Het overige nieuws

Inbraakpoging in Atheneumstraat

Zaterdag 31 augustus 2019
Leopoldsburg - Inbraakpoging in AtheneumstraatOnbekenden poogden binnen te dringen in een woonst aan de Atheneumstraat. De gaatjesboorders slaagden echter niet in opzet.

K. ESK Leopoldsburg - Bree-Beek 0-2

Zaterdag 31 augustus 2019
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - Bree-Beek 0-2ZoomK.ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 0-2 verloren van Bree-Beek.

Te veel gedronken: rijbewijs kwijt

Zaterdag 31 augustus 2019
Leopoldsburg - Te veel gedronken: rijbewijs kwijtEen 21-jarige bestuurder uit Leopoldsburg die te veel alcohol had verbruikt vloog vanochtend rond 5 uur tegen de lamp in Tessenderlo. Hij moest zijn rijbewijs onmiddelijk inleveren.

Nieuwe vennootschap: Jedasco

Vrijdag 30 augustus 2019
Jochen Truyers en Ellen Van Huffel, beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap Jedasco opgericht met zetel aan de Asdonckstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschao behoren onder meer algemene bouwwerken en afbraak-, grond-, renovatie- en restauratiewerken.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Leopoldsburg - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

5de Memorial Rally van Looi

Donderdag 29 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - 5de Memorial Rally van LooiZoomDe Rally van Looi was in onze regio jarenlang een begrip. Het is al 25 jaar geleden dat de laatste rally werd gereden. De Internationale Rally van Looi ontstond in 1976 als 'Nacht Van Looi' vanuit het Jeugdhuis Tessloo. Dit groeide uit tot een organisatie met een befaamde jaarlijkse wedstrijd die nationale en internationale bekendheid verwierf, tot er halverwege de jaren '90 abrupt een einde aan kwam...
Zaterdag 31 augustus wordt nu al de 5de Memorial georganiseerd. Op de Vismarkt in Tessenderlo (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Leopoldsburg - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in nieuwbouw

Woensdag 28 augustus 2019
Leopoldsburg - Inbraak in nieuwbouwEr is ingebroken in een nieuwbouw aan de Pater Asteerstraat. Er zijn onder meer kranen gestolen in de badkamer en de keuken.

Gusta Willems overleden

Woensdag 28 augustus 2019
Leopoldsburg - Gusta Willems overledenVandaag is Gusta Willems overleden, de weduwe van Leon Gorus. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Leopoldsburg - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg klopt Park HouthalenZoomK ESK Leopoldsburg heeft de oefenwedstrijd op het veld van Park Houthalen gewonnen. Uitslag: 2-5 .

Swa Cools overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Leopoldsburg - Swa Cools overledenVandaag is Swa Cools overleden, de echtgenoot van Betty Van Helden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Angèle Baert overleden

Dinsdag 27 augustus 2019
Leopoldsburg - Angèle Baert overledenVandaag is Angèle Baert overleden, de echtgenote van Marcel Maras. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerariul Hulsmans.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Leopoldsburg - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht
De diensten van gemeente en OCMW zijn gesloten op vrijdag 6 september, vanwege een dagje teambuilding voor het personeel.

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Leopoldsburg - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.
In de Beker van Vlaanderen basketbal heeft Leopoldsburg verloren van Stevoort. Uitslag: 54-70.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Gauwdief weg met portefeuille

Zondag 25 augustus 2019
Leopoldsburg - Gauwdief weg met portefeuilleOp het Koningin Astridplein waar een rommelmarkt werd gehouden sloeg deze voormiddag een gauwdief toe. De dief wist een portefeuille te bemachtigen.

Bart Claes overleden

Vrijdag 23 augustus 2019
Leopoldsburg - Bart Claes overleden
Woensdag is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Bart Claes overleden, de echtgenoot van Patricia Briers. Hij was 45 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Helson- K. ESK Leopoldsburg 2-2

Woensdag 21 augustus 2019
Leopoldsburg - Helson- K. ESK Leopoldsburg 2-2ZoomK. ESK Leopoldsburg speelde gisterenavond een oefenwedstrijd op het veld van Helson. Uitslag: 2-2.

Louisa Scheunders overleden

Woensdag 21 augustus 2019
Leopoldsburg - Louisa Scheunders overledenMaandag overleed de in Lommel woonachtige Louisa Scheunders, de weduwe van de in 1995 overleden Theophiel Scheveneels. Zij was 97 jaar en woonde voorheen in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Leopoldsburg - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

Werfdiefstal in Heppen

Dinsdag 20 augustus 2019
Leopoldsburg - Werfdiefstal in HeppenOp een werf aan de Dorpsstraat in Heppen sloegen dieven toe. Er is zo'n 50 meter stroomkabel gestolen.

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

K.ESK verliest van Witgoor Dessel

Zondag 18 augustus 2019
Leopoldsburg - K.ESK verliest van Witgoor DesselZoomK ESK Leopoldsburg heeft gisterenavond thuis verloren van Witgoor Dessel. Uitslag: 0-3.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Leopoldsburg - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

Oldtimers bewonderen

Zaterdag 17 augustus 2019
Leopoldsburg - Oldtimers bewonderenZoomElke derde zaterdag van de maand kan je vanaf 16. uur oldtimers  bewonderen in Leopolsburg. Zo ook vandaag.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Leopoldsburg - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Edmond Naegels overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Leopoldsburg - Edmond Naegels overledenVandaag is Edmond Naegels overleden, de weduwnaar van Eugenie Noels. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Maria Willekens overleden

Vrijdag 16 augustus 2019
Leopoldsburg - Maria Willekens overleden
Woensdag is Maria Willekens overleden, de weduwe van Frans Philipsen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats  in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Leopoldsburg klopt Heusden-Zolder

Donderdag 15 augustus 2019
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt Heusden-ZolderZoomK. ESK Leopoldsbirg heeft zijn oefenwedstrijd gewonnen tegen Heusden-Zolder. Uitslag: 4-0.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Leopoldsburg - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Leopoldsburg - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Gebakken aardappelpuree met verse vidéZoomMijn huisgemaakte vidé is een jaartje geleden geplaatst. Dat receptje vind je terug in het archief op 12 september 2018. Ingrediënten: Aardappelen – boter – ei – melk – nootmuskaat – peper en zout – olijfolie
Bereiding: Aardappelen gaar koken in naar eigen keus al dan niet gezouten water. Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°c. De aardappelen afgieten en met de stamper pureren met wat melk klontje boter, een eitje en nootmuskaat. Als (…) Het hele nieuwsbericht

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Maurice Mentens overleden

Maandag 12 augustus 2019
Leopoldsburg - Maurice Mentens overledenVandaag is in Leopoldsburg de uit Koersel afkomstige Maurice Mentens overleden, de echtgenoot van Monique Charlier. Hij was 92 jaar. Begroeting:donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans in Leopoldsburg.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Basketbal: Winst voor Leopoldsburg

Zondag 11 augustus 2019
In de Beker van België basketbal heeft Leopoldsburg Scheldejeugd verslagen. Uitslag: 67-64.

Racing Peer klopt Leopoldsburg

Zondag 11 augustus 2019
Leopoldsburg - Racing Peer klopt LeopoldsburgK. ESK. Leopoldsburg heeft de thuiswedstrijd tegen Racing Peer verloren met 0-2.

Portefeuille gestolen

Zondag 11 augustus 2019
Leopoldsburg - Portefeuille gestolenOp de Markt in Heppen is een portefeuille uit een auto gestolen. De politie kreeg vanochtend melding van de feiten.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht

Raymonde Narinx overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Leopoldsburg - Raymonde Narinx overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige Raymonde Narinx overleden, de echtgenote van Hubert Coninx. Zij was 83 jaar en woonde eerder in Tervant Paal. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Josée Coenen overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Leopoldsburg - Josée Coenen overledenGisteren is de in Stal-Koersel woonachtige en uit Heppen afkomstige Josée Coenen overleden, de weduwe van de in 2017 overleden Theo Berrevoets. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.15 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijjn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Louis Rubens overleden

Zaterdag 10 augustus 2019
Leopoldsburg - Louis Rubens overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige Louis Rubens overleden, de echtgenoot van Josée Berkmans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Leopoldsburg - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Wielemans verlaat K ESK Leopoldsburg

Donderdag 8 augustus 2019
Leopoldsburg - Wielemans verlaat K ESK LeopoldsburgZoomFinley Wielemans heeft de deur achter zich dicht getrokken bij K. ESK Leopoldsburg. De verdedigende middenvelder zal voortaan de kleuren van Helson verdedigen.

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Leopoldsburg - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Iris Baelen overleden

Donderdag 8 augustus 2019
Leopoldsburg - Iris Baelen overledenDinsdag is Iris Baelen overleden, de echtgenote van André Van Holle. Zij was 71 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans.

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Leopoldsburg - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Kip en groentjes in een jasje van spekZoomIngrediënten: 5 kipfilets - 1 eetlepel zout - 1 eetlepel knoflookpoeder - 1 eetlepel paprikapoeder - 1 theelepel chilipoeder - 1 theelepel peper - ½ theelepel cayennepeper - 20 plakjes spek - 1 kopje BBQ-saus - 10 plakjes cheddarkaas - ½ rode ui, gesneden - 2 rode paprika, in plakjes
Bereiding: Snijd elke kipfilet kruiselings in tweeën en snijd de grotere helft vervolgens horizontaal opnieuw, zodat 3 koteletten ontstaan. Doe in een grote kom. Meng het zout, (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

André Vleugels overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Vandaag is de uit Heppen afkomstige André Vleugels overleden, de echtgenoot van Annie Vandersmissen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 'de Heyde' in Zelem (Halen).

Fernand Clynen overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Leopoldsburg - Fernand Clynen overledenGisteren is Fernand Clynen overleden, de weduwnaar van Anna-Maria Willeken. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Leopoldsburg - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)
Gisteren is in WZC Leopoldspark in Leopoldsburg Philomène Van Heuckelom overleden, de weduwe van de in 1973 overleden Jules De Bruyn. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Marie-Louise Janssen overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Leopoldsburg - Marie-Louise Janssen overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Marie-Louise Janssen in WZC Leopoldspark in Leopoldsburg overleden. Zij was 87 jaar en de weduwe van de in 2014 overleden Gert Audenaert Het afscheid vindt plaats in intieme kring waarna den asverstrooiing op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Marceline Hulsmans overleden

Donderdag 1 augustus 2019
Leopoldsburg - Marceline Hulsmans overledenVandaag is Marceline Hulsmans overleden, de weduwe van Emile Kuppens. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

KVK Beringen klopt Leopoldsburg

Donderdag 1 augustus 2019
Leopoldsburg - KVK Beringen klopt LeopoldsburgKVK Beringen heeft zijn oefenwedstrijd tegen K ESK Leopoldsburg gewonnen. Uitslag: 4-1. Aan de rust was de stand 2-1.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen