Het overige nieuws

Roma Nova en Esy Invest failliet

Donderdag 31 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Roma Nova uit Leopoldsburg en Esy Invest uit Heppen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 30 november ingediend worden.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Leopoldsburg - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Woensdag 30 oktober 2019
Leopoldsburg - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vernieuwt tijdens de maand november zeven wissels aan het station van Mol. De bestaande houten wissels zitten op het einde van hun levensduur en worden vervangen door betonnen exemplaren. De nieuwe wissels zijn geluids- en onderhoudsvriendelijker. Door deze werken kunnen er vier weekends geen treinen tussen Mol en Herentals rijden, en dat in beide richtingen. NMBS zet vervangbussen in. De studententrein vanuit Mol richting Heverlee op zondagavond en op maandagavond 11 (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Dhondt overleden

Maandag 28 oktober 2019
Leopoldsburg - Albert Dhondt overledenVandaag is Albert Dhondt overleden, de echtgenoot van Marleen Everaert. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (1-3.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Guido Lievens overleden

Maandag 28 oktober 2019
Leopoldsburg - Guido Lievens overledenGisteren is Guido Lievens overleden, de echtgenoot van Marie-José Vandenborne. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 9 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Begroeting: vrijdag 8 novemnber (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Clemence Cuppens overleden

Maandag 28 oktober 2019
Vandaag is in Leopoldsburg de uit Houthalen afkomstige Clemence Cuppens overleden, de weduwe van François Vercammen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Victoire Vingerhoed

Maandag 28 oktober 2019
Leopoldsburg - Victoire Vingerhoed
Gisteren is de in Leopoldsburg woonachtige Victoire Vingerhoed overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).
 
Leopoldsburg - 30 maanden voor verkrachting echtgenoteDe correctionele rechtbank van Hasselt heeft een 41-jarige man uit Leopoldsburg bij verstek tot 30 maanden cel veroordeeld voor verkrachting van zijn echtgenote. De feiten dateren van de nacht van 21 op 22 december 2017. (PG)

Leuk beeld op militair domein

Zondag 27 oktober 2019
Leopoldsburg - Leuk beeld op militair domeinZoomEr zijn dit jaar opvallend veel paddestoelen. Patrick Marquenie legde deze exemplaren op foto vast op het militaire domein.
Leopoldsburg - Weer verlies voor K. ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft met 2-1 verloren op het veld van Eendracht Mechelen-aan-de-Maas. Zaterdag ontvangt K. ESK Leopoldsburg FC Herk. K. ESK Leopoldsburg staat laatste in de stand lmet één punt uit negen wedstrijden.

Frans Jansen overleden

Zaterdag 26 oktober 2019
Vandaag is Frans Jansen overleden, de echtgenoot van José Convens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Leopoldsburg - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Celine Wellens overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Leopoldsburg - Celine Wellens overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is vandaag de uit Leopoldsburg afkomstige Celine Wellens overleden, de weduwe van de in 2015 overleden Jan Straetemans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Thuisverpleging failliet verklaard

Donderdag 24 oktober 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Thuisverpleging Wendy Vandeurzen en Johan Vandenhoudt uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten uiterlijk op 23 november ingediend worden.

Karel Lemmens overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Leopoldsburg - Karel Lemmens overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige en in Stal woonachtige Karel Lemmens overleden, de echtgenoot van Julienne Caers. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: maandag (18.30- 19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Jos Janssens overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Leopoldsburg - Jos Janssens overledenGisteren is Jos Janssens overleden, de weduwnaar van Clementina Linsen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Nieuwe vennootschap: Gues

Dinsdag 22 oktober 2019
Gulden Karatas en Esra Akkus, beiden uit Leopoldsburg, hebben de de besloten vennootschap Gues opgericht met zetel aan de Diestersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de exploitatie van taxi's, de uitbating van restaurants en van een relax- en wellnesscentrum.

Rik Goris overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Leopoldsburg - Rik Goris overledenVandaag is Rik Goris overleden, de weduwnaar van Gerarda Vandeweyer. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Leopoldsburg - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Robert Gielen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Leopoldsburg - Robert Gielen overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Robert Gielen overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Angele Vanzeer. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Paal.

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.

Martin Heyligen overleden

Maandag 21 oktober 2019
Leopoldsburg - Martin Heyligen overledenVrijdag is in Koersel de uit Leopoldsburg afkomstige Martin Heyligen overleden, de echtgenoot van Marcella Janssens. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Koersel.
Nog tot 14 november loopt er een openbaar onderzoek over het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) ontsluiting Reigersvliet. Men wil een ontsluitingsweg aanleggen voor de nog te bouwen gevangenis op Reigersvliet. Op zondag 27 oktober organiseren de leden van de Samentuin “De Craenhofkens” in samenwerking met Natuurpunt een wandeling over de mogelijke tracés die de nieuwe ontsluitingsweg zal volgen. Het is de bedoeling om de inwoners van onze gemeente te (…) Het hele nieuwsbericht

K. ESK verliest van Meeuwen

Zaterdag 19 oktober 2019
Leopoldsburg - K. ESK verliest van MeeuwenZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis van KSK Meeuwen verloren met 1-2. Leopoldsburg moet zaterdag naar Mechelen-aan-de-Maas.

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)
Leopoldsburg - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Leopoldsburg - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Woning in brand gestoken

Donderdag 17 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een man met psychische problemen heeft vanmiddag zijn voormalig huis aan de Koningsbergweg in Zonhoven in brand gestoken. Het huis is uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Leopoldsburg - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Leopoldsburg - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Infosessie over inbraakbeveiliging

Woensdag 16 oktober 2019
Leopoldsburg - Infosessie over inbraakbeveiligingHelaas krijgen ieder jaar heel wat mensen inbrekers over de vloer. Politie Kempenland organiseert daarom een infosessie over inbraakbeveiliging op woensdag 23 oktober om 18.30 uur in de politiepost in Leopoldsburg. Inschrijven kan via deze link.
Kort nieuws van bij de buren
Uit een werfcontainer aan de Veldstraat in Balen is gereedschap gestolen. In de Olmenstraat is ingebroken in een huis. Daar is geld weg.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Leopoldsburg - Politie controleerde zwaar vervoerIn het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Trainer weg bij K. ESK LeopoldsburgZoomEx-Anderlechtspeler Bruno Versavel is niet langer trainer van K. ESK Leopoldsburg. De slechte resultaten van de club zijn daar niet vreemd aan. Wie Versavel opvolgt, is nog niet geweten.

Twaalfduizend euro buit

Maandag 14 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven hebben gisterenavond 12.000 euro gestolen uit de kluis van brasserie Het Notariaat aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Op camerabeelden is te zien dat de daders met twee waren en zich vermomd hadden.

Stil, stiller, stilst

Maandag 14 oktober 2019
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Stil, stiller, stilstVolgens een jarenlange traditie wordt de oktoberkermis in Leopoldsburg geopend met vuurwerk. Wat mij opviel was de omschrijving die er aan werd gegeven. Het zou gaan om ‘geluidsarm’ vuurwerk. Het bleek een combinatie te zijn van laserstralen en het klassieke vuurwerk, zij het met beperkte knalsterkte. Zo ver is het dus al gekomen dat het zo populaire vuurwerk zo stil mogelijk al knallend het luchtruim mag kleuren. Het zou beter zijn voor mens en dier. Deze maatregelen worden meestal genomen onder druk (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vandalisme op parking politieVandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Leopoldsburg - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Pandoering voor K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 12 oktober 2019
Leopoldsburg - Pandoering voor K. ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 4-0 verloren op het veld van Moedige Duivels Halen. Zaterdag ontvangt K. ESK SK Meeuwen. Na zeven wedstrijden heeft K. ESK slechts één punt.

Francine Verbeeck overleden

Zaterdag 12 oktober 2019
Leopoldsburg - Francine Verbeeck overledenIn Heppen is woensdag Francine Verbeeck overleden, de levensgezellin van Eddy Geuens. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Rik Aerts overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Leopoldsburg - Rik Aerts overledenVandaag is Rik Aerts overleden, de weduwnaar van de in 2005 overleden Fien Huveneers. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nieuw: No Worry - Expert Creations

Vrijdag 11 oktober 2019
De uit Lommel afkomstige en in Heppen woonachtige Rudi Gamby heeft de besloten vennootschap No Worry - Expert Creations opgericht met zetel aan de Nieuwstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van rioleringen, metaalwerken en het organiseren van religieuze evenementen.

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Leopoldsburg - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Leopoldsburg - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers weg met geld

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Olmensebaan in Balen. De daders die waren binnengedrongen via de achterdeur maakten geld buit.
Leopoldsburg - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Leopoldsburg - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Leopoldsburg - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.

Marcel Vandermeeren overleden

Dinsdag 8 oktober 2019
Leopoldsburg - Marcel Vandermeeren overledenVandaag is in Leopoldsburg de uit Beverlo afkomstige Marcel Vandermeeren overleden, de echtgenoot van Irene Smits. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.
Leopoldsburg - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Oui mais

Maandag 7 oktober 2019
Bram De Bock uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Oui mais opgericht met zetel aan de Pastoor Aertsstraat. Doel van de vennootschap: management en bestuur van ondernemingen én bedrijfsadviseur voor ondernemingen, vennootschappen en particulieren.

Monique Charlier overleden

Maandag 7 oktober 2019
Leopoldsburg - Monique Charlier overledenGisteren is Monique Charlier overleden, de weduwe van Maurice Mentens. Zij was 91 jaar. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans.

Openbare verkoping: Nicolaylaan

Maandag 7 oktober 2019
Morgennamiddag wordt in Taverne Drakar de woning Nicolaylaan 80 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 3a36ca.
Leopoldsburg - Gelijkspel voor K. ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis 0-0 gelijk gespeeld tegen FC Alken. K. ESK heeft één punt na zes wedstrijden.
Ronny Maex en Elke Hansen, beiden uit Beverlo, en Hilda Saenen uit Hasselt hebben de besloten vennootschap Het Kamps Fornuis opgericht met zetel aan de Jacoletstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een restaurant, catering én de verhuring van feestzalen en vergaderzalen.

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

Grote brandweeroefening

Zaterdag 5 oktober 2019
Leopoldsburg - Grote brandweeroefeningZoomVandaag nemen Brandweer Zuid-West Limburg, Brandweer Noord-Limburg, Brandweerzone Oost-Limburg, Brandweer Zone Rand, Hulpverleningszone Taxandria en Brandweer zone Kempen - onder de noemer Netwerk Brandweer - deel aan een grootschalige brandoefening op het militair domein 'Kamp Beverlo' in Leopoldsburg. Ook Defensie - La Défense - Belgian Defence en de Federale Politie doen mee. Als je dus in de buurt van Kamp Beverlo veel sirenes hoort of een grote rookpluim ontwaart op het militair domein... GEEN PANIEK!
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht
Halil Hayran uit Heppen heeft de besloten vennootschap H-Group Services opgericht met zetel aan de Leopoldsburgsesteenweg in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer supervisie van bouwwerven, gasmetingen en consultancy.

Monique Druppel overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Leopoldsburg - Monique Druppel overledenZoomGisteren is Monique Druppel overleden, de echtgenote van Francis Ponet. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot.

Henriette Borremans overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Leopoldsburg - Henriette Borremans overledenGisteren is Henriette Borremans overleden, de weduwe van de op 24 juni overleden Albert Meirisonne. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-)19 uur) in funerarium Hulsmans.

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Leopoldsburg - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

Inbraak in schoolgebouw

Woensdag 2 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is afgelopen nacht ingebroken in een school aan de Appelboomgaardstraat in Bilzen. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Nieuwe vennootschap: Prestab

Woensdag 2 oktober 2019
Wietse Nuyts uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Prestab opgericht met zetel aan de Pater Asteerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerservices, internethandel van alle roerende goederen en de aanleg van begraafplaatsen.

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.

Murielle Put overleden

Woensdag 2 oktober 2019
Zondag is de uit Leopoldsburg afkomstige Murielle Put overleden, de echtgenote van Luk Claes. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiezaal van Lommel-Barrier. Vrijdag (19-20 uur) is er daar gelegenheid tot groeten 

Nieuwe vennootschap: ELGM

Dinsdag 1 oktober 2019
Luc Gielis en Sonja Vandebroek, beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap ELGM opgericht met zetel aan de Laarstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het organiseren en geven van trainingen, het verhuur van gereedschappen, reparaties van machines en consultingactiviteiten.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Leopoldsburg - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Noels overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Leopoldsburg - Pierre Noels overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Pierre Noels overleden, de echtgenoot van Rosette Heylen. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen