Het overige nieuws

Nieuwe bvba: ME.DB Invest

Dinsdag 30 april 2019
Michael Eerdekens en Deborah Boes, beiden uit Bree, hebben de bvba ME.DB Invest opgericht met zetel aan de Hanegreefstraat in Hechtel-Eksel. Het gaat om een onderneming in onroerende goederen.
Hechtel-Eksel - Opening 'Fietsen door de bomen' in juniZoomHet project "Fietsen door de Bomen" wordt in juni geopend voor de fietsers. Dat meldt visitlimburg.be. De werken op het terrein zelf, vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland vlotten goed. Begin april was de cirkel in de bomen rond. De kraan werd op 16 april afgebroken, want voor de verdere werken is er geen bouwkraan meer nodig.
Nu is men volop bezig met het monteren van de draadnetten. Deze zorgen samen met de leuning voor een veilige fietsbeleving. Begin mei zal er gestart worden met het bouwen van die leuning.
Verder dient de aansluiting met het bestaande fietspad nog in orde gebracht te worden en dan zitten we in de laatste rechte lijn naar de opening in juni! (Foto Bosland)
Hechtel-Eksel - Balletjes slaan op kampioenschap tafeltennisZoomZondag vonden de Vlaamse kampioenschappen tafeltennis plaats. Josephine (links) behaalde de 1e plaats bij de dames +70 en Christiane de 3e plaats bij de dames +50. Proficiat!

Van Eindhoven Airport naar Irak

Dinsdag 30 april 2019
Vanaf eind april start de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines chartervluchten vanaf Eindhoven Airport naar de steden Erbil en Suleimaniya, beide gelegen in de Koerdische regio van Irak. Naast deze twee Irakese steden gaat Freebird Airlines ook de Egyptische badplaats Hurghada verbinden met Eindhoven. De maatschappij vliegt tijdens het zomerseizoen (tot eind oktober) eens per week naar deze drie bestemmingen. Er wordt gevlogen met een Airbus A320 met een capaciteit van 180 stoelen.
Momenteel krijgen zo'n 2.900 Limburgers een leefloon. De leeftijdscategorie 24-44 telt de meeste leefloontrekkers, namelijk 1.250. Er zijn meer vrouwen die een leefloon hebben dan mannen.
Hechtel-Eksel - Overmorgen de 1-meiparade in GenkZoomGenk, de stad met de meeste camera's van Limburg... (Cartoon: Fobie)
Twee op drie Limburgse bedrijven hebben investeringsplannen in het komende jaar, zo blijkt uit een rapport van Unizo en VKW Limburg. Obstakels om te investeren zijn de hoge fiscale en sociale lasten en vooral het gebrek aan geschikt personeel.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 28 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Yvonne Tielens overleden

Zondag 28 april 2019
Hechtel-Eksel - Yvonne Tielens overledenVrijdag is in WZC Den Boogerd in Eksel de uit Helchteren afkomstige  Yvonne Tielens overleden, de weduwe van Alfons Oomsels. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuw kunstwerk van Boud Ceyssens

Zaterdag 27 april 2019
Er is weer een nieuw kunstwerk van beeldend kunstenaar Boud Ceyssens uit Hechtel. Het 120 kilo wegende beeld, gegoten in aluminium, heeft een plaats gekregen in stadspark de Motten in Tongeren.
Hechtel-Eksel - Eindronde: Eksel verslaat Bregel SportIn de eindronde van tweede provinciale (bijkomende stijgers) heeft FC Eksel Bregel Sport geklopt. Uitslag: 3-2.

Avondvluchten vanaf vliegbasis KB

Zaterdag 27 april 2019
De avondvluchten van de luchtmachtbasis in Kleine Brogel duren sinds deze maand weer langer:
- van 1 april tot 31 mei (huidige periode): elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond mogelijk avondvluchten tot 24 uur. Opgelet: er is een extra nachtvlucht op woensdag 8 mei;
- van 1 juni tot 31 augustus: elke werkdag tussen 8 en 17.30 uur. Opschorting van de nachtvluchten tot 31 augustus;
- van 1 september tot 31 oktober: elke werkdag tussen 8 en 17 uur, en op (…) Het hele nieuwsbericht

Vlinders kweken in de school

Vrijdag 26 april 2019
Hechtel-Eksel - Vlinders kweken in de schoolZoom42 klassen uit de Boslandgemeenten gaan de komende 5 weken aan de slag met het kweken van vlinders op school. Ze ontvingen daarvoor het educatief pakket “Vlinders van Bosland” waarbij ze bijleren over het belang van vlinders en zelf aan de slag gaan met het kweken van vlinders in de klas. Tijdens deze 35 dagen doorlopen ze de levenscyclus van eitje tot vlinder: van eitje tot rups, rups tot pop en pop tot vlinder. De vlinders worden tenslotte losgelaten in de vrije natuur.
Bosland (…) Het hele nieuwsbericht

Koud en nat weekend

Vrijdag 26 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud en nat weekendZuidwestelijke luchtstromingen brengen vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken. Daarbij staan regen en buien op het programma. Bovendien staat er ook een strak windveld en zijn er zware windstoten mogelijk. Tijdens het weekend bereikt gevoelig koudere lucht onze regio en presteert het kwik ondermaats. Na het weekend wordt het rustiger, droger en wat zachter.
Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden. Het blijft meestal droog en het kwik bereikt een graad of 17. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Paardensector in Limburg groeit

Donderdag 25 april 2019
Hechtel-Eksel - Paardensector in Limburg groeitZoomLimburg telt momenteel 37.000 paarden en het economisch belang daarvan mag niet onderschat worden. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de Provincie Limburg. Er wordt soms wel eens over geklaagd dat de paardensector veel landbouwgrond inneemt. Maar uit cijfers blijkt dat dat vooral in de buurt van Oudsbergen-Peer-Bocholt, Lummen en Lanaken het geval is. Dat komt onder meer door enkele befaamde stoeterijen. (Bron: Radio 2)

Zondag de Bosland ATB Challenge

Donderdag 25 april 2019
Zondag wordt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" gereden, een chronorit voor ATB-ers/MTB-ers van ca. 90km doorheen het prachtige Bosland met start en aankomst op de Scoutsrally in Pelt. 483 sportievelingen hebben zich daarvoor ingeschreven; onder hen 21 vrouwen en 21 Nederlanders. Het startschot wordt gegeven om 9 uur. De snelste deelnemers worden weer aan de aankomst verwacht even na 12 uur. De organisatie steunt met de inkomsten het goed doel "vzw Kleine Prins".

Ondertussen, op de E314...

Donderdag 25 april 2019
Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf komende maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 
Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Eindronde: Bregel - Eksel 4-0

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Eindronde: Bregel - Eksel 4-0In de eindronde van tweede provinciale heeft KFC Eksel met 4-0 verloren op het veld van Bregel Sport.

Opgepast, ik ben giftig

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Opgepast, ik ben giftigZoomDe mooie rode kleur van deze Sint-Jacobsvlinder is een waarschuwingskleur. De rupsen van deze vlinders voeden zich met Sint-Jacobskruid, een fel giftige plant. Zowel de rups als de vlinder zijn drager van dit gif, dat hen bescherming biedt tegen eventuele belagers. (Pierre Rutten)

Expo 'Handwerken en bloemen'

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Expo 'Handwerken en bloemen'ZoomOp paaszondag en -maandag organiseerden de dames van de Handwerkclub en van de Bloemschikclub van KVLV Hechtel in O.C. De Schans hun traditionele tentoonstelling. Die +kon op de belangstelling rekenen van heel wat bezoekers uit de eigen en de omliggende gemeenten. De dames mochten zelfs belangstellenden verwelkomen uit Zuid-Limburg en Vlaams-Brabant! De aanwezigen waren vol lof over de kwaliteit van de getoonde werken en over de bijzonder verzorgde presentatie. Met een 180-tal handwerken en meer dan 100 bloemstukken oogde de tentoonstelling inderdaad opmerkelijk mooi. Ook de zaalschikking en de uitgekiende tafelversiering ontlokten bij veel bezoekers woorden van waardering. Maandagnamiddag kregen ook de kinderen de gelegenheid om hun knutselhandigheid tentoon te spreiden. (Jan Vliegen)

Michel Snoeckx overleden

Woensdag 24 april 2019
Hechtel-Eksel - Michel Snoeckx overledenZaterdag is de uit Eksel afkomstige Michel Snoeckx overleden, de weduwnaar van Jacky Meuris. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Amstel Gold Race voorspelbaar?

Zondag 21 april 2019
Hechtel-Eksel - Amstel Gold Race voorspelbaar?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
Vrijdag was het 180 jaar geleden dat het “Verdrag van Londen” werd ondertekend en de scheiding van beide Limburgen een feit werd. België bleef lang hopen om Nederlands-Limburg weer in te lijven, het laatst nog na de Eerste Wereldoorlog, maar zonder succes. VRT-Nieuws brengt die verjaardag in een mooi artikel in herinnering. 

Het is Pasen...

Zaterdag 20 april 2019
Hechtel-Eksel - Het is Pasen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Toeristische fietsverhuur in de liftZoomHet gaat goed met de toeristische fietsverhuur in Limburg. Er zijn in maart en april van dit jaar 23 procent meer fietsen verhuurd dan in die maanden vorig jaar. In totaal gaat het om ruim 4.100 fietsen tot nu dit jaar.
Wie in Limburg een appartement huurt, betaalt daar gemiddeld 658 euro per maand voor. Dat blijkt uit gegevens van de Confederatie van Immobiliënberoepen van België. De huur van een rijhuis kost gemiddeld 740 euro, voor een huis in halfopenbebouwing moet je gemiddeld 784 euro neertellen, voor een vrijstaande woning 813 euro. Een studio huren kost gemiddeld 442 euro per maand. Wil je in een villa wonen, dan dok je maandelijks 1.177 euro.

Paasfeest bij Samana

Zaterdag 20 april 2019
Hechtel-Eksel - Paasfeest bij SamanaZoomWoensdag vierden zowat 170 leden van Samana het paasfeest in de grote zaal van OC De Schans. Na de eucharistieviering en een optreden van een groep van Monsheide werd er genoten van een koude schotel. En daarna was het tijd om Rosa Reymen in de bloemetjes te zetten: maar liefst 30 jaar zette ze zich als vrijwilligster in voor de vereniging. Aan het eind van het feest was er nog een tombola en vervolgens ging iedereen met een goed gevoel terug naar huis. (E.R. - Samana Hechtel)

Oudere zuiden, jongere noorden

Vrijdag 19 april 2019
De bevolking van Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden, Wellen, Borgloon, Voeren, Zutendaal, Lanaken, Riemst, Halen, Lummen en Hamont-Achel had vorig jaar een ouder leeftijdsprofiel dan Limburg. Als we de provincie geografisch opdelen in een noordelijke en een zuidelijke helft, dan komen gemeenten met een ouder leeftijdsprofiel, op Hamont-Achel na, alleen voor in het eerder zuidelijker deel. Ook in 2018 heeft de bevolking van Beringen en Houthalen-Helchteren een veel jonger leeftijdsprofiel dan Limburg. (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Haspengouw...

Vrijdag 19 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Haspengouw...ZoomHet weekend belooft zomers te worden. Ook in de Haspengouwse fruitboomgaarden, weet Fobie. Eerst moesten er rookpotten geplaatst worden tegen de nachtvorst, nu is het zaak van tijdig te beregenen...
In Limburg hebben in tien jaar tijd 270 cafés hun deuren gesloten. Hun aantal daalde van 1.403 naar 1.133. Heel wat café-uitbaters wijten dat onder meer aan de invoering van het rookveriod en van de witte kassa.

Zomers lenteweer

Vrijdag 19 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers lenteweerDe weerkaarten zijn bijzonder gunstig voor het Paasweekend. Een krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, evacueert stilaan naar het oosten, waardoor er bij ons een zuidelijke luchtstroming ontstaat. Hierbij wordt warme lucht naar onze streken gestuurd en kan het kwik lokaal zomerse waarden bereiken.
Vrijdag (19/04) wordt het een stralend zonnige dag bij maxima rond 23 graden. De oostelijke wind wakkert aan tot matig. Zaterdag (20/04) kan het kwik met een stralende zon klimmen tot (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Ontwerpwedstrijd voor een nieuwe spitsZoomEr is een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe spits op de door brand geteisterde Notre-Dame in Parijs. Een nieuwtje dat bij Fobie tot deze cartoon leidde...
In Limburg waren in 2018 240.694 inwoners van niet-Belgische herkomst. Enkele cijfers: 66.298 personen waren van Nederlandse herkomst, 47.141 van Turkse, 28.543 van Oost-Europese en 19.040 van Maghreb. (Bron: Rijksregister)

Een zonnig paasweekend

Donderdag 18 april 2019
Hechtel-Eksel - Een zonnig paasweekendZoomVandaag Witte Donderdag, morgen Goede Vrijdag, dan paaszaterdag en paaszondag... En er is héél mooi lenteweer voorspeld! (Tekening Dirk Van Bun)

Goed wijnjaar voor Limburg

Donderdag 18 april 2019
2018 was een uitzonderlijk goed wijnjaar voor Limburg. In onze provincie werd 370.000 liter wijn geproduceerd, het meeste van heel Vlaanderen. In 2017 was dat ongeveer 180.000 liter.

Nieuwe bvba: NZ Architecten

Donderdag 18 april 2019
Willem Van Hoof uit Hechtel-Eksel, Paul Martens uit Bocholt en Rik Willekens uit Mol hebben de bvba NZ Architecten opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Hechtel-Eksel. Het geplaatste maatschappelijke kapitaal bedraagt 18.600 euro.

Secretaressendag in Parijs

Donderdag 18 april 2019
Hechtel-Eksel - Secretaressendag in ParijsZoomAlthans volgens de visie van onze cartoonist Fobie...

Voordelig weekendbiljet bij NMBS

Donderdag 18 april 2019
Treinreizigers kunnen tijdens het paasweekend gebruik maken van het voordelige weekendbiljet, meldt de NMBS. Daarmee reizen ze voor de helft van de prijs heen en terug naar eender welke bestemming in België. Het weekendbiljet is de komende dagen geldig vanaf vrijdagavond tot en met maandag. De volledige dienstregeling van en naar de kust is terug te vinden op de website of de app van NMBS, waar reizigers via de routeplanner hun reis kunnen plannen

Ondertussen, in Parijs...

Donderdag 18 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Parijs...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Kleinschalige logies investeren

Woensdag 17 april 2019
De economie van de vrije tijd is een sterk economisch speerpunt. Uit recente cijfers blijkt dat de economische waarde van de Limburgse toeristische sector de voorbije jaren fors is gestegen. Vandaag is één op de tien Limburgse werknemers aan de slag in het toerisme. In vergelijking met 2013 is het aantal jobs in de sector met 17 % gestegen. In 2018 werden in onze provincie 4,3 miljoen overnachtingen geboekt, een stijging met 6 % ten opzichte van 2017. Het verblijfstoerisme was daardoor goed voor (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt laten zich dit jaar twaalf volwassenen dopen: zeven vrouwen en vijf mannen. Hun leeftijd varieërt van 16 tot 47 jaar. In 2016 en 2017 waren er dat telkens zeven, vorig jaar vijf.

Zonnig paasweekend

Woensdag 17 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zonnig paasweekendDe dominerende invloed van een hogedrukgebied boven Scandinavië vertaalt zich in veel zon en hoge maxima voor de volgende dagen. Tijdens het paasweekend zijn zelfs zomerse maxima mogelijk. Eerst moet echter een zwakke storing verdreven worden. Woensdag (17/04) is het zwaar bewolkt met kans op af en toe een drupje regen. Meestal blijft het echter droog en na de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 16 of 17 graden. Donderdag (18/04) wordt het stralend zonnig weer bij maxima rond 21 (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Anoniem drugsmeldpunt: tel. 0800-20877Vanaf vandaag kan iedereen via een anoniem drugsmeldpunt telefonisch bij de politie verdachte signalen i.v.m criminele drugsproductie in Limburg melden. Dat meldpunt is het gratis telefoonnummer 0800 20877. De politie zal alle meldingen onderzoeken met behoud van de anonimiteit van de melder.
Afgelopen jaar is het aantal dumpingen van chemisch afval in de provincie sterk gestegen. De productie van vooral synthetische drugs wordt een steeds groter probleem, met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Nog even de brand van de Notre-DameZoom
De Franse president Macron is klaar om de natie toe te spreken, aldus Fobie.

Ondertussen, in Parijs...

Dinsdag 16 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Parijs...ZoomDaar ontstond gisteravond een zware brand in de Notre Dame - op het ogenblik dat president Macron een toespraak ten gerieve van de gele hesjes wilde geven... (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Pegasus Airlines vliegt vanaf 1 juni drie keer per week tussen Eindhoven Airport en Istanbul. Hiermee verbindt de Turkse luchtvaartmaatschappij de tweede luchthaven van Nederland met de luchthaven Sabiha Gökcen, een internationaal knooppunt van luchtverkeer. Naast Istanbul vliegt Pegasus Airlines vanaf 20 april drie keer per week naar Antalya.

Ondertussen, in het voetbal...

Zondag 14 april 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in het voetbal...Zoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Aless De Bock is gisteren Limburgs kampioen tijdrijden geworden bij de 2de jaars Aspiranten. Proficiat!

Eksel wint van KFC Hamont 99

Zondag 14 april 2019
Hechtel-Eksel - Eksel wint van KFC Hamont 99In 2de Provinciale sluit Eksel het seizoen af met een 2de plaats achter kampioen Meeuwen. Het won vandaag in het Sparrenstadion met 1-0 van KFC Hamont 99. Marijn Bertrands scoorde enkele minuten voor tijd de enige treffer. Eksel behaalt zo 56 punten en speelt de eindronde voor promotie naar 1ste provinciale. Morgen is de loting.
Ook Hechtel won: het versloeg Donk met 2-4. De doelpunten kwamen van Froeyen, Maex, Tysiak en een own-goal.

Het zwarte gat gefotografeerd

Zaterdag 13 april 2019
Hechtel-Eksel - Het zwarte gat gefotografeerdZoomZelfs Theresa May kan met het zwarte gat haar voordeel doen, vindt cartoonist Fobie...
Vanuit het Fonds Wereldnoden schenkt het bisdom Hasselt 10.000 euro aan Caritas International voor de slachtoffers van de cycloon Idai in Mozambique. Van begin tot einde maart richtte cycloon Idai in Zuid-Oost-Afrika een enorme ravage aan. Delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe zijn weggeblazen en onder water gezet. Er vielen meer dan duizend dodelijke slachtoffers en 1,7 miljoen mensen werden direct getroffen door de storm. Mozambique werd het zwaarst getroffen. Het centrum van het land staat (…) Het hele nieuwsbericht
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren het Pelters Verzekeringskantoor uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 11 mei ingediend worden.

Jef Soors overleden

Vrijdag 12 april 2019
Hechtel-Eksel - Jef Soors overledenGisteren is de uit Peer afkomstige Jef Soors overleden, de echtgenoot van Maria Rijnders. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Julia Huysmans overleden

Vrijdag 12 april 2019
Gisteren is Julia Huysmans overleden, de weduwe van Emiel Lodewyckx. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Lieske Van Erum overleden

Vrijdag 12 april 2019
Hechtel-Eksel - Lieske Van Erum overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Bocholt afkomstige Lieske Van Erum overleden, de echtgenote van Henri Gielen. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Erg koud weekend

Vrijdag 12 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Erg koud weekendEen krachtig hogedrukgebied over het noorden van Europa, kan niet verhinderen dat talrijke wolkenvelden onze streken bereiken. Het blijft wel meestal droog, al is er op zaterdag kans op een winterse bui. Na een thermisch dieptepunt, wordt het na het weekend gevoelig zachter en is er meer zon.
Vandaag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken vanuit het noordoosten. Het blijft meestal droog, maar het is koud bij maxima rond slechts 8 graden en er staat een schrale wind. (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Hannes overleden

Donderdag 11 april 2019
Hechtel-Eksel - Lieske Hannes overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Lieske Hannes overleden, de weduwe van Phil Leten. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-)20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Hechtel-Eksel - Zeewier mogelijk middel tegen alzheimerZoomDe ontwikkeling van alzheimer kan mogelijk afgeremd worden door een stof in zeewier. Dat blijkt uit een studie van UHasselt en de universiteit Rotterdam. “Het gaat hierbij om de stof Saringosterol, die voorkomt in zeewier uit de Oost-Chinese zee. Testen bij alzheimer-muizen laten zien dat het eten van dit zeewier de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tot 80 procent vermindert”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Vanmierlo en dr. Jeroen Bogie. Tim Vanmierlo (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Bodycams voor Limburgse politieZoomDe Limburgse politie wil nog voor het eind van het jaar bodycams aanschaffen. Dat zijn camera's die door agenten gedragen worden tijdens interventies. De laatste jaren is de agressie naar hulpverleners alleen maar toegenomen en dan kunnen de beelden gebruikt worden als bewijsmateriaal. (Bron: Radio 2; cartoon: Fobie)

Rekeningrijden of niet?

Dinsdag 9 april 2019
Hechtel-Eksel - Rekeningrijden of niet?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer. Voor sommige mensen is dat nog interessant, omdat de nieuwe regeling minder voordelig is. Dat is bijvoorbeeld het geval voor wie zijn of haar spouwmuur minder dan een jaar geleden heeft laten isoleren. Maar ook mensen met een beperkte investering in (…) Het hele nieuwsbericht

Nora Mannaerts overleden

Dinsdag 9 april 2019
Op 5 april overleed de op 21 maart geboren Nora Mannaerts. Het afscheid vindt vrijdag (19 uur) plaats in aula 't Sant.

Japanse schoonheid in Bosland

Dinsdag 9 april 2019
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Japanse schoonheid in BoslandZoomErgens in Bosland staat nu deze Japanse kwee in bloei. De vuurrode bloemen zijn van een ongekende pracht. (Pierre Rutten)

Regenachtig, later droger

Dinsdag 9 april 2019
Hechtel-Eksel - Regenachtig, later drogerEen hogedrukgebied met kern over Scandinavië duwt een storing, momenteel over onze streken, stilaan naar het zuiden. Hierbij wordt gestaag koudere lucht aangevoerd vanuit het noordoosten. Hoewel de zon meer aan bod komt, zijn de maxima de volgende dagen een stuk lager en tijdens de nacht is er kans op grondvorst of mogelijk zelfs lichte vorst.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Plaatselijk is er kans op onweer. Vanuit het noorden wordt het (…) Het hele nieuwsbericht

Info-avond voor schapenhouders

Dinsdag 9 april 2019
Al ruim een jaar verblijven 2 wolven in de militaire domeinen van Noord-Limburg. Een zegen voor de natuur, maar schapenhouders worden geregeld geconfronteerd met door de wolven doodgebeten schapen. Om hen te helpen en juiste informatie te verschaffen, organiseert het  Natuurhulpcentrum samen met Welkom Wolf op dinsdag 16 april een info-avond voor particuliere en professionele schapenhouders.
Op deze info-avond demonstreren we verschillende types omheiningen die momenteel beschikbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Tijdens de Rode van Vlaanderen...ZoomEnkele herkenbare situaties, van cartoonist Fobie!

Eksel klopt Anadol

Zondag 7 april 2019
Hechtel-Eksel - Eksel klopt AnadolKFC Eksel is vandaag bij FC Anadol gaan winnen met 2-4.  Na twee weken op rij puntenverlies knoopt groen-rood terug aan met een overwinning, al bood het reeds gedegradeerde Anadol heel wat weerstand.
Niet Peter Vrysen, maar Jelger Jansen verdedigde deze namiddag het Ekselse doel. Al na tien minuten moest de goalie zich een eerste keer omdraaien na een defensieve fout. Anadol kon een dik kwartier van zijn voorsprong genieten, maar op het halfuur bracht Karel Bertrands groen-rood terug op (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Steffi en Stefanie zijn Vlaams acro-kampîoenZoomHet was gisteren weer feest voor Steffi Windels (19) uit Beringen en Stefanie Heijlen (9) uit Hechtel-Eksel. Als kroon op het harde werk werden ze in de Soeverein in Lommel Vlaams kampioen in het onderdeel Acro Duals C 10-20-jarigen. De beide meisjes hebben dit seizoen tot dusver op alle wedstrijden een gouden medaille behaald. Volgend seizoen moeten ze een stapje hoger en gaan ze uitkomen in de categorie B. (Foto's Anke van de Vorst)
Steffi en Stefanie zijn Vlaams acro-kampîoenSteffi en Stefanie zijn Vlaams acro-kampîoenSteffi en Stefanie zijn Vlaams acro-kampîoen
Steffi en Stefanie zijn Vlaams acro-kampîoen
Zoom

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 7 april 2019
Hechtel-Eksel - KMI waarschuwt met code geelDeze namiddag en vanavond kunnen er zich verspreid in het land onweersbuien ontwikkelen die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen, waarschuwt het KMI.

HE-voc verliest van Geel

Zaterdag 6 april 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc verliest van GeelHE-voc - Geel: 0-3 (22/25, 18/25 en 10/25)
In de 2de Divisie van het volleybal heeft HE-voc haar laatste wedstrijd thuis met 0-3 verloren van Geel. In set 1 moest de thuisploeg lang achtervolgen. Van 8-12 ging het naar 15-13. Maar Geel stelde orde op zaken en haalde de set binnen.
Zelfde scenario in set 2 en 3: HE-voc constant op achterstand. Ondanks goede pogingen van Lantin en Paesen ging de zege vlot naar de bezoekers. Coach Tom Kenens: "Dit was een typische eindeseizoenswedstrijd. Bij hen lukte alles en bij ons was het altijd net niet. Maar dat neemt niet weg dat dit een collectieve off-day was. Maar we sluiten dit seizoen toch maar mooi af in de top-5!"

Gerard Verhoeven overleden

Zaterdag 6 april 2019
Hechtel-Eksel - Gerard Verhoeven overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Gerard Verhoeven overleden, de weduwnaar van Anny Van Lishout. Hij was 92 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Aangenaam weekend

Zaterdag 6 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Aangenaam weekendTussen depressies in het zuiden van Europa en een krachtig hogedrukgebied in het noorden, wordt in een noordoostelijke luchtstroming licht gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied houdt de neerslagkansen evenwel eerder laag, al is er de volgende dagen soms wel kans op een bui, al dan niet vergezeld van onweer. Het kwik gaat de hoogte in. 
Zaterdag (06/04) is het droog. Na wolkenvelden in de ochtend, is er ook ruimte voor de zon. Het wordt aangenaam bij 16 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Clauwers overleden

Zaterdag 6 april 2019
Hechtel-Eksel - Jan Clauwers overledenIn Eksel overleed de uit Bocholt afkomstige Jan Clauwers, de weduwnaar van de in 2007 overleden Mia Voortmans. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg.

Annie Vanhamel overleden

Zaterdag 6 april 2019
Hechtel-Eksel - Annie Vanhamel overledenOp 2 apriil overleed de uit Hechtel afkomstige Annie Vanhamel, de weduwe van Achiel Robijns. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Vendrickx in Wellen.

Aanpassingen bij De Lijn

Vrijdag 5 april 2019
Hechtel-Eksel - Aanpassingen bij De LijnVanaf komende maandag 8 april wordt het aanbod van De Lijn in Limburg bijgestuurd. Details over die bijsturingen vindt u hier.
Hendrik Swennen en Petra Saenen, beiden uit Peer, hebben de bvba Vitamientje Hechtel opgericht met zetel aan de Twaalf Septemberstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, in- en uitvoer, groot- en kleinhandel in fruit en groenten.

Baby in parlement

Vrijdag 5 april 2019
Woensdagavond is tumult ontstaan tijdens een zitting van het Waalse parlement: er was een dame met een baby gesignaleerd in de cafetaria, en het reglement stelt dat daar alleen maar parlementsleden mogen komen, dus geen baby's. Nu was die dame een parlementslid en die baby was van haar, maar regels zijn regels. Na discussie werd afgesproken dat de baby mocht blijven en dat de politici het reglement gaan versoepelen. (Bron: La Meuse)
In één jaar is het aantal ongelukken met elektrische fietsen in België de helft gestegen, van 987 in 2017 naar 1436 in 2018, en dat zijn dan alleen nog maar de gemelde ongelukken. Er gebeuren ook veel ongelukken met de moderne kleine stepjes, zoveel zelfs dat verzekeraars ze al uit de gezinsverzekering halen of een bewijs vragen dat de step niet harder kan dan 25 km/u.
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Ben je blank of ben je zwart...Op een bank in een park in Brussel zat een man. Aan een blanke man die passeerde verkocht hij een muilpeer. Zelf was hij zwart. De blanke man zou ruzie hebben gezocht en hem hebben uitgedaagd. Het slachtoffer zelf beweerde dat hij de man op de bank alleen maar begroette, waarop deze zei blanken te haten, ook als ze hem dag zeggen.Voor de correctionele rechtbank van Brussel, waar de zwarte man terechtstond vanwege de muilpeer, erkende hij dat hij blanken haat. Het was niet het eerste incident en de man was bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Meer dan 1.300 wietplanten ontdektVandaag voerden enkele Limburgse politiediensten voor de 17e maal succesvol een operatie Cleanhouse uit. Deze operaties beogen het detecteren en opruimen van cannabisplantages in Limburg en worden uitgevoerd in nauw overleg van het Parket Limburg en desgevallend met de onderzoeksrechter. Er werden 12 locaties, verspreid over Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 in werking zijnde plantages werden aangetroffen naast 3 ontmantelde plantages. Er werden in totaal meer dan 1300 planten aangetroffen en 1.500 gram (…) Het hele nieuwsbericht

Auto tegen vangrail op N74

Donderdag 4 april 2019
Hechtel-Eksel - Auto tegen vangrail op N74Op de N74 in Hechtel is gisterenavond een auto tegen de vangrail beland. Bij het ongeval viel één lichtgewonde.

Kijk op wolven expo

Donderdag 4 april 2019
Hechtel-Eksel - Kijk op wolven expoZoomZo ziet Fobie de wolven expo die straks op verscheidene locaties te bezoeken is.

Expo ‘Wolven in Limburg’

Donderdag 4 april 2019
Hechtel-Eksel - Expo ‘Wolven in Limburg’ZoomIn Limburg kan je vanaf mei tot het einde van het jaar terecht voor een reizende tentoonstelling over wolven. “Wolven in Limburg” kan bezocht worden in Noord-Limburg: de regio waar de wolven vandaag actief zijn. De initiatiefnemers willen inwoners en bezoekers informeren en hopen ook extra toeristen naar de regio te lokken. Ook de opgezette wolf Roger zal er te zien zijn. De toegang is gratis. Met de komst van wolven in onze contreien na meer dan een eeuw, is er een nieuw tijdperk aangebroken. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Weer primeur voor Sanicole AirshowZoomVoor de eerste maal in de geschiedenis van Sanicole Airshow zal de Deense luchtmacht present zijn, en wel met een zeldzame voorstelling door hun reusachtige C-130 transportlegende met een onvergetelijke combinatie van wendbaarheid en zijn vermogen om krachtiger te stralen dan de zon! De Noorse luchtmacht van haar kant plant een zeldzaam optreden van het geheimzinnige Falcon 20-toestel voor elektronische oorlogsvoering, geëscorteerd door twee luidruchtige F-16 jagers.
Hechtel-Eksel - Belgian Beach Tour 2019 in Hechtel-EkselHe-Voc Volleybalclub Hechtel-Eksel heeft meer dan 20 jaar het Duinenvolleybaltornooi georganiseerd in de plaatselijke duinen. Een begrip in Limburg. Vanaf 2013 is er ook een manche van de Belgian Beach bijgekomen op de nieuwe terreinen aan de sporthal. Topspelers van de Belgische eredivisie strijden er jaarlijks om het Belgisch kampioenschap Beachvolley. Net zoals vorig jaar, organiseren wij  ook een heuse Limbubeach, waar, over 3 tornooien gestreden wordt om de Limburgse titel. Op vrijdag vindt er (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallig met regen

Woensdag 3 april 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig met regenEen depressie schuift over West-Europa en kan enige tijd het weer in onze streken bepalen. Het wordt hierbij erg wisselvallig met hoge neerslagkansen. Op de langere termijn kan een hogedrukgebied over het noorden van Europa stilaan het weer in onze regio domineren. Het wordt dan droger met meer zon, maar de nachten kunnen koud zijn.
Woensdag (03/04) staat er regen op het programma. In de ochtend valt er wat motregen. Nadien is het tijdelijk droger, maar al vlug komen er buien opzetten. Deze kunnen hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Robert Verbraeken overleden

Woensdag 3 april 2019
In Houthalen is zondag Robert Verbraeken overleden, de echtgenoot van Marie-Louis Van Geel. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Jos Willems overleden

Woensdag 3 april 2019
Hechtel-Eksel - Jos Willems overledenMaandag is in Heppen de uit Hechtel afkomstige Jos Willems overleden, de echtgenoot van Emelie Saenen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroetingsmoment: vrijdag (17.45-18.15 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Samson zoekt nieuw baasje

Woensdag 3 april 2019
Hechtel-Eksel - Samson zoekt nieuw baasjeZoomGert Verhulst heeft aangekondigd dat hij afscheid neemt van Samson. Samson zoekt nu een nieuw baasje... (Cartoon: Fobie)
Een groep ouders in het noorden van Duitstalig België wil naar Scandinavisch voorbeeld een kleuterschool in de vrije natuur. In zo'n Waldkindergarten zijn de kinderen vrijwel altijd buiten, in weer en wind. De jonge kinderen zijn in de rustige omgeving volop actief, ze vallen, doen zich pijn, leren daar mee om te gaan, bouwen weerstand op. Het schoolprogramma geeft de kinderen zin om te leren. De ouders worden aangemoedigd om aan de 'lessen' deel te nemen. (Bron: BRF)
Hechtel-Eksel - Nu zondag tweede editie stripbeursZoomNet zoals de vorige editie in 2017, met meer dan 1.500 bezoekers, kan u ook nu zondag 7 april in De Adelberg in Lommel een boeiend en gevarieerd festival verwachten met niet alleen de verkoop van strips en kinderboeken. Er zijn workshops,er  zullen meer dan 15 stripauteurs signeren (waaronder Steve van Bael met 'Nachtwacht', Wim Swerts met 'Samson & Gert' en vele anderen. Ook is er weer live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild (…) Het hele nieuwsbericht
Een raadslid in Hoei wil na haar dood milieu-vriendelijk gecomposteerd worden maar dat is hier nog niet toegestaan (in de meeste buurlanden wel). Ze stelt nu voor om het gereglementeerd toe te staan. De methode heet humusatie (humusation), een lijk wordt dan zonder omhulsel begraven in een houtsnipperkuil in een speciaal bosgedeelte (tekening). Daar wordt het door micro-organismen in 12 maanden gecomposteerd. Nabestaanden die dat willen kunnen die compost thuis gebruiken. (Bron Waals Weekblad)

Meer verkeer op E314

Dinsdag 2 april 2019
Op de E314 tussen Houthalen en Park Midden-Limburg is het verkeer met 12 procent toegenomen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Verkeerscentrum.

25 procent meer zelfstandigen

Maandag 1 april 2019
In Limburg is het aantal zelfstandigen de jongste tien jaar met 25 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers van Acerta. Eén derde van de starters behoort tot de leeftijdscategorie 25-35 jaar. Opvallend, de zelfstandigen worden ook steeds jonger.

Roger Steensels overleden

Maandag 1 april 2019
Hechtel-Eksel - Roger Steensels overledenZondag is Roger Steensels overleden, de echtgenoot van Marijke Schoofs. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kijk op betogingen

Maandag 1 april 2019
Hechtel-Eksel - Kijk op betogingenZoomZo zag Fobie de betogingen die afgelopen weekend door Brussel trokken.
Woensdag opent een gloednieuwe Colruyt-winkel aan de Peerderbaan. Met de opening van zijn 241ste winkel creëert Colruyt 26 nieuwe arbeidsplaatsen.

Lieske Loenders overleden

Maandag 1 april 2019
Hechtel-Eksel - Lieske Loenders overledenZaterdag is in Beverlo de uit Eksel afkomstige Lieske Loenders overleden, de echtgenote van Ferdinand Hanegreefs. Zij was 68 jaar. De uitvaartlitirgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Woensdag flitsmarathon

Maandag 1 april 2019
Hardrijders zijn gewaarschuwd: woensdag houdt de politie een 24 uren durende flitsmarathon, ook in onze provincie.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel