Het overige nieuws

Morgen voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Zak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Niet vergeten:
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken aan 3 euro per rol; 
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf morgen ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- vanaf morgen verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.

Vrouw (55) gewond bij botsing

Woensdag 31 maart 2021
Een 55-jarige vrouw Leopoldsburg is gisterenavond gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding tussen een vrachtwagen en een auto op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Oosthamsesteenweg in Beverlo. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Code geel in natuurgebied

Woensdag 31 maart 2021
De natuur begint droger te worden waardoor het risico op natuurbrand groter wordt. Het Agentschap Natuur en Bos kondigt daarom Code geel af in de natuurgebieden. Natuurbeheerders en brandweer zijn waakzaam. Als er een natuurbrand uitbreekt, rukt de brandweer uit op aangepaste sterkte. Het bemannen van de brandtorens is afhankelijk van de risico-evaluatie door Natuur en Bos en de brandweerdiensten. 
Weerbericht
Leopoldsburg - Nog even lente, daarna flink kouderDe volgende dagen wordt het een schril contrast met de temperaturen die we vandaag hebben; we gaan zowat de helft verliezen. Na de doortocht van een zwakke storing op donderdag, wordt het vanaf vrijdag gevoelig kouder. Er nestelt wel een hogedrukgebied nabij IJsland, waardoor het droog blijft. Na het weekend wordt het weerbeeld gestuurd door depressies en storingen en staat er koud, nat en guur weer op het programma. Eerst krijgen we echter nog prachtig lenteweer.
Vandaag is het (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de kust...

Woensdag 31 maart 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, aan de kust...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...Zoom(Cartoon: Fobie)
De politie Kempenland heeft tijdens het voorbije weekend bij een controle 13 flessen lachgas aangetroffen in een voertuig. De flessen zijn in beslag genomen.
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - ‘Tis allemaol gin hoarsnije’Het is een uitspraak die vaak in het dialect uit een volksmond komt en wil zeggen dat het leven niet altijd eenvoudig is. Je kan dat gezegde dan ook op heel veel verschillende dialectische manieren trachten te schrijven. Wat aangeeft dat leven nooit simpel is. Waar het echt om gaat is de boodschap . Dat de kappersschaar weer werkloos in het salon ligt. Waarom wordt dat beroep geviseerd? Daar gaat mijn haar rechtop van staan. Blijkbaar is het allemaal veel ingewikkelder dan haar snijden. Als men iedere bezoeker (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Huismussen tellen komend weekendZoomOok dit jaar organiseert Vogelbescherming Vlaanderen tijdens het verlengde paasweekend van 3, 4 en 5 april haar ‘Huismussentelweekend’. Daar doen wij graag aan mee, want als er opgewekte vogels in de tuin ronddartelen, dan zijn het wel huismussen. Hoe gaat dat tellen in zijn werk: ga 5 tot 10 minuten buiten staan, bij voorkeur in de ochtend. Tel hoeveel huismusmannetjes je gelijktijdig hoort en/of ziet tsjilpen. Ook als je geen mussen ziet of hoort, is dat belangrijke info. Vul vervolgens het (…) Het hele nieuwsbericht

Extra geld voor Digisprong

Dinsdag 30 maart 2021
De Vlaamse regering heeft extra geld vrijgemaakt om de digitalisering van het onderwijs in een hogere versnelling te brengen. Het ICT-budget voor alle Vlaamse scholen bedroeg voor de coronacrisis € 32 miljoen per jaar. Dat relatief lage bedrag maakt dat de ICT-infrastructuur in veel scholen verouderd is, dat digitale leermiddelen niet overal ingeburgerd zijn en dat veel leerlingen geen toegang hebben tot een ICT-toestel. In totaal investeert de Vlaamse Regering via het project Digisprong 375 miljoen in ICT-toestellen, ICT-opleidingen en ICT-coördinatoren.
Leopoldsburg - App vertelt in 18 talen alles over coronaZoomHet is niet voor iedereen gemakkelijk om alles over het coronavirus te begrijpen. Daarom ontwikkelde het agentschap Integratie & Inburgering nu ook een app Crisis Information Translated. Zo blijf je in realtime op de hoogte van de coronamaatregelen en de vaccinatiecampagne. De app is beschikbaar in 18 talen. Meer info via deze link.
Het is maar dat je 't weet
"Overvloedig gebruik van lachgas kan niet alleen het zenuwstelsel aantasten, maar leidt ook tot bloedstolsels met hartinfarcten en andere vaatafsluitingen als gevolg. In een ziekenhuis in Amsterdam hebben vijf twintigers het afgelopen jaar zware operaties moeten ondergaan. Van één patiënt moest een been worden geamputeerd."
(Gelezen in Het Parool)
Leopoldsburg - Ondertussen, langs het Suezkanaal...Zoom                                                                               (Cartoon: Fobie)

Amper bussen door staking

Maandag 29 maart 2021
Leopoldsburg - Amper bussen door stakingDe nationale vakbondsstaking zorgt voor veel hinder bij De Lijn. In Limburg rijdt gemiddeld slechts 1 bus op 10. Wie vandaag de bus moet nemen, controleert best eerst de website van De Lijn.
Leopoldsburg - Zomeruurregeling in het recyclageparkVanaf dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Die geldt tot en met zaterdag 30 oktober. Nieuw is dat het park op dinsdag in plaats van op donderdag tot 18u geopend is. Op de andere werkdagen sluit het park om 17u, op zaterdag om 16u. 's Maandags is het recyclagepark gesloten.

Een uur minder slapen

Zaterdag 27 maart 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Een uur minder slapenDaar is het zomeruur weer. Komende nacht kunt u daardoor één uur minder lang slapen. Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...
Leopoldsburg - Fobie's coronacartoons geëxposeerdZoomNog tot 31 mei is in de gemeentelijke bibliotheek aan de Norbertinessenlaan in Pelt een tentoonstelling van cartoons van onze huiscartoonist Fobie te zien. Het gaat om cartoons die in het eerste jaar van de coronatijd werden getekend. Ze verschenen op de Internetgazet, maar ook op Instagram of Linked.in. Je kan de cartoons zien in de originele setting, en dat is toch nog anders dan de weergave op bijvoorbeeld de Internetgazet. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bib, mits inachtname van de coronamaatregelen. Dat betekent: van dinsdag tot vrijdag tussen 14 en 19u, en op zaterdag van 9 tot 12u. Een bezoek waard!

Paul Landrieu overleden

Vrijdag 26 maart 2021
Leopoldsburg - Paul Landrieu overledenGisteren is Paul Landrieu overleden, de weduwnaar van Yvonne Beyns. Hij was 99 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling vinden in intieme kring plaats.

En maar reserveren...

Vrijdag 26 maart 2021
Leopoldsburg - En maar reserveren...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vakbonden roepen op tot staking

Vrijdag 26 maart 2021
Leopoldsburg - Vakbonden roepen op tot stakingZoomMaandag 29 maart is er door de vakbonden opgeroepen om te staken. Het ABVV en het ACV willen een interprofessioneel akkoord (IPA) voor 2021 en 2022. Dit akkoord moet de vier miljoen werknemers ten goede komen. "Jammer genoeg wijzen de werkgevers elke mogelijkheid af om loonsverhogingen van meer dan 0,4% toe te laten. Zo wordt een constructieve dialoog onmogelijk. De werkgevers verschuilen zich achter de coronacrisis, wanneer ze zeggen dat de ondernemingen geen liquide middelen meer hebben. Veel (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 'Nu staken, zal onze welvaart kraken'ZoomVoka – Kamer van Koophandel Limburg roept op om niet deel te nemen aan de staking van aanstaande maandag. “We roepen iedereen op tot redelijkheid en vragen werknemers om niet te staken op maandag 29 maart, exact de dag waarop we met ons land een derde lockdown ingaan. Dit is echt onbegrijpelijk en onverantwoord. Een staking zal opnieuw zwaar aankomen bij alle ondernemingen die het nu al een jaar bijzonder moeilijk hebben. Iedereen voelt aan dat dit het slechtst denkbare moment is om onze economie nog een extra klap te geven. En ook onze internationale concurrentiepositie en reputatie zullen lijden onder een staking”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Nieuwe vennootschap: ComRob

Donderdag 25 maart 2021
Robin Cominotto uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap ComRob opgericht met zetel aan de Virginia Tummersstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer IT Consultancy, algemene bouwwerken, tuin- en terrasaanleg.

Nóg twee weken...

Donderdag 25 maart 2021
Leopoldsburg - Nóg twee weken...Het heeft er de schijn van dat er momenteel meer mensen onder de 65 jaar gevaccineerd zijn dan 65-plussers. Om van de heel oude inwoners maar te zwijgen... Zo blijken nog altijd veel 90-plussers nog niet ingeënt te zijn tegen Covid-19. Volgens het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft dat te maken met "een technisch probleem" en wordt er op Vlaams niveau hard gewerkt om die fout op te lossen. Uiterlijk binnen twee weken zou iedereen uit die groep een uitnodiging moeten krijgen. 

Regering last een paaspauze in

Donderdag 25 maart 2021
Leopoldsburg - Regering last een paaspauze inZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Twee arrestaties tijdens verkeerscontrolesTijdens een controleactie heeft de lokale politie Kempenland gisteren een man gearresteerd nadat bij een huiszoeking in zijn woning 85 gram speed was gevonden en inbeslaggenomen. De man was tijdens een verkeerscontrole tegengehouden en daarbij was eveneens een hoeveelheid speed aan het licht gekomen.
De politie arresteerde ook een andere man, die geseind stond voor arrestatie en verhoor.
De controleactie vond gespreid over het hele grondgebied van de politiezone plaats. Eén rijbewijs werd (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Opgepast voor valse vaccinatie-uitnodigingenZoomCybercriminelen grijpen elke actualiteit aan om de internetgebruiker in de val te lokken. Het was dan ook te verwachten dat er vroeg of laat valse uitnodigingen voor vaccinaties de ronde zouden doen. Safeonweb ontving al enkele meldingen van frauduleuze uitnodigingen, dus wees aandachtig als je een uitnodiging krijgt voor je vaccinatie.
Je wordt uitgenodigd door de Vlaamse overheid. Je krijgt in geen geval een uitnodiging van je gemeente, of van één van de merken van de vaccins (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Nu ook hoofdkapjes in het onderwijsZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Migeno

Woensdag 24 maart 2021
Mike en Gerry Noukens, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Migeno opgericht met zetel aan de Karel Pinxtenlaan in Pelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de fabricatie van houten meubelen, keukeninrichting en het plaatsen van tussenwanden.

Corona: de nieuwe maatregelen

Woensdag 24 maart 2021
Leopoldsburg - Corona: de nieuwe maatregelenWat heeft het Overlegcomité met de vier regeringen vandaag beslist inzake nieuwe maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus? Een heleboel. Lees even mee bij VRT Nieuws.

Recyclagepark blijft open

Woensdag 24 maart 2021
Leopoldsburg - Recyclagepark blijft openGrote drukte op de recyclageparken vandaag. Limburg.net wijt dat aan een combinatie van factoren: enerzijds de invoering van de nieuwe blauwe zak waardoor bezoekers nog zachte plastics gratis willen brengen maar vooral ook de vrees voor een sluiting van de parken.
De recyclageparken van Limburg.net behoren tot de essentiële dienstverlening en zullen dus voorlopig en volgens de huidige maatregelen niet sluiten, zegt Limburg.net. Daarnaast zal er ook niet gewerkt worden met een afsprakensysteem. De huidige maatregelen (beperken van het aantal bezoekers, mondmaskers, afstand houden,…) zorgen voor een veilige situatie op de recyclageparken. Mensen plannen best hun bezoek op basis van de druktebarometer op deze website. Daar kunnen ze voor elk recyclagepark de drukte raadplegen en daarmee rekening houden. 
Leopoldsburg - Weg naar herstel traag, staking onverantwoordZoomDe conjunctuurbarometer van ondernemersvereniging Voka – Kamer van Koophandel Limburg voorspelt de komende zes maanden een lichte vooruitgang in de Limburgse economie, maar het herstel verloopt allesbehalve snel. De weg naar een pre-coronatijdperk lijkt nog ver weg. Een lichtpuntje is wel dat het aantal starters opnieuw toeneemt. 
De staking van 29 maart wordt door VOKA "waanzinnig" genoemd. 
“Daarom hebben we een online pamflet gelanceerd met 5 redenen om niet te (…) Het hele nieuwsbericht

Lente in zicht

Woensdag 24 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Lente in zichtHet gaat de goede kant op met de temperaturen. Woensdag wordt het al wat warmer bij 14 graden en na een dipje op zaterdag, wordt het vanaf zondag lenteachtig bij maxima rond 15 graden. Volgende week dinsdag en woensdag komt zelfs 20 graden in het bereik. Op de korte termijn moeten we echter enkele storingen verwerken.
Vandaag zijn er brede opklaringen in de ochtend, waarbij de zon al vlug van de partij is. Het is wel vrij fris bij een graad of vier, maar de zon duwt het kwik al vlug de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Petitie 'Red Limburg' tegen opsplitsing in regio'sZoomEen vijftigtal organisaties uit Limburg is een petitie gestart om Limburg te behouden als één regio. Zoals bekend wil minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) Vlaanderen indelen in 17 referenteiregio's. Limburg zou dan opgesplitst worden in drie regio's. En dat is niet naar de zin van het Limburgse middenveld. Zo staat de drie werkgeversorganisaties (Voka, VKW en Unizo), de drie vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB), de Boerenbond, de Confederatie Bouw, de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Aandacht voor 'vergeten' groepenZoomMet de Dag van de Zorg vroeg het bisdom Hasselt om ook aandacht te hebben voor ‘vergeten’ groepen. In aanloop naar de Dag van de Zorg kregen de mensen van de zorg een week lang (van 15 tot en met 21 maart) alle aandacht die ze verdienen. Het vicariaat diaconie zette alle professionele zorgverleners, maar ook de vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker met de campagne “ik hou van u”. Zij deden dat door te informeren en te verbinden. Terecht ging heel wat aandacht naar de mensen van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Je fiets registreren is nooit slechtZoomDe vijf Vlaamse provincies slaan de handen in elkaar om gevonden fietsen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. Zij werken hiervoor samen met Bikebank, die het registratieplatform aanbiedt.
Op de website gevondenfietsen.be vind je niet alleen je teruggevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook je eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken een fietseigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning (…) Het hele nieuwsbericht

De bijbedoeling van de NMBS

Maandag 22 maart 2021
Leopoldsburg - De bijbedoeling van de NMBSZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hond aan de leiband houden...

Maandag 22 maart 2021
Leopoldsburg - Hond aan de leiband houden...ZoomHet broedseizoen komt er aan. Veel vogels maken hun nest op de grond, jonge dieren blijven in het gras liggen,... Loslopende honden kunnen veel ellende berokkenen als ze zoiets opmerken. Hou je hond dus aan de leiband en blijf tijdens het wandelen op het wandelpad... 

'Dag van de zorg' vandaag

Zondag 21 maart 2021
Leopoldsburg - 'Dag van de zorg' vandaagZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Brigitte Belmans overleden

Zondag 21 maart 2021
Leopoldsburg - Brigitte Belmans overledenGisteren is Brigitte Belmans overleden, de echtgenote van Stephan Christiaens. Zij was 49 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.

Rosette Vanlaer overleden

Zondag 21 maart 2021
Leopoldsburg - Rosette Vanlaer overledenGisteren is Rosette Vanlaer overleden, de echtgenote van Roger Pernet. Zij was 83 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Korspel-Beverlo vinden in intieme kring plaats.

Daar is de lente!

Zaterdag 20 maart 2021
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Daar is de lente!ZoomBart Liesenborgs kon vandaag deze gehakkelde aurelia, genietend van de zon, spotten in zijn tuin. Een voorbode van de lente die morgen begint?

Een beetje zachter

Zaterdag 20 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Een beetje zachterOnder invloed van een hogedrukgebied nabij Ierland staat er droog weer op het programma. Het hoog verliest tijdelijk aan kracht, waardoor een zwakke storing over onze streken kan doordringen. De wolken nemen daarbij toe, de kans op neerslag blijft echter beperkt. Na het weekend domineert het hogedrukgebied opnieuw, maar met een luchtstroming van over zee zijn er steeds veel wolken.
Vandaag is het licht bewolkt of helder in de ochtend, maar ook erg koud bij algemene vriestemperaturen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Jah-Ell

Zaterdag 20 maart 2021
Treesia en Jhisika Kodjo, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Jah-Ell opgericht met zetel aan de Generaal de Krahéstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer haarverzorging, kleinhandel in verzorgingsproducten, manicure en pedicure.
Leopoldsburg - Gemiddelde leeftijd sterk gestegenZoomDe gemiddelde leeftijd van de Limburgse bevolking is tussen 1990 en 2020 veel sterker gestegen dan in heel Vlaanderen: van 34,9 jaar naar 43,0 jaar. In 1990 hinkte Limburg ongeveer drie leeftijdsjaren achterop vergeleken met de vier andere Vlaamse provincies. De gemiddelde leeftijd ging dan gestaag omhoog en sinds 2015 is die in Limburg hoger dan in heel Vlaanderen. Alleen West-Vlaanderen scoort nog hoger.
In 2020 is de gemiddelde leeftijd in Limburg 43,0 jaar, in heel Vlaanderen 42,3 jaar en in (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Verkoop duurzame auto's verdubbeldZoomIn 2020 werden in Limburg 5.817 nieuwe hybride en elektrische auto’s ingeschreven, meer dan een verdubbeling t.o.v. 2019. “Het groter wordende aanbod aan duurzame wagens weet nu ook de consument duidelijk te overtuigen van een milieubewuste keuze. Maar om van een echte duurzame mobiliteit te kunnen spreken, hebben we nog een hele weg af te leggen”, aldus gedeputeerde van Economie en voorzitter POM Limburg Tom Vandeput. Net als vele andere sectoren kende ook de autoverkoop een moeilijk (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondernemers blijven geloven in toekomstZoomDe Limburgse ondernemers kijken de toekomst voorzichtig positief tegemoet. Dat blijkt uit de meest recente enquête van Voka – KvK Limburg. De verwachte omzetverliezen dalen lichtjes, de toekomstige tewerkstelling houdt stand en de investeringsbereidheid blijft enorm. “Er is licht aan het einde van de tunnel, maar we moeten erover waken dat dit licht geen andere, aanstormende trein is”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
“Ondernemers (…) Het hele nieuwsbericht

Fernand Wouters overleden

Vrijdag 19 maart 2021
Leopoldsburg - Fernand Wouters overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Fernand Wouters overleden, de echtgenoot van Hilde Machiels. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Doe jij mee met de Lenteschoonmaak?ZoomVan zaterdag 20 maart tot en met zaterdag 3 april organiseert Mooimakers een campagne om de buurt extra proper te maken. De strijd aangaan tegen zwerfvuil hoeft niet veel tijd of moeite te kosten. Dat kan bijvoorbeeld via ploggen of plandelen. Wil jij ook meehelpen? Schrijf je dan in via deze link.
Leopoldsburg - Voorstellen gevraagd rond waterbesparingZoomAanhoudende droogte heeft desastreuze gevolgen voor alles en iedereen, de agrarische sector inbegrepen. Vanuit het provinciebestuur werd eind vorig jaar het Droogte Innovatie Fonds (DIF) opgericht. De focus binnen de projecten van het DIF ligt op samenwerking rond waterbesparende maatregelen, efficiënter waterverbruik en innovatieve ondersteunende systemen.
“De twee eerste projecten werden vorige maand door de deputatie goedgekeurd. Het bestuur voorziet 5 jaar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: V&V

Donderdag 18 maart 2021
Veselin en Vladimir Chavdarov, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap V&V opgericht met zetel aan de Maarschalk Fochstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken en restaureren van gebouwen, groot- en kleinhandel in dranken en de uitbating van een drankgelegenheid.

Paula Goens overleden

Donderdag 18 maart 2021
Leopoldsburg - Paula Goens overledenGisteren is Paula Goens overleden, de weduwe van Jules Adriaens. Zij was 90 jaar. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Heppen vinden in intieme kring plaats.
Leopoldsburg - Minder ongevallen door wildwaarschuwingZoomHet aantal ongevallen met wild op de Kamperbaan tussen Hechtel en Leopoldsburg is met twee derde gedaald. Dat is te danken aan de installatie van wildrasters met twee doorgangen en een wildwaarschuwingssysteem. Dat blijkt uit een analyse van de Vlaamse overheid. Het systeem zal nu in Oudsbergen en later ook in Lommel geïnstalleerd worden.
Uit onderzoek is nu gebleken dat het aantal ongevallen met wild er met tweederde daalde, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. In 2018 (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan de grens...

Donderdag 18 maart 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, aan de grens...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Mondmaskerplicht in 5de en 6de leerjaarDe coronacijfers gaan opnieuw de slechte kant uit. In de voorbije maanden bleek keer op keer dat een stijging binnen de brede samenleving ook zorgt voor een stijging binnen de scholen, die de trend altijd met enige vertraging volgen. Dat is slecht nieuws, omdat het Vlaams onderwijsveld wil dat álle scholieren na de Paasvakantie opnieuw voltijds op een veilige manier naar school kunnen. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.
Het Vlaams onderwijsveld neemt daarom nu extra maatregelen (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in het Natuurhulpcentrum...Zoom                                                                          (Cartoion: Fobie)
Leopoldsburg - 1.217 dak- of thuislozen in LimburgZoomIn de nacht van 29 op 30 oktober werden 932 personen geteld die dak- of thuisloos zijn en in de provincie Limburg verblijven. Er werden ook 285 minderjarige kinderen geteld die dezelfde precaire verblijfplaats hebben als hun ouder(s). In totaal werden er toen dus 1.217 dak- of thuisloze volwassenen en kinderen in Limburg geteld. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Koning Boudewijnstichting waarvan de resultaten vandaag zijn bekendgemaakt. De dak- en thuislozen verbleven het vaakst bij familie en vrienden (34,5 procent), in opvang en tijdelijk verblijf (21,1 procent) of in een instelling (17 procent).

Wolven waren ook in Stramproy

Woensdag 17 maart 2021
Op 27 januari van dit jaar hebben wolven een schaap gedood in de Nederlandse gemeente Stramproy, buurgemeente van Bree en Kinrooi. Onderzoek bracht de genetische handtekening van het Belgisch-Limburgse wolvenroedel aan het licht, meldt Jan Loos van "Welkom Wolf". Het staat vast dat wolf August betrokken was, samen met een tweede wolf waarvan de volledige identiteit niet achterhaald kon worden, maar uiteraard gaat de verdenking dan uitsluitend naar een ander lid van het Vlaamse wolvenroedel.
Het was (…) Het hele nieuwsbericht

Laat het gras groeien tot 1 mei

Woensdag 17 maart 2021
Leopoldsburg - Laat het gras groeien tot 1 meiZoomByeByeGrass viert dit jaar zijn derde verjaardag en roept iedereen op om het gazon tot 1 mei te laten groeien. Hoe minder we het gazon maaien, hoe minder water we moeten geven, hoe meer vlinders en bijen we aantrekken en hoe meer CO2 we opslaan. Door een beetje luier te zijn redden we de planeet, onze portemonnee en onze vrije tijd. 
“Een gemillimeterd gazon is niet meer dan een groene woestijn. Het is het meest onnatuurlijke wat er is. Dankzij jarenlange propaganda van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Op donderdag 1 april voert Limburg.net de Nieuwe Blauwe Afvalzak in. Vanaf dan kan je naast PMD ook gemengde zachte plastics zoals botervlootjes en folies in de blauwe zak aanbieden. Die nieuwe blauwe afvalzak wordt gewoon aan huis opgehaald zoals de 'oude' blauwe zak.
Verder onthouden:
- je 'oude' blauwe zakken blijven nog geldig tot 31 december 2021;
- in je 'oude' blauwe zakken mag je vanaf 1 april ook de gemengde zachte plastics aanbieden;
- de nieuwe blauwe zak is verkrijgbaar bij dezelfde verkooppunten als de 'oude' blauwe zakken;
- de kostprijs blijft dezelfde: 3€ per rol;
- vanaf 1 april verdwijnt de container voor gemengde zachte plastics op het recyclagepark. Als je zachte plastics naar het recyclagepark wil brengen, moeten die in de blauwe zak zitten.
Nieuwe blauwe afvalzak bij Limburg.net
Zoom

Werken op E314 richting Limburg

Dinsdag 16 maart 2021
Leopoldsburg - Werken op E314 richting LimburgHet Agentschap Wegen en Verkeer is deze week gestart met de eerste ingrepen in een groot vernieuwingsproject op de E314. Het gaat meer bepaald over het elf km lange stuk weg tussen het viaduct van Wilsele en het op- en afrittencomplex van Aarschot. "Met deze investering van 32,8 miljoen euro maken we een cruciaal stuk van de E314 klaar voor de toekomst. Het wegdek krijgt in de twee rijrichtingen een grondige onderhoudsbeurt, we plaatsen portieken met rijstrooksignalisatie en last but not least: vanaf september 2021 krijgt de pendelaar een spitsstrook voor een vlottere avondspits richting Limburg", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Terug wat kouder

Dinsdag 16 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Terug wat kouderEen hogedrukgebied bouwt op van de Atlantische Oceaan richting Ierland. Hierdoor komt er bij ons een koude noordwestelijke en later noordoostelijke luchtstroming te staan. Aanvankelijk worden er veel wolken naar onze streken gestuurd en een storing zorgt voor enige tijd regen. Vanaf het einde van de week kan de zon meer doorbreken en blijft het droog. Met de aanvoer van koude lucht presteert het kwik echter ondermaats en tijdens de nacht is er kans op vorst.
Vandaag komt er een storing vanuit het (…) Het hele nieuwsbericht

Televisie met centrale rol

Maandag 15 maart 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Televisie met centrale rolDe televisie staat al decennia lang in het middelpunt van ons huiselijk vertier. Het afgelopen coronajaar is de kijkkast nog nadrukkelijker in euh... beeld gekomen als ontspannend reddingsmiddel. Nooit hebben zo veel mensen zo lang voor de buis gezeten. Amusementsprogramma’s, de coronarealiteit, sportwedstrijden, alle genres konden rekenen op extra kijkbelangstelling. Supporters langs de weg in wielerwedstrijden, voetbalfans in het stadion, zaalsportaanhangers, allemaal waren ze noodgedwongen afwezig en wat (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf rijbewijzen ingetrokken

Maandag 15 maart 2021
Leopoldsburg - Vijf rijbewijzen ingetrokkenHet voorbije weekend controleerden de ploegen van politiezone Kempenland 400 voertuigen tijdens twee verkeersacties binnen de zone. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken; de betrokken bestuurders reden onder invloed van alcohol of verdovende middelen. Eén niet-verzekerd voertuig werd inbeslaggenomen. Vijf voertuigen waren niet in orde met de technische voorschriften. Zeven inzittenden kregen een onmiddellijke inning voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Verder werden er enkele PV's opgesteld voor inbreuken inzake het rijbewijs, het negeren van de bevelen of onaangepast rijgedrag.

Wisselvallig weertje

Zaterdag 13 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weertjeAan de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Frankrijk, wordt in een noordwestelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. Buien kunnen hierbij gemakkelijk ontstaan. De volgende dagen verplaatst de kern van het hoog zich naar Engeland. In de tweede helft van de week wordt de buienkans gevoelig kleiner, maar het wordt iets kouder.
Vandaag kende de dag een onstuimig begin met hevige regenvlagen en zware windstoten. Er vallen nog (…) Het hele nieuwsbericht

'Limburg blijft Limburg'

Vrijdag 12 maart 2021
Leopoldsburg - 'Limburg blijft Limburg'ZoomDe Vlaamse regering heeft vandaag de startnota goedgekeurd met 17 afgebakende regio’s voor Vlaanderen. Met in de startnota één supra regio voor Limburg en daarbinnen drie regio’s. De indeling van deze regio’s is niet gefinaliseerd. De gouverneur krijgt de opdracht zijn oefening voor Limburg te hernemen om samen met onze lokale besturen te kijken naar een logische oefening op maat van Limburg. Hij heeft de opdracht gekregen om voor het paasreces een oefening te (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - 'Vaccinatie kan rood plekje veroorzaken'Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wind blaast muur om

Donderdag 11 maart 2021
In de Generaal de Krahéstraat heeft de hevige wind een muur omgeblazen. De brokstukken kwamen op een kippenhok terecht. De kippen bleven ongedeerd. Er is wel schade aan het hok.

KMI: code geel

Donderdag 11 maart 2021
Leopoldsburg - KMI: code geelHet KMI waarschuwt met code geel voor wind. "Vanochtend neemt de zuidwestenwind in kracht toe in het hele land met een piek op het einde van de voormiddag en het begin van de namiddag. Op dat moment kunnen de rukwinden oplopen tot 80 of zelfs 90 km/h in het centrum van het land en tot 100 km/h (of plaatselijk nog wat meer) aan de kust. In het oosten en het zuiden van het land verwachten we rukwinden tussen 70 en 80 km/h. Op het einde van de namiddag en avond, neemt de wind geleidelijk af met dan nog rukwinden tot 60 of plaatselijk 70 km/h", zegt het KMI.

Auto belandt in kanaal

Woensdag 10 maart 2021
Leopoldsburg - Auto belandt in kanaalVanavond is een auto in het Kanaal van Beverlo gebold terwijl de eigenaar een praatje maakte met een visser. De brandweer heeft het hondje van de eigenaar uit de wagen bevrijd.

Antonius Silkens overleden

Woensdag 10 maart 2021
Leopoldsburg - Antonius Silkens overledenVandaag is Antonius Silkens overleden, de echtgenoot van Jacqueline Vliegen. Hij was 91 jaar en voormalig hoofd van de B.O.B. Rijkswacht Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Tom Rutten (31) uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Rutten Invest opgericht met zetel aan de Henri Van Gompelstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend vermogen en roerend patrimonium.

'Staking is onverantwoord'

Woensdag 10 maart 2021
Leopoldsburg - 'Staking is onverantwoord'De intenties van het ACV en het ABVV om op maandag 29 maart een algemene staking te organiseren, zijn lichtzinnig, niet uit te leggen en onverantwoord, dat zegt VOKA. "Een stakingsdag kost onze economie honderden miljoenen en zal onze voorzichtig begonnen relance in de kiem smoren. Daarenboven is dit nefast voor onze internationale reputatie", veroordeelt Voka - Kamer van Koophandel Limburg de stakingsplannen met klem. “We staan vandaag op een kantelpunt. Een zetje naar de verkeerde kant zal (…) Het hele nieuwsbericht
Nick Aerts uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Aerts Investments opgericht met zetel aan de Caimolaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer van onroerend vermogen en het oprichten en laten oprichten van gebouwen.

Marie-Jeanne Veraghtert overleden

Woensdag 10 maart 2021
Leopoldsburg - Marie-Jeanne Veraghtert overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Marie-Jeanne Veraghtert in Mol overleden. Zij was 70 jaar en de echtgenote van Robert Vennekens. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Regen en wind

Woensdag 10 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en windOmvangrijke depressionaire gebieden over de nabije Atlantische Oceaan zijn weerbepalend voor de korte zowel als de lange termijn. Er komt een forse weersverandering met veel wind en geregeld regen of buien. Het ziet er zelfs naar uit dat er ook een aantal maartse buien gaan vallen. Alvast tot halfweg volgende week houdt het wisselvallig en winderige weer aan. De meeste wind wordt echter op donderdag verwacht!
Vandaag is het droog in de ochtend met kans op lokaal grondvorst. Er zijn enkele (…) Het hele nieuwsbericht

De visie van Fobie...

Maandag 8 maart 2021
Leopoldsburg - De visie van Fobie...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Wie wil ecologisch tuinieren?

Maandag 8 maart 2021
De samentuin De Craenhofkens is voor elke natuur- en moestuinliefhebber een inspiratiebron. Binnen het domein van 70 are bevinden zich 30 individuele tuintjes van elk 1 are en gemeenschappelijke zones. In de tuin staan respect voor de natuur, ecologisch teelten en sociale samenhang en groepsdynamiek centraal. Voor het tuinseizoen 2021 zijn er nog vrijstaande percelen. Indien je interesse hebt om deel uit te maken van deze ecologische samentuin, contacteer dan zo vlug mogelijk de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, op het voetbalveld...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Vlaamse overheid is bezig met de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat tussen de Antwerpse haven tot aan de grens met Nederland (Geleen) en verder door tot in het Ruhrgebied.
Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd.
Het plan ligt op het grondgebied van 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. De startnota is nog tot en (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Bosmans overleden

Zaterdag 6 maart 2021
Leopoldsburg - Frans Bosmans overledenIn Koersel is de uit Heppen afkomstige Frans Bosmans overleden, de echtgenoot van Victorine Vanmeert. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Fietser (55) gewond bij aanrijdingVanmorgen is een 55-jarige fietser uit de gemeente gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Koud maar veel zon

Vrijdag 5 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud maar veel zonAnticylonale condities domineren in het weekend het weerbeeld in onze streken. De zon presteert overuren, maar er wordt koude lucht aangevoerd, waarbij de maxima ondermaats zijn. Tijdens de nacht vriest het algemeen. De volgende dagen verliest het hogedrukgebied zijn kracht en halfweg de week kunnen Atlantische storingen over onze streken doordringen met veel regen en wind.
Vandaag is het flink zonnig met nauwelijks wolken, maar het is niet al te warm. Na een koude ochtend met hier en (…) Het hele nieuwsbericht

Coronakorting. Of niet?

Vrijdag 5 maart 2021
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Coronakorting. Of niet?Al tijdens de eerste coronagolf waren er nogal wat huurders van handelspanden die het niet billijk vonden dat zij de volledige huur moesten betalen. Zo was er een ondernemer uit Noord-Limburg die in mei en juni 2020 maar de helft van de huur betaalde. Hij wees er de vrederechter van Bree op dat de drastische coronamaatregelen leidden tot stopzetting en sluiting van zijn handelszaak. Mogelijk zelfs tot het tenietgaan van het handelspand. Elke bedachtzame huurbaas zou trouwens tijdelijk een korting op de huur (…) Het hele nieuwsbericht

De impact van de coronacrisis

Vrijdag 5 maart 2021
Leopoldsburg - De impact van de coronacrisisZoomDe COVID-19 pandemie heeft al geruime tijd een drastische impact op ons dagelijks leven. Om in kaart te brengen wat deze periode van onzekerheid en social distancing met ons doet, voeren de Vakgroep Communicatiewetenschappen en de Vakgroep Criminologie aan de Universiteit Gent een onderzoek uit naar de impact van de coronacrisis (en maatregelen) op ons welzijn en onze relaties. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen zij nieuwe en waardevolle inzichten bieden voor wetenschap, beleid en (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Versterking voor K ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vier nieuwe spelers aangetrokken: Robin Vanrusseveldt (Ham United), Kenneth Kenens en Stef Pluymers (FC Helson) en Saverio Adenie (Robin Hood Suriname).

De visie van Fobie

Donderdag 4 maart 2021
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Toerisme lente 2021

Woensdag 3 maart 2021
Leopoldsburg - Toerisme lente 2021Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Wasbergh

Woensdag 3 maart 2021
Wouter Vandebergh en Miche Wassink, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Wasbergh opgericht met zetel aan de Schoolstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de ontwikkeling van software en websites en het uitoefenen van het beroep van ingenieur in al zijn facetten.

Beamer gestolen in school

Dinsdag 2 maart 2021
Leopoldsburg - Beamer gestolen in schoolIn een school aan de Diestersteenweg is ingebroken. De daders maakten er een beamer buit. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten.

Weersverandering

Dinsdag 2 maart 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - WeersveranderingAan het rustige en zonnige weer komt een einde. Een storing schuift over onze streken met wat regen en nadien volgt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden. De volgende dagen bouwt opnieuw een hogedrukgebied op. De kern bevindt zich ten noorden van ons, waardoor er lucht van polaire oorsprong wordt aangevoerd. Het weekend verloopt droog, maar koud. Na het weekend nemen de neerslagkansen sterk toe.
Vandaag is het uitermate zonnig in de namiddag en er komen nauwelijks wolken voor. Met (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Hendriks overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Gerard Hendriks overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Gerard Hendriks overleden, de echtgenoot van Mariette Wils. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Betsy Roels overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Betsy Roels overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Betsy Roels overleden, de echtgenote van Eddy Schraeyen. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Fons Geerinckx overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Fons Geerinckx overledenVrijdag is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Engsbergen woonachtige Fons Geerinckx overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Janssen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Michel Schepkens overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Michel Schepkens overledenVandaag is de in Beverlo woonachtige en uit Heppen afkomstige Michel Schepkens overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Jos Jans overleden

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - Jos Jans overledenZaterdag is de in Tervant woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Jos Jans overleden, de echtgenoot van Julienne Renders. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

'Vervoer op maat' goedgekeurd

Maandag 1 maart 2021
Leopoldsburg - 'Vervoer op maat' goedgekeurdZoomDe Limburgse vervoerregioraad keurde vandaag de verdere concretisering van het Vervoer op maat unaniem goed. Daarmee werd een belangrijke stap gezet om het nieuwe OV-systeem vanaf 1 januari 2022 te operationaliseren.
Limburg wordt om praktische redenen ingedeeld in 6 flexregio’sIn deze regio’s wordt het flexvervoer georganiseerd. Het flexvervoer dient om Limburgers die in de spreekwoordelijke witte vlekken wonen snel, comfortabel en flexibel te vervoeren naar (…) Het hele nieuwsbericht

Corona-Bevrijdingsdag

Maandag 1 maart 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Corona-BevrijdingsdagHier zit ik dan wel fris gekapt maar voor mij staat nog steeds niets fris getapt. De maand maart is al dood en begraven nog voor ze begonnen is als het om openbare gezelligheid gaat. De horeca zal nog niet mogen openen. Wordt het 1 april? Dat zou de status van deze datum voor eeuwig veranderen. Geen aprilgrappen meer om ons beet te nemen of ons te verkneukelen. Als 1 april echt het keerpunt wordt, dan zal die dag voor eeuwig als een feestdag gelden. Ik roep die datum uit tot Corona-Bevrijdingsdag. Dat moet een (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen