Het overige nieuws

In het Mariaziekenhuis is sinds kort een nieuwe endoscopische techniek (kijkoperatie) toegepast om patiënten met een discushernia te opereren. Die techniek is minimaal invasief, wat betekent dat er alleen een kleine opening van 1 cm moet gemaakt worden in de rug om de hernia te verwijderen. Voor veel patiënten betekent dit dat hun aandoening veel sneller kan verholpen worden, met een vlotter herstel en nauwelijks littekenvorming.
“Er bestaan verschillende methoden om (…) Het hele nieuwsbericht

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!

Catho Hermans overleden

Donderdag 30 januari 2014
Hechtel-Eksel - Catho Hermans overledenDinsdag is Catho Hermans overleden, de echtgenoot van Toine Stippelmans. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Op zaterdag 29 maart (wij zijn er op tijd bij) wordt voor de 5e keer het Dwarsfluitfestival georganiseerd door de dwarsfluitdocenten van het Centrum voor Muziek en Dans (Valkenswaard), Art4U (Veldhoven) en NIKO (Neerpelt). Het festival vindt plaats in Veldhoven. Alle dwarsfluitleerlingen van de betrokken instellingen kunnen meedoen, van beginnend tot gevorderd, van jong tot oud. Ze zullen een muzikale reis maken o.l.v. Thijs van Leer, één van de bekendste fluitisten van Nederland. Als jong kind kwam hij in aanraking met muziek en vanaf 1968 werkte hij als beroepsmuzikant met o.a. Ramses Shaffy, Bram Vermeulen en Jan Akkerman. Nu brengt hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme zijn fluitspel ten gehore.

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

KCAR mist competitiestart niet

Maandag 27 januari 2014
Hechtel-Eksel - KCAR mist competitiestart nietZoomKarateclub KCAR heeft de competitiestart niet gemist. De club, die gisteren in Beerse deelnam aan de eerste wedstrijd van het jaar, zag haar 12 aanwezige atleten 3x goud, 2x zilver en 3x brons winnen. Daphne Kuipers en Sven Vandermeulen uit Eksel en Glen Vanderheyden uit Peer doorliepen een foutloos parcours en namen het goud dan ook mee naar huis. Zilver was er voor Lauri Sikorski en Yoeri Eeckelaerts. Sidney Van Herreweghe, Eva Kuipers en Ward Lemmens verzekerden zich van een bronzen plak.
In de Superliga van het handbal is de derby tussen Arena en Meeuwen geeindigd op een gelijkspel .In de Ekselse sporthal werd het maar liefst 34-34. Meeuwen leidde aan de rust met 16-19 maar in een dolle 2de periode wist Arena een scheve situatie nog recht te zetten. Tien seconden voor tijd leken de bezoekers met de 2 punten aan de haal te gaan maar Tom Hendriks scoorde op strafworp de gelijkmaker.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar zijn in Vlaanderen 1.200 ha bijkomend natuurgebied erkend als natuurreservaat. Dat brengt het totale aantal op 16.318 ha. Het gaat om de grootste uitbreiding ooit van gebieden die ecologisch zeer waardevol zijn. Er moet een beheersplan opgesteld worden om ze te bewaren en te ontwikkelen; in ruil geeft de Vlaamse regering subsidies. Eén van de grootste uitbreidingen vorig jaar was die van de Vallei van de Zwarte Beek; ze kreeg er 107 ha bij. De vallei strekt zich uit over de gemeenten Beringen, Halen, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Diest. De cijfers zijn bekendgemaakt door Vlaams minister Joke Schauvliege.

Nu 9 gemeenten in Welzijnsregio

Zondag 19 januari 2014
Sinds 1 januari maakt ook Bree deel uit van Welzijnsregio en van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK).  Daarmee is de volledige regio met de 9 gemeenten uit het vroegere Gewestplan Noord-Limburg afgedekt: een werkingsgebied met 150.000 inwoners, een gebied van 9 gemeenten waarbinnen de lokale besturen in de toekomst hun samenwerkingsinitiatieven willen structureren. Een sterk signaal in dit verband werd al gegeven inzake de nieuwe indeling voor de zorgregio's die momenteel wordt onderzocht.
Bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Valse bankbriefjes in omloop

Zondag 19 januari 2014
Er zijn valse bankbiljetten van 50 euro in omloop. Gisteren was een handelaar in Neerpelt daarvan het slachtoffer. Volgens betrokkene kan men op het eerste gezicht bijna niet zien dat het om een vervalst biljet gaat, maar het papier voelt wel anders aan. Bij de politie werd klacht neergelegd.
In december werd de ankerplaats ‘’Valleien van Dommel- en Bollisserbeek tussen Peer, Hechtel-Eksel, Overpelt en Neerpelt” definitief aangeduid. Een ankerplaats is een waardevol landschap met een geheel van erfgoedelementen (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch). Zodra een ankerplaats is aangeduid is een lokale overheid verplicht om er rekening mee te houden bij de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Is de ankerplaats opgenomen in een RUP, dan (…) Het hele nieuwsbericht

Mathy Leeten overleden

Vrijdag 17 januari 2014
Hechtel-Eksel - Mathy Leeten overledenWoensdag is Mathy Leeten overleden. Hij was 52 jaar. Maandag om 14 uur is er een afscheidsdienst in Aula 't Sant. Zondag om 19 uur is er daar een avonddienst.

Bosland lanceert promotiefilmpjes

Donderdag 16 januari 2014
Bosland heeft vier promotiefilmpjes gelanceerd om het grootste bos van Vlaanderen in de gemeenten Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel te promoten. Twee jonge gasten van Cameleon TV werden losgelaten op het unieke gebied. Ze hebben een sprookjesachtig beeld geschetst van wat Bosland te bieden heeft. De filmpjes zijn te bekijken via de websites van Bosland en de drie Bosland-gemeenten, en ook via YouTube en de sociale mediakanalen van de verschillende partners van Bosland.

Maria Loenders overleden

Donderdag 16 januari 2014
Hechtel-Eksel - Maria Loenders overledenGisteren is Maria Loenders overleden, de weduwe van Lei Royackers. Ze was 88 jaar. Zaterdag om 11 uur is er een afscheidsplechtigheid in Aula 't Sant.

Nicolaas Neyens overleden

Woensdag 15 januari 2014
Hechtel-Eksel - Nicolaas Neyens overledenZondag is Nicolaas Neyens overleden, de weduwnaar van Alphonsine Davids. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Eksel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... Frédéric Deborsu?

Dinsdag 14 januari 2014
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Frédéric Deborsu?ZoomMorgenavond komt Frédéric Deborsu naar De Adelberg in Lommel met een boeiende lezing over ons Koningshuis. Alles over de fratsen van Laurent, de centen van Fabiola, de dotaties voor Albert, de rechtszaak van Delphine Boëll, en veel meer om 19.30 in het Cultuurcentrum. Ook u kunt er nog bij zijn. De eerste 10 personen die vandaag/dinsdag bellen (011/553511) of mailen (jan.buyens[!]ccdeadelberg.be) tussen 09.00 en 12.00 uur komen zelfs gratis!
Hechtel-Eksel - Nieuwe revalidatieruimte voor MS-centrumZoomVandaag heeft het Revalidatie & MS-Centrum Overpelt nieuwe revalidatieruimten in gebruik genomen. Deze fase van de nieuwbouw van het revalidatiecentrum kadert ook in de uitbouw van een uniek revalidatienetwerk met de algemene ziekenhuizen in de regio Noord-Oost Limburg. 
De nieuwe revalidatieruimten zijn dusdanig ingepland dat de multidisciplinaire samenwerking tussen de behandelaars nog beter tot stand komt. Zo worden kinesitherapie en ergotherapie in één ruimte (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht
Een 47-jarige man uit het Nederlandse Waalre (boven Valkenswaard) moet samen met een Eindhovenaar (49) bijna 23 miljoen euro terugbetalen aan de Nederlandse staat. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag beslist. Beide mannen leidden een amfetaminebende, die onder meer in Hechtel een labo exploiteerde. Eerder waren de twee al veroordeeld tot zware gevangenisstraffen. De bende zou meer dan 50 miljoen amfetaminepillen hebben gefabriceerd

'Fit op de fiets'

Woensdag 8 januari 2014
Hechtel-Eksel - 'Fit op de fiets'Zoom Doe mee met ‘Fit op de fiets’! Fietsen is in. Velen grijpen naar de tweewieler omdat het een leuke, gezonde en sociale bezigheid is. Maar om sportief te fietsen hoef je geen wielertoerist te worden. Integendeel. Met ‘Fit op de fiets’ leer je om in 10 weken een fietstocht van 100 km aan te kunnen aan gemiddeld 20 km/u. Dit met een gewone, sportieve fiets, zonder al te veel franjes. Fit op de fiets, dat is: genieten van de natuur, 10 weken werken aan je conditie, lekker babbelen (…) Het hele nieuwsbericht

Een rookmelder bij elke geboorte

Woensdag 8 januari 2014
Hechtel-Eksel - Een rookmelder bij elke geboorteZoom“Een veilige start: met een gerust hart het nieuwe leven tegemoet”. Onder die naam lanceerde het brandweerkorps van Noord-Limburg een opmerkelijk initiatief om rookmelders te verspreiden. Sinds begin dit jaar krijgen ouders in Noord-Limburg bij de geboorte van een kind, na de aangifte in het gemeentehuis, een folder met bon voor een gratis rookmelder. Het initiatief werd in november voorgesteld tijdens de uitreiking van de Belgische brandpreventieprijzen en sleepte een derde plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Paspoorten voor 'Nederbelgen'

Dinsdag 7 januari 2014
De gemeente Bergeijk wil in de tweede helft van dit jaar reisdocumenten gaan verstrekken aan Nederlanders die in het buitenland verblijven. In de grensstreek met B.-Limburg wonen 40.000 Nederlanders, zegt de gemeente. "Deze groep vraagt nu nog 1x per 5 jaar een nieuw Nederlands reisdocument aan. Voor het aanvragen van dit document is deze groep aangewezen op het consulaat in Antwerpen, de ambassade in Brussel, de gemeenten Echt-Susteren, Maastricht en Bergen op Zoom. Maar ook Nederlanders die elders (…) Het hele nieuwsbericht

Lode Beerten overleden

Dinsdag 7 januari 2014
Hechtel-Eksel - Lode Beerten overledenDonderdag is Lode Beerten overleden, de echtgenoot van Mia Creemers. Hij was 70 jaar. Donderdag om 10.30u is er een dankviering in de kerk van Eksel; de avond voordien, om 19u, is er daar een gebedswake.

Fien Haex overleden

Maandag 6 januari 2014
Hechtel-Eksel - Fien Haex overledenDonderdag is Fien Haex overleden, de echtgenote van Henri Meus. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Eksel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Hechtel-Eksel - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel