Het overige nieuws

Swa Gombeer overleden

Dinsdag 30 november 2021
Leopoldsburg - Swa Gombeer overledenZondag is Swa Gombeer overleden, de echtgenoot van Rozette Boudry. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Victoria Patsopoulou overleden

Dinsdag 30 november 2021
Leopoldsburg - Victoria Patsopoulou overledenOp 26 november is Victoria Patsopoulou overleden, de echtgenote van Michail Alexandropoulos. Zij was 86 jaar. De afscheidsviering in de parochiekerk van de Heilige Nektarios in Beringen zal in intieme kring plaatsvinden, gevolgd door de teraardebestelling in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Meer subsidies voor anti-wolf-omheiningenZoomOp initiatief van Vlaams minister Zuhal Demir heeft de Vlaamse regering vrijdag besloten de nieuwe steunmaatregelen voor wolfwerende ingrepen retroactief tot 16 juli 2021 mogelijk te maken. Het gaat  om uitgebreide subsidieregels voor niet-professionele veehouders.  

Als we maar gezond zijn

Zondag 28 november 2021
Leopoldsburg - Als we maar gezond zijnZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Expo over migratiegeschiedenis

Zondag 28 november 2021
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Expo over migratiegeschiedenisZoomIn de kerk van Lindeman (Heusden-Zolder) is gisteren een tentoonstelling geopend rond '75 jaar multiculturele migratie van mijnwerkers in Limburg'. Het gaat om een organisatie van Feniks vzw. De bezoeker ziet hoe vanaf de Tweede Wereldoorlog de komst van Polen, Italianen, Grieken en Turken op gang kwam. De ommekeer was de mijnramp van Marcinelle in 1956, door de gebrekkige veiligheid die daarbij aan het licht kwam, was de Italiaanse overheid niet meer gemotiveerd om (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Daar is de omikron-variant van het coronavirusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Politie waarschuwt voor valse bankbiljettenEr zijn momenteel valse bankbiljetten van 50 euro in omloop, waarschuwt de lokale politie van Lommel. In Lommel zijn ze al opgedoken: de afgelopen dagen werd er al op vier plaatsen mee betaald. "Doe best een extra controle op deze biljetten," aldus de waarschuwing.

KFC Hechtel klopt K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 27 november 2021
Leopoldsburg - KFC Hechtel klopt K. ESK LeopoldsburgKFC Hechtel blijft ook na 12 speeldagen leider in 2de Provinciale. Het ging vanavond winnen bij K. ESK Leopoldsburg met 1-2. Bij de rust leidde de thuisploeg met 1-0. Maar na rust wisten de Duinenjongens de overwinning nog binnen te halen via Gijs Hendriks en Leander Vranken. Hechtel heeft na 12 speeldagen 30 punten. Woensdag spelen ze de inhaalwedstrijd tegen Halen.

Hij sprak haar aan...

Zaterdag 27 november 2021
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Hij sprak haar aan...ZoomEdith Oeyen en Lambert zorgen elke zaterdag voor de gekleurde woorden van de week.
Partnerbijdrage
Leopoldsburg - Onze tips voor een gietvloer in jouw huisZoomBen je op zoek naar een andere vloer die je in huis wilt plaatsen en wil je af van de houten vloer of van vloerbedekking? Kies dan voor een prachtige gietvloer die je door een specialist in de buurt van Limburg laat gieten. Het is een investering en het kost tijd om de vloer te laten gieten, maar dan is het resultaat er ook naar. Ontdek in deze blog in welke ruimten in huis de gietvloer erg geschikt is en hoe die zorgt voor eenheid en rust in je (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vijvergebied Geneberg hervormd tot natuurZoomDe gemeente Ham, Natuurpunt en Regionaal Landschap Lage Kempen vzw herstelden dit jaar met financiële ondersteuning van de Provincie Limburg twee vijvers in de Vijverstraat in Ham, net op de grens met Beverlo aan de rivier Grote Laak. De werken kaderden in het verbeteren van het leefgebied van de kamsalamander waarvan een populatie in de buurt nog aanwezig is. Door een tekort aan kwaliteitsvol leefgebied heeft de kamsalamander het moeilijk in Vlaanderen. De kamsalamander is de grootste van de 4 soorten (…) Het hele nieuwsbericht

Kraamspelonk voor sterren

Donderdag 25 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Kraamspelonk voor sterrenZoomDeze dramatische foto biedt een kijkje in een grot van ronddwarrelend stof en gas waar duizenden sterren worden gevormd. De foto, gemaakt door een camera aan boord van NASA's Hubble-ruimtetelescoop, is het scherpste beeld dat ooit is gemaakt van dit gebied, dat de Orionnevel wordt genoemd. Meer dan 3.000 sterren van verschillende grootte staan op deze foto. Sommige van hen zijn nog nooit in zichtbaar licht gezien. Deze sterren bevinden zich in een dramatisch stof-en-gas landschap van plateaus, (…) Het hele nieuwsbericht

Overlegcomité morgen weer bijeen

Donderdag 25 november 2021
Leopoldsburg - Overlegcomité morgen weer bijeenZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Ritten vallen weg bij De Lijn

Donderdag 25 november 2021
Commentaar
Leopoldsburg - Ritten vallen weg bij De LijnDe vierde coronagolf woedt volop. Ook De Lijn ondervindt dag na dag meer de gevolgen. De voorbije weken vielen er meer en meer collega’s, waaronder ook heel wat chauffeurs, uit omwille van ziekte of quarantaine. Bij de chauffeurs ligt de uitval de laatste dagen op gemiddeld 12 procent. Daardoor kunnen momenteel niet alle geplande ritten gereden worden, want chauffeurs die plots uitvallen door ziekte of quarantaine kunnen niet onmiddellijk vervangen worden. Het gevolg is dat er op verschillende plaatsen ritten wegvallen.

Germaine Neyens overleden

Donderdag 25 november 2021
Leopoldsburg - Germaine Neyens overledenIn WZC Vinkenhof is zondag Germaine Neyens overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Albert Paredis. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zondag (19-20 uur) in uitvaartzorgcentrum De Linde aan de Guldensporenlaan.

De visie van Fobie

Donderdag 25 november 2021
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

K.ESK Leopoldsburg wint in Halen

Woensdag 24 november 2021
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg wint in HalenZoomIn tweede provinciale A heeft K. ESK Leopoldsburg vanavond zijn inhaalwedstrijd op het veld van Moedige Duivels Halen gewonnen met 1-5. Aan de rust was de stand 1-4. Zaterdag moet K. ESK Leopoldsburg opnieuw aan de bak. Dan ontvangt het KFC Hechtel.
Leopoldsburg - Staking bij dienst 112, maar hulp is verzekerdZoomBij de dienst 112 in Hasselt is vanmorgen een staking van een week begonnen. Het gaat om de operatoren die de noodoproepen voor brandweer en ziekenwagens opnemen en die diensten uitsturen. Uiteraard worden de telefoons wel nog opgenomen en de hulpdiensten even snel uitgestuurd, maar de operatoren verrichten geen administratie meer, gaan bijvoorbeeld geen opleidingen meer volgen enz. Er werken nu 24 operatoren in de centrale in Hasselt terwijl er 29 nodig zijn. "We moeten niet alleen het nummer 112 - (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Fietssnelwegen.be verhoogt gebruiksgemakZoomAlle fietssnelwegeninfo kunt u voortaan vinden op één website met routeplanner: Fietssnelwegen.be. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.
De website is een gezamenlijk initiatief van de 5 Vlaamse provincies.  

De tijden veranderen

Dinsdag 23 november 2021
Leopoldsburg - De tijden veranderenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Viaduct Boorsem wordt vernieuwd

Dinsdag 23 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het viaduct van Boorsem grondig renoveren; de weg wordt vernieuwd vanaf het gewapend beton. Het viaduct wordt vervolgens volledig opgebouwd met een nieuwe rijweg en fietspaden.
"Er komen ook nieuwe vangrails en leuningen, de trappen krijgen een opknapbeurt. Gelijktijdig krijgt de snelweg een nieuw geluidsreducerend wegdek, over een afstand van 8 kilometer, tussen het ecoduct Kikbeek in Maasmechelen en de Nederlandse grens”, zegt minister van Openbare (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Opgepast voor phishing rond Black FridayVrijdag is het weer Black Friday, een koopjesdag die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Maandag volgt dan Cyber Monday, de start van de kerstverkoop bij online winkels. Op Black Friday en Cyber Monday kan je zogenaamd mooie koopjes doen, maar ook cybercriminelen maken van deze periode gebruik om je te overstelpen met phishingberichten. Elk jaar zien we dat er rond deze periode en tijdens de feestdagen in het algemeen veel phishingberichten de ronde doen. Waar moet je op letten? Is de (…) Het hele nieuwsbericht

Tijd voor de boosterprik

Dinsdag 23 november 2021
Leopoldsburg - Tijd voor de boosterprikZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Opgepast voor eerste gladheid

Maandag 22 november 2021
Leopoldsburg - Opgepast voor eerste gladheidZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor kans op gladheid de komende nacht en morgenochtend. Het roept op tot extra voorzichtigheid bij deze eerste kleine winterprik. De strooiwagens staan alvast klaar. Het KMI en het Agentschap Wegen en Verkeer roepen deze winter ook de hulp in van weggebruikers bij de gladheidbestrijding. Via de KMI-app kan iedereen zelf waarnemingen doorsturen.

Oppassen voor de vogelgriep

Maandag 22 november 2021
Leopoldsburg - Oppassen  voor de vogelgriepZoomEnkele dagen geleden zijn maatregelen aangekondigd om de vogelgriep buiten het land te houden. Deze maatregelen worden in de eerste plaats genomen om uw dieren maximaal te beschermen tegen die vogelziekte, die zeer besmettelijk, pijnlijk en dodelijk is voor deze dieren. Het vogelgriepvirus wordt gemakkelijk door contact met wilde vogels of hun uitwerpselen overgedragen. De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om wilde vogels buiten uw kippenren of vogelhok te houden. 
Welke zijn deze (…) Het hele nieuwsbericht

Jacqueline Faes overleden

Maandag 22 november 2021
Leopoldsburg - Jacqueline Faes overledenGisteren is Jacqueline Faes overleden, de echtgenote van Louis Wielockx. Zij was 85 jaar en wordt zaterdag begraven na het afscheid (11 uur) in aula De Vloot.

Oeverloos gezwam

Maandag 22 november 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Oeverloos gezwam“Iemand die zijn kalmte verliest, treedt buiten zijn oevers”. Ik hoorde het mezelf hardop denken en heb het dan maar opgeschreven. Bij nader nadenken, soms heb ik een helder denkmoment, daagde het bij mij dat er in ons leven op deze aardbol vele oevers zijn. Oevers hebben een beschermende functie. Als ze overspoeld worden, dan is er miserie. Neem nu vandaag de coronastroom. Hier en daar ontstaan wereldwijd bressen in die oevers en het is maar te hopen dat de dijken niet volledig verdwijnen door de (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Auto met vijf minderjarigen in kanaalZoomAfgelopen nacht is een auto met vijf minderjarige jongeren in het Albertkanaal beland ter hoogte van Tuibroek in Ham. De wagen ging met hoge snelheid uit de bocht op het industrieterrein en kwam onzacht in het water terecht. De jongeren konden zichzelf bevrijden. “Het gaat om vijf minderjarigen die aan het joyriden gingen met de auto van één van de ouders. De omstandigheden van het ongeval worden door de politie nog verder onderzocht”, zegt commissaris Geert Wouters van de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo.
Een duikteam van de brandweer van Bree kwam samen met de brandweer van Leopoldsburg deze ochtend de wagen uit het water takelen. Ook de dienst van de Vlaamse Waterweg kwam ter plaatse.

K.ESK Leopoldsburg -Turkse FC 2-2

Zaterdag 20 november 2021
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg -Turkse FC 2-2De wedstrijd tegen Turkse FC en K ESK Leopoldsburg, op het veld van Leopoldsburg, is geëindigd op een gelijkspel: 2-2 én met een knokpartij.

Fakkeltocht geannuleerd door corona

Zaterdag 20 november 2021
Kerk
De Fakkeltocht 2021 die dit jaar op vrijdag 26 november in Overpelt zou worden georganiseerd gaat niet door. Dat hebben de interdiocesane Jeugddienst Hasselt en de dienst parochiecatechese en gezinspastoraal van het bisdom Hasselt beslist. De Fakkeltocht die jaarlijks georganiseerd wordt de vrijdag voor het begin van de advent in een van de Limburgse gemeenten kon telkens rekenen op de aanwezigheid van zo’n 1.000 jongeren. “Het evenement op zich zou volgens de huidige geldende maatregelen in (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Nulens overleden

Zaterdag 20 november 2021
Leopoldsburg - Marcel Nulens overledenGisteren is Marcel Nulens overleden, de echtgenoot van Diane Lievens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Verdergaan met twee

Zaterdag 20 november 2021
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Verdergaan met tweeZoomEdith en Lambert brengen elke zaterdag gekleurde woorden.

Meld nesten van Aziatische hoornaar

Vrijdag 19 november 2021
Leopoldsburg - Meld nesten van Aziatische hoornaarZoomMet de herfst volop in actie kan je de nesten van de Aziatische hoornaar makkelijk spotten. Deze invasieve exoot is al sinds 2017 in het land. De grote nazomernesten bevinden zich in de top van hoge bomen, net onder de kruin, en kunnen een diameter van 1m bereiken. Ze zijn ovaal- of peervormig en hebben een bruine kleur. In de zomer zijn ze verscholen in een dicht bladerdak maar éénmaal de bladeren beginnen te vallen kan je er niet naast kijken. Meld een mogelijke waarneming van een nest steeds op (…) Het hele nieuwsbericht

Kwart eeuw Sint-Vincentius

Woensdag 17 november 2021
De provinciale raad Sint-Vincentius Limburg bestaat 25 jaar. Dat wordt op 28 november in C-Mine in Genk gevierd. De provinciale raad ondersteunt de 37 voedselbanken in onze provincie die samen 1.100 vrijwilligers tellen en maandelijks ruim 10.000 mensen helpen met verse voeding, kleding of onderhouds- en verzorgingsproducten. Het aantal hulpvragers neemt jaarlijks toe. ‘Dat wij groeien is het bewijs dat het armoedebeleid in Vlaanderen niet werkt”, stelt de organisatie. Sint-Vincentius doet (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe coronamaatregelen

Woensdag 17 november 2021
Leopoldsburg - Nieuwe coronamaatregelenHet Overlegcomité heeft nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met de strijd tegen het coronavirus. Die maatregelen gaan zaterdag in en gelden voorlopig tot 28 januari. Op de site van VRTnieuws hebben ze alles op een rijtje gezet. Lees meer bij VRTnieuws

Enorme afname Europese broedvogels

Woensdag 17 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Enorme afname Europese broedvogelsZoomEén op de zes individuen van onze Europese broedvogels is de laatste 40 jaar verdwenen. Dat blijkt uit een nieuwe studie, meldt Natuurpunt. Met andere woorden: sinds 1980 zijn we in de EU ongeveer 600 miljoen broedvogels kwijtgeraakt. De grootste daling is verrassend genoeg te zien bij de huismus, gevolgd door gele kwikstaart, spreeuw (foto) en veldleeuwerik. Meer info (Foto Marcella Stappers)

Julien Martens overleden

Woensdag 17 november 2021
Leopoldsburg - Julien Martens overledenMaandag is zoals gemeld Julien Martens overleden, de echtgenoot van Jenny Ceusters. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Jaarrapport Kerk gepubliceerd

Woensdag 17 november 2021
Kerk
Vandaag verscheen het vierde jaarrapport van de katholieke Kerk in België, dat terugblikt op het coronajaar 2020. In een jaar waarin de inspanningen van de zorgsector uitzonderlijk belangrijk waren, zoomt het rapport in op het waardevolle werk van de 550 pastores (waarvan 68 % vrouwen) en de 4.587 pastorale vrijwilligers (goed voor 55.044 uur vrijwilligerswerk/maand) in ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Ondanks de contactbeperkingen probeerden ze er te zijn voor ouderen en zieken, voor (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Vertessen overleden

Dinsdag 16 november 2021
Leopoldsburg - Jeanne Vertessen overledenGisteren is Jeanne Vertessen overleden, de weduwe van Jean Herkt. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

'Moreel niet verantwoord'

Dinsdag 16 november 2021
Vandaag gelezen
"Je kunt niet 36.000 mensen laten feesten, terwijl honderd meter verderop mensen op de IC vechten voor hun leven en zorgmedewerkers dreigen om te vallen. Dat is moreel niet verantwoord”. (Dirigent André Rieu over het afgelasten van zijn kerstshows in Maastricht, vandaag in De Limburger)

Schrijf nu je brief naar de Sint!

Dinsdag 16 november 2021
Leopoldsburg - Schrijf nu je brief naar de Sint!Zoom
Bpost heeft een aantal bussen getooid in Sinterklaasornaat. Dat betekent dat de kinderen hun brieven met wensen weer mogen sturen. Ze kunnen tot 29 november 2021 een brief naar de Sint schrijven. Elk kind dat een brief schrijft of een tekening naar de Sint stuurt, krijgt een brief en een cadeautje terug. Wat dat cadeautje is, moet een verrassing blijven. Maar om je geschenk te ontvangen, moet je je adres op de achterkant van de envelop schrijven, zodat je geschenk thuis aankomt!
Het adres: Sinterklaas Spanjestraat 1 0612 Hemel

Pleeggezinnen gezocht

Dinsdag 16 november 2021
Leopoldsburg - Pleeggezinnen gezochtZoomHet is de Week van de pleegzorg en Vlaams minister Wouter Beke bracht daarom gisteren een bezoek aan een gezin in Tessenderlo. Hij had een cadeautje bij en wil zo de aandacht trekken op de nood aan pleeggezinnen. Dat zijn er in Limburg al bijna 1000. Nog 87 kinderen in onze provincie zoeken momenteel nog een plek om voor korte of langere tijd opgevangen te worden. Wil jij uw hart en huis openstellen voor een pleegkind? Surf dan naar deze site.

22.698 Limburgers in kunstonderwijs

Dinsdag 16 november 2021
In het schooljaar 2020-2021 zijn er 22.698 Limburgers ingeschreven in het deeltijds kunstonderwijs. Dat is het laagste cijfer van de drie voorbije schooljaren. De coronacrisis zit daar wellicht voor iets tussen. Het deeltijds kunstonderwijs is veel populairder bij meisjes/vrouwen dan bij jongens/mannen. Beeldende en audiovisuele kunst is in Limburg het meest gevolgde domein, gevolgd door muziek. (Bron: Provincie Limburg).
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Wie wil cavia's of konijnen adopteren ?ZoomIn het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder wachten momenteel honderden diertjes op een nieuwe warme thuis, nadat ze in beslaggenomen zijn bij mensen die het niet zo nauw namen met het dierenwelzijn. Meer bepaald gaat het om ongeveer 300 cavia's. Daarvoor kun je een afspraak maken via info[!]vogelenzoogdierenopvangcentrum.be. Daarnaast zijn er ook nog ongeveer 180 konijnen te adopteren. Een volledig overzicht van dieren die kunnen geadopteerd worden vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Stakingsacties bij politie

Maandag 15 november 2021
Leopoldsburg - Stakingsacties bij politieZoomDe politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties. In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. Het zou vooral gaan om stiptheidsacties en verkeerscontroles.

Sportkampen in kerstvakantie

Maandag 15 november 2021
Leopoldsburg - Sportkampen in kerstvakantieZoomTijdens de kerstvakantie organiseert de gemeente weer een reeks van toffe sportkampen. Meer info via deze link.

Controle op Hamsesteenweg

Maandag 15 november 2021
Leopoldsburg - Controle op HamsesteenwegDe politie heeft bij een controle op de Hamsesteenweg twee niet-verzekerde voertuigen uit het verkeer geplukt. De agenten controleerden meer dan 200 voertuigen.

Leopold Lievers overleden

Maandag 15 november 2021
Leopoldsburg - Leopold Lievers overledenLeopold Lievers uit Beringen, weduwnaar van Stephanie Reynders (†2018), is overleden. (° Oostham op 30 april 1923 † Mol op 12 november 2021)
Begroeting: woensdag 17 november 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: donderdag 18 november 2021 om 10.30 uur in de parochiekerk te Leopoldsburg-Centrum

De Sint is in het land

Zondag 14 november 2021
Leopoldsburg - De Sint is in het landZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Geloofsavond in dekenaat Beringen

Zaterdag 13 november 2021
Kerk
Het dekenaat Beringen organiseerde een geloofsavond in de Sint-Martinuskerk in Houthalen. Tijdens de avond werd onder meer het woord gevoerd door deken Thieu Plessers en door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. Er waren ook een aantal getuigenissen, onder meer van Willy Van Aelst, Jef Verhaegen en Karin Mensch. Het Samana-team van Houthalen-Helchteren zorgde voor een drankje en een hapje. Er waren zo'n 150 aanwezigen die allen een aandenken mee naar huis kregen.

Tony Bijnens overleden

Zaterdag 13 november 2021
Leopoldsburg - Tony Bijnens overledenGisteren is Tony Bijnens overleden, de echtgenoot van Angeline Roex. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in voornoemde aula.
Leopoldsburg - Halen -  K. ESK Leopoldsburg uitgesteldZoomDe voetbalwedstrijd tussen Moedige Duivels Halen en K. ESK Leopoldsburg van morgennamiddag is uitgesteld. De boosdoener is corona.

Ophokplicht vanaf maandag

Zaterdag 13 november 2021
Leopoldsburg - Ophokplicht vanaf maandagZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Postkantoren blijven maandag dicht

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Komende maandag - koningsdag - blijven de postkantoren dicht. Kranten, brieven en pakjes worden wel bezorgd.

Vanaf maandag pluimvee ophokken

Vrijdag 12 november 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Vanaf maandag pluimvee ophokkenZoomVanaf maandag moeten pluimveehouders hun dieren ophokken. Die maatregel wordt genomen nadat er in Schilde vogelgriep is vastgesteld bij een wilde gans. Dat melden het Federaal Voedselagentschap en federaal minister van landbouw David Clarinval. Ophokken kan ook door netten boven de kippenren te spannen. Het belangrijkste is dat je je pluimvee afschermt van wilde vogels, zodat die niet in contact kunnen komen met je pluimvee. Daarnaast raadt het FAVV aan om je dieren binnen eten en drinken te geven, zodat wilde vogels buiten geen graantje komen meepikken. Het FAVV benadrukt dat het vogelgriepvirus niet gevaarlijk is voor de mens, mocht je eieren of vlees eten van besmette dieren. “Het vogelgriepvirus is een virus dat alleen vogels treft. Dus eieren en gevogelte kunnen in alle veiligheid geconsumeerd worden.”

Romain Schepens overleden

Vrijdag 12 november 2021
Leopoldsburg - Romain Schepens overledenDinsdag is Romain Schepens overleden, de levensgezel van Cindy Ricketts. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

An Wynants overleden

Vrijdag 12 november 2021
Leopoldsburg - An Wynants overledenOp 6 november is An Wynants overleden. Zij was 42 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Ondertussen, in Gent...

Vrijdag 12 november 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in Gent...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

België kleurt weer donkerrood

Donderdag 11 november 2021
Leopoldsburg - België kleurt weer donkerroodZoomOp de ECDC-kaart, die elke donderdag gepubliceerd wordt en aangeeft hoe het zit met de aanwezigheid van het coronavirus in Europa, kleuren België en Nederland sinds vandaag weer donkerrood. Dat is geen goede situatie. En het zou nog erger zijn als we al niet met zovelen ingeënt waren. Alleen Frankrijk, Italië en het grootste deel van Spanje zien er nog relatief goed uit. 
Kort nieuws van bij de buren
Burgemeester Heselmans van Ham gaat de communicatie onderzoeken naar aanleiding van een incident bij Tessenderlo Kerley Ham deze ochtend.
"Deze morgen ging het alarm af. Er was een lokale vrijzetting van zoutzuur (HCl). De interne brandweer was onmiddellijk ter plaatse. Er is momenteel geen impact op milieu en omgeving. De situatie wordt verder van nabij opgevolgd", was deze ochtend de korte mededeling van het bedrijf via hun Facebookpagina. Maar al snel bleek dat mensen geïrriteerd (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig novemberweer

Woensdag 10 november 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Rustig novemberweerHogedrukgebieden over het Europese vasteland verzwakken storingen die vanaf de Atlantische Oceaan naar onze regio afzakken, waardoor er enkel nog wolkenvelden overblijven. In het weekend wordt de kans op wat neerslag echter wat groter. De temperaturen zijn normaal of zelfs iets boven normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Er komen ook enkele wolkenvelden voor, maar de zon kan steeds domineren. Bij weinig wind liggen de maxima rond 10 of (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: LV Dailyretail

Woensdag 10 november 2021
Eric Vermesen en Heidi Loos, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de besloten vennootschap LV Dailyretail opgericht met zetel aan de Lidostraat in Leopoldsburg. De vennootschap heeft als voorwerp het uitbaten van een retailwinkel onder de merknaam AH Albert Heijn.

Een verschrikkelijke ziekte

Woensdag 10 november 2021
Vandaag gelezen
Leopoldsburg - Een verschrikkelijke ziekte"Covid-19 is een ziekte, die het hele lichaam en niet alleen de longen aanvalt. Vele organen worden zwaar beschadigd - en momenteel weten we nog helemaal niet hòe zwaar, en of ze ooit weer genezen kunnen." (Duitse wetenschapper Stefan Schreiber in Der Spiegel)

Elvire Heyligen overleden

Woensdag 10 november 2021
Leopoldsburg - Elvire Heyligen overledenIn WZC Leopoldspark is zondag Elvire Heyligen overleden, de echtgenote van Maurice Gielen. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieuwe vennootschap: YSG Vloeren

Dinsdag 9 november 2021
Yuksel Fahri uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap YSG Vloeren opgericht met zetel aan de Victor Lemmensstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer tegelwerken, elektriciteitswerken, schilderwerken en isolatiewerken.

José Testelmans overleden

Dinsdag 9 november 2021
Leopoldsburg - José Testelmans overledenIn Leopoldsburg is gisteren José Testelmans overleden, de weduwe van Alfons Wagemans. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hulst-Tessenderlo.

Rik Van Helden overleden

Dinsdag 9 november 2021
Leopoldsburg - Rik Van Helden overledenGisteren is Rik Van Helden overleden, de echtgenoot van Joske Van Erom. Hij was 79 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Ivo Delsupehe overleden

Dinsdag 9 november 2021
In Gent is op 6 november Ivo Delsupehe overleden, de echtgenoot van Aurore Libyn. Hij was 93 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt vrijdag (15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lochristi.

Standaarduitrusting

Maandag 8 november 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - StandaarduitrustingVroeger was alles toch veel simpeler. Het is een cliché, ik weet het. Het is een open deur intrappen. Die deur is al zo vaak ingetrapt dat ze op de draad versleten is maar de uitdrukking blijft onverstoorbaar overeind. Iedereen die wat letters op papier (of de pc) zet, doet er regelmatig zijn voordeel mee. Zoals ik nu bezig ben te doen. Als ik in mijn jonge jaren op stap ging dan hadden wij hoogstens onze portefeuille bij. De standaarduitrusting was heel beperkt. De huissleutel namen we niet mee , die werd op (…) Het hele nieuwsbericht

K ESK - Bolderberg 2-2

Zondag 7 november 2021
Leopoldsburg - K ESK - Bolderberg 2-2ZoomK ESK Leopoldsburg heeft thuis Bolderberg in bedwang gehouden. Uitslag: 2-2.

Margriet Henckens overleden

Zondag 7 november 2021
Leopoldsburg - Margriet Henckens overledenIn Leopoldsburg is gisteren Margriet Henckens overleden, de echtgenote van Theo Deckers. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur).

Meer toeristen bezoeken Limburg

Zaterdag 6 november 2021
Leopoldsburg - Meer toeristen bezoeken LimburgZoomHet typische Belgische herfstweer houdt gasten niet tegen om ook na de zomer en tijdens de herfstvakantie massaal naar Limburg af te zakken. Dat blijkt uit een bevraging van Visit Limburg bij de Limburgse toeristische sector. “De trend van de zomer blijft voelbaar tijdens de herfstvakantie. Het nazomerse weer in september en oktober en de ‘top-of-mind’-positie van Limburg als vakantiebestemming zorgden voor een succesvolle seizoensverlenging”, aldus Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. “De gemiddelde bezettingsgraad van 65,1% is zelfs een stijging van 15,1% t.o.v. 2019. Het is het zoveelste bewijs dat Limburg de afgelopen jaren hard heeft gewerkt aan een plek in het binnenlands toerisme die we niet meer afgeven.” (foto Visit Limburg)

Nu het licht de dag invalt

Zaterdag 6 november 2021
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Nu het licht de dag invaltZoomElke zaterdag presenteert dichteres Edith Oeyen enkele poëtische mijmeringen op een foto van Lambert Reynders.

Een kind mag niet meeroken

Vrijdag 5 november 2021
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Een kind mag niet meerokenVoor de familierechtbank van Dendermonde streed een vader voor meer contact met zijn driejarig zoontje. De rechtbank had zijn vaderschap twee jaar na de geboorte erkend, maar de moeder verweet hem dat hij niet de minste ervaring had met het kind. De vader gaf aan dat hij het goed voor had met zijn zoontje en openstond voor een geleidelijke opbouw van contact met hem. De rechtbank kon dit slechts beamen. Bovendien, zo stelde de rechtbank, heeft elk kind het recht om zoveel mogelijk met elke ouder samen te zijn en (…) Het hele nieuwsbericht

Vergeet de vogels niet

Vrijdag 5 november 2021
Leopoldsburg - Vergeet de vogels nietZoomHet is november. De meeste wintergasten uit het hoge noorden arriveren nu in onze contreien. Help ze nu samen met onze standvogels de winter door! Tijd dus om de voedertafel te installeren... Op de foto: een Vlaamse gaai. (Foto Pierre Rutten)

Aannemer Expoline-S failliet

Donderdag 4 november 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aannemer Expoline-S uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten binnen de maand ingediend worden.

Kampioenen gezocht

Donderdag 4 november 2021
De laatste kampioenenhulde in Leopoldsburg was wegens de coronamaatregelen een kleinschalige hulde. De kampioenen van 2021 wil men nu opnieuw huldigen in het cultuurcentrum. De huldiging vindt plaats op zondag 13 februari 2022 om 14.30 uur. Vandaar een OPROEP voor de kampioenen van het sportjaar 2021. Ben jij kampioen geworden? Of ken je een inwoner die er bovenuit steekt met een sportieve stunt? Of zet je graag iemand als verdienstelijk lid van je sportclub in de bloemetjes? Laat dan van je horen via deze link.

Marietta Boons overleden

Donderdag 4 november 2021
Leopoldsburg - Marietta Boons overledenGisteren is Marietta Boons overleden, de levensgezellin van wijlen Roger Kog. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (16-16.30 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Léon Peeters overleden

Donderdag 4 november 2021
Leopoldsburg - Léon Peeters overledenGisteren is Léon Peeters overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (14-14.30 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Charlotte Elen overleden

Donderdag 4 november 2021
Leopoldsburg - Charlotte Elen overledenGisteren is Charlotte Elen overleden, de weduwe van Wllly Corthout. Zij was 70 jaar en afkomstig van Neerpelt. De afscheidsviering vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.
Politie CARMA heeft het koppel geïdentificeerd dat gisteren in de publiciteit kwam naar aanleiding van een naaktvideo die werd opgenomen in de Sint-Michielskerk in Bree. De twee werden verhoord en gaven de feiten toe. In het kader van de M-werking van het parket Limburg werden ze na hun verhoor onmiddellijk voorgeleid bij de parketmagistraat. De magistraat wees beiden terecht en legde hen een procedure bemiddeling en maatregelen op in overleg met de dienst justitiehuizen, aldus het parket (…) Het hele nieuwsbericht

Buien, nadien droger

Donderdag 4 november 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Buien, nadien drogerLangs de oostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Ierland, wordt in een noordelijke luchtstroming koude en onstabiele lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgen we wat meer invloed van het hogedrukgebied en is het tijdelijk meestal droog. Zondag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het droog, maar mistig in de ochtend. Nadien volgen er enkele opklaringen, maar vooral na de middag vallen er ook lokaal buien. Het is eerder koud bij maxima rond 9 (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: My Next Home

Woensdag 3 november 2021
Bekir Demirci en Seyhan Kadir, beiden uit Diest, hebben de besloten vennootschap My Next Home opgericht met zetel aan de Diestersteenweg in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het optrekken van ruwbouw, het plaatsen van dakbedekking, elektrictieitswerken en laswerken.

Denk je corona te hebben?

Woensdag 3 november 2021
Leopoldsburg - Denk je corona te hebben?Wie zich ziek voelt en denkt corona te hebben, hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-coronatest. Vanaf vandaag kan je online nagaan of je je het best laat testen. Als dat het geval is, krijg je een testcode waarmee je naar een testcentrum kan gaan. Bedoeling is om druk bij te huisartsen weg te halen. Meer info bij vrtnieuws.be

Clementine Quanten overleden

Woensdag 3 november 2021
Leopoldsburg - Clementine Quanten overleden
Vandaag is Clementine Quanten overleden, de weduwe van Jan Van Gompel. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg  gevolgd door de asverspreiding op de plaatselijke begraafplaats. Begroeting: maandag (18.30-19uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Drie ton CO2 per koe

Dinsdag 2 november 2021
Leopoldsburg - Drie ton CO2 per koeZoomKoeien leveren de voedzame zuivelproducten waar we vandaag goed op gedijen - boordevol hoogwaardige eiwitten, micronutriënten en essentiële vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Melkkoeien zorgen ook voor het levensonderhoud en de voedselzekerheid van meer dan een miljard mensen over de hele wereld. Maar koeien produceren methaan, een broeikasgas met negatieve gevolgen voor onze planeet. Bijna 60% van de uitstoot, die wereldwijd vrijkomt bij de productie van melk, komt in de vorm van (…) Het hele nieuwsbericht

Jozef Maassen overleden

Dinsdag 2 november 2021
Leopoldsburg - Jozef Maassen overledenGisteren is Jozef Maassen overleden, de weduwnaar van Albertina Liebens. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Leopoldsburg. Begroeting: vrjdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Eerste hulp bij Covid Safe Ticket

Maandag 1 november 2021
Leopoldsburg - Eerste hulp bij Covid Safe TicketZoomVanaf vandaag is een coronapas ofwel het Covid Safe Ticket nodig op veel plaatsen. Op de website van Radio 2 Limburg krijg je een goed overzicht van veel gestelde vragen.

Nieuwe maatregelen corona

Maandag 1 november 2021
Leopoldsburg - Nieuwe maatregelen coronaZoomHet overlegcomité heeft beslist om nieuwe maatregelen op te leggen om de vierde coronagolf te lijf te gaan. Wat dit betekent voor Leopoldsburg kan je lezen op de website van de gemeente.
12/03

Het was een weergaloos succes " De Opendeurdagen " van CDV De Kiosk van 12 maart 2023. Bedankt voor de hartelijke verzorgde ontvangst !!!!

Benoit Boons
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Leopoldsburg