Het overige nieuws

Ten strijde!

Dinsdag 31 januari 2012
Onder impuls van de Projectvereniging Erfgoed Limburgse Kempen werd eind vorig jaar voor het project "Soldatenlaarzen en Kauwgom", over W.O. II, de interviewcampagne voorbereid voor het inzamelen van de laatste getuigenissen in de tien deelnemende gemeenten. Dankzij de hulp van lokale heemkringen en een interviewcursus kunnen de vrijwilligers nu echt aan de slag. Onder meer in Lommel werd er al een vliegende start genomen.
Wie geïnteresseerd is en een potentiële getuige uit de Tweede (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gratis naar... de 'Tatiana Aarons Experience'?ZoomNa de passage van De Nieuwe Snaar in de eerste week van het nieuwe jaar is TAKT-Dommelhof aan een druk werkjaar begonnen. Niet minder dan 27 projecten zullen dit jaar gerealiseerd worden en/of vooral in residentie komen in Dommelhof. Op twee jaar tijd is TAKT uitgegroeid tot een volwaardige speler binnen de sector van de productiecentra in Vlaanderen (naast STUK Leuven, CAMPO Gent, NoNA Mechelen, BUDA Kortrijk, e.a.). Artiesten die in Dommelhof onder het TAKThoedje gewerkt hebben zijn meer dan super (…) Het hele nieuwsbericht

Niet vergeten, dezer dagen...

Dinsdag 31 januari 2012
Lommel - Niet vergeten, dezer dagen...ZoomDenk aan de vogels! (Foto Luc Govaerts)
Vorige winter verjoeg de vink de huismus voor de eerste keer in 11 jaar van de ereplaats als talrijkste vogel op de voederplaats in de tuinen. Wat wordt het dit jaar? U kunt helpen die vraag te beantwoorden door op 4 en 5 februari de vogels in uw tuin te tellen. Zet de voederplank buiten, strooi kwistig met het juiste voer (moest nu al gebeurd zijn, eigenlijk) en tel de vogels. De resultaten kunt u doorgeven via tuinvogels.natuurpunt.be.

Handbal: Sporting klopt Eynatten

Zondag 29 januari 2012
In het handbal heeft Sporting gisteravond Eynatten verslagen. Uitslag: 29-24. Tongeren won ook, Bocholt verloor van Beyne. UPDATE Een verslag van Diederik Stollman: Robert Nijdam startte dus met een winstpartij tegen Eynatten. Het werd een verdiende overwinning maar een schoonheidsprijs verdiende ze nog niet. Sporting startte met slechts1 doelman op het wedstrijdblad door de onbeschikbaarheid van Arne Schonkeren en Didier Kortooms als 2e en 3e doelman. En natuurlijk (…) Het hele nieuwsbericht

Triske Dirikx overleden

Zaterdag 28 januari 2012
Lommel - Triske Dirikx overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Triske Dirikx overleden, de weduwe van Leon Verbakel. Ze was 93 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jan Croonen overleden

Vrijdag 27 januari 2012
Lommel - Jan Croonen overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Jan Croonen overleden, de weduwnaar van Fien Dufour. Hij was 79 jaar. Maandag wordt zijn as bijgezet op het kerkhof van Kattenbos, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk daar.

Gratis naar... Circuit X?

Donderdag 26 januari 2012
Wie van podiumkunsten houdt en al eens graag uit de bocht gaat, moet zaterdag eens naar Circuit X gaan in CC Palethe. Circuit X is een selectie van het beste werk van een nieuwe generatie podiumtalent. De kunstenaars die aan zet zijn brengen theater, dans, performance of een mengeling daarvan. Voor deze voorstelling werkte CC Palethe samen met CC De Adelberg Lommel en Provinciaal Domein Dommelhof Neerpelt om met Circuit X nieuwe en spannende voorstellingen naar hier te brengen. Gedurfd, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... Humo's Rock Rally?

Woensdag 25 januari 2012
Komende vrijdag 27 januari - overmorgen! - om 20u vindt in De Posthoorn de vijfde preselectie van Humo’s Rock Rally plaats.Zin om daar bij te zijn? Als u snel bent, mag u er gratis naar binnen. Stuur dan asap een mailtje naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en uw woonplaats, en u maakt kans op een ticket! We mogen per deelsite twee toegangstickets weggeven, vandaar. Succes! UPDATE Niet meer mailen... Alle vrijkaarten zijn de deur uit.

Lea Raeymaekers overleden

Woensdag 25 januari 2012
Lommel - Lea Raeymaekers overledenIn het Mariaziekenhuis is op 18 januari Lea Raeymaekers overleden, de levenspartner van Jackie Vandebriel. Ze was 70 jaar. Gisteren werd ze begraven.

Jef Poets overleden

Woensdag 25 januari 2012
Lommel - Jef Poets overledenIn het Mariaziekenhuis is op 17 januari Jef Poets overleden, de weduwnaar van Jeanne Van Houdt.  Hij was 95 jaar. Afgelopen maandag werd hij begraven.

Kom dat tegen...

Maandag 23 januari 2012
Nederlandse politieagenten hebben gisteravond, na een melding van een verontruste fietser, een pluche tijger gevonden in het struikgewas aan een sloot in Westerhoven (vlak over de grens, voor Valkenswaard). De politie ging voor de zekerheid kijken omdat de melder twijfelde of het misschien ging om... een echte tijger. Omdat de levensgrote knuffel voor meer ongeruste meldingen zou kunnen leiden, hebben de agenten het dier op de achterbank gezet en meegenomen naar het bureau, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.
Sporting NeLo is vandaag in Herstal/Flémalle, de voorlaatste in de rangschikking, gaan winnen met 33-38. Een verslag van Diederik  Stollman:
Het was geen wedstrijd die de geschiedenisboekjes zal ingaan als de meest spectaculaire wedstrijd ooit, maar de winst is binnen en daar gaat het om. Sporting had altijd de leiding en is nooit in de problemen geraakt maar de wankele verdediging en de smalle selectie maakten het ons best moeilijk. Kopljar moest toekijken en verder waren de (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond gratis naar JazzCase ?

Donderdag 19 januari 2012
Lommel - Vanavond gratis naar JazzCase ?ZoomVanavond om 20.30u brengt JazzCase in Dommelhof een optreden van "As Guests with strings", het samenwerkingsproject van de Tsjechische vibrafonist Miroslav Herak en de Slowaakse pianist Michal Vanoucek. Beiden (foto) spelen in het herkenbare idioom van het legendarische Modern Jazz Quartet. Hun muziek is altijd een evenwichtsoefening tussen verschillende stijlen en een vermenging van nieuwe sounds in combinatie met uiteenlopende instrumenten. Tegen hun klassieke en jazzachtergrond (…) Het hele nieuwsbericht

Medailles voor judoka's

Dinsdag 17 januari 2012
Lommel - Medailles voor judoka'sZoomOp het grote internationale judotornooi “The Dutch Open” in Eindhoven hebben de judoka's van de Lommelse judoclub zich van hun beste kant laten zien. Dit jaar waren er maar liefst 1700 judoka’s uit heel Europa komen opdagen om deel te nemen aan dit selectietornooi.
In de reeks junioren heren ( -20 jaar) behaalden slechts 2 Belgen een medaille. Eén daarvan was voor de Peerse judoka Joran Schildermans die tevens in het project Topjudo Limburg zit. Joran blijft verbazen want (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag geringd...

Vrijdag 13 januari 2012
Lommel - Vandaag geringd...Zoom...in Bosland: een winterkoninkje. Deze dwerg met heel veel lawaai is meestal standvogel. Eigenaardig is een terugmelding uit Duitsland, en een andere uit Denenmarken. Eigenlijk zijn het slechte vliegers, die altijd vertoeven in lage begroeiing. In zeer strenge winters is er veel sterfte onder deze soort, waardoor er in bepaalde jaren veel minder winterkoningen zijn. "Volgens mij was zomerkoning meer toepasselijk geweest," zegt Pierre Rutten, die deze foto maakte.
In september vroeg de OVAM aan 105 scholen, gelegen in een straal van 9 km rond de zinkfabrieken van Balen en Overpelt, informatie over de mogelijke aanwezigheid van zinkassen op hun terrein. Verschillende scholen meldden dat zij de zinkassen wilden laten afgraven, en bovendien bleek dat door verbouwingen zinkassen pas nu aan de oppervlakte waren gekomen.
De OVAM biedt de scholen nu de kans om de aanwezigheid van zinkassen te laten controleren, en heeft een erkend (…) Het hele nieuwsbericht

Politiebericht

Woensdag 11 januari 2012
Bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Ringlaan en de Lieven Gevaertlaan aan het Nolimpark is deze namiddag een 52-jarige vrouw uit Lommel zwaargewond geraakt. Ze werd in kritieke toestand van het Mariaziekenhuis en daarna naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk overgebracht.
De auto van de vrouw werd in de flank geraakt door een vrachtwagen. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en moest door de brandweer van Lommel uit het wrak bevrijd worden.

Gratis naar... Michael Van Peel?

Woensdag 11 januari 2012
We kunnen soms van die kansen aanbieden waarvan we denken: jammer dat we niet méér vrijkaarten kunnen weggeven! Want nu mogen we dat doen voor het optreden van die stand-up comedian - zo heet dat tegenwoordig - Michael Van Peel. Vrijdagavond treedt hij op in CC Palethe in Overpelt. Bel morgen/donderdag vanaf 10u naar de reservatiebalie van Palethe op 011/64 59 52, vermeld je naam en je woonplaats en je maakt kans op een vrijkaart!

Laat je beste schilderstalent zien

Dinsdag 10 januari 2012
Lommel - Laat je beste schilderstalent zienZoomKUNSTWERK[t], steunpunt voor beeldend talent, organiseert dit jaar voor de derde keer de schilderwedstrijd Royal Talen[t]s, meldt de vereniging. Eigenlijk meldt Ilka Stevens dat, vanuit Gent; ze kent Noord-Limburg omdat ze vroeger hier vaak op vakantie kwam bij haar grootouders, en ze werkt nu als p.r. voor KUNSTWERK[t].
Terzake: in de buurt hier wordt een voorronde georganiseerd waar kandidaten zich nog voor kunnen inschrijven. Niet lang meer: tot en met 15 januari 2012. Elke deelnemende (…) Het hele nieuwsbericht
De bestendige deputatie heeft een bedrag van1000 euro vrijgemaakt als subsidie voor de organisatie van het Teutenbosloopcriterium dit jaar. Dat heeft gedeputeerde Walter Cremers bekendgemaakt. Het bosloopcriterium wordt dit voorjaar georganiseerd door de sportdienst van Neerpelt in samenwerking met de sportdiensten van Overpelt, Lommel, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel. Zowel de recreatieve loper als de competitiesporter kan er aan deelnemen.
Lommel United oefende vanavond in en tegen Esperanza Neerpelt, dit als alternatief voor de afgelaste wedstrijd tegen Leopoldsburg vorige donderdag. Al na 10 minuten kwam United op voorsprong via Davy Brouwers. Lommel was de betere ploeg, maar vanaf het half uur kwam de thuisploeg toch ook af en toe opzetten. Hiervoor werden ze beloond vlak voor de rust dankzij een goal van Bieniek. In de tweede helft startte de thuisploeg nog wel dapper, maar moest ze toch het lot van de sterkste ondergaan en vielen er goals voor United via Sam Vanaken en Ziriouhi en in de voorlaatste minuut ook nog van Meeus, wat de eindstand op 1-4 bracht.

Gratis naar... Iwein Segers?

Maandag 9 januari 2012
Lommel - Gratis naar... Iwein Segers?ZoomVorig seizoen lukte het net niet, maar dit seizoen wel: nu vrijdag 13 januari - oeps! - staat Iwein Segers met "De Comeback" op de planken van Cinema Walburg in Hamont, na doldwaze avonturen in "Expeditie Robinson" en een bloedserieuze kleinkunsttournee... Heeft hij het eigenlijk ooit gekund, is hij wel degelijk de grappigste persoon ooit? De man zelf beweert van wel, dus geef hem nog een kans! De voorstelling start om 20u30. In voorverkoop betaalt u voor een ticket 13,50 euro; aan de kassa is dat (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Willekens overleden

Zaterdag 7 januari 2012
Lommel - Jean Willekens overledenDonderdag is Jean Willekens overleden, de echtgenoot van Yvonne Van Geel. Hij was 75 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Stans Dierckx overleden

Woensdag 4 januari 2012
Lommel - Stans Dierckx overledenVrijdag is Stans Dierckx overleden, de echtgenote van Staf Kempen. Ze was 78 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Werkplaatsen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Lies Loots overleden

Woensdag 4 januari 2012
Lommel - Lies Loots overledenIn rusthuis De Bekelaar is maandag Lies Loots overleden, de weduwe van Louis Nijs. Ze was 97 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Opvoeden is niet eenvoudig. Daarom bieden De Hummeltjes in Noord–Limburg Triple P-trainingen aan.  Triple P staat voor ‘Positief Pedagogisch Programma’ en richt zich tot ouders die zich willen verbeteren in hun opvoedingsvaardigheden. In groep wordt bekeken wat positief opvoeden is, waarom kinderen op een bepaalde manier reageren, hoe je gewenst gedrag aanmoedigt, hoe je grenzen stelt en hoe je een stressvolle situatie voorbereidt. De volgende training start op donderdag 19 januari. Voor meer info kunt u terecht bij Greet op het nummer 0492/27 72 92 of via triplep.noord[!]hummeltjes.be

Jef Hendrickx overleden

Dinsdag 3 januari 2012
Lommel - Jef Hendrickx overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jef Hendrickx overleden, de echtgenoot van Alda Molemans. Hij was 78 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 12 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - Gratis naar... het nieuwjaarsconcert?ZoomOp zaterdag 14 januari wordt in de kerk van Hamont-centrum een nieuwjaarsconcert georganiseerd, met op de affiche een optreden van de Belgische Kamerfilharmonie &  klarinettist Roeland Hendrikx. De Belgische Kamerfilharmonie werkt graag samen met topsolisten van eigen bodem. Voor dit bruisende nieuwjaarsconcert doet ze een beroep op Hamont-Achelaar Roeland Hendrikx. Hij is solist in maar twee prachtige klarinetconcerto’s, zowel in het overbekende concerto van Mozart als (…) Het hele nieuwsbericht

Al die moeite...

Maandag 2 januari 2012
Ha, een van de goede voornemens die u maakte was: eindelijk eens gaan diëten! Bespaar u de frustraties, want The New York Times had gisteren slecht nieuws voor u: na het volgen van een dieet worden stoffen aangemaakt die gewichtstoename bevorderen. Lees in De Volkskrant online "Lichaam verzet zich tegen gewichtsverlies na dieet"

Gerard Hesius overleden

Maandag 2 januari 2012
Lommel - Gerard Hesius overledenVrijdag is Gerard Hesius overleden, de echtgenoot van Maria Vandenberk. Hij was 84 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Morgen om 19 uur is er daar een avondwake.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2012
Lommel - Gelukkig nieuwjaar!ZoomMede namens iedereen die aan de Internetgazet meewerkt, wenst de redactie u van harte een voorspoedig 2012 in goede gezondheid!
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel