Het overige nieuws

We hebben nog tot middernacht om met z'n allen - dus echt MET Z'N ALLEN - Akindo in Lommel te helpen. Het enige wat men ons vraagt is om op Facebook deze pagina te liken, leuk te vinden. Die ene klik van u kan voor Akindo, een instelling die broodnodig geld nodig heeft, het verschil maken tussen 15.000 euro of 0 euro. Om middernacht loopt de wedstrijd af en beslist Interlight in Lommel wie gewonnen heeft. (…) Het hele nieuwsbericht

Het begin van de lente?

Zondag 31 maart 2013
Hechtel-Eksel - Het begin van de lente?ZoomMaak er mooie paasdagen van!

Hechtel-Eksel - Straks schakelen we om naar het zomeruurVriestemperaturen buiten, maar toch schakelen we vannacht over op het zomeruur. We moeten dan uurwerken en klokken een uur vooruit zetten, want om 2 uur wordt het dan 3 uur. Concreet betekent dat een uurtje minder slapen. Morgenavond blijft het dan ook een uur langer licht.

De puppy is teruggevonden

Donderdag 28 maart 2013
Hechtel-Eksel - De puppy is teruggevondenZoomIn een bos in Hechtel-Eksel is gisteravond de jonge bulldog-puppy (foto) teruggevonden die vorig weekend uit het noodasiel in Lommel was gestolen bij een inbraak. Het dier was eerder in het asiel geplaatst nadat het bij een inval bij een kweker in Achel ziek was aangetroffen. Twee wandelaars zagen de pup gisteravond in een bench die aan de bosrand was neergezet. Ze verwittigden de lokale politie, die de hond terug naar het asiel bracht. Daar bleek uit onderzoek dat de puppy nog altijd aan een longontsteking lijdt. De antibioticabehandeling moest opnieuw worden opgestart.
Vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorrijders in Limburg dodelijk of zwaar gewond. De "fout" ligt daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. Meerdere factoren spelen een rol bij het tot stand komen van een ongeval, zegt het provinciebestuur. Dat wil nu samen met de lokale politiekorpsen, het Centrum voor Motorbeheersing, de stad Hasselt en de stad Lommel bij het begin van het nieuwe motorseizoen extra aandacht besteden aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Eric Koller?

Woensdag 27 maart 2013
Eric Koller, zaterdagavond om 20.30u in De Walburg
Fire in the hole
, vijf voor twaalf, zoek dekking! Allemaal termen die dat ene moment aanduiden waarop niets meer te redden valt, waarop geen weg terug is en je nog maar één ding kunt doen: je schrap zetten. De altijd klungelige, slungelige, stuntelige Eric Koller stopt ook deze voorstelling vol met prachtige humorvolle, fysieke, energieke miniatuurtjes. Hij weet de onvolkomenheden van de mens, onze moedwil en misverstanden, met (…) Het hele nieuwsbericht

Slachtoffer van inbraken?

Woensdag 27 maart 2013
De federale gerechtelijke politie van Gent heeft een onderzoek gedaan naar een Chileense bende die zich vooral bezighield met inbraken in woningen. Aan de slachtoffers van dergelijke inbraken wordt gevraagd om hier te kijken naar de in beslag genomen buit; misschien zitten de bij hen gestolen spullen er bij. In totaal staan er 575 foto's van buitgemaakte spullen op die site.
Wanneer u een gestolen voorwerp herkent, kunt u dat melden via de website, samen met het codenummer dat op de foto bij elk voorwerp vermeld staat. Ook wordt aangeraden het notitienummer van de vaststelling van de inbraak mee te delen, meldt de lokale politie HANO.
Een school in de Bonnefantenstraat in Hasselt wordt gedurende 6 maanden kunstenaarscentrum. Z33, het huis voor actuele kunst van de provincie Limburg, start volgend jaar met een renovatie en een uitbreiding. Hiervoor werd  in 2011 het aanpalende schoolgebouw in de Bonnefantenstraat aangekocht. Tot eind maart wordt het gebouw gebruikt door de Katholieke Hogeschool Limburg. De daaropvolgende zes maanden zullen de lege ruimtes ter beschikking staan als ateliers voor kunstenaars en organisaties. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht
Het Noord-Limburgs Loopcriterium (NLLC) gaat dit jaar zijn tweede jaargang in. Het is inmiddels uitgebreid met een vierde wedstrijd. Naast de Grensloop (21 april Lommel), de Boseindrun (20 mei Neerpelt) en de Groene Halve Marathon (1 september Hamont-Achel) is ook de Total Green 10 Miles (3 mei Lommel) nu een onderdeel van het criterium geworden.
Het NLLC is een initiatief van een ex-atleet, zelf meermaals winnaar van bovenstaande wedstrijden, met als doel de loopsport in Noord-Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Hockeyclub Phoenix organiseert paaskampZoomHockey zit in de lift en dat hebben ze in Noord-Limburg geweten. Daarom kunnen in het sportpark De Roosen in Neerpelt (Esperanza) alle jongeren tussen 5 en 18 jaar van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 april hockeyinitiatie volgen en andere leuke, uitdagende activiteiten op eigen niveau ondernemen. Dit iedere dag van 9u tot 16u.
Lijkt het je wat, aarzel dan niet om kennis met deze toffe sport te maken en je in te schrijven op Het hele nieuwsbericht

Inbraak in dierenasiel

Zondag 24 maart 2013
Hechtel-Eksel - Inbraak in dierenasielZoomBij een inbraak in het Noodasiel in Lommel hebben onbekenden afgelopen nacht een doodzieke bulldog (foto) gestolen. De hond heeft verzorging nodig en het asiel vraagt aan de dief om het dier op de een of andere manier dringend terug te bezorgen. Aan eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden via tel. 0496/224350 of via een mailtje naar noodasielcrisisopvang[!]gmail.com. Alle tips worden discreet verwerkt. Bij de lokale politie is klacht ingediend.

Donkerder dan anders

Zaterdag 23 maart 2013
Vanavond ook gemerkt dat op heel wat plaatsen de lichten een uur gedoofd waren? Dat heeft te maken met "Earth Hour", de WWF-campagne die via een verandering in de dagelijkse gewoonten wil bereiken dat de strijd tegen klimaatverandering vruchten afwerpt.
Hechtel-Eksel - Nieuwe spoedafdeling en nieuwe MUG-autoZoomMaandagmiddag wordt de vernieuwde spoedafdeling van het Mariaziekenhuis in gebruik genomen. Het ziekenhuis in Overpelt heeft ook een nieuwe auto aangekocht voor de MUG, de Mobiele UrgentieGroep. Op de pagina van Internetgazet Overpelt vindt u over beide items een boeiend verhaal.
Vanaf morgenavond vindt in heel de provincie een algemene SLimcontrole plaats. Dat betekent dat de 17 lokale politiekorpsen en de wegpolitie (voor de snelwegen) met mobiele ploegen snelheids- en alcoholcontroles houden. Die beginnen morgen/vrijdagavond rond 22u en stoppen maandagochtend om 6u.

Opvoedingswinkels blijven

Woensdag 20 maart 2013
De provincie blijft investeren in de zg. opvoedingswinkels. De provincieraad zette daarvoor vandaag het licht op groen. In de provincie is er in elke regio zo'n opvoedingswinkel. "Hoe complexer onze samenleving wordt, des te complexer opvoeden wordt," zegt gedeputeerde Frank Smeets. "Heel wat ouders kampen dan ook met vragen en onzekerheid rond opvoeding. Vaak geraakt men er vanzelf weer uit, volstaat een gesprek met de partner, of krijgt men voldoende steun uit de omgeving. Maar soms is er meer (…) Het hele nieuwsbericht

Opendeurdag bij het PLOT

Dinsdag 19 maart 2013
Komende zaterdag zet het PLOT, het provinciale opleidingscentrum inzake publieke veiligheid, zijn deuren open. Het zet die dag de opleidingen voor politie, brandweer en geneeskundige hulp in de kijker.
De politieschool zal in het volgende schooljaar meer dan 200 inspecteurs en hoofdinspecteurs opleiden. Er is niet alleen behoefte aan nieuwe politieambtenaren (van agent tot commissaris), maar ook aan ondersteunend burgerpersoneel zoals informatici, boekhouders, technici en andere (…) Het hele nieuwsbericht

Om over na te denken

Dinsdag 19 maart 2013
In de voorbije 40 jaar werden er in China naar schatting 336 miljoen abortussen en 196 miljoen sterilisaties uitgevoerd in het kader van de wet op de gezinsbeperking. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Gezondheid, meldt de Financial Times. Zonder die maatregelen zou de Chinese bevolking een 30 procent hoger zijn uitgekomen. Momenteel wonen er in China ongeveer 1,3 miljard mensen.

Klap voor melkveehouders

Dinsdag 19 maart 2013
Het zuivelverwerkend bedrijf FrieslandCampina heeft vandaag bekendgemaakt dat het de melkophaling voor een deel van Vlaanderen (hoofdzakelijk Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant) afbouwt. Limelco zal deze activiteit overnemen, meldt de Boerenbond. Nog vandaag heeft ook zuivelverwerker Danone aangekondigd dat de ophaling van melk bij meer dan 80 van zijn toeleveranciers zal worden stopgezet.
Beide beslissingen komen voor honderden melkveehouders, vooral in de drie genoemde provincies, zeer hard aan, (…) Het hele nieuwsbericht

Moet het elke dag vlees zijn?

Dinsdag 19 maart 2013
Tot 23 maart vindt de 9de editie van de week van de diëtist plaats. Tijdens die periode kan iedereen gratis terecht bij de diëtist voor een verkennend gesprek. Zo kan men vrijblijvend kennis maken met de werkwijze van de professionele voedingsdeskundige. Het thema van de week van de diëtist is dit jaar ‘vlees, vis, eieren en vervangproducten’. Uniek in Noord-Limburg is dat zelfstandige diëtisten en ziekenhuisdiëtisten de handen in elkaar slaan. Vandaag en morgen tussen 14 uur en 20 uur verwelkomen ze alle geïnteresseerden op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt.

Altijd handig, die app

Maandag 18 maart 2013
Tegenwoordig kom je elke dag veel storende taalfouten tegen - in de krant, op Facebook, op tv... Terwijl het zo mooi is wanneer een taal correct wordt geschreven. Het Nederlandse Genootschap Onze Taal heeft een Taaladviesdienst, die vragen over de Nederlandse taal beantwoordt. Die zijn voortaan ook via een gratis app te raadplegen. Hier staat daar meer informatie over.

EMJ zoekt afficheontwerper

Maandag 18 maart 2013
Hechtel-Eksel - EMJ zoekt afficheontwerperHet Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt is op zoek naar een ontwerper voor de affiche van de vocale festivaleditie van 2014. Kandidaten mogen een computerontwerp of een tekening maken die als basis kan gebruikt worden voor de affiche. Het thema is “koren” en de inzendingen kunnen best digitaal aangeleverd worden tot en met 15 mei 2013. Meer info  

Handbal: winst voor Arena

Zaterdag 16 maart 2013
In de Superliga van het handbal heeft Arena vanavond Meeuwen verslagen met 26-27. Steven Camps was met 6 doelpunten topschutter voor Arena in deze derby.
Hechtel-Eksel - Actie Straat.net verlengd tot 24 maartZoomLimburg.net, dat in samenwerking met de Limburgse gemeentebesturen de zwerfvuilopruimactie "Straat.net" organiseert, heeft beslist om die actie te verlengen tot en met zondag 24 maart. Reden is dat er volgens Limburg.net nog veel zwerfvuil onder sneeuw ligt. Normaliter zou Straat.net alleen dit weekend plaatsvinden.
Het verzorgingsteam voor kankerpatiënten van het Mariaziekenhuis krijgt maandag een nieuwe verzorgingsstoel die geschonken is door een patiënte van het ziekenhuis en haar echtgenoot. Ze kochten de stoel met het geld dat ze cadeau kregen bij hun 50ste huwelijksverjaardag.
Gerarda en haar man Twan kwamen in het ziekenhuis in contact met de mensen van het oncologisch begeleidingsteam. Dat team wijst patiënten met kanker de weg naar psychologische begeleiding, dieetadvies, hulp bij (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Gratis naar... 'De dame met het hondje'?ZoomZondag om 14u kunt u in CC Palethe in Overpelt gaan kijken naar "De dame met het hondje", naar een novelle van Tsjechov. Een oudere bankier en een jonge, onervaren vrouw ontmoeten mekaar. Ze zijn ongelukkig in hun huwelijk en we worden getuige van een ontluikende liefde. Wat als een zomerse flirt begint, eindigt in een hartverscheurend liefdesverhaal. Katrien De Becker (bekend uit Familie) en Herbert Flack spelen de rollen in deze theatervoorstelling. Kaartjes in voorverkoop kosten (…) Het hele nieuwsbericht
Ter ere van haar 60-jarig bestaan organiseert de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging op zaterdag 23 maart om 20u ‘De nacht van de ref" in zaal De Schans in Hechtel. Op het programma staan een receptie met toespraak van Frank De Bleeckere en een ode aan 60 jaar K.N.L.S.V. . Na het officiële gedeelte volgen een optreden van de groep Domino, een verrassingsact en een knallende fuif. Meer info

Breng NOW eens een bezoek

Donderdag 14 maart 2013
We naderen het derde weekend van maart, en dat betekent, al voor het vierde jaar op rij, dat u op Hennemeeuwis langs de Peerderbaan in Neerpelt NOW kunt bezoeken, de Noord-Limburgse Openbouw Beurs, volgens de organisatie de compleetste bouwbeurs van Limburg. Vele bedrijven uit de regio slagen er steeds weer in de handen in elkaar te slaan en de bezoekers te laten zien wat de laatste vernieuwingen zijn op het gebied van bouwen en verbouwen.
Denkt u aan bouwen, renovatie, uitbreiding of (…) Het hele nieuwsbericht
Jorge Mario Bergoglio (76), een Argentijnse jezuïet en aartsbisschop van Buenos Aires, is vanavond in Rome verkozen tot nieuwe paus van de katholieke kerk. Hij neemt de naam Franciscus aan.

Gratis naar... de Corsari's?

Woensdag 13 maart 2013
Hechtel-Eksel - Gratis naar... de Corsari's?ZoomDe Soroptimisten van Hamont-Achel organiseren zaterdagavond 16 maart om 20u in De Posthoorn in Hamont een avond met de Corsari's, ten voordele van Make A Wish. De Corsari's - dat betekent een avond vol dansplezier met muziek van de jaren '50/'60, een live band met solozanger Roel Vanderstukken en Sarah De Koster en een afterparty met Retro Deejay Marcel Vekemans. Kaarten kosten in voorverkoop 15 euro (inclusief aperitief), aan de kassa 20 euro. Maar misschien kunt u er wel gratis naartoe? Even een mailtje naar ann.vanduffel[!]me.com en de twee eerste mails uit elke gemeente winnen zo'n vrijkaart. Ze worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Toine Quanten overleden

Woensdag 13 maart 2013
Hechtel-Eksel - Toine Quanten overledenMaandag is Toine Quanten overleden, de echtgenoot van Maria Schouteden. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Verwen je postbode eens

Maandag 11 maart 2013
Hechtel-Eksel - Verwen je postbode eensZoomEen mens staat er te weinig bij stil, maar hebt u deze winter al eens aan uw postbode gedacht? Vanmorgen zagen we die van ons nog voorbijrijden, bijna volledig tegen de kou ingepakt, op neus en ogen na. Dié mannen en vrouwen, die voor ons op pad zijn om onze post te bezorgen, zijn degenen die mogen klagen over het slechte weer. Maar ze doen dat niet. Geef hen daarom morgen of zo eens een verwenmoment! (Foto Josh Vandijck)
Aan het eind van deze Week van de Vrijwilliger misschien nog een tip: Limburgse vrijwilligers kunnen in sommige gevallen een beroep doen op een gratis verzekering. Die wordt door de provincie Limburg aangeboden in samenwerking met de lokale besturen, en met steun van de Nationale Loterij. Deze verzekering vervangt de jaarverzekering van de vrijwilligers (en de leden) bij de gekende verenigingen niet. Maar ze kan ingeschakeld worden bij activiteiten waarbij men sporadisch een beroep doet (…) Het hele nieuwsbericht

Padden op pad

Vrijdag 8 maart 2013
Hechtel-Eksel - Padden op padZoomDe jaarlijkse trek van de amfibieën is na de lange winter eindelijk op gang gekomen. Door het zachte weer van de voorbije dagen ontwaken padden, salamanders en kikkers uit hun winterslaap en gaan ze massaal op zoek naar een plek om te paren. Maar de trek zal even snel weer voorbij zijn als hij begon: volgende week gaat het opnieuw vriezen en stopt de paddentrek. Verwacht wordt dat er een volgende piek komt in de tweede helft van maart. Gevolgen voor het overleven van de amfibieën zal de vrieskou niet hebben. De dieren zullen gewoon opnieuw beschutting zoeken tegen de kou. Foto: in Peer had Eddy Vandyck van Natuurpunt vanmorgen 41 padden, 29 kikkers, 12 salamanders en 1 alpensalamander in de emmer zitten. Hij heeft ze inmiddels over de straat geholpen.

Mia Gerits overleden

Donderdag 7 maart 2013
Hechtel-Eksel - Mia Gerits overledenZondag is Mia Gerits overleden, de echtgenote van Michel Deckers. Ze was 75 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Ensemble Leporello?ZoomIn het kader van de reeks "CIRCUIT X" brengt Ensemble Leporello vrijdagavond om 20.30u in Palethe in Overpelt het stuk ‘Twee meisjes en een schurk’. Dat is vrij geïnspireerd op de Oud-Griekse Mythe van Tereus. Het is het verhaal van twee Griekse prinsessen, de gezusters Procne en Filomela. Met ‘Twee meisjes en een schurk’ hebben Annelore Stubbe en Mieke Laureys van ensemble Leporello een kleine theaterverrassing gemaakt: een ballade over lust, liefde en (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Smeets overleden

Woensdag 6 maart 2013
Hechtel-Eksel - Toine Smeets overledenMaandag is Toine Smeets overleden, de echtgenoot van Lena Wouters. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Zowat een jaar geleden ging het meldpunt "misbruik, geweld en kindermishandeling" van start, signaleert minister Jo Vandeurzen. Het meldpunt is gratis bereikbaar op het nummer 1712 en is bedoeld voor burgers die een vraag of melding hebben over alle vormen van geweld of misbruik. Dat kan gaan over partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmisbehandeling, pesten, geweld in gezagsrelaties maar ook over misdrijven met geweld.  Sinds  de start van 1712 ontving het meldpunt al 3732 oproepen. De nieuwe sensibiliseringscampagne die vandaag start, focust op partnergeweld.

Blij(f) in beweging

Dinsdag 5 maart 2013
Na de lange en strenge winter weer extra energie opbouwen door de actie “Blij(f) in beweging”. Mensen met beperktere mogelijkheden (reuma, spierfibromyalgie, longproblemen, hartproblemen, NAH, slechtziendheid) kunnen bewegen in een gezellige omgeving in PCT Dommelhof in Neerpelt of via dienstencentrum De Kring te Hamont-Achel. Vraag vrijblijvend een folder via Provinciale Sportdienst, cel sportvorming, Carine Alders, 011 80 50 95 of carine.alders[!]limburg.be.
Op zaterdag 9 maart kan iedereen een gratis glaasje wijn of fruitsap komen proeven in alle Oxfam-Wereldwinkels, naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger. Tijdens die Week zetten de Wereldwinkels hun vrijwilligers in de bloemetjes. En de klanten kunnen zaterdag, samen met de vrijwilligers, het glas heffen op eerlijke handel en op de vrijwilligers zelf. 

Louis Driesen overleden

Zaterdag 2 maart 2013
Hechtel-Eksel - Louis Driesen overledenWoensdag is Louis Driesen overleden, de echtgenoot van Maria Veyfeyken. Hij was 77 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30 uur) in Aula 't Sant. Maandag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Hiep!

Vrijdag 1 maart 2013
Hechtel-Eksel - Hiep!Op deze nationale complimentendag sturen we graag een compliment naar onze collega's van de Internetgazet Heusden-Zolder. Zij startten vandaag precies vijf jaar geleden met hun nieuwssite. En die heeft ook ginds veel succes. Vandaar onze welgemeende gelukwensen! Internetgazet Heusden-Zolder
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel