Het overige nieuws

Viermaal vier generaties

Maandag 30 april 2018
Hamont-Achel - Viermaal vier generatiesZoomEen foto van viermaal vier generaties! De foto is in Overpelt genomen, maar de familie woont ook in Hamont-Achel: met Angèle Boonen, Katleen Van Hertem, Esmé, Paula Schildermans, Esther, Alda Boonen, Alexia, Jasmijn en Ingrid Gielen.

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Dertien verkrachtingen

Maandag 30 april 2018
De politiezone HANO heeft vorig jaar 13 verkrachtingen geregistreerd. Er waren 16 gevallen van aanranding van de eerbaarheid en 6 gevallen van exhibitionisme.

Creativiteit bij Femma Hamont

Zondag 29 april 2018
Hamont-Achel - Creativiteit bij Femma HamontZoomZo'n tachtig leden van Femma Hamont maakten in de Posthoorn een creatief ontmoetingsfeest mee. Na de welkom en bezinning kon men genieten van een smakelijke lenteschotel en nadien van een vleugje ontspanning door toneelgroep “De Dollefijntjes" (foto). De “creagroep” van Femma Hamont stelde haar keramieken kunstwerken tentoon. er was applaus voor Corrie en Mireille voor de mooi samengestelde bloemstukjes die onder de aanwezigen verloot werden. ( J.J.S.)

Deel van Budel zonder stroom

Zondag 29 april 2018
Grensgevallen
Een deel van Budel heeft vanavond een tijd zonder stroom gezeten. Oorzaak was een verkeersongeval, waarbij een auto tegen een stroomkast reed op de Randweg Oost. De bestuurster werd zwaargewond en is in het ziekenhuis opgenomen.

Achel VV verliest van Alken

Zondag 29 april 2018
Hamont-Achel - Achel VV verliest van AlkenIn de strijd voor de "algemene titel" van Tweede Provinciale heeft Achel VV gisteravond bij FC Alken verloren met 4-3. In de eindronde voor de stijgers in Tweede Provinciale heeft KFC Hamont 99 vandaag met 1-0 verloren van Torpedo Hasselt.
Hamont-Achel - Weer drie nationale titels voor NWCZoomOp het Belgisch kampioenschap K1 kajakmarathon op de Leuvense Vaart in Mechelen behaalde de leden van de Neerpeltse Watersportclub vandaag 3 nationale titels: Joke Plas won de titel bij de dames senioren, Baud Kums bij de heren senioren en Bart Stalmans bij de heren veteranen 55+. Verder waren er podiumplaatsen voor Jonas Hermans (2de heren junioren), Wim Eerdekens (2de heren veteranen 35+), Daan Cox (2de heren senioren) en Toon Broekx (3de heren senioren).

35 ongevallen met gewonden

Zaterdag 28 april 2018
Op het grondgebied van Hamont-Achel zijn vorig jaar 35 ongevallen met lichamelijk letsel gebeurd: daarbij vielen 2 zwaar- en 38 lichtgewonden gevallen.

Peter Berben overleden

Vrijdag 27 april 2018
Hamont-Achel - Peter Berben overledenIn Leuven is gisteren ere-notaris Peter Berben overleden. Hij was 76 jaar. Vrijdag wordt hij in besloten kring begraven, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de Sint-Niklaaskerk. Begroeting: donderdag (18-20u) in de Sint--Martensstraat 23 in Neerpelt.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Hamont-Achel - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Hamont-Achel - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Pater Gerard Geyskens overleden

Donderdag 26 april 2018
Hamont-Achel - Pater Gerard Geyskens overledenIn het ZOL in Genk is dinsdag pater Gerard Geyskens overleden, van de congregatie van de Salvatorianen. Hij was 78 jaar. Woensdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof, na een plechtige eucharistieviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Gerda Buteneers overleden

Donderdag 26 april 2018
Hamont-Achel - Gerda Buteneers overledenMaandag is in WZC Prinsenpark in Genk de uit Hamont afkomstige Gerda Buteneers overleden. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Twee nieuwe spelers voor Achel VV

Woensdag 25 april 2018
Achel VV heeft zich versterkt met Niels Vandebroek (Pelt) en zijn broer Jasper (Herentals).

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Hamont-Achel - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

André Gerits overleden

Woensdag 25 april 2018
Hamont-Achel - André Gerits overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige André Gerits overleden, de echtgenoot van Yvonne Wuytens. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Beringen. Vrijdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Melissa tekende de EMJ-affiche

Woensdag 25 april 2018
Hamont-Achel - Melissa tekende de EMJ-afficheDe EMJ-affiche (afb. onder) is dit jaar van de hand van een meisje uit Kaulille, Melissa Baens (foto).  Melissa volgt de richting publiciteit aan WICO-campus Mater Dei in Overpelt.
“Mijn klasgenoten en ikzelf waren bijzonder blij om tijdens de lessen Grafisch Ontwerp een echte opdracht voor een echte klant te mogen uitvoeren”, zegt ze. “We maakten allen diverse ontwerpen. Na overleg tussen het EMJ en onze leerkrachten werd één van mijn zes (…) Het hele nieuwsbericht
Melissa tekende de EMJ-affiche
Zoom

Paula Vervoort overleden

Woensdag 25 april 2018
Hamont-Achel - Paula Vervoort overledenMaandag is de uit Hamont afkomstige Paula Vervoort overleden, de weduwe van Louis Vanduren. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.
Hamont-Achel - Aantal autodiefstallen bijna verdubbeldIn de politiezone HANO zijn vorig jaar 27 auto's gestolen, ruim 68 procent méér dan in 2016 toen er 16 autodiefstallen werden aangegeven. Het aantal fietsdiefstallen bedroeg 176, dat waren er 26 meer dan in 2016. Er werden 10 bromfietsen gestolen, een stijging met 4. Het aantal diefstallen uit auto's bedroeg 53, negen meer dan in 2016.

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.
Hamont-Achel - Borstkanker: nieuwe techniek tegen tumorZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt passen de gynaecologen dr. Lieve Schops en dr. Kaat Verbeke sinds kort een nieuwe techniek toe om bij borstkanker de precieze plaats van een borsttumor te bepalen bij een borstsparende operatie. Dat gebeurt door een magnetisch zaadje, niet groter dan een rijstkorreltje, in te brengen in de borsttumor.
Voorheen gebeurde de lokalisatie door het plaatsen van een soepele metalen draad (ook wel harpoen genoemd) tot bij de tumor. Deze nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Dinsdag 24 april 2018
In Hasselt heeft gouverneur Herman Reynders vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe poging om het dossier rond de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren los te trekken. Het gaat nu om een 'complex project' waarbij er opnieuw vertrokken wordt van een wit blad. Alle mogelijke alternatieven zullen opnieuw onderzocht worden. Dat kan een omleidingsweg zijn rond het centrum van Houthalen-Helchteren, een tunnel onder het centrum, beter uitgebouwd openbaar vervoer om de verkeersdruk op de Grote Baan te (…) Het hele nieuwsbericht

4,9% groei in regio Eindhoven

Dinsdag 24 april 2018
Grensgevallen
De economie in de regio Eindhoven is vorig jaar met 4,9 procent gegroeid. Daarmee  realiseert Eindhoven, net als de regio Almere, het hoogste groeicijfer van heel Nederland, zegt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. De regio Eindhoven doet het zo goed vanwege de sterke industrie en de zakelijke dienstverlening. In Almere zorgen de autoleasebedrijven voor de groei. In heel Nederland groeide de economie vorig jaar met 3,2 procent, een stuk meer dan voorgaande jaren.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Hamont-Achel - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Maria Boonen overleden

Maandag 23 april 2018
Hamont-Achel - Maria Boonen overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag Maria Boonen overleden, de weduwe van Leike Joosten. Ze zou zondag 87 jaar worden. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Bang voor een "nieuwe knie"? Dat hoeft vanaf vandaag niet meer. In het Mariaziekenhuis werd vanmorgen de eerste knieoperatie verricht waarbij artificiële intelligentie werd gebruikt: een intelligente robot werd er ingezet om zelfsturend mee ingrepen te verrichten die anders door de chirurg alleen zouden moeten gebeuren. Zo is een gepersonaliseerde aanpak van elke knieoperatie mogelijk. Gevolg: meer comfort voor de patiënt, minder zwelling in de kniestreek, minder revalidatie nodig (…) Het hele nieuwsbericht

Neos trok naar het DAF-museum

Zondag 22 april 2018
Hamont-Achel - Neos trok naar het DAF-museumZoomOnder een stralende zon verzamelden 50 NEOS-leden om een bezoek te brengen aan het DAF-museum in Eindhoven. Groot was de verwondering toen de bus arriveerde. We werden namelijk opgehaald door een originele oude DAF-bus uit het jaar 1969. Deze bus werd geconstrueerd in België door carrosseriebedrijf Jonckers. In het museum werden we ontvangen met een koffie en gebak waarna de groep opgesplitst werd om met twee gidsen het museum te verkennen. We bewonderden de verschillende personenwagens met de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - AVOC rondt kaap van 26 overwinningenZoomDe Heren A-ploeg van AVOC Achel zette met de overwinning tegen Walhain (3-0 en setstanden van 25-13, 25-17, 25-23) een unieke prestatie neer: nooit eerder was een ploeg op het niveau van Liga B erin geslaagd gedurende een heel seizoen de ongeslagen status te bewaren!
Nadat het kampioenschap werd behaald was het ongeslagen blijven de nieuwe uitdaging.
In een erg warme sporthal de Koekoek trad Achel aan met Tim Verschueren, Allan van der Loo, Brian Schouren, Wouter Verhees, Rob Bontje, (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor KFC en Excelsior

Zondag 22 april 2018
Hamont-Achel - Winst voor KFC en ExcelsiorKFC Hamont 99 heeft vandaag Flandria Paal verslagen. Uitslag: 0-3. KFC Hamont eindigde vijfde in de competitie. Excelsior Hamont versloeg Kadijk met 1-2 en eindigde zevende in de competitie.
België blijft in de Wereldgroep I van het vrouwentennis na een 3-0 overwinning in de Fed Cup tegen Italië. Elise Mertens won zowel de eerste als de laatste partij.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)

Een boek bespreken bij Femma

Zaterdag 21 april 2018
Hamont-Achel - Een boek bespreken bij FemmaZoomDe zon mag blaren schijnen, bij Femma Hamont gaan de boekbesprekingen gewoon door. Er komt zelfs een afgevaardigde van Femma provinciaal voor naar Hamont afgezakt. Deze keer was het Jeannine Van den Heuvel, onder wier begeleiding "Boven is het stil" werd besproken, een boek van Gerbrand Bakker en een loflied op de schoonheid van de natuur. De volgende boekbespreking bij Femma Hamont staat in november op de agenda. (JJS)
De man die ervan verdacht wordt zondagavond een vrouw aangerand te hebben in het buitenhuis van Sint-Oda in Achel blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Hasselt vandaag beslist. (PG)

Gerard Stevens overleden

Vrijdag 20 april 2018
Hamont-Achel - Gerard Stevens overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Gerard Stevens overleden, de echtgenoot van Christiane Joosten. Hij was 58 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Deze maand worden de inlandse eiken langs alle openbare wegen in Cranendonck behandeld met een biologisch bestrijdingsmiddel tegen de eikenprocessierups. De brandharen van de rupsen zorgen elk jaar weer voor veel irritaties aan de huid, ogen en luchtwegen.
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Chinees hotel in Weert

Donderdag 19 april 2018
Grensgevallen
Er komt een Chinees hotel in Weert. In het 1ste kwartaal van volgend jaar wordt er gestart met de bouw. Het hotel komt nabij de Stadsbrug en zal in totaal 450 kamers, een casino, spa en karaokeclub omvatten. Als uiteindelijk het gehele complex gereed is, kunnen er dagelijks zo’n 600 Chinese gasten verblijven.
Vanuit het hotel gaan Chinese toeristen steden bezoeken als Antwerpen, Düsseldorf en zeker ook de Weerter binnenstad. Op dit moment komen er jaarlijks 300.000 Chinezen naar (…) Het hele nieuwsbericht

Boerenpsalmwandelingen

Donderdag 19 april 2018
Er komen boerenpsalmwandelingen aan. Daarmee willen de initiatiefnemers aansluiten bij een oud gebruik: op de drie dagen voor OLH Hemelvaart, de zogenoemde kruisdagen, trok een kruisprocessie door de velden om een goede oogst af te smeken. De initiatiefnemers geven dit op zich mooie gebruik een nieuwe vorm, door genietend en elkaar ontmoetend het voorjaar op te snuiven en geïnspireerd door een tekst of wat stilte zich te verwonderen over de lente. In gedachten verbonden met een (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk verkeersongeval in Weert

Donderdag 19 april 2018
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de Kempenweg in Weert is rond 16.30u de bestuurder van een personenwagen om het leven gekomen. Het gaat om een 86-jarige man uit het Nederlandse dorp Herten. De passagier, een 69-jarige man uit Roermond, raakte ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde toen de automobilist vanuit een zijweg de Kempenweg op wilde rijden. Daarbij werd hij geraakt door een trekker met oplegger die over de Kempenweg reed. Het slachtoffer was op slag dood. Bij de hulpverlening zijn ook de brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

1.581 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
In Hamont-Achel zijn er 1.581 alleenwonenden. In Noord-Limburg zijn er 16183, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Hamont-Achel - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.

366 pv's tijdens flitsmarathon

Donderdag 19 april 2018
Hamont-Achel - 366 pv's tijdens flitsmarathonIedereen wist dat de politie gisteren extra op de snelheid ging letten, en toch waren er in de politiezone HANO 366 chauffeurs die om die reden een pv zullen krijgen. In totaal passeerden er gisteren 14.092 voor de politiecamera's. De meeste overtredingen - 135 - werden gemaakt op de Haag in Achel, waar men, zolang de omleiding van de Thomas Watsonlaan duurt, slechts 50 km per uur mag rijden. Verhoudingsgewijs de meeste pv's - 32% van het aantal gecontroleerde voertuigen - worden uitgeschreven voor 56 van de 175 chauffeurs die tussen 18.47u en 19.52u op de Lozenweg in Hamont passeerden.
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Antoine Dielis overleden

Donderdag 19 april 2018
Hamont-Achel - Antoine Dielis overledenIn Hasselt is dinsdag de uit Hamont afkomstige Antoine Tonny Dielis overleden, de weduwnaar van Ilda Devos. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Hamont-Achel - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Wim Winkels overleden

Woensdag 18 april 2018
Hamont-Achel - Wim Winkels overledenGisteren is in Hasselt de uit Hamont afkomstige Wim Winkels overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.45 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Harrie Agten overleden

Dinsdag 17 april 2018
Hamont-Achel - Harrie Agten overledenZondag is Harrie Agten overleden, de echtgenoot van Annemie Claes. Hij was 55 jaar. Zaterdag om 10.30u is er een uitvaartliturgie in de parochiekerk van Hamont-Lo. Vrijdag om 19.30u is er daar een avondwake, waarna een begroetingsmoment bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Je belastingaangifte invullen is een hele opgave. Geraak je er zelf niet aan uit? Dan kan je terecht op de belastingzitdagen op 7 en 8 mei. Die vinden plaats in de raadzaal van het stadhuis, telkens van 09.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur.
Denk eraan dat je naast je belastingaangifte ook zelf een aantal zaken dient mee te brengen, zoals je identiteits- of vreemdelingenkaart en je loonfiches (ook jaarfiche, vakantiegeld…) van 2017. Ook bewijzen van aftrekposten die ingebracht moeten worden en bewijzen van betaling (dus niet enkel facturen) bij energiebesparende maatregelen zijn nodig voor een correcte berekening.
Voor Nederlandse inkomsten zijn bewijzen van betaling sociale bijdrage en de jaaropgave van 2017 met specificatie van de maand december eveneens van belang.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Hamont-Achel - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Bovenzonale verkeersactie

Dinsdag 17 april 2018
Hamont-Achel - Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 
Hamont-Achel - 'Gevoel voor Tumor' vandaag in MariaziekenhuisZoomDe fictiereeks ‘Gevoel voor Tumor’ die momenteel te zien is op één, wil mantelzorgers in de kijker zetten. Dat doen ze niet alleen op televisie. Het productiehuis van deze fictiereeks gaat ook langs bij een aantal Vlaamse ziekenhuizen. Vandaag zijn ze in het Mariaziekenhuis. In de inkomhal kan je in hun reizend salon kijken naar een filmpje met getuigenissen van patiënten en hun mantelzorgers.
Mantelzorgers verdienen het om in de bloemetjes gezet te (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Hamont-Achel - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Nieuwe bvba: KaH Invest

Maandag 16 april 2018
Kathleen Hulsbosch uit Neerpelt en Marleen Lamers uit Hamont-Achel hebben de bvba KaH Invest opgericht met zetel in Grote Heide in Neerpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten én het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

AVOC wint van Vilvoorde

Maandag 16 april 2018
Hamont-Achel - AVOC wint van VilvoordeZoomAchel startte met Verschueren, van de Loo, Thijs, Schouren, Bontje, Gabriel en als lib. Brouns. Polman startte nog altijd niet vanwege zijn handblessure.
Vilvoorde met een stel jonge getalenteerde gasten die heel veel trainen en ongehinderd kunnen spelen. En tussendoor vrank en vrij hun kans proberen te gaan en zich tegen Achel, dat al een paar weken kampioen is, willen tonen.
Wat dan ook lukte vanaf punt één, maar het moet gezegd, Achel werkte hier ook wel aan mee.
De punten (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Aan de Kempenweg in Weert, net voor de grens bij Lozen, is de Nederlandse politie vanmorgen binnengevallen in een woning. Daar werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen, maar een drugslabo was er niet meer. In een loods in Echt (bij Maaseik) vond de politie duizenden liters grondstoffen voor de productie van drugs. Vermoedelijk werden de grondstoffen gebruikt voor een toeleverancier.
Het kantoor dat de werkgeversorganisatie VOKA-Kamer van Koophandel Limburg dit jaar in Noord-Limburg zal openen, komt in het bedrijvencentrum Noordlink in Lommel. Dat is vandaag bekendgemaakt. Een openingsdatum is er nog niet, maar staat wel gepland voor het tweede kwartaal, naargelang de verbouwingswerken vorderen. Johan Maesen, de nieuwe regioverantwoordelijke Noord-Limburg, start alvast op 14 mei.

Vanuit Eindhoven naar Wenen

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vrijdag 2 juli gaat Wizz Air, de grootste low-cost carrier van Centraal- en Oost-Europa, tussen Eindhoven en Wenen vliegen. Aanvankelijk zal er tweemaal per week (op maandag en vrijdag) worden gevlogen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 19,99 euro enkele reis en kunnen geboekt worden via www.wizzair.com.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Rijbewijzen ingetrokken

Maandag 16 april 2018
Afgelopen weekend heeft de politie binnen de zone HANO 102 bestuurders gecontroleerd. Een chauffeur raakte zijn rijbewijs gedurende 15 dagen kwijt omdat hij teveel had gedronken, een andere omdat hij drugs had gebruikt. Verder werd een vrouw betrapt op rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verzekering. Haar auto werd getakeld.

PSV kampioen

Zondag 15 april 2018
Grensgevallen
PSV is voor de 24ste keer kampioen van Nederland. De Eindhovense club versloeg deze namiddag Ajax met 3-0, na doelpunten van Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Sinds het eindsignaal is het héél druk in de Eindhovense binnenstad...

Achel VV speelt gelijk

Zondag 15 april 2018
Hamont-Achel - Achel VV speelt gelijkAchel VV is vandaag 2-2 gelijk gaan spelen in Lutlommel. Leider Achel behoudt twee punten voorsprong op Reppel. KFC Hamont 99 won met 4-1 van Standard Elen. In de stand staat KFC Hamont 99 vijfde met 48 punten uit 29 wedstrijden. Ook Excelsior Hamont won: het klopte VK Gestel met 2-0. Exelsior Hamont staat na 28 wedstrijden met 37 punten.
Grensgevallen
Vier jongens uit Someren die vanmiddag terugkwamen van een voetbalwedstrijd, zagen in Nederweert plots dat buiten vlammen langs hun auto sloegen. Ze vluchtten snel het voertuig uit. Er raakte daardoor niemand gewond. De wagen brandde volledig uit. De oorzaak is onbekend.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Hamont-Achel - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...

Nummerplaten gestolen

Zaterdag 14 april 2018
Hamont-Achel - Nummerplaten gestolenOnbekenden hebben afgelopen nacht de nummerplaten van een auto gestolen. Die stond geparkeerd aan de Meester Saklaan in Achel. De diefstal werd vanmorgen opgemerkt.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Hamont-Achel - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Hamont-Achel - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Hamont-Achel - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Sylvain Janssen overleden

Vrijdag 13 april 2018
Hamont-Achel - Sylvain Janssen overledenDinsdag is de uit Hamont afkomstige Sylvain Janssen overleden, de echtgenoot van Hilda Croonen. Hij was 59 jaar en voorzitter van KWB Boseind-Run. Het afscheid en de urnebegraving op de begraafplaats van Bocholt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19-20.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Hamont-Achel - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Crematorium opent de deuren

Donderdag 12 april 2018
Hamont-Achel - Crematorium opent de deurenZoomTijdens het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april wordt de opening van het nieuwe Noord-Limburgse crematorium Stuifduin in Lommel feestelijk gevierd. Op zaterdag is er een officiële openingsplechtigheid en op zondag zet het crematorium de deuren open voor het grote publiek. De inschrijvingen voor deze opendeurdag lopen als een trein. "Al méér dan 1.800 mensen schreven zich in, en er werd een stop op gezet. Maar nu werd er beslist om een grote tent bij te plaatsen, en nu (…) Het hele nieuwsbericht
Crematorium opent de deurenCrematorium opent de deuren
Zoom
Vanaf komende maandag 16 april wordt de Lillerheidestraat - de straat tussen de rotonde Quatre-Bras en de kanaalbrug in SHLille- afgesloten vanaf de rotonde. Om de kabels, leidingen en rioleringen in de Hamonterweg aan de oost- en westzijde van de rotonde met elkaar te kunnen verbinden, gaat men vanaf die dag onder die Lillerheidestraat een doorsteek maken. 
Het verkeer van en naar de Lillerheidestraat moet dan omrijden via Geuskens. Daar zal tijdens de werken een (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Smolders overleden

Donderdag 12 april 2018
Hamont-Achel - Anna Smolders overledenIn het rusthuis in Achel is dinsdag Anna Smolders overleden, de weduwe van Pieter Thijs. Ze was 91 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Mia Cardinaels overleden

Donderdag 12 april 2018
Hamont-Achel - Mia Cardinaels overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Mia Cardinaels overleden, de weduwe van Frits Neyens. Ze was 66 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zaterdag (17-18u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Hamont-Achel - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Hamont-Achel - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Hamont Louwel geklopt. Uitslag: 1-0.

Weg met die pesticiden

Woensdag 11 april 2018
Inwoners die op zaterdag 21 april pesticiden naar het recyclagepark brengen, krijgen - zolang de voorraad strekt - een handige voegenborstel in ruil. Met die borstel kan je onkruid van tussen de tegels halen.
Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Ze komen in waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Zo bedreigen ze ook het drinkwater. Daarom organiseert de gemeente samen met de Vlaamse Milieumaatschappij een inzameldag voor pesticiden onder de noemer ‘Een kleine daad, schoon resultaat’.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Inval in loods in Weert

Woensdag 11 april 2018
Grensgevallen
Bij een inval in een loods in Weert zijn vanmorgen twee Porsches in beslag genomen. Arrestaties werden er niet verricht. De inval kaderde in een internationaal onderzoek naar diefstal van auto's, dat door het federaal parket in België wordt gecoördineerd.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Dertiger gewond bij botsing

Dinsdag 10 april 2018
Bij een botsing tussen twee auto's is vanochtend rond 6.30 uur een dertiger uit Hamont-Achel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde in de Meerhoutstraat in Genendijk.

Frans Mathijs overleden

Dinsdag 10 april 2018
Hamont-Achel - Frans Mathijs overledenZaterdag is Frans Mathijs overleden, de weduwnaar van Mia Boonen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Hamont-Achel - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 

Alda Nijs overleden

Dinsdag 10 april 2018
Hamont-Achel - Alda Nijs overledenGisteren is Alda Nijs overleden, de echtgenote van Jaak Kauffmann. Ze was 64 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Mia Reynders overleden

Maandag 9 april 2018
Hamont-Achel - Mia Reynders overledenGisteren is Mia Reynders overleden, de echtgenote van Jan Emmers. Ze was 83 jaar. De afscheidsdienst en de verstrooiing op de begraafplaats De Kluis in Bree zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: morgen/dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Cobbestraat 26 in Bree. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Hamont-Achel - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Gratis naar het Muziekfestival

Maandag 9 april 2018
Hamont-Achel - Gratis naar het MuziekfestivalIn buurgemeente Neerpelt zijn ze volop bezig met de voorbereidingen van de 66ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ). Dit evenement vindt plaats van 27 april tot en met 1 mei en belooft dit jaar vooral een vocale editie te worden. Naast kinder- en jeugdkoren uit de omliggende gemeenten zullen er ook meer dan 80 jeugdige zangverenigingen uit Europese en niet-Europese landen deelnemen. Zowel de zangkoren als de bezoekers zullen er elkaars cultuur en muziek delen, nieuwe vriendschappen (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Hamont-Achel - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Opletten op de Hamonterweg

Zondag 8 april 2018
Er nog even aan herinneren dat de Hamonterweg morgen en overmorgen tussen de rotonde Quatre-Bras en het kruispunt met Geuskens afgesloten is. Het verkeer moet omrijden via Geuskens en Lillerheidestraat. Dinsdagavond wordt de weg weer opengesteld.
Grensgevallen
Op de Maaseikerweg in Weert heeft een auto met Belgische nummerplaten zaterdagnacht een bocht gemist. De wagen ging van de weg en kwam in een beek terecht. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zat er niemand meer in de auto. Volgens getuigen waren twee inzittenden overgestapt in een andere wagen.
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van HechtelExc. Hamont is vandaag gaan verliezen bij Hechtel, de tweede in de stand van Derde Provinciale. Uitslag: 3-1. Voor Hamont scoorde Vandael. In de stand staat Exc. Hamont negende met 37 punten uit 27 wedstrijden.

AVOC klopt Vosselaar: 3-0

Zondag 8 april 2018
Hamont-Achel - AVOC klopt Vosselaar: 3-0ZoomAvoc Achel - Vosselaar 3-0 (25-23, 25-17, 25-15)
Opnieuw een “topper” op bezoek in Achel, n.l. Vosselaar, de 2e uit de rangschikking. En ondanks het prachtig terrasjesweer zat de tribune vol.
Men zag Achel aan de wedstrijd beginnen met Verschueren, Bontje, Gabriel, van de Loo, Schouren, Thijs en libero Brouns. Polman startte niet vanwege een blessure (pink uit kom) bij een blok op de donderdagtraining.
De eerste set was er een zoals we er al lang geen meer (…) Het hele nieuwsbericht

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Hamont-Achel - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...

Achel klopt Gruitrode

Zaterdag 7 april 2018
Hamont-Achel - Achel klopt GruitrodeAchel VV heeft vanavond Nevok Gruitrode verslagen. Uitslag: 2-0.
Achel VV staat aan de leiding met één punt voorsprong op Reppel.KFC Hamont 99 ging 2-2 gelijk spelen op het veld van KSK Meeuwen en staat vijfde in de stand met 45 punten uit 28 wedstrijden.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Frans Kees overleden

Zaterdag 7 april 2018
Hamont-Achel - Frans Kees overledenGisteren is Frans Kees overleden, de echtgenoot van Elisabeth Snoeijen. Hij was 83 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Hamont-Achel - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant schieten het plan van de gemeente Eindhoven om een vliegtaks voor Eindhoven Airport in te voeren af. Per ticket zouden reizigers een euro extra moeten gaan betalen. Met de opbrengst, geraamd op zo'n 2,5 miljoen euro per jaar, zouden maatregelen bekostigd kunnen worden waarmee de leefbaarheid in de regio verbetert, bijvoorbeeld het isoleren van huizen. Volgens de Gedeputeerde Staten is het heffen van belasting niet aan de gemeenten maar een aangelegenheid van het Rijk. Bovendien zou de vliegtaks voor oneerlijke concurrentie met andere vliegvelden zorgen, luidt het.
Op vijf locaties in de regio Weert en Nederweert is deze week drugsafval aangetroffen. De politie gaat na overleg met de gemeenten en Openbaar Ministerie intensiever controleren in de betrokken regio.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Hamont-Achel - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Johan Maesen naar VOKA

Vrijdag 6 april 2018
Hamont-Achel - Johan Maesen naar VOKAZoomJohan Maesen (40) trekt naar VOKA-Kamer van Koophandel Limburg. Daar wordt hij regioverantwoordelijke en aanspreekpunt voor de nieuwe locatie van deze werkgeversorganisatie in Noord-Limburg. Waar dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Maesen (foto) is nu nog algemeen directeur van Toerisme Lommel.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Hamont-Achel - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...

Nieuwe bvba: FVH Management

Vrijdag 6 april 2018
Frits Van Hertum uit Hamont-Achel heeft de bvba FVH Management opgericht met zetel in Bien 13 in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het toestaan van leningen, het verlenen van computerservices en het beheer van residentiële gebouwen.

Nieuwe vennootschap: Jebran

Vrijdag 6 april 2018
Ebrahim Jebran uit Overpelt en Shrin Shafai uit Hamont-Achel hebben de vennootschap onder firma (VOF) Jebran opgericht met zetel aan de Dorpsstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de exploitatie van een taxibedrijf, het onderhoud van auto's en de uitbating van horecazaken.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Illegale reclameborden opgeruimd

Donderdag 5 april 2018
Hamont-Achel - Illegale reclameborden opgeruimdDe lokale politie HANO heeft gisteren 10 reclameborden opgeruimd die zonder vergunning waren neergezet of opgehangen. Dat kaderde in een actie "maatschappelijke projecten". In het skatepark van Hamont-Achel werd een proces-verbaal inzake drugs opgemaakt. Verder werden 19 ademtesten opgelegd aan autobestuurders, maar die chauffeurs bleken allemaal safe te rijden. Er werden 10 onmiddellijke inningen inzake gordeldracht en gebruik GSM gerealiseerd.

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Hamont-Achel - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Hamont-Achel - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.
Komend najaar wordt er in 25 gemeenten langs de Belgisch-Nederlandse grens een lint van witte krokussen geplant. In onze provincie gebeurt dat in Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Kinrooi en Maasmechelen. Het is in het najaar 100 jaar geleden dat de Dodendraad werd afgebroken. Het was een elektrische grensversperring van 350 kilometer lang, waar 2000 volt op stond. Langs de hele Nederlands-Belgische grens vielen bij de draad zo’n 1000 doden.
De Draad werd door de Duitse bezetter (…) Het hele nieuwsbericht
Lint van witte krokussen langs Dodendraad
Zoom
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Hamont-Achel - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Fietser gewond bij verkeersongevalOp de kruising van de Heikant met het fietspad botste een fietser vanmiddag tegen een auto. De fietser, een 22-jarige inwoner van Geldrop (Ned.), moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.
Hamont-Achel - De paasbrunch van de VlasrootersZoomVandaag gaf vzw De Vlasrooters haar jaarlijkse paasbrunch. De deelnemers genoten allemaal van een uitgebreide brunch met veel lekkers. Nadien kreeg iedereen ook nog een chocolade paashaasje mee naar huis. "Het was weer een gezellig samenzijn met de buurt en we danken iedereen voor de talrijke opkomst," laat het bestuur langs deze weg weten.

Gerard Stevens overleden

Maandag 2 april 2018
Hamont-Achel - Gerard Stevens overledenIn het rusthuis in Hamont is zaterdag Gerard Stevens overleden, de weduwnaar van Jeanne Emmers. Hij was 87 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Martin Joosten overleden

Maandag 2 april 2018
Hamont-Achel - Martin Joosten overledenZaterdag is Martin Joosten overleden, de echtgenoot van José Schildermans. Hij was eerder deze maand 79 jaar geworden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19u is er een avondwake in de decanale kerk van Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nelly Hulsbosch overleden

Maandag 2 april 2018
Hamont-Achel - Nelly Hulsbosch overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Nelly Hulsbosch overleden, de echtgenote van Jan Spreuwers. Ze was 78 jaar. De uitvaartliturgie en de crematie hebben in besloten kring plaatsgevonden. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Exc. Hamont  en Kadijk spelen gelijkExcelsior Hamont en Kadijk hebben deze namiddag 0-0 gelijk gespeeld op het veld van Excelsior. Excelsior Hamont staat negende met 37 punten uit 27 wedstrijden. Kadijk heeft een punt minder en staat tiende.

André Follon overleden

Maandag 2 april 2018
Hamont-Achel - André Follon overledenIn het rusthuis in Achel is vandaag André Follon overleden, de weduwnaar van Ghislaine Wijnants. Hij was 90 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Grensgevallen
Op een parking op de A2 nabij Maarheeze zijn deze namiddag vier Albanezen betrapt in een oplegger, waarvan ze het zeil hadden  doorgesneden. Ze wilden naar Engeland maar de vrachtwagen bleek niet verder te gaan dan België.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Hamont-Achel - Een zalige Pasen!Zoom.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel