Het overige nieuws

Greet Mylle overleden

Maandag 30 april 2018
Leopoldsburg - Greet Mylle overledenVrijdag is Greet Mylle overleden, de echtgenote van Lucien Vercammen. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur)in funerarium Hulsmans.

Aanpak georganiseerde misdaad

Maandag 30 april 2018
De burgemeesters van 30 Limburgse gemeenten hebben vandaag een samenwerkingsprotocol voor het Limburgse Arrondissementeel Informatie- en Expertise Centrum (ARIEC) ondertekend, waarmee informatie tussen steden en gemeenten en het parket beter kan uitgewisseld worden. Dat is belangrijk om georganiseerde misdaad aan te pakken.
De vraag naar woningen voor erkende vluchtelingen blijft huizenhoog. Niet alleen in de centrumsteden, maar ook in kleinere dorpen en in randgemeenten zijn zij op zoek naar hun nieuwe thuis. Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ van ORBIT, VPKB en Halewijn ontmoette en ondersteunde al heel wat burgers die zich inzetten rond deze uitdaging. Zij hopen nu nieuw burger-engagement te ontdekken en op maat te begeleiden en kijken daarbij vooral naar Limburg! Wil jij erkende vluchtelingen een (…) Het hele nieuwsbericht

Leopoldsburg verslaat Pelt

Zondag 29 april 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg verslaat PeltK ESK Leopoldsburg is vanmiddag met 1-2 gaan winnen op het veld van Esperanza Pelt. In de stand staat K ESK Leopoldsburg na 29 wedstrijden zesde met 45 punten.

Vrede in Korea?

Vrijdag 27 april 2018
Leopoldsburg - Vrede in Korea?ZoomEerst een "bromance" tussen Trump en Macron, nu een tussen Kim Jong-un en Moon Jae-in? Een hartje op de voorgrond, maar op de achtergrond blijft de dreiging, zo stelt Fobie vast...

Elke bes haar nummer?

Donderdag 26 april 2018
Leopoldsburg - Elke bes haar nummer?ZoomEen lezeres kocht vanmorgen in de Colruyt blauwe bessen, verpakt in een stevig plastic doosje. Toen ze er thuis enkele proefde, viel er een uit haar handen en zag ze opeens dat er een getal op die bes stond (foto). En alleen op dié bes, niet op de andere in het doosje. De bes lag ook niet bovenaan. Vraag: hoe komt zo'n getal op die bes - en wat is het nut daarvan? Is er iemand die dit weet? UPDATE In een reactie bevestigt de persdienst van Colruyt de stelling van Bieke Timmermans hieronder: "Bij deze bevestigen we dat S.A.T. Hortifrut momenteel gebruik maakt van een ultramodern traceerbaarheidssysteem dat ons toelaat elk individueel bakje terug te traceren tot het stuk land waarvan het afkomstig is. Dit garandeert op efficiënte wijze de principes van voedselveiligheid en brengt hier ook een voordelige en praktische structuur in. Dit systeem bestaat uit een lijst met cijfers die op elk bakje worden aangebracht met een laser. Soms gebeurt het dat de hitte van de laser tot op de bessen komt en er op die manier een deel van deze cijfers op de bessen terechtkomt. Toch is dit volkomen ongevaarlijk. Er is dan ook geen enkel gevaar voor de gezondheid van consumenten in dit geval." (Foto Marcella Stappers)

Een Brusselse stek voor Google

Woensdag 25 april 2018
Leopoldsburg - Een Brusselse stek voor GoogleIn het station Brussel-Centraal is vandaag het Google Digitaal Atelier geopend.Daar kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal. Na je inschrijving voor een workshop of opleiding bij (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Erfgoedparels in 'Limburg ongefilterd'ZoomVandaag heeft het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) in Genk het nieuwe boek “Limburg Ongefilterd” voorgesteld. Daarin bundelde internationaal gelauwerd fotograaf Nick Hannes 122 Limburgse erfgoedlocaties. "In tijden van vluchtige foto’s, vergankelijke stories op social media, Facebookberichtjes en Instagramfilters, is het mooi om te zien dat het ook helemaal anders kan. Nick Hannes wist in dit boek het erfgoed, het leven zoals het is in Limburg perfect (…) Het hele nieuwsbericht

Even geduld

Dinsdag 24 april 2018
Door technische problemen is de Jukeboxkalender al enkele dagen niet van de partij. Er wordt gehoopt ten laatste tegen 1 mei opnieuw van start te kunnen gaan.

Jackie Lenaerts overleden

Dinsdag 24 april 2018
Leopoldsburg - Jackie Lenaerts overledenZaterdag is Jackie Lenaerts overleden. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

32 vormelingen

Maandag 23 april 2018
In Leopoldsburg ontvingen gisteren 32 jongeren het sacrament van het vormsel. Vormheer was Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. De viering werd opgeluisterd door het koor De Strogalm uit Strooiendorp.

Win een dvd, of een boek!

Maandag 23 april 2018
Leopoldsburg - Win een dvd, of een boek!ZoomDe nieuwe opgave deze week refereert naar de talloze vondsten van drugsafval in de regio; vondsten die niet zonder gevaar zijn voor mensen die ze aantreffen en anderen die ze moeten opruimen. Wat zegt die "opruimer" tegen de twee politieagenten die op de oplegger met drugsafval uitkwamen en daar blijkbaar iets aan overhielden? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! 5Cartoon Stijn Lodewijks)

Leopold Boelanders overleden

Maandag 23 april 2018
Leopoldsburg - Leopold Boelanders overledenOp 19 april overleed in Meeuwen de uit Heppen afkomstige Leopold Boelanders, de echtgenoot van Jeanne Corstjens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van Heur-TongerenESK Leopoldsburg heeft vandaag verloren van Heur-Tongeren. Uitslag: 1-2. Leopoldsburg staat vijfde in de stand op 7 punten van de leiders Heur-Tongeren en Wellen.

Wie won de dvd?

Zaterdag 21 april 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Guido Tijskens. Voor de reactie van de man die zijn buurman met de verticuteermachine bezig zag, had hij dit mooie tekstje in petto. Het zal je maar overkomen!
Straks een nieuwe opgave; (Cartoon Stijn Lodewijks)
Eind maart startte de tweede fase in het automatisch beheer van verkeersboetes. Bij die lancering loopt het oude systeem parallel met het nieuwe. Daardoor is het mogelijk dat bepaalde overtreders hun onmiddellijke inning dubbel ontvingen. De FOD Justitie, Bpost, de firma AXOB en de politie zijn op de hoogte van de situatie. Het gaat om een tijdelijk en beperkt risico, zegt de politie.
"Er zijn intussen extra controles ingebouwd in het systeem. Wat kan de politie doen bij (…) Het hele nieuwsbericht

Motorrijder (52) gewond

Donderdag 19 april 2018
Leopoldsburg - Motorrijder (52) gewondVanochtend raakten een auto en een 52-jarige motorrijder uit Leopoldsburg in een aanrijding betrokken op de Diestersteenweg in Beringen. De motorrijder werd daarbij gewond.

2.005 alleenwonenden

Donderdag 19 april 2018
Leopoldsburg telt 2.005 alleenwonenden. In West-Limburg wonen 16.455 inwoners alleen, in Limburg 98.543.

Brandfase geel in Limburg

Donderdag 19 april 2018
Leopoldsburg - Brandfase geel in LimburgZoomDe natuurgebieden beginnen droger te worden en het risico op brand neemt toe. "Trek je vandaag de natuur in? Geniet van het zomerse zonnetje maar blijf waakzaam, ook de volgende dagen", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Het is maar dat je 't weet
Op de zaterdagen 21 en 28 april rijden er GEEN treinen tussen Mol en Herentals omwille van werken aan het spoor. De NMBS legt dan bussen in tussen Mol en Herentals. Wat betekent dat de reistijd tussen Noord-Limburg en Antwerpen langer zal uitvallen.

Patti's paasei

Donderdag 19 april 2018
Leopoldsburg - Patti's paaseiZoomVandaag veertig jaar geleden verscheen Because The Night van Patti Smith. De single was getrokken uit het album Easter, dat enkele weken voor Pasen was verschenen. Het nummer is eigenlijk van haar en van Bruce Springsteen. Lees hier hoe dat in elkaar zit.

Julia Lodewyckx overleden

Woensdag 18 april 2018
Leopoldsburg - Julia Lodewyckx overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Julia Lodewyckx overleden, de echtgenote van François Carmans. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Op 26 mei 2019 naar de stembus

Woensdag 18 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Op 26 mei 2019 naar de stembusOp zondag 14 oktober dit jaar gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. dat weten we al langer. Maar sinds vandaag staat het vast dat tegen zondag 26 mei 2019 de stemhokjes opnieuw mogen opgebouwd worden, want dan moeten we gaan stemmen voor het Europees Parlement, voor het Vlaams parlement en wellicht zijn er dan ook federale verkiezingen.

Albert Tilborg overleden

Woensdag 18 april 2018
Op 12 april overleed in Hasselt de uit Leopoldsburg afkomstige Albert Tilborg. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring.

De verkiezingen naderen...

Dinsdag 17 april 2018
Leopoldsburg - De verkiezingen naderen...ZoomNog een half jaar en we zijn weer aan het stemmen voor de gemeenteraad. Wie weet wat we in die periode nog allemaal gaan vernemen over lijsten, kartels, coalitieafspraken,... (Cartoon: Fobie)

Bovenzonale verkeersactie

Dinsdag 17 april 2018
Leopoldsburg - Bovenzonale verkeersactieZoomGisteren was er een bovenzonale verkeersactie waarin de politiezones HANO, Kempenland en Lommel in samenwerking met VLABEL van 13 tot 21 uur het verkeer controleerden in Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Daarbij werden 216 voertuigen aan een fysieke controle onderworpen. Er werden verschillende PV's opgesteld (technische eisen, drugs in het verkeer (2), rijden zonder begeleider) en onmiddellijke inningen voor de gordel en een waarschuwing. VLABEL inde voor 10540 euro aan achterstallige verkeersbelastingen en stelde de niet-inschrijving vast van een buitenlands voertuig dat illegaal in ons land werd gebruikt. De auto werd getakeld. 

Ondertussen, in Syrië...

Maandag 16 april 2018
Leopoldsburg - Ondertussen, in Syrië...ZoomDaar gaat het leven voort, vermoedt Fobie, ook na de bombardementen van afgelopen weekend. Al is het daar meer een kwestie van overleven geworden en wordt zo'n kruisraket misschien wel gebruikt als barbecuevuurtje...

Fietsendrager gestolen

Maandag 16 april 2018
Leopoldsburg - Fietsendrager gestolenOnbekenden gingen met een fietsendrager aan de haal in de Malakofflaan. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Woensdag weer flitsmarathon

Maandag 16 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Woensdag organiseert de politie vanaf 6u 's morgens weer een flits­marathon tegen chauffeurs die te snel rijden. Die marathon eindigt donderdagmorgen om 6 uur. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt ge­organiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal er meer geflitst worden dan anders.

Gerichte acties in Damascus...

Zaterdag 14 april 2018
Leopoldsburg - Gerichte acties in Damascus...ZoomDe Amerikaanse president Trump overweegt nieuwe gerichte acties op doelwitten in Damascus, hoorden we vanavond. Misschien zien die acties er zó uit, denkt Fobie...
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt Bilzerse WaltwilderIn het voetbal heeft K. ESK Leopoldsburg vanavond Bilzerse Waltwilder verslagen. Uitslag: 0-3. ESK Leopoldsburg heeft na 28 wedstrijden 45 punten.

'Doe de tekencheck'

Zaterdag 14 april 2018
Leopoldsburg - 'Doe de tekencheck'ZoomHonderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids "Wat te doen bij een tekenbeet" opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
Tussen maart en oktober zijn teken extra actief in de natuur, (…) Het hele nieuwsbericht

Dagelijkse Kampse kost

Zaterdag 14 april 2018
Ons Centrum, een organisatie waar armen het woord nemen, brengt op 26 april (15 uur) in het cultureel centrum de voorstelling Dagelijkse Kampse kost. Met veel humor vertellen de spelers over de dagelijkse strijd van mensen in armoede, maar evenzeer over die van de hulpverlener. De bedoeling van het theaterstuk is geestelijke gezondheidszorg meer toegankelijk te maken voor de meest kwetsbare personen. Reservatie: 011 346548
Het Crisisfonds Limburg ontving vorig jaar vijf aanvragen voor uitzonderlijk financiële hulp aan Limburgers in nood. Het Fonds werd twee jaar geleden opgericht door het bisdom Hasselt in samenwerking met Caritas Hulpbetoon. Volgens de initiatiefnemers is het Fonds nog te weinig bekend. Bedoeling van het Fonds is mensen en gezinnen te helpen die een leefloon ontvangen of een laag inkomen hebben en die worden geconfronteerd met een onverwachte financiële tegenslag waarvoor ze niet terechtkunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een oplegger gespot

Zaterdag 14 april 2018
Leopoldsburg - Weer een oplegger gespotZoomHet is me wat, met die opleggers. Fobie zag al een vondst in het kader van de nakende gemeenteraadsverkiezingen...

Roer de trom...

Vrijdag 13 april 2018
Leopoldsburg - Roer de trom...ZoomMet tromgeroffel kondigen we aan dat Max Weinberg vandaag 67 wordt. Kijk hem in deze clip van enkele jaren geleden eens te keer gaan als de drummer van Bruce Springsteen &The E Street Band. Maar hij heeft veel meer op zijn palmares. Je zal verrast zijn hier te lezen op welke platen van andere artiesten hij allemaal heeft meegespeeld. Zelfs op‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf!

Mariette Vossen overleden

Vrijdag 13 april 2018
Leopoldsburg - Mariette Vossen overledenGisteren is Mariette Vossen overleden, de weduwe van Jozef Lenaerts. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans.

Oorlog met tweets

Donderdag 12 april 2018
Leopoldsburg - Oorlog met tweetsZoomDe Amerikaanse bombardementen op Syrië zijn (voorlopig?) beperkt tot tweets, stelt Fobie vast.

Victor Van Roosbroek overleden

Donderdag 12 april 2018
Leopoldsburg - Victor Van Roosbroek overledenGisteren is Victor Van Roosbroek overleden, de weduwnaar van Mia Geudens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).

Crematorium opent de deuren

Donderdag 12 april 2018
Leopoldsburg - Crematorium opent de deurenZoomTijdens het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april wordt de opening van het nieuwe Noord-Limburgse crematorium Stuifduin in Lommel feestelijk gevierd. Op zaterdag is er een officiële openingsplechtigheid en op zondag zet het crematorium de deuren open voor het grote publiek. De inschrijvingen voor deze opendeurdag lopen als een trein. "Al méér dan 1.800 mensen schreven zich in, en er werd een stop op gezet. Maar nu werd er beslist om een grote tent bij te plaatsen, en nu (…) Het hele nieuwsbericht
Crematorium opent de deurenCrematorium opent de deuren
Zoom

Eén keer je pv betalen volstaat

Donderdag 12 april 2018
Leopoldsburg - Eén keer je pv betalen volstaatDe lokale politie signaleert dat sommige mensen voor de tweede keer een PV hebben ontvangen voor een verkeersovertreding eerder dit jaar, terwijl ze de boete daarvoor al betaald hadden. "Uiteraard is het niet de bedoeling een tweede maal te betalen voor dezelfde overtreding," aldus de politie. Ontvang je een PV, kijk dan eerst na of je reeds betaald hebt. Als dat het geval is, neem dan contact op met de helpdesk op het nummer 02 278 55 60.
Sinds eind maart gebeuren de verwerking en de (…) Het hele nieuwsbericht

Toen de miss zijn vrouw werd

Donderdag 12 april 2018
Leopoldsburg - Toen de miss zijn vrouw werdZoomOp deze dag in 1964 trouwde de twistkoning Chubby Checker met de Nederlandse Miss World Rina Lodders. Lees hier dat hij het over haar heeft in zijn hit Loddy Lo.
Leopoldsburg - Lucienne Van Wontherghem overledenVandaag is Lucienne Van Wontherghem overledenj, de weduwe van René Vanhoed. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag 18 april (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Nog teams voor Euro-Cup gezocht

Woensdag 11 april 2018
Op 11 en 12 mei organiseert KFC Hamont 99 voor de 29e keer het internationale jeugdvoetbaltornooi Euro-Cup. Dit jaar zijn er teams uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Maar de organisatie is nog op zoek naar één team in de categorieën U11 en U19. Deelname voor regioteams is gratis. Contact opnemen kan via een mailtje naar euro-cup[!]kfchamont99.be.

Runder-tbc treft melkveebedrijf

Woensdag 11 april 2018
Op een melkveebedrijf in Limburg is een haard van rundertuberculose vastgesteld. Dat meldt Dierengezondheidszorg Vlaanderen. Alle 151 dieren in het bedrijf, waarvan de locatie niet bekendgemaakt is, zullen nu geslacht worden.

Maria Gijsberghs overleden

Woensdag 11 april 2018
Leopoldsburg - Maria Gijsberghs overledenIn Beringen-Mijn is gisteren de uit Heppen afkomstige Maria Gijsberghs overleden, de weduwe van Robert Leten. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur).

Weer oplichtingsmails in omloop

Dinsdag 10 april 2018
Leopoldsburg - Weer oplichtingsmails in omloopDe politiezone Kempenland waarschuwt voor mails die aanmanen tot het betalen van een verkeersboete en zogenaamd afkomstig zijn van het Nederlandse Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). 
De politie beklemtoont dat het om oplichters gaat. Het echte CJIB verzendt dergelijke aanmaningen niet per e-mail. Bovendien staat in het bericht vermeld dat bij niet-betaling de rekening van de bestemmelingen zal worden geblokkeerd. "Dat toont aan dat het zeker gaat om oplichters die hun slag willen slaan. Dergelijke blokkering van bankrekeningen behoort immers niet tot de procedures om openstaande geldboeten te innen," aldus de politie.

Een wachtzin als wachtwoord

Dinsdag 10 april 2018
Het is maar dat je 't weet
Om je computeraccounts beter te beschermen, kun je een wachtzin gebruiken. Een wachtzin is een lang en complex wachtwoord in de vorm van een zin die je gemakkelijk kunt onthouden. Door de combinatie van kleine letters, hoofdletters, leestekens en cijfers zijn wachtzinnen moeilijker door cybercriminelen te achterhalen dan gewone wachtwoorden. 

Gust Smeyers overleden

Dinsdag 10 april 2018
Leopoldsburg - Gust Smeyers overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Gust Smeyers overleden, de echtgenoot van Julia Dierckx. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Het is maar dat je 't weet
Ook dit jaar is er weer een Ardense kortingpas (10 tot 50%) voor mensen die minstens één nacht verblijven bij deelnemende bedrijven in de provincie Luxemburg. Meer info.

Werken in Antwerpen

Maandag 9 april 2018
Leopoldsburg - Werken in AntwerpenZoomIn Antwerpen starten vanavond werken aan de Ring. Dat zal vermoedelijk voor heel wat verkeersproblemen zorgen. Het is ook Fobie niet ontgaan...

Maria Caerts overleden

Maandag 9 april 2018
Leopoldsburg - Maria Caerts overleden
Vandaag is de uit Heppen afkomstige Maria Caerts overleden, de weduwe van Louis Vanschooren. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Suzanne Hus overleden

Maandag 9 april 2018
Leopoldsburg - Suzanne Hus overledenZaterdag overleed de uit Lommel afkomstige Suzanne Hus, de weduwe van Benoit Lemmens. Zij was 83 jaar.Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Bosland verwelkomt Naya

Maandag 9 april 2018
Zit je nog altijd met vragen over "onze" wolf Naya? Dan moet je morgen/dinsdagavond eens gaan luisteren in De Schans in Hechtel-Eksel, op het Rode Kruisplein. Bosland organiseert daar in samenwerking met Jan Loos van Landschap vzw een informatieavond over wolven. Die start om 19u. Inschrijven vooraf is niet nodig.

Win een dvd (of een boek) !

Zondag 8 april 2018
Leopoldsburg - Win een dvd (of een boek) !ZoomU weet toch wat verticuteren is? Door te verticuteren haalt men het mos en dode gras uit het gazon, het gras wordt er luchtiger door. Een beetje tuinman doet dat dus elk jaar in de lente. Reden voor Stijn Lodewijks om het daar in zijn nieuwe cartoon over te hebben. Wat zegt de buurman-met-zonnebril tegen de man die keurig zijn gazon elektrisch aan het verticuteren is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!
Vanavond rond 18.15u is in de Wiekstraat in Balen een bestelwagen tegen een elektriciteitspaal beland. De paal viel om, waardoor de auto op zijn zij belandde. De 27-jarige bestuurder uit Balen kwam daarbij om het leven. Een passagier werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht.

Wie won de dvd?

Zondag 8 april 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Paul Hendriks. Hij had bijgaande reactie in petto voor de vermoeide man die de maandagochtend na het zomeruur zijn computer opstartte. Maar als hij de dvd wil krijgen, moet hij ons wel even zijn postadres doormailen.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gescheiden openbaar vervoer?

Zondag 8 april 2018
Leopoldsburg - Gescheiden openbaar vervoer?ZoomEn zo ziet Fobie een autobus in Brussel nadat een partij aangekondigd heeft dat ze gescheiden openbaar vervoer voor mannen en vrouwen wil...
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg klopt HerentalsK ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis VC Herentals verslagen met 2-1. In de stand staat Leopoldsburg vijfde met 42 punten uit 27 wedstrijden.

Walen moeten Latijn leren

Zaterdag 7 april 2018
In 2020 wordt het Waals secundair onderwijs vernieuwd, de werkgroepen daarvoor zijn al aan het werk. De bedoeling is dat scholen meer vrijheid krijgen. Ze moeten bijvoorbeeld jaarlijks 8900 minuten Frans geven - hoe ze dat doen dat mogen ze zelf uitmaken. Een van de drie WalloBruxse onderwijsministers, Marie-Martine Schyns, laat voortaan alle leerlingen in het 1e en 2e jaar Latijn leren. Volgens Schyns leert Latijn de kinderen beter denken en ze leren er ook beter Frans door. (Bron: La Meuse via waalsweekblad.be)

Zondag Parijs-Roubaix

Zaterdag 7 april 2018
Leopoldsburg - Zondag Parijs-RoubaixZoomMorgen wordt weer Parijs-Roubaix gereden. De "Hel van het Noorden" ziet er elk jaar erger uit, suggereert Fobie in deze cartoon.

Leonie Schutters overleden

Vrijdag 6 april 2018
Leopoldsburg - Leonie Schutters overledenVandaag is Leonie Schutters overleden, de echtgenote van Maurice Sevenants. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louisa Marialaan.

Eindelijk lente

Vrijdag 6 april 2018
Leopoldsburg - Eindelijk lenteZoomDe komende dagen wordt het mooi lenteweer en dat levert ook al de eerste bloesems op. En we kunnen terug wat vitamine D opdoen want een groot deel van de bevolking kampte met een tekort aan vitamine D afgelopen winter. Het best zit je in de voormiddag in de zon, dan krijg je het meeste vitamine D, zelfs een kwartiertje per dag is voldoende.

Crisis bij Facebook

Vrijdag 6 april 2018
Leopoldsburg - Crisis bij FacebookZoomEn zo ziet Fobie het tumult dat de voorbije dagen door Facebook is veroorzaakt...
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Goed nieuws voor kloosterzustersDe avond moest die zomerdag nog vallen toen twee zusjes in De Panne een cocktailbar binnengingen. Dat was buiten de waard gerekend die hen, wijzend naar hun hoofddoeken en een affiche met een dozijn huisregels, de deur wees. Volgens het voorlaatste gebod van zijn huisreglement had de uitbater geen hoeden, petten of hoofddoeken van doen. Allemaal in het belang van een positief uitgaansklimaat.
"Racist!" kreten de zusjes, waarna ze de zaak in rep en roer zetten en voor ze het wisten stonden ze terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Veel teken verwacht

Donderdag 5 april 2018
Leopoldsburg - Veel teken verwachtZoomAfgelopen week werden beduidend meer tekenbeten gemeld op Tekenradar.nl dan in de voorgaande weken. Met hogere temperaturen voor komend weekend in het vooruitzicht loopt ook de kans op een tekenbeet sterk op. Het is daarom belangrijk om na een bezoek aan het groen een tekencheck te doen. Helaas word je in de meeste gevallen door kleine, pasgeboren teken gebeten. Ze zijn vaak zo klein dat ze met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Eén tot twee dagen later krijg je een jeukend plekje en wees (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe website over wespennesten

Donderdag 5 april 2018
Leopoldsburg - Nieuwe website over wespennestenZoomEnkele Limburgse hulpverleners lanceerden de website www.wespennest.vlaanderen. Meld daar je wespennest en de brandweer neemt zelf contact met je op. (Foto: Frido Van Hertum)

Roland Verbeeck overleden

Donderdag 5 april 2018
Leopoldsburg - Roland Verbeeck overledenOp 30 maart overleed Roland Verbeeck, de weduwnaar van Marie-Thérèse Schraepen. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel waarna zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats in Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
In Limburgse gemeenten nemen nog te vaak mensen onrechtmatig de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in. Meer dan 1500 Limburgers zijn in de eerste helft van 2017 betrapt. In Hasselt werden de meeste inbreuken vastgesteld. Maar liefst 935 bestuurders stonden daar in de eerste helft van 2017 onrechtmatig geparkeerd. In Tongeren gaat het om 83 inbreuken, gevolgd door Genk met 81 inbreuken.

Felix Lambrechts overleden

Woensdag 4 april 2018
Leopoldsburg - Felix Lambrechts overledenGisteren overleed Felix Lambrechts, de echtgenoot van José Janssens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
De VDAB registreerde vorig jaar 2.112 vacatures voor poetshulp in Limburg. Dat is 26 procent meer dan in 2016. Niet alleen bejaarden maar ook meer en meer tweeverdieners doen een beroep op poetshulp.

Meer dan 3000 interventies

Dinsdag 3 april 2018
Leopoldsburg - Meer dan 3000 interventiesDe hulpverleningszone Noord-Limburg werkt vanuit 4 posten: Bree, Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. In totaal verwerkten die posten vorig jaar samen 3128 interventies. De zone staat met zes ziekenwagens vanuit vier posten in voor de dringende geneeskundige hulpverlening in de regio. De teller van ambulanceoproepen eindigde in 2017 op 5328. Een stijging in vergelijking met 2016 met 4024 oproepen die enerzijds te wijten is aan de opstart van de ziekenwagendienst op post Neerpelt. Anderzijds merkt men sowieso jaarlijks een stijging van 10% in oproepen. De ambulancedienst van post Lommel bereikte zelfs de kaap van 2.000 oproepen of bijna één derde van het totaal aantal ritten.

Leonard Hoogsteyns overleden

Dinsdag 3 april 2018
Leopoldsburg - Leonard Hoogsteyns overledenGisteren is Leonard Hoogsteyns overleden, de echtgenoot van Irma Daniëls. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Motorscreening op 21 april

Maandag 2 april 2018
Zaterdag 21 april tussen 9 en 12 u. en tussen 13 en 16 u. kunnen motor- en scooterrijders vanaf 125 cc gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aanleren of opfrissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod. Provincie Limburg en de lokale politie, in samenwerking met het Centrum voor Motorbeheersing, schenkt jaarlijks, bij het begin van het nieuwe motorseizoen, aandacht aan de behendigheid en rijvaardigheidstechnieken van motorrijders. Nieuwe motorrijders krijgen prioriteit. De motorscreening vindt plaats op het Stedelijke Motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat Z/N, Lommel). Inschrijven is noodzakelijk en kan via www.limburg.be/motorscreenings.

Een zalige Pasen!

Zondag 1 april 2018
Leopoldsburg - Een zalige Pasen!Zoom.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen