Het overige nieuws

Oppassen voor besmette eieren

Maandag 31 juli 2017
Het is maar dat je 't weet
Koopt u uw eieren in Nederland? Dan moet u even opletten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) waarschuwt consumenten voor eieren met de code X-NL-40155XX en raadt aan deze niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil daarin is zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Fipronil is een insecticide.
In eigen land heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een onderzoek ingesteld bij Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

Weeral ratten?

Maandag 31 juli 2017
Lommel - Weeral ratten?ZoomOf zitten ze er nog steeds? Dat vragen ze zich af in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Alfons Tops overleden

Maandag 31 juli 2017
Lommel - Alfons Tops overledenOp 19 juli overleed Alfons Tops, de weduwnaar van Marie-Josée Lipkens. Hij was 89 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Wie wint de dvd?

Zondag 30 juli 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomVorig weekend Tomorrowland, dit weekend Tomorrowland, volgende weekend géén Tomorrowland. Het festival in Boom werd vrijdag ook bezocht door een aantal topministers. Wat komt er uit de luidsprekers nadat de disc-jockey hun verzoeknummer aankondigde?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Volgend weekend weet u of u gewonnen hebt! Voeg daarom ook uw postadres toe aan uw mail, voor het geval dat. Succes!
In vier van de elf gemeenten die door Internetgazet worden bestreken waren er vorig jaar meer uitwijkingen dan inwijkingen. In Hechtel-Eksel waren er 630 inwijkingen en 701 uitwijkingen. In Houthalen-Hechteren vestigden zich 1.515 personen. 1.598 inwoners verhuisden naar een andere gemeente. In Lommel waren er 1.144 inwijkingen en 1.173 uitwijkingen. In Meeuwen-Gruitrode vestigden zich 530 personen. 571 inwoners verhuisden naar een andere gemeente.
Jongeren van PVDA Lommel organiseerden zaterdagavond een filmavond in Balendijk. “Het stadsbestuur laat de jongeren van Lommel in de steek. De buurtwerking is stilgevallen en er zijn zelden activiteiten.Vroeger werden er wekelijks tal van initiatieven genomen," vertelde Maria Van den Bossche.'"s Avonds zijn ze altijd dicht, en anderzijds klaagt men over rondhangende jeugd. Geef jongeren dan een volwaardig alternatief." Gisterenavond pakten ze zelf alvast het heft in handen en organiseerden ze een (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De politie van Valkenswaard heeft afgelopen nacht de handen vol gehad met meldingen waarbij hulp moest worden geboden aan personen die onder invloed waren van de drug GHB. Volgens de politie ging het onder meer om een jongen die midden op straat lag, waarbij burgers net op tijd een aanrijding konden voorkomen. Ook werd een jongere, die onder invloed was van GHB, opgepakt nadat hij een toegangsdeur vernield had. De politie waarschuwt voor het gebruik van de gevaarlijke drug.
Grensgevallen
Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven is er niet in geslaagd zijn wereldtitel te verlengen op de RoboCup 2017 in Japan, het wereldkampioenschap voor intelligente robots. In een spannende finale verloor Tech United met 6-3 van grote concurrent Water uit China. Het was voor de Eindhovenaren de tiende WK-finale op rij. Het team kan met twee zilveren medailles naar huis, want ook in de competitie voor ‘hulp-in-huis’-robots behaalde het team met zijn robot AMIGO de tweede plek. (…) Het hele nieuwsbericht
In Lommel is het aantal leefloners lichtjes toegenomen: in 2008 waren er 103, in 2016 112. Het aantal leefloners per 100 inwoners op actieve leeftijd (18-64) ligt met 0,53 gemiddeld in vergelijking met Limburg.

Wie won de dvd?

Zaterdag 29 juli 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Richard Rooijmans. Volgens de jury had hij de meest originele invalshoek voor zijn tekstballontekstje. 90 procent van de inzenders dacht dat de man de brandweer er voor waarschuwde dat zijn vrouw ook wel eens in vuur zou kunnen staan, als ze niet snel kwamen...
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Lommel - Van onze man in New York: de Appalachian TrailZoomNew Yorkers die even willen ontsnappen aan het drukke stadsleven en wat meer van de natuur willen zien dan Central Park kunnen onder meer terecht op de ‘Appalachian Trail’. Dat is een wandelpad door de Appalachian-bergketen met een lengte van ongeveer 3500 km. Het pad doorkruist 14 staten tussen Georgia en Maine. Het hoogste punt op de route bevindt zich in de staat Tennessee en is meer dan 2000 meter hoog. Het laagste punt, 38 meter, is bij de Bear Mountain Brug in de staat New York, (…) Het hele nieuwsbericht
Van onze man in New York: de Appalachian TrailVan onze man in New York: de Appalachian Trail
Zoom

2.130 overlijdens in 2016

Zaterdag 29 juli 2017
In de elf door Internetgazet bestreken gemeenten zijn vorig jaar in het totaal 2.130 personen overleden. In Beringen waren er 341 overlijdens, in Hamont-Achel 161, in Hechtel-Eksel 85, in Heusden-Zolder 258, in Houthalen-Helchteren 229,  in Lommel 256, in Meeuwen-Gruitrode 100, in Overpelt 116, in Neerpelt 139, in Peer 112 en in Tongeren 333.
Lommel - Inbrekers ingerekend na achtervolgingCarlo Schuurmans uit Lommel is vanmiddag samen met een vriend ingerekend in de Wateringstraat in  Neerpelt. Dat gebeurde na een achtervolging vanuit het Nederlandse Maarheeze waar ze een inbraak hadden gepleegd. Ze hadden er drugs gestolen die ze tijdens hun vlucht in Budel hadden weggegooid. Carlo Schuurmans kreeg in 1998 20 jaar celstraf voor doodslag op Inez den Drijver uit Lommel.
Op 1 januari 2017 waren 83 Limburgers honderd jaar of ouder. 46.159 Limburgers waren ouder dan 80 jaar. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Demografie van de Algemene Dienst Statistiek.
De rechtbank van Koophandel heeft de faling uitgesproken van Brasserie De Blauwe Kei. Mr. Naudts en mr. Macours zijn aangesteld als curatoren.

331 kinderen geboren in 2016

Donderdag 27 juli 2017
In de loop van 2016 zijn in Lommel 331 kinderen geboren. Per duizend inwoners geeft dat 9,74 geboorten. Het Limbirgs gemiddelde bedroeg vorig jaar 9,54, dat van het Vlaams Gewest 10,16.

Okra Academie bezocht Herentals

Donderdag 27 juli 2017
Lommel - Okra Academie bezocht HerentalsZoomGisteren bezochten de deelnemers van de tweede culturele fietstocht, een initiatief van OKRA Academie Lommel, de stad Herentals. Na een fietstocht van een 40-tal kilometer en een lekkere lunch werden zij getrakteerd op een gegidste historische wandeling doorheen de centrumstraten, met opvallend vele monumentale gebouwen met een boeiende geschiedenis zoals de lakenhal en toegangspoorten van de omwalling, de Sint-Waldetrudiskerk, het Besloten Hof, de vistrap, het kasteel Le Paige en het Begijnhof. In (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (74)

Donderdag 27 juli 2017
Lommel - Smiley (74)ZoomEen lachend kabouterhuisje in Beringen. (Foto: Jos Neys)

Geboorten in kansarme gezinnen

Donderdag 27 juli 2017
Het aantal geboorten in kansarme gezinnen lag vorig jaar in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten het laagst in Meeuwen-Gruitrode en het hoogst in Heusden-Zolder. In Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lommel en Tongeren  lag het aantal geboorten in kansarme gezinnen boven het Limburgse gemiddelde.
Het percentage geboorten in kansarme gezinnen in Beringen bedroeg 15,52, in Hamont-Achel 11,26 procent, in Hechtel-Eksel 12,80 procent, in Houthalen-Helchteren 14,36 procent, in Heusden-Zolder 21,81 procent,  in Lommel 14,13 procent, in Meeuwen-Gruitrode 1,85 procent, in Neerpelt 7,06 procent, in Overpelt 8,40 procent, in Peer 6,15 procent en in Tongeren 17,15 procent.
Het Limburgse gemiddelde bedroeg 13,78 procent, het Vlaamse gemiddelde 12,82 procent.

Rosa Perriëns overleden

Woensdag 26 juli 2017
Lommel - Rosa Perriëns overledenGisteren is Rosa Perriëns overleden, de weduwe van Jan Geboers. Zij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wat hebben wij brave wolken

Woensdag 26 juli 2017
Er valt af en toe wel eens regen uit, en sneeuw in de winter, en soms kan het er daarboven erg aan toe gaan, maar in het algemeen hebben we hier nog brave wolken boven ons. In Amerika is het andere koek. We hebben met open mond zitten kijken naar de time-lapse die orkaanjager Mike Oblinski maakte nadat hij gedurende drie maanden orkanen had nagejaagd doorheen 10 staten, over een afstand van zowat 45.000 km. De video kwam vandaag online. Kijk even mee en huiver
Vorig jaar brak voor het eerst op grote schaal het usutu-virus uit in België. Intussen wordt gevreesd voor een nieuwe uitbraak. Merels zijn het voornaamste slachtoffer van dit door muggen doorgegeven virus en een remedie is er nog niet. Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen roepen op om slachtoffers te melden en zieke dieren binnen te brengen. Meer info

392 bijkomende sociale woningen

Woensdag 26 juli 2017
Op vier jaar tijd zijn er in de elf gemeenten die Internetgazet bestrijkt 392 sociale woningen bijgekomen. Het aantal steeg van 5.722 in 2013 tot 6.114 nu. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.
In Beringen kwamen er 90 bij en zijn er nu 1.325. In Hamont-Achel ging het aantal van 291 naar 296. In Hechtel-Eksel zijn er 181. Dat zijn er drie minder dan vier jaar geleden. In Heusden-Zolder steeg het aantal van 842 naar 870. In (…) Het hele nieuwsbericht

Smiley (73)

Dinsdag 25 juli 2017
Lommel - Smiley (73)ZoomVandaag gezien in Overpelt-Fabriek...
Aan het Noordstation in Brussel is zaterdag een jonge migrant overreden door een bus van Flixbus. De jongen had zich onder de bus verstopt in de hoop zo de reis naar Engeland te kunnen maken. Toen de bus vertrok werd hij meegesleept over de grond en moest hij op een bepaald ogenblik loslaten, waarna hij door de achterwielen werd overreden. De chauffeur wist van niets. De jongen, afkomstig uit Soedan, overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens Paul Cremers van Flixbus België gebeurt het vaker dat migranten proberen ongezien mee te liften met de bussen van het Lommelse bedrijf. Flixbus rijdt elke dag zeven keer naar Engeland.
Van 2007 tot 2017 is de capaciteit van de assistentiewoningen in de elf gemeenten die door Internetgazet bestreken worden uitgebreid van 333 naar 905. In Hechtel-Eksel is er nog geen enkele assistentiewoning. In Beringen steeg de capaciteit van 73 naar 129, in Hamont-Achel van 39 tot 64, in Heusden-Zolder van 40 naar 215, in Houthalen-Helchteren van 24 naar 101, in Lommel van 40 naar 60, in Meeuwen-Gruitrode van 0 naar 20, in Neerpelt van 32 naar 64, in Overpelt van 24 naar 57, in Peer van 30 naar 55 én in Tongeren van 31 naar 140.

Reizen is een kunst

Maandag 24 juli 2017
Lommel - Reizen is een kunstZoomAlthans dat vinden ze ervan in de Leopoldlaan... (Foto Albert Agten)

Drugsafval gedumpt

Maandag 24 juli 2017
Grensgevallen
Onbekenden hebben gisteravond drugsafval gedumpt langs de Grensweg in Borkel-en-Schaft. Het gaat om een 20-tal vaten. De politie heeft een oproep tot getuigen gedaan.

926 bijkomende plaatsen in WZC

Maandag 24 juli 2017
In de woonzorgcentra (WZC) in de elf door Internetgazet bestreken gemeenten zijn er in tien jaar tijd 926 plaatsen bijgekomen. In Beringen verhoogde de capaciteit van 2007 tot 2017 van 319 tot 468, in Hamont-Achel van 182 tot 199, in Hechtel-Eksel van 0 tot 90, in Heusden-Zolder van 162 tot 379, in Houthalen-Helchteren van 110 tot 176, in Lommel van 217 tot 272, in Meeuwen-Gruitrode van 0 tot 132, in Neerpelt van 98 tot 143, in Overpelt van 75 tot 120, in Peer bleef het aantal hetzelfde (145) én in Tongeren ging de capaciteit van 298 naar 408.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 juli 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomElke week geven we lezers de kans om een dvd - soms is het een boek - te winnen. Ze moeten dan alleen de plezierigste tekst insturen voor het lege tekstballonnetje op de cartoon die door Stijn Lodewijks wordt aangeleverd. In dit geval gaat het om iemand die aan de pechverhelpingsdienst uitlegt waarom zijn wagen in panne staat.
Mail uw antwoord vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien bent u dan wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zondag 23 juli 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet was Joke Triki! Ze had een originele invalshoek voor ons (half)lege tekstballonnetje. De meeste inzenders hielden het er op dat de jongeman niet naar het festival mocht omdat hij een t-shirt met een smiley droeg. En iemand vond dat onze hoofdpersoon zo mager was dat hij door de mazen van het veiligheidsnet zou glippen... We hebben gelukkig lezers met veel fantasie!
Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Heinz Scherer overleden

Zaterdag 22 juli 2017
Lommel - Heinz Scherer overledenVandaag is Heinz Scherer overleden, de echtgenoot van Anna Boerboom. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Drie tramverhalen

Zaterdag 22 juli 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Drie tramverhalen1.
Een groep voetballers stapte op de kusttram. Het was een uitgelaten voetbalbende, allemaal rond de twintig jaar oud. Geen profs, maar allemaal voetbalvrienden, die er tijdens hun voetbalkamp aan zee geen Spartaans leven op hadden nagehouden. Dat meende ik toch te kunnen vaststellen, gezien de verhalen die ik hoorde. Heel wat jaren geleden, toen ik zelf nog voetbalde, maakten we op 16-jarige leeftijd met de club een trip naar Duitsland. De combinatie van grote Duitse pinten en voetballen bleek niet zo (…) Het hele nieuwsbericht
In tien jaar tijd is het aantal inwoners in Lommel toegenomen van 32.141 tot 33.996. Dat is een toename met 1.855.

Maurice Wilms overleden

Vrijdag 21 juli 2017
Lommel - Maurice Wilms overledenGisteren is Maurice Wilms overleden. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Het is maar dat je 't weet
Sinds vandaag kan je zélf via Geoloket (www.geopunt.be), de Vlaamse toegangspoort voor geografische informatie, controleren of jouw grond illegaal is opgenomen in het jachtplan van een of andere jager of jachtgroep. Ga op die site naar ‘kaarten & plaatsen’, klik vervolgens op ‘natuur & milieu’, dan ‘jacht’ en vink vervolgens ‘jachtterreinen’ aan. Wat je daar ziet is hallucinant: bijna heel Vlaanderen is ingekleurd als jachtgebied.
Wat je daartegen kan doen lees je hier.

Jos Geuens overleden

Donderdag 20 juli 2017
Lommel - Jos Geuens overledenVandaag is Jos Geuens overleden, de echtgenoot van José Hermans. Hij was 83 jaar. Het afscheid, gevolgd door de asbijzetting in het columbarium op de begraafplaats van Kerkhoven, vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

42,5 procent gebouwen van na 1981

Donderdag 20 juli 2017
42,5 procent van alle gebouwen in Lommel dateert van na 1981. 19,6 procent werd gebouwd tussen 1971 en 1981; 14,3 procent tussen 1962 en 1970; 15,1 procent tussen 1946 en 1961. 8,3 procent van de gebouwen werd opgetrokken voor 1946.
Het is maar dat je 't weet
Hou je van wandelen en raak je vlot aan de praat met mensen? Voor een studie over het wandelen in Limburg is Toerisme Limburg op zoek naar vrijwilligers die één of twee keer per maand voor enkele uurtjes een korte bevraging willen afnemen van de wandelaars in de Limburgse wandelgebieden. Meer info

Wies Vaes overleden

Donderdag 20 juli 2017
Lommel - Wies Vaes overledenGisteren is Wies Vaes overleden, de echtgenote van Jaak Geerts. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Vandaag maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid de resultaten bekend van zijn inspectie-onderzoek naar de manier waarop de Vlaamse ziekenhuizen omspringen met de reiniging, desinfectie en de bewaring van flexibele endoscopen met lumen. De resultaten van deze nulmeting tonen aan dat er nog ruimte is voor verbetering. Daarvoor is er nood aan een eisenkader, zodat de normen voor iedereen duidelijk zijn.
In het Mariaziekenhuis in Overpelt gebeurt de sterilisatie van endoscopen conform de (…) Het hele nieuwsbericht
Volgens gegevens van het Rijksregister woonden er vorig jaar in Limburg 45.023 Nederlanders. De cijfers voor de door Internetgazet bestreken gemeenten: Beringen (563), Hamont-Achel (4.201), Hechtel-Eksel (832), Heusden-Zolder (502), Houthalen-Helchteren (436), Lommel (4.448), Meeuwen-Gruitrode (430), Neerpelt (2.702), Overpelt (1.464), Peer (562) en Tongeren (589).
Grensgevallen
In Kerkrade heeft de GaiaZOO vandaag de vijfmiljoenste bezoeker sinds haar opening ontvangen. Een hoogtepunt voor de Nederlands-Limburgse dierentuin, die dit jaar zijn 12e verjaardag viert. De dierencollectie omvat er nu 130 soorten, bestaande uit zo’n 1.500 individuele dieren. De zoo wil de natuurlijke leefomstandigheden van de dieren zoveel mogelijk benaderen. 
Lommel - Spambericht: LIDL niet betrokkenZoomEr zijn via Whatsapp- en Facebook-berichten in omloop waarin gevraagd wordt deel te nemen aan een win-actie waarbij kans gemaakt wordt op een Lidl-waardebon van €250.
Dit is een spambericht en niet vanuit Lidl Nederland afkomstig.
"Wij adviseren dringend om niet mee te doen met deze actie en niet op de link te klikken", laat de keten weten.
Het groot zwembad van domein Keiheuvel in Balen zal deze zomer gesloten blijven. Dat is de conclusie na het bezoek van de zwembadfirma, nadat de polyesterbodem op donderdag 6 juli loskwam. Sindsdien is het zwembad gesloten om veiligheidsredenen. Het kleuterbad blijft wel open.
Een voorlopige herstelling is mogelijk, zegt de gemeente, maar dat zou ook meerdere weken duren. Bovendien kan er — ondanks de vrij hoge kosten — geen garantie gegeven worden dat de huidige problemen nadien (…) Het hele nieuwsbericht
Tijdens het tweede trimester van dit jaar is de gemiddelde woningprijs in onze provincie gedaald met 5 procent. Appartementen werden gemiddeld 1,6 procent goedkoper. Er werd ook minder vastgoed verhandeld, zo'n 4 procent. Dat heeft onder meer te maken met de duurder geworden leningen.

Emiel Van de Paar overleden

Dinsdag 18 juli 2017
Lommel - Emiel Van de Paar overledenVandaag is in Lommel Emiel Van de Paar overleden, de weduwnaar van Stanske Luyten en de levensgezel van Trinette Scheelen. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) in beperkte familiekring plaats in de aula van uitvaartcentrum Dries in Balen.
Lommel - 'Beauty of the Beast', met Limburgse kunstZoomWat hebben kunstenaars toch met beesten? Nog tot 15 oktober kan je in Hingene (Bornem) de tentoonstelling Beauty Of The Beast bezoeken (enkel op zon- én feestdagen, van 13u tot 18u). De expo, verspreid in en rond de vele kamertjes van het kasteel d’Ursel, kan best beschreven worden als een rariteitenkabinet, gaande van prachtige klassieke schilderijen uit het depot van het Antwerpse KMSK (waarop poezen, honden, koeien of exotische vogels lustig figureren) tot absurde (…) Het hele nieuwsbericht
'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst'Beauty of the Beast', met Limburgse kunst
Zoom

3.586 jobaanbiedingen

Dinsdag 18 juli 2017
Op de website van de VDAB staan momenteel in het totaal 3.586 jobaanbiedingen voor de tien gemeenten die door Internetgazet bestreken worden: Beringen (509), Hamont-Achel (205), Hechtel-Eksel (60), Houthalen-Helchteren (305), Lommel (837), Meeuwen-Gruitrode (136), Neerpelt (210), Overpelt (630), Peer (260) en Tongeren (434).

'Digitale Wachtkamer' gehackt

Dinsdag 18 juli 2017
Wie met zijn huisarts afspraken maakt via de website "Digitale Wachtkamer" kan beter zijn paswoord aanpassen. VTM-Nieuws meldde vanavond dat een hacker er in geslaagd is om de gegevens van zowat een half miljoen patiënten in zijn bezit te krijgen. Hij of zij heeft daarop van de zaakvoerder van het Neerpeltse bedrijf Dot-It, dat de site beheert, een losgeld van 42 bitcoins gevraagd in ruil voor zijn stilzwijgen. De zaakvoerder heeft klacht ingediend bij de Computer Crime Unit van de federale politie.

De haan van 't Fosseeke

Dinsdag 18 juli 2017
Lommel - De haan van 't FosseekeZoomAl enige tijd heeft er zich een eenzame haan gehuisvest aan het Fosseeke in Heide-Heuvel. Het beestje is de talloze voorbijgangers langs het kanaal ondertussen al zo gewoon dat het zich dan ook vrij gemakkelijk laat fotograferen. (Bijdrage Lander Bleux)
Van de 33.996 inwoners van Lommel zijn er 9.011 (26,5 procent) 60 jaar of ouder. 17.969 inwoners (52,9 procent) behoort tot de leeftijdscategorie (20-59 jaar) en 7.016 inwoners (20,6 procent) zijn jonger dan 20 jaar.

Johny Van Genechten overleden

Dinsdag 18 juli 2017
Lommel - Johny Van Genechten overledenGisteren is Johny Van Genechten overleden, de echtgenoot van Lydie Rutten. Hij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Vrijdag (19 uur) is er daar een korte avonddienst waarna gelegenheid tot groeten.
Lommel - Met de groeten uit... TranssylvaniëZoomAfgelopen week maakte Albert Agten een reis naar Transsylvanië in Roemenië. De stad Sighisoara staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is de geboortestad van Vlad Dracula... (Foto's Albert Agten)
Met de groeten uit... TranssylvaniëMet de groeten uit... TranssylvaniëMet de groeten uit... Transsylvanië
Zoom

Typisch Belgisch

Dinsdag 18 juli 2017
Lommel - Typisch BelgischZoomJe houdt dit toch weer niet voor mogelijk? Tot dat je bedenkt in welk land we hier leven... (Foto Albert Agten)

Jan Vanduffel overleden

Maandag 17 juli 2017
Lommel - Jan Vanduffel overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jan Vanduffel overleden. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Zijn asurn wordt daarna bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Stevensvennen.

Tweemaal vier generaties

Maandag 17 juli 2017
Lommel - Tweemaal vier generatiesZoomOp 10 juni zorgde de geboorte van Ella-Fleur Defeyter voor tweemaal vier generaties! Op de foto zie je bomma Maria Claes (75), moeke Christel Tips (49), mama Jessica Geens (25) en fiere grote zus Marie-Laure Defeyter (3).

Werkbezoek aan Ootmarsum

Maandag 17 juli 2017
Lommel - Werkbezoek aan OotmarsumZoomZaterdag ging Toerisme Lommel samen met haar bestuur, vrijwilligers en enkele ondernemers over de grenzen heen en bracht een bezoek aan het Nederlandse Ootmarsum. Ook zij staan bekend om hun glaskunst en onder het motto "Glas verbindt", staan Lommel en Ootmarsum reeds enkele jaren zij aan zij op de wandel- en fietsbeurzen.
Na een ontspannende busrit in de luxueuze VIP bus van Staf Cars, werden ze gastvrij onthaald in het Openluchtmuseum van Ootmarsum. Vervolgens presenteerde Stichting (…) Het hele nieuwsbericht
Werkbezoek aan OotmarsumWerkbezoek aan Ootmarsum
Zoom

Louis Van Olmen overleden

Maandag 17 juli 2017
Lommel - Louis Van Olmen overledenZaterdag is Louis Van Olmen overleden, de echtgenoot van Josea Smeyers. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Lommel - Culturele fietstochten OKRA-AcademieZoomHet tweede seizoen van de culturele fietstochten van de Okra-Academie is begonnen. Volgens het principe “een gezonde geest in een gezond lichaam” brengen zij iedere laatste donderdag van juni tot en met september een uniek aanbod van sportieve ontspanning samen met geestelijke verrijking. Iedereen kan eraan deelnemen, je hoeft geen uitzonderlijke fysieke conditie te hebben én het culturele en kunstaanbod verscherpt je geestelijke inzichten.
De eerste tocht vond al plaats op (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 16 juli 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomOp het festival Tomorrrowland in Boom worden de kandidaat-bezoekers door de politie gescreend - en als het een beetje tegenzit, kunnen ze geen toegangsticket krijgen. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot bijgaande cartoon. Waarom werd de toegang aan deze teleurgestelde festivalganger geweigerd?
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt ze wel uitgekozen als de beste! Wel graag ook uw postadres vermelden. Het moést maar eens lukken...
Vorig jaar zijn in Lommel 1.144 personen komen wonen. 1.173 personen verlieten de gemeente. Er waren 331 geboortes en 256 sterfgevallen. De cijfers zijn afkomstig van de Dienst Demografie van de Algemene Directie Statistiek.

En wie won de dvd?

Zondag 16 juli 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Vanmierlo. Ze vond een originele repliek voor de man die betrapt werd toen hij zijn hond in het bos wilde achterlaten, vastgebonden aan een boom. Een schande dat sommige mensen dat met hun huisdier uithalen.
Maar het was een goed gevonden repliek. Hilda krijgt deze week de dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Inbraak aan Kanaalstraat

Zondag 16 juli 2017
Lommel - Inbraak aan KanaalstraatGisteren is er ingebroken in een pand aan de Kanaalstraat in Kerkhoven. De inbraak werd rond 16u vastgesteld.
Grensgevallen
Het aantal hotelovernachtingen in Eindhoven is gestegen van iets meer dan 500.000 in 2010 naar ongeveer 800.000 in het afgelopen jaar. Dat leverde de stad bijna 3 miljoen extra aan toeristenbelasting op. Het aantal overnachtingen groeit sinds halverwege 2014 sterker dan het aantal beschikbare kamers in de stad. Dat blijkt uit het jaarverslag van Eindhoven247, de organisatie die verantwoordelijk is voor onder meer de events en  de hospitality in de stad. In 5 jaar tijd steeg het aantal jaarlijkse evenementen in Eindhoven van 99 naar 144. Dit heeft bij elkaar geleid tot een groei aan bezoekers van 2,8 miljoen naar ruim 3,6 miljoen.
4.113 Lommelaars (1.699 mannen en 2.414 vrouwen) genieten van het voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat is 12,1 procent van de bevolking.
Het voorkeurtarief in de ziekteverzekering heeft als bedoeling de gezondheidszorg toegankelijker te maken voor mensen met een laag inkomen. Zo worden raadplegingen, geneesmiddelen, ziekenhuisopnames,... voor personen met een voorkeurtarief in de ziekteverzekering goedkoper.

Johan Haveneers overleden

Zaterdag 15 juli 2017
Lommel - Johan Haveneers overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Johan Haveneers overleden, de echtgenoot van Lutgarde Luyckx. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30) in funerarium Witters in Lommel.

GPS uit auto gestolen

Zaterdag 15 juli 2017
In Kattenbos werd gisteren het navigatieysteem uit een auto gestolen. De benadeelde legde gisteravond klacht neer.

58 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 juli 2017
In Beringen staan 10 sociale woningen leeg, in Houthalen-Helchteren 15, in Lommel 7, in Neerpelt 9, in Overpelt 1 en in Tongeren 16. In Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer staat er geen enkele sociale woning leeg. De cijfers slaan op 2017 en zijn afkomstig van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.
Chel mag het zeggen
Lommel - Zijn er slakken in Nieuw-Zeeland?De grote modeontwerper Raf Simons is van Neerpelt. Bijgevolg viel ik van mijn stoel toen ik in Het Laatste Nieuws las dat hij o zo blij was dat hij ‘die culturele woestenij’ had kunnen verlaten. Echt, dat stond er!
En vandaag zag ik een foto met een creatie die hij onlangs in New York presenteerde. Er stond een catwalk(s)ter op die, gehuld in lange kleurige gewaden, de Heilige Geest leek te zien. Het leek op een felbonte nikab.
Ik had jullie toch al verteld dat ik mijn naaister de opdracht (…) Het hele nieuwsbericht

Doorsnee inkomen verschilt

Vrijdag 14 juli 2017
Het doorsnee inkomen verschilt per gemeente. Volgens de meest recente cijfers bedraagt het in Beringen 23.864 euro. In Hamont-Achel is het 23.055 euro, in Hechtel-Eksel 24.885 euro, in Houthalen-Helchteren 23.187 euro. Het doorsnee inkomen in Lommel bedraagt 24.180 euro, in Meeuwen-Gruitrode 24.753 euro, in Neerpelt 24.506 euro en in Overpelt 24.436 euro. Het doorsnee inkomen in Peer bedraagt 24.625 euro, in Tongeren 22.792 euro.

Eddy Snoeks overleden

Vrijdag 14 juli 2017
Lommel - Eddy Snoeks overledenWoensdag is Eddy Snoeks overleden, de echtgenoot van Sabine Armelloni. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 'De Vloot' in Leopoldsburg.

Koen Meekers overleden

Vrijdag 14 juli 2017
Lommel - Koen Meekers overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Koen Meekers overleden, de partner van Ann Liesenborgs. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
 

Horecazaak Del Mar failliet

Vrijdag 14 juli 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft woensdag de Lommelse horecazaak Del Mar failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 12 augustus ingediend worden.

Boom vat vuur

Donderdag 13 juli 2017
Deze namiddag rond 14 uur werd gemeld dat er een boom in brand stond in de Erfstraat in Lommel. De brandweer deed het nodige.

112 leefloners in 2016

Donderdag 13 juli 2017
Vorig jaar genoten 112 inwoners van Lommel een leefloon. Het betrof 46 mannen en 66 vrouwen. Bijna de helft van de leefloners was tussen de 25 en de 44 jaar.

Europees geld voor elektrificatie

Donderdag 13 juli 2017
Europa trekt 18,5 miljoen euro uit voor de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont. Om van de subsidies te kunnen genieten moet de elektrificatie wel in 2020 gerealiseerd zijn. Met de elektrificatiewerken zou volgend jaar gestart worden. Dat is nog eens bevestigd door minister Bellot in antwoord op een parlementaire vraag.

José Willekens overleden

Donderdag 13 juli 2017
Lommel - José Willekens overledenMaandag is José Willekens overleden, de echtgenote van Jef Cools. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.45 uur).

Meer gebruikers dienstencheques

Woensdag 12 juli 2017
In de tien gemeenten waarover Internetgazet verslag uitbrengt is het aantal gebruikers van dienstencheques vorig jaar toegenomen. In Beringen zijn er nu 3.558 gebruikers, in Hamont-Achel 1.497 in Hechtel-Eksel 1.191, in Houthalen-Helchteren 1.936. In Lommel maken 2.977 personen gebruik van dienstencheques, in Meeuwen-Gruitrode 1.219, in Neerpelt 1.878 en in Overpelt 1.643. In Peer zijn er 1.568 gebruikers, in Tongeren 3.218.
In Beringen kwamen er vorig jaar 117 gebruikers bij, in Hamont-Achel 64, in Hechtel-Eksel 71, in Houthalen-Hechteren 23, in Lommel 143, in Meeuwen-Gruitrode 91, in Neerpelt 45, in Overpelt 113, in Peer 89 en in Tongeren 77.

De spreuk van de week

Woensdag 12 juli 2017
Lommel - De spreuk van de weekZoomAlweer een gepaste voor de tijd van het jaar... (Foto Robert Boons)

3.494 alleenwonenden

Woensdag 12 juli 2017
De stad Lommel telt momenteel 3.494 alleenwonenden, 710 meer dan tien jaar geleden. De cijfers zijn afkomstig van het Rijksregister.

Nieuwe bvba: Datzo

Woensdag 12 juli 2017
Datzo: dat is de naam van  de bvba die door Frank Maas uit Lommel werd opgericht. De bvba is gevestigd aan de Bezemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een drankgelegenheid, café-taverne en café-restaurant én het thuisbezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels.

Melanie Vandervee overleden

Woensdag 12 juli 2017
Lommel - Melanie Vandervee overledenOp 6 juli overleed Melanie Vandervee, de weduwe van Jan Mannaerts. Zij was 98 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring. Haar asurn werd bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
In Beringen waren er vorig jaar 341 sterfgevallen, in Hamont-Achel 161 en in Hechtel-Eksel 85. Houthalen-Helchteren registreerde 229 sterfgevallen, Lommel 256, Meeuwen-Gruitrode 100. Het aantal sterfgevallen in Neerpelt bedroeg 139, in Overpelt 116, in Peer 112 en in Tongeren 333.
Lommel - Viergeslacht in Lommel en NeerpeltZoomWe kregen alweer een leuke foto binnen van een viergeslacht. Fina Knevels, Elly Philippe, Silke Berckmans en Anaïs Verdonck wonen in Lommel en Neerpelt en zijn erg trots om hiervoor te mogen poseren!

Henri Verhoeven overleden

Dinsdag 11 juli 2017
Lommel - Henri Verhoeven overledenVandaag is Henri Verhoeven overleden, de echtgenoot van Francine Vanhoof. Hij was 65 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Prietprouwët
Lommel - Ook 'prietprouwët' tijdens de vakantieAs gë dë làà(k)ës ötdèlt, mut-ë ók ’n béd kunnën ópmàà(k)ën.
Alweer een gevatte uitspraak van ons 'Pjèrkën', en ook hij zal zijn beste beentje voorzetten tijdens onze feestavond op zaterdag 9 september... Denk eraan uw kaarten op voorhand te kopen, want de plaatsen zijn beperkt!
              Pjèrkën

Jef Kuyken overleden

Dinsdag 11 juli 2017
Lommel - Jef Kuyken overledenZaterdag is Jef Kuyken overleden, de echtgenoot van Maria Verpoorten. Hij was 71 jaar. De crematie vindt in stilte plaats. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

190 inwoners 90 of ouder

Maandag 10 juli 2017
Op 1 januari 2017 waren in Lommel 190 inwoners 90 jaar of ouder. In de leeftijdscategorie 85-89 jaar waren er 527 inwoners. 923 inwoners waren tussen de 80 en de 84 jaar.
Vanmiddag was er bijna twee uur lang geen vliegverkeer op Eindhoven Airport. Dat was het gevolg van een penetrant geurtje in de verkeerstoren. Onderzoek leverde echter niets op.

Wie wint de dvd?

Zondag 9 juli 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomHet komt vaak voor: mensen willen op vakantie, maar dan is daar dat huisdier dat ze liever niet meenemen. En dus laten ze het achter in het bos, of langs de kant van de weg, al dan niet vastgemaakt aan een boom. Het inspireerde Stijn Lodewijks tot bijgaande cartoon. Wat zegt de man die bij zulke praktijk betrapt is? Mail vóór zaterdagavond uw tekstje naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u wel de dvd van de week!

Wie won de dvd?

Zondag 9 juli 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Richard Rooijmans. Hij mag een dezer de dvd in zijn brievenbus verwachten. Richard had volgens de jury de beste tekst voor het lege tekstballonnetje van cartoonist Stijn Lodewijks. Straks een nieuwe opgave!

Met veel vuur

Zondag 9 juli 2017
Lommel - Met veel vuurZoomVandaag viert Jerney Kaagman haar 70ste verjaardag. Als zangeres van Earth & Fire stond zij ongetwijfeld voor het vuur in de groepsnaam. In de jaren zeventig had de Nederlandse band tal van hits, ‘Seasons’ was de eerste. Voor mooie herinneringen of een ontdekking als je in de seventies nog niet was geboren, is er maar één adres: de Jukeboxkalender. Die is overigens vanaf morgen even met vakantie!
Vorig jaar verlieten 1.173 personen de gemeente. 1.144 personen kwamen in Lommel wonen. De cijfers komen uit de databank van de provincie Limburg.

Nieuwe bvba: 't Stamineeke

Zaterdag 8 juli 2017
Kristiof Winters uit Hechtel-Eksel en Martien Schoofs uit Lommel hebben de bvba 't Stamineeke opgericht met zetel in Dorp, 44 in Lommel. De bvba heeft onder meer als doel de uitbating van een café, bar of taverne.

Henri Lyen overleden

Zaterdag 8 juli 2017
Lommel - Henri Lyen overledenGisteren is Henri Lyen overleden, de echtgenoot van Gerda Vandenberk. Hij was 78 jaar en 45 jaar lang bezieler van de VKSJ/KSA Lommelse Roodkapjes. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Dan was het zomer

Zaterdag 8 juli 2017
Lommel - Dan was het zomerEn dan vertrek je op vakantie. Pas op, het is meer dan 10 jaar geleden. De mannen waren nog klein mannen. Dan heb je eindelijk beslist welke korte en lange broek en welke schoenen je meeneemt, naast degene die je aan hebt want die moet je ook meetellen, en dan zwijg ik nog over de spullen van de mannen die mee op de achterbank moeten. Elk hun koffertje. Het ene koffertje was oranje met Winnie de Poeh op. Toch gek dat je sommige zaken niet vergeet. Dan vertrek je voor een rit van bijna 1000 kilometer. Met de wagen (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Van Engeland overleden

Zaterdag 8 juli 2017
Lommel - Theo Van Engeland overledenDonderdag is Theo Van Engeland overleden. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De andere Johnnie

Zaterdag 8 juli 2017
Lommel - De andere JohnnieZoomOp deze dag in 1924 werd Johnnie Johnson geboren. Lees hier hoe deze jazz- en bluespianist een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van rock-‘n-roll en aan de basis lag van het succes van Chuck Berry.

Als je gaat trouwen...

Vrijdag 7 juli 2017
Vandaag gezien
Lommel - Als je gaat trouwen...Zoom...dan doe je al eens gekke dingen. Zoals deze dames die het nakende huwelijk van Anke Van de Velde aan het vieren waren in het centrum en met z'n allen in de grote strandstoel aan Toerisme belandden... (Foto Jan Buyens)
Lommel - Brand in natuurgebied De MalpieZoomVandaag heeft een grote brand gewoed in natuurgebied De Malpie in Valkenswaard. De blussingswerkzaamheden werden bemoeilijkt door de sterke westenwind.

Inbrakenplaag in bedrijven

Vrijdag 7 juli 2017
Lommel - Inbrakenplaag in bedrijvenDe jongste weken wordt er met de regelmaat van een klok ingebroken in bedrijven. In Overpelt en Lommel weet men erover mee te praten. Afgelopen nacht is er ingebroken in twee bedrijven op het bedrijventerrein Kanaal Noord in Bree. Telkens werd er geld buitgemaakt. In drie andere bedrijven raakten de daders echter niet binnen.

Nieuw nummer 'Te Lomelle...'

Vrijdag 7 juli 2017
Lommel - Nieuw nummer 'Te Lomelle...'ZoomHet tweede nummer van jaargang 43 van het Lommelse tijdschrift ‘Te Lomelle op die Campine’ is onlangs van de drukpers gerold. Het is weer een nummer boordevol archeologische en historische wetenswaardigheden. Heel wat artikels zijn gebaseerd op erfgoed dat Erfgoed Lommel recent geschonken kreeg. Een greep uit de inhoud:
In 1967 schilderde Roos Amanda de molen van Lutlommel. Haar zoon, Dirk Verbrugghe, schonk de schilderij aan Erfgoed Lommel. Samen met Veerle Leysen doet hij het (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Lenzit

Vrijdag 7 juli 2017
Jouri Molenberghs uit Lommel heeft de bvba Lenzit opgericht met zetel aan Adelberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bereiden van voedingswaren, de productie van verse kant- en klaarmaaltijden, catering en het organiseren van feesten en evenementen.
De Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg voert momenteel 13 onderzoeken naar cybercriminaliteit. Het parket Limburg heeft een CyberTaskforce opgericht om beter gewapend te zijn tegen de internetcriminelen. Straks komt er ook een Internetrecherche.

Gele kameleonspin gespot

Donderdag 6 juli 2017
Lommel - Gele kameleonspin gespotZoomVandaag werd in een tuin in Lommel deze gele kameleonspin gespot. De spin hoort bij de familie van de krabspinnen en kan van kleur veranderen, afhankelijk van op welke bloem ze zit. (Mille Dirikx)
Lommel - Inbreker riskeert twee jaar celVandaag moest een twintiger zich voor de rechter verantwoorden voor diefstallen in Lommel en Overpelt. De politie kon de man arresteren na een inbraak in een woning aan de Luikersteenweg in Lommel. Op 19 juli kent de dief zijn straf. Het Openbaar Ministerie heeft alvast twee jaar celstraf tegen de twintiger gëeist. (PG)

Aantal woninginbraken gedaald

Woensdag 5 juli 2017
Vorig jaar is het aantal woninginbraken in Limburg gedaald met 12,6 procent. In de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant bedroeg de daling meer dan 20 procent. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie.
In Beringen bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 16.745 euro. In Hamont-Achel is dat 15.879 euro, in Hechtel-Eksel 17.447 euro, in Houthalen-Helchteren 16.477. In Lommel bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 17.466 euro, in Meeuwen-Gruitrode 17.586 euro, in Neerpelt 18.351 euro. In Overpelt is dat 17.215 euro, in Peer 17.516 euro en in Tongeren 18.324 euro. In Limburg bedraagt het gemiddeld inkomen per inwoner 17.850 euro. De cijfers zijn afkomstig van de provincie Limburg.

Maria Huysmans overleden

Dinsdag 4 juli 2017
Lommel - Maria Huysmans overledenVandaag is Maria Huysmans overleden, de echtgenote van Johny Wellens. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna de asbijzetting in het columbarium op, de begraafplaats van Kattenbos. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - De Bekelaar bezoekt LeyssensmolenZoomGisteren bezochten een aantal bewoners van De Bekelaar de Leyssensmolen in Kattenbos. Met de ervaren bewoners een monument van 220 jaren oud bezoeken was echt een belevenis. Met de nodige uitleg van de aanwezige molenaars Jos en Gerard werd het een hele gezellige namiddag. De belegde sandwiches zaten er misschien ook voor iets tussen... (Bijdrage Heidi Van Hooff)
De Bekelaar bezoekt Leyssensmolen
Zoom
Vandaag gezien
Lommel - Het circus is weer in 't stadZoomCircus Pipo is neegestreken aan de Buitensingel, en u kan er iedere dag vanaf morgen woensdag tot en met 16 juli terecht voor een leuke show! (Foto Annie Teuwens)
Lommel - Femma Lutlommel op tweedaagseZoomDe dames van Femma Lutlommel vertrokken zaterdag voor twee dagen naar Venray. Alle weertypes hebben ze ondervonden, maar dat kon de pret zeker niet drukken. In totaal hebben ze 162 km door Nederland gefietst. De benen zijn nu dus weer in topconditie... (Bijdrage Marleen Berx)

Nieuwe bvba: JeVaco

Dinsdag 4 juli 2017
Jelle Vanhoof en Eline Raats, beiden uit Lommel, hebben de bvba JeVaco opgericht met zetel aan de Torenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verrichten van algemene bouwwerken en het optreden als veiligheidscoördinator bij bouwwerken.

Alice Vanhoof overleden

Dinsdag 4 juli 2017
Lommel - Alice Vanhoof overledenOp 27 juni overleed de uit Lommel afkomstige Alice Vanhoof, de weduwe van Jef Stevens. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (11 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren.
De werkloosheid in Limburg is vorige maand gedaald met 11 procent in vergelijking met een jaar geleden. De daling is het grootst in onze provincie. Dat zegt de VDAB. Limburg telt momenteel zo'n 26.000 werkzoekenden.

De spreuk van de week

Maandag 3 juli 2017
Lommel - De spreuk van de weekZoomOok in de vakantieperiode slagen ze er in de Leopoldlaan in om weer iedere week een relevante en gevatte uitspraak te doen... (Foto Albert Agten)
Lommel - Vandalen slaan toe in de WateringenOnbekenden hebben de ruiten van een gebouw op de Kolken in de Wateringen verbrijzeld. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.
Lommel - Nieuwe uitbaters motorcrosscentrumZoomAnja en Ingrid Scheelen houden vanaf 1 juli de kantine van het stedelijk motorcrosscentrum open. Ze zijn iedere dag geopend van 13 tot 19 u, behalve op maandag. De toegang tot het terrein is gratis, ideaal voor fietsers en wandelaars (met of zonder hond...).
Lommel - Ook zij genoten op het KerkpleinZoomWe gaven u gisteren reeds meerdere foto's van een geslaagde veertigste editie van 'Cultuur op het Kerkplein' mee. Nu kregen we ook nog deze leuke foto van de gezusters Luyten die er ook aanwezig waren! (Foto Miet Luyten)

Bus kan rijden op mierenzuur

Maandag 3 juli 2017
Team FAST, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), onthult donderdag ’s werelds eerste systeem waarmee een bus kan rijden op mierenzuur. Hun zelfgebouwde systeem zit in een kleine trailer – door henzelf gedoopt tot ‘REX’ – waarin mierenzuur wordt omgezet in elektriciteit, gekoppeld aan een elektrische bus. Voordelen van het gebruik van mierenzuur zijn dat het duurzaam, CO2-neutraal, veilig en vloeibaar is.
Op het Einderpad in Lommel sloeg gisterenavond een gauwdief toe. De benadeelde is zijn portefeuille kwijt.

Autospiegel vernield

Zondag 2 juli 2017
Op de Molsekiezel hebben onbekenden de spiegel van een auto getrapt. De feiten dateren van afgelopen nacht.

Kerkuilen gezien?

Zondag 2 juli 2017
Lommel - Kerkuilen gezien?ZoomIn Vlaanderen bestaat de Kerkuilenwerkgroep 40 jaar. Ze doet alles om de kerkuil te beschermen: dat is nodig vanwege het verloren gaan van een geschikte leef - en broedbiotoop, het toenemend aantal verkeersslachtoffers onder de soort en de soms extreme of nefaste weersomstandigheden waar deze vogel gevoelig voor is. Patrick Schuurmans, lid van de werkgroep: "Zo kenden we in 2013 het slechtste jaar ooit, na een winter met langdurige sneeuw en strenge vorst waarbij vele muizen het loodje legden (…) Het hele nieuwsbericht

Oplossing van de maand

Zondag 2 juli 2017
Lommel - Oplossing van de maandDe prijsvraag was dan blijkbaar ook deze maand niet zó moeilijk... Bijna alle antwoorden waren correct, het ging hier nl. om de Wizards of Ooze. Prijswinnaar van ons maandelijks boeketje bij IXORA is Jean Jansen, en de prijswinnaars van een cd 'Het Lom Gods' zijn Jos Mols, Maria Spooren, Heleen Van Vessem en Guy Van LImbergen. Proficiat!

Signalisatieborden vernield

Zaterdag 1 juli 2017
Onbekenden hebben signalisatieborden vernield in Werkplaatsen. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Win een dvd (of een boek)

Zaterdag 1 juli 2017
Lommel - Win een dvd (of een boek)ZoomStijn Lodewijks is terug van weggeweest, en daarom zijn we blij dat we weer een cartoon kunnen plaatsen waarop u een tekstballonnetje kunt invullen. Wat zegt de leerling als hij binnenkomt met zijn eindeschooljaarscadeautje voor de leraar?
Mail uw antwoord vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en dan hoort u tijdens het weekend of u gewonnen hebt!
Chel mag het zeggen
Lommel - Een boerka/boerko voor iedereen!Het is nog net geen acht uur als ik mijn fiets van stal haal. Even naar de bakker voor wat lekkers. Het moet niet altijd een snee bruin brood met een plak kaas zijn ’s morgens. De zon – ‘het zonnetje’ – zou de steeds groeiende groep verkleinwoordverkneuteraars vast zeggen – schijnt nu al lekker. Ik kom langs het braakliggend terrein bij De Kroon. Dat ligt nu hier al jaren als een stinkende etterbuil vlak bij het centrum. Maar het gaat veranderen! Binnen afzienbare tijd wordt dit (…) Het hele nieuwsbericht
De Limburgse economie doet het goed, stelt VOKA. De export is nog steeds de sterkhouder van de Limburgse economie. Ook de bouwsector doet het goed. Toerisme zit op een gelijkaardig niveau als in dezelfde periode een jaar geleden. De werkloosheid blijft ruim 10 procent onder het niveau van een jaar geleden.
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe prijsvraagDe vorige maanden was onze prijsvraag vrij makkelijk, waardoor ook iedereen een kans had op het mooie boeketje van Ixora. Deze maand is het 'iets' moeilijker, maar we geven dan ook 5 prijzen weg. Eén boektje van Ixora, en 4 cd's 'Het Lom Gods' met 14 tracks van Lommelse groepen. Vraag is: Bij welke band speelden o.a. Wim Tops en Peter Revalk in de jaren '90, met een oogst van een 5-tal cd's waaronder 'The Dipster' en 'Bambee'? Antwoord voor 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen