Het overige nieuws

Oppassen voor jeukende bultjes

Donderdag 31 mei 2012
De eikenprocessierupsen zijn nu in hun vierde vervellingsstadium. Dat is gebleken bij terreincontroles in Bree en Kinrooi, meldt het provinciebestuur. Dat is geen goed nieuws, want nu komen de brandharen van die rupsen los en kunnen ze zorgen voor veel jeuk bij mensen. En dat zal allicht nog tot einde juni duren, denkt men bij de provinciale natuurcel. 
Er worden nu ook zwaardere middelen ingezet om de rupsen te bestrijden dan met bacillus thuringiensis, het natuurlijke (…) Het hele nieuwsbericht
Van 1 tot en met 30 juni gaan de Limburgse politiezones extra aandacht besteden aan het bellen achter het stuur en aan het dragen van de veiligheidsgordel. Dat is vandaag bekendgemaakt. De actie wordt gesteund door de parketten van Hasselt en Tongeren, die, volgens de mededeling, "gepast gevolg (zullen) geven aan de vastgestelde overtredingen".
Hamont-Achel - Kleuters herstellen de regenboogZoomHet zal je maar overkomen: je botst tegen de regenboog en die spat uit elkaar. Gelukkig helpen 4-jarige kleuters om de regenboog te herstellen. Eerst rood, dan oranje, geel, groen, blauw, indigo en tenslotte violet: een hele voormiddag hadden ze nodig om de boog terug op te bouwen. En met resultaat: de regenboog is mooier dan ooit tevoren.
Op die manier testten de 4-jarige kleuters van juffrouw Lieve een gloednieuw project uit samen met de gidsen die dit project ontwikkelden: Annemie Nouters (…) Het hele nieuwsbericht
Kleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboogKleuters herstellen de regenboog
Zoom

Maak van fietsen een feestje!

Woensdag 30 mei 2012
Toerisme Limburg en de Limburgse verhuurcentrale van de sociale werkplaats vzw Fietsbasis nodigen je uit om de nieuwe huurfietsen en de nieuwe fietsregio De Wijers, ‘het land van 1001 vijvers’ ten noorden van Hasselt, uit te proberen tijdens een gratis fietsdag op zondag 10 juni. Bel naar het (gratis) nummer 0800 96 96 7, kies optie 2 en reserveer zo je gratis huurfiets. Die haal je op zondag 10 juni tussen 10 en 17 uur af aan het Cycling Center van het Circuit van Zolder. De (…) Het hele nieuwsbericht

TodM zoekt vrijwilligers

Woensdag 30 mei 2012
Sinds jaar en dag doet Dommelhof beroep op vrijwilligers. De verschillende festivals daar konden nooit gerealiseerd worden zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Ook voor de 15de editie van het theaterfestival 'Theater op de Markt' is men op zoek naar vrijwilligers voor het scheuren van tickets, het versterken van de technische ploeg, het rijden met de taxi's, het smeren van broodjes, het opvangen van gezelschappen, ...
In ruil biedt Dommelhof kost en inwoon tijdens het festival in Hasselt, gratis tickets voor voorstellingen (indien geen 'dienst'), gratis drinks en toegang tot de artiestenbar.
Interesse? Stuur dan voor 1 juli een mailtje naar balders[!]limburg.be. Vervolgens krijgt u een formulier toegestuurd via mail. Antwoord op vragen geeft Bart Alders via balders[!]limburg.be of 011/ 80 50 11.

Fietsen in Friesland

Dinsdag 29 mei 2012
Hamont-Achel - Fietsen in FrieslandZoomHeel wat Noord-Limburgers hebben gisteren meegereden in de 100ste uitgave van de fiets-elfstedentocht in Friesland, een rit van 240 km. Van één groepje kregen we een foto binnen, die 's morgens om 5.30u, voor de start, werd genomen. Het gaat om Paul Vanhengel, Rolf Zweegers, Jacob Bill, Ignace Vanherck en Lut Thijs, allen uit Neerpelt, en verder Daniek Braet uit Koersel, Marc Knevels uit Overpelt, en Lisanne, Maarten en Joost Meulendijks uit Venray. 
Hamont-Achel - Gratis naar... Stefan Blommaert?ZoomMorgen/woensdag komt VRT-journalist Stefan Blommaert naar De Adelberg in Lommel. Hij brengt een boeiend beeld van het huidige Rusland met president Putin stevig aan het roer. Stefan was geruime tijd verslaggever voor de VRT in Moskou en tijdens deze lezing vertelt hij niet alleen over de huidige politieke situatie en de toekomst van Rusland, maar ook over het dagelijkse leven in dit reusachtige land.
Ook u kunt er dankzij Internetgazet bij zijn... Per gemeente mogen wij twee mensen gratis naar deze lezing sturen. Het enige wat u te doen staat, is een mailtje aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be sturen VOOR 18.00 uur vanavond (met vermelding van uw adres + Internetgazet), en dan verneemt u nadien of u bij de winnaars bent. Succes!
Met het oog op het invullen van de belastingaangifte verleent het belastingkantoor op de Ringlaan 186 in Overpelt in juni een speciale service: het kantoor is extra geopend voor het invullen van belastingbrieven op alle dinsdagavonden van juni, dus op 5,12,19 en 26 juni, telkens van 17.30 uur tot 20.00 uur.
Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni zal vanuit parkvilla Akindo (Werkplaatsen 65) in Lommel-Werkplaatsen het derde biodiversiteitsweekend van de Projectgroep ‘Levend Zand’ plaatsvinden. Het thema luidt ‘Grenzeloze natuur op de helling’ en verwijst naar de hoge biodiversiteit in het overgangsgebied tussen het droge Kempense plateau en de natte Molse slenk. Zowel Lommelse (Balimgronden, Dorperheide, Waaltjesbos) als Molse gebieden (Verkallenbos, De Maat, Den Diel) worden dit (…) Het hele nieuwsbericht
Bianca Maas uit Overpelt gaat bij de komende provincieraadsverkiezingen de N-VA-lijst in het kanton Neerpelt aanvoeren. Ze is leerkracht in het secundair onderwijs. Ludo Hamblok uit Lommel staat tweede, Kim Strzebonski uit Neerpelt derde, Roger Mertens uit Hamont-Achel vierde en Pieter Wouters uit Lommel vijfde. De lijst wordt geduwd door Kamerlid Karolien Grosemans uit Herk-de-Stad

Gratis naar... 'P.P.P.' ?

Vrijdag 25 mei 2012
Hamont-Achel - Gratis naar... 'P.P.P.' ?ZoomMorgen en overmorgen, telkens om 20.15u, presenteert CultuurNoord in CC Palethe de voorstelling ‘P.P.P.’ door het Franse gezelschap Non Nova, dat circustheater brengt. Het basiselement in de voorstelling is ijs. Vanuit het plafond vallen tijdens de voorstelling tientallen ijsballen op de grond. Daartussen speelt zich de voorstelling af.
Tickets kosten slechts 10 euro in voorverkoop bij Palethe, en 12 euro aan de kassa. En dat voor zo'n geweldige voorstelling! Misschien kunt u er zelfs gratis naartoe, want wij mogen vrijkaarten weggeven. Bel daarvoor vandaag tussen 16 en 17u naar Palethe via 011 64 59 52 en u maakte er kans op. Eén vrijkaart per gemeente, vermeld dus uw woonplaats, en als u wint hoort u het dadelijk!
Vandaag straalt de zon de hele dag uitbundig tegen een staalblauwe lucht. Maar de UV-index is erg hoog, waardoor een onbeschermde huid snel kan verbranden. Ook het komende weekend is goed insmeren tegen de zon de boodschap!

Een Noord-Limburgse superbui

Dinsdag 22 mei 2012
Het was in de vooravond goed zichtbaar op buienradar.be: boven Bocholt en/of Hamont ontstond een regenbui die zich snel ontwikkelde tot drie kernen die van boven Noord-Limburg richting westen trokken. En daar hebben ze het geweten. Noord-Limburgse regen die met emmers naar beneden kwam! Ook weerwatcher Ruben Weytjens zag vanuit Neeroeteren de cumulonimbus ontstaan. Op zijn website toont hij er vanavond prachtige beelden van. Alsof er boven Noord-Limburg een atoombom ontplofte! Kijk eens naar Bui 22 mei 2012

Anna Steensels overleden

Dinsdag 22 mei 2012
Zaterdagnamiddag is Anna Steensels overleden, zuster Jozefa van de zusters Augustinessen van Sint-Truiden. Ze was op 7 augustus 1922 in Hamont geboren en trad daar op 25 maart 1940 in bij de zusters van het rusthuis. Ze was voor haar orde 30 jaar actief in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Vrijdag wordt ze op het boskerkhof begraven, na een rouwmis om 10.30u in Sint-Truiden.

Louis Willems overleden

Dinsdag 22 mei 2012
Hamont-Achel - Louis Willems overledenGisteren is Louis Willems overleden, de weduwnaar van Clementine Didden. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.

Waan u even een testwagen

Dinsdag 22 mei 2012
Eenmaal per jaar maken de auto's op de testbaan van Ford in Lommel, Ford Lommel Proving Ground, plaats voor fietsers en skeelers. Zondag is het weer zover! De poort gaat dan open om 9u. Tot 16u kunt u er starten voor een gezellige tocht op de testbanen, in een mooie bosrijke omgeving. En u zult geen testauto tegenkomen! Integendeel zelfs - van de in totaal 70 km testwegen kunt u liefst 5 tot 25km verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Meer info
Hamont-Achel - 3500 euro van de Ladies Circle voor VOSPOZoomServiceclub Ladies Circle Neerpelt haalde op het jaarlijkse Valentijnsontbijt, eerder dit jaar, 3.500 euro bijeen. Dat bedrag werd gisteravond geschonken aan VOSPO, de Overpeltse sportvereniging voor gehandicapten die al enkele jaren goed bezig is en gisteravond vertegenwoordigd werd door penningmeester Guido Renckens. Gefeliciteerd, dames!

Maria Kwanten overleden

Maandag 21 mei 2012
In het ziekenhuis van Genk is op 29 april de 102-jarige Maria Philomena Kwanten overleden, de weduwe van Jan Mathijs Kerkhofs. Ze werd op 21 juli 1910 in Hamont geboren, maar verhuisde later naar Opglabbeek waar ze sinds 2006 in het rustoord verbleef. Ze werd dus 102 jaar en was daarmee de oudste inwoner van Opglabbeek.
Hamont-Achel - Anneleen Lenaerts krijgt Limburgse cultuurprijsZoomHarpiste Anneleen Lenaerts heeft vanavond in Dommelhof in Neerpelt (terecht) de Limburgse cultuurprijs gekregen. Ze werd gekozen uit 48 genomineerden, van wie er uiteindelijk drie overbleven: filmregisseur Michaël R. Roskam (van "Rundskop"), mode-ontwerper Raf Simons en Anneleen zelf. In al haar bescheidenheid is ze de exponent van jong Limburgs talent dat de wereldtop haalt; eerst via een muzikale basisopleiding bij het NIKO en daarna via een doorgedreven opleiding evolueren tot soloharpiste bij de Wiener Philharmoniker!
Anneleen kreeg haar prijs uit handen van gedeputeerde van cultuur Gilbert van Baelen (foto): een cheque van 6.200 euro die ze naar believen mag besteden. Gefeliciteerd, Anneleen! (Foto Marc Ras)

Een ijzige voorstelling...

Maandag 21 mei 2012
Hamont-Achel - Een ijzige voorstelling...ZoomZaterdag en zondag, telkens om 20.15u, presenteert CultuurNoord in CC Palethe de voorstelling ‘P.P.P.’ door het Franse gezelschap Non Nova, dat circustheater brengt. Het basiselement in de voorstelling is ijs. Vanuit het plafond vallen tijdens de voorstelling tientallen ijsballen op de grond. Daartussen speelt zich de voorstelling af. Verwacht u aan jonglerie en objectmanipulatie van hoog niveau!
P.P.P. staat voor 'Position Parallèle au Plancher’. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Met de groeten uit... BrusselZoomDe Z van Zjuul staat ook voor Zinneke, en dus ging Zjuul Devens gisteren in Brussel eens kijken naar de bekende Zinnekeparade. Die stond dit jaar in het teken van de chaos. In de brochure die er gratis werd uitgedeeld stond o.m.: "Een beetje wan/orde dat de deur openzet voor zoveel ongekende mogelijkheden is een tegengif voor geweld.'
Zjuul Devens: "De Zinnekeparade is inmiddels een tweejaarlijkse traditie geworden en een ludiek tegengif tegen de agressie en andere (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Zoom

Roy Van Horne overleden

Zaterdag 19 mei 2012
Hamont-Achel - Roy Van Horne overledenDinsdag is Roy Van Horne overleden. Hij was 31 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Achel-Statie. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Hamont-Achel - Jef Huisman exposeert in BudelZoomDe Lommelse beeldhouwer Jef Huisman is de enige Belg die morgen/zaterdag en zondag samen met 8 Nederlanders zijn werk tentoonstelt in Budel. Dat gebeurt in de tuin van Henk en Mariet Mathijssen in de Wollenhoekstraat 10. Men is er welkom van 11 tot 17u.
De eerste interviewfragmenten met getuigenissen over het dagelijkse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze streek, die werden opgenomen in het kader van het erfgoedproject 'Soldatenlaarzen en kauwgom', zijn daar nu te beluisteren. De opnamen gebeuren door vrijwilligers, die ook in de komende maanden nog mensen zullen interviewen. U kunt de fragmenten hier beluisteren.
Hamont-Achel - Prachtig 'fotoboek' van 'Spiegels'ZoomMet de voorstelling "Spiegels", die de afgelopen dagen enkele keren in Dommelhof te zien was, hebben het NIKO en De Dansdoos zichzelf overtroffen. Het was een geweldige voorstelling waarin 255 dansers het publiek een spiegel voorhielden. Jean Vandijck maakte er een hele reeks foto's waarvan hij er uiteindelijk 344 overhield. En u kunt die allemaal bekijken door naar deze site te linken. Geniet ervan! (Foto Jean Van Dijck)
Hamont-Achel - Zondag volley-interland België-PortugalZoomNu zondag organiseert Volleybalclub Overpelt (VCO) een vriendschappelijke interland tussen België (41ste op de wereldranking) en Portugal (34ste). Voor Noord-Limburg is dit een primeur, want nooit eerder is een volleybalmatch van internationaal niveau vertoond in onze regio!
Extra speciaal is het ook voor VCO, omdat Pieter Verhees meespeelt met de nationale ploeg van België. Pieter, op de foto hoog boven het net uitkomend, is Overpeltenaar en heeft tot 17-jarige leeftijd (…) Het hele nieuwsbericht

Kees van Kuik overleden

Dinsdag 15 mei 2012
Hamont-Achel - Kees van Kuik overledenGisteren is Kees van Kuik overleden, de echtgenoot van Iet van Tongeren. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Achel-Statie. Men kan online condoleren via info[!]begrafenissencreemers.be met de vermelding "Kees van Kuik".

Samuel Plat overleden

Dinsdag 15 mei 2012
Hamont-Achel - Samuel Plat overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Samuel Plat overleden, de weduwnaar van Anna Maria Ulrici. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in familiekring plaatsvinden. Men kan online condoleren via info[!]begrafenissencreemers.be met de vermelding "Samuel Plat".

Zin om figurant te spelen?

Dinsdag 15 mei 2012
Theatergezelschap 'FC Bergman', met onder meer actrice Marie Vinck, zoekt figuranten voor zijn nieuwe voorstelling. 'Terminator Trilogie' is een groots opgezet spektakel in openlucht, waarbij een aanzienlijk aandeel is weggelegd voor figuranten. De nieuwe voorstelling is een coproductie van Dommelhof en speelt van 7 tot 9 juni in Genk. Repetities zijn ter plaatse op 4, 5 en 6 juni om 19.00 uur. Heb je zin om je samen met FC Bergman in dit avontuur te storten? Stel je kandidaat en contacteer C-Mine Cultuurcentrum via Veerle van de Kerkhof, tel. 0473/57.74.70 of 089/65.50.24, of via
c-bergman[!]genk.be.

Maria Vorsselmans overleden

Maandag 14 mei 2012
Hamont-Achel - Maria Vorsselmans overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Maria Vorsselmans overleden, de echtgenote van Jan Van Lishout. Ze zou gisteren 81 jaar worden. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartplechtigheid in de decanale kerk van Hamont. Morgen/dinsdag om 19u is er daar een avondwake.
Het hele nieuwsbericht

Van Bommel tekent bij PSV

Maandag 14 mei 2012
De Nederlandse international Mark van Bommel heeft vandaag bij PSV Eindhoven een contract voor één jaar ondertekend. De 35-jarige middenvelder stapt transfervrij over van AC Milan, waar hij anderhalf seizoen actief was. De international werd vanavond in het Philips Stadion aan de pers voorgesteld.
Gisteren nam de Neerpeltse Watersportclub deel aan het Belgisch kampioenschap K1-marathon te Lier. De wedstrijd werd gehouden over een afstand van 23 km op het Netekanaal en de Nete zelf. Twee NWC-ers behaalden een titel: Jan Plas (Hamont-Achel) bij de heren junioren en Bart Stalmans (Overpelt) bij de heren veteranen. Jammer genoeg hadden andere NWC-ers internationale verplichtingen namens de nationale kajakploeg en mochten ze niet deelnemen aan dit nationaal marathonkampioenschap. Op de foto's hieronder: links Jan Plas, rechts Bart Stalmans. (Foto's Marc Faes)
BK kajakmarathon: titel voor twee NWC-ersBK kajakmarathon: titel voor twee NWC-ers
Zoom
In de regio wordt door iemand die zich Marc Peeters noemt telefonisch contact opgenomen met handelaars en andere potentiële adverteerders. Hij vraagt hen of ze willen adverteren in "het jaarboekje van de politiezone". De man belt via een geheim telefoonnummer. Bij navraag bij de politiezone blijkt dat er geen jaarboekje in de maak is en dat de man in kwestie dus een oplichter is. Eventuele gedupeerden kunnen zich wenden tot de lokale politie.

Leve moeder!

Zondag 13 mei 2012
Hamont-Achel - Leve moeder!ZoomVandaag is het moederdag. Zet je moeder uitvoerig in de bloemen, want zonder haar was je er niet! Op de foto een vergeetmenietje. (Foto Josh Vandijck)

Het Orkest van de 18de Eeuw

Vrijdag 11 mei 2012
Hamont-Achel - Het Orkest van de 18de EeuwZoomGrote muzikale klasse vanavond in de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel. Daar musiceerde het Orkest van de 18de Eeuw o.l.v. Kenneth Montgomery op uitnodiging van CultuurNoord. Op het programma stonden de Symfonie no.104 in D major London van Joseph Haydn, het klarinetconcerto in A major KV622 van W.A. Mozart (met solist Eric Hoeprich, klarinet) en de symfonie no.7 in A major opus 92 van L.Van Beethoven. (Foto Sonja Sleurs)
In 44 gemeenten, waaronder Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel, zijn er maatregelen van kracht tegen de bruinrotziekte bij aardappelen. Op de gemeentesite van Hamont-Achel zijn die maatregelen keurig opgesomd. U vindt ze hier.
Hamont-Achel - Nieuwe combi voor lokale politieZoomMaandag zagen we in Houthalen een autotransport dat onder meer een nieuwe combi voor politiezone HANO vervoerde, vandaag werd die combi afgeleverd bij het hoofdgebouw van de politiezone in de Energiestraat in Neerpelt. Korpschef Paul Claes nam van Patrick Snyers, van VW-garage Peerlings, de sleutels in ontvangst (foto). Een combi van politiezone HANO legt jaarlijks gemiddeld 35.000 km af.
Hamont-Achel - 27,5 procent van bestuurders te snelBij een algemene verkeersactie in de politiezone HANO heeft de lokale politie op diverse locaties weggebruikers gecontroleerd en beboet. Van 461 gecontroleerde voertuigen reden er 127 veel te snel, dat is 27,5 procent! De politie stelde ook vast dat 9 van de betrokken bestuurders nog met andere zaken niet in orde waren. Ze kregen hiervoor een onmiddellijke inning voorgesteld.
Ook bromfietsers bleken niet in orde te zijn. De politie nam 3 van de 16 gecontroleerde bromfietsen in beslag.
Gedeputeerde Frank Smeets gaat bij de komende verkiezingen de CD&V-lijst voor de provincieraad trekken in het district Neerpelt. Dat heeft CD&V-Limburg vandaag bekendgemaakt. Gemeenteraadslid Nancy Bleys uit Lommel staat tweede, schepen Bèr Van de Schans uit Hamont-Achel derde. Daarna komen schepen Nele Gutschoven van Overpelt, provincieraadslid Liesbeth Fransen van Neerpelt en provincieraadslid Bob Nijs uit Lommel.
Hamont-Achel - Pas geboren en al aandeelhouderZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt werd vanmorgen Mauro Tricarico geboren, een wolk van een baby en het zoontje van Jurgen Tricarico en Nathalie Vlassaks, uit de Veldstraat in Overpelt. Nauwelijks enkele uren later kreeg hij van gedeputeerde Frank Smeets al een tegoedbon voor een aandeel van het Limburgse Klimaatfonds, goed voor 100 euro. Jurgen en Nathalie waren er in naam van hun zoontje blij mee. En dat zullen ook de ouders zijn van de andere baby's die vandaag in Limburg geboren (…) Het hele nieuwsbericht
Pas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouder
Pas geboren en al aandeelhouder
Zoom

Vandaag gezien...

Zondag 6 mei 2012
Hamont-Achel - Vandaag gezien...Zoom...in het Smeetshof in Bocholt, ter gelegenheid van "Festa Natura": een stand waar men comfortabele nestkastjes kon kopen. (Foto Josh Vandijck)
Hooggevoelige kinderen hebben een fijngevoelig zenuwstelsel. De prikkels uit hun omgeving maken een diepe indruk op hen. Ze hebben een intense waarneming en een rijke innerlijke wereld. Als gevolg daarvan voelen zij soms gefrustreerd, worden prikkelbaar, gesloten en somber. Op woensdag 9 mei spreekt An Michiels in de veranda van de Scoutsrally in Neerpelt over dergelijke kinderen. Ze reikt daarbij heel wat praktische tips aan om hen te helpen en op die manier het leven voor hen een heel stuk (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf morgen/maandag tot en met 20 mei hebben in ons land sociale verkiezingen plaats. In die periode worden meer dan 1,3 miljoen werknemers in de privé-sector opgeroepen om hun vertegenwoordigers te kiezen in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Jan Lamers overleden

Zaterdag 5 mei 2012
Hamont-Achel - Jan Lamers overledenGisteren is Jan Lamers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Mues en de oprichter van bouwonderneming Lamers nv. Hij was 87 jaar oud. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaarplechtigheid (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
Hamont-Achel - Een nieuwe deken voor het dekenaatZoomDeken Rik Segers van het dekenaat Hamont gaat met pensioen. Hij vertrekt naar Beringen waar hij zal ingeschakeld worden als meewerkend priester. Segers (foto), die op 4 maart 2008 in het dekenaat Hamont aantrad, zal daar als deken worden opgevolgd door Mathieu Plessers, huidig moderator van de federatie Lummen. Een en ander werd vanavond bekendgemaakt in de kerken van het dekenaat, dat de parochies in de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt omvat.

Vandaag gelezen...

Vrijdag 4 mei 2012
"Het is niet toegestaan vuurwapens of kanonnen in de optocht mee te voeren; handwapens zoals sabel en spie zijn wel toegestaan."
(Uit de 'Info aan de Gilden', bedoeld voor de deelnemers aan de optocht in Budel, zondag)

403 pv's op 4 dagen tijd

Vrijdag 4 mei 2012
Hamont-Achel - 403 pv's op 4 dagen tijdTijdens de vier dagen dat de flitswagen van de lokale politie HANO er in januari op uittrok, werden in de politiezone 3411 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 403 chauffeurs reden zo hard dat ze een pv in de bus kregen. De hoogste snelheid werd gehaald door een man die op de Sint-Antoniusweg 112 km/u reed, 42 km meer dan toegestaan. Snelheidscontroles  januari

Crash op Eindhoven Airport

Vrijdag 4 mei 2012
Op Eindhoven Airport is deze namiddag een vliegtuigje gecrasht. Het zou gaan om een lesvliegtuig met vier inzittenden, aldus een woordvoerster van de brandweer. Drie personen zijn uit het wrak bevrijd, een persoon zit nog bekneld. Over hun toestand is nog niks bekend. Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur bij de landing. De oorzaak is nog niet duidelijk. Het vliegveld is dicht, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Daardoor moeten toestellen uitwijken naar andere vliegvelden. Volgens (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gezien...

Vrijdag 4 mei 2012
Hamont-Achel - Vandaag gezien...ZoomAppelbloesems in Zuid-Limburg. (Foto Marcella Stappers)
Binnen de regio Hamont-Achel/Neerpelt/Overpelt wordt dit jaar onder de naam “deMENSie” drie keer een praatcafé georganiseerd rond dementie. De bedoeling is om dementie bespreekbaar te maken en zo de zorgen van alle betrokkenen lichter te maken: de persoon met dementie zelf, maar ook zijn familieleden en mantelzorgers in hun zoektocht naar antwoorden. Het is speciaal voor deze mensen dat het praatcafé georganiseerd wordt.
Dementie komt niet alleen. Personen met dementie hebben vele (…) Het hele nieuwsbericht
Eind deze maand moeten de marktkramers van de weekmarkt in Valkenswaard opnieuw verhuizen naar een andere plek. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Deze keer kunnen ze zes weken lang niet op hun eigen stek op de Markt staan. Reden is het opnieuw voegen en deels herbestraten van de Markt. Als klap op de vuurpijl moeten de marktkooplui zo'n twee weken na oplevering weer vertrekken vanwege de kermis, opnieuw voor twee weken. Het gemeentebestuur bekijkt een verzoek van de marktkooplui om circa 60 van de ruim 80 marktkramers tijdelijk te huisvesten op de Eindhovenseweg (vanaf kruispunt met de Leenderweg) en Corridor.

Wie krijgt het Gulden Spoor?

Woensdag 2 mei 2012
Het provinciebestuur is op zoek naar kandidaten voor de jaarlijkse prijs van het Gulden Spoor. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon die al 5 jaar in Limburg woont of er zolang heeft gewoond of gewerkt. Hij of zij moet bovendien op maatschappelijk of cultureel vlak een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan de eigen taal of cultuur. Elke Limburger, Limburgse gemeente,  instelling of vereniging kan een kandidaat voordragen voor deze prijs. De kandidaturen moeten schriftelijk en degelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Leppens overleden

Woensdag 2 mei 2012
Hamont-Achel - Jan Leppens overledenIn het Jessaziekenhuis in Hasselt is gisteren Jan Leppens overleden, de vriend van Regina Fiers. Hij was maandag 70 jaar geworden. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale Sint-Laurentiuskerk. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Condoleren online kan via www.uitvaartcentrumbex.be.
In het kader van de provinciaal gecoördineerde thema-acties inzake verkeersveiligheid is vanmorgen de thema-actie ‘Motorrijders' gestart, zo meldt het provinciebestuur. Motorrijders zijn het meest kwetsbaar in het verkeer: vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorfietsers in Limburg dodelijk of zwaar gekwetst. De ‘fout’ lag daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. 
Bij de actie van deze maand wil men de motorrijders vooral confronteren met hun kwetsbaarheid en hen wijzen op de gevaren. Anderzijds is aan de politie gevraagd vooral te letten op onaanvaardbaar asociaal rijgedrag van motorrijders dat hinderlijk is voor andere weggebruikers, en motorrijders te controleren op inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs,…

NLBB wil schitteren op EK

Dinsdag 1 mei 2012
Vrijdag en zaterdag vinden in Rotterdam de European Brass Band Championships plaats. België wordt op dit hoogtepunt van het wereldwijde brassbandjaar vertegenwoordigd door de Belgische kampioen, de Noord-Limburgse Brassband. Bij zijn eerste deelname, vorig jaar, haalde de NLBB een zeer mooie 5e stek, tussen en voor grootheden uit de brassbandwereld. Dit jaar hopen ze even goed te doen, hoewel de concurrentie nog zwaarder geworden is door de deelname van enkele wereldbefaamde brassbands uit (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Met de groeten uit... BokrijkZoomIn het provinciedomein van Bokrijk vindt vandaag - 1 mei - de traditionele bloemen- en plantendag plaats. Men verwacht er veel volk. (Foto Josh Vandijck)
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel