Het overige nieuws

Een gelukkig nieuwjaar

Zaterdag 31 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Een gelukkig nieuwjaarZoomOnze beste wensen met deze gekleurde woorden van Edith. 

Mooie foto van een wolf

Vrijdag 30 december 2022
Leopoldsburg - Mooie foto van een wolfZoomLeo Delcroix overleed enkele weken geleden, maar ooit, toen hij nog minister van Defensie was, zei hij dat het aan dat ministerie te danken was dat er nog zoveel natuur in Limburg is. Want Defensie heeft er altijd voor gezorgd dat de militaire terreinen niet betreden mogen worden door onbevoegden, en Limburg heeft veel militaire terreinen. Die uitgestrektheid van de natuur is ook de reden waarom de wolf zich hier thuis voelt, en waarom we eigenlijk blij zouden moeten zijn dat Limburg nog zoveel natuurgebied heeft. Op zondag 11 december fotografeerde Yente De Maesschalck deze Limburgse wolf toen die op weg was naar zijn roedel. Prachtfoto! (Foto Welkom Wolf - Yente De Maesschalck)

Woninginbraak in Lindenstraat

Vrijdag 30 december 2022
Leopoldsburg - Woninginbraak in Lindenstraat
Dieven drongen binnen in een huis aan de Lindenstraat. Zij doorzochten de ganse woning en maakten geld buit.
Leopoldsburg - Goed gesorteerd? Punten van Limburg.netVanaf 13 februari beloont afvalintercommunale Limburg.net slimme sorteerders met spaarpunten. Meer info

Het hoofd van Mars

Vrijdag 30 december 2022
Leopoldsburg - Het hoofd van MarsZoomBen je aan Mars gewoon als een ver geel bolletje aan de hemel, dan is deze Mars andere koek. De planeet is gefotografeerd door de James Webb-telescoop die in de ruimte op zoek gaat naar alles wat we nog niet weten - maar wel willen weten. Kijk eens goed naar deze foto, klik er eens op, dan zie je het groter. Als je er lang naar kijkt  zie je er vanalles in: een mond, een neus, ogen, een vogelbek... Prachtige foto! (Credit: NASA)

Fernand Scheelen overleden

Donderdag 29 december 2022
Leopoldsburg - Fernand Scheelen overledenFernand Scheelen uit Leopoldsburg, echtgenoot van Yolande Theunkens, is overleden.
(° Neerpelt op 4 juni 1950 † Pelt op 28 december 2022)
Begroeting: woensdag 4 januari 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur U
itvaart: donderdag 5 januari 2023 om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Over vuurwerk

Donderdag 29 december 2022
Vandaag gelezen
"Het moet toch onderhand mogelijk zijn zo'n belevenis (vuurwerk - red.) virtueel aan te bieden? Middels bril en koptelefoon? Hebben de anderen er geen last van, blijft de lucht schoon, de dieren relaxt en het scheelt een massa ziekenhuisopnames."
(Arnoud Cornelissen in Innovation Origins)
Vanaf 1 januari moeten werkloze sociale huurders zich verplicht inschrijven bij de VDAB. Dat meldt het kabinet van minister van Wonen Matthias Diependaele. Ook zal men voortaan strenger controleren op de kennis van het Nederlands. De maatregel geldt voor bestaande en nieuwe sociale huurders, en voor zowel de hoofdhuurder als voor de eventuele inwonende partner. Sociale huurders die arbeidsongeschikt zijn of ouder dan 64 jaar zijn van de regel vrijgesteld.

Sombere vooruitzichten bouw

Woensdag 28 december 2022
Leopoldsburg - Sombere vooruitzichten bouwZoomOok in het laatste kwartaal van 2022 staat het vertrouwen van bouwondernemers op een heel laag pitje. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Bouwbarometer van Bouwunie, dé conjunctuurmeter voor de Vlaamse bouwondernemers. "We sluiten het jaareinde af op 96,1 punten, een pak lager dan de gezonde grens van 100".  2022 was een dieprood jaar", zegt Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens. "Zelfs slechter dan het coronarampjaar 2020. Het was dan ook een jaar om snel te vergeten voor de bouw. De geëxplodeerde bouwmateriaalprijzen, de ongezien lange levertermijnen en de meer en meer afhakende klanten zijn een dodelijke cocktail voor de winstgevendheid van onze bouwkmo's en zelfstandigen." 
De bouwbedrijven zien ook het volgende jaar heel somber in. 
"Maar liefst 4 op 10 denken dat 2023 nog slechter wordt dan 2022. We hebben dringend nood aan een kentering", benadrukt Waeytens.

Regen en wind

Dinsdag 27 december 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en windMet een strakke westcirculatie gaat het erg snel op de weerkaarten. Nauwelijks is de ene storing voorbijgetrokken of een volgende meldt zich reeds aan. Daarbij staat er erg veel wind met soms zware windstoten. Het blijft wel de hele periode erg zacht en het ziet ernaar uit dat het jaar wordt afgesloten met uitzonderlijk hoge maxima. Vandaag is de enige droge dag van we week. Het is ook de koudste dag met maxima rond 6 of 7 graden, maar de zon is wel aanwezig. Na de middag spant de zuidwestenwind aan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Sporza zendt WK-handbal uit

Dinsdag 27 december 2022
Leopoldsburg - Sporza zendt WK-handbal uitSporza heeft de rechten van het WK-handbal gekocht en zal alle wedstrijden van de Red Wolves zowel op televisie als online uitzenden. Behalve de rechtstreekse uitzendingen zal de VRT zowel in de journaals op radio- en televisie als online via de Sporza-website aandacht besteden aan het WK-handbal en de prestaties van de Red Wolves in het bijzonder. De Belgen plaatsten zich in maart voor het wereldkampioenschap.

De groene long Limburg

Dinsdag 27 december 2022
Leopoldsburg - De groene long LimburgZoomIn Limburg is er voor de bevolking meer toegankelijke, groene ruimte ter beschikking om in te ontspannen dan in heel Vlaanderen. Ook hebben verhoudingsgewijs meer Limburgers dan Vlamingen toegankelijk groen in hun nabijheid.
Verder is Limburg een groene long wat bomen betreft: Limburg heeft procentueel veel meer oppervlakte aan bomen dan Vlaanderen, terwijl Vlaanderen procentueel beduidend meer oppervlakte aan groen in landbouwgebruik heeft. Binnen Limburg is toegankelijk groen vooral in het noordwesten voor het hoogste aandeel inwoners nabij; en het aandeel van de oppervlakte aan bomen is het hoogst in een regio van het noordwesten via het westen en het centrum naar het oosten.
(Bron: limburg.incijfers.be)

Leonie Schroyen overleden

Maandag 26 december 2022
Leopoldsburg - Leonie Schroyen overledenOp 22 december is Leonie Schroyen overleden. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Vrede op aarde

Maandag 26 december 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Vrede op aardeIn augustus 2017 verscheen mijn eerste Losse Flodders. Dat betekent dat ik nu al voor de 6de keer rond Kerstmis een tekstje schrijf met als thema ‘Vrede op aarde’. Het mag niet zijn. Het komt er maar niet van omdat er altijd iemand op deze wereldbol rond loopt die oorlogsbloed in zijn aderen voelt stromen. Ik hoef niemand te vertellen dat ene Vladimir al geruime tijd de oorlogshitparade aanvoert . Met zijn pyrrusoverwinningen, dat zijn overwinningen die nauwelijks winst opleveren, geraakt hij geen (…) Het hele nieuwsbericht

Enkele vuurkorven

Maandag 26 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Enkele vuurkorvenZoomVoor deze tweede kerstdag kregen we nog deze poëtische woorden van Kristel Dewaele.

Inschrijven voor Lourdesbedevaart

Maandag 26 december 2022
Leopoldsburg - Inschrijven voor LourdesbedevaartZoomWie volgend jaar met het bisdom Hasselt op bedevaart naar Lourdes wil gaan, kan zich nu al inschrijven. De bedevaart gaat door van 17 tot 22 juli en staat in het teken van de 13de verschijning aan Bernadette. Inschrijven kan via deze link.

Vrede bij Kerstmis

Zondag 25 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Vrede bij KerstmisZoomVrede op aarde, het is een vaak gehoorde boodschap bij Kerstmis en het is vandaag ook de inspiratiebron van onze huisdichteres.

We wensen u een mooie Kerst

Zaterdag 24 december 2022
Leopoldsburg - We wensen u een mooie KerstZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers in binnen- en buitenland, alle adverteerders, alle medewerkers en hun familieleden een prachtige Kerstmis. Op de foto: een spiraalsterrenstelsel dat zich op 214 miljoen lichtjaren afstand in het sterrenbeeld Delphinus bevindt. Het is een foto gemaakt door de Hubble-telescoop. (Fotocredits: NASA, ESA en D. Jones - Universiteit van Californië - Santa Cruz).

Zeer zacht met Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Zeer zacht met KerstmisAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze regio aan. Tussendoor zijn er wel drogere perioden, maar erg lang duren die niet. Alvast tot en met Kerstmis is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar. Daarna wordt het iets koeler, zonder evenwel van winterweer te spreken.
Vandaag is de luchtmassa licht onstabiel, maar op een lokale regenbui na is het wel meestal droog. Wolken domineren en de zon kan maar mondjesmaat doorbreken. Na de middag nemen de wolken nog toe. Het is vrij (…) Het hele nieuwsbericht

Herman Goris overleden

Zaterdag 24 december 2022
Leopoldsburg - Herman Goris overleden
Herman Goris uit Leopoldsburg, echtgenoot van Josée Penné, is overleden.
(° Beverlo op 5 juni 1938 † Leopoldsburg op 23 december 2022) Uitvaart: in intieme kring

Op weg naar Kerstmis

Zaterdag 24 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Op weg naar KerstmisZoomEdith en Lambert zijn vandaag onderweg naar Kerstmis

Fijne kerstdagen

Zaterdag 24 december 2022
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Fijne kerstdagenZoomEen beetje nostalgie naar die 'goede oude tijd' en een witte kerst...

Wees niet bang voor de wolf

Vrijdag 23 december 2022
Vandaag gelezen
"Niet de wolf is beangstigend, maar het feit dat weldenkende mensen nog steeds zó te manipuleren zijn."
(Maria Quist in De Volkskrant)
Limburgers die in de oudejaarsnacht buitenshuis gaan vieren, kunnen ook dit jaar gebruikmaken van Feestbussen die de hele nacht blijven rijden tot in het nieuwe jaar 2023. “Na twee jaar afwezigheid slaan de provincie, De Lijn en heel wat Limburgse gemeenten de handen terug in elkaar om zo veel mogelijk feestvierders veilig te vervoeren op oudejaarsnacht”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens, die tijdelijk Bert Lambrechts, bevoegd voor Mobiliteit, vervangt. 
In totaal rijden dit (…) Het hele nieuwsbericht

De wolf in de bioscoop

Donderdag 22 december 2022
Leopoldsburg - De wolf in de bioscoopZoomNatuurfilmer Cees van Kempen maakte de prachtige film WOLF, waarin het verhaal van de terugkeer van de wolf naar de Lage Landen wordt verteld. Samen met zijn team vertoefde hij meer dan duizend dagen in de natuur om het verborgen leven van de wolf vast te leggen. In WOLF leer je hoe wolven leven en met welke uitdagingen ze geconfronteerd worden, niet in het minst tijdens hun zwerftochten door heel Europa. In Nederland was deze unieke film al in de bioscoop. In Vlaanderen komt de herwerkte versie - met een (…) Het hele nieuwsbericht

Ook op feestdagen luistert Tele-Onthaal

Donderdag 22 december 2022
Leopoldsburg - Ook op feestdagen luistert Tele-OnthaalZoomHet aftellen naar de feestdagen is begonnen. Niet iedereen kijkt evenwel hoopvol uit naar deze periode. Heb je het moeilijk? Tele-Onthaal luistert naar je. Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

Viaduct Boorsem: even wachten nog

Woensdag 21 december 2022
Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Daar is de winter!

Woensdag 21 december 2022
Leopoldsburg - Daar is de winter!ZoomVanavond om 22.48 uur begint de astronomische winter. Het is overdag al zo donker en somber en we beleven nu ook de kortste dagen van het jaar. De zon komt vanmorgen op om 8.39 uur en ze gaat onder om 16.34 uur. Maar één troost: vanaf Kerstmis beginnen de dagen te lengen.

Zacht en erg wisselvallig

Dinsdag 20 december 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Zacht en erg wisselvalligAtlantische storingen doen met de regelmaat van de klok onze streken aan en zorgen geregeld voor regen of buien. Samen met de storingen schuift ook erg zachte lucht over onze regio. De volgende dagen blijven de temperaturen erg hoog, maar is het winderig en wisselvallig.
Morgen verlaat een regenzone in de vroege ochtend de regio. Een volgende storing bereikt ons in de late namiddag. Daartussen zijn er opklaringen, maar kan hier en daar ook een bui vallen. De matige zuidwestenwind voert zachte (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Woningen en appartementen werden het voorbije jaar in Limburg gemiddeld 7,3 procent duurder. De woningprijzen in België stegen het voorbije jaar met 5,6 procent. De laatste maanden lijken de prijsstijgingen af te zwakken. Gemiddeld kost een appartement in Limburg 2.490 euro per vierkante meter en een huis 1.769 euro.

Vakantieregeling bij De Lijn

Dinsdag 20 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Vakantieregeling bij De LijnVanaf morgen/woensdag rijden de bussen van De Lijn volgens de vakantiedienstregeling. Reizigers kunnen hun busrit plannen via de routeplanner.

Man (28) op step aangereden

Dinsdag 20 december 2022
Op het kruispunt van de Koningin Louisa-Marialaan en het Koningin Astridplein is een 28-jarige man op een elektrische step gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Lucienne Verbeeck overleden

Dinsdag 20 december 2022
Leopoldsburg - Lucienne Verbeeck overledenOp 16 december is Lucienne Verbeeck overleden, de echtgenote van Roger Anthonus. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag 27 december (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Hulsmans-Laenen.
Het is maar dat je 't weet
De werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan eerstdaags een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Meteen na de kerstvakantie start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dan met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag. Tijdens drie weekends in het voorjaar vernieuwt AWV ook het wegdek van de snelweg in de rijrichting Lummen met geluidsreducerend asfalt. Dit tussen het viaduct en het ecoduct Kikbeek.

Maria Eyckmans (100) overleden

Maandag 19 december 2022
Leopoldsburg - Maria Eyckmans (100) overledenZaterdag is Maria Eyckmans overleden, de weduwe van Albert Geuens. Zij was 100 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De vloot, gevolgd door de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
Het is maar dat je 't weet
Het wordt vanaf vandaag gemakkelijker om de inspectieverslagen van een kinderdagverblijf op te vragen. De zorginspectie van de Vlaamse overheid zet de inspectierapporten van de opvangcentra online. Lees meer bij VRT-Nieuws.

Extra opletten op de weg!

Zondag 18 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Extra opletten op de weg!ZoomVanavond is het extra opletten op de weg met kans op aanvriezende regen, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. "Daar waar de weg nat is en de temperaturen onder nul gaan, kan er ijzel ontstaan. Afstand houden en snelheid matigen zijn de belangrijkste adviezen. Onze strooidiensten volgen op en rijden uit waar nodig." (foto Marleen Abeels)
Leopoldsburg - Leopoldsburg - Heusden-Zolder afgelastZoomIn tweede provinciale B is de wedstrijd K. ESK Leopoldburg - Heusden-Zolder afgelast door het winterweer.
Het is maar dat je 't weet
Sinds begin dit jaar zijn er 800.000 volgers van paus Franciscus op Twitter bijgekomen. Er zijn nu 53,5 miljoen volgers. De Twitterberichten van de paus zijn vandaag beschikbaar in negen talen: het Engels, Spaans, Frans, Portugees, Duits, Italiaans, Pools, Arabisch en Latijn. De pausberichten in het Engels en het Spaans tellen bijna 19 miljoen volgers, die in het Italiaans en het Portugees meer dan 5 miljoen. In het door de coronapandemie uitzonderlijke jaar 2020 werden de tweets van de paus ruim 27 miljard keer bekeken. (Kerknet)

Koude vrieslicht

Zaterdag 17 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Koude vrieslichtZoomDe afgelopen dagen kregen we flink wat vrieskou te verwerken, meteen ook de inspiratie voor de gekleurde woorden van Edith.

Oekraïners moeten naar de VDAB

Vrijdag 16 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft Vlaanderen 30.000 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. De Vlaamse regering heeft vandaag een pakket maatregelen goedgekeurd om hen versneld toe te leiden naar de arbeidsmarkt. In totaal zijn vandaag 6.000 (of 1 op 3) Oekraïense vluchtelingen op beroepsactieve leeftijd in Vlaanderen aangemeld bij de VDAB. Daarom wordt aan een regelgevend kader gewerkt om Oekraïense tijdelijk ontheemden verplicht in te schrijven bij de VDAB. Werken zal de maatschappelijke positie van Oekraïense ontheemden versterken, zeggen de ministers Brouns en Diependaele.
Op 1 januari 2023 voert Vlaanderen de motorfietskeuring in, meer specifiek voor motorfietsen boven de 125cc voor de tweedehandsverkoop en na een ongeval. Motorfietsen worden dus niet standaard onderworpen aan een periodieke keuring. De motorfietsen worden technisch gekeurd op hun veiligheid, milieu- en geluidsimpact. Daarmee wordt ingegaan op een Europese richtlijn.
Concreet gaat het om motorfietsen, driewielers en vierwielers (zoals quads) met een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc; en om elektrische of hybride motorfietsen met een maximumvermogen groter dan 11 kilowatt én een maximumsnelheid hoger dan 45 kilometer per uur.
De keuring start niet in alle keuringsstations tegelijk. Alken, As en Diest starten op 1 januari, Hechtel-Eksel vermoedelijk vanaf 1 maart.

De dode wolf is onderzocht

Vrijdag 16 december 2022
Leopoldsburg - De dode wolf is onderzochtZoomIn het INBO-laboratorium in Geraardsbergen vond woensdag de autopsie (foto) plaats van de wolf die zaterdagnacht slachtoffer werd van het verkeer op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel.
Het onderzoek wees uit dat het gaat om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram. De laatste definitieve tanden waren aan het doorkomen, wat wijst op een jong dier; dit bevestigt in combinatie met de plaats van het ongeval dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier (…) Het hele nieuwsbericht

Werk helpt migranten bij integratie

Vrijdag 16 december 2022
"Mensen met een migratieachtergrond zijn interessant voor de arbeidsmarkt, maar ze kunnen op hindernissen botsen in de zoektocht naar een baan: gebrek aan kennis van de taal en van de sociale en culturele codes, gebrek aan zelfvertrouwen of een netwerk, vooroordelen… De kloof in de werkzaamheidsgraad van een persoon van Belgische origine en een Belg van de tweede generatie loopt op tot bijna 20%, en deze kloof is nog groter voor personen van buiten de EU en vooral voor vrouwen."
(Koning Boudewijnstichting)

Verkeer onveilig voor minderjarigen

Vrijdag 16 december 2022
Leopoldsburg - Verkeer onveilig voor minderjarigenZoomIn Limburg lieten vorig jaar 5 minderjarigen het leven in het verkeer. Dat is het hoogste aantal in vergelijking met alle andere provincies, zo blijkt uit cijfers op basis van een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Rita Moors (N-VA). Meer dan 500 Limburgse minderjarigen raakten vorig jaar gewond na een verkeersongeval. Bijna de helft van hen waren met de fiets of te voet. Daarmee presteert onze provincie het slechtst wat betreft veiligheid in het verkeer voor minderjarigen.
“Ondanks de inspanningen die worden geleverd om schoolomgevingen en -routes veiliger te maken, ligt het aantal ongevallen met dodelijke afloop in onze provincie hoger dan in het pre-corona jaar 2019”, betreurt Moors. Volgende week wordt in de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement ook de voortgang van het Vlaams Verkeersveiligheidsplan besproken.

Sneeuwpret!

Vrijdag 16 december 2022
Leopoldsburg - Sneeuwpret!ZoomEen dun laagje sneeuw, toch genoeg om voor kinderen wat plezier te maken. Wie met de fiets naar school moet, let best wel op voor ondergesneeuwde fietspaden. (foto Marleen Abeels)
Leopoldsburg - Nationale staking: hinder bij De LijnZoom
Door een nationale staking is er vandaag hinder bij De Lijn, wie het openbaar vervoer nodig heeft, controleert best eerst de app of de website.

Eerste sneeuw!

Vrijdag 16 december 2022
Leopoldsburg - Eerste sneeuw!ZoomEr is afgelopen nacht een dun laagje sneeuw gevallen, idyllisch om te zien maar het is opletten op de weg. Het KMI waarschuwt voor gladde wegen. De strooidiensten zijn volop in actie.

Wandel met hond op warmere momenten

Donderdag 15 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Verplaats de dagelijkse wandelingen met je hond naar de warmere momenten van de dag en wandel – waar mogelijk – in de zon. Let op met strooizout. De combinatie van koude en zout kunnen wonden, irritaties of zelfs brandwonden veroorzaken aan de poten van je hond.  Knip de overtollige haren tussen de kussentjes van zijn poten, zo blijft er minder zout aan kleven. Smeer de poten voor het buitengaan in met vaseline en spoel ze na de wandeling af met lauw water. Zo verwijder je de zoutresten. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Sven Delarbre

Woensdag 14 december 2022
Sven Delarbre (27) uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Sven Delarbre opgericht met zetel aan de Lommelsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van centrale verwarming, zinkwerken en metalen dakbedekkingen van gebouwen en elektrotechnische installatiewerken.

Waarom hulst zo populair is met kerst

Woensdag 14 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Waarom hulst zo populair is met kerstZoomIn menig interieur duikt in deze periode Ilex aquifolium op. Welke betekenis zit er achter dat prikkende takje hulst?
Wie heeft als kind geen kerststukjes gemaakt in de klas waarin takjes spar en hulst verwerkt zaten? Ook vandaag is hulst, met zijn donkerrode besjes, een dankbaar stukje kerstdecoratie. De winterharde, groenblijvende struik is een taai stukje natuur dat vijftien meter hoog en meer dan honderd jaar oud kan worden. Hulst is tweehuizig: het zijn de vrouwelijke planten die besjes dragen. Behalve voor vogels zijn die overigens giftig voor mens en dier. Meer info (Foto pexels)

Denk ook aan de vogels!

Dinsdag 13 december 2022
Leopoldsburg - Denk ook aan de vogels!ZoomWinter... Wij blijven binnen, de meeste dieren moeten buiten blijven. En daar is het koud en vriest het. Geen slecht idee dus om ook eens aan hen te denken, vooral aan de vogels! Zorg daarom voor een tafeltje buiten met wat strooivoer en zo. Ze zullen je dankbaar zijn. En je krijgt gegarandeerd boeiende vogels te zien! Op de foto een roodborsttapuit in het Hageven. (Foto Marco Vanoppen)

Erg koud tot zondagavond

Dinsdag 13 december 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Erg koud tot zondagavondHet blijft nog tot en met het weekend erg koud met in de nacht matige vorst en overdag maxima rond het vriespunt of slechts enkele graden daarboven. Woensdag is er een kleine kans op een sneeuwvlokje, vrijdag is er veel zon. Zondagavond wordt de winterkou verdreven en is er een overgang naar zacht weer, waarbij sneeuwval vlug overgaat in regen.
Morgen is het bewolkt en een lokaal sneeuwvlokje is niet helemaal uitgesloten. Meestal is het echter droog en het blijft koud bij maxima rond -1 graad. (…) Het hele nieuwsbericht

Campagne: Stop agressie

Dinsdag 13 december 2022
Leopoldsburg - Campagne: Stop agressieZoom
De Lijn lanceerde vandaag een campagne tegen agressie. 
"De voorbije tijd maakten wij bij De Lijn een aantal zware agressiegevallen mee, zowel gericht tegen De Lijn-chauffeurs, chauffeurs van onze partners-exploitanten, als tegen controleurs. Die stijgende agressie is ook een maatschappelijk fenomeen. Vanuit De Lijn en onze partners willen we vandaag echter een duidelijk signaal geven: elk agressiegeval is er een te veel. Daarom trekken wij samen vandaag de lijn: tot hier en niet verder. Van onze medewerkers blijf je af!", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters. 
Het aantal agressiegevallen ten opzichte van chauffeurs van De Lijn, van partners-exploitanten en controleurs steeg met een stevige 22 % in 2022 (cijfers tot en met november) ten opzichte van het jaar 2021. Maar liefst 2 250 keer onderging een medewerker van De Lijn of een exploitant fysieke of verbale agressie.

Geldkoffer(s)

Maandag 12 december 2022
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Geldkoffer(s)In eerste instantie dacht ik als titel aan geldkoffer, in het enkelvoud, maar tijdens het schrijven heb ik er toch maar de ‘s’ van het meervoud achter gezet. Geldkoffertjes zijn booming business . Ze duiken overal op. Te pas maar nog veel meer te onpas. Geldstromen in kaart brengen is niet altijd makkelijk maar ik ga het jullie niet lastig maken wat mijn privé geldstroom betreft. Ik heb mijn kandidatuur ingestuurd om bondscoach te worden van de Rode Duivels. Ik vraag amper een hongerloon van (…) Het hele nieuwsbericht

Rudi Kox overleden

Maandag 12 december 2022
Leopoldsburg - Rudi Kox overledenGisteren is Rudi Kox overleden. Hij was 63 jaar en woonde in Kerkhoven. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: maandag (18-)18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Koude nachten, zonnige dagen

Zondag 11 december 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Koude nachten, zonnige dagenDe straalstroom ligt ver ten zuiden van ons land waardoor koude, polaire lucht nog een tijdje kan domineren. De wind draait wel stilaan naar het oosten waardoor wat drogere lucht wordt aangevoerd met meer kans op zon. ’s Nachts betekent dit wel dat het verder kan afkoelen met matige vorst. De storingen blijven vrij ver weg waardoor de kans op sneeuw eerder klein is, maar niet onbestaande.
Zondagavond wordt het vrij helder in het hele land waardoor het flink kan afkoelen. De minima (…) Het hele nieuwsbericht

K ESK Leopoldsburg - Boorsem A 1-1

Zaterdag 10 december 2022
Leopoldsburg - K ESK Leopoldsburg - Boorsem A 1-1ZoomIn Tweede Provinciale is K ESK Leopoldsburg thuis tegen Boorsem A niet verder gekomen dan een gelijkspel: 1-1.In de 39ste minuut kwam Boorsem A op voorsprong. In de 74ste minuut hing Claes de bordjes gelijk. Zowel Leopoldsburg als Boorsem A misten een strafschop.

Poldine Leten overleden

Zaterdag 10 december 2022
Leopoldsburg - Poldine Leten overledenPoldine Leten uit Leopoldsburg, weduwe van Pierre Oeyen, is overleden.
(° Lommel op 21 maart 1936 † Leopoldsburg op 9 december 2022)
Begroeting: donderdag 15 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring

Gilbert Maes overleden

Zaterdag 10 december 2022
Leopoldsburg - Gilbert Maes overledenOp 2 december overleed Gibert Maes, de echtgenoot van Marie-Louise Snijers. Hij was 77 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Over liefde en tederheid

Zaterdag 10 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Over liefde en tederheidZoomEdith haalt vandaag haar gekleurde woorden in de liefde...
Bedrijven in Limburg zijn absoluut geen vragende partij om premies bovenop de index - zoals een loonpremie -  in te voeren. Dat blijkt uit een enquête van Voka – KvK Limburg. Volgens de werkgeversorganisatie zou 80% van de ondernemingen in de provincie de premie niet toekennen, mochten ze daar zelf over kunnen beslissen.
De federale regering bereikte recent een akkoord over het loonkader voor de komende twee jaar. Dat behelst onder meer de mogelijkheid voor bedrijven die winst (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Verachtert overleden

Vrijdag 9 december 2022
Leopoldsburg - Mia Verachtert overledenGisteren is Mia Verachtert overleden, de echtgenote van Marcel Dehaen. Zij was 73 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Diane De Coninck overleden

Vrijdag 9 december 2022
Gisteren is Diane De Coninck overleden, de weduwe van Paul De Mulder. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Leopoldsburg.

'Een dier is (g)een cadeau'

Donderdag 8 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vlaams minister Ben Weyts lanceert in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen ervan bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’ wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. De campagne zal zowel offline te zien zijn - zoals bijvoorbeeld op bussen van De Lijn - als online op allerlei sociale mediakanalen. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar (…) Het hele nieuwsbericht

'Wolven zijn bang voor mensen'

Donderdag 8 december 2022
Vandaag gelezen
"Wolven zijn van nature bang voor mensen. Ze zullen mensen dan ook zoveel mogelijk mijden. Dat betekent overigens niet dat ze niet worden gezien in gebieden waar mensen wonen. Wolven maken graag gebruik van onze infrastructuur, zoals wegen. Dat zien ze niet als iets menselijks."
(Job van der Plicht op nu.nl) Meer info

Provincie investeert 78 miljoen

Woensdag 7 december 2022
Het provinciebestuur gaat volgend jaar 78 miljoen euro investeren: 52 miljoen in eigen projecten, 26 miljoen als investeringssubsidies aan derden. Dat is vandaag gezegd in de beleidsverklaring van de bestendige deputatie.
Belangrijke investeringsprojecten in 2023 zijn fietspaden en fietssnelwegen, infrastructuurwerken in de provinciale scholen, de uitbouw van thematische campussen, be-MINE, het PLOT en de waterlopen. Ook de herbestemming van het begijnhof in Hasselt krijgt concreet vorm en in de (…) Het hele nieuwsbericht

Gemeenteraad op 14 december

Woensdag 7 december 2022
Leopoldsburg - Gemeenteraad op 14 decemberZoomDe zitting van de gemeenteraad en die van de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW-raad) zal op 14 december plaatsvinden om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De zitting is toegankelijk voor publiek.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Grensoverschrijdende oefening met C-130ZoomTot 16 december vindt het grensoverschrijdende evenement "Orange Bull" plaats. Dit is een grootschalige oefening van de Nederlandse luchtmacht die plaatsvindt in het Nederlandse en Belgische luchtruim. Tijdens deze oefening zullen Nederlandse C-130-transportvliegtuigen op lage hoogte en ook in het donker gaan vliegen op nachtzichtapparatuur.
De oefening vindt vanaf vrijdag ook plaats in de regio van de Kempen (dropgebied Hechtel en vliegveld Weelde), in de Ardennen (luchthaven van Bertrix) en (…) Het hele nieuwsbericht

Liske Hermans overleden

Woensdag 7 december 2022
Leopoldsburg - Liske Hermans overledenLiske Hermans uit Beverlo, weduwe van Freddy Verecken, is overleden.
(° Leopoldsburg op 24 januari 1933 † Bekkevoort op 5 december 2022)
Uitvaart: zaterdag 10 december 2022 om 11.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Dinsdag 6 december 2022
Leopoldsburg - Zwaar vervoer gecontroleerdZoomVandaag organiseerde Politie Kempenland een verkeersactie 'zwaar vervoer', in samenwerking met politiezone Lommel, de Federale Wegpolitie Limburg en de Vlaamse Belastingsdienst. Vrachtwagens werden op de N74 en Peerderbaan in Hechtel geïntercepteerd door de politiemotards en naar het controledispositief gebracht. Ze werden vooral gecontroleerd op ladingzekering, afmetingen, inschrijving, wegentaks en rij- en rusttijden. Er werden in totaal voor 20.836 euro aan boetes ter plaatse geïnd. Vlabel stelde nog twee PV’s niet-aangifte kentekenplaat op en er werd één PV opgesteld inzake inbreuken op het voorlopig rijbewijs. (Foto politie)

Vernieuwde Sociale Kaart online

Dinsdag 6 december 2022
De vernieuwde Sociale Kaart staat online. Die Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat gaat u er vinden?
- Als burger vind je er een antwoord op allerlei zorgvragen, zoals: ‘Waar vind ik kinderopvang in mijn buurt?’, ‘welke huisartsen zijn er in mijn stad/gemeente?’ of ‘waar vindt een verslaafd familielid hulp?’.
- Als zorg- en welzijnsverlener kan je de tool gebruiken om je (…) Het hele nieuwsbericht

Gouverneur: 'Meer politie nodig'

Dinsdag 6 december 2022
Elk jaar houdt de gouverneur tijdens de openingszitting van de provincieraad een rede voor de raadsleden. Vandaag had gouverneur Jos Landmeeters het over het personeelstekort bij de politie in Limburg. Landmeeters noemde dat tekort structureel. Volgens hem zijn er in Limburg ruim 800 politiemensen méér nodig dan nu, wil men het Belgisch niveau benaderen. Hoewel Limburg een grensregio is, telt de provincie slechts 25,8 politiemensen per 10.000 inwoners. Het nationaal gemiddelde bedraagt 41/10.000.
Vandaag gelezen
De kinderopvang en de zorg voor ouderen houden ons als maatschappij een spiegel voor. Die toont ons dat de prioriteit ligt bij degenen die economisch renderen. De rest is louter een ‘kostenpost’ waarop zoveel mogelijk bespaard moet worden. Dat rendementsdenken schuurt met alles van intrinsieke waarde: zorg, kunst, onderwijs. Het beschavingspeil van een samenleving kan je nochtans niet aflezen van haar BBP of begrotingsevenwicht, maar van hoe ze met de meest kwetsbaren omgaat.
(Liza Cortois in Tertio)

Vertraging in treinverbindingen

Dinsdag 6 december 2022
Leopoldsburg - Vertraging in treinverbindingen
Even na 15u is er een persoonsongeval gebeurd ter hoogte van een overweg op de spoorlijn Antwerpen-Mol. Dat gebeurde even voor een trein uit Antwerpen het station in Mol binnen zou rijden.
De trein staat stil en voor de reizigers is het wachten tot ze verder kunnen. Verwacht wordt dat er in de loop van de vooravond nog aanzienlijke vertraging op de verbindingen Mol-Hasselt en Mol-Hamont zal zijn.
Leopoldsburg - Expeditie Natuurpunt is er weer in 2023ZoomDe inschrijvingen voor Expeditie Natuurpunt zijn weer geopend. Er is plaats voor 175 teams om op 24 en 25 juni 2023 door de Vlaamse natuur te trekken. Ze kunnen kiezen uit acht spectaculaire routes met de Gravelroute en Beleefroute als opvallende nieuwkomers. Wie deelneemt, geniet niet alleen van twee dagen avontuur in topnatuur, maar steunt ook zijn favoriete natuurgebied. Dankzij de 1500 euro die je als team inzamelt, help je duizenden vrijwilligers om hun doelen te bereiken en de natuur in jouw (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media: zegen, maar ...

Dinsdag 6 december 2022
Vandaag gelezen
Sociale media zijn een zegen om informatie sneller en breder te verspreiden dan voordien. De keerzijde daarvan is echter dat ook desinformatie sneller voet aan de grond krijgt. De beheerders van de netwerken kunnen een belangrijke rol spelen om die verspreiding tegen te gaan, maar de grens met censuur is daarbij erg dun. (Kerk & leven)

Sinterklaas

Dinsdag 6 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - SinterklaasZoomVandaag komt de Sint langs en dichteres Kristel Dewaele liet zich inspireren door deze Heilige man.

Internet of Things

Maandag 5 december 2022
Het is maar dat je 't weet
29% van de Belgen tussen 16 en 74 jaar gebruikte minstens één met internet verbonden huiselijk apparaat of systeem in 2022. In 2020 was dat 24%. De praktische huiselijke toepassingen waarvan sprake is, dienen voor de beveiliging van de woning, zoals een alarmsysteem, veiligheidscamera of rookdetector (13%); voor energiebeheer, zoals een slimme thermostaat, verbruiksmeter of verlichting (14%); of voor een virtuele assistent zoals Google Home, Siri,.. (10%). Tot slot zijn huishoudtoestellen (koelkasten, ovens…) goed voor 6%. (Statbel)
Vandaag gelezen
Mensen die in armoede leven, hebben veel vragen en zorgen. Kloppen ze ergens aan voor ondersteuning, dan botsen ze steeds vaker op gesloten loketten. Alles moet digitaal. Goede hulp- en dienstverlening start nochtans bij een open loket, waar tijd en ruimte is om samen dingen uit te zoeken of bijkomende vragen te stellen.
(Koen Trappeniers op Linkedln)

LRM wil meer start-ups aantrekken

Maandag 5 december 2022
Leopoldsburg - LRM wil meer start-ups aantrekkenZoomDe zeven Limburgse incubatoren lanceren een oproep om nieuwe start-ups aan te trekken. Via het programma Pitch Your Seat krijgen recent gestarte ondernemers nu de kans om te solliciteren voor een gratis werkplek en begeleiding voor zes maanden op één van de incubatoren. Ondernemers die recent gestart zijn met hun start-up kunnen zich tot 15 januari 2023 kandidaat stellen voor een plek in het Pitch your seat-programma. Ze moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden, zegt Marc Beenders van de LRM: “We zijn op zoek naar start-ups waar innovatie vooropstaat. De start-up moet actief zijn in één van de volgende thema’s: ICT, health, energie, drones, creative, agro of cleantech. Daarnaast zoeken we ondernemers die broeden op een innovatief idee, of die recent (minder dan twee jaar geleden) gestart zijn. Tot slot engageren deelnemers zich gedurende minstens zes maanden voor een begeleidingstraject in samenwerking met verschillende partners, waaronder Vlaio.”
Wil jij je kandidaat stellen? Dat kan tot 15 januari 2023 via deze link

Bedankt vrijwilligers!

Maandag 5 december 2022
Leopoldsburg - Bedankt vrijwilligers!ZoomHet is vandaag de Internationale dag van de vrijwilliger. Onze maatschappij draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers. Een dikke proficiat aan iedereen en vooral ook de vrijwilligers van de Internetgazet Beringen want zonder hun bijdrage kan u als lezer niet genieten van zoveel foto's tijdens de evenementen. Wil jij ook vrijwilliger worden bij de Internetgazet? Wij zoeken nog mensen met een hart voor nieuws en fotografie. Zeker voor de editie Leopoldsburg. Meer info via beringen[!]internetgazet.be
De allereerste resultaten van de Vlaamse Preventiebarometer zijn een feit. Ze tonen aan dat heel wat mensen de wil hebben om minder te roken en te drinken en zich vaak nog vergissen in wat ze erover denken te weten.
Een eerste reeks van resultaten is nu beschikbaar.
- Over alcohol: 8 op de 10 Vlamingen geeft aan in het laatste jaar alcohol te hebben gedronken, waarbij mannen een uitgesproken risicoprofiel hebben dan vrouwen. Mannen drinken meer dagelijks alcohol dan vrouwen (8,4% (…) Het hele nieuwsbericht

Gruitrode-Leopoldsburg 0-1

Zondag 4 december 2022
Leopoldsburg - Gruitrode-Leopoldsburg 0-1Nevok Gruitrode heeft thuis met 0-1 verloren van K ESK Leopoldsburg. Claes maakte het doelpunt in de 75ste minuuut.

IJzige wind

Zondag 4 december 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - IJzige windHet weekend staat in het teken van een ijskoude oosten- tot noordoostenwind. De gevoelstemperatuur ligt daarbij tussen -5 en -10 graden, hoewel de maxima boven 0 graden uitkomen. Er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer, waarbij vooral op zondag de zon afwezig blijft. Na het weekend wordt het tijdelijk wat minder koud, maar de neerslagkansen nemen toe.
Vandaag domineren lage wolkenvelden. Ook na het opruimen van nevel en mist in de ochtend kleurt de lucht eentonig grijs. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Reynders overleden

Zaterdag 3 december 2022
Leopoldsburg - Marcel Reynders overleden
Marcel Reynders uit Leopoldsburg, weduwnaar van Lilly Liebens, is overleden.
(° Beringen op 29 januari 1929 † Mol op 1 december 2022) Begroeting: dinsdag 6 december 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: woensdag 7 december 2022 om 13u15 in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Ode aan de mijnwerker

Zaterdag 3 december 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Ode aan de mijnwerkerZoomMorgen is het Sint-Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen zoals mijnwerker. Edith schreef deze gekleurde woorden.

Het geheime medicijn

Vrijdag 2 december 2022
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Het geheime medicijnAl meer dan 30 jaar was zij verpleegkundige in hetzelfde ziekenhuis, toen zij tijdens haar weekendshift een telefoontje kreeg van een persoon die zich voorstelde als de partner van een patiënt. Eerder vernam zij van de dokter van die patiënt dat hij de medicatie van de patiënt (HIV? aids?) nodig had en de dokter vroeg haar dit in orde te brengen. Zij vroeg de persoon aan de telefoon daarom de aidsmedicatie bij een volgend bezoek mee te brengen. Geconfronteerd met de reactie van de (…) Het hele nieuwsbericht

Minder huwelijken sinds jaren '70

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2019 werden er 44.270 huwelijken afgesloten in België (3,9 huwelijken per 1000 inwoners). In het jaar 2020 lag dit een stuk lager (2,9) omwille van de COVID-19-crisis. Negentig jaar voordien, in 1929, trouwden er 71.811 Belgische koppels of 9,0 huwelijken per 1000 inwoners.
In de jaren vlak na beide Wereldoorlogen piekte het aantal huwelijken: bijvoorbeeld 14,1 huwelijken per 1000 inwoners in 1920 en 10,9 in 1946. Sinds de jaren '70 gaat het aantal huwelijken per 1.000 inwoners gestaag (…) Het hele nieuwsbericht

Wie was de échte Sinterklaas?

Vrijdag 2 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Wie was de échte Sinterklaas?ZoomHoe werd een 4de-eeuwse bisschop een populaire kindervriend? Waarom komt hij uit Spanje en niet uit Italië? En hoe zit dat met die lekkende graftombe?  Op wie is Sinterklaas gebaseerd? 
De oorspronkelijke ‘Sint-Nicolaas’ was Nicolaas van Myra. Hij leefde van ca. 270 tot 342 en was bisschop van Myra, in het toenmalige Lycië. Dat ligt nu langs de zuidkust van Turkije, maar behoorde op dat moment toe aan het Romeinse rijk. Nicolaas werd op 19-jarige leeftijd tot priester (…) Het hele nieuwsbericht

Postzegel gaat 17% duurder worden

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Postzegel gaat 17% duurder wordenZoomOp 1 januari 2023 maakt bpost de tarieven van zijn postzegels en bpacks weer duurder "om de stijging van de kosten door de inflatie, de loonindexeringen en het dalende postvolume deels te compenseren".
De Non-Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 1,39 in plaats van € 1,19 (en € 1,36 per stuk bij aankoop van een vel van 10). De Priorpostzegel kost vanaf dan per stuk € 2,17 in plaats van € 1,89 (en € 2,14 per stuk bij aankoop van (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op WK voetbal

Donderdag 1 december 2022
Leopoldsburg - België uitgeschakeld op WK voetbalBelgië is al uiitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. De beslissende wedstrijd tegen Kroatië eindigde op een 0-0 gelijkspel. Marokko is groepswinnaar.  
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december het wegdek van de Kempische brug in Hasselt opnieuw asfalteren. Tussen 19u en 9u wordt de toplaag asfalt van de brug in beide rijrichtingen vernieuwd. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, zegt het AWV.

Cremeren wordt duurder

Donderdag 1 december 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de stijgende energieprijzen gaan ook de crematoria de prijzen voor het cremeren van een stoffelijk overschot verhogen. Dat zegt Tom Wustenberghs, algemeen directeur van Pontes, dat meerdere crematoria beheert in Antwerpen, Turnhout en Lommel. Een crematie die nu 500 euro kost, zal dan 630 euro kosten, plus 6% btw Meer bij Gazet van Antwerpen.

Kastaars!: nieuwe mediaprijzen

Donderdag 1 december 2022
Radio en TV
Leopoldsburg - Kastaars!: nieuwe mediaprijzenZoomKastaars!: zo heten de gloednieuwe prijzen die op 28 januari 2023 worden uitgereikt aan Vlaams mediatalent. VRT, DPG Media, SBS en Streamz zetten tijdens dit media-event van het jaar lokaal talent – zowel televisie-, radio- als onlinetalent en -formats - in de schijnwerpers met een grootse televisieshow, radioshow en online evenement. Heel Vlaanderen kan kiezen welke favoriete gezichten en formats bekroond worden. Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst presenteren de (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen