Het overige nieuws

Volleybal: Tectum verliest

Zondag 31 maart 2019
In de Challenge Final Four heeft Tectum Achel met 3-1 verloren op het veld van Haasrode-Leuven.Setstanden: 20-25, 25-19, 25-10, 25-19.
Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.
Hamont-Achel - Hamont '99 verliest in LutlommelHamont '99 heeft met 2-1 verloren op het veld van Lutlommel. Ex. Hamont heeft met 0-5 gewonnen van Amandina Schakkebroek.
Hamont-Achel - Scheidsrechters blazen verzamelenZoomVrijdagavond hield de Koninklijke Noord-Limburgse scheidsrechtersvereniging haar laatste van vier gewestelijke cursussen dit seizoen in zaal Holheide in Overpelt. De reglementen werden weer wat opgefrist bij de aanwezige scheidsrechters om vervolgens wat bij te babbelen over het lopende seizoen. Sommigen ruilden daarna de gele en rode kaart om in een pakje speelkaarten om de avond af te sluiten met een zettersprijskamp. Kandidaat scheidsrechters voor volgend seizoen, die wedstrijden willen leiden voor de Belgische voetbalbond, kunnen zich ten alle tijden aanmelden bij de KNLSV via dewebsite www.knlsv.com De volgende cursussen voor kandidaat-scheidsrechters vinden in oktober in Hasselt plaats.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

Pandoering voor Achel VV

Zaterdag 30 maart 2019
Hamont-Achel - Pandoering voor Achel VVAchel VV heeft vanavond thuis verloren van leider KVK Beringen. Uitslag: 2-7.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Dirk De Winne overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Hamont-Achel - Dirk De Winne overledenIn Sint Oda in Pelt overleed maandag de uit Achel afkomstige Dirk De Winne. ,Hij was 59 jaar. Het afscheid vond in Sint-Oda plaats.

Brand verwoest textielbedrijf

Vrijdag 29 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Brand verwoest textielbedrijfEen felle brand heeft vanochtend een textielbedrijf op het industrietterrein in Budel totaal verwoest. Bij aankomst van de brandweer stond het gebouw al in lichterlaaie waarop beslist werd het bedrijf gecontroleerd te laten uitbranden. Over de brandoorzaak is nog niets geweten.

Inbraak in Chirolokaal

Vrijdag 29 maart 2019
Hamont-Achel - Inbraak in ChirolokaalIn het Chirolokaal aan de Molenstraat in Hamont is ingebroken. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Hamont-Achel - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Frits Ceelen overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Hamont-Achel - Frits Ceelen overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige Frits Ceelen overleden, de echtgenoot van Julia Palmans Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (19.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel.
Grensgevallen
De politie stelt een onderzoek in naar een mogelijke schietpartij die vandaag plaatsvond in de Sint Jozefslaan in Weert. De politie kreeg rond 17.45 uur melding dat er geschoten zou zijn en dat er een auto was weggereden. Toen de politie arriveerde bleek dat er niemand gewond was. Het is op dit moment niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er überhaupt geschoten is. Om helder te krijgen wat er is gebeurd, doet de politie buurtonderzoek en komt graag in contact met getuigen die informatie hebben om het beeld compleet te krijgen. Ook is het onbekend hoeveel personen er in de auto zaten.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Hamont-Achel - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)

Dorplein: bij toeval ontstaan

Donderdag 28 maart 2019
Grensgevallen
Sinds de middeleeuwen werd in Luik en omgeving zinkerts gewonnen en verwerkt. In de negentiende eeuw waren er zoveel fabrieken dat de gemeente Luik geen nieuwe concessies meer verleende. Vooral de uitstoot van allerlei giftige dampen zorgde ervoor dat het leven in het Luikse geen pretje was. Twee zoons van de zinkfamilie Dor, Emile en Lucien, wilden een eigen fabriek beginnen. Daarvoor trokken ze samen met hun compagnon François Sepulchre naar het noorden, naar Limburg. In Overpelt was al een (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht
Joseph Peeters uit Hamont-Achel, Hans Nikolajsen uit Pelt en Ferdinand Stans uit Beringen hebben de bvba JH Installatietechniek opgericht met zetel aan de Acacialaan in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer groot- en kleinhandel in zonnepanelen, thermische isolatie en koeltechnieken.

Jenny Peeters overleden

Woensdag 27 maart 2019
Hamont-Achel - Jenny Peeters overledenMaandag is in Achel Jenny Peeters overleden, de echtgenote van Jean Pierre Schuurmans. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Hamont-Achel - Zuster Bernadette Lamers overledenIn het kloosterrusthuis Sint-Jan Berchmans in Hamont is vandaag zuster Bernadette (Catharina) Lamers overleden. Zij was 91 jaar en wordt zaterdag op het Boskerkhof begraven na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de kapel van het Sint-Jan Berchmanstehuis waarna gelegenheid tot groeten in het klooster. Zuster Bernadette was destijds dé vroedvrouw van Hamont.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Hamont-Achel - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Yolanda Steensels overleden

Dinsdag 26 maart 2019
Hamont-Achel - Yolanda Steensels overledenVrijdag is Yolanda Steensels overleden, de echtgenote van Willy van Deursen. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan de Achelpoort. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Er zijn gesprekken aan de gang voor de oprichting van een grotere politiezone in onze regio. De zones Kempenland, Lommel, HANO en Beringen-Ham-Tessenderlo praten over een mogelijke fusie. Maar de weg is nog lang, zegt Pelts burgemeester Frank Smeets: "Het klopt dat we intern nadenken in de politiezone HANO en gesprekken hebben over de toekomst: kunnen we alleen verder? Kunnen we met onze eigen mensen alle vragen beantwoorden die zich stellen? De criminaliteit is steeds op grotere schaal en beter (…) Het hele nieuwsbericht
Franciscus Koenders uit Waalre (Ned.) heeft de bvba FK Building Projects opgericht met zetel in Hoek, 51 in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van residentiële bouwprojecten en het slopen van gebouwen.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Hamont-Achel - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Hamont-Achel - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.
Grensgevallen
Lagekostenmmaatschappij Whizz Air gaat op 17 september van start met een lijndienst tussen Eindhoven en Krakau. Dat is vandaag in Krakau aangekondigd. Whizz Air gaat drie keer per week naar Krakau vliegen.

Achel verliest van Zonhoven

Zondag 24 maart 2019
Hamont-Achel - Achel verliest van ZonhovenAchel VV is bij Melo Zonhoven gaan verliezen met 4-2. Exc. Hamont versloeg Sporting Wijchmaal met 2-1.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)

Volley: Tectum Achel wint

Zaterdag 23 maart 2019
Hamont-Achel - Volley: Tectum Achel wintIn de Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond een mooie overwinning behaald tegen Caruur Gent. Uitslag: 3-1. 

KFC Hamont'99 - Grote Heide 1-3

Zaterdag 23 maart 2019
Hamont-Achel - KFC Hamont'99 - Grote Heide 1-3KFC Hamont '99 heeft vanavond thuis verloren van Sporting Grote Heide. Uitslag: 1-3.

Frans Fransen overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Hamont-Achel - Frans Fransen overledenOp zijn 88ste verjaardag is gisteren Frans Fransen overleden, de weduwnaar van Jet Timmermans. De afscheidsdienst vindt woensdag om 11u plaats in het Christelijk Centrum, Transistorstraat 1 in Hamont, waarna de begrafenis op de begraafplaats van Achel volgt. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Alda Verbakel overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Hamont-Achel - Alda Verbakel overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Alda Verbakel overleden, de weduwe van Alfons Boonen en de levensgezellin van wijlen Jef Steensels. Ze was 97 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lozen. Begroeting: dinsdag (19-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Alfons Mulkens overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Hamont-Achel - Alfons Mulkens overledenDinsdag is de uit Achel afkomstige Alfons Mulkens overleden, de echtgenoot van Lena Corstjens. Hij was 72 jaar.  Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg aan de Brogelerweg in Bocholt.

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Hamont-Achel - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Communiefoto's bij de politie

Vrijdag 22 maart 2019
Hamont-Achel - Communiefoto's bij de politieCommuniefoto's bij de lokale politie? Het kan. Lokale politie HANO biedt de mogelijkheid aan communicanten uit de politiezone om een fotoshoot te doen op het terrein van het hoofdkantoor in Pelt, op zaterdag 13 april tussen 10u00 en 12u00. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via een mailtje aan pz.hano.beleid[!]police.belgium.eu. In die mail vermeld je de volledige identiteit (naam, voornaam, geboortedatum, woonplaats en adres) van de communicant en van de ouder die hem/haar vergezelt. Indien er met een fotograaf wordt gewerkt, moet zijn identiteit ook vermeld worden.

De witte krokussen laten zich zien

Donderdag 21 maart 2019
Hamont-Achel - De witte krokussen laten zich zienZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Dommelhof zoekt enthousiaste durversZoomHet laatste Dommelhofweekend van de BIC-cursus staat voor de deur. BIC staat voor Begeleider in de Circuskunsten. Gedurende deze cursus van 20 dagen leren de deelnemers de basistechnieken circus overbrengen op anderen. Nu ze aan het einde van de cursus zijn gekomen, willen ze graag hun kennis testen in de praktijk! Daarom zoeken deze enthousiaste cursisten deelnemers tussen 6 en 16 jaar die zich graag willen laten onderdompelen in de circuswereld.
Op zaterdag 23 maart kan je (…) Het hele nieuwsbericht

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Hamont-Achel - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.

Bromfietser (22) gewond

Woensdag 20 maart 2019
Op het kruispunt van de Kleine Marsestraat en de Steenweg op Kleine Brogel in Bocholt zijn vanmiddag rond 12.30 uur een 22-jarige bromfietser uit Hamont-Achel en een auto gebotst. De bromfietser raakte daarbij gewond.
Hamont-Achel - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  
Hamont-Achel - Atelier 'De Vrije Kunst' exposeerdeZoomAtelier "De Vrije Kunst" stelde afgelopen weekend werken tentoon aan de Wal in Hamont. Daar kwam behoorlijk wat volk op af. De groep amateurkunstenaars komt telkens bijeen op dinsdag (namiddag of avond) in De Schakel in Pelt om hun passie uit te oefenen. Onder het toeziend oog maar vooral de helpende hand van Hedwig Theeuwen slagen zij erin om toch telkens weer echte kunstwerkjes te maken. De leden werken zowel met olieverf als met acryl of aquarelverf.
Wilt u graag meer info over het Atelier, ga dan gerust eens langs in De Schakel (Overpelt-Fabriek) op dinsdagmiddag of -avond. 
Grensgevallen
De Oostenrijkse hoofdstad Wenen wordt nog beter bereikbaar vanaf Eindhoven. Vanaf oktober 2019 vliegt luchtvaartmaatschappij Laudamotion er vier keer per week vanaf Eindhoven Airport naartoe. Hiermee staat het netwerk van hoofdsteden dat vanaf Eindhoven zeer frequent bereikbaar is op ruim twintig. Wizz Air vliegt nu twee keer per week op deze bestemming.

Diefstal van vogels bestraft

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De rechtbank veroordeelde vandaag een zestiger voor de diefstal van vogels in vogelkwekerij Het Veldhof in Bocholt. Hij kreeg acht maanden cel en een boete van 800 euro. Aan de benadeelde moet hij alvast 5.000 euro schadevergoeding betalen.PG)

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Hamont-Achel - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Op de High Tech Campus in Eindhoven zijn ottersporen gevonden. Dat meldt Nature Today. De sporen werden in februari ontdekt in een laagje sneeuw. Deskundigen hebben inmiddels bevestigd dat het daadwerkelijk om ottersporen gaat. De sporen zijn gevonden op een beschoeiingsplank langs een waterplas in de buurt van de Dommel. Het spoor eindigde bij het water, wat doet vermoeden dat het dier daar te water is gegaan.

Bestelwagen uitgebrand

Dinsdag 19 maart 2019
Vanavond laat is een bestelwagen uitgebrand in de buurt op een zijweg van de Grote Haart, in het bos. Het voertuig zou enkele containers 0met drugsafval aan boord gehad hebben. De brand werd ontdekt door een passerende automobilist. De lokale politie HANO heeft een oproep naar eventuele getuigen gedaan om zich te melden via tel. 011 440820.

Bèr Lipkens overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Hamont-Achel - Bèr Lipkens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Bèr Lipkens overleden, de weduwnaar van Truda Emmers. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Verkeer in de knoop

Dinsdag 19 maart 2019
Hamont-Achel - Verkeer in de knoopVanmorgen rond 7.30 uur raakten twee auto's tijdens de ochtendspits in een aanrijding betrokken op de Grote Baan in Helchteren. Daarbij viel één gewonde: één 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Door het ongeval was het lang aanschuiven geblazen in de richting van Hasselt.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Hamont-Achel - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Hamont-Achel - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

An Poukens overleden

Maandag 18 maart 2019
Hamont-Achel - An Poukens overledenIn het rusthuis in Hamont zaterdag An Poukens overleden, de echtgenote van Door Janssen. Ze was 82 jaar. De crematiedienst en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be
Hamont-Achel - Lichtgewonde bij verkeersongeval
Op Koleneind verloor een 38-jarige inwonder van de gemeente afgelopen nacht rond 4u de controle over het stuur van zijn wagen. Die botste tegen enkele geparkeerde voertuigen. De autobestuurder werd licht gewond.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
In Eindhoven is gisteravond een 51-jarige man opgepakt die verdacht wordt van tenminste tien gewapende overvallen in de regio. Het gaat om iemand anders dan de man die eerder als verdachte was beschouwd: die was voor de politie gevlucht omdat hij illegaal in het land verbleef. De thans opgepakte Eindhovenaar droeg bij de overvallen telkens een rasta-pruik. Bij een huiszoeking zijn veel artikelen gevonden die bij de overvallen buitgemaakt werden. Volgens de politie zijn er nu nog zowat negen overvallen waarvan de dader nog gezocht wordt.
Hamont-Achel - Prima Final 4-start voor Tectum Achel
Waremme - Achel: 2-3 (25-20, 18-25, 16-25, 26-24, 10-15)
Tectum Achel is deze namiddag prima begonnen aan de Challenge Final 4. De moeilijke verplaatsing naar Waremme eindigde op 2-3.
Komende zaterdagavond
komt Gent op bezoek in De Koekoek. Gent verloor zijn 1e wedstrijd in deze play-offs tegen Haasrode-Leuven.

Excelsior verliest van Kadijk

Zondag 17 maart 2019
Hamont-Achel - Excelsior verliest van KadijkExcelsior Hamont is vandaag gaan verliezen bij Kadijk in Overpelt. Uitslag: 2-1.

Achel klopt Alken

Zaterdag 16 maart 2019
Hamont-Achel - Achel klopt AlkenAchel VV heeft vanavond FC Alken verslagen. Uitslag: 5-4. KFC Hamont 99 verloor met 2-0 van KSK Meeuwen.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

'Bike for Think Pink'

Zaterdag 16 maart 2019
Hamont-Achel - 'Bike for Think Pink'ZoomVoor het derde jaar op rij nemen Noord-Limburgse Soroptimisten deel aan Bike for Think Pink. Wat begon als een uitdaging werd een passie volgens Marina Coninx uit Hamont en Miche Reynders, Lieve Vande broek, Elly Cox en Ann Vanduffel uit Pelt. Dit jaar rijden ze Amsterdam-Brussel in vier dagen. Elke dag zo’n 100 kilometer. Met meer dan 80 zijn ze, vrouwen en meisjes, lotgenoten en buddies van over het hele Vlaamse land.
De organisatie Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Wie maandag in Nederland gebruik wil maken van het openbaar vervoer - trein, metro, bus - kan zich vooraf best héél goed informeren. Want die dag wordt daar op initiatief van de vakbonden gestaakt.
Grensgevallen
In Eindhoven werden vanavond opnieuw twee gewapende overvallen gepleegd, wat het aantal overvallen deze week op vijf brengt. Vanavond werd in de buurt van de wijk Woensel een verdachte opgepakt.

Eén op vijf te snel

Vrijdag 15 maart 2019
Hamont-Achel - Eén op vijf te snelIn januari controleerde de lokale politie HANO in totaal 9077 voertuigen op hun snelheid.  1.726 chauffeurs reden te snel, dat is bijna één op vijf. Enkele opmerkelijke overtredingen: op de Napoleonweg in Pelt reed iemand 123 km/u waar 70 km/u is toegelaten, op De Roosen in Pelt werd 98 km/u vastgesteld terwijl daar 50 km/u is toegestaan en op 't Lo in Hamont-Achel was het record 117 km/u waar 70 km/u gereden mag worden. Aiaiai...

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Hamont-Achel - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Repair Café op 29 maart

Woensdag 13 maart 2019
Samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert de stad twee keer per jaar het Repair Café. Tijdens deze activiteit – dit jaar op vrijdag 29 maart – heb je de mogelijkheid om met de hulp van deskundigen je kapotte spullen gratis te laten repareren. Ook staan er 2 vrijwillige fietsherstellers voor je klaar om je stalen ros te onderwerpen aan een onderhouds- of herstellingsbeurt. Maar dat is niet alles, want dit Repair Café draait verder volledig (…) Het hele nieuwsbericht

Rina Cox overleden

Woensdag 13 maart 2019
Hamont-Achel - Rina Cox overledenIn Genk is gisteren Rina Cox overleden, de echtgenote van Harrie Beks. Ze was 74 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis op het Boskerkhof zullen in besloten kring worden gehouden. Begroeting: donderdag (17-18u) in uitvaartcentrum Vandebosch, Brugstraat 5 in Bocholt.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV ontslaat trainer

Dinsdag 12 maart 2019
Hamont-Achel - Achel VV ontslaat trainerAchel VV heeft speler-trainer Ben Lenaerts ontslagen. T2 Wim Luyten neemt tijdelijk over.

Werfdiefstal op Hamonterweg

Dinsdag 12 maart 2019
Hamont-Achel - Werfdiefstal op HamonterwegOnbekenden gingen met materiaal aan de haal op een werf aan de Hamonterweg. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Hamont-Achel - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht
De hulpverleningszone Noord-Limburg heeft gisteren en vandaag een 350-tal meldingen van stormschade gekregen. Rond 10u vanmorgen had men 150 interventies achter de rug. Nog een 200-tal te gaan... Hulde!

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Achel verliest van Jeuk

Zondag 10 maart 2019
Hamont-Achel - Achel verliest van JeukAchel VV heeft deze namiddag met 3-2 verloren van Jeuk. KFC Hamont 99 verloor met 2-0 van Lindel-Hoeven. Exc. Hamont speelde thuis 2-2 gelijk tegen VK Gestel.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Hamont-Achel - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Germaine Van Vlierden overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Hamont-Achel - Germaine Van Vlierden overledenIn het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk is gisteren Germaine Van Vlierden overleden, de echtgenote van Hubert Surkyn. Ze was 82 jaar. De crematie en de bijzetting van de urne op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jos Emmers overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Hamont-Achel - Jos Emmers overleden
Donderdag is Jos Emmers overleden, de echtgenoot van Liza Boonen. Hij was 79 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers, Achelpoort 6 in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Treinbestuurder door het rood

Vrijdag 8 maart 2019
Rond 7 uur vanochtend reed de trein Antwerpen-Hamont door het rood ter hoogte van het station van Geel. Daardoor was één spoor drie uur lang geblokkeerd. Het voorval zorgde voor de afschaffing en de vertraging van treinen.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage ontmanteld

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een leegstaand pand aan de Lindelsebaan in Overpelt heeft de lokale politie HANO vanmiddag rond 12.30u een wietplantage aangetroffen met ongeveer 2.000 stekplanten en een 500-tal bloeiende planten. De nodige elektriciteit werd clandestien van het stroomnet afgetapt. Er was niemand in het huis aanwezig toen de politie binnenviel. De professioneel ingerichte plantage werd opgeruimd en de wietplanten werden vernietigd.

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Hamont-Achel - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het bedrijf Claes Sierbeton-Dakwerken, gevestigd aan de Thomas Watsonlaan in Achel, verhuist naar het Nolimpark in Pelt. Door de groei van het bedrijf zijn er in Achel onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden.
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.
Hamont-Achel - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)
Hamont-Achel - Volley: Menen weer te sterk voor AchelIn de play-offs van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond opnieuw verloren van Par-ky Menen. Uitslag: 3-1. In de heenwedstrijd vorige zaterdag haalde Tectum geen enkele set binnen.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Theodoor Pinxten overleden

Woensdag 6 maart 2019
Hamont-Achel - Theodoor Pinxten overledenMaandag is de uit Overpelt afkomstige Theodoor Pinxten overleden, de echtgenoot van Maria Bollen. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een gebedsviering (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Circus ervaren in Dommelhof

Woensdag 6 maart 2019
De Circus Animator Cursus van het Circuscentrum is in huis in Dommelhof en deze 35 jongeren organiseren morgen/donderdag van 16 tot 18 uur een ‘CIRCUS EXPERIENCE'. Dat is een combinatie van circus-optredens (je kan KIJKEN) en circus-workshops (je mag MEEDOEN). De 35 animatoren-in-spe staan klaar om te begeleiden en 4 ervaren instructeurs houden voortdurend een oogje in het zeil.
Zin in wat circus deze vakantie? Tussen 6 en 14 jaar oud? Kom dan donderdag 7/03 om 16.00 u. naar Provinciaal Domein Dommelhof! Zowel kijken als meedoen is gratis, mits inschrijving via deze link. Draag sportieve kledij! Ouders zijn welkom om te komen kijken! Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
In april neemt priester Jan Boonen (82) uit Hamont afscheid als bisschoppelijk afgevaardigde voor religieuzen. Hij wordt in die functie opgevolgd door zuster Martine Meuwissen (73) van de zusters van de Voorzienigheid in Hoeselt.
Hamont-Achel - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Henny Verweijen overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Hamont-Achel - Henny Verweijen overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Henny Verweijen overleden, de weduwe van Paul Van de Broek. Ze was 76 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: vrijdag (17.45-18.15u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Hamont-Achel - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Hamont-Achel - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybalkamp bij Tectum Achel

Maandag 4 maart 2019
Hamont-Achel - Volleybalkamp bij Tectum AchelTectum Achel organiseert op 15, 16 en 17 april in sporthal De Koekoek in Achel een volleybalkamp voor kinderen in de leeftijd lagere school. De dag start om 9u en eindigt om 16u, met een uur middagpauze. Deelnemen kost 60 euro. Inschrijven kan tot 28 maart via een mail aan tectumachelkamp[!]gmail.com. Daar kan men ook terecht voor meer informatie. 

Elise Mertens nog 16de

Maandag 4 maart 2019
Op de vandaag gepubliceerde WTA-ranking blijft Elise Mertens op de 16de plaats staan. De top-20 is nauwelijks gewijzigd.

Mezen tegen processierupsen

Maandag 4 maart 2019
Grensgevallen
Het gemeentebestuur van Helmond heeft in de strijd tegen processierupsen nestkastjes gegeven aan de ruim 400 inwoners die vorig jaar melding maakten van overlast door die rupsen. Het is de bedoeling dat die nestkastjes worden opgehangen zodat er koolmeesjes in kunnen broeden. Koolmezen zijn gek op processierupsen.
Op de Belgische kampioenschappen atletiek indoor voor Beloften in Gent heeft Max Vlassak gisteren zilver gehaald in het kogelstoten. Bij zijn vijfde uithaal stootte hij de kogel naar een schitterende 17.17m, 6cm verder dan zijn vorig persoonlijk record. Hiermee eisde hij het Belgisch zilver op en stijgt hij van de 9e naar de 7e plaats op de ranglijst van beste prestatie alle categorieën/aller tijden.
Hamont-Achel - Barrages: Achel verliest van MenenTectum Achel – Menen 0-3 (20-25, 21-25, 17-25)
In de eerste barragewedstrijd in Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel gisteravond kansloos verloren van Par-ky Menen.
De West-Vlamingen schoten indrukwekkend uit het startblok met een hele reeks killblocks. Achel keek na enkele minuten al tegen een haast onoverbrugbare achterstand maar bleef moedig terugvechten en aan de achterstand knagen. Ook de tweede set verliep vrij evenwichtig. In de derde set toonde Menen andermaal dat het wel degelijk geïnteresseerd is in de Champions Final 4.
Woensdagavond trekt Tectum Achel dus voor een haast onmogelijke opdracht naar de andere kant van het land…

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Hamont-Achel - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht
In het Mariaziekenhuis is gisteren Angela van der Burght overleden, de echtgenote van Jan-Willem van Zijst. Ze zou medio maart 70 jaar worden. De afscheidsviering heeft plaats in besloten kring.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel