Het overige nieuws

Hamont-Achel - K. FC Hamont '99- Lindel-Hoeven VV 1-4KFC Hamont99 heeft vanavond thuis verloren van Lindel-Hoeven VV. Uitslag: 1-4.
Hamont-Achel - Sanicole Airshow op 13 en 15 septemberZoomOp en boven de terreinen van Aeroclub Sanicole in Hechtel-Eksel vindt op 13 en 15 september de 41ste International Sanicole Airshow plaats. “De airshow staat dit jaar in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van West-Europa," zegt airshow director Geoffrey Buekenberghs. "Sommige van de internationale deelnemers, zoals de B-52 bommenwerper, de unieke CV-22 Osprey of de SU27 van de Oekraiense luchtmacht, zijn hier maar zelden te zien. Tegelijk proberen we van (…) Het hele nieuwsbericht

Henk Nieuwenhuizen overleden

Vrijdag 30 augustus 2019
Hamont-Achel - Henk Nieuwenhuizen overledenWoensdag is Henk Nieuwenhuizen overleden. Hij was 76 jaar.Woensdag wordt hij gecremeerd, na eenafscheidsplechtigheid in het crematorium in Heeze. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. OInline condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Hamont-Achel - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

LBM Infra failliet verklaard

Donderdag 29 augustus 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft wegenbouwer LBM Infra uit Hamont-Achel failliet verklaard. Mr. Maes en mr. Krol zijn de curatoren.
Uit recente enquêtes bij inwoners uit Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer blijkt dat heel wat senioren vragende partij zijn voor een helpende hand bij het klussen in en om het huis. Er is namelijk ook een tekort aan klusjesdiensten. Om hier een antwoord op te bieden bundelden de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer de krachten en rolden een nieuwe Klus- en groendienst uit. Een samenwerkingsinitiatief waarbij maatwerkbedrijf de Biehal de uitvoerder is.
Een lekkende kraan, het (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Hamont-Achel - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Concert Alain Clark geannuleerd

Woensdag 28 augustus 2019
Het optreden van Alain Clark op zaterdag 28 september in Cinema Walburg gaat niet door. De artiest heeft in Nederland namelijk andere verplichtingen met betrekking tot opnames. De dienst Vrije Tijd zoekt momenteel naar een nieuwe datum voor het concert. Wie reeds een ticket had aangekocht voor het concert van Alain Clark, wordt terugbetaald. Het stadsbestuur excuseert zich voor het ongemak.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Hamont-Achel - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Reünie van de 60-jarigen in Achel

Dinsdag 27 augustus 2019
Het is maar dat je 't weet
Op 14 september wordt er een reünie georganiseerd voor de 60-jarigen van Achel. Ben je geboren in 1959, heb je in Achel de kleuter- en lagere school doorlopen maar mist de organisatie je contactgegevens? Wil je toch graag van de partij zijn? Neem dan voor 2 september contact op via diederik.verweyen[!]skynet.be.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Hamont-Achel - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Snoeks overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Hamont-Achel - Annie Snoeks overledenIn het ZOL in Genk is vandaag de uit Bocholt afkomstige Annie Snoeks overleden, de echtgenote van Jef Van Langendonck. Ze zou zondag 85 jaar worden. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont.

Buurtfeest Haag en Klein Bien

Maandag 26 augustus 2019
Hamont-Achel - Buurtfeest Haag en Klein BienZoomHet buurtfeest van de inwoners van Haag en Klein Bien was weer meer dan geslaagd. De kinderen bij de familie Kemps achter in de tuin met springkasteel en zwembad, en de rest gezellig wat lachen en zeveren, wat eten en wat drinken - meer moet dat niet zijn! (Erik Schultink-Van Hapert)
Buurtfeest Haag en Klein BienBuurtfeest Haag en Klein BienBuurtfeest Haag en Klein Bien
Zoom

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Hamont-Achel - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.

Stan Snoeks overleden

Maandag 26 augustus 2019
Hamont-Achel - Stan Snoeks overledenVandaag is Stan Snoeks overleden, de weduwnaar van Jeanne Vanaerdewegh († 2001) en echtgenoot van Mia Dreesen. Hij was 75 jaar oud. De overledene heeft te kennen gegeven een sobere uitvaartdienst te willen, voorbehouden aan familie en intimi. Begroeting: woensdag (17u45-18u30) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Dit bericht geldt als enige kennisgeving.

Alda Thomas overleden

Maandag 26 augustus 2019
Hamont-Achel - Alda Thomas overledenIn het Sint-Jan Berchmanstehuis in Hamont is vrijdag de uit Lommel afkomstige Alda Thomas overleden, de echtegenote van Sus Theunissen. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Achel VV verliest van Witgoor

Zondag 25 augustus 2019
Hamont-Achel - Achel VV verliest van WitgoorAchel VV heeft vandaag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Witgoor Sport verloren met 0-3. Exc. Hamont versloeg KVK Beringen NR met 4-0.

KFC-dames kloppen Eksel

Zondag 25 augustus 2019
Hamont-Achel - KFC-dames kloppen EkselDe vrouwen van KFC Hamont 99 lijken klaar voor de competitie. In de laatste oefenmatch wonnen ze tegen reeksgenoot Eksel met 0-8. Voor Hamont scoorden Martine Nijs, Jolien Mertens, Marie Gorssen, Anne Ceulemans (2) en Nele Merkelbach (3) Volgende week start de competitie tegen... Eksel.

Winst voor KFC Hamont '99

Zaterdag 24 augustus 2019
Hamont-Achel - Winst voor KFC Hamont '99KFC Hamont '99 heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van Turkse FC. Achel VV en FC Paal-Tervant A speelden 1-1 gelijk.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in schuur

Donderdag 22 augustus 2019
Hamont-Achel - Inbraak in schuurEr is ingebroken in een schuur aan de Lozenweg. Er zijn fietsen, bakken bier en leeggoed ontvreemd

Wandelen in Dorplein

Donderdag 22 augustus 2019
We gingen ’s morgens om negen uur wandelen rond de Looserplas. De zon scheen, het water was helder blauw en soms smaragd groen. Heel bijzonder. Het was er stil, zelfs geen blaffende honden op het hondenuitlaatterrein. Dat wil zeggen: jaren geleden was het er stil. Sinds een paar jaar zwemmen er veel ganzen op de plas. Waar die het toch alsmaar over hebben?Ze blijven tegen elkaar kwekken. Zouden ze het ook over ons hebben, de wandelaars? Zouden ze ons als vijanden beschouwen? Of zijn we compagnons omdat we (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV - Hamont '99 7-1

Woensdag 21 augustus 2019
Hamont-Achel - Achel VV - Hamont '99  7-1Achel VV heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen KFC Hamont '99 gewonnen. Uitslag: 7-1.

Lutlommel klopt Exc. Hamont

Dinsdag 20 augustus 2019
Hamont-Achel - Lutlommel klopt Exc. HamontLutlommel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd gewonnen tegen Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Hamont-Achel - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom
Patrick Ziyan uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap ZP algemene aanneming opgericht met zetel aan de Erkstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van industriële betonvloeren, chapewerken en de reparatie van elektronische en optische apparatuur.

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Hamont-Achel - Een stropop van Groene KringZoomAfgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Zoom

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Salesiaan Frans Achten overleden

Maandag 19 augustus 2019
Hamont-Achel - Salesiaan Frans Achten overleden
In zijn woonplaats Achel is gisteren salesiaan-priester Frans Achten overleden. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Don Bosco-kapel in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Hamont-Achel - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

KFC Hamont '99 - Herkol 0-6

Zondag 18 augustus 2019
Hamont-Achel - KFC Hamont '99 - Herkol 0-6Vanavond gaven KFC Hamont '99 en SV Herkol elkaar partij. Uitslag: 0-6. Achel VV versloeg KVK Beringen met 3-1 .

Motard omgekomen na klap tegen boom

Zaterdag 17 augustus 2019
Grensgevallen
Gisterenmiddag is een motorrijder tegen een boom gebotst in de Mgr. Smetsstraat in Valkenswaard nadat hij een bocht had gemist. De man uit Valkenswaard kwam ter plaatse om.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Hamont-Achel - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: A.R.S.

Vrijdag 16 augustus 2019
Rony Alders uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap A.R.S. opgericht met zetel in Hooghaag in Hamont-Achel. Het gaat onder meer om een onderneming voor nationaal en internationaal goederenvervoer over de weg en het ophalen van melk en het vervoer naar de zuivelfabriek.

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Gasfles vat vuur

Donderdag 15 augustus 2019
Hamont-Achel - Gasfles vat vuurIn de tuin van een woning aan de Achelsedijk vatte gisterenavond een gasfles vuur. De brandweer kwam ter plaatse.

Exc. Hamont klopt Hamont '99

Donderdag 15 augustus 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Hamont '99Exc. Hamont heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Hamont '99 gewonnen met 1-2. Achel VV klopte Lutlommel met 3-0.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Hamont-Achel - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Hamont-Achel - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Emmers overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Hamont-Achel - Jan Emmers overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Emmers overleden, de echtgenoot van Gerda Grobben. Hij was 82 jaar. De crematie en de afscheidsdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19u is er een avondwake in de decanale Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Fietser (15) gewond bij aanrijding

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Bocholt botsten deze voormiddag rond 9.30 uur een auto en een 15-jarige fietser uit Bocholt. Deze laatste raakte daarbij gewond.

Fietser gewond in Achel-Statie

Maandag 12 augustus 2019
Hamont-Achel - Fietser gewond in Achel-StatieIn de Bremstraat in Achel-Statie raakten deze voormiddag een auto en een fietser in een aanrijding betrokken. Deze laatste raakte daarbij lichtgewond.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Ingebroken in tuinhuis

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een tuinhuis aan de Steenakkerstraat in Bocholt kwamen afgelopen weekend dieven over de vloer. De buit bestaat uit een koffiemachine, een verlengkabel en voedsel en drank.

Hamont '99 verslaat Eksel

Zondag 11 augustus 2019
Hamont-Achel - Hamont '99 verslaat EkselIn het bekervoetbal heeft Hamont '99 Eksel verslagen met 2-1. Exc. Hamont verloor met 4-0 op het veld van Heusden-Zolder.
Hamont-Achel - St.-Ambrosius wint verbroederingstornooiZoomNa vier schietwedstrijden tussen de drie Lommelse schuttersgilden en Schutterij Sint-Anna Achel mag de Sint-Ambrosiusgilde voor de tweede opeenvolgende keer de wisselbeker meenemen naar Werkplaatsen, waar hun lokaal gevestigd is. De Sint-Jozefsgilde werd 2de, Sint-Anna 3de en Sint-Sebastiaan 4de.
De laatste wedstrijd van De Lommelse Schuttersgilden (DLS) werd betwist bij de Sint-Sebastiaansgilde in Lommel-Kattenbos. 55 schutters van de vier gilden dienden in beurtrol per gilde 20 zwarte blokjes van de latten te schieten. Dagwinnaar werd de Sint-Jozefsgilde van de Kolonie. Na afloop overhandigde DLS-voorzitter Maarten Dirikx de wisseltrofee aan voorzitter Pierre Luyten van de Sint-Ambrosiusgilde (tweede van rechts).

Auto in voortuin beland

Zondag 11 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 4.30 uur botste een auto in de Zagerijstraat in Bocholt tegen een verlichtingspaal. Het voertuig ging over de kop en belandde in de voortuin van een woning. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Bocholt, raakte daarbij gewond.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Verweyen overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Hamont-Achel - Pierre Verweyen overledenVandaag is de uit Achel afkomstige Pierre Verweyen overleden, de echtgenoot van Isabella Cuypers. Hij was 84 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrul Severens in Overpelt.
Hamont-Achel - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Hamont '99 - Kadijk 2-2

Vrijdag 9 augustus 2019
Hamont-Achel - Hamont '99 - Kadijk 2-2Hamont '99 heeft in een oefenwedstrijd gelijk gespeeld tegen Kadijk. Uitslag: 2-2. Exc. Hamont klopte Opitter met 3-0.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Hamont-Achel - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Frans Hendrikx overleden

Donderdag 8 augustus 2019
Hamont-Achel - Frans Hendrikx overledenGisteren, twee weken voor zijn 79ste verjaardag, is Frans Hendrikx overleden, de echtgenoot van Mia Bloemen. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Hamont-Achel - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (68) gewond op 't Lo

Dinsdag 6 augustus 2019
Hamont-Achel - Fietsster (68) gewond op 't Lo
Een 68-jarige fietsster uit de gemeente is gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ongeval gebeurde gisterenavond op 't Lo.

Handtas uit auto gestolen

Maandag 5 augustus 2019
Aan de Beverbekerdijk is gisternamiddag een handtas uit een auto gestolen. De dader sloeg een zijruitje van de wagen in.

Exc. Hamont klopt Kaulille

Maandag 5 augustus 2019
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt KaulilleExc. Hamont heeft de bekerwedstrijd tegen Kaulille gewonnen. Uitslag: 7-0.

Piet Feyen overleden

Maandag 5 augustus 2019
Hamont-Achel - Piet Feyen overledenDonderdag is Piet Feyen overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vond  plaats in alle intimiteit. De asverstrooiing vond plaats op de begraafplaats van Achel.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.
Hamont-Achel - St.-Jozefsgilde wint 3de verbroederingswedstrijdZoomMet slechts 22 schoten om 20 blokjes van de lat te schieten - op 17 meter hoogte - heeft de Sint-Jozefsgilde van Lommel-Kolonie de derde verbroederingswedstrijd van de bond DLS gewonnen. De wedstrijd vond plaats bij de Sint-Ambrosiusgilde. De tweede plaats werd gedeeld door Schutterij Sint-Anna Achel en de Sint-Ambrosiusgilde. Beide schutterijen hadden elk 25 schoten nodig. Vierde werd de Sint-Sebastiaansgilde van Kattenbos. Bij deze laatste gilde vindt zondag de finalewedstrijd plaats. Op de foto de vier voorzitters van de DLS-gilden met rechts Danny Van Denboer van de Sint-Jozefsgilde.(RW)

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Hamont-Achel - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

KFC verliest van Park Houthalen

Zondag 4 augustus 2019
Hamont-Achel - KFC verliest van Park HouthalenIn het kader van de competitie voor de beker Noord-West heeft KFC Hamont 99 gisteravond zwaar verloren van Park Houthalen. Uitslag: 9-0.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Okra trok naar het Weerterbos

Donderdag 1 augustus 2019
Hamont-Achel - Okra trok naar het WeerterbosZoomEen 20-tal fietsers van Okra Hamont maakte een fietstocht over de grens naar het Weerterbos, een natuurgebied in de Nederlandse provincie Limburg, gelegen ten noordwesten van Weert op het grondgebied van de gemeente Nederweert. Het Weerterbos bestaat uit bossen, vennen, grasland en kleine heidevelden. Het was genieten met de groep, op een zonnige namiddag. Na afloop bleek dat men 40km had gefietst onder begeleiding van Jan en Jos. (Jacqueline Joosten-Segers)

Jean De Laat overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Hamont-Achel - Jean De Laat overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige Jean De Laat overleden, de weduwnaar van Rina Geven. Hij was 78 jaar en wordt op de begraafplaats van Lommel begraven na het afscheid in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur)  in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel