Het overige nieuws

Tijdens de eerste helft van dit jaar zijn bijna 4.000 Limburgers met een eigen zaak gestart. Dat is het hoogste aantal ooit.

Licht wisselvallig

Woensdag 31 juli 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Licht wisselvalligKoude bovenluchten zorgen voor een onstabiele atmosfeer waarin buien gemakkelijk kunnen ontstaan. Bovendien wordt er vochtige maritieme lucht vanuit het zuidwesten aangevoerd. We zijn vertrokken voor enige tijd wisselvallig weer met een vrij grote kans op regenbuien. Tussendoor zijn er ook droge perioden en is er ruimte voor de zon. De maxima liggen rond of iets boven de normale waarden voor deze tijd van het jaar.
Vandaag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is daarbij kan op (…) Het hele nieuwsbericht

725.000 toeristen in juli

Dinsdag 30 juli 2019
In juli zijn er 725.000 toeristen naar Limburg gekomen, zo blijkt een rondvraag van Toerisme Limburg. Dat zijn er zo'n 5 procent meer dan in juli van vorig jaar. Het valt op dat toeristen nu gemiddeld vijf in plaats van vier nachten blijven. Er werden ook meer last minutes geboekt.

Gustaaf Verhoeven overleden

Dinsdag 30 juli 2019
Leopoldsburg - Gustaaf Verhoeven overledenZondag is Gustaaf Verhoeven overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Succesrijke zomerkoopjes

Maandag 29 juli 2019
Leopoldsburg - Succesrijke zomerkoopjesZoomDe zomerkoopjes zijn een succes in Limburg. Er is zo'n twee procent meer verkocht dan tijdens de zomerkoopjes van 2018. Dat zegt de Mode Unie.
Leopoldsburg - 20 procent meer kraantjeswater verbruiktTijdens de hittegolf vorige week is in Limburg 20 procent meer kraantjeswater gebruikt. Dat blijkt uit cijfers van de Watergroep. In de rest van Vlaanderen lag het verbruik nog hoger.

Suzanne Groven overleden

Maandag 29 juli 2019
Leopoldsburg - Suzanne Groven overleden
Gisteren is Suzanne Groven overleden, de echtgenote van Romain Meus. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Kampvuren blijven verboden

Maandag 29 juli 2019
Ondanks de regen van afgelopen weekend blijven open vuren zeer gevaarlijk en dus verboden. Dat meldt de Hulpverleningszone Noord-Limburg aangaande het houden van kampvuren.

Auto geslipt: één gewonde

Zondag 28 juli 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel is vanmorgen rond 6.30 uur een auto geslipt. Bij het ongeval is één gewonde gevallen.

Esperanza klopt Leopoldsburg

Zondag 28 juli 2019
Leopoldsburg - Esperanza klopt LeopoldsburgEsperanza Pelt heeft vandaag in de bekercompetitie KESK Leopoldsburg verslagen. Uitslag: 0-1, na een doelpunt van Senne Verbiest in de tweede helft.  

Morgen bekervoetbal

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - Morgen bekervoetbalZoomMorgen staat er bekervoetbal op het programma. Esperanza Pelt trekt naar ESK Leopoldsburg. Helson ontvangt Kabouters Opglabbeek. Heur-Tongeren speelt thuis tegen Luik. KVK Beringen moet naar De Kempen. Park Houthalen moet naar VK Linden. Koersel ontvangt Houtem VV. Stal trekt naar Witgoor Dessel. SV Breugel maakt de verplaatsing naar Heusden-Zolder.

Met de groeten uit Thailand

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - Met de groeten uit ThailandZoomDaar maakte Patrick Jacobs deze prachtige foto van een zonsondergang. 

De laatste bergrit in de Ronde

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - De laatste bergrit in de RondeZoomOm half drie start de laatste en ingekorte bergrit in de Ronde van Frankrijk. Verrassingen zijn niet uitgesloten, zegt Fobie.

Marie-Louise Ducé overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - Marie-Louise Ducé overledenWoensdag is de uit Leopoldsburg afkomstige Marie-Louise Ducé overleden, de weduwe van Pierre Meyers. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.

Fien Dams overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - Fien Dams overledenIn WZC Leopoldspark is woensdag Fien Dams overleden, de weduwe van Frans Dams. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in uitvaartaula Verstappen in Geel.

Louis Meyen overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - Louis Meyen overledenIn Neeroeteren is donderdag de uit Leopoldsburg afkomstige Louis Meyen overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartverzorging Bussels in Neeroeteren.

Denise Peeters overleden

Zaterdag 27 juli 2019
Leopoldsburg - Denise Peeters overledenGisteren is Denise Peeters overleden, de echtgenote van Roger Demot. Zij was 68 jaar. Het afscheid wordt wegens omstandigheden uitgesteld. Begroeting; zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Ondertussen, in Frankrijk...

Vrijdag 26 juli 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in Frankrijk...ZoomNa het inkorten van de Tourrit van vandaag en die van morgen lijkt het er op dat de Ronde van Frankrijk een spectaculaire ontknoping zal kennen, denkt Fobie...
Leopoldsburg - Door keldergat binnen in woningDieven verschaften zich via het keldergat toegang tot een woning aan de Lommelsesteenweg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Morgen staking NMBS

Vrijdag 26 juli 2019
Leopoldsburg - Morgen staking NMBSDoor een staking is er op zaterdag 27 juli een alternatieve treindienst. Ongeveer drie op vijf treinen zullen rijden. "We raden je aan om, vanaf nu tot vlak voor je vertrek, geregeld de reisplanner of de NMBS-app te raadplegen", laat de NMBS weten.

Nieuw warmterecord: 40,6°

Donderdag 25 juli 2019
Om 14.55u werd op de vliegbasis van Kleine Brogel een temperatuur van 40,6° gemeten. Dat is een nieuw warmterecord. Naar verwachting zal de temperatuur nog even stijgen.

Blauwalg in het kanaal

Donderdag 25 juli 2019
Leopoldsburg - Blauwalg in het kanaalZoomIn het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo is er blauwalg vastgesteld, melden de Vlaamse Waterweg en het provinciebestuur. Blauwalg is een gevaarlijke bacterie voor mens en dier. Voorlopig is er nog geen uitsluitsel of het de toxische variant is, maar je vermijdt het kanaal best voor recreatieve activiteiten (kajakken, vissen,...). Zwemmen in het kanaal is sowieso al verboden. Ook voorzichtig in andere open waters want blauwalg kan zich makkelijk verplaatsen. Blauwalg

Geen treinen vandaag (2)

Donderdag 25 juli 2019
Leopoldsburg - Geen treinen vandaag (2)Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Problemen met treinritten

Woensdag 24 juli 2019
Door de hitte rijden de IC-treinen Antwerpen - Hamont/Hasselt niet tussen Antwerpen en Mol. De NMBS wil op die manier voorkomen dat de dieselmotoren oververhit geraken, is de uitleg. Reizigers moeten dus in Antwerpen een L-trein nemen. In Mol kan men overstappen om de treinrit verder te zetten. Dat meldt de NMBS, die gaat proberen meer L-treinen in te zetten.

Tips voor een tuin in de hitte

Woensdag 24 juli 2019
Leopoldsburg - Tips voor een tuin in de hitteZoomDe hitte is geen fijne ervaring voor echte tuiniers. Ze zien veel planten, struiken of bomen afsterven door de droogte. Is daar iets aan te doen? Bij VRT-nieuws lazen we dit interessante verhaal over tuinieren in de hitte.

Warmterecord gebroken

Woensdag 24 juli 2019
Vanmiddag werd het warmterecord verbroken: op de vliegbasis van Kleine Brogel werd om 14.30u een temperatuur van 38,9 graden C° gemeten en om 16.03u een temperatuur van 39,9 graden. In Koersel ging het zelfs om 40°. Nooit eerder werd die temperatuur in België opgetekend.

Extreem heet!

Woensdag 24 juli 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Extreem heet!Tussen een kern van hogedruk over de Oostzee en een krachtige depressie ten westen van Ierland wordt over het Europese vasteland lucht van subtropische oorsprong aangevoerd. In onze streken resulteert dit tot nog nooit geziene hoge temperaturen. Het wordt recordwarm. De volgende dagen kunnen storingen onze streken bereiken en geraken we verlost van de tropische temperaturen, al blijft het nog steeds behoorlijk warm.
Vandaag (24/07) is het zonnig en tropisch warm weer. Het kwik bereikt (…) Het hele nieuwsbericht
Het KMI heeft dinsdag code rood afgekondigd voor de hitte van de komende dagen, maar voor de natuur geldt vanaf morgen volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) code oranje. Dat betekent dat de brandtorens in Limburg bemand worden. Natuur en Bos vraagt wandelaars om extra voorzichtig te zijn. Kampvuren zijn in veel gevallen niet meer toegelaten. “We bekijken geval per geval of we toestemming geven voor een kampvuur”, zegt Guy Winters van het ANB. “Maar in de meeste gevallen is dit niet meer mogelijk deze week.”

Woningprijzen licht gestegen

Dinsdag 23 juli 2019
Leopoldsburg - Woningprijzen licht gestegenZoomDe gemiddelde prijs van een huis in Limburg is licht gestegen maar de prijs voor een appartement is stabiel gebleven. Een huis kost in Limburg nu gemiddeld 240.000 euro, een appartement bijna 200.000 euro. (Bron:Notarisbarometer).

Frieda Kallage overleden

Dinsdag 23 juli 2019
Leopoldsburg - Frieda Kallage overledenGisteren is Frieda Kallage overleden. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Het is overal heet...

Dinsdag 23 juli 2019
Leopoldsburg - Het is overal heet...Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
De 51-jarige Peter Winters uit Hechtel die sinds geruime tijd in Engeland woonde, is zondagnamiddag omgekomen toen  zijn tweedekker neerstortte in het Britse graafschap Kent. Hij zat als passagier in het vliegtuig. De piloot raakte lichtgewond. De oorzaak van de crash is nog niet gekend.

Linda Hemsley overleden

Maandag 22 juli 2019
Op 13 juli overleed de uit Overpelt afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Linda Hemsley. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Marcel Daelemans overleden

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - Marcel Daelemans overledenGisteren is Marcel Daelemans overleden, de weduwnaar van Marie-Thérèse Kuppens. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Strooiendorp. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans.

KMI waarschuwt met code geel

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - KMI waarschuwt met code geelOok het KMI geeft code geel in Limburg naar aanleiding van de komende hittegolf. "Bij dergelijke erg hoge temperatuurwaarden zullen bepaalde te nemen maatregelen noodzakelijk zijn: regelmatig drinken, zich lichter kleden, de dag in koelere ruimten laten doorbrengen, de gezondheidstoestand regelmatig opvolgen, licht verteerbaar voedsel ( en in kleinere porties) tot zich nemen, deuren en ramen gesloten houden om de warmte buiten te houden. Wees voorbereid en volg de raadgevingen van de bevoegde overheid op", waarschuwt het KMI.

Virginie Hermans overleden

Maandag 22 juli 2019
Gisteren is de uit Heppen afkomstige en in Koersel woonachtige Virginie Hermans overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Jozef Mariën. Zij was 99 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Inbraak in Leonardstraat mislukt
Dieven poogden zich via de achterdeur toegang te verschaffen tot een woning aan de Leonardstraat. Dat mislukte echter.

De visie van Fobie

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - De visie van FobieZoomDe verjaardag van de maanlanding en de inzet van de civiele bescherming tegen processierupsen in Maaseik, gecombineerd met de zomerhitte, brengen mensen in de war, constateert Fobie...

Afval tijdig buitenzetten!

Maandag 22 juli 2019
Leopoldsburg - Afval tijdig buitenzetten!Vanaf morgen is er een tweede hittegolf dit jaar. De hoge temperaturen maken het niet makkelijk voor de afvalophalers van Limburg.net om hun werk uit te oefenen. Om die reden starten de ophalers vanaf morgen exact om 6 uur 's ochtends. Zet je afval dus tijdig buiten, best de avond voordien. Zo mis je de afvalophaling zeker niet.

Augustin Walthéry overleden

Zaterdag 20 juli 2019
Leopoldsburg - Augustin Walthéry overledenVandaag is Augustin Walthéry overleden, de echtgenoot van Josephine Hanquier. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in voornoemde aula.

Jean Masset overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Jean Masset overledenGisteren is Jean Masset overleden, de echtgenoot van Christiane Demunter. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Vinus Peeters overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Vinus Peeters overledenVandaag is de in Heppen woonachtige Vinus Peeters overleden, de echtgenoot van Louisa Claes. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Bzeringen-Mijn. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

José Boons overleden

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - José Boons overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige José Boons overleden, de echtgenote van Jos Aerts. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Opnieuw hittegolf

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Opnieuw hittegolfEen storing brengt in het weekend klank en lichtspel. Nadien kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt lucht van subtropische oorsprong naar onze streken gestuurd. Dit in combinatie met een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, zorgt voor zonnig en warm weer. Sterker nog, het kwik kan een stuk boven de tropische grens van 30 graden klimmen. Daarbij staan er meerdere dagen op het programma met maxima rond of boven 30 graden en de kans op een hittegolf is dan ook erg groot.
Vandaag wisselen (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg boven in Lourdes

Vrijdag 19 juli 2019
Leopoldsburg - Limburg boven in LourdesZoomDonderdagavond mocht het bisdom Hasselt als grootste groep de spits afbijten bij de traditionele kaarskesprocessie. Bisschop Patrick Hoogmartens ging voorop in een indrukwekkende stoet Limburgse bedevaarders. Bovendien mochten de mijnwerkers-brancardiers van Heusden-Zolder het Mariabeeld dragen, een eer die maar zelden een Belgische groep toekomt. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Leopoldsburg - Musical Bernadette de Lourdes ontroertZoom De Limburgse bedevaarders gingen vandaag naar de musical Bernadette de Lourdes kijken. Het Heiligdom van Lourdes stond aanvankelijk sceptisch ten opzichte van dit spektakel. Een religieus thema tot een muzikaal spektakel verwerken? Maar het kan. Meer zelfs, het is een musical geworden die de bezoekers ontroert en meeneemt in de wondere wereld van Bernadette, een arm meisje dat in 1858 achttien verschijningen van Maria meemaakt. De 16-jarige Eyma zingt de pannen van het dak en steelt de show (…) Het hele nieuwsbericht

55 jongeren leven op straat

Donderdag 18 juli 2019
In Limburg leven momenteel zo'n 55 jongeren op straat. In Hasselt zijn er dat tien maar ook in Pelt zijn er meerdere daklozen.

Opgepast voor bronstige reeën

Donderdag 18 juli 2019
Leopoldsburg - Opgepast voor bronstige reeënZoomAls je de komende maand met de auto door natuurgebieden rijdt, moet je extra opletten voor overstekende reeën. En die zijn in onze bossen zoals bekend talrijk aanwezig. De Hubertus Vereniging Vlaanderen wijst erop dat van half juli tot half augustus de reebronst loopt. In die periode proberen de bokken zoveel mogelijk geiten te dekken. Daarom zwerven de mannetjes voortdurend rond in hun territorium en steken ze daarbij vaak de weg over. Een aanrijding is niet alleen een drama voor het dier:als automobilist kan je erg schrikken en vooral veel schade aan de auto oplopen. (Foto Bart Liesenborgs)
Leopoldsburg - Geen water oppompen uit onbevaarbare waterlopenZoomNa nieuw overleg met de partners van het Limburgse droogte-overleg wordt het eerder uitgevaardigde capatieverbod (oppompverbod) op de onbevaarbare waterlopen omwille van de aanhoudende droogte nog verder gedifferentieerd uitgebreid met ingang van 19 juli 2019. Dat meldt het provinciebestuur. Het is nu verboden water te capteren uit ALLE ONbevaarbare waterlopen, uitgezonderd (dus waar het wel mag): uit de onbevaarbare waterlopen in het stroomgebied van de Gete in Herk-de-Stad en (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de verzoening in Lourdes

Donderdag 18 juli 2019
Leopoldsburg - Dag van de verzoening in LourdesZoomDeze ochtend stond de eucharistieviering van de Limburgse bedevaarders in het teken van de verzoening. De viering werd door bisschop Patrick Hoogmartens geleid. Daarna namen de pelgrims deel aan de kruisweg waarbij het leven van Jezus werd vergeleken met het leven van Bernadette maar waar ook de vertaling naar het heden werd gemaakt. Vanavond staat één van de hoogtepunten op het programma: de kaarsjesprocessie. Bekijk het fotoverslag via deze link.
Leopoldsburg - Natuurpunt lanceert project 'Egelstraat'ZoomHet aantal egels gaat dramatisch achteruit in Vlaanderen: tussen 2008 en 2018 is hun aantal maar liefst gehalveerd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaken zijn en hoe we kunnen vermijden dat de egel over 10 jaar uitsterft in Vlaanderen. Met het project ‘Egelstraat’ wil Natuurpunt samen met tuineigenaars alvast een belangrijke uitdaging voor egels in Vlaanderen aanpakken: het verkeer. Heb je een egel in je tuin? In elk seizoen kan je hem vooruit helpen. Meer info via deze link.

Warm, warmer, heet...

Woensdag 17 juli 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Warm, warmer, heet...Alvorens een storing onze regio bereikt, staat er een zomerse dag op het programma. De doortocht van de storing gaat gepaard met enkele plaatselijke buien en vooral meer wolken. Na het weekend bouwt een wig van hogedruk op over onze streken. De wig is echter niet heel krachtig, waardoor de atmosfeer licht onstabiel blijft. Het wordt wel een stuk warmer.
Vandaag, na enkele mistbanken in de ochtend, wordt het zonnig en warm. Het blijft droog, maar tijdelijk is er meer bewolking. De maxima liggen rond (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Gedeeltelijke maansverduisteringZoomHet was helder weer en dus hebben veel mensen afgelopen nacht naar de gedeeltelijke maansverduistering gekeken. Die was ook goed te zien, maar door de lage stand vielen natuurlijk tegelijk niet zoveel details van het maanoppervlak te bespeuren. (Foto: Inge Jespers)
Leopoldsburg - Opvallend veel jongeren in LourdesZoomWie denkt dat er in Lourdes alleen maar oude mensen rondlopen heeft het goed mis. Er zijn opvallend veel jongeren aanwezig vooral binnen de groepen om zieken, ouderen of personen met een beperking te helpen. Ook bij de groep van het bisdom Hasselt is er een groep jongeren. Vandaag brachten zij een evocatie van het leven van Bernadette. Een fotoverslag via deze link.

De zomer van 1969 (3)

Woensdag 17 juli 2019
Leopoldsburg - De zomer van 1969 (3)Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Limburgers voorop in internationale vieringZoomDe Limburgse bedevaarders namen deze ochtend in Lourdes deel aan de internationale viering. In de ondergrondse kerk Sint-Pius X, goed voor 25.000 zitplaatsen, werd die viering gehouden voor een bont internationaal gezelschap. Ruim 100 priesters namen er aan deel. Onder hen ook Limburgs bisschop Patrick Hoogmartens die ondertussen in Lourdes is gearriveerd. Na de mis trokken de priesters in stoet naar de grot waar Maria verscheen aan Bernadette. Namiddag staat in het teken van de jongeren. Bekijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Ivo Van Santvoort overleden

Woensdag 17 juli 2019
Op 10 juli is in Bree de uit Heppen afkomstige Ivo Van Santvoort overleden, de echtgenoot van Maria Van Broekhoven. Hij was 78 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Kletskassa bij Jumbo

Dinsdag 16 juli 2019
Leopoldsburg - Kletskassa bij JumboZoomDe warenhuisgroep Jumbo experimenteert in een Nederlands filiaal met een zg. "kletskassa", meldde De Standaard vandaag.  Klanten kunnen er hun aankopen afrekenen bij een medewerk(st)er zonder dat ze zich moeten haasten en ook een gezellige babbel kan er nog wel af. Onze cartoonist Fobie zag het zó voor zich...

Philippe Ruysbergh overleden

Dinsdag 16 juli 2019
Leopoldsburg - Philippe Ruysbergh overledenVandaag is Philippe Ruysbergh overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - 'Er liggen kernbommen op Kleine Brogel' (NAVO)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Openingsdag Lourdesbedevaart

Dinsdag 16 juli 2019
Leopoldsburg - Openingsdag LourdesbedevaartZoomDe Limburgse bedevaarders in Lourdes hebben vandaag de eerste dag van hun programma afgewerkt. De dag begon met de verzamelen van de zieken en personen met een beperking om dan voor te gaan in de openingsprocessie. Na de groepsfoto en de lunch werd een eerste misviering gehouden voor de Limburgse delegatie. Na die openingsviering ging de groep in stoet mee in de sacramentsprocessie. Een twintigtal verpleegster, een grote groep jongeren en de mijnwerkers-brancardiers zorgden voor de nodige assistentie. (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 50 jaar geleden (2): de maanlandingZoomOp 20 juli 1969 won Eddy zijn eerste Tour. Diezelfde avond zette Apollo 11 een stapje in de wereld op de maan....(Cartoon: Fobie)
Wat iedereen al voor waarheid aannam is nu ook officieel bevestigd in NAVO-documenten: er liggen wel degelijk Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis van Kleine Brogel. Hoeveel - dat blijkt niet uit het document, maar in totaal liggen er op zes militaire bases in Europa en Turkije zowat 150 Amerikaanse kernbommen.
Het document in kwestie - "A New Era for Nuclear Deterrence? Modernisation, Arms Control, and Allied Nuclear Forces" - werd in april uitgedeeld aan de leden van het NAVO-parlement. (…) Het hele nieuwsbericht

Rene Proth overleden

Maandag 15 juli 2019
Leopoldsburg - Rene Proth overledenZaterdag is de uit Leopoldsburg afkomstige René Proth overleden, de echtgenoot van Antonie Broeks. Hij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Bedevaarders goed aangekomen

Maandag 15 juli 2019
Leopoldsburg - Bedevaarders goed aangekomenZoomDe bedevaarders van dekenaat Beringen zijn vanavond goed aangekomen in Lourdes. Na een treinrit van ruim zeven uur vanuit Tourcoing kon de groep de benen strekken en op verkenning gaan in het bekende Franse bedevaartsoord. Bekijk de foto's van de treinreis op onze facebookpagina.
Leopoldsburg - 50 jaar geleden: de zomer van '69ZoomEen van de meest opzienbarende feiten van 1969: de maanlanding van Apollo 11. Die startte op 16 juli. (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomVandaag vertrokken 457 Limburgse bedevaarders vanuit het Noordfranse Tourcoing naar Lourdes. Dat is een record aantal deelnemers, goed voor een volle TGV. Ook een hele vrachtwagen aan materiaal moest ingeladen worden. „Dat gaat om rolstoelen, medisch materiaal maar ook de misboekjes”, gaan mee de trein op”, zegt Paul Gielen, voorzitter van de Limburgse diocesane bedevaart. Ook de mijnwerkers-brancardiers zijn traditiegetrouw op post om te helpen tijdens deze bedevaart. (…) Het hele nieuwsbericht
Limburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar LourdesLimburgse bedevaart naar Lourdes
Limburgse bedevaart naar Lourdes
Zoom

Een bug in Firefox

Zondag 14 juli 2019
Wie de Internetgazet bezoekt via de browser Firefox zal soms merken dat bij de berichten het eerste woord is weggevallen. Dat ligt niet aan ons maar aan een bug in de jongste versie van Firefox. We proberen deze bug uit de wereld te helpen. 

Geert Huysmans overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Leopoldsburg - Geert Huysmans overledenDinsdag is de in Leopoldsburg woonachtige Geert Huysmans overleden. Hij was 29 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Leopoldsburg - Deze ploegen treden aan in eerste prov.ZoomVolgende ploegen treden komend seizoen aan in eerste provinciale: Achel VV, FC Alken, Bree-Beek, Bregel, Halen, Herk FC, Herkol, Koersel, ESK Leopoldsburg, E. Mechelen a/d Maas, Meeuwen SK, Park Houthalen, Schoonbeek Beverst, Torpedo Hasselt, Zepperen-Brustem, Zonhoven United.

Jeannine Willems overleden

Zaterdag 13 juli 2019
Leopoldsburg - Jeannine Willems overledenIn Leopoldsburg is gisteren de in Hechtel woonachtige Jeannine Willems overleden, de echtgenote van Charel Cuyvers. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt woensdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een afrastering van 600 km

Vrijdag 12 juli 2019
Leopoldsburg - Een afrastering van 600 kmZoomOm schapen te beschermen tegen de wolven is zowat 600 km afrastering nodig, zeggen wolvenkenners. Dat inspireerde Fobie voor deze cartoon...

Hugo Bertrands overleden

Donderdag 11 juli 2019
Leopoldsburg - Hugo Bertrands overledenVandaag is de uit Beringen afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Hugo Bertrands overleden, de weduwnaar van de in 2008 overleden Marie-Louise Mombers en de levensgezel van de in 2011 overleden Aimée Vanbrabant. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Ondertussen, bij een wegcontrole...Zoom
                                                                   (Cartoon: Fobie)

Marcella Schoemans overleden

Donderdag 11 juli 2019
Leopoldsburg - Marcella Schoemans overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Marcella Schoemans overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.

Wisselvallig weer

Donderdag 11 juli 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerWe komen in een wisselvallige periode terecht, waarbij storingen tot over onze streken kunnen dringen. Eerst is de neerslag beperkt tot wat gedruppel, maar de volgende dagen zijn er buien en is er kans op onweer. Vanaf zondag volgen er opnieuw enkele droge dagen. Vandaag is het vaak zwaar bewolkt en er kunnen lokaal enkele regenbuien vallen. Daarbij bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 24 graden bij een matige westenwind.
Vrijdag vallen er geregeld buien. De kans op onweer is (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Scheepers overleden

Dinsdag 9 juli 2019
Op 2 juli overleed Jean Scheepers, de weduwnaar van Antoinette Droeshoudt. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - Natuurpunt organiseert VlindertellingZoomDit is een Zwartsprietdikkopje. Een relatief kleine vlinder. Misschien merkt u hem op tijdens de grote vlindertelling die Natuurpunt organiseert. Hier leest u er meer over! (Foto Pierre Rutten)
Leopoldsburg - De koning ontving Eddy MerckxZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

De kat kwam weer

Vrijdag 5 juli 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - De kat kwam weerZe woonden samen. Hij en zij. En de kat. Maar na twintig maanden kwam er een einde aan.Zij ging weg. Hij bleef. Samen met de kat.
Een paar maanden later schreef zij hem een brief. Of zij de kat en de meubeltjes van de kat niet mocht hebben. De kat is van mij en blijft bij mij, liet hij weten. "Dan maar naar de rechtbank", zei zij. Zelf had de kat, een roerend goed, niets te zeggen.
“Wat telt zijn de papieren”, zei de rechtbank van Gent en keek naar het paspoort van de kat, de chip en de (…) Het hele nieuwsbericht

Vorig jaar 604 verkeersdoden

Vrijdag 5 juli 2019
In 2018 werden er 38.455 verkeersongevallen geteld met in totaal 49.354 slachtoffers, waaronder 45.114 lichtgewonden, 3.636 zwaargewonden en 604 personen die om het leven kwamen binnen de 30 dagen na het ongeval. Dat meldt Statbel, de statistiekendienst van de Fod Economie. Ten opzichte van 2017 gaat het om een lichte stijging van het aantal ongevallen (+1,1%) en het aantal lichtgewonden (+0,9%) en een meer uitgesproken daling van het aantal zwaargewonden (-3,3%). Het aantal overlijdens binnen de 30 dagen na het ongeval is met 0,8% gedaald.

Website 'Processierups.nu'

Vrijdag 5 juli 2019
Leopoldsburg - Website 'Processierups.nu'ZoomBij ons gaat de provincie in de herfst gemeenten en deskundigen samenroepen om te kijken wat er volgend jaar aan de processierups kan gedaan worden, in Nederland is er op initiatief van het bevoegde ministerie een kennisplatform in oprichting waarin alle partijen samenwerken. Een van de eerste acties is de oprichting van de website Processierups.nu. Daarin geven experts op meer dan 100 vragen antwoord. En zit uw vraag er niet tussen, dan kunt (…) Het hele nieuwsbericht

'Le grand départ'

Vrijdag 5 juli 2019
Leopoldsburg - 'Le grand départ'ZoomBrussel is bijna klaar voor de start van de Ronde van Frankrijk, stelde Fobie vast.

Zomers warm

Vrijdag 5 juli 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers warmEen wig van hogedruk strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot onze streken en kan het weer gunstig beïnvloeden. Tijdens het weekend verliest deze wig zijn invloed en kunnen zwakke storingen tot onze regio doordringen met voornamelijk bewolking. Na het weekend bouwt een volgende wig van hogedruk op over onze streken, maar deze is minder krachtig.
Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor flinke zonnige perioden. Het wordt warm bij maxima rond 26 graden. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Inge's croque met zalm

Vrijdag 5 juli 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Inge's croque met zalmZoomZwoele dagen, altijd een marteling voor mij. Te heet voor een ovengerecht. Weinig eetlust door de warmte. Dus iets lekkers fris maken is de boodschap. Maar toch weer iets anders als de gewone koude schotel. En het gevoel wat ik heb bij koude schotel is precies of ik heb niet gegeten. Dat wil ik ook vermijden. Dus we hebben eens zelf iets samengesteld en gedoopt tot Inge’s groenteweelde met gerookte zalm op een toast. Of croque groenten gaat ook… de naam is zo belangrijk niet.
Ingrediënten: (…) Het hele nieuwsbericht

De Tourgekte kan beginnen...

Donderdag 4 juli 2019
Leopoldsburg - De Tourgekte kan beginnen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Toeristische vulkaan Stromboli weer actiefZoomOp het eiland Stromboli is de gelijknamige vulkaan uitgebarsten, stelde cartoonist Fobie vast...

'Leg geen stenen tuinen aan!'

Donderdag 4 juli 2019
Leopoldsburg - 'Leg geen stenen tuinen aan!'ZoomDat is de oproep van Philip Duts, de voorzitter van de Limburgse Imkersbond. "Onze bijen hebben het de laatste jaren al moeilijk genoeg en hebben nood aan veel bloemen. En net nu zien we een trend van stenen tuinen, dat is uiteraard nefast voor het voedsel dat bijen nodig hebben. Als je de natuur een handje wil helpen, zorg dan voor veel bloemen in je tuin", zegt Duts. Het is voor de voorzitter de taak van iedereen om de natuur te beschermen. "Gelukkig zijn er wel veel steden en gemeenten die zorgen voor (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Derde rijstrook E314 klaar tegen bouwverlofZoomDe aanleg van de derde rijstrook richting Nederland op de E314 in Heusden-Zolder zit in de laatste rechte lijn, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgende week wordt ‘s nachts de signalisatie opgeruimd en aangepast. In beide richtingen kan het verkeer dan voor het bouwverlof gebruik maken van de vernieuwde autosnelweg met derde rijstrook (foto). Ook de op- en afritten 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland gaan dan opnieuw open.
Vanaf maandagavond 8 juli wordt er tot het einde van de week ‘s nachts gewerkt om de signalisatie aan te passen. In het begin van de week wordt het verkeer richting Nederland op de vernieuwde autosnelweg gebracht. (Foto AWV)
Leopoldsburg - Vestiville: oproep aan leveranciersDe politie Lommel vraagt alle gedupeerde leveranciers van Vestiville 2019 om zich zo snel mogelijk bij de opsporingsdienst te willen melden voor de vrijwaring van hun rechten en de noden van het onderzoek. U kan politie Lommel bereiken tijdens de kantooruren op het algemeen nummer 011 399 899 of via een e-mail aan recherche[!]politie.lommel.be.
Leopoldsburg - Nu ook verdwaalpaal in Europese RaadZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, aan zee...

Dinsdag 2 juli 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, aan zee...ZoomDaar is de verdwaalpaal "Het lachend kakske" gestolen, stelde Fobie vast.
Kort nieuws van bij de buren
Een 37-jarige man uit Beringen is vanmorgen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Paalsesteenweg in Beringen. Gisterenavond werd een 18-jarige bromfietser uit Beringen gewond bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Gaston Oomslaan en de Laarderdijk in Beverlo.
Leopoldsburg - Jeannine Cancellier overledenVrijdag is de uit Tongeren afkomstige Jeannine Cancellier overleden, de weduwe van Arthur Petitjean. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in aula De vloot in Leopoldsburg.
Er komt grote hinder aan op de grote ring rond Hasselt, alleszins aan de oostzijde. De aangekondigde start van "fase 2" van de werken op het kruispunt met Universiteitslaan en Boudewijnlaan, bij het provinciehuis, is voorzien voor morgenavond. Vanaf 20u tot vrijdagochtend 5 juli (06.00 u.) wordt het verkeer daar stap voor stap omgezet naar de tijdelijke wegenis rondom het kruispunt. Er wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht. Bereid alvast een alternatieve route voor... Vanaf vrijdagochtend tot begin 2020 zal alle verkeer over deze tijdelijke wegenis verlopen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen