Het overige nieuws

Er is nog hoop

Maandag 31 juli 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Er is nog hoopZoom(Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
37 maanden cel: dat is de straf die een 18-jarige uit Balen heeft gekregen omdat hij twee minderjarigen de opdracht gaf een frituur in Olmen te overvallen. Bij de overval werd een schot gelost waarbij de frituuruitbater gewond raakte. De minderjarigen werden naar de jeugdrechtbank verwezen. (PG)
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Koning Boudewijn stierf 30 jaar geledenMorgen is het 30 jaar geleden dat Koning Boudewijn in zijn buitenverblijf villa Astrida in Motril in het zuiden van Spanje overleed ten gevolge van een hartstilstand. Hij was 62 jaar.
Leopoldsburg - KFC Hamont A klopt K. ESK LeopoldsburgIn de Beker van Limburg heeft KFC Hamont A K. ESK Leopoldsburg verslagen met 2-0.
Leopoldsburg - Ondertussen, in de Noordzee...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

When in Rome...

Zaterdag 29 juli 2023
300 woorden van Rudi
Leopoldsburg - When in Rome..."Koop vooraf tickets", hadden ze ons gezegd. Zo gezegd, zo gekocht, maar in de luchthaven kregen we het bericht dat er iets mis was met onze tickets voor het Colosseum. "Och, we zien wel”, reageerden we onbezonnen.
Op de tweede dag van ons verblijf waren we vroeg op pad. We dachten er als eerste te staan, maar op de verkeersvrije laan naar het Colosseum was het drukker dan op een uitverkocht Rock Werchter. "You want tickets?", sprak een man ons aan. Het leek ons te duur.
Aan het Colosseum (…) Het hele nieuwsbericht
Fempreneurs is een project waarmee VLAIO, Vrouwennet vzw en Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk, op twee jaar tijd 600 ondernemende vrouwen in Vlaanderen willen versterken. Het project voorziet in 3 verschillende types van begeleidingsactiviteiten: mentoring, bootcamps en digitale workshops. Nieuw mentoringprogramma gaat van start op 24 oktober. Tijdens het Fempreneurs-mentoringprogramma zal een ‘mentor’ of een ervaren onderneemster gedurende 10 maanden een (…) Het hele nieuwsbericht

Over Gust Put

Zaterdag 29 juli 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Over Gust PutZoomDe gekleurde woorden van Edith gaan dit weekend over Gust Put.

Regen, buien en wind

Vrijdag 28 juli 2023
Leopoldsburg - Regen, buien en windAan het wisselvallige weer komt voorlopig nog geen einde. Integendeel, de komende dagen mogen we geregeld regen en buien verwachten en er is ook kans op onweer. Alvast tot het einde van volgende week met het weekend inbegrepen is er nog niet dadelijk zomerweer in zicht. Bovendien staat er vaak flink wat wind en zijn de maxima eerder pover met slechts 20 graden.
Vandaag is het vaak zwaar bewolkt, maar af en toe kan ook de zon doorbreken. Er komen na de middag een aantal buien opzetten. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Wolf August wordt opgezet

Vrijdag 28 juli 2023
Wolf August, die eerder deze week werd aangereden in Oudsbergen, zal worden opgezet. Dat heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek bekendgemaakt. In een video die het INBO maakte over de autopsie op de wolf, vertelt de dierenarts ook dat het dier opgezet wordt. "Dat maakt bij een autopsie veel verschil, daarom dat dat ook aan bod kwam", zegt Koen Van Muylem van het INBO. "August was een iconisch beest, als stamvader van de Limburgse wolven. We willen hem niet verloren laten gaan." Momenteel is nog niet duidelijk waar of wanneer August te zien zal zijn. "Nu gaat hij de diepvriezer in, er zijn nog geen concrete plannen", besluit Van Muylem. (Bron: VRT)
Safet Kerim uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Cargo Transport Solutions opgericht met zetel aan de Bremstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verhuren van vrachtwagens, trucks en trailers, koerier- en verpakkingsdiensten, carroserieherstel en hulpverlening bij pech onderweg.

Iedereen gaat naar 'Barbie'

Woensdag 26 juli 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Iedereen gaat naar 'Barbie'ZoomEn het moet een heel goeie film zijn, met feministische trekjes. Fobie zag in het publiek nog iets anders... 

Bakkeleien over een ruiterpoort

Woensdag 26 juli 2023
Vandaag gelezen
Leopoldsburg - Bakkeleien over een ruiterpoortZoom"De doodgereden wolf is wel degelijk August. Wisten we eigenlijk al. Wat we tot gisteren helaas niet wisten, is dat het Agentschap Wegen & Verkeer, Natuur en Bos en de gemeente Oudsbergen al anderhalf jaar bakkeleien over welk type ruiterpoort er moet komen in het metersbrede gat in het ecoraster (foto) langs de N76. Dat gat kostte gisteren het leven aan de stamvader van de Limburgse wolvenroedel." (Jan Loos van Welkom Wolf)
Leopoldsburg - Autopsie van August achter de rugZoomVanmorgen is in het laboratorium van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) in Geraardsbergen de autopsie uitgevoerd van de wolf die gisteren op de N76 in Oudsbergen om het leven kwam. Op basis van de forse lichaamsbouw van deze mannelijke wolf kon al onmiddellijk worden uitgesloten dat het om een welp zou gaan. De slijtage van de tanden en een röntgenopname van het Natuurhulpcentrum Opglabbeek van de (hoek)tanden geven meer informatie over de leeftijd: het gaat met (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Ondertussen, in de wolvenregio...Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Landbouwbedrijven enorm groter

Woensdag 26 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Sinds 1980 is de gemiddelde oppervlakte van de landbouwbedrijven verdriedubbeld. De gemiddelde oppervlakte ging van 12,49 ha in 1980 naar 38,7 ha in 2022. (Statbel)

De zomer is ver weg

Dinsdag 25 juli 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - De zomer is ver wegHet is wisselvallig en het blijft wisselvallig. Met een aanhoudende westcirculatie komt daar de volgende 10 dagen alvast geen verandering in. Wel wordt het op het einde van de week en in het weekend wat warmer, maar donderdag en vrijdag gaat het stevig regenen.
Morgen vallen er enkele buien in de ochtend en voormiddag, maar is er tussendoor ook zon. Na de middag verdwijnen de buien uit het weerbeeld, maar nemen de wolkenvelden wel toe. Het wordt wat warmer bij 22 graden. Ook donderdag wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Heko

Dinsdag 25 juli 2023
Koen Hendrickx (40) uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Heko opgericht met zetel aan de Dorpsstraat. Het betreft een holding-, patrimonium- en managementvennootschap.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Europese primeur: drone vervoerde bloedzakjesZoomVandaag heeft een passagiersdrone (foto) met twee zitplaatsen voor het eerst medische inhoud vervoerd door Europees luchtruim. De dronevlucht, een volledig onbemande en geautomatiseerde missie, vervoerde meerdere bloedzakjes over een afstand van 1 kilometer doorheen het testluchtruim van DronePort in Sint-Truiden. De operatie werd gecoördineerd door het Belgische bedrijf Helicus, dat bekend staat om de ontwikkeling van dronetoepassingen en -technologieën voor medisch transport door de lucht. Lees meer bij de LRM

Twitter wordt X

Dinsdag 25 juli 2023
Leopoldsburg - Twitter wordt XZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Het afvalwater na een festival

Dinsdag 25 juli 2023
Vandaag gelezen
"Als er een festival in de buurt is, dan zien we dat meteen terug in de hoeveelheid drugsresten die we meten op onze rioolwaterzuiveringen."
(Waterschap De Dommel)

Wolf doodgereden in Meeuwen

Dinsdag 25 juli 2023
Leopoldsburg - Wolf doodgereden in MeeuwenZoomOp de N76 in Meeuwen is een wolf doodgereden. Het kadaver werd vanmorgen aangetroffen langs de weg, ter hoogte van de Gestelstraat. Mogelijk gaat het om August. Het Agentschap Natuur en Bos laat een autopsie uitvoeren. Het kadaver is opgehaald door het Natuurhulpcentrum. "Als het effectief om August zou gaan, wordt het een moeilijke opdracht voor wolvin Noëlla om de minstens 7 jongen groot te brengen," zeggen ze daar. De jonge wolven die vorig jaar geboren werden, zijn al weg. (Foto's NHC)
Wolf doodgereden in Meeuwen
Zoom

Zandzakjes te koop

Dinsdag 25 juli 2023
Leopoldsburg - Zandzakjes te koopZoomWe hopen dat je ze nooit nodig hebt, maar wie rekening houdt met wateroverlast rond zijn woning kan nu in het recyclagepark (lege) zandzakjes kopen. De zakjes worden per set van 10 stuks verkocht voor € 5,00. Je kan per jaar en per gezin 40 stuks aankopen. Je ontvangt bij de aankoop een fiche met info over het gebruik van de zakken.

1.092 faillissementen

Dinsdag 25 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In juni registreerden de Ondernemingsrechtbanken in ons land 1.092 faillissementen. Het aantal banen dat daardoor verloren ging bedroeg 2.726. Dit betekent een stijging met 39,4% in vergelijking met mei van dit jaar (1.955). (Statbel)

Festivalzomer op volle toeren

Dinsdag 25 juli 2023
Leopoldsburg - Festivalzomer op volle toerenZoomVoor artiesten en muziekfotografen is de zomer een drukke periode. Onze fotograaf Stephan Volders genoot alvast afgelopen weekend bij de buren op Rock Olmen. Eén van de artiesten op het podium was de Limburgse band Whispering Sons met zangeres Fenne Cuppens en Sander Pelsmakers uit Beringen die achter de schermen de band draaiende houdt. Sander was jarenlang de drummer maar door problemen met zijn arm moest hij stoppen met drummen maar blijft wel volwaardig lid van de groep. Bekijk het fotoverslag van Rock Olmen via deze link. 
Kerk
Leopoldsburg - Mgr. Hoogmartens op roadtrip naar WJDZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, trekt deze zomer met de wagen door Europa en probeert zo alle Vlaamse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) te ontmoeten die van 1 tot 6 augustus in Lissabon worden gehouden. Voorafgaand aan het eigenlijke gebeuren in Lissabon nemen de Vlaamse jongeren deel aan zogenaamde voorprogramma’s. Nieuw dit jaar is dat ze in groepjes van ongeveer vijftig verspreid zijn over heel Zuid-West Europa. Van Juignac in Frankrijk, tot Bilbao en Madrid in Spanje en (…) Het hele nieuwsbericht

Voka One gelanceerd

Maandag 24 juli 2023
Bedrijfsnieuws
Leopoldsburg - Voka One gelanceerdZoomVoka – KvK Limburg heeft de geboorte van ‘Voka One’ aangekondigd, een netwerk exclusief voor eigenaars-ondernemers in Limburg. “Met voorzitter Stijn Martens (Hands Mediarouting) en ondervoorzitter Marion Van Zon (Horeca Van Zon) zetten we samen groei en succes centraal, en creëren we aan de hand van inspirerende sessies en betekenisvolle activiteiten unieke kansen voor eigenaars-ondernemers in onze provincie”, zegt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka (…) Het hele nieuwsbericht

27ste Folkfestival Ham

Maandag 24 juli 2023
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - 27ste Folkfestival HamZoomGeen Werchter- of Pukkelpoptoestanden in Genebos-Ham waar al voor de 27ste keer het bescheiden maar oh zo gezellige folkfestival uit de geluidsboxen zal klinken. De bezieling van de organisatoren Marc Reusen en Linda Beerten en hun trouwe ploeg van medewerkers is onnavolgbaar. Elk jaar gebeurt er een mirakel en komt de Europese folkwereld samen tijdens deze driedaagse die dit jaar op 11-12 en 13 augustus op de affiche staat. Het is voor mij een raadsel hoe Marc Reusen er ieder jaar opnieuw in slaagt om op (…) Het hele nieuwsbericht

Jenny Clauw overleden

Zondag 23 juli 2023
Leopoldsburg - Jenny Clauw overledenGisteren is Jenny Clauw overleden. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Martine Tanghe overleden

Zondag 23 juli 2023
Vanochtend  is voormalig VRT-journaliste Martine Tanghe overleden. Zij was 67 jaar en gedurende meer dan 40 jaar journaliste en nieuwsanker aan de Reyerslaan. In 2011 kreeg ze kanker. Enkele jaren geleden stak de ziekte opnieuw de kop op. 

Eddy Theunis overleden

Zondag 23 juli 2023
Leopoldsburg - Eddy Theunis overledenGisteren is Eddy Theunis overleden, de echtgenoot van Ria Lelanz. Hij was 63 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt woensdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, in de buurt van Griekenland...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Op adem komen

Zondag 23 juli 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Op adem komenZoomVandaag nog enkele poëtische vakantiewoorden van Katrien De Keyser.

Geslaagd 21 juli-defilé

Zaterdag 22 juli 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Geslaagd 21 juli-defiléZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Bladeren door de dagen van de tijdZoomElke zaterdag serveert Edith een portie poëtische woorden.

Wisselvallig en frisser

Vrijdag 21 juli 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig en frisserIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt onstabiele maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Af en toe zitten daar ook regengebieden in, waarbij we gedurende langere tijd regen mogen verwachten. Alvast tot het einde van de maand blijft het wisselvallige en eerder koele weer aanhouden.
Vandaag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Een buienlijn trekt rond de middagperiode over het land van west naar oost met lokaal enkele stevige buien en kans op onweer. Daarna (…) Het hele nieuwsbericht

Nationale Feestdag

Vrijdag 21 juli 2023
Leopoldsburg - Nationale FeestdagZoomNationale Feestdag vandaag, dus een Te Deum in de kathedraal in Brussel. Daar was de koninklijke familie aanwezig. (Foto Robert Boons)

Nieuw: Ned Vloer en Wandtegels

Vrijdag 21 juli 2023
Erduhan Nasuf uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Ned Vloer en Wandtegels opgericht met zetel aan de Generaal de Krahéstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het waterdicht maken van daken, het uitvoeren van metsel- en voegwerken, isolatiewerken en timmer- en schrijnwerk.
Leopoldsburg - Moskeeën krijgen gelijk van Grondwettelijk HofZoomDe moskeeën die bij het Grondwettelijk Hof in beroep waren gegaan tegen het Vlaams decreet dat de buitenlandse financiering van lokale geloofsgemeenschappen verbood, hebben voor een stuk gelijk gekregen. Enkele punten uit het decreet zijn vernietigd. Onder meer Dyanet - voorgezeten door Erkan Konak - was in beroep gegaan.
Het Grondwettelijk Hof oordeelt nu dat "de vrijheid van godsdienst en eredienst geschonden is voor wat betreft het verbod om buitenlandse financiering of ondersteuning te (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Coomans overleden

Donderdag 20 juli 2023
Leopoldsburg - Theo Coomans overledenVandaag is Theo Coomans overleden, de echtgenoot van Maria-Louisa Reynders. Hij was 89 jaar. Het afscheid gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats in Heppen vindt plaats in intieme kring.

Walter Ingels overleden

Donderdag 20 juli 2023
Leopoldsburg - Walter Ingels overledenGisteren is in Leopoldsburg Walter Ingels overleden, de echtgenoot van Linda Bellens. Hij was 62 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Generaal Henrard

Donderdag 20 juli 2023
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Generaal HenrardZoomVooraan op de foto: Generaal Henrard (zittend op zijn paard). Foto genomen op de steenweg van Heppen richting Leopoldsburg bij het huis van Karel Pauwels (later Pannenhuis, nu Leopoldsburgsesteenweg 97). De foto dateert van voor de Eerste Wereldoorlog. (zie artikel restauratie graf Henrard) 

Châlet d’Asdonck

Donderdag 20 juli 2023
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Châlet d’AsdonckZoom Châlet d’Asdonck, gelegen op de hoek van de Olmenstraat en Kanaalstraat, bestaat nog steeds. (zie ook artikel restauratie graf Heppen)
Leopoldsburg - Limburgse bedevaart naar LourdesZoomDeze week zijn 385 Limburgse bedevaarders in Lourdes voor de jaarlijkse Lourdesbedevaart. Ook bisschop Patrick Hoogmartens is ter plaatse om samen met de Limburgers te vieren. "Dit jaar zullen wij met het thema vanuit de 13de verschijning 'Ga het zeggen, om hier een kapel te bouwen' op zoek gaan hoe wij vandaag zelf een kapel dienen te bouwen om meer Kerk te zijn", zegt de Limburgse bisschop. Ook zijn de mijnwerkers-brancardiers van verschillende Limburgse afdelingen weer paraat om de zieken ter plaatse te helpen. Gisteren stond de traditionele internationale viering op het programma.
Het is maar dat je 't weet
Het tijdelijk onttrekkingsverbod dat in Limburg van kracht is wordt uitgebreid voor alle onbevaarbare waterlopen op het Limburgse grondgebied. Dat heeft het Limburgs Droogteoverleg beslist naar aanleíding van het droge weer van de afgelopen tijd. Het betekent dat er tot nader order geen water uit de onbevaarbare waterlopen mag gehaald worden, behalve met weidepompen voor het vee, door hulpdiensten in geval van nood en door de bevoegde waterloopbeheerder toegelaten onttrekkingen.
Leopoldsburg - Hoffelijkheid en 30km per uur op jaagpadenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters doet een oproep voor meer verkeersveiligheid op onze jaagpaden. Met het aanbrengen van de slogan "Hoffelijk Rijden = Veilig Rijden" vestigt de minister de aandacht op het belang van hoffelijkheid en respect tussen de verschillende weggebruikers op het jaagpad.
Bij de slogan wordt ook de snelheidsbeperking van 30 km/u benadrukt, die eens zo belangrijk is nu ook speedpedelecs op termijn zullen worden toegestaan op het (…) Het hele nieuwsbericht

Grauwe Klauwieren

Woensdag 19 juli 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Grauwe KlauwierenZoomZoals de meeste jonge vogels verlaten ook de jonge Grauwe Klauwieren definitief het nest en de hulp bij het voederen van de ouders. Ze staan vanaf nu op eigen benen maar de hulp van de ouders is natuurlijk nooit ver weg. Zij houden nog wel een tijdje hun jongen in de gaten. Deze prachtige jonge Grauwe Klauwier kon ik gisteren fotograferen op het vlonderpad in de Vallei van de Zwarte Beek in Koersel. (Johan Put) 

Luchtvaart herstelt

Dinsdag 18 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 noteerden de Belgische luchthavens een aanzienlijke stijging van het aantal reizigers en vluchten, wat wijst op een herstel na de verstoring als gevolg van de COVID-19-pandemie. Ongeveer 28 miljoen passagiers passeerden de Belgische luchthavens, een stijging van 107% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer ligt echter nog steeds onder de 35,5 miljoen passagiers die in 2019 werden vervoerd.
Ook het aantal vluchten steeg aanzienlijk in 2022, met iets meer dan 260.000 geregistreerde vluchten. Deze stijging van 43% ten opzichte van het voorgaande jaar is significant, maar dit cijfer blijft lager dan de 325.000 vluchten die in 2019 werden geregistreerd. (Statbel)
De visie van Fobie
Leopoldsburg - De Gentse Feesten zijn begonnenZoomRuim een half miljoen mensen afgelopen weekend op de openingsavond van de Gentse Feesten. Ook dit jaar is er een meldpunt waar bezoekers terecht kunnen, onder meer als ze slachtoffer of getuige zijn van grensoverschrijdend gedrag. (Cartoon: Fobie)
Vandaag gelezen
"Voor mij mogen de heren Rolling Stones er na die dubbele live-elpee met het beste uit hun omvangrijke repertoire er een punt achterzetten. De Stones hebben hun taak volbracht. Laat anderen de fakkel overnemen". Herman Schueremans in Top Magazine voor Tieners op 1 februari 1978! 
Vandaag gelezen
Wat te doen als een dier de confrontatie zoekt? Schotse Hooglander: klim ergens in. Zwaan: rustig weglopen. Hond: niet schreeuwen. Wolf: wel schreeuwen. (De Volkskrant)
Leopoldsburg - Gestolen brommobiel teruggevondenDe voorbije nacht is een brommobiel gestolen in de Leonard Meesstraat. Het voertuig is vandaag in de Lidostraat aangetroffen. De dieven hebben er meer dan 100 km mee gereden. Ze zijn met de achterbank aan de haal gegaan.

Onbekende wolf ontdekt

Maandag 17 juli 2023
Leopoldsburg - Onbekende wolf ontdektZoomZojuist heeft INBO de resultaten bekendgemaakt van de DNA-analyses die toelaten om het reilen en zeilen van de Limburgse welpen en jaarlingen na te gaan. “Daarin zit een schat van informatie, maar de ultieme verrassing is toch wel dat wolvin Emma, de superdiscrete wolvin die nu al vijf maanden in de regio Kalmthout-Brecht verblijft, een tot nog toe onbekende dochter is van het roedel Hechtel-Eksel! De Limburgse wolven hadden in 2022 dus niet negen maar tien welpen. Eén van de vrouwelijke welpen slaagde erin om een vol jaar onder de radar te blijven. Niemand wist van haar bestaan. Pas in april 2023, nadat ze geëmigreerd is naar de Antwerpse Kempen, wordt haar DNA voor het eerst bemonsterd en blijkt ze een Limburgse welp uit 2022 te zijn. Daarmee is Emma wellicht de meest discrete wolvin van Europa, want de Limburgse roedel behoort zonder meer tot één van de best gemonitorde ter wereld. Straf, héél straf!”, vertelt Jan Loos van Welkom Wolf. (foto Welkom Wolf) 
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, in de politiecel...Zoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Nico De Bie overleden

Zondag 16 juli 2023
Leopoldsburg - Nico De Bie overleden
Nico De Bie uit Leopolsburg, echtgenoot van Martine Lanckriet, is overleden.
(° Leopoldsburg op 30 juli 1952 † Heusden-Zolder op 15 juli 2023 Begroeting: woensdag 19 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents.

Een duikvlucht

Zondag 16 juli 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Een duikvluchtZoomDe gekleurde woorden van Edith voor deze week.

Barbie-mania slaat weer toe

Zaterdag 15 juli 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Barbie-mania slaat weer toeZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

De vakantie ingezet

Zaterdag 15 juli 2023
300 woorden van Rudi
Leopoldsburg - De vakantie ingezetWe zouden de vakantie inzetten op een terrasje in de provinciehoofdstad. Dat was het plan en zo geschiedde, maar het ging niet zonder slag of stoot. Al hadden we er rechtstreeks niet veel mee te maken. Het waren eerder de buren. Niet die van thuis, maar de buren aan het tafeltje naast ons. Zij hadden postgevat onder een grote boom. Het was ongetwijfeld de mooiste plek van het terras.
Maar dat was zonder de duif gerekend die in de boom vrolijk zat te roekoeën. Het koppel had net hun bord met een (…) Het hele nieuwsbericht
Op de wegen in Europa wordt het naar verwachting heel druk, omdat mensen naar hun vakantiebestemming reizen. Vooral in zuidelijke richting wordt het filerijden, evenals rond Hamburg en München en voor de Zwitserse en Oostenrijkse tunnels.
Besluit u toch voor uw vakantie naar het buitenland te reizen - het is ook bij ons mooi, lekker en warm - dan wensen we u goeie reis. Hou het veilig!

Meer dan 43 graden op Sicilië

Vrijdag 14 juli 2023
De visie van Fobie
Leopoldsburg - Meer dan 43 graden op SiciliëZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Morgen zal er op het marktplein van Leopoldsburg tussen 14u en 23u een parkeerverbod van kracht zijn ingevolge het oldtimerevenement LeoClassics. Dat meldt de lokale politie Kempenland.
Jasper Philipsen scheert tegenwoordig niet enkel hoge toppen in de Ronde van Frankrijk met (tot dusver) vier knappe etappezeges. Hij is vandaag ook regerend koning van "Fietsen door de bomen" in Hechtel-Eksel, meldt Bosland. Op 7 juni 2021 reed hij het plaatselijke Strava-segment op 23 seconden aan maar liefst 50,6km/u. Chapeau! 

Wisselvallig maar vrij warm

Donderdag 13 juli 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig maar vrij warmMet een westelijke hoogtestroming wisselen storingen en hogedrukgebieden elkaar af. Er staat geen standvastig zomerweer op het programma, maar na een wat koelere donderdag gaan de temperaturen wel weer omhoog. Na het weekend lijkt er wel een overwegend droge periode aan te breken.
Morgen zijn er veel hoge wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Na de middag wordt de bewolking tijdelijk belangrijker, maar daarna kan de zon meer tevoorschijn komen. Het blijft meestal droog en bij een zwakke (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Middelkerke

Donderdag 13 juli 2023
Vakantiefoto
Leopoldsburg - Groeten uit MiddelkerkeZoomMarleen Abeels stuurde ons enkele foto's van het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Meer dan 6000 ton zand is hier gebruikt om twintig sprookjes en personages uit te beelden in het zand: De gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Je kan er nog terecht tot 10 september. 
Groeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit MiddelkerkeGroeten uit Middelkerke
Zoom

Joseph Engelen overleden

Donderdag 13 juli 2023
Leopoldsburg - Joseph Engelen overledenGisteren is Joseph Engelen overleden, de echtgenoot van Viviane Van Beersel. Hij was 75 jaar en wordt dinsdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroeting: maandag (19.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Nieuwe vennootschap: DBA Floor

Woensdag 12 juli 2023
Birkan Isufov uit Loepoldsburg heeft de besloten vennootschap DBA Floor opgericht met zetel aan de Kolonel Van Heesbekestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van vloer- en wandtegels, de installatie van verwarmingssystemen op elektriciteit, elektriciteitswerken en graafwerken.
Het is maar dat je 't weet
Ruim een kwart van de werkenden besteedt zo goed als de hele werktijd aan werken met een computer of een smartphone. Uit nieuwe gegevens van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over vaardigheden die verband houden met de job, blijkt dat 25,8% van de werkenden de volledige of bijna volledige werktijd besteedt aan het werken met computer, tablet of smartphone. Voor anderen gaat deze tijd zo goed als helemaal naar het mondeling communiceren met mensen buiten het bedrijf (15,9%) of binnen het (…) Het hele nieuwsbericht

'De wolf is niet boos'

Woensdag 12 juli 2023
Vandaag gelezen
"Wolf, ga terug naar je eigen land. Maar dit is hun land. Dit hele continent is net zo goed van hen als van ons. Nee hoor, zeggen de boeren, dit is ons land. Dit zijn onze dieren. Maar een eenzijdig contract is geen contract. En macht is niet hetzelfde als recht. Daar waarschuwde de La Fontaine ons al voor."
(Eva Meijer in De Groene Amsterdammer)

Tropisch heet in Zuid-Europa

Woensdag 12 juli 2023
Leopoldsburg - Tropisch heet in Zuid-EuropaZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Nieuwe boeken
Leopoldsburg - Provinciebestuur Limburg tijdens Wereldoorlog 2ZoomDe provincie Limburg pakt regelmatig uit met mooie en interessante boeken. Zopas verscheen 'Provinciebestuur Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog', een aanrader voor al wie geïnteresseerd is in onze Limburgse geschiedenis.
De Tweede Wereldoorlog had verstrekkende gevolgen voor de hele samenleving. Historici van het Cegesoma onderzochten in opdracht van de Afdeling Erfgoed het Provinciaal Archief Limburg om een licht te werpen op het provinciebestuur en zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. (…) Het hele nieuwsbericht

Grote bonte specht

Woensdag 12 juli 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Grote bonte spechtZoomDe grote bonte specht is de meest voorkomende van alle spechten die we in Vlaanderen kennen. Het mannetje heeft een rode vlek op het achterhoofd, terwijl het vrouwtje een geheel zwarte kruin heeft. (1ste foto is vrouwke, 2de is manneke) In het voorjaar en de zomer eten ze vooral insecten welke ze zoeken achter of in de schors van de bomen. In de winter eten ze vooral zaden en komen ze ook vaker bij de voedertafel in de tuin. (Johan Put)
Grote bonte specht
Zoom

Robot helpt bij het bidden

Dinsdag 11 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Gabriele Trovato, een 42-jarige computeringenieur uit Livorno (Toscane, Italië) die naar Japan verhuisde, heeft met kunstmatige intelligentie SanTO gecreëerd (waarbij 'To' staat voor theomorfe operator). Het is een machine die vragen over het geloof kan beantwoorden, die de rozenkrans kan bidden en die uit de Schrift kan citeren.
Inmiddels heeft de robot al een praktijktest achter de rug in een zorginstelling in Siegen (Duitsland). De ‘cyberheilige’ heeft er in het Duits (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag

Dinsdag 11 juli 2023
Leopoldsburg - Vlaamse feestdagZoom11 juli is het Feest van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest. Het is de herdenking van de Guldensporenslag op 11 juli 1302 bij Kortrijk. 

Maria Willekens overleden

Dinsdag 11 juli 2023
Leopoldsburg - Maria Willekens overledenGisteren is Maria Willekens overleden, de weduwe van Ferdinand Stalmans en de levenspartner van wijlen Jozef Nijs. Zij was 95 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Het debat over de wolf is weer geopend...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

De Limburgse Pijl

Maandag 10 juli 2023
Leopoldsburg - De Limburgse PijlZoomZondag 13 augustus wordt een gloednieuwe wielerwedstrijd in het leven geroepen: de Limburgse Pijl. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor juniores. De Limburgse Pijl is een rit in lijn met start en aankomst op de Eeuwfeestwal in Tongeren. Voor en tijdens de rit zullen op een lokaal parcours jeugdwielerwedstrijden plaatsvinden voor miniemen.

Nicole Hertenweg overleden

Maandag 10 juli 2023
Leopoldsburg - Nicole Hertenweg overledenGisteren is Nicole Hertenweg overleden, de weduwe van Eddy Fransen. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Vic Aerts overleden

Maandag 10 juli 2023
Leopoldsburg - Vic Aerts overledenVic Aerts uit Leopoldsburg, weduwnaar van Ida Husson, is overleden.
(° Balen op 21 april 1942 † Pelt op 7 juli 2023)
Begroeting: donderdag 13 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur
Uitvaart: in intieme kring.
Voka – KvK Limburg is niet omvergeblazen van het bereikte pensioenakkoord. "Deze pensioenhervorming is slechts één kleine stap naar een betere betaalbaarheid van de vergrijzingskosten. Er zullen nog verschillende pensioenhervormingen nodig zijn. Het huidige pensioenakkoord is vooral nadelig voor werkenden die sparen voor hun aanvullend pensioen. Ze zien de bijzondere bijdrage op hun bijeengespaarde kapitaal verdubbelen. Dit akkoord is een doorslagje van wat eerder dit jaar al op tafel lag. De regering pakt dan wel voorzichtig de ambtenarenpensioenen aan, toch blijven heel wat heilige huisjes onaangeroerd. De hogere fiscale lasten voor de mensen die gespaard hebben in de tweede pensioenpijler zijn onbegrijpelijk. De regering zoekt opnieuw geld bij de werkenden, ondernemers en spaarders om de eerste pensioenpijler te financieren”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.
De Nederlandse Faunabescherming doet aangifte tegen de boer die zondag in het Drentse Wapse gewond raakte na een incident met een wolf en tegen de burgemeester van de gemeente Westerveld, omdat laatstgenoemde het "recht niet had" de wolf dood te laten schieten. Volgens de Faunabescherming was er, als gekeken wordt naar de rol van de boer, "geen sprake van een aanval van een wolf op een mens, maar van een mens op een wolf".

Lobke Beenaerts naar EYOF

Maandag 10 juli 2023
Het BOIC heeft Lobke Beenaerts uit Leopoldsburg geselecteerd voor het EYOF (Europees Olympisch Jeugdfestival). Dat vindt van 23 tot 29 juli plaats in Maribor. Beenaerts werd op 1 mei jongstleden nationaal kampioen tijdrijden bij de meisjes-nieuwelingen.

De was drogen aan de stoof

Zondag 9 juli 2023
Herinneringen
Leopoldsburg - De was drogen aan de stoofZoomDe tijd dat de was gedroogd werd aan de stoof is al lang voorbij. Je zou het misschien niet denken, maar de eerste wasdroger verscheen niet veel later dan de eerste wasmachine. Die werden aan het einde van de 17e eeuw op de markt gebracht.
De uitvinding van de wasdroger werd commercieel rond 1800, bedacht door een Fransman, M. Porchon. De droger werd eerst verkocht in Frankrijk en Engeland. Het ging toen om een metalen trommel die boven een vuur met de hand rondgedraaid werd, vergelijkbaar (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Code oranje voor hevig onweerHet KMI geeft voor deze namiddag code oranje in onze provincie. Tussen vanmiddag en vanavond is er een grote kans op felle onweersbuien, laat het KMI weten. "Bij deze onweders kan er plaatselijk 20 tot 40 l/m² vallen op een uur tijd (of zeer lokaal meer). Plaatselijk kunnen er grote hagelstenen (tot 4 of 5 cm doorsnede) vallen en/of kunnen er felle rukwinden (tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer) voorkomen. Er kan lokaal hinder/schade veroorzaakt worden door wateroverlast, blikseminslagen, hagel en/of windstoten".
Leopoldsburg - Overlijdens met 5,5% gestegenZoomIn 2022 werden 116.380 overlijdens geregistreerd in België. Dat zijn er 4.089 meer dan het voorgaande jaar, ofwel een stijging met 3,6% tegenover 2021. Vergeleken met een bredere referentieperiode, namelijk het gemiddelde voor 2017, 2018, 2019 en 2021 gaat het om een stijging van 5,5%. Die stijging is het meest zichtbaar in het Vlaams en Waals Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in de maand april, tijdens de zomer en in de maand december werd een hoger aantal overlijdens dan gewoonlijk geregistreerd. (Statbel)

Marc vervangt Jean

Zaterdag 8 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
Marc vervangt Jean als meest voorkomende mannelijke voornaam in België. Jean behoudt zijn status in Wallonië maar maakt plaats voor Marc op nationaal niveau. In 2022 waren er 63.736 personen met Jean als voornaam, tegenover 62.754 personen die Marc heetten. Dit is echter veranderd in 2023: Marc (62.023) overtreft Jean (61.456). En dan hebben we het nog niet over Jef gehad! Bij de vrouwen blijft Maria koploper: 108.358 vrouwen dragen die voornaam. (Statbel)

Zondag mogelijk zwaar onweer

Zaterdag 8 juli 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Zondag mogelijk zwaar onweerHet is bijzonder spannend op de weerkaarten voor morgen. Een thermische vore of beter gekend als een onweerszone, trekt over onze streken en wordt gevolgd door een koufront. Op de passage van die thermische vore kan het erg onstuimig worden. De volgende dagen gaat de temperatuur omlaag en met een zuidwestelijke luchtstroming wordt het wisselvallig met de doortocht van een aantal buien.
Vandaag wordt het echter tropisch warm. Het is zonnig in de ochtend. Daarna komen er wat wolken voor, maar de (…) Het hele nieuwsbericht
Yves Van Der Verren (46) uit Leopoldsburg en Wouter Flipkens (21) uit Lommel hebben de besloten vennootschap Frits & Wouter opgericht met zetel aan de Vander Elststraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boom- en landschapsverzorging, onderhoud van terrassen en opritten en reiniging van gebouwen.
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - In het ademloos zwijgen van de stilteZoomEdith en Lambert kleuren onze zaterdag weer op.
Sinds enkele jaren moeten landbouwers die schade lijden zelf een melding doen bij het Rampenfonds op het moment van de schade. Bij de erkenning van de droogteramp van 2022 heeft men alle gemeenten waarvoor er meldingen zijn binnengekomen erkend, ongeacht het schadebedrag. Vanuit sommige gemeenten werd er echter geen melding gedaan. De droogte is dus erkend voor de volledige provincie Limburg, behalve voor de gemeenten Bilzen, Diepenbeek, Genk, Herstappe, Hoeselt, Lommel, Lummen, Pelt, Zonhoven en Zutendaal. Getroffen percelen uit deze gemeenten hebben dus geen recht op een tegemoetkoming.
In 2022 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben bij de geboorte een levensverwachting  van 83,8 jaar en voor mannen gaat het om 79,5 jaar. De levensverwachting bij de geboorte voor mannen en vrouwen samen bleef eerder stabiel ten aanzien van 2021 (+13 dagen, of +0,04 jaar). (Statbel)

Peeters & Janssens

Vrijdag 7 juli 2023
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2023 blijven in  België familienamen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen. Deze top 3 is identiek in Vlaanderen. In Wallonië zijn de drie meest voorkomende familienamen Dubois, Lambert en Martin; in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn dat Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen zijn er slechts 181 personen met namen zoals Berkvens, Dehez, Mai, Nahimana, Noteboom of Pâques. (Statbel)

Naar een tropisch weekend

Vrijdag 7 juli 2023
Weerbericht
Leopoldsburg - Naar een tropisch weekendHet wordt een tropisch weekend. Vandaag draait de wind naar het zuiden en wordt nog warmere lucht dan gisteren aangevoerd. De maxima komen uit op 29 graden. Het wordt een flink zonnige dag, al zijn er ook een aantal stapelwolken.
Morgen is 33 graden mogelijk. Er is veel zon, maar later op de dag is er kans op een warmteonweer.
Zondag wordt het drukkend warm bij maxima rond 28 graden en komen er in de namiddag onweersbuien opzetten. De meest actieve buien worden dan in de avond verwacht.
Michel NULENS

Jelle Knuts overleden

Donderdag 6 juli 2023
Leopoldsburg - Jelle Knuts overledenGisteren is Jelle Knuts overleden. Hij was 20 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (18.30-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Een oproep

Donderdag 6 juli 2023
Joske Piepers is een doctoraatsstudente aan de universiteit van Tilburg (Ned.). Ze onderzoekt het gebruik van voornaamwoorden in het Limburgs dialect als het gaat om verwijzingen naar vrouwen. “Bijna 2100 Limburgers (NL én BE) vulden onze vragenlijst al in. Zouden we, met nog krap drie maanden te gaan, misschien zelfs de 2500 kunnen aantikken?” We roepen alle Limburgse dialectliefhebbers op om deel te nemen aan de enquête achter deze link. Het invullen van deze enquête zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren. Moet kunnen!
Kort nieuws van bij de buren
The Engie Classic in Tessenderlo belooft op maandagavond 10 juli opnieuw een groot loopfestijn voor jong en oud te worden. Duizenden deelnemers uit de regio lopen op een parcours van 1, 4 of 10 km door de straten van het bruisende ‘Looi’, waar ze zullen toegejuicht worden door een veelvoud aan toeschouwers. Inschrijven kan nog tot vlak voor de start. Het gemeentelijk sportpark in Tessenderlo is naar goede gewoonte de finishlocatie voor alle afstanden, de start wordt gegeven in de aanpalende (…) Het hele nieuwsbericht

Groeten uit Brindisi

Donderdag 6 juli 2023
Vakantiefoto
Leopoldsburg - Groeten uit BrindisiZoomOok onze eigen medewerkers gaan wel eens op vakantie. Hans Put stuurt de groeten uit het Italiaanse Brindisi. Deze trap is het einde van de beroemde Via Appia tussen Rome en de havenstad Brindisi in de hak van Italië. De haven was een belangrijke poort naar het Oosten. Vandaag is het nog een belangrijke haven voor cruiseschepen op de Middellandse zee en ferry's naar Griekenland. 

Straffe kost

Woensdag 5 juli 2023
Vandaag gehoord
"De twee zien mekaar alleen aan de start en aan de finish."
(TVL over Tourrenner Jasper Philipsen en zijn vriendin, die ook de Tour volgt)

Maria Wellens overleden

Woensdag 5 juli 2023
Leopoldsburg - Maria Wellens overledenMaria Wellens uit Heppen, weduwe van Gunter Zaufke, is overleden. 
(° Heppen op 14 maart 1930 † Heppen op 1 juli 2023)
Begroeting: vrijdag 7 juli 2023 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19.00 uur 
Uitvaart: in intieme kring in de aula van het Uitvaartcentrum Convents. 
Leopoldsburg - WK handbal: België vrij in eerste rondeVanmorgen werd er in Wenen geloot voor de kwalificatiecampagne in aanloop naar het WK-handbal dat in 2025 in Denemarken, Kroatië en Noorwegen zal doorgaan. Op basis van de ranking werd België vrijgesteld voor de eerste kwalificatieronde die in november van start gaat. De Red Wolves komen pas in maart 2024 in actie bij deel 1 van de tweede kwalificatieronde. In januari worden de EK-barragewedstrijden gespeeld met als inzet een plaats in de hoofdgroep van de kwalificatiewedstrijden in aanloop van het EK 2026. België neemt het daarin op tegen Cyprus.
Het is maar dat je 't weet
Olivia en Noah blijven de populairste voornamen. Voor het vierde jaar op rij is Olivia de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België in 2022. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam bij jongens, vóór Arthur en Liam, die Louis op het podium vervangt. (Statbel)

Woudaap met jongen

Woensdag 5 juli 2023
Puur natuur
Leopoldsburg - Woudaap met jongenZoomAls je tegen iemand zegt dat je een woudaap gefotografeerd hebt, denkt men steevast dat het om een echte aap gaat. Maar de woudaap is samen met de roerdomp de meest gegeerde vogel om te fotograferen. Je ziet hem vaak vliegen bij een vijver boven het riet op zoek naar vis voor zijn jongen. En dat levert telkens weer geweldig mooie taferelen in het riet op als ze hun jongen eten komen brengen. (Johan Put)
Woudaap met jongenWoudaap met jongen
Zoom

Te Deum op 21 juli

Dinsdag 4 juli 2023
Op vrijdag 21 juli 2023 vindt het jaarlijkse Te Deum plaats. Het Te Deum start om 11.00 uur in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk in Leopoldsburg. De aanwezigen worden ten laatste om 10.50 uur verwacht.
Van vrijdagavond 7 juli tot en met maandagochtend 10 juli is oprit 25a Tessenderlo van de E313 in de richting van Antwerpen gesloten. We voorzien dan de aantakking van de nieuwe oprit met de E313. Verkeer richting Antwerpen rijdt tijdens het weekend via complex 26 Beringen. Om de spitsstroken tussen Beringen en Ham te kunnen realiseren, zijn aanpassingen aan de complexen van Tessenderlo en Beringen noodzakelijk. Sinds eind maart leggen we een nieuwe oprit aan complex 25a Tessenderlo aan in de rijrichting van Antwerpen. Vanaf maandagochtend beschikt complex 25a Tessenderlo over een nieuwe oprit komende vanaf Beringen-industrie die netjes zal aansluiten op de toekomstige spitsstrook.
Zaterdag 2 september (19.30 uur) speelt K. ESK Leopoldsburg zijn eerste competitiematch. Leopoldsburg ontvangt THES B.
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - 50 procent Belgen noemt zich katholiekZoomOp vraag van het Jaarrapport van de Katholieke Kerk in België maakte godsdienstsocioloog Wim Vandewiele (KU Leuven) een schatting van het aantal Belgen die zich bekennen tot het katholicisme. Op basis van internationale studies concludeert hij dat anno 2022 50,02 % van de geregistreerde inwoners in België zich rekent tot het rooms-katholicisme. 8,9 % gaat minstens één maal per maand naar de kerk. In België is geen exact cijfermateriaal beschikbaar van het aantal geregistreerde (…) Het hele nieuwsbericht

Zeg niet te gauw...

Maandag 3 juli 2023
De anonieme mijmeraar
Indertijd, toen de dieren nog spraken, zag je op de achterruit van een auto weleens de sticker “Zeg niet te gauw: ’t is weer een vrouw”. Dat was om komaf te maken met een vooroordeel dat toen (?) heerste, dat vrouwen geen verstand zouden hebben van auto’s of van verkeer in het algemeen…
Ik moest donderdagavond onwillekeurig terugdenken aan die sticker, tenminste aan de eerste helft.
Dat zat zo: door een samenloop van omstandigheden was deze ouwe rakker op Werchter (…) Het hele nieuwsbericht

'Wonen in Limburg' van start

Zaterdag 1 juli 2023
Leopoldsburg - 'Wonen in Limburg' van startZoomIn Genk is vandaag woonmaatschappij “Wonen in Limburg” officieel opgestart. Dat betekent dat er in de 42 Limburgse gemeenten éénzelfde sociale woonmaatschappij actief wordt. ‘Wonen in Limburg’ brengt de 19 huisvestingsmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren van vroeger onder één dak. De fusie kwam er op vraag van de Vlaamse Regering die sociale woonmaatschappijen en sociaalverhuurkantoren wil samenvoegen tot één woonactor met slechts (…) Het hele nieuwsbericht

Zomerse woorden

Zaterdag 1 juli 2023
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Zomerse woordenZoomEdith vond voor het wekelijks gedicht op zaterdag inspiratie in de zomervakantie.

Een fijne vakantie!

Zaterdag 1 juli 2023
Leopoldsburg - Een fijne vakantie!ZoomWij wensen onze lezers een fijne vakantie. Heb je een leuke vakantiefoto? Stuur hem gerust naar leopoldsburg[!]internetgazet.be.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen