Het overige nieuws

Halloween van oorsprong Iers feest

Maandag 31 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, is Halloween van oorsprong een Iers en geen Amerikaans feest. De oorsprong van Halloween gaat terug tot de oude Ierse traditie van Samhain, een feest dat van oudsher in heel Ierland werd gevierd om het einde van de oogstperiode en het begin van de tweede, donkere helft van het jaar te vieren. Daarbij werden in heel Ierland in de nacht van 31 oktober vreugdevuren ontstoken.
Het volksgeloof in Ierland geloofde dat boze geesten rondzwierven. Alleen (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Cypers overleden

Maandag 31 oktober 2022
Leopoldsburg - Sus Cypers overledenOp 29 oktober is Sus Cypers overleden, de weduwnaar van Sofia De Meulenaer. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Inbraak in Boterbloemstraat

Maandag 31 oktober 2022
Leopoldsburg - Inbraak in BoterbloemstraatIn een woning aan de Boterbloemstraat in Heppen kwamen dieven over de vloer. Om binnen te geraken werd de achterdeur geforceerd. De inbraak is gisteren vastgesteld.

Slaapscheiding

Maandag 31 oktober 2022
Woord van de week
Er zijn koppels die ervoor kiezen om in aparte kamers te slapen om zo hun kans op een goede nachtrust te vergroten. Zo'n slaapscheiding kan enkele uren extra nachtrust per week opleveren, bijvoorbeeld als de ene partner een snurker is en de andere een lichte slaper. Het woord slaapscheiding zegt verder niets over de kwaliteit van de relatie. Soms kan een slaapscheiding zelfs de redding ervan betekenen.

Mieke Geukens overleden

Zondag 30 oktober 2022
Leopoldsburg - Mieke Geukens overledenGisteren is Mieke Geukens overleden, de weduwe van de in 2004 gestorven Fons Boons. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot, gevolgd door de bijzetting op de begraafplaats van Heppen.

Moord in Ham

Zondag 30 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Viooltjesstraat in Ham was er deze namiddag een schermutseling tussen twee mannen, hierbij werd een veertiger neergestoken door een man van 64. Deze laatste werd gearresteerd. Het slachtoffer werd nog ter plaatse gereanimeerd maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het parket Limburg voert een onderzoek naar deze moord.

Turkse Rangers-Leopoldsburg 0-1

Zondag 30 oktober 2022
Leopoldsburg - Turkse Rangers-Leopoldsburg 0-1K ESK Leopoldsburg is met 0-1 gaan winnen bij Turkse Rangers Waterschei. Strijbosch maakte in de 27ste minuut het enige doelpunt van de partij.

Een uur langer slapen

Zaterdag 29 oktober 2022
Leopoldsburg - Een uur langer slapenVannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uur langer slapen, een uur langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uur langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...

Warm weekend

Zaterdag 29 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Warm weekendDe subtropische lucht blijft het hele weekend aanwezig over onze streken. De temperaturen zijn dan ook bijzonder hoog voor eind oktober. Na de doortocht van een koufront, wordt het vanaf dinsdag een gevoelig stuk frisser en wisselvallig. Op het einde van de week bereikt het kwik nog amper 12 graden.
Vandaag wordt het uitzonderlijk warm bij maxima rond 24 graden. Indien de zon voldoende kan doorbreken, is zelfs 25 graden niet uitgesloten. Er zijn immers behoorlijk wat hoge wolkenvelden (…) Het hele nieuwsbericht

Temperaturen breken records

Zaterdag 29 oktober 2022
Maak dat mee!
Leopoldsburg - Temperaturen breken recordsZoomHet is zomers warm in de laatste week van oktober, goed voor enkele records die sneuvelen. Zo kregen we gisteren de warmste 28 oktober ooit gemeten. En dit weekend blijft het terrasjesweer. Het is dus volop genieten van zonnig weer met prachtige zonsondergangen. En vergeet niet dat we komende nacht overschakelen op wintertijd! (foto Gust Ischen)

Witter dan wit...

Zaterdag 29 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Witter dan wit...ZoomEdith haalt vandaag haar inspiratie bij het feest van Allerheiligen; 
Het is maar dat je 't weet
Wie er dit jaar snel bij was om de mazoutpremie van 225 euro aan te vragen en de voorbije weken boos werd omdat die premie sinds 16 september nu ineens 300 euro bedraagt, kan op beide oren slapen: die ontbrekende 75 euro komt er nog aan zonder dat u daarvoor iets moet doen. Want wat zegt de FOD Economie? "Inzake het besluit van de regering om het bedrag van de stookoliecheque van 225 naar 300 euro te verhogen, bevestigen wij dat dit besluit zal worden uitgevoerd van zodra de wetswijziging omtrent de tegemoetkoming is goedgekeurd, gepubliceerd en in werking is getreden. Als u reeds 225 euro heeft ontvangen, zal u automatisch het verschil van 75 euro worden toegekend. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen. Van zodra de wet in werking treedt, ontvangen de rechthebbenden die de premie nog niet hebben ontvangen, het totale bedrag van 300 euro."

Opnieuw en nog meer op reis

Vrijdag 28 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
De Belgen gaan opnieuw en nog meer op reis. In het 2e kwartaal van 2022 maakten de Belgen meer dan 5 miljoen reizen. Het post-COVID-19-herstel wordt duidelijk bevestigd. We reisden bijna 7% meer in het 2e kwartaal 2022 in vergelijking met het gemiddelde van de 2e kwartalen van de jaren 2016 tot 2019. Het aantal reizen binnen België ligt zelfs 32% hoger dan dit gemiddelde. Het aantal reizen naar het buitenland keerde terug tot bijna hetzelfde niveau als in de jaren voor COVID-19 en vertegenwoordigde 73% van de reizen in het tweede kwartaal.(Statbel)
Het is maar dat je 't weet
Het netto belastbare inkomen van de Belg bedroeg in 2020 gemiddeld 19.671 euro. Vlaanderen blijft de regio met de hoogste inkomens. Brussel blijft het gewest waar de gemiddelde inkomens het laagst zijn. De provincie Vlaams-Brabant blijft in 2020 de provincie met het hoogste gemiddeld inkomen per inwoner, gevolgd door Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen. (Statbel)
Kort nieuws van bij de buren
Vanaf zaterdag is de ophaalbrug aan Nyrstar in Balen afgesloten wegens onderhoudswerken op de volgende momenten:
▪️ zaterdag 29 oktober (8u-18u)
▪️ zondag 30 oktober (7u-17u)
▪️ maandag 31 oktober (7u-17u)
Voetgangers kunnen steeds passeren via de trappen.

Winteruur, ook in het recyclagepark

Donderdag 27 oktober 2022
Zaterdagnacht wordt het winteruur weer ingesteld. Vanaf woensdag 2 november veranderen dan ook de openingsuren op het recyclagepark. Vanaf dan is de winteruurregeling van toepassing tot en met zaterdag 25 maart 2023.
In feite komt het er dan op neer dat het recyclagepark dagelijks - behalve zondag en maandag - geopend is van 9 tot 12.30u en van 13 tot 16u.

Simone Urbain overleden

Donderdag 27 oktober 2022
Leopoldsburg - Simone Urbain overledenDinsdag is Simone Urbain overleden, de weduwe van Jean Dagnelie. Zij was 90 jaar en wordt zaterdag begraven na het afscheid in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingen

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Anoniem drugsmeldpunt: 383 meldingenEr zijn dit jaar tot nog toe 383 meldingen toegekomen bij het anoniem drugsmeldpunt Limburg (tel. 0800 20877). Vorig jaar waren dat er over het hele jaar 395. Bij dat meldpunt kan je als burger anoniem laten weten dat je vermoedt dat er bij jou in de buurt een drugslab of cannabisplantage is.

Uitzonderlijk warm

Woensdag 26 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Uitzonderlijk warmLucht van subtropische oorsprong stroomt over onze streken en laat de temperaturen naar uitzonderlijke waarden stijgen. Een omvangrijk hogedrukgebied over Centraal-Europa kan daarbij storingen net ten westen van onze regio houden. De volgende dagen wordt het zelfs nog wat warmer en zijn recordtemperaturen mogelijk.
Vandaag verlaten de restanten van een warmtefront onze regio en volgen er geleidelijk aan steeds meer opklaringen. Later wordt het vrij zonnig en het blijft uiteraard droog. Met een (…) Het hele nieuwsbericht

Postkantoren maandag dicht

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Postkantoren maandag dichtKomende maandag zijn de postkantoren uitzonderlijk gesloten, meldt bpost. Kranten, pakjes en brieven worden uitgereikt. Postpunten, Pakjespunten en Pakjesautomaten zijn open volgens de normale uren.

61.049 studenten aan KU Leuven

Woensdag 26 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - 61.049 studenten aan KU LeuvenZoomNog nooit telde de KU Leuven in oktober zoveel studenten als dit jaar. In totaal hebben 61.049 studenten zich ingeschreven. Industrieel ingenieur is de populairste richting en bovendien één van de sterkste stijgers. Ook opvallend is dat bijna 20% van de studenten uit het buitenland komt. Volgens de rector heeft dat te maken met de goede plaats van de KU Leuven op de wereldranglijst voor universiteiten.

Een stukje zon verdween

Dinsdag 25 oktober 2022
Leopoldsburg - Een stukje zon verdweenZoomOorzaak daarvan was de maan die gedeeltelijk voor de zon schoof en daarmee zorgde voor een gedeeltelijke zonsverduistering. Jens Veraa maakte deze foto met een donkere filter, want rechtstreeks naar de zon kijken is niet zo verstandig en kan je ogen beschadigen. 

Ondernemers opgelet

Dinsdag 25 oktober 2022
Leopoldsburg - Ondernemers opgeletZoomEr circuleren phishingberichten, zogenaamd namens de Kruispuntbank van Ondernemingen (ECB). Oplichters imiteren het logo en het e-mailadres van de ECB. Wees voorzichtig!

Charles Heylen overleden

Maandag 24 oktober 2022
Leopoldsburg - Charles Heylen overledenOp 21 oktober is Charles Heylen overleden, de echtgenoot van Lena Verbeke. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Viering 25 jaar mgr. Hoogmartens

Zondag 23 oktober 2022
Kerk
Vandaag werd mgr. Patrick Hoogmartens in de bloemetjes gezet voor het zilveren jubileum van zijn bisschopswijding. In een overvolle Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt vierden meer dan 600 Limburgse gelovigen mee met de bisschop. “U bent een voorbeeld voor veel mensen in onze maatschappij”, zei gouverneur Lantmeeters. Als geschenk kreeg de bisschop een beeldhouwwerk van Willem Vermandere.

Meer geld voor dierenasielen

Zondag 23 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Meer geld voor dierenasielenZoomVlaams minister Ben Weyts verdubbelt eenmalig de structurele financiële steun die dierenasielen jaarlijks krijgen om te helpen bij de fors gestegen energieprijzen. Concreet betekent dit een extra bedrag van ongeveer € 700.000 voor de 185 erkende dierenasielen. Deze steun komt bovenop het jaarlijkse bedrag (ook ongeveer € 700.000) en de vergoedingen die asielen krijgen als ze dieren opvangen die in beslag werden genomen door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn of door de politie.
De Vlaamse Overheid vraagt aan de asielen in ruil om onder meer alle te adopteren dieren te verzamelen op de website www.adopteereendier.be, waar momenteel bijna 2.400 dieren een nieuwe thuis zoeken. Via de website krijgen alle Vlamingen die een dier in huis willen halen een gedetailleerd overzicht van de dieren die in een dierenasiel verblijven - zoals Flupke op de foto - en kunnen ze eerst daar een kijkje nemen in plaats van naar een kweker te gaan. (Archieffoto Marcella Stappers)
Leopoldsburg - K.ESK Leopoldsburg - Opglabbeek A 4-0K.ESK Leopoldsburg heeft vanavond een 4-0 overwinning behaald tegen Kabouters Opglabbeek A.

Warm en onstabiel

Zaterdag 22 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Warm en onstabielStorm Armand neemt positie over de Atlantische Oceaan ten noordwesten van Portugal en stuurt over West-Europa erg zachte lucht. In onze regio bereiken de temperaturen uitzonderlijk hoge waarden voor eind oktober, maar de atmosfeer is wel onstabiel. Ook de volgende dagen blijft het uitzonderlijk zacht en is er kans op af en toe een bui, maar er is zeker ook ruimte voor de zon.
Vandaag is de zon geregeld aanwezig, maar er komen ook een aantal wolken voor. Het blijft overwegend droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Bus Avansa uitgebrand

Zaterdag 22 oktober 2022
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Bus Avansa uitgebrandZoomDe bus van Avansa Limburg in de tuin van de Oude Pastorie in Ham is uitgebrand. De bus was een sociaal project, gekend als halte Oude Pastorie. De bus was omgebouwd tot een kruiden- en moestuin, waarbij vrijwilligers en mensen uit de buurt de kans kregen om zo elkaar te ontmoeten. Nieuwkomers konden er ook terecht om Nederlands te oefenen samen met de vrijwilligers. De burgemeester van Ham is ontzet en gaat uit van brandstichting. "De kans dat die brand spontaan is ontstaan, is nagenoeg onbestaand. Triest", reageert burgemeester Marc Heselmans. De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Voorzichtig lopen over de weg

Zaterdag 22 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Voorzichtig lopen over de wegZoomElke zaterdag presenteren wij de poëtische woorden van Edith op een foto van Lambert.

Vaccinatiecampagne naar waakfase

Vrijdag 21 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Vaccinatiecampagne naar waakfaseUit een evaluatie van de herfstvaccinatiecampagne blijkt dat tegen begin november ruim 4,5 miljoen Vlamingen de kans zullen hebben gekregen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Intussen ontvingen meer dan 2,3 miljoen Vlamingen een herfstbooster. Daarmee is de vooropgestelde doelstelling bereikt en kan na 7 weken de waakfase van start gaan.
De waakfase voor de vaccinatiecentra betekent dat mensen vanaf november nog terecht kunnen in de centra, maar die zullen minder vaak open zijn. Om mensen nog voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, zullen ook apothekers en huisartsen die dit wensen op dat moment de mogelijkheid kunnen bieden om het vaccin tegen COVID-19 te plaatsen.

Irène Gombeer overleden

Vrijdag 21 oktober 2022
Leopoldsburg - Irène Gombeer overledenOp 16 oktober is Irène Gombeer overleden. Zij was 87 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans-Laenen.

Zomers herfstweer

Vrijdag 21 oktober 2022
Leopoldsburg - Zomers herfstweerZoomDe zomerse herfst blijft nog even duren. Na de regendruppels in de voormiddag krijgen we de komende dagen nog zacht en zonnig herfstweer. Hier en daar is wat gedruppel mogelijk maar het blijft zomers voor de tijd van het jaar. (foto Gust Ischen) 

Nieuwe vennootschap: Tecon+

Donderdag 20 oktober 2022
Zorbey Atac heeft de besloten vennootschap Tecon+ opgericht met zetel aan de Diestersteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de bouw van dakconstructies, het waterdicht maken van daken en dakterrassen en het optrekken van ruwbouw.

Moeder en zoon gewond bij ongeval

Woensdag 19 oktober 2022
Leopoldsburg - Moeder en zoon gewond bij ongevalVanmorgen botsten twee voertuigen op het kruispunt van de Lindenstraat en de Breugellaan. Een vrouw en haar 13-jarige zoon raakten daarbij gewond.

Botsing op Koningin Elisabethlaan

Woensdag 19 oktober 2022
Bij een botsing tussen twee auto's op de Koningin Elisabethlaan is één gewonde gevallen. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschop

Woensdag 19 oktober 2022
Kerk
Leopoldsburg - Mgr. Hoogmartens 25 jaar bisschopZoomZondag 23 oktober (15.30 uur) is er in de kathedraal in Hasselt een viering naar aanleiding van het zilveren jubileum van de bisschopswijding van mgr. Patrick Hoogmartens. Hij werd op 26 oktober 1997 bisschop gewijd. Eerst was hij hulpbisschop van mgr. Paul Schruers. Op 25 oktober werd hij de derde bisschop van Hasselt. Tijdens de viering zal onder meer het woord gevoerd worden door gouverneur Lantmeeters.

25 procent meer huwelijken

Woensdag 19 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 werden er in ons land 40.836 huwelijken voltrokken, een opvallende stijging van 25% ten opzichte van 2020. Toch waren er in 2021 nog steeds een pak minder huwelijken dan in 2019. Het aantal echtscheidingen kende slechts een lichte stijging ten opzichte van het COVID-jaar 2020 en ligt iets lager dan in 2019, wat strookt met de neerwaartse trend van de afgelopen tien jaar.
In 2021 gingen 37.768 koppels wettelijk samenwonen. Dat is een lichte stijging van 4% ten opzichte van 2020, maar nog steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Victor Busseniers overleden

Woensdag 19 oktober 2022
Maandag is Victor Busseniers overleden, de echtgenoot van Iréne Van Dijck. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt maandag (10 uur) plaats in de aula van begrafenissen Pues in Winksele-Delle. Nadien volgt de begravinbg op de begraafplaats van Bertem.
Weerbericht
Leopoldsburg - Zeer zacht voor de tijd van het jaarEen hogedrukgebied, momenteel over onze streken, verlaat morgen de regio en maakt plaats voor storingen die ons donderdag bereiken. De prefrontale wolken van deze storingen krijgen we morgen al te zien. Daarna wordt het wisselvallig met op tijd en stond wat regen of een bui. Het blijft wel de hele periode uitzonderlijk zacht.
Vandaag maken de wolkenvelden plaats voor steeds meer zon. Na de middag wordt het zelfs uitermate zonnig en met maxima rond 19 graden is het bijzonder fraai herfstweer. De (…) Het hele nieuwsbericht

112.291 overlijdens in 2021

Dinsdag 18 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - 112.291 overlijdens in 2021ZoomDe impact van de COVID-19-pandemie op de Belgische sterfte is in 2021 duidelijk kleiner dan in 2020, maar lijkt toch nog aanwezig. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. In 2021 overleden in België 112.291 inwoners (aan alle doodsoorzaken samen). Dat is een daling met 11,5% in vergelijking met 2020, waarin 126.850 overlijdens werden geregistreerd.
Tegenover de jaren vóór de COVID-19-pandemie valt vooral het vierde kwartaal van 2021 op. De 31.423 overlijdens (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi en meedogenloos

Maandag 17 oktober 2022
Puur natuur
Leopoldsburg - Mooi en meedogenloosZoomNog nooit van de groene knolamaniet gehoord? Wel, dit is er een. Een onopvallende, gave paddenstoel. Mocht u hem zien: kom er vooral niet aan, laat hem staan en pluk hem zeker niet. Want die groene knolamaniet is dodelijk giftig. (Foto Stefan Was)

Gemiddeld brutuloon: 3.832 euro

Maandag 17 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Gemiddeld verdiende een werknemer, die in 2020 voltijds werkte, 3.832 euro bruto per maand. Bovendien is het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen bijna volledig weggewerkt. In het Waalse Gewest verdienen vrouwen gemiddeld zelfs meer dan mannen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. De gender loonkloof bij voltijdse werknemers daalt sterk van 4,1% in 2019 naar 0,4% in 2020. Bovendien telt België voor het eerst een gewest waar (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Oostduinkerke...

Maandag 17 oktober 2022
Leopoldsburg - Ondertussen, in Oostduinkerke...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Opgelet: overstekende wolvenwelpen

Maandag 17 oktober 2022
Leopoldsburg - Opgelet: overstekende wolvenwelpenZoomHet stond in de sterren geschreven dat het niet lang meer zou duren vooraleer de Limburgse wolvenwelpen - de jongen van wolf August en wolvin Noëlla - hun eerste stappen zouden zetten buiten militair domein, meldt Welkom Wolf.
De negen welpen, geboren in april van dit jaar, zijn nu zes maanden oud en bijna volgroeid. Louter op basis van hun grootte zijn ze al niet meer zo eenvoudig te onderscheiden van volwassen wolven. Ze blijven nochtans 'welp' tot 1 mei 2023, als ze die leeftijd al (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Bierglazen stelen is geen goed ideeZoomEr worden blijkbaar nogal veel bierglazen gestolen. Brouwerij Alken-Maes doet zelfs een oproep om dat niet te doen. De glasproductie is duur geworden en cafés krijgen weinig glazen toegeleverd. Cafébazen worden opgeroepen om spaarzaam te zijn met hun glazen en ze goed in de gaten te houden. Populaire glazen om mee aan de haal te gaan zijn die van Duvel en van Paix Dieu. Laten we dus voortaan gewoon de wereld verbeteren aan de toog, de glazen laten we staan.
Leopoldsburg - Lezing Marco Visscher over kernenergieZoomNu woensdag om 19.30 uur kan u in CC De Adelberg in Lommel terecht voor een boeiende en leerrijke lezing omtrent Kernenergie. Spreker van dienst is Nederlander Marco Visscher, een autoriteit op dit vlak die al meerdere boeken schreef over de energietransitie.
Moeten we door met kernenergie vanwege de klimaatverandering? Of zullen we ermee stoppen vanwege de risico’s, het afval en de kosten? Het debat wordt scherp gevoerd. Gemoederen lopen hoog op. De één ziet in kernenergie een (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Strooidiensten klaar voor de winterZoomDe strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn klaar voor een strenge winter, de voorraad zout is aangevuld en er werd flink geïnvesteerd in nieuwe strooiwagens. Die werden vanmorgen in het depot van Wegen en Verkeer Limburg in Paal voorgesteld. Vanaf morgen staan 313 strooiwagens en 200 fietspadstrooiers klaar, waarvan 132 nieuwe. "AWV investeerde de afgelopen jaren flink in eigen strooiers voor fietspaden. Die kunnen op maat van het fietspad afgesteld worden zodat er (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw kunstwerk in het museum

Zondag 16 oktober 2022
Leopoldsburg - Nieuw kunstwerk in het museumZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

De fietsbrug ligt er

Zondag 16 oktober 2022
Leopoldsburg - De fietsbrug ligt erZoomHet was een huzarenstukje en het moest allemaal passen, maar de fietsbrug op de fietssnelweg F74 in Helchteren ligt er. Chapeau voor iedereen die er aan heeft meegewerkt! Rudy Luys maakte in de nachtelijke uren ter plaatse dit filmpje en zag dat heel wat belangstellenden er hun nachtrust voor over hadden om alles mee te kunnen maken.

St.Elen - K.ESK Leopoldsburg 2-2

Zaterdag 15 oktober 2022
Leopoldsburg - St.Elen - K.ESK Leopoldsburg 2-2ZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van St. Elen.

NAVO-oefening start maandag

Zaterdag 15 oktober 2022
De aangekondigde jaarlijkse nucleaire NAVO-oefening "Steadfast Noon" zal maandag starten. Dat is in Brussel vernomen. Aan de oefening nemen 60 vliegtuigen deel. De bedoeling is het gebruik van in Europa gestationeerde Amerikaanse kernbommen te oefenen. Ook op en vanaf de vliegbasis van Kleine-Brogel zal er geoefend worden.

De fietsbrug ligt klaar

Zaterdag 15 oktober 2022
Leopoldsburg - De fietsbrug ligt klaarZoomLangs de Noord-Zuid in Helchteren ligt de fietsbrug klaar die komende nacht over N74 zal worden gelegd. Om die operatie mogelijk te maken is er tussen 22u en 6u geen verkeer mogelijk tussen kruispunt Helchteren en Hechtel. Het verkeer moet omrijden via Meeuwen. (Foto Marc Faes) Meer foto's 

Eenzame nachten

Zaterdag 15 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Eenzame nachtenZoomDeze week mijmert Edith over eenzame nachten.

De wereld gaat er op achteruit

Vrijdag 14 oktober 2022
Leopoldsburg - De wereld gaat er op achteruitZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fons Alénis overleden

Vrijdag 14 oktober 2022
Leopoldsburg - Fons Alénis overledenVandaag is Fons Alénis overleden, de echtgenoot van Simonne Vendergraesen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Zijn urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Heppen. Begroeting: woensdag (18.30-19.00 uur) in funerarium Hulsmans.
Emre Cetin uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Ecet Constructions opgericht met zetel aan de Lommelsesteenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerkzaamheden, loodgieterswerken, sanitair, centrale verwarming en koeltechnieken.

Zacht maar wisselvallig

Vrijdag 14 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Zacht maar wisselvallig Een omvangrijke depressie nabij Schotland is de sturende motor voor het weerbeeld in het weekend. Daarbij doen storingen onze regio aan en is het wisselvallig weer. Met een zuidwestelijke luchtstroming wordt wel relatief zachte lucht aangevoerd. Na het weekend wordt het gevoelig warmer en vanaf dinsdag stijgt de luchtdruk en is het droog. Een nazomertje is in de maak.
Vandaag domineert een regenzone het weer met veel wolken en van tijd tot tijd lichte regen. Na de middag wordt het wat (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Tijdelijk onttrekkingsverbod opgehevenZoomHet tijdelijk onttrekkingsverbod dat sinds juli 2022 in de hele provincie Limburg van kracht was, wordt met ingang van vandaag opgeheven.
Het permanent onttrekkingsverbod op de ecologisch zeer kwetsbare waterlopen, ingevoerd op 1 januari 2022, blijft van kracht. Het kaartje laat zien waar dit van toepassing is. Daarnaast zijn er omwille van de blauwalgproblematiek nog onttrekkingsverboden van kracht op enkele locaties in Limburg en op de Kempense kanalen.
Leopoldsburg - 12,8% van kinderen is materieel gedepriveerdZoom12,8% van de Belgische kinderen is materieel gedepriveerd. Zij hebben bijvoorbeeld geen stevige schoenen, geen leeftijdsspecifiek speelgoed, krijgen onvoldoende gezonde voeding of kunnen niet op vakantie gaan.
Dat meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De situatie is het meest precair bij kinderen die wonen in een huishouden dat huurt (33,6%) of waar slechts één ouder aanwezig is (28,6%). Voor kinderen wier ouders laagopgeleid zijn (36,4%) en kinderen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

MNM zoekt 'straathelden'

Vrijdag 14 oktober 2022
Leopoldsburg - MNM zoekt 'straathelden'Zoom"MNM Straathelden" is een straatvoetbaltornooi voor jongeren. Op drie verschillende overdekte locaties in Vlaanderen - in Limburg is dat in Beringen - vindt een voorronde plaats waarin drie verschillende categorieën (U12, U14 en U16) vier tegen vier een competitie spelen. Per categorie kwalificeren de beste teams uit de voorrondes zich om het tegen elkaar op nemen tijdens de finale. In Beringen kan je deelnemen op 13 november. Inschrijven kan via deze link.

'Onderkruipsels' in het museum

Vrijdag 14 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - 'Onderkruipsels' in het museumZoomDoor het Rijksmuseum in Amsterdam - toegegeven, het is niet bij de deur - krioelen dit najaar meer dan duizend kleurrijke vlinders, harige spinnen en glimmende padden. 'Onderkruipsels' heet de tentoonstelling, die tot en met 15 januari 2023 te zien is. Op de kunstwerken wordt weerspiegeld hoe de blik op alles wat kruipt en krioelt in de loop van de tijd is veranderd. Meer info (Afb. Jan van Kessel - Rijksmuseum)

Op Kleine-Brogel blijven ze fit

Vrijdag 14 oktober 2022
Leopoldsburg - Op Kleine-Brogel blijven ze fitZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Conny De Wilde overleden

Donderdag 13 oktober 2022
Leopoldsburg - Conny De Wilde overledenGisteren is Conny De Wilde overleden, de echtgenote van Roger Van Rethy. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Meer gebouwen en meer woningen

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1995 is het aantal gebouwen in ons land met 16% gestegen. Op 1 januari 2022 waren er dat 4.612.284. Het aantal woningen is in dezelfde tijdspanne met 28% toegenomen tot 5.680.956.
In het Vlaams Gewest zijn er 30% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Waals Gewest zijn er 28% meer woningen en 16% meer gebouwen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest valt de toename van het aantal gebouwen in vergelijking met de twee andere gewesten lager uit (+1%), maar het woningenbestand is er wel met 20% (…) Het hele nieuwsbericht

NAVO-oefening vanop Kleine-Brogel

Donderdag 13 oktober 2022
Leopoldsburg - NAVO-oefening vanop Kleine-BrogelZoomGevechtsvliegtuigen uit zeker tien NAVO-landen zullen volgende week vanop de luchtmachtbasis in Kleine-Brogel oefenen op het inzetten van kernwapens. Dat meldt VRT-nieuws. Het gaat om de geplande, maar vertrouwelijke NAVO-oefening "Steadfast Noon", waarover officieel niemand iets kwijt wil, aldus de VRT. Ook Belgische F-16's nemen deel. Meer info bij VRT Nieuws.

Minder mensen lezen een krant

Donderdag 13 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Steeds minder Vlamingen lezen een krant. Dat blijkt uit cijfers van CIM, het Centrum voor Informatie over de Media. Het Belang van Limburg verloor de jongste twee jaar 10,8 procent aan lezers en liefst 17,6 procent wanneer men het bereik van de website erbij neemt. Voor De Morgen waren die cijfers -5,1% (-17,7%),  voor Gazet van Antwerpen -17,8% (-16,6%), De Standaard -2,2% (-23,6%), Het Nieuwsblad -6,8% (-16,5%) en Het Laatste Nieuws -19,9% (-18,9%). De enige Vlaamse krant die zijn bereik zag toenemen (met 3,3%) is De Tijd; met de website erbij was er echter een teruggang van 7,7%. (Bron: De Tijd)

197 leerkrachten gezocht

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
In de provincie Limburg zijn er op dit moment 197 openstaande vacatures voor leerkrachten. Volgens ACOD onderwijs was er nog nooit zo vroeg op het schooljaar zo’n groot tekort. De vakbond wijst op een beperkte instroom van afgestudeerden en de hoge werkdruk, waardoor leerkrachten verlofstelsels opnemen, als oorzaak. (bron Radio 2)

Werken op de snelwegen

Woensdag 12 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert volgende week gedurende vijf nachten asfaltherstellingen uit op de Limburgse autosnelwegen. Op de E314 gaat het om de omgeving Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, in rijrichting Lummen. Op de E313 gaat het om de zone tussen Bilzen en Hasselt, ook in rijrichting Lummen. Het verkeer zal er plaatselijk over één rijstrook moeten. De op- en afritten blijven grotendeels beschikbaar. Enkel op maandagnacht 17 oktober zullen van het complex 29 (…) Het hele nieuwsbericht

Alfons Van Esch overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Leopoldsburg - Alfons Van Esch overledenAlfons Van Esch uit Leopoldsburg, echtgenoot van Gertrude Bredohl, is overleden.
(° Olmen op 28 oktober 1925 † Geel op 7 oktober 2022)
Uitvaart: donderdag 13 oktober 2022 om 11 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Nathalie Willekens overleden

Woensdag 12 oktober 2022
Leopoldsburg - Nathalie Willekens overleden
In Leopoldsburg is vandaag Nathalie Willekens overleden, de echtgenote van André Cloostermans. Zij was 82 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Federale maatregelen onvoldoende voor LimburgZoom“De federale regering erkent de dreiging voor onze Limburgse economie, maar komt niet met structurele oplossingen om ondernemingen in Limburg te ondersteunen.” Dat zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg als reactie op het begrotingsakkoord van de federale regering. De maatregelen die de regering neemt om de concurrentiekracht van de Limburgse bedrijven te waarborgen zijn onvoldoende. De beperkte vrijstelling van de werkgeversbijdragen in de eerste helft van 2023 (…) Het hele nieuwsbericht

Wisselvallige maar zachte periode

Dinsdag 11 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallige maar zachte periodeEen storing trekt donderdag over onze streken en maakt een einde aan het droge weer. Daarna breekt een wisselvallige periode aan met op tijd en stond wat regen of een bui. Ook de wind krijgt een belangrijke rol. Een positieve noot komt van de temperaturen: het wordt tijdens de nacht niet meer zo koud en overdag liggen de maxima rond of iets boven de normale waarden.
Vandaag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied en is het vanmiddag stralend zonnig weer bij maxima rond 15 graden. Er (…) Het hele nieuwsbericht

Donderdagnacht werken in Hasselt

Dinsdag 11 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in de nacht van donderdag 13  op vrijdag 14 oktober op het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Kempische Steenweg (R74). Tussen 20u en 6u worden er drie definitieve portieken voor de vernieuwde verkeerslichten geplaatst. Houd rekening met enige verkeershinder in de omgeving, waarschuwt het AWV.

Michel Dylst blijft aangehouden

Dinsdag 11 oktober 2022
Michel Dylst blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer vandaag beslist. Zijn partner komt op 21 oktober voor de raadkamer. Volgens het parket "blijkt uit de eerste financiële analyses van de bankrekeningen dat het merendeel aan steungelden voor de feitelijke vereniging Vriendenkring KS werd afgewend van het doel van deze vereniging. Er is tot op heden geen objectieve verantwoording voor het gebruik van deze gelden." Met andere woorden: Dylst gebruikte het geld - naar verluidt ruim 2 miljoen euro! -  niet voor de vereniging. Het onderzoek wordt verder gezet door de gerechtelijke politie. Het bestuur van EMA - de opvolger van KS-Vriendenkring - zegt ondertussen nog altijd voor 100 % achter Michel Dylst te blijven staan.
Er is jaren lang onderhandeld tussen de verschillende overheden en de stookoliesector om eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel te ondersteunen. In mei 2021 stelde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de stookoliesector in gebreke en stuurde ze deurwaarders naar oliesectorfederaties Informazout, de Belgische Petroleum Federatie en Brafco. Het was voor haar een doorn in het oog dat de sector zijn engagement niet nakwam om een fonds op te richten om eigenaars van lekkende (…) Het hele nieuwsbericht

Grote 'verleddingsoperatie'

Maandag 10 oktober 2022
Leopoldsburg - Grote 'verleddingsoperatie'ZoomBegin november wordt het startschot gegeven voor de grote ‘verleddingsoperatie’ langs Vlaamse gewestwegen: alle verlichting langs de gewestwegen wordt de komende jaren omgebouwd naar LED-verlichting. Dat maakt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bekend.
Het project vergt een investering van 84,5 miljoen euro (via Europese relancemiddelen) die ervoor moet zorgen dat in 2025 alle verlichting op onze gewestwegen gebeurt door ledverlichtingstoestellen.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in woning en tuinhuis

Zondag 9 oktober 2022
Leopoldsburg - Inbraak in woning en tuinhuisIn de Dennenstraat is gisteren ingebroken in een woning. De daders doorzochten ook een tuinhuis in dezelfde straat.

Jeanne Schroyen overleden

Zondag 9 oktober 2022
Leopoldsburg - Jeanne Schroyen overledenJeanne Schroyen uit Leopoldsburg, weduwe van Louis Delarbre, is overleden.  
(° Paal op 23 december 1935 † Leopoldsburg op 8 oktober 2022) Begroeting: woensdag 12 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: donderdag 13 oktober om 13.15 uur in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - KRC Peer A  0-0In tweede provinciale B hebben K. ESK Leopoldsburg en KRC Peer A vanavond 0-0 gelijkgespeeld.

Al zijn de zomerdeuren gesloten

Zaterdag 8 oktober 2022
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Al zijn de zomerdeuren geslotenZoomElke zaterdag brengen we de gekleurde woorden van Edith op een foto van Lambert.

Als de rechtbank meeluistert

Vrijdag 7 oktober 2022
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Als de rechtbank meeluistertOm het handelsfonds van een restaurant te kopen, betaalde de vennootschap S. (hierna S.) aan een restauranthouder een voorschot van 10.000 euro op de overnameprijs van 55.000 euro. Zij zetten ook samen een voorlopige overeenkomst op papier waarin voorzien was dat de verkoop alleen doorging als S. een overnamekrediet kreeg van een Belgische bank. Toen puntje bij paaltje kwam, liet S. weten dat de twee banken die hij had aangezocht weigerden omdat de terugbetaling van het krediet te zwaar woog. Een brief van het (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Nieuwe expo 'Wolf! De wolf in illustratie'ZoomVan 20 november tot en met 4 juni kan men in Villa Verbeelding in Hasselt (Bampslaan 35) gaan kijken naar de expo "Wolf! De wolf in illustratie".
In deze bijzondere expo worden beelden getoond van beroemde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels, bloeddorstig, dom of gewoon levensecht. Het is uniek om op één plek zoveel wolvenillustraties samen te zien: ze komen uit Parijs, Berlijn, Madrid (…) Het hele nieuwsbericht

Helena Vangeel overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Leopoldsburg - Helena Vangeel overledenHelena 'Leentje' Vangeel uit Heppen, echtgenote van Ber Caelen, is overleden. 
(° Koersel op 21 juni 1941 † Heppen op 7 oktober 2022)
Begroeting: donderdag 13 oktober 2022 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur. 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Fraai herfstweekend

Vrijdag 7 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Fraai herfstweekendNa de doortocht van een storing in de nacht van vrijdag op zaterdag, bouwt er opnieuw een hogedrukgebied op. Het weekend staat dan ook in het teken van hoge luchtdruk met veel zon en vrij aangename maxima. De nachten verlopen wel behoorlijk koud. Na het weekend is het nog even overwegend droog, maar vanaf donderdag nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag is het flink zonnig, maar na de middag komen er stilaan meer wolken opzetten vanuit het westen. Het blijft echter droog en de maxima komen uit (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval in Atheneumstraat

Vrijdag 7 oktober 2022
Een fietsster is lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto in de Atheneumstraat. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.20 uur.

Auto tegen boom: enkel blikschade

Vrijdag 7 oktober 2022
Leopoldsburg - Auto tegen boom: enkel blikschadeVanmiddag is op de Kamperbaan een auto tegen een boom gereden. Er vielen geen gewonden.De wagen werd wel zwaar beschadigd.
Leopoldsburg - Eikenprocessierupsen overwinteren in de grondZoomVoor het eerst is op film vastgelegd hoe eikenprocessievlinders uit de grond kruipen en daarna hun vleugels oppompen. De eikenprocessievlinders die op film zijn vastgelegd kropen in 2020 als rups de grond in. In 2021 kwamen ze even boven de grond om te eten waarna ze weer de grond in gingen om te verpoppen. Deze zomer kropen ze als vlinder voor de camera uit de grond. De Nederlandse Silvia Hellingman filmde dat, meldt Naturetoday.com.

Mooie herfstdagen

Vrijdag 7 oktober 2022
Leopoldsburg - Mooie herfstdagenZoomWe krijgen enkele zonnige herfstdagen voorgeschoteld en dat is perfect om die prachtige herfstkleuren te bewonderen tijdens een fiets- of wandeltocht.

Maria Gielen overleden

Vrijdag 7 oktober 2022
Leopoldsburg - Maria Gielen overleden
Maria Gielen uit Leopoldsburg, weduwe van Anselm Maes († 2005), is overleden.
(° Paal op 25 augustus 1928 † Heusden-Zolder op 5 oktober 2022)
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 

Maria Abeels overleden

Woensdag 5 oktober 2022
Leopoldsburg - Maria Abeels overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is vandaag Maria Abeels overleden, de echtgenote van Pierre Geens. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroeting: zondag (11-11.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
In 2020 kostte een werkuur een Belgisch bedrijf gemiddeld 40,5 euro per werknemer, tegenover 38,6 euro in 2016. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de vierjaarlijkse statistiek naar de arbeidskosten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Een werkuur is het duurst in de elektriciteits- en gassector en het goedkoopst in de horeca. De arbeidskosten zijn over het algemeen hoger in grote bedrijven.
Kerk
Leopoldsburg - Bisdom dringt aan op energiebesparingIn een brief aan de parochies heeft het bisdom Hasselt vandaag suggesties geformuleerd voor energiebesparing in kerkgebouwen. Er wordt onder meer voorgesteld om liturgische vieringen met weinig gelovigen te bundelen zodat  er minder ruimten moeten verwarmd worden. Verder wordt onder meer geopperd de centrale verwarming later op het jaar in te schakelen, de thermostaat één of meerdere graden lager in te stellen en vroeger uit te schakelen en de temperatuur niet te verhogen tijdens de vieringen.  Nu wordt er in de meeste kerken een basistemperatuur aangehouden ter bescherming van orgel en kunstwerken. Er wordt ook gepleit voor efficiëntere opvang en hergebruik van regenwater van kerkgebouwen.

Morgen weer een test van BE-Alert

Woensdag 5 oktober 2022
Leopoldsburg - Morgen weer een test van BE-AlertZoomMorgen testen steden, gemeenten en provincies in heel het land het waarschuwingssysteem BE-Alert. In Limburg doen 36 steden en gemeenten mee, het hoogste aantal sinds BE-Alert werd gelanceerd. Daarnaast zal ook de Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg deelnemen en berichten sturen op plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen.
Heel wat Limburgers die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen morgen een sms van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 04/77.77.77.55 of een (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
In België is het percentage van de bevolking tussen 16 en 74 jaar dat moeilijkheden of grote moeilijkheden ondervindt om rond te komen gestegen van 11,7% in het derde kwartaal 2021 tot 16,1% in het tweede kwartaal 2022. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de driemaandelijkse enquête over de levensomstandigheden van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
Bij de 20% van de personen met de laagste inkomens is het voor 34,2% van hen moeilijk of zeer moeilijk om rond te komen in het (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig en warm, daarna wat koeler

Dinsdag 4 oktober 2022
Leopoldsburg - Rustig en warm, daarna wat koelerEen hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer met hoge temperaturen. Vooral woensdag mogen we een thermisch hoogstandje verwachten. Na de doortocht van een storing wordt het vanaf donderdag wat minder warm. Er bouwt echter opnieuw een hogedrukgebied op over onze regio, waardoor ook de tweede helft van de week droog verloopt.
Morgen/woensdag zijn er opklaringen na wat lokale nevel in de ochtend, zijn er opklaringen. Er is aanvankelijk wel redelijk wat hoge bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Flitsmarathon morgen

Dinsdag 4 oktober 2022
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Flitsmarathon morgenMorgen/woensdag organiseert de politie weer een flitsmarathon tegen overdreven snelheid. Die begint om 6u en duurt 24u. Zowel lokale als federale en autowegenpolitie nemen er aan deel.

'Viering van de vrolijke wanhoop'

Dinsdag 4 oktober 2022
Vandaag gelezen
"Muziek is een soort viering van de vrolijke wanhoop, een poging om het onheil van het dagelijkse leven te bezweren."
                                                           (Admiral Freebee in Visie)

Staking bij NMBS

Maandag 3 oktober 2022
Leopoldsburg - Staking bij NMBSZoomAls je met de trein naar het werk of de school gaat, hou er dan rekening mee dat er nu woensdag gestaakt wordt bij de Belgische spoorwegen. Volgens de NMBS zal driekwart van de treinen niet rijden. Met de personeelsleden die wel werken zal een alternatieve regeling worden uitgewerkt en die is vanaf morgenvroeg online te raadplegen. De staking gaat in morgenavond om 22 uur, tegen donderdagochtend zullen de treinen weer normaal rijden.

'Dierenschepen in elke gemeente'

Maandag 3 oktober 2022
Leopoldsburg - 'Dierenschepen in elke gemeente'Zoom
250 gemeenten in Vlaanderen hebben vandaag een schepen bevoegd voor dierenwelzijn, 50 gemeenten hebben dat nog niet. Naar aanleiding van Werelddierendag morgen roept Vlaams minister Ben Weyts die gemeenten op om daar werk van te maken. Hij heeft morgen alle Vlaamse schepenen bevoegd voor Dierenwelzijn uitgenodigd in het Vlaams Parlement om samen uitdagingen van het lokale dierenwelzijnsbeleid te bespreken. “Op elk niveau in onze samenleving krijgt het welzijn van dieren terecht meer aandacht”, zegt Weyts. “Het lokale politieke niveau mag niet achterblijven.”

RSK Trading failliet

Zondag 2 oktober 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het failissement uitgesproken van horecazaak RSK Trading uit Leopoldsburg. Schuldvorderingen worden op 29 oktober neergelegd.
Leopoldsburg - Helft bouwbedrijven maakt geen winstZoom4 op 10 tien bouwbedrijven draaien vandaag quitte, één op tien werkt zelfs met verlies. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie naar aanleiding van Open Bedrijvendag. “Dit is ongezien”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder. “En uiteraard op lange termijn niet alleen nefast voor de gezondheid van het bedrijf, maar ook meer algemeen voor de economie. Meer faillissementen dreigen”.
Naar de reden moeten we niet ver zoeken, aldus Bouwunie. “De (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Vanhees overleden

Zondag 2 oktober 2022
Leopoldsburg - Nicole Vanhees overledenGisteren is Nicole Vanhees overleden. Zij was 64 jaar. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Nazomer op komst?

Zaterdag 1 oktober 2022
Weerbericht
Leopoldsburg - Nazomer op komst?Na het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er staat dan droog weer op het programma met relatief hoge maxima voor de tijd van het jaar. De nachten zijn wel fris met kans op nevel en mist. Als die vlug opgeruimd geraken, staan er een paar aangename nazomerse dagen te wachten. 
Vandaag wordt een wisselvallige dag. Er vallen verspreid enkele buien en er staat een matige westelijke wind. Er is echter ook ruimte voor wat zon, vooral na de middag. De maxima zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor K ESK

Zaterdag 1 oktober 2022
Leopoldsburg - Gelijkspel voor K ESKZoomK ESK Leopoldsburg heeft 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Lindelhoeven. De gelijkmaker vabn Leopoldsburg viel in de slotseconde.

Limburg langer ‘ontwrichte zone'

Zaterdag 1 oktober 2022
Leopoldsburg - Limburg langer ‘ontwrichte zone'Zoom Vlaams minister van Economie Jo Brouns heeft een akkoord bereikt met federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem over de verlenging van de steunmaatregel ‘ontwrichte zones’, en dat voor een periode van 24 maanden. Limburgse ondernemers kunnen zo opnieuw twee jaar lang rekenen op een vrijstelling van 25% op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing per gecreëerde arbeidsplaats. 
Om de economische krater na de sluiting van Ford Genk weer op te vullen (…) Het hele nieuwsbericht
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Nu herfst onze knoken voelbaar maaktZoomDe herfst is vandaag de inspiratiebron voor Edith en Lambert.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen