Het overige nieuws

In Hamont-Achel staan 25 van de 242 handelspanden leeg. Dat is 10,3 procent.

Installatie nieuwe provincieraad

Vrijdag 30 november 2018
Op 3 december wordt de nieuwe afgeslankte provincieraad geïnstalleerd. Dan worden uit de 31 kersverse Limburgse raadsleden vier gedeputeerden en de provincieraadsvoorzitter verkozen.

Herfstweekend

Vrijdag 30 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - HerfstweekendEen trein van depressies en storingen stormt op onze regio af met erg wisselvallig en nat weer. Bovendien staat er een strak windveld en zijn er windstoten mogelijk. Positief nieuws komt er van de temperaturen, deze zijn namelijk bijzonder hoog voor de tijd van het jaar. Er wordt dan ook voorlopig geen vorst of winterse neerslag verwacht, maar er staat wel onvervalst herfstweer op het programma.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend steeds meer plaats voor de zon. Later is er een enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond begint de BOB-campagne

Vrijdag 30 november 2018

De BOB-campagne gaat vanavond om 22 uur van start. Zoals elk jaar loop je de kans om meer gecontroleerd te worden op onze wegen. Voorzichtig zijn is de boodschap en slechts een BOB kruipt achter het stuur!

Promotekst
Hamont-Achel - Maak kennis met Shiseido op 8 decemberZoomDecember, feestmaand! Feesten genoeg om je eens lekker mooi te maken. In hartje Hamont, Kerkstraat 14, kan je ook dit eindejaar terecht voor een gepersonaliseerde schoonheidszorg. Op zaterdag 8 december maak je bij Schoonheidszorg Lieve Driesen gratis kennis met de totaal vernieuwde Shiseido Make-Up. Een Shiseido Artist Make-Up dompelt je dan onder in deze Japanse fijngevoeligheid met make-up en advies. De gratis afspraak reserveer je via tel. 011 44 55 44. Wist je trouwens dat Lieve ook een gepassioneerde beautyblogger is? Je leest haar werk op beautyblogger.be. Ze wenst je bij deze alvast mooie feestdagen ;-).

Gratis naar 'Buurman' ?

Vrijdag 30 november 2018
Hamont-Achel - Gratis naar 'Buurman' ?Zoom"Buurman" bestaat tien jaar! In die tien jaar realiseerde de groep vier albums, zestien radiosingles, vijf tournees, een gastheerschap op Nekka-Nacht en honderden succesvolle concerten. De groep van Geert Verdickt & Co zorgde destijds voor een verfrissend geluid in het Nederlandstalige genre en heeft dat tot op heden steeds kunnen bevestigen. Vanavond om 20.30u treden ze op in CC Palethe in Overpelt. Een ticket kost 18 euro, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen tien duotickets weggeven! Bel dan vanaf 10u snel naar Palethe, vermeld Internetgazet en de gemeente waar u woont, en u maakt er kans op! HET telefoonnummer is 011 645 952. Euh... wachten tot 10 uur hé!

Bijna 1 op 3 langdurig werkloos

Donderdag 29 november 2018
In Limburg was vorig jaar 31 procent van de werkzoekenden langdurig werkloos. 46 procent van de werkzoekenden was laaggeschoold en 19,3 procent jonger dan 25 jaar.

Meer punten en toch verliezen...

Donderdag 29 november 2018
Hamont-Achel - Meer punten en toch verliezen...Volleybal is soms een wrede sport. Tectum Achel won vorige zaterdag 2 sets met duidelijk overwicht en verloor er 3 met het kleinst mogelijke verschil. In het basketbal zou je als eindstand 113-106 krijgen, maar aan het einde van deze superspannende thriller stond helaas 2-3 op het bord… Tja. Niks aan te doen. Doorspoelen en op naar de volgende! Nu zaterdag, 1 december, komt Par-ky Menen naar sporthal De Koekoek in Achel. Menen is al jaren een subtopper in de hoogste klasse, met (…) Het hele nieuwsbericht

Weer tickets voor Hooverphonic

Donderdag 29 november 2018
Voor het concert van Hooverphonic nu maandag in De Posthoorn zijn enkele kaarten vrijgekomen. Ze zijn terug te koop via deze website.

Jeanne Steenkiste overleden

Donderdag 29 november 2018
Hamont-Achel - Jeanne Steenkiste overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Jeanne Steenkiste overleden. Ze was 94 jaar. De crematie en de verstrooiing op het Boskerkhof zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 10u is er een eucharistieviering in het rusthuis aan de Bosstraat. Begroeting: zaterdag (17-18u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jef Buteneers overleden

Donderdag 29 november 2018
Hamont-Achel - Jef Buteneers overledenGisteren is Jef Buteneers overleden, de weduwnaar van Anna Bloemen. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Achel-Centrum. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Henri Thaens overleden

Donderdag 29 november 2018
Hamont-Achel - Henri Thaens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren de uit  Peer afkomstige Henri Thaens overleden, de weduwnaar van Catharina Cremers. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Holheide. Begroeting: maandag (17.30u-18u), voor de avondwake in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Vorig jaar was 32,5 procent van alle Limburgse verkeersslachtoffers iemand uit de leeftijdscategorie 15-29 jaar. Dat is daarmee de meest vertegenwoordigde leeftijdsgroep onder de verkeersslachtoffers.

Zwakke weggebruikers opgelet

Woensdag 28 november 2018
Hamont-Achel - Zwakke weggebruikers opgeletZoomVan maandag 3  tot vrijdag 7 december gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie 'Verlichting - zwakke weggebruikers / bromfietsers' van start. Herfst en winter staan in België gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer. Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. " Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral dat de andere weggebruikers je goed kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Provinciaal Overleg Handhaving

Woensdag 28 november 2018
De provincie Limburg startte een nieuw initiatief: POHL (Provinciaal Overleg Handhaving Limburg) Dit initiatief voor alle handhavers milieu en ruimtelijke ordening moet leiden tot meer en betere samenwerking.

Economie krimpt verder

Woensdag 28 november 2018
Hamont-Achel - Economie krimpt verderZoomDe krimptendens die in januari van start ging zet zich onverstoord verder. Net zoals vorige maand is de terugval minder groot dan dat we enkele maanden geleden voorspelden, zegt Voka Limburg. Alle sectoren dragen positief bij aan het conjunctuurverloop waardoor de terugval zich binnen de perken houdt. De export scoort beduidend beter dan dezelfde periode vorig jaar. Ook in de bouwsector zit alle segmenten de wind in de zeilen. Ook de automobielsector doet het beter dan dezelfde periode een jaar geleden, (…) Het hele nieuwsbericht

Word erfgoedambassadeur

Dinsdag 27 november 2018
Heb je interesse in erfgoed en woon je in Hamont-Achel? Ga dan morgen/woensdagavond naar deze lezingavond die in het teken staat van onroerend erfgoed. Luc van de Sijpe (historicus) en Nele Goeminne (Monumentenwacht Vlaanderen) komen er ondermeer spreken over de grafheuvelsites Haarterheide en Pastoorsbos. Stel je zeker kandidaat als erfgoedambassadeur. Wat dat concreet inhoudt, vertellen Morien en Joyce van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen. De lezingen starten om 19u en gaan door in de bibliotheek Uitpunt (Wal 26).

Man loopt zware brandwonden op

Dinsdag 27 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Stramproyerweg in Bocholt heeft vanmiddag een man zware brandwonden opgelopen. Over de omstandigheden van het voorval is nog niets geweten. Het slachtoffer is naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek overgebracht.

Regen en wind

Dinsdag 27 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en windIn een westelijke hoogtestroming worden storingen en depressies in een vlug tempo naar het Europese vasteland gestuurd. Hierbij schuift zachte maritieme lucht over onze streken. De temperaturen komen de volgende dagen een stuk hoger te liggen, maar de neerslagkansen zijn erg hoog en er komt veel wind te staan. Eer het echter zo ver is, krijgen we een rustige, maar sombere dag.
Vanochtend zijn we nog gestart met nevel en mist, maar er kan deze voormiddag lokaal een drupje motregen vallen. Na de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Alle gezondheidsgegevens online

Dinsdag 27 november 2018
Welke vaccinaties heb je al gekregen, welke medicatie moet je nemen, wat zijn de groeicurves van je baby, wat is het resultaat van je laatste deelname aan een van de bevolkingsonderzoeken? Dit soort gezondheidsgegevens kan je vanaf nu snel, gebruiksvriendelijk en voor het eerst ook mobiel raadplegen via de nieuwe online toepassing MyHealthViewer. Nieuw is ook dat je daar je medisch dossier samengevat kan raadplegen. Je krijgt ook een beter zicht op welke zorgverleners jouw gegevens op welk moment (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is de dennenprocessierups

Maandag 26 november 2018
Met de eikenprocessierups hebben we de voorbije jaren uitvoerig kennis gemaakt - we voelen die bultjes nòg jeuken - en daar is al een zusje: de dennenprocessierups. Ook die heeft brandharen en kan dus jeuk veroorzaken. Lees even mee hoe naturetoday.com er tegenaan kijkt.

Nog even de treinen vanaf 9 december

Maandag 26 november 2018
Door de elektrificatiewerken op de lijn 19 tussen Mol en Hamont zullen de laatste drie IC-treinen Antwerpen – Mol – Hamont tot december 2020 elke dag niet verder rijden dan Mol en dus niet meer stoppen in de stations van Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont. Tussen Mol en Hamont zullen twee van die drie treinen vervangen worden door bussen. Dat heeft de NMBS vanavond bekendgemaakt.
De NMBS betreurt de maatregelen ten zeerste "gezien de
impact voor haar reizigers," aldus de mededeling. 

Exc. Hamont klopt Amandina

Zondag 25 november 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt AmandinaExcelsior Hamont heeft deze namiddag Amandina verslagen met 5-1. Na 13 wedstrijden staat Excelsior tweede in de stand met 25 punten, op 9 punten van Heusden-Zolder.
Hamont-Achel - 'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'ZoomPaul Smeets bracht een bezoek aan de tentoonstelling "Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon", in het kasteel van Alden Biesen. "Een schitterende tentoonstelling," zegt hij. Paul kreeg er een rondleidng door curator dr. Jan Vaes (foto's). Paul: "Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze provincie is dit een absolute must." 
'Tussen staf en troon: 1000 jaar graafschap Loon'
Zoom

Een 'open wieskampioenschap' in Achel

Zaterdag 24 november 2018
Hamont-Achel - Een 'open wieskampioenschap' in AchelZoomHet open wieskampioenschap in Achel is een succesverhaal. Het was de derde maal dat het Missiecomité van Achel het organiseerde in samenwerking met de GROS, de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking. En met succes, want zoals de voorbije editie was er weer een volle zaal in het Michielshof. Meer dan 150 deelnemers konden mekaar bekampen in twee verschillende categorieën: gevorderden en gelegenheidsspelers. In drie rondes werd er gespeeld aan een willekeurig gekozen tafel. (…) Het hele nieuwsbericht

Boeken bespreken bij Femma

Zaterdag 24 november 2018
Hamont-Achel - Boeken bespreken bij FemmaZoomOp het jaarlijks programma van Femma Hamont staat altijd een “boekbespreking” vermeld. Julienne reserveert in de POB in Hamont een aantal boeken voor de groep Femma-dames die na het lezen van het boek graag van gedachte wisselen rond de inhoud ervan. In dit geval ging het om “De Japanse minnaar” van Isabel Allende. Jeannine Van Den Heule van Femma provinciaal begeleidde de groep daarin. Op 4 april komen de leesgierige Femma-dames opnieuw aan hun trekken. Maar niets belet hen natuurlijk om voor dat tijdstip al andere boeken te lezen... (Jacqueline Joosten-Segers)

Tectum verliest van Haasrode Leuven

Zaterdag 24 november 2018
Hamont-Achel - Tectum verliest van Haasrode LeuvenVolleybalclub Tectum Achel heeft vanavond met 2-3 verloren van Haasrode Leuven.

KFC klopt Lutlommel

Zaterdag 24 november 2018
Hamont-Achel - KFC klopt LutlommelKFC Hamont '99 heeft vanavond Lutlommel verslagen met 3-0. Achel VV verloor met 1-0 van KVK Beringen.

Nieuwe bvba: Videowise

Vrijdag 23 november 2018
De bvba Creatic uit Hamont-Achel en de bvba AV Concepts uit Overpelt hebben de bvba Videowise opgericht met zetel aan de Willem II-straat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het realiseren van audio- en videoproducties en het ondersteunen van audiovisuele workshops.

Lily Leurs overleden

Vrijdag 23 november 2018
Hamont-Achel - Lily Leurs overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Lily Leurs overleden, de weduwe van Fons Moons. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Lisa Truyens overleden

Vrijdag 23 november 2018
Hamont-Achel - Lisa Truyens overledenIn het rusthuis in Achel is gisteren Lisa Truyens overleden, de weduwe van Roger Jannis. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Wisselvallig weekend

Vrijdag 23 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weekendMet storingen die over onze streken schuiven, komt er een einde aan het droge en vrij zonnig weer. Atlantische storingen bereiken ons tijdens het weekend en zorgen voor veel wolken met af en toe regen. Nadien volgen enkele droge dagen, maar daarna wordt het opnieuw wisselvallig met relatief hoge neerslagkansen.
Vandaag kan een krachtig hogedrukgebied onze regio nog gunstig beïnvloeden met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Na een koude ochtend met algemene vorst, bereikt het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Immo Jurrellma

Donderdag 22 november 2018
Marco Hoeben en Ellen Verbeek, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Immo Jurrellma opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Dorpsstraat.

Kerstconcert in Budel

Donderdag 22 november 2018
Grensgevallen
De Koninklijke Gemengde Zangvereniging De Volharding uit Valkenswaard opent komende zondag het kerstseizoen in de Theaterzaal van de Cantine aan de Hoofdstraat 80, Budeldorplein in Budel. Op het programma staat de uitvoering van de kerstcantate Winter's Grace van de Amerikaanse componist Joseph M.Martin.  De cantate bestaat uit tien delen die qua sfeer enorm verschillen. Sommige delen klinken teder en ingetogen, andere zijn uitbundig en zo ritmisch dat je als luisteraar hierin meegesleept wordt.
Het koor telt op dit moment ongeveer 75 leden, waarvan enkele leden uit Hamont-Achel. Het concert start om 15u; toegangskaarten kosten 7,50 euro.

Nieuws uit eigen huis

Woensdag 21 november 2018
Het is maar dat je 't weet
De eindejaarsperiode staat weer voor de deur. Voor velen het ideale moment om gezellig samen te zijn, elkaar een cadeautje te schenken, samen te eten, te drinken en te genieten van het moment zelf. Ook voor handelaars is deze periode erg belangrijk. We hebben sinds kort ons Internetgazet-team ook uitgebreid en onze mensen zullen u als handelaar binnenkort mogelijk een bezoekje brengen. We kijken alleszins samen uit naar een mooie eindejaarsperiode en hopen van u hetzelfde!
In Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond verloren van Lindemans Aalst. Uitslag: 3-0.  Setstanden: 25-23, 25-19, 25-22.

10,3 procent handelszaken staat leeg

Woensdag 21 november 2018
In Hamont-Achel staat 10,3 procent van de handelszaken leeg. In Limburg is dat 10,7 procent.

Gerard Goversen overleden

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Gerard Goversen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Gerard Goversen overleden, de echtgenoot van Lisa Van Gompen. Hij was 85 jaar. De afscheidsviering zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Minder rode postbussen

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Minder rode postbussenMidden december start bpost in Limburg ;met het weghalen van een aantal rode postbussen. In totaal zal die operatie zowat vijf maanden duren. Bocholt (9), Hamont-Achel (9) en Hechtel-Eksel (8) behouden hun postbussen. Lommel verliest er 7 van de 30, Neerpelt 1 van de 12, Overpelt 4 van de 14 en Peer 3 van de 16. Maar op welke plaatsen in die gemeenten gaat de rode postbus verdwijnen? vroegen we aan Barbara Van Speybroeck van bpost.
Ze zegt: "Ik geef liever nu nog geen adressen mee, misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Waarschuwing voor hazenpest

Woensdag 21 november 2018
Grensgevallen
In een brief waarschuwt de Faunabeheereenheid (Nederlands-)Limburg haar leden voor ‘tularemie’. Die ziekte is bij jagers bekend als hazenpest en kan gevolgen hebben voor de gezondheid van jager en jachthond. Deze maand werd bij een haas in Nederlands-Limburg tularemie vastgesteld.
Hazen met tularemie zijn opvallend zwak en apathisch. Ze lopen schommelend en waggelend en hebben hun natuurlijke schuwheid en snelheid verloren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gevangen, maar dat wordt, precies vanwege de ziekte, niet aangeraden. Wie dat toch doet zou rubberen handschoenen en een mondkapje moeten dragen. Tularemie

Een tandem voor veldwerk Noord-Zuid

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Een tandem voor veldwerk Noord-ZuidZoomDe Werkvennootschap en het Departement Omgeving stelden onlangs ‘Studio NZL’ aan, het studieconsortium dat de Noord-Zuid bestudeert. Studio NZL start deze week met onderzoekend veldwerk. Onderzoekers van de UHasselt, die deel uitmaken van Studio NZL, hebben een mobiele Noord-Zuid Wegenwerkplaats ontwikkeld. Samen met inwoners en andere stakeholders gaan ze aan de toekomst van de Noord-Zuidverbinding werken.
De mobiele werkplaats staat letterlijk gemonteerd op een (…) Het hele nieuwsbericht

Voedselbank helpt 11.254 Limburgers

Woensdag 21 november 2018
Voedselbank Limburg hielp vorig jaar 11.254 Limburgers. Het aantal behoeftigen neemt toe. Voedselbank Limburg verdeelde in 2017 maar liefst 1.237 ton voedingsmiddelen.

Mariëtte Meekers overleden

Woensdag 21 november 2018
Hamont-Achel - Mariëtte Meekers overledenVandaag is Mariëtte Meekers overleden, de echtgenote van Jacky Didden. Ze was 72 jaar. De afscheidsviering zal in familiekring plaatsvinden. Begroetingsmoment: maandag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Nieuwe bvba: Woni Consulting

Dinsdag 20 november 2018
Wout Meeuwissen uit Hamont-Achel en Niki Jordens-Meeuwissen uit Neerpelt hebben de bvba Woni Consulting opgericht met zetel aan de Gaston Eyskenslaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren consultancy en managementactiviteiten.
Kort nieuws van bij de buren
Transavia biedt vanaf vandaag extra vluchten vanaf Eindhoven Airport aan naar negen populaire steden. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft hiermee een deel van de vrijgekomen ruimte opgevuld na het besluit van Ryanair om de Eindhovense basis te sluiten. Het vliegschema van Transavia vanaf Eindhoven is uitgebreid met meer frequenties naar negen populaire bestemmingen, te weten: Marrakech, Krakau, Palma de Mallorca, Barcelona, Valencia, Malaga, Sevilla, Athene en Faro. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven Airport naar 35 bestemmingen in 12 landen.

Week van de afvalophalers

Dinsdag 20 november 2018
Tijdens de Week van de recyclageparkwachter en de afvalophaler (nog tot en met vrijdag) worden hun inspanningen in de kijker gezet. Daarom roept Limburg.net alle inwoners van Limburg en Diest op om een leuke boodschap met stickers, post-its of tekeningen achter te laten op hun afvalzakken of –bakken.
Hamont-Achel - Kunstacademie gaat kunstwerken veilenZoomIn het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada-school in India". De academie zoekt kunstwerken die gemaakt zijn door lokale (amateur-)kunstenaars en kosteloos worden aangeboden voor de veiling.
Wil je graag een kunstwerk afstaan voor het goede doel? Laat het dan snel weten! Stuur voor maandag 26 november een mail naar m.wellens[!]kanl.be met een foto van het kunstwerk, de grootte van / gebruikt materiaal voor het werk, de minimumprijs (startbedrag)... 2D-werken moeten wel ingelijst zijn (en gratis ter beschikking worden gesteld) voor de veiling en de koper. Na je inzending houdt de Kunstacademie je op de hoogte van het verdere verloop.
Alvast bedankt en warme groeten, Michel, Sophie en Leen. Kernteam "De Warmste Week van Beeldende Kunsten" Kunstacademie Noord-Limburg

Nieuwe bvba: Dericks Management

Maandag 19 november 2018
Koen Dericks uit Hamont-Achel heeft de bvba Dericks Management opgericht met zetel aan Achel-Statie. Tot het doel van de vennootschap behoren immo-activiteiten en management.

Twintiger in aanrijding betrokken

Maandag 19 november 2018
Hamont-Achel - Twintiger in aanrijding betrokkenEen 25-jarige autobestuurder uit Hamont-Achel en een 18-jarige uit Kinrooi raakten vanmorgen rond 7.05 uur in een aanrijding betrokken in de Ophovenstraat in Neeroeteren. Niemand raakte gewond. De bestuurders legden een negatieve ademtest af. Beide voertuigen moesten getakeld worden.

Zebracinema: 'The Wife'

Maandag 19 november 2018
Hamont-Achel - Zebracinema: 'The Wife'Zoom"The Wife", Björn Runge, GB - Zweden, 2018, 100'
Naar het boek van Meg Wolitzer.
Joan Castleman is de vrouw van Joe, een gerenommeerd schrijver. Hun relatie wordt van meet af aan mooi afgelijnd. Joe is een ietwat afwezige dromer die geniet van de faam die hij verworven heeft. Joan is de welgemanierde en georganiseerde kracht achter de schermen, die niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Op de vooravond van de Nobelprijs-uitreiking snoept Joe zijn stress weg. De volgende (…) Het hele nieuwsbericht

Is Dorplein Spaans?

Maandag 19 november 2018
Grensgevallen
Een tijdje geleden waren we voor de zoveelste keer in Spanje. Onze gedachten gingen terug naar ons eerste bezoek. Het was in de zomer van 1967. Wij konden ons die reis permitteren. De Spanjaarden waren nog heel erg arm. Overal zag je bedelende mannen, vrouwen en kinderen. De werkloosheid was enorm en het land zuchtte onder de dictatuur van Franco. We zouden nu zeggen dat het een ontwikkelingsland was. Logisch dat jonge mannen zonder werk hun geluk in het buitenland gingen beproeven. Vaak hoorden ze van familie of (…) Het hele nieuwsbericht

Achel verliest van Melo Zonhoven

Zondag 18 november 2018
Hamont-Achel - Achel verliest van Melo ZonhovenAchel VV heeft vandaag met 2-5 verloren van Melo Zonhoven. KFC Hamont 99 ging met 3-6 winnen bij Grote Heide.

Volleybal: winst voor Achel

Zaterdag 17 november 2018
Hamont-Achel - Volleybal: winst voor AchelZoomIn de Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond Caruur Gent verslagen met 0-3 (24-26, 19-25, 23-25). Een verslag van Wim van Dooren:
Na twee "vanzelfsprekende" verlieswedstrijden (tegen Maaseik en Roeselare) moesten we nu in en tegen Caruur Gent. Een wedstrijd waar we graag punten mee naar huis zouden willen nemen, al was het er maar één, wat volgens velen wel tot de mogelijkheden behoorde. Tectum Achel startte in set één met Verschueren, Verhees, (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Exc. Hamont

Zaterdag 17 november 2018
Hamont-Achel - Verlies voor Exc. HamontExcelsior Hamont is vanavond met 1-0 gaan verliezen bij Sporting  Wijchmaal.

5.134 drugsgerelateerde misdrijven

Zaterdag 17 november 2018
In Limburg zijn vorig jaar 5.124 drugsgerelateerde misdrijven gepleegd. Dat zijn er 135 minder dan in 2016. De cijfers komen uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie.

Liny Bierau overleden

Zaterdag 17 november 2018
Hamont-Achel - Liny Bierau overledenIn Achel is op 7 november Liny Bierau overleden, de weduwe van Hans Kits van Heijningen. Zij was 84 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Plato-primeur voor 14 ondernemers

Vrijdag 16 november 2018
Hamont-Achel - Plato-primeur voor 14 ondernemersZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg gaf zopas de aftrap van de allereerste Plato Noord-Limburg. Een groep van veertien gelijkgestemde Noord-Limburgse ondernemers zal een jaar lang aan kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling doen. Er bestaan binnen Voka – KvK Limburg 13 Plato-groepen waar 168 ondernemers en leidinggevenden aan deelnemen.  Maar specifiek voor Noord-Limburg was er nog geen alternatief. Die leemte wordt nu ingevuld met een nieuwe Noord-Limburgse Plato-groep.
De noden, (…) Het hele nieuwsbericht

Cuyvers Rent failliet

Donderdag 15 november 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Cuyvers Rent uit Hamont-Achel. Als curator is mr. Geeraert aangesteld.

Schaken bij WICO

Donderdag 15 november 2018
Hamont-Achel - Schaken bij WICOZoom
Traditiegetrouw organiseert WICO het schoolschaakkampioenschap in november. Het dient niet alleen om een WICO-kampioen aan te duiden maar ook om tot een ploegenopstelling te komen voor het nakende Limburgse kampioenschap op 21 november in Overpelt. Dit jaar waren er voor het schoolschaakkampioenschap 14 strijdlustigen aangemeld uit drie WICO-campussen.
Sander Jansen is algemeen toernooiwinnaar geworden. Quinten Huysmans werd kampioen in de eerste graad, Jef van Eester in de tweede graad en Daan Ezendam in de derde graad. Dat WICO de Limburgse kampioen gaat leveren is ondertussen ook traditie geworden. Laat ons hopen dat het dit jaar opnieuw lukt! (Pavel Englicky)

Budget4Life voor leerlingen secundair

Donderdag 15 november 2018
In het kader van de preventiewerking rond schuldhulpverlening organiseren de OCMW's uit Noord-Limburg voor leerlingen van het 6de jaar secundair onderwijs een interactieve tentoonstelling in 't Pelterke in Overpelt. Maatschappelijk werkers uit het werkveld, ook van de sociale dienst van Welzijnszorg Noord-Limburg, leiden de leerlingen gedurende twee uren rond doorheen de wereld van consumeren, schulden maken en oplossingen zoeken. Lees meer bij Welzijnsregio

Koud en mistig

Donderdag 15 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Koud en mistigEen omvangrijk en bijzonder krachtig hogedrukgebied is weerbepalend voor onze streken. Aanvankelijk komt er veel vochtigheid voor in de onderste lagen van de atmosfeer en is de kans op mist erg groot. Tijdens het weekend wordt er echter droge landlucht aangevoerd en krijgt de zon de bovenhand. Na het weekend wordt het kouder en zijn er tekenen van winterse neerslag.Vandaag is het flink zonnig bij maxima rond 13 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidoosten. Morgen komt er in de ochtend op uitgebreide (…) Het hele nieuwsbericht

Mariet Snelders overleden

Donderdag 15 november 2018
Hamont-Achel - Mariet Snelders overledenDinsdag is Mariet Snelders overleden, de echtgenote van Pierre Beeren. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Elk decennium 12cm minder sneeuw

Woensdag 14 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Winters in Europa gaan steeds minder vaak gepaard met een dik pak sneeuw en bijkomende sneeuwpret. Sinds 1951 daalt de sneeuwhoogte elke tien jaar gemiddeld met ongeveer 12 centimeter. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatgegevens over een periode van ruim 60 jaar van duizend weerstations in heel Europa, zo meldt Nature Today.

Let op je snelheid in schoolomgeving

Woensdag 14 november 2018
Hamont-Achel - Let op je snelheid in schoolomgevingIn september starten de scholen. Dat komt elk jaar terug, en elk jaar gaat de politie dan intensief controleren in de buurt van de scholen. Onder meer op overdreven snelheid. Iedereen weet dat, iedereen weet dat je in een schoolomgeving slechts 30 mag rijden, en toch worden er zoveel mensen "geflitst". Kijk even mee:
- Achel, Generaal Dempseylaan: 41,54% van de gecontroleerde voertuigen, met één uitschieter die 69 km/u reed;
- Overpelt, Dorpsstraat: 13,49%;
- Hamont-Achel, Wal: 35,71%;
- Neerpelt, Stationsstraat: 28,08%;
- Neerpelt, Herent: 51,67%;
- Overpelt, Vonderstraat: 66,67% (!)
enzovoort... De volledige lijst van de controles in september staat hier.

Wanneer komt Sinterklaas?

Woensdag 14 november 2018
Hij komt, hij komt... Ook naar Hamont-Achel! En hij maakt er werk van:
- Achel-statie: 19 november om 14.00 uur aan Zadelmakerij van der Wiel en parochiezaal Heilige Kruisvinding;
- Hamont-centrum: 25 november om 13.30 uur op het Marktplein en De Posthoorn;
- Achel-centrum: 25 november om 14.00 uur op het Michielsplein en Michielshof.

Zuster Truda Beliën overleden

Dinsdag 13 november 2018
Hamont-Achel - Zuster Truda Beliën overledenIn Buenaventura in Columbia is op 3 november missiezuster Truda Beliën overleden. Ze was geboren in Hamont en werd 79 jaar. Op 4 november werd ze in Buenaventurta begraven. De missiekring “Kettingbrug” houdt voor haar een avondwake op donderdag 22 november om 19 uur in de kapel van het Sint-Jan Berchmanstehuis, Bosstraat 7 in Hamont. Zuster Beliën wordt ook herdacht in de gedachtenisviering van zondag 25 november om 9 uur in de decanale St.-Laurentiuskerk.

Speelgoedgeefplein zondagnamiddag

Dinsdag 13 november 2018
Zondag van 10 tot 13 uur organiseert het Huis van het Kind samen met de jeugdraad het jaarlijkse Speelgoedgeefplein. Het principe is simpel: wie speelgoed teveel heeft, kan het afgeven. Wie speelgoed zoekt, kan het meenemen. Je bent zeker niet verplicht zelf iets mee te brengen. Alles wat op het einde van de dag geen nieuw plekje kreeg, gaat naar een goed doel.

De poststaking is afgelopen

Dinsdag 13 november 2018
Hamont-Achel - De poststaking is afgelopenGisterenavond hebben vakbonden en directie bij bpost een voorakkoord bereikt, volgende week zullen de voorstellen aan de delegaties worden voorgelegd. Vandaag is er weer een normale uitreiking, maar het zal nog dagen duren voor de achterstand weggewerkt is. Het kan dus nog even wachten zijn op een aantal brieven of (…) Het hele nieuwsbericht
Economisch nieuws
Het zinkbedrijf Nyrstar maakt erg moeilijke dagen door. De enorme schuldenberg hangt als een zwaard van Damocles boven de multinational. Misschien komt er zelfs een faillissement van. Maar dat zou voor de vestigingen in Balen-Overpelt en Budel geen slechte zaak zijn, zegt de vakbond ACV. Het aandeel van Nyrstar verloor vandaag bijna 50% op de beurs. Lees meer bij De Tijd.  
Elk jaar publiceert het Vlaamse Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE) een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. Uit het pas verschenen rapport over 2017 blijkt dat het Mariaziekenhuis erg goed scoort. Dat is te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling, meldt het ziekenhuis.
Alle 63 Vlaamse kraamklinieken zijn opgenomen in het onderzoek. Het best scoort het Mariaziekenhuis op het lage aantal keizersneden: (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Tielemans overleden

Maandag 12 november 2018
Hamont-Achel - Pierre Tielemans overledenVrijdag is de Achel afkomstige Pierre Tielemans overleden, de echtgenoot van Fina Geunes. Hij was 82 jaar. Hetafscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jef Duysters overleden

Maandag 12 november 2018
Hamont-Achel - Jef Duysters overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Jef Duysters overleden, de weduwnaar van Magda Loos. Hij was 75 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Weer een weekend vol controles

Maandag 12 november 2018
Hamont-Achel - Weer een weekend vol controlesKomend weekend - van vrijdagavond 22u tot maandagochtend 6u - gaan de lokale politiezones en de wegpolitie weer controleren op te  snel rijden of rijden onder invloed. Het is het tweede controleweekend van dit jaar. U bent gewaarschuwd...

Na regen komt zonneschijn

Maandag 12 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Na regen komt zonneschijnNa de doortocht van storingen en een buienlijn, kan een hogedrukgebied over onze streken opbouwen en stabiliseert de atmosfeer. De rest van de week en alvast ook het weekend blijft het hogedrukgebied dominant in onze streken. Er is veel zon, maar soms kan er veel vochtigheid voorkomen in de onderste laag van de atmosfeer en vormt er zich mist, die moeizaam kan optrekken. De nachten wordt bovendien gevoelig kouder met later kans op grondvorst. Vandaag is een sombere en regenachtige herfstdag. Het is heel de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Leden van de opgerolde terreurgroep die een aanslag zou hebben voorbereid in Nederland, kregen een terrorismetraining in vakantiepark Weerterbergen in Weert. Die training bestond onder andere uit wapeninstructies en het passen van bomvesten. Dat komt naar voren uit onderzoek van RTL Nieuws, gebaseerd op meerdere bronnen.
De training had plaats op 27 september. Bij de bijeenkomst waren vier van de zeven verdachten aanwezig. Ook twee politie-infiltranten waren erbij. Zij deden zich voor als mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont wint van Kadijk

Zondag 11 november 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint van Kadijk2-1: dat is de uitslag van de wedstrijd Exc. Hamont-Kadijk.

2.790 woninginbraken

Zondag 11 november 2018
In 2017 zijn er volgens de criminaliteitsstatistieken van de federale politie in Limburg 2.790 woninginbraken gepleegd. In absolute cijfers is dat het laagste cijfer sinds 2010.

Volley: Achel verliest van Roeselare

Zaterdag 10 november 2018
In het nationale volleybal heeft Achel vanavond thuis verloren van Roeselare. Uitslag: 0-3. UPDATE
We hadden er goede hoop op omdat het een thuiswedstrijd was en stille hoop dat Roeselare, dat op zondag de Supercup moest spelen, misschien een paar basisspelers zou sparen, meldt Wim van Dooren. En dat gebeurde ook.
Achel startte met Verschueren, Schouren, Van Dyck, Campforts, Verhees, Bontje en als libero Brouns. Isenia is nog altijd niet speelklaar, (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont'99 - KSK Meeuwen 0-0

Zaterdag 10 november 2018
Hamont-Achel - KFC Hamont'99 - KSK Meeuwen 0-0KFC Hamont '99 heeft vanavond thuis gelijk gespeeld tegen KSK Meeuwen. Uitslag: 0-0. Achel VV heeft een zware 4-1 nederlaag geleden op het veld van FC Alken.
Hamont-Achel - De eerste naam voor Blues Peer 2019ZoomDe Amerikaanse Beth Hart is de eerste artieste waarvan de naam zal verschijnen op de affiche van de jubileumeditie 2019 van Blues Peer. Dit jaar won ze de Blues Blast Magazine Award voor “Best Female Blues Artist” en haalde ze ook nog eens The Blues Foundation Award 2018 voor beste instrumentalist/vocals binnen. Hart staat al een kwart eeuw op de planken, heeft een resem sterke albums op haar naam staan en werkte samen met namen als Joe Bonamassa en Jeff Beck. Eind november verschijnt haar live album “Beth Hart – Live At the Royal Albert Hall“, het optreden waar velen nog steeds de mond van vol hebben. De blueswereld zit duidelijk te wachten op haar fijne mix van blues en soul. En ze komt naar Peer! Hier kunt u tickets bestellen.

Van Eindhoven naar Moskou

Vrijdag 9 november 2018
Grensgevallen
Pobeda Airlines, een dochteronderneming van de Russische Aeroflot Group, vliegt vanaf 21 december vier keer per week tussen Eindhoven Airport en de Vnukovo Airport bij Moskou. De vertrektijd naar Moskou is gepland om 10:05 uur, iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag.

Nieuwe T1 bij K.FC Hamont'99

Donderdag 8 november 2018
Hamont-Achel - Nieuwe T1 bij K.FC Hamont'99Tom De Vos is de nieuwe T1 van K.FC Hamont'99. Hij volgt in die functie David Sannen op die nu eersteprovincialer Hoepertingen traint.

228 kandidaten voor sociale woonst

Donderdag 8 november 2018
In Hamont-Achel zijn er momenteel 228 kandidaat-huurders voor een sociale woning of -appartement. Tien jaar geleden waren er dat 122.

Geen verlies voor Mariaziekenhuis

Donderdag 8 november 2018
Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg heeft in de periode 2013-2017 een winstmarge van gemiddeld 1,5 procent behaald. Vorig jaar ging het om 1,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van de krant De Tijd. Daarmee zit het MZNL bij de goede helft van de Vlaamse ziekenhuizen. Volgens experten van Belfius, die jaarlijks de ziekenhuissector doorlichten, zou een instelling 1 procent winst moeten boeken om een kleine buffer op te bouwen tegen onverwachte schokken.
Met een omzet van 113 miljoen euro (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Bovenzonale verkeersactie brengt € 20.500 opBij een bovenzonale verkeersactie van de politiezones HANO, Lommel en Kempenland en de Vlaamse Belastingsdienst zijn gisteren in totaal 271 voertuigen gecontroleerd. 218 personen moesten een ademtest afleggen en 3 van hen hadden een glaasje teveel op. Van de 3 drugstesten waren er 2 positief; 2 personen hadden een kleine hoeveelheid drugs bij. 3 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel en 1 ouder vervoerde zijn kind niet in een kinderzitje. Eén bestuurder had geen rijbewijs en een voertuig (…) Het hele nieuwsbericht

Toos van Geldorp overleden

Donderdag 8 november 2018
Hamont-Achel - Toos van Geldorp overledenIn rusthuis Aan de Beverdijk is gisteren Toos van Geldorp overleden, de weduwe van Guust Vuegen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Het weer: veel zon

Donderdag 8 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Het weer: veel zonStoringen verbonden aan een actieve depressie ten westen van Ierland bereiken onze streken tijdens het weekend. Tot dan wordt in een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd en kan de zon het weerbeeld domineren. Na een regenachtig weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied vanuit het zuiden op over onze regio met in de tweede helft van volgende week opnieuw zonnige condities.
Vandaag wordt het zonnig en het blijft droog bij maxima rond gemiddeld 14 graden. De wind waait zwak tot (…) Het hele nieuwsbericht

20 procent minder aardappelen

Donderdag 8 november 2018
Het is maar dat je 't weet
Volgens de voorlopige productieraming van de landbouwteelten voor 2018 blijft de productie van wintertarwe stabiel ten opzichte van 2017, terwijl de productie van suikerbieten met 24% daalt en die van aardappelen met 20%. De productie van deze twee teelten had een recordhoogte bereikt in 2017 en is dus opnieuw normaal in 2018. Dat meldt Statbel, het nationaal bureau voor de statistiek.
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Cranendonck gaat extra boa's (bijzondere opsporingsambtenaren) inzetten vanwege overlastgevende asielzoekers. Met name in Maarheeze is het vaak raak. Van dagelijkse diefstallen uit winkels, verbaal geweld en intimidatie tot inwoners die niet meer durven te pinnen. Volgens de gemeente worden de problemen veroorzaakt door een kleine groep mensen van het asielzoekerscentrum in Budel, waar 1500 asielzoekers kunnen worden opgevangen. Burgemeester Henri de Wijkerslooth zegt de zorgen van winkeliers en inwoners serieus te nemen. Hij heeft de staatssecretaris van Justitie gevraagd snel maatregelen te nemen.

Bussen rijden morgen weer normaal

Woensdag 7 november 2018
De bussen van De Lijn gaan morgen opnieuw normaal rijden. Dat is het gevolg van een akkoord over de rij- en rusttijden dat in de loop van de avond tussen directie en vakbonden werd bereikt. Het sociaal conflict was vanmorgen uitgebroken bij een onderaannemer van De Lijn in Limburg en later op de dag sloten ook chauffeurs van De Lijn zelf zich aan bij de actie. Op een bepaald ogenblik werd er niet gereden op zowat 300 lijnen.

Oude ceders gezocht

Woensdag 7 november 2018
In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw werden ceders (Cedrus) massaal aangeplant in tuinen en landschaps- of kasteelparken. In elk voortuintje prijkte wel een blauwe atlasceder. Een volwassen ceder vraagt evenwel best wat ruimte. Vijftig jaar later zijn de voortuinexemplaren dan ook verdwenen, gerooid of afgestorven, en is de ceder bij ons erg zeldzaam geworden. Ceders kun je herkennen aan de snelgroeiende kopscheuten (de lange loten) met apart staande naalden en de traag groeiende korte loten (…) Het hele nieuwsbericht

Sannen weg als hoofdtrainer bij KFC

Woensdag 7 november 2018
Hamont-Achel - Sannen weg als hoofdtrainer bij KFCKFC Hamont '99 heeft de samenwerking met hoofdtrainer David Sannen beëindigd. Dat gebeurde "in onderling overleg". Sannen wordt trainer van eersteprovincialer Hoepertingen. De trainingen worden voorlopig geleid door technisch verantwoordelijke Maarten Duitsers en keeperstrainer Noël Van den Rul.

Tinny Verschakelen overleden

Woensdag 7 november 2018
Hamont-Achel - Tinny Verschakelen overledenMaandag overleed de uit Hamont afkomstige Tinny Verschakelen. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. waarna haar assen worden verstrooid op de begraafplaats van Lommel-Kerkhoven. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg in Lommel.

'Dogman' in Cinema Walburg

Woensdag 7 november 2018
Hamont-Achel - 'Dogman' in Cinema WalburgZoom"Dogman" - Matteo Garrone - Italië - 2018 - 102'
Marcello baat een hondentrimsalon uit in een desolate buitenwijk. Hij is een discrete man die door iedereen wordt geapprecieerd. De rust wordt verstoord wanneer zijn vriend Simoncino, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt andermaal terroriseert. De goedgelovige Marcello laat zich buiten zijn wil om meeslepen in een spiraal van geweld. Maar verraden en hulpeloos zal hij van zich afbijten.
Matteo Garrone heeft van dit (…) Het hele nieuwsbericht
Op 19 november sluit Radio 2 Limburg definitief de deuren aan de Via Media in Hasselt. De radiozender neemt dan zijn intrek in de fonkelnieuwe studio's en kantoren van de oude rijkswachtkazerne aan het nieuwe stadhuis in Hasselt.

Kuikens in beslag genomen

Dinsdag 6 november 2018
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Kuikens in beslag genomenPolitie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn voerden gisterennamiddag een controle uit op een adres op de Lillerbaan in Bocholt. Ter plaatse trof de politie veertien zeer magere kuikens aan. Er was enkel beschimmeld brood en een beetje drinkwater voorzien. De kuikens werden door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.
Hamont-Achel - Staking bij Bpost zorgt week voor hinderOm tien uur vanavond start een staking bij de post. De vakbonden protesteren daarmee tegen het personeelsgebrek en de hoge werkdruk bij Bpost. Vjif dagen lang gaan ze staken, telkens in verschillende afdelingen. De postbestelling zal de komende dagen zwaar verstoord zijn, brieven en andere stukken zullen achterblijven. Ook de pakjesbedeling door de post kan veel vertraging oplopen. De kranten zullen morgenvroeg normaal wel in de bus zitten omdat die niet via de postsorteercentra passeren.

Truda Emmers overleden

Dinsdag 6 november 2018
Hamont-Achel - Truda Emmers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Truda Emmers overleden, de echtgenote van Bèr Lipkens. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven in Neerpelt, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van St.-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (17-18.30u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Oehoes in Noord-Limburg

Dinsdag 6 november 2018
Hamont-Achel - Oehoes in Noord-LimburgZoomOehoes - de grootste uilensoort - broeden meestal tegen steile wanden, maar nu is er ook een broedend oehoe-koppel gesignaleerd in Noord-Limburg. Al sinds 2013, meldt Agentschap Natuur en Bos - dat hebben ze mooi stil gehouden! Maar nu was het nest kapot. Oehoes kraken nesten van andere roofvogels, ze bouwen er zelf geen. Daarom werd er samen met enkele vogelkenners van Likona een kunstnest gemaakt en in dezelfde boom geïnstalleerd op 20 meter hoogte. Het nest bestaat uit een gevlochten mand van 80 cm diameter met daarin de resten van een verlaten haviksnest. Wellicht zal het koppel oehoes op dezelfde plaats blijven nu ze een kant-en-klaar nestje hebben. En dan zal het voor jaren zijn… Op naar broedsucces in 2019! (Foto ANB)

Minder geboorten

Dinsdag 6 november 2018
Het aantal geboorten in onze provincie blijft dalen. Vorig jaar werden er 7.348 nieuwe Limburgertjes geboren, bijna 1.000 minder dan 10 jaar geleden. Daarmee volgt Limburg de Vlaamse trend. Voor de rest daalt het aantal tienerzwangerschappen, en de moeders worden ook steeds ouder. 30 jaar geleden was de gemiddelde leeftijd van een moeder bijna 26 jaar, nu is dat 29. (Bron: Radio 2)

Nelly Bollen overleden

Dinsdag 6 november 2018
Hamont-Achel - Nelly Bollen overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Nelly Bollen overleden, de weduwe van Harry Stevens. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Zomer in de herfst

Dinsdag 6 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Zomer in de herfstOnder impuls van een zuidelijke luchtstroming in combinatie met geregeld wat zon bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden. Na een storing met enige tijd regen op woensdag wordt het de volgende dagen minder warm, al zijn de maxima nog steeds erg hoog. Na veel zon op donderdag en vrijdag, wordt er in het weekend regen verwacht.
Vandaag wordt een uitzonderlijk warme dag bij maxima rond gemiddeld 19 graden. Na wolkenvelden in de ochtend, kan de zon de rest van de dag het weerbeeld (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in Leliestraat mislukt

Maandag 5 november 2018
Hamont-Achel - Inbraak in Leliestraat misluktOnbekenden poogden gisterenavond via het keldergat binnen te dringen in een woning aan de Leliestraat. Zij slaagden echer niet in hun opzet.

Meer overlijdens dan geboorten

Zondag 4 november 2018
Hamont-Achel registreerde vorig jaar 143 overlijdens. Het aantal geboorten bedroeg 128.

Driemaal is scheepsrecht

Zondag 4 november 2018
Hamont-Achel - Driemaal is scheepsrechtAchel VV heeft deze namiddag Daring Huvo Jeuk verslagen. Uitslag: 3-0. Voor de doelpunten zorgden Glenn Huibers, Florian Theuwis en Jan Smolders. Die goals vielen alle in de laatste vijf minuten! 
KFC Hamont 00 won van Lindel-Hoeven met 3-0. Ook bij Exc. Hamont werden 3 goals gescoord: de club versloeg Gestel met 2-3.
Vandaag gelezen
"In onze samenleving worden te veel mensen overvoerd met informatie. Tachtig procent van mijn eigen studenten geeft aan zelfs geen dag zonder mobiele telefoon en e-mail te kunnen. De hersenen blijven continu onder hoogspanning en kunnen dat voor een deel bij tal van jonge mensen niet verwerken." (Neuropsycholoog Erik Matser op omroepbrabant.nl)
In de Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond verloren van Greenyard Maaseik. Uitslag: 3-0.

888 tachtigplussers

Zaterdag 3 november 2018
Hamont-Achel telt 888 tachtigplussers. Dat zijn er 358 meer dan tien jaar geleden. Momenteel is 6,1 procent van de bevolking 80 jaar of ouder.

5,5 procent sociale huisvesting

Zaterdag 3 november 2018
In Limburg bestaat gemiddeld 5,5 procent van het woningenbestand uit sociale huisvesting. In Beringen is dat 7 procent, in Houthalen-Helchteren 6,8 procent, in Tongeren 6,3 procent, in Leopoldsburg 5,5 procent, in Hamont-Achel 4,8 procent, in Lommel en Neerpelt 4,1 procent, in Peer 3,7 procent, in Overpelt 3,5 procent, in Bocholt en Hechtel-Eksel 3,4 procent, In Meeuwen-Gruitrode 2,8 procent en in Opglabbeek 1,2 procent.

Zestig procent crematies

Zaterdag 3 november 2018
Zestig procent van de overleden Limburgers wordt gecremeerd. In de rest van Vlaanderen is dat zeventig procent.

11.11.11-campagne in volle gang

Vrijdag 2 november 2018
Hamont-Achel - 11.11.11-campagne in volle gangZoomHet is weer die tijd van het jaar waarop de 11.11.11-campagne u aanspreekt om ook eens aan hen te denken die het véél minder goed hebben dan wij. (Tekening Dirk Van Bun)

Marc Thuy overleden

Vrijdag 2 november 2018
Hamont-Achel - Marc Thuy overledenGisteren is Marc Thuy overleden, de echtgenoot van Gerda Neyens. Hij was 72 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag of dinsdag (telkens tussen 19 en 20u) thuis, aan de Holenweg 35 in Neerpelt. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Allerzielen

Vrijdag 2 november 2018
Gekleurde Woorden
Hamont-Achel - AllerzielenZoomVandaag is het Allerzielen, ook voor Lambert en Edith een inspiratiebron.

Recyclagepark geopend

Vrijdag 2 november 2018
Het is maar dat je 't weet
De recyclageparken zijn vandaag en morgen gewoon geopend, vernemen we bij Limburg.net. Zowel in het recyclagepark van Neerpelt (en Hamont-Achel), Overpelt als Lommel kunt u vandaag en morgen tot 16u terecht. 's Middags is men daar gesloten tussen 12.30u en 13u. 

Wasmachine in brand

Vrijdag 2 november 2018
Hamont-Achel - Wasmachine in brandIn de loop van de voormiddag vloog plotseling een wasmachine in brand, in een appartement in de Hoogstraat. De vrouw des huizes gooide een natte doek over de machine waardoor het vuur geen uitbreiding kon nemen. De brandweer, die talrijk kwam opdagen, sleepte de wasmachine naar buiten.

'Eindhoven goed om te leven'

Donderdag 1 november 2018
Grensgevallen
Eindhoven staat wereldwijd op de derde plaats als het gaat om kwaliteit van leven; op Europees vlak staat de stad zelfs op één. Dat blijkt uit een klassement dat door de database Numbeo werd opgemaakt op basis van gegevens van consumenten aan de hand van zes factoren: kosten levensonderhoud en koopkracht, betaalbaarheid huizen, vervuiling (lucht, water, enz.), veiligheid, gezondheidszorg en verkeer (reistijd).
In de (…) Het hele nieuwsbericht

Familie duurt een mensenleven lang

Donderdag 1 november 2018
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Familie duurt een mensenleven lang"Familie duurt een mensenleven lang." Dat schreef de Nederlandse dichter Gerrit Achterberg (1905-1962). Zo mocht ook een dame uit de Antwerpse Kempen ondervinden. Zij huwde in 1988 met de heer B. Drie jaar later adopteerde zij zijn twee kinderen. “Om samen met hem een gezin uit te bouwen,” legde zij 26 jaar later uit aan het hof van beroep van Antwerpen. In 1992 liep haar huwelijk spaak en aan het hof vroeg zij de adoptie te mogen herroepen. Zij was ondertussen hertrouwd en had een dochter met (…) Het hele nieuwsbericht

Mensen in armoede ontmoeten

Donderdag 1 november 2018
Hamont-Achel - Mensen in armoede ontmoetenHet bisdom Hasselt roept de Limburgse parochies naar aanleiding van de Werelddag van de Armen op 18 november op mensen in armoede te ontmoeten en hen in vriendschap te beluisteren. Volgens het bisdom kan dit eerste contact het vertrekpunt zijn voor blijvende ontmoetingen.
Grensgevallen
Lagekostenmaatschappij Ryanair mag de basis op Eindhoven Airport niet sluiten en de Nederlandse piloten niet overplaatsen naar het buitenland. Dat heeft de rechter in Den Bosch vanmorgen in kort geding bepaald. Volgens de rechter heeft Ryanair zijn bevoegdheid misbruikt en zijn bedrijfseconomische redenen voor de sluiting niet aangetoond.  
Hamont-Achel - Gratis naar... Portland en Fake Empire?ZoomMorgenavond om 20.30u treden in De Posthoorn in Hamont Portland en Fake Empire op.
Portland is een van de drie laureaten van Studio Brussels, Nieuwe Lichting. De band zoekt de grenzen op tussen hedendaagse indiepop en authentieke folkmuziek, flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige, melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen en klinken tijdloos en puur. Portland (foto) behaalde in 2016 een plaats in de finale van (…) Het hele nieuwsbericht

Koude nachten

Donderdag 1 november 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Koude nachtenEen hogedrukgebied bouwt op over onze streken en bepaalt het weerbeeld tot halfweg volgende week. Nadien kunnen storinge doordringen met een toenemende regenkans. Tot dan domineert de zon het weerbeeld en het kwik komt iedere dag wat hoger uit. Met heldere stralingsnachten koelt het echter flink af en vooral tijdens het weekend is er kans op algemene grondvorst en lokaal lichte vorst.
Vandaag zijn er talrijke wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor wat zon. Na de middag neemt de bewolking toe (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Allerheiligen

Donderdag 1 november 2018
Gekleurde Woorden
Hamont-Achel - Vandaag is het AllerheiligenZoomVandaag is het Allerheiligen, de dag dat we onze overledenen herdenken. Edith Oeyen schreef voor vandaag enkele 'gekleurde woorden'.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel