Het overige nieuws

Luyksgestel heeft een wereldkampioen

Woensdag 28 februari 2018
Luyksgestel heeft sinds vanavond een wereldkampioen. Het is Harrie Lavreysen (20), die vanavond met het Nederlandse team op het WK baan goud won in de teamsprint. Vorig jaar won hij al zilver op de individuele sprint.

Het weer van februari

Woensdag 28 februari 2018
Met wat lichte sneeuwval in het begin van de maand deed koning winter zijn intrede, maar vooral de temperaturen gaven de maand februari een echt winters karakter. Vooral ‘s nachts deden de gemiddelde minimumtemperaturen op een –1,9° stranden, met op 26, 27 en 28 februari zelfs een drietal ijsdagen. Ook de gemiddelde maximum temperaturen overdag geraakten maar een kleine 4,4°. De eerste helft was nog wat nat met sneeuwbuitjes en regen die een 37,1 liter per M2 opleverde. Met een krachtig hogedrukgebied boven noordelijk Zweden, Noorwegen en Rusland, dat zorgde voor een ijzig koude oostenwind, bleef de gemiddelde barometerstand  rond 1022 gehandhaafd. (Bijdrage Georges Bleyen)

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Lommel - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Aangifte doen bij de politie?

Woensdag 28 februari 2018
Lommel - Aangifte doen bij de politie?Vanaf morgen 1 maart kan dit veel gemakkelijker na afspraak! Voor spoedeisende politiehulp (bijvoorbeeld bij inbraak, zwaar fysiek geweld, gevaarlijke situaties,…) kan je uiteraard steeds dag en nacht terecht op het noodnummer 101. In regel komt er dan zo snel mogelijk een politieploeg ter plaatse.
Uw tijd is kostbaar en daarom maak je voor een klacht of aangifte van minder dringende zaken (bijvoorbeeld bij een verlies, een gewone diefstal, problemen met bezoekrecht,…) beter vooraf (…) Het hele nieuwsbericht

Ongeval op Gestelsedijk

Dinsdag 27 februari 2018
Lommel - Ongeval op GestelsedijkVanavond gebeurde er een verkeersongeval op de Gestelsedijk. Daarbij is één gewonde gevallen.

Politie waarschuwt voor oplichters

Dinsdag 27 februari 2018
Grensgevallen
Via Facebook waarschuwt de politie van Valkenswaard voor oplichters die in de gemeente actief zijn. Het gaat om twee mannen die beweren contant geld nodig te hebben en in ruil hun iPhone willen achterlaten. Maar ze komen nadien niet meer terug. Wie hen geld "leende" zit bovendien opgescheept met een niet-werkende of oude smartphone. De mannen reden in een witte personenauto voorzien van wellicht Britse nummerplaten. Ze waren "netjes gekleed en waarschijnlijk van buitenlandse komaf."

Nieuwe bvba: Saray

Dinsdag 27 februari 2018
Hikmet Polat  en Abdulkadir Ata, beiden uit Lommel, hebben de bvba Saray opgericht met zetel aan Vreyshorring in Lommel. Het gaat onder meer om een onderneming voor transport en pakjesdienst en activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de horeca.

Eerste wijkrestaurant van 2018

Dinsdag 27 februari 2018
Lommel - Eerste wijkrestaurant van 2018ZoomAfgelopen week werd het startsein gegeven voor het eerste wijkrestaurant in Kerkhoven van 2018, ingericht door Samana i.s.m. de stad Lommel. Het was weer een gezellige boel waar de deelnemers na twee maanden weer fijn konden bijpraten en ondertussen lekker eten. Om 12 uur werd een heerlijke winterse erwtensoep opgediend gevolgd door braadworst met boerenkoolstomp en vleessaus en als dessert rijstpap met bruine suiker . Volgend wijkrestaurant vindt plaats op donderdag 22 maart. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen bij de Spar in Kerkhoven en apotheek Phlippo. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Goochelen en mentalisme in De AdelbergZoomNu vrijdag komt Kurt Demey naar De Adelberg. Hij is Belgisch kampioen goochelen en toert met Rode Boom al enkele jaren succesvol langs de theaters. In januari ‘17 werd hij finalist van Belgium’s Got Talent en zo leerde ook het brede publiek hem kennen. Hij verwondert en ontroert iedereen. Telkens opnieuw verlaat het publiek met open mond van verbazing de zaal.
In zijn nieuwste voorstelling Ongekende Evidenties laat Kurt alles aan het toeval over. Meer zelfs: hij daagt het (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje eigen-reclame

Maandag 26 februari 2018
Lommel - Een beetje eigen-reclameZoomDat mag ook wel eens, zo één keer per jaar... (Foto Albert Agten)

Winst voor heren en dames Lovoc

Maandag 26 februari 2018
Lommel - Winst voor heren en dames LovocZoomIn het volleybal loopt de reguliere provinciale competitie stilaan op haar eind. De heren werkten dit weekend hun voorlaatste speeldag voor de play-offs af. En daarin moest het nummer 3 Volleybal Club Overpelt het onderspit delven. In Overpelt won Lovoc redelijk vlot met 0-3. Plaats 2 was al van Lovoc, daar veranderde deze winst niets meer aan. Nu nog afwachten wat de play-offs met zich meebrengen. De dames speelden thuis tegen eerste achtervolger MVC Peer A. In een ongemeen spannende wedstrijd won Lovoc met 3-1. (…) Het hele nieuwsbericht

Jeanne Hesemans overleden

Maandag 26 februari 2018
Lommel - Jeanne Hesemans overledenIn WZC Het Kapittelhof in Lommel is vandaag Jeanne Hesemans overleden, de weduwe van Henri Vanden Boer. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Inbraak in handelszaak

Maandag 26 februari 2018
Lommel - Inbraak in handelszaakOnbekenden drongen binnen in een handelszaak in Dorp. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. In de Sportveldenstraat sloegen dieven toe op de werf van het nieuwe zwembad. Daar werden werktuigen en gereedschap gestolen.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Hannah Simons terecht

Maandag 26 februari 2018
Vanmiddag is er een AMBER Alert uitgegaan voor de 6 maanden oude Hannah Simons uit Eersel. Het meisje werd deze voormiddag in Eersel ontvoerd in een donkere Mercedes ML270 door een man en een vrouw. UPDATE Maar zowel de ontvoerders - de wettelijke ouders - als de baby zijn nu terecht. Ze werden vanavond aangetroffen op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. De ouders, aan wier gezag de baby door de rechtbank was onttrokken na een zaak van vermoedelijke mishandeling, werden ter plaatse gearresteerd.

Leon Schuermans overleden

Maandag 26 februari 2018
Lommel - Leon Schuermans overledenGisteren is Leon Schuermans overleden, de echtgenoot van Myriam Verdonck. Hij was 55 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Lommel - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Gewond bij vechtpartij

Zondag 25 februari 2018
Lommel - Gewond bij vechtpartijIn Dorp werd vanochtend rond 1.30 uur een robbertje gevochten. Daarbij is één lichtgewonde gevallen.

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Lommel - Een iets mindere week voor Lommelse ploegenLutlommel speelde vanmiddag gelijk tegen Lindel-Hoeven. het werd 2-2 in Lutlommel. Kolonie leed een erg grote nederlaag in Thes Sport Tessenderlo met 6-1. Verbroedering was vrij vandaag en kon dus een mosselfeest organiseren, terwijl Kattenbos de afgelopen weken iets minder in vorm is, en gisterenavond met 6-0 verloor in Kaulille.

Twee faillissementen

Zondag 25 februari 2018
De rechtbank van Koophandel heeft donderdag twee Lommelse bedrijven failliet verklaard: Evido en Pomato. Spaas is de curator.

Lommel SK wint ook in Deinze

Zaterdag 24 februari 2018
Lommel - Lommel SK wint ook in DeinzeDe derde zware wedstrijd van een vierluik, en ook deze keer bracht Lommel SK het er goed vanaf! Robin Henkens stond voor de eerste keer aan de aftrap, en op het einde van de eerste helft maakte De Bruyn er 0-1 van. In een voor Lommel moeilijke tweede helft kwam Deinze nog fel opzetten, maar ze konden deze voorsprong tot de 90ste minuut behouden... en aldus de voorsprong in het klassement weer uitdiepen.

Josée Broekx overleden

Zaterdag 24 februari 2018
Lommel - Josée Broekx overledenVandaag is Josée Broekx overleden, de weduwe van Fons Schevernels. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) in de parochiekerk van Lutlommel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Basket Lommel verliest in Sprimont

Zaterdag 24 februari 2018
Lommel - Basket Lommel verliest in SprimontSprimont - Croonen Lommel: 85-63 (Quarters: 24-21/ 21-18 (45-39) / 17-13 (62-52) / 23-11)
Lommel huppelde de hele wedstrijd achter de feiten aan wegens te braaf vergeleken met de  agressiviteit van Sprimont, zeer hoge foutenlast (28 over de hele wedstrijd), drie spelers met 5 fouten halverwege het 4de quarter (Hendrix, Jacobs en B. Schelkens), én een slechte afwerking afstandshots (slechts 5 driepunters). Hopelijk wordt volgende zaterdag uit een ander vaatje getapt tegen nummer twee Willebroek, die intussen op één verliesmatch meer genaderd zijn (Lommel 4 verliesmatchen, Willebroek 5)!
Score: Hendrix 11, Jacobs 14, Schelkens B. 11, Schelkens J. 3,  Moonen 4, De Keuster 12, Gijbels 2, Michiels 6.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe bvba: Marharo Invest

Zaterdag 24 februari 2018
Lommelaar Alfons Ceustermans heeft de bvba Marharo opgericht met zetel aan de Luikersteenweg. Het betreft een onderneming in onroerende goederen. De vennootschap laat zich onder meer ook in met public relations en communicatie.

Fietsen op de heide

Zaterdag 24 februari 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Fietsen op de heideEr zijn zo van die dingen – en mensen – die je behoorlijk op de zenuwen kunnen werken. Neem nu het liedje ‘Fietsen op de heide, ver van iedereen…’ Een prachtig ding. Wist je dat het al in 1944 door ‘The Ramblers’ op plaat gezet werd? Het is ouder dan ikzelf! In 1983 ging de absurdistische groep ‘Radeis’ ermee op tournee. En hoe je je ook voelde, het stemt je op een onweerstaanbare manier vrolijk.
Tot je op het introdeuntje begint te letten. Dat duurt en (…) Het hele nieuwsbericht

Buitengewoon Lommel

Zaterdag 24 februari 2018
Een nieuw gedichtje van Danny Vandenberk, waar weel heel wat vervlogen locaties en personen de revue passeren...

Ik was nooit geïnteresseerd in duffe geschiedenisboeken
Veel liever doe ik mijn eigen geschiedenis uit de doeken
Nooit ging ik op zoek naar de oorsprong van de namen van de Lommelse gehuchten
Als een volleerde dagdromer zou ik in mijn eigen fantasie wegvluchten
Zo moest ik met mijn vader naar Poesen om mijn haar te laten knippen
Ik vroeg of we dan (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Maria Van Genechten overleden

Vrijdag 23 februari 2018
Lommel - Maria Van Genechten overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Van Genechten overleden, de weduwe van Lei Jalon. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Fabriek. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Ook dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Mol of Hamont.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht

Zijn Neos-leden nu meer bijgelovig?

Vrijdag 23 februari 2018
Lommel - Zijn Neos-leden nu meer bijgelovig?Zoom30 leden van Neos luisterden aandachtig naar de voordracht 'Heksen en spoken, truken en tover' door Katrien Ryserhove. Ze begon de lezing met de vraag wie bijgelovig is en wie niet. Nadien gaf ze  uitleg waar de zaken waar we bijgelovig voor zijn vandaan komen. Zo zou vrijdag de 13de komen uit ons cultureel, spiritueel verleden; Judas was de dertiende persoon die aanschoof aan de tafel nadat hij Jezus had verraden en op vrijdag werd Hij gekruisigd. Als je onder een ladder (…) Het hele nieuwsbericht

Ons Pjèrken weet het

Donderdag 22 februari 2018
Lommel - Ons Pjèrken weet hetLòt niemand lijën óndër ööw leiding as gë ér’gës iejt të zéggënn hét.
             Pjèrkën
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Inbraak in Karrestraat

Woensdag 21 februari 2018
Lommel - Inbraak in Karrestraatin de Karrestraat hebben onbekenden afgelopen nacht het stuur en de middenconsole van een auto weggehaald. Daarbij werd de auto erg beschadigd. De recherche van de lokale politie Lommel kwam ter plaatse.

Weer afval van drugslabo gedumpt

Woensdag 21 februari 2018
Grensgevallen
Bij een bos aan de Puttendijk in Bergeijk hebben onbekenden gisteravond tientallen vaten met afvalproducten van een drugslabo gedumpt.
Lommel - Basket Lommel naar finale Beker van LimburgCroonen Lommel - Hasselt BT: 90-78 (Quarters: 22-16/ 26-20 (48-36) / 22-23 (70-59) / 20-19)
Lommel (zonder de gekwetsten Wesenbeek en Vermeulen) was duidelijk gemotiveerd om de 3 punten achterstand snel weg te werken: 17-10 (7de min). Hendrix deelde weer als vanouds assists uit en Lommel behield een voorsprong tussen 10 en 15 punten tot in de 37ste minuut Reynders uit zijn sloffen schoot en met twee driepunters zijn ploeg op 6 punten bracht (84-78). Maar Bram Schelkens en Hendrix (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Kuyken overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Lommel - Maria Kuyken overledenGisteren is Maria Kuyken overleden, de weduwe van Leopold Wuytens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van funerarium Witters. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Maurice Maes overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Lommel - Maurice Maes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maurice Maes overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30u- 19u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Jef Wouters overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Lommel - Jef Wouters overledenZondag is Jef Wouters overleden, de echtgenoot van Wies Quinten. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in buurthuis De Kom. Begroetingsmoment: woensdag (20-20.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Lommel - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Catharina Wevers overleden

Maandag 19 februari 2018
Lommel - Catharina Wevers overledenGisteren is in Lommel de uit Kaulille afkomstige Catharina Wevers overleden, de echtgenote van Jef Vereyken. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).

Jean Winters overleden

Maandag 19 februari 2018
Lommel - Jean Winters overledenZaterdag is Jean Winters overleden, de echtgenoot van Jeanne Verheyen. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Een vraag als een andere...

Maandag 19 februari 2018
Lommel - Een vraag als een andere...ZoomEn er kwam al onmiddellijk een antwoord van onze eigenste weerman Georges Bleyen...
De vriendenkring van de Leopoldlaan stelt op haar spreukenbord wel een speciale vraag, die snel kan beantwoord worden. Op elke dag van de week, ook op ZON- en MAANdag kan er naar de sterren gekeken worden, op slechts één voorwaarde: het moet helder, of hooguit licht bewolkt zijn. En overdag met de zon dan? Wel, de zon is ook een ster, voor ons zelfs kortbij ! Hierop verschijnen er ook regelmatig (…) Het hele nieuwsbericht

Lovoc hield een eetfestijn

Zondag 18 februari 2018
Lommel - Lovoc hield een eetfestijnTijdens dit bekerweekend - finale Beker van België volleybal in Antwerpen - waren er toch enkele jeugdwedstrijden. Bij de jongens wonnen de U13 thuis met 4-0 van Kivola Riemst A. Lovoc staat samen met Wara Genk A aan de leiding in reeks A. De jongens U15-B speelden uit tegen Vocelli Ellikom. Ze wonnen in een spannende wedstrijd met 2-3 en staan voorlopig 2de in hun reeks. De meisjes U13 ten slotte moesten bij Fit VBC Ham A op bezoek. Ze weerden zich kranig tegen de leider in hun reeks, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering wint met 12-0

Zondag 18 februari 2018
Lommel - Verbroedering wint met 12-0Lutlommel ging gisterenavond al winnen met 1-3 bij KFC Hamont, Verbroedering moest vanmiddag de wei in tegen Houthalen, en maakte er een vooroorlogse wedstrijd van, want ze wonnen met maar liefst 12-0. Kolonie was dit weekend vrij, en Kattenbos speelde vanmiddag 0-0 gelijk tegen Kadijk SK..

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.
Er is - vooral in Neerpelt - nogal wat te doen over de beslissingen die de raad van bestuur van WICO op 7 februari nam met de bedoeling dat de 6 WICO-scholen pedagogisch veel sterker gaan samenwerken. Aanleiding voor die beslissingen was de wetenschap dat de Vlaamse regering besliste dat de modernisering van het secundair onderwijs ingaat op 1 september 2019.
Maar bij die beslissingen zijn tot dusver door het schoolbestuur alleen de grote lijnen vastgelegd, zegt WICO dit weekend. Het bestuur (…) Het hele nieuwsbericht

Emilia Monten overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Lommel - Emilia Monten overledenGisteren is in WZC Hoevezavel Emilia Monten overleden, de weduwe van Felix Hanegreefs en de levenspartner van wijlen Eduard Hendrickx. Zij zou maandag 98 jaar geworden zijn en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Stevensvennen.

Schaamnamen

Zaterdag 17 februari 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - SchaamnamenMijn vrouw en ik vinden het leven soms al zot genoeg, daarom gingen we op carnavalszondag wandelen, in plaats van ons in de carnavalsdrukte te begeven. Bij het terugkomen - we wonen vlakbij het centrum - waren de zotskappen al in zeer goede doen. Er nestelde zich meteen een carnavalsdeuntje in mijn hoofd, waar het de rest van de dag niet meer uitgeraakte. Ik geef de titel even mee, maar het gevaar is natuurlijk dat u er nu de rest van de dag mee zit. Echt waar, ik heb de hele dag ‘Er staat een paard in de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voor wie dit weekend de trein wil nemenZoomDit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Hamont.
Concreet: wie naar Antwerpen rijdt en om 7.21u in Hamont vertrekt, is pas om 9.51u in Antwerpen-Centraal, oftewel een rit van 2,5 uur!

Maria Van Belle overleden

Vrijdag 16 februari 2018
Lommel - Maria Van Belle overledenIn Leuven is op 8 februari Maria Van Belle overleden. Ze was 80 jaar. De evangelische uitvaartdienst vond plaats in besloten kring in de parochiekerk van Lutlommel.
Lommel - Staking bij De Lijn: niet in Noord-LimburgZoomBehalve in Noord-Limburg is het busverkeer van De Lijn in de provincie verstoord door de staking van de drie vakbonden. Op de streeklijnen is bijna de helft van de vroege ritten uitgereden, maar op de stadsnetten van Hasselt, Genk, Sint-Truiden en Tongeren rijdt vrijwel geen enkele bus. Ook voor de belbussen wordt grote hinder verwacht. De belbuscentrale is bovendien niet bereikbaar voor nieuwe reservaties. De Lijnwinkels in Limburg blijven vandaag dicht.
In Noord-Limburg zijn er alleen problemen op de lijn Neerpelt-Genk. Meer info vindt u hier.
Lommel - Ontbijt voor vrijwilligers Rode KruisZoomAlle vrijwilligers van Rode Kruis Lommel hebben afgelopen week een ontbijt aangeboden gekregen van de plaatselijke afdelingsraad om hen te bedanken voor hun vrijwillige inzet het afgelopen jaar. Als blijk van waardering kregen ze ook nog een kleine attentie, namelijk een stappenteller voorzien van het Rode Kruis-logo.
Ontbijt voor vrijwilligers Rode KruisOntbijt voor vrijwilligers Rode KruisOntbijt voor vrijwilligers Rode Kruis
Zoom

Ingrid Grevendonck overleden

Donderdag 15 februari 2018
Lommel - Ingrid Grevendonck overledenGisteren is Ingrid Grevendonck overleden, de echtgenoot van Luc Meersman. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in buurthuis De Kom. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Jan Baptist Wouters overleden

Donderdag 15 februari 2018
Lommel - Jan Baptist Wouters overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag de uit Eksel afkomstige Jan Baptist Wouters overleden, de echtgenoot van Elisa Molemans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Jacky Vandenberk overleden

Donderdag 15 februari 2018
Lommel - Jacky Vandenberk overledenVandaag is Jacky Vandenberk overleden, de echtgenoot van Adrienne Vlems. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Oproep voor enquête carnaval

Donderdag 15 februari 2018
Lommelaar Damian Van Bael is student Event- & Projectmanagement aan de Karel de Grote Hogeschool en volgt er momenteel een vak waarbij geleerd wordt om de lokale Return On Investment (ROI) van publieksevenementen voor steden en gemeenten te berekenen. Graag zou hij zoveel mogelijk resultaten krijgen i.v.m. de Lommelse carnavalsstoet, dus vul de enquête zeker even in! In deze enquête zoekt deze jonge man naar de maatschappelijke en economische impact van de Lommelse carnavalsstoet. Het invullen van de enquête neemt slechts enkele minuten in beslag. Deelnemers maken kans op een ‘Lommels Cadeau’ t.w.v. € 20.  Met dank alvast bij voorbaat voor het invullen van de enquête!

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Leo Vaes overleden

Donderdag 15 februari 2018
Lommel - Leo Vaes overledenOp 10 februari overleed Leo Vaes, de weduwnaar van Lydia Lemmens. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring. Zijn asurne werd bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Nieuwe bvba: Aces

Donderdag 15 februari 2018
Lommelaar Lode Verpoorten heeft de bvba Automation & Control Engineering Solutionss, afgekort Aces, opgericht met zetel aan de Oude Diestersebaan in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer klein- en groothandel in computermateriaal, de plaatsing van meet- en regelapparatuur en human resources- en marketingactiviteiten.

Nieuwe bvba: Dokter Timmermans

Donderdag 15 februari 2018
Marieke Timmermans uit Lommel heeft de bvba Marieke Timmermans opgericht met zetel aan de Lepelstraat in Lommel. Doel van de vennootschap: het uitoefenen van de geneeskunde.

Jongen (17) neergestoken

Woensdag 14 februari 2018
Grensgevallen
Op de Markt in Valkenswaard heeft een 17-jarige jongen uit die gemeente een leeftijdsgenoot neergestoken. Het slachtoffer werd met verwondingen aan de rug naar het ziekenhuis overgebracht. Dat heeft hij inmiddels mogen verlaten. De dader is gearresteerd.

Jaak Timmermans overleden

Woensdag 14 februari 2018
Lommel - Jaak Timmermans overledenVandaag is Jaak Timmermans overleden, de echtgenoot van Lucienne Vanhoof. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (16.30-17 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe bvba: 3D Architectuur

Woensdag 14 februari 2018
Bart Baeken en Annick Maes, beiden uit Lommel, hebben de bvba 3D Architectuur opgericht met zetel aan de Molsekiezel. Het gaat om een architectenbureau.

Ophaalbrug Nyrstar Balen afgesloten

Woensdag 14 februari 2018
Lommel - Ophaalbrug Nyrstar Balen afgeslotenVan 19 februari tot en met 30 maart krijgt de ophaalbrug ter hoogte van Nyrstar in Balen-Wezel een grondige onderhoudsbeurt. Tijdens deze periode is de oversteek van het kanaal enkel via een drijvende constructie toegankelijk voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. De omleiding voor vrachtwagens, auto's, moto's,... verloopt via een tijdelijke doorsteek langs het Kristalpark in Lommel.   
De industriezone Driehoek in Balen blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk via de (…) Het hele nieuwsbericht

Zomaar een gedichtje

Woensdag 14 februari 2018
Ik ben dan wel via Zolder en Ham naar Houthalen uitgeweken,
nooit was ik op Lommel uitgekeken
Net onder het dak hesp en boomgewas verkregen,
nog steeds ken ik alle Lommelse wegen
Net voor ik ’s nachts indommel
fiets ik in gedachten nog even rond in Lommel
Zoals ik dat vroeger regelmatig deed
toen alle oude dames door Modes Poets werden gekleed
Jan Soep woonde niet toevallig in de Lepelstraat,
door iedereen werd authentiek Lommels gepraat. Ribbetjes at (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Geys overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Lommel - Jef Geys overledenGisteren is kunstenaar Jef Geys overleden. Hij was 83 jaar. Geys leefde in Balen maar werd in Leopoldsburg geboren. Volgens kunstkenners was hij een van de meest invloedrijke naoorlogse Belgische kunstenaars. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Ferdinand Verbruggen overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Lommel - Ferdinand Verbruggen overledenGisteren is in Lommel Ferdinand Verbruggen overleden, de echtgenoot van May Berghmans. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur).
Het is maar dat je 't weet
Wie volgende week met Transavia vliegt vanaf Eindhoven Airport (of elders) moet er rekening mee houden dat de vlucht mogelijk afgelast wordt. De piloten van Transavia dreigen immers met een staking omdat onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vastgelopen. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Lommel - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Monten overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Lommel - Sus Monten overledenOp 8 februari is de uit Lommel afkomstige Sus Monten overleden. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Boxbergheide-Genk.

Stefan Verstraeten overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Lommel - Stefan Verstraeten overledenIn Lommel is op 9 februari Stefan Verstraeten overleden. Hij was 52 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.15 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.
Lommel - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Historische Kipdorpbrug Antwerpen

Maandag 12 februari 2018
Lommel - Historische Kipdorpbrug AntwerpenZoomU hebt het allicht ook in de media gezien, de Antwerpse Kipdorpbrug die blootgelegd is. En niemand minder dan de Lommelse archeologe Femke Martens gaf daar afgelopen weekend uitleg aan de talrijke bezoekers van deze historische brug. Deze maakte destijds deel uit van de Spaanse omwalling van de Stad Antwerpen. Femke en haar team konden deze brug uit de 16e eeuw blootleggen. Meer info op de website.
Historische Kipdorpbrug AntwerpenHistorische Kipdorpbrug Antwerpen
Zoom

Everzwijnen doodgereden

Maandag 12 februari 2018
Vanochtend zijn op de N74, op de grens van Lommel en Neerpelt, drie everzwijnen omgekomen toen twee auto's op hen in reden. De wagens liepen schade op.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Valentijn nu woensdag

Maandag 12 februari 2018
Lommel - Valentijn nu woensdagZoomJe kan er niet omheen, nu woensdag is het weer Valentijn! En ook op dit thema vonden ze in de Leopoldlaan weer een knappe leuze. (Foto Albert Agten)

Jaak Truyers overleden

Maandag 12 februari 2018
Lommel - Jaak Truyers overledenOp 8 februari overleed in Lommel de uit Beverlo afkomstige Jaak Truyers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Eddy Theunis overleden

Maandag 12 februari 2018
Lommel - Eddy Theunis overledenWoensdag is Eddy Theunis overleden, de levenspartner van Peggy Gabriëls. Hij was 57 jaar. De afscheidsviering al plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: morgen/dinsdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Lisette Dirikx overleden

Maandag 12 februari 2018
Lommel - Lisette Dirikx overledenZaterdag is Lisette Dirikx overleden, de echtgenote van Pierre Cuypers. Zij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in funerarium Severens aan de Schansstraat.
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Volley-heren Lovoc verliezen

Zondag 11 februari 2018
Lommel - Volley-heren Lovoc verliezenZoomWeinig wedstrijden dit weekend in het volleybal. Bij de jeugd kwamen enkel de meisjes U15-B het veld op, uit tegen VTO Opglabbeek. De leider in de 2de ronde tegen de staartploeg. Logisch dus dat Opglabbeek met 4-0 won van de Lovoc-meisjes. Jammer natuurlijk. Hopelijk kunnen ze in de volgende wedstrijd een vuist maken tegen de voorlaatste in de stand, He-Voc Hechtel-Eksel B.
Bij de senioren kwamen de heren in actie (foto). Ze hadden het helemaal niet onder de markt met de 6de in de stand, het zeer (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Winst en verlies

Zondag 11 februari 2018
Lommel - Winst en verliesLutlommel moest vandaag partij geven aan Turkse FC, en won met 3-2. Kolonie verloor vanmiddag op eigen terrein van Amandina VC met 1-3, en Verbroedering stoomde verder op hun elan, ze gingen winnen met 0-4 bij Sp. Lille. Kattenbos tenslotte verloor toch eerder verrassend bij Heusden-Zolder met 4-2.

Nieuwe bvba: Lorena & Julie

Zondag 11 februari 2018
Jolien Baeken en Steven Souveryns, beiden uit Neerpelt, hebben de bvba Lorena & Julie opgericht met zetel aan de Kerkstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in textiel, schoenen, doopsuiker, fotoshoots en het organiseren van modeshows.

Basket Lommel wint ook in Spa

Zondag 11 februari 2018
Lommel - Basket Lommel wint ook in SpaCasino de Spa - Croonen Lommel : 80-87 (Quarters: 21-24 / 21-20 (42-44) / 15-23 (57-67) / 23-20
Beide ploegen startten heel gemotiveerd aan de match. Maar het was vooral Lommel dat in het begin van het derde kwart het verschil maakte (2-18),  aangemoedigd door een volle
supportersbus uit Lommel
. Het was een goed collectief Lommel waarbij iedereen zowel in de verdediging als in de aanval zijn steentje bijdroeg.
Score: Hendrix 15, Jacobs 11, Schelkens B.5 , Nguyen 7, Gijbels 9,  Vermeulen 16, Wesenbeek 14, Moonen 10.

Container beschadigd

Zaterdag 10 februari 2018
Lommel - Container beschadigdIn de Sportveldenstraat in Lommel hebben onbekenden een container beschadigd. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK wint oefenpot met 6-0

Zaterdag 10 februari 2018
Lommel - Lommel SK wint oefenpot met 6-0Wegens het feit dat er dit weekend géén competitievoetbal is, oefende Lommel SK gisterenavond tegen reeksgenoot Oosterzonen, en het won overtuigend met 6-0! De doelpunten kwamen van Valcke (2x), Vermeiren (2x), Azevedo en Gaethofs.

#Me Too en penisnijd

Zaterdag 10 februari 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - #Me Too en penisnijdIn Lommel trekken de karavanen van carnaval weer door de straten. Vanmiddag al waren de schoolkinderen aan de beurt, zondag kunnen we kijken naar (of meestappen in) de 66ste jaarlijkse stoet, maandag volgt de kinderstoet en dinsdagmiddag is het aan de senioren die nog zot genoeg zijn.
Niet dat ik zo’n fan ben van dat gedoe. Georganiseerde leute is niks voor mij. Maar lieden die er zich goed bij voelen als ze zich in kleren waarmee ze op andere dagen niet eens buiten zouden durven komen en in meestal (…) Het hele nieuwsbericht

Jean Boons overleden

Vrijdag 9 februari 2018
Lommel - Jean Boons overledenVandaag is Jean Boons overleden, de echtgenoot van Maria Verbeeck. Hij zou zondag 85 geworden zijn. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur).

Reorganisatie bij WICO (2)

Vrijdag 9 februari 2018
Gisteren meldden we dat "alle" eerstegraadsleerlingen bij WICO vanaf 1 september 2019 in WICO-campus Sint-Hubertus in Neerpelt les zouden gaan volgen. Ter verduidelijking: dat geldt alleen voor de leerlingen die in Pelt les willen volgen, niet voor de leerlingen in Hamont-Achel en Lommel.

Een straffe buurt

Vrijdag 9 februari 2018
Lommel - Een straffe buurtZoomKWB-Kattenbos vergastte heel de buurt op een retro-avond. Beelden van de laatste 70 jaar lieten iedereen het rijke verenigingsleven nog eens herbeleven. De vereniging mag terugblikken op een grote opkomst en een schitterende presentatie! (Foto's Jacky Geboers)
Een straffe buurtEen straffe buurtEen straffe buurt
Zoom
Lommel - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Knutselen in De Bekelaar

Donderdag 8 februari 2018
Lommel - Knutselen in De BekelaarZoomNu carnaval voor de deur staat wordt het hoogtijd om de feestneuzen en maskers op te zetten. Samen met 27 kinderen van de derde kleuterklas van de Schommel zijn ze in de Bekelaar deze voormiddag vlijtig aan de slag gegaan en hebben ze meer dan 60 maskers geknutseld. De bewoners hebben met volle teugen kunnen genieten van de bedrijvigheid en creativiteit van de kinderen. Samengevat : het was een geslaagde voormiddag die veel "jong" leven in huis bracht. (Bijdrage Heidi Van Hooff)
Knutselen in De BekelaarKnutselen in De BekelaarKnutselen in De Bekelaar
Zoom

WICO reorganiseert onderwijsaanbod

Donderdag 8 februari 2018
Vanaf 1 september 2019 herstructureert de scholengemeenschap WICO het onderwijsaanbod. Dat  houdt onder meer in, dat er in het huidige college in Neerpelt - WICO-campus Sint-Hubertus - een eerstegraadsschool komt. Alle WICO-leerlingen - behalve in Hamont-Achel en Lommel - gaan dus in de eerste twee leerjaren les volgen op die locatie. Zonder dat ze al hebben moeten kiezen voor een of andere richting.
Na afloop van die eerste graad kunnen ze wél kiezen en komen ze in een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Lommel - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

CD&V nodigde Paul Van Den Bosch uit

Donderdag 8 februari 2018
Lommel - CD&V nodigde Paul Van Den Bosch uitZoomGisteren nodigde CD&V Lommel sportcoach Paul Van Den Bosch uit voor de lezing ‘Verantwoord trainen voor jongeren’. Dat het onderwerp leeft in Lommel, blijkt uit het honderdtal aanwezigen die meer wilden weten en afzakten naar het stadion van Lommel SK.
“CD&V Lommel gelooft dat sport een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van jongeren. Elke week zijn er veel jeugdtrainers actief in allerlei verenigingen, maar daarom hebben ze nog geen specifiek (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedstollende songs in De Adelberg

Donderdag 8 februari 2018
Lommel - Bloedstollende songs in De AdelbergZoomNu zaterdag brengt Stijn Meuris (Noordkaap, Monza, MEURIS) bloedstollende songs in De Adelberg. Begin januari stond hij daar ook nog in een uitverkochte zaal met zijn eindejaarsconference Tirade 2.017. Dit weekend keert hij terug met een muzikale thriller. In Murder Ballads onderneemt hij samen met Lady Linn, Gregory Frateur (Dez Mona) en Tijs Delbeke (Dez Mona, Sir Yes Sir, Nightman, Roosbeef) een tocht langs bekende en verrassende songs rond moord en doodslag. Meuris neemt (…) Het hele nieuwsbericht

WSV Milieu 2000 viert feest

Donderdag 8 februari 2018
Lommel - WSV Milieu 2000 viert feestZoomAfgelopen weekend vond het jaarlijkse clubfeest plaats van wandelclub Milieu 2000. Iedereen kon er terugkijken op een geslaagd wandeljaar. Méér dan 200 enthousiaste leden kwamen mee genieten in feestzaal Den Horst.  Met 14 wandelingen, 7 busuitstappen, 3 clubwandelingen, een wandelvakantie en een ontbijtwandeling was er stof genoeg voor de trotse voorzitter om een welkomstwoord in elkaar te knutselen. Hierin kwamen de nodige huldigingen, een terugblik op het voorbije wandeljaar en een (…) Het hele nieuwsbericht
WSV Milieu 2000 viert feestWSV Milieu 2000 viert feestWSV Milieu 2000 viert feest
Zoom

Kwaliteitslabel voor Mariaziekenhuis

Woensdag 7 februari 2018
Lommel - Kwaliteitslabel voor MariaziekenhuisZoomHet Mariaziekenhuis heeft sinds vandaag zijn eerste NIAZ-kwaliteitslabel op zak. Dat label houdt in dat het ziekenhuis op onpartijdige wijze aantoont dat het hoogstaande kwalitatieve zorg biedt in een cultuur van continue verbetering. Aan het label ging een grondige en diepgaande kwaliteitsaudit vooraf: het ziekenhuis werd tot in de puntjes doorgelicht, en het hele team is dan ook supertrots op de score van 96%.
In november beoordeelde een team van 8 deskundigen van de externe, (…) Het hele nieuwsbericht

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Lommel - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Vivianne Segers overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Lommel - Vivianne Segers overledenZondag is in Beverlo de uit Lommel afkomstige Vivianne Segers overleden, de echtgenote van Julian Caerts. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula De Vloot in Leopoldsburg.

Anja Hendriks overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Lommel - Anja Hendriks overledenIn het UZ Gasrthuisberg in Leuven is gisteren Anja Hendriks overleden, de echtgenote van Rob Van der Wielen. Zij was 47 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zondag (11-11.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Mia Van Moll overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Lommel - Mia Van Moll overledenZondag is de uit Neerpelt afkomstige Mia Van Moll overleden, de echtgenote van Fons Flemings. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Ons Pjèrkën in goeie doen...

Dinsdag 6 februari 2018
Lommel - Ons Pjèrkën in goeie doen...Èrdógan zie gén en(k)ël reejën worum dè(t)ër andër stémmën as diej van hum të hujërë mutë zén.
              Pjèrkën

Groot Malpieven bijna gesaneerd

Maandag 5 februari 2018
Afgelopen week is er een nieuwe mijlpaal bereikt bij het herstel van het Groot Malpieven in natuurgebied De Malpie, dat deel uitmaakt van De Groote Heide. Vrachtwagens hebben het laatste overtollige slib verwijderd. De komende weken wordt het project afgerond. Zo keert ruim vóór het broedseizoen de rust terug in het gebied.

Jeannine Verpoorten overleden

Maandag 5 februari 2018
Lommel - Jeannine Verpoorten overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jeannine Verpoorten overleden, de weduwe van Toine Monten. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Schijnbaar overenigbaar...

Maandag 5 februari 2018
Lommel - Schijnbaar overenigbaar...ZoomDat hebben ze weer goed opgemerkt in de Leopoldlaan! (Foto Albert Agten)

Extra snelheidscontroles

Maandag 5 februari 2018
Lommel - Extra snelheidscontrolesOp de volgende plaatsen in Lommel zal er de volgende dagen extra gecontroleerd worden op snelheid, meldt de lokale politie:
Lutlommel; Stationsstraat (hoofdzakelijk bebouwde kom); N71 tussen Hoeverdijk en de grens met Overpelt; Kerkstraat; en Norbert Neeckxlaan.

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Lommel - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!
Lommel - Leerrijk weekend voor volleyjeugd U11 LovocZoomVeel wedstrijden voor de jeugd U11 afgelopen weekend. De meisjes A van Lovoc speelden thuis tegen Axor Bocholt B en wonnen vlot met 4-0. Een goeie start voor hen in de competitie 3 tegen 3. De meisjes B draaiden zelfs een dubbel weekend. Zaterdag speelden ze thuis tegen Kivola Riemst B, ze wonnen met 9-0. Vandaag moesten ze naar Axor Bocholt, en ze brachten een 1-8 winst mee naar huis. Ze prijken verdiend aan de leiding in hun reeks. De meisjes C (foto) gingen bij He-Voc Hechtel-Eksel B op bezoek. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Verkeersongeval in Gerard MercatorstraatIn de Gerard Mercatorstraat in Lommel is een auto tegen een boom beland. Daarbij is één lichtgewonde gevallen.

Mooie resultaten Lommelse ploegen

Zondag 4 februari 2018
Lommel - Mooie resultaten Lommelse ploegenLutlommel moest vandaag thuis de wei in tegen FC Eksel A, de tweede in de stand, en het kon een verdienstelijk 1-1 gelijkspel uit de brand slepen. Kolonie moest naar Halveweg Zonhoven en won er met 0-3Kattenbos trok naar VK Gestel en verloor er met 3-0 en Verbroedering speelde thuis tegen FC Alken B en won met 4-1.

Lommel SK verslaat Knokke met 1-4

Zondag 4 februari 2018
Lommel - Lommel SK verslaat Knokke met 1-4Lommel ging vandaag winnen met 1-4 bij eerste achtervolger Knokke! Al snel werd het 0-1 via Din Sula, nadien 0-2 via Valcke. Knokke kwam vóór de rust nog wel terug tot 1-2 dankzij een goal van Staelens, maar ook Lommel kon nog een keertje scoren via De Bruyn, dus 1-3 bij de rust.
In de tweede helft werd het via opnieuw De Bruyn 1-4. Daar bleef het dan bij, een knap resultaat! Een stevige opsteker ook voor Lommel SK, dat de volgende drie wedstrijden de andere topploegen uit deze reeks tegenkomt, nl. Dessel, Heist en Deinze!

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

Grensgevallen
Dit voorjaar wordt in het buitengebied van Valkenswaard een ruiter- en menroutenetwerk aangelegd. De routes zullen aansluiten op een groter netwerk dat al door Heeze-Leende en Cranendonck loopt. Het is de bedoeling dat het netwerk nog verder wordt uitgebreid in de provincie Noord-Brabant. Een deel van de route is niet alleen geschikt voor ruiters, maar ook voor aangespannen wagens.
Het ruiterroutenetwerk is een netwerk van bewegwijzerde paden dat over een bepaald gebied is uitgestippeld op basis van (…) Het hele nieuwsbericht

Laura Verdonschot 10de op WK

Zaterdag 3 februari 2018
Laura Verdonschot is vandaag in Valkenburg 10de geëindigd bij de beloften in het wereldkampioenschap veldrijden. Na afloop was Laura erg teleurgesteld. 

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Lommel - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

De suppoost

Zaterdag 3 februari 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - De suppoostWe mogen ons gelukkig prijzen in ons stadje. Echt waar, zonder dollen. Of hebt u het niet gelezen? Will Beckers werkt aan nieuwe kunstwerken die een plaats krijgen in Kattenbos. Daar vind je al eerder werk van hem in het Speelbos. Het zijn tunnels of huisjes van hout die je ook in het bos bij onze Sahara vindt. Het lijken wel woningen van één of ander bosvolk te zijn. Telkens als we er met kinderen zijn, verzin ik verhalen over de oorspronkelijk Sahara bewoners. De kunstwerken van Will halen het beste (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Juntec

Zaterdag 3 februari 2018
Lommelaar Dirk Kuyken heeft de bvba Juntec opgericht met zetel aan het Einderpad in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ICT-consulting,  projectmanagement, en softwareontwikkeling en verkoop.

Lieske Smeulders overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Lommel - Lieske Smeulders overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Lieske Smeulders overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 10 februari (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Oplossing van de maand

Vrijdag 2 februari 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandOok deze keer was het niet zo moeilijk. Het was immers in mei 2001 dat Lommel in het Boudewijnstadion de finale van de Beker van België verloor van Westerlo met 1-0. Winnaars deze maand zijn: Carine Rutten uit de Adelberg, die een boeketje van Ixora wint, en Wim Tielens uit de Landbouwstraat, naar wie de tickets voor de wedstrijd Lommel SK tegen Dessel gaan. Voor de vele anderen: volgende keer méér geluk!
De aanpassingen die de Vlaamse meerderheidspartijen wilden doorvoeren in het decreet Complexe Projecten om op die manier de omleidingsweg voor de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren alsnog te kunnen aanleggen, krijgen een negatief advies van de Raad van State. Die is van oordeel dat de beroepsmogelijkheden voor de burger worden ingeperkt omdat de controlebevoegdheid van de Raad van State wordt omzeild.

Neos de sportieve toer op

Vrijdag 2 februari 2018
Lommel - Neos de sportieve toer opZoomMet 29 Neos- leden trokken ze richting Bowling Antares. Er waren tien leden die de uitdaging aangingen, de anderen hielden het op een gezellige babbel en wat supporteren. Er werd dus op twee banen gestreden voor de hoogste punten. Bij de eerste ronde was die eer voor Jos Aerts met 93 punten op baan 1 en voor Jan Mannaerts met 91 punten op baan 2. Bij het tweede spel was het weer Jos Aerts die met 97 punten won op baan1, maar op baan 2 versloeg Pierre Verschueren iedereen met maar (…) Het hele nieuwsbericht
Neos de sportieve toer op
Zoom

Maandag beroepeninfobeurs

Vrijdag 2 februari 2018
Maandagavond vindt weer de beroepeninfobeurs plaats die jaarlijks georganiseerd wordt door de Rotaryclubs van Noord-Limburg. Alle scholen van de regio zijn uitgenodigd voor deze infoavond, waarop laatstejaars uit het secundair kunnen praten met een 70-tal professionals uit een 60-tal verschillende beroepen. Plaats van afspraak is dit jaar het Sint Augustinusinstituut, Sint-Jacobsstraat 12 in Bree vanaf 19u30. Inschrijvingen gebeuren via http://www.beroepsinformatie.be.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Mooie cheque voor Palliovik

Donderdag 1 februari 2018
Lommel - Mooie cheque voor PalliovikZoomKWB Barrier en Lutlommel verenigden de krachten en konden zo een mooie cheque overhandigen aan Palliovik, de vereniging die zich bezighoudt met palliatieve zorgen voor kinderen. KWK Barrier organiseerde een kaartmarathon, wat 500 euro opbracht, en KWB Lutlommel deed er nog eens 500 euro bovenop. Een mooie cheque van 1.000 euro dus!

Nieuwjaarsetentje SARIS

Donderdag 1 februari 2018
Lommel - Nieuwjaarsetentje SARISZoomDe SARIS, oftewel de Stedelijke Adviesraad Internationale Samenwerking hield vandaag een nieuwjaarsetentje... (Foto Annie Teuwens)

Suska Claes overleden

Donderdag 1 februari 2018
Lommel - Suska Claes overledenDinsdag is Suska Claes overleden, de weduwe van Jos Wouters.  Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht

Prijsvraag van de maand

Donderdag 1 februari 2018
Lommel - Prijsvraag van de maandEen nieuwe maand, een nieuwe prijsvraag... Voor de sportliefhebbers deze keer. Ooit speelde Lommel de finale van de 'Beker van België', de huidige Crocky Cup. Maar in welk jaar was dit? En tegen welke ploeg? Antwoorden VOOR morgen - vrijdag - 12.00 uur. Te winnen: een boeketje van Ixora OF twee tickets voor de topmatch Lommel SK - Dessel Sport op zaterdag 17 februari. Antwoorden aan internetgazet.lommel[!]telenet.be met vermelding 'boeketje' OF 'tickets'.

Het weer in Lommel in januari

Donderdag 1 februari 2018
Wat januari als een wintermaand had moeten zijn, is uitgedraaid op een zachte, winderige en regenachtige maand die eerder doet denken aan de herfst. De minimum temperatuur bedroeg 4,0°, het dagmaximum 8,2°.  Met 96 liter per m2 was het ook een natte maand. De wind was geregeld van de partij met op 2 januari een stormachtige nacht en op 18 januari een echte storm overdag, waardoor de brandweer de handen vol had. Details van de maand staan op de website van Aquila.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel