Het overige nieuws

Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Moleneindeweg in Zonhoven raakten een auto en een 51-jarige fietsster uit Genk in een aanrijding betrokken. De fietsster werd daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen wint in HoepertingenPark Houthalen heeft met 0-2 gewonnen in Hoepertingen. Eendracht Houthalen verloor thuis met 3-4 van Boxberg. Helson Helchteren verloor met 0-1 van Esperanza Pelt.

Auto tegen verlichtingspaal

Zondag 31 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Jaarbeurslaan in Genk belandde gisterenavond rond 21.50 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Een vrouw uit Bilzen raakte daarbij gewond.

Stookolie gestolen

Zondag 31 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Erfstraat in Genk is stookolie gestolen uit een ondergrondse tank. De politie kreeg vrijdag melding van de feiten.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: pandoering voor CelticIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen van Malle, tweede in de stand, verloren. Uitslag: 9-1.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest in WiemismeerHouthalen VV heeft vanavond met het kleinste verschil verloren op het veld van Wiemismeer. Uitslag: 1-0.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Carpe Diem Cars failliet

Vrijdag 29 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
De Ondernemersrechtbank heeft Carpe Diem Cars uit Zonhoven failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 28 april worden ingediend.

Kamiel Vandyck overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Kamiel Vandyck overledenOp 26 maart overleed Kamiel Vandyck, de echtgenoot van Godelieve Ambroos. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in rouwcenter De Bcaker-Put aan de Guldensporenlaan.

Fietser gewond

Vrijdag 29 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven is een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde deze namiddag, even voor 16 uur.

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.

Marieke Peeters overleden

Vrijdag 29 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Marieke Peeters overledenWoensdag is Marieke Peeters overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: dinsdag (19-129.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Versterking voor Houthalen VV

Donderdag 28 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Versterking voor Houthalen VVHouthalen VV heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Lathouwers (Gestel), Hendrikx (Halveweg) en Bojanovic (Vechmaal).
Houthalen-Helchteren - Zware straffen voor warenhuisdievenDe rechtbank heeft celstraffen van 12 tot 37 maanden en boetes gaande van 800 tot 3.200 euro opgelegd aan een bende die zo'n 40 diefstallen pleegde in warenhuizen. De bende sloeg onder meer toe in Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Peer. (PG)

Maria Krieger (100) overleden

Donderdag 28 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Krieger (100) overledenOp 20 maart overleed Maria Krieger, de weduwe van de in 1961 overleden Jozef Van Damme. Zij was 100 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium De Backer-Put.

Actie zwerfvuil geslaagd

Donderdag 28 maart 2019
De afgelopen dagen staken maar liefst 440 inwoners de handen uit de mouwen om zwerfvuil te ruimen in het kader van de zwerfvuilactie straat.net. In totaal werd zo'n 125 kilometer aan bermen afvalvrij gemaakt.

Botsing in Groenstraat

Donderdag 28 maart 2019
Deze voormiddag rond 9.40 uur botsten een auto en een motorrijder op de Groenstraat. Een 31-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Zomertijd in het recyclagepark

Donderdag 28 maart 2019
Vanaf dinsdag 2 april is het recyclagepark van Limburg.net elke dag - behalve zaterdag - een uurtje langer open. Dat is te danken aan het zomeruur dat zaterdagnacht ingaat.
Het recyclagepark is dan elke dag open van 9u tot 12.30u en van 13 tot 17u, op donderdag tot 18u en op zaterdag tot 16u.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)
Sinds kort vinden er verkeerstellingen plaats in de omgeving van de N74 tussen Hasselt en Noord-Limburg. Vandaag wordt er ook met camera’s geteld. Zowel de intensiteit van de verkeersstromen als de herkomst en de bestemming van het verkeer zullen in kaart worden gebracht. Het is de eerste keer dat de tellingen zo gedetailleerd zullen zijn. Dat is nodig om het brede onderzoek dat momenteel loopt naar de Noord-Zuidverbinding te ondersteunen.
De Vlaamse regering riep de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Klepper-de-klep

Woensdag 27 maart 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Klepper-de-klep
Vandaag folders rondgedragen. Gedurende drie uur kennis gemaakt met alle mogelijke brievenbussen. Wel honderd soorten brievenbussen zijn er. Klepper de klep wat heb ik allemaal meegemaakt! Je hebt bussen met spannende kleppen, met maar half opengaande kleppen, met kleppen die inwaarts klappen, kleppen die met een klap weer dichtvallen, kleppen waar je vingers tussen geraken, kleppen die los hangen. Je hebt spleten die te nauw zijn, waar je geen brief doorkrijgt. Er zijn ook gleuven die niet breed genoeg zijn. Je hebt bussen die je moet zoeken tussen de haag of klimop, je hebt bussen die laag tegen de grond staan waarvoor je diep door de knieën moet zakken. Er zijn gelukkig ook bussen die echt oké zijn, op de juiste hoogte, brede gleuf, geen spannende klep, kort aan de straatkant. Zo moesten ze allemaal zijn. Moest ik minister van posterijen zijn, dan zou ik duidelijke richtlijnen voorschrijven zodat de postbodes makkelijker hun werk kunnen doen. Ik dank de lieve brievenbussen die mijn folder met open mond hebben ontvangen. 
Jef LINGIER

Vervolgd voor agressie

Woensdag 27 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Vervolgd voor agressieHet Openbaar ministerie heeft een jaar cel met uitstel gevorderd tegen een veertiger uit Zonhoven die zich moest verantwoorden voor agressie tegenover zijn gezin en de politie. Als voorwaarde voor het uitstel eist het Openbaar ministerie wel dat de man een ontwenningskuur volgt. Het verdict in deze zaak valt op 24 april.

Inbraak in tuinhuisje

Woensdag 27 maart 2019
In de Seringstraat is gisterennamiddag een inbraak vastgesteld in een tuinhuisje. Er werden werkmaterialen en een fiets ontvreemd.

Man (21) gewond bij aanrijding

Woensdag 27 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oo de Westerring in Genk raakten gisterennamiddag twee auto's in een aanrijding betrokken. Een 21-jarige man uit Sint-Truiden werd daarbij gewond.

Yvone Bams overleden

Woensdag 27 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Yvone Bams overledenZaterdag is de uit Houthalen afkomstige Yvone Bams overleden, de weduwe van Frans Achten. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag, (19-19.30 uur).

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)

Met drank en geld weg

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is een inbraak vastgesteld in een pand aan de Muizenstraat in Zonhoven. Er is drank en geld gestolen.
In de Veldstraat is een aanhangwagen gestolen. De diefstal werd gepleegd op een bouwwerf.

Vrouw (21) gewond bij botsing

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een verkeersongeval tussen twee auto's op de Broeder Arnoldstraat in Genk raakte een 21-jarige vrouw uit Genk gewond. Het ongeval gebeurde vanochtend rond 5.15 uur.
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Wietplantage opgedoekt

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Broekkantstraat in Meeuwen is zondagochtend een cannabisplantage ontdekt. Een 50-jarige man werd aangehouben. Politie CARMA viel de woning binnen in het kader van een lopend onderzoek naar teelt van drugs. In een kweekruimte achteraan de woning stonden 200 wietplanten en in een technische ruimte met de stroomvoorzieningen werd nog bijna een kilogram gedroogde wiet gevonden. De politie nam ook een aanzienlijke som geld in beslag. In de woning werd een 50-jarige man uit Oudsbergen gearresteerd. Hij werd later aangehouden door de onderzoekrechter.

Drugsdealer (28) aangehouden

Dinsdag 26 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
n de Boenerstraat in Sledderlo (Genk) is zondagmiddag een 28-jarige Genkenaar staande gehouden nadat hij een controle wilde ontvluchten. Hij had drugs op zak en ook een huiszoeking leverde resultaat op. De Genkenaar zat als passagier op een quad toen Politie CARMA tot controle wilde overgaan op het speelplein in de Boenerstraat. De man liep weg maar kon verderop tegengehouden worden. Hij had onder andere enkele zakjes met wiet bij zich en werd gearresteerd. De politie voerde meteen een huiszoeking uit in (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe NV: GL Food Market

Maandag 25 maart 2019
De NV Group GL uit Houthalen-Helchteren en Jawed Hakimi uit Hemiksem hebben de NV GL Food Market opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel van alle soorten voedingswaren, wijnen en geestrijke dranken.

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Politieagent gewond bij conflictOp de Genkerbaan in Meeuwen ontstond gisterenamiddag rond 17uur tumult bij de ontbinding van de carnavalstoet. Verontruste omstaanders alarmeerden een aanwezige politiepatrouille over het agressieve gedrag van een dronken man. Een 22-jarige Maaseikenaar werd vervolgens staande gehouden door de politie. Hij was kort voordien gewond geraakt tijdens een conflict. Even later kwam ook zijn vader opdagen met een telescopische wapenstok in de hand. Een van de inspecteurs hield de vader tegen en werd daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Complimenten

Maandag 25 maart 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - ComplimentenIk heb nogal eens de neiging om een pluimpje te geven aan vrouwen, over hun kapsel, hun nieuwe jas of hun fleurig bloesje. Zonder vleierij of bijbedoelingen hoor, ik zeg gewoon wat ik zie. Ik heb nu eenmaal een oog voor schoonheid. Ik merk dan dat ze dat wel appreciëren, - soms blozen ze - maar tegelijk wuiven ze het weg met "oh ik heb dat al een jaar," of "'t komt maar uit de solden hoor".
Mijn oude buurvrouw van 86 gaat daar nog veel verder in. Laatst zei ik iets lovends over haar mooie mantelpakje, (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.

Gewond op kruispunt

Zondag 24 maart 2019
Bij een ongeval op het kruispunt van de Zalmstraat en de Baarsstraat is één gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.
In tweede nationale van het handbal heeft Houthalen met 19-24 gewonnen in Izegem. Houthalen staat aan de leiding met vijf punten voorsprong op Izegem.

Gewond bij kop-staartbotsing

Zondag 24 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Gewond bij kop-staartbotsingDe 18-jarige Ebru Y. uit Houthalen-Helchteren is gisterenvoormiddag rond 11.45 uur gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding. Het ongeval gebeurde op de Kempische Steenweg in Hasselt.

Twee fietsen gestolen

Zondag 24 maart 2019
Aan een woning in de Lariksenstraat is deze voormiddag de diefstal van twee fietsen vastgesteld. De tweewielers stonden achter een tuinhuisje.

Juwelen en cash geld weg

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Keistraat in Genk. De buit bestaat uit juwelen en cash geld.

Auto van de baan

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Westerring in Genk is een auto van de baan geraakt. Een 20-jarige man uit Hoeselt raakte daarbij gewond.

Houthalen VV- Neeroeteren 1-1

Zondag 24 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV- Neeroeteren 1-1Houthalen VV speelde 1-1 gelijk tegen leider Neeroeteren. Eendracht Houthalen klopte Heusden 06 met 3-1.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Werkmateriaal gestolen

Zondag 24 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven sloegen toe op een werf aan de Molenweg in Zonhoven. Er is werkmateriaal gestolen.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic verliest in MoeskroenCeltic Houthalen heeft met 7-2 verloren in Moeskroen. Jordy Grousdanakis en Duarye Pedone scoordenn de Houthalense doelpunten.

Helson wint in Wommelgem

Zaterdag 23 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Helson wint in WommelgemHelson Hechteren heeft vanavond met 0-1 gewonnen op het veld van K. Ternesse VV Wommelgem. Park Houthalen verloor thuis met 0-3 van Zonhoven VV.

Margy van Vliets overleden

Zaterdag 23 maart 2019
In rusthuis Vinkenhof is op 17 maart Margy van Vliets overleden, de weduwe van Bob Janssen. Zij was 83 jaar. De uitvaartplechtigheid vond vandaag plaats.

Albert Custermans overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Albert Custermans overledenWoensdag is Albert Custermans overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Maria Kelchtermans overleden

Zaterdag 23 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Maria Kelchtermans overledenWoensdag is de uit Houthalen afkomstige Maria Kelchtermans overeden, de weduwe van Jef De Raeve. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (14 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Veertig banen op de tocht

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Radiatorenfabrikant Rettig in Zonhoven wil 40 banen schappen. Rettig wil een deel van de productie naar Polen verhuizen. Bij Rettig werken ruim 250 mensen.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Geen straf voor dodelijk ongevalDe politierechter in Hasselt heeft een twintiger uit Zonhoven opschorting van straf verleend voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De betichte had een fietsster doodgereden. Op uitdrukkelijjke vraag van de weduwnaar legde de rechter de betichte geen straf op. (PG)

Twee vrouwen gewond bij botsing

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend raakten twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken op Terboekt in Genk. Twee vrouwen van 27 en 28 jaar uit Zutendaal en Lanaken werden daarbij gewond.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Vrijdag 22 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA voerde vandaag  tussen 6 en 14 uur een gecoördineerde controleactie uit, in samenwerking met de dienst TSW Vervoer en de Wegeninspectie. Bij het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk 31 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal is er een bedrag geïnd van 12.502 euro. 16 vrachtwagens waren niet in orde. De belangrijkste overtredingen waren: overladen vrachtwagens, ladingzekering en technische eisen niet in orde, bestuurder heeft geen geldig rijbewijs, tachograaf, transport niet in orde met regelgeving gevaarlijke stoffen.

Meer groene wagens bij CARMA

Vrijdag 22 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Meer groene wagens bij CARMAZoom
Politiezone CARMA gaat verder met de vergroening van haar wagenpark. De politie neemt vier nieuwe dienstvoertuigen op CNG (compressed natural gas) in gebruik. In het totaal beschikt de zone nu over elf milieuvriendelijke wagens. Bij de vervanging van oudere voertuigen kiest Politie CARMA zoveel mogelijk voor milieuvriendelijke alternatieven. Vier gloednieuwe CNG-wagens zijn intussen afgewerkt tot gemarkeerd politievoertuig en zijn klaar voor gebruik. Het gaat om vier Volkswagen Caddy’s die door de wijkpolitie in dienst worden genomen.

Jos Clerx overleden

Donderdag 21 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Jos Clerx overledenOp 19 maart overleed Jos Clerx. Hij was 58 jaar en wordt dinsdag begraven na de afscheidsplechtigheid (10 uur) in het rouwcenter De Backer-Put in Helchteren. Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur).

Geld en juwelen gestolen

Donderdag 21 maart 2019
In een woning op de Jonkersblook in Genk is gisterenavond ingebroken. Onbekenden gingen er aan de haal met geld en juwelen.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Vic Vanstiphout overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Vic Vanstiphout overledenMaandag is Vic Vanstiphout overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zaterdag (18 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Houthalen-Centrum.

Maurice Custermans overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Maurice Custermans overledenMaandag is Maurice Custermans overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg.

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Houthalen-Helchteren - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Jesus Lopez Fernandez overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Jesus Lopez Fernandez overledenOp 14 maart overleed Jesus Lopez Fernandez, de echtgenoot van Carmen Lopez. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Twee studenten opgepakt

Woensdag 20 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Twee studenten opgepaktTwee studenten uit Oudsbergen krijgen binnenkort een rekening van de Leuvense brandweer omdat die dinsdagnacht werd opgetrommeld om enkele fietsen,die zij in de Dijle in Leuven hadden gesmeten, uit de rivier te vissen. Het duo werd woensdagochtend rond 4 uur gespot door een student uit Bree, die gewekt werd door lawaai op straat. Hij zag hij hoe twee jongelui de fietsen in de Dijle gooiden. Samen met een vriend liep hij naar buiten en hield de twee personen staande tot de politie arriveerde. De brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Janssen overleden

Woensdag 20 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Pierre Janssen overledenOp 15 maart overleed de uit Helchteren afkomstige Pierre Janssen. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Jorissen in Zutendaal.

Elektronica gestolen

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben de deur van een pand aan de Vuurjufferstraat in Zonhoven opengebroken. Er is elektronica ontvreemd.

Zwaargewonde bij botsing

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven raakten vanavond een auto en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. De autobestuurder liep daarbij zware verwondingen op.

Jos Schraepen overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Jos Schraepen overledenOp 15 maart overleed de uit Hechtel afkomstige Jos Schraepen. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium De Backer-Put in Houthalen.
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk is een 56-jarige vrouw gewond geraakt toen zij met haar scootmobiel tegen een verzinkbare paal reed. Het ongeval gebeurde deze voormiddag rond 10.45 uur.

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

Motorrijdster omgekomen

Dinsdag 19 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een motorrijdster uit Genk is gisteren verongelukt in het Spaanse Agost. Zij belandde er met haar motor in de vangrails.

Christina Peeters overleden

Dinsdag 19 maart 2019
Gisteren overleed Christina Peeters. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uut) plaats in de Koninkrijkszaal van Jehovah's Getuigen aan de Lijsterstraat in Houthalen-Oost.

'Fietsen in en om Limburg 2019'

Maandag 18 maart 2019
Houthalen-Helchteren - 'Fietsen in en om Limburg 2019'ZoomVanmiddag stelden Dirk Van Bun en Leo Swinnen onder grote belangstelling de nieuwe editie van de fietsgids voor. De nieuwe gids bestaat uit 43 prachtige fietstochten met 85 stopplaatsen doorheen heel Limburg. Leuk nieuwtje in deze editie is ‘fietsen door de bomen’: vier mooie fietstochten die vertrekken vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Peer en Hechtel-Eksel. Het is zeker de moeite waard om één van deze tochten uit te testen en onderweg even uit te rusten op één van de vele stopplaatsen. Momenteel zijn de gidsen reeds te verkrijgen bij de toeristische diensten van de deelnemende gemeenten. In de loop van deze week zullen ook alle stopplaatsen voorzien worden van gidsen. Kijk op de website van Tips voor Fietsers en ontdek waar je de gidsen kan verkrijgen.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic verliest met 7-3In eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic Houthalen met 7-3 verloren van Eisden-Dorp.

Helson - Bilzen-Waltwilder 1-1

Zondag 17 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Helson - Bilzen-Waltwilder 1-1Helson Hechteren heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Bilzen-Waltwilder. Eendracht Houthalen won met 1-2 op het veld van Lommel Kolonie. Houthalen VV won met 0-4 in Rekem.

Inbraak in appartement

Zondag 17 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een appartement aan de Eikenlaan in Genk. De buit bestaat uit juwelen en geld.

Man (49) gewond bij ongeval

Zondag 17 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Maaseikerlaan in Genk kwam gisterenavond rond 22 uur een auto tegen een boom terecht. Er viel één gewonde: een 49-jarige man uit Dilsen-Stokkem.
Houthalen-Helchteren - Park verliest van Zepperen-BrustemPark Houthalen heeft deze namiddag met 2-1 verloren van Zepperen-Brustem. Eendracht Houthalen versloeg Lommel Kolonie met 1-2. Houthalen VV won ook: tegen Rekem werd het 0-4.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Elisa Papenkeels overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Elisa Papenkeels overledenWoensdag is Elisa Papenkeels overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Jozef Vanhemel. Zij was 92 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Hond in beslag genomen

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Zonhoven is vandaag een hond in beslag genomen en naar het dierenasiel in Genk gebracht. De hond leefde er in onhygienische omstandigheden.

Stefania Burman overleden

Vrijdag 15 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Stefania Burman overledenVandaag is Stefania Burman overleden. Zij was 67 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de Poolse kapel in Genk waarna gelegenheid tot groeten in het funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Maks Hribernik overleden

Vrijdag 15 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Maks Hribernik overledenWoensdag is Maks Hribernik overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Gewapende overval op winkel

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een gewapende man viel gisterenavond rond 17.45 uur een winkel aan de Hasseltweg in Genk binnen. Hij bedreigde de 23-jarige kassierster en eiste het geld uit de kassa. Bij de overval raakte niemand gewond.

Horloges gestolen

Vrijdag 15 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is vandaag ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat in Genk. Er zijn enkele horloges gestolen.
Kort nieuws van bij de buren
Woensdag werd in een chalet in Rochefort, Dinant, een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen. De man bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Er werden dan drie verdachten voorgeleid en aangehouden. Het gaat om twee mannen van 25 en 21 uit Genk en één man van 22 uit Peer. Vandaag heeft de Raadkamer deze aanhoudingen evestigd. De concrete aanleiding voor de feiten en het precieze verloop ervan zijn op dit ogenblik nog niet duidelijk. Wel is uit de autopsie gebleken dat het slachtoffer met zwaar geweld om het leven werd gebracht.

Ochtendspits verstoord

Donderdag 14 maart 2019
Oo de Grote Baan in Houthalen kreeg vanochtend rond 5.30 uur een uitzonderlijk transport met pech af te rekenen. Het was er in de richting van Hasselt kilometers aanschuiven geblazen.

BM Service failliet

Donderdag 14 maart 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van BM Service uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten uiterlijk 14 april ingediend worden.

Monique Van Overloop overleden

Donderdag 14 maart 2019
In Helchteren is gisteren Monique Van Overloop overleden. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Vrouw (36) gewond bij ongeval

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Onderwijslaan in Genk botsten vanmorgen rond 8.40 uur drie auto's. Een 36-jarige vrouw uit Oudsbergen werd daarbij gewond.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Man (33) dood aangetroffen

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisteren is in een chalet in Rochefort, Dinant een 33-jarige Genkenaar dood aangetroffen. De man is met geweld om het leven gebracht. Drie verdachte twintigers uit het Limburgse verschenen op vordering van het parket Limburg voor de onderzoeksrechter te Tongeren, die besloot hen aan te houden. Vrijdag  verschijnen ze voor de Raadkamer in Tongeren ter bevestiging van de hechtenis.

Antonia Caredda overleden

Donderdag 14 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Antonia Caredda overledenDinsdag is Antonia Caredda overleden. Zij was 87 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Veel schade bij woningbrand

Donderdag 14 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend ontstond brand in een bergruimte van een woning aan de Gielisdries in Genk. De brand heeft veel schade veroorzaakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Guy Vreven overleden

Donderdag 14 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Guy Vreven overledenMaandag is Guy Vreven overleden, de echtgenoot van Dany Vekemans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Romain Jaenen overleden

Donderdag 14 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Romain Jaenen overledenZondag is Romain Jaenen overleden, de echtgenoot van Godelieve Peeters. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar de bron

Dinsdag 12 maart 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Terug naar de bronNu moet ik je toch eens iets vertellen. Mijn hart klopt er nog fel van. Ik voelde me daarjuist op heterdaad betrapt als een kleine jongen. Kijk... ik koop al mijn eetwaren hier bij de Carrefour in Houthalen-centrum en werd hoe langer hoe meer gewaar dat men mij opzadelde met een berg plastic. Alles is tegenwoordig verpakt in plastic, wat ik dus eigenlijk niet wil. Ik wil fruit, groenten of vlees kopen, maar geen plastic. Daarom nam ik het besluit om voortaan al het plastic terug te brengen naar de bron. Toen ik (…) Het hele nieuwsbericht

Woensdagnacht werken op E314

Dinsdag 12 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert woensdagavond vanaf 20u asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.
Kort nieuws van bij de buren
In een restaurant op de Europalaan in Genk maakten inbrekers maandag geld, alcohol en een camera buit. Er is ook ingebroken in de kelderruimtes van een appartementgebouw op de Hooiweg. Daar werden onder andere een stoomglazenwasser, een fiets, een rugzak, een elektrisch verwarmingstoestel en een dvdspeler gestolen. Deze inbraak is vandaag vastgesteld.

Voetgangster (50) gewond

Dinsdag 12 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 9 uur raakten op de Welzijnscampus in Genk een auto en een 50-jarige voetgangster uit Genk in een aanrijding betrokken. De voetgangster werd daarbij gewond.

Brandstofdief veroordeeld

Dinsdag 12 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Brandstofdief veroordeeldEen veertiger heeft van de rechter 24 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 800 euro gekregen omdat hij brandstof stal uit auto's. De man sloeg zo'n 40 keer toe, onder meer toe in Beringen, Houthalen-Helchteren en Meeuwen-Gruitrode. (PG)

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Joep Waclawski overleden

Maandag 11 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Joep Waclawski overledenIn Houthalen-Oost overleed op 2 maart Joep Waclawski, de echtgenoot van Carmela Iuliano. Het afscheid vond afgelopen zaterdag plaats.

Vier gewonden bij botsing

Maandag 11 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een vrouw (35) uit Oudsbergen, een man (27) uit Diepenbeek en een vrouw (32) en een man (20), beiden uit Maasmechelen, zijn vanmorgen rond 9 uur gewond geraakt bij een kop-staartbotsing met vier voertuigen. Het ongeval gebeurde op de Westerring in Genk.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Houthalen-Helchteren - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht

Leonie Milis overleden

Maandag 11 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Leonie Milis overledenZaterdag is Leonie Milis overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartverzorging Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in het funerarium aan de Weg naar Zwartberg..

Drie woninginbraken

Zondag 10 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Drie woninginbrakenZoomDrie woningen kregen inbrekers over de vloer. In de Bremstraat verdween een gouden ketting, in de Notenstraat enkele riemen en zonnebrillen en ook in de Mispelaarstraat werden enkele voorwerpen gestolen.
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten drie auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 33-jarige man uit Peer liep daarbij verwondingen op.

Geld en juwelen ontvreemd

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Geld en juwelen: dat is de buit van een inbraak in een woning in Erwtblook in Genk.

Man (51) gewond bij botsing

Zondag 10 maart 2019
Op het kruispunt van de Henry Fordlaan en de Westerring in Genk botsten gisterenmiddag twee voertuigen. Een 51-jarige man uit Lanaken raakte daarbij gewond.

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt TermolenEendracht Houthalen heeft vandaag Flandria Termolen verslagen met 4-1. Ook Houthalen VV wist waar het doel stond: Uikhoven VC werd ingepakt met 7-2.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: Celtic klopt Gelko HasseltIn de eerste nationale van het zaalvoetval heeft Celtic Houthalen Gelko Hasselt geklopt. Uitslag: 6-4. Celtic blijft voorlaatste in de stand.

Verlies voor Helson

Zaterdag 9 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Verlies voor HelsonHelson heeft vanavond met 4-1 verloren van SInt-Lenaarts. Park Houthalen heeft vanavond thuis verloren van Torpedo Hasselt. Uitslag:1-2.

Angèle Evens overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Angèle Evens overledenDonderdag is de uit Grote Brogel afkomstige Angèle Evens overleden, de weduwe van Hubert Hillen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Helchteren. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheud tot groeten in de begroetingsruimtre vabn aula 't Sant in Hechtel.

Sylvain Motmans overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Sylvain Motmans overledenOp 5 maart overleed Sylvain Motmans, de echtgenoot van Martha Follon. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.  Begroetingsmoment: maandag (19-20 uur) in funerariul De Backer-Put aan de Guldensporenlaan.

Germaine Caerlen overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Germaine Caerlen overledenWoensdag is in residentie Gorisberg in Houthalen-Helchteren de uit Bocholt afkomstige Germaine Caerlen overleden. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren waarna haar urne begraven wordt op de begraafplaats van Houthalen.
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Twee verdachten opgepakt

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad twee verdachten opgepakt in Zonhoven. In een woning werden luchtdrukwapens en drugs aangetroffen. De politie was opgeroepen door een getuige die vier verdachte personen, waarvan twee met een wapen in de hand, gezien had in de Molenweg in Zonhoven. Toen de politie ter plaatse kwam, konden zij twee personen in de woning aantreffen. Daar werden tevens twee luchtdrukpistolen en meer dan 60 gram cannabis aangetroffen. De verdachten, een man van 30 jaar uit (…) Het hele nieuwsbericht

Chauffeur slaat op de vlucht

Vrijdag 8 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Chauffeur slaat op de vluchtDonderdagnamiddag is een 37-jarige man uit Genk uit het verkeer gehaald omwille van onverantwoord rijgedrag. De man bleek bovendien geseind te staan. De politie merkte rond 16 uur aan de rotonde van de Evence Coppéelaan en de Vennestraat in Genk een bestuurder op die te snel reed en gevaarlijke manoeuvres maakte. De politie zette de achtervolging in en maande de bestuurder aan om te stoppen. De man trachtte eerst nog te ontkomen, maar hield even later dan toch halt in een woonwijk in de buurt van de (…) Het hele nieuwsbericht

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Houthalen-Helchteren - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.

Nieuwe bvba: Quetin Harderij

Donderdag 7 maart 2019
De nv De Raeve uit Zonhoven en de bvba Laswerken Nys+ uit Houthalen-Helchteren hebben de bvba Quetin Harderij opgericht met zetel in Centrum-Zuid. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de oppervlaktebehandeling van metalen.

Politie klist gezochte man

Donderdag 7 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Politie klist gezochte manIn Hasselt heeft de politie een geseinde man geklist. Het gaat om een dertiger uit Houthalen-Helchteren. Bij een controle bleek hij onder invloed van drugs achter het stuur te zitten.

Gitaar en juwelen gestolen

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Biegrachtstraat in Genk is afgelopen nacht ingebroken. De dieven gingen aan de haal met een gitaar, geld en een cameralens. In een woning op de Gracht is ook ingebroken. Daar zijn juwelen en geld gestolen.

Bekneld in bestelwagen

Donderdag 7 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 13.15 uur is op de Oosterring in Genk een bestelwagen tegen een vrachtwagen gereden. De bestuurder, een 42-jarige man uit Genk, zat bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. De man raakte gewond maar verkeerde niet in levensgevaar.
Houthalen-Helchteren - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend betrapte de politie in de Wijerstraat in Zonhoven een 51-jarige bestuurder die onder invloed van drugs reed. Zijn auto was niet verzekerd en werd in beslag genomen.

Ten einde raad

Woensdag 6 maart 2019
Woorden van Jef
Houthalen-Helchteren - Ten einde raadIn het café ontmoet ik een man met veel talent, doch zonder job, en dus zonder inkomen. "Ik heb vaak ruzie met mijn vrouw," vertrouwt hij me toe, "zij is de kostwinner en ik de man die haar geld opmaak." Hij schreef honderden sollicitatiebrieven, zonder resultaat, vaak zonder antwoord. Probleem is zijn hoge scholing gekoppeld aan zijn hoge leeftijd. Hij is 58 jaar oud en daar bovenop universitair. De vacatures gaan meestal over mechanica, elektriciteit of de bouw, zegt hij. Daar komt hij niet voor in (…) Het hele nieuwsbericht
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Man steekt eigen flat in brand

Woensdag 6 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op het betichtenbankje moest een man uit Genk plaatsnemen. Hij wordt ervan verdacht eigen appartement in brand gestoken te hebben. De feiten dateren van bijna drie jaar geleden. Het Openbaar ministerie eiste 4 jaar opsluiting. Begin april wordt het verdict bekendgemaakt.

Kabels gestolen op werf

Woensdag 6 maart 2019
Op een werf aan de Weg naar Zwartberg sloegen dieven toe. Er zijn elektriciteitskabels gestolen De diefstal is vandaag vastgesteld.

Inbraak in horecazaak

Woensdag 6 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers gingen met geld aan de haal in een horecazaak aan de Hoevenzavellaan in Genk. Op een werf aan de Heidriesstraat is werkmateriaal gestolen. De diefstallen zijn vanmorgen vastgesteld.

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Houthalen-Helchteren - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Mariette Kuppers overleden

Woensdag 6 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Mariette Kuppers overledenOp 1 maart is in Lummen de uit Houthalen afkomstige Mariette Kuppers overleden, de echtgenote van Jacques Smets. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula de Heyde in Zelem (Halen).

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Schroyen overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Pierre Schroyen overledenOp 2 maart overleed Pierre Schroyen, de echtgenoot van Irène Mackiw. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het cremarorium in Hasselt. Begroetingsmoment: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer - Put aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
Bij een kop-staartaanrijding in Genk waarbij vier voertuigen betrokken waren is een 23-jarige vrouw uit Maaseik lichtgewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 13 uur.

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart om 20u wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.

Tiener (18) zwaargewond

Dinsdag 5 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend liep een 18-jarige tiener uit As zware verwondingen op toen hij op de Westerring in Genk met zijn auto tegen een verlichtingspaal belandde. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Houthalen-Helchteren - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Elsen overleden

Maandag 4 maart 2019
Houthalen-Helchteren - Paul Elsen overledenVrijdag is de uit Helchteren afkomstige Paul Elsen overleden, de echtgenoot van Maria Loos. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Eén jaar cel voor drugsdealer

Maandag 4 maart 2019
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een 20-jarige drugsdealer uit Houthalen-Helchteren tot één jaar celstraf veroordeeld. Hij bevoorraadde andere dealers. Zijn boekhouding stond in zijn gsm. (PG)
Houthalen-Helchteren - Zaalvoetbal: pandoering voor CelticIn de eerste nationale van het zaalvoetbal heeft Celtic met 9-0 verloren van FP Halle-Gooik. Celtic staat voorlaatste in de stand.

Overval op frituur mislukt

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond is een gewapende overval op een frituur aan de Landwaartslaan in Genk mislukt. De dader wist te voet te ontkomen. Mogelijk werd hij opgepikt door een trawant.

Twee verkeersongevallen

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Oo het kruispunt van de Guillaume Lambertlaan en de Marcel Habetslaan in Genk zijn vrijdagnamiddag rond 16.45 uur twee auto's gebotst. Een 44-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond. In de Onderswijslaan belandde zaterdagochtend rond 5 uur een auto tegen een verlichtingspaal. Daarbij viel één gewonde: een 31-jarige man uit Maaseik.

Supermarkt overvallen

Zondag 3 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Supermarkt  overvallenGisterenavond rond 17.45 uur is een supermarkt op de Paul Habetslaan in Genk overvallen door twee gewapende personen. Niemand raakte gewond. De overvallers gingen aan de haal met geld en sigaretten. Beide mannen waren verkleed en droegen een rode overall en een Salvador Dali-masker. Eén overvaller bedreigde de 45-jarige uitbater met een wapen en eiste het geld uit de kassa en sigaretten. De uitbater uit Oudsbergen raakte niet gewond. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de winkel. Beide overvallers zijn te voet gevlucht.

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Bar'four

Vrijdag 1 maart 2019
Wim Verstraten en Leen Schaekers, beiden uit Kinrooi, hebben de bvba Bar'four opgericht met zetel aan de Vredelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating, het beheer en de inrichting van drankgelegenheden, verbruikssalons, cafés, tavernes, bars en tearooms.

Nieuwe bvba: Cametec

Vrijdag 1 maart 2019
Martin Ganz uit Houthalen-Helchteren heeft de bvba Cametec opgericht met zetel in Tienschuur. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een carosseriebedrijf en het tunen van auto's.

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Op de Europalaan in Genk kwam het deze namiddag tot een aanrijding tussen een bus en een 39-jarige voetgangster uit Genk. De voetgangster liep enkele verwondingen op.
31/01

hey daar in HELICHTREN jarige MATHIAS SCHILDERMANS HI PEIP HOE RA VANDAAG MAAK ER EEN MOOIE DAG VAN GROETJES VAN MOEKE EN OPA OVERPELT

johan schildermans
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Houthalen-Helchteren