Het overige nieuws

Vruchtbare politiecontroles

Woensdag 30 juni 2021
Leopoldsburg - Vruchtbare politiecontrolesMaandag en dinsdag voerde de lokale politie Kempenland op diverse locaties in de politiezone snelheids- en verkeerscontroles uit met interceptie door motards en dit in samenwerking met de douane. 52 bestuurders reden te snel. Enkele voertuigen bleken niet in orde bevonden met de technische eisen. Er werden 301 ademtesten afgenomen, waarvan één positief.
Vier bestuurders werden geverbaliseerd voor inbreuken op de rijbewijswetgeving. Zeven inzittenden kregen een onmiddellijke inning voor het (…) Het hele nieuwsbericht

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Leopoldsburg - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht
In WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Eugenie Vankrunkelsven overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig van Heppen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.
Leopoldsburg - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Leopoldsburg - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Leopoldsburg - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Leopoldsburg - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Leopoldsburg - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Leopoldsburg - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Omgekeerd snoeien

Zondag 27 juni 2021
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Omgekeerd snoeienZoomHoe je het ook draait of keert, het beheer van de tuin maakt de tuin. Een fantastisch ontwerp kan in duigen vallen door verkeerd beheer. Niet alleen dat is een van de redenen om deze column aan dit thema te wijden. Tegenwoordig willen veel mensen een onderhoudsvriendelijke tuin. Dit houdt in dat met een andere blik gekeken moet worden wanneer het over het snoeien van heestervormen gaat. Velen beginnen met snoeien van bovenaan. Het mag niet te groot en te massief worden. ‘We moeten alles in toom (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolven gespot

Zaterdag 26 juni 2021
Leopoldsburg - Meer wolven gespotZoomHet is deze week exact 10 jaar geleden dat natuurvereniging Landschap vzw werd opgericht. Bijna even oud is inmiddels ook de campagne Welkom Wolf en het daarbij horende wolvenmeldpunt. Uitgerekend in de weken rondom de verjaardag registreert het meldpunt van Welkom Wolf een piek in de wolvenwaarnemingen. Dat heeft alles te maken met de extreem korte nachten in juni. De wolven verlaten hun kerngebieden - waar ze zich veilig voelen - doorgaans pas als het goed schemert of al donker is, maar elke nacht (…) Het hele nieuwsbericht

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht
Erwin Van Pée en Marie Dufour, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap VP Consult opgericht met zetel aan de Kerkhovenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitvoeren van studieopdrachten op het vlak van milieu en het uitvoeren van taxaties, audits en expertise-opdrachten.

Nieuwe vennootschap: Contramos

Vrijdag 25 juni 2021
De besloten vennnootschap Luts Management uit Heppen en de besloten vennootschap Benicon uit Leuven hebben de besloten vennootschap Contramos opgericht met zetel aan de Eindestraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van daken, ontmossen, het slopen van gebouwen en het monteren van serres en veranda's.

Nieuwe vennootschap: Hope

Vrijdag 25 juni 2021
Umut Topal uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Hope opgericht met zetel in de Jozef Voldersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouw- en renovatiewerken in de meest ruime zin, bouwadvies en schoonmaakactiviteiten.

Freddy Peremans overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Leopoldsburg - Freddy Peremans overledenGisteren is Freddy Peremans overleden, de echtgenoot van Rosette Corthout. Hij was 67 jaar. Freddy was jeugdcoördinator bij Stal Sport. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Heppen, vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)
Leopoldsburg - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Leopoldsburg - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."

Marcel Verpoorten overleden

Donderdag 24 juni 2021
Leopoldsburg - Marcel Verpoorten overledenIn Heppen is zondag Marcel Verpoorten overleden, de echtgenoot van Rita Leurs. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Heppen.
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Misschien te spotten...

Woensdag 23 juni 2021
Leopoldsburg - Misschien te spotten...ZoomVandaag om 11.30 uur zal de F-16 demo piloot ‘VADOR’ een demonstratievlucht uitvoeren boven Kleine-Brogel Air Base. Deze demo zal maximum een kwartiertje duren en zou ook zichtbaar kunnen zijn in Leopoldsburg. De vlucht gaat enkel door indien de meteo-omstandigheden gunstig zijn. UPDATE En dat was helaas niet het geval.
Leopoldsburg - Online alternatief voor LourdesbedevaartZoomDe Limburgse Diocesane Bedevaarten organiseert dit jaar geen bedevaart naar Lourdes. Net als vorig jaar zijn bedevaarten naar Frankrijk organisatorisch nog niet haalbaar door de coronamaatregelen. Er wordt wel een online alternatief uitgewerkt van zondag 11 juli tot en met zondag 18 juli. Dagelijks zullen er online vieringen te volgen zijn die worden opgenomen in Wiemesmeer, Molenbeersel en Banneux.
De openingsviering op zondag 11 juli om 10u aan de Lourdesgrot in Wiemesmeer is wel te volgen (…) Het hele nieuwsbericht

De geheimen van de sportzomer

Dinsdag 22 juni 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - De geheimen van de sportzomerAls ik mijn tweewekelijkse routine voor een nieuwe Losse Flodders had aangehouden, dan zouden er in juni twee moeten verschijnen. Ik ben in gebreke gebleven en dus over tijd maar na een zeer korte zwangerschap ben ik toch nog bevallen van deze Losse Flodders. Ik kan de Internetgazetlezers toch niet de zomer insturen zonder een zonnige boodschap achter te laten met als wens veel zomerplezier. Door de versoepelingen belooft het best leuk te worden. We gaan deze vakantieperiode niet alleen in het water duiken maar (…) Het hele nieuwsbericht
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Leopoldsburg - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)
Economisch nieuws
Leopoldsburg - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht

Kentekenplaat gejat

Maandag 21 juni 2021
Onbebekenden hebben de kentekenplaat van een auto gestolen. Dat gebeurde in de Victor Swertsstraat. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.
Ibrahim Yurekli uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Vision Projects opgericht met zetel aan de Leopoldburgsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer meer het uitbaten van een traiteurdienst, het verhuren van wagens en de exploitatie van taxi's.
Leopoldsburg - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Leopoldsburg - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Robert Glinne overleden

Maandag 21 juni 2021
Leopoldsburg - Robert Glinne overledenGisteren is Robert Glinne overleden, de weduwnaar van Rachele Croymans. Hij was 94 jaar. Het afscheid en de asverspreiding vinden plaats in intieme kring.

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.
Debby Dedoyard en Jessy Berckmans, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Het Perron opgericht met zetel aan de Nicolaylaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bereiden van maaltijden en spijzen voor derden én het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches en recepties.

Jos Brusselaers overleden

Zondag 20 juni 2021
Leopoldsburg - Jos Brusselaers overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Jos Brusselaers overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos.
Leopoldsburg - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Leopoldsburg - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 

Inbraak op Craenenhoefweg

Zaterdag 19 juni 2021
Aan de Craenenhoefweg is afgelopen nacht ingebroken in een garage. Wat er werd gestolen, is niet geweten.

Jacqueline Teunis overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Leopoldsburg - Jacqueline Teunis overledenGisteren is Jacqueline Teunis overleden, de weduwe van Xavier Vloemans. Zij was 74 jaar en afkomstig van Koersel. Begroeting:dinsdag (19.45-20.15 uur) in funerarium Hulsmans.

Nieuwe vennootschap: Eqment

Vrijdag 18 juni 2021
Stephanie Cael en Maarten Stinckens, beiden uit Heppen, hebben de besloten vennootschap Eqment opgericht met zetel Op 't Zand. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources, coaching en consulting.
Het kantoor BNP Paribas Fortis sluit eind augustus definitief zijn deuren in Leopoldsburg. De klanten moeten dan naar het kantoor in Hechtel.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Leopoldsburg - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!

Rosa Vanwetswinkel overleden

Donderdag 17 juni 2021
Leopoldsburg - Rosa Vanwetswinkel overledenDinsdag is in Peer Rosa Vanwetswinkel overleden, de weduwe van Eugène Vanotterdijk. Zij was 92 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de gemeentelijke begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Lilian Van Laeken overleden

Woensdag 16 juni 2021
Leopoldsburg - Lilian Van Laeken overledenGisteren is Lilian Van Laeken overleden, de echtgenote van Henri Spiessens. Zij was 89 jaar. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Leopoldsburg - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!

Nelly De Backer overleden

Dinsdag 15 juni 2021
Leopoldsburg - Nelly De Backer overledenGisteren is Nelly De Backer overleden, de partner van Rudi Agten. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Autopapieren gestolen

Dinsdag 15 juni 2021
Leopoldsburg - Autopapieren gestolenIn de Rubenslaan is ingebroken in en auto. De daders gingen er met de autodocumenten vandoor. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Leopoldsburg - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Dobbelstenen voor mentaal welzijnZoomJongeren hebben het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Praten over mentaal welzijn is niet altijd eenvoudig, daarom werkten de negen Vlaamse jeugdbewegingen, het JAC (jongerenaanbod van het CAW) en hogeschool UCLL een dobbelstenenspel uit. Met die dobbelstenen kunnen leiders van jeugdbewegingen – die door kinderen en jongeren vaak als een vertrouwenspersoon beschouwd worden – welzijnsthema’s bespreekbaar maken. Meer info via deze link.

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Leopoldsburg - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Leopoldsburg - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Sien Sels overleden

Zondag 13 juni 2021
Leopoldsburg - Sien Sels overledenGisteren is Sien Sels overleden, de echtgenote van Frans Croonenborghs. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in voornoemde aula.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Leopoldsburg - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Leopoldsburg - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Pol Janssens (100) overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Leopoldsburg - Pol Janssens (100)  overledenDonderdag is Pol Janssens overleden, de weduwnaar van Virginie Philipsen. Hij was 100 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Leopoldsburg - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Tarik en Sabiha Ulku, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap 27 Barbershop opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een barbershop, kapsalons, schoonheidssalon en massagesalon.

Arlette Breukers overleden

Vrijdag 11 juni 2021
Leopoldsburg - Arlette Breukers overledenVandaag is Arlette Breukers overleden, de echtgenote van Henri Scheveneels. Zij was 84 jaar. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Antoinette Smits overleden

Vrijdag 11 juni 2021
Leopoldsburg - Antoinette Smits overledenGisteren is in Leopoldsburg Antoinette Smits overleden, de weduwe van Rik Vanderstraeten. Zij was 78 jaar en afkomstig van Achel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Leopoldsburg - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Vrouw (31) gewond bij botsing

Donderdag 10 juni 2021
Een 31-jarige vrouw uit Leopoldsburg is vanochtend rond 3 uur gewond geraakt bij een ongeval in de Marcel Habetslaan in Genk. Daar reed een auto tegen een boom.

Nieuwe vennootschap: Smeets Mario

Donderdag 10 juni 2021
Mario Smeets uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Smeets Mario opgericht met zetel aan de Beverlostraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de vervaardiging van lichtreclames en verlichte aanwijzingsborden én de aanleg van leidingen voor het vervoer en de distributie van elektrische energie.
Leopoldsburg - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Leven met zwervende wolven

Zondag 6 juni 2021
Vandaag gelezen
"In gebieden met uitsluitend onbereikbare schapen en ander vee of grootschalige akkergebieden valt voor een wolf weinig te halen en deze gebieden zal hij daarom vaak snel weer verlaten. Dat is anders als de aanwezige schapen helemaal niet beschermd zijn - zulk gemakkelijk voedsel kan een zwervende wolf verleiden om te blijven. Zo bezien hebben we een wat langer verblijf van een zwervende wolf in een onwenselijk gebied zelf in de hand." (Naturetoday.com)
Leopoldsburg - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Leopoldsburg - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Gerard Janssens overleden

Donderdag 3 juni 2021
Leopoldsburg - Gerard Janssens overledenOp 22 mei overleed Gerard Janssens, de weduwnaar van Plientje Reynders. Hij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Leopoldsburg - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 
Leopoldsburg - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

Liliane Peeters overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Leopoldsburg - Liliane Peeters overledenIn Leopoldsburg is gisteren Liliane Peeters overleden, de weduwe van Rene Swiggers. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Monique Hulsmans overleden

Dinsdag 1 juni 2021
Gisteren is Monique Hulsmans overleden, de weduwe van Henri Vanbael. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Heppen.

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Leopoldsburg - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen