Het overige nieuws

Lommel - Fototentoonstelling Claudel van startZoomVandaag ging in Cultuurcentrum De Adelberg de fototentoonstelling omtrent het leven en werk van Camille Claudel van start . Het is een erg knappe tentoonstelling geworden, met beklijvende beelden van Bern Haanappel. U kunt er nog alle dagen terecht tot en met zondag 21 december. Meer info.
De brandweer van Lommel werd afgelopen nacht opgeroepen om hulp te verlenen bij een brand aan de Lommelsedijk in Luyksgestel. Daar kampte men met gebrek aan bluswater terwijl een boerderij in brand stond. De oorzaak is nog niet bekend. Brandweer Lommel leverde met een tankwagen bluswater aan. Het pand brandde volledig uit.

Luc De Vos overleden

Zaterdag 29 november 2014
Lommel - Luc De Vos overledenZoomIn de late namiddag is in Gent Luc De Vos overleden, de zanger van de groep Gorki. Een uiterst beminnelijk man en een groot zanger. Luc was pas 52 jaar. Hij was een vrolijk en intelligent man die niet alleen mooi zong maar ook boeken en columns schreef. Afgelopen zomer stond hij nog op 'Lommel Leeft' op het Marktplein in Lommel. (Foto Jan Buyens)

Roosje Vlems overleden

Zaterdag 29 november 2014
Lommel - Roosje Vlems overledenDonderdag is Roosje Vlems overleden, de weduwe van Gerard Seroeyen. Ze was 94 jaar. Woensdag (om 12.30 uur) is er een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum Severens waarna haar asurne wordt bijgezet op de begraafplaats in Lommel-Kolonie.

Politie zoekt vermist echtpaar

Zaterdag 29 november 2014
De Nederlandse politie is op zoek naar een echtpaar uit Valkenswaard dat sinds woensdag vermist is. De politie maakt zich ernstig zorgen om de gezondheid van de vrouw. Zij is hulpbehoevend en heeft medicijnen en verzorging nodig die haar man haar niet kan geven. Het echtpaar verplaatst zich vermoedelijk met een grijze Opel Agila.

Het kan tellen

Zaterdag 29 november 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Het kan tellenZoomIk zag ze zo voor me. De kinderen van wie de schoenen met ducktape waren toegebonden. Geen veters. Het was een Nederlandse juf die ze eerst zag. Ze kwam vanuit een Nederlands dorp in een Antwerpse school lesgeven. Bij ons, zei ze nog, krijgen de kinderen een iPad met Sinterklaas. Dergelijke beelden, opgeroepen door woorden uit de krant, zeggen veel meer dan cijfers.
Eén op vijf Belgische kinderen groeit op in armoede. Twintig van de honderd leerlingen in een school. Daar heb je geen rekenmachine voor (…) Het hele nieuwsbericht

Zoniënwoud bezocht Bosland

Vrijdag 28 november 2014
Lommel - Zoniënwoud bezocht BoslandZoomWoensdag was "het hoogste bos van Vlaanderen op bezoek bij het grootste bos van Vlaanderen": een gezelschap van het Zonienwoud bracht een bezoek aan Bosland. Het gezelschap dat bestond uit beleidsvertegenwoordigers en ambtenaren vanuit het Vlaamse, Waalse en Brusselse gewest werd in het stadhuis van Lommel ontvangen door de Lommelse schepen van toerisme Véronique Caerts.
De manier waarop Bosland zich organiseert is ook het Zoniënwoud niet ontgaan. Helemaal vanuit het Brusselse kwamen (…) Het hele nieuwsbericht

De laatste fietsdag van Monicare

Donderdag 27 november 2014
Lommel - De laatste fietsdag van MonicareZoomVandaag legden de deelnemers van Monicare in Nicaragua de laatste fietstocht van hun verblijf in dat warme land af. Ze zijn daar om enkele gestructureerde projecten te bezoeken die geïntegreerde gezondheidszorg bevorderen, armoede en ongeletterdheid bestrijden en gehandicapten ondersteunen. De "expeditie" staat onder leiding van de Lommelse dokter Toon Bongaerts.
Een van de fietsende deelnemers is burgemeester Jaak Fransen van Overpelt. Hij zegt: "Tijdens deze tocht zagen we de prachtigste (…) Het hele nieuwsbericht

Extra vroege afvalophaalrondes in Mol

Donderdag 27 november 2014
Om de verkeersdoorstroming tijdens de ochtendspits in het centrum van Mol te verbeteren komen er volgend jaar op vraag van het gemeentebestuur extra vroege afvalophaalrondes. Het afval zal  dan opgehaald worden tussen 6.30 en 8 uur. Nu zijn er tijdens de afvalophaalrondes vaak verkeersproblemen in het handelscentrum.

Frans Vanvelk overleden

Woensdag 26 november 2014
Lommel - Frans Vanvelk overledenZaterdag is ere-pastoor deken Frans Vanvelk overleden. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de St-Pauluskerk op Heeserbergen. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Langs deze weg biedt de parochie aan de getroffen familie haar oprechte christelijke deelneming aan.

Eugeen Mondelaers overleden

Woensdag 26 november 2014
Lommel - Eugeen Mondelaers overledenMaandag is Eugeen Mondelaers overleden, de weduwnaar van Maria Poets. Hij was 82 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsplechtigheid (om 10.30 uur) in de aula van funerarium Witters. 
Lommel - 'Crème de la crème' herhaald op VTMZoomDe feelgood-reeks 'Crème de la crème', die in onze stad werd opgenomen, en voor de eerste keer in 2013 op het scherm kwam, wordt vanaf vandaag herhaald op VTM. Voor al diegenen die de avonturen van Romi en de andere personages opnieuw, of voor de eerste keer, willen volgen... de uitgelezen kans dus!

81 weekendongevallen

Dinsdag 25 november 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 81 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 61 met alleen stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 49 ademtesten afgenomen, waarvan er 11 (of 22%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe digitale flitspalen

Dinsdag 25 november 2014
Binnenkort worden in Eindhoven nieuwe digitale flitspalen geactiveerd op zowel de Karel de Grotelaan als de Professor Holstlaan (2x). Het gaat om bestaande locaties waar voorheen al flitspalen stonden. De flitspalen maken deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen, dat vorig jaar in gang is gezet.
Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het Openbaar Ministerie, de politie en de (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Janssen overleden

Dinsdag 25 november 2014
Lommel - Theo Janssen overledenGisteren is Theo Janssen overleden, de echtgenoot van Mietje Stienaers. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum.

Wie kent er 'Fundels'?

Dinsdag 25 november 2014
Lommel - Wie kent er 'Fundels'?ZoomAfgelopen zaterdag vond er een workshop 'Fundels' plaats in de bib. Fundels staat voor ‘Bundels vol Fun!’ Bestaande prentenboeken komen interactief tot leven op de smartphone of tablet. Je kan kiezen uit Fundels prentenboeken of AVI-boeken. De Fundels AVI-boeken stimuleren de taal- en leesontwikkeling bij jonge kinderen, terwijl de prentenboeken dan weer leuk zijn voor de peuters en kleuters. Het was voor de aanwezigen een leerrijk en gezellig tabletcafé. Aanstaande zaterdag vindt er in de bib een workshop 'boekbaby’s' plaats. Meer info

Niet doen dus

Maandag 24 november 2014
Enkele lezers signaleren ons dat een uitnodiging van "Planeteo" aan een aantal "geselecteerde" mailadressen, nep is. De uitnodiging geldt voor deelname aan een onderzoek "naar het ecologisch bewustzijn".  En wie deelneemt zou een voucher voor gratis overnachtingen krijgen. Bespaar u dus de moeite; er klopt niets van!

De pechvogel in de Leopoldlaan

Maandag 24 november 2014
Lommel - De pechvogel in de LeopoldlaanZoomIn de Leopoldlaan zoeken ze het dit keer ietsje verder van huis... de vogelgriep zit (gelukkig) nog niet in ons land, maar voorzichtigheid is de boodschap. (Foto Albert Agten)
Door de staking is er nagenoeg geen openbaar vervoer vanochtend. Er rijden in Limburg helemaal geen treinen. De meeste stelplaatsen van De Lijn en de pachtbedrijven zijn geblokkeerd. Er zijn maar enkele bussen uitgereden en die zijn dan ook nog vaak onderweg aan de kant gezet. De kans dat er überhaupt een bus aan de halte passeert, is klein. De NMBS en De Lijn verwachten dat de situatie voor de rest van de dag zo blijft.

Ely Rekmans overleden

Zaterdag 22 november 2014
In het Mariaziekenhuis is dinsdag Ely Rekmans overleden. Hij was 60 jaar. De crematie en de uitvaartdienst hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Dankbaar om een deuk

Zaterdag 22 november 2014
Tribunaliteiten
Beeld u in dat u een parkeerticketje haalt en ondertussen rijdt een dame met haar auto tegen uw geparkeerde wagen en veroorzaakt een kleine deuk. Twee jaar later verneemt u van de rechtbank dat u recht heeft op 28 maal de kosten van de bluts. Het lijkt op het verhaal van de heilige broodvermenigvuldiging of de wonderbaarlijke visvangst. Toch is het dat wat een aanvankelijk wellicht boze man overkwam. De dame in kwestie zei van niets te weten, wilde geen ‘blauw’ formulier invullen en aan de politie zei (…) Het hele nieuwsbericht
Chel mag het zeggen
Lommel - Appellation château La Flute contrôléeStel: je doet één druppel van het gevaarlijkste slangengif in een emmer water. Goed roeren! Minstens een half uur lang. Daarna doe je één druppel van die emmer in een volgende. En dat herhaal je een paar honderd keren. Uiteindelijk giet je de boel in flesjes en eventueel voeg je wat alcohol toe voor de smaak.
Zou je daarvan durven drinken? Ik wel. En er zijn mensen die dat gedaan hebben en nog steeds kerngezond rondhuppelen! Van de oorspronkelijk stof schiet er immers in het eindproduct (…) Het hele nieuwsbericht

Een bijzonder paard

Vrijdag 21 november 2014
Vandaag gezien
Lommel - Een bijzonder paardZoomLeon Van Ham kwam op zijn omzwervingen vandaag dit paard tegen aan de jeugdlokalen richting Sahara. En hij maakte er een 'bijzondere' foto van!

Sinterklaas in het centrum

Vrijdag 21 november 2014
Lommel - Sinterklaas in het centrumZoomMorgen - zaterdag - huppelt de Sint met zijn paard door de Kerkstraat omstreeks 14.15 uur. Aan de kiosk op het Marktplein verzamelt hij kleurenplaten van alle lieve kindjes en overhandigt hij samen met de pieten gratis snoepzakjes. Ook Dora, Bob de Bouwer, Hello Kitty, Mickey en Minnie Mouse zullen aanwezig zijn. Elk kind kan samen met hen én met de Sint op de foto.

Filmopnamen bij het ziekenhuis

Vrijdag 21 november 2014
Maandag maakt een ploeg van productiehuis Toespijs (van Tom van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs) bij het Mariaziekenhuis opnamen voor de nieuwe prestigieuze fictiereeks ‘Den elfde van den elfde’, met in de hoofdrollen onder andere Jan Decleir en Peter Van Den Begin. Deze serie, die zich afspeelt in de aanloop naar het jaarlijkse carnaval, wordt in het najaar van 2015 uitgezonden op Eén,
De opnamen starten om 8 uur en duren tot in de late namiddag. Er worden scènes opgenomen (…) Het hele nieuwsbericht

Mogelijk geen afvalophaling maandag

Vrijdag 21 november 2014
De regionale staking van komende maandag in Limburg kan gevolgen hebben voor de ophaling van het afval. Daarom waarschuwt Limburg.net voor mogelijke verminderde of zelfs geen dienstverlening op die dag. De kans is immers reëel dat de ophaaldiensten niet of slechts gedeeltelijk uitrijden.
Limburg.net vraagt de inwoners van de gemeenten waar maandag geen ophaling is kunnen doorgaan om het afval ’s avonds terug binnen te zetten.

Cyanidevervuiling in Balen

Vrijdag 21 november 2014
Tijdens boswerkzaamheden half september in een bosperceel ten zuiden van de spoorweg tussen de Postelweg en de Venetiëlaan in Balen werd toevallig een historische verontreiniging met vermoedelijk cyanide blootgelegd. Volgens het gemeentebestuur is nu uit OVAM-onderzoek gebleken dat de vervuiling "geen acute gezondheidsrisico’s inhoudt" voor de omwonenden. Wel blijft de toegang tot het terrein afgesloten voor onbevoegden. Elk contact met de stof moet strikt vermeden worden.

Lommelaar opgepakt in Budel

Donderdag 20 november 2014
In Budel heeft de politie dinsdag een 34-jarige Eindhovenaar en een 30-jarige man uit Lommel gearresteerd. Ze reden rond in een gestolen auto die valse nummerplaten droeg. De auto werd door de Lommelaar bestuurd. In de wagen lag ook een boksbeugel. De twee mannen zitten nog vast.

Weekend vol controles

Donderdag 20 november 2014
Vanaf morgen en dat tot en met zondagavond gaan de lokale politiekorpsen en de wegpolitie in de hele provincie alcohol-, drugs- en snelheidscontroles houden. Dat is vandaag aangekondigd. Zulk "gemeenschappelijk actieweekend" vindt tweemaal per jaar plaats. 

Jos Mesorten overleden

Donderdag 20 november 2014
Lommel - Jos Mesorten overledenDinsdag is Jos Mesorten overleden, de echtgenoot van Christiane Croes. Hij was 53 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos.

'Kempengrens' geopend

Woensdag 19 november 2014
In Postel is vandaag het ecoduct "Kempengrens" geopend. Het loopt over de E34 Antwerpen-Eindhoven en verbindt verschillende natuurgebieden uit Vlaanderen en Noord-Brabant met elkaar  Het nieuwe ecoduct is 60 meter breed. Het moet een einde maken aan de versnippering van de dierenpopulaties in de streek, een gevolg van de aanleg van de snelweg. Om de dieren naar het ecoduct te leiden werd 16km aan omheining geplaatst tussen Arendonk en het Nederlandse Hapert.

Mia Esch overleden

Dinsdag 18 november 2014
Lommel - Mia Esch overledenDonderdag is Mia Esch overleden, de weduwe van Albert Van De Velde. Ze was 88 jaar. De begrafenis en de uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden.  

Nieuwe dienstregeling van De Lijn

Dinsdag 18 november 2014
Vanaf 14 december lanceert De Lijn een nieuwe dienstregeling. Die maatregel heeft te maken met het nieuwe spoorwegplan van de NMBS dat diezelfde dag van start gaat. Of ook uw busverbinding veranderd is, kunt u hier lezen. UPDATE Ook aan de dienstregeling van belbussen en snelbussen is er hier en daar iets gewijzigd. 
De 66-jarige vrouw die tijdens de Ronde van Vlaanderen werd aangereden door Johan Vansummeren blijft voor de rest van haar leven verlamd aan de rechterzijde van haar lichaam. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Lees "Vrouw voor altijd verlamd na botsing met Vansummeren"

Eduard Hendrickx overleden

Maandag 17 november 2014
Lommel - Eduard Hendrickx overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Eduard Hendrickx overleden, de weduwnaar van Maria Van Heukelom en de vriend van Emelia Monten. Hij was 84 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lutlommel. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Maria Hendrickx overleden

Maandag 17 november 2014
Lommel - Maria Hendrickx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Maria Hendrickx overleden. Ze was 71 jaar. Vrijdag  wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Donderdag om 19u is er daar een avondwake.

Zwarte, witte of gele Piet?

Maandag 17 november 2014
Lommel - Zwarte, witte of gele Piet?ZoomDe discussie blijft duren, en ook in ons land zijn er mensen die zich geroepen voelen om deze eeuwenoude traditie in vraag te stellen... Ieder zijn waarheid, in de Leopoldlaan denken ze het hunne ervan! (Foto Albert Agten)

Naar Nicaragua voor het goede doel

Zondag 16 november 2014
Gistermorgen zijn 25 mensen vanuit Noord-Limburg vertrokken naar Nicaragua. Ze gaan daar op mountainbikes een fietstocht ondernemen om in groep Nicaragua (en zijn bewoners) te leren kennen met zijn tropische plantengroei en zijn prachtige meren en vulkanen. Voor die fietstocht hebben ze hier regelmatig getraind.
Onderweg maken ze kennis met de projecten waar hier geld voor werd ingezameld, projecten die gesteund worden door het Nicaraguacomité Lommel en de Damiaanactie. Het zijn gestructureerde projecten onder de leiding van dr. Toon Bongaerts die geïntegreerde gezondheidszorg bevorderen, armoede en ongeletterdheid bestrijden en gehandicapten ondersteunen. Peter en meter van het project zijn Johan Vansummeren en Jasmine Vangrieken. www.monicare.be

Fietser verongelukt

Zaterdag 15 november 2014
Op de Venbergseweg in Valkenswaard is deze namiddag rond 15.30u een fietser verongelukt. Door nog onbekende oorzaak kwam hij onder een graafmachine terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen, ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten waarbij o.m. ook een helikopter werd ingeschakeld. UPDATE Het slachtoffer is een 71-jarige man uit Valkenswaard.

Drika Hendrikx overleden

Zaterdag 15 november 2014
Lommel - Drika Hendrikx overledenDinsdag is Drika Hendrikx overleden.  Ze was 80 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Magische maquettes

Zaterdag 15 november 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Magische maquettesZoomAls kind tekende ik graag. Misschien zou ik architect worden? Vormgeven aan het bestaan, willen we dat niet allemaal? Het is anders gelopen. Een ruil tussen potlood, pen en toetsenbord.
Nog meer dan plannen, vind ik maquettes inspirerend. Om vooraf te weten hoe een stad of de wereld eruit zal zien. Je hebt nog een overzicht. Je stapt er al in rond. In de echte wereld voel je je soms klein. Bij maquettes is het andersom. Het is wonderlijk minutieus werk.
In Amsterdam bezochten we ooit het (…) Het hele nieuwsbericht

Een musical in opbouw

Vrijdag 14 november 2014
Lommel - Een musical in opbouwZoomEr wordt hard gewerkt dezer dagen aan de totstandkoming van de musical ‘Een pluim voor Piet’. De repetities lopen op hun einde, het decor wordt afgewerkt (foto), en morgen zaterdag, tijdens het onthaal van de Sint in de Barrier, kunt u een stukje van het voorgerecht proeven (en nadien voor het hele 'gerecht' inschrijven in de parochiezaal). Op 21, 22 en 23 november is het dan zover en presenteert 'De Theatrier' hun nieuwste creatie. Meer info

Geen treinen tussen Herentals en Mol

Vrijdag 14 november 2014
Tussen Herentals en Mol is er vanavond een auto op de sporen beland, is te horen bij de NMBS. Daardoor rijden er tussen beide gemeenten geen treinen. Er zijn vervangbussen ingelegd.

Op zoek naar figuranten

Donderdag 13 november 2014
Lommel - Op zoek naar figurantenZoom'Vagalume' komt exclusief voor België naar Lommel. Begin december trekt deze lichtparade met internationale uitstraling door ons centrum. Een niet te missen spektakel, waar u ook zelf als figurant aan kunt deelnemen. U kunt (gratis) deelnemen aan workshops van topchoreografen om daarna te schitteren op 6 en 7 december.  Aanmelden en meer info kan via lommel[!]centrum-management.com.

Lisa Vander Krieken overleden

Donderdag 13 november 2014
Lommel - Lisa Vander Krieken overledenDinsdag is Lisa Vander Krieken overleden, de weduwe van Cornelis Mertens. Ze was 87 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lutlommel. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Huguette Sevens overleden

Donderdag 13 november 2014
Lommel - Huguette Sevens overledenIn Hasselt is maandag Huguette Sevens overleden, de echtgenote van Rudi Geens. Ze was 52 jaar. Naar haar wens heeft de crematie al plaatsgevonden. Dinsdag wordt de urne begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Sint-Huibrechts-Lille. Maandag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Waar zouden we staan zonder kip?

Woensdag 12 november 2014
De jaarlijkse kippenactie van Limburg.net was ook dit jaar weer een succes. Zo kochten 6.320 gezinnen een of meer kippen. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er nog maar 700. Op die manier kregen dit jaar maar liefst 15.262 kippen een nieuwe thuis. Allemaal samen recycleren ze bijna 765 ton keukenafval op een natuurlijke manier, zowat 50 kilo per kip per jaar. Gemiddeld verzamelt Limburg.net zo’n 180 kilo organisch-biologisch afval per inwoner.

Eugeen Goossens overleden

Woensdag 12 november 2014
Lommel - Eugeen Goossens overledenMaandag is Eugeen Goossens overleden, de weduwnaar van Maria Verreydt. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

11 november 'Sinte Mette'

Dinsdag 11 november 2014
Lommel - 11 november 'Sinte Mette'ZoomGisteren eventjes wereldberoemd op één, vandaag alweer een nieuwe spreuk in de Leopoldlaan. Je moet het maar blijven doen... (Foto Albert Agten)

Meer dan 7.000 werkzoekende jongeren

Zaterdag 8 november 2014
Limburg telt momenteel zo'n 7.300 werkzoekende jongeren. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. De jeugdwerkloosheid in onze provincie bedraagt nu bijna 20 procent. Er zijn echter grote regionale verschillen. 15 procent van de jonge werkzoekenden woont in Noord-Limburg. De jongerenwerkloosheidsgraad is het grootst in Genk en Tongeren. Ook in Houthalen-Helchteren ligt die boven het Limburgse gemiddelde.

Fien Fonteyn overleden

Zaterdag 8 november 2014
Woensdag is Fien Fonteyn overleden, de wedwue van Louis Kemps. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Zondag tijdens de eucharistieviering om 10.45 uur wordt er voor haar gebeden.

Alleen als ik dorst heb!

Zaterdag 8 november 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Alleen als ik dorst heb!Het is jammer genoeg al vele jaren geleden. We kwamen laat terug van een lange en moeilijke vergadering, mijn vriend en ik. Er brandde nog licht in De Kroon. De legendarische Julia Van Engeland zwaaide daar toen nog de scepter.
En ja, het vooruitzicht van een koele dronk lokte ons binnen. Aan de stamtafel in de hoek zat een vijftal mannen luidkeels uiting te geven aan hun ongenoegen. Julia had net met een kort commando haar tweelingbroer Jef naar zijn slaapkamer gejaagd en hun nieuwe drankbestelling bot (…) Het hele nieuwsbericht

Privacy en pedofilie

Vrijdag 7 november 2014
Tribunaliteiten
Wie getuige is van een aanslag op de openbare veiligheid, op iemands leven of eigendom, moet dit melden aan de procureur des konings. Maar, heeft hij daarom het recht om stiekem een gesprek met een verdachte op te nemen en door te spelen aan de politie? Die vraag stelde zich voor het hof van beroep van Bergen nadat een persoon een andere persoon toevertrouwde dat hij betrokken was bij ernstige zedenfeiten met kinderen. De in vertrouwen genomen persoon vond dat hij het er niet bij kon laten, pleegde overleg met (…) Het hele nieuwsbericht

Antoon Vanduffel overleden

Vrijdag 7 november 2014
Lommel - Antoon Vanduffel overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Antoon Vanduffel overleden, de echtgenoot van Ida Haveneers. Hij was 89 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.

Fien Fonteyn overleden

Donderdag 6 november 2014
In het Mariaziekenhuis is gisteren Fien Fonteyn overleden, de weduwe van Louis Kemps. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Kattenbos. Er wordt daar voor haar gebeden tijdens de zondagmis van 10.45u.
De parochies van het bisdom Hasselt hebben in het totaal een bedrag van 24.220,60 euro verzameld voor hulp aan de slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten. Op 15 augustus jl. werd in alle parochies en kerken van het land een bijzondere collecte gehouden als een antwoord op de oproep van de Belgische bisschoppen tot solidariteit met de christenen in het Midden-Oosten. Om de opbrengst van deze collecte ten goede te laten komen aan de christenen van Irak, Syrië en het Midden-Oosten werden (…) Het hele nieuwsbericht

Karel Vandecraen overleden

Donderdag 6 november 2014
Lommel - Karel Vandecraen overledenWoensdag is Karel Vandecraen overleden, de echtgenoot van Maria Gijbels. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
In tegenstelling tot wat eerder werd bericht zal de mogelijkheid tot het aanvragen van de huidige Vlaamse renovatiepremie worden verlengd tot 30 november 2014. Die premie wordt een belastingvermindering/ belastingkrediet. Vanaf 1 december zult u de renovatiepremie zoals hij nu bestaat niet meer kunnen aanvragen, maar zult u moeten wachten tot de zomer van 2015 om een belastingvermindering aan te vragen. De Vlaamse renovatiepremie wordt dus stopgezet vanaf 1 december 2014. Alle voor 1 december (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit Venetië

Dinsdag 4 november 2014
Lommel - Met de groeten uit VenetiëZoomAfgelopen week maakte Albert Agten een trip naar Venetië, dit onder een stralende hemel.

Gert Audenaert overleden

Dinsdag 4 november 2014
Lommel - Gert Audenaert overledenZondag is Gert Audenaert overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Janssen. Hij was 98 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Werkplaatsen.

Julia Swinnen overleden

Dinsdag 4 november 2014
Lommel - Julia Swinnen overledenZondag is Julia Swinnen overleden, de echtgenote van Wim Huysmans. Ze was 73 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.

Pierre Wouters overleden

Maandag 3 november 2014
Vrijdag is Pierre Wouters overleden, de weduwnaar van Maria Tips. Hij was 77 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen woensdag in besloten kring plaatsvinden.

Jan Plees overleden

Maandag 3 november 2014
Lommel - Jan Plees overledenVrijdag is Jan Plees overleden, de weduwnaar van Elisa Vandebriel. Hij was 89 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

In korte mouwen naar het kerkhof

Maandag 3 november 2014
Lommel - In korte mouwen naar het kerkhofZoomDat was wat we eergisteren inderdaad konden doen. Er zijn tijden geweest dat het bitter koud was deze periode, en zelfs dat er al sneeuw lag! Toch de opwarming van de aarde? (Foto Albert Agten)
Op zaterdag 8 november trakteert het stadsbestuur op de gratis theatervoorstelling 'De boomhut' voor 6- tot 12-jarigen in CC De Adelberg. “Vorig jaar ondertekenden alle jeugdverenigingen het klimaatcharter waarin ze het engagement aangingen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen,” legt schepen van milieu en jeugd Kris Verduyckt uit. “Deze voorstelling past perfect binnen dat kader.”
Er zijn nu zaterdag twee voorstellingen: om 14 uur en om 15.30 uur. De voorstelling van 14 (…) Het hele nieuwsbericht

68 weekendongevallen

Maandag 3 november 2014
Afgelopen weekend werden er in heel Limburg 68 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 5 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 50 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 10 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
UPDATE De onrustwekkende verdwijning van de 15-jarige Laura G. uit Neerpelt is opgelost. Het meisje is terug thuis. Ze was gistermorgen verdwenen. 
Lommel - Hersendode Hamsters winnen halloweenquizZoomGisteren hebben de "Hersendode Hamsters" de jaarlijkse quiz van de Noord-Limburgse Scheidsrechtersvereniging gewonnen. Ze haalden het nipt voor het team "Kamiquasi". De quiz vond plaats in de parochiezaal van Holheide en had als thema "Halloween". Er namen 20 teams aan deel.

De zachte dagen

Zaterdag 1 november 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - De zachte dagenToch mooi, woorden met meerdere betekenissen. ‘Weken’ bijvoorbeeld. Natuurlijk het meervoud van één week, maar ook ‘zachter maken’. Het geeft weekdagen een mooiere betekenis. Het zijn de zachte dagen. Het weekend is opvallend harder. Dan is ‘stappen’ het werkwoord. De maandagkrant staat vol met de gevolgen.
Je ziet het ook aan de metamorfose van steden. Overdag ten opzichte van ’s nachts. Ook voor ons is Eindhoven een favoriete shop, cultuur- of designstad. (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel