Het overige nieuws

Woninginbraak in Nieuwstraat

Woensdag 30 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Woninginbraak in NieuwstraatIn de Nieuwstraat is ingebroken in een huis. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Limburgse export groeit

Woensdag 30 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Limburgse export groeitZoomHet aantal bedrijven dat internationaal actief is, stijgt verder. 6 op de 10 Limburgse bedrijven doen zaken in het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Unizo Limburg en VKW Limburg die vandaag bij Indigo Care in Tessenderlo werden voorgesteld. De afzetmarkt in Rusland is door de oorlog met Oekraïne zo goed als nihil, aan de andere kant is het Brexit-trauma verteerd en is de UK een zeer vooraanstaande partner voor onze provincie. Onze naaste buren Duitsland en Nederland blijven de (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Koen Ravach naar Arena

Woensdag 30 augustus 2023
Koen Ravach (Achilles Bocholt) verkast naar Arena Hechtel dat uitkomt in Liga 3.

Meer dan 5 procent bevolkingsgroei

Dinsdag 29 augustus 2023
Hechtel-Eksel kende tussen 2013 en 2023 een bevolkingsgroei van 5,68 procent. In Limburg bedroeg die 4,64 procent, in het Vlaams Gewest 6,03 procent en in België 6,02 procent. (Statbel)
Karel Cox (40) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Karel Cox Leasing opgericht met zetel aan de Hechtelsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in paarden, transport van paarden, het verzorgen en trainen van paarden en het trainen, coachen en adviseren van ruiters.

Maand van de sportclub

Maandag 28 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Maand van de sportclubZoomElk jaar organiseert Sport Vlaanderen van 1 tot 30 september de 'Maand van de Sportclub'. Zij willen iedereen aanmoedigen om lid te worden van een sportclub. Sporten en bewegen maakt ons fitter, gezonder en gelukkiger, dus waar wacht je nog op? Sportclubs openen tijdens deze maand hun deuren voor jou om kennis te maken met de sport en de club. Dat betekent dat je gratis mee kan doen met een clubtraining, kan deelnemen aan een kennismakingsevent of gewoon eens een kijkje kan nemen bij de club. In Hechtel-Eksel doen 3 clubs mee. Ontdek via deze link welke.

De vier zonden van de journalistiek

Maandag 28 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Paus Franciscus noemde in een toespraak vier zonden van de journalistiek: desinformatie, wanneer de journalistiek niet of verkeerd informeert; laster; smaad, die verschilt van laster omdat zij vernietigend is; en de liefde voor schandalen, omdat schandalen verkopen.

José Moons overleden

Maandag 28 augustus 2023
Hechtel-Eksel - José Moons overledenOp 25 augustus is José Moons overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Ghislaine Peeters. Hij was 98 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

Eksel B - SV Breugel 1-2

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Eksel B - SV Breugel 1-2In de Beker van Limburg heeft FC Eksel B met 1-2 verloren van SV Breugel.

Wisselvallig weer

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weerZoomDit weekend kregen we een mix van zon, regen en lokaal wat gedonder. De komende dagen blijft het weer wisselvallig met zon en wat lokale regenbuien en temperaturen die schommelen rond de 20°. (foto Gust Ischen)

Hermien en Lize mogen naar O.S.

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Hermien en Lize mogen naar O.S.ZoomOp het WK kajak sprint in Duisburg hebben Hermien Peters en Lise Broekx (foto boven) van de Neerpeltse Watersport Club zich vandaag geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. In de finale van de K2 500m werden ze vierde, goed voor een olympisch ticket. Eerder op de dag kwamen Artuur Peters en Bram Sikkens als derde over de aankomst in de B-finale van de K2 500 meter, goed voor een twaalfde plaats in de eindstand. Het meegereisde NWC-supportersteam (foto onder) en de vaarders zijn zeer tevreden en kijken nu al uit naar Parijs! (Foto's NWC)
Hermien en Lize mogen naar O.S.
Zoom
Het is maar dat je 't weet
In Limburg zijn er de eerste zes maanden van dit jaar 18 verkeersdoden gevallen. In dezelfde periode van vorig jaar waren er dat 24. (VIAS)

KFC Eksel - Achel VV 0-5

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Eksel - Achel VV 0-5KFC Eksel heeft met 0-5 verloren van Achel VV. De doelpunten werden gemaakt door Dors (2), Deckers, Agten en Theuwis.

Anny Van Helden overleden

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Anny Van Helden overledenIn WZC Sint-Antonius in Peer is vrijdag Anny Van Helden overleden, de echtgenote van Marcel Gorrens. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Jaeken in Peer.

Robert Boutsen overleden

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Robert Boutsen overledenDonderdag is Robert Boutsen overleden, de echtgenoot van de in 2014 gestorven Elisa Peeters. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Hechtel verliest van Leopoldsburg

Zondag 27 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van LeopoldsburgIn de Beker van Limburg heeft Hechtel gisteravond met 2-1 verloren op het veld van K. ESK Leopoldsburg.
Hechtel-Eksel - Hermien Peters en Lize Broekx naar A-finaleOp het WK kajaksprint in Duisburg hebben Hermien Peters en Lize Broekx vanmiddag hun halve finale op de K2 500m gewonnen. Morgen varen ze dus de A-finale. Als ze daarin bij de eerste zes eindigen, mogen ze volgend jaar naar de Olympische Spelen in Parijs.
Hechtel-Eksel - Artuur Peters naar B-finale in K2 500mOp het WK kajaksprint in Duisburg hebben Artuur Peters en Bram Sikkens zich niet kunnen plaatsen voor de A-finale in de K2 500m. Ze werden 4de in de halve finale en varen morgen de B-finale.

Wisselvallige en koelere periode

Zaterdag 26 augustus 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallige en koelere periodeDe laatste week van augustus staat in het teken van koel en wisselvallig weer. Onder invloed van een omvangrijke depressie nabij de Britse Eilanden wordt onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden met wat zon.
Vandaag is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Er komen in de loop van de ochtend stapelwolken opzetten en vooral na de middag is er ook kans op een plaatselijke bui. Het zou wel eens kunnen meevallen met de buien en vaak is het (…) Het hele nieuwsbericht

Artuur Peters 6de in K1 1000m

Zaterdag 26 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Artuur Peters 6de in K1 1000mUPDATE Op het WK kajaksprint in Duisburg is Artuur Peters 6de geworden in de finale van de KA 1000m. Hij kan op die afstand dus naar de Olympische Spelen volgend jaar - de eerste zes zijn geselecteerd. Straks vaart hij met Bram Sikkens nog de K2 500m.

Even enkele mugshots

Vrijdag 25 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Even enkele mugshotsZoom"Mugshots" - zo noemt men in Amerika politiefoto's van verdachten. Ook van Trump werd zo'n mugshot gemaakt en die was niet bepaald vleiend. Maar na zijn voorlopige vrijlating - hij betaalde een borgsom - gebruikte hij de mugshot al voor zijn verkiezingscampagne.
Reden voor Fobie om zich eens te laten gaan in enkele "mugshots"... Hierboven Trump, hieronder vlnr Prigozjin, Poetin, Van Quickenborne en Alexander De Croo.
Even enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshotsEven enkele mugshots
Zoom
Hechtel-Eksel - WK kajaksprint: winst voor Peters/BroekxHermien Peters en Lize Broekx mogen naar de halve finale van de K2500m op het WK kajaksprint in Duisburg. Vandaag wonnen ze hun reeks met een voorsprong van bijna 2 seconden op een Deens duo. Lize en Hermien varen hun halve finale morgen om 16.14u

Herman Cuyvers overleden

Vrijdag 25 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Herman Cuyvers overledenGisteren is Herman Cuyvers (81) overleden, de levensgezel van Gaby Horemans. Hij woonde in Mol maar was afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Maria Driesen overleden

Donderdag 24 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Maria Driesen overledenGisteren is Maria Driesen overleden, de weduwe van de in 1989 gestorven Louis Swinnen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - WK kajaksprint: A-finale voor Artuur PetersZoomOp de tweede dag van het WK kajaksprint in het Duitse Duisburg is Artuur Peters, onder het oog van de talrijk meegereisde NWC-supporters, er vandaag in geslaagd om de A-finale te bereiken in het Olympisch nummer K1 1000m. Indien hij in deze A-finale bij de top-zes kan eindigen is hij gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Deze A-finale wordt zaterdagmiddag om 12:10 uur gevaren. Verder moest Artuur vandaag eerder op de dag ook nog aan de bak in de reeks K2 500m (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de wolvenroedel...

Donderdag 24 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de wolvenroedel...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Onweer op komst

Donderdag 24 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Onweer op komstZoomDe wolken pakken zich vandaag meer en meer samen en vanaf deze middag is er kans op een lokaal onweer met regen of hagel. Ook deze nacht is gedonder nog mogelijk. De komende dagen zakken de temperaturen tot rond de 20°. (Gust Ischen)
Hechtel-Eksel - Artuur Peters naar halve finale WK kajak sprintOp de openingsdag van het WK kajak sprint in Duisburg heeft Artuur Peters van de NWC vandaag de zesde reeks gewonnen. Daardoor is hij geplaatst voor de halve finales, die morgen worden gevaren. Indien hij dan bij de eerste drie eindigt, stoot hij door naar de A-finale.

KFC Hechtel - Lutlommel VV 1-2

Woensdag 23 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel - Lutlommel VV 1-2KFC Hechtel heeft vanavond met 1-2 verloren van Lutlommel VV.

Herkol-Eksel: 1-1

Woensdag 23 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Herkol-Eksel: 1-1De bekerwedstrijd tussen Herkol en KFC Eksel is vanavond in het Hènt op een gelijkspel geëindigd: 1-1. Mitchell Colemont scoorde voor de thuisploeg, Thomas Franssen maakte voor Eksel gelijk. Herkolspeler Jens Cauwenberg moest met een ernstig knieletsel worden afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Ria Geuns overleden

Woensdag 23 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Ria Geuns overledenMaandag is Ria Geuns overleden, de echtgenote van Tony Veugen. Zij was 68 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Opglabbeek vinden plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in UCOP aan de Weg naar As.

Jacqueline Drees overleden

Dinsdag 22 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Jacqueline Drees overledenZondag is Jacqueline Drees overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Fil Fonteyn. Zij was 84 jaar en afkomstig uit Eksel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) uur plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Kajak: komend weekend WK in Duisburg

Dinsdag 22 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Kajak: komend weekend WK in DuisburgDeze week staat het WK kajak in Duisburg op het programma. Een WK is altijd belangrijk, maar dit WK is extra belangrijk omdat ook de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Parijs hier verdeeld worden, zegt Hermien Peters van de Neerpeltse Watersportclub. Alleen de top-6 is onmiddellijk gekwalificeerd voor Parijs. Hermien en Lize varen donderdag in de reeksen om 10u55 en hopelijk ook in de halve finales (zaterdag vanaf 16u02) en de finales (zondag de B-finale om 10u46 of de A-finale om 12u08).

Einde van de zomer in zicht

Dinsdag 22 augustus 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Einde van de zomer in zichtEen kern van hoge luchtdruk over onze regio verdwijnt woensdag stilaan en maakt plaats voor een storing die vanuit het zuidwesten komt opzetten. Morgen en in de nacht naar donderdag zijn er meer wolken en uiteindelijk wordt er donderdag in de namiddag ook neerslag verwacht. De temperaturen komen wel nog hoog uit, maar dat zal waarschijnlijk de laatste keer zijn van deze zomerse periode. In het weekend wordt het gevoelig kouder bij slechts 20 of 21 graden.
Vandaag komen er hoge en middelhoge wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Wat is kunst?

Maandag 21 augustus 2023
Vandaag gezien
„Eerst maken. Tóch doen, ver voorbij de grens gaan, dat is wat kunst kunst maakt.”
Kamagurka in "Zomergasten"

Jan Aengeveld overleden

Maandag 21 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Jan Aengeveld overledenOp 18 augustus is in Molenbeersel Jan Aengeveld overleden. Hij was 88 jaar en afkomstig uit Eksel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kinrooi.

Minstens drie gezonde wolvenwelpen

Maandag 21 augustus 2023
Puur natuur
Hechtel-Eksel - Minstens drie gezonde wolvenwelpenZoomEr leven momenteel minstens drie en wellicht zelfs vier of vijf wolvenwelpen in onze wolvenregio. Die zijn allemaal in goede gezondheid, meldt Jan Loos van Welkom Wolf. Afgelopen weekend werden er nog vier of vijf welpen opgemerkt in Peer.
"De welpen zijn nu vier maanden oud en hebben al de grootte van een Duitse herder, maar mentaal zijn het nog steeds puppies: zeer naïef, niet in staat om zelf te jagen en voor voedsel volledig aangewezen op moeder Noëlla," aldus Loos. "Omdat er dit (…) Het hele nieuwsbericht
De grondstoffengroep Sibelco gaat een gebied van 35ha als natuurgebied ontwikkelen in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. Aan de noordkant van de Lommelse Riebosserheide, tegen de grens met Nederland, wordt er 10ha bos aangeplant en worden er voor 15ha heide en 10ha natuurgraslanden gecreëerd. Het is de bedoeling om begin volgend jaar de vergunningen aan te vragen en het plan in de loop van 2024 te realiseren. Op die manier krijgt Bosland er weer 35ha natuurgebied bij.
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, aan de maïsdoolhof...ZoomTot op heden slechts één welp van Noëlla gezien. (Cartoon: Fobie)

Waar blijft de zon?

Zaterdag 19 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Waar blijft de zon?Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Wolvenwereld: tot dusver één welp gespotZoomNa de dood van wolvenvader August op 25 juli was er de vrees dat het voor moeder Noëlla heel moeilijk zou worden om voor de wolvenwelpen te zorgen. Sindsdien is er nog maar één welp opgedoken, meldt Jan Loos van Welkom Wolf.
"Vorige week is wolvin Noëlla meermaals waargenomen buiten de grenzen van het militair domein in het gezelschap van alvast één welp die er goed doorvoed en volledig gezond uitziet. Die is opgegroeid op een dieet van wild als ree, (…) Het hele nieuwsbericht

Meer dan 4 miljoen reizen

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Statbel, het Belgische statistiekbureau, publiceerde gisteren de resultaten van het onderzoek vakanties en reizen voor het eerste kwartaal van 2023. In deze periode werden 4.374.000 reizen gemaakt in België of in het buitenland. Dat is een stijging met 10% ten opzichte van de 3.999.000 reizen in het eerste kwartaal van 2022. De voorkeur ging uit naar korte reizen (van 1 tot 3 nachten).
Het aantal reizen binnen België is toegenomen. Er werden 1.268.000 reizen gemaakt binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Donderdag 17 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De muskusrat is terug

Donderdag 17 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - De muskusrat is terugZoomIn 2013 ving de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) minder dan 1.000 muskusratten. Vorig jaar werden in Vlaanderen echter weer 3.594 muskusratten verdelgd door de VMM. Vooral de grensgebieden met Nederland, Frankrijk en Wallonië zijn probleemzones. (Foto DIck Hoskins- Pexels)

De beste stuurlui...

Woensdag 16 augustus 2023
Woorden van Jef
Hechtel-Eksel - De beste stuurlui...Na het vijfde leerjaar, bij meester Mortier in de parochieschool, stuurden mijn ouders me naar het “klein college” in Oostende. Een school met meer aanzien. Ik fietste er samen met mijn jongere broer naartoe. Elke dag twee keer heen en weer door regen en wind, want ’s middags aten wij thuis een warm middagmaal.
Het college, dat was een andere wereld met een immens grote speelplaats en propere urinoirs. Tijdens de turnles moesten we niet meer met de armen zwaaien en door de knieën (…) Het hele nieuwsbericht

Ivone Coninx overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Ivone Coninx overledenGisteren is in Eksel Ivone Coninx overleden, de weduwe van Roger Foelen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting:maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
Film
Vijftig jaar geleden ging de film Jesus Christ Superstar in première. Jesus Christ Superstar is een Amerikaanse film van Norman Jewison en een verfilming van de gelijknamige rockopera over de laatste weken van Jezus. De film kreeg een Oscar-nominatie. De film werd wereldwijd een succes en spreekt nog steeds tot de verbeelding.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Wereldwijd 35,5 miljoen Bijbels verspreidZoomDe wereldwijde Bijbelverspreiding komt langzamerhand weer op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 kregen wereldwijd 35,5 miljoen mensen een complete Bijbel tegen 30 miljoen in 2021. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de ruim 150 Bijbelgenootschappen, in zijn rapport over 2022.
 Als belemmerende factoren noemt de UBS de ontregelde productie- en distributieketens en de stijgende prijzen vanwege onder meer de oorlog in Oekraïne. In 2010 werden (…) Het hele nieuwsbericht

Een zoektocht naar wijsheidstanden

Woensdag 16 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Een zoektocht naar wijsheidstandenZoomVoor haar onderzoek naar een therapie tegen de ingrijpende zenuwziekte Charcot-Marie-Tooth is prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) op zoek naar wijsheidstanden van personen die lijden aan de aandoening. “Uit deze wijsheidstanden willen we stamcellen halen om het ziekteproces haarfijn te analyseren. We geloven dat we zo de sleutel kunnen vinden om de aandoening Charcot-Marie-Tooth, waar wereldwijd 1 op 2.500 (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Kuppens overleden

Woensdag 16 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Gilbert Kuppens overledenOp 11 augustus is Gilbert Kuppens overleden, de echtgenoot van Ghislaine Vangansewinkel. Hij was 75 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Herebaan-West in Houthalen.

De week van de enkelband

Dinsdag 15 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - De week van de enkelbandZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Graf van Sinterklaas ontdekt

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Archeologen hebben het graf van Sint-Nicolaas, de inspiratiebron achter het verhaal van Sinterklaas, ontdekt onder een kerk in de Turkse provincie Antalya. De Sint-Nicolaaskerk werd in de 7e of 8e eeuw boven op een andere kerk gebouwd, waar de heilige als bisschop zou hebben gewerkt voordat de kerk in de Middeleeuwen onder water liep. (Bron: Archeology News)

Kroniek van een aangekondigde dood

Zondag 13 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Kroniek van een aangekondigde doodZoomJe zou het zo niet zeggen - deze beuk ziet er nog mooi groen uit, maar toch is hij stervende. Let eens op de zwammen in de rode cirkel hoog in de boom: daar groeien porseleinzwammen. Deze aantasting zal hij niet overleven.. (Pierre Rutten)

Zo begint het

Zondag 13 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Zo begint hetZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

1.842.018 alleenwonenden

Zondag 13 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2023 telde België 1.842.018 alleenwonenden, 968.978 gehuwde koppels met thuiswonend(e) kind(eren), 940.493 koppels zonder thuiswonend kind, 508.209 alleenstaande ouders, 335.179 niet-gehuwd samenwonende koppels zonder thuiswonend kind en 419.507 niet-gehuwde samenwonenden koppels met thuiswonend(e) kind(eren). Zo, nu bent u weer bij! (Statbel)

Kattenbos Sport klopt KFC Eksel A

Zaterdag 12 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Kattenbos Sport klopt KFC Eksel AIn de Beker van Limburg heeft Kattenbos Sport vanavond met 2-0gewonnen van KFC Eksel A.

KFC Hamont 99 B -Eksel B 1-2

Zaterdag 12 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Hamont 99 B -Eksel B 1-2In de Beker van Limburg heeft KFC Hamont 99 B vanavond met 1-2 verloren van KFC Eksel B.

KFC Hechtel verslaat Anadol

Zaterdag 12 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel verslaat AnadolIn de Beker van Limburg heeft KFC Hechtel vanavond met 2-1 gewonnen van Anadol.

Nieuwe race naar de maan

Vrijdag 11 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Nieuwe race naar de maanZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Dit jaar al 3.737 kinderen geboren

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Limburg 3.737 kinderen geboren.In januari waren er dat 632, in februari 579, in maart 693, in april 585, in mei 608 en in juni 640. (Statbel)

Erg zomers op lange termijn

Vrijdag 11 augustus 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Erg zomers op lange termijn Na de doortocht van een storing in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend, stijgt de luchtdruk en breekt de zon opnieuw door. De volgende dagen is het, op een lokale bui na, meestal droog en gaan de temperaturen opnieuw de hoogte in. De lange termijn ziet er bijzonder fraai uit. Op het einde van de week zou het kwik zelfs nog wat hoger uitkomen en zijn tropische maxima niet uitgesloten.
Vandaag maakt de zon in de namiddag stilaan plaats voor toenemende wolken vanuit het westen. In de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: 4MoreMountains

Vrijdag 11 augustus 2023
Nicky Vermeerbergen (34) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap 4MoreMountains opgericht met zetel aan de Heidebloemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwikkelen en commercialiseren van soft- en hardware, het beheer van webportalen, hosten van websites, cloud-diensten en copywriting.

Jan Langie overleden

Vrijdag 11 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Jan Langie overledenDinsdag is in Hechtel Jan Langie overleden, de echtgenoot van Rita Vanherk. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bedevaartsoorden doen het weer

Vrijdag 11 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Na twee moeilijke coronajaren zagen alle Belgische bedevaartsoorden in 2022 de bezoekersaantallen weer toenemen. Dat was onder meer het geval in Scherpenheuvel (600.000 bezoekers), Banneux (220.000) en Heppeneert (125.000). De vier grootste heiligdommen in ons land registreerden vorig jaar 1.270.000 bezoekers.

FC Hechtel - Hoeselt VV 2-5

Donderdag 10 augustus 2023
Hechtel-Eksel - FC Hechtel - Hoeselt VV 2-5FC Hechtel heeft vanavond met 2-5 verloren van Hoeselt VV.

Dure consultants en trage treinen

Donderdag 10 augustus 2023
Tegenligger
Hechtel-Eksel - Dure consultants en trage treinenZoom
Vandaag starten we met een nieuwe rubriek, "Tegenligger". Auteur is Gert Cuppens, die in Hamont-Achel woont maar in Antwerpen werkt, en sinds jaren een haat-liefdeverhouding met de trein en het spoor heeft. "Tegenligger" wordt voor hem een uitlaatklep, en voor de lezer wellicht een aanzet tot bezinning over het openbaar vervoer. (Red.)

Het is je zeker niet ontgaan, dat artikel over een goede vriend van Sophie Dutordoir die als consultant 2.200 EUR per (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Eksel B opent tegen Zelo Halen A

Donderdag 10 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Eksel B opent tegen Zelo Halen AKFC Eksel B speelt zondag 3 september zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen Zelo Halen A. Zaterdag 9 september speelt KFC Eksel B uit bij KRC Peer B.

Jacky Bleyen overleden

Donderdag 10 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Jacky Bleyen overledenGisteren is in Eksel Jacky Bleyen overleden, de partner van Paula Vranken. Hij was 78 jaar en heeft zijn lichaam geschonken aan de wetenschap. Er is een herdenkingsgroet in funerarium Witters in Eksel op maandag 14 augustus (19-19.30 uur).

Eksel B speelt gelijk tegen WAVO

Woensdag 9 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Eksel B speelt gelijk tegen WAVOEksel B heeft vanavond 0-0 gelijkgespeeld in en tegen Waterloos-Voorshoven (WAVO).

KFC Hechtel speelt eerst uit

Woensdag 9 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel speelt eerst uitKFC Hechtel speelt zaterdag 2 september zijn eerste competitiewedstrijd op het veld van KFC Hamont 99.Op zaterdag 9 september speelt KFC Hechtel thuis tegen FC Paal-Tervant.

Een heel klein webje

Woensdag 9 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Een heel klein webjeZoomMeestal zijn het de grote spinnenwebben die opgemerkt worden, maar er zijn er ook in kleinere maten zoals dit van de tandkaakspin. Het is amper een blad groot. De randen van het blad worden hol opgespannen en daarop wordt het web bevestigd. Voordeel van dit web: je zal er niet inlopen tijdens je wandeling. Insecten doen dat wel, en dan zijn ze gezien. (Pierre Rutten)

De zomer is terug

Woensdag 9 augustus 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - De zomer is terugDe temperaturen gaan de volgende dagen flink de hoogte in en we krijgen veel zon. Toch moeten we ook nog rekening houden met storingen die af en toe over de regio trekken. Dat zal vooral op zaterdag zijn. Daarna wordt het terug overwegend droog, al is de atmosfeer wel licht onstabiel en kunnen we een lokale bui niet helemaal uitsluiten. Wel blijft het vrij warm bij maxima meestal rond 24 of 25 graden.
Vandaag is er na de middag steeds meer zon, al komen er ook enkele stapelwolken en (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is Bahamontes begraven

Woensdag 9 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Vandaag is Bahamontes begravenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Vandaag gezien: een kolibrievlinder

Woensdag 9 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Vandaag gezien: een kolibrievlinderZoomHet is dit jaar gene vette wat het aantal vlinders betreft. Maar Johan Put kon er toch één verschalken die maar uiterst zelden te zien is: een kolibrievlinder.

KFC Eksel start tegen Berg en Dal

Dinsdag 8 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Eksel start tegen Berg en DalKFC  Eksel start de competie zaterdag 2 september met een thuiswedstrijd tegen Berg en Dal. Zaterdag 9 september speeltK FC Eksel uit bij Betekom.
Hechtel-Eksel - Schoolcoaches (vrijwilligers) gezochtZoomWelzijnsregio Noord-Limburg organiseert een brugfigurenwerking vanuit het ‘Plan samenleven’ van minister Somers, dit in samenwerking met vzw Arktos en het Agentschap Integratie & Inburgering. Binnen de brugfigurenwerking start binnenkort het project ‘Schoolcoaches’. Dat zet in op het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en het gezin. Daarvoor is Welzijnsregio op zoek naar schoolcoaches (vrijwilligers). Ben jij diegene die ze zoeken? Bekijk zeker de flyer hiernaast. Noteer alvast 12 september (19.30u, CC Palethe Pelt) in je agenda, er is dan een infomoment voor alle geïnteresseerde schoolcoaches (vrijwilligers).

Evacuatienieuws uit Zuid-Korea

Dinsdag 8 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Evacuatienieuws uit Zuid-KoreaZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De volgende stap: morsetekens?

Dinsdag 8 augustus 2023
Vandaag gelezen
Ouders moeten ‘zo snel mogelijk’ met hun kinderen een codewoord afspreken om te voorkomen dat ze worden opgelicht via de telefoon, waarschuwen instanties in Nederland. Cybercriminelen zijn namelijk begonnen met het klonen van stemmen en dat kan volgens deskundigen desastreuze gevolgen hebben voor onze portemonnee.
(Algemeen Dagblad)

Laat je deze herfst vaccineren

Maandag 7 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne, gevolgd door de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne vanaf midden oktober.

Waar kan je je laten vaccineren?

De vaccinaties zullen tijdens de herfstperiode 2023 worden toegediend via de eerstelijnsgezondheidssector. Huisartsen, maar ook sommige apothekers en thuisverpleegkundigen zullen de vaccinaties toedienen. De eerstelijnszone Noord-Limburg faciliteert het overleg tussen alle betrokken (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Zuid-Korea...

Maandag 7 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Zuid-Korea...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Houthalen VV klopt Hechtel

Zondag 6 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Houthalen VV klopt HechtelIn de Beker van Limburg heeft Houthalen VV vanavond een 5-1 overwinning behaald tegen FC Hechtel.
Hechtel-Eksel - KFC Eksel A verliest van Bierbeek AIn de Beker van België heeft KFC Eksel A vanmiddag met 2-1 verloren van HO Bierbeek. UPDATE Een verslag uit Eksel: De barre weersomstandigheden waren wat atypisch voor deze eerste bekerrondes. In de regen moest Eksel al snel het commando laten aan de thuisploeg. Tossavi zorgde met een kopbal en schot voorlangs voor de eerste prikjes, maar de derde keer was het wel raak voor de vlijtige aanvaller, die vanop zijn flank naar binnen trok en vanuit scherpe hoek de (…) Het hele nieuwsbericht

Barbenheimer

Zondag 6 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - BarbenheimerZoomEven doordenken bij deze cartoon van Fobie, naar aanleiding van de films "Oppenheimer" en "Barbie". En natuurlijk ook naar aanleiding van de herdenking van de atoombom op Hiroshima...

'Een fantastische ervaring'

Zondag 6 augustus 2023
Hechtel-Eksel - 'Een fantastische ervaring'ZoomVoor de Limburgse jongeren eindigen vandaag de Wereldjongerendagen in Lissabon. De afgelopen zes dagen kwamen ze samen met 1 miljoen andere jongeren uit de hele wereld om hun geloof te beleven met de paus. Het hoogtepunt was de slotviering gisterenavond waarbij al die jongeren in het park Tejo samenkwamen en bleven overnachten. "Het was een fantastische ervaring," luidt het in koor. Bekijk het slotverslag via deze link. 

KFC Eksel B - KRC Peer B 2-1

Zaterdag 5 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC Eksel B - KRC Peer B 2-1In de Beker van Limburg heeft KFC Eksel B met 2-1 gewonnen van KRC Peer B.

Jan Dilissen overleden

Zaterdag 5 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Jan Dilissen overledenGisteren is Jan Dilissen overleden, de weduwnaar van de in 2017 gestorven Josephine Vrijsen. Hj was 90 jaar en afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt woensdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur).

Ondertussen, in de wolvenwereld...

Zaterdag 5 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de wolvenwereld...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Vanaf woensdag zomerse maxima

Zaterdag 5 augustus 2023
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Vanaf woensdag zomerse maximaEen depressie met bijbehorende storingen zorgt voor een herfstachtig weekend met regen, buien, onweer en veel wind. Ook zijn de temperaturen ruim ondermaats. Na het weekend volgt er stilaan een weersverbetering met in de tweede helft van de week zomerse temperaturen.
Vandaag gaat het na de middag regenen vanuit het westen. De rest van de dag valt in het water met geregeld perioden van regen of buiige regen. De atmosfeer is bovendien erg onstabiel, waarbij lokaal ook onweer mogelijk is. (…) Het hele nieuwsbericht

WJD in het teken van de verzoening

Zaterdag 5 augustus 2023
Hechtel-Eksel - WJD in het teken van de verzoeningZoomDe Wereldjongerendagen in Lissabon bereiken stilaan het hoogtepunt. Gisteren stond in het teken van de verzoening. De Limburgse jongeren kregen de kans om bij onze Limburgse bisschop of bij andere priesters het sacrament van de verzoening te ontvangen. Gisteren was het ook tijd voor bedankwoordjes: voor de organisatie en de begeleiders maar ook voor de vele Portugese vrijwilligers van de parochie Famões die de jongeren hebben opgevangen. Dagelijks zorgden ze voor drank, fruit en heel veel lekker (…) Het hele nieuwsbericht
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
WJD in het teken van de verzoeningWJD in het teken van de verzoening
Zoom

Over oude en jonge bomen

Vrijdag 4 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
"Het zijn oude, bestaande bomen met een groot oppervlak aan bladeren die zorgen voor verkoeling. Zij zuiveren de lucht en de bodem. Een jonge boom of zelfs vijf jonge bomen kunnen dat niet compenseren. Het is uit ecologisch standpunt veel efficiënter om oude bomen goed te onderhouden dan nieuwe bomen te planten, daar zijn wetenschappers het over eens."
(Denktank Aux Arbres Citoyens in Eindhovens Dagblad)

Kind aangetroffen in wassalon

Vrijdag 4 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Kind aangetroffen in wassalonZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Openingsviering met de paus op WJD

Vrijdag 4 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Openingsviering met de paus op WJDZoomOp de Wereldjongerendagen in Lissabon beleven de Limburgse jongeren heuse festivalmomenten. Gisteren was er de eerste viering met de paus. Samen met honderdduizenden andere jongeren uit de wereld werd de paus enthousiast onthaald. De opening ging gepaard met een vlaggenceremonie waarbij al de vlaggen van de deelnemende landen werden getoond. Voor Tine Peeters werd het een heel bijzondere dag omdat zij de Belgische vlag mocht dragen. Dat was haar droom die ze zo kon waarmaken, dankzij IJD. In de voormiddag werd er nog samen gereflecteerd rond het thema sociale vriendschap. (Hans Put) Bekijk het fotoverslag via deze link. 
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Openingsviering met de paus op WJDOpeningsviering met de paus op WJD
Zoom

Marja Claes overleden

Donderdag 3 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Marja Claes overledenGisteren is Marja Claes overleden, de echtgenote van Tony Mandervelt. Ze was 74 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 13u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Belgendag op de WJD

Donderdag 3 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Belgendag op de WJDZoomLimburger, wereldburger. Dat is ook mooi om te zien hoe onze Limburgse delegatie in Lissabon volop geniet van de sfeer op de Wereldjongerendagen. Gisteren was er een speciale ontmoeting van al de Belgen. Vlamingen en Walen vierden samen feest op een plein in de Portugese hoofdstad. 's Avonds werd een delegatie nog ontvangen op de residentie van de Belgische ambassadeur. Dat maakte de Belgendag helemaal compleet. Bekijk meer foto's via deze link. 

We putten de aarde uit...

Woensdag 2 augustus 2023
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - We putten de aarde uit...Zoom...en dit is het gevolg, zegt Fobie.

Bisschop in dialoog met jongeren

Woensdag 2 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Bisschop in dialoog met jongerenZoomDe Limburgse bisschop Patrick Hoogmartens bracht deze voormiddag een bezoek aan de Vlaamse jongeren die in Lissabon aanwezig zijn voor de Wereldjongerendagen. Hij ging er in gesprek met de jongeren om te luisteren naar hun zorgen en verlangens. Vandaag stond in het teken van ecologie. Deze avond is een delegatie uitgenodigd op de Belgische ambassade. Een fotoverslag van de ochtend kan je bekijken via deze link. 

Wereldjongerendagen in Lissabon

Woensdag 2 augustus 2023
Hechtel-Eksel - Wereldjongerendagen in LissabonZoomGisteren zijn de laatste deelnemers van de Belgische delegatie voor de Wereldjongerendagen in Lissabon aangekomen. Die Wereldjongerendagen (WJD) brengen katholieke gelovigen uit heel de wereld samen. Met 1,5 miljoen deelnemers is het meteen het grootste festival ter wereld. De jongeren nemen er deel aan reflectiemomenten, misvieringen en allerlei festivals. Er zijn 500 Vlamingen waaronder ook een delegatie uit Limburg - met bisschop Hoogmartens - aanwezig. De WJD duren tot zondag en het hoogtepunt is een grote slotviering in aanwezigheid van de paus. 

Wereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in LissabonWereldjongerendagen in Lissabon
Zoom

KFC Hechtel - KSK Meeuwen 0-1

Dinsdag 1 augustus 2023
Hechtel-Eksel - KFC  Hechtel - KSK Meeuwen 0-1In een oefenwedstrijd heeft KFC Hechtel vanavond met 0-1 verloren van KSK Meeuwen.
Hechtel-Eksel - FC Eksel verliest in eerste oefenwedstrijd In haar eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe voetbalseizoen is KFC Eksel bij Esperanza Pelt gaan verliezen met 5-0. Bij de rust was het al 2-0.
Hechtel-Eksel - Marie-Louise Vanvinkenroye overledenZondag is Marie-Louise Vanvinkenroye overleden, de weduwe van de op 6 juni gestorven Jean Janssens. Zij wa 77 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant.
De visie van Fobie
Hechtel-Eksel - Festivals werken aan drugsbeleid...Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Parkeren in Antwerpen

Dinsdag 1 augustus 2023
Het is maar dat je 't weet
Vandaag wordt de nieuwe parkeerregeling van kracht in het historische centrum van Antwerpen. Enkel bewoners en houders van een speciale vergunning mogen dan daar nog op straat parkeren. Andere bezoekers moeten hun auto in de parkeergarages achterlaten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze een boete.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel