Het overige nieuws

Info over kuddebeschermingshonden

Donderdag 30 september 2021
Landschap vzw en Welkom Wolf nodigen iedereen uit om op zaterdag 9 oktober om 19u in Buurthuis De Locht in Eksel een infomoment over het gebruik van kuddebeschermingshonden bij te wonen. Directe aanleiding is de campagne Welkom Waakhond die op touw werd gezet naar aanleiding van de vergiftiging van een belangrijke kuddewaakhond op het militair domein in Helchteren-Meeuwen de voorbije zomer.
Beide organisaties brachten een aantal specialisten samen - onder leiding van Ray (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Vliegen overleden

Donderdag 30 september 2021
Hechtel-Eksel - Catho Vliegen overledenDinsdag is Catho Vliegen overleden, de weduwe van Mathieu Snoeks. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Mia Linsen overleden

Donderdag 30 september 2021
Hechtel-Eksel - Mia Linsen overledenMaandag is Mia Linsen overleden, de weduwe van de in 1983 gestorven Hubert Van Vyve en de levensgezellin van de in 2020 gestorven Jean Fransen. Zij was 85 jaar Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Wittters in Eksel.

Meubilair bisdom naar kansarmen

Donderdag 30 september 2021
Hechtel-Eksel - Meubilair bisdom naar kansarmenDe nog bruikbare meubels en huisraad van het oude administratieve gebouw van het bisdom Hasselt worden via vzw Warm Borgloon aan kansarmen geschonken. In mei verhuisden de administratieve diensten van het bisdom Hasselt naar hun nieuwe kantoorgebouw aan de Paul Bellefroidlaan in Hasselt. Maar niet al het meubilair en de huisraad uit het gebouw aan het Vrijwilligersplein gingen mee. Het vicariaat diaconie zag meteen potentieel om hiermee kansarmen een duwtje in de rug te kunnen geven. Na goedkeuring (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteren bij De Lijn...

Donderdag 30 september 2021
Hechtel-Eksel - Gisteren bij De Lijn...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Open brief Limburgse eerstelijnszones

Woensdag 29 september 2021
De Limburgse eerstelijnszones hebben een open brief gestuurd naar Vlaams minister Wouter Beke. Ze zijn niet te spreken over de plotse wending in het open houden van de vaccinatiecentra. Er is namelijk beslist om alle 65-plussers een derde prik te geven. Ze vinden de communicatie hierover te laat.
"Vanuit de eerstelijnszones van Limburg richten we dit schrijven naar u in de hoop bij u gehoor te vinden voor onze bezorgdheden (lees: Noodkreet). Het IMC besliste op 25 september (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatiegraad tegen COVID-19 bij personeel in Noorderhart is hoog. Dat blijkt uit de cijfers die vandaag bekend zijn gemaakt. In het Noorderhart Mariaziekenhuis is zowel van het zorgend als van het niet-zorgend personeel 98 procent gevaccineerd tegen Covid. Bij Noorderhart Revalidatie & MS zijn die percentages resp. 97 % en 94 %. De streefwaarde van de vaccinatiegraad is 95 %. 76,1% van de ziekenhuizen in Vlaanderen behaalde deze vooropgestelde doelstelling.
Dit betekent dat Noorderhart in (…) Het hele nieuwsbericht

Mondmaskerplicht blijft bij De Lijn

Woensdag 29 september 2021
Hechtel-Eksel - Mondmaskerplicht blijft bij De LijnZoomVanaf 1 oktober wordt een bijkomende reeks coronaregels afgeschaft of versoepeld. In Vlaanderen laat o.a. de hoge vaccinatiegraad toe dat het mondmasker afgezet mag worden op bepaalde plekken. Voor het openbaar vervoer echter blijft de mondmaskerplicht bestaan in de voertuigen, stations en binnenruimtes. Aan de haltes in open lucht is een mondmasker niet meer verplicht. De Lijn roept haar reizigers dan ook op het mondmasker correct te blijven dragen op de voertuigen, en ook de andere hygiënemaatregelen te blijven toepassen zodat we elkaar kunnen blijven beschermen.
Hechtel-Eksel - Nieuw materiaal voor redden van dierenZoomDe hulpverleningszone Noord-Limburg heeft nieuw materiaal aangekocht voor redding van groot vee (paarden, runderen, …), en dit werd vanmiddag in de brandweerkazerne in Lommel voorgesteld. De brandweer heeft jaarlijks immers heel wat interventies met dieren, groot en klein. Van reeën of everzwijnen in het kanaal, tot ontsnapte reptielen. Zo gebeurt het ook geregeld dat een groot dier in een put of sloot wegzakt en er niet meer uit kan.
Met behulp van het nieuwe reddingsharnas (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Bernaerdts overleden

Maandag 27 september 2021
Hechtel-Eksel - Martin Bernaerdts overledenZaterdag is Martin Bernaerdts overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Zwitsers stemmen voor homohuwelijk

Maandag 27 september 2021
Hechtel-Eksel - Zwitsers stemmen voor homohuwelijkZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het geluid van de knoflookpad

Zondag 26 september 2021
Vandaag gelezen
"Waar ik ook heel veel plezier aan heb gehad, is de geluidsopname van de knoflookpad. Die zingt enkel onder water. Niemand had dat geluid op tape. Dus maakte ik, met behulp van een condoom, een waterdichte microfoon en stapte de vijver in."
(LIKONA-vrijwilliger André Van de Sande (86) in "LINA")
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op het Mgr. Ladeuzeplein...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hechtel verslaat Park Houthalen

Zondag 26 september 2021
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat Park HouthalenHechtel FC heeft deze namiddag Park Houthalen verslagen. Uitslag: 3-0. In een aangename 1ste helft ging het spel vlot op en neer. Maar doelkansen waren er amper. Dat veranderde in de 2de periode. In de 50ste minuut vond Clerix de vrijstaande Van Herck en die werkte mooi af. En de Duinenboys gingen door op hun elan. Dennis Clerix strafte een mistasten van de bezoekers af en werkte alleen voor doel beheerst af 2-0 na 59 min. En amper 6 minuten later lag de eindscore vast: De aalvlugge Clerix werd (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Eksel A

Zondag 26 september 2021
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel AEksel A is bij Torpedo Hasselt niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Groen-rood toonde zich de laatste twee matchen 'meester van de climax' met tot tweemaal toe puntengewin aan het slot, maar zag vandaag het omgekeerde gebeuren: het slikte de gelijkmaker in blessuretijd en moet zo voor de derde keer op vier matchen genoegen nemen met een gelijkspel. Eksel B won met 1-3 in Ellikom.

Duizenden betoogden tegen de wolven

Zondag 26 september 2021
Hechtel-Eksel - Duizenden betoogden tegen de wolvenZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd

Zaterdag 25 september 2021
Hechtel-Eksel - Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdZoomVandaag werd de uitslag van de fotowedstrijd van Bosland bekendgemaakt, een fotowedstrijd die "Bosland in beeld" heette en voor het tweede jaar op rij door de Boslandpartners werd georganiseerd. Uit meer dan 750 inzendingen werd een preselectie van 64 werken gemaakt. Daaruit duidden een professionele jury en een publieksjury een Top-3 aan. Nieuw dit jaar was een prijs voor de 'Meest feestelijke foto'.
De eerste prijs van de professionele jury werd gewonnen door Luc Beysen met zijn foto van een lentevuurspin. Jens Veraa werd tweede met zijn luchtfoto van het Hageven/de Plateaux en Leon Van Ham won brons met zijn foto van "the leader", een zelfbewust lijkend schaap. De prijs voor de meest feestelijke foto ging naar Robert Boons met "de bellenblazer van Lommel". Straf, allemaal fotografen die hun werk graag op de Internetgazet zien!
De publieksprijs werd gewonnen door "The burned tree" van Angelika Van Genechten. De winnende foto's ziet u hieronder; de foto hierboven van de laureaten, tussen afgevaardigden van de organiserende gemeenten, is van Paul Smeets. De werken werden voor het eerst geëxposeerd aan de deelnemers en bezoekers van de Bosland Trail. Daarna reist de expositie verder naar Resterheide tijdens het Verjaardagsfeest Bosland - Week van het Bos.
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijdBosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Bosland in Beeld: uitslag fotowedstrijd
Zoom

TV gestolen in Eksel

Zaterdag 25 september 2021
Hechtel-Eksel - TV gestolen in EkselDieven drongen binnen in een pand aan de Kiefhoekstraat in Eksel en gingen met de tv aan de haal. De diefstal is deze namiddag vastgesteld.

Melanie Kuppers overleden

Vrijdag 24 september 2021
Hechtel-Eksel - Melanie Kuppers overledenGisteren is Melanie Kuppers overleden, de weduwe van Lambert Dries. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witter aan de Hoofdstraat.

44% landbouwgrond

Donderdag 23 september 2021
Vandaag gelezen
Hechtel-Eksel - 44% landbouwgrondZoomDe landoppervlakte van België bestaat voor 44% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. 9% van het grondgebied bestaat uit woongebied en 7% wordt gebruikt voor transport en communicatie. (Statbel, het Belgische statistiekbureau)

We krijgen herfstweer

Donderdag 23 september 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - We krijgen herfstweerHet aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.
Vandaag (23/09) verloopt de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatieve dienstregeling

Donderdag 23 september 2021
Hechtel-Eksel - Alternatieve dienstregelingDoor een nationale actiedag van de socialistische vakbond op vrijdag 24 september zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan en werkte een alternatieve dienstregeling uit. Deze is beschikbaar op delijn.be/alternatievedienstverlening

Jan Fabre voor de rechter

Woensdag 22 september 2021
Hechtel-Eksel - Jan Fabre voor de rechterZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolf Fencing Team heeft de handen vol

Woensdag 22 september 2021
Hechtel-Eksel - Wolf Fencing Team heeft de handen volZoomSinds de start in de zomer van twee jaar geleden heeft het Wolf Fencing Team Belgium wolfproof omheiningen bij 170 veehouders geplaatst. En dat werkt: geen enkele van hen meldde nadien nog een schadegeval. Met de aangekondigde wolvenpiek hebben nog eens meer dan 100 veehouders een aanvraag gedaan voor deze oplossing, meldt het team vandaag.
“Waarom zou je het niet doen als het werkt?”, zo vraagt Carola zich af. Zij en haar man werden als eerste veehouders (…) Het hele nieuwsbericht

Een woelige zomer

Woensdag 22 september 2021
Hechtel-Eksel - Een woelige zomerZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Madeleine Van Loo overleden

Woensdag 22 september 2021
Maandag is Madeleine Van Loo overleden, de weduwe van Alex Leeten. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur).

'Schrik wolven af met een ezel'

Maandag 20 september 2021
Hechtel-Eksel - 'Schrik wolven af met een ezel'Zoom"Regelmatig lees ik jullie internetkrant, en ik vond de berichten rond het 'wolvenprobleem' wel interessant," mailt Robert O'Hara uit het Canadese Sydenham. "Hier in Canada gebruiken de boeren ezels om hun vee te beschermen tegen wolven, vossen, lynxen, coyotes en zo meer... De ezel moet wel groot gebouwd zijn en bij voorkeur van het vrouwelijk geslacht. Maar de oplossing werkt! Lees "Protecting Livestock with Guard Donkeys"... Ook het Canadese ministerie van Landbouw is met het probleem van de aanvallen op kuddes bezig.

De uitslagen van He-Voc

Maandag 20 september 2021
Hechtel-Eksel - De uitslagen van He-VocDe uitslagen van het weekendvolleybal van He-Voc:
Heren D - Bocholt 3-0
Dames B - Maasmechelen 3-1
Dames A - Lommel 1-3
Heren B - Zonhoven 0-3
Dames Riemst - He-Voc C 1-3
In tweede provinciale van het damesvoetbal moest Eksel naar Membruggen. Maar de wedstrijd werd na 20 minuten stopgezet na een zware blessure bij een speelster van Membruggen. Er moest 40 minuten gewacht worden op een ambulance. Daardoor werd de wedstrijd gestaakt bij een 0-0-stand. Het wordt afwachten of ze moet worden herspeeld;

Eksel B klopt Molenbeersel

Zondag 19 september 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B klopt MolenbeerselKFC Eksel B heeft Molenbeersel verslagen met 4-0.
Eksel begon goed aan de partij en trok de lakens na een klein kwartier definitief naar zich toe. KFC vond de zwakke plek van de bezoekers en kreeg door dat het op snelheid het verschil kon maken. Een stortvloed aan kansen volgde, maar groen-rood toonde zich net als vorig weekend bijzonder inefficiënt voor doel. Bomans en Schrijvers misten vanuit relatief scherpe hoek, Goven trof het doelkader, maar het was vooral Bertrands die met de (…) Het hele nieuwsbericht

NWC-ers sluiten seizoen af op WK

Zondag 19 september 2021
Hechtel-Eksel - NWC-ers sluiten seizoen af op WKOp de laatste dag van het WK kajak hebben de NWC-vaarders geen potten meer kunnen breken. In de B-finale K2 500 m werd Artuur Peters samen met zijn Mechelse bootpartner 7de (16de overall). Op de massastart K1 5 km werd Hermien Peters 12de en Artuur 16de. Daarmee sluiten de NWC-ers het internationale wedstrijdseizoen af.

World Cleanup Day, ook in Parijs

Zondag 19 september 2021
Hechtel-Eksel - World Cleanup Day, ook in ParijsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hechtel wint bij Racing Peer

Zaterdag 18 september 2021
Hechtel-Eksel - Hechtel wint bij Racing PeerIn Tweede Provinciale is Hechtel vandaag met 1-2 gaan winnen bij Racing Peer. Voor de Duinenjongens scoorden Gijs Hendriks en Wesley Vermijl. Hechtel blijft leider met het maximum van 9 punten.

KFC Eksel - Juve Hasselt A 2-2

Zaterdag 18 september 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel - Juve Hasselt A 2-2KFC Eksel en Juve Hasselt A hebben vanavond 2-2 gelijkgespeeld. KFC Eksel speelt zondag uit bij Torpedo Hasselt A.

Parket waarschuwt voor drugs

Zaterdag 18 september 2021
Hechtel-Eksel - Parket waarschuwt voor drugsZoomHet parket Limburg heeft vandaag gewaarschuwd voor drugs op het festival Extrema Outdoor, dit naar aanleiding van het overlijden van een Nederlandse festivalganger gisteren. "Naar aanleiding van dat sterfgeval werden spoed enkele substanties geanalyseerd door professor/toxicoloog Tytgat (KU-Leuven)," aldus het parket. "Op het slachtoffer werden volgende drugs aangetroffen, waarvoor het parket Limburg met spoed wil waarschuwen, al is het op dit moment niet duidelijk of deze drugs in verband staan het overlijden van de man: XTC-tabletten met logo van Philippe Plein (foto), met een zeer hoge dosering MDMA (bijna dubbel van de normale hoeveelheid MDMA in een XTC-tablet en potentieel letaal); en twee soorten Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS’en), met name: methylone (= cathynone, synthetische versie van cath) en 3MMC (methyl met cathynonen)."

Het kan gebeuren...

Zaterdag 18 september 2021
Hechtel-Eksel - Het kan gebeuren...Zoom                                                                  (Cartoon: Yves 21)

Virginie De Meester overleden

Zaterdag 18 september 2021
Hechtel-Eksel - Virginie De Meester overledenWoensdag overleed Virginie De Meester, de partner van Yvo Swinnen. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. De asverspreiding vindt plaats op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Liza Geuns overleden

Zaterdag 18 september 2021
Hechtel-Eksel - Liza Geuns overledenWoensdag is Liza Geuns overleden, de echtgenote van Eduard Braeken. Zij was 86 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

De nieuwe coronaversoepelingen

Vrijdag 17 september 2021
Hechtel-Eksel - De nieuwe coronaversoepelingenVanaf 1 oktober gaan enkele coronaversoepelingen in. Mondmaskerplicht geldt alleen nog in het openbaar vervoer, in treinstations, in de luchthavens, in ziekenhuizen, bij medische contactberoepen, bij de kapper en bij evenementen met meer dan 500 personen binnen en 750 buiten zonder Covid Safe Ticket. Nachtclubs mogen vanaf die datum opengaan, maar ze moeten daarbij het Covid Safe Ticket gebruiken.
Het gaat om federale maatregelen. De gewesten mogen hier elk afzonderlijk van afwijken.

WK kajak in Kopenhagen

Vrijdag 17 september 2021
Hechtel-Eksel - WK kajak in KopenhagenUPDATE Dit jaar werd uitzonderlijk in het olympisch jaar ook een wereldkampioenschap kajak gehouden. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de Deense kajakfederatie mocht dit WK plaatsvinden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De Peltse olympische atleten Lize Broekx, Hermien Peters en Artuur Peters nemen deel aan dit wereldkampioenschap.Gisteren werden de reeksen en de halve finales in K2 over 200 meter gevaren. Lize Broekx en Hermien Peters konden zich op dit (…) Het hele nieuwsbericht

Vakbondsactie De Lijn

Vrijdag 17 september 2021
Hechtel-Eksel - Vakbondsactie De LijnOp 24 september organiseert de socialistische vakbond een nationale manifestatie tegen de federale loonnormwet. Hierdoor zullen er die dag minder bussen en trams rijden. De Lijn werkt een alternatieve dienstregeling uit voor haar reizigers op basis van het beschikbare personeel. Meer informatie over de gevolgen voor de dienstverlening vinden de reizigers uiterlijk 23 september op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Afvalophaling verloopt weer normaal

Vrijdag 17 september 2021
Hechtel-Eksel - Afvalophaling verloopt weer normaalZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Wolvenoverleg op 12 oktober

Vrijdag 17 september 2021
Hechtel-Eksel - Wolvenoverleg op 12 oktoberZoomOp 12 oktober vindt in Limburg een wolvenoverleg plaats tussen onder meer de burgemeesters van de gemeenten uit het wolvengebied, het Agentschap Natuur en Bos en andere organisaties.
Inmiddels roept burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V) op om de polemiek over de wolven te stoppen en het overleg af te wachten. Hij vindt dat er te hevig en te emotioneel gereageerd wordt. "We moeten het hoofd koel houden en met alle partners aan tafel gaan, zowel het team van Welkom Wolf als de Boerenbond. We (…) Het hele nieuwsbericht

Paus Franciscus over vaccinaties

Vrijdag 17 september 2021
Vandaag gelezen
Paus Franciscus zei gisteren  dat hij maar moeilijk kan begrijpen waarom sommigen aarzelen om zich met het coronavaccin te laten vaccineren. Hij herinnerde eraan dat hij zichzelf meteen had laten vaccineren en ook anderen had aangespoord om dat te laten doen, met het oog op het algemeen belang. "Toen wij jong waren, werden wij allen gevaccineerd tegen mazelen en polio. Toen alle kinderen werden ingeënt protesteerde niemand".(KerkNet)

Toeristen in de ruimte

Donderdag 16 september 2021
Hechtel-Eksel - Toeristen in de ruimteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig weertje

Donderdag 16 september 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weertjeEen storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, ergens in Limburg...

Woensdag 15 september 2021
Hechtel-Eksel - Ondertussen, ergens in Limburg...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Zondag de Sahara City Run

Woensdag 15 september 2021
Zondag is er opnieuw de Sahara City Run in Lommel. Na de Kidsrun om 13 uur, wordt om 14 uur het startschot gegeven voor de deelnemers van de 5 km. Om 15 uur starten de deelnemers van 10 km en de 15 km. De start en aankomst zijn voorzien aan het Hertog Janplein in Lommel. Maar een ideale plaats om te supporteren is ongetwijfeld het voetbalterrein van FC De Lansiers in de Rijtenstraat. De organisatie heeft daar namelijk gezorgd voor een muzikaal intermezzo met het all-round trio Legs and Bellies die er (…) Het hele nieuwsbericht

Wieske Voortmans overleden

Woensdag 15 september 2021
Hechtel-Eksel - Wieske Voortmans overledenGisteren overleed Wieske Voortmans (89), de weduwe van Mathieu Vaes. Zij woonde in Pelt en was afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Slecht jaar voor Limburgse bedrijven

Dinsdag 14 september 2021
Economisch nieuws
Hechtel-Eksel - Slecht jaar voor Limburgse bedrijvenZoom De Limburgse TOP 500-bedrijven lieten in 2020 een totale omzet van 34,06 miljard euro optekenen, 4,3% minder dan in 2019. De omzet daalde het sterkst in de industrie (-9,8%). De dienstensector moest 2,7% inboeten. De handel en de bouw deden het daarentegen qua omzetcijfer wat beter dan het jaar voordien.
Dat blijkt allemaal uit de pas verschenen "Top-500" van VKW-Limburg. Met die "Top-500" worden de bedrijven bedoeld die in Limburg vorig jaar de grootste omzet realiseerden.
Met de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Prikmoment voor de eeuwige twijfelaarsBen je 18+ en nog niet gevaccineerd? En woon je in Hechtel-Eksel, Bocholt, Hamont-Achel, Lommel, Peer of Pelt? Ga dan vanavond tussen 18 en 20u naar het open prikmoment in de VDAB-gebouwen aan de Noordervest 23 in Peer! Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het vaccinatiecentrum. Breng wel je identiteitskaart mee. Er wordt met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd. Je hebt dus maar één prik nodig.
En twijfel niet langer meer, ga ervoor! Miljoenen gingen je voor... En je hebt recht op een corona-pas! 

Duinenwandeling van de Anjertrippers

Maandag 13 september 2021
Hechtel-Eksel - Duinenwandeling van de AnjertrippersZoomZondag was er nog eens een wandeling van de Anjertrippers. Met een groot aantal deelnemers was dit een geslaagde Duinentocht - zeker nu het duinengebied heraangelegd is. (André Smeets)

Heidebeheer op het Slijkven

Maandag 13 september 2021
Hechtel-Eksel - Heidebeheer op het SlijkvenZoomWerkgroep Isis gaf vandaag natuureducatie op het Slijkven in Eksel. Tijdens een wandeling vertelde een natuurgids over het ontstaan van de heide en hoe bijvoorbeekld de heidevlinder en de nachtzwaluw zich aanpasten aan deze biotoop. Daarna gingen de kids ijverig het pijpenstrootje te lijf zodat de heide goed kan doorgroeien

Staking bij Renewi afgelopen

Maandag 13 september 2021
Hechtel-Eksel - Staking bij Renewi afgelopenZoomDe staking bij Renewi is afgelopen: in de loop van de voormiddag zijn de directie en vakbonden tot een akkoord gekomen. Dat houdt in dat er in geen enkele ophaalwagen nog een camera zal worden geïnstalleerd. De ophalers zijn weer aan het werk gegaan. Omdat de ophaalwagens niet op het normale tijdstip zijn uitgereden, kunnen vandaag wel niet alle geplande ophaalrondes uitgevoerd worden. Limburg.net zegt zich te verontschuldigen voor het ongemak dat de staking voor de inwoners met zich meebracht. Vanaf morgen verloopt de afvalophaling in Limburg en Diest weer zoals gepland.

Nieuwe website Noorderhart

Maandag 13 september 2021
Hechtel-Eksel - Nieuwe website NoorderhartZoomDe overkopelende vzw voor het voormalige Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum kreeg vorig jaar niet alleen een nieuwe huisstijl maar ook een overkoepelende nieuwe naam: Noorderhart. Achter de schermen werd hard gewerkt aan een gloednieuwe website. Www.noorderhart.be is een geïntegreerde website waar zowel patiënten van Noorderhart Mariaziekenhuis als van Noorderhart Revalidatie & MS snel informatie kunnen vinden. Hans (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Eksel - Herk FC 3-2

Zaterdag 11 september 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel - Herk FC 3-2In eerste provinciale heeft KFC Eksel A vanavond de punten thuis gehouden tegen Herk FC A. Uitslag: 3-2. Eksel B is met 1-2 gaan winnen op het veld van Maasland NO B.

KFC Hechtel - RC Reppel 5-0

Zaterdag 11 september 2021
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel - RC Reppel 5-0In tweede provinciale A heeft KFC Hechtel deze namiddag RC Reppel geklopt. Uitslag: 5-0.

Burenkijkdag in Kleine-Brogel

Vrijdag 10 september 2021
Hechtel-Eksel - Burenkijkdag in Kleine-BrogelZoomEr was een massale belangstelling voor de burenkijkdag in Kleine-Brogel vandaag. Speciaal voor de buurgemeentes konden de inwoners ervan een unieke kijk krijgen achter de schermen van de vliegbasis. Volledig coronaproof kon iedereen kennismaken met de vele demonstraties. En dankzij de samenwerking met de Sanicole Airshow konden de spotters ook hun hartje ophalen aan de talrijke vliegactiviteiten. Meer foto's op onze Facebookpagina. (Foto's Robert Boons) UPDATE Rudy Luys maakte een filmpje van de burenkijkdag. Niet te geloven hoeveel daar te zien en te horen was... Dat filmpje vindt u hier.
Burenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-BrogelBurenkijkdag in Kleine-Brogel
Zoom

Appels met peren vergelijken

Vrijdag 10 september 2021
Hechtel-Eksel - Appels met peren vergelijkenZoom
 Hoe zo, dat kan niet? Dat is dan buiten de Japanse sierkwee gerekend. De vruchten van deze tegendraadse struiken staan te boek zowel als appel en peer; Zo zie je maar, op alles zijn er uitzonderingen. (Pierre Rutten) .

Julien Elens overleden

Woensdag 8 september 2021
Hechtel-Eksel - Julien Elens overledenMaandag is Julien Elens overleden, de echtgenoot van Paula Coninx. Hij was 90 jaar. en woonde in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Bijzonder warm

Dinsdag 7 september 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Bijzonder warmet aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.
Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs (…) Het hele nieuwsbericht
Momenteel zijn er geen patiënten met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

Ine Huijbers overleden

Dinsdag 7 september 2021
Hechtel-Eksel - Ine Huijbers overledenGisteren is Ine Huijbers overleden, de echtgenote van Ton Weerepas. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Momenteel zijn er drie COVID-19 patiënten opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Eén van hen verblijft op intensieve zorgen. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

Eén Limburgse woonmaatschappij

Maandag 6 september 2021
Hechtel-Eksel - Eén Limburgse woonmaatschappijZoom“We voegen tegen 1 januari 2023 sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen in één woonactor met maar één speler per gemeente”. Dit korte zinnetje uit het Vlaams Regeerakkoord 2019-2024 betekende de start van een intens en uitdagend traject dat de maatschappijen en lokale besturen de komende jaren zullen doorlopen. Elke woonmaatschappij moet in een uniek, niet-overlappend werkingsgebied opereren. De eerste stap richting een woonmaatschappij is de (…) Het hele nieuwsbericht

Paula Bongaerts overleden

Maandag 6 september 2021
Hechtel-Eksel - Paula Bongaerts overledenIn WZC H. Catharina in Zonhoven is vrijdag Paula Bongaerts overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven André Melotte. Zij was 99 jaar en afkomstig van Hechtel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Zonhoven-Centrum.

Eksel B - Lutlommel B 3-2

Zondag 5 september 2021
Hechtel-Eksel - Eksel B - Lutlommel B 3-2KFC Eksel B heeft vanmiddag gewonnen van Lutlommel VV B. Uitslag: 3-2.

KFC Eksel - Bregel Sport 1-1

Zaterdag 4 september 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel - Bregel Sport 1-1In eerste provinciale van het voetbal behaalde KFC Eksel vandaag een billijk gelijkspel tegen Bregel Sport: 1-1. Een kwartier na rust kreeg een bezoekende speler rood. Vijf minuten later lukte Marijn Bertrands de openingstreffer voor groen-rood: 1-0. Voor Bregel zat er weinig anders op dan in het offensief te trekken en dat resulteerde in de gelijkmaker: 1-1. Beide ploegen berustten in een puntendeling.

De ene fopzwam is de andere niet

Zaterdag 4 september 2021
Hechtel-Eksel - De ene fopzwam is de andere nietZoomZe kunnen nogal verschillen van vorm en kleur, fopzwammen. De twee foto's bovenaan zijn gewone fopzwammen, de twee onderste zijn rodekoolzwammen. Beide soorten zijn nauw verwant aan elkaar. Om ze te determineren kijkt men best naar de onderzijde: de lange lamellen wisselen af met korte. (Pierre Rutten)

FC Hechtel klopt THES B

Zaterdag 4 september 2021
Hechtel-Eksel - FC Hechtel klopt THES BIn tweede provinciale is FC Hechtel gisterenavond gaan winnen op het veld van THES B met 0-2. Clerix maakte de Hechtelse doelpunten.

Het nazomertje is begonnen

Zaterdag 4 september 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het nazomertje is begonnenEen hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel en (…) Het hele nieuwsbericht

Het nut van bomen

Zaterdag 4 september 2021
Vandaag gelezen
Hechtel-Eksel - Het nut van bomenZoom"Bomen brengen ook verkoeling en helpen het riool ontlasten, een belangrijke uitdaging voor gemeenten die zich voorbereiden op steeds zwaardere buien. Als een bomenrij zorgt dat er geen rioolaanpassing hoeft te komen, of de bestrating niet wegstroomt, scheelt dat ontzettend veel geld. 10% van een bui wordt bijvoorbeeld al door het bladerdek opgevangen en verdampt daarna weer."
                                                                     (Gelezen in het FD)

De truc met de grootvader

Vrijdag 3 september 2021
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - De truc met de grootvaderDe familierechter had hem verboden ook nog maar in de buurt te komen van zijn zesjarig dochtertje. Alleen in een bezoekruimte en onder toezicht van de begeleiders van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) mocht hij haar nog ontmoeten. Maar de spanningen tussen de man en de moeder van zijn dochter hielden aan, met steeds opnieuw klachten wegens stalking en schending van het contactverbod. Uiteindelijk zette de man zelf de contacten met zijn dochter via de bezoekruimte stop.
Coup de théatre, (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Vrijdag 3 september 2021
Hechtel-Eksel - Mooi wandelweerZoomEr komen enkele dagen met heel mooi nazomerweer, perfect om nog te genieten van bijvoorbeeld een heidewandeling in de ochtend. (foto Hans Put)

Damesvoetbal: verlies voor Ekselle

Donderdag 2 september 2021
In 2de Provinciale van het damesvoetbal is KFC Ekselle haar maximum kwijt. Het verloor vanavond thuis met 1-2 van Bocholt. Anouschka Boons scoorde voor Eksel.

Het Vlaamse paard - een blijver

Donderdag 2 september 2021
Hechtel-Eksel - Het Vlaamse paard - een blijverZoom Eind 2020 waren er in Vlaanderen bijna 200.000 paardachtigen geregistreerd: paarden, pony’s, zebra’s, ezels, of een kruising daarvan. Dat is ongeveer 65% van alle paardachtigen in België. Vorig jaar waren er 23 erkende stamboekverenigingen met maatschappelijke zetel in Vlaanderen die samen 34 stamboeken voor paarden, pony’s en ezels beheren.
De stamboekverenigingen tellen ruim 14.000 leden. Er werden in 2020 meer dan 12.000 veulens ingeschreven in de Vlaamse stamboeken, 63% (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing wiskundige termen

Donderdag 2 september 2021
Hechtel-Eksel - Oplossing wiskundige termenZoomHeel wat wiskundige termen in de tekening van Dirk Van Bun, die we eergisteren publiceerden. De tekenaar zelf had er acht aangegeven: telraam (raam links), vierkantswortel (op het bord), aftrekken (poetsvrouw), breuken (rolstoel), = gelijk aan (tweeling), vermenigvuldigen (konijnen), taartdiagram (bureau), verzameling (appels en peren)... Maar lezers ontdekten nog de Pi, cirkel, zeshoek, trapezium... Een lezeres kwam zelfs op 55 termen uit!  

Permanent rook- en vuurverbod in natuur

Donderdag 2 september 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Permanent rook- en vuurverbod in natuurZoomEr komt een algemeen en permanent rook- en vuurverbod in alle Vlaamse bos- en natuurgebieden. Dat heeft de Vlaamse regering vlak voor de zomer principieel beslist op voorstel van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
Sinds kort is het al verboden om in Vlaamse bos- en natuurgebieden nog te roken of vuur te maken vanaf risicocode geel, maar Demir wilde een stap verder gaan en kreeg steun van haar collega’s in de regering om decretaal in te grijpen. “De voorbije jaren zagen we enerzijds al (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel - Bocholt B 1-2

Woensdag 1 september 2021
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel verloren van Bocholt B. Uitslag: 1-2.

Nelly Drieskens overleden

Woensdag 1 september 2021
Hechtel-Eksel - Nelly Drieskens overledenMaandag is Nelly Drieskens overleden, de weduwe van Jozef Peeters en de partner van wijlen Thieu Vranken. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Ivonne Neels overleden

Woensdag 1 september 2021
Hechtel-Eksel - Ivonne Neels overledenOp 28 augustus overleed Ivonne Neels, de echtgenote van Raphael François. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring waarna haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Minder schoolse vertraging in Limburg

Woensdag 1 september 2021
Er is minder schoolse vertraging bij Limburgse leerlingen gewoon lager onderwijs dan bij hun Vlaamse leeftijdsgenoten. In heel Vlaanderen daalde het percentage leerlingen gewoon lager onderwijs in tien jaar tijd van 15,4 naar 11,6 procent, in Limburg van 13,9 naar 10,2 procent. In Genk (15,7 %) en tien andere gemeenten (Maasmechelen, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Hamont-Achel, Houthalen-Helchteren, Lommel, Bocholt, Bree, Maaseik en Voeren) - is er beduidend meer schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs. Alken (4,4 %), Peer (5,1 %) en Lummen (5,1 %) scoren het best (laagst) wat schoolse vertraging in het gewoon lager onderwijs betreft. Ze scoren veel lager dan het Limburgse cijfer.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel