Het overige nieuws

Afgelopen zondag vond de kringloopfietsroute plaats, een gezamenlijk initiatief van de stad Hamont-Achel, de gemeente Neerpelt en de compostmeesters. Op verschillende plaatsen op het parcours werden stopplaatsen voorzien waarbij gebruik werd gemaakt van duurzame technieken. Op wijndomein ‘De Oude Hoeve’ konden de deelnemers kennismaken met het principe van ‘SuniCook’ of simpelweg koken met de zon. Een andere stopplaats was de Beverbeekse Heide, waar de zadenbank van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) gevestigd is en waar de compostmobiel stond opgesteld. En uiteraard werd er ook halt gehouden bij de Napoleonsmolen, waar de molenaars een demonstratie gaven in het olieslaan.

Eduard Rabijns overleden

Maandag 29 juni 2015
Hamont-Achel - Eduard Rabijns overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Eduard Rabijns overleden. Hij was eerder deze maand 71 jaar geworden. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in intieme kring.

Ook gauwdieven doen terrasjes

Maandag 29 juni 2015
Gauwdieven zijn veelal actief op druk bezochte plaatsen, ook op de terrasjes van horecazaken bij mooi weer. Horecabezoekers worden vaak slachtoffer van (gauw)diefstal, meestal ten gevolge van nonchalant gedrag, luidt het bij de politie. Mensen laten hun portefeuille, gsm of handtas vaak onbewaakt achter. 
Hoe gaan zakkenrollers te werk? Ze  bedenken verschillende scenario's. “Daarvoor werken ze vaak in team: de één leidt je af terwijl de ander je besteelt en nog een (…) Het hele nieuwsbericht

62 weekend-verkeersongevallen

Maandag 29 juni 2015
Het afgelopen weekend zijn er in Limburg 62 verkeersongevallen gebeurd, waarvan 16 met gewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 58 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 14 procent) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 11 gevallen van vluchtmisdrijf.

Hendrik Van Hoof overleden

Maandag 29 juni 2015
Hamont-Achel - Hendrik Van Hoof overledenZaterdag is Hendrik (Harry) Van Hoof overleden, de echtgenoot van Marcelle Timmermans. Hij was 88 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Centrum.
Hamont-Achel - BK kajakmarathon: 5 titels voor NWCZoomOp de Maas in Beez, nabij Marche-Les-Dames, werd vandaag het Belgisch kampioenschap K2 kajakmarathon gevaren. De Neerpeltse Watersportclub won er 5 van de 8 te behalen titels met Hanna Plas & Roos Broekx bij de dames senioren (foto), Bieke & Amber Van Broekhoven bij de dames junioren, Artuur en William Peters bij de heren senioren, Erwin Smids & Gert Loomans bij de heren veteranen 35-44-jarigen en Erik Broekx & Bruno Jannis bij de veteranen 45-54-jarigen. De overige drie titels gingen naar Mechelen, Kasterlee en Zwevegem.
Een 19-jarige jongeman uit Weert die diverse aanrijdingen veroorzaakte in Weert is zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden door de politie. Agenten waren in gesprek op de Hegstraat en hoorden dat een man blikschade aan het maken was met zijn auto op het Kasteelplein. Hij bracht daarbij schade toe aan een geparkeerde auto. Agenten wilden een stopteken geven maar de verdachte gaf gas en ging er tussenuit. Daarna schepte hij een fietser op en reed vervolgens plankgas langs de Oelemarkt. Uiteindelijk kwam de man op de Emmasingel tegen een paal tot stilstand. Hij stapte uit en ging er te voet vandoor. Agenten wisten de man in een steegje in te rekenen.
Vanaf 1 juli zal de Nederlandse politie meer snelheidscontroles houden in Bergeijk en Valkenswaard. In Bergeijk is het oppassen geblazen op de Barrier, in Valkenswaard op de Luikerweg, op de Markt en op de Eindhovenseweg.

Anne-Marie Dirks overleden

Zaterdag 27 juni 2015
Hamont-Achel - Anne-Marie Dirks overledenDonderdag is Anne-Marie Dirks overleden, de echtgenote van Roger Jacobs. Ze was 60 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag is er van 19u tot 20.30u gelegenheid om afscheid te nemen van Anne-Marie en de familie te condoleren in het funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont.

Op weg naar een hittegolf

Vrijdag 26 juni 2015
Het ziet er goed uit met de weersverwachting voor volgende week. De jongste gegevens wijzen op een hittegolf, de eerste van het jaar. Eind volgende week zou de thermometer de 37 graden kunnen halen - en mogelijk zelfs overschrijden. In de komende dagen blijft de temperatuur nog beperkt tot een aangename 22 tot 25 graden, maar dinsdag zouden we al 27 graden halen, en daarna gaan alle remmen los. De tweede helft van de komende week krijgen we een hittegolf met temperaturen van 32 tot 37 graden, aldus de meteorologen.
De werkzaamheden die het Agentschap Wegen en Verkeer voor komend weekend op de E314 in Houthalen-Helchteren gepland had, zullen niet doorgaan. "De voorziene asfaltleverancier van de aannemer kan momenteel niet de gewenste kwaliteitscertificaten voorleggen. Omdat kwaliteit voor het agentschap primeert en de aannemer geen alternatieven voor deze werf kan voorleggen, werd dan ook beslist om de werkzaamheden uit te stellen," aldus de mededeling van het Agentschap.

Albert Boudewijns overleden

Donderdag 25 juni 2015
Hamont-Achel - Albert Boudewijns overledenIn het rusthuis in Achel is maandag Albert Boudewijns overleden, de echtgenoot van Jacqueline de Win. Hij was 78 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10./30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Politie verwijderde 37 reclamebordenTijdens een verkeersactie heeft de lokale politie HANO gisteren niet alleen 57 chauffeurs aan een ademtest onderworpen - iedereen reed nuchter - maar ook 37 illegaal geplaatste reclameborden verwijderd. Daarnaast werd één onverzekerd voertuig in beslag genomen en werden 3 chauffeurs verplicht een onmiddellijke inning te betalen omdat hun voertuig op een parkeerplaats voor mindervaliden geparkeerd stond.
Bij een actie rond zwaar vervoer, in samenwerking met de douane, werden 14 (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse overheid heeft het borstcentrum van het Mariaziekenhuis van Overpelt erkend als satelliet-borstcentrum. Dat wil zeggen dat het centrum officieel erkend is als centrum met alle kwaliteiten en middelen om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden aan patiënten met borstkanker. Het ziekenhuis beschikt al sinds 2006 over een borstcentrum waar vrouwen en soms ook mannen met borstkanker behandeld worden. Jaarlijks worden daar een 80-tal nieuwe patiënten met borstkanker (…) Het hele nieuwsbericht

Renovatiewerken op E314

Woensdag 24 juni 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat komend weekend op de E314 ter hoogte van het complex 29 “Houthalen-Helchteren” (kmp 28.40 tot 27.2) de rechterrijstrook richting Nederland over een lengte van 1200 m vernieuwen. Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer ook de oprit richting Nederland renoveren. De werkzaamheden starten zaterdagochtend 27 juni om 09.30 uur en moeten ten laatste maandagochtend 29 juni om 05.00 uur klaar zijn. Het verkeer kan over de linkerrijstrook blijven (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Van de bijna 225.000 kranten die dagelijks in krantenwinkels, benzinestations en supermarkten te koop worden aangeboden wordt bijna de helft (48,9 procent) nooit verkocht. Dag in dag uit, met uitzondering van de zondagen, worden bijgevolg 110.000 kranten ongeopend weggegooid. Leg je die op elkaar, dan levert dat elke dag een 550 meter hoge krantenstapel op die afgevoerd wordt richting afvalbedrijf. En dan hebben we het nog niet gehad over de tijdschriften. Lees hier het ontstellende verhaal van de onverkochte.
Hamont-Achel - Bijna 15.000 snelheidsovertredingen in 2014De politiezone HANO registreerde vorig jaar 14.733 snelheidsovertredingen. Dat zijn er 5.305 meer dan in 2013. 92 chauffeurs werden betrapt op het rijden onder invloed van alcohol of drugs. De agenten schreven 292 parkeerboetes uit, 227 minder dan in 2013. 68 bestuurders werden betrapt op gsm-en aan het stuur. 284 chauffeurs negeerden de verkeerslichten. Dat zijn er 264 meer dan in 2013. De agenten plukten ook 46 onverzekerde voertuigen uit het verkeer. In 2013 waren er dat 75.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel en 51 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 57 ademtesten afgenomen, waarvan er 9 (of 16 %) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bert van der Krieken overleden

Maandag 22 juni 2015
Hamont-Achel - Bert van der Krieken overledenZaterdag is Bert van der Krieken overleden, de echtgenoot van Fridy de Lange. Hij was 68 jaar. Donderdag om 11u is er een afscheidsviering in het Michielshof in Achel. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Met de fiets naar Ommersteyn

Maandag 22 juni 2015
Hamont-Achel - Met de fiets naar OmmersteynZoomEen groepje fietsers van OKRA Hamont trok naar Dilsen-Stokkem voor een bezoek aan de “zorgboerderij” stichting Ommersteyn. De biologische geitenhouderij telt er een 500-tal melkgeiten die zorgen voor geitenmelk, en daarmee wordt dan weer geitenkaas gemaakt. (J.J.S.) Voor méér informatie over de activiteiten van OKRA trefpunt-Hamont surf naar de website www.okra.be/trefpunt-hamont.

Tribunaliteiten
Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Altijd. Maar soms niet.
Wie een auto inschrijft op zijn naam, wordt vermoed met die wagen te rijden. In goede en kwade dagen. In het verkeer wordt nu eenmaal vaak gezondigd en de identiteit van de zondaar kan dikwijls alleen maar vluchtig worden vastgesteld. Vandaar de uitzondering op het vermoeden van onschuld.
Zo was er een man in Laken die een proces kreeg wegens een parkeerovertreding. Hij beweerde bij hoog en bij laag én zelfs tot bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Zanger ruilt Budel voor Gent

Zaterdag 20 juni 2015
Zanger Gerard van Maasakkers verhuist van Budel naar Gent. Hij gaat er samenwonen met zijn vriend, zanger en acteur Frank Cools. Als duo geven ze volgend seizoen zestig voorstellingen, zowel in ons land als bij onze noorderburen.

Mia Tutelaars overleden

Zaterdag 20 juni 2015
Hamont-Achel - Mia Tutelaars overledenIn RVT Aan de Beverdijk is dinsdag Mia Tutelaars overleden. De afscheidsplechtigheid in het RVT vond inmiddels in intieme kring plaats.
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Het verzameld zwijgen van doctor MurkeSoms verlang je vergeefs intens naar één klein vonkje inspiratie. Vaak blijft het wanhopig wachten op Godot. Andere dagen zit je verbaasd naar je scherm te kijken als je ziet hoe je tikkende vingers je inspiratie, als een troep van die watervlugge zilvervisjes, van hot naar her doen sprinten. Dan wordt het moeilijk om structuur in je verhaal te houden.
Mag ik de lezer daarom verzoeken de verhaallijn in het volgende stukje scherp in de gaten te houden?
Laat me beginnen in Achel. In het weekend (…) Het hele nieuwsbericht
De politie heeft gisteren in Noord-Brabant ruim 350 woningen gecontroleerd op inbraakgevoeligheid. In Budel zijn 150 woningen gecontroleerd en kwamen 20 woningen met aandachtspunten in beeld. Het ging voornamelijk om niet-afgesloten deuren en poorten, die insluipingen erg aantrekkelijk maken.
Bij inbraken die de afgelopen maanden in Budel plaats vonden bleek dat vrijstaande woningen en achterzijdes van panden een duidelijke voorkeur genieten bij de inbrekers.

Besturen kopen samen energie aan

Donderdag 18 juni 2015
De provincie Limburg start een nieuwe aanbesteding voor de aankoop van aardgas en elektriciteit voor de periode 2016-2018. De 44 Limburgse gemeentebesturen, alle OCMW-besturen, politiezones, hulpverleningszones, meerdere kerkbesturen en woonzorg-/of gehandicaptenzorgvoorzieningen doen mee met deze procedure. In totaal gaat het over 282 instanties.
In 2013 sloot het provinciebestuur
al een overeenkomst af met de energieleveranciers. Deze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (50)

Woensdag 17 juni 2015
Hamont-Achel - Smiley (50)ZoomEen smiley, gespot in het Nederlandse Giethoorn. (Foto Conny Rooymans)

Met de camper naar de Bodensee

Woensdag 17 juni 2015
Hamont-Achel - Met de camper naar de BodenseeZoomCamperclub de Pasar Teuten verkende een midweek lang de Bodensee en omgeving. Tijdens het openingsmoment op camping ‘Gohren’ in Kressbronn aan de Bodensee konden de 62 deelnemers met elkaar kennismaken. Reisleider Riek heette iedereen hartelijk welkom bij eine Tasse Kaffee und Kuchen. De eerste twee dagen werden benut om per fiets de stadjes Lindau, Friedrichshafen en Meersburg te bezoeken. Woensdag stond er onder meer een degustatiebezoek aan een plaatselijke brouwerij op het programma. (…) Het hele nieuwsbericht
Het  bisdom Hasselt roept op tot solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers. Elk parochie- en federatieteam wordt aangespoord om eens een vluchteling of asielzoeker uit de eigen  omgeving te beluisteren. “Het is beter mét hen te spreken dan óver hen te spreken”, luidt het. Ook wordt gepleit voor een cultuur van ontmoeting. "Dat kan via eenvoudige contacten in de eigen buurt, maar ook georganiseerd. Een voorbeeld daarvan is het peterschap waarbij een (…) Het hele nieuwsbericht

Naakte man valt kind lastig

Woensdag 17 juni 2015
Aan basisschool De Boogurt in Budel is afgelopen vrijdag een kind lastig gevallen door een man die naakt in zijn auto zat. De politie spoort de man op, voorlopig zonder resultaat.
Maak dat mee!
Jongeren (16 tot en met 25 jaar) die België per trein willen ontdekken, krijgen nu de kans: voor 25 euro kunnen ze gedurende een maand onbeperkt gebruik maken van het spoor. De “Go Unlimited” actie loopt van 29 juni tot 31 augustus. Meer weten? Vanaf komende vrijdag kunt u de hele NMBS-campagne hier bekijken.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 89 verkeersongevallen gemeld, waarvan 19 met lichamelijk letsel. Daarbij kwam één oersoon om het leven; drie anderen werden zwaar en 19 anderen licht gewond. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 56 ademtests afgenomen, waarvan er 8 (of 14 %) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Er waren in totaal 23 gevallen van vluchtmisdrijf.
Anderzijds werden tijdens de SLim-controles van afgelopen weekend 18 rijbewijzen ingetrokken.

Smiley (49)

Maandag 15 juni 2015
Hamont-Achel - Smiley (49)ZoomEen levende smiley in de zoo van Olmen. (Foto Willy Cochet)
Hamont-Achel - Open tennistornooi start op 6 juliZoomHet jaarlijkse Hamont Profel Open tennistornooi gaat dit jaar weer door van 6 t/m 19 juli op de terreinen in het Stadspark (Sleutjes 7). Iedereen wordt hartelijk uitgenodigd om onder het genot van een hapje of drankje de wedstrijden te komen bekijken. Er is ook weer een 5-sterrentornooi Dames, dus de top van de nationale dames is aanwezig.
Op een jetskiwedstrijd in Almere is Dennis Vanderstegen vierde geëindigd. Dat hij het podium niet haalde lag aan technische problemen in de tweede reeks, toen een van de drie cilinders van zijn machine uitviel. Toch kon hij zijn vierde plaats behouden. In de derde reeks eindigde hij 2de. Dennis is tevreden over zijn prestatie, temeer omdat het water vrij ruw was.

Neos trok naar Lier

Zondag 14 juni 2015
Hamont-Achel - Neos trok naar LierZoomLeden van NEOS trokken donderdag naar Lier. Dat gebeurde met de trein, en die had direct al een vertraging van 25 minuten omdat er problemen waren met de remleidingen. In Lier zelf werden het stadhuis (foto), het kantmuseum, het Begijnhof en de Zimmertoren bezocht.

Een heel fijne vaderdag

Zondag 14 juni 2015
Maak dat mee!
Hamont-Achel - Een heel fijne vaderdagZoomWij wensen alle papa's een fijne vaderdag! Ben je vaderdag vergeten? Dan kan je hem nog feliciteren via de Internetgazet! Ga snel naar onze rubriek 'felicitaties'.

Smiley (48)

Zaterdag 13 juni 2015
Hamont-Achel - Smiley (48)ZoomLambert Reynders zag deze smiley in Postel.

Laura Nuyts overleden

Vrijdag 12 juni 2015
Hamont-Achel - Laura Nuyts overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Laura 'Laurette' Nuyts overleden, de echtgenote van Jozef Winters. Zij was 83 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Centrum.
Hamont-Achel - Enorm paardensportproject van TopsZoomIn augustus wordt aan de Maastrichterweg in Valkenswaard, vlak bij Perjanneke, een nieuw project van Jan Tops ingehuldigd, de "Tops International Arena" (foto). Het is een prestigieus complex waar niet alleen jumpings van wereldklasse zullen plaatsvinden maar ook culturele, entertainment- en lifestyle-activiteiten. Rond de arena zal er plaats zijn voor 3000 toeschouwers. Voor de opening in augustus worden onder meer leden van koninklijke families en belangrijke zakenlui uit binnen- en buitenland verwacht. Aan faciliteiten zal het niet ontbreken. Wie de jumping op 13, 14, 15 of 16 augustus wil bijwonen kan hier tickets bestellen.
In een rusthuis in Zelzate is gisteravond broeder Jo Van Renterghem overleden. Hij was 81 jaar. Jarenlang leefde hij als familiaris mee met de gemeenschap van de Achelse Kluis. Toen hij erg ziek werd, werd hij opgenomen in de MS kliniek in Overpelt en later in het rusthuis in Hamont. Uiteindelijk verhuisde hij naar het rusthuis van de Broeders van Liefde in Zelzate.
Vanaf zaterdag 13 juni tot en met zaterdag 12 september kunnen inwoners opnieuw gratis taxussnoeisel leveren op het recyclagepark. De taxus moet zuiver zijn, dit wil zeggen vrij van zand of ander afval, en het moet gaan om éénjarige scheuten.
 Limburg.net ontvangt 75€ per m³ aan ingezameld taxussnoeisel. De opbrengst zal aan verschillende Limburgse projecten in verband met kankerbestrijding geschonken worden.

Smiley (47)

Dinsdag 9 juni 2015
Hamont-Achel - Smiley (47)ZoomZes smileys ineens! Die zag Jacky Geboers in Hulsberg. 
Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni organiseert het Diagnosecentrum in Lommel een tentoonstelling waar belangrijke facetten toegelicht worden om de gevolgen van COPD - chronisch obstructief longlijden - te beperken. Zo is er gedetailleerde informatie omtrent voeding, rookstop, beweging en het juiste gebruik van puffers. Men krijgt ook de kans om een spirometrie (blaastest) te doen. De informatiesessies zijn op beide dagen doorlopend tussen 9 en 17 uur.
COPD of chronisch (…) Het hele nieuwsbericht

'Dief met dik hoofd' gezocht

Dinsdag 9 juni 2015
De Nederlandse politie is op zoek naar een dief met 'een opvallend dik hoofd' in de omgeving van Budel. De man reed in een gestolen auto. Agenten zetten de achtervolging in, waarna de man een politiewagen ramde. Hij is op de vlucht geslagen richting Weert. De gestolen auto werd later teruggevonden; de man met het dikke hoofd nog niet.

BMW-bende gearresteerd

Dinsdag 9 juni 2015
Een Nederlandse bende die onder meer verdacht wordt van diefstallen van BMW's in Noord-Limburg, is gearresteerd. Dat meldt de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag. In deze zaak zijn zeven aanhoudingen verricht. Een aantal gestolen auto's is inmiddels teruggevonden. Een aantal wagens stond al klaar in containers, voor transport naar Afrika. (PG)
Geheugenstoornissen zijn vaak hinderlijk. Ze zijn echter niet alleen lastig, ze kunnen ook leiden tot problemen in het dagelijkse leven. De oorzaak van de klachten speelt een grote rol in het bepalen van de juiste behandeling. Daarom is het belangrijk geheugenproblemen op tijd onder de loep te nemen. Hiervoor kan u terecht in de geheugenkliniek. Medewerkers van de geheugenkliniek van het Mariaziekenhuis leggen u op donderdag 11 juni om 19.30u tijdens een info-avond uit uit hoe ze werken en hoe zij komen tot een diagnose. Dit praatcafé vindt plaats in WZC Immaculata, Dorpsstraat 58 in Overpelt. Het einde is voorzien om 22 uur.
Het Rode Kruis Hamont-Achel is op zoek naar mensen die het ambulanciersteam willen versterken. Ben je nog niet in het bezit van een badge 112, geen nood - je kan deze via het RK behalen. Bij voldoende interesse zal men een infodag inlassen voor iedereen die deze cursus wenst te volgen. Wie al een badge heeft en zich wil aansluiten bij het ambulanceteam, kan contact opnemen met Dennie Keunen via tel. 0475 49 84 06 of via dennie_keunen[!]live.be. Wie nog geen badge heeft kan eveneens contact opnemen met Dennie Keunen of  met Roy Knevels, verantwoordelijke communicatie&werving, tel. 0478/32 77 49 of via pr[!]hamont-achel.rodekruis.be. Een datum voor de infoavond zal later meegedeeld worden.

Cor Gijbels overleden

Maandag 8 juni 2015
Hamont-Achel - Cor Gijbels overledenin het rusthuis in Hamont is gisteren Cor Gijbels overleden, de echtgenoot van Drika Hegge. Hij was 87 jaar. De crematieplechtigheid zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Ondanks het feit dat er voor afgelopen weekend omvangrijke snelheids-, alcohol- en drugscontroles waren aangekondigd, zijn in Limburg weer veel mensen tegen de lamp gelopen:
•    er werd in totaal bij 2.779 bestuurders een ademtest afgenomen. 75 van deze tests (of 3%) waren positief.
•    er werd van 14 bestuurders een drugstest afgenomen, 10 tests waren positief.
•    5.388 voertuigen werden gecontroleerd op (…) Het hele nieuwsbericht

Als samenwonenden bouwen

Zaterdag 6 juni 2015
Tribunaliteiten
Niet trouwen, wel samenwonen. Geen gedoe en, als het misloopt, geen pijnlijke discussies over have en goed. Te vaak wordt die illusie van ‘vrijheid, blijheid’ gekoesterd door samenwoners.   Neem D.D. en M.D. uit het Antwerpse. Ze gingen samenwonen, kregen een dochtertje en kochten daarna samen een bouwgrond. Zestien jaar later kwam het tot een breuk. D.D. verliet de woning en M.D. bleef achter in de woning met de dochter. Mondeling was afgesproken dat de woning zou worden verdeeld als de (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Lemmens overleden

Donderdag 4 juni 2015
Hamont-Achel - Paul Lemmens overledenGisteren is Paul Lemmens overleden, de weduwnaar van Mathilde Van Vlierden. Hij was 86 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Hamont. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Hoe goed is uw ziekenhuis?

Donderdag 4 juni 2015
Vanaf vandaag kunt u op www.zorgkwaliteit.be de resultaten van kwaliteitsindicatoren uit het Vlaams Indicatoren Project van Vlaamse ziekenhuizen bekijken. Met dat project wil de Vlaamse overheid een zicht krijgen op de resultaten en de kwaliteit van de zorg in de Vlaamse ziekenhuizen. Daartoe zijn er een aantal ‘kwaliteitsindicatoren’ afgebakend zoals ‘moeder en kind’, ‘orthopedie’, (…) Het hele nieuwsbericht
Vijfhonderd gebedshuizen openen op 6 en 7 juni hun deuren voor de 8ste editie van de Open Kerkendagen.Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Open Kerken, een organisatie die zich inzet voor de herwaardering van het religieus erfgoed in België.
In onze regio kan U zondag 7 juni (10-18 uur) onder meer terecht in de Sint-Gertrudiskerk in Gruitrode, de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel en de Sint-Trudokerk in Peer. UPDATE De kerk in Lommel blijft dicht vanwege restauratiewerken.

Tegen boom: zwaar gewond

Woensdag 3 juni 2015
In Valkenswaard, op de Nieuwe Waalreseweg ter hoogte van tuinzaak Coppelmans, is even voor de middag een man met zijn auto tegen een boom gereden. Hij zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Een weekend met controles

Woensdag 3 juni 2015
Hamont-Achel - Een weekend met controlesKomend weekend organiseert het provinciebestuur in samenwerking met de parketten en de federale,lokale en wegpolitie weer alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel de provincie. Men start daar vrijdag mee; het is de bedoeling dat de actie maandagochtend beëindigd wordt.
De Nederlandse politie is nog steeds op zoek naar een verkrachter die tussen 1989 en 2010 maar liefst twaalf keer toesloeg in Valkenswaard, Veldhoven en omgeving. Volgens de politie komt de dader uit de omgeving van Valkenswaard. Hij zou inmiddels zo'n 50-55 jaar oud zijn. Een paar keer eiste hij ook geld van zijn slachtoffers. Na afloop van de aanranding of verkrachting was hij ineens poeslief en een aantal keren bood hij aan de slachtoffers zelfs zijn excuses aan. De politie verwacht inmiddels tips na een nieuwe oproep tot getuigen. Als dat niets oplevert wil men eventueel een groots opgezet DNA-onderzoek op het getouw zetten.

NIKO heet voortaan anders

Dinsdag 2 juni 2015
Hamont-Achel - NIKO heet voortaan andersZoomSinds vandaag heet het NIKO anders. Voortaan zal men spreken over de Kunstacademie Noord-Limburg. Het nieuwe logo werd ingehuldigd door de schepenen van cultuur van de aangesloten gemeenten uit Noord-Limburg (foto). Een en ander gebeurde tijdens een bezoek van de schepenen aan het gebouw van euh... de Kunstacademie Noord-Limburg in de Toekomstlaan in Neerpelt. Daar werd meteen de nieuwe lift officieel in gebruik genomen. (Foto's Jean Vandijck)
NIKO heet voortaan andersNIKO heet voortaan anders
Zoom

Flitsinformatie

Dinsdag 2 juni 2015
Hamont-Achel - FlitsinformatieDe lokale politie HANO stelt de flitswagen deze week op in - onder meer - volgende straten:
- Hamont-Achel: Kluizerdijk
- Neerpelt: Boseind
- Overpelt: Leopoldlaan.
Het afgelopen weekend zijn er op de Limburgse wegen 66 verkeersongevallen gebeurd: 17 met gewonden, 49 met blikschade. Er vielen 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van de ongevallen werden 48 ademtesten afgenomen. Daarvan vielen er 9 positief uit. In 9 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf.

Emily Coenjaerts overleden

Maandag 1 juni 2015
Hamont-Achel - Emily Coenjaerts overledenVandaag is Emily Coenjaerts overleden, de weduwe van Jef Croymans. Ze was 88 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Achel-Statie.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel