Het overige nieuws

Zonnig weer

Zondag 28 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig weerHogedrukinvloeden zorgen voor aanhoudend droog weer. Daarbij wordt met een oostelijke luchtstroming droge landlucht aangevoerd en kan de zon schitteren aan het hemelruim. De maxima liggen iets boven de normaal, maar de nachten zijn erg koud. In de tweede helft van de week trekt een storing met wat regen over onze streken en wordt gevolgd door koudere lucht van polaire oorsprong.
Vandaag worden plaatselijk nevel en mist in de ochtend al vlug opgeruimd en kan de zon het weerbeeld de hele (…) Het hele nieuwsbericht
Vader Abraham had zeven zonen, en het wolvenkoppel Noëlla en August heeft er nog drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Voor dat onderzoek werden onder meer wolvenkeutels aangewend. 
Dat men er nu in geslaagd is de drie wolvenwelpen een soort genetische code te geven, betekent ook dat de twee welpen die in het verkeer omkwamen - in Hechtel-Eksel en Oudsbergen - teefjes waren. 

Veertiger dood aangetroffen

Zaterdag 27 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Veertiger dood aangetroffenIn Schoorheide in Balen is vanmiddag een 43-jarige man uit Dessel dood aangetroffen. Hij lag langs zijn fiets. Het parket van Turnhout heeft een onderzoek bevolen naar wat er precies is gebeurd.
Leopoldsburg - Ook Cardstop misbruikt door oplichtersDagelijks worden onze lezers geplaagd met nieuwe pogingen tot oplichting. De ene keer zogenaamd namens de FOD Financiën, dan weer namens hun bank, beleggingsvoorstellen, leningen, ... Nu melden lezers ons dat ze een sms kregen van 'Cardstop'. Ze moesten volgens de boodschap hun bankkaart blokkeren omdat ze vervallen was. Maar wie goed uitkijkt, ziet dat het nummer niet van Cardstop is en dat zijn bankkaart nog niet vervalt. Gewoon een poging om aan je kaartgegevens te raken. Verwijderen dus.

Nieuw: Schroyen Engineering

Vrijdag 26 februari 2021
Dries Schroyen uit Melle heeft de besloten vennootschap Schroyen Engineering opgericht met zetel aan de Asdonckstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer advies op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering en computer-consultancyactiviteiten.

Verhoogd toezicht tegen zwerfvuil

Vrijdag 26 februari 2021
Leopoldsburg - Verhoogd toezicht tegen zwerfvuilZoomDe natuurinspecteurs en boswachters van Natuur en Bos zullen dit weekend prominent in de natuurgebieden aanwezig zijn om bezoekers attent te maken op het netjes achterlaten van de natuur en overtreders te verbaliseren. De toezichthouders van de lokale besturen zijn gevraagd om de actie op het terrein de komende weken te versterken om met vereende krachten nog meer resultaat te bereiken. Dat meldt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir.
De actie dient vooral om te sensibiliseren, maar overtreders die betrapt worden op het achterlaten van zwerfvuil zullen geverbaliseerd worden.

Naar uniforme textielcontainers

Vrijdag 26 februari 2021
Leopoldsburg - Naar uniforme textielcontainersZoomVorig jaar organiseerde Limburg.net een nieuwe marktbevraging voor de inzameling van textiel via textielcontainers in Limburg. Als gevolg daarvan zullen dit voorjaar alle bestaande inzamelcontainers worden vervangen door uniforme witte containers met het logo van Limburg.net.
“Tot op heden gebruikte elke textielinzamelaar zijn eigen container met zijn eigen specifieke kleur”, zegt Luc Wouters, voorzitter van Limburg.net. “Door de jaren heen doken er naast de officiële (…) Het hele nieuwsbericht

Na de pandemie, de paddemie...

Woensdag 24 februari 2021
Leopoldsburg - Na de pandemie, de paddemie...ZoomBijna lente, dus de paddentrek is begonnen...       (Cartoon: Fobie)

Twee wietplantages ontdekt

Woensdag 24 februari 2021
Leopoldsburg - Twee wietplantages ontdektVanmorgen vond de 24ste operatie "Cleanhouse" plaats onder leiding van het Limburgse parket. Er werden huiszoekingen uitgevoerd op zeven locaties, verspreid over de provincie Limburg, waarbij in totaal twee in werking zijnde cannabisplantages werden aangetroffen met in totaal 1.000 wietplanten. Ook werd op één plaats twee kilo verkoopsklare wiet aangetroffen. Op een drietal locaties werd tevens de diefstal van elektriciteit vastgesteld en op één locatie de diefstal van gas.
Bij deze acties werden twee personen opgepakt. Opmerkelijk was de aanwezigheid van drie agressieve honden die werden ingezet als bewakers van één van de plantages. Vanwege de dieronvriendelijke leefomstandigheden werd een proces-verbaal van dierenverwaarlozing opgesteld.

Fietser zwaargewond bij aanrijding

Woensdag 24 februari 2021
Leopoldsburg - Fietser zwaargewond bij aanrijdingDeze voormiddag is een 30-jarige fietser uit Lommel zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de IJzerlei en de Faytlaan in Leopoldsburg.

Alexander Weckx overleden

Woensdag 24 februari 2021
Leopoldsburg - Alexander Weckx overledenGisteren is Alexander Weckx overleden. Hij was 18 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Alle plastic bij PMD

Woensdag 24 februari 2021
Leopoldsburg - Alle plastic bij PMDZoomIn april introduceren Fostplus en Limburg.net de nieuwe blauwe zak in onze gemeente. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. Dat betekent dat je de zachte plastics niet meer naar het recyclagepark hoeft te brengen. Je kan ze vanaf 1 april bij jouw thuis laten ophalen.

Inbraak in Jozef Jacobsstraat

Dinsdag 23 februari 2021
Er is ingebroken in een woning aan de Jozef Jacobsstraat. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Pater dood aangetroffen in gracht

Dinsdag 23 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen is pater Hugo Umans (84) uit Heusden-Zolder dood aangetroffen in een gracht aan het Beukenbergsveld in Balen. Mogelijk is de man onwel geworden tijdens het fietsen en in de gracht beland.

Elza Theunis overleden

Dinsdag 23 februari 2021
Leopoldsburg - Elza Theunis overledenZaterdag is de in Heppen woonachtige Elza Theunis overleden, de weduwe van Gustaaf Vrancken. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - Twee criminele organisaties opgedoektIn het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg met bijstand van diverse lokale politiezones vandaag 25 huiszoekingen in Limburg uitgevoerd. Daarbij werden 17 personen gearresteerd en werden 140.000 euro, 11 luxewagens en een twintigtal luxehorloges in beslag genomen. Het eerste onderzoek heeft betrekking op een criminele organisatie, opererend vanuit Heusden en Beringen, die zich bezig zou houden met het verduisteren van geleasede (…) Het hele nieuwsbericht

Uitzonderlijk warm

Dinsdag 23 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Uitzonderlijk warmDe normale maximumtemperaturen rond eind februari liggen rond 7 graden. Met maxima rond 18 of 19 graden, is het uitzonderlijk warm voor deze periode. Deze hoge temperaturen danken we aan de strakke zuidelijke wind, die warme lucht vanuit het zuiden aanvoert, samen met de aanwezigheid van de zon. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa zijn wolken beperkt aanwezig en krijgt de zon veel ruimte. In de tweede helft van de week draait de wind naar het westen tot het noordwesten en wordt de aangevoerde (…) Het hele nieuwsbericht

Auto komt in bosje terecht

Maandag 22 februari 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag belandde een auto op de Steenweg op Leopoldsburg in Balen in een bosje naast de rijbaan nadat de bestuurder de controle over het stuur had verloren. Daarbij raakten drie personen gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Maandag 22 februari 2021
Leopoldsburg - Rode Kruis zoekt vrijwilligersZoomHet Rode Kruis is op zoek naar crisisvrijwilligers om de sneltestcentra voor het onderwijs op te starten en te bemannen. Iedereen die zich tijdelijk wil engageren kan zich aanmelden via deze link.
Leopoldsburg - Bisdom schenkt dekens aan thuislozenHet bisdom Hasselt heeft dekens, slaapzakken en tenten geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Limburg. Het CAW zal het beschermingsmateriaal verder verdelen onder dak- en thuisloze Limburgers.

Limburg kent grootste winkelleegstand

Zaterdag 20 februari 2021
Limburg heeft de grootste leegstand van Vlaanderen inzake winkeloppervlakte: zoveel als 70 voetbalvelden. Nog nooit stonden in Limburg zoveel winkels leeg: bijna 2.200 of 13,3 procent van het totaal. Daarmee heeft Limburg de slechtste bezetting van heel Vlaanderen. In een jaar tijd kwamen er liefst 10 procent bij. Hasselt kreeg er zelfs 25 procent meer lege winkels bij. (Radio 2)

Raymond Loots overleden

Zaterdag 20 februari 2021
Leopoldsburg - Raymond Loots overledenGisteren is Raymond Loots overleden, de echtgenoot van Carina Fannes. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vaccinatieprogramma start maandag

Zaterdag 20 februari 2021
Leopoldsburg - Vaccinatieprogramma start maandagZoomVanaf maandag zouden de vaccinaties van de bevolking tegen het coronavirus moeten starten. En nu maar hopen dat er genoeg vaccins worden geleverd... (Cartoon: Fobie)

Er hangt lente in de lucht

Zaterdag 20 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Er hangt lente in de luchtEen strakke zuidelijke luchtstroming in combinatie met veel zon, laat het kwik oplopen naar lentewaarden. Hoewel we nog maar februari zijn, krijgen we de komende dagen temperaturen die eerder in mei thuishoren. De aangevoerde lucht is afkomstig van tropische oorden en een leuk detail is dat er mogelijk ook wat Saharastof tot bij ons kan geraken. Dit uiterst zachte weer danken we aan enerzijds een depressie ten westen van de Britse Eilanden en anderzijds een hogedrukgebied over het oosten van Europa. Tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Tuinhuisje gaat in de vlammen op

Vrijdag 19 februari 2021
Leopoldsburg - Tuinhuisje gaat in de vlammen opAan de Englebert Adanglaan is deze namiddag een tuinhuisje verwoest door brand. Ook het tuinhuis van de buren liep schade op. De brandoorzaak is niet bekend.

Sin Sas overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Leopoldsburg - Sin Sas overledenVandaag is de uit Heppen afkomstige en in Hulst-Tessenderlo woonachtige Sin Sas overleden, de weduwe van Door Volders. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Hailey Guns overleden

Vrijdag 19 februari 2021
Leopoldsburg - Hailey Guns overledenDinsdag is Hailey Guns overleden. Zij was 10 jaar en bleef in een woningbrand. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.
Leopoldsburg - Nieuw overleg rond belasting mijnwerkerspensioenOp een persconferentie in ZLDR Luchtfabriek heeft het bestuur van de KS-Vriendenking herhaald dat de achterstallen op de mijnwerkerspensioenen onbelast moeten worden uitbetaald. Zoals bekend hebben ze daar verschillende pensioendeskundigen en fiscalisten voor geraadpleegd en uit hun analyses blijkt dat er geen wettelijke basis is om die inhoudingen te doen. Het gaat voor alle duidelijkheid om het achterstal dat momenteel wordt uitgekeerd. Volgens voorzitter Michel Dylst zou het wat de KS betreft om ongeveer (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Vrijdag 19 februari 2021
Leopoldsburg - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn 2020 vielen er 38 verkeersdoden in Limburg, 19 minder dan in 2019. Dat is de sterkste daling onder de Vlaamse provincies. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 17 procent. De daling van het aantal ongevallen is te danken aan de coronamaatregelen die een grote invloed hadden op onze verplaatsingen. (Vias)

Marcel Corthouts overleden

Donderdag 18 februari 2021
Leopoldsburg - Marcel Corthouts overledenVandaag is Marcel Corthouts overleden, de echtgenoot van Bärbel Freund. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Postkantoren morgen dicht

Donderdag 18 februari 2021
Leopoldsburg - Postkantoren morgen dichtMorgen/vrijdag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. De overige postdiensten gaan gewoon door.

Sporten is dringend terug nodig

Donderdag 18 februari 2021
Leopoldsburg - Sporten is dringend terug nodigZoomDe Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Zowel de jonge als de oude sporter, de indoor- als outdoorsporter moeten binnenkort weer welkom zijn in één van de 18.000 Vlaamse sportclubs. Veilige sportbeoefening, onder strikte voorwaarden, moet weer breed toegankelijk zijn.
Daarnaast zouden ook individuele contactloze sporten zoals tennis, kajak of paardrijden op zeer korte termijn weer opnieuw wedstrijden en toernooien (…) Het hele nieuwsbericht

Lezingen over recent natuuronderzoek

Donderdag 18 februari 2021
Leopoldsburg - Lezingen over recent natuuronderzoekZoomDertig jaar geleden werd het Netwerk Natuuronderzoek onder de noemer LIKONA (Limburgse Koepel voor Natuurstudie) opgericht. Dit netwerk opereert onder de vleugels van het Provinciaal Natuurcentrum en verenigt honderden vrijwilligers die bijdragen aan een betere kennis over de Limburgse natuur. Om dit te vieren en om het (Limburgse) natuuronderzoek in de schijnwerpers te zetten, organiseert het Provinciaal Natuurcentrum van 22 tot 27 februari vijf avonden op rij online lezingen over recent (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in de woonzorgcentra...

Donderdag 18 februari 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in de woonzorgcentra...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Vandaag in het nieuws

Woensdag 17 februari 2021
Leopoldsburg - Vandaag in het nieuwsZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Ondertussen, op het Covid-19-front...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Een 26-jarige vrouw uit Peer en een 34-jarige vrouw uit Leopoldsburg zijn deze voormiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee voertuigen. Het ongeval gebeurde op Schoor in Balen.

De lente komt eraan

Dinsdag 16 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - De lente komt eraanAls het kwik boven 15 graden uitkomt in het voorjaar, dan mogen we spreken van lenteweer. Dat staat ons volgend weekend te wachten. Bovendien zorgt een hogedrukgebied voor droog weer met geregeld zon. De aanloop naar het weekend verloopt wisselvallig met geregeld regen en soms behoorlijk wat wind. Tot donderdag weten Atlantische storingen hun weg te vinden naar onze streken. Het is en het blijft zacht.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld in de namiddag, maar zo nu en dan kan de zon (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Aanpassingstermijn mijnwerkerspensioen verlengdOndergrondse mijnwerkers, hun weduwen of nabestaanden, die recht hebben op extra tegemoetkoming door de herberekening van de pensioenen, krijgen daarvoor wat langer de tijd. Minister van pensioenen Karine Lalieux en de Federale Pensioendienst hebben de termijn van vier naar acht maanden gebracht omdat elk dossier een complexe berekening vergt. Maar nog steeds moet iedere weduwe of nabestaande zelf een aanvraag indienen bij de Federale Pensioendienst in Brussel. Daarvoor hebben ze - na de aanpassing - nog de tijd tot 29 juni dit jaar.

Winterprik nefast voor veel dieren

Maandag 15 februari 2021
Leopoldsburg - Winterprik nefast voor veel dierenZoomDe winterprik van afgelopen week heeft flink wat gevolgen gehad voor onze vogels. Dat melden verschillende dierenorganisaties zoals Vogelbescherming Vlaanderen en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Zo hadden uilen en andere roofvogels het moeilijk om prooien te vinden onder het sneeuwtapijt. Maar ook kleine vogeltjes hadden flink te lijden onder de kou. Door de bevroren bodem vonden veel vogels haast geen voedsel meer. Maar de lente hangt gelukkig in de lucht, er komen zeer zachte temperaturen aan. Ondertussen kunnen we de vogels nog wat bijvoederen om terug op krachten te komen.

Laat je niet vangen!

Maandag 15 februari 2021
Leopoldsburg - Laat je niet vangen!ZoomEnkele lezers kregen bijgaande mail in hun mailbox. Uit die mail zou moeten blijken dat ze van de FOD Financiën een bedrag van ruim 1500 euro terugkrijgen als ze op de knop "Claimen" klikken. Maar zulke mails zijn fake. Laat je niet vangen! UPDATE Er circuleren ook gelijkaardige mails waarin wordt opgeroepen om een openstaande belastingschuld te betalen. Maar ook dat is fake. Niet doen dus.

Hoogtevrees

Maandag 15 februari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - HoogtevreesZijn er vogels met hoogtevrees? Ik weet het, het is een onbenullige en overbodige vraag in tijden waarin we wel meer aan ons hoofd hebben dan ons verstand hierover te pijnigen. Ik vermoed dat echte vogels daar geen last van hebben als ik ze dagelijks zie rondfladderen en aan mijn vetbollen in de tuin zie hangen. Dat is zuivere acrobatie die niet moet onder doen voor Cirque du Soleil. Helaas zijn er op deze aardbol veel rare vogels te vinden die het ene moment zo hoog vliegen dat the sky the limit wordt maar een (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak op IJzerlei

Zondag 14 februari 2021
Leopoldsburg - Inbraak op IJzerlei
Dieven verschaften zich toegang tot een tuinhuis aan de IJzerlei. Er is een grasmaaier gestolen. De inbraak is gisteren gepleegd.

Oppassen op het ijs!

Zondag 14 februari 2021
Leopoldsburg - Oppassen op het ijs!Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fijne Valentijn!

Zondag 14 februari 2021
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Fijne Valentijn!ZoomMet dit retrokaartje wensen wij al onze lezers een fijne Valentijnsdag!

Nieuwe: Medusa Construction

Zaterdag 13 februari 2021
Andreas Koundourakis uit Koersel en Dimitrios Koundourakis uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Medusa Construction opgericht met zetel in Kattenbos in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van administratieve prestaties en computerservices en het uitvoeren van bouwwerken.

Nog een paar dagen koud

Zaterdag 13 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Nog een paar dagen koudSinds afgelopen zondag zijn de temperaturen niet meer positief geweest en vroor het zowel overdag als tijdens de nacht. De koudste nacht werd de nacht van woensdag op donderdag. Donderdagochtend werd een minimumtemperatuur opgemeten van -11.7 °C. Ook dinsdagnacht werd het kouder dan -10 graden. Indien we nu komende nacht ook -10 graden bereiken, is de koudegolf een feit. Dit is zeker mogelijk dankzij een krachtig hogedrukgebied nabij Scandinavië, dat voor nagenoeg heldere condities zorgt. Vanaf zondag (…) Het hele nieuwsbericht

Yvette Hartert overleden

Vrijdag 12 februari 2021
Leopoldsburg - Yvette Hartert overleden
Woensdag is Yvette Hartert overleden, de weduwe van Marcel Beken. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Bisschop in gesprek en op bezoek

Donderdag 11 februari 2021
Leopoldsburg - Bisschop in gesprek en op bezoekZoomNaar aanleiding van Wereldziekendag sprak mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, vandaag digitaal met een tiental pastores uit de Limburgse ziekenhuizen en rusthuizen en met enkele verantwoordelijken van ziekenzorgwerkingen in de parochies. In dat gesprek benadrukte hij hun belangrijke rol om zieke mensen bij te staan bij hun zin- en geloofsvragen. De bisschop dankte hen omdat zij vaak een broederlijke vertrouwensband aangaan met zieken en hun families, en dat zij hen helpen om vrede in het (…) Het hele nieuwsbericht

Hoe krijgt u het vaccin?

Donderdag 11 februari 2021
Leopoldsburg - Hoe krijgt u het vaccin?Komende maandag wordt in Beringen gestart met het vaccineren van de bevolking in het kader van de strijd tegen het coronavirus. Andere vaccinatiecentra zullen volgen. Hoe verloopt die inentingsprocedure? De Tijd zette alles keurig op een rijtje en dat kunt u hier lezen: Vaccinatiecentra openen maandag: zo krijgt u het vaccin

Week tegen pesten...

Woensdag 10 februari 2021
Leopoldsburg - Week tegen pesten...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hoe voeder je vogeltjes?

Woensdag 10 februari 2021
Leopoldsburg - Hoe voeder je vogeltjes?ZoomMet deze koude periode kunnen vogels wel een extra hapje gebruiken. Insecten verdwijnen onder de grond, de bessen zijn geplukt of bevroren en de sneeuw maakt het moeilijk om zaden te vinden. Natuurpunt geeft via deze link enkele voedertips.

Lisette Mertens overleden

Woensdag 10 februari 2021
Leopoldsburg - Lisette Mertens overledenVandaag is de uit Beverlo afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Lisette Mertens overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Armand Husson. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nog meer ijsdagen

Dinsdag 9 februari 2021
Leopoldsburg - Nog meer ijsdagenAls het kwik overdag negatief blijft, spreken we van een ijsdag. Dat was gisteren zo en zal vandaag en de volgende dagen ook zo zijn. De aanvoer van zeer koude lucht (van arctische oorsprong) uit het noordoosten is hiervan de oorzaak. Tijdens de nacht geeft dit matige tot strenge strenge vorst. Na het weekend lijkt het weerbeeld te veranderen, maar zeker is dat nog niet.
Vandaag is het berekoud in onze streken. Het kwik is lokaal gedaald tot -12 graden en mogelijk zelfs hier en daar nog (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie

Dinsdag 9 februari 2021
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)                  

Nieuwe vennootschap: SRKN

Dinsdag 9 februari 2021
Serkan Kaya uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap SRKN opgericht met zetel aan de Wielerbaanstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van hekwerk en garagepoorten en het vervaardigen van metalen deuren en ramen.

Paul Scheerlinck overleden

Dinsdag 9 februari 2021
Leopoldsburg - Paul Scheerlinck overledenVandaag is Paul Scheerlinck overleden, de weduwnaar van de in 2003 overleden Emy De Meyer. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Ook eerste communies in het najaar

Dinsdag 9 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Na de verschuiving van de vormselvieringen omwille van corona verschuift het bisdom Hasselt in principe de eerste communievieringen net zoals vorig jaar naar het najaar: september, oktober, in elk geval voor het herfstverlof. Grote of kleine pastorale eenheden/federaties, grote of kleine groepen eerste communicanten maken een wereld van verschil in tijden dat versoepelingen van maatregelen al dan niet kunnen voorzien worden; daarom kan men ook eerder dan september – indien de maatregelen het toelaten (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 10.000 Limburgers krijgen voedselhulpZoomMeer dan 10.000 Limburgers kloppen aan bij de Sint-Vincentiusverenigingen voor voedselhulp. De 37 Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen hebben er opnieuw een druk jaar opzitten. Vorig jaar kregen ze maandelijks 3.734 gezinnen over de vloer. Het waren vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden die nood hadden aan voedselpakketten. De 3.754 kwetsbare gezinnen zijn samen goed voor 10.000 personen die op een of andere manier hulp of ondersteuning kregen. En daar zijn opvallend veel kinderen en jongeren bij : 2.871 Limburgse kinderen jonger dan 12 jaar en nog eens 1.226 jongeren tussen 12 en 18 jaar. (Radio 2)

Vlaamse Week tegen pesten

Maandag 8 februari 2021
Leopoldsburg - Vlaamse Week tegen pestenZoom1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Ook tijdens de 16de Vlaamse Week tegen Pesten (van 5 tot 12 februari) maken we graag een vuist tegen pesten, samen met jullie. De vier stippen zijn het symbool van deze actie. (foto Marleen Abeels)

Recordbedrag aan innovatiesteun

Maandag 8 februari 2021
Bedrijfsnieuws
De Limburgse bedrijven wisten in 2020 een recordbedrag aan innovatiesteun binnen te halen. De totale door Vlaanderen goedgekeurde steun voor onderzoek en ontwikkeling bij de Limburgse innovatiebedrijven bedroeg nagenoeg 21,5 miljoen euro. Dat is 39 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste cijfer ooit. Limburg doet het daarmee beter dan Vlaanderen waar de totale toegekende steun, dankzij het door de Vlaamse Regering voorziene groeipad, eveneens fors steeg met 18%. Maar het is lang niet (…) Het hele nieuwsbericht

Thoke Palmans overleden

Maandag 8 februari 2021
Leopoldsburg - Thoke Palmans overledenZaterdag is de uit Bocholt afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Thoke Palmans overleden, de weduwe van Thieu Bloemen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Geen Lourdesbedevaart

Maandag 8 februari 2021
Leopoldsburg - Geen LourdesbedevaartZoomEr zal ook dit jaar geen Lourdesbedevaart georganiseerd worden door de vzw Limburgse Diosecane Bedevaart. Het is al voor het tweede jaar op rij dat de bekende en nog altijd succesvolle Limburgse bedevaart naar het Franse Lourdes door corona niet kan doorgaan. "Gezien alle maatregelen en gebrek aan duidelijke perspectieven heeft het bestuur van LDB moeten beslissen dat er in 2021 geen Lourdesbedevaart zal georganiseerd worden", laat de organisatie vandaag weten. Net deze week, op donderdag 11 februari, is (…) Het hele nieuwsbericht

Vormselvieringen uitgesteld

Maandag 8 februari 2021
Het is maar dat je 't weet
Het coronavirus blijft woekeren. Ook al is de vaccinering nu volop bezig, uiterste voorzichtigheid blijft geboden. En het duurt zeker nog een hele tijd vooraleer een normaal gemeenschapsleven kan hernemen. Daarom hebben de bisschoppen van de Vlaamse bisdommen en van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Dierentuinen binnenkort weer open...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Tips om veilig te rijden in de sneeuwZoomRijden op sneeuw vergt gewoontes die veel bestuurders niet hebben. Bij de start van een winteroffensief, brengt Vias institute graag de voornaamste richtlijnen nog eens in herinnering. Lees ze via deze link.

KMI: code geel

Zondag 7 februari 2021
Leopoldsburg - KMI: code geelHet KMI waarschuwt voor vanavond en vannacht nog met code geel, er is lokaal nog lichte sneeuwval mogelijk. Komende nacht bestaat er ook een kans op ijsplekken over het hele land. Ook de komende dagen blijft het nog winters met een beetje sneeuw maar de temperaturen nemen een flinke duik. "Komende dagen circuleert zeer koude continentaal polaire lucht boven onze streken. De maxima blijven dan ook begin volgende week meestal negatief en zijn vaak lager dan -3 graden. Er doet zich sterke nachtvorst voor (…) Het hele nieuwsbericht

Opgepast: code oranje

Zaterdag 6 februari 2021
Leopoldsburg - Opgepast: code oranjeHet KMI heeft de weercode verhoogd van code geel naar code oranje voor het winteroffensief dat de komende uren en dag zou binnentrekken, en het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor een uitermate gevaarlijke nacht. Momenteel is het fel aan het regenen, later gaat dat over in mogelijk onderkoelde regen die spekgladde ijzel kan veroorzaken. Daarna zou het gaan sneeuwen, gecombineerd met vriestemperaturen. Toch is er voorlopig sprake van een beperkt aantal centimeters sneeuw. AWV heeft in (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer appartementen

Zaterdag 6 februari 2021
Leopoldsburg - Steeds meer appartementenZoom21 procent van de woongelegenheden in Limburg is een appartement. Tien jaar geleden was dat slechts 16,8 procent. Op Vlaams niveau bestaat momenteel 26,44 procent van de woongelegenheden uit appartementen. (Foto Patrick Haesevoets)
Vorig jaar zijn in Limburg 8.530 nieuwe bedrijven opgestart in Limburg. Dat is een stijging met 5,18 procent in vergelijking met 2019. Limburg kent het hoogste groeipercentage van alle Vlaamse provincies.

Nieuwe vennootschap: Inci 21

Zaterdag 6 februari 2021
Efrail Hyusmen uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Inci 21 opgericht met zetel aan de Henri Van Gompelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer vloer- en tegelwerken, elektriciteits- en schilderwerken.

Nieuwe vennootschap: Annas

Zaterdag 6 februari 2021
Sevtin Iliev uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Annas opgericht met zetel aan de Maarschalk Fochstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloeren en tegels, dak- en gevelbekleding, schilderwerken en klusjeswerken.

Nieuwe vennootschap: RevaCenter

Zaterdag 6 februari 2021
Miel Moelans uit Leopldsburg heeft de besloten vennootschap RevaCenter opgericht met zetel aan de Hospitaalstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer sportrevalidatie, osteopathie, bikefitting en Personal Training.

KMI: code geel

Zaterdag 6 februari 2021
Leopoldsburg - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor sneeuw en gladheid. "Tijdens de nacht van zaterdag op zondag gaat het sneeuwen. Eerst in de Kempen, later geleidelijk ook in een groot gedeelte van Vlaanderen. Er is ook gevaar voor lokaal aanvriezende regen, vooral in het centrale deel. In de loop van zondag trekt de winterse neerslag over het grootste deel van het land maar de intensiteit neemt daarbij af. Tegen zondagavond kan er 5 tot 10 cm sneeuw liggen in Vlaanderen, lokaal tot 15 cm in de Kempen. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Winteroffensief

Zaterdag 6 februari 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - WinteroffensiefLeek het de afgelopen dagen wel of de lente was aangebroken, niets is minder waar, de winter staat opnieuw voor de deur. De komende 48 uur evolueren we van bijzonder zachte lucht, naar zeer koude polaire lucht. Daarbij zorgt een storing voor gevaarlijk winterweer. Vanaf zondag is de winter in onze streken en ook na het weekend volgt er een erg koude periode waarbij het ook tijdens de dag blijft vriezen.
Vandaag komt in de loop van de ochtend een regenzone opzetten. De rest van de dag zijn er (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Kappers mogen openen vanaf 13 februariHet Overlegcomité heeft deze namiddag onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari; voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart. Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari. De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april.
De heropening van de kapperszaken is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:
- Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - VOKA start campagne voor vaccinatieZoomHet coronavirus overwinnen staat of valt met de vaccinatiestrategie, maar dan moet iedereen ook bereid zijn om zich te laten vaccineren. Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert daarom een sensibiliseringscampagne die steunt op de slagzin: “Samen doen we het tij keren, laat je vaccineren.” Dankzij een affiche kunnen werkgevers hun medewerkers overtuigen van het belang van een vaccinatie. Daarnaast communiceert de werkgeversorganisatie de boodschap actief naar haar leden en netwerk. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Cym Group

Donderdag 4 februari 2021
Yilmaz Caner uit Heppen en Mustafa Yigit uit Koersel hebben de besloten vennootschap CYM Group opgericht met zetel aan de Groenstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het droogmaken van gebouwen, vloer- en muurbekleding en voeg- en stukadoorswerken.

Nieuwe vennootschap: Aser Projects

Donderdag 4 februari 2021
Serdar Göbek uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Aser Projects opgericht met zetel aan de Adjudant De Keyserstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het oprichten, herbouwen, herstellen en renoveren van gebouwen en binnenhuisinrichting.

Agnes Willekens overleden

Donderdag 4 februari 2021
Leopoldsburg - Agnes Willekens overledenGisteren is Agnes Willekens overleden, de weduwe van Julien Deceuninck. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - VOKA vraagt normalisering van werk en levenZoomKamer van Koophandel Limburg vraagt het Overlegcomité dringend om onze economie en samenleving in de richting van de normalisering te sturen. Niet alleen kappers en contactberoepen moeten perspectief krijgen, alle bedrijven hebben dit nodig. Het is genoeg geweest. We willen een concrete agenda voor de komende maanden met een heropening van de gesloten sectoren en een normalisering van het professionele én privéleven. Die agenda moet er nu komen. Anders gaan we naar een gespleten economie en (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Het IT-systeem in het Heilig Hartziekenhuis van Mol is stilgelegd door een virusaanval. " De malware heeft ervoor gezorgd dat in de voormiddag van 2 februari verschillende IT-systemen intern blokkeerden. Er werden evenwel geen data ontvreemd. Dat betekent dat er geen privacygevoelige of medische informatie gelekt is. Het hart van het systeem – het Elektronisch Patiënten Dossier – werd niet geraakt. De administratieve registratie werd verstoord. Daarom heeft het ziekenhuis onmiddellijk het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: ASD

Woensdag 3 februari 2021
Asqeri, Astrit en Adnant Atia, allen uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap ASD opgericht met zetel aan de Lidostraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop van bouwmaterialen, renovatiewerkzaamheden, tegelwerken, tuinaanleg en het plaatsen van afsluitingen.

Nieuwe vennootschap: Al-Dem

Woensdag 3 februari 2021
Muhammed Demirtas uit Beringen en Furkan Alanoglu uit Leopoldsburg hebben de besloten vennootschap Al-Dem opgericht met zetel aan de Stationsstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een brood- en banketbakkerij en de uitbating, het beheer en de inrichting van drankgelegenheden.

Ondertussen, in New York...

Woensdag 3 februari 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in New York...Zoom                                                                          (Cartoons: Fobie)
Ondertussen, in New York...
Zoom
Kort nieuws van bij de buren
Vier Kempense gemeenten (Balen, Dessel, Mol en Geel) hebben in onderling overleg beslist om hun voorjaarskermissen en bijhorende jaarmarkten te annuleren. In Balen gaat het om Olmen Jaarmarkt (7-8 maart) en Balen Jaarmarkt (20-22 maart).

Inbraak in handelspand mislukt

Dinsdag 2 februari 2021
Dieven poogden een slag te slaan in een handelspand aan de Nicolaylaan. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De inbraakpoging is deze voormiddag vastgesteld.

Fikse bevolkingstoename

Dinsdag 2 februari 2021
Leopoldsburg telde op 1 januari 2021 16.044 inwoners. Dat zijn er 209 meer dan op 1 januari 2020. (Bron: Statbel, het Belgisch statistiekbureau).

Fietser (55) gewond bij aanrijding

Maandag 1 februari 2021
Een 55-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op het kruispunt van de Koning Leopold II laan en de Koningin Louisa-Marialaan. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8 uur.

Vandalisme in Rembrandtlaan

Maandag 1 februari 2021
In de Rembrandtlaan is vandalisme gepleegd. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Huismus meest geteld

Maandag 1 februari 2021
Leopoldsburg - Huismus meest geteldZoomNooit eerder telden zoveel vogeltellers mee tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt: 66.524. Hiermee werd het record van vorig jaar (44.672) helemaal verpulverd. Volgens de voorlopige cijfers zijn er minstens 1.186.276 vogels geteld in 39.032 tuinen. De top 3 is dit jaar: de huismus, de koolmees en de vink. Dit jaar werden er gemiddeld 7 soorten per tuin geteld, vorig jaar waren er dat nog 8.
In Limburg werden door 7061 tellers in 4280 tuinen 151.052 vogels geteld. Dat is toch bijna een verdubbeling vergeleken met 2020. Met per tuin gemiddeld 27 vogels van 7 verschillende soorten zijn de Limburgse tuinen het vogelrijkst. De huismus, de koolmees en de pimpelmees bepalen hier de top 3. Het is de enige provincie waar de pimpelmees de top 3 haalt. (Archieffoto GB)

Opruimactie pas in september

Maandag 1 februari 2021
Leopoldsburg - Opruimactie pas in septemberZoomIn het derde weekend van maart was de opruimactie Straat.net gepland. Door de coronamaatregelen kan geen opruiming in groep van zwerfvuil doorgaan. Daarom heeft Limburg.net beslist om het opruimweekend te verplaatsen naar 17, 18 en 19 september. Op zaterdag 18 september is het ook World Cleanup Day waarop wereldwijd zwerfvuil opgeruimd wordt. (MV)

Gemeenteraad op YouTube

Maandag 1 februari 2021
Leopoldsburg - Gemeenteraad op YouTubeZoomOp woensdag 3 februari zullen de gemeenteraadszitting en de OCMW-raad digitaal plaatsvinden. Je hoeft er niets van te missen want alles is live te volgen via YouTube. De zitting start om 19.30 uur en is te volgen via het YouTube-kanaal van de gemeente. (MV)

Aparte milieumetingen

Maandag 1 februari 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Aparte milieumetingenDe natuur en onze milieutoekomst moeten ons nauw aan het hart liggen. We zijn de voorbije jaren al doodgeslagen met onheilspellende berichten over de klimaatopwarming maar vaak blijft het een ver-van-mijn-bed-evolutie waarvan we ons weinig lijken aan te trekken. Enkel als in de zomer een hittegolf ons doet zweten, dan zullen we er wel eens aan denken. Maar het milieu is meer dan een sporadische hittegolf. Luchtvervuiling, grondwaterstanden, bodemvochtigheid, het zijn allemaal parameters die belangrijk zijn. Een (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen