Het overige nieuws

Gezocht: vrouwen met een verhaal

Donderdag 30 oktober 2014
Op 1 maart 2015 organiseert de Stad Lommel haar vierde Internationale vrouwendag. Die dag staat voor het samengaan van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. Een unieke gelegenheid dus om de vrouw eens extra in de kijker te plaatsen. Dit jaar willen de organisatoren vrouwen in de spotlights plaatsen die samen een sterk verhaal delen. Ze worden dan samen vastgelegd in een portret, en die portretten worden tentoongesteld tijdens de internationale vrouwendag.
Ken jij twee of (…) Het hele nieuwsbericht

Clara Geys overleden

Woensdag 29 oktober 2014
Lommel - Clara Geys overledenZondag is Clara Geys overleden, de weduwe van Leon Coenjaerts. Ze was 89 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel Werkplaatsen.

Hoe mooi de natuur bij ons is

Woensdag 29 oktober 2014

Met dit filmpje "This is Our Home" heeft Tim Janssens de wedstrijd gewonnen die door A.S. Adventure was uitgeschreven om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken over de schoonheid van de Belgische of Luxemburgse natuur. Prachtig! Let ook op de begeleidende muziek, die door Tim zelf werd geschreven. Tim werkte drie maanden aan zijn inzending. Hij gebruikte 3 GoPro-toestellen, 1 drone, 2 visstokken en héél véél geduld.

Anna Vrijsen overleden

Dinsdag 28 oktober 2014
Lommel - Anna Vrijsen overledenZondag is Anna Vrijsen overleden, de echtgenote van Ferdinand Cochet. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gezond, ook binnen in huis

Dinsdag 28 oktober 2014
De Vlaamse Milieumaatschappij lanceert de actieweek "Gezond binnen". Daarbij wordt de focus gelegd op een zuivere lucht in huis. Gemiddeld brengen we in Vlaanderen 85% van onze tijd binnenshuis door, waarvan het grootste deel in onze eigen woning. De binnenlucht die we gedurende al die tijd inademen kan een invloed hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Onderzoek toont bovendien aan dat de lucht binnen in gebouwen vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Daarom kan het geen kwaad deze "Gezondheidsinfo" eens te lezen...

69 weekendongevallen

Maandag 27 oktober 2014
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 1 dode en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 positief bleken (of 11 %). Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Beysen overleden

Maandag 27 oktober 2014
Lommel - Maria Beysen overledenDonderdag is Maria Beysen overleden, de weduwe van Henri Timmermans. Ze was 79 jaar. Dinsdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Oktober alweer bijna voorbij

Maandag 27 oktober 2014
Lommel - Oktober alweer bijna voorbijZoomVan oudsher staat oktober bekend als de wijnmaand. De oogst is achter de rug, de druiven zijn binnen en de wijn die er van gemaakt is ligt in roestvrij stalen containers of eikenhouten vaten te wachten om gebotteld te worden... Santé. (Foto Robert Boons)

Kampioen en superkampioen

Zondag 26 oktober 2014
Lommel - Kampioen en superkampioenZoomOp de Flanders Judocup, die dit weekend in de Soeverein in Lommel werd betwist, won Overpeltenaar Stef Schoemans - lid van judoclub Sporting Neerpelt - goud in de categorie -73kg bij de U18. Op de foto poseert hij met judolegende Robert Van de Walle. (Foto Rik Vander Sanden) UPDATE Meer foto's

Een uurtje langer slapen

Zaterdag 25 oktober 2014
Lommel - Een uurtje langer slapenZoomDit weekend moeten we onze klok weer terugzetten op winteruur. Vannacht -  zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 03:00 naar 02:00 uur.  Voor sommigen een uurtje langer slapen, voor anderen een uurtje langer 'stappen'. De keuze is aan u!

Holadieladiejo!

Zaterdag 25 oktober 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Holadieladiejo!Jodelen. Ik heb het nooit gekund. Ik heb het wel vaak geprobeerd. Tot afgrijzen van mijn zussen heb ik als kind uren zitten oefenen. Het resultaat was uitermate bedroevend.
Later, na een vakantie in Oostenrijk en een ‘Tirolerabend’ waar er lustig op los gejodeld werd, heb ik het nog eens geprobeerd. Mijn kinderen hebben dat leerproces toen binnen de kortste keren met succes gefnuikt.
Zij vertelden me overigens dat mopje van ‘Weet je wie het jodelen eigenlijk uitgevonden heeft? Een (…) Het hele nieuwsbericht

Biechten bij een brandpolis

Vrijdag 24 oktober 2014
Tribunaliteiten
Wie deel uitmaakt van de bewoonde wereld sluit vroeg of laat meer dan één verzekeringspolis af. In een recente uitspraak maakte het hof van beroep van Antwerpen duidelijk dat wie een polis ondertekent best op zijn tellen past als hij de voorgedrukte vragenlijst van de verzekeringsmaatschappij invult. Zelfs wie alles invult, moet zich afvragen of hij alles vertelde wat de verzekeringsmaatschappij moet weten.
Voor het hof ging het over een man wiens woning afbrandde. De verzekeringsmaatschappij (…) Het hele nieuwsbericht
De Nederlandse politie is op zoek naar mensen die in de afgelopen jaren het slachtoffer zijn geworden van een duo uit Borkel-en-Schaft dat vooral winkeliers en restauranthouders bedreigde en afperste. De twee mannen, 35 en 36 jaar oud, zijn inmiddels opgepakt en in de gevangenis opgesloten.
De twee eisten onder meer "beschermingsgeld" waarbij ondernemers geld moesten betalen, wilden ze niet dat hun zaak werd vernield. Ook kochten ze goederen zonder te betalen, en bedreigden de winkeliers als (…) Het hele nieuwsbericht

Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschop

Donderdag 23 oktober 2014
Lommel - Mgr. Hoogmartens 10 jaar bisschopZoomOp 25 oktober is het precies 10 jaar geleden dat mgr. Patrick Hoogmartens tot derde bisschop van het bisdom Hasselt werd benoemd. Hoogmartens werd op 19 mei 1952 in Tongeren geboren en op 4 juli 1982 priester gewijd. Hij behaalde een licentiaatsdiploma in de filosofie, de theologie en de rechten. Op 1 oktober 1993 werd hij benoemd tot bisschoppelijk vicaris en op 8 juli 1977 tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging.
"Door de maatschappelijke veranderingsprocessen zijn er zorgen voor de Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Yvonne Verpoorten overleden

Donderdag 23 oktober 2014
Gisteren is Yvonne Verpoorten overleden, de weduwe van Willy Mostin. Ze was 96 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwplechtigheid (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.

Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?

Donderdag 23 oktober 2014
Lommel - Gratis naar... '15 Seconds Of Fame'?ZoomKoen De Preter & Aaben Dans: "15 Seconds Of Fame",  ZATERDAG om 20.30u in Palethe Overpelt.
Andy Warhol zei in 1968: ‘In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes’. Blijkbaar zijn die minuten ondertussen seconden geworden. Vandaag willen we het snel. In ‘15 Seconds Of Fame’ zingen, dansen en performen drie mensen de ziel uit hun lijf, geïnspireerd door deelnemers aan talentenjachten op TV. Op het podium staan een b-boy (Thomas (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantages in Lommel en Neerpelt

Woensdag 22 oktober 2014
In het kader van een provinciale actie tegen cannabisteelt zijn er vandaag ook in Lommel en Neerpelt wietplantages opgerold. Dat heeft procureur des konings Guido Vermeiren vanmiddag bekendgemaakt. In totaal werden vanmorgen door 150 politieagenten 12 in werking zijnde plantages met 3800 planten aangetroffen in Limburg. Het parket liet zes personen voorleiden bij de onderzoeksrechter. .

Dodelijk verkeersongeval in Mol

Woensdag 22 oktober 2014
Bij een verkeersongeval op de Retieseweg in Mol is dinsdag in de late namiddag een 74-jarige vrouw uit Ravels zo zwaar gewond geraakt dat ze vandaag in het ziekenhuis is overleden. De vrouw kwam met haar auto door onbekende oorzaak tegen een boom terecht.

N-VA kiest nieuw provinciaal bestuur

Woensdag 22 oktober 2014
Overpeltenaar Bart Schepens is zondag verkozen tot provinciaal voorzitter van N-VA Limburg. Ondervoorzitter wordt Frieda Gijbels; Jan Vochten werd herverkozen als secretaris.

Vrachtvervoer gecontroleerd

Woensdag 22 oktober 2014
Lommel - Vrachtvervoer gecontroleerdGisteren hebben de politiezones Lommel en HANO samen met de douane en de wegpolitie het vrachtvervoer gecontroleerd in Lommel en Overpelt. Hierbij werden 50 vrachtwagens gecontroleerd op de rij- en rusttijden, de lading en andere wetgeving. Verder nam de douane stalen van de dieselbrandstof. Bij de controles werden 14 inbreuken vastgesteld waarbij enkele ernstige gevallen van overlading. In totaal werd er voor een 20.000 euro aan boetes geïnd.

Douaniers voeren actie aan grens

Woensdag 22 oktober 2014
Aan de grensovergang in Lommel-Kolonie voeren douaniers van de FOD Financiën van Overpelt vandaag actie om te protesteren tegen de hervormingen bij deze overheidsdienst. Die houden onder meer in dat sommige douane-ambtenaren verder van huis zullen moeten gaan werken, en dat zonder enige vorm van inspraak of overleg.

Guido Hesemans overleden

Woensdag 22 oktober 2014
Lommel - Guido Hesemans overledenDinsdag is Guido Hesemans overleden, de vriend van Eddy Martens. Hij was 65 jaar. Zaterdag om 10.30 uur is er een rouwmis in de kerk van Heeserbergen.
Lommel - Meer dan 1.000 jongeren verwacht voor FakkeltochtZoomIJD-Hasselt verwacht meer dan duizend jongeren voor de 20ste editie van de Fakkeltocht 2014 die op 28 november in Tongeren plaatsvindt. Vorig jaar vond de Fakkeltocht in Zonhoven plaats.
Met hun deelname willen de jongeren uit heel Limburg de Advent, dat is de voorbereidingstijd op Kerstmis, inzetten. Het initiatief kan onder andere rekenen op de medewerking van het dekenaat en de stad Tongeren.
De jongeren verzamelen om 19 uur op het Stadhuisplein in Tongeren. Na de Fakkeltocht is er een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Gratis naar... Mad About Mountains // Bearskin?Vrijdagavond (en niet zaterdag!) vanaf 20u treden "Mad About Mountains" (foto) en 'Bearskin" op in De Posthoorn in Hamont.
Het is de tweede clubshow van dit seizoen in De Posthoorn. "Mad About Mountains" is officieel het soloproject van Piet De Pessemier, die we nog kennen van de eerste incarnatie van Monza en, vooral, van de Limburgse slowcoreformatie Krakow. De muziek van Mad About Mountains houdt het midden tussen folkrock en alt.country. Nu vergroot De Pessemier met (…) Het hele nieuwsbericht
UPDATE Door een "verdacht pakket" in het station van Mol rijden er voorlopig geen treinen tussen Herentals en Neerpelt/Hamont. De ontmijningsdienst van het leger werd opgeroepen om het pakket te onderzoeken. Het pakket, een sporttas, werd daar achtergelaten door een "bizar uitziende man", aldus bronnen bij de politie. Het station werd ontruimd en er is een veiligheidsperimeter van 100m ingesteld, meldt Thomas Baeken van Infrabel. Ook autobussen kunnen het Stationsplein niet verlaten. UPDATE Om 18.30u werd het alarm afgeblazen. De tas bleek alleen persoonlijke spullen en wat bedrading te bevatten.

Mieke Dingens overleden

Dinsdag 21 oktober 2014
Lommel - Mieke Dingens overledenGisteren is Mieke Dingens overleden, de weduwe van Mathijs Grevendonck. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.

78 weekendongevallen

Maandag 20 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 78 verkeersongevallen gemeld, waarvan 20 met lichamelijk letsel en 58 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 2 (of 5 %) positief waren. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gilbert Engelen overleden

Maandag 20 oktober 2014
Lommel - Gilbert Engelen overledenIn het ziekenhuis in Mol is zaterdag Gilbert Engelen overleden, de echtgenoot van Julia Hannes. Hij was 78 jaar. Vrijdag om 12.30u is er in funerarium Witters een afscheidsplechtigheid met asurne. Donderdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van Heeserbergen.

De wintertijd komt er weer aan

Maandag 20 oktober 2014
Lommel - De wintertijd komt er weer aanZoomNu zondag mag u de klok weer verzetten, en van 3 naar 2 uur terugdraaien. Een uurtje langer slapen dus (of langer gaan stappen...). In de Leopoldlaan vonden ze weer een leuke 'angel' om dit alvast aan te kondigen. (Foto Albert Agten)

Daar is de Akindoquiz

Maandag 20 oktober 2014
Akindo is een organisatie die kampen voor kinderen, jongeren en gezinnen uit kansarme milieus opzet. Dit jaar komt er een quiz waarvan de opbrengst naar het vakantiehuis Akindo gaat. Die AkindoQUIZ heeft plaats in de Moffel te Lommel op zaterdag 15 november 2014 om 19u00. Inschrijving €15 per ploeg dmv overschrijving op rek.nr. IBAN BE56 7845 2050 8288 met vermelding van ‘Quiz + email + ploegnaam’. Max. 5 personen per ploeg.

Joyce Gringhuis overleden

Maandag 20 oktober 2014
Lommel - Joyce Gringhuis overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Joyce Gringhuis overleden. Ze was 19 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 14.30u) in de aula van funerarium Witters. Woensdag van 20u tot 20.30u is er daar gelegenheid tot een laatste groet.

Lommel boven op Jeneverfeesten

Zondag 19 oktober 2014
Lommel - Lommel boven op JeneverfeestenZoomDit weekend vonden in Hasselt de Jeneverfeesten plaats, ieder jaar weer een gezellige 'boel'. En ze hebben daar geweten dat er ook heel wat Lommelaren aanwezig waren, getuige deze foto van Robert Boons...
Limburg telt momenteel nog 634 kloosterzusters. Dat blijkt uit gegevens van het bisdom Hasselt. De meeste vrouwelijke religieuzen zijn hoogbejaard en er zijn nog weinig actieven. Bovendien noteert men nauwelijks nog intredes. De zusters verblijven op 129 locaties. De jongste tien jaar werden er heel wat kloosters gesloten.

Miet de Laat overleden

Zaterdag 18 oktober 2014
Lommel - Miet de Laat overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Miet de Laat overleden, de echtgenote van Peter Molemans. Ze was 81 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden. Woensdag is er van 19.30 tot 20u gelegenheid tot condoleren in funerarium Witters.

Wieske Jaenen overleden

Zaterdag 18 oktober 2014
Lommel - Wieske Jaenen overledenIn het WZC Hoevezavel is gisteren Maria Wieske Jaenen overleden, de weduwe van Frans Cuyvers. Ze was 89 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum, na een afscheidsceremonie in beperkte kring. Dinsdag is er van 19 tot 19.30u een begroetingsmoment in funerarium Witters. 

In het ziekenhuis

Zaterdag 18 oktober 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - In het ziekenhuis1

Ik lag enkele dagen in het ziekenhuis. Afgelopen vrijdagavond, bij uitstek de gezelligste samen-voor-en-thuis-op-de-buis-avond, ging ik drie keer van mijn stokje. Tegen de muur en de grond op. Mijn vrouw, de zonen en mijn vriend/buurman houden me recht. Het gebeurde allemaal in flitsen.
De binnenzijde van een ziekenwagen ken ik alleen van tv. Daar had het bij mogen blijven. Als een volleerd acteur beantwoord ik de vragen van de ambulanciers. Wat ik weet en wat ik niet weet. Al kan je dat (…) Het hele nieuwsbericht
Vorig jaar vond in Eksel de voorloper van mémWart2014 plaats. Gezien de grote belangstelling moest het project op zoek naar een andere stek. Het voormalig Karmelietessenklooster te Leopoldsburg bleek de meest geschikte locatie.
Bij verlies en rouw zoeken we naar gepaste woorden, naar rituelen die gevoelens uitdrukken, naar vormen die troosten. Omdat kunst vaak een uitdrukkingsvorm is voor het moeilijk zegbare, wil mémWart inspireren om 'persoonlijk en creatief' vorm te geven aan verlies, (…) Het hele nieuwsbericht
In het bisdom Hasselt zijn 16 buitenlandse priesters werkzaam. Ze zijn afkomstig uit Oekraïne, Benin, Italië, Polen en India. Dat meldt het weekblad Tertio.
In het bisdom Antwerpen zijn 17 buitenlandse priesters werkzaam, in het bisdom Gent 6, in het bisdom Brugge 3 en in het aartsbisdom Mechelen-Brussel 220.

Werken Eindhovenseweg Valkenswaard

Vrijdag 17 oktober 2014
Van maandag 20 tot en met woensdag 22 oktober voert de gemeente Valkenswaard onderhoud uit aan de riolering onder een deel van de Eindhovenseweg/N69. De gemeente combineert de rioolwerkzaamheden met onderhoud aan de verkeerslichteninstallaties en aan de voetgangersoversteekplaats op de Markt. Om veilig te kunnen werken wordt op die dagen de Eindhovenseweg afgesloten voor auto- en fietsverkeer tussen de Luikerweg en de Geenhovensedreef.

Minstens 120.000 Limburgse armen

Donderdag 16 oktober 2014
Minstens 120.000 Limburgers hebben een inkomen onder de Europese armoedegrens. Met andere woorden: bijna één op zeven leeft in grote bestaansonzekerheid. Dat blijkt uit de publicatie 'Armoede in beeld - Limburg 2014' van de provincie Limburg. De cijfers zijn slechts een benadering van de sociale werkelijkheid. Niet alles kan immers gemeten worden.
Economisch krijgt onze provincie zware klappen. Vorig jaar waren gemiddeld 32.000 Limburgers op zoek naar werk. Daartegenover stonden slechts 25.000 vacatures. Vooral laaggeschoolden zijn een heel kwetsbare groep op de arbeidsmarkt. Zij maken vandaag bijna de helft uit van de werkzoekenden.

Frans Willekens overleden

Donderdag 16 oktober 2014
Lommel - Frans Willekens overledenMaandag is Frans Willekens overleden. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij in alle intimiteit gecremeerd. Vrijdag van 18 uur tot 18.30 uur kunt u hem nog een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 in Lommel.

Nieuwe hoop voor IJzeren Rijn

Woensdag 15 oktober 2014
Het Duitse ministerie van verkeer onderzoekt of de IJzeren Rijn over een nieuw aan te leggen stuk spoor bij Kaldenkirchen kan komen. Dan zou de verbinding in Nederland via Venlo gaan lopen en niet via het natuurgebied De Meinweg. Het is precies de doortocht door dat natuurgebied die de jongste jaren een forse hinderpaal was voor de Nederlanders om voor de IJzeren Rijn groen licht te geven. Nu moet er alleen in ons land nog geld gevonden worden voor een heringebruikneming van de historische verbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Dat wordt moeilijk omdat de nieuwe regering Infrabel en de NMBS zopas forse besparingen heeft opgelegd.

Osteoporose - de val en de ziekte

Woensdag 15 oktober 2014
Als mensen met osteoporose vallen, lopen ze vaak een breuk op. Elk jaar komen 400.000 Vlaamse 65-plussers onzacht in aanraking met de grond. 10% van hen - 40.000 Vlamingen dus! - houdt daar een gebroken heup aan over.
Van 21 t.e.m. 24 oktober is er in het Diagnosecentrum van Lommel een tentoonstelling over osteoporose. Die probeert mensen te helpen die zich niet willen laten vloeren door botontkalking. De expositie legt de nadruk op valpreventie. Zo worden alle risico’s die (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Cochet overleden

Woensdag 15 oktober 2014
Lommel - Jan Cochet overledenZaterdag is Jan Cochet overleden, de weduwnaar van Lena Vereyken. Hij was 93 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel.

François Jansen overleden

Dinsdag 14 oktober 2014
Lommel - François Jansen overledenVrijdag is François Jansen overleden, de echtgenoot van Mariette Evens. Hij was 70 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Mena Pecoraro overleden

Maandag 13 oktober 2014
Lommel - Mena Pecoraro overledenGisteren is Mena Pecoraro overleden. Ze was 34 jaar. De afscheidsceremonie zal plaatsvinden in beperkte kring. Donderdag is er gelegenheid tot een laatste groet in funerarium Witters, Adelberg 50, van 19.30 tot 20.30u.

82 weekendongevallen

Maandag 13 oktober 2014
In het voorbije weekend werden er in heel Limburg 82 verkeersongevallen gemeld, waarvan 22 met lichamelijk letsel en 60 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 4 zwaar- en 17 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 54 ademtesten afgenomen, waarvan er 15 positief bleken (28 %). Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 9 gevallen van vluchtmisdrijf.

Kort op de bal

Maandag 13 oktober 2014
Lommel - Kort op de balZoomDat zijn ze wel bijna altijd, daar in de Leopoldlaan! Hun inspiratie geraakt blijkbaar nooit opgedroogd... (Foto Albert Agten)

'Week van het bos' in Pijnven

Maandag 13 oktober 2014
Lommel - 'Week van het bos' in PijnvenZoomGisteren was er in Bosland heel wat animatie naar aanleiding van de 'Week van het Bos'. Bij onze buren in Hechtel (in het Pijnven) waren er paarden die boomstammen trokken, konden kinderen paardrijden, pannenkoeken eten, boomhutten bouwen en veel meer... (Foto Annie Teuwens)

Klussen uit liefde

Zaterdag 11 oktober 2014
Tribunaliteiten
“Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet”, dichtte Guido Gezelle. Maar wat als een huwelijk op de klippen loopt en de man, verwoed klusser als hij is, een deel van zijn huwelijksleven wijdde aan de afbraak en heropbouw van een woning die al voor zijn huwelijk van hem was? Hoezeer een dame in het Antwerpse de inspanningen van haar man ook waardeerde, na de echtscheiding vond zij dat al dat geklus 162.000 euro waard was en (…) Het hele nieuwsbericht

Het scheppingsverhaal op de helling

Zaterdag 11 oktober 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Het scheppingsverhaal op de hellingWe laten Overpelt voor wat het is en begeven ons vandaag naar het Maasland.
In ‘Genesis’ staat: ‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. Dat is fout, lieve lezers. En een Limburgse krant heeft dat misverstand ontdekt. Die krant is zo vriendelijk om me elke morgen een elektronische versie van haar uitgave te mailen. En vanmorgen viel ik van mijn stoel. Nu val ik de laatste tijd wel eens vaker van mijn sokken, maar wat lees ik hier in vette letters? ‘Modderstroom HERSCHAAPT (…) Het hele nieuwsbericht

16% groei voor Eindhoven Airport

Donderdag 9 oktober 2014
Eindhoven Airport realiseerde een passagiersgroei ten opzichte van 2013 van 16% over de eerste 9 maanden van 2014. In de periode januari tot en met september maakten 3.052.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 425.000 meer dan in de eerste negen maanden van 2013. De groei is het gevolg van meer bestemmingen; in het derde kwartaal van 2014 werd naar 67 bestemmingen gevlogen, 5 meer dan in 2013. Daarnaast is de gemiddelde vliegtuigcapaciteit iets groter dan in 2013 en is ook de bezettingsgraad per vlucht toegenomen.

Fruit- en hoogstamhappening

Donderdag 9 oktober 2014
Zaterdag, zondag en maandag, telkens van 10 tot 18u. organiseert de Nationale Boomgaardenstichting haar 6de internationale EUROPOM®-tentoonstelling. Deze fruit- en hoogstamhappening vindt plaats in het kasteel en de omgeving van het domein Alden Biesen, in Rijkhoven. Daar passeren meer dan 1000 appel- en perenrassen de revue. In het verlengde daarvan kan men ook nog kennis maken met kersen-, pruimen-, druiven- en notenrassen.
Ook alle vormen van fruitverwerking krijgen de nodige aandacht, zoals: opleggen, inleggen, wecken, drogen, pasteuriseren, konfijten, stroopbereiding, de vele thuisbereidingen, gerechten en recepten … met Europese achtergrond.

Jacky Colson overleden

Woensdag 8 oktober 2014
Lommel - Jacky Colson overledenZaterdag is Jacky Colson overleden, de echtgenoot van Rosa Mannaerts. Hij was 79 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 11 oktober om 10.30 uur plaats in de Sint-Pauluskerk in Heeserbergen.

Campagne Welzijnszorg gelanceerd

Woensdag 8 oktober 2014
Lommel - Campagne Welzijnszorg gelanceerdZoomVandaag vond in Hasselt de Limburgse startavond van de campagne Welzijnszorg 2014 plaats.  Met de campagne “Iedereen beschermd tegen armoede?” vraagt Welzijnszorg aandacht voor het sociale onrecht dat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving treft.
In ons land leeft 1 op 7 mensen in armoede. Dit betekent dat de sociale bescherming niet goed werkt. Sociale bescherming zou ons moeten beschermen als een grote paraplu tegen sociale uitsluiting. “Wanneer je ziek (…) Het hele nieuwsbericht

88 weekendongevallen

Maandag 6 oktober 2014
In het afgelopen weekend waren er in heel Limburg 88 verkeersongevallen, waarvan 15 met lichamelijk letsel en 73 met enkel stoffelijke schade. Bij de letselongevallen vielen 4 zwaargewonden en 21 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 51 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 positief bleken (of 16 %). Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 15 gevallen van vluchtmisdrijf.

Gaan ze deze week 'landen'?

Maandag 6 oktober 2014
Lommel - Gaan ze deze week 'landen'?ZoomDat is wat iedereen zich afvraagt.. en vooral ook: hoeveel gaat dit dan weer kosten? (Foto Albert Agten)

Laura Verdonschot zesde in Gieten

Maandag 6 oktober 2014
Lommel - Laura Verdonschot zesde in GietenZoomOnze Lommelse Laura blijft het goed doen in het dames-veldrijden. Gisteren eindigde ze bij de Elite Dames knap zesde in het Nederlandse Gieten. (Foto Robin Mues)

Bij de buren in 't Kristalijn

Zondag 5 oktober 2014
Lommel - Bij de buren in 't KristalijnZoomGisteren is onder grote belangstelling de cartoonexpo 'Kastrologie, lachen met eten en drinken' geopend  in het 't Kristalijn in de Blauwe Keidreef in Mol, vlak over de grens met Lommel. Zondagen 5, 12 en 19 oktober zullen de aanwezige karikaturisten een gratis karikatuur maken voor de bezoekers. (Foto Albert Agten)

Lettermannen

Zaterdag 4 oktober 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Lettermannen16, 18, 45 (x2), 20, 50 en 85. Het zijn de huwelijks- en gewone verjaardagen die we op goed een jaar tijd in onze familie vieren. Het lijkt wel of ze een geheime afspraak hadden. “Laat ons dit jaar samenvallen, dat zijn ze er meteen van af.”  Het punt is, we willen er niet van af. Want de cijfers worden alleen maar groter. Hoe langer je wacht (of geluk hebt), hoe hoger de cijfers. Het tegenovergestelde van studieplanning zeg maar.
Belangrijk: de verjaarcijfers zorgen ook voor letters. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Steun voor mensen in rouw

Vrijdag 3 oktober 2014
Op 20 oktober start het Mariaziekenhuis in samenwerking met het Centrum voor Christelijk Vormingswerk Hasselt met een nieuwe Lotgenotengroep Alle Verlies om mensen met een verlieservaring te helpen met hun rouwverwerking. Zo'n groep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden. Tegelijk worden de nodige inzichten aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband.
De groep komt zes keer (…) Het hele nieuwsbericht

40 maanden cel voor inbreker

Vrijdag 3 oktober 2014
De rechtbank in Hasselt heeft vandaag een 28-jarige man veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden met uitstel, en 1000 euro boete. De man werd schuldig bevonden aan 28 inbraken en 14 pogingen daartoe. Tussen september vorig jaar en januari pleegde hij verschillende diefstallen in Turnhout, Lommel en Neerpelt - in deze laatste gemeente zelfs vier op één nacht. De dader was dan onder invloed van drugs. (PG)
Dit weekend bezetten vogelkijkers in meer dan dertig Europese en enkele Centraal-Aziatische landen heuvelruggen, rivierdalen en andere open ruimte om de vogeltrek in kaart te brengen. Het is al de veertiende keer in 21 jaar tijd dat BirdLife de Europese simultaantelling organiseert. Ook in ons land wordt op tientallen telposten - onder meer Maatheide in Lommel - meegeteld. Natuurpunt en Natagora coördineren de telactie in België. Met de gunstige weersvoorspelling worden dit jaar extra veel (…) Het hele nieuwsbericht
De rechtbank in Turnhout heeft vandaag drie mannen, die in Mol en Lommel overvallen pleegden, veroordeeld tot straffen van 42 maanden tot 5 jaar gevangenis.
De drie, afkomstig uit Boom, Balen en Lommel, overvielen in juni vorig jaar de Spar in Lutlommel, Autobanden De Condé in Lommel, de Alma in Mol en het tankstation Eco in Lommel.
De man uit Boom kreeg 5 jaar gevangenisstraf, die uit Balen 4 jaar en de Lommelaar 42 maanden.

Katrien Cochet overleden

Woensdag 1 oktober 2014
Lommel - Katrien Cochet overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Katrien Cochet overleden, de weduwe van Frans Bleyen. Ze was 94 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel