Het overige nieuws

Terugkijken op Dubai

Zondag 31 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Terugkijken op DubaiZoomFloris and the Flames zijn terug uit Dubai, na een succesrijk verblijf op de wereldtentoonstelling. "We maakten bijgevoegde compilatie (8 minuten) van ons optreden in het Millennium Amphitheatre in Dubai," zegt Dries Peeten. "Het geeft een goed overzicht van de muziekstukken, die we er tijdens het European Union Honour Day Gala hebben gebracht, samen met onder andere dansers uit Italië, muzikanten uit Bulgarije en een zangkoor uit Oostenrijk."

KFC Eksel B - Grenstrappers 2-2

Zondag 31 oktober 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel B - Grenstrappers 2-2KFC Eksel B heeft vanmiddag thuis gelijkgespeeld tegen Grenstrappers Lommel Kolonie. Uitslag: 2-2.

Eerste puntenverlies voor Hechtel

Zondag 31 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Eerste puntenverlies voor HechtelIn 2de Provinciale heeft Hechtel zijn eerste punten verloren.Bij KVV Heusden-Zolder  werd het 4-1. Voor de bezoekers scoorde Wesley Vermijl.

KFC Eksel klopt FC Alken A

Zaterdag 30 oktober 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel klopt  FC Alken AKFC Eksel heeft vanavond de punten thuis gehouden tegen FC Alken A. Uitslag: 2-0. UPDATE Veel regen, maar geen regen aan kansen voor de pauze. Beide ploegen kijken de kat uit boom in de beginfase van de partij en het is wachten tot minuut 20 tot we een doelkans kunnen optekenen. Wasiak wordt diepgestuurd en op het natte gras is het niet eenvoudig de aan snelheid winnende bal nog in te halen. Wasiak kan net voor de goalie tussenbeiden komt het leer al glijdend (…) Het hele nieuwsbericht

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - 12 coronapatiënten in MariaziekenhuisMomenteel zijn er 12 patiënten met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis, waarvan 1 op intensieve zorg. Er zijn 3 patiënten met vermoeden van COVID-19.

Raphael François overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Raphael François overledenGisteren is Raphael François overleden, de echtgenoot van Ivonne Neels. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.
Hechtel-Eksel - 10 coronapatiënten in het MariaziekenhuisVandaag zijn er 10 patiënten met COVID-19 in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Er zijn ook 6 patiënten met vermoeden van COVID-19 opgenomen.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Hechtel-Eksel - Weer 9 coronapatiënten in MariaziekenhuisVanmorgen waren er in het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt  weer 9 mensen met corona opgenomen. Geen van hen moest op de intensieve worden verzorgd. 

Mooie zwemresultaten voor OZV

Dinsdag 26 oktober 2021
Op de provinciale zwemkampioenschappen behaalden de zwemmers van OZV zondag mooie plaatsen:
- 50m vrije slag:  15-16 jarigen 1ste plaats : Noor Segers; 3de plaats: Nelle Theuwis. 19-jarigen 1ste plaats: Rune Theuwis.
- 100m rugslag: 15-16 jarigen 2de plaats: Jef Dieltjens
- 200m vlinderslag: 13-14 jarigen 2de plaats: Julie Decloedt; 3de plaats: Nina Imants.
- 50m schoolslag: 15-16 jarigen 3de plaats: Finn Stappers
- 400m vrije slag: 15-16 jarigen 1ste plaats: Noor Segers; (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing voor mestoverschot?

Maandag 25 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Oplossing voor mestoverschot?ZoomEr is in Noord-Limburg zoveel dierlijk mest voorhanden dat boeren vaak niet meer weten wat ze er mee aan moeten - en dan hebben we het nog niet over Nederlanderse boeren die hier stiekem hun dierlijk mest komen lozen, en over de grote nitraatvervuiling in de Noord-Limburgse zandgrond die door dat mest veroorzaakt wordt. Maar er daagt hoop aan de horizon. In Kerkom (Sint-Truiden) is vandaag op initiatief van het provinciebestuur een reusachtige silo (foto) officieel in gebruik genomen waarin (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel wint bij Zonhoven: 1-3

Zondag 24 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Eksel wint bij Zonhoven: 1-3Maar goed dat het stralend weer was, want voor de prestaties op de mat moest de aanhang vandaag voor de rust niet naar buiten komen. Zonhoven had het betere van het spel in handen, maar doelman Hermans moest weinig uit zijn handschoenen toveren om KFCE langszij te houden. Ook aan de overkant was het pover, op een goede periode halverwege de eerste helft na. Wasiak zorgde daarin voor de beste kans van de partij, maar doelman Loyens had een kattenpoot in huis om de fraaie omhaal van Wasiak van onder zijn lat te (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel wint van Paal-Tervant

Zondag 24 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van Paal-TervantIn 2de Provinciale blijft Hechtel door de reeks razen. Het won vanmiddag thuis van Paal-Tervant met 5-0. Meteen is de club periodekampioen!
De thuisploeg, Hechtel dus, zonder doelman Eykens (corona) en Mrgole (spierscheur) speelde haar zwakste eerste helft van het seizoen. Ze mocht blij zijn dat het aan de rust nog 0-0 stond. De bezoekers waren tweemaal dicht bij de voorsprong. Eerst was er een reuzekans maar de bal raakte in 4 tijden niet voorbij de doelman. En daarna nog een bal voorlangs. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lindelhoeven B - Eksel B 0-1

Zaterdag 23 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Lindelhoeven B - Eksel B  0-1Lindelhoeven B heeft thuis verloren van Eksel B. Uitslag: 0-1. Een verslag vanuit Ekselse hoek: 
Lindelhoeven is één van de nieuwe B-ploegen in de reeks, maar kon zich vlot aanpassen aan de specifieke vereisten van de laagste provinciale afdeling. Het won zelfs zijn laatste drie partijen, met een zege bij titelfavoriet Waterloos-Voorshoven vorig weekend als orgelpunt. Het maakte dat er van onderschatting geen sprake kon zijn bij KFC en dat bleek ook uit het wedstrijdbegin. Beide (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Ekselle klopt Piringen

Zaterdag 23 oktober 2021
In het damesvoetbal heeft KFC Eksel vanmiddag Valencia Piringen verslagen met toch wel indrukwekkende cijfers: 10-0. Voor Ekselle scoorden Anouschka Boons (4), Maxime Van Waeyenberg (2), Floor Matthijssen, Isabelle De Volder, Anissa Aengeveld en Sofie Burm.

Nieuwe vennootschap: Fourneau

Vrijdag 22 oktober 2021
Igor Fourneau en Sarah Renders, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap Fourneau opgericht met zetel aan de Kamertstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene dakwerken en het ontmossen van daken, gevels en opritten.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.

Jan Verpoorten overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Jan Verpoorten overledenWoensdag is Jan Verpoorten (61) overleden, de levensgezel van Diane Vanhove. Hij woonde in Eksel en was afkomstig van Lommel. Hert afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Mathieu Heylen overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Mathieu Heylen overledenZondag is Mathieu Heylen overleden, de weduwnaar van Triena Dekkers. Hij was 96 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Maria Reckers overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Maria Reckers overledenGisteren is Maria Reckers (96) overleden. Zij woonde in Eksel en was afkomstig van Meeuwen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Linde-Peer.
Hechtel-Eksel - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Lucienne Wuytens overleden

Maandag 18 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Lucienne Wuytens overledenIn Achel is op 15 oktober Lucienne Wuytens overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven Louis Poelmans. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

Damesvoetbal: Bilzen - Eksel 3-2

Zondag 17 oktober 2021
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel met 3-2 verloren op het veld van Belisia Bilzen. Aan de rust leidde Eksel met 1-2.

Danny Franken overleden

Zondag 17 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Danny Franken overledenIn Hechtel is gisteren Danny Franken overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Damesvoetbal: verlies voor Eksel

Zaterdag 16 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: verlies voor EkselDe dames van FC Eksel hebben vandaag hun tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Bilzen werd met 3-2 verloren. Eksel kwam nochtans na 1 minuut spelen op voorsprong via Anouscka Boons, maar onmiddelijk erna scoorde de thuisploeg. Na 17 minuten zette Tine Vande Kerkhof de bezoekers op 1-2. Na rust wist de thuisploeg alsnog de overwinning binnen te halen.

Lindelhoeven verliest van Hechtel

Zaterdag 16 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Lindelhoeven verliest van HechtelLindelhoeven VV heeft vanavond met 2-3 verloren van Hechtel FC, de leider in Tweede Provinciale A.

KFC Eksel B - Achel VV B 2-1

Zaterdag 16 oktober 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel B - Achel VV B  2-1KFC Eksel B heeft vanavond Achel VV B verslagen. Uitslag: 2-1 .

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

RG Management failliet

Donderdag 14 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft RG Management uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 november ingediend worden.

En allemaal meeëten!

Donderdag 14 oktober 2021
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - En allemaal meeëten!ZoomVandaag in Bosland: drie kostgangerboleten op een aardappelbovist, dat was al een hele tijd geleden. De voorbije droge jaren zorgden er voor dat er nauwelijks aardappelbovisten waren, en dus ook geen van hun parasieten. (Pierre Rutten)

Wolvenoverleg in Lommel... (2)

Donderdag 14 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Wolvenoverleg in Lommel... (2)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag en morgen vindt in Lommel een internationaal overleg over de aanwezigheid van wolven in de regio plaats. Daaraan nemen gesprekspartners uit ons land, Duitsland en Nederland deel. Op de agenda staat onder meer het uitwisselen van ervaringen op het vlak van de bescherming van vee tegen de wolf e.d..

Linda Willekens overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Linda Willekens overledenIn Hechtel-Eksel is vandaag Linda Willekens overleden, de echtgenote van Wilfried Berkmans. Zij was 63 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Kerkhoven.

KRC Genk steunt Limburgse jeugd

Woensdag 13 oktober 2021
Hechtel-Eksel - KRC Genk steunt Limburgse jeugdZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. "Daarom lanceert KRC GEnk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak (…) Het hele nieuwsbericht

Mick Aerts overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Mick  Aerts overledenMaandag is Mick Aerts overleden. Hij was 50 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de kapel van Don Bosco in Hechtel. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Zorgboerderij voor vzw Teutenhuis

Dinsdag 12 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Zorgboerderij voor vzw TeutenhuisZoomEnkele maanden geleden besloot Ford Lommel een aantal projecten te ondersteunen in het kader van community work. Er werd een oproep gedaan onder de werknemers en er kwamen tal van voorstellen binnen. Twee projecten werden weerhouden, waaronder vzw Het Teutenhuis in de Berkenlaan in Eksel, een vzw die jongeren met een lichte mentale beperking een zinvolle dagbesteding geeft.
Ford sponsorde zelfs de materialen die gebruikt werden om dit te realiseren en de 25 vrijwilligers die dat op (…) Het hele nieuwsbericht
Zorgboerderij voor vzw Teutenhuis
Zoom

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Hechtel-Eksel - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Nog even die Noord-Zuid

Maandag 11 oktober 2021
Nu het er naar uitziet dat de verkeersproblemen op de Noord-Zuid zullen opgelost worden met de bouw van twee tunnels, is het misschien de moeite om even duidelijker aan te geven wat er dan boven Helchteren richting noorden gaat gebeuren.
Van Noord-Limburg tot Helchteren-Noord zal de bedding voor het openbaar vervoer parallel liggen aan de N74. Op dit stuk zal een trambus met een hogere snelheid rijden. Het gaat om een frequentie van twee per uur per richting.
In het noorden van de (…) Het hele nieuwsbericht

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

François Caels overleden

Maandag 11 oktober 2021
Hechtel-Eksel - François Caels overledenZaterdag is François Caels (87) overleden, de echtgenoot van Adrienne Schraepen. Hij woonde in Peer maar was afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Afgelopen weekend was er een infoavond over kuddebeschermingshonden in Hechtel-Eksel, waar Ray Dorgelo van Canine Efficiency, een adviesbureau gespecialiseerd in conflictpreventie tussen mensen en hun vee enerzijds en roofdieren anderzijds, voor een afgeladen zaal een boeiende uiteenzetting gaf.
Hij sprak over het belang dat de honden uit een werklijn komen en dus door hun roedelgenoten opgeleid zijn. Bij voorkeur verblijven de honden minstens 15 weken in hun roedel, tophonden tot twee jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht
Afgelopen week waren er in Peer drie “close encounters” tussen mensen en wolven. Dat meldt het Peerse onafhankelijke gemeenteraadslid Peter Smeets. "In Wijchmaal konden twee groepen fietsende schoolgaande jongeren een wolf van nabij aanschouwen, in Grote-Brogel was een oudere dame de gelukkige," aldus Smeets. "In de drie gevallen maakten de wolven zich snel uit de voeten en vertoonden ze geen enkele vorm van agressief gedrag naar de mensen, net zomin ze dit deden tijdens mijn ontmoeting met hen in het voorjaar. Naar vee toe, dat ze wel als prooi beschouwen, is dit evenwel anders. We moeten daarom maximaal inzetten op het beschermen van kwetsbare dieren en ondoordachte maatregelen zijn absoluut te vermijden, gezien ze een averechts effect blijken te hebben en vaak ook illegaal zijn."

Elisa Boonen overleden

Zondag 10 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Elisa Boonen overledenVrijdag is Elisa Boonen overleden, de weduwe van de in 1995 overleden François Mallet. Zij was 91 jaar. Het afscheid en de asverspreiding vinden in beperkte familiekring plaats. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte' van aula 't Sant.

KFC Hechtel blijft ongeslagen

Zondag 10 oktober 2021
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel blijft ongeslagenOok na speeldag 6 blijft Hechtel ongeslagen in 2de Provinciale. Het won thuis van Stal met 7-2.
Veel volk vanmiddag in het Duinenstadion. Er werden maar liefst 230 jeugdspelers voorgesteld aan het publiek.
En de thuisploeg nam een blitzstart. Na 19 minuten stond het al 2-0.  Eerst vond Clerix de vrijstaande Hendriks en daarna scoorde Vanpol. En de thuisploeg duwde het gaspedaal nog verder in.Van Herck vond Vanpol na 31 minuten en het scorebord flikkerde 3-0. Amper 3 minuten later was het (…) Het hele nieuwsbericht

GS Bree-Beek - KFC Eksel 1-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Hechtel-Eksel - GS Bree-Beek - KFC Eksel 1-1Reclame voor het provinciale voetbal vanavond! Niet zo zeer op het veld, maar vooral ernaast. Eksel vond langs de zijlijn eindelijk een team dat evenveel volk op de been kon brengen, waardoor we een sfeervol en erg drukbezocht duel kregen met gezang, vuur en passie langs twee kanten! Heerlijk en jammer genoeg zeldzaam in eerste provinciale...
Over naar het sportieve gebeuren dan. Groen-rood blijft ongeslagen door het seizoen paraderen, al is het de vraag of het zich daarmee vanavond tevreden mag stellen na (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel B verliest van Bree-Beek B

Zaterdag 9 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van Bree-Beek BEksel B heeft vanavond verloren op het veld van Bree-Beek B. Uitslag: 4-2. Eksel kwam na amper 7 minuten op voorsprong via Filip Jehoul. Maar dan herstelde de thuisploeg zich en liep uit naar 2-1. Eksel kon nog tegenscoren tot 2-2 maar de thuisploeg diepte de score uit naar 4-2. Er was ook nog een 2de geel voor bezoeker Andreas Oyen.

Zuster Catharina Deckers overleden

Zaterdag 9 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Zuster Catharina Deckers overledenGisteren is zuster Catharina Deckers (94) overleden. Zij was afkomstig van Hechtel en lid van de congregatie van de Zusters van Maria. De uitvaartliturgie vindt woensdag (11 uur) plaats in de Sint-Jozefskerk aan de Bogaardenstraat in Leuven. Begroeting: funerarium Pues in Heverlee tot dinsdag (18 uur) na telefonische afspraak op het nummer 016 - 404240.

Winst voor Ekselse voetbaldames

Zaterdag 9 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Winst voor Ekselse voetbaldamesIn 2de Provinciale van het damesvoetbal blijven de dames van Eksel sterk presteren. Vandaag werd er thuis gewonnen van Bokrijk met 6-3. Voor Exelle scoorden Isabelle Devolder, Boelaers, Burm (2) en topschutster Boons (2). Eksel heeft na 8 wedstrijden 21 punten.

Lutgard Rutten overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Lutgard Rutten overledenGisteren is Lutgard Rutten overleden, de weduwe van de in 2005 gestorven René Janssen. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/zaterdag is het de Dag van de palliatieve zorg. Een dag om gesprekken over het levenseinde onder de aandacht te brengen. Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans heel belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Door erover te praten kan je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kunt je wensen, verlangens, zorgen en angsten delen. De dood hoort bij het leven, en dat willen we bespreekbaar maken. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning. Daarom doet Noorderhart mee aan de bekendmaking van de campagne “Doodgewoon. Praten over leven en dood.”
Meer info over palliatieve zorg in Noorderhart
(Med. Noorderhart)

1000ste operatie met robot

Vrijdag 8 oktober 2021
Hechtel-Eksel - 1000ste operatie met robotZoomAfgelopen week heeft de dienst orthopedie van Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt de 1000ste operatie uitgevoerd onder begeleiding van een MAKO-robot. Om dit te vieren, werd de dienst door de leverancier in de bloemetjes gezet. Zij overhandigden een certificaat en trakteerden de medewerkers van het operatiekwartier op taart.
Sinds april 2018 werken de orthopedische chirurgen van Noorderhart met deze chirurgische robot voor het uitvoeren van een totale knieprothese, goed voor meer dan 800 (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Bollen overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Theo Bollen overledenGisteren is Theo Bollen overleden, de echtgenoot van Els Wouters. Hij was 84 jaar en afkomstig van Eksel. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Fietser gewond op Kamperbaan

Donderdag 7 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Fietser gewond op KamperbaanOp de Kamperbaan is vanochtend een fietser na een uitwijkmanoeuvre voor een vrachtwagen ten val gekomen. Hij raakte daarbij gewond.

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht
Komende zondag 10 oktober wordt in Bosland het startschot gegeven van de jaarlijkse Week van het Bos-campagne. Van 10 tot 17 oktober hoopt Natuur en Bos van de Vlaamse overheid via deze campagne duizenden kinderen spelenderwijs met het bos kennis te laten maken.
Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. En het wordt meteen een speciale editie in Bosland want Bosland wordt 15 jaar! Dat wordt gevierd met een groots verjaardagsfeest voor grote en kleine (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Hechtel-Eksel - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Het is maar dat je 't weet
Op 29 oktober vindt in Hasselt de aanbesteding plaats voor de verhoging van de dubbele brug over het Albertkanaal in Hasselt - dat is de brug waar u over moet als u vanuit het noorden Hasselt binnenrijdt. Ze moet worden verhoogd in het kader van het programma van de Vlaamse Waterweg om meer containerverkeer op het kanaal mogelijk te maken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de werken ruim een jaar duren. Wanneer ze van start gaan is nog niet bekend; dat hangt af van de aanbesteding en van de bestudering van de offertes.

Sporteldag Noord-Limburg

Maandag 4 oktober 2021
Donderdag 14 oktober organiseert sportregio Noord-Limburg haar jaarlijkse Sporteldag in sportcentrum De Soeverein in Lommel. Volwassenen en senioren kunnen samen komen bewegen, sporten en plezier maken. Er worden verschillende activiteiten (oa badminton, darts, yoga, wandeling, fietstocht, netbal, Lüwand,....) georganiseerd van 9u00-15u00 en vanaf 15u00 is er een afsluiter voorzien in cafetaria den Dribbel. Inschrijven kan via de sportdienst Lommel, voorverkoop € 4, dagverkoop € 5.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Eksel B - Grote Brogel 1-1

Zondag 3 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B - Grote Brogel 1-1Eksel B en Grote Brogel hebben vanmiddag gelijk gespeeld. Uitslag: 1-1. Rik Cornelissen scoorde voor de thuisploeg Eksel B. Na 5 wedstrijden heeft Eksel B 13 punten. Zaterdag speelt het om 18.00 uur in Beek-Bree.

Hechtel wint bij Grote Heide

Zondag 3 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Hechtel wint bij Grote HeideKFC Hechtel blijft na 5 wedstrijden met het maximum leider in 2de Provinciale.A. Het won vandaag met 1-4 op het veld van Grote Heide. Sander Elia, Wesley Vermijl (2) en topschutter Dennis Clerix scoorden voor de Duinenjongens. Zondag ontvangt Hechtel in het Duinenstadion Stal Sport

De specerijstruik en kaneel

Zondag 3 oktober 2021
Hechtel-Eksel - De specerijstruik en kaneelZoomOp deze fotomontage drie stadia van de specerijstruik. op de linkse foto de bloemknop; midden de bloem en rechts de vrucht. Er zijn bronnen die aangeven dat de schors van deze plant een uitstekende vervanger zou zijn van kaneel. Kaneel is de schors van de kaneelboom die enkel in de tropen groeit. Deze specerijstruik kan hier groeien en is zeer winterhard. Wie weet hier meer over? (Pierre Rutten)

Damesvoetbal: winst voor Eksel

Zaterdag 2 oktober 2021
In de 2de Provinciale van het damesvoetbal zijn de dames van Eksel gisteren met 3-9 gaan winnen in Herk-de-Stad. Voor Eksel scoorden Anouschka Boons (3), Sofie Burm (2), Else Bollen (2), Floor Matthijssen en Isabelle De Volder. Eksel heeft na 8 wedstrijden 19 punten.

Eksel wint van Zepperen-Brustem

Zaterdag 2 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Eksel wint van Zepperen-BrustemKFC Eksel heeft Zepperen-Brustem verslagen met 2-0. Na 12 minuten kwam de thuisploeg na de eerste kans op voorsprong via Marijn Bertrands. In een matige eerste helft met amper doelkansen was dat ook de ruststand. En de tweede helft bracht al niet veel beterschap. De thuisploeg controleerde rustig de wedstrijd. En toen de bezoekers ook nog eens met zijn tienen verder moesten na een rode kaart voor Lannoo, leek de buit binnen voor de Sparrenboys. Het was echter wachten tot 2 minuten voor tijd voor de beslissing viel. Invaller Maxx Ulenaers zette na een counter 4 bezoekende spelers in de wind en rondde knap af: 2-0. Eksel blijft zo het zwarte beest van Zepperen en heeft na 5 speeldagen 9 punten. Volgende week trekt het naar Beek-Bree.

Jaarlijkse scheidsrechtersquiz

Zaterdag 2 oktober 2021
Hechtel-Eksel - Jaarlijkse scheidsrechtersquizZoom
Gisteravond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgs Scheidsrechtersvereniging (KNLSV) haar jaarlijkse quiz.  In plaats van op het voetbalveld mochten de scheidsrechters, clubs en supporters het eens tegen elkaar opnemen in een gezellige algemene quiz in zaal Den Drossaerd in (Over)Pelt. De activiteit, die vorig jaar vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan, was weer gezellig als vanouds. (Jochen Heyligen)

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel