeren op Parking Charleroi. Zo kun je er (…) Het hele nieuwsbericht
Bocholt - 'Twee voor de prijs van één'Hoge leeftijd blijft de belangrijkste factor van het ontstaan van dementie, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat tot wel 40% van dementie te maken heeft met leefstijl. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Gezonde voeding, matig zijn met alcohol, bewegen en cognitief en sociaal actief blijven (bijvoorbeeld een engagement in een vereniging en goede fysieke contacten), leiden tot een betere hersengezondheid. En ze zijn ook goed voor een betere cardiovasculaire gezondheid. Daarom lanceert het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vandaag de campagne ‘2 voor de prijs van 1’: wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen.
In Vlaanderen lijden ongeveer 141.000 mensen aan dementie. Tegen 2070 zal dat aantal verdubbeld zijn. Meer aandacht voor een leefstijl die goed is voor de hersenen en het risico op dementie kan verkleinen, kan dus voor heel wat mensen een verschil maken.

Lieve Raemaekers overleden

Maandag 9 mei 2022
Bocholt - Lieve Raemaekers overledenOp 6 mei is Lieve Raemaekers overleden. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.
Bocholt - Louis Vanden Eynde overledenGisteren is Louis Vanden Eynde overleden, de echtgenoot van Louise Verswyvel. Hij was 92 jaar en afkomstig van Bocholt. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

HABO-dames kampioen!

Zondag 8 mei 2022
De dames van HABO zijn kampioen in hun afdeling. Vandaag speelden ze hun laatste wedstrijd tegen Uilenspiegel. Na een spannende eerste helft, met tussenstand 17-12, werd er na de rust een tandje bijgestoken. Eindscore 35-18 voor HABO. Proficiat aan de spelers en hun begeleider!

Geld gestolen in bedrijf

Zondag 8 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf aan de Houterstraat in Bree is geld gestolen. De diefstal is gisterenochtend vastgesteld.

Bocholt B wint in Herk

Zondag 8 mei 2022
Bocholt - Bocholt B wint in HerkBocholter VV B is zijn eerste wedstrijd in de eindronde bij Herk FC gaan winnen met 1-3. Woensdag wordt de terugwedstrijd gespeeld in Bocholt.

Nieuwe vennootschap: JeMarBo

Zaterdag 7 mei 2022
Jef Martens (28) uit Bocholt heeft de besloten vennootschap JeMarBo opgericht met zetel aan de Snelllewindstraat. Het betreft een consultancy-, beheer- en managementvennootschap.
Bocholt - Bocholt klopt Sporting Pelt in play-offsIn de play-offs van het handbal is Sezoens Bocholt bij Sporting Pelt gaan winnen met 24-25.  Bocholt heeft nu drie punten voorsprong op Pelt en staat nu even op de eerste plaats. Morgen speelt Visé nog een wedstrijd tegen Tongeren. En volgende week zondag speelt Sezoens Bocholt in Visé.

Fietser gewond aan hoofd

Zaterdag 7 mei 2022
Grensgevallen
Op het kruispunt van de Sint-Jozefslaan en de Victor de Stuersstraat in Weert raakten deze voormiddag een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. De fietser raakte daarbij gewond aan het hoofd.

René Kenis overleden

Zaterdag 7 mei 2022
Bocholt - René Kenis overledenDonderdag is René Kenis overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Leesen. Hij was 84 jaar en afkomstig van Bocholt. De uitvaartiturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zichen-Bolder.
Tribunaliteiten
Bocholt - Moet een patiënt vragen wat het kost?Een vrederechter kreeg een geschil op zijn bord tussen een ziekenhuis en een patiënt over de betaling van ereloonsupplementen van een arts die gedeconventioneerd is. Wat wil zeggen dat de arts in kwestie geen afspraken had met het ziekenfonds over vaste tarieven. De patiënt beweerde dat hij niet wist dat zijn arts niet geconventioneerd was en weigerde betaling. De vrederechter vond dat de patiënt toch moest betalen omdat het ziekenhuis vooraf aan de patiënt een brochure gaf die hem voor (…) Het hele nieuwsbericht
Het is alle hens aan dek in Bosland en bij uitbreiding Limburg. Door de aanhoudende droogte is het brandgevaar groot en daarom zijn de vier Limburgse brandwachttorens overdag permanent bemand.
Bocholt - Brandweer rukte vorig jaar 47.000 keer uitZoomVorig jaar werden de brandweerdiensten in Limburg 47.023 keer opgeroepen voor een noodsituatie. Dankzij de blijvende inzet van 1.447 personeelsleden garandeert de brandweer dat er snel gevolg wordt gegeven aan elke noodoproep. Elke brand is er één te veel Vorig jaar telden we in onze provincie 2.459 oproepen voor brand, in 2020 waren er dat 2.297. Het aantal oproepen voor brand in 2021 steeg dus met 162 ten opzichte van 2020. Wij vermoeden dat de lockdowns in 2020 voor een lager aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf vrijdagavond gedurende een tweetal weken het wegdek op de E314 richting Nederland, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens. Het wegdek wordt voorzien van een geluidsreducerend asfalt. Deze ingreep moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen. De werken zijn in twee fases verdeeld waarbij het verkeer op één rijstrook rijdt met een snelheidsbeperking van 70km/u. Er worden daardoor filevorming en grote (…) Het hele nieuwsbericht

Mobilhome knalt tegen boom

Woensdag 4 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bocholt - Mobilhome knalt tegen boomZoomEen vrouw is vanmiddag zwaargewond geraakt toen zij met haar mobilhome tegen een boom reed op de Gruitroderbaan in Bree. De brandweer moest de bestuurster, een 63-jarige Duitse vrouw, uit haar voertuig bevrijden. Zij is onder begeleiding van een medisch urgentieteam naar het ziekenhuis gebracht.
De Noord-Limburgse OCMW’s en maatwerkbedrijf De Biehal, die drie jaar geleden hun klussendienst startten in Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer, gaan die klus- en groendienst verder uitbreiden naar Bocholt, Lommel en Pelt.
In de eerste plaats is deze dienst er voor senioren vanaf 65 jaar en voor personen met een invaliditeit, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming en met een beperkt inkomen. Maar alle inwoners uit de vernoemde gemeenten kunnen beroep doen op deze Klussendienst.
Meer info kunt u vinden bij De Biehal. Daar is ook te lezen wat de inzet van die klussendienst kost.
Bocholt - Het is lente: parende vuurjuffersZoomWat mooi is aan deze vuurjuffers: als ze paren, doen ze dat in de vorm van een hartje... (Foto Frido Van Hertum)
Grensgevallen
Op de Ringbaan in Weert is deze namiddag een motorrijder uit de bocht gevlogen en in een haag beland. De man werd ter plaatse medisch onderzocht. Overbrenging naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Auto en vrachtwagen botsen

Dinsdag 3 mei 2022
Grensgevallen
Op de Roermondseweg in Weert, ter hoogte van de spoorwegovergang, raakten deze namiddag een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. Een trein kon nog op tijd stoppen. De autobestuurder is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 18.20 uur raakten drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op de Meeuwerkiezel in Bree. Een 50-jarige vrouw uit Maasmechelen en een 51-jarige vrouw uit Bree liepen daarbij verwondingen op.

Fietsster (90) aangereden

Dinsdag 3 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
Een 90-jarige fietsster uit Bree raakte gewond toen zij in de Kanaalstraat in Bree aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde gisteren.

Jos Bloemen overleden

Dinsdag 3 mei 2022
Bocholt - Jos Bloemen overledenZondag is Jos Bloemen overleden, de echtgenoot van Gratienne Hermans. Hij was 67 jaar en wordt in Reppel begraven na het afscheid in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Koperafval gestolen

Maandag 2 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In een bedrijf op het industrieterrein Kanaal-Noord in Bree is koperafval gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Auto tegen gevel van woning

Maandag 2 mei 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Boogschutterstraat in Bree is vanmorgen rond 8.50 uur een auto tegen de gevel van een huis gereden. Een 76-jarige man uit Bocholt raakte daarbij gewond.

Theo Boonen overleden

Maandag 2 mei 2022
Bocholt - Theo Boonen overledenOp 28 april is Theo Boonen overleden, de echtgenoot van Jeanne Hurkmans. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Winst voor HABO

Zondag 1 mei 2022
Deze avond werd de wedstrijd HABO - Hestia Bilzen gespeeld in de sporthal van Bocholt. Ook vandaag werd de match voor Habo winnend afgefloten. Eindstand: 32-10.

RC Reppel - Halen 9-0

Zondag 1 mei 2022
Bocholt - RC Reppel - Halen 9-0RC Reppel heeft vanmiddag Moedige Duivels Halen verslagen met 9-0.
Bocholt - Eksel B wint van Bocholter BEksel B is bij Bocholter B gaan winnen met 1-3. Voor Eksel scoorden Filip Jehoul(2) en Ben Schrijvers. Eksel grijpt net naast de eindronde voor promotie.
Op het 't Hasseltkiezel in Bree gebeurde gisterenavond rond 23.55 uur een kop-staartaanrijding tussen twee auto's. Eén van de auto's belandde in de berm. Twee Nederlandse vrouwen van 73 en 76 jaar, een 67-jarige vrouw uit Lommel en een 84-jarige man uit Kinrooi raakten daarbij gewond.
Bocholt - Bocholt verslaat Berchem SportBocholter VV heeft Berchem Sport verslagen met 2-1.
Op het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree is vanmorgen rond 8 uur een 34-jarige vrouw uit Bocholt gewond geraakt. Een auto miste er de bocht en kantelde op de rijbaan.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen