Het overige nieuws

Nieuwe vennootschap: I&P Projects

Woensdag 30 september 2020
Izet Krasniqi uit Balen, Petrit Krasniqi uit Heppen, Natal Dushi uit Hamont-Achel en Gazmend Krasniqi en Xhevahire Krasniqi, beiden uit Kosovo, hebben de besloten vennootschap I&P Projects opgericht met zetel in Oosterven in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen en onderhouden van tuinen, warmte en geluidsinstallatie, het invoegen van gevels en betonboringen.

Kunst in coronatijden...

Woensdag 30 september 2020
Leopoldsburg - Kunst in coronatijden...ZoomNaar de "Parabel der blinden" van Pieter Bruegel de Oude. (Cartoon Fobie)

Maak jij mee kabaal?

Woensdag 30 september 2020
Leopoldsburg - Maak jij mee kabaal?Zoom17 oktober is het de Werelddag van Verzet tegen Armoede en dit jaar is er een warme oproep van zanger Koen Buysse en Conny Mertens van Rimo Limburg om in de week van 17 oktober een video te posten waar jullie 17 seconden kabaal maken. Doe jij ook mee? Meer info via deze link.

Eddy Vandorpe overleden

Woensdag 30 september 2020
Leopoldsburg - Eddy Vandorpe overledenGisteren is Eddy Vandorpe overleden, de echttgenoot van Hélène Leten. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Coronalert app actief vanaf vandaag

Woensdag 30 september 2020
#samentegencorona
Leopoldsburg - Coronalert app actief vanaf vandaagZoomVandaag wordt de Coronalert app geïntroduceerd. Die zorgt ervoor dat je een alert krijgt als je langer dan 15 minuten met een besmet persoon in contact bent geweest. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer. De app bevat informatie over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen. Hij kan dus ook andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus. De privacy wordt gegarandeerd aangezien (…) Het hele nieuwsbericht

Aanhoudend wisselvallig

Dinsdag 29 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Aanhoudend wisselvalligTerwijl de ene storing nauwelijks is gepasseerd, komt er reeds een volgende aandraven. Tussen beide storingen in, is het wel vaak droog en vooral ook zacht. De volgende dagen doet oktober zijn naam als herfstmaand alle eer aan. Het is fris en erg wisselvallig met geregeld regen of buien en er staat een goed voelbare wind.
Vandaag: nadat een storing onze regio in de ochtend verlaten heeft, wordt het enige tijd droog met ook een paar opklaringen. Later in de namiddag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Virtuele VOKA Open Bedrijvendag

Dinsdag 29 september 2020
Leopoldsburg - Virtuele VOKA Open BedrijvendagZoomZondag viert Voka Open Bedrijvendag haar dertigste verjaardag, met als thema 'digitale transformatie'. Gezien de huidige situatie omtrent COVID-19 kunnen de fysieke bezoeken bij bedrijven dit jaar helaas niet doorgaan, dit om de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten volle te garanderen. Er wordt echter van de nood een deugd gemaakt en volop op die digitale transformatie ingezet, gezien Voka Open Bedrijvendag dit jaar volledig virtueel te beleven valt. Mede dankzij de steun van Agentschap (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Van Eynde overleden

Dinsdag 29 september 2020
Leopoldsburg - Rosa Van Eynde overledenZondag is Rosa Van Eynde overleden, de weduwe van Albert Eyckmans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting : donderdag (18.30-19 uur).

Edward Eelen overleden

Dinsdag 29 september 2020
Leopoldsburg - Edward Eelen overledenZondag is Edward Eelen overleden, de weduwnaar van Marcelina Metten. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Kobe Gieghase beloftenkampioen

Dinsdag 29 september 2020
De 21-jarige Kampenaar Kobe Gieghase kroonde zich zaterdag in Mol tot Belgisch beloftenkampioen hamerslingeren. Hij slingerde zijn tuig 58m59 ver. Gieghase stak er met kop en schouders bovenuit op het BK. Met ruim veertien meter voorsprong was hij de beste belofte.

Alois Swyngedauw overleden

Maandag 28 september 2020
Leopoldsburg - Alois Swyngedauw overledenVrijdag is de in Heppen woonachtige Alois Swyngedauw overleden, de echtgenoot van Nora Symoens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Morgen vakbondsacties op kruispunten

Zondag 27 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Morgenvroeg voert het gemeenschappelijk vakbondsfront van 7.30u. tot 9.00u. een standstill-actie op verschillende kruispunten in onze provincie. Volgens de vakbonden willen de werkgevers de welvaartsenveloppe als pasmunt gebruiken bij de onderhandelingen over het interprofessioneel akkoord 2021-2022.

K ESK Leopoldsburg verslaat Hamont 99

Zaterdag 26 september 2020
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg verslaat Hamont 99ZoomK ESK Leopoldsburg heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen met 1-0. Acikgoz scoorde het doelpunt in de 35ste minuut. J. Geys werd uitgesloten: hij pakte twee keer geel.

Auto rijdt in op tankstation

Zaterdag 26 september 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een auto ingereden op een tankstation aan de Geneberg in Ham. De bestuurder, een 22-jarige uit Mol, liep daarbij zware verwondingen op.

Nieuwe vennootschap: Design Floor

Vrijdag 25 september 2020
Ersin Zengin uit Leopoldsburg heeft de besloten vennnootschap Design Floor opgericht met zetel aan de Antwerpsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tegelwerken, chapewerken, voegwerken en metselwerken.

Een echt herfstweekend

Vrijdag 25 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Een echt herfstweekendEen venijnige depressie bevindt zich over de Noordzee en zorgt voor een stevige wind in onze streken. Daarbij worden storingen en buien in vlug tempo aangevoerd. Bovenop het natte weer zijn de temperaturen ondermaats voor de tijd van het jaar.
Vandaag zijn de wolken in de meerderheid en reeds voor de middag kan er af en toe een bui vallen. Na de middag komen er meer en intense buien opzetten, die ook kunnen vergezeld worden van onweer. Het kwik komt niet hoger dan 14 graden en er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

De boom die doodging

Vrijdag 25 september 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - De boom die doodgingZoomAl jaren kom ik bij een vriend met een prachtige appelboom, die er tevens ook al jaren uit heeft gezien alsof hij dood ging. Iedere keer werd er weer gedacht dat hij het nieuwe jaar niet meer zou halen. Er groeien de meeste mooie elfenbankjes op de stam en het zou toch wel echt tijd worden. Maar hij bleef volhouden. Inmiddels is het huis verkocht en werd ik gevraagd door de nieuwe eigenaar om die appelboom om te zagen. Want die was ziek, en hij zou het toch niet redden. Gelukkig vroegen ze het aan mij, en niet aan (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Schoonis overleden

Donderdag 24 september 2020
Leopoldsburg - Louis Schoonis overledenVandaag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Kwaadmechelen woonachtige Louis Schoonis overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Snel naar de koning

Donderdag 24 september 2020
Leopoldsburg - Snel naar de koningZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Daar zijn de heli's, een hele week

Donderdag 24 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen tot en met vrijdag 2 oktober gaan er helikoptertrainingen door op Kleine-Brogel Air Base. Maandag en dinsdag zijn er ook nachtvluchten. In het weekend vinden er geen trainingen plaats.

Nieuwe gezondheidsenquête Sciensano

Donderdag 24 september 2020
Leopoldsburg - Nieuwe gezondheidsenquête SciensanoSciensano organiseert de vierde gezondheidsenquête. De vorige drie konden elk rekenen op 30.000 deelnemers. Ook deze is keer is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen in deze coronaperiode delen. Ben je 18 jaar of ouder en woon je in België dan kan je de vragenlijst invullen via deze link.

Een coronatroostplek

Woensdag 23 september 2020
Tijdens de eerste coronagolf kregen velen te maken met verlies. Samen met vrouwenorganisatie Ferm opent het bisdom Hasselt vrijdag een troostplek aan het Pastoraal Centrum – Seminarie in Kiewit-Hasselt. De troostplek is een stilteplek voor bezinning, maar ook één van hoop op een nieuwe toekomst na corona. Ze kadert in het project Planttroost van Ferm. Dat project wil een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. “Een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe militaire provinciecommandant

Woensdag 23 september 2020
Lt.-kol. SBH Philippe Ganne uit Leopoldsburg wordt de nieuwe militaire commandant van de provincie Limburg. Hij volgt in die functie kol. SBH Danny Bijnens op. De overdracht vindt morgen plaats.
De 52-jarige nieuwe provinciecommandant begon zijn loopbaan bij Defensie in 1983. Als officier bij de Genie legde hij een mooi professioneel parcours af, voornamelijk in het beheer van het vastgoedpatrimonium. Hij werkte eveneens gedurende vijf jaar als verbindingsofficier bij het kabinet van de minister van Defensie. In zijn vrije tijd is hij vrijwillige brandweerofficier bij de Hulpverleningszone Noord-Limburg.

Nieuwe vennootschap: Tahir

Dinsdag 22 september 2020
Tahir Tahirov uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Tahir opgericht met zetel aan de Hechtelsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, schilderwerken en staalbouw.

Carpoolparkings worden weer gereinigd

Dinsdag 22 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Carpoolparkings worden weer gereinigdZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nacht van 25 op 26 september en die van 2 op 3 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om carpoolers tijdens de werkzaamheden een alternatieve parking aan te kunnen bieden, voert het agentschap de werken verspreid over 2 nachten uit. Tijdens de reinigingswerken zal een parkeerverbod gelden op de betreffende parkings. In maart 2020 haalde de aannemer tijdens de veegacties bijna 11 ton veegvuil op. Uit de afvoerkolken werd bijna 4 ton slib (…) Het hele nieuwsbericht

De herfst is daar

Dinsdag 22 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - De herfst is daarHoge drukgebieden maken plaats voor depressies en storingen, waarbij het prachtige nazomerweer op zijn einde loopt. Daarbij komt er de volgende dagen een strakke wind te staan en vallen er geregeld regen of buien. Ook gaan de temperaturen een flink stuk omlaag. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag is het de laatste nazomerse dag op rij. Het kwik bereikt nog net 25 graden en is stralend zonnig weer. Daarbij staat er nauwelijks wind.
Morgen is het vrij zonnig in de (…) Het hele nieuwsbericht

50 jaar geleden startte AVRO's Toppop

Maandag 21 september 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - 50 jaar geleden startte AVRO's ToppopZoomOp 22 september 1970 startte de Nederlandse omroep AVRO met een nieuw muziekprogramma. Wekelijks hing Nederland en Vlaanderen aan de buis om te kijken naar de grootste wereldartiesten. Het idee voor het programma was afgekeken van het Britse Top of the Pops. Ad Visser verzorgde, tot juni 1985, de presentatie van AVRO's Toppop. Het programma kreeg in de jaren zeventig een iconische status. Luc Moons, nu journalist bij TV Limburg, was in zijn jeugdjaren dj bij Radio Actief in Beverlo en (…) Het hele nieuwsbericht

VTM scoort met The Masked Singer

Maandag 21 september 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - VTM scoort met The Masked SingerZoomDe gloednieuwe vrijdagavondshow The Masked Singer zet meteen een ongeziene start neer bij VTM. Maar liefst 1,3 miljoen kijkers stemden af op de eerste show. Het programma haalde een uitzonderlijk marktaandeel van 63% in de doelgroep VVA 18-54 en zelfs 70% in de jongere doelgroep VVA 18-44.
Vlaanderen is duidelijk helemaal in de ban van The Masked Singer. Ook online en op sociale media werd er volop gespeculeerd over de identiteit van de Masked Singers. Maarten Janssen, channel manager VTM: (…) Het hele nieuwsbericht

Wie zoekt mee naar sporen over WOII?

Maandag 21 september 2020
Leopoldsburg - Wie zoekt mee naar sporen over WOII?ZoomVoor het project Onder de radar is de provincie Limburg op zoek naar sporen en verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) start met een nieuw participatief project. En daarvoor rekent het ook op jou. Duik mee onder de radar en speur naar bunkers, loopgraven, vliegvelden, noodbruggen, schuiloorden, … Allemaal overblijfselen in het Limburg van vandaag. Ken je zelf een relict of een overblijfsel, uit WO II? Heb je een origineel verhaal over dit (…) Het hele nieuwsbericht

245 snelheidspv's tijdens controles

Maandag 21 september 2020
Leopoldsburg - 245 snelheidspv's tijdens controlesAfgelopen weekend heeft de politiezone Kempenland verkeersacties georganiseerd in samenwerking met de douane en de Vlaamse belastingdienst Vlabel. Er werden gelijktijdig snelheidscontroles met interceptie van motards georganiseerd op verschillende locaties in Peer, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel. 
Dat leverde 245 vastgestelde snelheidsovertredingen op; drie bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren. Acht bestuurders waren onder invloed van drugs. Ook hun rijbewijs werd (…) Het hele nieuwsbericht

Het tegenovergestelde

Maandag 21 september 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Het tegenovergesteldeLang geleden, in mijn vervlogen jonge jaren, werd ik al geconfronteerd met het feit dat je in het leven in een bepaalde situatie wel eens het tegenovergestelde moet denken van wat op er je af komt. Als ik als jonge gast in Zaal Stella een meisje had versierd en ze zei ‘tot volgende zondag , dan geloofde ik dat. Tot er op zondag niemand kwam opdagen. Sindsdien heb ik vaak de reflex om tussen de regels door het tegenovergestelde te verstaan. Als een voltallig voetbalbestuur volmondig zijn vertrouwen (…) Het hele nieuwsbericht

Zomers weekend

Zaterdag 19 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Zomers weekendOndertussen zijn we al voorbij de helft van september en nog steeds staat er zomers weer op het programma. Vrij uitzonderlijk, maar toch niet uniek. De hoge temperaturen danken we aan de aanvoer van warme lucht en veel zon. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de kans op neerslag steeds groter. In de tweede helft van de week wordt het ook gevoelig kouder.
Vandaag is het zonnig in de ochtend, maar later nemen wolkenvelden toe vanuit het zuiden. Het blijft (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de treinreizigers

Vrijdag 18 september 2020
Het is maar dat je 't weet
Vanaf dit weekend t.e.m. het weekend van 10 en 11 oktober wordt er aan de sporen gewerkt tussen Herentals en Mol. In die weekends rijden er géén treinen tussen Herentals-Olen-Geel-Mol. Er worden vervangbussen voorzien. Hou dus rekening met een langere reistijd.

Kapper NS-Consulting failliet

Donderdag 17 september 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag kapper NS-Consulting uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 17 oktober ingediend worden.

Leon Willems overleden

Donderdag 17 september 2020
Leopoldsburg - Leon Willems overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Leon Willems overleden, de echtgenoot van Henja Psiuk. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) in intieme kring plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroeting: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Eerste werkdag van de kroonprinses...

Woensdag 16 september 2020
Leopoldsburg - Eerste werkdag van de kroonprinses...Zoom...in Elsenborn. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe blauwe zak

Woensdag 16 september 2020
Vanaf 1 april 2021 voert Limburg.net in samenwerking met Fost Plus de uitgebreide PMD-zak in. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen in dezelfde blauwe zak. De ‘P’ van PMD staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’ maar wel voor ‘Plastic verpakkingen’. De verschillende plastics zullen in sorteercentra uitgesorteerd worden tot zuivere afvalstromen, die dan gerecycleerd worden.

KRC Genk ontslaat zijn trainer

Dinsdag 15 september 2020
Leopoldsburg - KRC Genk ontslaat zijn trainerZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Code GEEL in bos- en natuurgebied

Dinsdag 15 september 2020
Vanaf vandaag geldt in heel de provincie code GEEL voor bos- en natuurgebieden. Door de droogte wordt het risico op brand groter. Wees dus voorzichtig als je in een bos of natuurgebied komt. Bij code geel zijn natuurbeheerders en brandweer extra waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte.

Het Geluid is terug!

Maandag 14 september 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - Het Geluid is terug!ZoomVanmorgen startte opnieuw de zoektocht naar Het Geluid bij Qmusic en die zoektocht is de laatste jaren uitgegroeid tot een topper in de Vlaamse radiowereld. Wie ontdekt wat het is, wint een geldbedrag dat elk uur groter wordt. “En deze keer hebben we ook iets extra speciaals, want elke werkdag spelen we om 9u30 de Superronde met drie luisteraars. Als je dan een juist antwoord geeft, win je sowieso 50.000 euro!”, vertellen Qmusic-duo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe. Luisteraars kunnen elke (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Logi

Maandag 14 september 2020
Jochen Gilissen en Wendy Lowet, beiden uit Beverlo, hebben de besloten vennootschap Logi opgericht met zetel aan de Jacoletstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de uitbating van een horeca- en cateringbedrijf.
Pascal Clerckx uit Deinze, Bruno Delbaere uit Anzegem en Dogan en Tekin Yilmaz, beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap US-Trucks Limburg opgericht met zetel aan de Kanaalstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in auto's en het slepen van auto's en hulpverlening bij pech onderweg.

Het begon op 13 maart...

Zondag 13 september 2020
Leopoldsburg - Het begon op 13 maart...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg - Sp. Grote Heide 2-2ZoomK. ESK Leopoldsburg en Sporting Grote Heide hebben vanavond de punten gedeeld. Uitslag: 2-2.

Bernard Wouters overleden

Zaterdag 12 september 2020
Leopoldsburg - Bernard Wouters overledenDonderdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Lommel woonachtige Bernard Wouters overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters. Rouwadres: fam. Wouters, p/a/ Adelberg 50, 3920 Lommel.

Kans op hittegolf

Vrijdag 11 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Kans op hittegolfHogedrukgebieden weten de volgende dagen onze streken te vinden en de weerkaarten beloven een stevig nazomertje, sterker nog, de kans op een hittegolf is zelfs aanwezig. Dat het in september nog mooi weer kan worden, is algemeen geweten. Een hittegolf is echter eerder zeldzaam. Na het weekend krijgen we echter minstens 5 dagen met meer dan 25 graden, waarvan er 3 mogelijk tropisch warm kunnen worden.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is de zon flink aanwezig in het (…) Het hele nieuwsbericht

Geen bedrijven in Groene Delle

Vrijdag 11 september 2020
Leopoldsburg - Geen bedrijven in Groene DelleZoomMinister Zuhal Demir zet het planningsproces voor bedrijvigheid in de Groene Delle in Lummen stop. “De Groene Delle blijft de groene spons van Limburg”, stelt ze vandaag in een mededeling. Naar eigen zeggen nam ze de beslissing nadat ze zondag zelf in het gebied was gaan wandelen.
Toch zal de Vlaamse regering blijven inzetten op watergebonden bedrijvigheid om ecologische redenen, maar er zal aan andere terreinen worden gewerkt, aldus de minister. "Waterwegen en binnenvaart zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw: Time 4 Quality Grass

Donderdag 10 september 2020
Eddy Weyts en Helga Timmers, beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap Time 4 Quality Grass opgericht met zetel aan de Hamsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van residentiële bouwprojecten, isolatiewerkzaamheden, stukadoorswerk en schrijnwerk.

Wolven beginnen zich te wennen

Donderdag 10 september 2020
Leopoldsburg - Wolven beginnen zich te wennenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Rekentool voor berekening alimentatie

Donderdag 10 september 2020
Het gerecht heeft een website ontwikkeld waar mensen in een echtscheidingsprocedure kunnen berekenen hoeveel onderhoudsgeld ze voor hun kinderen moeten bijdragen. De website is in de eerste plaats bedoeld voor familierechters, maar iedereen kan er gebruik van maken. In de tool wordt rekening gehouden met de meest voorkomende criteria: het inkomen en bezit van de ouders, de kosten voor het kind, de verblijfsregeling en het kindergeld. Voor alle duidelijkheid: het gaat om simulaties, niet om een bedrag dat je kunt afdwingen bij de familierechter.

Michel Faes overleden

Donderdag 10 september 2020
Leopoldsburg - Michel Faes overledenGisteren is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Michel Faes overleden, de weduwnaar van Josephine Van Genechten. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mooie nazomer op komst

Woensdag 9 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Mooie nazomer op komstDe lange termijn ziet er bijzonder gunstig uit. Met een hogedrukgebied ten oosten van ons land kunnen de temperaturen na het weekend zomerse waarden bereiken. Op korte termijn zijn de maxima nog wat bescheiden en zijn er enkele wolkenvelden. Het blijft echter droog en het kwik kan de volgende dagen steeds hogere waarden bereiken. Alleen op zaterdag is er tijdelijk nog een dipje.
Vandaag bevindt zich een zwakke storing over onze streken en is het meestal bewolkt. Neerslag van betekenis wordt (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Regeringsonderhandelingen in coronatijdenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wout is goud

Dinsdag 8 september 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Wout is goudDe wielerleek moet zich niet laten afschrikken door de titel want die is wat misleidend wat de inhoud betreft. In deze eerste Losse flodders na de corona- en hittegolfvakantie hebben we heel wat in te halen met bepaalde nieuwsonderwerpen onder de loep te nemen. De grote vraag luidt: “Wat is er veranderd de voorbije 2 maanden ?” Mij voelt het wat onwezenlijk aan dat de Ronde van Frankrijk wordt gereden bij de start van het nieuwe schooljaar. In andere tijden beginnen zomervakantie en Tour gelijk. Ik kan (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Onderzoek naar coronabesmettingen in de TourZoomDat gebeurde gisteren, en met de nodige omkadering... (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de Wetstraat...

Maandag 7 september 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, in de Wetstraat...ZoomDaar zijn de plooien tussen de onderhandelaars gladgestreken, dixit Joachim Coens... (Cartoon Fobie)

Woord van de week: acedia

Maandag 7 september 2020
Woord van de week
Leopoldsburg - Woord van de week: acediaDoor de aanhoudende coronamaatregelen hebben veel mensen een gevoel van stress en overbelasting, van lethargie en een gebrek aan motivatie, van angst en onzekerheid over de toekomst. Voor dat complexe gevoel wordt het woord acedia gebruikt. Acedia (uitspraak: /aaseediejaa/) is niet nieuw. De Griekse dichter Homerus gebruikte het woord al in de betekenis 'verwaarlozing, gebrek aan verzorging'. Later kreeg acedia ook de betekenissen 'lusteloosheid', 'loomheid' en 'inertie'.

K ESK Leopoldsburg wint in Balen

Zondag 6 september 2020
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg wint in BalenZoomK ESK Leopoldsburg heeft gisterenavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Verbr. Balen gewonnen. Uitslag: 0-1

Ondertussen, op het coronafront...

Zondag 6 september 2020
Leopoldsburg - Ondertussen, op het coronafront...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Operatie Nachtwacht in Antwerpen

Zondag 6 september 2020
Leopoldsburg - Operatie Nachtwacht in AntwerpenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Als twee mensen vechten om een hond

Vrijdag 4 september 2020
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Als twee mensen vechten om een hondVoor het hof van beroep van Antwerpen streden een man en zijn ex-vriendin om het contact met twee chihuahua’s, zowat het kleinste hondenras ter wereld. De dieren hadden deel uitgemaakt van hun gezin. Na hun split had de man nog tijdelijk contact met de hondjes, maar na een fikse rel moest hij het bijna een jaar zonder hen stellen. Hij maakte zijn beklag bij de familierechtbank van Turnhout, maar die had hem wandelen gestuurd (zonder hond).
De man gaf niet op en tekende dus beroep aan in Antwerpen, (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsster (57) gewond

Vrijdag 4 september 2020
Deze namiddag raakten een 57-jarige fietsster uit Ham en een auto in een aanrijding betrokken in de Oudstrijderslaan. De fietsster werd daarbij gewond.

Jean Smeulders overleden

Vrijdag 4 september 2020
Leopoldsburg - Jean Smeulders overledenVandaag is Jean Smeulders overleden, de weduwnaar van Jacqueline Van Eyken. Hij was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid met urne vindt dinsdag om 11u plaats in aula "De Vloot". 

Ondernemers maken zich zorgen

Donderdag 3 september 2020
Economisch nieuws
Leopoldsburg - Ondernemers maken zich zorgenZoomUit een ledenbevraging door VKW Limburg blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers aangeeft ernstig bezorgd te zijn over de vraag en de omzet van hun bedrijf. Niet minder dan 4 op 10 ondernemers zijn bekommerd om de financiële situatie van hun bedrijf. Maar ook de praktische en menselijke gevolgen van de huidige crisis bezorgen ondernemers extra kopzorgen. Meer dan 1 op 3 maakt zich ernstig zorgen over het behoud van de bedrijfscultuur en samenhang onder de werknemers. Ook de emotionele gezondheid (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Inspraak in het beleidsplan voor ruimte in LimburgZoomDe provincie werkt aan een nieuwe ruimtelijke toekomstvisie voor Limburg: het Beleidsplan Ruimte Limburg. Tot eind oktober kan iedereen opmerkingen formuleren i.v.m. klimaat, biodiversiteit, mobiliteit en bereikbaarheid, een kwalitatieve ruimtelijke leefomgeving, erfgoedwaarden en een gezonde en veilige leefomgeving. Via limburg.be/beleidsplanruimte kan de burger reageren.

Inbraak in Bernheimlaan

Woensdag 2 september 2020
In de Bernheimlaan drongen onbekenden binnen in een magazijn. Of zij buit konden maken, is niet geweten.

Meer eerstejaars aan hogescholen

Woensdag 2 september 2020
Er is een duidelijke stijging van nieuwe eerstejaarsstudenten aan de Limburgse hogescholen. De inschrijvingen zijn volop bezig. Hogeschool UCLL noteert een voorlopige stijging van 10 procent, bij Hogeschool PXL gaat het om 13 procent. (Radio 2)

Rustig septemberweer

Woensdag 2 september 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Rustig septemberweerDankzij de nabijheid van een hogedrukgebied kunnen we genieten van rustig septemberweer met wat zon, maar ook wolkenvelden. In de tweede helft van de week trekt een storing over onze regio en kan er wat neerslag vallen. Het weekend lijkt dan weer overwegend droog te verlopen, maar de temperaturen zijn eerder aan de lage kant. Vandaag kan de zon wat meer doorbreken en voelt het een stuk aangenamer aan. Het kwik bereikt gemiddeld 19 of 20 graden en er is nauwelijks wind.
Morgen komt (…) Het hele nieuwsbericht

Alloo bij de wegpolitie

Woensdag 2 september 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - Alloo bij de wegpolitieZoomMet gemiddeld 713.000 kijkers en 34.7% marktaandeel voor het vorige seizoen blijft het de kijkers duidelijk boeien wat er op de Vlaamse autosnelwegen gebeurt. Dus zet Luk Alloo zich vanaf morgen, donderdag 3 september, opnieuw op de achterbank bij een tiental agenten van de Federale Wegpolitie in de politiezones Antwerpen en Turnhout in een nieuw seizoen van Alloo bij de Wegpolitie. Luk volgde maandenlang dag en nacht de politieteams tijdens hun werkuren. Alcoholcontroles, snelheidsduivels, flitsacties en foutparkeerders: niets is zijn camera’s ontgaan.

De eerste schooldag

Dinsdag 1 september 2020
Leopoldsburg - De eerste schooldagZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen