Het overige nieuws

Fietser gewond op Balendijk

Donderdag 28 februari 2019
Lommel - Fietser gewond op BalendijkOp de Balendijk raakten deze namiddag een fietser en een auto in een aanrijding betrokken. De fietser werd daarbij lichtgewond.
Lommel - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

Anna Molenberghs overleden

Donderdag 28 februari 2019
OP 23 februari overleed Anna Molenberghs, de weduwe van Jaak Vandenberk. Zij was 94 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Lommel - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Lommel - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

Mia Vrijsen overleden

Woensdag 27 februari 2019
Lommel - Mia Vrijsen overledenVandaag is Maria Vrijsen overleden, de weduwe van Vinus Davus. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Grensgevallen
Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria NV) gaat metaalpoeder gebruiken als duurzame brandstof om stoom te produceren voor hun brouwproces. Ze gaan dit doen met behulp van een installatie gebouwd door studenten en onderzoekers van de TU Eindhoven, engineeringbedrijven en Metalot. Het systeem wordt mogelijk gemaakt door een financiering van 2,4 miljoen euro, waarvan 1 miljoen van de provincie Noord-Brabant, en een samenwerking met verschillende industriële partijen. De installatie moet (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweeroefening op Balendijk

Woensdag 27 februari 2019
Vanavond is er op de Balendijk een brandweeroefening rond signalisatietechnieken op de openbare weg. Het wegverkeer kan tussen 19.30 en 22.00 uur lichte hinder ondervinden op de Balendijk, ter hoogte van de Marie Curiestraat en de John Cockerillstraat.

'Bosland ATB Challenge' op 28 april

Woensdag 27 februari 2019
Op 28 april vindt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" plaats, een recreatieve toertocht voor ATB-ers/ MTB-ers die een 90km lang traject kunnen afleggen doorheen het prachtige landschap van Bosland.
Het is dus geen wedstrijd - iedereen met een geschikte fiets kan zich inschrijven voor dit nieuwe evenement. Om er toch het sportieve karakter in te houden, worden wel de start- en de aankomsttijd geregistreerd via een scansysteem. Bij aankomst zal men de tijd van de eigen prestatie kunnen raadplegen tijdens de maaltijd die door de organisatie wordt aangeboden. Wie zich geroepen voelt om deze sportieve uitdaging aan te gaan kan zich nog online inschrijven tot 31 maart. Meer info en inschrijven

Jacky Van Endert overleden

Woensdag 27 februari 2019
Lommel - Jacky Van Endert overledenIn Munsterbilzen is zaterdag de uit Lommel afkomstige Jacky Van Endert overleden, de echtgenoot van Gerda Reumers. Hij was 77 jaar. Het afscbeid vindt in intieme kring plaats.

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Lommel - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Nieuwe bvba: QP Fabrics

Dinsdag 26 februari 2019
Stefan Kuppens uit Lommel heeft de bvba QP Fabrics opgericht met zetel aan de Tuinstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verwerven van participaties in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen.

Nieuwe bvba: Kruse Vastgoed

Dinsdag 26 februari 2019
Debby Kruse uit Lommel heeft de bvba Kruse Vastgoed opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Slinkerstraat.

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Lommel - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Square One valt in de prijzen

Dinsdag 26 februari 2019
Lommel - Square One valt in de prijzenZoomAfgelopen zaterdag gaven de leerlingen van 6HA van WICO Campus Sint-Jozef het beste van zichzelf op de Vlajo verkoopdag voor miniondernemingen in het shoppingcenter van Genk. Op de foto ziet u vier leden van Square One in hun mooie zelfgemaakte stand, waar ze hun klanten met veel enthousiasme ontvingen. Minionderneming Square One, die tweedehandskleding verkoopt, kaapte van de meer dan 40 deelnemers de tweede plaats weg voor 'meest duurzame product' en de derde plaats voor 'beste stand'. Goed gewerkt, dames!

Lommel - Spelletjesnamiddag bij Samana CentrumZoomVorige week startte Samana Lommel-Centrum, na een korte winterstop, weer haar eigen programma. Een dertigtal leden verzamelden in de Volksmacht. De meerderheid van de deelnemers kozen voor rummikub, maar er werden ook andere spelletjes gespeeld. Sommigen hadden amper de tijd om even te pauzeren voor koffie en koek. Rond vier uur werd de gezellige namiddag afgesloten. (Bijdrage Louisa Willekens)
Spelletjesnamiddag bij Samana CentrumSpelletjesnamiddag bij Samana Centrum
Zoom

Maria Mertens overleden

Dinsdag 26 februari 2019
Gisteren is Maria Mertens overleden. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters aan de Adelberg. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).
Lommel - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: HeJa Holding

Maandag 25 februari 2019
Henk Jansen uit Lommel heeft de bvba HeJa Holding opgericht met zetel aan de Bochtstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard én het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen inzake gehele of gedeeltelijke overname van aandelen.

Nieuwe bvba: Bral Nathalie dr.

Maandag 25 februari 2019
Nathalie Bral uit Lommel heeft de bvba Bral Nathalie dr. opgericht met zetel aan de Gestelsedijk. De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoten.

Brexit met of zonder akkoord?

Maandag 25 februari 2019
Lommel - Brexit met of zonder akkoord?ZoomOok in de Leopoldlaan kijken met véél aandacht naar de Brexitsaga... (Foto Albert Agten)

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Lommel - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Aperitiefcauserie Davidsfonds

Maandag 25 februari 2019
Lommel - Aperitiefcauserie DavidsfondsZoomGisteren, zondag, ging in ’t Kristallijn in de Blauwe Keidreef de jaarlijkse aperitiefcauserie van het Lommelse Davidsfonds door. Thema was “De monarchie in perspectief. België en zijn koningen”, en spreker van dienst prof. dr. Mark van den Wijngaert
Ruim honderd aanwezigen genoten van deze interessante lezing! (Foto's Chel Driesen)
Aperitiefcauserie Davidsfonds
Zoom
Lommel - Basket Lommel op schema voor play-offsCroonen Lommel – Limburg United B: 73-71 (Quarters: 23-18 / 22-24 (45-42) / 8-13 (53-55) / 20-16)
Het werd geen hoogstaande derby in Lommel. Lommel pakte uiteindelijk de overwinning maar had het ondanks de vele afwezigen bij Limburg United heel moeilijk. Enrico Montanari maakte 20 sec. vóór het einde de 73-71. De score van Lesuisse voor Limburg United werd terecht afgekeurd wegens buiten tijd.
Topscorers Hendrix en Maessen (Lommel) en Souverijns (United) werden goed (…) Het hele nieuwsbericht

Mispo wint wisselbeker in Dais

Maandag 25 februari 2019
Lommel - Mispo wint wisselbeker in DaisZoomDe sporters van Mispo, bowlingclub voor andersvaliden, hebben gisteren zondag op het Tornooi Dais Aalst de wisselbeker voor clubs gewonnen. Proficiat! (Bijdrage Clement Willekens)
Lommel - Première nieuwe flamencovoorstellingZoomCultuurcentrum De Adelberg heeft de eer om op nu vrijdag 1 maart 'IN Puro' van Féderico Ordoñez in première aan u voor te stellen. Na bijna twee jaar buiten de traditionele flamenco circuits te vertoeven en de grenzen van het genre te verkennen in verschillende cross-over projecten, keert flamencodanser Féderico  terug naar de essentie van de kunstvorm met zijn nieuwe creatie IN Puro.
Met deze voorsztelling zet Féderico de pure flamenco centraal en (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Parkeeractie Stapsgewijs was succesZoomIn de Buntstraat is het voor schooltijd, maar vooral na schooltijd gevaarlijk druk! Heel veel parkeerplaats is er niet, dus is het vaak zoeken naar een geschikte plaats. De leden van de schoolraad hebben daarom een mooie actie op touw gezet om de ouders attent te maken op hoe belangrijk veilig parkeren is. Niet alleen voor henzelf, maar vooral voor al onze kinderen.
Eerst kregen alle ouders een plannetje waarop alle wettelijke parkeerplaatsen aangeduid werden. Niet alleen in de (…) Het hele nieuwsbericht
Parkeeractie Stapsgewijs was succesParkeeractie Stapsgewijs was succes
Zoom

Lovoc kiest kleur tegen pesten

Zondag 24 februari 2019
Lommel - Lovoc kiest kleur tegen pestenZoomEen zonnige zondagmiddag, maar de jongste Lovoccertjes U9 (foto) waren wel present in de sporthal voor de altijd leuke 2 tegen 2 starters-tornooitjes. Met 5 ploegjes namen ze deel, samen met enkele teams van He-Voc Hechtel-Eksel, VC Overpelt en MVC Peer. En ze leerden weer heel wat kneepjes van het volleybalvak!
Na het toffe tornooi kwamen ze even poseren voor de foto, en kozen ze, zoals heel Lovoc tijdens deze week tegen pesten, met fleurige armbandjes kleur tegen pesten! Toffe kids, en stip (…) Het hele nieuwsbericht

Vader en zoon aangereden

Zondag 24 februari 2019
Lommel - Vader en zoon aangeredenTwee fietsers - een man en zijn zoon uit Pelt - zijn gisterennamiddag gewond geraakt toen zij werden aangereden op de rotonde aan de Luikersteenweg in Lommel. Zij zijn voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Lommel - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 
Lommel - Alleen Kolonie kan niet winnen vandaagLutlommel won vanmiddag met 3-0 tegen VV Stokkem, en scoorde hiermee érg belangrijke punten. Verbroedering deed al een even goeie zaak door met 1-3 te gaan winnen bij achtervolger SV Breugel. Kolonie moest thuis de duimen leggen voor FC Racing Boxberg met 0-2, en Kattenbos tenslotte, die haalden ook drie belangrijke punten bij Amandina VC: ze wonnen er met 0-2.
Lommel - Neos-leden leven vanaf nu 'Vrolijk gezond'ZoomEen 70-tal Neos-leden luisterden afgelopen donderdag vol aandacht naar voedingsgeneeskundige Hilde Demurie. Ze begon haar voordracht met uit te leggen dat er een link is tussen emoties en de spijsvertering en dat gezonde voeding niet saai hoeft te zijn. We gebruiken best goede boter of olijfolie om ons eten te bereiden. Ook moeten we opletten dat er een goed evenwicht is tussen zuren en basen. Een goede verhouding zou zijn: 80% basen en 20% zuren. We eten teveel zuren met als gevolg: ons (…) Het hele nieuwsbericht

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Lommel - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...
Lommel - 'Undercover', opgenomen op het Blauwe MeerZoom
Vanavond start de VRT met de uitzending van de nieuwe reeks 'Undercover', met Tom Waes in de hoofdrol, samen met de Nederlandse actrice Anna Drijver. De reeks werd voor het grootste stuk hier in Lommel op het Blauwe Meer opgenomen, waar Tom tesamen met Anna in een camper verblijven om als undercoveragenten de Nederlandse ecstasykoning van Limburg, Ferry Bouman, te klissen. Een spannende reeks met uiteraard véél herkenbare locaties... en ook een rol voor 'onze' Katrien De Ruysscher. (Foto Jan Buyens)

Radio Vingt-et-un

Zaterdag 23 februari 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Radio Vingt-et-unAls ik alleen thuis ben, zet ik het soms op. Maar als de mannen binnenkomen is het van: “Pa, staat die Franstalige zender weer op?”
Die zender is Radio 21. Radio Vingt-et-un. Ik vermoed dat de naam gekozen werd om luisteraars het gevoel te geven dat ze ergens altijd eenentwintig blijven.
- “Ge verstaat toch niet veel van wat ze zeggen”, zegt onze jongste. - “Niet alles, maar dat moet niet”, antwoord ik. “De reclame is niet zo vervelend als op de Nederlandstalige (…) Het hele nieuwsbericht

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Kleuters Wegwijs op bezoek in HoevezavelZoomMaandelijks verwelkomen ze de kleutertjes van XCL Wegwijs in Hoevezavel. Als zij komen dansen, dan stralen alle bewoners! De kleutertjes komen één keer per maand op vrijdag dansen en spelletjes spelen samen met de bewoners. En niet alleen zij genieten hier enorm van, ook de kleutertjes komen zo in contact met het woonzorgcentrum en de oudere generatie. Na een rondje high-fives geven en dansjes doen zoals De vogeltjesdans en Oma's aan de top zijn de brede glimlachen niet meer weg te denken bij de bewoners. Ook in WZC Kapittelhof komen kleuters van XCL Eigenwijs maandelijks op bezoek om zo een voormiddag vol plezier te vullen. (Bijdrage Linde Drees)

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Lommel - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

David Carella overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Lommel - David Carella overledenWoensdag is David Carella overleden. Hij was 40 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Ferdinand Vankrunkelsven

Vrijdag 22 februari 2019
Lommel - Ferdinand VankrunkelsvenGisteren is de uit Heppen afkomstige Ferdinand Vankrunkelsven overleden, de echtgenoot van Jeanne Claes. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats waarna zijn asurn wordt bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Inge Lenaers overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Lommel - Inge Lenaers overledenVandaag is Inge Lenaers overleden. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Dinsdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Overpelt-Centrum waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.
Lommel - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Infosessie erfrecht voor OKRA

Vrijdag 22 februari 2019
Lommel - Infosessie erfrecht voor OKRAZoomHet recent hervormde erfrecht is sinds 1 september 2018 van toepassing en vormde voor OKRA Academie Lommel dé gelegenheid om hieraan een infosessie te wijden, die dan ook erg ruime belangstelling genoot. Lokaal notaris Ruud Janssen werd bereid gevonden om als spreker te fungeren en zijn gedegen kennis, samen met een geduldig opgebouwde toelichting, zorgde voor vele positieve commentaren achteraf. Na zijn uiteenzetting volgde een korte (koffie)pauze, waarna de bijna 60 aanwezigen nog vragen konden stellen aan de notaris. Tot slot kreeg de spreker als dank een fraai glazen vaas uit de glasshop van Het Glazen Huis. (Bijdrage Stan Bresseleers)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Lommel - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Fietser (54) gewond bij aanrijding

Donderdag 21 februari 2019
Lommel - Fietser (54) gewond bij aanrijdingVanmorgen rond 7.45 uur raakten een 54-jarige fietser uit Lommel en een auto in een aanrijding betrokken op het kruispunt van de Astridlaan en de Beekstraat in Pelt. De fietser werd daarbij gewond.

Schilderwerken Verdonschot failliet

Donderdag 21 februari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasseltb heeft vandaag Schilderwerken Verdonschot uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 21 maart ingediend worden.

Gust Pauwels overleden

Donderdag 21 februari 2019
Vandaag is Gust Pauwels overleden, de echtgenoot van Lea Seykens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Lommel - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Lommel - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Lommel - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Lommel - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Luikersteenweg

Woensdag 20 februari 2019
Morgennamiddag wordt in brasserie Bij den Brugwachter de woning Luikersteenweg 448 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 13a57ca en heeft een K.I. van 530 euro.

Trainer weg bij Lutlommel

Dinsdag 19 februari 2019
Sven Geyens (Lutlommel) gaat volgend seizoen aan de slag als trainer bij KFC Paal-Tervant.

Alleenstaanden OKRA bijeen

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Alleenstaanden OKRA bijeenZoomGisteren verzamelde voorzitster Josée Vercammen haar leden om de jaarwerking voor de OKRA-alleenstaanden in dit werkjaar te bespreken én te regelen. De ruime opkomst, niet alleen vanuit het centrum maar ook andere Lommelse OKRA-trefpunten en zelfs vanuit buurgemeente OKRA-Pelt, toont aan dat een apart aanbod voor alleenstaande senioren zinvol is én gewaardeerd wordt. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Alleenstaanden OKRA bijeen
Zoom

Eduard Michielsen overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Eduard Michielsen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Eduard Michielsen overleden, de echtgenoot van Maria Leppens. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Severensaan de Schansstraat in Lommel.

Jos Willekens overleden

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Jos Willekens overledenZondag is Jos Willekens overleden, de echtgenoot van Lena Bergmans. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Tijd voor Kunst

Dinsdag 19 februari 2019
Lommel - Tijd voor KunstIn het kader van de 'Dag van de Academies' nodigt de Kunstacademie Lommel u uit om samen even de tijd te verliezen en te genieten van kunst. De beeldateliers stellen hun ateliers open nu zaterdag 23 februari van 8u30 tot 12u30 in de Academie en de kerk van Heeserbergen. De leerlingen muziek, dans en theater zullen er optreden om 10u00, 11u00 en 12u00. Verder zijn er nog meerdere workshops, lekkernijen en veel meer! Ook de afdeling glaskunst houdt opendeur, en dit op zondag 24 februari van 13u30 tot 17 uur, dit in het Glazen Huis in het Dorp.

Zaterdag afscheid Nick Molemans

Maandag 18 februari 2019
Lommel - Zaterdag afscheid Nick MolemansHet afscheid van Nick Molemans (28), die zaterdag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lommel-Kolonie, vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

De griep is in het land

Maandag 18 februari 2019
Lommel - De griep is in het landZoom                                                                         Foto Albert Agten

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

Wat kunnen wij leren van bomen?

Maandag 18 februari 2019
Lommel - Wat kunnen wij leren van bomen?ZoomOp donderdag 21 februari ’19 vertonen CC De Adelberg en Bosland de film 'Intelligent Trees'. Deze intelligente, fraai gemonteerde documentaire toont hoe bomen functioneren in de verhouding tot de bossen waarin ze leven. Een prent die zich afvraagt wat wij van het samenleven van bomen kunnen leren. En vooral, hoe we in de toekomst gezonde bossen kunnen garanderen.
Bomen zijn zoveel meer dan rijen hout, materiaal voor meubels of in het slechtste geval: brandhout. Bomen zijn meer dan (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Promotie in zicht voor Lovoc-heren?ZoomLaatste speeldag in de reguliere competitie bij de heren 3de provinciaal. De heren van Lovoc moesten het hierin opnemen tegen het nummer 5, Kivoc Kinrooi. Ze wonnen in Kinrooi met 1-3 en eindigen op een prachtige 2de plaats. In de nacompetitie, die volgend weekend al start, nemen ze het op tegen de nummers 1 van de reeksen A en B, en het nummer 2 van de A-reeks. Het zou wel mooi zijn als ze op het einde van hun eerste jaar seniorencompetitie promotie naar 2de provinciale konden afdwingen! 
De dames A (…) Het hele nieuwsbericht

Verbroedering haalt weer zwaar uit

Zondag 17 februari 2019
Lommel - Verbroedering haalt weer zwaar uitLutlommel ging gisterenavond reeds winnen bij RC Reppel met 1-2, Verbroedering haalde alweer stevig uit: het won met maar liefst 7-1 van Sporting Winterslag en komt hierdoor op een zucht van de titel. Kolonie verloor toch eerder verrassend thuis van staartploeg FL. Termolen met 0-3 en Kattenbos ten slotte verloor met dezelfde cijfers (0-3) thuis van K.SP. Wijchmaal.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Lommel - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Basket: Lommel klopt nummer 4

Zondag 17 februari 2019
Lommel - Basket: Lommel klopt nummer 4Gembo-Croonen Lommel: 93-97 (15-30 / 17-27 (32-57) / 39-20 (71-77) / 22-20
Lommel heeft nu ook nummer 4 in de stand, Gembo, verslagen.
Lommel startte sterk in het eerste quarter via 5-15 (4de min.) naar 15-30 (10de min.) en stoomde door naar een 25 punten voorsprong aan de rust (32-57) vooral dankzij Hendriks (9 / 3x3), Jacobs (13 / 4x3) en Ceyssens (12 / 1x3). Maar na de rust gebeurde het ongelooflijke: Gembo scoorde 39 (!) punten in het derde quarter en kwam terug tot op 6 punten (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Jacobs overleden

Zaterdag 16 februari 2019
Lommel - Marcel Jacobs overledenGisteren is Marcel Jacobs overleden, de echtgenoot van Erna Roelandt. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Sahara Römantiek

Zaterdag 16 februari 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - Sahara Römantiek“Römantiek”, wat een onding van een woord zeg! Met een Nederlandse uitgang na een Duitse umlaut!
Ik had het vroeger helemaal niet zo voor uit de Verenigde Staten geïmporteerde en door onze commercie gretig overgenomen jaarlijkse feestelijkheden zoals ‘Halloween’ of ‘Valentine’. Maar toen heb ik eens wat opzoekwerk verricht en wie schetst mijn verwondering toen bleek dat beide aangelegenheden oorspronkelijk uit het Keltische deel van Europa afkomstig waren. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak in huis en appartement

Vrijdag 15 februari 2019
Lommel - Inbraak in huis en appartementOnbekenden drongen binnen in een leegstaand huis aan de Kerkhovensesteenweg en in een appartement aan de Godfried Bomansstraat. Of de daders buit konden maken, is niet geweten.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Lommel - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Valentijn in ‘De Mantel’

Vrijdag 15 februari 2019
Lommel - Valentijn in ‘De Mantel’ZoomGisteren trokken de leerlingen van 4 Voeding-verzorging van WICO Campus Sint-Jozef naar dagverzorgingscentrum De Mantel om de bejaarden te verwennen voor Valentijn. Ze organiseerden er een wellnessvoormiddag waarbij de bezoekers o.a. een handmassage konden krijgen en nadien kreeg iedereen ook nog een zelfgemaakt hartje als aandenken. Het werd een hartverwarmende voormiddag!
Valentijn in ‘De Mantel’
Zoom

Nadia De Boel overleden

Vrijdag 15 februari 2019
Lommel - Nadia De Boel overledenWoensdag is Nadia De Boel overleden. Zij was 31 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Matek failliet verklaard

Donderdag 14 februari 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag Matek uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot uiterlijk 14 maart ingediend worden.

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Lommel - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Lommel - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Lommel - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Maria Ramaekers overleden

Woensdag 13 februari 2019
Lommel - Maria Ramaekers overledenGisteren is Maria Ramaekers overleden, de echtgenote van Jan Geuens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel.Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Lommel - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Openbare verkoping: Wijerken

Woensdag 13 februari 2019
Morgennamiddag wordt in café-restaurant Carré de woning Wijerken 79 openbaar verkocht na hoger bod. Ze staat op een perceel van 18a40ca en heeft een K.I. van 2.851 euro. Na het hoger bod wordt er ingezet op 476.200 euro voor de woning en 37.400 euro voor 3 gronden.

Marie-Josée Boonen overleden

Dinsdag 12 februari 2019
Lommel - Marie-Josée Boonen overledenIn WZC Hoevezavel is vandaag Marie-Josée Boonen overleden, de echtgenote van Louis Geens. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: zaterdag (17-17.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Lommel - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Verhaal verwijderd

Dinsdag 12 februari 2019
Op verzoek van Fedasil hebben we het "Verhaal van Carlos, Ana Maria en baby Sophia", dat we gisteren op de Internetgazet brachten en geproduceerd was door het "945 in beeld"-team, verwijderd. We betreuren dat verzoek, maar behoud van de publicatie zou de veiligheid van de betrokkenen en hun asielaanvraag in het geding kunnen brengen, vernemen we.

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Lommel - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Lommel - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Lommel - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Lommel - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Jaarlijks clubfeest WSV Milieu 2000

Maandag 11 februari 2019
Lommel - Jaarlijks clubfeest WSV Milieu 2000ZoomAfgelopen zaterdag was het weer zover. Feestzaal “Den Horst” zette zijn deuren open voor het jaarlijkse clubfeest van WSV Milieu 2000 vzw. Maar liefst 230 leden namen dan ook met veel plezier deel aan deze feestelijke namiddag.  Na het aperitief nam de voorzitter het woord. Even stilstaan bij de activiteiten van het afgelopen jaar, een welverdiende proficiat aan een aantal jubilarissen maar zeker en vast ook een groot dankwoord aan alle wandelaars en vrijwilligers die er voor zorgen dat ze (…) Het hele nieuwsbericht
Jaarlijks clubfeest WSV Milieu 2000Jaarlijks clubfeest WSV Milieu 2000
Zoom

Zonder woorden

Maandag 11 februari 2019
Lommel - Zonder woordenZoom                                                                    Foto Albert Agten

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Lommel - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Lommel - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Tweemaal Lovoc-winst tegen Pelt

Zondag 10 februari 2019
Lommel - Tweemaal Lovoc-winst tegen PeltZoomIn dit nationale bekerweekend was er op zaterdag toch nog Limburgs competitievolley. Zowel de jongens U17 als de heren A moesten tegen de buren van Volleybalclub Pelt het veld op. De jongens U17 deden dat thuis, ze wonnen met 4-0 en staan gedeeld met Tectum Achel op plaats 1 in hun reeks. Nadien moesten de heren A, aangevuld met enkele U17-spelers, bij Pelt B op bezoek. De Lommelse heren wonnen met 0-3 en staan nu, met nog 1 wedstrijd te gaan, op een 2de plaats in 3de provinciale. Een plaatsje met uitzicht op (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel verliest van leider OxacoCroonen Lommel - Oxaco: 71-85 (Quarters:14-23 / 22-14 (36-37) / 19-24 (55-61) / 16-24
Lommel is er vanavond niet in geslaagd om ook Oxaco een voetje te lichten. De leider in Top Divisie 1 was fysiek en kwalitatief een stuk sterker dan de thuisploeg. Ondanks een zwakke start (2-12 na 5’) zaten de Limburgers bij de rust nog in de match: 34-35. In de tweede helft deden Foerts 12 ptn. (ex-Brussels), Celis 25 ptn. (ex-Limburg United) en Pegg 14 ptn. het licht helemaal uit.
Oxaco speelde (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: M.E.M. Construct

Zondag 10 februari 2019
De uit Lommel afkomstige Omer Yalci uit Beverlo heeft de bvba M.E.M. Construct opgericht met zetel aan de Klaverweide in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de installatie van zonnepanelen, zonneboilers en lichtreclames.
Lommel - Winst voor Verbroedering, Kolonie en KattenbosVerbroedering ging vanmiddag winnen bij FC Paal-Tervant B met 3-4, en blijft hierdoor ruim alleen aan de leiding. Kattenbos moest naar Kadijk SK en won er (toch vrij verrassend, maar zeker deugddoend) met 0-2. Kolonie moest ook op verplaatsing, naar BS Sport Berbroek-Schulen en het won er met 1-4. Lutlommel tenslotte was de enige ploeg die thuis speelde vanmiddag, en dit tegen FC Paal-Tervant A. Zij verloren met 1-2.

Mosselen met brood

Zondag 10 februari 2019
Lommel - Mosselen met broodKen je dat? Je ziet iemand iets eten en denkt: dat had ik ook moeten nemen. De man met de witte pet en de witte oortjes stond aan een ton voor de visspeciaalzaak in Antwerpen. Ik wachtte op mijn sardienen en hij begon smakelijk aan zijn mosselen. Ze werden geserveerd in een kleine mosselpan en hij at er een stukje brood bij. 'Die bestel ik de volgende keer', zei ik.

Die volgende keer bood zich aan. Eerst had ik een bezoek aan het Mayer van den Bergh museum op het programma staan. Voor de Dulle Griet (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Lavreysen overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Lommel - Eddy Lavreysen overledenGisteren is Eddy Lavreysen overleden, de levenspartner van Lies Helmich. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Poort gestolen

Vrijdag 8 februari 2019
Lommel - Poort gestolenAan een hondenlosloopzone in Vossemeren gingen onbekenden met een poort aan de haal. Het tijdstip van de diefstal is niet gekend.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Lommel - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Nora Berrevoets overleden

Donderdag 7 februari 2019
In Beverlo is de uit Lommel afkomstige Nora Berrevoets overleden, de weduwe van Louis Theunis. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Lommel - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Lommel - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Stalmans Estate Invest

Woensdag 6 februari 2019
Jef Stalmans uit Lommel heeft de bvba Stalmans Estate Invest opgericht met zetel aan de Adelberg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verlenen van bijstand en diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Lommel - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Lommel - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Lommel - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

144 schutterijen op OLS

Woensdag 6 februari 2019
Aan het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat dit jaar op de eerste dag van juli in het Nederlands-Limburgse Sevenum plaatsvindt, doen 144 schutterijen en gildes uit beide Limburgen mee, het kleinste aantal van de voorbije tien jaar. Gisteren werd de inschrijvingstermijn afgesloten.
Op 23 maart wordt geloot voor de volgorde van de optocht die op 7 juli door Sevenum zal trekken.

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Lommel - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Lommel - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Lommel - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

Toine Gerits overleden

Dinsdag 5 februari 2019
Lommel - Toine Gerits overledenZondag is Toine Gerits overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Lommel - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Lommel - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)
Lommel - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Dit jaar minder inschrijvingen

Maandag 4 februari 2019
Lommel - Dit jaar minder inschrijvingenZoom                                                                   Foto Albert Agten

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Lommel - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Lommel - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Lommel - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  
Lommel - Winst voor Lovoc in Lommelse liefhebbersderbyZoomAfgelopen donderdag vond een echt Lommelse derby plaats in de Lovoc-sporthal aan het college. De Lovoc-dames liefhebbers (foto) ontvingen de dames van Malivo, die op maandag in dezelfde sporthal trainen en hun wedstrijden spelen. Voor beide een thuismatch dus. Toch was het Lovoc dat echt thuis speelde. Het werd een heuse thriller die Lovoc met 3-2 winnend afsloot. Lovoc staat op plaats 6 in 2de afdeling B, Malivo op plaats 8, met 2 punten minder en 1 match meer gespeeld. Lovoc staat net uit de gevarenzone, (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Lommel - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.
Lommel - Verdienstelijk gelijkspel voor KattenbosVerbroedering deed vandaag gewoon wat iedereen er tegenwoordig van verwacht: winnen, en liefst met groot verschil. Zo ook vandaag, want het werd 5-0 tegen de Turkse Rangers. Kolonie verloor thuis met 1-4 van Eendracht Zelem. Lutlommel speelde 1-1 gelijk op het veld van Turkse FC. En Kattenbos tot slot speelde thuis verdienstelijk 1-1 gelijk tegen VK Gestel.

De oplossing van de maand

Zondag 3 februari 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - De oplossing van de maandDe meesten onder jullie hadden het bij het rechte eind, het waren immers Jean-Jacques Melotte en Laura Verdonschot die in 2016 en 2017 'Lommelaar van het Jaar' werden. Het boeketje van Ixora gaat naar Ria Brusselaers, de tickets naar Kristel Mertens uit de Landbouwstraat. Proficiat aan hen, en... meer geluk aan de anderen de volgende keer!

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket Lommel wint ook bij leider WaregemWaregem - Croonen Lommel: 87-95 nv (Quarters: 24-13 / 12-14 (36-27) / 20-28 (56-55) / 18-19 (74-74) / 13-21
Giant killer Lommel won gisteren ook de terugmatch tegen leider Waregem. Ondanks een moeizame start van Lommel via 13-4  en 24-13 naar 36-27 ruststand, kwam Lommel stilaan op dreef in de tweede helft. Ze kwamen voor de eerste keer op voorsprong in de 29ste minuut bij 53-55. Daarna ging het gelijk op met wisselende voorsprong naar 74-74 dank zij 3/3 vrijworpen van Maesen op het (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Lommel - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Sneeuw! Gôh, wat leuk!

Zaterdag 2 februari 2019
Lommel - Sneeuw! Gôh, wat leuk!Wij maken ons wel eens vrolijk over onze noorderburen die zo ongeveer elke zin beginnen met ‘nou…’. Wat vind je van het ‘Glazen Huis’ in Lommel? Nou, daar benne we nog niet geweest. Onze vrienden wel en, nou, hun vonden het hartstikke leuk! ‘Leuk’. Nog zo'n woord dat ze te pas en te onpas gebruiken. En een vlag die héél veel ladingen dekt. Ik bedoel: het heeft tal van betekenissen.
De Kroon? "Nou, echt een (…) Het hele nieuwsbericht
Prijsvraag van de maand
Lommel - Wie waren vorige Lommelaars v.h. jaar?Met een dagje vertraging, maar hierbij onze vraag van de maand: Jos Maes werd in 2018 'Lommelaar van het Jaar'. Maar wie werd dit in 2016 en 2017? Graag twee namen dus mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór 24.00 uur vanavond. Te winnen alweer een mooi boeketje van Ixora of twee tickets voor de wedstrijd Lommel SK tegen Beerschot Wilrijk op zondag 17 februari. Bij antwoord meegeven of u boeketje of tickets wenst bij eventuele winst!

Adele Schepkens overleden

Vrijdag 1 februari 2019
Lommel - Adele Schepkens overledenGisteren is Adele Schepkens overleden, de weduwe van Jef De Groof. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Lommel - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel