Het overige nieuws

Achel klopt KSK Meeuwen

Zaterdag 30 september 2017
Hamont-Achel - Achel klopt KSK MeeuwenAchel VV heeft vanavond KSK Meeuwen verslagen. Uitslag: 3-1. KFC Hamont 99 verloor met 2-1 van Stal Sport.

De natuur is hard

Vrijdag 29 september 2017
Hamont-Achel - De natuur is hardZoomIn de buurt van de Tomp maakte Theo Van Vlierden vandaag deze macro-opname van een roofvlieg met prooi. Brrr.
Hamont-Achel - Het hoeft niet ver te zijn: Okra naar BreeZoomLangs het kanaal fietsten in de najaarszon een 15-tal Okrafietsers van Hamont-Achel naar Bree. Ze bezochten daar het stadhuis, een voormalig Augustijnenklooster (1659) waar het Sint-Michielscollege in gevestigd was. Het gebouw is uitgevoerd in de stijl van de Luikse barok met kenmerken van de Maaslandse renaissance. Het werd volledig gerenoveerd en gerestaureerd met respect voor het historisch karakter. De gevel van de barokke kapel (1717) verwijst naar St.-Augustinus. Een deel van de neogotische (…) Het hele nieuwsbericht

Opleiding 'gemachtigd opzichter'

Vrijdag 29 september 2017
Hamont-Achel - Opleiding 'gemachtigd opzichter'Sedert enkele jaren organiseert de verkeersdienst van de lokale politie HANO een opleiding gemachtigd opzichter. In die functie heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een handicap in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat.
Op dinsdag 24 oktober van 19.00 tot 21.00 uur of op woensdag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur wordt de volgende cursus georganiseerd in de vergaderzaal van het hoofdgebouw van de politiezone (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Spel toont weg naar gepaste hulpverleningZoomMeer dan 700 jongeren speelden de afgelopen twee weken een vernieuwde versie van het Help-spel. De secundaire scholen van Noord-Limburg lieten het 4de jaar van het secundair onderwijs zo op een interactieve manier kennismaken met verschillende hulpverleningsdiensten. Een project dat op financiële en praktische ondersteuning kon rekenen van de gemeenten Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel.
Elke dag gaan er zo’n 8.000 leerlingen naar school in de drie gemeenten. En elke dag werken de (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Nobelstraat

Donderdag 28 september 2017
Hamont-Achel - Inbraak in NobelstraatOnbekenden verschaften zich toegang tot een pand in de Nobelstraat. Of zij er buit konden maken, is niet geweten.

Letse doodrijder komt vrij

Donderdag 28 september 2017
Grensgevallen
De 26-jarige Let die op 17 september in Luyksgestel een huis binnenreed, wordt voorlopig vrijgelaten. Dat heeft de rechter beslist. De Let had 3,5 keer teveel gedronken toen hij met zijn wagen het huis binnenreed waarin de 75-jarige bewoner lag te slapen. Die werd daarbij zo zwaar gewond dat hij later overleed. De Letse chauffeur, die na het ongeval in de cel belandde, wordt beschuldigd van dood door schuld. De rechter denkt dat er geen gevaar is dat hij zal vluchten.

Ziekenhuis Bree verhuist patiënten

Donderdag 28 september 2017
In Bree is de verhuizing bezig van 38 patiënten van het ziekenhuis naar het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Bij de voorbereiding van de verhuis is ervoor gekozen om de patiënten met vrachtwagens te verhuizen en niet met ziekenwagens. Dat gebeurt onder politiebegeleiding. In totaal worden er een veertigtal patiënten verhuisd. De vrachtwagen zal zo'n 12 keer op en af rijden.

Fototentoonstelling in Budel-Schoot

Donderdag 28 september 2017
Grensgevallen
"Fotogroep Sluiterke" uit Budel nodigt iedereen uit haar derde foto-expositie op 30 september en 1 oktober. Er zijn 110 foto's van diverse onderwerpen te zien tussen 11 en 17 uur. De toegang is gratis. Adres: Gemeenschapshuis "De Reinder", Grootschoterweg 119, Budel-Schoot.

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Hamont-Achel - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Kiggen overleden

Dinsdag 26 september 2017
Hamont-Achel - Lisa Kiggen overledenIn het rusthuis van Neerpelt is zondag Lisa Kiggen overleden, de weduwe van Jef Pellens. Ze was 95 jaar. Zaterdag wordt haar as begraven op de gemeentelijke begraafplaats in Neerpelt, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Boseind. Begroetingsmoment: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Damesvoetbal: Hamont verliest

Maandag 25 september 2017
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont thuis met 1-3 verloren van Bilzen. Vanhout scoorde voor de thuisploeg.

Willy Van den Rul overleden

Maandag 25 september 2017
Hamont-Achel - Willy Van den Rul overledenGisteren is Willy Van den Rul overleden, de echtgenoot van Rita Schrooten. Hij was 73 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: donderdag tussen 19u en 20.30u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Anneke Beerten overleden

Maandag 25 september 2017
Hamont-Achel - Anneke Beerten overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Anneke Beerten overleden, de weduwe van Gerard Teeuwen. Ze was 92 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een afscheidsdienst (om 11u) in de aula van het Boskerkhof. begroetingsmoment: dinsdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Achelse jongens aan de winst

Zondag 24 september 2017
Hamont-Achel - Achelse jongens aan de winstZoomDe jongens U17 en U15 van Avoc Achel zijn goed op dreef. De U17 verloren vorige week met 2-3 van Kivoc Kinrooi B, dat ze volgend weekend alweer in de ogen kijken, en wonnen vandaag met 3-2 van Lovoc Lommel. In hun allereerste seizoen U17 doen ze dat dus verre van slecht.
De U15 wonnen 2 keer op rij met 4-0. Vorig weekend van Volleybalclub Overpelt, vandaag van Lovoc Lommel A.

Grote Heide - Achel VV 1-1

Zondag 24 september 2017
Hamont-Achel - Grote Heide - Achel VV 1-1De Noord-Limburgse derby in Tweede Provinciale A is vandaag onbeslist geëindigd: Grote Heide en Achel speelden 1-1 gelijk.

Kamiel Bonneu wint in Jemeppe

Zondag 24 september 2017
In Jemeppe heeft Kamiel Bonneu vandaag zijn vijfde overwinning als junior behaald.

Volley: AVOC verslaat Lendelede

Zondag 24 september 2017
Hamont-Achel - Volley: AVOC verslaat LendeledeZoomAVOC Achel - Lendelede 3-0 (26-24, 25-23, 25-22)
Achel start met Verschueren, Gabriel, Bontje,Schouren, van de Loo , Polman en als lib. Brouns. Lendelede met Paulides, Beuselinck, Balduyck, Verhels, Vanooteghem en lib. Vanacker.Vanaf het eerste punt wordt de toon gezet; een harde strijd voor elk punt. Gevechtsvolleybal, niet altijd even mooi en goed maar wel heel spannend om naar te kijken. Vanaf de start is het duidelijk dat Polman in de receptie wordt gezocht. De videoscouting heeft (…) Het hele nieuwsbericht

KFC wint bij Anadol

Zaterdag 23 september 2017
Hamont-Achel - KFC wint bij AnadolKFC Hamont 99 heeft vanavond thuis FC Turkse verslagen. Uitslag: 4-2. Voor Hamont scoorden Nick Maes, Jasper Reyskens (2) en Sabri Zurel. Excelsior Hamont verloor met 3-2 van Sporting Wijchmaal.

Zondag ook MTB-tocht

Vrijdag 22 september 2017
Zoals in de eerste kolom gemeld organiseert Aquafin zondag met zijn partners Chap’eau in Hamont-Achel. Er wordt o.a. een mountainbiketocht georganiseerd. Deze zal uitzonderlijk tussen 8u en 11u passeren aan de Fit-o-Meter. Er zal aan de start en finish van de Fit-o-Meter een affiche geplaatst worden om aanwezige sporters te waarschuwen.

Nieuwe bvba: Fiten Projects

Vrijdag 22 september 2017
Luc Fiten uit Hamont-Achel heeft de bvba Fiten Projects opgericht,gevestigd aan Smettert. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating, de exploitatie, het beheer en de inrichting van drankgelegenheden, clubs, tavernes, eetgelegenheden en brasseries alsook het inrichten van events en feesten.

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Vaesen Invest

Vrijdag 22 september 2017
Bert Vaesen uit Hamont-Achel heeft de bvba Vaesen Invest opgericht met zetel aan de Emiel Vlieberghlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren alle activiteiten als holding, management- en patrimoniumvennootschap.

Kippenbedrijf geruimd

Vrijdag 22 september 2017
Aan de Winterdijkweg in Kaulille is gisteren een kippenbedrijf geruimd. Als gevolg van de fipronil-besmetting in de keten was het bedrijf al eerder geblokkeerd door het Federaal Voedselagentschap.

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Hamont-Achel - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Van wie is deze hond?

Donderdag 21 september 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Van wie is deze hond?ZoomDe politie in Cranendonck is op zoek naar de eigenaar van deze herdershond die aangetroffen werd langs de Randweg-Oost in Budel. Getuigen hadden gezien dat het dier daar gedumpt werd door inzittenden van een witte bestelwagen. De hond is niet gechipt. Hij verblijft inmiddels in een dierenasiel in Eindhoven. De politie heeft een oproep tot getuigen gedaan: wie kent deze hond, wie kent een baasje dat ineens zonder deze hond zit, wie zag de inzittenden van die witte bestelwagen? (Foto politie Cranendonck)

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Jaak Ceelen overleden

Donderdag 21 september 2017
Hamont-Achel - Jaak Ceelen overledenGisteren is Jaak Ceelen overleden, de weduwnaar van Mia Pinxten. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (17.30-18 uur) in funerarium Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Werken aan het spoor

Donderdag 21 september 2017
Hamont-Achel - Werken aan het spoorZoomKomend weekend rijdt de IC Hasselt/Hamont-Mol-Antwerpen slechts tot in Herentals. Er worden spoorwerken uitgevoerd tussen Herentals en Lier. In Herentals moet je overstappen op de IC Turnhout-Antwerpen om in Lier, Antwerpen-Berchem of Antwerpen-Centraal te geraken. In omgekeerde richting moet men die overstap ook maken. Daarvoor heeft men telkens bijna een kwartier de tijd.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Truda Hendrikx overleden

Donderdag 21 september 2017
Hamont-Achel - Truda Hendrikx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Truda Hendrikx overleden, de weduwe van Gerard Govers. Ze was 86 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Hamont-Achel - Kunstroute ART EXPO - 30 jaar KosmosKunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Stop toch maar met dat roken

Woensdag 20 september 2017
Het OCMW organiseert in samenwerking met Logo Limburg een rookstopcursus onder leiding van een erkend tabakoloog. “Onze stad stimuleert een gezonde levensstijl”, zegt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Het aanbieden van een concreet aanbod voor degenen die willen stoppen met roken of daartoe gemotiveerd kunnen worden, hoort daarbij. Tijdens het groepsgebeuren delen de aanwezigen ervaringen, spreken ze over mogelijke obstakels of problemen en vieren ze samen successen. Dat laatste (…) Het hele nieuwsbericht

AVOC-dames goed gestart

Dinsdag 19 september 2017
Hamont-Achel - AVOC-dames goed gestartZoomHet seizoen 2017-2018 kent voor Avoc dames A een goede start in de competitie door een knappe 3-1 overwinning op tegenstander Uvoc dames B. Met een zeer sterk spelende Elise Baart op opposite en de voor dames A debuterende Marion de Kraker op midden wist Avoc de regie te voeren in het scoreverloop van set één en twee.
Avoc nam in de eerste set direct een voorsprong door een zeer sterke serviceserie van An-Sofie Lauwers. Op de stand van 5-0 voor Avoc nam de tegenstander al haar eerste (…) Het hele nieuwsbericht
De voorstelling ‘Hoe weet u dat?’ van Sien Wynants en Aron Wade op 12 november in Cinema Walburg kan niet doorgaan. Omdat de voorstelling niet tijdig afgewerkt geraakte, is de organisatie genoodzaakt de hele tournee te annuleren. Niet getreurd echter, het UiTpunt Hamont-Achel heeft op hetzelfde tijdstip een volwaardig alternatief in de aanbieding: Strange Comedy, een woordeloze show voor jong en oud. Een clownesk duo probeert een variété-show op te voeren, boordevol (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Hamont klopt Reppel

Maandag 18 september 2017
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KFC Hamont 99 Reppel verslagen. Uitslag: 2-1.
Hamont-Achel - N.-Limburgs talent op podium in MaastrichtZoomIn het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Nieuwe parochieassistent

Zondag 17 september 2017
De bisschopsraad van het bisdom Hasselt heeft Raf Lust benoemd tot deeltijds parochieassistent in de parochiefederatie Hamont. Eerder werd Liliane Joosten al tot parochieassistente benoemd in deze federatie.

Tennisdames kampioen!

Zondag 17 september 2017
Hamont-Achel - Tennisdames kampioen!ZoomGisteren werden de dames 5 van Hamont Tennisclub Belgisch interclubkampioen in hun afdeling. Ze wonnen de ontmoeting tegen TC Zevenbergen in Lier met klinkende 5-1 cijfers. Een heel dikke proficiat met deze knappe prestatie voor Lonne Vriens, Tine Creemers, Indira Beliën en Eleonora Santilli!

AVOC verslaat Kapellen

Zondag 17 september 2017
Hamont-Achel - AVOC verslaat KapellenZoomKapellen - Achel 0-3 (16/25 - 15/25 - 22/25)
Een verslag van Wim van Dooren:
Achel startte met Verschueren , Bontje, Gabriel, Schouren, Polman en van de Loo als libero Brouns. Achel startte zeer goed, vanaf de eerste bal kwam de receptie perfect bij Verschueren die zich aan de pas dan ook volledig kon uitleven. Natuurlijk resulteerde dit in goed aanvalsspel en Kapellen kon vanaf punt 1 eigenlijk niet volgen. Eerste TTO op 4/8 en de tweede op 10/16. Achel bleef tot het laatste punt goed (…) Het hele nieuwsbericht

KFC wint bij Tervant

Zondag 17 september 2017
Hamont-Achel - KFC wint bij TervantKFC Hamont 99 is deze namiddag bij Anadol gaan winnen. Uitslag: 1-2.

Achel wint van Lindel-Hoeven

Zaterdag 16 september 2017
Hamont-Achel - Achel wint van Lindel-HoevenAchel VV heeft vanavond zijn eerste thuisoverwinning van het nieuwe seizoen behaald. Tegen Lindel-Hoeven VV werd het 4-1.
Excelsior Hamont speelde 2-2 gelijk op het veld van Ham United. UPDATE Een verslag van Achel-LHVV: Een overtuigende prestatie tegen leider Lindel-Hoeven heeft groen-wit een eerste (verdiende) driepunter van het seizoen opgeleverd. Dankzij een vroege voorsprong van de thuisploeg en een uitsluiting bij de bezoekers na 40 minuten (…) Het hele nieuwsbericht

Harrie Plas overleden

Zaterdag 16 september 2017
Hamont-Achel - Harrie Plas overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Harrie Plas overleden, de echtgenoot van Annie Beliën. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
Hamont-Achel - Brandweer rukt uit voor oververhit pannetjeDe brandweer heeft vanmiddag een woning in de Sint-Odilialaan in Achel geventileerd. Dat kwam omdat de bewoonster een pannetje te lang op het vuur had laten staan. Het pannetje is niet meer bruikbaar. Verder is er geen noemenswaardige schade.
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Ann Vranken overleden

Vrijdag 15 september 2017
Hamont-Achel - Ann Vranken overledenGisteren is Ann Vranken overleden, de echtgenote van Jean Freier. Ze was 52 jaar. De afscheidsdienst en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: maandag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Matt Hendriks overleden

Vrijdag 15 september 2017
Hamont-Achel - Matt Hendriks overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Matt Hendriks overleden, de echtgenoot van Mia Van Helden. Hij was 76 jaar. De crematiedienst zal in intieme kring plaatsvinden. Condoleancemoment: dinsdag van 19.30u tot 21u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

Politie organiseert preventieavonden

Vrijdag 15 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Politie organiseert preventieavondenDe lokale politie HANO organiseert in samenwerking met de gemeentebesturen drie informatieavonden over inbraakpreventie. Die vinden plaats op:
- dinsdag 26 september om 19.00u in Cinema de Walburg in Hamont-Achel;
- woensdag 27 september om 19.00u in de Projectiezaal in CC Palethe in Overpelt;
- dinsdag 3 oktober om 19.00u in de patio van het gemeentehuis van Neerpelt.
De uiteenzetting duurt ongeveer 45 minuten en na een pauze is er dan gelegenheid voor vragen uit het publiek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Tijdens de pauze wordt de aanwezigen een drankje aangeboden.

De prijs van een crematie

Donderdag 14 september 2017
Grensgevallen
De prijs van een crematie en alles wat daarbij komt kijken kan  enorm verschillen. In de oktober-editie van Plus Magazine is een prijsvergelijking gedaan van 92 crematoria in Nederland. Het crematorium Weerterland in Weert komt als een van de goedkoopste uit de test, met een prijs van gemiddeld 1250 euro. Daarvoor krijgt men een crematie met aula en koffiekamer. De duurste prijs in Nederland blijkt 1650 euro te zijn. UPDATE In eigen land kan men onder meer terecht op de site www.budget-funerals.be.

VM Bouwonderneming failliet

Donderdag 14 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van VM Bouwonderneming uit Hamont-Achel. Schuldvorderingen moeten voor 14 oktober ingediend worden.

Hamont-Achel for Life

Donderdag 14 september 2017
Dit jaar wordt er door een aantal vrijwilligers in de gemeente opnieuw een inzamelingsactie gehouden naar aanleiding van Studio Brussels Music For Life/De Warmste Week. Eén van de onderdelen wordt een grote lokale en online veiling waar men objecten en diensten per opbod aan de man wil brengen.
De initiatiefnemers doen dan ook een oproep aan de ondernemers van Hamont-Achel om eens na te denken over wat zij kunnen/willen aanbieden. Alles is mogelijk: eigen producten of diensten, kaarten (…) Het hele nieuwsbericht

KF Kempenbloei bruist zaterdag

Donderdag 14 september 2017
Overmorgen/ zaterdag viert KF Kempenbloei haar 155e verjaardag en dat willen ze graag met jullie vieren. Iedereen is dan ook van harte welkom op Kempenbloei Bruist. Weer of geen weer? Kempenbloei zál bruisen en heeft voor een feesttent gezorgd achter het Michielshof. De drumband en majoretten trekken rond 17u door de straten van Achel-dorp. Het fanfare-orkest o.l.v. Ivan Meylemans en de majoretten zorgen vanaf 20u voor een feestelijk en “zomers” programma, gevolgd door een groots vuurwerk. Coverband “Roundabout” zal deze avond afsluiten, dus sfeer verzekerd. Gratis inkom – drankjes en hapjes te verkrijgen aan democratische prijzen.

Infrarood vervangt flitser

Donderdag 14 september 2017
Hamont-Achel - Infrarood vervangt flitserWe zullen de "flitswagen" van politiezone HANO voortaan "infraroodwagen" moeten noemen, want voortaan worden snelheidsovertreders vastgelegd via een infraroodcamera, meldt de lokale politie. Voor de overtreder maakt het niets uit, hij of zij zal de brief met het pv thuisbesteld krijgen...

A2 deels afgesloten in weekend

Donderdag 14 september 2017
Het is maar dat je 't weet
In Nederlands- Limburg wordt de snelweg A2 van morgenavond 21u tot maandag 5u afgesloten voor het verkeer vanaf oprit (39) Nederweert tot knooppunt Leenderheide in de richting van Eindhoven. Ook zijn alle tussenliggende op- en afritten afgesloten net als de verzorgingsplaats Groote Bleek en het tankstation dat is gevestigd aan de verzorgingsplaats. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 25 minuten, meldt Rijkswaterstaat, dat in die periode onderhoudswerken aan de weg laat uitvoeren.

Nieuwe bvba: Joosten Tom

Donderdag 14 september 2017
Tom en Theo Joosten hebben de bvba Joosten Tom opgericht met zetel in Hees in Hamont-Achel. 

Zware straffen voor leiders drugsbende

Woensdag 13 september 2017
Hamont-Achel - Zware straffen voor leiders drugsbendeTwee leiders van een drugsbende, van wie er één in Lommel woont, zijn vandaag door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot 7 jaar cel en boetes van respectievelijk 30.000 en 45.000 euro. De 24 andere leden van de bende kregen lichtere straffen. De bende baatte onder meer wietplantages uit in Lommel, Hamont-Achel en Mol. (PG)

Vrijwilligers voor Buurteluur gezocht

Woensdag 13 september 2017
Hamont-Achel - Vrijwilligers voor Buurteluur gezochtHet OCMW zoekt nog vrijwilligers die tijdens de Buurteluur-middagen graag hun steentje willen bijdragen. Zie jij dit zitten? Neem dan telefonisch contact op met Bieke Steensels op het nummer 011 51 05 01 of stuur een e-mail naar info[!]ocmwhamontachel.be.

Clement Ballings overleden

Woensdag 13 september 2017
Hamont-Achel - Clement Ballings overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Clement Ballings overleden, de weduwnaar van Trinette Schetz. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Laatste groet: vrijdag van 19 tot 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Politiezone telefonisch onbereikbaar

Woensdag 13 september 2017
Hamont-Achel - Politiezone telefonisch onbereikbaarSinds vanmorgen is de politiezone HANO telefonisch onbereikbaar. Wie dringende politiehulp nodig heeft, wordt geadviseerd het nummer 101 te bellen. Klaarblijkelijk is bij werken in de straat een kabel geraakt. UPDATE De politiezone is nu weer bereikbaar.
Hamont-Achel - Speler KFC Hamont 99 loopt polsbreuk opSpeler Stan Hunnekens van KFC Hamont 99 heeft tijdens de derby tegen Achel VV een polsbreuk opgelopen. Hij moet zes weken in de gips.
Hamont-Achel - Fluohesjes voor eerste leerjaren in regioZoomIn het jaar dat Fifty-One zijn 51ste verjaardag viert, wil FOC - PuuR zijn naamsbekendheid verhogen, want te weinig mensen kennen deze onafhankelijke serviceclub die staat voor vriendschap, respect en verdraagzaamheid. Samen met hun District heeft PuuR gekozen om Fifty-One in het straatbeeld te brengen door alle leerlingen van het eerste leerjaar van Noord-Limburg een veiligheidsvestje te schenken. Ze werden enthousiast ontvangen in verschillende scholen en konden 1.500 fluohesjes uitdelen. Op deze manier is niet enkel de naam Fifty-One in het straatbeeld op te merken, maar vergroten de kinderen hun zichtbaarheid en kunnen ze veilig de weg op.

OKRA leert veilig elektrisch fietsen

Maandag 11 september 2017
Hamont-Achel - OKRA leert veilig elektrisch fietsenZoomOp initiatief van Jan Hoeben, sportvoorzitter van OKRA Hamont, werd er een infonamiddag over veilig elektrisch fietsen georganiseerd. Er kwamen zo'n 25 leden op af. Vrijwillig lesgeefster Mia Craeghs gaf een technische inleiding met Powerpoint-presentatie over de nieuwe wetgeving, aandachtspunten in de wegcode, tips voor veilig (elektrisch) fietsen in groep,... Daarna ging men de weg op, waarbij men duiding en tips kreeg voor een aantal bijzondere (knel)punten in het verkeer en de wegcode. Het was een interessante en nuttige namiddag! (Jacqueline Joosten-Segers)

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hamont-Achel - Recordopkomst voor 40ste Sanicole AirshowZoomDe jubileumeditie van Sanicole Airshow boven het vliegveld van Sanicole in Hechtel brak gisteren weer alle records, met zo'n 45.000 toeschouwers. Blijkbaar hadden de wereldvermaarde stuntteams als Frecce Tricolori, Breitling Jet Team, Patrouille Suisse en de Patrouille de France zelf gepolst of ze op deze speciale uitgave aanwezig mochten zijn - het getuigt van de reputatie die Sanicole ondertussen heeft opgebouwd. Doe daar het geweld van de F-16, F-18, Mig-29, Rafale en Gripen bij, afgewisseld met het meer rustige maar niet minder spectaculaire werk, en je weet waarom ook de massa zo graag komt. Volgend jaar géén Sanicole, dan is het weer in Kleine Brogel te doen! (Foto's Marc Faes) Meer foto's

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Hamont-Achel - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)
Hamont-Achel - Excelsior Hamont verliest van Peer SVExcelsior Hamont heeft vandaag thuis verloren van Peer SV. Uitslag: 0-2.

Nog één week 'Lens op de mens'

Zondag 10 september 2017
Hamont-Achel - Nog één week 'Lens op de mens'ZoomVandaag gaat de succesvolle eerste internationale fototentoonstelling van Overpelt de laatste week in. Voor wie er nog niet geweest is: het is de moment! Rond de 500 foto 's die u absoluut gezien moet hebben en die u in de straten aankijken. Een wegwijzertje vindt u bij CC Palethe. 

Volleybal: AVOC klopt Wallain

Zondag 10 september 2017
Hamont-Achel - Volleybal: AVOC klopt WallainZoomAchel - Walhain 3-0 (25-23 , 25-13, 25-19)
Achel startte met Verschueren, van de Loo, Verhees, Bontje, Polman, Schouten en als lib. Brouns. Walhain was duidelijk niet gekomen om zich te laten afmaken. Niet dat ze de pannen van het dak speelden maar ze gingen voor elke bal en hadden ook dikwijls geluk met netballen of ballen die net binnen vielen of aangeraakt werden. Achel merkte dat een zeer goede voorbereiding niet garant staat voor een goede officiële start. We begonnen slordig (…) Het hele nieuwsbericht

Handtas uit auto gestolen

Zondag 10 september 2017
Hamont-Achel - Handtas uit auto gestolenOp Haarterheide werd de ruit van een auto ingeslagen. De dader nam een handtas mee die op de zetel lag.

Kajak: Daan Cox 21ste in Zuid-Afrika

Zaterdag 9 september 2017
Hamont-Achel - Kajak: Daan Cox 21ste in Zuid-AfrikaZoomAchelaar Daan Cox, lid van de Neerpeltse Watersportclub, is vandaag nogmaals van gestart gegaan op het WK in Zuid-Afrika en heeft er zich bijgeschreven bij de senioren K1 over 29,8 km. Hij werd vandaag 21ste in 2u18'15" in een wedstrijd die gewonnen werd door de Zuid-Afrikaan Hank Mc Gregor (2u09'37") voor zijn landgenoot Andrew Burkett (2u09'38") en de Adrian Boros (2u09'39"). Een mooie prestatie van Daan nadat hij gisteren de 26,2 km al had afgewerkt bij de U23-jarigen!

KFC wint derby tegen Achel

Zaterdag 9 september 2017
Hamont-Achel - KFC wint derby tegen AchelKFC Hamont 99 heeft vanavond de derby tegen Achel VV gewonnen met 2-0. De twee doelpunten werden gescoord door Nick Maes. In de wedstrijd werden 7 gele kaarten uitgedeeld. UPDATE Een verslag uit Achel: Achel V.V. zette vanaf de eerste minuut druk op de Hamontse defensie. Bram Geers, vrijgespeeld op links, kreeg na 5 minuten een eerste kans maar trapte in het zijnet. Tien minuten later speelde Kevin Wielockx Thomas Frederix vrij maar diens schot strandde op de (…) Het hele nieuwsbericht

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Hamont-Achel - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht
Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker is ondertussen een vaste waarde. Na 22 succesvolle edities weet Vlaanderen wat er gebeurt tijdens het derde weekend van september. Bijna 300.000 azalea’s vinden dan hun weg naar mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen. Een team van duizenden vrijwilligers maakt deze actie mogelijk. Mogen we op 15 en 16 september ook op jou rekenen? Maar zonder vrijwilligers geen Plantjesweekend. Meld je aan: bel aan de deur, de telefoon, de (…) Het hele nieuwsbericht

Kajak: Daan Cox 16de in Z.-Afrika

Vrijdag 8 september 2017
Daan Cox (Achel) van de Neerpeltse Watersportclub is vandaag 16de geworden in de K1 marathon over 26,2 km U23-jarigen in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg. Zijn vaartijd was 2u03'16" in een wedstrijd die gewonnen werd door de Argentijn Franco Ivan Belboa (1u52'55") voor de Zuid-Afrikaan Nicolas Notten (1u53'05") en de Hongaar Krisztian Mathé (1u53'31"). Zondag varen daar Lize Broekx en Hermien Peters de K2 marathon bij de dames senioren, waar ze zullen trachten hun 4de plaats op het WK van vorig jaar te verbeteren.

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Café De Zaak failliet

Donderdag 7 september 2017
De rechtbank van Koophandel heeft café De Zaak in Hamont-Achel failliet verklaard.

Feestje bij Samana

Donderdag 7 september 2017
Hamont-Achel - Feestje bij SamanaZoomOp de jaarlijkse vormingsdag van Samana, gisteren in het Chiromeisjesheem, hebben twee leden de onderscheiding van verdienste gekregen. Brigitte Vriens (rechts) omdat zij 10 jaar als vrijwilligster bij de groep is en Mia Bartels 20 jaar. Ook werd er afscheid genomen van Renilde Maes die de groep verlaten heeft wegens familiale redenen..

Nieuw overlegorgaan in Welzijnsregio

Donderdag 7 september 2017
De gemeenteraden van de gemeenten die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg krijgen eerstdaags een voorstel op hun bord dat handelt over de oprichting van een nieuw overlegorgaan. Dat moet de oprichting van een Dienstverlenend Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voorbereiden. Een en ander kadert in de lokale integratie van OCMW en gemeente, die voorzien is door het decreet Lokaal Bestuur.
Maar dat decreet voorziet niet in een scenario waar meerdere gemeenten en OCMW’s (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Zieke buizerd gevonden

Woensdag 6 september 2017
Hamont-Achel - Zieke buizerd gevondenZoomMedewerkers van de stadswerf vonden vanmorgen een zieke buizerd. Ze verwittigden het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, dat enkele vrijwilligers stuurde om de vogel op te halen. Hij zal in het NHC verzorgd worden.(Foto FB)

Hennepplanten tussen de maïs

Woensdag 6 september 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Hennepplanten tussen de maïsIn de maïsvelden in Cranendonck heeft de Nederlandse politie diverse hennepveldjes aangetroffen. De planten worden geruimd.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Hamont-Achel - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Toos Vrijsen overleden

Woensdag 6 september 2017
Hamont-Achel - Toos Vrijsen overledenGisteren is Toos Vrijsen overleden, de weduwe van Leo Mennen. Ze was 69 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartdienst in de aula van het Boskerkhof. Vrijdag om 19u is er een gebedswake in de decanale kerk van Hamont, waarna mogelijkheid tot begroeting in het uitvaartcentrum Vandebosch in Overpelt.

Startdagen Chiro Hamont

Dinsdag 5 september 2017
De start van het nieuwe schooljaar betekent ook weer een nieuwe start voor de Chiro. De startdag voor de jongens zal plaatsvinden op zondag 10 september, die voor de meisjes op zondag 17 september. Men begint telkens om 14 uur met de activiteit en eindigt om 17 uur, steeds aan de Chirolokalen in de Molenstraat (achter de Time-Out). "Dus ben je 6 jaar of ouder en wil je heel graag de coolste spelletjes doen? Dat kan op de Chiro! Wij gaan ieder jaar op kamp, spelen grootse bosspelen, maken waterglijbanen, bouwen kampvuren en zo veel meer! Kom gerust een kijkje nemen bij onze knotsgekke bende," zeggen ze bij de Chiro. Startdag jongens  Startdag meisjes
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Pasar fietste naar de wijnfeesten

Dinsdag 5 september 2017
Hamont-Achel - Pasar fietste naar de wijnfeestenZoomPasar fietste van Daun over de Maare-Moselradweg naar de wijnfeesten in Berkastel. Met de spelersbus van KRC Genk vertrokken de deelnemers zaterdagmorgen naar Daun in de Eifel om er met huurfietsen de Maare-Moselradweg af te gaan fietsen. Deze 60 km lange fietsroute loopt over een oude spoorweg en dit meestal in dalende lijn tot aan de Moezel. Terwijl sommigen het volledig droog hielden, waren anderen bij aankomst behoorlijk nat geworden tijdens een fel onweer met hagelbuien. Eenmaal in (…) Het hele nieuwsbericht

Wilma Tops overleden

Dinsdag 5 september 2017
Hamont-Achel - Wilma Tops overledenGisteren is Wilma Tops overleden, de levenspartner van Rolf Ziemann. Ze was 62 jaar. Het afscheid zal plaats in alle intimiteit plaatsvinden. Schriftelijk condoleren: familie Ziemann-Tops, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Nieuwe bvba: J & T

Dinsdag 5 september 2017
Joris Vanhees uit Hamont-Achel en Tom Heijligen uit Neerpelt hebben de bvba J & T opgericht met zetel aan de Zandhaag in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer gevelreinigingswerken én het leveren en plaatsen van ramen, deuren, rolluiken en zonneweringen.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt gaan via een reglement secundaire scholen subsidies geven voor niet-reguliere activiteiten binnen de schoolomgeving om de weerbaarheid van jongeren te versterken. De gemeenteraad van Hamont-Achel keurde dat subsidiereglement vorige week goed, Overpelt deed dit vorig jaar al.
Het initiatief is een idee van de Overpeltse schepen Ann Van Dorpe. Uit het intergemeentelijk overleg rond jongerenwelzijn bleek dat er behoefte is aan het vergroten (…) Het hele nieuwsbericht
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Hoornaars vallen wandelaars aan

Maandag 4 september 2017
Grensgevallen
In een park in Eindhoven heeft een zwerm hoornaars (grote wespen) vanavond een groepje wandelaars aangevallen. Verscheidene wandelaars werden meer dan twintig keer gestoken. Een van hen is in het ziekenhuis opgenomen, de anderen werden ter plaatse verzorgd door hulpdiensten. Het nest van de hoornaars zal worden vernietigd. 

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Mieke Hulsbosch overleden

Maandag 4 september 2017
Hamont-Achel - Mieke Hulsbosch overledenVrijdag is de uit Hamont afkomstige Mieke Hulsbosch overleden, de weduwe van Jan Bollen. Zij was 84 jaar. De afscheidsplechtigheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Kaulille vinden in intieme kring plaats.
Landskampioen Achilles Bocholt heeft zich na een dubbele zege tegen het Montenegrijnse Partizan Tivat probleemloos geplaatst voor de volgende ronde van de EHF-Cup. Gisteravond maakte Bocholt brandhout van Tivat en won het met 19–38. Ook in de terugwedstrijd deze namiddag was de Belgische landskampioen een maat te groot. Bocholt won met 32–20.
Voor het eerst in het bestaan bekert Achilles Bocholt een ronde verder in Europa. In de volgende ronde neemt de club het op tegen de Finse (…) Het hele nieuwsbericht

KFC wint bij Opitter

Zondag 3 september 2017
Hamont-Achel - KFC wint bij OpitterKFC Hamont 99 heeft deze namiddag Opitter verslagen met 1-4. Bij de rust was de stand 0-1. Maar winnen ging niet zo vlot als de uitslag zou laten vermoeden, aldus de club. 

Meisje zwaar toegetakeld op fuif

Zondag 3 september 2017
Hamont-Achel - Meisje zwaar toegetakeld op fuifEen 18-jarig meisje uit Maasmechelen heeft afgelopen nacht op een fuif in Kaulille slagen gekregen van enkele jongeren. Het meisje en een vriend kregen het buiten aan de stok met een groepje jongeren. Na een korte woordenwisseling kreeg de jongedame slagen in haar gezicht en op haar lichaam. De Maasmechelse liep hierdoor meerdere kneuzingen op. Politie CARMA voert verder onderzoek naar de precieze omstandigheden van het incident.

Belg neergestoken in Eindhoven

Zondag 3 september 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Belg neergestoken in EindhovenBij een steekpartij voor de uitgang van de parkeergarage van de Heuvelgalerie in Eindhoven zijn afgelopen nacht twee mannen neergestoken: een 29-jarige Eindhovenaar en een 34-jarige Belg. Het is niet bekend vanwaar de Belg afkomstig is. De twee wandelden voorbij de uitgang van de parkeergarage en kregen ruzie met inzittenden van een auto die uit de garage reed. Dat leidde tot de steekpartij, waarna de daders in hun auto de vlucht namen. De politie spoort hen op.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).

Damesvoetbal: KFC Hamont 99 verliest

Zaterdag 2 september 2017
In de eerste provinciale van het damesvoetbal heeft KFC Hamont 99 thuis verloren van Bokrijk Sp. A. Uitslag: 2-4.

Achel VV en Exc. Hamont verliezen

Zaterdag 2 september 2017
Hamont-Achel - Achel VV en Exc. Hamont verliezenIn zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie heeft Achel VV vanavond thuis verrassend verloren van Eksel. Uitslag: 0-2.
Exc. Hamont
verloor met 2-1 op het veld van Kaulille. UPDATE Een verslag van Achel-Eksel: Achel V.V. slaagde er zaterdagavond niet in om thuis de openingswedstrijd van de competitie te winnen. Kantelmoment was het knullige carambole-doelpunt (34’) na een misverstand in de Achelse verdediging dat de bezoekers op (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Vervaet overleden

Zaterdag 2 september 2017
Hamont-Achel - Marcel Vervaet overledenDonderdag is Marcel Vervaet overleden, de weduwnaar van Betsy Duijsters. Hij was 76 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Lenie Peeters overleden

Zaterdag 2 september 2017
Hamont-Achel - Lenie Peeters overledenDonderdag is de uit Hamont afkomstige Lenie Peeters overleden, de weduwe van Harry Beckers. Zij was 84 jaar. De crematieplechtigheid en de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Bree-Centrum vinden in intieme kring plaats.

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Hamont-Achel - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.

Naar het WK sigarenroken

Vrijdag 1 september 2017
Hamont-Achel - Naar het WK sigarenrokenZoomOud-Neerpeltenaar Thomas Gonnissen, die sinds enkele jaren in Hamont-Achel woont, neemt zaterdag deel aan het Cigar Smoking World Championship in het Kroatische Split. De bedoeling is om de sigaar zolang mogelijk aan te houden zonder dat deze uitdooft; de sigaar mag slechts één keer aangestoken worden. De winnaar mag zich dan wereldkampioen noemen. Het wereldrecord bedraagt meer dan 3 uur. In 2015 eindigde Thomas in de top-50, dit jaar hoopt hij beter te doen.
Het doet ons denken aan een kampioenschap sigarenroken in de jaren '70 in Overpelt. Toen ging het er om, met een sigaar de langste askegel te produceren. Wie won mocht zich "Kampioen der Kempen" noemen. Winnaar werd - na een wedstrijd van één uur! - ene Luc Baeten uit Turnhout, die een askegel van 111mm op zijn sigaar realiseerde.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.
Landskampioen Achilles Bocholt begint dit weekend aan zijn Europees parcours. In de eerste ronde van de EHF-cup neemt de handbalclub het op tegen Partizan Tivat, de nationale kampioen uit Montenegro. De heen- en de terugwedstrijd worden dit weekend in Bocholt gespeeld. De heenwedstrijd morgen/zaterdag om 19.00u, de terugwedstrijd zondag om 16.30 u. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Damburg.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel