Het overige nieuws

Het aantal jongeren dat stopt met studeren, zonder een diploma van het middelbaar onderwijs op zak, blijft stijgen. In Limburg is de stijging iets groter dan in de rest van Vlaanderen, vooral bij jongens. In Limburg stijgt dat aantal van 10,3% naar 11,2%.

Limburgs toerisme in de lift

Zondag 31 maart 2019
De Limburgse toeristische sector scheerde hoge toppen in 2018. Dat blijkt uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen, die Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gisteren onthulde. De resultaten zijn gebaseerd op de voorlopige cijfers van Federale Overheidsdienst Economie. Uit de eerste analyses blijkt dat in 2018 1,4 miljoen toeristen incheckten in Limburg: 99.000 of 8% meer dan in 2017. Het aantal toeristische overnachtingen dat zij samen genereerden, klokte af op 4,3 miljoen: 234.000 of 6% meer dan in 2017.
In derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg thuis verloren van leider Solona Ranst. Uitslag: 1-5.

Louisa Mues overleden

Zondag 31 maart 2019
Leopoldsburg - Louisa Mues overledenGisteren is Louisa Mues overleden, de levensgezellin van André Cuyvers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Bergroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Geen straf voor egel-eters

Zaterdag 30 maart 2019
Vandaag gelezen
Maar één van de twee Waalse broers uit Aarlen die regelmatig egels doden om ze op te eten heeft een boete gekregen, van 3.600 euro, maar die moet alleen betaald worden als hij het binnen 3 jaar weer doet. De advocaat betoogde dat de broers van jongs af aan egels eten, zij wisten niet dat de egel beschermd is en dat je hem niet mag doden. (Bron: Waals weekblad)

K.ESK verliest van Betekom

Zaterdag 30 maart 2019
Leopoldsburg - K.ESK verliest van BetekomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis verloren van Betekom. Uitslag: 0-3.

Rosa Willems overleden

Zaterdag 30 maart 2019
Leopoldsburg - Rosa Willems overledenGisteren is Rosa Willems overleden, de levensgezellin van wijlen Clement Van Erum. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-)19 uur) in funerarium Hulsmans.

Lentedagen

Zaterdag 30 maart 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - LentedagenHoge luchtdruk zorgt zaterdag voor een schitterende lentedag met hoge maxima en veel zon. Na de doortocht van een storing, wordt er morgen gevoelig koelere lucht aangevoerd. De dagen nadien wordt hoge luchtdruk ingewisseld door depressies en storingen. Er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien en regen.
Zaterdag (30/03)
is er veel zon afgewisseld met enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt een aangename lentedag bij maxima rond 18 graden. Aan zee komt er tijdelijk mist (…) Het hele nieuwsbericht

Zalig lenteweer

Vrijdag 29 maart 2019
Leopoldsburg - Zalig lenteweerZoomHet is volop genieten van de lente met heerlijke temperaturen en de bloesems die al volop ontpoppen. Ook morgen kunnen we nog vitamientjes opdoen met de lentezon.
Leopoldsburg - Zware straffen voor warenhuisdievenDe rechtbank heeft celstraffen van 12 tot 37 maanden en boetes gaande van 800 tot 3.200 euro opgelegd aan een bende die zo'n 40 diefstallen pleegde in warenhuizen. De bende sloeg onder meer toe in Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Peer. (PG)

Theo Schuljin overleden

Donderdag 28 maart 2019
Leopoldsburg - Theo Schuljin overledenGisteren is Theo Schuljin overleden, de weduwnaar van Angèle Gielen. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uurt) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in voornoemde aula.

Louis Govaerts overleden

Donderdag 28 maart 2019
Zaterdag is de uit Leopoldsburg afkomstige Louis Govaerts overleden. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Reiniging carpoolparkings

Donderdag 28 maart 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal morgennacht tussen 20u en 6u de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen reinigen. Andere carpoolparkings blijven open als alternatief. Deze werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Een gelijkaardige actie vorige week vrijdagnacht op de overige parkings leverde 2,1 ton veegvuil op. Om deze kuiswerken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn.

Herstructurering bij Bekaert

Donderdag 28 maart 2019
Leopoldsburg - Herstructurering bij BekaertZoomDe staaldraadfabrikant sluit een fabriek en schrapt 281 jobs...  (Cartoon: Fobie)
K. ESK Leopoldsburg heeft vier spelers aangetrokken: Yago Delait van Thes Sport, Ali Touré van Turnhout en Yani Thoelen en Mathias Bertels, beiden van Dessel Sport.

Geheimagenten in de wei?

Dinsdag 26 maart 2019
Leopoldsburg - Geheimagenten in de wei?Zoom
De Vlaamse regering wil subsidies geven aan schapenhouders indien ze maatregelen nemen om hun dieren tegen de wolf te beschermen.  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Trajectcontroles moeten in Duitsland verboden worden omdat ze ingaan tegen de bescherming van de privacy. Dat heeft de administratieve rechtbank ("Verwaltungsgericht") van het Duitse Hannover geoordeeld na klachten over het instellen van de eerste trajectcontrole van Duitsland over een afstand van 2 kilometer bij het plaatsje Laatzen. De rechtbank vindt het fotograferen en "koppelen" van nummerplaten illegaal.

Veel wolken

Dinsdag 26 maart 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Veel wolkenEen krachtig hogedrukgebied ligt net ten westen van onze regio en kan ons weer domineren. Zwakke storingen kunnen echter wel tot over streken schuiven en zorgen bij momenten voor veel wolkenvelden. Op het einde van de week trekt het hogedrukgebied wat meer naar het oosten en krijgt de zon de bovenhand, wat ook zijn invloed op de temperaturen heeft.
Dinsdag (26/03) zijn er talrijke wolkenvelden en de zon is slechts af en toe aanwezig. Het is wel overwegend droog bij maxima rond 9 graden en na de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn gesprekken aan de gang voor de oprichting van een grotere politiezone in onze regio. De zones Kempenland, Lommel, HANO en Beringen-Ham-Tessenderlo praten over een mogelijke fusie. Maar de weg is nog lang, zegt Pelts burgemeester Frank Smeets: "Het klopt dat we intern nadenken in de politiezone HANO en gesprekken hebben over de toekomst: kunnen we alleen verder? Kunnen we met onze eigen mensen alle vragen beantwoorden die zich stellen? De criminaliteit is steeds op grotere schaal en beter (…) Het hele nieuwsbericht

Subsidies voor bescherming vee

Maandag 25 maart 2019
Leopoldsburg - Subsidies voor bescherming veeZoomVlaanderen gaat 80 procent terugbetalen van de investeringen die boeren doen om hun vee tegen wolven te beschermen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) vandaag bekend gemaakt. Het gaat om gemeenten in Limburg en Antwerpen. “Veehouders die hun omheining uitrusten met wolvenwerende infrastructuur, zullen die investering voor 80 procent terugkrijgen. Zo hopen we enerzijds de schade te beperken en anderzijds de wolf weer zijn natuurlijke gedrag aan te leren zodat hij niet langer op schapen gaat jagen", zegt de minister. Het Agentschap Natuur en Bos heeft ook een filmpje gemaakt over hoe je best een afrastering plaatst.
Leopoldsburg - Nieuwe lerarenopleidingen aan UHasseltVanaf september start aan UHasselt de lerarenopleiding in de domeinen gezondheidswetenschappen, economie, ontwerpwetenschappen en wetenschap & technologie. Zowel (academische bachelor)studenten als personen die al een masterdiploma behaald hebben, kunnen deze lerarenopleiding volgen. Ze wordt gegeven in samenwerking met KU Leuven. Meer info
Vorig jaar zijn er 43 personen omgekomen bij verkeersongevallen in Limburg. In 2017 waren er dat 26. Het aantal ongevallen met gewonden steeg vorig jaar met 8,5 procent.

Zaalvoetbal: Leopoldsburg wint

Zondag 24 maart 2019
In derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg met 2-4 gewonnen in Hoeselt. Aan de rust was de stand 1-2.
Het is maar dat je 't weet
Werp kassabonnetjes niet bij het oud papier, meldt het Duitse tv-programma "ARD Buffet". Zulke bonnetjes bestaan uit thermopapier, waarin het schadelijke chemisch product Bisphenol A (BPA) zit. Dat BPA kan van het thermopapier loskomen en bij het recyclen in andere produkten geraken, bijvoorbeeld in toiletpapier dat uit gerecycleerd papier is gemaakt. Dan komt het BPA in het grondwater terecht, en vermits het werkt zoals een hormoon kan het vissen en schaaldieren aantasten. Een kassabonnetje vastnemen is dan weer onschadelijk. Vanaf 2020 laat de EU alleen nog thermopapier met een BPA-gehalte van 0,02% toe.

Daar komen de berkenpollen

Zondag 24 maart 2019
Door de voor de tijd van het jaar zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei, meldt Nature Today. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende week de berkenpollenconcentratie op gaan lopen. Patiënten gevoelig voor berkenpollen moeten tot begin mei rekening houden met hooikoortsklachten.
De start van de bloei van de berken is niet recordvroeg, maar 2019 kan (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - De vooruitgang staat niet stil!Zoom                                                                 (Cartoon Fobie)
Leopoldsburg - K.SK Leopoldsburg verliest in WellenK.SK Leopoldsburg heeft vanavond verloren op het veld van KVK Wellen. Uitslag: 3-0.

Claire Bonet overleden

Vrijdag 22 maart 2019
Leopoldsburg - Claire Bonet overledenGisteren is Claire Bonet overleden, de weduwe van Désiré Thijs. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Fietsen door de bomen

Vrijdag 22 maart 2019
Leopoldsburg - Fietsen door de bomenZoomIn de buurt van knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk wordt in het bos van Bosland momenteel gewerkt aan de constructie "Fietsen door de Bomen", een iconische fietsbrug die bezoekers laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. De innovatieve fietsbeleving kadert in de strategie om een extra belevingslaag op het Limburgse fietsroutenetwerk te leggen. 
De fietsbrug, een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter, stijgt geleidelijk (3 à 4%) tot 10 meter hoogte. Het wordt een iconische, strakke brug van ongeveer 700 meter lang. Het is de bedoeling dat ze nog voor de zomer in gebruik wordt genomen.
Fietsen door de bomenFietsen door de bomenFietsen door de bomen
Fietsen door de bomen
Zoom

Weg met bromfiets

Vrijdag 22 maart 2019
Op het Hertoginneplein is een bromfiets gestolen. De diefstal werd vandaag gepleegd.

'Zeeslag' in Antwerpen

Woensdag 20 maart 2019
Leopoldsburg - 'Zeeslag' in AntwerpenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Bezoek het GRM met je klas

Woensdag 20 maart 2019
Ben je leerkracht en wil je graag dit schooljaar met je klas nog een bezoek brengen aan het mooie Gallo-Romeins Museum in Tongeren? Van 29 april tot en met 27 mei opent het museum ook elke maandag de deuren voor scholen. Meer info
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Wietgebruik kan psychoses opleverenMensen die dagelijks cannabis gebruiken, maken drie keer meer kans op een psychose dan mensen die nooit wiet roken. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in Brazilië en op 11 locaties in Europa - onder meer in Amsterdam, Londen en Parijs. De actieve stof in cannabis, THC of delta-9-tetrahydrocannabinol, kan hallucinaties, waanbeelden en paranoia veroorzaken. De studie is vandaag gepubliceerd in The Lancet Psychiatry Journal.
Leopoldsburg - Staking in het basisonderwijs vandaag...Zoom...maar er was opvang voorzien.               (Cartoon: Fobie) 

Carpoolparkings worden gereinigd

Woensdag 20 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vrijdagnacht de carpoolparkings in Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal (Beringen) en Tongeren reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de reinigingsacties in 2018 werden op de verschillende Limburgse parkings bijna 14 ton veegvuil opgeruimd.  

Nieuw vuurwerkdecreet in aantocht

Woensdag 20 maart 2019
Leopoldsburg - Nieuw vuurwerkdecreet in aantochtZoomSamen met enkele parlementsleden van verschillende partijen heeft Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts een akkoord bereikt over een nieuwe regelgeving inzake vuurwerk. Vandaag is vuurwerk altijd en overal toegelaten, tenzij het lokale gemeentebestuur er anders over beslist. Die logica wordt omgedraaid. Zo kan ook heel wat dierenleed vermeden worden, zegt de minister.
Er bestaat op dit moment in Vlaanderen geen algemene regel voor het gebruik van vuurwerk of voetzoekers. In principe mag (…) Het hele nieuwsbericht

Mobiele flitspaal op E314

Dinsdag 19 maart 2019
Vanaf vandaag staat er een mobiele flitspaal op de E314 aan de werkzaamheden ter hoogte van Heusden-Zolder. Al het verkeer moet daar aan één kant van de snelweg op 2x2 versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
Uit recente (algemene) metingen blijkt dat 40% van de bestuurders te snel rijden aan wegenwerken. Dat is niet alleen gevaarlijk voor zichzelf en het andere verkeer, maar men brengt vooral de arbeiders in gevaar. Daarom wordt nu voor minstens een week een flitspaal gezet in de buurt van Terlamen. Het Agentschap Wegen en Verkeer communiceert vooraf in de hoop op die manier al de snelheid naar beneden te krijgen. Na een week wordt de situatie opnieuw bekeken.

Seaking nam afscheid

Dinsdag 19 maart 2019
Leopoldsburg - Seaking nam afscheidZoomDeze week wordt bij Defensie afscheid genomen van de Seaking-helikopter. Die maakt dezer dagen nog een afscheidstour en blijft dan definitief aan de grond; hij is vervangen door de NH-90. De Seaking is vooral gekend vanwege de reddingsopdrachten op zee; ook in de tv-serie "Windkracht 10" was hij vaak te zien. Af en toe werd de helikopter ook ingeschakeld voor medische transporten in het binnenland.
Vanmiddag kwam het toestel voor de laatste keer naar de vliegbasis van Kleine Brogel. Bij het vertrek werd er nog één keer over de spotters corner gevlogen (foto).
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Seaking nam afscheidSeaking nam afscheid
Zoom

Pelgrimswandeling

Dinsdag 19 maart 2019
Het dekenaat Beringen organiseert op zondag 31 maart om 14 uur een pelgrimswandeling in Eversel, Heusden-Zolder. Het gaat om een wandeling van ongeveer 4 km die vertrekt en eindigt in de kerk van Eversel. Vooraf en nadien is in de kerk een korte bezinning gepland, halfweg wordt stilgestaan bij het Emmaüsverhaal. Het is de bedoeling daar onderweg verder over te praten met een wandelgenoot. Het einde wordt verwacht rond 16 uur. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Henri Bernard overleden

Maandag 18 maart 2019
Leopoldsburg - Henri Bernard overledenIn Leopoldsburg is zaterdag Henri Bernard overleden, de echtgenoot van Andrée Marini. Hij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Tessenderlo. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Twintig priesters overleden

Zondag 17 maart 2019
Vorig jaar zijn 20 priesters overleden die werkzaam waren in het bisdom Hasselt. Onder hen Frans Smeets,erepastoor van Wijchmaal; Jos Calsius, erepastoor van Meeuwen-Gruitrode; Georges Peeters, erepastoor van Herstappe en Lauw en Rik Plessers, erepastoor van Piringen en Widooie.

Marie Thérese Cornelis overleden

Zaterdag 16 maart 2019
Leopoldsburg - Marie Thérese Cornelis overledenIn Koersel is donderdag de uit Leopoldsburg afkomstige Marie Thérèse Cornelis overleden. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van HoutvenneZoomK. ESK. Leopoldsburg heeft vanavond thuis verloren van Houtvenne: 0-1.

Auto vat vuur

Zaterdag 16 maart 2019
De brandweer kreeg gisterennamiddag een oproep voor een autobrand in de Kanaalstraat. De brand zou veroorzaakt zijn door een brandstoflek.
In Genk heeft CD&V-Limburg vandaag de verkiezingslijsten voorgesteld. De Vlaamse lijst wordt getrokken door Lode Ceyssens van Oudsbergen. Daarna volgen Vera Jans (Lanaken), An Christiaens (Tongeren), Tom Cox (Hasselt), Yasin Gül (Heusden-Zolder), Ellen Bours (Dilsen-Stokkem), Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden), Raf Drieskens (Pelt), Luc Wouters (Lummen), Miet Jorissen (Kortessem), Marleen Kauffmann (Leopoldsburg), William Nijssen (Voeren), Tanja Imbornone (Maasmechelen), Sigrid Cornelissen (Peer), Johan Sauwens (Bilzen) en Jo Vandeurzen (Genk). Eerste opvolger is Jo Brouns (Kinrooi).
Op de eerste plaats van de federale lijst staat Wouter Beke (Leopoldsburg). Dan volgen Farih Nawal (Genk), Raf Terwingen (Maasmechelen), Mark Vos (Riemst), Evelyne Stassen (Tongeren), Thomas Vints (Beringen), Ilse Wevers (Oudsbergen), Dries Deferm (Nieuwerkerken), Anita Meerten (Kinrooi), Liesbeth Van der Auwera (Bree), Bob Nijs (Lommel), Veerle Heeren (Sint-Truiden). Eerste opvolger is Steven Matheï (Peer).

Is de lente daar?

Vrijdag 15 maart 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Is de lente daar?Langs de noordelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan wordt in een noordwestelijke luchtstroming erg wisselvallig weer naar onze streken gestuurd. Storingen en buien staan hierbij op het programma en er is bovendien nog steeds erg veel wind. Dat zelfde hogedrukgebied bouwt na het weekend op tot over onze streken en de huidige weermodellen geven dan bijzonder gunstige vooruitzichten met veel zon en ook hogere temperaturen. Vrijdag (15/03) valt er regen in de ochtend. Tegen de middag (…) Het hele nieuwsbericht

Stephan Verhoeven overleden

Vrijdag 15 maart 2019
Leopoldsburg - Stephan Verhoeven overledenWoensdag is de uit Leopoldsburg afkomstige Stephan Verhoeven overleden, de echtgenoot van Ria Schreurs. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Ongeval in Vuurkruisenstraat

Donderdag 14 maart 2019
De hulpdiensten werden deze namiddag opgeroepen voor een ongeval in de Vuurkruisenstraat. Nadere informatie ontbreekt voorlopig.

Lena Ooms overleden

Donderdag 14 maart 2019
Leopoldsburg - Lena Ooms overledenVandaag is Lena Ooms overleden, de weduwe van de in 1991 overleden Roger Hermans. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Verzet tegen de storm

Donderdag 14 maart 2019
Leopoldsburg - Verzet tegen de stormZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stevige buien

Woensdag 13 maart 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Stevige buienIn een strakke noordwestelijke hoogtestroming wordt aanhoudend vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken gestuurd. Alvast tot en met het weekend blijven de neerslagkansen bijzonder hoog. Op korte termijn staat er ook een strakke wind met stevige rukwinden. Na het weekend bouwt een hogedrukgebied vanuit het westen op over onze streken en lijkt er een einde te komen aan het wisselvallige en natte weer. 
Vandaag trekken stevige regenbuien over onze streken met kans op onweer en hagel, (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Laeveren overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Leopoldsburg - Henri Laeveren overledenMaandag is Henri Laeveren overleden, de echtgenoot van Nini Ooms. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in de begroetingsruimte van aula De Vloot.

Swa zoekt Willy

Dinsdag 12 maart 2019
"Ik ben op zoek naar Willy Vanroy. We hebben samen militaire dienst gedaan in Duitsland, nl. in Altenrath bij de 2de Gidsen. Willy's ouders hadden destijds een café in Leopoldsburg. We spreken over de periode november 1971 - november 1973."
                     François Gijsbrechts, swagijsbrechts[!]skynet.be.

Alida Renders overleden

Dinsdag 12 maart 2019
Leopoldsburg - Alida Renders overledenGisteren is de uit Beringen afkomstige Alida Renders overleden, de weduwe van Jaak van den Berg. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrjjdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Help Sofie!

Maandag 11 maart 2019
VRT-journaliste Sofie Vaes is voor een reportage over de NMBS en de stiptheidscijfers van de spoorwegmaatschappij op zoek naar pendelaars die gedurende een bepaalde periode hun vertragingen willen bijhouden. Help Sofie! Wie wil meedoen kan mailen naar sofie.vaes[!]vrt.be.

Weg met kettingzagen

Maandag 11 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Diestersesteenweg in Paal zijn kettingzagen gestolen uit een lichte vrachtwagen. De diefstal is vanmorgen vastgesteld.

Bromfietser (17) zwaargewond

Maandag 11 maart 2019
Leopoldsburg - Bromfietser (17) zwaargewondDeze namiddag raakten op de Koolmijnlaan in Beringen een auto en een 17-jarige bromfietser uit Leopoldsburg in een aanrijding betrokken. De bromfietser liep zware verwondingen op.

Geschenken voor de goden

Maandag 11 maart 2019
Met de groeten van Patrick
Leopoldsburg - Geschenken voor de godenZoomLimburger Patrick Jacobs woont al 7 jaar in Thailand, in Hua Hin, 230 km ten zuiden van Bangkok. Een kuststad waar de vorige koning zo graag verbleef. En hij maakt prachtige foto's. We zijn blij dat we ze regelmatig mogen plaatsen! Wat u op bijgaande foto ziet - u moet er echt eens op klikken - is de boeg van een kleine boot, versierd met giften om bescherming en gunsten te vragen aan de zeegoden en de geesten. Meestal bestaan die giften uit geld, bladgoud, een persoonlijk geschenk, bloemen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tien jaar lang al gaan de dienst gezinspastoraal en het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) van het bisdom Hasselt mee op weg met echtgescheidenen en bieden hen een omgeving die rouwen toelaat. In 2009 startte de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal met de werking voor  echtgescheidenen. Een jaar later was de eerste ontmoetingsgroep in samenwerking met het CCV een feit. De formule slaat aan.  “Mensen zijn vaak verwonderd over dit aanbod. Ze verwachten immers niet dat wij als (…) Het hele nieuwsbericht
De hulpverleningszone Noord-Limburg heeft gisteren en vandaag een 350-tal meldingen van stormschade gekregen. Rond 10u vanmorgen had men 150 interventies achter de rug. Nog een 200-tal te gaan... Hulde!
In eerste provinciale van het basketbal heeft Leopoldsburg verloren van Hades. Uitslag: 79-65.

Hondenbezitters: oppassen

Zondag 10 maart 2019
Grensgevallen
In de omgeving van het Duitse Niederkrüchten, niet ver van Roermond, zijn er vossen gevonden met de ziekte van Carré. Die virusinfectie kan bij honden hersenvliesontsteking veroorzaken en is vaak dodelijk. Besmette dieren krijgen eerst koorts en een loopneus, gaan hoesten en krijgen longontsteking. Na maag- en darmproblemen wordt dan het zenuwstelsel aangetast. Dat manifesteert zich bij honden door spier- en stuiptrekkingen, verlamming en uiteindelijk de dood. Een hond kan ook via indirect contact besmet raken, door bijvoorbeeld te spelen met een tak waar eerder een besmette vos op geniesd heeft. Een dierenarts uit Echt, niet ver van Maaseik, heeft via Facebook hondenbezitters gewaarschuwd.
Er komen financiële middelen voor schapenhouders die hun dieren willen beschermen tegen de wolven. Dat laat Vlaams minister van Landbouw Koen Van den Heuvel weten. De wolven August en Naya hebben in 2019 al vier aanvallen gedaan op Limburgse schapen. Het gros van de schapenweides is dan ook niet afdoende afgemaakt om de wolven buiten te houden. (Bron: TVL)

Dodelijk verkeersongeval

Zondag 10 maart 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Steenweg op Leopoldsburg in Balen is deze namiddag een 80-jarige autobestuurder om het leven gekomen toen zijn auto werd aangereden door een achteropkomende wagen. De man was met zijn wagen gestopt om de weg te vragen. Hij was op slag dood.

K ESK verliest van Bornem

Zondag 10 maart 2019
Leopoldsburg - K ESK verliest van BornemZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vandaag met 3-0 verloren van Bornem.
Door de felle wind is het treinverkeer verstoord, meldt de NMBS. In Antwerpen-Centraal is het onderbroken en in Oost- en West-Vlaanderen rijden er voorlopig geen treinen. Wie toch met de trein wil reizen, kan best even via www.belgiantrain.be kijken hoever hij geraakt. UPDATE Het station Antwerpen-Centraal werd ontruimd omdat een naastgelegen gebouw op instorten bleek te staan.
Het spoornet wordt vanavond gecontroleerd op schade door het stormweer. Dat melden spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS. Er wordt extra personeel ingezet voor verkenningen en controles, maar de werkomstandigheden zijn moeilijk, laat Infrabel weten. Later zondagavond moet er meer zicht zijn op de schade die de storm veroorzaakt heeft.

Gisteren was Barbie jarig

Zondag 10 maart 2019
Leopoldsburg - Gisteren was Barbie jarigZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Frans Smeulders overleden

Zondag 10 maart 2019
In Leopoldsburg is gisteren Frans Smeulders overleden. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden in aula "De Vloot" in Leopoldsburg op woensdag 13 maart 2019 om 10u30. Begroeting: dinsdag (18.30-19u) in aula "De Vloot".
In derde nationale A van het zaalvoetbal gaf Okegem forfait voor zijn wedstrijd tegen Leopoldsburg. Daardoor wint Leopoldsburg de wedstrijd met 5-0.

Frans Smeulders overleden

Zaterdag 9 maart 2019
Leopoldsburg - Frans Smeulders overledenVandaag is Frans Smeulders overleden, de echtgenoot van Johanna Vander Mierde. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula De vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur).
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Wanneer wordt een ziekte een handicap?“Neem uw tijd en herstel volledig. We zullen onze plan wel trekken”, drukte de directie van een kunsthandel één van haar verkoopsters op het hart, toen ze te maken kreeg met lymfeklierkanker. Tien dagen later wierf de directie een nieuwe verkoopster aan.
Op advies van de ziekenfondsarts nam de uitgevallen verkoopster een kleine twee jaar later contact op met haar winkelverantwoordelijke om een geleidelijke werkhervatting aan te kaarten. Twaalf dagen later kreeg zij prompt haar opzeg. (…) Het hele nieuwsbericht

Haal een kip in huis

Vrijdag 8 maart 2019
Ook dit jaar organiseert Limburg.net een Kippenactie. Je kan met een bon enkele kippen gaan afhalen bij een tuincentrum of dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Meer info.
Leopoldsburg - Internationale vrouwendag vandaag!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In 2018 lieten 57 mensen het leven op de Limburgse wegen. Dat zijn er bijna dubbel zoveel als in 2017, toen er in Limburg 33 doden vielen. Opvallend dit jaar is dat 11 van die verkeersdoden motorrijders zijn. In 2017 was dat geen enkele.

Rita Vaneylen overleden

Donderdag 7 maart 2019
Leopoldsburg - Rita Vaneylen overledenGisteren is Rita Vaneylen overleden, de echtgenote van Leo Vangrieken. Zij was 64 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Maria Hendrickx overleden

Donderdag 7 maart 2019
Leopoldsburg - Maria Hendrickx overledenGisteren is Maria Hendrickx overleden, de weduwe van de in 2016 overleden Jan Schroyen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Woensdag 19 uur)is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Niet blij met afgelasten GOAT-festivalZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wolven jagen samen

Donderdag 7 maart 2019
Tijdens de krokusvakantie zijn in het genetisch laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) de uitstrijkjes onderzocht van vier incidenten in Limburg waarbij een of meerdere schapen werden doodgebeten. De vier bijtincidenten gebeurden in het wolvengebied van het wolvenkoppel Naya en August. Uit onderzoek blijkt dat beide wolven samen jagen. (Bron: TVL)

Maria Teunissen overleden

Donderdag 7 maart 2019
Leopoldsburg - Maria Teunissen overledenIn Peer is vandaag Maria Teunissen overleden, de weduwe van Jacobus Eeuwis. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.
Tot voor kort moesten de parkwachters van de recyclageparken van Limburg.net steeds naar hun vaste computer om te kunnen nagaan welke afvalsoort de bezoekers op het park hadden geselecteerd aan de zuil bij het binnenrijden van het park. Op het terrein moesten ze de bezoekers vragen om hun papieren ticket te tonen. Controles op het correct ingeven van de afvalsoorten aan de ingangszuil zijn belangrijk, onder andere om ervoor te zorgen dat elke bezoeker zijn afval in de juiste container deponeert en ook de (…) Het hele nieuwsbericht

Versoepeling voor jonge vissers

Woensdag 6 maart 2019
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1 januari ´19 hebben jongeren tot en met 17 jaar geen visverlof nodig om overdag met één hengel te vissen in Vlaamse openbare wateren. Het Agentschap voor Natuur en Bos trekt daarmee de leeftijdsgrens op met drie jaar en wil zo de jeugd extra stimuleren om de hengelsport te beoefenen. Op vraag van de hengelsector is ook het leefnet niet meer toegelaten. Dat maakt het meenemen van vissen beter controleerbaar en geeft de visbestanden extra bescherming. Meer info

Nog amper 370 kloosterzusters

Woensdag 6 maart 2019
Het bisdom Hasselt telt vandaag nog amper 370 vrouwelijke religieuzen, van wie 90 procent ouder dan 75 jaar. Slechts vier kloosterzusters zijn jonger dan 45 jaar. Dertig jaar geleden waren er nog 1.230 vrouwelijke religieuzen in het bisdom Hasselt.   In 1989 waren er in Limburg  zo’n 790 mannelijke religieuzen. Vandaag telt het bisdom Hasselt nog ongeveer 120 paters, broeders, fraters en monniken.
Leopoldsburg - Michael Jackson wordt afgeserveerdZoomDe VRT gaat voortaan "omzichtiger ompringen met muziek van Michael Jackson" en "de beschuldigingen vermelden bij de aankondiging van de nummers". (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Wie tickets kocht voor het 'GOAT Urban Music Fest 2019' in Bree wordt aangeraden aangifte te doen bij de lokale politie. De website van het festival, waarvan aangekondigd was dat het op 8 en 9 juni in Bree zou plaatsvinden, is ondertussen offline. Het gaat vermoedelijk om oplichting, zegt politie Carma. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.

Kim Bosmans verlaat K.ESK

Woensdag 6 maart 2019
De 26-jarige middenvelder Kim Bosmans van K.ESK Leopoldsburg zal komend seizoen de kleuren verdedigen van KFC Turnhout.

Wisselvallig herfstweer

Dinsdag 5 maart 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig herfstweerActieve depressies bepalen het weerbeeld voor de volgende 10 dagen met geregeld regen of buien en een strakke wind. Slechts af en toe zorgt de doortocht van een mobiele wig even voor een rustmoment in de atmosfeer. De maxima liggen rond 10 graden, maar na het weekend wordt het enkele graden kouder. Het lijkt wel herfst te zijn. 
Vandaag/woensdag is het droog in de ochtend, maar nadien komen er perioden met regen of buien opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 12 graden en er staat (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - In het nieuws, de voorbije dagen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

René Naegels overleden

Dinsdag 5 maart 2019
Leopoldsburg - René Naegels overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige René Naegels overleden, de echtgenoot van Josée Vandenberk. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur).

Tijgermuggen tijdens carnaval?

Dinsdag 5 maart 2019
Leopoldsburg - Tijgermuggen tijdens carnaval?Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Verkiezingen: bijzitters op het matjeNa het organiseren van de verkiezingen van 14 oktober werden de identiteiten van opgeroepen bijzitters die niet zijn komen opdagen in Limburg overgemaakt aan het parket Limburg. De kieswet voorziet hiervoor een bestraffing van minimum 400 euro tot maximaal 1.600 euro.
Het parket Limburg ontving in totaal 403 dossiers. Hiervan werden na onderzoek 173 dossier geseponeerd, onder meer wegens het inroepen van een wettige reden door de verdachte of wegens het ontdekken van (…) Het hele nieuwsbericht
In derde nationale A van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg 5-5 gelijk gespeeld tegen Boxberg. Leopoldsburg staat vierde in de stand.

Code geel: wind

Zondag 3 maart 2019
Leopoldsburg - Code geel: windVanavond krijgen we rukwinden tot 65 km/u. "Vannacht neemt de wind verder in kracht toe en tijdens het tweede deel van de nacht en maandagochtend verwachten we windstoten tot 90 km/u en lokaal mogelijk nog wat meer", laat het KMI weten. 

Regenachtig krokusverlof

Zaterdag 2 maart 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regenachtig krokusverlofEen strakke zonale stroming overheerst over onze streken, alvast gedurende de volgende 10 dagen. Daarbij spelen depressies en storingen de hoofdrol in het weerbeeld en zijn de neerslagkansen bijzonder hoog. Soms komt er ook een erg strakke wind te staan en het lijkt eerder dat de herfst begonnen is. De krokusvakantie verloopt in mineur wat het weer betreft.
Vandaag is het zwaar bewolkt met soms een drupje regen. Meestal is het echter droog bij maxima rond 12 graden. De zuidwestenwind wakkert (…) Het hele nieuwsbericht

Al vijf plofkraken in Limburg

Vrijdag 1 maart 2019
Afgelopen nacht is er een plofkraak gepleegd op het postkantoor aan de Dorpsstraat in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Dit jaar zijn in Limburg al vijf plofkraken gepleegd.
Vlaams minister Ben Weyts gaat het verbod op onverdoofd slachten verder uitbreiden: vanaf 1 januari 2020 zullen ook kalveren in Vlaanderen geslacht moeten worden na verdoving met elektronarcose. Sinds 2017 is er immers al heel wat vooruitgang geboekt op wetenschappelijk gebied, zegt de minister. Praktijkervaring in het buitenland, wetenschappelijke gegevens én een demonstratie in een Vlaams kalverslachthuis hebben aangetoond dat de elektronarcose nu praktisch toepasbaar is op kalveren. (…) Het hele nieuwsbericht

Trajectcontroles in werking

Vrijdag 1 maart 2019
Leopoldsburg - Trajectcontroles in werkingVanaf vandaag treden de trajectcontroles in het gebied van de politiezone Kempenland in werking. Dat gebeurt op de Peerderbaan tussen Hechtel-Eksel en Wijchmaal, de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel, de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg en de Kamperbaan tussen Leopoldsburg en Hechtel-Eksel, telkens in beide richtingen.

Raymond Keyken overleden

Vrijdag 1 maart 2019
Leopoldsburg - Raymond Keyken overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Raymond Keyken overleden, de weduwe van Marie-Josée Fonteyn. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen