Het overige nieuws

Martina Linsen overleden

Donderdag 31 oktober 2019
Lommel - Martina Linsen overledenVandaag is Martina Linsen overleden, de weduwe van Pol Maes. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Nieuwe vennootschap: Xander's Tuinen

Woensdag 30 oktober 2019
Xander Van Leemputten uit Lommel heeft de besloten vennootschap Xanders' Tuinen opgericht met zetel aan de Boekweitstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer landschapsverzorging, grondverzet, verkoop van bouwmaterialen en de installatie van garagepoorten.

Henri Brans overleden

Woensdag 30 oktober 2019
Lommel - Henri Brans overledenMaandag is Henri Brans overleden, de weduwnaar van Carolina Mertens en de levensgezel van Argine Meurisse. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrul Vandebosch in Overpelt.

Argenta sluit bankautomaten

Woensdag 30 oktober 2019
Lommel - Argenta sluit bankautomatenArgenta sluit voor onbepaalde duur hun bankautomaten. "Er gebeurden de laatste maanden meerdere plofkraken op bankautomaten, waaronder ook bij Argenta. Plofkraken zijn een internationaal fenomeen waarbij de criminelen steeds driester te werk gaan. De schade wordt steeds groter. Gelukkig zijn hierbij nog geen slachtoffers gevallen. Omdat veiligheid primeert, hebben we besloten om uitzonderlijke maatregelen te nemen en al onze bankautomaten te sluiten", laat de bank weten.

Recyclageparken zaterdag open

Woensdag 30 oktober 2019
De recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag 2 november open.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Woensdag 30 oktober 2019
Lommel - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomSpoorinfrastructuurbeheerder Infrabel vernieuwt tijdens de maand november zeven wissels aan het station van Mol. De bestaande houten wissels zitten op het einde van hun levensduur en worden vervangen door betonnen exemplaren. De nieuwe wissels zijn geluids- en onderhoudsvriendelijker. Door deze werken kunnen er vier weekends geen treinen tussen Mol en Herentals rijden, en dat in beide richtingen. NMBS zet vervangbussen in. De studententrein vanuit Mol richting Heverlee op zondagavond en op maandagavond 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Veldritnieuws

Woensdag 30 oktober 2019
In de Superprestige veldrit in Asper-Gavere afgelopen zondag eindigde Lommelse Laura Verdonschot op een mooie 5de plaats. Zij finishte als eerste Belgische 43 sec. na de Nederlandse winnares Yara Kastelijn. Laura werd ook geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Vrouwen-elite op zondag 10 november in het Italiaanse Silvelle.


Sinds begin september startten Limburg.net en Centrum Duurzaam Groen met de zoektocht naar tuinen voor de actie Klimaatboom zoekt tuin. Via deze actie zoeken ze naar Limburgers en Diestenaren die graag hun steentje willen bijdragen voor het klimaat door een klimaatboom in hun tuin te planten. Meer bomen zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit en minder CO2. Iedereen is bezorgd over het klimaat. Klimaatverandering is een probleem dat hoog op de agenda staat. Wereldwijd veroorzaakt de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Reveil laat stedelijke begraafplaats oplevenZoomOp Allerheiligen trekken we naar de begraafplaats om onze overleden dierbaren te herdenken. Velen voelen echter de behoefte om iets méér te doen. Reveil is een project dat begraafplaatsen in Vlaanderen op 1 november laat opleven in een ingetogen gloed van muziek. Het optreden start om 17 uur aan de inkom van de Stedelijke begraafplaats  (bij regenweer binnen). Gianni Marzo (gitarist van o.a. Isbells, Marble sounds,..) komt een akoestische set spelen. Daarna brengt Rudi Lavreysen zijn verhaal uit de Reveil verhalenbundel van dit jaar. Je mag passende verlichting (kaarsjes, lampjes, ...) meebrengen voor een warme sfeer.
Vandaag gaat in het recyclagepark de winteruurregeling in. Dan gelden gewijzigde openingsuren. U kunt er in deze periode elke dag - behalve zondag en maandag - terecht van 9u tot 12.30u en van 13u tot 16u; op donderdag tot 17u.

De herfstvakantie weer van start

Maandag 28 oktober 2019
Lommel - De herfstvakantie weer van startZoomMaar wanneer de Brexit??? Ook in de Leopoldlaan geraken ze er niet meer wijs uit! (Foto Robert Boons)

Leopold Heymans overleden

Maandag 28 oktober 2019
Lommel - Leopold Heymans overledenZaterdag is in Lommel de uit Beverlo afkomstige Leopold Heymans overleden, de echtgenoot van Elisa Roosen. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag 4 november (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kattenbos. Begroeting: zondag (10.30-11 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Anna Schepers overleden

Maandag 28 oktober 2019
Lommel - Anna Schepers overledenVandaag is Anna Schepers overleden, de weduwe van Henri Boers. Zij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag 5vnovember (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Begroeting: maandag 4 november (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Marcel Van Gompel overleden

Maandag 28 oktober 2019
Lommel - Marcel Van Gompel overledenGisteren is Marcel Van Gompel overleden, de echtgenoot van Janine Campagne. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring waarna de asverstrooing op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: zaterdag (16.30-17 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Volley-jongens U15 Lovoc go international!ZoomVoor de jongens U15 van Lovoc stond afgelopen weekend een internationale wedstrijd op het programma. Dit seizoen speelt immers het jongensteam van Sittard -met 2 meisjes in hun rangen- in de Limburgse competitie. Bij gebrek aan teams in dezelfde leeftijdscategorie kost competitie spelen in het Belgische Limburg hen immers vele kilometers minder dan in Nederland blijven volleyballen. Een uurtje rijden tot in Lommel, daar draaien ze hun hand niet voor om! Beide teams poseerden dan ook met alle plezier (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (27) gewond bij botsing

Zondag 27 oktober 2019
Lommel - Vrouw (27) gewond bij botsingEen 27-jarige vrouw uit Lommel is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Ringlaan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenvoormiddag rond 11 uur.
Lommel - Opnieuw winst voor Kattenbos en KolonieLutlommel speelde vanmiddag uit bij Dilsen-Stokkem en keerde naar huis met een 2-2 gelijkspel. Verbroedering speelde thuis tegen Kadijk en verloor met het kleinste verschil, nl. 0-1, terwijl Kattenbos thuis Sparta Lille versloeg met 4-0. Kolonie tenslotte speelde vanmiddag op Lanklaar en ging er winnen met 1-2.
Lommel - 'Onder de Eik' concerten van startZoomIn ons Lommelse Raadhuis gingen vanmiddag alweer de 'Onder de eik' concerten van start. Vandaag op het programma stond Erik Satie, met erg veel bijval bij het opgekomen publiek. Volgende concerten van deze organisatie zijn er op 12 januari, 13 februari en 26 april. (Foto's Robert Boons)
'Onder de Eik' concerten van start'Onder de Eik' concerten van start
Zoom

Bij oma op de koffie

Zondag 27 oktober 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Bij oma op de koffiePralinewinkels? Ze zijn onweerstaanbaar. Bij het binnengaan van een chocolaterie gaat mijn neus open zoals sluisdeuren bij hoogwater. De chocoladegeur stroomt naar binnen. Het verleidende aroma heeft ook meteen een effect op ons koopgedrag. Een klein doosje wordt al snel 'nee, doe toch maar een grotere doos'. Of 'doe nog maar een extra doosje, maar dat is een cadeautje'. Alsof de verkoopster dat niet door heeft. Het inpakpapier haalt meestal het einde van de straat niet.
In de Nederlandse zaak waar we ons (…) Het hele nieuwsbericht

Ruit van kerk ingegooid

Zondag 27 oktober 2019
Lommel - Ruit van kerk ingegooidVandalen hebben aan de Tortelstraat in Balendijk een ruit van de OLV Ter Kempenkerk ingegooid. Het precieze tijdstip van de feiten is niet gekend.

Basket Lommel wint in Oostende

Zaterdag 26 oktober 2019
Lommel - Basket Lommel wint in OostendeGistel Oostende - Croonen Lommel: 72-81 (Quarters: 24-14 / 22-18 (46-32) / 19-25 (65-57) / 7-24
Het jeugdige Oostende, hun oudste speler is 20 jaar, maakte onmiddellijk duidelijk dat ze van plan waren om hun eerste overwinning te boeken. Ze controleerden de eerste helft en gingen rusten met 14 punten voorsprong. Gelukkig had Bart Maesen de schade kunnen beperken met een score van 11 punten.
De ‘diesels’ van Lommel kwamen gemotiveerder uit de kleedkamers en begonnen de knagen (…) Het hele nieuwsbericht

Mondialisering

Zaterdag 26 oktober 2019
Ik ben niet meer mee. Mijn wereld is zo klein dat ik het nieuws op tv al lang niet meer volg. Toch doe ik aan nieuwsgaring. Ik betrap er mezelf op dat ik vrij consequent de Internetgazet lees. Editie Lommel. En dat terwijl ik al meer dan drie jaar in Houthalen woon. Al de rest lijkt ver van mijn bed, of het nu een stommiteit van Trump betreft of nieuws over de stank van het Remo-stort hier in Houthalen. Ik ruik het niet. Ik voel het niet. Toffe mensen nochtans hier, dat moet gezegd. Warme mensen. Houthalen (…) Het hele nieuwsbericht

Het wordt kouder

Zaterdag 26 oktober 2019
Weerbericht
Lommel - Het wordt kouderEen hogedrukgebied over het zuiden van Europa kan storingen net buiten onze regio houden, al schuiven de overhangende (hoge) wolkenvelden wel tot onze streken. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd. Na de doortocht van een storing op zondag, domineert een volgend hogedrukgebied het weerbeeld. De kern bevindt zich echter nabij IJsland, waardoor polaire lucht wordt aangevoerd. Het wordt dan ook een flink stuk kouder.
Vandaag is het wisselend tot zwaar bewolkt en erg zacht bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

Komende nacht een uur langer slapen

Zaterdag 26 oktober 2019
Lommel - Komende nacht een uur langer slapenKomende nacht begint de wintertijd. Om 3u wordt de klok dus een uurtje teruggezet. Meteen kunnen we een uur langer slapen!

Jef Schildermans overleden

Vrijdag 25 oktober 2019
Lommel - Jef Schildermans overledenGisteren is Jef Schildermans overleden. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Tijdens de weekends van 1, 9, 23 en 30 november werkt Infrabel aan het spoor. Een bus vervangt dan de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Hamont/Hasselt tussen Herentals en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hasselt wijzigen tussen Hasselt en Mol. De vertrektijden van de IC-treinen Antwerpen-Centraal - Mol - Hamont wijzigen tussen Mol en Hamont. De reisplanner houdt al rekening met deze aanpassingen, meldt de NMBS.

Brandstof gestolen in Lutlommel

Vrijdag 25 oktober 2019
Uit een tank op de Driehoek is stookolie gestolen. De politie kreeg vanmiddag melding van de feiten.

Fietser omgekomen bij botsing

Vrijdag 25 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Fietser omgekomen bij botsingZoomOp de Napoleonweg in Overpelt is deze namiddag een fietser omgekomen bij een aanrijding met een auto. Het slachtoffer is een 62-jarige man uit Hechtel-Eksel. Hij werd ter hoogte van de Holvenstraat aangereden door een auto die bestuurd werd door een man uit Lommel. Het parket Limburg heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Jan Loenders overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - Jan Loenders overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Jan Loenders overleden, de weduwnaar van Jeanne Vekemans. Hij was 98 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Francine Vanhoof overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - Francine Vanhoof overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige Francine Vanhoof overleden, de weduwe van Henri Verhoeven. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Maria Michiels overleden

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - Maria Michiels overledenGisteren is Maria Michiels overleden, de weduwe van de op 9 april overleden André Box. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters.

Feest familie Heylen

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - Feest familie HeylenZoomVorig weekend kwamen de nakomelingen van Frans en Lies Heylen-Kerkhofs samen in buurthuis De Locht in Eksel. Op een paar personen na was iedereen aanwezig: 7 kinderen, 27 kleinkinderen en vele achter achterkleinkinderen zorgden ervoor dat de zaal goed gevuld was. Er was taart en friet en er werd volop bij gebabbeld. Er volgt zeker nog een volgende reünie! (Bijdrage Elly Van Engeland)
Feest familie HeylenFeest familie Heylen
Zoom

Ruit van woning ingegooid

Donderdag 24 oktober 2019
Onbekenden hebben een steen door een ruit van een woning gegooid in de Stationsstraat. De politie tracht de daders aan de hand van camerabeelden te identificeren.

Steeds minder geboorten

Donderdag 24 oktober 2019
In 2018 zijn er in België 117.800 baby’s geboren, een daling van 1,1% ten opzichte van 2017. Dit kan geconcludeerd worden uit de voorlopige geboortestatistieken voor 2018. Een en ander blijkt uit gegevens van het Belgisch statistiekbureau Statbel. De statistiek wordt opgesteld door gebruik te maken van het Rijksregister, in afwachting van gedetailleerde informatie uit de geboorteformulieren.
De gemiddelde leeftijd van moeders bij de geboorte is 30,7 jaar in België. Die (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gewond in Adelbergpark

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - Fietser gewond in AdelbergparkVanmorgen is een fietser gewond geraakt in het Adelbergpark. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

NEOS huldigt 80- en 90-jarigen

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - NEOS huldigt 80- en 90-jarigenZoomZoals elk jaar kwamen de leden van Neos Lommel samen om te genieten van hun herfstfeest en hun jarigen te vieren. Afgelopen dinsdag was het weer verzamelen geblazen in feestzaal Kempenhof. Met 81 leden waren ze. Voorzitter Nelly Hanegreefs heette iedereen welkom, vooral de nationale voorzitter van Neos Chris De Saveur en zijn vrouw. Daarna kon iedereen genieten van een heerlijk diner. In zijn speech was de nationale voorzitter vol lof over de werking en speciaal Jos Nijs werd vermeld voor zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Uur verzetten dit weekend!

Donderdag 24 oktober 2019
Lommel - Uur verzetten dit weekend!ZoomHet is weer winteruur dit weekend. Van zaterdag op zondag mag u een uurtje langer slapen, want de klok wordt een uur terug gedraaid! (Foto Robert Boons)

Luikerweg ook komende zaterdag dicht

Woensdag 23 oktober 2019
Grensgevallen
Lommel - Luikerweg ook komende zaterdag dichtEr komt een vijfde zaterdag aan waarin de Luikerweg voor het verkeer is afgesloten tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard. Mogelijk is dat ook zondag het geval.
Door de hevige regen afgelopen weekend heeft de aannemer de belijning op de weg niet kunnen afronden. Een deel van het reserveweekend - nu zaterdag dus - wordt daarom benut om deze belijning aan te brengen, maar daarvoor is wel een droog wegdek nodig. De N69 Zuid (Luikerweg) is voor deze werkzaamheden nog een keer afgesloten op (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Dingens overleden

Woensdag 23 oktober 2019
Lommel - Gerard Dingens overledenMaandag is Gerard Dingens overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Werken aan 'verbindende samenleving'

Woensdag 23 oktober 2019
"Wij als studenten van het volwassenenonderwijs, Qrios Hasselt, werken via een project aan een verbindende samenleving. Dit willen we gaan doen aan de hand van een uitnodigende marktkraam, nu donderdagvoormiddag in Genk.
"Qrios is een school voor volwassenen met opleidingen in zorg en welzijn. Binnen het vak samenwerkingsvaardigheden maken we een activiteit gericht op verbinding van mensen. Met deze activiteit willen we dus mensen op straat, toevallige passanten, met elkaar in contact laten komen. (…) Het hele nieuwsbericht

Charel Tormans overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Lommel - Charel Tormans overledenGisteren is Charel Tormans overleden, de echtgenoot van Maria Berghmans. Hij was 73 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Wies Vreys overleden

Dinsdag 22 oktober 2019
Lommel - Wies Vreys overledenZondag is Wies Vreys overleden, de weduwe van Peter Jansen. Zij was 95 jaar, Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Opgelet voor fake UGC Facebook paginaUGC Lommel wordt sinds vandaag geconfronteerd met een fake Facebook pagina van hun cinema’s in onze stad. Deze pagina heeft een deelactie om tickets te winnen. Maar UGC meldt ons dat dit volledige fake is en er absoluut niets te winnen valt. Deze personen zijn er enkel op uit om zoveel mogelijk gegevens van mensen te verzamelen die deze actie delen en erop reageren. De enige officiële Facebookpagina van UGC is deze. Wees dus op uw hoede!
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit aan het Klaverblad in Lummen. Daarbij wordt één lus van de verkeerswisselaar volledig afgesloten, komende vanuit Antwerpen richting Nederland. Verkeer wordt dan omgeleid via het eerstvolgende complex Lummen-Industrie. De werken kaderen in het onderhoud van enkele plaatselijke stukken asfalt op de verkeerswisselaar.

Nieuwe vennootschap: I.C.L.

Dinsdag 22 oktober 2019
Patrycja Manka uit Oud-Turnhout heeft de besloten vennootschap I.C.L opgericht met zetel aan de John Cockerillstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het verhandelen van onroerende goederen.

Is je kat al gesteriliseerd?

Maandag 21 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Tegen 1 januari moet je kater gecastreerd of je kat gesteriliseerd zijn. Met die maatregel wil Vlaanderen het grote aantal zwerfkatten terugdringen. In Limburg is een kwart van de katteneigenaars nog niet in orde, meldt Radio2.

Onze Gust maakt het goed

Maandag 21 oktober 2019
Lommel - Onze Gust maakt het goedZoomNatuur en Bos heeft voor het eerst in een vijftal maanden via een wildcamera bij klaarlichte dag een foto van wolf August kunnen maken - onze Gust, zeg maar. Dat gebeurde gisteren. Er waren de jongste tijd alleen maar nachtbeelden van de wolf. Volgens boswachter Eddy Ulenaers maakt Gust het goed: hij bakent nog altijd zijn territorium af, en dat is geruststellend voor de mensen van Natuur en Bos. En hij ziet er weldoorvoed uit... (Foto ANB) 

Winkelinbraak op Balendijk

Maandag 21 oktober 2019
Lommel - Winkelinbraak op BalendijkOp de Balendijk is ingebroken in een winkel. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten. In de Sint-Franciscusstraat poogden dieven een bestelwagen te stelen.

Eén op zeven is geen Belg

Maandag 21 oktober 2019
Een op de zeven Belgische werknemers is geen Belg, en het aandeel buitenlanders groeit elke maand gestaag. In Brussel is het al een op vier. Dat heeft het sociaal secretariaat Acerta ontdekt. Bij de EU-buitenlanders staan de Nederlanders op kop. Bij de voormalige arbeiders (momenteel heet iedereen werknemer) is 1 op de 5 geen Belg.

Een 'wist-je-dat-je'

Maandag 21 oktober 2019
Niet zo lang geleden was Rachida Lamrabet te gast in het Lommelse raadhuis voor een lezing. Zij werkte jarenlang voor het Centrum voor Gelijke Kansen, en haalde tijdens deze lezing meerdere cijfertjes aan die de wenkbrauwen doen fronsen... Wist u bijvoorbeeld dat amper 26% van de professoren aan onze universiteiten een vrouw is?

Damesvoetbal: Lommel - Bilzen 3-4

Zondag 20 oktober 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel met 3-4 verloren van Bilzen. Aan de rust was de stand 1-3.
Lommel - Verlies voor Lovoc-heren, winst voor -damesZoomGeen goed weekend voor de volleyheren van Lovoc. Zowel de heren A als de heren B konden niet winnen. De heren A (foto) moesten thuis het veld op tegen VBC Bevo Geetbets B. Geetbets was nog ongeslagen, Lovoc wist nog geen winst binnen te halen. Ook gisteren niet. Geetbets won, na verlies in set 1, toch met 1-3. Al gaven de Lommelse jeugdige heren flink wat tegengas in een best spannende match! De heren B moesten naar VC Helios Zonhoven B en verloren met 3-1. Beide Lommelse teams bengelen onderaan hun (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor Kattenbos en Kolonie

Zondag 20 oktober 2019
Lommel - Winst voor Kattenbos en KolonieLutlommel verloor vanmiddag met 0-1 thuis van Grote Heide. Verbroedering verloor toch enigszins verrassend met 2-4 thuis van Kaulille, terwijl in dezelfde reeks Kattenbos met 0-3 ging winnen bij Ham United. Kolonie tot slot won met 3-2 van Grote Brogel.
Grensgevallen
Harrie Lavreysen (22) uit Luyksgestel heeft gisteren op het Europees kampioenschap baanwielrennen goud veroverd op keirin. Eerder haalde hij met Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg goud in de teamsprint.
Lommel - Basket Lommel verliest van landskampioenBasket Croonen Lommel stond gisterenavond voor een loodzware opdracht in de achtste finales van de Beker van België. Het ontving immers landskampioen Oostende. De uitslag werd uiteindelijk 66-94 na best toch moedig weerwerk. Quarters: 27-24, 13-26 (40-50), 13-19 (53-69), 13-25 (66-94)
De vlam sloeg onmiddellijk in de pan bij de zowat 750 toeschouwers – een record voor Lommel – doordat Maesen, Hendrix en Ceyssens met driepunters de voorgift uitdiepten naar 14-2 (…) Het hele nieuwsbericht

Schoorsteenbrand in Blauwe Kei

Zaterdag 19 oktober 2019
Vanmiddag brak een schoorsteenbrand uit in een hoeve aan de Blauwe Kei. De brand veroorzaakte brand aan het dak

WZC De Bekelaar op uitstap

Zaterdag 19 oktober 2019
Lommel - WZC De Bekelaar op uitstapZoomIn WZC De Bekelaar organiseerden ze deze week weer twee geslaagde uitstappen! Donderdag brachten ze een bezoek aan SBSO Helix waar ze fijn ontvangen werden met een kopje koffie en lekkere cake, gebakken door de leerlingen zelf. Nadien kregen ze een interessante rondleiding in de school. Op vrijdag genoten ze van de authentieke gemütligkeit tijdens het Seniorfest in de Soeverein. Er werd gedanst en gezongen op de ambiancemuziek. Ook weer een dikke merci aan de vrijwilligers voor de hulp! (Bijdrage Marlies De Langhe)
WZC De Bekelaar op uitstapWZC De Bekelaar op uitstap
Zoom

Rimpelloos

Zaterdag 19 oktober 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - RimpelloosIk zweer je dat ik het al gehoord heb: ‘Wie wind zaait zal stank oogsten!’ Nu kan ik me de fysische processen wel voorstellen die zouden kunnen verklaren hoe iemand tot een dergelijke verspreking komt; achterhalen wat hij ermee bedoelt, vind ik moeilijker.
Nog gehoord deze week in een ‘Doe Het Zelf’-winkel in Lommel: ‘Alle beestjes helpen’, en toen Bob Nijs voor de zoveelste keer onderwerp van het gesprek was in het Torenhuis op het Kerkplein: ‘Hoge bomen, hoge (…) Het hele nieuwsbericht

Joyriding op voetbalterrein

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Joyriding op voetbalterreinEen onbekender heeft een jeugdterrein van Lommel SK uitgekozen voor joyriding. In de grasmat zijn diepe bandensporen aangetroffen. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Jan Geysen overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Jan Geysen overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Jan Geysen overleden, de echtgenoot van Nicole Strijbos. Hij was 74 jaar. Dinsdag om 11u is er een uitvaartdienst in de Koninkrijkszaal Jehovah's Getuigen aan de Kolonies in Neerpelt waarna de asverstrooiing op de begraafplaats aan de Roosendijk. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Succesvolle Hoeverbergentocht

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Succesvolle HoeverbergentochtZoomWSV Milieu 2000 organiseerde gisteren, donderdag, een erg succesvolle wandeltocht. Dat de herfst het mooiste wandelseizoen is werd wel duidelijk toen er zich 869 wandelaars kwamen aanmelden op de Hoeverbergentocht.
De Hoeverbergen is een natuurgebied dat zich uitstrekt ten zuiden van de Lommelse gehucht Kattenbos en dat gelegen is ten noorden van Gelderhorsten. Het gebied bestaat voornamelijk uit aanplant van grove den, waarbinnen zich een heideveld bevindt, de Katterijen, de spoorweg Ijzeren (…) Het hele nieuwsbericht
Succesvolle HoeverbergentochtSuccesvolle HoeverbergentochtSuccesvolle Hoeverbergentocht
Zoom
Lommel - Inbraak in Hendrik Van VeldekestraatGisteren is ingebroken in een pand aan de Hendrik Van Veldekestraat. Er zijn juwelen gestolen.

Acht jaar voor moordpoging

Vrijdag 18 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een man uit Tienen en zijn vriendin elk tot acht jaar celstraf veroordeeld voor moordpoging op haar ex-man in Hechtel-Eksel. De feiten dateren van 4 februari 2015. De man werd aan zijn woning aan de Weverstraat beschoten. Hij werd getroffen door drie kogels. (PG)

Jans van der Burgt overleden

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Jans van der Burgt overledenGisteren is Jans van der Burgt overleden, de weduwe van Twan Linsen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Advocaat wordt bisschoppelijke gedelegeerdeZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, heeft advocaat Frank Deloffer benoemd tot bisschoppelijke gedelegeerde voor de diaconie en caritas.  Frank Deloffer, tot op heden werkzaam als advocaat, volgt Kris Buckinx uit Tongeren op die vanaf 1 februari 2020 een taak opneemt in de territoriale pastoraal. Diaken Kris Buckinx was bisschoppelijk gedelegeerde voor de diaconie vanaf 1 september 2004. Frank Deloffer (53) is gehuwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde rechten aan KU Leuven. Gedurende (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Vrachtwagen verliest toxische stoffenWegens een zwaar verkeersongeval met een vrachtwagen op de N71 ter hoogte van de Postelsesteenweg in Mol vanmiddag werd het kruispunt Zuiderring - Postelsesteenweg en Zuiderring - Kiezelweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Kiezelweg en Paviljoenstraat. Vanuit Stevensvennen is het momenteel niet mogelijk richting Mol te rijden! In het ongeval is een ADR-vrachtwagen betrokken die toxische stoffen vervoert. Deze stoffen zijn licht ontvlambaar. De brandweer en politie zijn ter plaatse. Er (…) Het hele nieuwsbericht
Jordi Meeus is gisteren knap derde geworden in de eerste rit van Olympia's Tour, de vroegere Ronde van Nederland. Jordi eindigde op de VAM berg in Drenthe nipt achter ex-prof Coen Vanmeltfoort en Belgisch kampioen bij de beloften Florian Vermeersch. Olympia's Tour duurt nog tot zondag 20 oktober.

Regenachtig weekend

Vrijdag 18 oktober 2019
Weerbericht
Lommel - Regenachtig weekendStoringen teisteren het weerbeeld in onze regio tijdens het weekend. Wolken en regen staan daarbij op het programma. Na het weekend zorgen drukstijgingen voor enkele droge dagen met hogere temperaturen, maar in de ochtend is er kans op mist. 
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komt daarbij een aantal regenbuien tot ontwikkeling. Na de middag verdwijnen de buien stilaan uit het weerbeeld. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuw in Lommel: 'Hypnopunt'

Vrijdag 18 oktober 2019
Lommel - Nieuw in Lommel: 'Hypnopunt'ZoomOnlangs opende Anja Verbeek op het Hertog Janplein 'Hypnopunt'. Dankzij hypnose kan de bezielster van deze nieuwe zaak zowat alles waar jij mee kampt, of wat jij als storend ondervindt, aanpakken. Want alles zit in je onderbewustzijn verankerd. Het onderbewustzijn is krachtig, het kan zowel lichamelijke als mentale reacties creëren. Allergieën of chronische pijn, bijvoorbeeld, maar ook stress, angst, verslaving of een laag zelfbeeld. En net daarom werkt hypnose zo doeltreffend.
Een erg (…) Het hele nieuwsbericht

Gezellige quiz bij Samana Kerkhoven

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Gezellige quiz bij Samana KerkhovenZoomGisterennamiddag was het verzamelen geblazen in de Kleine St. Jan in Kerkhoven voor een gezellige en spannende quiznamiddag van Samana. Alles kwam aan bod: kennisvragen, meerkeuze vragen, doordenkertjes, gokvragen en ook een paar praktische proeven. Bij een kopje koffie en een koek werd er tijdens de pauze al druk nagepraat over het eerste deel van de quiz. Rond 16.30 was de quiz afgelopen en werden de winnaars bekend gemaakt en die kregen een mooie prijs. Het was een heel gezellige namiddag die voorbij gevlogen was en voor herhaling vatbaar volgens de deelnemers. (Bijdrage Frieda Willekens)

Nieuwe vennootschap: Roofmonkey

Donderdag 17 oktober 2019
Joost Van Heukelom uit Lommel heeft de besloten vennootschap Roofmonkey opgericht met zetel aan de Zeggestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grondverzet, het ruimen van bouwterreinen, het plaatsen van thermisch isolatiemateriaal en algemene bouwherstellingen.

Einde captatieverbod

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Einde captatieverbodZoomEr geldt niet langer een captatie- en recreatieverbod op de bevaarbare waterlopen in Limburg waar in de zomer blauwalgen waren aangetroffen. Er mag opnieuw water opgepompt worden en er mag ook opnieuw gevist, gekajakt en gezeild worden nu de blauwalgen verdwenen zijn. Het gaat om het kanaal Bocholt-Herentals, het kanaal naar Beverlo, het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal tussen de sluis in Hasselt en die in Kwaadmechelen.

Prijswinnaar tickets Lommel SK

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Prijswinnaar tickets Lommel SKEr zijn blijkbaar toch nog heel wat Lommelaars die naar de wedstrijden van Lommel SK willen gaan kijken, want de mails voor de gratis tickets stroomden binnen... Het lot heeft bepaald dat de tickets deze keer gaan naar Piet Geerts uit de Ridderstraat. Proficiat. Voor al die anderen: volgende keer meer geluk!

Explosief gevonden aan restaurant

Donderdag 17 oktober 2019
Grensgevallen
Afgelopen nacht is een explosief gevonden aan de ingang van een restaurant aan de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard. Het zou om een handgranaat gaan. Een twintigtal buurtbewoners werd uit veiligheidsoverwegingen geëvacueerd.

Regen en wind

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Regen en windHet komende etmaal wordt het weerbeeld bepaald door een storing, die traag maar gestaag over het land schuift vanuit het zuidwesten. Hierbij komt er ook een strak windveld te staan. Depressies en storingen blijven domineren tot en met het weekend. Na het weekend stijgt de luchtruk en wordt het rustiger.  Vandaag is het regenachtig tijdens de ochtend, maar nadien wordt het droger. Maxima rond 16 graden en een zwakke tot matige zuidwestenwind.
Vrijdag wisselen zonnige perioden af met (…) Het hele nieuwsbericht

Een nieuwe provinciegriffier

Donderdag 17 oktober 2019
Lommel - Een nieuwe provinciegriffierHet provinciebestuur heeft een nieuwe griffier. De provincieraad stelde gisteravond de 50-jarige Hasselaar Wim Schoepen aan in die functie. Schoepen (foto) is van opleiding master in de sociale, politieke en militaire wetenschappen. Momenteel is hij professioneel actief als commandant van de vlieggroep van de luchtmachtbasis Bevekom. In het voorjaar treedt hij officieel in dienst.
De provincie koos voor hem omwille van onder meer zijn expertise op het vlak van het leiden en sturen van (…) Het hele nieuwsbericht

Laatste (weg)wielernieuws...

Woensdag 16 oktober 2019
Waarschijnlijk het laatste (weg)wielernieuws van dit jaar!
In de Nationale sluitingsprijs voor Elite z/c en Beloften in Putte-Kapellen behaalde Jelle Mannaerts een mooie vijfde plaats op 79 deelnemers. Winnaar werd de Nederlander Piotr Havik. Lommelaar Jelle behaalde dit seizoen slechts één overwinning, maar dat was er wel eentje die kon tellen: hij werd namelijk Belgisch Kampioen en mag dus een heel jaar de Nationale driekleur dragen.
Ook Jordi Meeus won dit seizoen één (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Lommel SK - OH Leuven?

Woensdag 16 oktober 2019
Lommel - Gratis naar Lommel SK - OH Leuven?Nu zondag om 16 uur komt de 'eeuwige rivaal' OH Leuven op bezoek in het Soevereinstadion. Hopelijk wordt dit de tweede overwinning van Lommel SK, want anders wordt de afstand met de ploegen boven hen helemaal onoverbrugbaar. Alle supporters dus op post, en... voor wie er gratis wil bij zijn: wij hebben twee outside seats in de aanbieding, enkel mailtje sturen aan  internetgazet.lommel[!]telenet.be vóór morgenmiddag 12 uur, met naam en adres, en vermelding tickets Lommel SK, en wie weet bent u de gelukkige van deze twee tickets!

Weer die tijd van het jaar

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Weer die tijd van het jaarZoomHerfst en winter, dan komt ook de griep er weer aan. (Foto Robert Boons)
Komende zaterdag 19 oktober wil Basket Lommel geschiedenis schrijven. De Heren A-ploeg speelt dan om 20.30 u in de 1/8ste finale van de bekercompetitie immers thuis tegen landskampioen Oostende. "Dat onze spelers er klaar voor zijn hebben ze vorig weekend aangetoond door met duidelijke cijfers (74-97) te gaan winnen in en tegen leider Waregem in 2de klasse," zegt Jos Maes. "We hebben trouwens een vijftal spelers in onze ploeg die al eens tegen Oostende gespeeld hebben: Bart Maesen, (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Uit een werfcontainer aan de Veldstraat in Balen is gereedschap gestolen. In de Olmenstraat is ingebroken in een huis. Daar is geld weg.

Politie controleerde zwaar vervoer

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Politie controleerde zwaar vervoerIn het kader van een Europese actie hielden de politiezones HANO, Lommel en Kempenland vandaag tussen 8 en 16u in samenwerking met de Wegpolitie Limburg controles op het zwaar vervoer. Die vonden plaats op de N71 in Pelt en Lommel en op de N73 te Peer. Er werden 11 politiemensen ingezet. Ze controleerden 37 vrachtwagens, 2 autobussen, 4 lichte vrachtwagens en 7 personenwagens. Alle bestuurders moesten een ademtest afleggen maar die tests waren allemaal negatief.
Er werden 6 (…) Het hele nieuwsbericht

Man (40) onder invloed van drugs

Dinsdag 15 oktober 2019
Lommel - Man (40) onder invloed van drugsEen 40-jarige man uit Lommel is gisterennamiddag in Diest betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De politie had hem aan de kant gezet omdat hij aan het bellen was tijdens het rijden. Zijn rijbewijs is in opdracht van het parket van Leuven onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Nieuw: Van Roosbroeck Consultancy

Maandag 14 oktober 2019
Lars Van Roosbroeck uit Mol heeft de besloten vennootschap Van Roosbroeck Consultancy opgericht met zetel aan de Norbert Neeckxlaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verstrekken van verbruiks- en hypothecair krediet, en factoring.

Nieuwe vennootschap: Ban Vastgoed

Maandag 14 oktober 2019
De besloten vennootschap Idealis Invest met zetel in Hamont-Achel en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Wilgrun uit Lommel hebben de besloten vennootschap Ban Vastgoed opgericht met zetel in Vreyshorring in Lommel. Het aanvangsvermorgen bedraagt 30.000 euro.
Lommel - Game moet kinderen leren omgaan met noodsituatiesZoomOm onze kleinsten zo goed mogelijk voor te bereiden op een noodsituatie heeft het nationaal Crisiscentrum het educatieve pakket Be-Ready uitgewerkt, gericht op leerkrachten en leerlingen. Ook is er een online game gemaakt dat kinderen al spelend uitlegt wat zij moeten doen wanneer zo'n situatie zich voordoet. Het pakket en de game zijn gratis te downloaden en te spelen via deze link.
Lucas Jacques heeft de nieuwelingenwedstrijd in Lommel-Kolonie gewonnen. Er waren 41 deelnemers. Marinus Bogerd won bij de elite z/contract en beloften. Voor deze wedstrijd daagden 65 deelnemers op.
Lommel - Eerste tornooi van allerjongsten bij LovocZoomVoor de allerjongste Lovoc’ertjes (foto) vond gisteren in Eksel het allereerste 2 tegen 2-tornooi van dit seizoen plaats. Deze jonge bengels maken spelenderwijs kennis met volleybal via Start to Volley. Naargelang ze de techniek beter onder de knie krijgen worden de spelvormen wat technischer en moeilijker zodat ze steeds meer bijleren. Winnen of verliezen? Het maakt niet uit! Het leerproces primeert. Komt u volgend weekend deze jonge volleyballertjes ook aanmoedigen, op zondag 20 oktober van (…) Het hele nieuwsbericht

Vandalisme op parking politie

Zondag 13 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Vandalisme op parking politieVandalen hebben een auto beschadigd op de parking van de politie aan de Kamperbaan in Hechtel. Er is schade aan het koetswerk. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Lommelaar in aanrijding betrokken

Zondag 13 oktober 2019
Een 31-jarige Lommelaar wilde gisterenavond rond 23.25 uur op de Diestersteenweg in Maaseik links de Kinrooiersteenweg inslaan. Hij merkte een 37-jarige bestuurder uit Maaseik te laat op en het kwam tot een aanrijding, gelukkig enkel met blikschade. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af.

François Andre's overleden

Zondag 13 oktober 2019
Lommel - François Andre's overledenGisteren is François Andre's overleden, de echtgenoot van Catharina Alen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan der Schansstraat.
Grensgevallen
Lommel - Overvallers opgepakt in ValkenswaardIn de vooravond zijn gisteren in Valkenswaard drie jonge overvallers opgepakt. Die hadden in Nuenen iemand beroofd van een tas terwijl ze hem met een vuurwapen en een stroomstootwapen bedreigden. Ze vluchtten in een personenwagen. Die werd later in Valkenswaard opgemerkt door de politie, die de auto tegenhield en de inzittenden sommeerde uit te stappen. In de wagen werd de buit, het stroomstootwapen en "een op een vuurwapen gelijkend voorwerp" aangetoffen. De drie jongemannen zitten vast.
Lommel - Doelpuntenkermis bij VerbroederingLutlommel speelde gisteren reeds 1-1 gelijk bij KFC Hamont en blijft hierdoor onderaan de rangschikking hangen, nl. veertiende. Verbroedering speelde vanmiddag thuis, tegen Lummen VV, en het werd een doelpuntenkermis... Einduitslag was 4-7.  Kattenbos speelde thuis tegen Sporting Wijchmaal 1-1 gelijk. Kolonie tot slot trok naar Leut en het verloor er met 5-2.

Het kappersritueel

Zondag 13 oktober 2019
300 woorden van Rudi
Lommel - Het kappersritueel“Doe maar hetzelfde als de vorige keer.” Het is altijd de openingszin bij de kapper. Met mijn kapsel ga ik niet te veel avonturen aan. Hij weet hoe het moet. Laat sommige zaken maar onveranderd. Het is zoals de zondagse tomatensoep van moeder. Die mocht ook altijd dezelfde voortreffelijke smaak hebben.
Ons gesprek gaat vervolgens over voetbal, werk en kinderen. Tot er twee jongemannen binnenstappen. Ze gaan een gesprek aan met de tweede kapper, waarbij de twee hun smartphone tonen. Ik zie het in (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst voor basket Lommel in WaregemWaregem – Croonen Lommel: 74-97 (Quarters: 15-31 / 17-19 (32-50) / 22-27 (54-77) / 20-20 (74-97)
Lommel stond er weer als ploeg en klopte leider Waregem in eigen huis met 23 punten verschil! Zonder de gekwetste Stef Ceyssens maar met een heroptredende Bram Schelkens stelde een sterk Lommel meteen in het eerste quarter orde op zaken: via een openingsdriepunter van Wesenbeek liep Lommel uit van 5-18 (4de min) naar 15-31 (10de min). Aan de rust stond het 32-50 en Waregem stond erbij (…) Het hele nieuwsbericht

Win een jeep! = oplichting

Zondag 13 oktober 2019
Lommel - Win een jeep! = oplichtingZoom
De politie waarschuwt voor een geval van oplichting. "Win een SRT jeep" Met deze valse actie proberen oplichters aan je persoonlijke gegevens te komen. "Wij raden iedereen die deze actie gedeeld heeft/op deze actie ingegaan is dan ook aan zijn wachtwoorden aan te passen én zijn creditcardtransacties te controleren", laat de politie weten. Naar schatting werden al 25000 mensen slachtoffer via Facebook in België en dat op minder dan 1 week tijd. Als het te mooi is om waar te zijn... is het meestal niet waar.

Dag chronisch zieken bij Samana

Zaterdag 12 oktober 2019
Lommel - Dag chronisch zieken bij SamanaZoomNaar aanleiding van de dag van de chronisch zieken gingen de kernleden van Samana Kerkhoven zaterdag al vroeg op pad om hun thuisgebonden zieken te bezoeken. Ze gingen echter niet met lege handen maar namen een mooie fruitkorf mee. Het warm onthaal dat de kernleden kregen sprak boekdelen en niet alleen het geschenk maar vooral het bezoek daar genoten de thuisgebonden zieken ten zeerste van. (Bijdrage Frieda Willekens)
Lommel - Damesvoetbal: Esperanza klopt Lommel UnitedOok na speeldag 7 blijven de dames van Esperanza Pelt ongeslagen. Vandaag ging leider Lommel United voor de bijl met 3-1. Pelt scoorde voor de rust via Emily Dirx en Tessa Vanden Boer; na de pauze scoorde topschutter Janna Van Hove de 3-0. Lommel redde nog de eer. 

Eerste marathon binnen de 2 uur

Zaterdag 12 oktober 2019
Grensgevallen
Lommel - Eerste marathon binnen de 2 uurZoomDe Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft vanochtend tijdens de zogeheten INEOS 1:59 Challenge als eerste persoon ooit een marathon voltooid binnen twee uur. De olympisch kampioen en wereldrecordhouder op de marathon liet de klok stoppen na 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.
De recordpoging werd gedaan onder zo optimaal mogelijke omstandigheden. Eén onderdeel hiervan was de bijzondere opstelling van lopers die Kipchoge omringden om de luchtweerstand maximaal te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Luikerweg voor derde weekend afgeslotenZoomVanavond zijn de werkzaamheden van het groot onderhoud aan de N69 tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard hervat tijdens de derde weekendafsluiting. Sinds 19u is de Luikerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat duurt tot maandagochtend 6u.
De weg vanuit België richting Maaij is afgesloten. Er is géén verkeer mogelijk vanuit België over de Luikerweg naar Maaij. Volg de 'korte omleiding regio' die met borden is aangegeven.
De rotonde Heuvel is dit weekend weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Lokaal verkeer kan weer gebruik maken van deze verbinding tussen Bergeijk en Borkel-en-Schaft (en vice versa). (Foto's Prov. Noord-Brabant)

Nieuw: No Worry - Expert Creations

Vrijdag 11 oktober 2019
De uit Lommel afkomstige en in Heppen woonachtige Rudi Gamby heeft de besloten vennootschap No Worry - Expert Creations opgericht met zetel aan de Nieuwstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aanleg van rioleringen, metaalwerken en het organiseren van religieuze evenementen.

Nieuw: Cuyvers klimaatbeheersing

Vrijdag 11 oktober 2019
Björn Cuyvers uit Lommel heeft de besloten vennootschap Cuyvers Klimaatbeheersing opgericht met zetel in Rietkolk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van airco en de installatie van elektrische verwarmingsinstallaties en alarminstallaties.

Ludo Berckmans overleden

Vrijdag 11 oktober 2019
Lommel - Ludo Berckmans overledenOp 6 oktober overleed Ludo Berckmans, de echtgenoot van Lisette Cochet. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Week van het Bos in Bosland

Vrijdag 11 oktober 2019
In oktober trek je in de Week van het Bos naar.... RAVOTland! Ravotten en op avontuur gaan in de natuur maakt je namelijk gezonder én creatiever. Ravotten in het groen is dan ook van alle tijden en spreekt tot de verbeelding van jong en oud. De Week van het Bos (13 - 20 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in samenwerking met Bos+. Ook in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen, ravotten de kinderen mee. Want op 12 oktober organiseert Bosland, in (…) Het hele nieuwsbericht

Rookmelder weldra verplicht

Vrijdag 11 oktober 2019
Lommel - Rookmelder weldra verplichtVanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. En dat is maar goed ook, want rookmelders redden levens. Netwerk Brandweer laat dit najaar van zich horen met een positieve bewustmakingscampagne om rookmelders in huis te hangen én ze te registreren.
Het is maar dat je 't weet
In Frankrijk raadplegen patiënten al 60.000 keer per jaar een arts via een video-app , maar dat is hier nog niet aangeslagen. Door een tekort aan artsen gaat het er echter wel van komen, al vindt de artsenvereniging dat het alleen mag wanneer de betrokken arts de patiënt al een keer in levende lijve heeft gezien.

Grote verkeershinder

Vrijdag 11 oktober 2019
Lommel - Grote verkeershinderEind volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van een gedeelte van de Herkenrodesingel (R71) in Hasselt. De binnensingel krijgt er over een lengte van 1,1km een extra rijstrook. Vanaf eind oktober tot het voorjaar zal er daardoor grote verkeershinder zijn op dat gedeelte van de Grote Ring.Vanaf 16 oktober starten de eerst voorbereidende werken, die buiten de spitsuren en ‘s nachts worden uitgevoerd om de verkeershinder te beperken. (…) Het hele nieuwsbericht

Inbrekers weg met geld

Donderdag 10 oktober 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Olmensebaan in Balen. De daders die waren binnengedrongen via de achterdeur maakten geld buit.

Inbraak in Martinus Van Gurplaan

Donderdag 10 oktober 2019
Lommel - Inbraak in Martinus Van GurplaanEr is ingebroken in een huis aan de Martinus Van Gurplaan. De dieven gingen met juwelen aan de haal. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Lommel - Opheffing captatieverbod beken en rivierenZoomHet captatieverbod in Limburg wordt vanaf morgen voor het grootste deel opgeheven. Dat heeft de gouverneur beslist. Het is - vooral voor boeren - niet langer verboden om water op te pompen uit beken en rivieren. Het waterpeil in beken en rivieren is door de regen van de afgelopen weken immers weer gestegen, het grondwaterpeil daarentegen staat nog altijd te laag. Maar voor de meeste kanalen - ook het kanaal Bocholt-Herentals en het  Albertkanaal tussen Hasselt en Ham - blijft het oppompverbod wel van kracht, omdat er nog altijd gevaar door blauwalgen dreigt. Binnenkort moeten nieuwe waterstalen de toestand duidelijk maken.

Koen Geerts overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Lommel - Koen Geerts overledenVandaag is Koen Geerts overleden in het dienstencentrum Sint-Oda in Overpelt. Hij was 43 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in Sint-Oda waarna hij wordt bijbegraven bij zijn ouders op de, begraafplaats in Lommel. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) in de kapel van Sint-Oda.

Maria Vertenen overleden

Donderdag 10 oktober 2019
Lommel - Maria Vertenen overledenGisteren is in WZC Hoevezavel in Lommel de uit Overpelt afkomstige Maria Vertenen overleden, de weduwe van de in 1980 overleden Petrus Serroyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Langer leven? Neem een hond

Woensdag 9 oktober 2019
Lommel - Langer leven? Neem een hondZoomWie een hond heeft, leeft langer. Dat blijkt uit twee studies die gepubliceerd werden in Circulation, het vakblad van de American Heart Association. De gevolgen zijn het grootst bij alleenstaanden. Lees meer

Woninginbraak in Heide

Woensdag 9 oktober 2019
Vanmorgen is via de achterdeur ingebroken in een woning in Heide. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Heinz Tekaat overleden

Woensdag 9 oktober 2019
Lommel - Heinz Tekaat overledenMaandag is Heinz Tekaat overleden, de echtgenoot van Eva Czapka. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

Mooi weekend voor de deur

Woensdag 9 oktober 2019
Weerbericht
Lommel - Mooi weekend voor de deurIn een strakke westcirculatie schuiven fronten en buien de volgende dagen over onze streken. Daarbij staat er flink wat wind. In het weekend lijken de storingen wat meer noordelijk te blijven en komen we terecht in zachtere lucht. Het kwik kan dan een stuk hoger uitkomen.
Vandaag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er vallen plaatselijk regenbuien, mogelijk met een donderslag. Het is vrij koud bij maxima rond 12 graden en er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht

Weer huiszoekingen bij Watergroep

Dinsdag 8 oktober 2019
Lommel - Weer huiszoekingen bij WatergroepDe federale gerechtelijke politie heeft opnieuw een aantal huiszoekingen verricht in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar De Watergroep in Limburg. Er zijn documenten in beslag genomen. In augustus waren er ook al huiszoekingen op verschillende plaatsen in Limburg. Het hoofdbestuur van De Watergroep had enkele maanden geleden een interne audit aan het parket bezorgd. Daarin waren voldoende aanwijzingen te vinden voor financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten.
Lommel - De bladeren vallen later, dit jaarZoomNa een paar gure dagen ziet het ernaar uit dat de temperatuur de komende twee weken weer een beetje gaat stijgen. Ideale omstandigheden om van de intredende herfst te gaan genieten. Het is altijd weer interessant te zien hoe het verhaal van de herfst zich gaat ontwikkelen.
De herfst van 2016 startte zeer laat door een extreem warme septembermaand. In 2017 kwam de herfstkleuring al vroeg op gang, maar ze verliep vervolgens zeer langzaam door de hoge temperaturen in oktober en het uitblijven van (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Poets overleden

Maandag 7 oktober 2019
Lommel - Louis Poets overledenGisteren is Louis Poets overleden, de weduwnaar van Theresia Van Engeland. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.

Bert Winkel overleden

Maandag 7 oktober 2019
Lommel - Bert Winkel overledenZaterdag is Bert Winkel overleden. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting; dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Mindere fruitoogst dit jaar

Maandag 7 oktober 2019
Lommel - Mindere fruitoogst dit jaarZoomEn dat hebben ze ook in de Leopoldlaan geweten... (Foto Robert Boons)

Vrolijke volleymeisjes U13

Zondag 6 oktober 2019
Lommel - Vrolijke volleymeisjes U13ZoomDat Lovoc veel jeugdteams heeft in de jongste jeugdreeksen prijkte vorig weekend al in Internetgazet. Een goeie piramide heeft een brede en stevige basis nodig! Hier werkt de club heel hard aan. En die spelertjes mogen dan ook in de bloemetjes gezet worden.
Deze week kan u de meisjes U13-C bewonderen, een team dat net als de meeste van de jongste teams dit weekend alweer aan het werk moest. Zij speelden hun wedstrijd thuis, tegen Axor Bocholt B. Ze moeten duidelijk hun draai nog vinden bij de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst en verlies voor provincialersKattenbos speelde gisterenavond al 2-2 gelijk bij Kaulille. Verbroedering moest vanmiddag naar VK Gestel en won er met 1-3. Kolonie moest thuis tegen Waterloos VV en verloor met 1-4. Lutlommel tenslotte moest thuis tegen Eksel en verloor met zware 1-5 cijfers.

Laura Verdonschot 7de in Pelt

Zondag 6 oktober 2019
Laura Verdonschot is vanmiddag 7de geëindigd in de eerste veldrit van het seizoen, de GP Pelt. Winnares werd de Nederlandse Carmen Alvarado, die 1'41" eerder de finish haalde. UPDATE Maar niet alleen in de veldrit van Pelt presteerde ze goed. Afgelopen zaterdag in de Berencross in Meulebeke legde zij beslag op een mooie 5de plaats.
En bij de Elite Z.C. en Beloften in Kieldrecht eindigde Jelle Mannaerts net naast het podium. Jelle finishte als 4de van 95 deelnemers.
Lommel - Koor 'Lokomotiefje' zoekt zangertjesZoomHet Lommelse kinderkoor Lokomotiefje is op zoek naar versterking! Meisjes en jongens van het tweede tot en met het zesde leerjaar zijn van harte welkom om mee te komen zingen. Dirigente Anouk Huibers hoopt alvast op veel nieuwe gezichtjes; "zo maken we er samen een mooi muzikaal jaar van!" zegt ze. "We repeteren elke zondag in De Hanekap te Lutlommel van 11.00u tot 12.00u. Kom gerust eens langs. Voor meer info: mailen naar anoukhuibers[!]hotmail.be."

Nummerplaat gestolen

Zondag 6 oktober 2019
Lommel - Nummerplaat gestolenIn Lommel-Barrier gingen onbekenden met een nummerplaat van een auto aan de haal. Het precieze tijdstip van de diefstal is niet gekend.

Jan Vandebriel overleden

Zaterdag 5 oktober 2019
Lommel - Jan Vandebriel overledenDonderdag is Jan Vandebriel, de echtgenoot van Ines Asunis, plots overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: dinsdag (19.30 -20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Jan Vandebriel is de broer van Gusta Vandebriel die op 1 oktober in Overpelt overleed.

Moerasheide met dopwolfsklauw

Zaterdag 5 oktober 2019
Vandaag gezien in Bosland
Lommel - Moerasheide met dopwolfsklauwZoomZoek maar niet naar de boven gesitueerde namen, U zal die nergens vinden. Het gaat hier om moeraswolfsklauw tussen de dopheide. Deze foto kan je allleen maken in de zure vennen van Bosland en is zeer verwarrend. De gele pluimpjes zijn de sporen-aren van de moeraswolfsklauw. Vindt U nog de dopheide? (Pierre Rutten)

Het weekend van de klant

Zaterdag 5 oktober 2019
Iedereen weet het: winkels - en vooral kleine winkels - hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat de klant vaak liever iets bestelt vanuit zijn luie zetel dan na een tochtje naar de favoriete handelszaak. En daar moet wat aan gedaan worden. Vandaar ook dit weekend van de klant: wie vandaag en morgen bij zijn of haar winkel langs gaat, mag rekenen op een klein kadootje. Van je handelaar. En langs deze weg willen we alle deelnemende handelaars in de figuurlijke bloemetjes zetten! 

50 jaar Rustling Cane

Zaterdag 5 oktober 2019
Chel mag het zeggen
Lommel - 50 jaar Rustling CaneMannen met baarden, die founding fathers van Rustling Cane! Dat hoort zo! Stel je de Dubliners of The Wolfe Tones voor zonder baard. Dat zijn toch olifanten zonder slurf! Het kan gewoonweg niet.
Als ik in mijn diepste geheugen graaf, herinner ik me het schuchtere optreden van een viertal jongeren in de turnzaal van het Eymard Instituut in 1969. Ze zongen en speelden op dingen die op een gitaar leken (maar niet echt zo klonken). Met veel overtuigingskracht toverden ze geluiden uit wat gewoon een grote (…) Het hele nieuwsbericht
De Europese Commissie heeft spoornetbeheerder Infrabel een subsidie van 1,8 miljoen euro toegezegd voor een studie naar een tweede spoor op het tracé tussen Balen-Werkplaatsen en Neerpelt. Dat heeft de FOD Mobiliteit bekendgemaakt. Het nieuws is bevestigd door Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. Momenteel wordt de spoorlijn tussen Mol en Hamont geëlektrificeerd, met Europese steun voor een bedrag van 18,5 miljoen euro. Volgens Baeken zou er in het meest optimistische scenario in 2021 gestart kunnen worden met de werken voor de aanleg van een tweede spoor, maar afhankelijk van de procedures kan dat opschuiven naar later. Eenmaal begonnen zouden de werken twee tot drie jaar duren.  

Nieuwe start voor WICO

Vrijdag 4 oktober 2019
Lommel - Nieuwe start voor WICOZoomDe directie van de scholengroep WICO heeft vandaag het nieuwe logo (cfr. afbeelding) voorgesteld. Tot dusver stond daar "WICO scholengemeenschap", voortaan wordt het gewoon WICO, met een kompasnaald in de O. "Omdat een kompas een richting aangeeft: verover jezelf, verover de wereld", zei coördinerend directeur Bart Kerkhofs. Ook staan de WICO-letters voortaan voor Waarde(n)vol onderwijs, Innoverend onderwijs, Co-creatief onderwijs en Open-minded onderwijs.
WICO wil een katholieke dialoogschool zijn, aldus Kerkhofs. Iets wat werd beaamd door Mieke Molemans, de directrice van het DNA-project, die zo'n katholieke dialoogschool "een behoorlijke uitdaging" noemde. Op een vraag over de nieuwe naamgeving voor de scholen zei ze dat er nog niets beslist is. Er werd een oproep voor ideeën gedaan, en pas in januari zullen de nieuwe schoolnamen worden bekendgemaakt.
Tribunaliteiten
Lommel - Is profiteren van een vergissing strafbaar?Die vraag moest de correctionele rechtbank van Tongeren beantwoorden omdat een dame trachtte te profiteren van een fout van haar bank. Zij had daar cash 10 biljetten van 50 euro (500 euro dus) gestort. Per abuis noteerde de bankbediende een storting van 110 biljetten van 50 euro of 5.500 euro. Vijfduizend te veel dus.
Toen de bankbediende later die dag het kastekort ontdekte, belde zij de dame. Zij erkende onmiddellijk de vergissing en stemde in met de schrapping van de 5.000 euro op haar rekening. Opgelucht (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: B.C.

Vrijdag 4 oktober 2019
Harald Bergmann uit Lommel heeft de besloten vennootschap Bergmann Catering ( afgekort B.C.) opgericht met zetel aan de Hensendriesweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het beheer, de controle en de uitbating van keukens, kantines, cafetaria en restaurants én consulting op het gebied van beheer en management.

Méér dan de helft te snel!

Vrijdag 4 oktober 2019
Lommel - Méér dan de helft te snel!Tijdens de maanden oktober en november zijn er extra flitscontroles voorzien in de zone 30 (schoolomgeving). De afgelopen vier dagen werd al meer de 50% van de gecontroleerde voertuig geflitst in deze zone 30. Hiervan zullen al een 10 tal chauffeurs hun rijbewijs moeten inleveren.

Anneliese Gradlowski overleden

Vrijdag 4 oktober 2019
Lommel - Anneliese Gradlowski overledenIn WZC Hoevezavel is dinsdag Anneliese Gradlowski overleden, de weduwe van Lambert Theunissen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.
Grensgevallen
In Eindhoven heeft de Nederlandse koning Willem-Alexander gistermiddag de Brainport Industries Campus geopend, een enorm gebouw dat met zijn groen-witte strepen erg opvalt vanaf de snelweg. De campus telt zowat 2.000 medewerkers en studenten en wordt het centrale punt in de ontwikkeling van dingen die we in de toekomst gaan gebruiken.

Dodelijk ongeval op N69

Vrijdag 4 oktober 2019
Grensgevallen
Lommel - Dodelijk ongeval op N69Vanochtend gebeurde er een dodelijk ongeval op de Luikerweg(N69) tussen Valkenswaard en de grens. Een autobestuurder, een 52-jarige man uit Neerpelt week van zijn rijvak af en botste frontaal op een vrachtwagen. De autobestuurder overleefde de klap niet. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. De N69 is wellicht tot 14 uur uur afgesloten. De politie vermoedt dat de autobestuurder zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Overstekende fietser aangereden

Donderdag 3 oktober 2019
Lommel - Overstekende fietser aangeredenVanmorgen is een fietser aangereden bij het oversteken van de rijbaan op het kruispunt van de Luikersteenweg en de Siberiëstraat. Hij werd daarbij gewond.

Van zomer naar kerst

Donderdag 3 oktober 2019
Lommel - Van zomer naar kerstZoomDe zomer is nog maar pas afgelopen, of op sommige plaatsen wordt er al werk gemaakt van kerstsfeer... Zo ook bij Ixora in de Vreyshorring waar je nu al fijne ideetjes kan opdoen en alvast één en ander inslagen!
Van zomer naar kerstVan zomer naar kerstVan zomer naar kerstVan zomer naar kerst
Zoom

Jan Smits overleden

Donderdag 3 oktober 2019
Lommel - Jan Smits overledenGisteren is Jan Smitsoverleden, de weduwnaar van Mia Smits. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in het crematorium in Eindhoven. Begroeting: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Zondag 'Open Bedrijvendag'

Donderdag 3 oktober 2019
Lommel - Zondag 'Open Bedrijvendag'Aanstaande zondag is het weer 'Open Bedrijvendag', en kan u op vele plaatsen in Vlaanderen terecht. In Lommel kan dit op twee locaties, nl. bij de Stadswerken op Maatheide én bij Sleep Design op de Balendijk.
Stadswerken Lommel is de grootste dienst van de stad. Weet jij wat er achter de schermen gebeurt om een stad draaiende te houden? En hoeveel mensen daarvoor nodig zijn. Wil je graag eens door de serres, magazijnen, garages en kantoren lopen? Of in de vracht-, borstel of (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bewoners de Bekelaar met treintje op stapZoomNa weken reikhalzend uitkijken was het gisteren eindelijk zover voor de bewoners van De Bekelaar: de jaarlijkse treinuitstap door het prachtige Lommel onder leiding van de Soroptimisten. Onder een bewolkte hemel vertrok het treintje, dat goed gevuld werd door een delegatie van de Bekelaar, richting Kattenbos waar een eerste stop werd gehouden aan het Duitse militaire kerkhof. Vervolgens was het de bedoeling om de route verder te zetten richting de testbaan van Ford, toen een platte band roet in het (…) Het hele nieuwsbericht

Minder verkeersdoden in Limburg

Donderdag 3 oktober 2019
Lommel - Minder verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in Limburg 26 verkeersdoden gevallen. Dat zijn er drie minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde in onze provincie met 8 procent.

De spreuk van de week

Donderdag 3 oktober 2019
Lommel - De spreuk van de weekZoomZe blijven ze maar uitvinden... (Foto Robert Boons)

Zaterdag trekvogelteldag

Woensdag 2 oktober 2019
Komende zaterdag 5 oktober vindt de jaarlijkse internationale trekvogelteldag, de Euro Birdwatch, plaats. Tienduizenden liefhebbers in heel Europa trekken dan naar buiten om de trekvogels te tellen. Ze hopen dan op een lichte zuidwestenwind, want dan vliegen de vogels vaak laag en zijn ze makkelijk te zien en te horen. Een beetje regen is daarbij geen probleem. Voor de vogels zelf is een (noord)oostenwindje natuurlijk beter, want dan hebben ze rugwind. Ze vliegen dan echter vaak te hoog om goed geteld te kunnen worden.

Oscar & the Wolf wonnen al 8 Mia's

Woensdag 2 oktober 2019
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oscar & the Wolf wonnen al 8 Mia'sOscar & te Wolf ontvingen ondertussen reeds 8 MIA's, en niet 3, 6 of 9 zoals velen dachten. In 2014 wonnen ze er drie, in 2015 twee en in 2017 nog eens drie. Onze prijswinnaars deze keer zijn Peggy Driessens (boeketje Ixora) en Tijl Schonkeren (tickets Lommel SK). Proficiat aan de winnaars en meer geluk de volgende keer aan alle anderen!

Murielle Put overleden

Woensdag 2 oktober 2019
Zondag is de uit Leopoldsburg afkomstige Murielle Put overleden, de echtgenote van Luk Claes. Zij was 50 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in de parochiezaal van Lommel-Barrier. Vrijdag (19-20 uur) is er daar gelegenheid tot groeten 

'Klimaatboom zoekt tuin'

Dinsdag 1 oktober 2019
Lommel - 'Klimaatboom zoekt tuin'ZoomWil je meer weten over de positieve eigenschappen van bomen in functie van klimaat, gezondheid, natuur en economie? Ben je benieuwd welke boom je best kiest voor je tuin, hoe je een boom moet planten en onderhouden en hoe je een boomspiegel inricht? Kom er dan alles over te weten tijdens de Infoavond 'Klimaatboom zoekt tuin'. Centrum Duurzaam Groen organiseert die in het kader van een actie waarbij de inwoners van Pelt, Lommel, Hamont-Achel en Bocholt na hun deelname aan de infoavond (…) Het hele nieuwsbericht

Snelweg komend weekend dicht

Dinsdag 1 oktober 2019
Grensgevallen
De snelweg A67 (Antwerpen-Eindhoven) gaat komend weekend dicht tussen Retie en knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg. De afsluiting begint vrijdag 4 oktober om 21u en duurt tot maandag 7 oktober 5u in de richting van Eindhoven. De snelweg blijft wel open richting Turnhout. Ook de tussenliggende op- en afritten zijn afgesloten, net als de verzorgingsplaats en het tankstation langs de snelweg.

Rode Kruis zoekt bloeddonoren

Dinsdag 1 oktober 2019
Lommel - Rode Kruis zoekt bloeddonorenHet Rode Kruis-Vlaanderen doet een dringende oproep naar bloeddonoren. De bloedvoorraad voor alle bloedgroepen is dan ook zeer laag, maar voor de negatieve bloedgroepen en O+ is de toestand kritiek.

Carpoolparkings worden gereinigd

Dinsdag 1 oktober 2019
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 4 op 5 en van 11 op 12 oktober de carpoolparkings in Limburg reinigen. Om grondig en efficiënt te werk te kunnen gaan, geldt tijdens de reinigingswerken een parkeerverbod. Door de werken over 2 nachten te verspreiden, blijven telkens andere carpoolparkings beschikbaar als alternatief. Tijdens de voorjaarsreiniging op de Limburgse carpoolparkings in maart werd in totaal 4,8 ton veegvuil geruimd.
De reiniging gebeurt (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Brusselaers overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Lommel - Anna Brusselaers overledenVandaag is Anna Brusselaers overleden. Zij was 84 jaar en de echtgenote van Leopold Bernaers. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Maria Van Gompel overleden

Dinsdag 1 oktober 2019
Lommel - Maria Van Gompel overledenGisteren is Maria Van Gompel overleden. Zij was 84 jaar en de echtgenote van Eduard Hendrickx. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gevoelig kouder

Dinsdag 1 oktober 2019
Weerbericht
Lommel - Gevoelig kouderNa de doortocht van een actieve storing die erg veel neerslag met zich meebrengt wordt gevoelig koudere lucht vanuit het noorden aangevoerd. Het kwik komt een stuk lager uit, maar de neerslagkansen worden wel kleiner. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt het licht wisselvallig met soms wat regen. Na het weekend breekt een droge periode aan.
Vandaag de eerste dag van oktober valt in het water, letterlijk dan. Een actieve storing zorgt in de ochtend en voormiddag voor flink wat (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bridgeclub 'Never Down' op bridgevakantieZoomOp woensdag 18 september vertrokken er 24 bridgers en enkele partners/sympathisanten  naar Tossa de Mar in Spanje. In het luxueuze 5 sterren Golden Bahia de Tossa vonden ze een fantastisch onderkomen. Overdag werd er gewandeld, gemarkt, met het toeristisch treintje rondgereden, gedronken, gegeten, gekaart, gewizzard…. Maar ’s avonds na een snel diner om 19 uur was het tijd voor bridge, de koning van de kaartspelen. Er kwamen weer veel openingen, biedingen, alerten .. aan te pas! (Bijdrage Armand Frans)

De vraag van oktober

Dinsdag 1 oktober 2019
Lommel - De vraag van oktoberZoals iedereen wel weet was één van de ex-leden van Oscar & the Wolf een Lommelaar. Dus mogen we hen toch een héél klein beetje 'Lommels' noemen, niet? Weet u nog hoeveel MIA's deze groep ondertussen in totaal bij elkaar haalde? Mail het juiste antwoord aan internetgazet.lommel[!]telenet.be voor middernacht vandaag, en maak kans op een boeketje van Ixora OF twee tickets voor de thuiswedstrijd van Lommel SK nu vrijdag tegen Roeselare. Vermeld in het antwoord ook 'tickets' of 'Boeketje'. Veel succes.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel