Het overige nieuws

Meer samenwerking bedrijven - onderwijs

Donderdag 31 augustus 2017
De samenwerking tussen Limburgse bedrijven en onderwijsinstellingen neemt gestaag toe. Dat blijkt uit een onderzoek van UNIZO Limburg en VKW Limburg bij 480 Limburgse bedrijven. 67 procent van de bedrijven werkt op een of andere manier samen met scholen. Zes jaar geleden was dat nog maar 59 procent.

Het weer in augustus

Donderdag 31 augustus 2017
Echte grote verschillen waren er niet in de 'Grote vakantie'-maanden juli en augustus. Juli hield het 15 dagen droog – augustus was één dag droger met 16. Juli was natter met 87,5 l/m2, augustus droger met 64,6 l/m2. En met de temperaturen was er nauwelijks verschil te merken: juli was iets warmer met een gemiddelde van 25,5°, augustus wat koeler met 24,3° maar kreeg op dinsdag de 29ste wél een tropische hoogdag van 33°!
De gemiddelde minimum temperatuur in (…) Het hele nieuwsbericht

Priester Jaak Wijers overleden

Donderdag 31 augustus 2017
Lommel - Priester Jaak Wijers overledenDeze namiddag is priester Jaak Wijers uit Lindel-Hoeven overleden in het Mariaziekenhuis. Hij was 81 jaar en afkomstig van Bree. Tot voor kort was hij aalmoezenier van het Revalidatie- en MS-centrum in Overpelt. Op 9 juli 1961 werd hij in Luik priester gewijd. Hij was kapelaan in Overpelt-Lindel en pastoor in Lommel- Heide-Heuvel en Lommel-Kerkhoven. De uitvaartliturgie vindt zaterdag 9 september (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lindel-Hoeven. Vrijdag 8 september (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Meer schildklierkanker rond Mol

Donderdag 31 augustus 2017
Er zijn iets meer gevallen van schildklierkanker rond de nucleaire sites van Mol en Fleurus, meldt Radio 1. Dat blijkt uit een studie van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Die bekeek voor de periode 2000-2014 het aantal nieuwe gevallen van schildklierkanker in een straal van 20 km rond de nucleaire sites, en vergeleek die met het gemiddelde. In Mol ligt het cijfer 4% hoger dan gemiddeld, in Fleurus 8%. Maar dit betekent niet dat er een oorzakelijk verband is met de nucleaire activiteit, zegt een woordvoerster van het Wetenschappelijk Instituut. 
De nieuwe studie bevestigt de tendens uit een eerdere studie, uit 2012, die verder zal worden opgevolgd. Opvallend is dat er rond de kerncentrales van Doel en Tihange juist minder schildklierkankers voorkomen dan gemiddeld.

Grootscheepse dieselfraude

Donderdag 31 augustus 2017
Gisteren werd in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar fiscale fraude en accijnsfraude een gecoördineerde actie uitgevoerd op verschillende plaatsen in Limburg en Luik.. Dit gebeurde door de FGP Limburg Afdeling Financiële criminaliteit in samenwerking met de PZ Carma, de diensten van Douane en Accijnzen, de sociale inspectie en de milieu-inspectie.  
Het onderzoek betreft feiten van georganiseerde fiscale en accijnsfraude, meer bepaald het ontkleuren van rode huisbrandolie om (…) Het hele nieuwsbericht

Dokter Peter Aerts overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Zaterdag is dokter Peter Aerts, orthopedisch chirurg van het Mariaziekenhuis in Overpelt, overleden. Hij was 59 jaar. Peter Aerts startte zijn carrière in 1989 in het Maria Middelaresziekenhuis in Lommel en het H. Hart ziekenhuis in Mol. Bij de opening van het Mariaziekenhuis in 2005 werd hij er voltijds staflid. Dokter Aerts legde zich voornamelijk toe op de heup-, schouder- en handpathologie.

Tentoonstelling Fotofestival verlengd

Woensdag 30 augustus 2017
Lommel - Tentoonstelling Fotofestival verlengdZoomHet Internationaal Fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Overpelt heeft deze zomer vele bezoekers getrokken, die onder de indruk waren van wat er te zien en te beleven was. Om zoveel mogelijk mensen de komende dagen toch nog te laten kennis maken met het Fotofestival werd beslist om de buitententoonstelling - met ruim 500 foto's uitgehangen langs een stratenroute - te verlengen tot vrijdag 15 september. De binnententoonstellingen in dienstencentrum Pelle Melle, CC Palethe, (…) Het hele nieuwsbericht

Bromfietser gewond bij val

Woensdag 30 augustus 2017
Lommel - Bromfietser gewond bij valOp het Michiel Jansplein in Lommel is een bromfietser gewond bij een val. Het ongeval gebeurde vanmorgen kort voor 9 uur.

Weer Mercedes Vito gestolen

Woensdag 30 augustus 2017
Lommel - Weer Mercedes Vito gestolenAfgelopen nacht is in de Bremstraat in Bree een Mercedes Vito gestolen. Het voertuig stond op de oprit van een woning. De jongste maanden zijn er al meerdere dergelijke voertuigen gestolen in Noord-Limburg, onder meer in Lommel.

Wateroverlast door onweersbuien

Woensdag 30 augustus 2017
Lommel - Wateroverlast door onweersbuienZoomDe hevige onweersbuien van vanavond hebben voor grote wateroverlast gezorgd. Dat was onder meer het geval in de Langvoortstraat in Beringen. Ook Weerstand Koersel kreeg zijn deel van de koek. De brandweer kreeg ook oproepen rond ondergelopen straten in Houthalen-Helchteren, Lommel en Neerpelt. (Foto Marcella Stappers) UPDATE Volgens lezer Frido Van Hertum viel er in Overpelt 27 liter per vierkante meter tijdens het onweer. Gemiddeld valt er zowat 60 liter per maand.

Jan Waterkamp overleden

Woensdag 30 augustus 2017
Lommel - Jan Waterkamp overledenGisteren is Jan Waterkamp overleden, de echtgenoot van Lies Van Houtert. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt maandag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur).

Gezondheidswandelingen

Woensdag 30 augustus 2017
Lommel - GezondheidswandelingenIn 30 minuten je gezondheid tegemoet... Voldoende bewegen houdt je gezond, dat staat vast! Vanaf 13 september is er een nieuw vertrekpunt voor de gezondheidswandelingen, nl. de parking van De Bekelaar, elke woensdag van 10.30 tot 11 uur. Het is cruciaal voor een lang en zelfstandig leven. Op tijd en stond matig bewegen, levert heel wat gezondheidsvoordelen op. Bewegen kan heel plezierig binnen je leven ingebouwd worden, onder meer door een gezondheidswandeling. Tijdens een gezondheidswandeling (…) Het hele nieuwsbericht

Ruit ingegooid

Dinsdag 29 augustus 2017
In de Gasstraat hebben onbekenden een ruit ingegooid. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld.

Verfrissingswerken in jeugdverblijf

Dinsdag 29 augustus 2017
Lommel - Verfrissingswerken in jeugdverblijfZoomSinds eergisteren, en dit nog tot 9 september,  zijn er in het jeugdverblijf op de Duitse militaire begraafplaats 16 senioren aan de slag om de accommodatie helpen op te frissen. Ze doen allerlei klusjes, waaronder grotendeels verfwerken. Daarnaast zijn er ook activiteiten en uitstapjes rond het thema ´oorlog & mensenrechten´ voorzien, waarbij ze o.a. een ooggetuige van WOII ontmoeten, het Europees Parlement in Brussel bezoeken en een battletour rond Bastogne doen in het kader van het Ardennenoffensief in 1944. Deze vrijwilligers zijn allemaal leden van de Duitse Oorlogsgravendienst.  (Foto Robert Boons)

Bijna 40.000 Limburgse jobstudenten

Maandag 28 augustus 2017
Het aantal jobstudenten in Limburg bedraagt 39.679. Dat zegt Unizo Limburg. Bij de Limburgse jobstudenten zijn er 18.657 jongens en 21.022 meisjes of een aandeel van respectievelijk 47,02 en 52,98 procent.

Politiecontroles op eerste schooldag

Maandag 28 augustus 2017
De meeste Limburgse politiezones plannen vrijdag 1 september, de eerste schooldag, extra verkeerscontroles in de schoolomgeving. De aandacht van de agenten zal niet enkel uitgaan naar de snelheidsregels maar ook naar foutief parkeren. Er wordt ook gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Ook zal nagegaan worden of de bromfietsen beantwoorden aan de technische eisen.

Vrijdag weer terug naar school

Maandag 28 augustus 2017
Lommel - Vrijdag weer terug naar schoolZoomVoor velen een moment van opluchting, voor anderen van afschuw, maar hoe dan ook, vrijdag is het van 'moeten' voor vele kinderen en jongeren! (Foto Albert Agten)

Wie wint de dvd?

Zondag 27 augustus 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomSpectaculaire bokswedstrijd afgelopen nacht! Sommige mensen hebben er, naar het schijnt, speciaal hun wekker voor gezet. Wat zegt de echtgenoot in onze cartoon als zijn vrouw aanstalten maakt om de wedstrijd "live" te volgen? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon Stijn Lodewijks)

En wie won de DVD?

Zondag 27 augustus 2017
Lommel - En wie won de DVD?ZoomHet is Veerle Vreys geworden. Zij kwam het best uit de hoek met haar inzending voor het lege tekstballonnetje. Deze week krijgt ze de dvd in de bus. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Jef Gerits overleden

Zondag 27 augustus 2017
Lommel - Jef Gerits overledenOp 22 augustus overleed Jef Gerits, de echtgenoot van Catharine Tips. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Volgende zaterdag: 'Bier & Bokes'

Zondag 27 augustus 2017
Lommel - Volgende zaterdag: 'Bier & Bokes'ZoomHet is weer (bijna) voorbij, die mooie zomer. Maar nog niet helemaal, want september belooft ook nog heel wat moois te brengen. Om een goede start te maken van deze nazomer, staat er een derde editie van 'Bier en Bokes' op het programma, dit na de twee voorgaande succesvolle edities. De locatie blijft onveranderd, het prachtig groene Barrierspark. De deuren gaan dit jaar open om 11 uur, eindigen doen ze, naar goede gewoonte, om 1 uur. Het concept, bijna een klassieker, blijft onveranderlijk met een (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Monten overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Lommel - Toine Monten overledenVandaag is Toine Monten overleden, de echtgenoot van Jeannine Verpoorten. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Grensgevallen
Totnogtoe hebben al meer dan 2.250 jongeren zich bij de TU/Eindhoven ingeschreven als nieuwe bachelorstudent. Dat betekent dat de instroom van bachelorstudenten aan de TU/e in zeven jaar tijd is verdubbeld. Het totale aantal TU/e-studenten komt daarmee boven de 11.000.

Gerard Vanden Eynde overleden

Zaterdag 26 augustus 2017
Lommel - Gerard Vanden Eynde overledenGisteren is Gerard Vanden Eynde overleden, de weduwnaar van Mia Tormans. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Opgepast! Aanslagers!

Vrijdag 25 augustus 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Opgepast! Aanslagers!Taal. Het zal me wel tot het einde van mijn dagen blijven fascineren. Hebben jullie ook al eens van die mysterieuze en voor ons, gewone mensen, volslagen onbegrijpelijke tekstberichtjes van jongelui onder ogen gekregen? Ze goochelen met afgekorte Engelse termen en semi-Nederlands kreupelhout. Je krijgt er kop noch staart aan. Mijn kleinkinderen doen al dapper mee met die onstuitbare trend. En niet alleen zij! Ook mijn dochter waagt zich al eens op dat zeer gladde ijs. Eergisteren stuurde ik haar een SMS’je (…) Het hele nieuwsbericht
Opgepast! Aanslagers!
Zoom

Dood tegen boom

Vrijdag 25 augustus 2017
Aan de Maat in Mol is gisteravond een bromfietser tegen een boom gereden. De twintiger uit Balen overleefde de klap niet. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

André Van Bun overleden

Donderdag 24 augustus 2017
Lommel - André Van Bun overledenGisteren is André Van Bun overleden, de echtgenoot van Liza Lucas. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Hoe licht of zwaar kan het zijn?

Donderdag 24 augustus 2017
Prietprouwët
Lommel - Hoe licht of zwaar kan het zijn?Ós bëstouwën mi wénig of zóndër God is ër përtang nie lóchtër óp gëwóuwërën.
                Pjèrkën

Nieuwe bvba: Aservi

Woensdag 23 augustus 2017
Pieter Wouters uit Lommel heeft de bvba Aservi opgericht met zetel aan de Karrestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer bouwwerkzaamheden, renovatie en afwerking van gebouwen, elektriciteitswerken en het rooien en snoeien van hinderlijke bomen.

40 jaar Sanicole Airshow

Woensdag 23 augustus 2017
Lommel - 40 jaar Sanicole AirshowZoomHet tweede weekend van september kan je in Hechtel-Eksel naar de 40ste Sanicole Airshow en dat wordt een heel unieke show. Het begon allemaal zeer kleinschalig met een “festival der stuntnummers” in het midden van de jaren ‘70. Stichter was piloot, zakenman en politicus Lucien Plees uit Beverlo. Enkele duizenden kijklustigen genoten destijds van deze show.
In de jaren ’80 groeide het evenement uit tot een volwaardige vliegshow met internationale deelnemers uit Nederland, (…) Het hele nieuwsbericht

Lea Janssen overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Lommel - Lea Janssen overledenVandaag is Lea Janssen overleden, de weduwe van Corneel Geuens. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Uit de ruimte
Lommel - ISS passeert tijdens zonsverduisteringZoomZonsverduistering gisteren over een groot deel van de VS. NASA-fotograaf Joel Kowsky had zich opgesteld in Banner, Wyoming, en slaagde erin deze magnifieke compositie van 7 frames te maken, op het ogenblik dat het internationaal ruimtestation ISS, met daarin zes ruimtevaarders, aan een snelheid van 8km/seconde voor de zon passeerde. Faut le faire! Rechtsboven nog een deel van de maan. (Photo credit: NASA/Joel Kowsky)
Naar aanleiding van Werelddiabetesdag, een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt, organiseert de dienst diabeteseducatie van het Mariaziekenhuis in Overpelt ook dit jaar op 14 november een evenement rond het thema diabetes en beweging. Want bewegen is belangrijk, zeker voor diabetespatiënten. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Diabetesliga Noord-Limburg, de gemeente Overpelt en het zwembad S&R (…) Het hele nieuwsbericht

Virginie Berckmans overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Lommel - Virginie Berckmans overledenIn Hechtel-Eksel is zondag Virginie Berckmans overleden, de weduwe van Louis Faes. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kerkhoven. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Campagne tegen fietsdiefstallen

Dinsdag 22 augustus 2017
'Laat je fiets gerust achter': dat is het thema van de nieuwe campagne tegen fietsdiefstallen die de provincie Limburg lanceert. Er komen concrete tips om fietsdiefstallen tegen te gaan. In onze provincie worden jaarlijks zo'n tweeduizend fietsen gestolen.

Frans Daemen overleden

Dinsdag 22 augustus 2017
Lommel - Frans Daemen overledenZaterdag de uit Overpelt afkomstige Frans Daemen overleden, de weduwnaar van Anna Loots en van Alice Coninx. Hij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

De kermis in de Leopoldlaan

Maandag 21 augustus 2017
Lommel - De kermis in de LeopoldlaanZoomEen 'makkie' voor de iets ouderen onder ons, een doordenker voor de jongeren, want de 'rups', waar velen hun eerste liefje zoenden, is al geruime tijd uit het kermisaanbod verdwenen, maar blijft pure nostalgie! (Foto Albert Agten)

Henri Tips overleden

Maandag 21 augustus 2017
Lommel - Henri Tips overledenVandaag is Henri Tips overleden, de echtgenoot van Josephine Claes. Hij was 78 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: morgen/dinsdag tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Basketbal: Lommel verliest

Zondag 20 augustus 2017
Lommel verloor in het kader van de Beker van België van Latem-De Pinte. Uitslag: 77-61.

Inbraak in caravan

Zondag 20 augustus 2017
Op camping Parelstrand aan de Luikersteenweg is ingebroken in de voortent van een caravan. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet geweten.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 augustus 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomEen cartoon van Stijn Lodewijks met een leeg tekstballonnetje. Het is de bedoeling dat u zelf een tekstje voor dat ballonnetje verzint en ons dat mailt. Deze keer gaat het over een Pukkelpopganger die na vier zware dagen thuiskomt en door zijn moeder wordt opgewacht. Wat zegt de moeder?
Laat uw fantasie de vrije loop en mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt!

Wie won de DVD?

Zondag 20 augustus 2017
Lommel - Wie won de DVD?ZoomHet is Harie Bauduin geworden. Hij krijgt eerstdaags de dvd in zijn brievenbus omdat hij volgens de jury de grappigste tekst voor het lege tekstballonnetje had. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Josepha Verdonck overleden

Zaterdag 19 augustus 2017
Lommel - Josepha Verdonck overledenVandaag is Josepha Verdonck overleden, de echtgenote van Louis Alen. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het nieuwe roken

Zaterdag 19 augustus 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Het nieuwe roken“Naar wat smaakt dat nu?”, vroeg de man. Wijzend naar het toestel waarmee de andere man op het caféterras aan het roken was. Het was zo een e-sigaret. Ingewijden in het nieuwe roken zeggen er ook wel een ‘vaper’ tegen. “Deze smaakt naar koffie. Maar soms rook ik met cappuccinosmaak”, antwoordde de man terwijl hij een wolk uitblies waar een opstijgend vliegtuig niet voor moet onderdoen. Ik moest met mijn handen zwaaien om de damp weg te krijgen, zodat ik mijn vrouw terug (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Grootste snelmontagekraan op 220 VoltZoomHet Lommelse bedrijf De Ceuster & Co presenteert begin september de grootste snelmontagekraan op 220V in de Benelux. Van woensdag 6 tot en met zondag 10 september loopt Kortrijk Xpo weer vol voor de belangrijkste vakbeurs voor bouwmachines in de Benelux. Ook De Ceuster & Co uit onze stad zal er dus zijn.
“Op de vorige editie in 2015 waren we koptrekker met de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Kraanbestuurder op het demoterrein. Onze professionele opleidingen stonden  (…) Het hele nieuwsbericht

Mariette Cardinaels overleden

Vrijdag 18 augustus 2017
Lommel - Mariette Cardinaels overledenIn het ZOL in Genk is gisteren Mariette Cardinaels overleden, de weduwe van Cyriel Claes en de levenspartner van Jan Vanden Eynde. Ze was 75 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroetingsmoment: woensdag tussen 19u en 19.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Sinds de jaren '80 neemt het aantal bijen en andere bestuivers zorgwekkend af. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de natuur. Ook de landbouwsector is sterk afhankelijk van bestuivers. Recent onderzoek in België en Noord-Frankrijk heeft aan het licht gebracht dat het lot van de provincie Limburg het sterkst verbonden is aan dat van onze bestuivers, omwille van de fruitproductie, zo meldt Natuurpunt.
Kijken we naar de verschillende provincies, dan zien we dat niet elke regio even sterk (…) Het hele nieuwsbericht

60 jaar FC Motorclub Stevensvennen

Vrijdag 18 augustus 2017
Op 2 september bestaat FC Motorclub al 60 jaar, een hele prestatie voor een zogenaamde 'caféploeg'. Om dit te vieren willen zij alle oud-spelers, bestuursleden en supporters uitnodigen. Er zal voldoende drank en eten voorzien worden. Om organisatorische redenen vragen zij om contact op te nemen met één van onderstaande personen: Eric Maes (0471-575705), Eddie Slegers (0496-518140) of Benny Imants (0486-353793, na 18.00 uur). Allen van harte welkom.(Bijdrage Eddie Slegers)
Een mail: "Aan alle oud-spelers van KWB-Sport voetbalclub Overpelt-Centrum: op zaterdag 9 september vieren wij het 50-jarig bestaan van onze club. Graag willen wij u via deze weg uitnodigen op een gezellig samenzijn. Dit zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de brasserie van ons lokaal ’t Pelterke in Overpelt. Gezellig praten over de anekdotes en derde helften van de voorbije 50 jaar. Namens het bestuur van KWB-Sport!"
Grensgevallen
Museumbezoek doet mensen met dementie goed. Ze worden er blijer van. Ook leidt museumbezoek tot een beter contact met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam naar het programma ‘Onvergetelijk’. Dat is een initiatief van onder meer het Van Abbemuseum in Eindhoven, zo meldt Omroepbrabant.nl. In 2013 begonnen het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum in Amsterdam met de speciale rondleidingen voor mensen met dementie. Inmiddels doen twaalf (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Oakwood Technologies

Donderdag 17 augustus 2017
Thomas Van Turnhout uit Hasselt en Koen Van Eijk uit Lommel hebben de bvba Oakwood Techniologies opgericht met zetel aan de Meierijstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer computerconsultancy-activiteiten, het ontwikkelen van websites en multimedia-applicaties.

Weer nachtvluchten vanaf 4 september

Dinsdag 15 augustus 2017
Vanaf 4 september voeren de F16's van Kleine Brogel weer nachtvluchten uit. Sinds 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september worden geen avond-/nachtvluchten uitgevoerd om tal van publieke redenen (blokperiode studenten, zomertoerisme, gebruik militair luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).

VtbKultuur met daguitstap in Lommel

Dinsdag 15 augustus 2017
Lommel - VtbKultuur met daguitstap in LommelZoomTer gelegenheid van het evenement 'Zomer van Glas' organiseerde vtbKultuur Lommel afgelopen zaterdag een daguitstap naar Lommel voor alle vtbKultuur-vrienden uit Vlaanderen. Aan deelnemers uit alle hoeken van het land werd eerst koffie aangeboden in Hof ten Vrede op de Duitse Militaire begraafplaats, waarna gidsen hen rondleidden op de begraafplaats, met uitzonderlijke verhalen aan sommige kruisjes, en in de crypte waar de tentoonstelling 'Vitrum et Lumen' loopt (met dank aan Helena en Marius (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Hendriks overleden

Dinsdag 15 augustus 2017
Lommel - Jaak Hendriks overledenVandaag is Jaak Hendriks overleden, de weduwnaar van Christianne Gerits en de levenspartner van Mia Straetemans. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wandelen voor het goede doel

Dinsdag 15 augustus 2017
Lommelaar Willy Machielsen gaat van 27 augustus tot 11 september van Porto naar Santiago de Compostela wandelen, ongeveer 300km. Daarmee wil hij geld inzamelen voor St.-Oda, waar hij vrijwilligerswerk doet. Met het ingezamelde geld gaat St.-Oda een oogbesturingssysteem installeren. Wie dit project wil steunen kan een bijdrage storten op het rekeningnummer van St.-Oda: BE46 335003898436, met vermelding "pelgrimstocht Willy". Op zijn Facebookpagina geeft Willy meer informatie.
Grensgevallen
Er komen deze week op Eindhoven Airport opnieuw stiptheidsacties van de marechaussee. Door de uitgebreide paspoortcontroles kunnen de wachtrijen op woensdag, donderdag en vrijdag dan langer zijn dan normaal. Met de actie willen de vakbonden aandacht blijven vragen voor de problemen bij Defensie.

Eiercrisis in de Leopoldlaan

Dinsdag 15 augustus 2017
Lommel - Eiercrisis in de LeopoldlaanZoomIn de Leopoldlaan hebben ze de oplossing gevonden voor de eiercrisis... (Foto Albert Agten)

Meer vrouwen dan mannen

Dinsdag 15 augustus 2017
Op 1 januari 2017 woonden in Limburg 432.005 mannen en 435.408 vrouwen.  De cijfers per gemeente: Beringen (22.906 / 22.798); Hamont-Achel (7.293 / 7.134); Hechtel-Eksel (6.239 / 6.037); Houthalen-Helchteren (15.308 / 15.293);  Lommel (17.051 / 16.945);  Meeuwen-Gruitrode ( 6.652 / 6.405);  Neerpelt (8.619 / 8.509); Overpelt (7.693 / 7.557); Peer (8.315 / 8.112) én Tongeren (15.200 / 15.665).

Een wespendiefje in het NHC

Maandag 14 augustus 2017
Lommel - Een wespendiefje in het NHCZoomSinds enkele dagen verblijft er een jonge wespendief in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. De vogel zat helemaal natgeregend op een bospad in Zonhoven toen spelende kinderen hem ontdekten. Toen ze dichterbij kwamen, merkten ze dat hij amper kon vliegen en liepen ze naar huis om handschoenen en een doos te halen. Na hun vangactie konden ze hun papa overtuigen om naar Opglabbeek te rijden.
Daar werd de wespendief onderzocht. hij had geen kwetsuren maar hij was mager en helemaal natgeregend. (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Joos overleden

Maandag 14 augustus 2017
Lommel - Bertha Joos overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Bertha Joos overleden, de echtgenote van Gerard Berghmans. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Donderdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (17.45-18.15 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Het is maar dat je 't weet
De lokale politie kondigt aan dat er overmorgen/woensdag verkeershinder zal zijn tussen de rotonde aan het Kerkplein en het kruispunt Koning Leopoldlaan - Norbert Neeckxlaan. Reden zijn werken ter hoogte van de Norbert Neeckxlaan 2 - daar wordt beton gestort. Voor het verkeer worden tijdelijke verkeerslichten voorzien.

Bijna 30.000 alleenstaande ouders

Maandag 14 augustus 2017
De provincie Limburg telt 29.737 alleenstaande ouders. De cijfers per gemeente: Beringen (1.342), Hamont-Achel (377), Hechtel-Eksel (362), Heusden-Zolder (1.675), Houthalen-Helchteren (1.086), Lommel (1.022), Meeuwen-Gruitrode (367), Neerpelt (502), Overpelt (461), Peer (470) en Tongeren (1.237).

Win een dvd, of een boek!

Zondag 13 augustus 2017
Lommel - Win een dvd, of een boek!ZoomIedereen heeft het over de eiercrisis, maar aan de hoofdrolspelers wordt niets gevraagd, stelt cartoonist Stijn Lodewijks vast. Wat zegt de ene kip tegen de andere? Mail uw tekstje voor zaterdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt het wel bekroond!

Wie won de dvd?

Zondag 13 augustus 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tiens Mevissen. Volgens de jury kwam zij het origineelst uit de hoek bij het bedenken van een tekstje voor de vrouw die op tv een weerman ziet goochelen met hoge temperaturen in vakantieoorden. Maar hoeveel inzenders de vrouw lieten denken dat ze blij was thuis te zijn omdat ze niet zou weten welke kleren aan te trekken, als het zo heet is!
Straks een nieuwe opgave.

Louise Timmermans overleden

Zondag 13 augustus 2017
Lommel - Louise Timmermans overledenIn WZC Kapittelhof is gisteren Louise Timmermans overleden, de weduwe van Frans Jansen. Zij was 90 jaar en wordt vrijdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

38,6 procent geen diploma SO

Zondag 13 augustus 2017
38,6 procent van de Limburgse 25-plussers heeft geen diploma secundair onderwijs (SO). Er zijn heel wat verschillen per gemeente: in Beringen bijvoorbeeld bedraagt het percentage 40,7, in Neerpelt 35,6.

Frans Mertens overleden

Zaterdag 12 augustus 2017
Gisteren is Frans Mertens overleden, de echtgenoot van Jeanne Corens. Hij was 83 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het einde van het monotheïsme?

Zaterdag 12 augustus 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Het einde van het monotheïsme?Een paar dagen geleden was ik in een Lommelse zaal toevallig getuige van een bij wijlen levendige discussie tussen een handvol mensen. Het ging over hun geloofsovertuiging. Nu ben ik zelf dat stadium gelukkig al een tijdje ontworsteld. Ik heb, wat Herman Van Rompuy de ‘rustige vastheid’ zou noemen, bereikt. Maar het blijft me wel interesseren. Ik lees er ook veel over. Pas nog het effenaf schitterende ‘The God Delusion’ van de Britse wetenschapper-filosoof Richard Dawkins.
Er zat een (…) Het hele nieuwsbericht

Acht op tien woningen heeft garage

Zaterdag 12 augustus 2017
79,8 procent van alle woningen in Limburg heeft minstens één garage. Er zijn heel wat verschillen per gemeente. Zo heeft in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld 88,1 procent van de woningen een garage terwijl dat in Tongeren slechts 67,2 procent is.
In Beringen,  Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde.
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de politie een hond meegenomen uit een huis waarvan de bewoners enkele weken met vakantie waren. De hond was alleen achtergelaten en blafte vaak onophoudelijk. Volgens de buren viel hij dan jankend in slaap, meldt Eindhovens Dagblad. Agenten troffen de hond aan in de tuin van het huis. Die tuin lag vol met ontlasting. Ook liep de hond mank.
De politie nam het dier in beslag en zorgde voor een bedje voor hem achter de balie in het politiebureau. Daar kreeg hij ook water en eten. In de woning is een briefje achtergelaten voor de verzorger. De zaak zal verder worden afgehandeld door de Eindhovense dierenpolitie.

Nieuwe kilometerbordjes

Vrijdag 11 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe kilometerbordjesZoomDe kilometerbordjes langs de Vlaamse autosnelwegen krijgen een make-over. Het nieuwe ontwerp oogt frisser, is duidelijker en geeft ook de rijrichting weer. Zo kunnen weggebruikers zich vlugger oriënteren op de autosnelwegen en kunnen hulpdiensten snel en accuraat weten waar een weggebruiker met pech zich bevindt. Voor het einde van dit jaar zullen alle 19.300 bordjes vervangen zijn.
In het nieuwe ontwerp wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kilometer- en hectometerbordjes. Ze krijgen (…) Het hele nieuwsbericht

Brugvrijwilligers bij Rode Kruis

Vrijdag 11 augustus 2017
Lommel - Brugvrijwilligers bij Rode KruisZoomEnige tijd geleden deden we hier nog een oproep om brugvrijwilliger te worden bij het Rode Kruis, waarbij u vooral hulp zou bieden aan kinderen met problemen met hun huiswerk. Nu kunnen we een aantal van deze vrijwilligers een gezicht geven... U kan zich trouwens nog steeds opgeven als vrijwilliger, de contactgegevens vindt u op hun website. (Foto Jan Buyens)

Oproep van Imago Tijl

Vrijdag 11 augustus 2017
Imago Tijl uit Neerpelt voegt met haar 60-jarig bestaan een nieuw decennium toe aan haar rijke geschiedenis. Traditiegetrouw wordt dat gevierd met een reünie voor alle 'oud-afzwaaiers'. Heel wat afzwaaiers hebben al een uitnodiging ontvangen voor dit feest op zaterdag 23 september. Maar op een duizendtal oud-leden kan het natuurlijk zijn dat hier en daar wat afzwaaiers door de mazen van het net zijn geglipt. Mocht je als afzwaaier van Imago Tijl nog geen uitnodiging ontvangen hebben, dan mag je je altijd inschrijven via http://oudleden.imagotijl.be. Inschrijven kan nog tot 20 augustus.

Maria Strackx overleden

Vrijdag 11 augustus 2017
Lommel - Maria Strackx overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Maria Strackx overleden, de echtgenote van Jan Vanden Boer. Zij was 85 jaar en wordt woensdag gecremeerd na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk in Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Er is een salmonella-besmetting vastgesteld bij kippenvlees van Paas Foods in Maasmechelen. Paas Foods roept het vlees nu terug. Het gaat om kippenbouten en -brochetten met het lotnummer 100 722, die 12 en 16 augustus als houdbaarheidsdatum hebben.
Ze zijn verkocht in de winkels Alma, Carrefour, Carrefour Market, horeca Totaal, Intermarché, Lidl en groothandel Geyskens Delikatessen uit Beringen. De symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, krampen en diarree. Mensen die (…) Het hele nieuwsbericht

92 procent woningen heeft badkamer

Vrijdag 11 augustus 2017
92 procent van de woningen in Limburg is uitgerust met een badkamer. In Hamont-Achel heeft zelfs 97,1 procent van de woningen een badkamer, in Tongeren slechts 86 procent. In de negen andere gemeenten die door de Internetgazet worden bestreken ligt het percentage badkamers boven het Limburgse gemiddelde.

Levensverwachting weer gestegen

Donderdag 10 augustus 2017
In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,8 jaar voor vrouwen en 79,0 jaar voor mannen. Voor de hele bevolking bedroeg de levensverwachting bij de geboorte 81,4 jaar, zo meldt de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Ten opzichte van 2015 is er sprake van een stijging van 0,5 jaar voor beide geslachten samen.
In Vlaanderen (82,4 jaar) ligt de levensverwachting bij de geboorte hoger dan in Brussel (81,2 jaar) en in Wallonië (79,7 jaar). Voor beide (…) Het hele nieuwsbericht
De provinciebesturen van beide Limburgen en Antwerpen werken aan een gezamenlijk project rond de bestrijding van de eikenprocessierups, dat ze bij Europa gaan indienen. In september komen ze opnieuw samen. Het is de bedoeling om een structurele oplossing te vinden voor het probleem. Want het gebruik van bestrijdingsmiddelen, zelfs biologische, heeft ook nadelen. Uit onderzoek blijkt dat in het kerngebied waar eikenprocessierupsen zich manifesteren, er een duidelijke afname van de biodiversiteit en van de vitaliteit van de zomereiken optreedt. Rupsen, die elk jaar de bomen kaal vreten of de bestrijding van die rupsen kunnen een medeoorzaak zijn. De eikenprocessierups in onze streken wordt al ruim tien jaar bestreden.

Jong Femma Lommel gaat van start

Donderdag 10 augustus 2017
Lommel - Jong Femma Lommel gaat van startEen aantal enthousiaste jonge dames hebben de handen in elkaar geslagen en een nieuwe Femmagroep opgericht. Vanaf september hoopt Jong Femma Lommel met tal van actieve, creatieve en culinaire activiteiten jonge (en minder jonge) vrouwen bij elkaar te brengen. Zo staan er alvast yogasessies, een kleding- en speelgoedbeurs, een workshop foto op steigerhout, koken met kinderen en actieve wandelingen op het programma. Meer info is te vinden op hun Facebookpagina “Jong Femma Lommel”. Men zegge het voort!

Peter Maes terug naar Lokeren

Donderdag 10 augustus 2017
Lommel - Peter Maes terug naar LokerenZoomLommelaar in hart en nieren Peter Maes begint aan een tweede avontuur in Lokeren. Hij volgt daar Kristinsson op die na amper twee wedstrijden in de nieuwe competitie al bedankt werd. Peter tekende een contract van drie jaar, en zit nu zaterdag al op de bank voor de wedstrijd tegen Moeskroen. (Foto Jan Buyens)

Bijna één op vijf niet-Belg

Donderdag 10 augustus 2017
In Lommel woonden op 1 januari 2016 5.484 niet-Belgen. Dat is 16,2 procent van de bevolking.

Weer 90 km/uur op Molse Zuiderring

Woensdag 9 augustus 2017
Binnenkort zal weer 90 km. per uur mogen worden gereden op de Molse Zuiderring. Nu geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Het vroegere snelheidsregime wordt opnieuw ingevoerd na klachten van misnoegde automobilisten.

Bertha Dykmans overleden

Woensdag 9 augustus 2017
Lommel - Bertha Dykmans overledenGisteren is Bertha Dykmans overleden, de weduwe van Thieu Poets. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13 uur) plaats in de aula van funerarium Witters. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in aanwezigheid van de familie.

'Samen op een goei wei'

Dinsdag 8 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Met het project 'Samen op een goei wei' wil Regionaal Landschap Lage Kempen de biodiversiteit in paardenweides in zijn werkingsgebied vergroten. Hierbij willen ze inzetten op visuele aspecten zoals natuurlijke omheining, hagen, bomen, houtkanten en poelen. Je krijgt van hen ook inspiratie om natuurvriendelijke onderhoudsmethoden voor je weide in te zetten.
Wil je graag advies? Meld je dan aan op de website: http://www.opeengoeiwei.be. De eerste 50 aanvragers binnen het werkingsgebied van RLLK krijgen gratis advies.
Op zondag 24 september organiseert Aquafin in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Milieumaatschappij - VMM, de stad Hamont-Achel en de Provincie Limburg voor de vierde keer Chap'eau, een publieksevenement waar de verbeterde waterkwaliteit van de Vlaamse beken en rivieren wordt gevierd. Dit jaar worden de tenten opgeslagen bij De Tomp, midden in het groen. Hier kan je volop genieten van de mooie natuur rond de Warmbeek, een van de zuiverste - zoniet DE zuiverste - beken van Vlaanderen. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nicole Volkaert overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Lommel - Nicole Volkaert overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Lommel afkomstige Nicole Volkaert overleden, de weduwe van Jos Balis. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Willem van de Moosdijk overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Grensgevallen
Afgelopen nacht is in een zorgcentrum in Eersel Willem van de Moosdijk overleden. Hij was 91 jaar en internationaal bekend en berucht als kruidendokter. Van de Moosdijk verdiende 50 jaar geleden veel geld aan de handel in geneeskrachtige kruiden die, naar achteraf bleek, helemaal niet geneeskrachtig waren. Patiënten werden, onder meer vanuit België, in een busje thuis opgehaald en vervolgens naar Casteren gebracht, waar de "kruidendokter" woonde. Het was tv-presentator Willem Duys die van de Moosdijk in zijn programma ontmaskerde als kwakzalver.

Op zoek naar een pleeggezin...

Dinsdag 8 augustus 2017
Lommel - Op zoek naar een pleeggezin...ZoomVorige week vrijdag streek in de Fabriekstraat in Neerpelt deze reisduif neer. Vermoeid, hongerig en vooral verdwaald. Maar na een hele portie maïs en een nacht rust vond ze nog altijd niet de weg naar haar baasje. Voorzien van 2 ringen kon achterhaald worden dat ze geringd werd in 2017 én wat het telefoonnummer van de eigenaar was. Die bleek in de buurt van Roubaix te wonen en wilde ze in eerste instantie komen halen, maar de afstand bleek toch wat te ver, zodat de man er nu afstand van doet. Welke duivenmelker wil Pierre (zo heeft het voorlopig gastgezin hem genoemd) een nieuwe thuis geven? UPDATE: Pierre heeft ondertussen een warm onderkomen gevonden ...
Lommel - Hoeks Triatlon maakt zich op voor jubileumeditieZoomAanstaande zondag wordt er weer massaal gezwommen, gefietst en gelopen in Lommel. Er worden zo'n 600 deelnemers verwacht op de 30ste editie van de Hoeks Triatlon. Lommel heeft daarmee een van de oudste en ook grootste triatlonwedstrijden van het land. De kwarttriatlon start om 14 uur. Balenaar Ruben Geys, leerkracht aan SBSO Zonneweelde en aangesloten bij de organiserende club De Lommelse Triatleten, rekent weer op de massale steun van het thuispubliek om zijn vierde zege op rij binnen te halen. Om (…) Het hele nieuwsbericht

Pieter Haveneers overleden

Dinsdag 8 augustus 2017
Lommel - Pieter Haveneers overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Pieter Haveneers overleden, de weduwnaar van Gertrudis Verkennis. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt in in intieme kring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Beek.

Wie wint de dvd?

Maandag 7 augustus 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomHet was warm vorige week, maar in het zuiden van Europa was het nóg warmer. Véél warmer. Dat inspireerde Stijn Lodewijks tot het maken van bijgaande cartoon. Wat zegt de vrouw op de foto terwijl het buiten regent en de weerman gewag maakt van die zuiderse hitte?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wint u wel de dvd! Vergeet daarom niet uw postadres bij te voegen. Succes!

Inbraak bij rangeerstation

Maandag 7 augustus 2017
Vandaag is een inbraak vastgesteld in het huisje van het rangeerstation in de Paulusstraat. De NMBS vroeg de lokale politie om daarvan de vaststellingen te doen.
De Limburgse economie blijft hoge toppen scheren. Dat zegt VOKA Limburg. Sinds midden 2016 heeft de Limburgse economie een versnelling hoger geschakeld. Vooral de export blijft het goed doen. Zowel op korte als middellange termijn ziet VOKA een opwaartse trend in de export. Ook de automobielsector doet het deze maand opvallend beter dan dezelfde periode een jaar geleden. De bouwmotor daarentegen begint stilaan te sputteren.

Vakantie begint te 'wegen'

Maandag 7 augustus 2017
Lommel - Vakantie begint te 'wegen'ZoomDe vakantie is al meer dan halfweg... Voor sommigen komt de afrekening op de weegschaal dichtbij! (Foto Albert Agten)

Montmartre in Mol

Maandag 7 augustus 2017
Lommel - Montmartre in MolZoomGisteren vond er een grote kunstmarkt plaats in Mol, de erg bekende Montmartremarkt. Een kunstenaar uit Kaulille viel erg op met zijn gezandstraalde beelden. (Foto's Jacky Geboers)
Montmartre in MolMontmartre in Mol
Zoom

Rendac verwerkt Fipronil-eieren

Zondag 6 augustus 2017
Grensgevallen
Het bedrijf Rendac in Son bij Eindhoven, verwerker van dierlijk restmateriaal, verwerkt door de recente gifcrisis dagelijks 2,5 miljoen eieren. Na verwerking blijft er van de eieren vet en meel over -  uiteraard niet geschikt voor consumptie, maar het restproduct kan door de energiecentrales wel gebruikt worden voor het opwekken van groene energie. Rendac is het enige bedrijf in Nederland dat Fipronil-eieren verwerkt.

Toenemend aantal appartementen

Zondag 6 augustus 2017
Er worden steeds meer appartementsgebouwen opgetrokken. Vorig jaar kwamen er in de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken een zeventigtal appartementsgebouwen bij, samen goed voor meer dan 400 appartementen. De meeste appartementsgebouwen werden opgetrokken in Lommel, Beringen en Houthalen-Helchteren.

Elektriciteit met budgetmeter

Zondag 6 augustus 2017
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken wordt er volgens de meest recente gepubliceerde cijfers aan 1.599 personen elektriciteit geleverd via een budgetmeter. De cijfers per gemeente: Beringen (327), Hamont-Achel (65), Hechtel-Eksel (50), Heusden-Zolder (216), Houthalen-Helchteren (221), Lommel (169), Meeuwen-Gruitrode (39), Neerpelt (96), Overpelt (76), Peer (73) én Tongeren (267).

Wie won de dvd?

Zaterdag 5 augustus 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet was Marcel Paesmans. Hij krijgt de dvd volgende week in de brievenbus nadat hij volgens onze jury het origineelst uit de hoek kwam bij het bedenken van een tekstje in het lege tekstballonnetje. Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Auto gestolen

Zaterdag 5 augustus 2017
In de Stationsstraat is gisteren een auto gestolen. Dat werd gisteravond vastgesteld. Meer details ontbreken.

Marie-Louise Vanvelthoven overleden

Zaterdag 5 augustus 2017
Lommel - Marie-Louise Vanvelthoven overledenGisteren is Marie-Louise Vanvelthoven overleden, de echtgenote van Tony van Aken. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Een blokje om

Zaterdag 5 augustus 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Een blokje omOm het avondeten te laten zakken proberen we na die laatste hap nog een blokje om te gaan. Al is het eigenlijk niet onmiddellijk na het eten, maar na de onvermijdelijke afwas. We rapen onze moed bij elkaar en we gaan de deur uit, om toch maar die 10.000 stappen per dag te halen. Dus in feite om die al even meedogenloze weegschaal ’s morgens te vriend te houden. Al wil dat wel eens tegenvallen. Net als die afwas. Maar kom, we waren bijna thuis, toen we uit een garage een fiets zagen komen. Een jongen van (…) Het hele nieuwsbericht
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken ligt het inkomen van minstens 12 procent van de inwoners onder de Europese armoedegrens. De percentages verschillen van gemeente tot gemeente. In Beringen gaat het om 14,9 procent, in Hamont-Achel om 13,5 procent, in Hechtel-Eksel om 12 procent, in Heusden-Zolder om 15,8 procent, in Houthalen-Helchteren om 15;7 procent, in Lommel om 12,8 procent, in Meeuwen-Gruitrode om 13,5 procent, in Neerpelt om (…) Het hele nieuwsbericht

Bernardine Coomans overleden

Vrijdag 4 augustus 2017
Lommel - Bernardine Coomans overledenGisteren is Bernardine Coomans overleden, de weduwe van Gerard Jansen. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

GP motorcross komt er aan

Vrijdag 4 augustus 2017
Lommel - GP motorcross komt er aanZoomDit weekend strijkt de MXGP karavaan neer in Lommel voor de 14de GP van het seizoen en het KEMEA Yamaha official MX2 team is in volle voorbereiding voor hun thuis-GP. Hun 'thuisbasis' is letterlijk slechts enkele minuten van Lommel verwijderd en het wordt ongetwijfeld een druk weekend voor de rijders en het ganse team. Op sportief vlak is teammanager Marnicq Bervoets optimistisch voor een sterk weekend met goeie resultaten voor de rijders. “De GP van Lommel is zeker speciaal voor ons. De meeste (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Int. jeugdvoetbaltoernooi in EindhovenZoomDit weekend vindt in Eindhoven op sportcomplex De Herdgang het internationale jeugdvoetbaltoernooi om de Otten Cup plaats. Deelnemers zijn onder andere gastheer PSV, Manchester United, Paris Saint-Germain en Internationale Milaan. Bij die laatste maakt ook Xian Emmers (foto), afkomstig uit Hamont, deel uit van de selectie.
Het is mogelijk om naar dit toernooi te komen kijken. De toegang tot de Herdgang kost tijdens de Otten Cup 3 euro per persoon per dag. Ook is het mogelijk om een passe-partout voor alle drie de dagen te kopen voor € 7,50. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.
Int. jeugdvoetbaltoernooi in Eindhoven
Zoom

Valse reclameronselaars op pad

Vrijdag 4 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
Er zijn reclameronselaars op pad die firma’s vragen om het tijdschrift van de Nationale Brandweer vzw te sponsoren voor een bedrag van 95 euro. Maar de firma waarvoor die ronselaars actief zeggen te zijn, "is bij ons onbekend," zeggen ze bij de Hulpverleningszone Noord-Limburg. "Wij roepen dus op niet in te gaan op een eventueel aanbod van de firma."

Nieuwe bvba: Ogimi

Vrijdag 4 augustus 2017
Jeroen Jaspers uit Lommel en de bvba Onesta uit Paal hebben de bvba Ogimi opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten én activiteiten van verzekeringsbemiddeling, van bemiddeling inzake hypotheek- en consumentenkredieten en van overige financiële diensten.

Vraag een studietoelage aan

Donderdag 3 augustus 2017
Sinds dinsdag kunnen de aanvragen voor school- en studietoelagen voor het schooljaar 2017-2018 ingediend worden per post of via www.studietoelagen.be. Voor wie in één van de voorbije jaren (vanaf 2012-2013) een goedkeuring kreeg en dit jaar nog ingeschreven is in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende onderwijsinstelling, wordt automatisch een dossier opgestart. Dit gebeurt in de periode november 2017 tot en met februari 2018.

Is je ei veilig?

Donderdag 3 augustus 2017
Het is maar dat je 't weet
In Nederland is de website eiveilig gelanceerd. Wie in Nederland eieren kocht/koopt kan op die site nagaan of de gekochte eieren al dan niet teveel fipronil bevatten.Overigens zijn de jongste berichten in verband met die ei-vervuiling vrij geruststellend.

Yvonne Vissers overleden

Donderdag 3 augustus 2017
Lommel - Yvonne Vissers overledenVandaag is Yvonne Vissers overleden, de weduwe van Maurice Vilrokx. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak aan de Nieuwe Dijk

Donderdag 3 augustus 2017
Lommel - Inbraak aan de Nieuwe DijkOnbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning aan de Nieuwe Dijk. Dat gebeurde tijdens de afwezigheid van de bewoner. Die stelde de inbraak vast toen hij rond 20u thuis kwam.

Julienne Brusselaers overleden

Donderdag 3 augustus 2017
Lommel - Julienne Brusselaers overledenDinsdag is Julienne Brusselaers overleden, de weduwe van Martinus Van Gurp. Zij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Adelberg.

170 ouderen met inkomensgarantie

Donderdag 3 augustus 2017
Volgens de meest recente cijfers genieten 170 ouderen of 3,3 procent van alle 65-plussers in  Lommel van een inkomensgarantie. Tien jaar geleden waren er dat 149. De inkomensgarantie is een uitkering voor ouderen vanaf 65 jaar die pensioengerechtigd zijn maar van wie het inkomen onder de wettelijke armoedegrens valt. Via de inkomensgarantie wordt hun pensioen aangevuld tot dat niveau.

Eddy Klessens overleden

Woensdag 2 augustus 2017
Lommel - Eddy Klessens overledenNa een afscheidsdienst in funerarium Witters is vandaag Eddy Klessens gecremeerd, de echtgenoot van Marina Vanbael. Hij overleed zaterdag op 64-jarige leeftijd.

Drie generaties bij bakker Swinnen

Woensdag 2 augustus 2017
Lommel - Drie generaties bij bakker SwinnenZoomOndertussen zijn ze aan de derde generatie toe bij bakkerij Swinnen in Lutlommel. Vanaf nu nemen immers Philippe en Aurelie de zaak over. Veel succes! (Foto Robert Boons)

Oplossing van de maand

Woensdag 2 augustus 2017
Lommel - Oplossing van de maandDe grote Ronde die Johan Vansummeren won, was deze van Polen (en wel in 2007). Prijswinnaars deze maand zijn: Maria Colson uit de Wielewaalstraat (een boeketje van Ixora), Frans Mertens uit de Stropstraat en Jo Van Den Broeck uit de Molsekiezel (een heerlijke grote fles 'special edition' Loemelaer) en tot slot Guy Vanhout uit de Balendijk (CD 'Het Lom Gods'). Proficiat aan allen, en voor de andere deelnemers: dank voor de deelname en volgende keer méér geluk!

Bevolkingsaantal zal lichtjes dalen

Woensdag 2 augustus 2017
Volgens de bevolkingsprognose opgesteld door de studiedienst van de Vlaamse regering zal Lommel in 2030 33.454 inwoners tellen. Nu zijn er dat 33.783.

3.535 werklozen minder

Dinsdag 1 augustus 2017
In vergelijking met een jaar geleden zijn er in Limburg 3.535 werklozen minder. Limburg telde vorige maand 30.924 werklozen. Eén en ander blijkt uit gegevens van de VDAB.

Elektrische fiets in brand

Dinsdag 1 augustus 2017
Grensgevallen
Het gebeurt bijna nooit, maar het kàn dus wel: een elektrische fiets die in brand vliegt. Het gebeurde gisteravond in vakantiepark Kempervennen in Westerhoven, even voor Valkenswaard. Een medewerker van het park zag rook uit een vakantiebungalow komen en opende de deur met een loper toen bleek dat er niemand binnen was. Toen zag hij dat de accu van de elektrische fiets - die door de eigenaar binnen was gezet om diefstal tegen te gaan - aan het smeulen was gegaan. Dat veroorzaakte veel rook. De man kon (…) Het hele nieuwsbericht

Françoise Buteneers overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Lommel - Françoise Buteneers overledenZondag is de uit Hamont afkomstige Françoise Buteneers overleden, de echtgenote van Jaak Geens. Zij was 79 jaar.  De herdenkingslezing vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in de Koninkrijkzaal van Jehova's Getuigen in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Prietprouwët
Lommel - Ook Pjèrkën komt naar feestavond...As gë dë làà(k)ës ötdèlt, mut-ë ók ’n béd kunnën ópmàà(k)ën.
Alweer zo'n leuke spreuk van ons Pjèrkën, en... ook hij komt op zaterdag 9 september naar De Adelberg om u even te laten genieten van ons wonderbaarlijke dialect!

Ida Jonkers overleden

Dinsdag 1 augustus 2017
Lommel - Ida Jonkers overledenGisteren is in WZC lmmaculata in Overpelt Ida Jonkers overleden, de weduwe van Louis Boes. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Het weer van juli

Dinsdag 1 augustus 2017
Hoewel juli 2017 met 87,5 liter per vierkante meter wat meer regen bezorgde dan de vorige maand, bleef het toch een mooie zomermaand. De minimum temperatuur bedroeg 14,6° en de max 25,5°. Op 20 en 25 juli kregen we ook een paar donderslagen, maar de bijbehorende regen hield het onder de 5 liter per m2, dus gelukkig geen ondergelopen kelders. (Bijdrage Georges Bleyen)

Vraag van de maand

Dinsdag 1 augustus 2017
Lommel - Vraag van de maandDe vraag van deze maand gaat over Johan Vansummeren, die ook aanwezig zal zijn op onze Feestavond op 9 september naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan. Iedereen weet wel dat hij Parijs-Roubaix heeft gewonnen, maar welke meerdaagse Ronde staat er ook op zijn palmares? Antwoorden voor 24 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be, en maak kans op een boeketje van Ixora, een cd 'Het Lom Gods' of een limited edition fles Loemelaer '10 jaar Internetgazet'!
In de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar 5.801 minderjarigen met een alleenstaande ouder. In 2011 waren er dat 5.589, 212 minder.
In Beringen waren er vorig jaar 904, in Hamont-Achel 276, in Hechtel-Eksel 246, in Heusden-Zolder 765, in Houthalen- Helchteren 710, in Lommel 733, in Meeuwen-Gruitrode 256, in Neerpelt 374, in Overpelt 351, in Peer 371 én in Tongeren 815.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel