Het overige nieuws

Jeanneke Van Elsen overleden

Donderdag 30 april 2015
Lommel - Jeanneke Van Elsen overledenVandaag is Jeanneke Van Elsen overleden, de weduwe van René Geys. Ze was 87 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Heeserbergen.

Lommel-West kookt met de kleuters

Donderdag 30 april 2015
Lommel - Lommel-West kookt met de kleutersZoomDe kleuters van Heeserbergen en Werkplaatsen hielden een geslaagd kookproject. De klassen werden omgetoverd in heerlijke keukens en de kinderen gingen op winkel-en restaurantbezoek. Het was voor grote en kleine kokjes een superleuke ervaring! (Foto An Swinnen)

Sponsorloop 'De Kleine Ontdekker'

Donderdag 30 april 2015
Lommel - Sponsorloop 'De Kleine Ontdekker'ZoomGisteren vond de jaarlijkse sponsorloop van basisschool 'De Kleine Ontdekker' plaats. Op voorhand werden sponsors gezocht en de leerlingen liepen dan ook de ziel uit hun lijf om zoveel mogelijk centjes te verdienen voor hun school, wat aardig gelukt is! (Foto's De Kleine Ontdekker)
Sponsorloop 'De Kleine Ontdekker'Sponsorloop 'De Kleine Ontdekker'
Zoom
Lommel - Gebedshuizen en levensbeschouwingen nodigen uitZoomVolgend weekend zetten de Lommelse gebedshuizen en levensbeschouwingen hun deuren weer open voor het grote publiek. Op zondag 3 mei kunt u terecht bij de Islamitische Moskeevereniging Selimiye, de Evangelische Gemeente Maranatha en de Christen Gemeente Lommel. Op 24 mei bij het Christelijk Centrum Rehoboth en op 17 juni tenslotte in het huisvandeMens.  Meer info in Huis van de Wereld (integratiedienst[!]lommel.be. Tel: 011 539720)

Theresia Huysmans overleden

Woensdag 29 april 2015
Lommel - Theresia Huysmans overledenIn WZC De Bekelaar is gisteren Theresia Huysmans overleden, de weduwe van Karel Berkmans. Ze was 84 jaar. De uitvaartdienst zal maandag om 13u plaatshebben in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat, waarna haar asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Mia Cuypers overleden

Woensdag 29 april 2015
Lommel - Mia Cuypers overledenGisteren is Mia Cuypers overleden, de echtgenote van Jan Baijens. Ze was 78 jaar en wordt zaterdag gecremeerd, na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lommel-Kolonie.

Nieuwe dienstregeling bij De Lijn

Woensdag 29 april 2015
Vanaf 1 mei wordt de dienstregeling bij De Lijn aangepast. Dat heeft gevolgen voor vrijwel alle buslijnen. Meer details vindt u hier.

Verkeerschaos rond Eindhoven

Woensdag 29 april 2015
Wie deze voormiddag naar Eindhoven moet, kan die plek beter  vermijden: er heerst daar een ware verkeerschaos na een zwaar verkeersongeval bij knooppunt De Hogt, waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Daarbij vielen één dode en drie zwaargewonden. Op de ringweg rond Eindhoven stond rond elf uur 23km file. Ook richting Eindhoven Airport moet u rekening houden met een langere reistijd. UPDATE De A2 richting Maastricht is inmiddels weer open.

Mooi clubfeest bij LWB

Woensdag 29 april 2015
Lommel - Mooi clubfeest bij LWBZoomAfgelopen zaterdag vond het clubfeest plaats van de Lommelse Waterbengels. Er was een wedstrijd voor groot en klein, met maar liefst 163 zwemmers aan de start met in het groot bad een wedstrijd voor de Zwemschool, niet-vergunninghouders en competitiezwemmers. En in het instructiebad lieten de allerkleinste zwemmers het beste van zichzelf zien. (Foto's Jolien Hoekx)
Mooi clubfeest bij LWBMooi clubfeest bij LWB
Zoom

De trein der traagheid

Dinsdag 28 april 2015
Commentaar
Het bericht dat de studie rond de IJzeren Rijn pas in mei 2017 zal klaar zijn, zal maar weinigen echt nog raken. Hoe dat komt? Al tientallen jaren duikt dat dossier, net zoals het monster van Loch Ness, even op in het nieuws, om dan langzaam weer in de vergetelheid te belanden.
Tot nog toe was het vooral de Nederlandse regering die haar kont tegen de krib zette. Men vreest in Den Haag dat een vernieuwde IJzeren Rijn de haven van Rotterdam zal benadelen, ondanks het feit dat men jaren geleden de Betuwelijn (…) Het hele nieuwsbericht
De grote studie naar de reactivering van de IJzeren Rijn, die in februari door minister Ben Weyts werd aangekondigd, zal pas in mei 2017 klaar zijn. Dat is vanavond bekendgemaakt, nadat een werkgroep met vertegenwoordigers van de betrokken regeringen de violen had gestemd. De studie zal drie tracés bekijken. Er wordt gestart op 1 januari 2016. In oktober of november komt er al wel een politieke bespreking van het dossier door de betrokken ministers van Duitsland, Nederland, de Vlaamse en de federale regering.

Met de bus naar Londen

Dinsdag 28 april 2015
De Britse vervoerder Arriva gaat vanaf 21 mei drie keer per week een internationale busdienst verzorgen van Düsseldorf naar Londen. Onderweg stopt de dubbeldekker in Eindhoven, Antwerpen en de Franse havenplaats Calais, waar de overtocht naar Engeland begint. Reizigers kunnen van donderdag tot en met zaterdag naar Londen reizen. Terugreizen kan van vrijdag tot en met zondag. De reistijd vanuit Düsseldorf bedraagt 10,5 uur. Vanuit Eindhoven is dat ongeveer 5,5 uur. Een prijs voor een busticket is nog niet bekendgemaakt.

Juul Hendrickx overleden

Dinsdag 28 april 2015
Lommel - Juul Hendrickx overledenZondag is Juul Hendrickx overleden, de weduwnaar van Florentina Van den Vliet. Hij was 88 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in intieme kring.

Een kort nààdén(k)ërkën

Dinsdag 28 april 2015
Lommel - Een kort nààdén(k)ërkënNààdén(k)ërkën:  “Grónd kund-ë èrvën, vërstàànd spijtig gënoeg nie!”
                                    Pjèrkën

Alfons Van Bommel overleden

Maandag 27 april 2015
Lommel - Alfons Van Bommel overledenGisteren is Alfons Van Bommel overleden, de echtgenoot van Maria Faes. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Werkplaatsen.

Melanie Nijs overleden

Maandag 27 april 2015
Lommel - Melanie Nijs overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Melanie Nijs overleden, de echtgenote van Jef Geuens. Ze was 87 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na de uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Lutlommel.

Feest van de Arbeid

Maandag 27 april 2015
Lommel - Feest van de ArbeidZoomAanstaande vrijdag is het 1 mei, feest van de arbeid. Voor de meesten een extra vrije dag, en als die dan nog op een vrijdag valt, is dit altijd 'meegenomen'. (Foto Albert Agten)
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 85 verkeersongevallen gemeld, waarvan 32 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode en 26 lichtgewonden. De politie nam in totaal 62 ademtesten af, waarvan er 11 (of 18 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Wisselbeker Michel Schoofs

Maandag 27 april 2015
Lommel - Wisselbeker Michel SchoofsZoomAfgelopen vrijdag namen verschillende Lommelse basisscholen deel aan het voetbaltornooi op campus Mercurius. Het werd een spannende, leuke en sportieve strijd om de 'wisselbeker Michel Schoofs'. Tal van toeschouwers, waaronder Harm van Veldhoven, zagen basisschool De Schommel (foto bovenaan) de eerste prijs wegkapen. Korneel Goossens won de aansluitende penaltycup. Volgend jaar volgt een nieuwe editie. (Foto's Chris Cuyvers)
Wisselbeker Michel SchoofsWisselbeker Michel Schoofs
Zoom

Henri Hens overleden

Maandag 27 april 2015
Lommel - Henri Hens overledenZaterdag is Henri Hens overleden, de weduwnaar van Louisa Cox. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 14 uur plaats in de aula van uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel, waarna zijn asurne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Overpelt-Fabriek.

500 euro voor het bouwbudget

Zondag 26 april 2015
Lommel - 500 euro voor het bouwbudgetZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 24 april werd Dieter Flament uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500,00. Proficiat Dieter!
Ben jij ook aan het bouwen of verbouwen? 'Doe mee en win!' op de volgende trekking.  Meer info en inschrijven op www.bouweninlommel.be. Op de foto: winnaar Dieter Flament met partner op hun bouwwerf in de Plataanstraat 79.

Man slaapt langs spoor

Zondag 26 april 2015
Vanochtend heeft de politie een man wakker gemaakt die rustig lag te slapen langs het spoor in Eindhoven. Door het voorval reden er enige tijd geen treinen tussen Eindhoven en Geldrop.
Lommel - Stoffencircus voor tweede keer succesZoomIn de Soeverein werd vandaag voor de tweede keer een groot Stoffencircus gehouden. Alle mogelijke kleuren en patronen, maten en gewichten kon u er vinden, en dus was het ook over de koppen lopen geblazen! (Foto's Robert Boons)
Stoffencircus voor tweede keer succesStoffencircus voor tweede keer succes
Zoom

Smiley (44)

Zaterdag 25 april 2015
Lommel - Smiley (44)ZoomEen smiley-lieveheersbeestje. Foto ingezonden door Frido Van Hertum.

Steven wint in Leucate (2)

Zaterdag 25 april 2015
Lommel - Steven wint in Leucate (2)ZoomIn een spannende finale in de dubbele eliminatie heeft Steven Van Broeckhoven zijn overwinning in de enkele eliminatie kunnen overdoen tegen 6-voudig wereldkampioen José Gollito Estredo (Venezuela) en zo de overwinning binnen halen op de Worldcup Freestyle windsurfen in Leucate (Fr.) Na jaren van ereplaatsen is dit een opsteker naar de volgende wedstrijden...

Keramiek in het thema van dieren

Zaterdag 25 april 2015
Lommel - Keramiek in het thema van dierenZoomIn het kader van de WAK stelt ook de AVO tentoon, dit in de tentoonstellingsruimte van CC De Adelberg. Tot en met 3 mei kunt u hier terecht voor keramiek in het teken van 'dieren', van beren tot duiven en van pinguïns tot katten. (Foto's Albert Agten & Robert Boons)
Keramiek in het thema van dierenKeramiek in het thema van dierenKeramiek in het thema van dieren
Zoom

Drankgebruik

Zaterdag 25 april 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - DrankgebruikNu zal ik de laatste zijn om de doffe ellende te ontkennen die de uitwassen van chronisch alcoholmisbruik teweeg kunnen brengen. Maar ik zal ook de eerste zijn om toe te geven dat ik me op een familiefeestje wel eens een kriek gelachen heb bij de plots opkomende geestige welbespraaktheid van een anders zo zwijgzame en deftige oom.
Hebben jullie dan als student nooit eens geestdriftig gezongen ‘Das Trinken das soll man nicht lassen, das Trinken regiert doch die Welt!’ en 'Warum ist (…) Het hele nieuwsbericht

25 jaar Hubble

Vrijdag 24 april 2015
Lommel - 25 jaar HubbleZoomVandaag is het precies 25 jaar geleden dat de ruimtetelescoop Hubble werd gelanceerd. Sindsdien heeft die ruimtebus met haar grote spiegel al miljoenen foto's gemaakt. Bovendien leverden haar waarnemingen zekerheid op over de leeftijd van het heelal: dat is 13,8 miljard jaar oud. Hierboven een van de prachtige Hubble-foto's; hij toont een deel van de Grote Magelhaense Wolk. (Foto Hubble/ NASA - ESA).

Triena Dekkers overleden

Vrijdag 24 april 2015
Lommel - Triena Dekkers overledenVandaag is Triena Dekkers overleden, de echtgenote van Mathieu Heylen. Ze was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Lutlommel.

Pop-up paaltjes

Vrijdag 24 april 2015
Tribunaliteiten
Dat verzinkbare paaltjes op de rijbaan naar boven komen op het ogenblik dat een auto erover rijdt, is niet normaal. Tot die slotsom kwam de politierechter van Brugge nadat hij zich weer eens moest buigen over het systeem van verzinkbare paaltjes na een verkeersongeval met blikschade. Het ging om een ongeval in Knokke-Heist en de politie tekende op dat een autobestuurder wellicht een andere autobestuurder volgde die een elektronische badge had om het paaltje te bedienen. De palen zouden terug omhoog gekomen zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Teutenroute op zondag 17 mei

Donderdag 23 april 2015
Zondag 17 mei organiseert de Fifty One Club ‘De Teuten’ samen met Defensie de zestiende editie van de fietshappening "De Teutenroute". Deelnemers fietsen niet alleen voor hun eigen plezier maar dragen ook hun steentje bij voor het goede doel, nl. het Revalidatie- en MS-centrum en de MS-Liga Limburg, beide gevestigd in Overpelt.
Ook dit jaar is de Teutenroute gebaseerd op één groene gordel van 96,4 km en 8 rode verbindingsassen, waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Frans Poels overleden

Donderdag 23 april 2015
Lommel - Jean Frans Poels overledenGisteren is Jean Frans Poels overleden, de echtgenoot van Hilde Berckmans. Hij was 82 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt dinsdag om 14 uur plaats in de aula van het funerarium Witters.

Groeten uit Marokko

Donderdag 23 april 2015
Lommel - Groeten uit MarokkoZoomAlbert Agten was op verlof in Marokko, en deed daarbij o.a. ook Marrakech aan. Op de foto het grote plein vlak aan de moskee waar je vanaf 's morgens tot 's avonds laat terecht kan voor groenten, fruit, entertainment en lekkere gerechten...

Tweede graad Provil doet JON

Donderdag 23 april 2015
Lommel - Tweede graad Provil doet JONZoomDe derde en vierdejaars ASO van Provil hebben gisterennamiddag hun hersenen nog eens extra gepijnigd, namelijk voor de JON (Junior Olympiade Natuurwetenschappen), die dit schooljaar pas voor de derde keer georganiseerd wordt. Na een gezamenlijke maaltijd, kregen ze 60 vragen over biologie, chemie en aardrijkskunde voorgeschoteld. Veel zwoegen en zuchten, maar een leerrijk parcours!

Resten van hennepkwekerij gedumpt

Woensdag 22 april 2015
Er is weer drugsafval, afkomstig van een hennepkwekerij, gevonden in Bergeijk, nu op de parkeerplaats bij Natuurmonumenten. Maandag werd er ook al drugsafval gevonden aan de Fressevenweg. De politie tracht de herkomst van het afval te achterhalen.

Wereldpremière van 'Passage'

Woensdag 22 april 2015
Lommel - Wereldpremière van 'Passage'ZoomZaterdagavond om 20.15u presenteert de Lommelse luitspeelster Sofie Vanden Eynde in het Raadhuis als slotconcert voor de muziekreeks rond de Oriënt Express-route een programma waarin de West-Europese en Turkse muzikale tradities met elkaar verweven worden. Het concert kreeg de titel "Passage". Samen met haar eigen ensemble Imago Mundi gaat Sofie een samenwerking aan met enkele bijzondere musici zoals Dogan Dikmen, Caner Can en Malte Stück. Dogen Dikmen is op dit ogenblik (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (43)

Woensdag 22 april 2015
Lommel - Smiley (43)ZoomIngestuurd door Marie-Josée Van Hertum.
De Provincieraad schaarde zich vanavond achter het nieuwe subsidiereglement voor het onderhoud en de instandhouding van waardevol, niet-beschermd klein historisch erfgoed met een (verdwenen) publieke functie dat mee het karakter van een stad of dorp heeft bepaald. Meer bepaald kan het gaan om kapellen, kiosken, perrons en schandpalen, waterpompen, water- en bronputten,...
 Mits ze voldoen aan de voorwaarden, zullen vanaf morgen zowel publiekrechtelijke als private eigenaars en/of beheerders een aanvraag kunnen indienen om hun waardevol erfgoed beter te beschermen, in stand te houden en te ontsluiten.

Een verdoken pareltje

Woensdag 22 april 2015
Lommel - Een verdoken pareltjeZoomAfgelopen weekend was Annie Teuwens op bezoek in Antwerpen en bezocht er het restaurant 'Huis De Colvenier'. Niet alleen kan er hier lekker gegeten worden, maar het is bovenal een prachtig gebouw, zowel vanbuiten als vanbinnen... Een statige patriciërswoning in de Sint-Antoniusstraat met heel wat Art Nouveau-invloeden.
Een verdoken pareltjeEen verdoken pareltjeEen verdoken pareltje
Zoom
De elektrificatie van de spoorweg tussen de stations van Mol en Herentals is bijna afgerond. Het project zorgt ervoor dat treinoperator NMBS naast diesellocomotieven ook alle andere soorten treinen kan inzetten. Als alles loopt zoals gepland, kan de NMBS vanaf de nieuwe dienstregeling op 13 december desgewenst elektrische treinen inleggen op het geëlektrificeerde traject. Helaas kunnen die nog niet op het volledige traject tot Hamont worden ingezet. De voorbije twee jaar werden op het (…) Het hele nieuwsbericht

Octaaf Swinnen overleden

Woensdag 22 april 2015
Lommel - Octaaf Swinnen overledenIn WZC Kapittelhof is vandaag Octaaf Swinnen overleden, de weduwnaar van Julia Gypen. Hij was 93 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van  Heeserbergen.

Een bijenhotel voor elke school

Woensdag 22 april 2015
Lommel - Een bijenhotel voor elke schoolZoomIedere secundaire en basisschool in Limburg krijgt in de komende maanden een gratis starterskit wilde bijen. In die starterskit zit een bijenhotel dat op school kan worden opgehangen. Dat heeft gedeputeerde Vandenhove vandaag bekendgemaakt. Op die manier wil de provincie aandacht vragen voor de populatie van honing- en wilde bijen, die de jongste jaren in snel tempo achteruit is gegaan. De starterskit moet wel worden afgehaald, aldus de provincie.
Lommel - WICO-studenten nemen deel aan PisaZoomGisteren nam een veertigtal leerlingen van WICO Campus Sint-Jozef deel aan het PISA-onderzoek (Programme for International Student Assessment). Het is een grootschalig internationaal onderzoek dat de kennis en vaardigheden van 15-jarigen test. In totaal zullen meer dan 300.000 leerlingen uit meer dan 70 landen hieraan deelnemen. In het onderzoek worden drie cognitieve domeinen onderzocht: leesvaardigheid en wiskundige en wetenschappelijke geletterdheid. Deelnemen aan PISA is belangrijk (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbaltranen in de Leopoldlaan

Woensdag 22 april 2015
Lommel - Voetbaltranen in de LeopoldlaanZoomIn navolging van hun leuze twee weken geleden (De kanaries geven United vleugels), geven ze nu het 'verdriet van Lommel' weer... (Foto Albert Agten)

'Tes ka, tes ka'

Woensdag 22 april 2015
‘Tes ka, tes ka, van september tot in maa’, zong Big Bill in het Leuvens. Je zou het een parodie kunnen noemen op de skamuziek waarvan we vandaag de pionier eren. Was hij tien jaar geleden niet gestorven, dan zou Laurel Aitken op deze woensdag 98 zijn geworden. Hier lezen we alles over hem, terwijl we ondertussen vrolijk worden van ‘Bad Minded Woman’ uit 1963.

Opendeur golfclub Mol

Dinsdag 21 april 2015
Lommel - Opendeur golfclub MolZoomEergisteren vond de opendeurdag van de Kempense golfclub Mol plaats, onder erg grote belangstelling. Ook de Deense wereldrecordhouder Kaarsten Maas was aanwezig en bracht er een mooie demonstratie van de golfsport. (Foto Albert Agten)

Expo Olense kunstkring

Dinsdag 21 april 2015
Lommel - Expo Olense kunstkringZoomAfgelopen week vond in CC De Adelberg een knappe tentoonstelling plaats van de Olense kunstkring 'OK-2000'. Op de foto voorzitter Rene Jaques, Ferre Raeymaekers en Carlo Liekens. (foto Albert Agten)

Grootmeester van het jaar

Dinsdag 21 april 2015
Lommel - Grootmeester van het jaarZoomAfgelopen zaterdag werd in München Lommelaar Theo De Gelaen verkozen tot 'Grootmeester van het jaar' bij de Münich hall of honour. Hij ontving deze erkenning voor zijn jarenlange toewijding aan zijn disciplines Qi Gong en Dim Mak, waarbinnen hij terecht tot de wereldtop mag gerekend worden. Meer info.

Waar is de tijd?

Dinsdag 21 april 2015
‘Who Knows Where The Time Goes?’ Zeg dat wel. Het is vandaag al 37 jaar geleden dat Sandy Denny overleed. De schoonheid met haar heldere stem is vooral bekend als zangeres van Fairport Convention, al was ze enkel in de jaren ’68 en ’69 lid van die Britse band. Lees hier hoe de muzikanten van deze formatie onder haar invloed folkrockpioniers werden.
In Mol protesteren de buurtbewoners van het bos, gelegen tussen de Haakstraat en Egelsvennen, tegen het rooien van het bos met het oog op de realisatie van een nieuwe verkaveling voor 83 woongelegenheden. "Wij nemen het niet dat er meer dan 3 ha groen moet verdwijnen. In Mol is er helemaal geen nood aan extra verkavelingen. Er is nog voldoende bouwgrond beschikbaar", aldus de buurtbewoners.
Er is geld gevonden voor een betere bereikbaarheid van Eindhoven Airport. Het rijk, de provincie Noord-Brabant, de gemeente en het vliegveld leggen samen meer dan 80 miljoen euro op tafel. Er komen nieuwe afslagen en wegen én betere verbindingen met de snelwegen. In 2020 moeten de plannen uitgevoerd zijn.

77 weekendongevallen in Limburg

Maandag 20 april 2015
Het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 77 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 3 zwaargewonden en 20 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 55 ademtesten afgenomen, waarvan er 8 (of 15 %) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

NMBS vreest problemen woensdag

Maandag 20 april 2015
De NMBS vreest dat de aangekondigde staking van woensdag het treinverkeer ernstig zal verstoren. "De NMBS raadt haar klanten aan om niet op de trein te vertrouwen om zich tussen dinsdag 21 april (vanaf 22u) en woensdag 22 april (tot het einde van de treindienst) te verplaatsen," zo wordt gezegd in een mededeling die vanmorgen werd verspreid.

In beweging

Maandag 20 april 2015
Proficiat! Vandaag viert Johnny Tillotson zijn 76ste verjaardag. Zijn grootste succes scoorde hij in 1960 met Poetry In Motion. Hij wordt dichterlijk als hij zijn lief ziet bewegen. ‘See her gently sway. A wave out on the ocean could never move that way.’ Lees hier waar de inspiratie voor deze poëzie vandaan kwam.

Smiley (42)

Zondag 19 april 2015
Lommel - Smiley (42)ZoomEen smiley in de pan, ingezonden door Linda Franssen.

Patti's paasei

Zondag 19 april 2015
Patti Smith bracht in 1978 het album Easter drie weken voor Pasen uit. De single Because The Night verscheen drie weken na die kerkelijke hoogdag, vandaag precies zeven jaar geleden. Lees hier hoe het komt dat deze song voor een groot deel het werk van Bruce Springsteen is.
De Nederlandse politie is een onderzoek begonnen naar de dood van een 21-jarige vrouw uit Someren. Die overleed zaterdagochtend in een woning aan het Aambeeld in Valkenswaard. De politie heeft aanwijzingen dat de vrouw is overleden als gevolg van drugsgebruik, maar het onderzoek moet daar uitsluitsel over geven. Vier mannen die in de woning aanwezig waren zijn opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. Het gaat om de bewoner, twee mannen van 20 uit Valkenswaard en een 24-jarige man uit Valkenburg. Verder onderzoek moet uitwijzen of het viertal iets te verwijten valt.
Meer dan 7 op 10 logiesuitbaters in Limburg (72,7 %) geven aan dat ze tijdens de paasvakantie evenveel of meer boekingen hebben in vergelijking met vorig jaar. 82 % van de bevraagde B&B’s stelt het even goed of beter dan vorig jaar. De vier Limburgse vakantieparken noteren een bezettingspercentage tussen de 80 en de 100 %, en zijn daarmee zeer tevreden over deze paasvakantie. Dat blijkt uit een steekproef die Toerisme Limburg uitvoerde tijdens de paasvakantie.

Gehechte herinneringen

Zaterdag 18 april 2015
300 woorden van Rudi
Lommel - Gehechte herinneringenHet is een verhaal dat mijn moeder regelmatig vertelt. Toen ik drie jaar was, tuimelde ik de kelder in. Ze daalde de trap af en ik bleef, zoals gevraagd, braaf op de bovenste trede zitten. Mijn (toen al aanwezige) gezonde nieuwsgierigheid haalde het van de voorzichtigheid. Ik helde iets te ver voorover. Daar rolde ik, helemaal naar beneden. Ik herinner me er totaal niets van. Het gat in mijn hoofd is een gat in mijn memorie. De buurman moest in allerijl mee naar de dokter. Moeder had, zoals meer vrouwen toen, geen (…) Het hele nieuwsbericht

Janis, Kris en Paul

Zaterdag 18 april 2015
Paul A. Rotchild zou vandaag tachtig zijn geworden, maar twintig jaar geleden overleed hij. In de jaren zestig en zeventig heeft hij opmerkelijk werk geleverd achter de schermen van de rockmuziek. Hier lezen we dat hij het vijfde lid van The Doors werd genoemd. En dat hij de producer was van de postume hit ‘Me And Bobby McGee’ van Janis Joplin, geschreven door Kris Kristofferson in de tijd dat hij haar minnaar was.

Bertha Maes overleden

Vrijdag 17 april 2015
Lommel - Bertha Maes overledenVandaag is Bertha Maes overleden, de weduwe van Robert Leijnen. Ze was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in besloten kring.
Zes op de tien Limburgse bedrijven willen en durven (meer) te investeren in het komende jaar. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie UNIZO-Limburg en VKW Limburg bij 512 Limburgse werkgevers. Voor 7 op de 10 bedrijven die investeren is een duidelijke groeiambitie het vertrekpunt. Bij 1 op 4 bedrijven die investeren in vaste activa worden ook bijkomende jobs gecreëerd. De onzekere economische toestand en de te hoge fiscale en sociale lasten in ons land zijn de (…) Het hele nieuwsbericht
Het schrale weer gecombineerd met de huidige groeisituatie van de vegetatie, maakt het momenteel erg droog in bos- en heidegebieden. Daarom heeft het Agentschap Natuur en Bos besloten om vanaf morgen code oranje af te kondigen. Dat is de op één na hoogste alarmfase. Boswachters zullen meer toezicht houden, brandtorens worden bemand, en aan wandelaars wordt gevraagd om zeer voorzichtig te zijn, ook met sigaretten bijvoorbeeld.

Postume pareltjes

Vrijdag 17 april 2015
Vandaag is het 55 jaar geleden dat Eddie Cochran omkwam in een verkeersongeval. Hij was nog maar 21. Je kent hem allicht van ‘C’mon Everybody’ en ‘Summertime Blues’, maar hier leer je nog meer, vooral postuum uitgebrachte, pareltjes van deze rocker kennen.

Onderzoek naar 'vliegtuigwind'

Vrijdag 17 april 2015
Eindhoven Airport onderzoekt of de wind die vrijkomt als een vliegtuig opstijgt, kan worden omgezet in energie. Dat zei directeur Meijs van Eindhoven Airport gisteravond op Omroep Brabant. Naast de start- en landingsbaan van de luchthaven staat momenteel meetapparatuur opgesteld. Meijs beschrijft de huidige fase nog als experimenteel. “We meten of het mogelijk is om met turbines voldoende wind te vangen. Het is wel interessant omdat we de opgewekte energie elders op de luchthaven kunnen gebruiken. Op die manier worden we als luchthaven weer een stuk duurzamer."

'N69 in 2018 klaar'

Donderdag 16 april 2015
Over twee jaar beginnen de werken voor de aanleg van de N69 tussen Westerhoven bij Valkenswaard en de autosnelweg A67 bij Eindhoven. Verwacht wordt dat de nieuwe weg in 2018 klaar zal zijn. Dat is vanmiddag gezegd in Westerhoven, waar een informatiecentrum over de plannen is geopend. Met de aanleg van de nieuwe weg moet er een einde komen aan de overlast die al sinds 30 jaar veroorzaakt wordt door het drukke verkeer tussen de grensovergang in Lommel en Eindhoven. Al dat verkeer moet nu nog door het centrum van Valkenswaard passeren.

Gepeperde rekening voor escortdame

Donderdag 16 april 2015
Een jaar gevangenisstraf en een boete van 48.000 euro. Dat is de straf die de rechter oplegde aan een 26-jarige escortdame uit Mol die het naliet haar inkomsten aan te geven. Volgens de procureur verdiende de vrouw in vier jaar tijd 650.000 euro. De rechtbank heeft de helft van haar winst verbeurd verklaard. Het onderzoek tegen de vrouw startte na een anonieme brief aan de procureur. (PL)

Mit Clemens overleden

Donderdag 16 april 2015
Lommel - Mit Clemens overledenGisteren is Mit Clemens overleden, de weduwe van Pol Imants. Ze was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos. Zondag om 19u is er daar een avondwake.

Bewoner gewond bij caravanbrand

Donderdag 16 april 2015
In Mol is vanochtend rond 2.30 uur een stacaravan uitgebrand op de camping van het Zilvermeer. De bewoner, een dertiger, liep zware brandwonden op. Hij is naar een ziekenhuis in Antwerpen overgebracht. De brandoorzaak is nog niet bekend.
In de loop van de voormiddag gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N74 in Hechtel-Eksel. De weg is versperd in beide richtingen. Er is een omleiding voorzien. UPDATE De vrachtwagencombinatie is getakeld en het verkeer verloopt weer normaal. Ook de vangrails zijn al vernieuwd.

In de koolmijn

Donderdag 16 april 2015
Op de zestiende draaien we ‘Sixteen Tons’. Hoewel hij er niet uitzag alsof hij uit de koolmijn kwam, had Tennessee Ernie Ford in 1955 wel een wereldhit met de vingerknipversie van dat geëngageerde mijnwerkerslied. Daarin werd de schuldslavernij aangeklaagd, zo lezen we hier. ‘Another day older and deeper in debt.’ De mijnwerkers zagen de huur voor hun slaapplaats afgehouden van hun vergoeding en vonden geen geld in hun loonzakje, maar tegoedbonnen die enkel konden ingewisseld worden voor waren uit de bedrijfswinkel. ‘I owe my soul to the company store.’
Lommel - Euro-Cuptornooi: nog één U11-team gezochtZoomVoor het 26ste Euro-Cuptornooi dat op 15 en 16 mei op de terreinen van KFC Hamont 99 plaatsvindt, zoeken de organisatoren nog één U11-team (pre-miniemen) om de reeksindeling op een even aantal te laten uitkomen. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden. Meer info: www.eurocuptornooi.be en euro-cup[!]kfchamont99.be. Op de foto: de deelnemers van vorig jaar.

Met enige vertraging

Woensdag 15 april 2015
Lommel - Met enige vertragingZoomMet twee dagen vertraging deze week, waarvoor onze excuses, maar hier is 'ie dan alsnog, de spreuk van deze week in de Leopoldlaan! (Foto Robert Boons)

Paasfeest ziekenzorg Kerkhoven

Woensdag 15 april 2015
Lommel - Paasfeest ziekenzorg KerkhovenZoomNa de thuisgebonden zieken die op 4 april een paasontbijt aangeboden kregen werden ook de andere leden van ziekenzorg Kerkhoven niet vergeten. Vorige week was er voor hen een heus paasfeest. Met koude schotel en brood, taart en koffie en nog een danspasje achteraf werd het een erg geslaagde dag!

Verkeersagressie op Noord-Zuid

Woensdag 15 april 2015
De lokale politie heeft een oproep tot getuigen gedaan in verband met een geval van verkeersagressie, vanmorgen op de Noord-Zuidverbinding N74. Rond 10.30u reed een 32-jarige man uit Hechtel-Eksel met zijn Opel Vectra over de N74 in de richting van Nederland. Hij reed op de linker rijstrook omdat hij enkele vrachtauto’s inhaalde. Voor de bestuurder van een donkergroene lichte vrachtauto ging het allemaal niet snel genoeg. Hij begon vlak achter de Opel te rijden en bleef zo geruime tijd (…) Het hele nieuwsbericht

Trap niet op Greta Garbo

Woensdag 15 april 2015
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Greta Garbo overleed. In ‘Celluloid Heroes’ komen The Kinks haar tegen op Hollywood Boulevard. Het is te zeggen, haar naam staat er in een ster op de grond. Je kan daar beter niet op trappen, raadt songschrijver Ray Davies aan. Ze speelde wel de harde tante, maar ze was erg breekbaar. Hier staan nog meer pop- en rocksongs over deze icoon van de cinema.

Maria Bleyen overleden

Dinsdag 14 april 2015
Lommel - Maria Bleyen overledenGisteren is Maria Bleyen overleden, de echtgenote van Mathieu Lemmens. Ze was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag om 10.30u plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Lommel - François (Swa) Slegers overledenGisteren is François Slegers (Swa van 't Schuurke) op zijn verjaardag overleden. Hij was 69 jaar en wordt zaterdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in parochiecentrum De Moffel in Lommel-Werkplaatsen.

Pier Willekens overleden

Dinsdag 14 april 2015
Lommel - Pier Willekens overledenZondag is Pier Willekens overleden, de weduwnaar van Coleta Molenberghs. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Bespiegelingen

Dinsdag 14 april 2015
Vandaag viert Pat Fairley zijn 69ste verjaardag. Hij was een van de stichters van Marmalade, de Schotse groep die jammer genoeg voornamelijk bekend is van het infantiele niemendalletje Ob-La-Di, Ob-La-Da. Hier houden we hen in herinnering voor sixtiespareltjes als ‘Reflections Of My Life’.
Prietprouwët
Lommel - Pjérken bezorgd over 'den intrèst'Rijmëlaréj óóvër dë lulligën intrèst óp dë sparbükskës:
“Në zok ien ë kót bréngt nog ààlté meeër óp as ë kót ien në zok!”
                                      Pjérkën

Smiley (41)

Maandag 13 april 2015
Lommel - Smiley (41)ZoomIngezonden door Peter Claes.
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 46 verkeersongevallen gemeld, waarvan 12 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. De politie nam in totaal 38 ademtesten af waarvan er 5 (of 13%) positief bleken. Van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

CVO-reis naar Sevilla

Maandag 13 april 2015
Lommel - CVO-reis naar SevillaZoomOnder leiding van lerares Spaans Linde Geboers trokken de CVO-Lino klassen Spaans en koken voor vijf dagen naar Sevilla. UPDATE Uitzonderlijk te vermelden is dat deze groep ondertussen op de site van het Andalusische parlement staat dat zij bezochten tijdens de studiereis. Zij kregen deze eer omdat zij als (…) Het hele nieuwsbericht

Toen ik dertien was

Maandag 13 april 2015
Op de dertiende hebben we het over ‘Thirteen’ van Big Star, in al zijn eenvoud een van de mooiste lofzangen op de adolescentie uit de rockgeschiedenis. Alex Chilton haalt hierin herinneringen op aan een concert dat hij op zijn dertiende meemaakte. Lees hier hoe deze zanger en gitarist al op zijn zestiende wereldhits schreef voor The Box Tops. En hoe hij inmiddels zelf bezongen wordt door The Replacements.

Jimmy Boons overleden

Zondag 12 april 2015
Lommel - Jimmy Boons overledenIn Lommel is Jimmy Boons gisteren overleden nadat hij op de N71 werd aangereden. Hij was 23 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats waarna zijn asurne zal worden bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Tribunaliteiten
De politierechter van Vilvoorde was het beu. Het was niet de eerste keer dat de beklaagde een rolstoelgebruiker was, die omwille van trappen niet tot in de rechtszaal kon geraken. Het personeel van de griffie droeg de verdachte dan binnen of de rechter behandelde de zaak op de parking van het gerechtsgebouw. Deze keer was het onmogelijk om de rolstoelgebruiker te dragen en op de parking, waar hij de verdachte zou ontmoeten, bleek het slecht weer te zijn. De politierechter besloot daarom het proces te maken – (…) Het hele nieuwsbericht

Ecocentrum De Goren extra open

Zondag 12 april 2015
Tot en met 27 september is ecocentrum De Goren aan de Postelsesteenweg 71 in Mol extra open. Bezoekers kunnen er terecht op zaterdag, zondag en op feest- en brugdagen tussen 10 en 14 uur. Van maandag tot en met vrijdag ben je er welkom van 8.30 tot 16.30 uur.
Ecocentrum De Goren is hét knooppunt voor toeristen in het gebied van de Kempense Meren. Aan de goed gedocumenteerde infobalie vind je streekinformatie die je op weg helpt om oeverloos te genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft. Wandelen, fietsen, waterpret, alles ligt er binnen handbereik.

Liefde is een kaartspel

Zondag 12 april 2015
Het kaartspel wordt vaak als metafoor gebruikt in pop- en rockmuziek. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘From A Jack To A King van Ned Miller, die vandaag 90 wordt. De single werd eerst uitgebracht in 1957, maar pas bij de re-release in 1963 een hit. Achteraf beschouwd, bevat de tekst van het nummer dezelfde beeldspraak als ‘Liefde Is Een Kaartspel’ van Lisa del Bo. Hier kan je nog meer kaartspelsongs vinden.

De Lommel – Beringen Connectie

Zaterdag 11 april 2015
Chel mag het zeggen
Lommel - De Lommel – Beringen ConnectiePasen is voorbij. De eieren zijn van de gazons geraapt. Wat nu nog komt, kunnen enkel vijgen zijn.
Wisten jullie trouwens waar die uitdrukking vandaan komt, ‘vijgen na Pasen’? Lang geleden werden Zuid-Europese vijgen tijdens de vastenperiode gebruikt als vervangmiddel voor vlees. Na Pasen had men weer de beschikking over het echte spul en hoefde die Ersatz niet meer.
Uitdrukkingen, zegswijzen, spreekwoorden: ik stel telkens weer vast dat de jongeren er maar heel weinig meer van kennen. Hoe (…) Het hele nieuwsbericht

Gertrude Buch overleden

Zaterdag 11 april 2015
Lommel - Gertrude Buch overledenIn Lommel is gisteren Gertrude Buch overleden, de weduwe van Jan Bernabé. Zij was 85 jaar. De uitvaartdienst vindt plaats in intieme kring.

Welkom, weekend

Zaterdag 11 april 2015
Op zaterdag een nummer over zaterdag. ‘Almost Saturday Night’ van John Fogerty dateert duidelijk uit de tijd dat het weekend nog niet op donderdagavond begon. Na ‘Rockin’ All Over The World’ was het de tweede single uit de tweede solo-elpee van de zanger en gitarist van Creedence Clearwater Revival. Maar een hit werd het niet. Lees hier hoe Dave Edmunds meer succes had met zijn versie.

WICO landt in Normandië

Vrijdag 10 april 2015
Lommel - WICO landt in NormandiëZoomTerwijl de zesdejaars in Italië vertoeven, zijn de vijfdejaars momenteel op bezoek in Normandië. Ze genoten er vandaag van het goede weer, maar waren ook onder de indruk van alles wat ze te zien kregen in verband met D-Day aldaar. (Foto Marleen Berx)

DAF verhoogt productie

Vrijdag 10 april 2015
De Eindhovense truckfabrikant DAF verhoogt zijn productie, meldt het Eindhovens Dagblad. Vanaf 20 april wordt het tempo opgeschroefd van 140 naar 156 voertuigen per dag. Vanaf 1 juni worden er dagelijks 174 trucks gemaakt. De productieverhoging is goed voor 240 extra banen.

Tussen de lippen

Vrijdag 10 april 2015
Met het buisje van de talkbox tussen zijn lippen vervormde Peter Frampton het geluid van zijn gitaar op Show Me The Way’. De hitsingle was een track uit de dubbelelpee ‘Frampton Comes Alive’, die op deze dag in 1976 op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade stond en nog altijd het meest succesvolle live album uit de rockgeschiedenis is. Lees hier hoe Frampton al als tiener aan zijn carrière begon en nog voor hij twintig was op het podium van Jazz Bilzen stond.

Smiley (40)

Donderdag 9 april 2015
Lommel - Smiley (40)ZoomIngezonden door Martin Soers.

Haal eens een kip in huis

Donderdag 9 april 2015
Ook dit jaar lanceert de afvalintercommunale Limburg.net weer een kippenactie. Daarmee wil men zoals steeds op een milieuvriendelijke manier de afvalberg terugdringen. Zelf hou je er gezonde eieren aan over en de kippen krijgen een mooi bestaan aangeboden. De actie gaat van start op 25 april en loopt tot 30 september. De kippen kan je afhalen bij de deelnemende handelaars als je een bon van Limburg.net hebt.

Eindhoven Airport blijft groeien

Donderdag 9 april 2015
Over het eerste kwartaal van dit jaar realiseerde Eindhoven Airport een passagiersgroei ten opzichte van 2014 van 20%. In de periode januari tot en met maart maakten 814.000 passagiers gebruik van de luchthaven, 135.000 meer dan in de eerste drie maanden van 2014. Over heel 2015 verwacht Eindhoven Airport een groei van 7% te gaan realiseren tot 4,2 miljoen passagiers (2014: 3,9 miljoen passagiers). Die groei is het gevolg van meer bestemmingen; in het eerste kwartaal van 2015 werd naar 64 (…) Het hele nieuwsbericht

WICO brengt 'Schijn bedriegt'

Donderdag 9 april 2015
Lommel - WICO brengt 'Schijn bedriegt'ZoomDe toneelgroep ‘Allësötdëkas’ van WICO campus Sint-Jozef brengt op zondag 26 april in De Adelberg het detectiveverhaal 'Schijn bedriegt'. Eenentwintig leerlingen van het eerste tot het zesde middelbaar zullen op de planken staan om de nodige spanning te brengen, vermengd met humor en enige absurditeit.  U kunt in De Adelberg terecht om 15.00 en 19.00 uur en de inkom is gratis. Let wel: reserveren is niet mogelijk. Bekijk alvast de trailer.

Inspiratie op het toilet

Donderdag 9 april 2015
Op deze dag in 1988 kwam Dave Prater om het leven in een verkeersongeval. Van in het begin van de jaren zestig vormde hij samen met Sam Moore het soulduo Sam & Dave. "Hold On, I’m Comin’ is een van hun bekendste hits. En zeggen dat de inspiratie voor dit succes van achter een toiletdeur kwam. “Waar blijf je wel?” was de vraag. “Jaja, ik ko-om”, luidde het antwoord. Lees hier hoe een idee voor een song soms in een klein kamertje schuilt.

Smiley (39)

Woensdag 8 april 2015
Lommel - Smiley (39)ZoomDeze smiley gezien tijdens het lopen op de loopband, mailt José Emmers.

Madeleine Stalmans overleden

Woensdag 8 april 2015
Lommel - Madeleine Stalmans overledenVandaag is Madeleine Stalmans overleden, de weduwe van Jos Ulenaers. Ze was 79 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in den parochiekerk van Heide-Heuvel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Frans Brans overleden

Woensdag 8 april 2015
Lommel - Frans Brans overledenGisteren is Frans Brans overleden, de echtgenoot van Irène Dufoer. Hij was 83 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen.

Tel de huismussen!

Woensdag 8 april 2015
Volgend weekend worden weer de huismussen in Vlaanderen geteld, een initiatief van Vogelbescherming Vlaanderen. Om de telling gemakkelijk en vlot te laten verlopen, bouwde de vereniging een website. Via een eenvoudig, rechtstreeks in te vullen formulier kan elke huismussenteller zijn of haar waarnemingen doorgeven. De bedoeling is om tijdens het telweekend de tsjilpende huismusmannetjes te tellen. Een tsjilpend (…) Het hele nieuwsbericht
Eindhoven Airport heeft vandaag last van een staking bij de Franse luchtverkeersleiding. Die leidt tot vertragingen en vluchten die niet doorgaan. Reizigers krijgen de raad de website van de luchthaven in het oog te houden.

Belgische twisten

Woensdag 8 april 2015
Rond deze tijd in 1962 had Jack Hammer een grote hit met Kissin’ Twist. Dat de Amerikaanse co-auteur van ‘Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis vooral in België succes had met deze single, kan niet verwonderen. Hij woonde toen hier. Hij nam trouwens verschillende variaties van de twist op voor een Belgisch label. Een van die plaatjes was zelfs een duet met niemand minder dan Jo Leemans. Lees maar hier!:
Lommel - 93 weekendongevallen in de provincieIn het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 93 verkeersongevallen gemeld, waarvan 23 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 29 lichtgewonden. De politie nam in totaal 47 ademtesten af waarvan er 12 (of 26%) positief bleken. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 26 gevallen van vluchtmisdrijf.

Ook insecten gaan op hotel

Dinsdag 7 april 2015
Lommel - Ook insecten gaan op hotelZoomDaar zorgen Joshua, Merel, Timmy, Valerie, Hanne, Vincent, Kobe, Jaak en Maartje voor. Ze hebben hiervoor bij bomma/tante Mireille gedurende meerdere uurtjes aan hun werkstukken gewerkt. En het resultaat mag er wezen, want heel wat insecten krijgen er nu enkele hotelletjes bij. Alweer een mooie bijdrage om van Lommel dé vlinderstad te maken... (Foto Ludo Vandenberk)

Fietser aangereden

Dinsdag 7 april 2015
Op de Haagdoorndijk in Neerpelt werd vanmiddag een fietser door een auto aangereden. Dat gebeurde toen hij de weg overstak. De fietser, een 15-jarige Lommelaar, werd bij het ongeval gewond; de bestuurster van de auto bleef ongedeerd.

Voetbalgekte slaat toe

Dinsdag 7 april 2015
Lommel - Voetbalgekte slaat toeZoomHet was al te merken in het stadion, met luidruchtiger supporters dan voorheen. Maar ook op straat, bij de bakker en de kapper: het voetbal leeft weer in Lommel. En uiteraard konden ze in de Leopoldlaan hier ook niet omheen! (Foto Albert Agten)

Gerard Diepvens overleden

Dinsdag 7 april 2015
Lommel - Gerard Diepvens overledenZondag is Gerard Diepvens overleden, de echtgenoot van Philomena Vandenberk. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel Heide-Heuvel.

Isidoor Vandyck overleden

Dinsdag 7 april 2015
Lommel - Isidoor Vandyck overledenZondag is Isidoor Vandyck overleden, de echtgenoot van Rita Aerts. Hij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Witters in Lommel.

Lommel - Een prachtige boomstronkzithoekZoomOm de leerlingen dichter bij de natuur te brengen en hun welbevinden te vergroten, worden in Basisschool het Kla4tje momenteel hun speel- en leeromgeving groener en uitdagender gemaakt. De eerste fase is de aanleg van de moestuin met een open lucht klasje, de boomstronkzithoek (foto),  die midden in de moestuin ligt en omringd wordt met een fruithaag en vlinderplanten. In de volgende fases worden ook de andere speelplaatsen natuurlijker gemaakt door een grote zandbak, speelberg, (…) Het hele nieuwsbericht

Vreemde vruchten

Dinsdag 7 april 2015
Vandaag honderd jaar geleden werd Billie Holiday geboren. Toen in de V.S. de rassenscheiding nog van kracht was, doorbrak ze die door met blanke muzikanten op te treden. Ook met haar nummers nam ze overduidelijke standpunten in. Een voorbeeld daarvan is het pijnlijk mooie Strange Fruit, een aanklacht tegen racistische lynchpartijen in de zuidelijke staten. Lees hier over bomen die geen vruchten, maar lijken dragen.

Smiley (38)

Maandag 6 april 2015
Lommel - Smiley (38)ZoomEn hier hoeft echt geen tekening bij... (Foto Georges Loenders)

Maria Jansen overleden

Maandag 6 april 2015
Lommel - Maria Jansen overledenVandaag is Maria Jansen overleden, de echtgenote van Victor Hoeybergs. Ze was 79 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 10.30u plaats in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Duitse herder uit kanaal gered

Maandag 6 april 2015
Lommel - Duitse herder uit kanaal geredZoomEen schipper heeft vanmorgen ter hoogte van de Boskantstraat deze Duitse herder uit het kanaal gehaald. De hond, een reu, was doodmoe en had het koud. Hij werd opgevangen in het noodasiel en recupereert daar onder een warmtelamp, na een bezoekje aan de dierenarts. De hond is niet gechipt. Als zijn eigenaar hem niet komt ophalen, wordt hij vanaf 21 april vrijgegeven voor adoptie. (Foto Noodasiel)

Iedereen krolft

Maandag 6 april 2015
Lommel - Iedereen krolftZoomDe stad Lommel gaat ism S-sport een krolfterrein openen. Krolf is een combinatie van golf en croquet. Inwoners kunnen gratis tien weken lang kennis maken met de sport en deelnemen aan het lokaal krolfkampioenschap op zaterdag 12 september. De stedelijke sportdienst wil zoveel mogelijk mensen aanzetten tot beweging en uiteindelijk tot levenslang sporten. De opening vindt plaats op zaterdag 2 mei van 14.00 tot 16.00 uur op het grasveld achter het stedelijk zwembad. Meer info over de deelname aan de lessenreeks: sportdienst Lommel 011/54 84 00.

Van onze man in New York

Maandag 6 april 2015
Lommel - Van onze man in New YorkZoomMet Pasen heeft het jaarlijkse 'Easter bonnet festival' (Paas hoeden festival) plaats op Fifth Avenue. Een traditie sinds het midden van de 19de eeuw toen rijke New Yorkers hun meest extravagante hoeden opzetten en zo voorbij St. Patricks Cathedral paradeerden. Vandaag doet iedereen mee en er is een enorme variatie in hoofddeksels te zien. Van elegant tot grappig, van klein tot groot, alles kan… (Foto's Dirk Vandenberk)
Van onze man in New YorkVan onze man in New YorkVan onze man in New York
Zoom

Cover na cover

Maandag 6 april 2015
Op deze dag in 1963 namen The KingsmenLouie Louie’ op. Dat is tot vandaag de meest bekende uitvoering van dat nummer dat duizenden keren werd gecoverd. Wat was het origineel? Welke Vlaamse zanger nam het in het Nederlands op? En welke Belgische zangeres hield deze single van de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade? Alle antwoorden zijn hier te lezen.

Smiley (37)

Zondag 5 april 2015
Lommel - Smiley (37)ZoomHet resultaat van een lekkende theepot, aldus een inzendster...
Tijdens de tweede week van de paasvakantie (maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april) vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek van de Turnhoutsebaan/Donk (N18) tussen het kruispunt met Sluis/Achterbos en het kruispunt met de Geelstraat in Dessel. De gewestweg is tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werken kan doorgaand verkeer Mol bereiken via de E34 afrit 24-Centrum Turnhout N19/N19g. Verkeer komende van de Zuiderring (N71) in Mol volgt de ring van Geel (R14) en rijdt via de N19g naar Kasterlee en Retie.

Zalig Paasfeest

Zondag 5 april 2015
Lommel - Zalig PaasfeestZoomWe wensen alle lezers, medewerkers, adverteerders,... een mooie en zonnige Pasen!

Een duivelse drummer

Zondag 5 april 2015
Het was alsof hij het voorspeld had: “Rijden en drummen doe ik op dezelfde manier. Als een bezetene.” Op deze dag in 1998 stierf Cozy Powell in een verkeersongeval. Zijn cv leest als het telefoonboek van de rockgroepen die graag wat harder gingen. In meer dan twintig bands speelde hij, van Black Sabbath tot Whitesnake. En tussendoor was er nog tijd voor een soloproject, zoals deze instrumentale hitDance With The Devil uit 1973. Hier wordt de trom geroerd!

Smiley (36)

Zaterdag 4 april 2015
Lommel - Smiley (36)ZoomIngezonden door Inga Moors.

De juiste vraag

Zaterdag 4 april 2015
Lommel - De juiste vraagIk zag onlangs de affiche van een uitzendkantoor: “Wij zoeken jongeren die niet weten wat ze willen worden”. Het was gesloten, of ik was binnengestapt. Nee, ik ben geen jongere meer. Maar wat je wil worden, dat is toch een levensvraag die blijft duren, niet? Ook al heb je de job van je leven. Had ik het allemaal geweten… Maakt u die afweging nooit?
Het ultieme? Naast schrijver? Eerst liedjes van mezelf en dan die van andere mensen spelen en zingen. Zoals Johnny Cash. Maar een slimme mens (…) Het hele nieuwsbericht
Vandaag start het Paastoernooi van LTC op de terreinen in Kolonie. In totaal zijn er 498 ingeschrevenen, 168 jeugdspelers en 330 spelers in de volwassenen reeksen. Ook in de hoogste reeksen is er een zeer goede bezetting. Zo dienen de meisjes uit de nationale ploeg het op te nemen tegen o.a. Elke Lemmens, en de jongens hebben de uitdaging om twee eigen A-spelers ( hun trainer Remko en de vice-wereldkampioen 40+ Bart Beks ) te verslaan. Ook trainer Michiel Kapteijns (B-15/4) zal het zijn pupillen niet (…) Het hele nieuwsbericht

Hop met de beentjes

Zaterdag 4 april 2015
Op deze dag in 1983 stapte Danny Rapp uit het leven. Met drie andere doo-wopzangers vormde hij Danny and the Juniors. Die namen zeggen u misschien niets, maar u kent ongetwijfeld hun grootste hit, At The Hop, een fuifnummer uit 1958 waarin allerlei dansen worden opgesomd. Zelfs de ‘chalypso’ komt ter sprake. Dat was een mix van de chachacha en de calypso. Hop naar hier!

De boerderij in de klas

Vrijdag 3 april 2015
Lommel - De boerderij in de klasZoomIn het Kla4tje werd deze week gewerkt rond het Kiva-project. ‘Kiva’ is het Finse woordje voor ‘fijn’ of ‘leuk’, maar het is ook de naam van een succesvol Fins antipestprogramma. Het zorgt ervoor dat kinderen, leerkrachten en ouders hun school als een veilige, aangename en stimulerende omgeving ervaren. In het Kla4tje was het de bedoeling om kinderen beter met elkaar te leren omgaan, en dit in de omgeving van dieren. (Foto's Robert Boons)
De boerderij in de klasDe boerderij in de klasDe boerderij in de klas
Zoom

Willy Vreys overleden

Vrijdag 3 april 2015
Lommel - Willy Vreys overledenVandaag is Willy Vreys overleden, de echtgenoot van Maria Huysmans. Hij was 74 jaar en wordt donderdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Heeserbergen. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake.
Communiefoto's bij de brandweer worden enorm gesmaakt. Daarom zetten de Noord-Limburgse brandweerkorpsen de deuren open voor de communicanten. Je kan je foto's laten maken op woensdag 15 april van 13 tot 16 uur.
Post Bree: Bocholterstraat 15
Post Leopoldsburg: Koningin Louisalaan 145
Post Lommel: Norbert Neeckxlaan 52
Post Neerpelt: Heuvelerweg 24
Heb je hiervoor interesse? Stuur dan een mailtje naar info[!]hvznl.be. Wacht niet te lang met inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. Let wel: voor een fotograaf moet je zelf zorgen! >

NMBS schrapt 'Railtime'

Vrijdag 3 april 2015
Vanaf 17 april kan men geen informatie over het treinverkeer meer krijgen via de website en app Railtime. Dat meldt de NMBS vandaag. Alle informatie over de dienstregeling wordt vanaf die dag geïntegreerd in de app en de website van de NMBS. "We weten dat er heel wat mensen gebruik maken van Railtime, dus hebben we er op gelet dat alle functies van Railtime opgenomen zijn in de tools van NMBS", zo wordt nog gezegd in de mededeling.

Slachtoffer van Ddos-aanval

Vrijdag 3 april 2015
De Internetgazet is afgelopen nacht het doelwit geworden van een Ddos-aanval. Daardoor lag de site enkele uren uit. Ddos-aanvallen - of distributed denial-of-service-aanvallen - zijn pogingen om een server onbruikbaar te maken voor de bedoelde gebruiker. Het gaat om het doelbewust overbelasten van de server met een massa externe communicatieverzoeken, zodat de server overbelast wordt en de site onbereikbaar. Sinds vanochtend is alles weer in orde - gelukkig!

Heer, heb medelijden

Vrijdag 3 april 2015
Vandaag viert Billy Joe Royal zijn 73ste verjaardag. Misschien kent u nog zijn hit ‘Down In The Boondocks’ uit 1965. Een vrolijk deuntje, maar een trieste tekst over een onbereikbare liefde. “Heer, heb medelijden met deze jongen uit de ‘boondocks’.” Wat zou dat betekenen, ‘boondocks’? En van waar komt die uitdrukking? Onze popprofessor geeft hier de antwoorden.

Smiley (35)

Donderdag 2 april 2015
Lommel - Smiley (35)ZoomIngezonden door Dominik Martin.

'Erfstukken met een verhaal!'

Donderdag 2 april 2015
Lommel - 'Erfstukken met een verhaal!'ZoomOnder deze titel vindt dit jaar de Erfgoeddag plaats. Op zondag 26 april 2015 is het weer zover! Heel Vlaanderen staat die dag in het teken van Erfgoeddag. Erfgoed Lommel stelde dit jaar onder de noemer 'Erfstukken met een verhaal!' een mooie tentoonstelling samen met allerlei zeer diverse items die Lommelaren op een of ander manier in hun bezit kregen. Dit kan variëren van een bijzonder erfstuk, een speciaal document, een unieke foto of een authentiek recept al dan niet met een bijzondere betekenis of (…) Het hele nieuwsbericht

Fons De Wolf overleden

Donderdag 2 april 2015
Lommel - Fons De Wolf overledenDinsdag is Fons De Wolf overleden, de echtgenoot van Paula Wouters. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Maandag (18 uur) is er daar een avondwake.

Bosstraat in Hamont is weer open

Donderdag 2 april 2015
Goed nieuws vanuit Hamont-Achel: de Bosstraat in Hamont is opnieuw geasfalteerd en sinds deze morgen toegankelijk voor alle verkeer. De belijning is nog niet helemaal afgewerkt, maar dat zal tijdens de komende dagen gebeuren, net als het verwijderen van de omleidingssignalisatie, maar dit zonder noemenswaardige hinder voor het verkeer.

De naakte keizer

Donderdag 2 april 2015
Het is vandaag 210 jaar geleden dat Hans Christian Andersen werd geboren. "De Nieuwe Kleren Van De Keizer" is een van de vele sprookjes die hij heeft geschreven. In het Engels is dat "The Emperor’s New Clothes", zoals in de song die Sinéad O’Connor 25 jaar geleden uitbracht. Toen een ongehuwde moeder in een katholieke familie en in een conservatief Ierland, zong ze de frustraties van zich af. Ze heeft van niemand raad nodig, ze gaat haar eigen weg. Het rebelse karakter, dat ze later nog ferventer zou tonen, stak toen al de kop op. Zo lezen we hier.

Zjang Pennemans overleden

Woensdag 1 april 2015
Lommel - Zjang Pennemans overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Johannes Zjang Pennemans overleden, de echtgenoot van Maria Van den Berk. Hij was 77 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte kring plaatsvinden. Vrijdag is er van 19u tot 19.30u een begroetingsmoment in het funerarium Witters.

Lisa Verhaegen overleden

Woensdag 1 april 2015
Lommel - Lisa Verhaegen overledenIn WZC Nethehof in Balen is zondag Lisa Verhaegen overleden, de weduwe van Frans Van Engeland. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Maandag om 19u is er daar een avondwake.

Smiley (34)

Woensdag 1 april 2015
Lommel - Smiley (34)ZoomVers uit de oven: de smiley-kaastaart van Rita Schuurmans. 

Aprilse grillen

Woensdag 1 april 2015
Het is maar dat u weet aan welke maand we beginnen. Wrede dagen met grijze luchten en aanhoudend regen. Dat is althans de voorspelling van Deep Purple in het nummer "April". Die Britse hardrockband werd genoemd naar het lievelingsliedje van de oma van gitarist Ritchie Blackmore. Al in de jaren dertig geschreven, raakte de song "Deep Purple" vooral bekend in de sixtiesversie van Nino Tempo en – ja, hoor – April Stevens. En dat is geen aprilgrap. Kijk hier maar!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel