Het overige nieuws

Grensgevallen
In Oirschot, ten westen van Eindhoven, heeft de politie afgelopen weekend een illegale sigarettenfabriek opgerold. Er werden 8,9 miljoen sigaretten en 20 ton tabak aangetroffen. De politie pakte acht verdachten op. Het gaat om drie Letten, vier Litouwers en een Moldaviër.
Hamont-Achel - 101-jarige Drika van den Wildenberg overledenIn het rusthuis in Achel is zaterdag Drika van den Wildenberg overleden, de weduwe van Jef Emmers. Ze was 101 jaar oud. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 19.30u en 20.30u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

7de dan voor Thieu Bex

Maandag 27 februari 2017
Hamont-Achel - 7de dan voor Thieu BexNa enkele jaren tweemaal per week getraind te hebben heeft Thieu Bex (foto) zijn Shichidan - zevende dan - behaald in het ju-jitsu. Dat gebeurt zelden. Op Wikipedia staat een interessant artikel over het dan-systeem. Thieu werd dan ook in de bloemetjes gezet. Elke dinsdagavond is er van 20 tot 21.30u in de sporthal van Hamont ju-jitsu-les voor volwassenen. Op donderdagavond is er van 19u tot 20.15u les voor de jeugd.
7de dan voor Thieu Bex
Zoom

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!

Mark Vanlombeek bij NEOS

Zondag 26 februari 2017
Hamont-Achel - Mark Vanlombeek bij NEOSZoomDonderdag had Neos Mark Vanlombeek uitgenodigd, bekend door zijn 40-jarige mediacarrière en meer specifiek als sportjournalist en wielercommentator op “de motard” bij de toenmalige BRT. De meester-verteller boeide het talrijk opgekomen publiek met talloze verhalen, anekdotes en mooie filmfragmenten over zijn ervaring in dit segment van de atletenwereld. Weer een geslaagde bijeenkomst voor de Neos-leden maar ook voor de Brusselse spreker die nog lang bleef nagenieten van de hem onbekende Achelse trappist!
Mark Vanlombeek bij NEOS
Zoom
Hamont-Achel - Broeder Jozef van Beerendonk overledenGisteren is broeder Jozef van Beerendonk overleden, van de Salvatorianen. Hij zou op 9 maart 88 jaar worden. Zaterdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Laatste groet: donderdag van 17.30u tot 18.30u en vrijdag na de avondwake.Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Drika Claes overleden

Zaterdag 25 februari 2017
Hamont-Achel - Drika Claes overledenGisteren is Drika Claes overleden, de echtgenote van Giel Peetermans. Ze was 84 jaar. De afscheidsdienst en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof te Hamont zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: maandag tussen 19 en 20u in het funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mia Crijns overleden

Zaterdag 25 februari 2017
Hamont-Achel - Mia Crijns overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Mia Crijns overleden, de echtgenote van Louis Poelmans. Zij was 62 jaar.  De afscheidsplechtigheid en het begraven van haar urne op de begraafplaats van Lozen vinden in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18.30-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Enorm drugslabo opgerold

Vrijdag 24 februari 2017
Grensgevallen
In een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende heeft de Nederlandse politie naar eigen zeggen een van de grootste drugslabo's in Nederland ontmanteld. Met de chemicaliën die daar voorradig waren, kon vierduizend kilo amfetamine en duizend kilogram MDMA geproduceerd worden. De MDMA die werd aangetroffen zou op straat 32 miljoen euro waard zijn, de amfetamine 18 miljoen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt. Een van de mannen is de penningmeester van het CDA van Heeze - Leende - Sterksel. De partij heeft hem inmiddels op non-actief gezet.
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht

Annemie Vanmeensel overleden

Vrijdag 24 februari 2017
Hamont-Achel - Annemie Vanmeensel overledenWoensdag is Annemie Vanmeensel overleden, de echtgenote van Gerard Bloemen. Ze was 67 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

'Start to run' voor beginners

Donderdag 23 februari 2017
Atletiekclub SACN organiseert weer "Start to run"-cursussen voor beginners. Doe mee en je zult versteld staan over je zelf! Je traint onder deskundige leiding van looptrainers. Na 10 weken kunnen alle deelnemers vlot 5 km lopen. Inschrijvingen kunnen gebeuren bij de eerste les. De prijs bedraagt 70 euro voor 10 lesweken met opvolging tot november 2017.
Startdata: Neerpelt dinsdag 28 februari 19u Sportcentrum Dommelhof; Hamont-Achel: zaterdag 4 maart 10u fit-o-meter aan de Grote-Haart; Overpelt zondag 5 maart 10u Sevensmolen. 
Meer info: hoofdtrainster recreanten SACN: Heidi Gielen, tel. 011 66 28 38 of heidi.gielen[!]skynet.be.

Lambert Van Werde overleden

Donderdag 23 februari 2017
Hamont-Achel - Lambert Van Werde overledenIn WZC Kapittelhof in Lommel is vandaag de uit Achel afkomstige Lambert Van Werde overleden, de echtgenoot van Elza Meus. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20.30 uur).

Nieuwe bvba: Mbd-projecten

Woensdag 22 februari 2017
Martin Lamers uit Hamont-Achel én Bart en Danny Drees, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Mbd-projecten opgericht met zetel aan de Korte Watertorenstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en de uitvoering van alle mogelijke particuliere en openbare bouwwerken als algemene aannemer of in onderaanneming, het ontwerp en de bouw van alle mogelijke gebouwen en bouwsels én de studie en uitvoering van binnen- en buitendecoraties.

WICO-forum met Rudi Vrankx

Dinsdag 21 februari 2017
Maandag was VRT-journalist Rudi Vranckx de gastspreker op het WICO-forum in Dommelhof. Gedurende anderhalf uur heeft hij een volle schouwburgzaal kunnen boeien met zijn uiteenzetting over Het gezicht van de oorlog. Vanaf het begin van zijn loopbaan in de jaren ’80 heeft hij verslagen gemaakt over de vele grote conflicten in Roemenië, Joegoslavië, Midden-Oosten… Dit alles werd kort toegelicht. Maar ook de aanslagen van 11/9, de Arabische Lente, de aanslagen in Frankrijk en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

Frits Neyens overleden

Dinsdag 21 februari 2017
Hamont-Achel - Frits Neyens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Frits Neyens overleden, de echtgenoot van Mia Cardinaels. Hij was 72 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag van 19u tot 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

''t Linne Luidt' een andere klok

Zondag 19 februari 2017
Het organiserend team van ’t Linne Luidt gooit het dit jaar over een andere boeg. Het is tijd voor verandering! roepen ze. Daarom zal er in 2017 geen editie van ’t Linne luidt doorgaan maar zullen er drie audities plaatsvinden in de deelnemende cafés. "Wij willen de lokale muzikanten gaan steunen en promoten, dus zijn wij op zoek naar lokaal talent, zowel zangers, zangeressen, bands. Het genre: blues, rock, pop, rap, hiphop, allround, Nederlandstalig, enzovoort," zegt Jan Houtman. "Tijdens elke (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Hoe mooi de Groote Heide is

Vrijdag 17 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Hoe mooi de Groote Heide isZoomEen van de grote toeristische projecten in de streek is De Groote Heide. Samen met enkele gemeenten aan de andere kant van de grens maken Hamont-Achel en Neerpelt er deel van uit. Hierboven een mooie filmpje om te laten zien aan mensen die het gebied niet kennen... Kent U het trouwens al helemaal?
Hamont-Achel - Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldZoomDe productie van speed (amfetamine) en xtc (mdma) tiert welig in de grensstreek in Antwerpen en Limburg. Het aantal dossiers rond clandestiene drugslabs (cfr. foto's) is vorig jaar verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). En vorige week alleen al werden nog eens zes dumpingplekken ontdekt, waaronder twee in Overpelt. Het NICC helpt mee aan een veilige ontmanteling van de labo’s en onderzoekt de chemische (…) Het hele nieuwsbericht
Aantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeldAantal dossiers drugslabo's verdubbeld
Zoom

Lisette Boonen overleden

Vrijdag 17 februari 2017
Hamont-Achel - Lisette Boonen overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt  is gisteren de uit Hamont afkomstige Lisette Boonen overleden, de echtgenote van Gerard Quanten. Ze was 77 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van het Lindel. Dinsdag om 18.30u is er daar een avondwake.

Honderd auto's gecontroleerd

Donderdag 16 februari 2017
Hamont-Achel - Honderd auto's gecontroleerdDe politiezone HANO heeft gisteren een verkeerscontrole gehouden. Er werden 100 auto's gecontroleerd. Dat leverde een twinigtal pv's en/of onmiddellijke inningen  op, onder andere wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel en bellen aan het stuur.
Het is maar dat je 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie over zonnepanelen

Donderdag 16 februari 2017
Op 23 februari om 19.30 uur wordt er in het stadhuis van Hamont-Achel een infosessie over zonnepanelen georganiseerd. Zo'n fotovoltaïsche zonne-installatie blijft een ecologisch en economisch interessante investering. In deze infosessie wordt meer informatie gegeven over de onderdelen en de werking van een dergelijke installatie. Je krijgt ook meer te horen over de opbrengsten van zonnepanelen, welke factoren deze beïnvloeden, hoe je zonnepanelen kan integreren in je dak, wat de regelgeving over zonnepanelen is, of je batterijen kan koppelen aan een installatie, enzomeer.

Toon Tielemans overleden

Donderdag 16 februari 2017
Hamont-Achel - Toon Tielemans overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Toon Tielemans overleden, de echtgenoot van Fien Van Hove. Hij was 85 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag is er om 19u een avondwake in de parochiekerk van Achel-dorp.

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Hamont-Achel - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Kollektiev

Woensdag 15 februari 2017
Dennis Emmers en Maria Biessen, beiden uit Hamont, hebben de gewone commanditaire vennootschap Kollektiev opgericht met zetel aan de Molenstraat in Hamont. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en plaatsen van buitenreclame,  vervoeren van briefjes en pakjes en computerconsultancy-activiteiten.

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Hamont-Achel - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

Bejaard koppel overvallen

Maandag 13 februari 2017
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen werd een bejaard koppel (81 en 83 jaar) in zijn woning aan de Stramproyerweg in Bocholt overvallen. Rond 10 uur werd er door drie Franssprekende personen aangebeld. Toen de vrouw de deur opende, drongen deze personen de woning binnen.  De vrouw werd gekneveld, terwijl de man werd geslagen en bedreigd. Ondertussen werd de hele woning doorzocht. De buit is voorlopig niet gekend. Rond 12.15 uur sloegen de verdachten op de vlucht met een personenvoertuig dat mogelijk een grijze Ford Focus (…) Het hele nieuwsbericht

Waar staat de flitswagen?

Maandag 13 februari 2017
Hamont-Achel - Waar staat de flitswagen?U kunt hem overal tegenkomen, maar hier maakt u deze week de meeste kans:
- Hamont-Achel: Achel-Statie
- Neerpelt: Kaulillerweg
- Overpelt: Houtmolenstraat.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Hamont-Achel - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Adriaan Vlassak overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Hamont-Achel - Adriaan Vlassak overledenOp 4 februari overleed in WZC Vulpia in Leopoldsburg de uit Hamont afkomstige Adriaan Vlassak, de echtgenoot van Jeannine Kelgtermans. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.

Noord-Zuid blijft op de rails

Vrijdag 10 februari 2017
Als de Raad van State het GRUP voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding zou vernietigen, dan staat de Vlaamse Regering klaar met een alternatief, aldus een mededeling vanmiddag. Een ‘complex project’ kan de Noord-Zuid een versnelde doorstart bieden. Dat werd de voorbije dagen als gesuggereerd.  Er worden op korte termijn mobiliteitsmaatregelen genomen en nieuwe doorstromingsmaatregelen worden bekeken. “We blijven niet bij de pakken zitten”, zeggen de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

'Vakantiegids Limburg' voorgesteld

Donderdag 9 februari 2017
Vanavond werd in de gouverneurswoning in Hasselt de derde editie van de "Vakantiegids Limburg" voorgeteld. De gids werd in primeur overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. Vanaf zaterdag is hij gratis verkrijgbaar in de krantenwinkel. Nieuw dit jaar is dat je de gids ook online kan raadplegen via deze link.

Lieske Cornelissen overleden

Donderdag 9 februari 2017
Hamont-Achel - Lieske Cornelissen overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Lieske Cornelissen overleden, de weduwe van Jean Bergs en de vriendin van Maurice Vennekens. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt.

Wandelen langs het Loondermolenpad

Woensdag 8 februari 2017
Hamont-Achel - Wandelen langs het LoondermolenpadZoomElke maand is er in Valkenswaard een wandeling van de maand. In februari is dat het Loondermolenpad. Dat heeft zijn naam te danken aan de Loondermolen die vroeger bij de Loonderhoeve in Waalre stond. De eeuwenoude watermolen werd voornamelijk gebruikt als korenmolen. Na de zware beschadiging in de Tweede Wereldoorlog werd hij verder afgebroken.
Het Loondermolenpad is 6,2 km lang en loopt voor ongeveer de helft over Valkenswaards grondgebied. De route voert de wandelaar door een uniek (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Blues Night?

Woensdag 8 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een echt bluesfeestje, vrijdagavond om 20.30u in de Posthoorn in Hamont-Achel. Op het programma twee bluesbands: 'Ed and the Gators" en "Little Hook". Zin om er naartoe te gaan? Tickets kosten 19 euro aan de kassa en 16,50 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be! Dan maakt u er kans op, want de eerste vijf mailers winnen een duoticket! Wel even uw adres vermelden. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

'Leve de luiheid'

Woensdag 8 februari 2017
Hamont-Achel - 'Leve de luiheid'Vrijdagavond om 20.15u geeft filosoof Johan Braeckman (foto) in het Michielshof in Achel een lezing over "Leve de luiheid". Dat gebeurt op uitnodiging van de stedelijke bibliotheek.
Luiheid is een negatief begrip. Het wordt in verband gebracht met gemakzucht en onverantwoordelijkheid. In de christelijke traditie is luiheid zelfs een hoofdzonde, naast hoogmoed, hebzucht en onkuisheid. Braeckman legt uit waarom luiheid ook een deugd kan zijn. De moderne mens heeft voor (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Hamont-Achel - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten van de flitswagen

Dinsdag 7 februari 2017
Hamont-Achel - Met de groeten van de flitswagenDe flitswagen van de lokale politie staat deze week onder meer in Hamont-Achel (Erkstraat en Koleneind); Neerpelt (St.-Antoniusweg en Torenstraat) en Overpelt (Zavelstraat en Napoleonweg).
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.

Winterse Kempen-Broek wandeling

Maandag 6 februari 2017
Het gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein is de nieuwste poort van het natuurpark Kempen-Broek. Het is, komende zondag 12 februari, tevens de vertrekplaats voor de winterse wandeling van Pasar doorheen de natuur rondom Dorplein. Natuurlijk vormt ook de 'zink' een rode draad doorheen de geschiedenis van dit mooie wandelgebied. Je kan kiezen tussen een wandeling van ongeveer 7 km of een van 13 km. Je kan ook de permanente dorpswandeling doen, die ook voor buggy’s en rolstoelen toegankelijk is.
Het vertrek is tussen 10.00 en 14.30 uur aan Gemeenschapshuis De Schakel, St.-Barbaraweg 1 in Budel-Dorplein. De deelnameprijs voor Pasarleden bedraagt € 1.50; niet-leden betalen € 2.

Eddy Schildermans overleden

Maandag 6 februari 2017
Hamont-Achel - Eddy Schildermans overledenZaterdag is Eddy Schildermans onverwachts overleden. Hij was 51 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag van 19.30u tot 20u bij uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Josephina Vliegen overleden

Maandag 6 februari 2017
Hamont-Achel - Josephina Vliegen overledenDonderdag is de uit Hamont afkomstige Josephina Vliegen overleden, de weduwe van Jozef Jamaer en van Maurice Peeters. Zij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!

Twee gewonden bij steekpartij

Zaterdag 4 februari 2017
Grensgevallen
Bij een steekpartij in café Barcode op de Markt in Valkenswaard zijn afgelopen nacht even voor 2 uur twee gewonden gevallen. De politie pakte nadien een 22-jarige verdachte op. De aanleiding voor de steekpartij is niet duidelijk.
Hamont-Achel - Studio Orka met 'De spreeuw' in DommelhofZoomCultuur Noord (een samenwerking tussen de gemeenten Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel en Lommel) brengt met Studio Orka vandaag en morgen de voorstelling 'De spreeuw' in Dommelhof in Neerpelt. De kinderen van het derde en vierde leerjaar van de 4 gemeenten mochten de afgelopen dagen al de voorstelling meemaken in klasverband. Vandaag en ook nog morgen/ zondag, telkens om 15 uur, kan iedereen de voorstelling bijwonen. Het is weer een meesterstuk van Studio Orka. De acteurs hebben heel wat verrassingen in petto. En er zijn nog kaartjes verkrijgbaar in PCT Dommelhof (tel. 011 805 002)! (Foto's Sonja Sleurs)
Studio Orka met 'De spreeuw' in DommelhofStudio Orka met 'De spreeuw' in Dommelhof
Zoom

BMW-diefstallen mogelijk opgelost

Vrijdag 3 februari 2017
Tientallen diefstallen van auto's - vooral BMW's - in de grensstreek met Nederland zouden wel eens gepleegd kunnen zijn door leden van een Nederlands-Limburgse bende die op professionele wijze te werk ging. De Nederlandse politie heeft de bende inmiddels opgerold. Ze telde 75 leden van 15 tot 23 jaar en werd geleid door 19 jongeren tussen 18 en 23 jaar, waarbij vier leden van één familie in Heerlen de touwtjes in handen hadden. De bendeleden stalen overigens niet alleen auto's maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Annemie Van Bree overleden

Vrijdag 3 februari 2017
Hamont-Achel - Annemie Van Bree overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Annemie Van Bree overleden, de echtgenote van Pieter Thijs. Ze was 82 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Storing in treinverkeer Antwerpen

Donderdag 2 februari 2017
Door een computerstoring aan de seininrichting van het seinhuis in Berchem heeft het treinverkeer rond Antwerpen deze namiddag drie kwartier stilgelegen. De storing is intussen verholpen, maar heel wat treinen hebben nog een vertraging van een half uur tot drie kwartier. Ook voor de avondspits zal de storing gevolgen hebben.

Reünie oud-leerlingen Mater Dei

Donderdag 2 februari 2017
Hamont-Achel - Reünie oud-leerlingen Mater DeiZoomAfgelopen maandag verzamelden oud-leerlingen Moderne Humaniora Economie en Wetenschappen van Mater Dei Overpelt schooljaar 1970-1971. Gewapend met oude foto’s, rapporten, palmares en ieders verhaal werden ze hartelijk welkom geheten door het organisatiecomité. Dat het voor velen een blij weerzien was, sommigen hebben elkaar 45 jaar niet meer gezien, behoeft geen verdere uitleg. Velen hebben ondertussen hun carrière achter de rug en genieten van (vervroegd) pensioen samen met echtgenoot, kinderen en kleinkinderen. Het deed deugd aan ieders ‘jeugdig’ hartje! (Bijdrage Lisette Triki)

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."

Truus Steensels oveleden

Donderdag 2 februari 2017
Hamont-Achel - Truus Steensels oveledenDinsdag is Truus Steensels overleden, de weduwe van Jan Tielemans. Zij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk van Hamont. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Anna Driesen overleden

Donderdag 2 februari 2017
Hamont-Achel - Anna Driesen overledenMaandag is de uit Hamont afkomstige Anna Driesen overleden, de echtgenote van Mathieu Vangerven. Zij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Integratie Mariaziekenhuis en MS-centrumZoomDe algemene vergadering van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) en die van het Mariaziekenhuis hebben gisteren beslist dat ze op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het RMSC gaan integreren in het Mariaziekenhuis. Het gaat hierbij om een zo optimaal mogelijke integratie van beide Overpeltse instellingen, te realiseren binnen het huidige wettelijk kader. Dat betekent dat onder de vzw Mariaziekenhuis uiteindelijk twee campussen zullen vallen die elk hun eigenheid op gebied (…) Het hele nieuwsbericht

Els Braeken overleden

Woensdag 1 februari 2017
Zaterdag overleed de uit Hamont afkomstige Els Braeken, de echtgenote van Roger Lemmens. Zij was 66 jaar. Het afscheid vond in intieme familiekring plaats.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel