Het overige nieuws

Die Chinezen toch...

Zaterdag 30 augustus 2014
Lommel - Die Chinezen toch...ZoomAls het over fotograferen gaat, dan kom je automatisch bij Chinezen (of Japanners) terecht. En overal vinden ze wel iets op... Zo zag Robert Boons gisteren op de Grote Markt in Brussel dit drietal bezig. Ze wilden net iets méér op hun selfie dan alleen hun eigen hoofd!

Mama, no wo homme hon?

Zaterdag 30 augustus 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Mama, no wo homme hon?Vanmorgen heb ik hem nog op de radio gehoord, de hit van Filip Kowlier die een tijdje geleden wekenlang vrijwel elke radio-uitzending teisterde. Het bleek zoveel te betekenen als “Mama, waarheen zullen we gaan”. Geef toe, het staat een heel eind van de standaardtaal.
Vorige week heb ik de duidelijk Antwerpse stem die me de weg wou tonen op mijn GPS, nog geïrriteerd van mijn toestel gegooid en vervangen door een Nederlandse. Het mens slaagde er – zoals zoveel Antwerpenaars – niet (…) Het hele nieuwsbericht

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht

Oscar Copermans overleden

Donderdag 28 augustus 2014
Lommel - Oscar Copermans overledenGisteren is Oscar Copermans overleden, de weduwnaar van Wieske Stessens. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Pantserwagens botsen

Donderdag 28 augustus 2014
Op de Luikerweg in Valkenswaard zijn vanmorgen rond 9.30u vijf pantserwagens van het Belgische leger op elkaar gebotst. Volgens de marechaussee gebeurde dat toen ze moesten uitwijken voor een tegenligger, een tractor. Niemand werd gewond. Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee en de Belgische militaire politie. Omdat uit twee voertuigen olie lekte, werd de Luikerweg plaatselijk een tijdlang afgesloten voor het verkeer.  UPDATE De pantserwagens, van het type Mowag Piranha, zijn van de Medium Brigade in Leopoldsburg. Ze reden in een colonne van negentien voertuigen en waren onderweg naar de legerbasis in Oirschot. Daar zouden ze op de trein worden gezet naar een schietoefening in het Duitse Bergen-Höhne.

Novastar naar De Posthoorn!

Woensdag 27 augustus 2014
Op 10 november speelt Novastar een concert in De Posthoorn in Hamont. Dat hebben we vanavond vernomen. Als u er bij wil zijn: u kunt nu al tickets reserveren via www.hamont-achel.be; u surft naar deze link en kijkt dan onderaan in de lijst naar 10 november. Succes!

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.

Mia Verdonschot overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Lommel - Mia Verdonschot overledenGisteren is Mia Verdonschot overleden, de weduwe van Doris Hendriks. Ze was 89 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.

Scapino in andere handen

Dinsdag 26 augustus 2014
De Macintosh Retail Group heeft schoenenketen Scapino - met onder meer een vestiging op de Norbert Neeckxlaan - verkocht aan het Nederlandse DFM Participaties NV. Dat is vanmorgen bekendgemaakt in een persbericht. De nieuwe eigenaar wil de 24 winkels van de Scapino-keten ombouwen tot "The Fashion Market", een nieuwe discountformule van dames-, heren- en kinderkleding, schoenen en accessoires. Het huidige personeel kan in dienst blijven.
Lommel - Nauwere samenwerking drie politiezonesDrie lokale politiezones hebben een protocolakkoord afgesloten voor een nauwere samenwerking. Vanaf 1 september gaan de politiezones Lommel, HANO en Kempenland de wachtbeurten van bepaalde personeelsleden met officiersbevoegdheden gezamenlijk waarnemen. Totnogtoe werden deze wachtbeurten georganiseerd door elke zone apart, ieder voor het eigen grondgebied.
“De eerste besprekingen voor dit samenwerkingsverband dateren van het najaar van vorig jaar”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ford Driving Skills For Life-weekend groot succesZoomHet voorbije weekend werd op de Europese testbanen van Ford het allereerste Ford Driving Skills For Life-weekend gehouden. 240 deelnemers tussen de 18 en 24 jaar oud uit heel Vlaanderen kwamen opdagen voor deze organisatie van Ford, het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid), VAB en Touring. De organisatoren focussen op deze groep jonge bestuurders omdat zij in het dagelijkse verkeer een risicogroep vormen. Door dit evenement geven ze hen de kans om bewuster en veiliger aan het (…) Het hele nieuwsbericht
Ford Driving Skills For Life-weekend groot succesFord Driving Skills For Life-weekend groot succes
Zoom
Lommel - Kermis doorgedrongen tot in LeopoldlaanZoomZelfs met de kermis hebben ze in de Leopoldlaan tijd om alweer een nieuwe slogan te bedenken... (Foto Albert Agten)

Nelly Leppens overleden

Maandag 25 augustus 2014
Lommel - Nelly Leppens overledenGisteren is Nelly Leppens overleden, de echtgenote van Henk Monten. Ze was 80 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.
Zaterdag is Marie-Thérèse Vandekerckhove overleden, de echtgenote van Edmond Vanduffel. Ze was 79 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen vrijdag in intieme kring plaatsvinden in de kerk van Kattenbos. Woensdag van 19.30 tot 20.30 uur kunt u haar een laatste groet brengen in het funerarium Witters, Adelberg 50.

Felle brand in Eindhoven

Zondag 24 augustus 2014
Afgelopen nacht rond 03.45u heeft een zware brand in Eindhoven een tankstation aan de Eerste Lieve de Keylaan en het daarboven gelegen appartementencomplex totaal verwoest.
De brandweer kon door snel handelen alle 22 Poolse bewoners van het flatgebouw tijdig uit hun appartement halen. Ook de bewoners van een naastgelegen huizenblok werden geëvacueerd. Niemand werd gewond. Door de brand raakte de constructie van het gebouw zo onstabiel dat de gemeente in de loop van de dag besloot om het uit (…) Het hele nieuwsbericht

Geen ruzie aan tafel

Zaterdag 23 augustus 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Geen ruzie aan tafelGruwelijke oorlogsbeelden zijn dagelijkse kost geworden. Maar de barbaarsheid heeft afgelopen week een dieptepunt bereikt. Zoveel jaar beschaving opnieuw met de voeten geveegd. Een mes gebruik je in de keuken of aan tafel, niet op mensen.
Het gekke is, er staan wijsheden in tal van heilige geschriften. Maar eeuwenlang halen kwaadwilligen van alle strekkingen er alleen de domme woorden uit. Of ze draaien ze om. We moeten ze leren lezen. En leren koken. Want ik hoor het mijn moeder nog zeggen, na opnieuw een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - N.-Limburgse gemeenten zonder stroom?ZoomZowat de helft van de Limburgse gemeenten dreigt zonder stroom gezet te worden deze winter, zo blijkt uit het plan van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Hier in Noord-Limburg zouden alle gemeenten in aanmerking komen, vooral midden- en Zuid-Limburg worden dus gespaard (de witte gebieden op de kaart). Uiteraard worden niet alle gemeenten tegelijkertijd afgekoppeld, maar zou dit in groepen gebeuren, op de kaart aangeduid met dezelfde kleur. Elia 'belooft' wel dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Hans Vanaken scoort Europees

Donderdag 21 augustus 2014
Lommel - Hans Vanaken scoort EuropeesHans Vanaken scoorde vanavond zijn allereerste Europese goal tegen het Engelse Hull City. Onze Lommelse trots deed dit in de 58ste minuut, toen hij een blunder van de bezoekende doelman afstrafte. Met deze goal bezorgde hij Lokeren meteen ook de 1-0 overwinning én een mooie uitgangspositie voor de terugmatch van volgende week in de Europa-League.

Hugo Mertens (64) overleden

Donderdag 21 augustus 2014
Lommel - Hugo Mertens (64) overledenIn het Mariaziekenhuis in Overpelt is Hugo Mertens (64), echtgenoot van Maria Segers, op 17 augustus overleden. Hij heeft zich 21 jaar met hart en ziel ingezet als havenmeester ten dienste van de Blauwe Reiger Yachtclub. De uitvaartliturgie vindt op zaterdag 23 augustus 2014 om 10.30 uur plaats in de parochiekerk Sint-Jan Baptist in Kerkhoven-Lommel, gevolgd door de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats in Kerkhoven.

Vansummeren start in Vuelta

Donderdag 21 augustus 2014
Lommel - Vansummeren start in VueltaJohan Vansummeren gaat nu zaterdag van start in de Vuelta, de Ronde van Spanje. Het wordt meteen zijn twaalfde grote ronde, en hij hoopt alhier een ticket te bemachtigen voor het WK op de weg in Ponferrada (Spanje), eind september.

Met vakantiegroeten uit... Portugal

Woensdag 20 augustus 2014
Lommel - Met vakantiegroeten uit... PortugalZoomOm u toch een beetje zuiderse warmte aan te bieden, deze vakantiefoto van Robin Mues vanuit Praia do Estoril in Portugal.

Trinette Emmers overleden

Woensdag 20 augustus 2014
Lommel - Trinette Emmers overledenMaandag is Trinette Emmers overleden, de weduwe van Henri Mannaerts. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Kolonie. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.

Waar halen ze het?

Dinsdag 19 augustus 2014
Lommel - Waar halen ze het?ZoomJe komt ze iedere zomer weer opnieuw tegen, de door kinderen geschilderde 'verkeersborden', met de bedoeling uw snelheid te milderen. Dikwijls zijn hier erg mooie exemplaren bij, maar dit pareltje van originaliteit kwam Leon Van Ham vandaag tegen op Gelderhorsten. Prachtig gemaakt door een zekere Berre!

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.

'Het Mariaziekenhuis spreekt'

Maandag 18 augustus 2014
De artsen van het Mariaziekenhuis in Overpelt starten in het najaar met een reeks voordrachten voor een breed publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Binnen het thema dat aan bod komt, zullen vragen zoals "hoe ontstaat het probleem" en "welke behandelingsmogelijkheden biedt het Mariaziekenhuis" besproken worden.
Volgende sessies zijn gepland:
-    Van leven met een versleten knie tot leven met een kunstknie
(donderdag 30 (…) Het hele nieuwsbericht

Met vakantiegroeten uit... Knokke

Maandag 18 augustus 2014
Lommel - Met vakantiegroeten uit... KnokkeZoomAlbert Agten was afgelopen voor een korte vakantie in Lissewege en Knokke. En wat kwam hij daar tegen? Inderdaad... het Hotel M van Marcel Vanthilt.

Staf Vernelen overleden

Maandag 18 augustus 2014
Lommel - Staf Vernelen overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Staf Vernelen overleden, de echtgenoot van Mena Geuens. Hij zou donderdag 89 jaar geworden zijn. Die dag is er om 13u een uitvaartdienst in funerarium Severens in de Schansstraat, gevolgd door de asbijzetting in het columbarium van Lommel-Kerkhoven.

Stroomonderbrekingen ook bij ons?

Maandag 18 augustus 2014
Lommel - Stroomonderbrekingen ook bij ons?ZoomIn de Leopoldlaan vatten ze hét gespreksonderwerp van de week weer mooi samen op hun welbekende bord. (Foto Albert Agten)

Delphine Boeckx overleden

Maandag 18 augustus 2014
Lommel - Delphine Boeckx overledenIn WZC De Bekelaar is afgelopen week Delphine Boeckx overleden, weduwe van René Verhaeren. Ze was 89 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest.
Chel mag het zeggen
Lommel - Vooroordelen, te beginnen met OverpeltWoensdagmorgen. Ik had net een kennis uit het Luikse land, zo’n inboorling uit het eenvoudige landelijke dorpje Overpelt, aan de telefoon gehad. En hoewel ik er me telkens tegen verzet, ik voelde weer maar eens dat meestal latente superioriteitsgevoel van de stedeling opwellen. Een heerlijke sensatie.
“Nog iets gebeurd in Overpelt, de laatste tijd?” vroeg ik quasi-terloops op het einde van het gesprek. Ik kan het niet laten. Zo’n vraag op zich is natuurlijk al een provocatie. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Onze Maarten Craeghs blijft het erg goed doen in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Na winst in de eerste rit won hij vandaag de laatste tussensprint en werd derde in een kopgroep van vijf. Zijn ploegmaat Daniel McLay blijft wel in de leiderstrui, maar Maarten staat nu tweede in de algemene rangschikking. UPDATE Ook vandaag - zaterdag - wist Maarten zijn tweede plaats in de rangschikking te behouden, in de rit werd hij in de massaspurt 75ste.

Brandstofdieven in Bergeijk

Dinsdag 12 augustus 2014
De Nederlandse politie vraagt uit te kijken naar verdachte situaties waarbij onbekenden brandstof stelen uit geparkeerde wagens. Daarbij gaat het zowel om benzine als om diesel. De afgelopen dagen hebben zeven gedupeerden zich bij de politie gemeld.

Van Eindhoven naar Marokko

Dinsdag 12 augustus 2014
Luchtvaartmaatschappij JetairFly gaat vanaf 27 oktober starten met vluchten van Eindhoven naar het Marokkaanse Nador. Dat zal tweemaal per week gebeuren, op maandag en vrijdag. Een en ander is vandaag bekendgemaakt.

Gewoon de perfecte leuze

Maandag 11 augustus 2014
Lommel - Gewoon de perfecte leuzeZoomIn de Leopoldlaan slagen ze er in, ons iedere week opnieuw te verrassen met hun leuzen en spreuken. Maar deze week toch wel een erg bijzondere, gewoon briljant gevonden! (Foto Albert Agten)

Twan Loots overleden

Maandag 11 augustus 2014
Lommel - Twan Loots overledenDonderdag is Twan Loots overleden, de echtgenoot van Alice Linsen. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst en de asverstrooiing zullen in besloten kring plaatsvinden. 

De Googleman

Zaterdag 9 augustus 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - De GooglemanJonge vaders kennen dat gevoel van even Superman te zijn. Door de ogen van de - toen nog - kleine kinderen leek het alsof we alles konden. Zo sterk waren we. Kleine meisjes willen niet voor niets met hun papa trouwen. Aan het werk in de tuin, tussen het groen, waren we even de Hulk. In het zwembad leerden we zwemmen en waren we Badman. In huis waren we de Nieuweman. Ook een superheld, maar dat wisten we toen nog niet. Maar jaar na jaar brokkelt dat superheldendom een beetje af. Grote mensen kunnen of weten het ook (…) Het hele nieuwsbericht

Eén jaar huisartsenwachtpost

Vrijdag 8 augustus 2014
Lommel - Eén jaar huisartsenwachtpostZoomBegin augustus was het een jaar geleden dat de Noord-Limburgse Huisartsenwachtpost zijn deuren opende op de 2e verdieping van Campus-Z, tegenover het station. De patiënten reageerden aanvankelijk wat onwennig, maar al vrij snel zeer positief.
Dat de wachtpost er kwam, is in grote mate te danken aan dr. Robert De Graaf, die een stuwende kracht bleek in de voorbereiding. De patiënten toonden zich dankbaar. Opmerkingen als 'goed herkenbare locatie, snelle en goede (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Geboers overleden

Vrijdag 8 augustus 2014
Lommel - Frans Geboers overledenWoensdag is Frans Geboers overleden, de echtgenoot van Jeaninne Vandael. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Men kan maandag Frans nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4, tussen18u en 18.45u.

Nelly Dirkx overleden

Donderdag 7 augustus 2014
Lommel - Nelly Dirkx overledenIn WZC De Bekelaar is dinsdag Nelly Dirkx overleden, de weduwe van Jan Leppens. Ze zou later deze maand 87 jaar worden. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Barrier. In de avondmis van zaterdag (om 19u) wordt er voor haar gebeden.
Lommel - Belgisch kampioen 'Levend standbeeld'ZoomOud-Hamontenaar Patrick van Horne (34), die nu in Neeroeteren woont, is gisteren in Oostende Belgisch kampioen 'Levend standbeeld' geworden. Het is de tweede keer dat hij die titel wegkaapt. In Oostende had Patrick zich 'omgebouwd' tot een houten beeld van 2,8m hoogte met als titel "I wood be a statue". Op 28 september gaat hij in Arnhem voor het wereldkampioenschap. Op de foto zijn creatie tijdens 'Beeldig Lommel' van dit jaar. (Foto Jan Buyens)

Rijk en beroemd

Maandag 4 augustus 2014
Lommel - Rijk en beroemdZoomEen mooi paard, én een mooie, beroemde en rijke berijdster: op de wereldjumping in Valkenswaard zag Rik Vander Sanden de Griekse Athina Onassis-De Miranda met AD Camille Z aan het werk.
Lommel - 100 jaar geleden startte de Eerste WereldoorlogZoomVandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"

We blijven WO I herdenken dit jaar

Maandag 4 augustus 2014
Lommel - We blijven WO I herdenken dit jaarZoomOok in de Leopoldlaan gaan ze niet voorbij aan de actualiteit van de vele herdenkingen van de start van WO I. Zo is er vandaag o.a. de grote herdenking in Luik met vele staatshoofden, onder wie  vroegere 'vijanden'. Hopelijk blijft de huidige vrede in onze streken nog vele honderden jaren duren... (Foto Albert Agten)
Lommel - Vlindertelweekend: kleine vos het vaakst gezienZoomGisteren en vandaag, tijdens het vlindertelweekend van Natuurpunt, is de "kleine vos" (foto) het vaakst gezien in de Vlaamse tuinen. Dat heeft Natuurpunr vanavond bekendgemaakt. Op de tweede plaats komt de atalantavlinder, gevolgd door het oranje zandoogje. (Foto Hans Claes)
In Eersel is vanmorgen rond 11 uur een auto in botsing gekomen met drie wielertoeristen. De auto werd bestuurd door een 42-jarige Lommelaar, die vanaf een erf de weg op reed en de drie wielrenners niet gezien had. Twee van hen botsten tegen de auto, de derde kon het voertuig ontwijken maar kwam wel op de weg terecht. De drie slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht maar konden dat na verzorging verlaten.

Beste ruiters weer in Valkenswaard

Zaterdag 2 augustus 2014
Lommel - Beste ruiters weer in ValkenswaardZoomOp het terrein van de Stal Tops, langs de Maastrichterweg in Valkenswaard, is gisteren weer het grote ruitertornooi begonnen dat daar elk jaar wordt georganiseerd. Dit jaar nemen er diverse topruiters aan deel. Het is de tiende van 14 wedstrijden binnen de Global Champions Tour. Op de foto Jessica Springsteen, dochter van, met Lisona. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's

Katrien Cuypers overleden

Zaterdag 2 augustus 2014
Lommel - Katrien Cuypers overledenDonderdag is Katrien Cuypers overleden, de echtgenote van Stefaan Flament. Ze was 90 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Een stropdas opent vele deuren

Zaterdag 2 augustus 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Een stropdas opent vele deurenToen ik omstreeks deze tijd in 2013 een vrij brave kritische column schreef over de profronde van Lommel, werd me dat echt niet overal in dank afgenomen. Het betaamde niet dat ik zo iets schreef, vonden sommigen. En het feit dat wat ik geschreven had wel waar was, deed niet ter zake. En dat ik de naam van de winnaar al bijna een week voor de ‘wedstrijd’ op een papiertje gekregen had van een insider, al helemaal niet.
Deze keer heb ik er eens acht euro tegenaan gegooid en ik ben gaan kijken. Heel (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog'ZoomNaar aanleiding van de herdenking van 100 jaar W.O. I  start de provincie met een online verhaal over “Kleine verhalen in een Groote Oorlog". Zoals velen vandaag hun leven delen met anderen via sociale media en filmpjes, zo zal de jonge Mathilde Paukens haar leven vanaf de vooravond van WO I delen op haar Facebookpagina en Twitter-account. Het fictieve verhaal wordt verteld aan de hand van tekst, afbeeldingen en videofragmenten. De acteurs keren terug in een opvallende multimediale tentoonstelling, die van 19/9 tot 14/11 in C-mine Genk loopt en in 2015 neerstrijkt in Hasselt en Bokrijk. Om het verhaal te volgen gaat u naar www.limburg1914-1918.be of naar Facebook.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel