Het overige nieuws

Hamont-Achel - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Hamont-Achel - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)

Mien Hoeppe overleden

Donderdag 27 december 2012
Hamont-Achel - Mien Hoeppe overledenIn het Mariaziekenhuis is op kerstdag Wilhelmina Mien Hoeppe overleden, de weduwe van Jef Bergs. Ze was 81 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Zaterdag om 20u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Lambert Leijssen overleden

Donderdag 27 december 2012
Hamont-Achel - Lambert Leijssen overledenIn het UZ in Leuven is op kerstdag Lambert Leijssen overleden. Hij was 70 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 13u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. Lambert Leijssen was priester van het bisdom Hasselt en doctor in de theologie. Hij doceerde sinds 1979 aan de KU-Leuven en was sinds 1989 president van het Pauscollege in Leuven.

Jan Boonen overleden

Maandag 24 december 2012
Hamont-Achel - Jan Boonen overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jan Zjang Boonen overleden, de echtgenoot van Jacqueline Sutens. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Annouk Van Broeckhoven overleden

Zaterdag 22 december 2012
Hamont-Achel - Annouk Van Broeckhoven overledenDonderdag is Annouk Van Broeckhoven overleden, de echtgenote van Will Hoeben. Ze was pas 30 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Leon Leijnen overleden

Zaterdag 22 december 2012
Hamont-Achel - Leon Leijnen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Leon Leijnen overleden, de echtgenoot van Maria Verspeek. Hij was 70 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 14u) in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Norovirus in zorgcentrum Maarheeze

Zaterdag 22 december 2012
In het zorgcentrum Marishof in Maarheeze is het besmettelijke norovirus aangetroffen. Dat meldt Omroep Brabant. De verschijnselen van het virus zijn misselijkheid, braken, diarree en hoofdpijn. Het virus zou op alle afdelingen hebben toegeslagen. Het zorgcentrum heeft een verzorgafdeling, een verpleegafdeling en een afdeling voor dementerenden.

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Hamont-Achel - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Schildermans overleden

Donderdag 20 december 2012
Hamont-Achel - Maria Schildermans overledenMaandag is Maria Schildermans overleden, de weduwe van Henri Schuurmans. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel-Statie. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake. 

Gratis naar Mintzkov?

Donderdag 20 december 2012
Hamont-Achel - Gratis naar Mintzkov?ZoomNaar aanleiding van hun tiende verjaardag in 2011, doet Mintzkov dit jaar een akoestische tournee doorheen de Vlaamse Cultuurcentra. Mintzkov staat voor groovy rocksongs met veel oog voor melodie, die u onvermijdelijk meeslepen, maar waaronder bijna altijd enige ritmische tegendraadsheid of een harmonisch weerhaakje schuilgaat. Internetgazet deelt 10 gratis duo-tickets uit voor dit optreden in De Adelberg in Lommel morgen vrijdag 21 december om 20.15 uur. Alles wat u moet doen is bellen naar 011/55.35.11 OF mailen aan reservaties[!]ccdeadelberg.be . De eerste 10 hebben prijs!

'Stomazorg in de kijker'

Dinsdag 18 december 2012
Donderdag stelt het Mariaziekenhuis haar DVD ‘Stomazorg: informatie en verzorging’ voor. Dat gebeurt tijdens een infonamiddag ‘Samen sterk in verpleegwerk: stomazorg in de kijker’. Daarop werden de thuisverpleegkundigen uit de regio uitgenodigd. Met dit initiatief hoopt het Mariaziekenhuis de verzorging van patiënten met een stoma te optimaliseren.
Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Soms kan de ontlasting of urine het lichaam (…) Het hele nieuwsbericht

Mina Meurkens overleden

Dinsdag 18 december 2012
Hamont-Achel - Mina Meurkens overledenVrijdag is Mina Meurkens overleden, de weduwe van Adriaan Davids. Ze was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Achel-Statie. 

Thieu van Horne overleden

Dinsdag 18 december 2012
Hamont-Achel - Thieu van Horne overledenZondag is Thieu van Horne overleden, de weduwnaar van Christiane Deckers en de levenspartner van Corrie Van As. Hij was 62 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hamont. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Henri Van Hertem overleden

Zondag 16 december 2012
Hamont-Achel - Henri Van Hertem overledenVrijdag is Henri Van Hertem overleden, de echtgenoot van Angèle Boonen. Hij was 59 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.

Lucas Vanwalleghem overleden

Vrijdag 14 december 2012
Hamont-Achel - Lucas Vanwalleghem overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Lucas Vanwalleghem overleden, de weduwnaar van Nadine Hagers. Hij was 78 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
In een brief aan de Nederlandse vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven gepleit voor een betere spoorverbinding tussen Eindhoven en de Duitse steden Düsseldorf en Aken. 
Düsseldorf is volgens Van Gijzel van groot economisch belang voor Nederland. Meer dan de helft van de Nederlandse export naar Duitsland is bestemd voor de deelstaat Nordrhein-Westfalen, waarvan Düsseldorf het economische en bestuurlijke centrum is. Uit (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Hamont-Achel - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Pater Jules Truyen overleden

Donderdag 13 december 2012
Hamont-Achel - Pater Jules Truyen overledenIn het ziekenhuis in Genk is maandag pater Jules Truyen overleden, van de Salvatorianen. Hij was erepastoor van de parochiefederatie Hamont-Achel. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.

Drie inbrekers voorlopig weer vrij

Woensdag 12 december 2012
De lokale politie HANO heeft drie mannen gearresteerd in het kader van een onderzoek naar aanleiding van diefstallen met braak in Overpelt in de nacht van 19 op 20 november. Twee verdachten werden gisteren nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste en in de gevangenis liet opsluiten. Een derde verdachte werd vandaag gearresteerd en verhoord.
De drie, afkomstig uit Overpelt en Hamont-Achel, werden na hun bekentenissen in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Zij worden onder meer beschuldigd van 5 diefstallen met braak, een poging tot diefstal met braak, vandalisme en diefstal van een personenauto, feiten waarvoor ze binnenkort voor de rechter zullen moeten komen. De auto die ze gebruikten werd in beslag genomen.

Gratis reizen met oudejaar

Woensdag 12 december 2012
Hamont-Achel - Gratis reizen met oudejaarZoomMet oudejaar zet de Lijn Limburg 14 feestbussen in om het nieuwe jaar onbezorgd te kunnen starten. Inwoners uit Hamont-Achel, Overpelt en Neerpelt rijden met oudejaar zelfs helemaal gratis, dankzij de tussenkomst van deze gemeenten.
Om gebruik te maken van deze gratis service, haalt u uw biljet op voorhand af bij de gemeente. Opgelet, want op de bus zelf kunt u geen gratis biljet bekomen. Met dit gratis oudejaarsnachtbiljet kunt u op oudejaarsavond en –nacht en op nieuwjaarsdag tot middernacht gebruik maken van de normale diensten van De Lijn en de speciale oudejaarsnachtbussen.
De dienstregeling van de speciale oudejaarsnachtbussen kunt u bekijken op de website van De Lijn.

Mène Beerten overleden

Dinsdag 11 december 2012
Hamont-Achel - Mène Beerten overledenIn het rusthuis in Achel is zondag Wilhelmina Mène Beerten overleden. Ze was 85 jaar. De afscheidsdienst zal vrijdag in intieme kring worden gehouden in het uitvaartcentrum Bex, waarna de crematie plaatsvindt in Hasselt. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Ook de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vestigt een basis op Eindhoven Airport. Het gaat om één vliegtuig omdat er niet meer ruimte is, zei Ryanair-topman Michael O'Leary vandaag tijdens een blitzbezoek aan Eindhoven. Daar was gehoopt op twee of drie Ryanair-vliegtuigen. Maandag kondigde KLM-dochter Transavia al aan dat het drie vliegtuigen in Eindhoven zal plaatsen.
O'Leary hoopt dat er in de toekomst ruimte is voor meer vliegtuigen in Eindhoven. De Ryanairtopman hoopt in de toekomst (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Soroptimisten-cadeaus voor kinderafdelingZoomOp sinterklaasdag zorgden de Soroptimisten van Noord-Limburg er voor dat de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis een aantal cadeaus kreeg voor de patiëntjes. En die waren daar, vernamen we, héél blij mee. Op de foto de dames met de cadeaus.

Annie Cox overleden

Maandag 10 december 2012
Hamont-Achel - Annie Cox overledenVrijdag is Annie Cox overleden, de weduwe van Jaak Dirks. Ze was 89 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Men kan morgen/dinsdag afscheid nemen in het funerarium Creemers, Achelpoort 6 te Hamont van 19.00 tot 20.00 uur. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Henri Scheepers overleden

Maandag 10 december 2012
Hamont-Achel - Henri Scheepers overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Henri Scheepers overleden, de echtgenoot van Anneke Stevens. Hij zou volgende maand 90 jaar worden. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Charles Verbruggen overleden

Maandag 10 december 2012
Vrijdag is Charles Verbruggen overleden, de weduwnaar van Jeanne Van Der Vaart. Hij was 91 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel-Dorp. 

Willem Boonen overleden

Maandag 10 december 2012
Hamont-Achel - Willem Boonen overledenDonderdag is Willem Boonen overleden, de weduwnaar van Toke Rutten. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hamont. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Jan Van Lishout overleden

Zaterdag 8 december 2012
Hamont-Achel - Jan Van Lishout overledenIn het rusthuis in Achel is donderdag Jan Van Lishout overleden, de weduwnaar van Maria Vorsselmans. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont-centrum. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Vandaag heeft Vier de namen bekend gemaakt van de gemeenten die geselecteerd werden voor de volgende ronde van "De slimste gemeente". Uit Noord-Limburg werden Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Neerpelt NIET weerhouden; Lommel, Overpelt en Peer wel.

Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Gratis naar... Simply Live 2?

Vrijdag 7 december 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... Simply Live 2?ZoomMorgenavond in de Walburg in Hamont: Simply Live 2. Voor Simply Live 2 slaan Stan Van Samang & Eric Melaerts opnieuw de muzikale handen in elkaar en breien ze een vervolg aan de grote succesvoorstelling van vorig theaterseizoen. Hun vorige stop in Cinema Walburg herinneren velen zich nog. Om de theaterformule nog meer kracht bij te zetten, halen ze er nog een muzikaal genie bij: Bert Gielen.
Eric Melaerts & Bert Gielen winnen het wellicht op instrumentaal vlak, maar Stan (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vanmorgen vroeg beginnen sneeuwen, maar de hinder op de weg blijft beperkt. Het verkeer verloopt vlot omdat er gestrooid is in de sneeuw daar snel smelt. Op secundaire wegen kan het behoorlijk glad zijn. Er wordt vandaag nog meer sneeuw verwacht. UPDATE Inmiddels is de situatie ook op de grote wegen verslechterd.

Volgend weekend geen treinen

Woensdag 5 december 2012
Vanwege werken rijden er komend weekend geen treinen tussen Mol en Neerpelt en omgekeerd. Er worden vervangbussen ingelegd. Het treinverkeer wordt zondagavond hervat vanaf 18 uur.

Mintzkov in De Adelberg

Woensdag 5 december 2012
Hamont-Achel - Mintzkov in De AdelbergZoomMintzkov vierde in 2011 zijn tiende verjaardag. Na een uitverkocht AB-concert in Brussel, een verjaardagsconcert met buitenlandse gasten in de Gentse Handelsbeurs én het uitbrengen van een cd-box met het complete Mintzkov-werk, wordt het jubileum in stijl afgerond met een akoestische tournee langs de cultuurcentra in Vlaanderen. De groep herwerkte speciaal voor deze concerten een fijne selectie van hun mooiste nummers tot een akoestische set, perfect geschikt voor het theater. Tevens wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Zou het ooit lukken?

Dinsdag 4 december 2012
Om de vraag naar een treinverbinding van Hamont naar Weert te ondersteunen, kreeg de Nederlandse gedeputeerde Patrick van der Broeck vanmorgen Belgisch bier aangeboden. Mét een petitie in die zin, ondertekend door bijna 2.500 mensen. De gemeente Weert steunt de vraag. Ze is al jarenlang groot voorstander van een treinverbinding met België voor personenvervoer. Zo'n verbinding zou volgens de gemeente goed zijn voor de economie, het bedrijfsleven en de bereikbaarheid. Belgische en (…) Het hele nieuwsbericht

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Hamont-Achel - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

Mia Vandekerkhof overleden

Zondag 2 december 2012
Hamont-Achel - Mia Vandekerkhof overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Mia Vandekerkhof overleden, de weduwe van Marcel Habraken. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Hamont-Achel - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel