Het overige nieuws

Volleybal: verlies voor HE-VOC

Zaterdag 30 september 2017
Hechtel-Eksel - Volleybal: verlies voor HE-VOCIn de 2de Divisie van het volleybal blijven de heren van He-Voc puntenloos laatste in de stand. Ze verloren vandaag thuis van Avoc B met 0-3. Setstanden waren 19/25, 22/25 en 26/28.
HE-VOC startte heel slecht in de eerste set met een tiental opslagmissers. Ondanks enkele lichtpunten bleef dit onvoldoende voor setwinst. De tweede set was een kopie van de eerste. Geen beterschap en een hoge foutenlast. In de derde set nam HE-VOC aanvankelijk drie tot vier punten voorsprong. Er was zelfs (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel B verliest van Winterslag

Zaterdag 30 september 2017
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van WinterslagIn 4de Provinciale heeft Eksel B vanavond thuis met 3-6 verloren van Winterslag. Bij de rust stond het al 0-3, maar de thuisploeg vocht zich terug in de wedstrijd. Via twee strafschoppen van Ben Schrijvers en een doelpunt van Cedriec Beyen werd het 3-3 Toch wisten de bezoekers met 3 doelpunten de zege veilig te stellen.

Vzw JoLi opgericht

Zaterdag 30 september 2017
Dak- en thuisloze jongeren tussen 18 en 25 jaar helpen om hun plaats in de maatschappij te vinden: dat is het doel van de vzw JoLi met zetel aan de Boonskuilstraat in Neerpelt. De oprichters zijn:  Huguette Bloemen, Gilbert Mille en Paul Palmans, allen uit Neerpelt; Jeannine Nouwen en Guido Wellens, beiden uit Hechtel-Eksel; Christine Rigtering uit Overpelt en Hubert Reynders en Ingrid Staelens, beiden uit Bocholt; en Gerard Tjoens uit Peer.

Fernand Geys overleden

Zaterdag 30 september 2017
Hechtel-Eksel - Fernand Geys overledenWoensdag is Fernand Geys overleden, de weduwnaar van Elza Philippe. Hij was 84 jaar. Volgens zijn wens werd zijn lichaam ter beschikking gesteld van de wetenschap.

Henri Maes overleden

Zaterdag 30 september 2017
Hechtel-Eksel - Henri Maes overledenOp 26 september overleed de uit Eksel afkomstige Henri Maes overleden, de weduwnaar van Rosa Corthout. Hij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kiewit-Hasselt.

Zondag Internationale Dag Ouderen

Vrijdag 29 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Zondag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. Op 1 januari 2017 telde België 3.554.728 inwoners van 55 jaar of ouder, waarvan 54% vrouwen. Tussen 2000 en 2017 is het aandeel 55-plussers in de totale bevolking gestegen van 27% naar 31%. Dat aandeel zal volgens de bevolkingsvooruitzichten 35% hebben bereikt tegen 2061. Momenteel is al één vrouw op drie in België 55-plusser.
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 78,8 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Weer marmeren blokken met cocaïne

Woensdag 27 september 2017
In het voorjaar van 2016 realiseerden de federale gerechtelijke politie en Justitie Limburg de grootste inbeslagname van cocaïne tot vandaag : in het Paasweekend werd 1500 kg in beslag genomen en op 30 april 928 kilo. De cocaïne zat verborgen in marmeren blokken en werd per vrachtschip vanuit Zuid-Amerika naar de haven van Antwerpen verzonden. In België werden in deze zaak vier Limburgse verdachten gearresteerd.
De Limburgse diensten beoogden de volledige ontmanteling van (…) Het hele nieuwsbericht

35 Jaar MS-Liga gevierd

Woensdag 27 september 2017
Hechtel-Eksel - 35 Jaar MS-Liga gevierdZoomDe MS-Liga Vlaanderen vierde gisteren haar 35ste verjaardag door 35 ballonnen in de lucht te laten aan het gebouw van het secretariaat MS-Liga Vlaanderen in Overpelt. Dat gebeurde samen met het personeel van MS-Reva. Samen met haar verjaardag herdenkt MS-Liga Vlaanderen ook "de inzet en het engagement van vele honderden vrijwilligers en tientallen personeelsleden die al die jaren ten dienste stonden en nog steeds staan van de personen met MS, hun partner, hun kinderen en hun mantelzorgers". Een op (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Eksel wint

Maandag 25 september 2017
In de derde provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel Molenbeersel verslagen. Uitslag: 6-3.
Hechtel-Eksel heeft verloren van Kivola Riemst. Uitslag: 3-0. Setstanden: 25-21, 25-20, 25-18.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 24 september 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is herfst, in het bos krioelt het van de paddenstoelen, en soms zit daar een verrassing bij, zoals Stijn Lodewijks in deze cartoon aangeeft. Wat zegt die boze kabouter op het ogenblik dat die man de paddenstoel wil plukken?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien word jij wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 24 september 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Sylvie Raets. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een hond, anders kon ze de verzuchtingen van dat dier niet kennen. Zo sta je als hond in hoge nood aan de ene kant van die drukke weg, terwijl aan de overkant die bomen lonken... Het leven is hard!
Dadelijk een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Hechtel wint bij Grote Brogel

Zondag 24 september 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel wint bij Grote BrogelHechtel FC is vandaag gaan winnen bij Sporting Grote Brogel. Uitslag: 1-4. Voor de doelpunten zorgden Cedriec Vanherck (2), Sander Elia en Leander Vrancken. Hechtel heeft nu 6 punten op 12. Eksel B verloor met 4-1 van Heusden 06.

Eksel klopt Stal

Zaterdag 23 september 2017
Hechtel-Eksel - Eksel klopt StalIn Tweede Provinciale heeft Eksel A vanavond Stal Sport verslagen. Uitslag: 3-2.

De lonen onder de loep

Vrijdag 22 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Hoeveel verdient de gemiddelde Belg? In welke sectoren betaalt men de hoogste lonen uit en welke beroepen spannen financieel de kroon? Maakt de plaats van tewerkstelling of het opleidingsniveau een verschil uit en bestaat er nog steeds een loonkloof tussen vrouwen en mannen? Het antwoord op deze vragen leest u hier:
● in 2015 verdiende een voltijds tewerkgestelde werknemer gemiddeld 3.445 euro bruto per maand;
● de helft van de werknemers verdient meer dan 3.095 euro. 10 % van (…) Het hele nieuwsbericht

Van bomen en buren

Vrijdag 22 september 2017
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Van bomen en burenOverhangende takken van uw buren hoeft u niet te accepteren. Maar het recht in eigen handen nemen en die takken eigenhandig snoeien, dat mag dan weer niet. Weigert de buurman overhangende takken te snoeien, dan is het aan de vrederechter om het lot van de overhangende takken te bezegelen.
Zo kreeg de vrederechter van Nieuwpoort de vraag om de eigenaar van overhangende takken van een esdoorn te verplichten deze te verwijderen. De vrederechter wou de esdoorn met eigen ogen zien en rukte met zijn griffier uit (…) Het hele nieuwsbericht

De detective

Vrijdag 22 september 2017
Hechtel-Eksel - De detectiveZoomOp deze dag in 1958 werd de eerste aflevering van de Amerikaanse detectiveseriePeter Gunn’ uitgezonden. In de televisiereeks was veel aandacht voor muziek, voornamelijk jazz. Maar het kenwijsje van het feuilleton beleefde ook veel rock-‘n-roll-uitvoeringen, zoals deze van Duane Eddy. Lees er alles over achter deze link, waar nog meer clipjes te zien zijn.

Slotviering 50 jaar bisdom Hasselt

Donderdag 21 september 2017
Op 26 oktober vanaf 19 uur vindt in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de slotviering plaats van 50 jaar bisdom Hasselt. Er is onder meer een terugblik in woord en beeld en een toespraak van kardinaal Jozef De Kesel, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Deelname is gratis maar er moet wel ingeschreven worden vóór 16 oktober: slotviering50[!]bisdomhasselt.be of via 011-28 84 49.

Het gevaarlijke fietspad

Donderdag 21 september 2017
Vandaag gelezen
"Op het fietspad had je vroeger alleen maar gelijkgezinden, mensen die een gelijk tempo hadden. Maar nu zien we e-bikes, gewone fietsen, supersnelle elektrische fietsen en bakfietsen. Kortom: het is gevaarlijker geworden."
Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider infrastructuur bij de Nederlandse Nationale Politie, in Eindhovens Dagblad.

Kunstroute ART EXPO - 30 jaar Kosmos

Donderdag 21 september 2017
Hechtel-Eksel - Kunstroute ART EXPO - 30 jaar KosmosKunstkring Kosmos uit Lommel bestaat dit jaar 30 jaar, en dat mag gevierd worden! Dit weekend (23 en 24 september) verwelkomen 29 deelnemende kunstenaars u met een versnapering en een drankje op 11 verschillende locaties verspreid over Lommel. De kunstwerken van verschillende disciplines worden tentoongesteld in de tuin, atelier of werkplaats. Een flyer met de locaties, route en deelnemers zal beschikbaar zijn op alle locaties, die u ook terugvindt op de website.

Jos Maggen overleden

Donderdag 21 september 2017
Hechtel-Eksel - Jos Maggen overledenDinsdag is Jos Maggen overleden, de weduwnaar van Brigitte Camps. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Vrijdag (19 uur) is er daar een avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van de aula..

André Aengeveld overleden

Dinsdag 19 september 2017
Hechtel-Eksel - André Aengeveld overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige André Aengeveld overleden, de echtgenoot van Mia Truyen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Ophoven.

Nieuwe vennootschap: IVCM

Dinsdag 19 september 2017
Ian Van Clé en Michelle Cypers, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de gewone commanditaire venootschap IVCM opgericht met zetel aan de Sint-Lambertusstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene coördinatiewerkzaamheden op een bouwwerf; reinigingswerkzaamheden in gebouwen én het verbeteren  en begeleiden van contracting en outsourcing.
Hechtel-Eksel - N.-Limburgs talent op podium in MaastrichtZoomIn het kader van Musica Sacra in Maastricht stond er vandaag heel wat Noord-Limburgs talent op het podium van het AINSI-theater in de Nederlands-Limburgse hoofdstad. De 21-jarige Anne Willem, oud-leerlinge van de KANL en afkomstig uit Kaulille, schreef een eigen muziektheater: 'De Creatie'. In dit theaterstuk van woord, dans, muziek en beeldende kunst sleurde ze iedereen mee in een wereld vol verwondering.
Anne schreef niet alleen het stuk, ze speelde er zelf ook de hoofdrol in en liet (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 september 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomDe nieuwe opgave draait ronde de "week van de mobiliteit", die morgen begint. U hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, dat u langs de weg staat - en blijft staan - om over te steken, terwijl er niemand stopt. Wat zegt de man die hier met zijn hondje naar het bumper-aan-bumper passerende verkeer kijkt?
Uw tekstje graag voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En voeg er ook uw postadres bij, zodat we u een dvd kunnen bezorgen, wanneer u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 17 september 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jempy De Boever. Hij had het plezierigste antwoord voor de man in huis in de cartoon van Stijn Lodewijks. Anderen hielden het op "mijn schoonmoeder", "mijn vislijn", "mijn zwembroek", enzomeer...
Dadelijk de nieuwe opgave!

Alleen voor Eksel B winst

Zondag 17 september 2017
Hechtel-Eksel - Alleen voor Eksel B winstEksel A heeft deze namiddag met 2-1 verloren van Turkse FC. Ook Hechtel verloor; tegen Heusden-Zolder werd het 1-2. Eksel B won met 4-2 van Berbroek-Schulen.
HE-VOC - Bolderberg 1-3 (19-25, 25-21, 23-25, 17-25)
HE-VOC was gisteravond niet opgewassen tegen een oersterk ervaren Bolderberg. Zonder Ruben Van Dijck en Karel Van Asten speelde de ploeg goed mee via Jard Claessen maar oppo Palmers was te sterk. In set twee konden Bram Janssen en Giel Fonteyn flitsen laten zien en verdedigde Nils Gielen de pannen van het dak. Maar toen spelverdeler Tom Broeckx uitviel (buikgriep) waren Van De Perre en weer Gert Palmers te machtig.

Botsing op Hasseltsebaan

Zaterdag 16 september 2017
Hechtel-Eksel - Botsing op HasseltsebaanOp de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel botsten twee, auto's. Het ongeval gebeurde gisterenavond, even na 23 uur.
Dit weekend vindt het 23ste Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Tot en met zondag zullen vrijwilligers azalea’s verkopen. Ook op drukke plaatsen, denk maar aan de lokale supermarkten, zullen vrijwilligers post vatten. Zo’n azalea kost je 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Denk maar aan de Kankerlijn, het Kankerfonds, speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker… Laat je hart spreken en kóóp die azalea!
Volgende week is er in de hele provincie extra aandacht voor sluikstorten en zwerfvuil. Zowel de stadswachten, de handhavende ambtenaren, de lokale politie, de wegpolitie, boswachters, de handhavers van De Lijn als de wegentoezichters van Agentschap Wegen en Verkeer doen de hele week extra controles. Momenteel zijn er 21 acties geregistreerd, verspreid over de volledige provincie. Daarnaast worden ook de doorlopende acties van politiezones en gemeentebesturen volgende week verdergezet.
Gouverneur (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 15 september 2017
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar vielen er op de Limburgse wegen veertien verkeersdoden. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat twintig.

Forse groei van Limburgse economie

Vrijdag 15 september 2017
De Limburgse economie is vorig jaar fors gegroeid. Dat blijkt uit gegevens van VKW-Limburg, dat vandaag zijn Top 500 bekendmaakte. De tewerkstelling van die 500 grootste bedrijven van de provincie groeide sterk in 2016, met 4,28% ten opzichte van 2015. Samen bieden de Top 500-bedrijven werk aan 82.084 mensen, waarmee het cijfer van 2008, dus vóór de economische crisis, overstegen wordt.
De Top 500 bedrijven samen realiseren een omzet van ruim 32 miljard euro, waarmee (…) Het hele nieuwsbericht

De prijs van een crematie

Donderdag 14 september 2017
Grensgevallen
De prijs van een crematie en alles wat daarbij komt kijken kan  enorm verschillen. In de oktober-editie van Plus Magazine is een prijsvergelijking gedaan van 92 crematoria in Nederland. Het crematorium Weerterland in Weert komt als een van de goedkoopste uit de test, met een prijs van gemiddeld 1250 euro. Daarvoor krijgt men een crematie met aula en koffiekamer. De duurste prijs in Nederland blijkt 1650 euro te zijn. UPDATE In eigen land kan men onder meer terecht op de site www.budget-funerals.be.

Hechtel-Eksel - Fluohesjes voor eerste leerjaren in regioZoomIn het jaar dat Fifty-One zijn 51ste verjaardag viert, wil FOC - PuuR zijn naamsbekendheid verhogen, want te weinig mensen kennen deze onafhankelijke serviceclub die staat voor vriendschap, respect en verdraagzaamheid. Samen met hun District heeft PuuR gekozen om Fifty-One in het straatbeeld te brengen door alle leerlingen van het eerste leerjaar van Noord-Limburg een veiligheidsvestje te schenken. Ze werden enthousiast ontvangen in verschillende scholen en konden 1.500 fluohesjes uitdelen. Op deze manier is niet enkel de naam Fifty-One in het straatbeeld op te merken, maar vergroten de kinderen hun zichtbaarheid en kunnen ze veilig de weg op.

Soep als bindmiddel

Dinsdag 12 september 2017
Hechtel-Eksel - Soep als bindmiddelZoomVandaag beleefden de leden van Okra Overpelt-Centrum een speciale namiddag. Ze maakten een fietstocht langs de Limburgse bossen. Aan de Lommelse Gracht in Eksel wachtte de Soeptrinette, de soepmobiel van vzw de Biehal uit Lommel, hen op voor een lekker kopje warme soep. ‘Dit smaakt na 25 km fietsen, nu kunnen we er weer tegenaan’, aldus de fietsers.
De Soeptrinette is een onderdeel van het project ‘Soep als Bindmiddel’, een subsidieprogramma van Leader Kempen en (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Maandag 11 september 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is wat, met die orkanen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tienduizenden mensen moesten hun huis verlaten. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt deze man op het ogenblik dat ze naar een opvangplek willen trekken en hun woning moeten achterlaten?
Mail voor zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 11 september 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Annie Thomas. Gefeliciteerd! Kim Jong-un moet populair zijn, afgaande op de vele inzendingen die we afgelopen week kregen. En zeker 50 procent van de inzenders liet hem tegen Trump zeggen dat hij slechts een windje had gelaten - of iets in die aard...
Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bijna een uur onderweg naar het werk

Maandag 11 september 2017
De gemiddelde Limburger is dagelijks 54 minuten onderweg van en naar het werk en hij legt daarbij 29 km af. Dat blijkt uit een studie van SD-Worx. Daarmee zitten de Limburgers zowel qua tijd als afstand onder het Vlaams gemiddelde; alleen de West-Vlamingen wonen nog dichter bij hun werk. Limburgers verkiezen ook in de eigen regio te werken: 81 % werkt in eigen provincie en de bedrijven tellen bijna 93 % Limburgers. En als ze al buiten de regio werken, verkiezen ze de buurprovincies.
Overigens is de (…) Het hele nieuwsbericht

10 jaar Internetgazet Lommel gevierd

Zondag 10 september 2017
Hechtel-Eksel - 10 jaar Internetgazet Lommel gevierdZoomOnze collega's van Internetgazet Lommel hebben dit weekend flink gefeest, en dat verdienden ze want de editie Lommel bestaat 10 jaar (Internetgazet zelf 13 jaar). Er stond vrijdag een grote (en moeilijke) quiz op het programma, met een 30-tal deelnemende teams. Gisteravond zat De Adelberg vol voor een praatcafé, optredens van een heleboel artiesten en dat allemaal in het bijzijn van veel lezers, want ook onze Lommelse collega's hebben een trouw lezerspubliek. Van harte proficiat en nog veel succesvolle gazettenjaren gewenst aan onze Lommelaars! Op de foto: Lommels dialectkunstenaar 'Pjèrken'. (Foto Robert Boons)

Hechtel verliest van Bolderberg

Zondag 10 september 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van BolderbergHechtel heeft vanmiddag verloren op het veld van Bolderberg. Uitslag: 4-1. Eksel B verloor met 8-0 van Thes sp. B.
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg zijn de NWC-dames Lize Broekx en Hermien Peters achtste geworden in een tijd van 1u58'46" in de K2 dames senioren over 26,2 km. De wedstrijd werd gewonnen door Vanda Kiszli & Sara Anna Mihalek (Hon. - 1u56'31") voor Renaat Csay & Alexandra Bara (Hon. - 1u56'43") en Lani Belcher & Hayleigh Mason (GBR -1u56'45").

Eksel wint van Anadol

Zaterdag 9 september 2017
Hechtel-Eksel - Eksel wint van AnadolIn 2de Provinciale heeft Eksel haar eerste thuismatch tegen Anadol gewonnen met 3-0. Het heeft zo na 2 speeldagen 6 op 6. Er was veel volk in het Sparrenstadion, mede door de voorstelling van alle ploegen. In een matige eerste helft zonder echte doelkansen kwam de thuisploeg op het half uur 1-0 voor. Een trap van Steven Moranduzzo vanop 40 meter belandde in de winkelhaak.
Na de pauze bleven de kansen schaars. Toch kwam de thuisploeg 2-0 voor. Een gouden wissel van Daniel Scavone en Jan (…) Het hele nieuwsbericht

Pak de buxusmot efficiënt aan

Zaterdag 9 september 2017
Hechtel-Eksel - Pak de buxusmot efficiënt aanZoomDe buxusmot, waarvan de rups veel schade aanricht aan buxusstruiken, moet doeltreffend worden aangepakt. Dat zegt de Boerenbond in een persbericht:
Buxus is een zeer waardevolle, inheemse tuinplant. Omdat ze gemakkelijk is in onderhoud, immer groen, een groot regeneratievermogen heeft na schade en in diverse vormen te snoeien is, is het een plant die in vele tuinen voorkomt. Sinds kort wordt de plant echter geteisterd door de buxusmot. Gelukkig kan buxus gemakkelijk beschermd worden tegen deze (…) Het hele nieuwsbericht

“Elke seconde telt!”

Zaterdag 9 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Tot 24 september vindt de ‘14-daagse van de Veiligheid’ plaats. Jaarlijks sensibiliseert de FOD Binnenlandse Zaken tijdens die periode rond brandveiligheid in de woning. De slogan van de campagne is: “Elke seconde telt!”. Ze zet in op het plaatsen van rookmelders en op de noodzaak van een evacuatieplan. Dit jaar ligt de klemtoon op brandveiligheid ten behoeve van ouderen.
Opvallend is dat bij de dodelijke slachtoffers van woningbranden in België er 2 op de 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Inspraakmoment over Noord-Zuid

Vrijdag 8 september 2017
Op dinsdag 19 september organiseren het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid in Houthalen-Helchteren een info- en overlegmoment over het dossier van de Noord-Zuidverbinding Limburg. In mei 2017 vernietigde de Raad van State definitief de plannen voor de omleidingsweg rond de centra van Houthalen-Helchteren. Daarop heeft de Vlaamse Regering beslist om het dossier van de missing link tussen Hasselt en Eindhoven te behandelen als ‘complex (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Een afzetter maakt u niks afhandig met list of bedrog, neemt niks weg en geeft terug wat niet van hem is. Het is geen dief en geen oplichter, zo staat het in de wet. Komt in de buurt van een man van eer, zo lijkt het. Wat doet een afzetter dan verkeerd, dat hij toch voor de strafrechter moet verschijnen? Een uitspraak van het hof van beroep van Antwerpen maakt een en ander duidelijk. Er stond een man terecht die op negen dagen tijd 24 keer, zelfs voor een verplaatsing van een steenworp ver, de taxi nam, goed (…) Het hele nieuwsbericht

Liplezen kan je leren

Vrijdag 8 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Liplezen - het is niet gemakkelijk, maar veel slechthorenden zijn er mee geholpen. En je kan het leren! Eind september start de vzw Onder Ons in Limburg met cursussen liplezen. De eerste les - een proefles - is gratis. Je kan hier meer informatie vragen of je aanmelden. 

Gemeentehuis dinsdag gesloten

Donderdag 7 september 2017
Het is maar dat je 't weet
Dinsdag 12 september zijn alle gemeentelijke en OCWM-diensten van Hechtel-Eksel uitzonderlijk gesloten. Maar maandag blijven ze tot 19u open.

Nieuw overlegorgaan in Welzijnsregio

Donderdag 7 september 2017
De gemeenteraden van de gemeenten die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg krijgen eerstdaags een voorstel op hun bord dat handelt over de oprichting van een nieuw overlegorgaan. Dat moet de oprichting van een Dienstverlenend Intergemeentelijk Samenwerkingsverband voorbereiden. Een en ander kadert in de lokale integratie van OCMW en gemeente, die voorzien is door het decreet Lokaal Bestuur.
Maar dat decreet voorziet niet in een scenario waar meerdere gemeenten en OCMW’s (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Donderdag 7 september 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was even schrikken eind vorige week toen de aardbeving in Noord-Korea een test met een waterstofbom bleek te zijn. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt Kim Jong-un als hij daarover geïnterpelleerd wordt door de Amerikaanse president Donald Trump?
Stuur ons uw tekstje voor het tekstballonnetje tegen zondagmiddag via een mail naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wint U wel die dvd!

Wie won de dvd?

Donderdag 7 september 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomNu schamen we ons toch wel een beetje want door de drukte hebben we afgelopen weekend de cartoon van de week over het hoofd gezien. Kunnen we het nog goedmaken? Winnares van de dvd werd Veerle Vreys met bovenstaand tekstje voor de ongeïnteresseerde man. Zo dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Karateclub KCAR naar WK in Curacao

Donderdag 7 september 2017
Hechtel-Eksel - Karateclub KCAR naar WK in CuracaoZoomEind september zal het zonnige Curaçao volledig in het teken van Karate staan. Van donderdag 28 september tot zondag 1 oktober wordt daar namelijk het wereldkampioenschap WIKF Karate gehouden. Karateclub KCAR, met leden uit Eksel, Peer, Helchteren en Overpelt mag dit jaar liefst 10 atleten afvaardigen. Huib Fransen, Jolie Fransen en Brecht Evens uit Overpelt, Sidney Van Herreweghe en Sven Vandermeulen uit Peer, Thierry Starinieri uit Helchteren en Daphne Kuipers, Eva Kuipers, Indra Winters en Lars Winters uit Hechtel-Eksel zullen er strijden om een wereldtitel. We wensen hen veel succes!

Eksel B verliest van Lommel Kolonie

Woensdag 6 september 2017
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van Lommel KolonieEksel B heeft vanavond thuis verloren van Lommel Kolonie. Uitslag: 1-6.

Bezoek die neerslagradartoren eens

Woensdag 6 september 2017
Hechtel-Eksel - Bezoek die neerslagradartoren eensZoomVolgend weekend stelt de Vlaamse Milieumaatschappij opnieuw haar neerslagradartoren in Helchteren open voor het publiek. Op zaterdagavond kan je vanop 65m hoogte onbelemmerd het adembenemende uitzicht met de zonsondergang meepikken. Vroege vogels kunnen op zondag zelfs de zonsopgang vastleggen. De radar is op grote hoogte geplaatst en er zijn geen obstakels 360° rondom de toren. Bovenaan heb je dus een adembenemend uitzicht.
De neerslagradatoren meet (…) Het hele nieuwsbericht

Soraya van Soest overleden

Woensdag 6 september 2017
Hechtel-Eksel - Soraya van Soest overledenMaandag is Soraya van Soest overleden, de partner van Raf Vanderstraeten. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
Grensgevallen
De Stichting Werkgevers Euregio, die ca. 2600 bedrijven in de Euregio Maas-Rijn vertegenwoordigt, heeft de ‘SWE Euregiolocator’ opgericht, een onlinetool om het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en te bevorderen. De site toont een interactieve bedrijvenlandkaart met de belangrijkste lidbedrijven uit de hele Euregio Maas-Rijn uit 4 belangrijke sectoren: metaal- en elektrotechnische industrie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en bouwindustrie.

Maria Bernaschewice overleden

Dinsdag 5 september 2017
Hechtel-Eksel - Maria Bernaschewice overledenZaterdag is Maria Bernaschewice overleden, de weduwe van Stefan Perun. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

17 procent minder faillissementen

Maandag 4 september 2017
In juli en augustus zijn er in Limburg 57 faillissementen uitgesproken. Dat is 17 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In het arrondissement Tongeren daalde het aantal faillissementen zelfs met 30 procent.
De garagesector staat momenteel voor de meest ingrijpende transformatie ooit. Technologische innovatie, de groei van online handel en nieuwe maatschappelijke trends inzake sharing en carpooling stellen bijkomende eisen aan de beroepen van koetswerkhersteller, automecanicien en -dealer. Om de sector te ondersteunen, wordt donderdag het Europees Interreg-project Garage 4.0 gelanceerd. Via dat programma wordt er de komende jaren geld vrijgemaakt voor de bijscholing van garage-uitbaters en hun werknemers.

Wat kost een appartement?

Maandag 4 september 2017
De federale overheidsdienst heeft de gemiddelde verkoopprijs van appartementen gepubliceerd. De prijzen voor de elf door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (182.275), Hamont-Achel (206.803), Hechtel-Eksel (165.795), Heusden-Zolder (186.258), Houthalen-Helchteren (205.957), Lommel (205.138), Meeuwen-Gruitrode (geen gegevens beschikbaar), Neerpelt (190.984), Overpelt (224.568), Peer (180.661) én Tongeren (181.949).

Arsène Geyzen overleden

Maandag 4 september 2017
Hechtel-Eksel - Arsène Geyzen overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Arsène Geyzen overleden, de partner van Mieke Janssens. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Eksel B verliest van VC Amandina

Zondag 3 september 2017
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van VC AmandinaEksel B verloor deze namiddag op het veld van VC Amandina. Uitslag: 5-1.

Gemiddelde prijs bouwgronden

Zondag 3 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde prijs van de verkopen van de bouwgronden per vierkante meter gepubliceerd. De cijfers voor de elf door Internet bestreken gemeenten: Beringen (162), Hamont-Achel (119), Hechtel-Eksel (132), Heusden-Zolder (128), Houthalen-Helchteren (150), Lommel (147), Meeuwen-Gruitrode (146); Neerpelt (157); Overpelt (146), Peer (143) en Tongeren (121).

Hechtel verslaat Lummen

Zaterdag 2 september 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat LummenIn 3de Provinciale is Hechtel de competitie thuis begonnen met een zege. Tegen Lummen werd het 3-1. Na amper 1 minuut spelen werd de doorgebroken Cedriec VanHerck foutief gestopt in de 16. Hij zette zelf de strafschop om: 1-0. Dat was ook de ruststand na een zwakke eerste helft. Onmiddellijk na de pauze kwamen de bezoekers langszij via Roosen. De wedstrijd bleef weinig boeiend met nauwelijks doelgevaar. Toch wisten de Duinenjongens nog 2 keer te scoren. Mrgole en Overath hielden de punten thuis.

Eksel wint van Achel VV

Zaterdag 2 september 2017
Hechtel-Eksel - Eksel wint van Achel VVKFC Eksel heeft zijn intrede in Tweede Provinciale goed ingezet. Vanavond ging de club winnen tegen Achel VV. Uitslag: 0-2. Een own-doelpunt en een treffer van Sandy DePachter zorgden voor de onverwachte driepunter.

Nieuwe bvba: Rizo

Zaterdag 2 september 2017
Twee inwoners van Caïro hebben de bvba Rizo opgericht met zetel aan de Hechtelsebaan in Hechtel-Eksel. Doel van de vennootschap: import en export van dierenvoeding en paardenbenodigdheden, het organiseren van trainingen met sportpaarden en de aan- en verkoop van sportpaarden.

Gemiddelde woningprijzen

Zaterdag 2 september 2017
De federale overheidsdienst Economie heeft de gemiddelde verkoopprijzen van huizen gepubliceerd. De prijzen in de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (189.809), Hamont-Achel (191.138), Hechtel-Eksel (201.624), Heusden-Zolder (179.004), Houthalen-Helchteren (186.273), Lommel(189.740), Meeuwen-Gruitrode (224.889), Neerpelt (188.880), Overpelt (192.909), Peer (188.246) en Tongeren (162.449).

Niet niets

Zaterdag 2 september 2017
Hechtel-Eksel - Niet nietsZoomHij is al elf jaar niet meer onder ons, maar op deze dag in 1946 werd Billy Preston geboren, een toetsenist met een indrukwekkend palmares. Hij speelde met The Beatles en The Rolling Stones, iets wat weinigen kunnen zeggen. Maar hij is te horen op platen van tal van andere topartiesten. En ondertussen maakte hij nog zelf hits ook, zoals ‘Nothing From Nothing’. Er bestaat zelfs een bekende song die enkel opgebouwd is rond een geijkte uitdrukking van hem. Lees hier heel zijn verhaal.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Weer nachtvluchten vanop Kleine BrogelZoomNa de jaarlijkse zomerpauze bestaat de kans dat er vanop de vliegbasis Kleine Brogel opnieuw nachtvluchten worden uitgevoerd. Dat zou op maandag- en dinsdagavond het geval kunnen zijn. De vluchten kunnen dan duren tot middernacht. UPDATE Om de piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten, zal er in het najaar bij uitzondering op momenten ook op woensdagavond worden getraind, vernemen we.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel