Het overige nieuws

Leopoldsburg - Naar het ISS in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - SpaceX Crew Dragon succesvol gelanceerdZoomGisterenavond om 21.22 uur Belgische tijd werd de SpaceX Crew Dragon succesvol de ruimte in gelanceerd. Het toestel vloog met zo’n 27.000 kilometer per uur naar het ruimtestation ISS. Voor de Amerikaanse ruimtevaart was dit een nieuwe mijlpaal sinds het stopzetten van het programma met de Space Shuttles. Bart Liesenborgs wou een glimp opvangen van het ruimtetuig maar dat lukte niet. Een prachtige foto van de maan krijgen we wel te zien. Via deze link kan je de reis van de astronauten volgen.
Leopoldsburg - Verwarring alom rond grenspassageZoomEr heerst nogal wat verwarring rond de mogelijkheid om vanaf vandaag de landsgrens over te steken om eventueel te gaan winkelen. Die mogelijkheid is voorzien in het Ministerieel Besluit dat ook de reisjes naar familie in het buitenland toelaat, maar ze bleef blijkbaar onder de radar tot minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem er vanmorgen zelf over begon: "U kan gaan winkelen met een vorm van noodzakelijkheid. Het wordt dus niet aangeraden. Maar men kan zich dus over de grens verplaatsen om inkopen (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Creativiteit gevraagd van horeca-uitbatersZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Goed nieuws voor wie familieleden in een van onze buurlanden heeft: vanaf morgen 30 mei mag u weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter de Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: "Tot slot wil ik nog benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren."

Oververhitte motor

Vrijdag 29 mei 2020
Leopoldsburg - Oververhitte motorDeze namiddag raakte op de Lommelsesteenweg de motor van een auto oververhit. De brandweer kwam ter plaatse.

Zomers weer

Vrijdag 29 mei 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers weerAnticyclonale condities zorgen voor een vrijwel wolkenloze hemel en met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik oplopen tot zomerse waarden. Ook de volgende dagen staan nog in het teken van hogedrukgebieden. Daarbij kan de temperatuur na het weekend nog wat oplopen. Halfweg volgende week kunnen storingen echter over ons land doordringen en nemen de neerslagkansen sterk toe. 
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen nauwelijks wolken voor in de ochtend. Na de middag is er wat hoge (…) Het hele nieuwsbericht
Een gerechtelijke actie heeft een einde gemaakt aan de activiteiten van een criminele drugsbende die kilo’s cocaïne vanuit Colombia naar Europa verscheepte. Vandaag heeft de federale gerechtelijke politie Limburg in samenwerking met de FGP Antwerpen, de lokale politiezones LRH en Carma, en de speciale eenheden een inval gedaan op tien verschillende verblijfsadressen van verdachte drugssmokkelaars in het Limburgse en in Antwerpen. De actie was een gevolg van een uitgebreid onderzoek naar de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - De 'bubbels' worden versoepeldZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Code rood in natuurgebied

Vrijdag 29 mei 2020
Leopoldsburg - Code rood in natuurgebiedIn de natuurgebieden in Limburg en Antwerpen geldt sinds vandaag code rood, meldt het Agentschap Natuur en Bos. Wandelen in de bossen wordt afgeraden omdat het brandgevaar te groot is vanwege de extreme droogte. Vuur maken is sowieso verboden. De brandtorens zijn bemand. Voorzichtigheid is geboden!

Contrast in de tuin

Vrijdag 29 mei 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Contrast in de tuinZoomOm spanning te creëren in de tuin wordt er vaak gewerkt met contrasten. Dit kan op vele manieren. Bijvoorbeeld binnen het materiaalgebruik. Afwisseling van harde materialen zoals klinkers en staal, met zachte en vriendelijke materialen zoals hout en losse beplanting. Door contrasten te creëren kun je bepaalde elementen oplichten. Spelen met contrasten is als tuinarchitect een van de troeven tot een geslaagd project. Iedere tuin is anders, en iedere tuineigenaar ziet graag andere materialen en heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Perfect Resources failiet

Donderdag 28 mei 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag handelsagentschap Perfect Resources met zetel aan de Stationsstraat failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 27 juni ingediend worden bij curator mr. Roox.
Leopoldsburg - Stormloop op Limburgse kringwinkelsZoomDe Limburgse Kringwinkels hebben het sinds de heropening extra druk. Er werden op twee weken tijd al evenveel spullen binnengebracht als anders op een hele maand. En er komen meer mensen kopen. (Bron: Radio 2)
Leopoldsburg - Boodschap koningshuis aan zorgsectorZoomDe Limburgse rusthuizen kregen een brief van koning Filip en koningin Mathilde om bewoners en personeel van de zorgcentra steun te geven in deze moeilijke periode. "Wij denken aan u, bewoners, die geen bezoek meer krijgen van familie en dierbaren. U voelt zich hierdoor heel eenzaam, maar wij dragen u in ons hart. Onze gedachten gaan ook uit naar u, zorgverleners, die dag na dag het beste van zichzelf geven in een veeleisende job. Uw toewijding is van groot belang in deze bijzondere omstandigheden. Wij (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in de televisiestudio...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
De werken aan het fietspad dat over het militair domein tussen Hechtel-Eksel en Beringen loopt, werden uitgesteld. Het fietspad is dus niet afgesloten deze week. Wandelaars en fietsers kunnen het gewoon gebruiken. 
Leopoldsburg - Subsidie voor bescherming broedvogelnestenZoomHet Agentschap Natuur en Bos lanceert een subsidie om de nesten en jongen van vijf broedvogelsoorten op landbouwpercelen te beschermen. Het gaat over bruine en grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Als de landbouwer extra inspanningen levert door na de gebruikelijke datum te maaien of te oogsten, dan vergoedt de subsidie zijn gemiste inkomsten. Alle info en subsidie aanvragen

Weer brand in villawijk

Maandag 25 mei 2020
Kort nieuws van bij de buren
De brandweer moest deze namiddag uitrukken voor een brand in een bosje in de Ekselse villawijk. Het vuur kon snel geblust worden. Eerder dit jaar waren er ook al branden. En ook vorig jaar was dat het geval. De politie Kempenland onderzoekt of er een pyromaan aan het werk is.
Leopoldsburg - Supersonische 'boem!' geannuleerdZoomUPDATE De aangekondigde doorbreking van de geluidsmuur in de vooravond door een F16 van de vliegbasis van Kleine-Brogel is geannuleerd. (Archieffoto Stephan Volders)
Leopoldsburg - Yves Vannerum naar Dessel-RetieBasketbalcoach Yves Vannerum (Union Leopoldsburg) wordt de nieuwe trainer-coach van de dames van Campinia Dessel-Retie.

Volg de pijlen

Maandag 25 mei 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Volg de pijlen “I have a dream”, het was een andere Martin die dat in de jaren ’60 als een onverwoestbare oneliner de wereld instuurde. Iedereen heeft wel eens een droom en de mijne gaat deze keer over mijn toekomstig bezoek aan mijn stamcafé. Ik zag mezelf al zitten met mijn EHBC-koffertje bij de hand. Zo’n Eerste hulp bij Corona-kit is voorlopig onmisbaar. In het tasje zitten ontsmettingsgel en een dito stuk zeep, een reservemondmasker en een portie goed gevoel omdat ik er weer mag (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ook in Dendermonde coronacrisisZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - We moeten zuinig zijn met drinkwaterZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Jef Cardinaels overleden

Zaterdag 23 mei 2020
Leopoldsburg - Jef Cardinaels overledenGisteren is Jef Cardinaels overleden, de echtgenoot van Valentina Quarem. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jean Jamart overleden

Zaterdag 23 mei 2020
Leopoldsburg - Jean Jamart overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Jean Jamart overleden, de weduwnaar van de in 2007 overleden Marie-Jeanne Gaethofs. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Mariano Dragone uit Koersel heeft de besloten vennootschap Marcha-Steel opgericht met zetel aan de Nicolaylaan in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het optreden als bestuurder, zaakvoerder, lasthebbeer, gevolmachtigde, trustee en vereffenaar van ondernemingen en vennootschappen.

Zomerkampen mogen doorgaan

Vrijdag 22 mei 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Zomerkampen mogen doorgaanZoomDe zomerkampen mogen doorgaan, met contactbubbels van maximum 50 personen. Dat heeft minister van Jeugd Benjamin Dalle aangekondigd. Eerder werd ook bekend dat de kleuterscholen in juni weer open mogen.

Ondertussen, aan de kust...

Vrijdag 22 mei 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Tijdelijk kouder

Vrijdag 22 mei 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Tijdelijk kouderHet hogedrukgebied dat voor zomers weer zorgde trekt naar het noordoosten van Europa, terwijl een volgend hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan opbouwt naar onze streken. Tussen beide systemen in kan een verzwakte storing over onze regio schuiven en wordt er nadien tijdelijk koudere lucht aangevoerd. Wanneer het volgend hogedrukgebied ons weer kan bepalen is er opnieuw meer zon en komt het kwik weer hoger uit.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met een verzwakte storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Gallo-Romeins Museum weer openHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren opent volgende week vrijdag opnieuw zijn deuren. Vanaf dan kan je zowel de permanente opstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ als de tijdelijke tentoonstelling ‘Dacia Felix’ opnieuw bezoeken. ‘Dacia Felix’ loopt nog tot 2 augustus.
Een museumbezoek kan enkel na reservatie. Vanaf woensdag 27 mei kan je je tijdslot vastleggen, zowel telefonisch als online (via de website). Betaling van je ticket (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Corona-art (3): de aardappeleters...ZoomNaar Vincent Van Gogh. (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Fietspad wordt afgesloten voor herstellingZoomVanaf maandag 25 mei wordt het fietspad tussen Beringen en Hechtel-Eksel over het militair domein een week lang gesloten voor fietsers en wandelaars. Het fietspad wordt hersteld op het grondgebied van Hechtel-Eksel dankzij Provincie Limburg. Het zal aan beide zijden volledig afgesloten worden. Een omleiding wordt niet voorzien. (Foto Patrick Cosemans)

Maar de kat kwam weer (3)

Woensdag 20 mei 2020
Leopoldsburg - Maar de kat kwam weer (3)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is al een tijdje erg droog in Limburg. De grond snakt naar water en het waterpeil in de Limburgse waterlopen staat erg laag. Daarom geldt er vanaf morgen/donderdag een verbod om water op te pompen uit de Limburgse onbevaarbare waterlopen. Dit captatieverbod is van kracht in zowat 80% van de provincie. Een gedetailleerd overzicht met exacte afbakening is hier te vinden.

'Waor zedde gai gewist?'

Woensdag 20 mei 2020
Hoe streng zijn de coronacontroles in België eigenlijk? vroeg een Nederlander in een Facebookgroep vandaag. Een ander lid van de groep, ook een Nederlander, die veel de grens over moet, gaf volgend amusant antwoord:
"Je mag als inwoner van Nederland enkel in België zijn voor je werk. Dit is het principe. Je werkgever moet dan voor je een bewijsje schrijven dat je op een bepaald adres moet zijn. Dit geldt dus voor iedereen vanuit Nederland - of je nu met de auto, fiets of zelfs te (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Jaspers overleden

Woensdag 20 mei 2020
Leopoldsburg - Maria Jaspers overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Maria Jaspers overleden, de weduwe van Jos Maes. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - Aanwinst voor K. ESK LeopoldsburgK. ESK Leopoldsburg heeft middenvelder David Vandecauter aangetrokken. Hij komt over van Helson.

Maar de kat kwam weer (2)

Dinsdag 19 mei 2020
Leopoldsburg - Maar de kat kwam weer (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Maar de kat kwam weer (1)

Dinsdag 19 mei 2020
Leopoldsburg - Maar de kat kwam weer (1)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Blijven bewegen!

Maandag 18 mei 2020
Leopoldsburg - Blijven bewegen!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Mil Vanheukelom overleden

Maandag 18 mei 2020
Leopoldsburg - Mil Vanheukelom overledenIn Beringen is de in Heppen woonachtige Mil Vanheukelom overleden, de weduwnaar van Jeanne Saelen. Hij was 96 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Marita Ooms overleden

Maandag 18 mei 2020
Leopoldsburg - Marita Ooms overledenGisteren is Marita Ooms overleden, de echtgenote van Ronny Curinckx. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Leopoldsburg - Ophalen papier en karton mag weerZoomOp vraag van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en de afvalintercommunale Limburg.net besliste het nationale crisiscentrum dat de ophalingen van oud papier en karton opnieuw kunnen doorgaan. “In gemeenten waar er geen alternatief is en/of deze werkwijze courant is, is het toegestaan, maar de social distancing-maatregelen moeten in de mate van het mogelijke worden nageleefd,” stelt het crisiscentrum.

Weer voetbal in Duitsland

Maandag 18 mei 2020
Leopoldsburg - Weer voetbal in DuitslandZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vakantie aan zee, anno 2020

Zondag 17 mei 2020
Leopoldsburg - Vakantie aan zee, anno 2020Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

GRM blijft voorlopig dicht

Zondag 17 mei 2020
Leopoldsburg - GRM blijft voorlopig dichtZoomDe musea mogen vanaf morgen weer open, maar het Gallo-Romeins Museum (GRM) in Tongeren (foto) blijft voorlopig dicht. "We werken aan een veilige heropening," laat de directie weten, die ons zal informeren wanneer men daarmee klaar is.

De scholen zijn er klaar voor!

Zaterdag 16 mei 2020
Leopoldsburg - De scholen zijn er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Nog 130 coronapatiënten in ziekenhuisZoomGisteren lagen er in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nog 130 coronapatiënten. Het Jessa-ziekenhuis in Hasselt vangt nog het hoogste aantal patiënten op, namelijk 47. In het ZOL in Genk verblijven er nog 29, in AZ Vesalius in Tongeren nog 21 patiënten, in Sint-Trudo in Sint-Truiden 10, in Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik nog 8,  in het Mariaziekenhuis in Pelt ook 8 en in Sint-Franciscus in Heusden-Zolder nog 7.
Limburg telt op dit moment 876.785 inwoners. Dat zijn er 3.360 of 0,38 procent meer dan vorig jaar. Met deze kleine stijging zit Limburg onder het Vlaamse (+0,62%) en het Belgische (+0,55%) gemiddelde.
Van 2010 tot 2020 kreeg Limburg er meer dan 38.000 inwoners bij. Volgens het Planbureau zal onze provincie in de jaren ‘20 nog groeien met 15.000, en in de jaren ‘30 met amper 3.000 inwoners. In 2040 zou Limburg zijn maximum bereiken - 894.000 inwoners - om daarna te dalen. In 2055 zouden we (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Meer interesse voor verpleegkundeZoomHet aantal voorinschrijvingen voor de opleiding verpleegkunde aan de PXL en de UCLL is dit jaar met 10 procent gestegen. De toename valt grotendeels toe te schrijven aan de positieve manier waarop zorgverleners tijdens de coronacrisis in beeld worden gebracht.
Leopoldsburg - Geen 1,5m-verplichting meer op bussenDe directie van De Lijn heeft beslist voortaan af te zien van de verplichting om in de bussen een afstand van 1,5 meter aan te houden tussen de reizigers. Ze moeten wel een mondmasker dragen.
Leopoldsburg - Vanaf maandag mogen de markten weerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

305 corona-overtredingen

Vrijdag 15 mei 2020
Leopoldsburg - 305 corona-overtredingenDe Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 305 corona-overtredingen vastgesteld. Enkele cijfers: Beringen-Ham-Tessenderlo 16, Tongeren-Herstappe 11, CARMA 28, Kempenland 9 en HANO en Lommel beide elk 5.

Natuur en Bos: code oranje

Vrijdag 15 mei 2020
Leopoldsburg - Natuur en Bos: code oranjeHet is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom kondigt het Agentschap Natuur en Bos code oranje af: wees voorzichtig, rook niet in natuurgebieden en bossen. Laat kinderen niet zonder toezicht op het terrein. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met bromfiets

Donderdag 14 mei 2020
Leopoldsburg - Weg met bromfietsUit de voortuin van een woning aan de Antwerpsesteenweg is een bromfiets gestolen. Dat gebeurde vanochtend.

Dierentuinen in coronatijden

Donderdag 14 mei 2020
Leopoldsburg - Dierentuinen in coronatijdenZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - 'Grootste crash sinds wereldoorlogen'ZoomDe conjunctuurbarometer van Voka – KvK Limburg voorspelt dat de Limburgse economie verder de dieperik in gaat. “Het lijkt alsof we het dieptepunt stilaan hebben bereikt, maar voorzichtigheid blijft aangewezen. Vorige week zagen we dat de exportsector zware klappen kreeg en dat wordt opnieuw bevestigd. De bouwsector houdt voorlopig wel nog stand. We moeten in dat opzicht absoluut een totale economische lockdown vermijden indien er een tweede golf van het virus komt. Historisch gezien is dit (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Tel je mee het verkeer in je straat?ZoomVandaag tussen 17 en 18 uur organiseert de Fietsersbond in heel Vlaanderen de actie Straatvinken. Het is een burgerwetenschapsproject van de Ringland Academie waarbij één uur alle verkeer (ook voetgangers en fietsers) wordt geteld in een straat om zo een beeld te krijgen van de modal split daar. De resultaten werden door Fietsersbond-afdelingen vaak gebruikt om in dialoog te gaan met lokale besturen. De lockdown brengt de actie niet in het gedrang omdat je het vanuit je voortuin of van achter het (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - KRC Genk verlengt abonnementen gratisKRC Genk heeft bekendgemaakt dat alle bestaande abonnementen gratis verlengd worden tot aan de winterstop. Het nieuwe seizoen zal dus gestart worden met meer dan 18.000 abonnees. Andere abonnementen worden niet verkocht, omdat er nog veel onzekerheid is over het komende seizoen.

Geen naaktstrand in Bredene?

Woensdag 13 mei 2020
Leopoldsburg - Geen naaktstrand in Bredene?ZoomIn Bredene blijft het naaktstrand deze zomer gesloten... (Cartoon: Fobie)

Etienne Testelmans overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Leopoldsburg - Etienne Testelmans overleden
Vandaag is Etienne Testelmans overleden, de echtgenoot van Mia Meynen. Hij was een week geleden 85 jaar geworden. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Rouwadres: fam. Testelmans-Meynen, Koningsstraat 25/5, 3970 Leopoldsburg.

Fernand Tormans overleden

Dinsdag 12 mei 2020
Leopoldsburg - Fernand Tormans overledenIn Leopoldsburg is gisteren Fernand Tormans overleden, de echtgenoot van Julia Claes. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven. Rouwadres: Julia Tormans-Claes, Kerkhovenweg 15 3970 Leopoldsburg.

Een moestuin is weer hip

Dinsdag 12 mei 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Een moestuin is weer hipZoomNu veel mensen thuis zijn vanwege het coronavirus is het meer dan ooit het ideale moment om ontspannend te moestuinieren in eigen tuin. Binnen iedere tuin met voldoende zon is het mogelijk om te moestuinieren. Enkel de formele moestuin is niet direct een must wanneer het over gewone hobby moestuin gaat. Deze kan perfect gecombineerd worden met de gewone siertuin. Hieronder een aantal handige tips om een representatief beeld met moestuinieren in uw siertuin te creëren!
Afwisseling in soorten (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Het wordt steeds drukker in de winkelsZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
"Een e-sigaret mist veel van de giftige verbrandingsproducten van tabak, maar in de damp komen wel schadelijke stoffen vrij, zoals nicotine en propyleenglycol, en (sporen van) giftige en carcinogene stoffen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid."
(Het Nederlandse Trimbos-instituut in een advies aan de Nederlandse minister van Volksgezondheid)
#samentegencorona
Om te vermijden dat het coronavirus zich opnieuw snel verspreidt, start de Vlaamse overheid vanaf vandaag met contactonderzoek. Wat houdt dat precies in?
- Wanneer je ziek wordt door het coronavirus geeft de dokter je contactgegevens door aan een contactonderzoeker. Die neemt telefonisch contact met je op via één van deze nummers: 02 214 19 19 of sms 8811. Via een vragenlijst wordt in kaart gebracht met wie je in contact bent geweest tot twee dagen voor je symptomen vertoonde. Je (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Noëlla gespot tijdens uitstapjeZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fernand Drees overleden

Maandag 11 mei 2020
Leopoldsburg - Fernand Drees overledenVandaag is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Fernand Drees overleden, de echtgenoot van Paula Huybrechts. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring.

Iets meer landbouwbedrijven

Maandag 11 mei 2020
Leopoldsburg - Iets meer landbouwbedrijvenZoomVoor het eerst sinds lang is er weer een lichte toename van het aantal landbouwbedrijven in Limburg. Tussen 2001 en 2017 ging het aantal Limburgse landbouwbedrijven er van jaar tot jaar op achteruit. Tussen 2001 en 2011 was de daling het sterkst: van 5.161 tot 3.086. Tussen 2011 en 2017 was de daling minder sterk: van 3.086 tot 2.824, het laagste aantal in de hele periode 2001-2019. In de jaren 2018 en 2019 zien we elk jaar een kleine toename van het aantal landbouwbedrijven. In 2019 telde Limburg 2.852 landbouwbedrijven.

Woord van de week: coco

Maandag 11 mei 2020
Leopoldsburg - Woord van de week: cocoZoomVanaf vandaag mogen alle winkels hun deuren weer openen. Verschillende steden en gemeenten doen een beroep op stewards om het winkelen in goede banen te leiden. In Sint-Truiden hebben ze voor die functie de benaming coco bedacht, voluit coronaconsulent. Coco’s staan handelaars bij die vragen hebben over de veiligheid. Ze helpen ook de shoppers en zorgen ervoor dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Zijn we er klaar voor?

Maandag 11 mei 2020
Leopoldsburg - Zijn we er klaar voor?ZoomVandaag gaan de winkels weer open... (Cartoon: Fobie)

Retroreflex

Maandag 11 mei 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - RetroreflexTerwijl we hoopvol naar de toekomst kijken en er naar trachten om ons zo snel mogelijk te bevrijden van de fel beperkende coronamaatregelen, was er ook een merkwaardige nostalgische trend merkbaar die ik als retroreflex wil omschrijven. Plots zag je in filmpjes op de sociale media gezinnen allerlei creatieve spelletjes bedenken met eenvoudige hulpmiddelen. Net zoals wij dat in onze kindertijd moesten klaarspelen om met niets toch tot iets te komen. Een flinke portie fantasie was daarbij cruciaal. Televisiezenders (…) Het hele nieuwsbericht
UZ Gent onderzoekt hoe nabestaanden van mensen die overlijden aan COVID-19 de rouw- en afscheidsperiode beleven. Door het psychosociaal welbevinden, de noden en het rouwproces in kaart te brengen , willen de onderzoekers nieuwe inzichten verwerven en aanbevelingen formuleren rond rouwzorg tijdens een pandemie. UZ Gent zoekt deelnemers die willen deelnemen aan de studie. Het moet gaan om familieleden van de eerste en tweede graad van de overledene zoals echtgenoot of partner, ouders, kinderen , (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Meer wandelaars in coronatijdZoomSinds de coronacrisis uitbrak wordt er in Limburg niet alleen meer gefietst maar ook meer gewandeld. Zo is er bjjvoorbeeld in Bosland van half maart tot half april 30 tot 35 procent meer gewandeld dan vorig jaar. Ook in de meeste andere natuurgebieden in onze provincie werden meer wandelaars geregistreerd.

Welpjes voor Noëlla

Zondag 10 mei 2020
Leopoldsburg - Welpjes voor NoëllaZoomWolvin Noëlla heeft geworpen. Dat leiden kenners af uit het feit dat ze op recente foto's van wildcamera's te zien is zonder bolle buik. De beelden tonen een wolvin in goede gezondheid. Hoeveel welpjes er geworpen werden is niet bekend.
"Dit is een nieuwe mijlpaal voor het wolvenkoppel, maar ook voor de natuur in Vlaanderen," zegt het Agentschap Natuur en Bos. "We volgen de wolvenfamilie intensief op via een uitgebreid cameranetwerk en zorgen voor een verhoogde aanwezigheid op het terrein. Recent gaf de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan een voorstel om de wolf in de hoogste beschermingscategorie onder te brengen. We geven hen nu meer dan ooit rust voor een veilige en gezonde start." (foto ANB/INBO)

Moederdag door Anastasia

Zondag 10 mei 2020
Leopoldsburg - Moederdag door AnastasiaZoomAnastasia Tofoni schreef deze mooie woorden naar aanleiding van Moederdag.
Leopoldsburg - Keuzestress bij de moeders vandaag...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Waarom vandaag Moederdag

Zondag 10 mei 2020
Leopoldsburg - Waarom vandaag MoederdagZoomWaarom wordt Moederdag op de tweede zondag van mei gevierd? Dat hebben we te danken aan een Amerikaanse, Anna Jarvis, die in 1948 op 84-jarige leeftijd stierf. Bij Kerknet staat een mooi verhaal over de oorsprong van deze dankdag - een dank aan alle moeders.   

Moederdag, gezien door Lisa

Zondag 10 mei 2020
Leopoldsburg - Moederdag, gezien door LisaZoomLisa Van Gucht is pas 11 maar ze kan tekenen! Hierbij haar visie op moederdag... 

Nieuwe provinciegriffier

Zaterdag 9 mei 2020
Wim Schoepen (51) heeft zijn mandaat opgenomen als provinciegriffier of algemeen directeur van het provinciebestuur Limburg. Schoepen voltooide in 1990 zijn licentiaatsopleiding sociale en militaire wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School in Brussel. In 2007 behaalde hij er eveneens het masterdiploma politieke en militaire wetenschappen. Hij bouwde een rijke carrière uit als leidinggevende bij Defensie, meer bepaald bij de Luchtmacht. Tot april 2020 stuurde hij als commandant van de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Gemeenten promoten WinkelhierenZoom35 van de 42 Limburgse gemeenten plaatsen momenteel lokale handelszaken en ondernemers online extra in de spotlights. Een evolutie die UNIZO Limburg toejuicht. “Winkelhieren is nu meer dan ooit cruciaal. Voor de ondernemers en voor de economie. Wij zijn dan ook erg blij dat zoveel gemeentebesturen acties ondernemen om dit extra te promoten”, zegt Unizo.
Leopoldsburg - Coronacrisis leidt tot banenverliesZoomDe Corona-impact zal de komende maanden diep doordringen in de economie en zich vaak dan pas echt laten voelen bij onze bedrijven, meldt VKW Limburg. 62 procent van de bedrijven denkt 2020 met minder personeel te eindigen. De helft van de Limburgse bedrijven verwacht liquiditeitsproblemen, vooral in de zomermaanden, met piek in juli. Meer dan een kwart denkt een overbruggingskrediet nodig te zullen hebben. Bijna 1 op 4 verwacht daarnaast problemen inzake (groei)financiering. 1 op 3 van de Limburgse bedrijven geeft aan op zoek te moeten gaan naar extra kapitaal/eigen vermogen.

Zoek de verschillen

Zaterdag 9 mei 2020
Leopoldsburg - Zoek de verschillenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
#samentegencorona
In het kader van de bestrijding van het coronavirus kunnen maandag de winkels openen BEHALVE de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de kapperszaken en barbiers, de wellnesscentra met inbegrip van sauna’s, de fitnesscentra, de tatoeage- en piercingsalons en de casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren.
Inrichtingen die behoren tot de culturele, feestelijke, recreatieve, toeristische, sportieve en horecasector blijven gesloten. 

Raad de griep! (2)

Vrijdag 8 mei 2020
Leopoldsburg - Raad de griep! (2)Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie) 

Schilderen voor de galerij

Vrijdag 8 mei 2020
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Schilderen voor de galerijWie in de kunstwereld zaken doet, heeft meestal een broertje dood aan schriftelijke afspraken. Meestal heerst - hoe kan het anders - de flou artistique. Letterlijk: het gewilde onscherpe effect in een foto of film. De vaagheid, zeg maar.
Zo zijn er tussen een kunstgalerij en een kunstenaar zelden netjes genoteerde afspraken. Vaste formules zijn er ook niet. Een rechtbank die moet oordelen als er ruzie is in het kunststraatje, moet dan ook creatief uit de hoek komen.
De Brusselse rechtbank (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Alphonsine Schepkens overleden
Vandaag is Leopoldsburg de uit Heppen afkomstige Alphonsine Schepkens overleden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Vanaf maandag mogen de ouders opnieuw het burgerlijk of religieus huwelijk van hun kinderen bijwonen. Religieuze en burgerlijke huwelijken waren in tijden van corona nog steeds mogelijk, maar in zeer beperkte kring. Enkel het bruidspaar, de getuigen en de bedienaar van de eredienst of de ambtenaar van de burgerlijke stand mochten aanwezig zijn.
Vanaf komende dinsdag past Limburg.net de geldende maatregelen op de recyclageparken aan. Zo zal het mogelijk zijn om 1 keer per 7 dagen (niet méér!) het park te bezoeken en zijn ook de verkoop van compost, hakselhout, compostvaten en –bakken en het afhalen van het quotum huisvuilzakken opnieuw mogelijk. Ook betaling met Bancontact bij het verlaten van het recyclagepark is opnieuw toegelaten. Een bezoek blijft wel alleen mogelijk indien absoluut noodzakelijk en ook de algemene richtlijnen rond social distancing blijven gelden. Ook het aantal bezoekers dat tot het park wordt toegelaten blijft beperkt.

Raad de griep!

Vrijdag 8 mei 2020
Leopoldsburg - Raad de griep!Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

577 corona-overtredingen

Vrijdag 8 mei 2020
De Limburgse politiekorpsen hebben de jongste week 577 corona-overtredingen vastgesteld, vooral voor het maken van nodeloze verplaatsingen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Enkele cijfers: Tongeren-Herstappe (41), Beringen-Ham-Tessenderlo (27), CARMA (92), HANO (15), Kempenland (6) en Lommel (23).
#samentegencorona
Leopoldsburg - Hoe draag je een mondmasker?ZoomHet is zeer belangrijk om een mondmasker op de juiste manier te dragen. In deze 8 stappen leer je het mondmasker aan en uitdoen.

Mia Hermans overleden

Vrijdag 8 mei 2020
Leopoldsburg - Mia Hermans overledenIn Leopoldsburg overleed de uit Wijchmaal afkomstige en in Hechtel woonachtige Mia Hermans, de echtgenote van Robert Bernaerdts. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt begraven in het urnenveld op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Flink wat kouder

Vrijdag 8 mei 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Flink wat kouderDe hoge luchtdruk begint stilaan te verzwakken en er kan wat meer bewolking voorbijdrijven. Zondag trekt een koufront doorheen de regio met kans op een bui of wat regen, maar vooral lagere temperaturen. Na het weekend volgen enkele koude en gure dagen, maar halfweg de week wordt het terug wat warmer.
Vandaag is het licht bewolkt met vooral hoge sluierwolken waar de zon nog vlot kan doorschijnen. Het kwik klimt tot gemiddeld 23 graden bij een zwakke, veranderlijke bries.
Zaterdag (…) Het hele nieuwsbericht
Uit de oude doos
Leopoldsburg - 8 mei 1945: een historische dagZoom
8 mei, in een ver verleden was het nog een officiële feestdag. Het is de dag dat er officieel een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog, toch een moment om even bij stil te staan.
Er is vandaag geen fysieke herdenking door de coronacrisis maar het War Heritage Institute roept op om online mee te doen. Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog start het War Heritage Institute met de campagne ‘#wewillmeetagain’.  Het gaat om een Facebookcampagne waarbij je stilstaat bij jouw held en dat moment deelt met de hashtag #wewillmeetagain. Vanavond om 23.01 uur - het tijdstop waarop destijds de wapenstilstand inging - zingt Selah Sue het bekende liedje ‘We’ll Meet Again'.
Meer info via deze link.(foto Nationaal Archief Nederland)

Ex-mijnwerkers krijgen toeslag

Donderdag 7 mei 2020
Leopoldsburg - Ex-mijnwerkers krijgen toeslagZoomDe Kamer heeft deze namiddag het wetsvoorstel voor de aanpassing van de mijnwerkerspensioenen goedgekeurd. Open VLD stemde tegen, enkele N-VA-leden onthielden zich. Door de goedkeuring krijgen bijna 8.000 gepensioneerde mijnwerkers zowat 25.000 euro bruto uitbetaald, wat een meerkost van meer dan 200 miljoen euro voor de schatkist betekent. .

Moederdag wordt anders (2)

Donderdag 7 mei 2020
Leopoldsburg - Moederdag wordt anders (2)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Stickers tegen corona

Donderdag 7 mei 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Stickers tegen coronaZoomOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) via stickers op verkeerslichten weggebruikers aanmoedigen om de elleboog of een gebruiksvoorwerp te gebruiken bij drukknoppen in plaats van blote handen. Het is één van de maatregelen die de minister zal nemen in een breder pakket van maatregelen inzake de exitstrategie ‘duurzame mobiliteit’.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert 1600 (…) Het hele nieuwsbericht

Staf Deroose overleden

Woensdag 6 mei 2020
Leopoldsburg - Staf Deroose overleden
Vandaag is Staf Deroose overleden. Hij was 92 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats.
 

Moederdag wordt anders

Woensdag 6 mei 2020
Leopoldsburg - Moederdag wordt andersZoom                                                                           (Cartoon;: Fobie)

Julienne Saenen overleden

Woensdag 6 mei 2020
Leopoldsburg - Julienne Saenen overleden
Vandaag is de in Leopoldsburg woonachtige en eerder in Stal-Koersel woonachtige Julienne Saenen overleden, de weduwe van de in 2007 overleden Maurice Flebus. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Leopoldsburg - Winkels weer open vanaf maandagZoomDe winkels gaan vanaf maandag opnieuw open onder strikte voorwaarden. Dat heeft premier Sophie Wilmès bekend gemaakt. Mensen moeten alléén shoppen, om een te grote toestroom te vermijden, en ze moeten winkelen in een stad of dorp vlakbij hun werk of hun woning.

Nachtelijke werken op E313

Woensdag 6 mei 2020
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst deze maand 10 nieuwe portieken over de snelweg E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarop worden digitale signalisatieborden bevestigd, zodat de extra rijstrook dienst kan doen als dynamische spitsstrook. Voor het plaatsen van de portieken wordt de snelweg tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen volgende week enkele nachten afgesloten, telkens in één rijrichting. Verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.
In de komende tijd krijg je misschien telefoon van iemand van de coronaopsporingslijn. Die zal je wellicht melden dat je in contact bent geweest met iemand die met corona besmet is en je vragen wie je in de voorbije dagen ontmoet hebt. Kijk naar het telefoonnummer dat je opbelt! De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02 214 19 19. Als je dus opgebeld wordt door dat nummer, dan mag je er zeker van zijn dat het om officiële speurders gaat. Je kan ook SMS-berichten ontvangen, die komen van het nummer 8811. Je kan best beide nummers nu al in je telefoon opslaan onder de naam 'coronaopsporing'. Dan herken je het nummer meteen wanneer je opgebeld zou worden.
Ook geen slecht idee: een soort dagboekje bijhouden en daarin noteren wie je die dag allemaal ontmoet hebt. Dan hoef je je geheugen niet zo te pijnigen als die opsporingsambtenaar dat vraagt.
Puur natuur
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een subsidieregeling gelanceerd die tot doel heeft nesten van in akkers en weilanden broedende vogels te beschermen. Het gaat onder meer om nesten van de bruine kiekendief, grauwe kiekendief, kwartelkoning, velduil en grauwe gors. Door het steeds vroeger maaien en grondbewerking met zware machines verliezen deze soorten vaak hun nest. Het zijn dan ook deze vogelsoorten die de voorbije decennia enorm achteruit zijn gegaan in Vlaanderen.
Daarom (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Gielen overleden

Woensdag 6 mei 2020
Leopoldsburg - Rik Gielen overledenIn Val-Meer is maandag de uit Heppen afkomstige Rik Gielen overleden, de weduwnaar van de in 2012 overleden Arlette Rosias. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Leopoldsburg - Marie Louisa Ceustermans overledenOp 30 april overleed Marie Louisa Ceustermans, de weduwe van Pol Vanheel. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf, vond plaats in intieme kring.
De Limburgse ondernemingen met een jaarlijkse omzet tot tien miljoen euro krijgen de grootste omzetdaling van alle ondernemingen te verwerken door de coronacrisis. Dat becijferde Voka – Kamer van Koophandel Limburg in een analyse. Maar liefst 86 procent van die bedrijven ziet de omzet met minstens 75 procent dalen.
Donderdag stemt de Kamer over een wetsvoorstel voor een pensioenaanpassing voor de ex-mijnwerkers. Het is ingediend door sp.a, CD&V, Groen en PVDA. Indien het wordt goedgekeurd krijgen ongeveer 7.150 mijnwerkers meer pensioen. Gemiddeld hebben ze nu een maandelijks brutopensioen van 2.018 euro en daar komt gemiddeld 202 euro bij. Die verhoging kost de overheid jaarlijks zo'n 20 miljoen euro, geld waarvoor geen budgettaire comlpensaties zijn voorzien. Daarnaast zou het misgelopen pensioen van de (…) Het hele nieuwsbericht

Ria Bijloos overleden

Dinsdag 5 mei 2020
Leopoldsburg - Ria Bijloos overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Heppen afkomstige Ria Bijloos overleden, de levenspartner van Johnny Poels. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag in intieme kring plaats.
Puur natuur
Leopoldsburg - 'Laat dat gras toch groeien'ZoomIn deze coronatijden zijn mensen meer dan ooit bezig met hun tuin. "Dat kan uitmonden in te veel activiteit,” waarschuwt bioloog Dirk Draulans. "Een tuin moet toch een beetje zijn gang kunnen gaan om er natuurlijk uit te zien. Een wat wildere tuin biedt immers weerstand tegen periodes van extreme droogte."
We leven in een van de droogste regio's van Europa en de maand april was de droogste april in honderd jaar tijd. "Het is belangrijk dat we ons hiertegen wapenen want deze droogtes (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 'Dag van de Landbouw' geannuleerdZoomVanwege de coronacrisis is de Dag van de Landbouw dit jaar geannuleerd. Dat melden de Boerenbond en de Landelijke Gilden. Traditioneel valt die Dag van de Landbouw op de derde zondag in september. "We werken momenteel aan een alternatief dat in de komende weken bekendgemaakt gemaakt zal worden," zeggen Boerenbond en Landelijke Gilden vandaag in een persbericht.

Aangenaam lenteweer

Dinsdag 5 mei 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Aangenaam lenteweerEen storing net ten zuiden van ons land zorgt voor veel hoge wolkenvelden, maar het blijft droog. Nadien bouwt een hogedrukgebied op vanuit het noorden en worden de wolken naar het zuiden gedwongen. De volgende dagen staan in het teken van drukstijgingen. Het wordt zonnig en het blijft droog. Het kwik komt gestaag hoger uit.
Vandaag is het zonnig, al komen er voor de middag veel hoge sluierwolken voor. Na de middag verdwijnen deze wolken stilaan en wordt het vanuit het noorden helder. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Internationale Dag van de HandhygiëneZoomElk jaar op 5 mei pleit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het beter wassen van onze handen. En dit jaar krijgt dit natuurlijk wel een speciale bijklank en is handen wassen actueler dan ooit. Handhygiëne is immers de belangrijkste en meest eenvoudige maatregel om overdracht van micro-organismen tegen te gaan.

Rik Bloemen overleden

Maandag 4 mei 2020
Leopoldsburg - Rik Bloemen overledenOp 30 april overleed de in Leopoldsburg woonachtige en uit Hamont afkomstige Rik Bloemen. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Rouwadres: fam. Bloemen, Kerkhovenweg 134 3970 Leopoldsburg.
#samentegencorona
Vanaf deze week kunnen huisartsen een quarantaineattest uitreiken aan werknemers die in zelfisolatie moeten omdat ze besmet zijn met het coronavirus of contact hebben gehad met een coronapatiënt. Dat heeft het kabinet van minister Maggie De Block bekendgemaakt. 
Vanaf vandaag kunnen huisartsen en triagecentra in principe iedereen met symptomen van een virale infectie testen op Covid-19. Tot nog toe waren dergelijke testen voorbehouden voor zorgpersoneel en voor mensen in een residentiële (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Motorrijders mogen weer de weg opZoom                                                                         (Cartoon: Fobie) 
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst de komende weken verkeerslichten op de N726 Wagemanskeel ter hoogte van de op- en afrit 30 Park Midden-Limburg richting Nederland. Deze maatregel moet vooral een verbetering betekenen voor de doorstroming op de afrit van de autosnelweg komende vanuit Lummen. De verkeerslichten werden zo ontworpen en opgebouwd, dat er geen snoei- of rooiwerken nodig zijn. De werkzaamheden zullen zo’n drie weken in beslag nemen, met plaatselijk beperkte verkeershinder.   
Leopoldsburg - Van 'social distance' naar 'gezonde afstand'?ZoomHoe langer hoe meer gebruiken we Engelse woorden en termen in onze eigen taal. Zo ook met het modewoord van de afgelopen weken 'social distance' van 1,5 meter. Vandaag lazen we op Twitter een voorstel van columnist en ex-reclameman Guillaume Van der Stighelen om dit te vervangen door de mooie eigentaalse term ‘gezonde afstand’. De man mocht al heel wat retweets noteren op dit bericht... Misschien vindt u dit ook wel iets?
Leopoldsburg - Nachtvluchten F16's en C-130ZoomVanaf vandaag zullen er vanaf de basis van Kleine Brogel terug nachtvluchten worden georganiseerd voor de opleiding van piloten. Dat kan gepaard gaan met geluidsoverlast. Ook een C-130 doet komende nacht en in de nacht van dinsdag op woensdag nachtvluchten.

Leven met corona (5)

Maandag 4 mei 2020
Leopoldsburg - Leven met corona (5)ZoomWie met bus of trein wil reizen moet vanaf vandaag een mondmasker dragen. (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - 'A riff a day keeps the corona blues away'ZoomOnder het motto "A riff a day keeps the corona blues away" speelde Peltenaar Gert Peeten, van het Peltse trio Shoosh, de voorbije vier weken elke dag op Facebook een bekende riff op klassieke gitaar. Daaruit ontstond deze compilatie. Mooi!
Leopoldsburg - Sporten mag weer: petanqueZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Vraag naar honden en katten gestegenZoomDe dierenasielen krijgen beduidend meer vragen voor de adoptie van een hond of kat sinds de lockdown is afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat komt omdat de mensen nu meer thuis zijn, luidt het. Het zou echter kunnen dat de asielen later weer meer dieren moeten opvangen omdat bij het houden van een dier toch meer komt kijken dan gedacht. (foto Bart Liesenborgs)
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Hulpdiensten rukken uit voor sekspopZoomEr zijn zo van die berichten die je meteen doen glimlachen en dat was gisteren ook het geval bij de hulpdiensten. De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo kreeg een oproep voor een lichaam dat in het Albertkanaal dreef ter hoogte van Wijckmans in Ham. De politie, brandweerploegen van Beringen en Tessenderlo en een ziekenwagen snelden ter plekke maar van een lichaam was geen sprake. Op het water dreef...een sekspop. En zo werd er flink gelachen gisterennamiddag bij de hulpdiensten. Sven Ongenae kon het allemaal filmen. Hij rijdt vaak met zijn rolstoel en GoPro-camera over het jaagpad en kon deze speciale beelden vastleggen.

Leven met corona (4)

Zondag 3 mei 2020
Leopoldsburg - Leven met corona (4)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Belbussen rijden opnieuw vanaf 11 meiDe belbussen rijden opnieuw vanaf maandag 11 mei. Reserveren kan vanaf maandag 4 mei. Het aantal klanten per rit wordt beperkt tot maximaal 3 voor een belbus, 1 bij een taxi. Om ervoor te zorgen dat de social distance van 1,5 meter gegarandeerd blijft bij het in- en uitstappen, legt de chauffeur bij aankomst aan de halte het busje stil; hij stapt dan eerst uit, laat de klant opstappen en stapt daarna zelf terug op. Bij het uitstappen van een klant doet de chauffeur hetzelfde. Als je reserveert, geeft de belbusmedewerker deze richtlijnen ook telefonisch mee.
#samentegencorona
Leopoldsburg - Beperkte verplaatsing voor sportbeoefening magZoomVoor de fysieke activiteit in openlucht mag je je vanaf komende maandag beperkt verplaatsen binnen de landsgrenzen en voor de strikte duur van de activiteit. En dan is er ook opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. Dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. In overleg met de sportsector wordt meer buitensport toegelaten, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met corona (3)

Zaterdag 2 mei 2020
Leopoldsburg - Leven met corona (3)Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Eén op 343 inwoners besmet

Vrijdag 1 mei 2020
In Leopoldsburg zijn 46 covid-19 besmettingen vastgesteld. Dit betekent dat één op 343 inwoners besmet is geraakt.

Leven met corona (2)

Vrijdag 1 mei 2020
Leopoldsburg - Leven met corona (2)ZoomVlaanderen zet contactopspoorders in tegen de verspreiding van het coronavirus. (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf 11 mei mag er in de rijscholen weer les worden gegeven en vanaf 18 mei kan je in de rijexamencentra terecht voor onder meer theoretische examens of praktijkexamens voor de categorieën AM, A, C en D. Vanaf 25 mei zullen ook de praktijkexamens voor de categorieën B, BE en G weer mogelijk zijn.
Leopoldsburg - Werken op E313 Lummen-HasseltZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert dit voorjaar verschillende plaatselijke herstellingen uit op de E313 in Limburg. Die gebeuren meestal door een mobiele werf met de inname van één rijstrook, beveiligd door botsers. Volgende week wordt er gebruik gemaakt van de verkeersluwe coronaperiode om de snelweg ook één nacht in elke rijrichting af te sluiten in de omgeving Hasselt. Zo kan er veiliger en efficiënter worden gewerkt door de aannemer. De snelweg zal gedeeltelijk worden (…) Het hele nieuwsbericht
17/02

Proficiat oude doos met je foto vroeger van het Solarium, als kind heb ik er vroeger nog gezwommen van de hoge duikplank af gedoken . vriendelijke groeten van Benoit Boons (91)

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg