Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Naar het ISS in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Verwarring alom rond grenspassageZoomEr heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Wuytens overleden

Zaterdag 30 mei 2020
Hechtel-Eksel - Yvonne Wuytens overledenVandaag is de uit Hechtel afkomstige Yvonne Wuytens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden André Gerits. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Hechtel-Eksel - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbatersZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zomers weerAnticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - De 'bubbels' worden versoepeldZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Hechtel-Eksel - Code rood in natuurgebiedIn de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Vliegende takjes

Donderdag 28 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Vliegende takjesZoomSchijn bedriegt. Op het eerste gezicht zou men denken dat het een klein berkentakje is, op deze foto. In werkelijkheid is het een rustende nachtvlinder, die te boek staat als 'wapendrager'. (Pierre Rutten)

Quadrijders zijn quad kwijt

Woensdag 27 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het NAVO-schietterrein in Houthalen-Helchteren hebben de militaire politie en boswachters afgelopen zondagtwee quads in beslag genomen nadat de quadrijders op heterdaad waren betrapt op het rijden op militair domein, wat verboden is. Dat heeft Vlaams minister Zuhal Demir bekendgemaakt. Volgens haar zullen de overtreders worden vervolgd.
Thomas Dumont uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Dumont Thomas opgericht met zetel aan de Eikelbosstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten en beheer van computerfaciliteiten. De vennootschap heeft een aanvangsvermogen van 3.000 euro.
Kort nieuws van bij de buren
De uitbaters van twee cafés in het centrum van Houthalen hebben een boete van 750 euro gekregen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Zij hadden illegaal alcoholische dranken geschonken. Bij volgende overtreding zal de politie overgaan tot de sluiting van de cafés.

Auto uitgebrand in Houthalen

Woensdag 27 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de E314 in Houthalen is vanochtend rond 1.45 uur een auto uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer van Genk en Helchteren. De bestuurder had zijn voertuig nog aan de kant kunnen zetten. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een kortsluiting.
Hechtel-Eksel - Stormloop op Limburgse kringwinkelsZoomDe Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)

Tractor gekanteld

Dinsdag 26 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Bree in Peer is vanmiddag een tractor gekanteld. De bestuurder heeft daarbij verwondingen opgelopen. Het ongeval zorgde voor veel verkeershinder.

Twee gewonden bij botsing

Dinsdag 26 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 55-jarige Genkenaar en een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Daar botsten een motorfietser en een auto. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag rond 16.30 uur.

Weg met hogedrukreiniger

Dinsdag 26 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is een hogedrukreiniger gestolen uit de garagebox van een appartementsgebouw aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Hechtel-Eksel - Boodschap koningshuis aan zorgsectorZoomDe Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de televisiestudio...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De werken aan het fietspad dat over het militair domein tussen Hechtel-Eksel en Beringen loopt, werden uitgesteld. Het fietspad is dus niet afgesloten deze week. Wandelaars en fietsers kunnen het gewoon gebruiken. 
Hechtel-Eksel - Subsidie voor bescherming broedvogelnestenZoomHet Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen
Hechtel-Eksel - Supersonische 'boem!' geannuleerdZoomUPDATE De aangekondigde doorbreking van de geluidsmuur in de vooravond door een F16 van de vliegbasis van Kleine-Brogel is geannuleerd. (Archieffoto Stephan Volders)

Stijn Wuytens weg bij AZ

Maandag 25 mei 2020
Hechtel-Eksel - Stijn Wuytens weg bij AZEkselaar Stijn Wuytens zal niet langer spelen voor het Nederlandse AZ. De 30-jarige verdediger staat open voor een nieuwe uitdaging.
Hechtel-Eksel - Ook in Dendermonde coronacrisisZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Grafornamenten gestolen

Zondag 24 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op het kerkhof in Linde-Peer zijn ornamenten gestolen van het graf van Dylan Aendekerk. De ouders hopen dat de daders de ornamenten, die een grote emotionele waarde hebben, terugbrengen. De 16-jarige Dylan Aendekerk kwam einde 2015 om het leven toen hij aangereden werd door een automobilist die zich vervolgens schuldig maakte aan vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - We moeten zuinig zijn met drinkwaterZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Het Inspirocollege in Houthalen start in september vanaf het derde jaar met een opleiding Techniek-Wetenschappen. Het lessenpakket omvat onder meer 5 uur wiskunde, telkens 4 uur chemie en fysica en 2 uur biologie.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren botsten woensdagnamiddag een auto en een 56-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste liep verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Weg met verfspuitmachine

Vrijdag 22 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Uit een gebouw aan de Kelchterhoefstraat in Houthalen-Helchteren is een verfspuitmachine gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend rond 3 uur merkte Politie CARMA op de Westerring in Genk twee wagens op die aan hoge snelheid naast elkaar reden, tot 160 km per uur Een van de auto's werd aan de kant gehaald en had twee dertigers uit Houthalen-Helchteren aan boord. De auto werd getakeld omdat deze niet verzekerd was. De nodige PV's worden opgesteld, onder andere voor onaangepaste snelheid en aanzetten tot racen.

Zomerkampen mogen doorgaan

Vrijdag 22 mei 2020
#samentegencorona
Hechtel-Eksel - Zomerkampen mogen doorgaanZoomDe zomerkampen mogen doorgaan, met contactbubbels van maximum 50 personen. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle aangekondigd. Eerder werd ook bekend dat de kleuterscholen in juni weer open mogen.

Ondertussen, aan de kust...

Vrijdag 22 mei 2020
Hechtel-Eksel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tijdelijk kouder

Vrijdag 22 mei 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Tijdelijk kouderHet hogedrukgebied dat voor zomers weer zorgde trekt naar het noordoosten van Europa, terwijl een volgend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan opbouwt naar onze streken. Tussen beide systemen in kan een verzwakte storing over onze regio schuiven en wordt er nadien tijdelijk koudere lucht aangevoerd. Wanneer het volgend hogedrukgebied ons weer kan bepalen is er opnieuw meer zon en komt het kwik weer hoger uit.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met een verzwakte storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Gallo-Romeins Museum weer openHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent volgende week vrijdag opnieuw zijn deuren. Vanaf dan kan je zowel de permanente opstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ opnieuw bezoeken. ‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus.
Een museumbezoek kan enkel na reservatie. Vanaf woensdag 27 mei kan je je tijdslot vastleggen, zowel telefonisch als online (via de website). Betaling van je ticket (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Fietser (79) gewond bij aanrijdingEen 79-jarige fietser uit Beringen is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Weyerbrugstraat in Eksel. Het ongeval gebeurde gisteren.

Werken op en langs het terrein

Donderdag 21 mei 2020
Hechtel-Eksel - Werken op en langs het terreinZoom
Het A-terrein van KFC Hechtel is opnieuw ingezaaid en het veld ligt er prima bij. Ook naast het veld (foto) was er heel wat werk.
Hechtel-Eksel - Corona-art (3): de aardappeleters...ZoomNaar Vincent Van Gogh. (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Fietspad wordt afgesloten voor herstellingZoomVanaf maandag 25 mei wordt het fietspad tussen Beringen en Hechtel-Eksel over het militair domein een week lang gesloten voor fietsers en wandelaars. Het fietspad wordt hersteld op het grondgebied van Hechtel-Eksel dankzij Provincie Limburg. Het zal aan beide zijden volledig afgesloten worden. Een omleiding wordt niet voorzien. (Foto Patrick Cosemans)

Maar de kat kwam weer (3)

Woensdag 20 mei 2020
Hechtel-Eksel - Maar de kat kwam weer (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is al een tijdje erg droog in Limburg. De grond snakt naar water en het waterpeil in de Limburgse waterlopen staat erg laag. Daarom geldt er vanaf morgen/donderdag een verbod om water op te pompen uit de Limburgse onbevaarbare waterlopen. Dit captatieverbod is van kracht in zowat 80% van de provincie. Een gedetailleerd overzicht met exacte afbakening is hier te vinden.

'Waor zedde gai gewist?'

Woensdag 20 mei 2020
Hoe streng zijn de coronacontroles in België eigenlijk? vroeg een Nederlander in een Facebookgroep vandaag. Een ander lid van de groep, ook een Nederlander, die veel de grens over moet, gaf volgend amusant antwoord:
"Je mag als inwoner van Nederland enkel in België zijn voor je werk. Dit is het principe. Je werkgever moet dan voor je een bewijsje schrijven dat je op een bepaald adres moet zijn. Dit geldt dus voor iedereen vanuit Nederland - of je nu met de auto, fiets of zelfs te (…) Het hele nieuwsbericht

Aanwinst voor KFC Hechtel

Woensdag 20 mei 2020
Hechtel-Eksel - Aanwinst voor KFC HechtelKFC Hechtel heeft Angelo Basso aangetrokken. Basso komt over van HO Heide Hasselt.

Gekke sprongen

Dinsdag 19 mei 2020
Woorden van Jef
Hechtel-Eksel - Gekke sprongenHoe raar toch dat je hersenkronkels van tijd tot tijd gekke sprongen maken. Ik herinner me nu plots een memorabel diner, zo'n 30 jaar geleden. Ik was uitgenodigd door de administrateur-generaal van de Nationale Huisvestingsmaatschappij (sedert de regionalisering heet dat nu anders). Hij wilde mij in een debat met de directeur van Nieuw Dak, als twee opponenten. Ik was de aanvoerder van de huurderssyndicalisten die geregeld in aanvaring kwam met Nieuw Dak. Het diner diende als opwarming op deze clash die later zou (…) Het hele nieuwsbericht

Maar de kat kwam weer (2)

Dinsdag 19 mei 2020
Hechtel-Eksel - Maar de kat kwam weer (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De politie heeft vanochtend in Bilzen 75 gram wiet gevonden in de bestelwagen van een twintiger uit Peer. De man was door de politie aan de kant gezet omdat hij te snel reed

Maar de kat kwam weer (1)

Dinsdag 19 mei 2020
Hechtel-Eksel - Maar de kat kwam weer (1)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er is momenteel een storing op het waternet in de gemeenten Pelt en Peer als gevolg van een lek aan de Ekselsebaan in Peer. Dat meldt De Watergroep. "De Watergroep doet er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor de tijdelijke hinder," aldus het waterbedrijf. Door het lek kan men in de genoemde gemeenten te maken krijgen met bruin water. Maar die bruine kleur is van tijdelijke aard, zegt De Watergroep.

Blijven bewegen!

Maandag 18 mei 2020
Hechtel-Eksel - Blijven bewegen!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jean Daniëls overleden

Maandag 18 mei 2020
Hechtel-Eksel - Jean Daniëls overledenZaterdag is in Eksel Jean Daniëls overleden, de echtgenoot van Mariëtte Swinnen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Hechtel-Eksel - Ophalen papier en karton mag weerZoomOp vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de afvalintercommunale Limburg.net besliste het nationale crisiscentrum dat de ophalingen van oud papier en karton opnieuw kunnen doorgaan. “In gemeenten waar er geen alternatief is en/of deze werkwijze courant is, is het toegestaan, maar de social distancing-maatregelen moeten in de mate van het mogelijke worden nageleefd,” stelt het crisiscentrum.

Politie legt feestje stil

Maandag 18 mei 2020
De politie CARMA heeft afgelopen weekend een feestje stilgelegd in een vakantiehuisje in Houthalen-Helchteren. Zeventien personen kregen een PV voor het overtreden van het samenscholingsverbod in het kader van de coronamaatregelen. Drie anderen wisten aan de politie te ontkomen

Weer voetbal in Duitsland

Maandag 18 mei 2020
Hechtel-Eksel - Weer voetbal in DuitslandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vakantie aan zee, anno 2020

Zondag 17 mei 2020
Hechtel-Eksel - Vakantie aan zee, anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

GRM blijft voorlopig dicht

Zondag 17 mei 2020
Hechtel-Eksel - GRM blijft voorlopig dichtZoomDe musea mogen vanaf morgen weer open, maar het Gallo-Romeins Museum (GRM) in Tongeren (foto) blijft voorlopig dicht. "We werken aan een veilige heropening," laat de directie weten, die ons zal informeren wanneer men daarmee klaar is.

De scholen zijn er klaar voor!

Zaterdag 16 mei 2020
Hechtel-Eksel - De scholen zijn er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Nog 130 coronapatiënten in ziekenhuisZoomGisteren lagen er in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nog 130 coronapatiënten. Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt vangt nog het hoogste aantal patiënten op, namelijk 47. In het ZOL in Genk verblijven er nog 29, in AZ Vesalius in Tongeren nog 21 patiënten, in Sint-Trudo in Sint-Truiden 10, in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik nog 8,  in het Mariaziekenhuis in Pelt ook 8 en in Sint-Franciscus in Heusden-Zolder nog 7.
Limburg telt op dit moment 876.785 inwoners. Dat zijn er 3.360 of 0,38 procent meer dan vorig jaar. Met deze kleine stijging zit Limburg onder het Vlaamse (+0,62%) en het Belgische (+0,55%) gemiddelde.
Van 2010 tot 2020 kreeg Limburg er meer dan 38.000 inwoners bij. Volgens het Planbureau zal onze provincie in de jaren ‘20 nog groeien met 15.000, en in de jaren ‘30 met amper 3.000 inwoners. In 2040 zou Limburg zijn maximum bereiken - 894.000 inwoners - om daarna te dalen. In 2055 zouden we (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Meer interesse voor verpleegkundeZoomHet aantal voorinschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde aan de PXL en de UCLL is dit jaar met 10 procent gestegen. De toename valt grotendeels toe te schrijven aan de positieve manier waarop zorgverleners tijdens de coronacrisis in beeld worden gebracht.
Hechtel-Eksel - Geen 1,5m-verplichting meer op bussenDe directie van De Lijn heeft beslist voortaan af te zien van de verplichting om in de bussen een afstand van 1,5 meter aan te houden tussen de reizigers. Ze moeten wel een mondmasker dragen.
Hechtel-Eksel - Vanaf maandag mogen de markten weerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Florimond Raman overleden

Vrijdag 15 mei 2020
Hechtel-Eksel - Florimond Raman overledenGisteren is Florimond Raman overleden, de weduwnaar van Rozette Claes. Hij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt in beperkte familliekring plaats in de parochiekerk van Hechtel.

305 corona-overtredingen

Vrijdag 15 mei 2020
Hechtel-Eksel - 305 corona-overtredingenDe Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 305 corona-overtredingen vastgesteld. Enkele cijfers: Beringen-Ham-Tessenderlo 16, Tongeren-Herstappe 11, CARMA 28, Kempenland 9 en HANO en Lommel beide elk 5.

Natuur en Bos: code oranje

Vrijdag 15 mei 2020
Hechtel-Eksel - Natuur en Bos: code oranjeHet is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code oranje af: wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en (…) Het hele nieuwsbericht
Fifty One "De Dommel" - een actieve, bruisende serviceclub uit Peer - organiseert sinds 2002 activiteiten voor het goede doel. De afgelopen jaren werd meer dan 200.000€ geschonken aan o.m. Sint -Elisabeth, Sint Oda, Monsheide, Sint-Vincentius, enz…. Ook in deze coronatijden wilde de serviceclub niet inactief blijven. Om de coronamaatregelen nog eens te benadrukken, verkocht de club in de voorbije weken T-shirts om de zorgsector te steunen. Dat werd een denderend succes. "We gaan met de opbrengst drie grote pakketten met beschermingsmaterialen samenstellen voor Sint-Elisabeth, Vitas (Rustoorden in Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Oudsbergen) en Monsheide in Peer," zegt een gelukkige voorzitter Jan Dalemans.

Dierentuinen in coronatijden

Donderdag 14 mei 2020
Hechtel-Eksel - Dierentuinen in coronatijdenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Tel je mee het verkeer in je straat?ZoomVandaag tussen 17 en 18 uur organiseert de Fietsersbond in heel Vlaanderen de actie Straatvinken. Het is een burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie waarbij één uur alle verkeer (ook voetgangers en fietsers) wordt geteld in een straat om zo een beeld te krijgen van de modal split daar. De resultaten werden door Fietsersbond-afdelingen vaak gebruikt om in dialoog te gaan met lokale besturen. De lockdown brengt de actie niet in het gedrang omdat je het vanuit je voortuin of van achter het (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - KRC Genk verlengt abonnementen gratisKRC Genk heeft bekendgemaakt dat alle bestaande abonnementen gratis verlengd worden tot aan de winterstop. Het nieuwe seizoen zal dus gestart worden met meer dan 18.000 abonnees. Andere abonnementen worden niet verkocht, omdat er nog veel onzekerheid is over het komende seizoen.

Geen naaktstrand in Bredene?

Woensdag 13 mei 2020
Hechtel-Eksel - Geen naaktstrand in Bredene?ZoomIn Bredene blijft het naaktstrand deze zomer gesloten... (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Het wordt steeds drukker in de winkelsZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
"Een e-sigaret mist veel van de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar in de damp komen wel schadelijke stoffen vrij, zoals nicotine en propyleenglycol, en (sporen van) giftige en carcinogene stoffen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid."
(Het Nederlandse Trimbos-instituut in een advies aan de Nederlandse minister van Volksgezondheid)
You Talk: dat is de naam van de besloten vennootschap die door Nele Lijnen uit Hechtel-Eksel werd opgericht. Doel van de vennootschap is onder meer het aanleren van technieken verband houdend met verbale en non-verbale expressie en algemene communicatievaardigheden. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel.
#samentegencorona
Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf vandaag met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?
- Wanneer je ziek wordt door het coronavirus geeft de dokter je contactgegevens door aan een contactonderzoeker. Die neemt telefonisch contact met je op via één van deze nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. Via een vragenlijst wordt in kaart gebracht met wie je in contact bent geweest tot twee dagen voor je symptomen vertoonde. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Noëlla gespot tijdens uitstapjeZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Frieda Bloemmen overleden

Maandag 11 mei 2020
Hechtel-Eksel - Frieda Bloemmen overleden
Gisteren is Frieda Bloemmen overleden, de echtgenote van Jean Geuns. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Nelis Geuns overleden

Maandag 11 mei 2020
Hechtel-Eksel - Nelis Geuns overledenGisteren is de in Eksel woonachtige Nelis Geuns overleden. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Iets meer landbouwbedrijven

Maandag 11 mei 2020
Hechtel-Eksel - Iets meer landbouwbedrijvenZoomVoor het eerst sinds lang is er weer een lichte toename van het aantal landbouwbedrijven in Limburg. Tussen 2001 en 2017 ging het aantal Limburgse landbouwbedrijven er van jaar tot jaar op achteruit. Tussen 2001 en 2011 was de daling het sterkst: van 5.161 tot 3.086. Tussen 2011 en 2017 was de daling minder sterk: van 3.086 tot 2.824, het laagste aantal in de hele periode 2001-2019. In de jaren 2018 en 2019 zien we elk jaar een kleine toename van het aantal landbouwbedrijven. In 2019 telde Limburg 2.852 landbouwbedrijven.

Woord van de week: coco

Maandag 11 mei 2020
Hechtel-Eksel - Woord van de week: cocoZoomVanaf vandaag mogen alle winkels hun deuren weer openen. Verschillende steden en gemeenten doen een beroep op stewards om het winkelen in goede banen te leiden. In Sint-Truiden hebben ze voor die functie de benaming coco bedacht, voluit coronaconsulent. Coco’s staan handelaars bij die vragen hebben over de veiligheid. Ze helpen ook de shoppers en zorgen ervoor dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Zijn we er klaar voor?

Maandag 11 mei 2020
Hechtel-Eksel - Zijn we er klaar voor?ZoomVandaag gaan de winkels weer open... (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Meer wandelaars in coronatijdZoomSinds de coronacrisis uitbrak wordt er in Limburg niet alleen meer gefietst maar ook meer gewandeld. Zo is er bjjvoorbeeld in Bosland van half maart tot half april 30 tot 35 procent meer gewandeld dan vorig jaar. Ook in de meeste andere natuurgebieden in onze provincie werden meer wandelaars geregistreerd.

Welpjes voor Noëlla

Zondag 10 mei 2020
Hechtel-Eksel - Welpjes voor NoëllaZoomWolvin Noëlla heeft geworpen. Dat leiden kenners af uit het feit dat ze op recente foto's van wildcamera's te zien is zonder bolle buik. De beelden tonen een wolvin in goede gezondheid. Hoeveel welpjes er geworpen werden is niet bekend.
"Dit is een nieuwe mijlpaal voor het wolvenkoppel, maar ook voor de natuur in Vlaanderen," zegt het Agentschap Natuur en Bos. "We volgen de wolvenfamilie intensief op via een uitgebreid cameranetwerk en zorgen voor een verhoogde aanwezigheid op het terrein. Recent gaf de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan een voorstel om de wolf in de hoogste beschermingscategorie onder te brengen. We geven hen nu meer dan ooit rust voor een veilige en gezonde start." (foto ANB/INBO)
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is vrijdag ingebroken. De buit bestaat uit een laptop, een grasmachine en autobanden.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren kwam het gisterenvoormiddag tot een aanrijding tussen een auto en een 56-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Hechtel-Eksel - Keuzestress bij de moeders vandaag...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Waarom vandaag Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Hechtel-Eksel - Waarom vandaag MoederdagZoomWaarom wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd? Dat hebben we te danken aan een Amerikaanse, Anna Jarvis, die in 1948 op 84-jarige leeftijd stierf. Bij Kerknet staat een mooi verhaal over de oorsprong van deze dankdag - een dank aan alle moeders.   

Moederdag, gezien door Lisa

Zondag 10 mei 2020
Hechtel-Eksel - Moederdag, gezien door LisaZoomLisa Van Gucht is pas 11 maar ze kan tekenen! Hierbij haar visie op moederdag... 

Nieuwe provinciegriffier

Zaterdag 9 mei 2020
Wim Schoepen (51) heeft zijn mandaat opgenomen als provinciegriffier of algemeen directeur van het provinciebestuur Limburg. Schoepen voltooide in 1990 zijn licentiaatsopleiding sociale en militaire wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. In 2007 behaalde hij er eveneens het masterdiploma politieke en militaire wetenschappen. Hij bouwde een rijke carrière uit als leidinggevende bij Defensie, meer bepaald bij de Luchtmacht. Tot april 2020 stuurde hij als commandant van de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Gemeenten promoten WinkelhierenZoom35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Unizo.
Hechtel-Eksel - Coronacrisis leidt tot banenverliesZoomDe Corona-impact zal de komende maanden diep doordringen in de economie en zich vaak dan pas echt laten voelen bij onze bedrijven, meldt VKW Limburg. 62 procent van de bedrijven denkt 2020 met minder personeel te eindigen. De helft van de Limburgse bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen, vooral in de zomermaanden, met piek in juli. Meer dan een kwart denkt een overbruggingskrediet nodig te zullen hebben. Bijna 1 op 4 verwacht daarnaast problemen inzake (groei)financiering. 1 op 3 van de Limburgse bedrijven geeft aan op zoek te moeten gaan naar extra kapitaal/eigen vermogen.

Zoek de verschillen

Zaterdag 9 mei 2020
Hechtel-Eksel - Zoek de verschillenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
In het kader van de bestrijding van het coronavirus kunnen maandag de winkels openen BEHALVE de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kapperszaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren.
Inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve, toeristische, sportieve en horecasector blijven gesloten. 

Raad de griep! (2)

Vrijdag 8 mei 2020
Hechtel-Eksel - Raad de griep! (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Schilderen voor de galerij

Vrijdag 8 mei 2020
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Schilderen voor de galerijWie in de kunstwereld zaken doet, heeft meestal een broertje dood aan schriftelijke afspraken. Meestal heerst - hoe kan het anders - de flou artistique. Letterlijk: het gewilde onscherpe effect in een foto of film. De vaagheid, zeg maar.
Zo zijn er tussen een kunstgalerij en een kunstenaar zelden netjes genoteerde afspraken. Vaste formules zijn er ook niet. Een rechtbank die moet oordelen als er ruzie is in het kunststraatje, moet dan ook creatief uit de hoek komen.
De Brusselse rechtbank (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag mogen de ouders opnieuw het burgerlijk of religieus huwelijk van hun kinderen bijwonen. Religieuze en burgerlijke huwelijken waren in tijden van corona nog steeds mogelijk, maar in zeer beperkte kring. Enkel het bruidspaar, de getuigen en de bedienaar van de eredienst of de ambtenaar van de burgerlijke stand mochten aanwezig zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterennamiddag botsten twee fietsers in de Molenheidebaan in Houthalen-Helchteren. Eén van hen, een 90-jarige man, raakte daarbij gewond.
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een bromfietser tegen een stilstaande bestelwagen gereden in de Willem II-straat in Overpelt. Hij raakte daarbij gewond.
Vanaf komende dinsdag past Limburg.net de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen (niet méér!) het park te bezoeken en zijn ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met Bancontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek blijft wel alleen mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven gelden. Ook het aantal bezoekers dat tot het park wordt toegelaten blijft beperkt.

Raad de griep!

Vrijdag 8 mei 2020
Hechtel-Eksel - Raad de griep!Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

577 corona-overtredingen

Vrijdag 8 mei 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 577 corona-overtredingen vastgesteld, vooral voor het maken van nodeloze verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe (41), Beringen-Ham-Tessenderlo (27), CARMA (92), HANO (15), Kempenland (6) en Lommel (23).

Mia Hermans overleden

Vrijdag 8 mei 2020
Hechtel-Eksel - Mia Hermans overledenIn Leopoldsburg overleed de uit Wijchmaal afkomstige en in Hechtel woonachtige Mia Hermans, de echtgenote van Robert Bernaerdts. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Flink wat kouder

Vrijdag 8 mei 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Flink wat kouderDe hoge luchtdruk begint stilaan te verzwakken en er kan wat meer bewolking voorbijdrijven. Zondag trekt een koufront doorheen de regio met kans op een bui of wat regen, maar vooral lagere temperaturen. Na het weekend volgen enkele koude en gure dagen, maar halfweg de week wordt het terug wat warmer.
Vandaag is het licht bewolkt met vooral hoge sluierwolken waar de zon nog vlot kan doorschijnen. Het kwik klimt tot gemiddeld 23 graden bij een zwakke, veranderlijke bries.
Zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht

Dodelijk ongeval op E314

Vrijdag 8 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Dodelijk ongeval op E314ZoomOp de E314 in Houthalen, richting Genk, is vanmorgen rond 5.30 uur een auto achter op een vrachtwagen gereden. De brandweer moest de beknelde bestuurder bevrijden. Het slachtoffer overleed ter plaatse
Uit de oude doos
Hechtel-Eksel - 8 mei 1945: een historische dagZoom
8 mei, in een ver verleden was het nog een officiële feestdag. Het is de dag dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, toch een moment om even bij stil te staan.
Er is vandaag geen fysieke herdenking door de coronacrisis maar het War Heritage Institute roept op om online mee te doen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog start het War Heritage Institute met de campagne ‘#wewillmeetagain’.  Het gaat om een Facebookcampagne waarbij je stilstaat bij jouw held en dat moment deelt met de hashtag #wewillmeetagain. Vanavond om 23.01 uur - het tijdstop waarop destijds de wapenstilstand inging - zingt Selah Sue het bekende liedje ‘We’ll Meet Again'.
Meer info via deze link.(foto Nationaal Archief Nederland)

Maria Goven overleden

Donderdag 7 mei 2020
Hechtel-Eksel - Maria Goven overleden
Gisteren is de uit Hechtel afkomstige en in Peer woonachtige Maria Goven overleden, de weduwe van de in 2012 overleden Toine Willems. Zij was 90 jaar. Het afscheid en de bijzetting van de urne in het familiegraf op de begraafplaats in Peer vinden in besloten kring plaats.

 

Moederdag wordt anders (2)

Donderdag 7 mei 2020
Hechtel-Eksel - Moederdag wordt anders (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister van Onroerend erfgoed Matthias Diependaele heeft de nieuwe intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst (IOED) Bosland erkend. Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel maken deel uit van deze nieuwe IOED.
“Bijna 80% van de lokale besturen in Vlaanderen laat zich bijstaan door zo’n IOED”, zegt de minister. “Het doet mij dan ook enorm veel plezier dat deze vier gemeenten de handen in elkaar slaan. Dat is geweldig nieuws voor het onroerenderfgoedbeleid in de (…) Het hele nieuwsbericht

Stickers tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Hechtel-Eksel - Stickers tegen coronaZoomOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) via stickers op verkeerslichten weggebruikers aanmoedigen om de elleboog of een gebruiksvoorwerp te gebruiken bij drukknoppen in plaats van blote handen. Het is één van de maatregelen die de minister zal nemen in een breder pakket van maatregelen inzake de exitstrategie ‘duurzame mobiliteit’.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert 1600 (…) Het hele nieuwsbericht
In vergelijking met april vorig jaar is de werkloosheid in Limburg met 13 procent gestegen. 27.200 Limburgers hadden vorige maand geen job. In maart waren er dat 25.000. De stijging van het aantal werklozen is onder meer het gevolg van de coronacrisis.

Moederdag wordt anders

Woensdag 6 mei 2020
Hechtel-Eksel - Moederdag wordt andersZoom                                                                           (Cartoon;: Fobie)
Hechtel-Eksel - Winkels weer open vanaf maandagZoomDe winkels gaan vanaf maandag opnieuw open onder strikte voorwaarden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekend gemaakt. Mensen moeten alléén shoppen, om een te grote toestroom te vermijden, en ze moeten winkelen in een stad of dorp vlakbij hun werk of hun woning.

Nachtelijke werken op E313

Woensdag 6 mei 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst deze maand 10 nieuwe portieken over de snelweg E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarop worden digitale signalisatieborden bevestigd, zodat de extra rijstrook dienst kan doen als dynamische spitsstrook. Voor het plaatsen van de portieken wordt de snelweg tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen volgende week enkele nachten afgesloten, telkens in één rijrichting. Verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.
In de komende tijd krijg je misschien telefoon van iemand van de coronaopsporingslijn. Die zal je wellicht melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en je vragen wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. Kijk naar het telefoonnummer dat je opbelt! De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële speurders gaat. Je kan ook SMS-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'coronaopsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.
Ook geen slecht idee: een soort dagboekje bijhouden en daarin noteren wie je die dag allemaal ontmoet hebt. Dan hoef je je geheugen niet zo te pijnigen als die opsporingsambtenaar dat vraagt.
Puur natuur
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidieregeling gelanceerd die tot doel heeft nesten van in akkers en weilanden broedende vogels te beschermen. Het gaat onder meer om nesten van de bruine kiekendief, grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Door het steeds vroeger maaien en grondbewerking met zware machines verliezen deze soorten vaak hun nest. Het zijn dan ook deze vogelsoorten die de voorbije decennia enorm achteruit zijn gegaan in Vlaanderen.
Daarom (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken door de coronacrisis. Dat becijferde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in een analyse. Maar liefst 86 procent van die bedrijven ziet de omzet met minstens 75 procent dalen.

Jos Cuypers overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Hechtel-Eksel - Jos Cuypers overledenVandaag is de in Helchteren woonachtige en uit Eksel afkomstige Jos Cuypers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Helings. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Thieu Vrancken overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Hechtel-Eksel - Thieu Vrancken overledenVandaag is de in Eksel woonachtige en uit Bocholt afkomstige Thieu Vrancken overleden, de partner van Nelly Drieskens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Donderdag stemt de Kamer over een wetsvoorstel voor een pensioenaanpassing voor de ex-mijnwerkers. Het is ingediend door sp.a, CD&V, Groen en PVDA. Indien het wordt goedgekeurd krijgen ongeveer 7.150 mijnwerkers meer pensioen. Gemiddeld hebben ze nu een maandelijks brutopensioen van 2.018 euro en daar komt gemiddeld 202 euro bij. Die verhoging kost de overheid jaarlijks zo'n 20 miljoen euro, geld waarvoor geen budgettaire comlpensaties zijn voorzien. Daarnaast zou het misgelopen pensioen van de (…) Het hele nieuwsbericht
Puur natuur
Hechtel-Eksel - 'Laat dat gras toch groeien'ZoomIn deze coronatijden zijn mensen meer dan ooit bezig met hun tuin. "Dat kan uitmonden in te veel activiteit,” waarschuwt bioloog Dirk Draulans. "Een tuin moet toch een beetje zijn gang kunnen gaan om er natuurlijk uit te zien. Een wat wildere tuin biedt immers weerstand tegen periodes van extreme droogte."
We leven in een van de droogste regio's van Europa en de maand april was de droogste april in honderd jaar tijd. "Het is belangrijk dat we ons hiertegen wapenen want deze droogtes (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 'Dag van de Landbouw' geannuleerdZoomVanwege de coronacrisis is de Dag van de Landbouw dit jaar geannuleerd. Dat melden de Boerenbond en de Landelijke Gilden. Traditioneel valt die Dag van de Landbouw op de derde zondag in september. "We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden," zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden vandaag in een persbericht.

Aangenaam lenteweer

Dinsdag 5 mei 2020
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Aangenaam lenteweerEen storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.
Vandaag is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Internationale Dag van de HandhygiëneZoomElk jaar op 5 mei pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het beter wassen van onze handen. En dit jaar krijgt dit natuurlijk wel een speciale bijklank en is handen wassen actueler dan ooit. Handhygiëne is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om overdracht van micro-organismen tegen te gaan.

Toelagen voor logies

Maandag 4 mei 2020
Vlaams Minister van Toerisme Zuhal Demir trekt geld uit voor het verbeteren van de infrastructuur van een aantal logies. Goolderheide in Bocholt krijgt 50.000 euro, net als Park Molenheide en vakantiecentrum De Bosberg in Houthalen-Helchteren en recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen. B&B  Franciscushof in Sint-Huibrechts-Lille krijgt 42.160 euro en vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel 32.978 euro.

Martin Paredis overleden

Maandag 4 mei 2020
Hechtel-Eksel - Martin Paredis overledenVrijdag is Martin Paredis overleden. Hij was 38 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familieking.
#samentegencorona
Vanaf deze week kunnen huisartsen een quarantaineattest uitreiken aan werknemers die in zelfisolatie moeten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dat heeft het kabinet van minister Maggie De Block bekendgemaakt. 
Vanaf vandaag kunnen huisartsen en triagecentra in principe iedereen met symptomen van een virale infectie testen op Covid-19. Tot nog toe waren dergelijke testen voorbehouden voor zorgpersoneel en voor mensen in een residentiële (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Vijf jaar cel voor overvallerDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een twintiger tot vijf jaar cel veroordeeld omdat hij in de zomer van 2018 samen met een trawant en twee minderjarigen een gewapende overval pleegde in een woning in Leopoldsburg. Bij de overval werd een iPhone en 185 euro buitgemaakt. De twintiger werd eerder al veroordeeld tot zeven jaar cel voor gelijkaardige feiten. Zijn kompaan, die verstek liet gaan, kreeg vier jaar cel.(PG)
Hechtel-Eksel - Motorrijders mogen weer de weg opZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de komende weken verkeerslichten op de N726 Wagemanskeel ter hoogte van de op- en afrit 30 Park Midden-Limburg richting Nederland. Deze maatregel moet vooral een verbetering betekenen voor de doorstroming op de afrit van de autosnelweg komende vanuit Lummen. De verkeerslichten werden zo ontworpen en opgebouwd, dat er geen snoei- of rooiwerken nodig zijn. De werkzaamheden zullen zo’n drie weken in beslag nemen, met plaatselijk beperkte verkeershinder.   
Hechtel-Eksel - Nieuwe directeur vzw MariaziekenhuisZoomDe raad van bestuur van de vzw Mariaziekenhuis heeft Hans Ramaekers aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt in die functie prof. dr. Bernard Himpens op, die de nieuwe directeur wordt van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden.
“Een fantastische opportuniteit en een logische verderzetting van mijn loopbaan”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is hij nog algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Hij kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Van 'social distance' naar 'gezonde afstand'?ZoomHoe langer hoe meer gebruiken we Engelse woorden en termen in onze eigen taal. Zo ook met het modewoord van de afgelopen weken 'social distance' van 1,5 meter. Vandaag lazen we op Twitter een voorstel van columnist en ex-reclameman Guillaume Van der Stighelen om dit te vervangen door de mooie eigentaalse term ‘gezonde afstand’. De man mocht al heel wat retweets noteren op dit bericht... Misschien vindt u dit ook wel iets?
Hechtel-Eksel - Nachtvluchten F16's en C-130ZoomVanaf vandaag zullen er vanaf de basis van Kleine Brogel terug nachtvluchten worden georganiseerd voor de opleiding van piloten. Dat kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Ook een C-130 doet komende nacht en in de nacht van dinsdag op woensdag nachtvluchten.

Leven met corona (5)

Maandag 4 mei 2020
Hechtel-Eksel - Leven met corona (5)ZoomWie met bus of trein wil reizen moet vanaf vandaag een mondmasker dragen. (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - 'A riff a day keeps the corona blues away'ZoomOnder het motto "A riff a day keeps the corona blues away" speelde Peltenaar Gert Peeten, van het Peltse trio Shoosh, de voorbije vier weken elke dag op Facebook een bekende riff op klassieke gitaar. Daaruit ontstond deze compilatie. Mooi!
Hechtel-Eksel - Digitale wenskaarten in het MariaziekenhuisZoomHet versturen van digitale wenskaarten is een leuk extraatje dat je al enkele jaren op de website van het Mariaziekenhuis vindt. Maar in tijden van corona heeft deze wenskaart aan extra populariteit gewonnen, zegt Carine Geusens van het directiesecretariaat: “Ook vóór de coronatijden werd er regelmatig gebruik gemaakt van onze digitale wenskaarten, zo’n 5-tal kaarten per dag werden er dan naar de verpleegafdelingen gestuurd. Dit is in deze tijden toch beduidend meer: maar (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Sporten mag weer: petanqueZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Vraag naar honden en katten gestegenZoomDe dierenasielen krijgen beduidend meer vragen voor de adoptie van een hond of kat sinds de lockdown is afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat komt omdat de mensen nu meer thuis zijn, luidt het. Het zou echter kunnen dat de asielen later weer meer dieren moeten opvangen omdat bij het houden van een dier toch meer komt kijken dan gedacht. (foto Bart Liesenborgs)

Geen verveling op zondag

Zondag 3 mei 2020
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Geen verveling op zondagZoomPierre Rutten betrapte deze twee geaderde witjes op heggenseks in Bosland.

Leven met corona (4)

Zondag 3 mei 2020
Hechtel-Eksel - Leven met corona (4)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Belbussen rijden opnieuw vanaf 11 meiDe belbussen rijden opnieuw vanaf maandag 11 mei. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei. Het aantal klanten per rit wordt beperkt tot maximaal 3 voor een belbus, 1 bij een taxi. Om ervoor te zorgen dat de social distance van 1,5 meter gegarandeerd blijft bij het in- en uitstappen, legt de chauffeur bij aankomst aan de halte het busje stil; hij stapt dan eerst uit, laat de klant opstappen en stapt daarna zelf terug op. Bij het uitstappen van een klant doet de chauffeur hetzelfde. Als je reserveert, geeft de belbusmedewerker deze richtlijnen ook telefonisch mee.
#samentegencorona
Hechtel-Eksel - Beperkte verplaatsing voor sportbeoefening magZoomVoor de fysieke activiteit in openlucht mag je je vanaf komende maandag beperkt verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit. En dan is er ook opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. In overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met corona (3)

Zaterdag 2 mei 2020
Hechtel-Eksel - Leven met corona (3)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
In Hechtel-Eksel zijn er 27 covid-19 besmettingen vastgesteld. Dat betekent dat er één op de 460 inwoners besmet is geraakt.

Leven met corona (2)

Vrijdag 1 mei 2020
Hechtel-Eksel - Leven met corona (2)ZoomVlaanderen zet contactopspoorders in tegen de verspreiding van het coronavirus. (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 11 mei mag er in de rijscholen weer les worden gegeven en vanaf 18 mei kan je in de rijexamencentra terecht voor onder meer theoretische examens of praktijkexamens voor de categorieën AM, A, C en D. Vanaf 25 mei zullen ook de praktijkexamens voor de categorieën B, BE en G weer mogelijk zijn.
Kort nieuws van bij de buren
Tijdens een interventie naar aanleiding van een familiale twist in de Oudestraat in Peer heeft een man gisterenavond twee politieagenten en een ambulancier verwond. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De geweldenaar, die onder invloed van drugs was, is gearresteerd en zal voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel