Het overige nieuws

FERM Hamont-Lo vergeet de leden niet

Donderdag 31 december 2020
Hamont-Achel - FERM Hamont-Lo vergeet de leden nietZoomFERM Hamont-Lo wil in deze donkere lockdowndagen de leden niet vergeten. Iedereen kreeg een mooi, welgemeend potje warmte thuisbezorgd. Tevens werd er een speur/wandeltocht uitgestippeld langs de in kerstsfeer versierde woningen van de leden, zodat de FERM-dames in beweging blijven. "Wij wensen jullie allen licht in momenten van zorgen, hoop en uitzicht op morgen en warmte in kille dagen. Hopelijk zien we mekaar in 2021 gezond weer terug!" (Ingez.)
Hamont-Achel - Opnieuw 23 coronapatiënten in MariaziekenhuisVandaag liggen er opnieuw 23 coronapatiënten in het Mariaziekenhuis. Dat zijn er 9 meer dan met Kerstmis en 6 meer dan gisteren. Drie van hen - evenveel als gisteren - worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Hamont-Achel - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Het jaar van de matras

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 1 januari geldt er een terugnameplicht voor matrassen. Voor de eerste helft van 2021 is er een overgangsperiode: je kan je afgedankte matrassen al gratis deponeren op het recyclagepark maar ze kunnen nog bij het grofvuil terecht komen. Dan worden ze verwerkt in een verbrandingsinstallatie met energierecuperatie. Ten laatste vanaf juli 2021 worden de matrassen selectief ingezameld: ze belanden dan in een aparte container en worden ontmanteld en gedeeltelijk gerecycleerd. 
Matrassen kunnen ook nog steeds meegegeven worden met de huis-aan-huisophaling van grofvuil. Je betaalt dan wel steeds 20 euro voor de ophaling.  
Grensgevallen
Een groep jongeren in Valkenswaard heeft voor komende avond en nacht een gebiedsverbod voor het centrum gekregen, meldt Omroep Brabant. Reden is dat ze van plan zouden zijn om rond de jaarwisseling 'met zwaar vuurwerk onrust en vernielingen te plegen'. De ouders van de jongeren hebben persoonlijk een brief van de burgemeester overhandigd gekregen. Wanneer de jongeren zich niet aan het gebiedsverbod houden, hangt hen een boete van vierduizend euro boven het hoofd. De gebiedsverboden gelden vanaf vanavond zes uur tot morgenvroeg zes uur.

Recyclagepark zaterdag dicht

Donderdag 31 december 2020
De recyclageparken van Limburg.net zijn voortaan – en dus ook nu zaterdag - gesloten op 2 januari. Voor wie zijn lege drankflessen zolang niet kan bijhouden: je kan ze altijd naar de glasbollen doen. Er staan er altijd wel ergens in je buurt.
Maar ’s avonds na 22.00 uur en ’s morgens vóór 7.00 uur je glas wegbrengen mag niet. Dat is niet alleen verboden – vanaf 1 januari kan je er een GAS-boete voor krijgen – het is ook een kwestie van hoffelijkheid tegenover de mensen die in de buurt van de glasbollen wonen. Je zal 's nachts maar wakker worden door dat lawaai!

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

17 coronapatiënten in het ziekenhuis

Woensdag 30 december 2020
Hamont-Achel - 17 coronapatiënten in het ziekenhuisVandaag liggen er 17 patiënten met een coronabesmetting in het Mariaziekenhuis in Pelt. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. Ook in de afdeling Revalidatie & MS zijn er nu drie patiënten besmet; ze verblijven in quarantaine. 

Jef Sutens overleden

Woensdag 30 december 2020
Hamont-Achel - Jef Sutens overledenMaandag is Jef Sutens overleden, de echtgenoot van Lène Habraken. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie en de begraving zullen in intieme kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Nieuwe vennootschap: Concrete Belgium

Woensdag 30 december 2020
Hendrikus Lammers uit Budel heeft de besloten vennootschap Concrete Belgium opgericht met zetel aan de Merelstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het geven van (bij)lessen, de audit van bedrijfsprocessen, projectmanagement en informatietechnologie.

Nieuwe vennootschap: TSE-HMF

Dinsdag 29 december 2020
De besloten vennootschappen Hamoko uit Hamont-Achel en Hetse Beheer uit Ridderkerk (Ned.) hebben de besloten vennootschap TSE-HMF opgericht met zetel aan de Bedrijfsstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de vervaardiging van motoren met inwendige verbranding, stroomturbines en hydaulische apparatuur.

Nieuwe vennootschap: Kine assist

Dinsdag 29 december 2020
Maarten Brecko (36) uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Kine Assist opgericht met zetel aan de Meester Saklaan in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie, logopedie, ergotherapie, podologie en sportclubbegeleiding.

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Hamont-Achel - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Adriaan Emmers overleden

Dinsdag 29 december 2020
Hamont-Achel - Adriaan Emmers overledenOp Kerstdag is de uit Hamont afkomstige en in Bocholt woonachtige Adriaan Emmers overleden, de weduwnaar van de op 8 november overleden Netje Bas. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Hamont-Achel - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Harry Gossijns overleden

Maandag 28 december 2020
Hamont-Achel - Harry Gossijns overledenIn Pelt is donderdag Harry Gossijns overleden, de echtgenoot van Lena Follon. Hij was 88 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Condoleren kan via www.wandaroosen-uitvaartzorg.nl.

Tegen nieuwe supermarkt in Budel

Zaterdag 26 december 2020
Grensgevallen
De gemeente Cranendonck wil geen nieuwe supermarkt aan de Nieuwstraat in Budel. Volgens de gemeente zouden er onvoldoende parkeerplaatsen zijn en de leefbaarheid in de buurt zou er te veel op achteruitgaan.

En we gaan nog niet van huis…

Zaterdag 26 december 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - En we gaan nog niet van huis…Donderdag 24 december: kerstavond. Ik ga ervan uit dat mijn dochter, schoonzoon en hun twee kinderen komen eten. Dat doen ze elk jaar. Mis! Mag niet van de coronaministers. Het is mij ten strengste verboden om meer dan één persoon in mijn huis toe te laten. Als ik mijn zin toch doordrijf, kost mij dat, als de politie aanbelt, vierduizend en aan het gezin van mijn dochter drieduizend euro. Zoveel bedraagt de boete voor ons onverantwoord asociaal gedrag. Samen zevenduizend lappen: een half nieuw (…) Het hele nieuwsbericht

Autodiefstallen bijna verdubbeld

Vrijdag 25 december 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Autodiefstallen bijna verdubbeldVorig jaar werden er in de eerste negen maanden van het jaar in Valkenswaard 11 auto’s gestolen. Dit jaar waren het er in dezelfde periode al 20. Dat blijkt uit politiecijfers.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Hamont-Achel - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Hamont-Achel - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Bakkerij 't Korfje

Donderdag 24 december 2020
Jan Truyens en Kathleen Kirkland, beiden uit Peer, hebben de besloten vennootschap Bakkerij 't Korfje opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Hamont-Achel. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 3.000 euro.

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Hamont-Achel - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - Nog 16 Covid-patiënten in het ziekenhuisVanmorgen lagen er nog 16 patiënten met een Covid-19-besmetting in het Mariaziekenhuis. Twee van hen werden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen. De situatie in het ziekenhuis lijkt zich aldus stilaan te stabiliseren.  

Raf Schuurmans overleden

Woensdag 23 december 2020
Hamont-Achel - Raf Schuurmans overledenIn Tanzania is op 13 december Raf Schuurmans overleden, de echtgenoot van Mary Massawe. Hij was 62 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in familiekring. Rouwadres: uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 4 in Pelt.

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Hamont-Achel - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Kerken even geopend met Kerstmis

Dinsdag 22 december 2020
Het pastoresteam laat weten dat op Kerstdag en tweede Kerstdag de kerken geopend zijn van 9u30 tot 11u30. Iedereen is welkom voor een moment bij de kribbe, om een kaarsje aan te steken, om kerstwensen uit te wisselen of voor een korte babbel op afstand met de aanwezigen. Met dank aan de kosters zal de kerststal er staan. Al dan niet live wordt er kerstmuziek voorzien. De coronamaatregelen zullen gerespecteerd worden: mondmasker aan, afstand houden en een maximum aantal aanwezigen van 15. Misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Hamont-Achel - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Hamont-Achel - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Via Limburg.net kan je voortaan een grofvuilophaling inplannen en die ook meteen betalen. De grofvuilsticker is hiermee verleden tijd. Nu kies je zelf de dag en kan je deze nog verschuiven indien nodig. Ook ontvang je een e-mail als herinnering van je geplande ophaling. Wie niet over internet beschikt, kan een ophaling telefonisch aanvragen op het gratis nummer 0800 90 720. 
Grofvuil is niet herbruikbaar en te groot voor de huisvuilzak. (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Hamont-Achel - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Hamont-Achel - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Hamont-Achel - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aangereden wolf leeft nog

Maandag 21 december 2020
De wolvin Noëlla bracht begin dit jaar vijf welpen ter wereld in plaats van vier. Dat meldt het INBO, dat ontdekte dat een van zijn wildcamera's op 3 oktober een filmopname van 25 seconden had gemaakt waarbij niet minder dan zeven wolven één voor één voorbij de camera liepen: August en Noëlla met vijf welpen. Twee van die welpen zijn inmiddels in het verkeer omgekomen; er blijven er dus nog drie over. Verwacht wordt dat de jonge wolven begin volgend jaar zullen gaan (…) Het hele nieuwsbericht

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Hamont-Achel - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Explosiegevaar door gaslek

Zondag 20 december 2020
Grensgevallen
Deze namiddag was er in een woning aan de Maaseikerweg in Weert explosiegevaar vanwege een gaslek. De oorzaak was een lekkage bij de gasmeter in de kelder. De gasleiding werd hersteld en de brandweer heeft het huis geventileerd.

Fietser aangereden

Zondag 20 december 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Fietser aangeredenOp de hoek van de Burgemeester van Houtstraat en Meemortel in Budel is deze namiddag een jongeman op een fiets aangereden door een auto. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Hamont-Achel - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Tectum verliest van Gent

Vrijdag 18 december 2020
Hamont-Achel - Tectum verliest van GentTectum Achel heeft verloren van Gent. Uitslag: 3-2. Sets: 28-26, 23-25, 21-25, 25-21, 15-11. Tectum staat voorlaatste in de stand.

Geen OLS in 2021

Vrijdag 18 december 2020
Het traditionele Oud Limburgs Schuttersfeest, op de eerste zondag van juli, gaat volgend jaar niet door. De organisatie van OLS Meijel heeft besloten het OLS 2021 te verplaatsen naar 2022. Aan de beslissing ligt de coronacrisis ten grondslag.

MRG Construct failliet verklaard

Vrijdag 18 december 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft MRG Construct uit Hamont-Achel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 16 januari ingediend worden.
Radio en TV
Hamont-Achel - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Het welzijn van de inwoners

Vrijdag 18 december 2020
Commentaar
Wat moeten we de inwoners van deze stad toewensen, voor het nieuwe jaar? Alvast veel uithoudingsvermogen, wil hij/zij de gemeenteraadszittingen van 2021 kunnen volgen. Wie dat niet begrijpt, heeft gisteravond de gemeenteraad online niet gevolgd.
We geven het toe: om 23.30u, toen er een pauze werd ingelast nadat men - na welhaast drie uur vergaderen - nauwelijks aan punt 5 van de 20 punten tellende agenda was toegekomen, hebben wij de moed opgegeven. Wat daar in die drie uur aan oeverloze discussies, ja-nee (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Hamont-Achel - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Was is 60 jaar in het klooster

Donderdag 17 december 2020
Hamont-Achel - Was is 60 jaar in het kloosterZoomZuster Françoise Boonen (Was, voor de vrienden) viert deze maand haar zestigjarig kloosterleven. Een kwarteeuw werkte ze in het ziekenhuis in Sint-Truiden. In 1988 werd ze directrice in het woonzorgcentrum Sint-Jan Berchmans. Was is trouwens de godfather (of godmother?) van de grote Boonenclan. En die hebben haar toch nog corona-proof kunnen feliciteren met dit uniek jubileum!

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Hamont-Achel - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Hamont-Achel - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Vliegtuig deed aan metingen

Donderdag 17 december 2020
Hamont-Achel - Vliegtuig deed aan metingenZoomHet vliegtuigje dat de afgelopen nachten geregeld te horen was boven Limburg vliegt in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar (cfr. afbeelding) is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer over de provincie maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks - dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Hamont-Achel - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Een hart van licht voor de zorg

Woensdag 16 december 2020
Hamont-Achel - Een hart van licht voor de zorgZoomDeze namiddag om 16.30u werden bij het Mariaziekenhuis kaarsen aangestoken die samen een groot hart vormen, dat voor de ingang van het ziekenhuis ligt. Ook de kerstverlichting rond het ziekenhuis werd aangesloten. Tegelijk start een affichecampagne die uit drie posters bestaat met telkens een verschillend campagnebeeld en een inspirerende slogan. In elk beeld staan figuren afkomstig uit Noord-Limburg centraal, zoals een dokter en een verpleegkundige, een oma met haar kleinkinderen en een (…) Het hele nieuwsbericht
Een hart van licht voor de zorg
Zoom

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Hamont-Achel - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Politiezone gaat op afspraak werken

Woensdag 16 december 2020
Hamont-Achel - Politiezone gaat op afspraak werkenVanaf 4 januari gaat de politiezone HANO deels op afspraak werken. Via de link die u dan op de website zal terugvinden, kan u een afspraak vastleggen voor een klacht of een aangifte. Maar de mogelijkheid om zonder afspraak naar het politiekantoor te komen blijft bestaan. Let wel, burgers met afspraak zullen dan mogelijk voorrang krijgen op uw bezoek.
Daarnaast is er een kleine wijziging in de openingsuren. Al jaar en dag is het hoofdkantoor aan de Energiestraat 3 in Pelt op donderdagavond geopend tot 20u. Vanaf donderdag 7 januari wordt dit met een uur ingekort. Vanaf maandag 4 januari is het hoofdkantoor alle weekdagen geopend van 8 tot 19u. Op zaterdag kan u er nog steeds terecht tussen 9 en 13u. 
Hamont-Achel - Kerststal buurtvereniging 'De Busselkes'ZoomOok in deze moeilijke coronatijden hebben de kerststal-organisatoren van de BV "De Busselkes" de moed gehad om hun "stal" weer op te bouwen. Het gebeurde wel in iets andere omstandigheden dan ze gewend waren van voorgaande jaren! Maar hoe dan ook, ze zijn er toch weer in geslaagd om ook dit jaar de traditie in ere te houden en Kerst niet ongemerkt te laten voorbij gaan. Maar er is voorlopig nog veel dat men moet missen. Daarom kan dit jaar ook de nieuwjaarsreceptie rondom de kerststal niet georganiseerd worden. Toch willen De Busselkes al de buurtverenigingen van Hamont en al de inwoners een warme Kerst en een gelukkig nieuw jaar toewensen.

Broeder Frans Knapen overleden

Woensdag 16 december 2020
Hamont-Achel - Broeder Frans Knapen overledenMaandag is broeder Frans Knapen overleden, van de congregatie der salvatorianen. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie en de begraving zullen in besloten kring plaatsvinden. Rouwadres: Salvatorianen, Collegestraat 25. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Hamont-Achel - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Alice Stevens overleden

Woensdag 16 december 2020
Hamont-Achel - Alice Stevens overledenGisteren is Alice Stevens overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Leo Gijbels. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt in intieme kring plaats.

Blanco seizoen in het handbal

Dinsdag 15 december 2020
Hamont-Achel - Blanco seizoen in het handbalDe nationale kampioenschappen van het huidige seizoen 2020 – 2021 bij de dames en heren in het handbal zullen de geschiedenisboeken ingaan als een blanco seizoen. Dit houdt in dat er dit seizoen wél nog gehandbald zal worden, dat er wel degelijk een klassement zal worden bijgehouden maar dat er op het einde van het seizoen geen kampioenen, stijgers en dalers zullen zijn. Op 8 mei 2021 organiseert de KBHB de finales voor de beker van België met de finalisten van vorig seizoen die toen (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstboompjes voor Samanaleden

Maandag 14 december 2020
Hamont-Achel - Kerstboompjes voor SamanaledenZoomDe leden van Samana krijgen eerstdaags een kerstboompje aangeboden door de kernleden. "Op deze manier willen wij aangeven dat wij ze niet vergeten zijn. Wij hopen dat volgend jaar onze activiteiten opnieuw mogen doorgaan. Dit jaar was een jubileumjaar, 40 jaar ziekenzorg (nu Samana) in Hamont. Daar komen wij volgend jaar op terug. Bij deze wensen wij alle mensen een hoopvolle en fijne Kerstmis toe". (Paula Verhees)

19 coronapatiënten in Noorderhart

Maandag 14 december 2020
Hamont-Achel - 19 coronapatiënten in NoorderhartMomenteel verblijven er 19 corona-patiënten in Noorderhart Mariaziekenhuis. Daarvan worden er 4 verpleegd op intensieve zorgen.
Hamont-Achel - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Hamont-Achel - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Tectum wint bij Aalst

Zondag 13 december 2020
Hamont-Achel - Tectum wint bij AalstVolleybalclub Tectum Achel is vanavond bij Lindemans Aalst gaan winnen met 2-3. Aalst verslikte zich in het bescheiden Achel. Na een 2-0-voorsprong weigerde het Limburgse team zich te laten afslachten. Het dwong een tiebreak af en won die nog ook van de Champions League-deelnemer.

Een coronakeuvelhuisje in de Hoek

Zondag 13 december 2020
Hamont-Achel - Een coronakeuvelhuisje in de HoekZoomIn navolging van het project “zorgvoorlicht” en de vraag van de gemeente om naar de feestdagen toe wat meer licht en gezelligheid te creëren in de wijken en buurten bedacht Wijkwerking De Hoek het project “Sfeer in de Hoek”. Op het centraal gelegen pleintje in de Hoek, waar ook de kerststal staat, werd een coronakeuvelhuisje gebouwd. Van dit huisje mogen alle wijkbewoners gebruik maken om eens even wat bij te praten met iemand uit de buurt, en dit natuurlijk op een (…) Het hele nieuwsbericht
Een coronakeuvelhuisje in de Hoek
Zoom

Een verrassing van 'Het Endt'

Zondag 13 december 2020
Hamont-Achel - Een verrassing van 'Het Endt'ZoomWijkwerking "Het Endt" stak gisteren een zelf geknutseld rendiertje met kerst- en nieuwjaarswensen bij de buurtbewoners in de brievenbus. Het envelopje was voorzien van een kleine versnapering. Het idee kwam als alternatief voor de jaarlijkse kerstborrel die, als gevolg van de coronamaatregelen, dit jaar helaas niet kan plaatsvinden. De wijkwerking hoopt met deze geste de buurtbewoners een hart onder de riem te steken. Tevens wil ze elke bewoner van Hamont- Achel het beste wensen. Houd vol en houd u goed! 

Nieuw: Jetski Centrum

Zaterdag 12 december 2020
Peltenaars Dennis en Marcus Vandersteegen hebben de besloten vennootschap Jetski Centrum opgericht met zetel in Buitenheide in Hamont-Achel. Het gaat om een groot- en kleinhandel onder meer in jetski's, fietsen, scooters, quads, aanhangwagens en boten.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Hamont-Achel - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.

Maria Everaert overleden

Zaterdag 12 december 2020
Gisteren is de in Achel woonachtige Maria Everaert overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Hamont-Achel - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Vanbaelen overleden

Zaterdag 12 december 2020
Hamont-Achel - Paul Vanbaelen overledenDonderdag is de uit Bocholt afkomstige en in Achel woonachtige Paul Vanbaelen overleden, de weduwnaar van Marcella Van Asten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats waarna hij begeleid wordt naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Kleine-Brogel.

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Hamont-Achel - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Drie doden, waarvan twee ernstig

Zaterdag 12 december 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Drie doden, waarvan twee ernstigDie derde zal dus wel alleen maar ‘collateral damage’ geweest zijn.
In deze lockdowntijd begint een mens al eens dingen te doen waarvoor hij eerder nooit tijd dacht te hebben. Zo ging ik mijn dia’s en oude foto’s digitaliseren. En in de enorme fotodoos vond ik een schriftje uit mijn prille collegejaren. Ik had er mijn adres in genoteerd: Broekkant 5, Sint-Huibrechts-Lille, Limburg, Vlaanderen, België, Europa, Wereld, Heelal. Ja, wij kenden onze plaats in het (…) Het hele nieuwsbericht

Budelse Brouwerij Hofleverancier

Donderdag 10 december 2020
Grensgevallen
De Budelse Brouwerij heeft vandaag het predicaat Hofleverancier gekregen. Sinds 1870 is de brouwerij gevestigd in het centrum van Budel. De familiebrouwerij wordt nu geleid door de vierde generatie Arts.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Hamont-Achel - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Tectum - Haasrode-Leuven 1-3

Woensdag 9 december 2020
Hamont-Achel - Tectum - Haasrode-Leuven 1-3Tectum Achel heeft vanavond thuis met 1-3 verloren van Haasrode-Leuven. Sets: 25-22; 19-25; 23-25; 19-25.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Hamont-Achel - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Warmste Week
Hamont-Achel - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Hamont-Achel - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Toke Kunnen overleden

Dinsdag 8 december 2020
Hamont-Achel - Toke Kunnen overledenIn het rusthuis in Hamont is zondag Toke Kunnen overleden, de weduwe van Frans Brouwer. Ze was 86 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Missiekring haalt papier niet op

Maandag 7 december 2020
Omwille van de huidige coronamaatregelen zal ook in december de papierophaling van de Missiekring in Achel niet doorgaan. Die stond normaliter gepland op zaterdag 12 december. Een volgende ophaaldatum is nog niet bekend.
Woon je in Achel-West? Bewaar dan je papier en karton tot de volgende zaterdagophaling aan huis of breng het naar het recyclagepark. De woensdagophaling van Limburg.net in de rest van Achel blijft doorgaan.

Willy Kwanten overleden

Maandag 7 december 2020
Hamont-Achel - Willy Kwanten overledenWoensdag is de uit Hamont afkomstige en in Zonhoven woonachtige Willy Kwanten overleden, de echtgenoot van Mary Dehandschutter. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Hamont-Achel - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Hamont-Achel - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Henri Dilissen overleden

Zondag 6 december 2020
Hamont-Achel - Henri Dilissen overledenGisteren is in WZC Nethehof in Balen de uit Achel afkomstige Henri Dilissen overleden, de echtgenoot van Hilda Leën. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Pelt.

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Hamont-Achel - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Anna Bergs overleden

Zaterdag 5 december 2020
Hamont-Achel - Anna Bergs overledenGisteren is Anna Bergs overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Lambert Joosten. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna zij te rusten wordt gelegd op de begraafpaats van Achel. Rouwadressen: Pierre Joosten, Oude Baan 36, 3930 Achel; Gerard Joosten, Weg naar Ellikom 42, 3670 Oudsbergen.

Boudewijn Alofs overleden

Zaterdag 5 december 2020
Hamont-Achel - Boudewijn Alofs overledenOp 19 november overleed Boudewijn Alofs, zielsverwante van Jocelyne Ramaekers. Hij was 79 jaar. Rouwadres: Jocelyne Ramaekers, Michielsplein 27 3930 Hamont-Achel.

Jet Peeters overleden

Zaterdag 5 december 2020
Hamont-Achel - Jet Peeters overledenOp 28 november overleed de uit Achel afkomstige en in Houthalen woonachtige Jet Peeters, de weduwe van Leo Follon. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Nog 14 besmette patiënten in Mariaziekenhuis Vanmorgen verbleven er nog 14 patiënten met een coronavirusbesmetting in het Mariaziekenhuis. Drie van hen worden verpleegd op de afdeling intensieve zorgen.

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Hamont-Achel - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Terra Koi

Donderdag 3 december 2020
Sebastian Gartz uit Hamont-Achel heeft de besloten vennootschap Terra Koi opgericht met zetel aan de Lorkendreef. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en het onderhoud van parken, tuinen en vijvers.

Geld en sigaretten gestolen

Donderdag 3 december 2020
Hamont-Achel - Geld en sigaretten gestolenIn een pand aan de Vlasstraat hebben dieven 500 euro en 15 pakjes sigaretten gestolen. De daders waren binnengeraakt via een raam.
Hamont-Achel - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

Eerste competitiezege voor Tectum

Woensdag 2 december 2020
Hamont-Achel - Eerste competitiezege voor TectumTectum Achel heeft vandaag zijn eerste competitiezege behaald. Het won met 1-3 in Waremme. Setstanden: 23-25, 25-13, 28-30, 27-29.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Hamont-Achel - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Weer minder Covid-19-patiënten

Woensdag 2 december 2020
Hamont-Achel - Weer minder Covid-19-patiëntenVanmorgen waren er weer minder patiënten met een coronabesmetting opgenomen in het Mariaziekenhuis in Pelt: 14, waarvan 4 op intensieve zorgen. Gisteren waren er dat nog resp. 19 en 6.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Hamont-Achel - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)
Hamont-Achel - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Hamont-Achel - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.
Grensgevallen
De Oostappen Groep van Peter Gillis heeft Recreatiepark Slot Cranendonck in Soerendonk overgenomen. Het park is 30 hectare groot. Er zullen nu in de loop van volgend jaar 250 vakantiehuisjes worden geplaatst. Ze zullen voor de zomer van volgend jaar gereed zijn voor verhuur. Met de overname van Slot Cranendonck heeft de Oostappen Groep nu elf vakantieparken, waarvan acht in Nederland en drie in België.

Nelly Ras overleden

Dinsdag 1 december 2020
Hamont-Achel - Nelly Ras overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Nelly Ras overleden, de echtgenote van Henri Theuwis. Ze was 88 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in besloten familiekring.  
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel