Het overige nieuws

Dagprijs WZC bijna 4% gestegen

Woensdag 31 januari 2018
Op 1 mei van vorig jaar bedroeg de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in de woonzorgcentra in Limburg 53,95 euro, bijna 4 procent méér dan in 2016, inclusief de inflatie van 1,86 procent. Van alle Vlaamse provincies was de prijsstijging in Limburg daarmee de op een na sterkste. Dat blijkt uit een onderzoek van Zorg en Gezondheid. Die dienst vroeg op vraag van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen aan de Vlaamse woonzorgcentra welke dagprijzen (…) Het hele nieuwsbericht

Doe wat aan die kat

Woensdag 31 januari 2018
Hechtel-Eksel - Doe wat aan die katZoomVorig jaar kwamen er in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen. Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken. De gemeente Hechtel-Eksel geeft vanaf 14 februari kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin) om huiskatten te laten castreren/steriliseren. Deze bon kan je bij de milieudienst of op de gemeentelijke website aanvragen vanaf 14 februari, a rato van 1 bon per gezin.

Nieuwe bvba: Maupiler Stables

Woensdag 31 januari 2018
Kevin Maupiler uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Maupiler Stables opgericht met zetel aan de Hechtelsebaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import en export van paarden en het fokken van paarden.

Bestuurder bekneld in auto

Dinsdag 30 januari 2018
Vanavond is in de Eikelbosstraat in Eksel, ter hoogte van het militair domein, een auto tegen een boom gereden. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk. Zijn wagen werd zwaar beschadigd.

Ludo Thijs overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Hechtel-Eksel - Ludo Thijs overledenIn Leopoldsburg is zondag Ludo Thijs overleden, de echtgenoot van Nelly Winters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Fernanda Hurkmans overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Hechtel-Eksel - Fernanda Hurkmans overledenGisteren is Fernanda Hurkmans overleden, de echtgenote van Jean Habraken. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Thieu Bollen overleden

Dinsdag 30 januari 2018
Hechtel-Eksel - Thieu Bollen overledenGisteren is de uit Kleine Brogel afkomstige Thieu Bollen overleden, de echtgenoot van Anna Gielen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30, uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is eer daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Marie Louisa Vrijsen overleden

Maandag 29 januari 2018
Vandaag is de uit Eksel afkomstige Marie Louisa Vrijsen thuis overleden. Zij was 88 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Lindel. Begroetingsmoment: donderdag (17-17.30 uur).

Win een dvd - of een boek

Maandag 29 januari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boekZoomHelaas geen winnaar voor de cartoon van Elise Mertens. De jury vond geen enkele inzending echt de moeite waard. Daarom geven we volgende week twee dvd's weg aan de persoon die bij deze cartoon van Stijn Lodewijks een grappige tekst verzint. Wat zegt de patiënt als zijn vrouw hem vertelt dat hij er slecht uitziet?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!
Hechtel-Eksel - Koolmees op eerste plaats na vogeltelweekendZoomDe vogeltelling van afgelopen weekend heeft aangetoond dat de aanwezigheid van de merel in de Vlaamse tuinen een historisch dieptepunt bereikt als gevolg van het usutuvirus. Daarnaast stoot de koolmees voor het eerst in 5 jaar de huismus van de troon als meest getelde vogel. De huismus belandt op de 2de plaats. De kauw en de vink voerden een nek-aan-nekrace om de 3de plaats, die voorlopig gewonnen wordt door de kauw. Meer over de vogeltelling. (Foto Pierre Rutten)
Hechtel-Eksel - Kauw het meest gezien op speelplaatsenZoomAfgelopen week telden 3721 leerlingen van 260 Vlaamse klassen de vogels op hun speelplaats tijdens de Vogeltelweek voor scholen. Zoals verwacht blijft de kauw i(foto) ook dit jaar met voorsprong de vogelsoort die het meest aanwezig is op de Vlaamse speelplaatsen. Volgens de voorlopige resultaten wordt de kauw net als vorig jaar gevolgd door de zwarte kraai en de houtduif.
Tijdens de telling werden vooral de grotere vogelsoorten veel waargenomen, zoals kraaiachtigen en duiven. “Niet alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Hechtel

Zondag 28 januari 2018
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor HechtelZoomKFC Hechtel ging vandaag gelijk spelen op het veld van leider Kattenbos (foto's). Het werd 3-3. Cedriec Van Herck scoorde 3 keer voor de Duinenjongens. In de stand blijft Hechtel derde op 4 punten van de nieuwe leider, Bolderberg. (Foto's Jan Buyens)
Eksel B verloor met 2-1 van Berbroek Schulen. In de stand staat Eksel B dertiende met 16 punten uit 20 matchen.
Gelijkspel voor HechtelGelijkspel voor Hechtel
Zoom

Eksel verliest van Gruitrode

Zondag 28 januari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van GruitrodeEksel verloor deze namiddag een eerste keer in het eigen Sparrenstadion; tegen Gruitrode werd het 0-2. Eksel kan daardoor niet profiteren van het puntenverlies van zijn concurrenten en staat tweede op twee punten van Reppel. Gruitrode staat onderin de klassering en voetbalde ook naar dat beeld: de bezoekers trokken een gele, laagstaande muur op waartegen een enthousiast beginnend Eksel geen antwoord op vond. Nadat de bezoekers ook nog eens op voorsprong kwamen, werd de opdracht des te moeilijker voor KFC. (…) Het hele nieuwsbericht

Een tochtje met de mountainbike

Zondag 28 januari 2018
Hechtel-Eksel - Een tochtje met de mountainbikeZoommtbtochten.be is een nieuw initiatief van MTB Midden-Limburg. Het doel is iedereen de prachtige natuurgebieden in en rond Midden-Limburg te laten verkennen met de mountainbike. Daarom begeleiden zij tochten in deze adembenemende streek. Ze nemen je mee langs de mooiste trails en kennen diverse parcoursen, van beginners tot gevorderden. De tochten passeren langs de mooiste natuurgebieden die Midden-Limburg te bieden heeft. Vertrek van zo'n tocht (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Dames A He-voc winnen tegen leiderStalvoc - He-voc A 2-3 (19-25, 25-9, 23-25, 15-25, 11-15)
Stalvoc, de ongeslagen leider in de competitie, kreeg nog maar drie sets tegen in de hele competitie. De dames A van He-voc hadden dus niets te verliezen in deze match. Bij de opwarming bleek duidelijk dat het met de gezondheid van de He-voc-libero niet helemaal snor zat, waardoor de dames met toch al wat meer zenuwen en onzekerheden aan de match begonnen. Daar werd al snel duidelijk waarom Stal op die eerste plaats staat. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Volley: He-Voc wint van Avoc Achel

Zaterdag 27 januari 2018
Hechtel-Eksel - Volley: He-Voc wint van Avoc AchelIn de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van He-Voc vandaag weer gouden punten binnen gehaald. Ze gingen winnen bij Avoc Achel met 0-3 . De setstanden waren 13/25 ,23/25 en 17/25. In de stand gaan ze over Avoc naar de 9de plaats met 18 punten uit 14 wedstrijden.

Jos Evaert overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Hechtel-Eksel - Jos Evaert overledenDonderdag is de uit Wijchmaal afkomstige Jos Evaert overleden, de echtgenoot van Antoinette Jannis. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Louis Bomans overleden

Zaterdag 27 januari 2018
Hechtel-Eksel - Louis Bomans overledenDonderdag is de uit Meeuwen afkomstige Louis Bomans overleden, de echtgenoot van Hilda Engelen. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-129.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Tel de vogels in je tuin

Vrijdag 26 januari 2018
Hechtel-Eksel - Tel de vogels in je tuinZoomMorgen en overmorgen tellen duizenden Vlamingen de vogels in hun tuin of op hun balkon. Behoudt de huismus haar toppositie? Of scheren de koolmees of de vink dit jaar eindelijk hogere toppen? Tel mee en stuur je resultaten door naar Natuurpunt. Zo neem je deel aan het grootste vogelonderzoek in Vlaanderen. Hoe het werkt kan je hier lezen. (Illustratie: Eva Mouton voor Natuurpunt)

Henri Peeters overleden

Vrijdag 26 januari 2018
Hechtel-Eksel - Henri Peeters overledenGisteren is in Hechtel de uit Bocholt afkomstige Henri Peeters overleden, de echtgenoot van Tilly Colbers. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur).

Vanbiezenhout failliet

Vrijdag 26 januari 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de bvba Vanbiezenhout uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 25 februari ingediend worden.

Nieuwe bvba: Top-Class-Travel

Donderdag 25 januari 2018
De uit Hechtel afkomstige Willy Bongaerts uit Houthalen-Helchteren en Ludo Vanderspikken uit Hasselt hebben de bvba Top-Class-Travel opgericht met zetel aan de Muggenstraat in Hasselt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren van reizen en het leveren van taxidiensten.

7,3 procent 80-plussers in 2030

Donderdag 25 januari 2018
Bevolkingsprognoses leren dat de Limburgse bevolking in 2030 voor 7,3 procent zal bestaan uit 80-plussers. Alleen in West-Vlaanderen zal dit percentage hoger liggen, namelijk 8,9 procent.

Limburgers hebben meeste zonnepanelen

Donderdag 25 januari 2018
Limburg scoort het best van alle Vlaamse provincies wat betreft het percentage gezinnen met een installatie van zonnepanelen, namelijk 13,2 procent. Voor heel Vlaanderen is dat 8,6 procent. (Bron: provincie Limburg).

Website Slachtofferhulp gaat online

Donderdag 25 januari 2018
Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De (…) Het hele nieuwsbericht

Gevonden fietsen op één website

Donderdag 25 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Gevonden fietsen op één websiteZoomWerd je fiets gestolen? En heb je hem nog niet terug? Surf dan eens naar www.gevondenfietsen.be.  Daar worden alle gevonden fietsen getoond op één website.

Nu zilver voor Lamine Guisse

Woensdag 24 januari 2018
Na zijn 2 gouden medailles op het provinciaal kampioenschap Indoor van 2 weken geleden in Heusden kon Lamine Guisse uit Eksel zondag bevestigen bij het hinkstapspringen op het Vlaams Kampioenschap Indoor voor Cadetten en Scholieren in de Topsporthal in Gent. Hij behaalde daar een zilveren medaille met een sprong van 11m38, meteen goed voor een verbetering van zijn persoonlijk record met 60cm en een nieuw clubrecord voor Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN). In de Belgische ranglijst bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Heidebrand op militair domein

Dinsdag 23 januari 2018
Op het militair domein brak deze namiddag een heidebrand uit. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Jos Cuijvers overleden

Dinsdag 23 januari 2018
Hechtel-Eksel - Jos Cuijvers overledenZaterdag is de uit Beverlo afkomstige Jos Cuijvers overleden, de echtgenoot van Elsa Thoelen. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten.

Brochure Welkom Wolf!

Dinsdag 23 januari 2018
Hechtel-Eksel - Brochure Welkom Wolf!ZoomSinds er een wolf werd gespot in Koersel staat het dier terug volop in de actualiteit en zitten veel mensen met vragen. In de brochure 'Welkom Wolf!' lees je alles over wolven en hun boeiende levenswijze. Je vindt er ook een antwoord op de vraag of wolven gevaarlijk zijn, en je leert wat je kan doen als je denkt een wolf gezien te hebben. Je kan de brochure gratis downloaden via deze link. Je kan de brochure ook per post toegestuurd krijgen door 2 euro per exemplaar over te maken op rekening BE70 0688 9316 6125 van Landschap vzw.

Win een dvd - of een boek

Maandag 22 januari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boekZoomDe successen van Elise Mertens laten zien hoeveel talent er bij ons zit. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om er onze wekelijkse cartoon aan te wijden. Op die cartoon ziet u de microfoon van "Aussie TV" aan Elise vragen hoe het komt dat Limburg zoveel goede tennisspelers telt. En wat antwoordt Elise dan? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 22 januari 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet aantal Roodkapjes in de reacties van onze lezers was niet te tellen en ook de grootmoeders kwamen talrijk voorbij. De jury vond de inzending van Carine Schuurmans de beste. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Foto's bij de brandweer

Maandag 22 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Wil je een originele foto voor de communie of het lentefeest van zoon of dochter? Dan is een foto van bij de brandweer misschien wel een idee. UPDATE De brandweerkazernes van Bree, Leopoldsburg, Lommel of Neerpelt zetten op woensdag 21 maart van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor je open. Inschrijven doe je via info[!]hvznl.be. Voor een fotograaf moet je zelf zorgen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Karen Kerkhofs trekt CD&V-lijst

Maandag 22 januari 2018
Karen Kerkhofs wordt de lijsttrekker van CD&V bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat is bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van CD&V Hechtel-Eksel. Mevr. Kerkhofs is 39 en HR-manager bij Sint-Oda in Overpelt. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

Man (21) gewond bij botsing

Zondag 21 januari 2018
Deze namiddag botsten twee auto's op de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Daarbij is een twintiger uit Peer gewond geraakt.

Gelijkspel voor Hechtel FC

Zondag 21 januari 2018
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Hechtel FCFC Hechtel heeft vandaag thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen rode lantaarn Sporting Grote Brogel. Hechtel liet daardoor de kans liggen om mee aan de leiding te komen. Hechtel heeft na 17 wedstrijden 34 punten. In de rand vernamen we ook nog dat topschutter Cedriec Vanherck volgend seizoen naar Meeuwen trekt.
Eksel B verloor met 1-3 van Thes Sport en staat dertiende met 16 punten uit 19 matchen.

HE-Voc verliest van Riemst

Zondag 21 januari 2018
Hechtel-Eksel - HE-Voc verliest van RiemstHe-voc - Riemst : 0-3 (19-25, 18-25, 16-25)
De mannen van Tom Kenens hebben hun goede prestatie van vorige week tegen Bolderberg niet kunnen herhalen en moesten hun meerdere erkennen in een Riemst dat sterker was in elk onderdeel. He-voc begon nochtans sterk met een bommetje en kill van Bram Jansen, 8-7. Stijn Paesen doet hem dat na met twee mooie plaatsballen, 13-12. Met een ace en een blok op Jard Claessens komt Riemst de eerste keer voor, 16-17. Riemst is dan sterker in de rally via de (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel A wint in Stal

Zaterdag 20 januari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A wint in StalZoomEksel A heeft vanavond met 1-2 gewonnen op het veld van Stal, na doelpunten van Thomas Beyen en Bart Rutten. Eksel staat nu aan de leiding met 39 punten uit 18 wedstrijden en heeft 2 punten voorsprong op Reppel dat morgen in Lutlommel speelt. UPDATE Hoe men in Koersel de wedstrijd zag, kunt u hier lezen.
Sedert enkele jaren wordt gewerkt aan een “Avifauna van Limburg”. Deze eerste provinciale avifauna-publicatie in België zal alle gekende informatie over de Limburgse vogels bevatten. Inmiddels zijn de databanken klaar. Tientallen auteurs zijn bezig met het schrijven van teksten. Nu wordt het tijd voor het fotoluik, want (vogel)foto’s gaan uiteraard een belangrijk onderdeel van deze publicatie zijn. Daarom doet het provinciebestuur een warme oproep aan alle vogelfotografen om een bijdrage te leveren. Men hoopt op een brede keuze van foto’s zodat deze eerste provinciale avifauna in België niet alleen zeer informatief gaat zijn maar ook rijk geïllustreerd met foto’s. Meer info: bartgabriels[!]hotmail.com.

Vijf nieuwe ambulances

Vrijdag 19 januari 2018
Hechtel-Eksel - Vijf nieuwe ambulancesZoomMet meer dan vijfduizend ambulanceoproepen op jaarbasis (5.328 in 2017) vormt de geneeskundige hulpverlening een belangrijke taak van de hulpverleningszone Noord-Limburg. Aangezien de huidige zes ambulances aan vervanging toe waren, werden er vijf nieuwe aangekocht voor een totaal bedrag van 916.845 euro. De wagens zijn nu reeds voorzien van de nieuwe 'striping' zoals dit eind vorig jaar op federaal vlak beslist werd. Tevens is er een optreksysteem voorzien voor de brancard, zodat heffen en tillen van patiënten niet meer nodig is. Alle 104 ambulanciers van de zone kregen ondertussen ook al een speciale opleiding om met de nieuwe voertuigen te rijden en te werken. (Foto's Jan Buyens)
Vijf nieuwe ambulancesVijf nieuwe ambulances
Zoom

Nieuwe bvba: Vrolijkx

Vrijdag 19 januari 2018
Jeroen Vrolijkx uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Vrolijkx opgericht met zetel aan de Akkerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer consulting op het gebied van beheer en management, de aan- en verkoop van software en het leveren van webhostingdiensten.

Nieuwe bvba: Wim Wuytens

Vrijdag 19 januari 2018
Wim Wuytens en Caroline Nuyts, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Wim Wuytens opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de activiteiten van grafische designers en van fotograaf.
Hechtel-Eksel - Nog 20.000 euro nodig voor insectengebiedZoomNatuurpunt heeft tot nog toe al 160.000 euro opgehaald via crowdfunding voor het ‘Insectengebied Balimheide’, de 48ha die de vereniging koopt op Kristalpark III in Lommel. U weet dat daar onder meer de uiterste zeldzame Lentevuurspin (foto) huist, en nog een reeks andere zeldzame dieren. 160.000 euro, dat betekent dat er nu nog 20.000 euro nodig is! Wie aanvankelijk twijfelde kan nu wél over de brug komen... Meer info U kunt ook dadelijk storten op BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding "Project 8898 Insectengebied Balimheide". Voor elke gift vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest in de loop van de maand april, volgend op het jaar dat u de gift deed.

Teutenbosloop uitgesteld

Donderdag 18 januari 2018
De storm van vandaag heeft in Lommel veel schade aangericht op het parcours van de bosomloop. Daardoor zou het onverantwoord en onveilig voor de lopers zijn om zondag de Teutenbosloop te laten doorgaan. De bosloop “ Lommel Soeverein” wordt daarom verschoven naar 11 maart 2018.

Stormschade gezien?

Donderdag 18 januari 2018
Hebt u vandaag ergens in de buurt stormschade opgemerkt? Een omgewaaide boom? Een weggewaaid dak? Mail een foto: redactie[!]internetgazet.be!

Minder vis door storm in IJsland

Woensdag 17 januari 2018
Het weer zit in België niet echt mee maar in IJsland is het nog een stuk erger. Sneeuwstormen, zeer hoge windsnelheden en lawines zorgen ervoor dat de visserij danig verstoord is. Daardoor is er minder vis op de markt en dat laat zich ook voelen bij ons in de supermarkten. "Zo zal er de komende dagen minder kabeljauw, schelvis, roodbaars en zeewolf zijn", vertelt Sofie Vancolen van de aankoopdienst van de groep Colruyt.
Vanwege het verwachte slechte weer activeert de FOD Binnenlandse Zaken vanaf middernacht het nummer 1722. Op dat nummer mag je bellen als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast of stormschade. Het is de bedoeling dat daardoor het nummer 112 alleen gebruikt wordt wanneer mensen zich in een mogelijk levensbedreigende situatie bevinden. Wel kan het op het nummer 1722 even duren voor er opgenomen wordt als het druk is. Haak dan niet in, want dan kom je opnieuw achteraan in de wachtrij terecht. Zodra het slechte weer achter de rug is, wordt het nummer 1722 weer gedeactiveerd.

Moet er nog vlees zijn?

Dinsdag 16 januari 2018
Om over na te denken
In oktober 2017 - de meest recente cijfers - werden in België 81.157 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedraagt 1.001.459 stuks, het aantal geslachte kippen 25.587.859. (Bron: Statbel)

Hinderpremie voor 273 ondernemers

Dinsdag 16 januari 2018
273 Limburgse ondernemers hebben gebruik gemaakt van de vorig jaar ingevoerde hinderpremie. De premie is bestemd voor kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden door wegen- en infrastructuurweken voor hun deur. Bedrijven met maximaal 9 werknemers kunnen een compensatie krijgen van 2.000 euro.

Nieuwe bvba: Akay Services

Dinsdag 16 januari 2018
Akin Aykum uit Hechtel-Eksel en Mustafa Aykum uit Koersel hebben de bvba Akay Services opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beringen. Tot het doel van  de vennootschap behoren onder meer personeelsselectie en vorming, de tijdelijke tewerkstelling van uitzendkrachten én de uitbating van een takeldienst en koerierdienst.

'Toast Literair' in De Geer

Maandag 15 januari 2018
Iris Penning bracht in 2016 "Spreken met suiker" uit. "Zoet & D'rop" is dan weer de laatste tussendoordichtbundel van Jee Kast, over liefde in al haar vormen. Hem ken je ongetwijfeld van de talentenshow Belgium’s got talent! Samen brengen Iris Penning en Jee Kast een greep uit hun werk, op elkaar afgestemd, voorgeproefd en goedgekeurd. Datum: zondag 21 januari; locatie: De Geer; Tijdstip: 09u00: ontbijt - 10u00: poëzie en muziek. Prijs: €10. Tickets online via www.hechtel-eksel.be/tickets of via het vrijetijdsloket!

Win een dvd - of een boek!

Maandag 15 januari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet was al wolf geblazen tijdens afgelopen weekend. Gelukkig was het geen weerwolf! Maar de wolf was wel in Bosland, waar boswachter Eddy Ulenaers  zijn pootafdruk kon vastleggen, en misschien staat hij - de wolf -  vandaag of morgen achter je tuintje te kijken of hij geen soortgenoot ziet. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot deze cartoon. Wat zegt de boswachter als hij in de verte een wolf ziet lopen? Stuur uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel!

Josephine Vreyken overleden

Maandag 15 januari 2018
Hechtel-Eksel - Josephine Vreyken overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Josephine Vreyken overleden, de weduwe van Mathieu Geuens. Ze was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Lommel-Heeserbergen. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Yvonne Geuens overleden

Maandag 15 januari 2018
Hechtel-Eksel - Yvonne Geuens overledenDonderdag overleed de uit Hechtel afkomstige Yvonne Geuens, de weduwe van Amaury Laporte. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Orye in Borgloon, gevolgd door de bijzetting in de urnenkelder op de begraafplaats van Hoepertingen.

Wie won de dvd?

Zondag 14 januari 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Jef Brebels. Hij kwam met dit tekstje voor de werknemer voor de dag. Velen lieten die werknemer zeggen dat hij niet Jansen heette, anderen lieten hem zeggen dat hij al verscheidene kinderen hàd. Maar klaarblijkelijk was het geen gemakkelijke opgave. Straks een nieuwe! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat KVV Heusden-ZolderFC Hechtel is deze namiddag gaan winnen tegen KVV Heusden-Zolder. Uitslag: 2-6. Na 11 minuten stond het al 0-3 via Wesley Vermijl, Cedriec Vanherck en Gert Overath. Vlak voor (via strafschop) en na rust milderde Heusden-Zolder tot 2-3. Daarna nam Cedriec Vanherck alle twijfels weg door nog 3x te scoren. Hechtel staat derde in de stand met 33 punten uit 16 wedstrijden en op drie punten van leider Bolderberg.
Eksel B
verloor met 3-0 van Lommel-Kolonie en staat na 18 wedstrijden met 16 punten dertiende in de stand.

HE-VOC verslaat Bolderberg

Zondag 14 januari 2018
Hechtel-Eksel - HE-VOC verslaat Bolderberg2e div. Heren: Bolderberg - He-voc : 0-3 (15-25, 19-25, 15-25)
Dé verrassing van de speeldag was toch wel deze match. Een ontstellend zwak Bolderberg bakte er niets van. Het moet gezegd dat de verdediging van He-voc met een ijzersterke libero Nils Gielen alles van de vloer haalde. Bolderberg daarentegen stapelde de fouten op.
In de eerste set speelde He-voc zonder complexen met Jard Claessens en Ruben Van Dijck aan het kanon. Met bloks van Tom Broeckx en Jard Claessens liep (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel A wint van Turkse

Zaterdag 13 januari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A wint van TurkseEksel A heeft vanavond Turkse verslagen. Uitslag: 2-1.
Eksel heeft bloed, zweet, tranen en Sandy De Pachter nodig gehad om ook zijn tweede wedstrijd van het nieuwe jaar te winnen. Het raakte pas in de slotfase voorbij subtopper Turkse. Hoewel   Bertrands met een afstandsschot voor het eerste gevaar zorgde, was de beginfase toch voor de bezoekers. Tot driemaal toe werd doelman Vrysen bedreigd, maar de goal viel aan de overkant: Bertrands toonde een staaltje van zijn kunnen en dribbelde de (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf gespot in Bocholt

Zaterdag 13 januari 2018
Hechtel-Eksel - Wolf gespot in BocholtZoomVoor het eerst in meer dan 100 jaar is er een wolf gespot in Vlaanderen, meer bepaald in Bocholt. Dat meldt de VRT. Het dier is uitgerust met een zendertje en kwam vanuit Duitsland via Nederland naar Bocholt waar het dier werd gedetecteerd in het Kempen-Broek. UPDATE Boswachter Eddy Ulenaers maakte enkele dagen geleden een foto van een pootafdruk (foto) van een wolf in Bosland, meldt hij op Facebook. (Foto Eddy Ulenaers)

Etienne Vernijns overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Hechtel-Eksel - Etienne Vernijns overledenGisteren is Etienne Vernijns overleden, de echtgenoot van Irene Dullers. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Eddy Schrooten overleden

Vrijdag 12 januari 2018
Hechtel-Eksel - Eddy Schrooten overledenWoensdag is Eddy Schrooten overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Weer intensief controleweekend

Donderdag 11 januari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Weer intensief controleweekendMorgen/vrijdagavond start opnieuw een weekend vol wegcontroles: de politie is dan op zoek naar chauffeurs die teveel hebben gedronken. De start wordt gegeven om 18 uur en de actie duurt tot maandag 15 januari 6 uur.

Henri Froeyen overleden

Woensdag 10 januari 2018
Hechtel-Eksel - Henri Froeyen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Henri Froeyen overleden, de weduwnaar van Theresia Kuppens. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

586 festivalgangers betrapt op drugs

Woensdag 10 januari 2018
Hechtel-Eksel - 586 festivalgangers betrapt op drugsVorig jaar werden in totaal 586 onmiddellijke minnelijke schikkingen gegeven aan personen die betrapt werden met een gebruikershoeveelheid drugs op festivals in Limburg. Hiervan werden er 409 onmiddellijk betaald via bankterminal en 177 via overschrijving. 53 personen werden gedagvaard wegens niet-betaling. Zij werden door de rechtbanken in Hasselt en Tongeren veroordeeld tot geldboetes, werkstraffen of eventuele probatie-opschortingen, afhankelijk van de aangetroffen hoeveelheden, de antecedenten en hun aanwezigheid op de zitting.

Lucette Vandeloo overleden

Woensdag 10 januari 2018
Hechtel-Eksel - Lucette Vandeloo overledenZondag is de uit Eksel afkomstige Lucette Vandeloo overleden, de weduwe van Albert Tournel. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Laat je kat onvruchtbaar maken

Dinsdag 9 januari 2018
Helaas worden nakomelingen van gewone huiskatten later vaak zwerfkatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2017 kwamen in de Limburgse asielen samen zo'n 4.000 katten binnen! Laat je huiskat of kitten daarom tijdig onvruchtbaar maken, adviseert de provincie.
Als extra stimulans geven sommige gemeenten kortingsbonnen weg van 15,00 euro (kater) en 25,00 euro (kattin). Deze bonnen kan je bij de milieudienst aanvragen vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.
Deelnemende gemeenten die op 5 januari 2018 reeds bevestigd hebben om kortingsbonnen te voorzien: Bocholt, Genk, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heers, Leopoldsburg, Meeuwen-Gruitrode, Sint-Truiden en Tongeren.

Gerarda Wuyts overleden

Dinsdag 9 januari 2018
Hechtel-Eksel - Gerarda Wuyts overledenZaterdag is de uit Hechtel afkomstige Gerarda Wuyts overleden, de weduwe van Pierre Van Vlierden. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.

Scavone blijft Eksel A trainen

Maandag 8 januari 2018
Daniel Scavone zal ook volgend jaar tweede provincialer Eksel A trainen. Dat is bij de club vernomen.

Minder ongevallen met gewonden

Maandag 8 januari 2018
In alle Vlaamse provincies is tijdens de eerste negen maanden van 2017 het aantal ongevallen met gewonden gedaald. De daling was het sterkst in Limburg (-14,5%). (Bron:Vias Institute)

Jules Baeten overleden

Maandag 8 januari 2018
Hechtel-Eksel - Jules Baeten overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Jules Baeten overleden, de weduwnaar van Yvonne Maesen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in aula 't Sant in Hechtel.

Wie wint de dvd?

Zondag 7 januari 2018
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomDe jaarwisseling is achter de rug, dus kunnen we er weer tegenaan gaan met onze wedstrijd waarin aan de lezer gevraagd wordt een grappig tekstje te verzinnen voor het lege tekstballonnetje in de cartoon van Stijn Lodewijks. Hoe reageert de man links op de wensen van zijn werkgever? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Eksel A wint van Anadol

Zondag 7 januari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A wint van AnadolEksel A heeft deze namiddag gewonnen van FC Anadol. Uitslag: 1-5. Voor Eksel scoorden Sandy DePachter(2), Weckx, Dries Bertrands en Elia. De thuisploeg eindigde de match met 9, na twee rode kaarten. Eksel A blijft 2de in de stand met 33 punten.
Hechtel FC speelde thuis 1-1 gelijk tegen Bolderberg. De thuisploeg liet daardoor de kans liggen om mede-leider te worden. De duinenjongens kwamen na 14 min. 1-0 voor via topschutter Cedriec Vanherck. Maar dan viel de wedstrijd helemaal stil. Slordig (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel B verslaat Amandina

Zaterdag 6 januari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel B verslaat AmandinaIn Vierde Provinciale heeft Eksel B vanavond subtopper Amandina verslagen met 3-1. Eksel was nochtans al snel op achtervolgen aangewezen nadat Jordens de bezoekers na 10 minuten op voorsprong bracht. Amandina hield de score lang op het bord en kon de drie punten al ruiken, tot Michiel Fransen Eksel op 3 minuten van het einde terug op gelijke hoogte bracht. KFC rook bloed en Matthias Beyen scoorde vrijwel onmiddellijk daarna de 2-1. Het feestje werd helemaal compleet nadat Joachim Bomans (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 werden in Limburg 6.196 nieuwe ondernemingen opgestart. Vorig jaar was het beste jaar van de 21ste eeuw op het vlak van het aantal starters in Limburg. 'Vorig jaar kondigden we trots aan dat het record dat in 2010 gevestigd werd (met 5.669 starters) voor het eerst terug werd verbroken, na de daling tussen 2011 en 2013 en de heropleving sinds 2014', stelt VOKA.
Hechtel-Eksel - Politieactie rond (brom)fietsverlichtingVan 8 tot en met 12 januari gaan de Limburgse politiekorpsen weer aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kunnen ze een “jongeren-pv” aan de broek krijgen - en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.
Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen, zo meldt het provinciebestuur.

670 bedrijven op de fles

Donderdag 4 januari 2018
In Limburg zijn in 2017 670 bedrijven failliet verklaard. Dat is 2,3 procent minder dan in 2016. Door de falingen gingen 1.355 jobs verloren.

Avondonderwijs verpleegkunde

Woensdag 3 januari 2018
Hogeschool PXL in Hasselt start als eerste onderwijsinstelling in Limburg met een avondtraject voor de vierjarige bacheloropleiding Verpleegkunde. Dit traject is bedoeld voor werkstudenten, die dus minstens 80 uur per maand werken. De hogeschool wil hiermee tegemoetkomen aan de groeiende nood aan verpleegkundigen in de provincie.

Fien Byloos overleden

Woensdag 3 januari 2018
Hechtel-Eksel - Fien Byloos overledenIn Eksel is gisteren de uit Kleine Brogel afkomstige Fien Byloos overleden, de weduwe van Albert Loos. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Grote Brogel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Code Oranje: hevige rukwinden

Dinsdag 2 januari 2018
Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en geeft de code oranje. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het stevig waaien. In Limburg neemt de windkracht toe tot windkracht 6 tot 7. Tijdens het tweede deel van de nacht en morgenochtend kunnen de rukwinden oplopen tussen 90 en 120 km/h. Plaatselijk kunnen er felle buien ontstaan met onweer waarbij nog zwaardere windstoten niet uitgesloten zijn. Plaatselijk kan schade of hinder verwacht worden. Daarom wordt vandaag vanaf 20:00 uur het nummer 1722 geactiveerd. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel 112 alleen als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.
Vrachtwagens die de N73 tussen Kessenich en Leopoldsburg willen gebruiken, moeten voortaan een kilometerheffing betalen. Reden: zwaar vrachtvervoer gebruikte de gewestweg die Limburg van oost naar west doorkruist, meer en meer als sluipweg om op die manier de kilometerheffing op de snelwegen te ontwijken.

Gelukkig nieuwjaar!

Maandag 1 januari 2018
Hechtel-Eksel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst van harte alle lezers, adverteerders en medewerkers een prachtig nieuw jaar, in goede gezondheid!
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel