Het overige nieuws

Lommel - Ze blijven het toch maar doen...ZoomZe blijven altijd vele verbindingen leggen tussen meerdere gebeurtenissen, alsof het niks is... (Foto Robert Boons)

Brommobiel en auto botsen

Woensdag 30 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op het kruispunt van de Molenstraat en de Europalaan in Balen kwam het gisterennamiddag tot een aanrijding tussen een brommobiel en een auto. De bestuurster van de brommobiel, een 41-jarige vrouw, raakte daarbij gewond.

Lorkstraat onder water

Woensdag 30 juni 2021
Door de hevige stortregens staat een deel van de Lorkstraat in Heide-Heuvel onder water. Het is niet de eerste keer dat er wateroverlast is in deze straat.

Somber en koud

Woensdag 30 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Somber en koudNet nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing vandaag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.
Vandaag sluiten we de maand (…) Het hele nieuwsbericht

Zolderverdieping uitgebrand

Dinsdag 29 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een woning aan Schoor in Balen werd getroffen door een blikseminslag. De zolderverdieping is volledig uitgebrand. De getroffen bewoners werden opgevangen door vrienden.

Graag traag!

Dinsdag 29 juni 2021
Lommel - Graag traag!ZoomEr zijn altijd wel ergens wegenwerken aan de gang. En hoewel ze zorgen voor betere wegen brengen ze ook risico’s met zich mee. "In 2019 noteerden we 7 dodelijke en 454 letselongevallen bij wegenwerken in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Onoplettendheid is daarbij de grootste oorzaak, gevolgd door onaangepaste snelheid". Recente cijfers van Vias tonen aan dat 2 op de 3 Belgen ‘vergeet’ te (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Ann Bergmans overleden

Dinsdag 29 juni 2021
Lommel - Zuster Ann Bergmans overledenIn het WZC Sint-Jozef in Munsterbilzen is vandaag de uit Lommel afkomstige zuster Ann Bergmans overleden, van de Congregatie van de Zusters van Sint-Jozef. Zuster Ann werd 95 jaar. Tot voor enkele jaren woonde ze in de Doelenstraat. Zaterdag wordt ze begraven op het kerkhof van Munsterbilzen, na een uitvaartplechtigheid in het plaatselijk WZC Sint-Jozef.

Vier speurtochten in Bosland

Dinsdag 29 juni 2021
Lommel - Vier speurtochten in BoslandZoomIn Bosland worden vandaag, in het kader van '15 Jaar Bosland', vier  nieuwe speurtochten voor kinderen gelanceerd: een 'Speurneuzentocht' in Resterheide (Hechtel-Eksel), een 'Steentjestocht' in Blauwe Kei - De Maat (Lommel), een 'FeestBEESTEN gezocht'-speurtocht in de Abeekvallei (Peer) en een '50 tinten natuurtocht' in Holven - 't Plat (Pelt).
"Er werd bewust gekozen om de iets minder bekende wandelgebieden in de kijker te zetten, of zelfs volledig nieuwe routes uit te stippelen, telkens met een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nieuwe theaterwandeling vanaf nu vrijdagZoomIn de inkomhal van de Stedelijke sporthal Kattenbos staat een lege kooi. Het deurtje staat open. Blauwe pluimpjes dwarrelen in het rond. De straten hangen vol met affiches: Gezocht: Blauwe Vogel.
Zo begint Een Blauwe Vogel: een theatrale wandeling vol figuren(theater), vertellingen en liedjes. Rep je met je gsm in de aanslag voor de zoektocht. Wandel van nest naar nest en ontdekt via filmpjes het verhaal van kleine Mo, een hek en een tuin en oude bomen en natuurlijk… een blauwe (…) Het hele nieuwsbericht
In WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren Eugenie Vankrunkelsven overleden. Zij was 79 jaar en afkomstig van Heppen. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Dieven op pad

Dinsdag 29 juni 2021
Lommel - Dieven op padZowel op de Luikersteenweg als in de Parelstraat is werkmateriaal gestolen. In de Felix Timmermansstraat mislukte een inbraakpoging.

Agnes Roosen overleden

Maandag 28 juni 2021
Lommel - Agnes Roosen overledenGisteren is Agnes Roosen, echtgenote van Jean Suls, op haar 69ste verjaardag plots overleden. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Haar urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel Kolonie. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Mondmasker in recyclagepark niet meer verplichtVanaf morgen/dinsdag is het niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in de buitenlucht op de recyclageparken van Limburg.net. Alleen indien een veilige afstand tussen bezoekers en/of parkwachters niet mogelijk is moet het mondmasker buiten nog gedragen worden. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegelaten indien je daar zelf voor kiest. En soms is het wel aangeraden. 

Nu ook in Genk!

Maandag 28 juni 2021
Lommel - Nu ook in Genk!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Nog niet gevaccineerd? Grijp deze tweede kans!Nog niet gevaccineerd? Vanaf 30 juni kan iedereen die nog niet gevaccineerd is, zich opnieuw via de QVAX-lijst aanbieden als reserve. Op die manier wil men iedereen nog een extra kans geven om zich te laten vaccineren. Hier kan je je inschrijven!

Niet schrikken...

Maandag 28 juni 2021
...want van op Kleine-Brogel is er weer een F-16 opgestegen voor een testvlucht. Dus gaat er seffens weer een sonic boom komen, wanneer dat toestel door de geluidsmuur vliegt. Doet u rustig verder! ;-)

Monumentaal beeld beschadigd

Zondag 27 juni 2021
Grensgevallen
Een beeldbepalend kunstwerk dat onderdeel is van de Bergeijkse buitenexpositie Beeld & Beleving is afgelopen nacht door onbekenden beschadigd. Meerdere beschilderde autoruiten van de assemblage van Olaf Mooy werden kapotgeslagen en moeten worden vervangen.
Het kunstwerk van Olaf Mooy nodigt door zijn vormgeving uit om er in te gaan zitten en dat is ook de bedoeling van de kunstenaar.
De organisatoren betreuren dat dit monumentale kunstwerk nog voor de opening van het evenement komende zondag door onbekenden moedwillig is beschadigd. Met de politie is inmiddels afgesproken dat er gedurende het evenement extra zal worden gesurveilleerd.

Belgen winnen van Portugal

Zondag 27 juni 2021
Lommel - Belgen winnen van PortugalZoomDe Rode Duivels hebben vanavond Portugal met 1-0 verslagen. Het was opvallend hoe agressief Portugal soms speelde. Dieptepunt van de wedstrijd was de manier waarop Kevin De Bruyne werd neergehaald; aanvankelijk leek hij nog verder te kunnen spelen, maar in de tweede helft moest hij vanwege die enkelblessure al vroeg worden vervangen door Dries Mertens. 
De tegenstander in de kwartfinales wordt Italië. De wedstrijd vindt vrijdagavond om 21u plaats in München.

Oranje naar huis

Zondag 27 juni 2021
Lommel - Oranje naar huisZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Zondag 27 juni 2021
Lommel - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI heeft voor vanavond "code oranje" afgekondigd vanwege de kans op hevig onweer en intense buien die tot 30l water per m² kunnen genereren. 
Op de parking van de Duitse militaire begraafplaats, in de Dodenveldstraat, hebben onbekenden gisteren de achterruit van een auto ingeslagen en een portefeuille gestolen.
Lommel - De opstelling van de Belgen, straksZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Lommel - Samana Kerkhoven bedankt mantelzorgersZoomAfgelopen woensdag was het dag van de mantelzorgers, vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan om de zieken en hulpbehoevenden te helpen. Dat kon Samana Kerkhoven niet zomaar voorbij laten gaan en daarom trokken de kernleden op pad om deze mensen te bedanken voor hun inzet. Het doosje mercikes werd dan ook in dank aanvaard . Een dikke proficiat en een welgemeend 'dank u wel' aan al de mantelzorgers voor hun inzet. (Bijdrage Frieda Willekens)

Studio Davidsfonds op 11 juli

Zaterdag 26 juni 2021
Lommel - Studio Davidsfonds op 11 juliZoomDavidsfonds Lommel zet de 11-julitraditie verder en pakt uit met een primeur. Dit jaar vindt de viering niet alleen fysiek plaats maar kan je het evenement ook online volgen. De trouwzaal in het Huis van de Stad wordt tijdelijk herschapen in ‘Studio Davidsfonds’. U kan dus waar ook ter wereld vanuit uw zetel of tuin kijken en luisteren naar de Lommelse 11-juliviering!
De feestrede wordt uitgesproken door Jean-Pierre Rondas, tot 2011 radiomaker bij Klara (VRT) met de (…) Het hele nieuwsbericht

Rigo Van Endert overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Lommel - Rigo Van Endert overledenGisteren is Rigo Van Endert overleden, de man van Noi Kaeobutsa. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Marie-Josée Vander Mierde overledenGisteren is Marie-Josée Vander Mierde overleden. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Viktor Fatjanov overleden

Zaterdag 26 juni 2021
Lommel - Viktor Fatjanov overledenDonderdag is Viktor Fatjanov overleden, de echtgenoot van Natalia Rossolova. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
Lommel - Gezellig samenzijn op het pleintjeZoomNa vele maanden coronaleed kwamen de mensen uit de buurt van de Weldadigheidstraat en Stokerijstraat nog eens samen op het pleintje. Het was een blij weerzien en als verrassing kwam de "crèmecar" langs, en of er gebruik van gemaakt werd! (Foto Robert Boons)

Onstabiel weer

Zaterdag 26 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Onstabiel weerEen storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.
Vandaag bevindt zich de zwakke storing over onze (…) Het hele nieuwsbericht

Naar Geel bellen

Zaterdag 26 juni 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - Naar Geel bellenGeel is een moderne, gezellige stad met o.a. 14 gerenommeerde bacheloropleidingen, en een flink aantal graduaats- en vervolgopleidingen. Een slordige 3500 hogeschoolstudenten zorgen ervoor dat het leven van de Thomas More-campus uit over de hele stad bruist. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
Oudere lezers weten nog wel wat het betekende als je een straf verhaal vertelde en iemand je vroeg: “Kom jij soms van Geel?” In Geel werden – en worden – immers van oudsher (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Exhibitionist valt vrouw lastigIn het Adelbergpark heeft een exhibitionist gisterenavond een 27-jarige vrouw uit Lommel lastig gevallen. De man, een twintiger, kon door de politie ingerekend worden. Volgens het parket Limburg gaat het om een 39-jarige Roemeen die voor zijn werk in Lommel verblijft. Na verhoor via een Roemeense tolk zit de man momenteel in de politiecel in afwachting van de verdere gerechtelijke afhandeling.  

Fietser rijdt tegen paal

Vrijdag 25 juni 2021
Lommel - Fietser rijdt tegen paal
Op Park der Lage Kempen in Kattenbos is een fietser gewond geraakt toen hij tegen een paal reed. Het ongeval gebeurde vanmiddag.

Fons Van Broekhoven overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Gisteren is Fons Van Broekhoven overleden. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) bij uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Gina Kerkhoff overleden

Vrijdag 25 juni 2021
Lommel - Gina Kerkhoff overledenGisteren is Gina Kerkhoff overleden, de echtgenote van Luc Cillen. Zij was 48 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring en wordt gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Gruitrode. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
In vijf Limburgse gemeenten wordt een bevolkingsgroei van meer dan 10% verwacht tegen 2040. Volgens de nieuwe bevolkingsprognoses van Statistiek Vlaanderen zal de totale bevolking in Limburg tussen 2020 en 2030 groeien tot 899.748 inwoners. Dat is een groei met 2,6%, minder sterk dan in heel Vlaanderen (4,1%). Tussen 2020 en 2040 zou de totale bevolking in Limburg met 4,2% groeien, tot 914.400 inwoners. In heel Vlaanderen zou de totale bevolking in dezelfde periode groeien met 7,5%.
De sterkste (…) Het hele nieuwsbericht
Ruim 10 procent van alle schoolverlaters in Limburg heeft een jaar later nog geen werk. Het gaat over 886 Limburgse jongeren die in 2019 de schoolbanken verlieten, en in de zomer van 2020 nog geen werk hadden. Limburg kent het kleinste aantal schoolverlaters van alle provincies: 8.335. 10,6% of 886 van hen is een jaar later werkzoekend. Dat blijkt uit het jaarlijks schoolverlatersrapport van VDAB. (Radio 2)
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomHet schiet razendsnel op nu... Ondertussen hebben 78% van de Lommelaars alvast een eerste prik gekregen, en 40.00% van de volwassen Lommelaars zijn volledig gevaccineerd. Van de 80-plussers zijn nu 92.03% volledig gevaccineerd! Dagelijkse updates kan je nog steeds volgen via de website.
Lommel - STEM- en zorgrichtingen: meeste kans op werkZoomIn onze door technologie gedreven kennismaatschappij blijft er grote nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De schoolverlaters uit een STEM-opleiding vinden globaal gezien dan ook vlot aansluiting met de arbeidsmarkt, vooral de hoger opgeleiden. Slechts 7 jongeren op 100 met een STEM-diploma zijn na een jaar werkzoekend. Dat maakte minister Crevits vandaag bekend.
Schoolverlaters uit ‘Industriële wetenschappen en technologie’ en ‘Toegepaste (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Van Elsen&Co

Donderdag 24 juni 2021
Jason Van Elsen (22) uit Lommel heeft de besloten vennootschap Van Elsen&Co opgericht met zetel aan de Wildstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van diensten - zowel consultancy als implementatie - op het vlak van bedrijfsbeleid, sales en marketing en het tijdelijk ter beschikking stellen van personeel bij werkgevers

Laten vaccineren of niet?

Donderdag 24 juni 2021
Vandaag gelezen
Lommel - Laten vaccineren of niet?Nog altijd zijn er mensen die zich niet tegen het coronavirus willen laten vaccineren. In The New Yorker schrijft Dhruv Kullar daarover: "Een samenleving die weer opengaat terwijl ze gedeeltelijk gevaccineerd is, is als een schip dat een ijsberg nadert. Het schip is de terugkeer naar het normale leven en de blootstelling aan virussen die dat met zich meebrengt; de ijsberg is de bevolking van ongevaccineerde mensen. Voorzorgsmaatregelen zoals sociale afstand kunnen de snelheid van het schip vertragen, en vaccinatie kan de omvang van de ijsberg doen afnemen. Maar in elke heropende samenleving die er niet in geslaagd is iedereen in te enten, is een botsing tussen het virus en de kwetsbaren onvermijdelijk."
Grensgevallen
De Spaanse paardenhandelaar Javier S. (51), die in Borkel een indrukwekkend stallencomplex voor zijn paarden bouwde, is door een Nederlandse rechtbank veroordeeld wegens witwassen van crimineel verworven geld. Met het witgewassen geld bouwde hij een deel van de stallen, huurde hij een appartement en auto's. Hij kreeg 15 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk; zijn bedrijven moeten 751.000 euro boete betalen

Belgisch chauffeur opgepakt

Donderdag 24 juni 2021
Grensgevallen
De Nederlandse marechaussee heeft dinsdag een Belg die zonder rijbewijs en onder invloed van drugs een auto bestuurde, opgepakt. Dat gebeurde nabij de grensovergang bij Lommel-Kolonie. De marechaussee wou de auto, waarin drie mannen zaten, controleren, maar de bestuurder sloeg met de auto op de vlucht. In Bergeijk werd hij klemgereden. 

Jaak Gerits overleden

Donderdag 24 juni 2021
Lommel - Jaak Gerits overledenVandaag is in WZC Hoevezavel Jaak Gerits overleden, de weduwnaar van Philomena Huysmans. Hij was 96 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.
In de 1/8ste finales van het EK voetbal treffen de Rode Duivels zondagavond om 21u Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Sevilla.

Ondertussen, in München...

Woensdag 23 juni 2021
Lommel - Ondertussen, in München...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Terug wat warmer

Woensdag 23 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Terug wat warmerTussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.
Vandaag domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge (…) Het hele nieuwsbericht

Werken in Stationsstraat

Woensdag 23 juni 2021
Morgen 24 juni starten rioleringswerken in de Stationsstraat ter hoogte van nummers 63 en 65. Deze nemen enkele dagen in beslag. Tijdens de werken blijft één rijstrook beschikbaar. Verkeer vanuit de Ringlaan kan nog richting de rotonde aan het Kerkplein rijden. Verkeer komende vanaf de rotonde moet tijdelijk een korte omleiding volgen via de Hoevenstraat, het Einderpad en de Hoogstraat. Momenten waarop niet gewerkt wordt, wordt de volledige rijbaan opengesteld.
Op 1 juli start bouwbedrijf (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vrijwilligers gezocht met hart voor natuurZoomWoon je in Lommel en wil je kinderen de natuur laten ontdekken? Werkgroep Isis vzw breidt zijn gidsenteam uit en zoekt vrijwilligers in Lommel om belevingsvolle natuuractiviteiten voor kleuter- en basisscholen te begeleiden. Je krijgt een opleiding van ervaren gidsen, een vrijwilligersvergoeding, fijne uitstapjes met het team en een hele club nieuwe vrienden. Meer informatie? Bel in de voormiddag op 011/633 705. Of stuur een mailtje naar laura[!]werkgroepisis.be.

'This is the sound of Lommel'

Woensdag 23 juni 2021
Lommel - 'This is the sound of Lommel'ZoomDe theatershow 'Belpop Bonanza Lommel' werd een paar keer uitgesteld, om de gekende reden... Maar nu is 'ie er! Nu vrijdag kan je in De Adelberg alles te weten komen over de Lommelse popgeschiedenis. Van de heimat van de legendarische Lonely Boys, Buscemi, Faisal & Hakim Chatar en vele anderen tot de uitvalsbasis van Rockwood, Gracias a la Vida, I love Techno Outdoor en vele andere festivals. En wat gedacht van de plaatjes van SK Lommel, het plan van Staf Tours en wat hebben de videoclips van (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Dertiger veroordeeld voor diefstalEen dertiger uit Lommel is bij verstek veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf en een boete van 400 euro voor een woninginbraak in Balen. Hij had er 900 euro, een horloge en een pakje sigaretten gestolen. De diefstal dateert van 18 oktober 2019.
Grensgevallen
Lommel - Twee maanden 'Beeld & Beleving' in BergeijkZoomTijdens de zomermaanden kan je in Bergeijk op een actieve manier kunst beleven. In alle kerkdorpen staan monumentale kunstwerken die via een aantrekkelijke fietsroute met elkaar zijn verbonden. Op enkele bijzondere plaatsen staan beelden bij elkaar die een gezellige stop de moeite waard maken. 
Openluchttheater De Hunnebergen: stap hier even af en neem een pauze voor het aanschouwen van de mooie omgeving. Een cultuurparel in het bos waar tijdens Beeld & Beleving aan het nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Aan de treinreizigers

Dinsdag 22 juni 2021
Lommel - Aan de treinreizigersVanwege werken aan de spoorlijn worden er tijdens het weekend van 26 en 27 juni vervangbussen ingelegd tussen Mol en Hamont. Zondag wijzigen het traject en de vertrektijden van de P-trein Hamont (17.50u) - Heverlee (19.55u).
Grensgevallen
Lommel - Verdachte van brandstichting opgepaktDe politie heeft vandaag een twintiger uit Valkenswaard ingerekend die verdacht wordt van vijf brandstichtingen. Bij de brandstichtingen raakten twee woningen beschadigd en gingen vier auto's in de vlammen op.
De algemene ticketverkoop voor de Sanicole Airshow, die vandaag gelanceerd werd, heeft zijn start niet gemist. Nu al zijn enkele ticketformules volledig uitverkocht voor één of meerdere dagen, meldt de organisatie.
De Sanicole Airshow zal dit jaar plaatsvinden op 10 (sunset), 11 en 12 september. De organisatoren beslisten eerder dit voorjaar al om het bezoekersaantal per dag te beperken tot 7500 personen. Om zo veel mogelijk bezoekers de kans te geven de airshow bij te wonen wordt het evenement dit jaar over drie dagen gespreid. De tickets zijn te koop via www.sanicole.com.
Lommel - Drugsmeldpunt nu ook op politiewagensZoomOp alle politievoertuigen in Limburg zullen er vanaf 1 juli stickers hangen met het logo en oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg. In totaal worden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een sticker op de achterruit (foto).  
In april 2019 startte het parket Limburg met het anoniem drugsmeldpunt, ondersteund door de communicatiedienst van de provincie. Sindsdien werden dankzij meldingen van inwoners vijf  drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en ontmanteld. Om de strijd tegen de georganiseerde drugscriminaliteit verder op te drijven, is het sedert enkele weken mogelijk om signalen ook digitaal te melden via de website www.anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be. (Foto politie LRH)

Nieuwe vennootschap: La Baita

Dinsdag 22 juni 2021
Sandro Serretti uit Lommel en Inge Nijs uit Pelt hebben de besloten vennootschap La Baita opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Pelt. Het doel van de vennootschap is de uitbating van een restaurant.
Economisch nieuws
Lommel - Doorbraaklening voor Limburgse bedrijvenZoomDe Limburgse Reconversiemaatschappij, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en de Universiteit Hasselt lanceren de doorbraaklening. Dat is een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse bedrijven. Limburgse ondernemers die met hun bedrijf een ambitieuze doorbraak voor ogen hebben, kunnen van deze achtergestelde lening gebruik maken.
De lening varieert in principe van 50.000 euro tot 250.000 euro en heeft een looptijd van 7 jaar. De focus ligt op digitale (…) Het hele nieuwsbericht

Ruit jeugdvereniging ingegooid

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Ruit jeugdvereniging ingegooid
Aan de Teutenweg hebben vandalen een ruit van een jeugdverenigingsgebouw ingegooid. De politie kreeg deze namiddag melding van de feiten. 
Lommel - EK: België wint ook van FinlandZoomOp het Europees voetbalkampioenschap hebben de Rode Duivels vanavond ook hun wedstrijd tegen Finland gewonnen. Uitslag: 0-2. Ze zijn daardoor groepswinnaar in groep B.
Bij de rust was het vanwege de erg defensief spelende Finnen nog altijd 0-0; in de tweede helft moest de uitstekend keepende Fin Hradecky zich gewonnen geven door een own-goal en pikte ook Romelu Lukaku weer zijn goaltje mee. Een eerdere goal van Lukaku werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Ook opvallend: de inzet van Hans Vanaken, die vanaf de 90ste minuut Kevin De Bruyne kwam vervangen.
De Rode Duivels spelen hun wedstrijd in de 1/8ste finales komende zondag 27 juni in Sevilla.    

Weer code 'groen' in natuur

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Weer code 'groen' in natuurZoomDe regenval van de voorbije dagen heeft er voor gezorgd dat er in onze provincie minder risico is op natuurbranden. Daarom wordt in overleg met Natuur en Bos het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN.

Iris Morren overleden

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Iris Morren overledenZaterdag is Iris Morren overleden. Zij was 42 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Bart Drybooms en Ann Witters, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Juma-Consulting opgericht met zetel aan de Snepstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbouw en het beheer van een onroerend- en roerend vermogen.

Ondertussen, in Antwerpen...

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Clementine de Graaf overleden

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Clementine de Graaf overledenIn Herk-de-Stad is op 13 juni Clementine de Graaf overleden, de weduwe van Gaston Van Baelen. Ze was afkomstig van Lommel en werd 95 jaar. Het afscheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Haar as wordt verstrooid op de strooiweide van de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: morgen/dinsdag (19.30-20u) in funerarium Witters.  

Vandaag begint de zomer

Maandag 21 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Vandaag begint de zomerZoomU had het natuurlijk al gemerkt: vandaag, 21 juni, begint de zomer. De dagen worden weer korter. Vandaag is het de langste dag van het jaar, met 16 uur en 30 minuten tussen zonsopgang en zonsondergang.

Zomer (was) in het land...

Maandag 21 juni 2021
Lommel - Zomer (was) in het land...Zoom                                                                       (Foto Robert Boons)

FFP steunt jeugdbewegingen

Zondag 20 juni 2021
Lommel - FFP steunt jeugdbewegingenZoomFlanders Food Productions, gespecialiseerd in het verwerken en vermarkten van kaas, organiseert een win-actie voor jeugdbewegingen uit de regio. Door het insturen van een foto kunnen die jeugdbewegingen kaas winnen alsook een mooi bedrag aan sponsoring verkrijgen voor hun volgende evenement. Voor alle info over hoe je als vereniging hieraan kan deelnemen, klik hier.

Jos Brusselaers overleden

Zondag 20 juni 2021
Lommel - Jos Brusselaers overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Jos Brusselaers overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Kattenbos.
Lommel - Mogelijk opnieuw onweer komende nachtZoomVanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten, meldt het KMI. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. (Foto Albert Loos)

Tomorrowland wordt Lobbyland

Zondag 20 juni 2021
Lommel - Tomorrowland wordt LobbylandZoomDoorgaan van festival bedreigd? Neem een minister in de arm. (Cartoon: Fobie)
In het Dilserbos is naar alle waarschijnlijkheid het stoffelijk overschot van de voortvluchtige militair Jürgen Conings aangetroffen. Dat gebeurde nadat de Maaseikse burgemeester Johan Tollenaere tijdens het mountainbiken een penetrante lijkgeur rook. Hij gaf de coördinaten door aan de onderzoekers en die kwamen op het stoffelijk overschot uit. UPDATE  Het federaal parket bevestigt dat het om Jürgen Conings gaat. 
Vandaag ligt er één patiënt met COVID-19 in Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat heeft het ziekenhuis gemeld.

Een vakantiegewoonte

Zaterdag 19 juni 2021
Lommel - Een vakantiegewoonteHet is een verraderlijk ding. De gewoonte. Een beetje zoals je trouwe schoenen die je niet wil wegdoen, maar er op de duur toch natte voeten in krijgt.
Zo hebben we de gewoonte om bij de Parijse terrastafels te gaan zitten. Tot we onlangs voorbij een ander terras met dezelfde tafelsoort wandelden, maar hier met kleurrijke stoelen.
"Zullen we hier eens gaan zitten?", vroeg mijn vrouw. Ik moest me zowaar vasthouden aan een van de hippe stoelen. Die vraag had ik niet verwacht. Een inbreuk op mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Boom vat vlam in Esstraat

Zaterdag 19 juni 2021
Kort voor de middag vatte een boom vuur in de Esstraat. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Virginie Bosmans overleden

Zaterdag 19 juni 2021
Lommel - Virginie Bosmans overledenGisteren is Virginie Bosmans overleden, de weduwe van Victor Vermeulen. Zij was 94 jaar en afkomstig van Lommel. Begroeting: woensdag(18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

De laatste cijfertjes alweer

Zaterdag 19 juni 2021
De vaccinatieteller
Lommel - De laatste cijfertjes alweerZoomOndertussen zijn 36.19% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. Dat zijn 10.204 van de 28.193 mensen. En dat zijn maar liefst 2.367 mensen extra sinds vorige week. En 70.54% van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 19.886 van de 28.193 mensen, oftewel 2.982 mensen extra sinds vorige week. En van de 80-plussers zijn 64.83% volledig gevaccineerd
Dagelijkse updates kan je steeds volgen via de website.

Maria Strackx overleden

Vrijdag 18 juni 2021
Lommel - Maria Strackx overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is vandaag Maria Strackx overleden, de weduwe van Jos Vandersteen. Zij was 87 jaar en afkomstig van Overpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

35.000 euro voor wereldnoden

Vrijdag 18 juni 2021
Kerk
Lommel - 35.000 euro voor wereldnodenUit solidariteit met de wereldkerk schenkt het bisdom Hasselt uit zijn fonds wereldnoden 35.000 euro aan projecten van onder meer Caritas International, het zusterbisdom Nyundo in Rwanda, de Heralds of Good News in India en aan het bisdom Miracema do Tocantins in Brazilië. Het bisdom Hasselt keert 35.000 euro uit aan concrete noden in Brazilië, Indië en Rwanda. Het bisdom doet dit via projecten van onder meer Caritas International, via de Heralds of Good News en via de projecten van (…) Het hele nieuwsbericht

Tocht der 7 Heerlijkheden

Vrijdag 18 juni 2021
Lommel - Tocht der 7 HeerlijkhedenZoomHet is bijna zover! Als morgen witte wolken flirten met de zon dan zullen de wandelaars diep in de ziel van Lommel-Werkplaatsen kunnen kijken. Want die dag geeft "Wandelclub Milieu 2000" het startschot van haar eerste officiële wandeling sinds begin 2020. Heel wat geliefkoosde hoekjes met een palet aan natuurschatten zullen de wandelaars ongetwijfeld charmeren. Merkwaardige biotopen, kleine landschapselementen, nostalgische plekjes... een open boek vol natuurschoon. Wie deze tocht als een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - EK: België wint ook van DenemarkenZoomGoed dat er nog een tweede helft in een voetbalwedstrijd is. Want dat stelde de Belgen in Denemarken in de vooravond in staat om na een ontzettend zwakke eerste helft - waarin ze op een 1-0 achterstand kwamen - de Denen toch nog te verslaan. Uitslag: 1-2. 

Jonger dan 41 jaar?

Donderdag 17 juni 2021
Lommel - Jonger dan 41 jaar?Noord-Limburgers jonger dan 41 jaar kunnen zich sinds kort opgeven voor een vrijwillige vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson. Daarnaast kunnen jongeren van 16 en 17 jaar zich nu ook registreren op een reservelijst. 
De vaccinatiecentra van Noord-Limburg (gelegen in Lommel en Peer) hebben besloten het systeem van QVax te gebruiken om inwoners jonger dan 41 jaar de kans te geven om zich vrijwillig te laten vaccineren met het vaccin van Johnson & Johnson. Van dit type (…) Het hele nieuwsbericht

Susila Lalloo overleden

Donderdag 17 juni 2021
Lommel - Susila Lalloo overledenMaandag is Susila Lalloo overleden, de weduwe van Emile Kuyken. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

We zijn met 11,5 miljoen

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2021 telde de wettelijke Belgische bevolking 11.521.238 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 28.597 inwoners of 0,25%. Dat is een halvering in vergelijking met de voorgaande jaren, waar het groeipercentage steeds rond de 0,5% schommelde.
De COVID-19-pandemie had dan ook een grote impact op meerdere demografische fenomenen. Zo is het natuurlijk saldo – het verschil tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Reis veilig

Donderdag 17 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Reis veiligGa je binnenkort op reis in de EU? Bewijs dan dat je Covid Safe bent met je persoonlijke COVID-certificaat. Om dat certificaat te verkrijgen installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd. Blijf je ook tijdens je reis aan de basisregels houden en informeer je over de regels die op je bestemming van kracht zijn!

Het wordt onweerachtig

Woensdag 16 juni 2021
Lommel - Het wordt onweerachtigDe invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren neemt af. Hierdoor wordt de atmosfeer onstabiel en wordt de kans op een lokale onweersbui groter. Donderdag en vrijdag trekt een storing over de regio met een grotere onweersdreiging. De dagen nadien wordt het wat minder warm en kan er af en toe een bui vallen.
Vandaag wordt het tropisch warm. Het kwik kan oplopen tot 32 of 33 graden. De dag begint uitermate zonnig, maar na de middag ontstaan er hier en daar stapelwolken. Een (…) Het hele nieuwsbericht

Corona: de deltavariant

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Corona: de deltavariantWe hopen dat ie nooit tot hier geraakt, die deltavariant van het coronavirus, maar in Groot-Brittannië hebben ze er hun handen mee vol. En dan is het misschien toch wel aangewezen te weten wat de symptomen van dat deltavirus zijn. Hebt u hoofdpijn, en vervolgens keelpijn, een loopneus en koorts: laat u dan zo spoedig mogelijk testen!

Opgepast in Lutlommel

Dinsdag 15 juni 2021
Lommel - Opgepast in LutlommelMomenteel zijn er nog steeds grote werken in Lutlommel, en u bent verplicht om de wegomleiding te volgen. Sommigen negeren echter het C3-verbodsbord, en rijden tóch door, met alle gevolgen vandien, want de politie controleert er momenteel erg streng. Een gewaarschuwd man is er twee waard!
Lommel - Amerikaanse president in BrusselZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Leve de patat!

Dinsdag 15 juni 2021
Het is maar dat je 't weet
Aardappelen zijn de belangrijkste maaltijdbegeleider in België: op een gemiddelde dag in 2020 at 41% van de Belgen aardappelen (inclusief friet). Aardappelen werden doorgaans al vaak thuis geconsumeerd en door Covid-19 en de bijhorende maatregelen is dat vorig jaar nog toegenomen. Dat resulteerde in een stijging in het thuisverbruik van verse aardappelen met 8%. (Bron: VLAM)

Vandalisme op Balendijk

Maandag 14 juni 2021
Lommel - Vandalisme op BalendijkOnbekenden hebben een ruit verbrijzeld van het buurthuis aan de Kruisbekstraat op de Balendijk. De politie kreeg gisternamiddag melding van de feiten.
Het is maar dat je 't weet
Vijf orthodoxe kerkfabrieken hebben hun jaarrekening 2020 ingediend bij het provinciebestuur, zo blijkt uit de agenda van de provincieraadszitting van woensdag. De kerken staan in Beringen, Genk (2), Hasselt en Maasmechelen.
Anderzijds hebben ook 12 islamitische gemeenschappen bij de provincie hun jaarrekening 2020 ingediend en goedkeuring voor hun budget 2021 gevraagd. Het gaat om gemeenschappen in Bilzen, Genk (5), Hasselt, Heusden-Zolder (2), Houthalen-Helchteren, Lommel en Sint-Truiden.

Einde schooljaar nadert

Maandag 14 juni 2021
Lommel - Einde schooljaar nadertZoom                                                                  (Foto Robert Boons)

Vier wolvenwelpjes geboren

Maandag 14 juni 2021
Lommel - Vier wolvenwelpjes geborenZoomEerder dit jaar zijn er in de Midden-Limburgse wolvenroedel vier wolvenwelpjes geboren. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) leidt dat af uit foto's van boswachter Ernesto Zvar (hierboven en -onder) en wildcamera's. Men gaat er op basis van die foto's ook vanuit dat één van de vorig jaar geboren wolven inmiddels de roedel heeft verlaten. (Foto's INBO) 
Vier wolvenwelpjes geborenVier wolvenwelpjes geboren
Zoom
Lommel - Nederlanders keken massaal thuis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Trees Van den Eynde overledenIn WZC Hoevezavel is gisteren Theresia Van den Eynde overleden, de weduwe van Henri Huysmans. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Martinus Geraerts overleden

Zondag 13 juni 2021
Vrijdag is Martinus Geeraerts overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Een voorzichtige start...

Zondag 13 juni 2021
Lommel - Een voorzichtige start...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - Weer coronapatiënten in MariaziekenhuisVorige week dinsdag was de corona-afdeling van het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt voor het eerst sinds lang leeg. Maar die vreugde heeft niet lang geduurd. Vrijdag waren er weer twee patiënten opgenomen, vandaag drie - een van hen wordt op de afdeling intensieve zorgen verpleegd. Het virus is nog niet verdwenen...

Rode Duivels kloppen Rusland

Zaterdag 12 juni 2021
Lommel - Rode Duivels kloppen RuslandZoomWeinig verkeer op straat vanavond - dat kon ook niet anders, want de Belgen voetbalden tegen Rusland in het kader van het Europees Kampioenschap. België won met 0-3, na doelpunten van Lukaku (2) en Meunier.

Hubert Theuwissen overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Lommel - Hubert Theuwissen overledenIn WZC De Bekelaer is gisteren Hubert Theuwissen overleden, de weduwnaar van Miet Bosmans. Hij was 86 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19 - 19.30u) in uitvaartcentrum Witters.

Mar Versteegden overleden

Zaterdag 12 juni 2021
Lommel - Mar Versteegden overledenVandaag is Mar Versteegden overleden. Hij was 78 jaar en afkomstig van Son en Breugel (Nl.). Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Tijdelijk minder warm

Zaterdag 12 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Tijdelijk minder warmNa de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroomt vandaag koelere lucht over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsverbijstering

Zaterdag 12 juni 2021
Chel mag het zeggen
Lommel - GezinsverbijsteringDit stukje gaat echt nergens over.
Bij het redigeren van een column werk ik meestal als volgt: ik schrijf een verhaal of beschrijf een toestand en daarna verzin ik daar een titel bij. Dat is niet altijd eenvoudig hoor. Die titel moet immers toch wel iets te maken hebben met de inhoud. Bovendien moet een goede titel de aandacht trekken van de lezer en zijn interesse wekken. Zo van: “Hola, wat voor lekkers zou er onder dat dekseltje zitten?” Titels zijn bedoeld als eyecatcher.
En het zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Een zwarte rugzak gevonden!

Vrijdag 11 juni 2021
Lommel - Een zwarte rugzak gevonden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Kort nieuws van bij de buren
In Mol zijn vandaag twee ongevallen gebeurd op het kruispunt van de Pater Van Henxthovenstraat en de Martelarenstraat. Daarbij viel telkens één gewonde: de bestuurder van een speed pedelec en de bestuurder van een elektrische fiets.

Nieuw: Van Den Boer Solutions

Vrijdag 11 juni 2021
Het uitvoeren van grondwerken, het snoeien van bomen en heggen, restauratiewerken van monumenten, schilder- en behangwerk: dat is onder meer het doel van de besloten vennootschap Van Den Boer Solutions opgericht door Dony Vanden Boer en de naamloze vennootschap Derimmoco, beide uit Lommel. De zetel van de vennootschap is gevestigd in Rietkolk.
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomOp dit ogenblik zijn 27.80% van de volwassen Lommelaars volledig gevaccineerd. Dat zijn 7.837 van de 28.193 mensen. Bijna 60% (59.96%) van de volwassen Lommelaars hebben al een eerste prik gehad. Dat zijn 16.904 van de 28.193 mensen. 64.33% van de 80-plussers zijn volledig gevaccineerd. Dat zijn 1.275 van de 1.982 mensen. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via deze link. Onderaan een overzichtje per leeftijdscategorie.
Wekelijkse vaccinatieteller update
Zoom

Een halfdooie mus?

Donderdag 10 juni 2021
Commentaar
Lommel - Een halfdooie mus?ZoomVanmiddag werd dan wel de nieuwe elektrische treinverbinding tussen Mol en Hamont ingehuldigd, maar het is zaak om met de voetjes op de grond te blijven. De NMBS stelde in haar persbericht al dat er vanaf maandag OOK elektrische treinen op het traject zullen rijden, zowat 40% van het treinverkeer. Dat betekent: er zullen OOK nog altijd dieseltreinen rijden, zelfs voor het merendeel: 60 procent.
Dat intrigeerde ons, dus zochten we onze toevlucht bij de NMBS-persdienst. We vroegen of er misschien (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: JIPA-INVEST

Donderdag 10 juni 2021
Jimmy Reymen uit Lommel heeft de besloten vennootschap JIPA-INVEST opgericht met zetel aan de Karrestraat. Het bedrijf gaat zich onder meer inlaten met bedrijfsmanagement, personal training en voedingscoaching.  

Een hapje uit de zon

Donderdag 10 juni 2021
Lommel - Een hapje uit de zonZoomEen gedeeltelijke zonsverduistering vanmorgen. Wie niet keek, merkte er niets van. (Foto Guido Swusten)

Hans Moog overleden

Donderdag 10 juni 2021
Lommel - Hans Moog overledenVandaag is Hans Moog overleden, de echtgenoot van Betsy Stijntje Kamerling. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Rouwadres: fam. Moog - Stijntje Kamerling, p/a Schansstraat 4 3920 Lommel.
Lommel - Vandaag een kleine zonsverduisteringZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Morgen zonsverduistering

Woensdag 9 juni 2021
Morgen zal er een zonsverduistering plaatsvinden die 26% van de zonnediameter bedekt. Rond 11u17 zal het begin van de eclips te zien zijn. Bij helder weer is de verduistering goed te zien. Begin van de eclips: 11u17; maximale eclips: 12u19. Einde van de eclips: 13u25. Tip: kijk niet recht in de zon, gebruik een eclips- of lasbril of maak een eclipskijker(Jens Veraa)
Bedrijfsnieuws
Martin Jablonowski uit Lommel heeft de besloten vennootschap JCC-Lommel opgericht met zetel aan de Antoon Delemazurestraat. Het gaat onder meer om handel in motorvoertuigen en om herstellingswerkzaamheden voor motorvoertuigen.
Lommel - Zondag is het 'Open Kerken Dag'ZoomNu zondag is het 'Open Kerken Dag' en dan kan u ook de mooie Sint-Pietersbandenkerk in het centrum bezoeken, tussen 13.30 en 17.30 uur. Het Parochieteam en de kerkfabriek hebben een gevarieerd programma uitgewerkt met de klemtoon op het neogotisch meubilair. Om de kerk optimaal coronaveilig te houden stellen de organisatoren de bezoekers een infobrochure ter beschikking.
Daarnaast wordt de kerk ook opgefleurd met mooie bloemstukken en andere creaties, zijn er beiaard- en orgelrecitals, een powerpoint (…) Het hele nieuwsbericht

Elly Witters overleden

Woensdag 9 juni 2021
Lommel - Elly Witters overledenZondag is in Heusden-Zolder Elly Witters overleden, de echtgenote van Alex Baers. Zij was 59 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Inbrekers weg met computer

Dinsdag 8 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
Dieven forceerden de deur om binnen te geraken in een woning aan de Molenstraat in Balen. Zij gingen er met een computer aan de haal.

Rosa Joosten overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Lommel - Rosa Joosten overledenIn het ziekenhuis in Sint-Truiden is zondag Rosa Joosten overleden, de partner van Ria Swijsen. Zij was 67 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Marc Pauwels overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Lommel - Marc Pauwels overledenIn Oostham is Marc Pauwels overleden, de echtgenoot van Myriam Ooms. Hij was 58 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.
Lommel - Geen coronapatiënten meer in MariaziekenhuisVoor het eerst sinds lang zijn er geen mensen met Covid-19 meer opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Gisteren waren er dat nog vier. Het gaat dus duidelijk de goede kant uit met de coronabesmettingen!

Mathieu Lemmens overleden

Dinsdag 8 juni 2021
Lommel - Mathieu Lemmens overledenOp 1 juni overleed Mathieu Lemmens, de weduwnaar van Henriette Vanden Boer. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

EK voetbal start vrijdag

Maandag 7 juni 2021
Lommel - EK voetbal start vrijdagZoom                                                           (Foto Robert Boons)

Jean Abts overleden

Maandag 7 juni 2021
Lommel - Jean Abts overledenGisteren is Jean Abts overleden, de echtgenoot van Maria Delmeire. Hij was 89 jaar. Het afscheid en de tewaterlating van de urne op zee vinden in intieme kring plaats.

Jaak Holsteens overleden

Maandag 7 juni 2021
Lommel - Jaak Holsteens overledenVandaag is Jaak Holsteens overleden, de echtgenoot van Nelly Van Daal. Hij was 89 jaar en afkomstig van Lommel. De afscheidsviering en de begrafenis op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt vinden in intieme kring plaats. Online condoleren kan via www.uitvaartzorg-severens.be.
Vanaf vandaag zal het vanaf brandcode geel, wanneer er een verhoogde kans is op brandgevaar, verboden zijn om een sigaret op te steken of vuur te maken in de Vlaamse natuur. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
Tot voor kort gold bij code geel enkel een verhoogde waakzaamheid, maar daar brengt minister Demir nu verandering in. Het verbod op vuur maken vanaf code geel geldt vanaf vandaag en werd verspreid naar de verschillende provinciegouverneurs. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Kelchtermans overleden

Maandag 7 juni 2021
Lommel - Rik Kelchtermans overledenZaterdag is Rik Kelchtermans overleden, de weduwnaar van de in 2001 overleden Marie-Jeanne Flemings en de levenspartner van Sonia Hinnekint. Hij was 84 jaar en afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Eerst vaccinatie, dan vakantieHet callcenter van de vaccinatiecentra in Noord-Limburg krijgt regelmatig vragen over het verplaatsen van vaccinatiedata vanwege geplande vakantie. Maar het callcenter gaat daar niet op in, het heeft dus ook geen zin om hiervoor naar het callcenter te bellen.
Je kan met je vaccinatiecode wel beperkt zelf aanpassingen doen in de data. Denk eraan om deze wijzigingen binnen de 20 dagen na ontvangst van de uitnodiging te doen.
Wie niet op zijn tweede afspraak ingegaan is, kan in september aanspraak maken op een inhaalvaccinatie. Momenteel wordt deze regeling nog verder uitgewerkt.
Ook dit jaar zijn er voor het invullen van je belastingbrief via de FOD Financiën enkel telefonische contacten mogelijk.  
Wie dit jaar geen papieren aangifte in de bus vond, zal er in principe geen krijgen en kan zijn aangifte online indienen of naar het contactcenter bellen om er alsnog één te ontvangen. Wie vorig jaar zijn aangifte online deed of zijn voorstel voor vereenvoudigde aangifte online raadpleegde, kreeg dit jaar geen papieren brief in de bus.
Voor (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Jonge reeën in het hoge grasZoomRond deze tijd van het jaar worden reekalfjes geboren. Voor de moeders breekt een drukke tijd aan. Helaas zijn er elk jaar ook dramatische verhalen van reeën die aangevallen worden door honden en van kalfjes die verstoten worden door hun moeder - je hond aanlijnen is steeds de boodschap... (Foto Jacky Vangeneugden)

Stationsgesprek

Zondag 6 juni 2021
300 woorden van Rudi
Lommel - StationsgesprekHet is een bloedhete dag en ik ben redelijk vroeg aan het station van het naburige dorp. Onze jongste arriveert er met de trein, wegens geen aansluiting naar ons stadje.
Het terras aan de achterzijde van het stationsgebouw ligt voor een groot stuk in de schaduw. Ik heb graag zon, maar een hele dag bakken en braden is aan mij niet besteed. Ik ben dan als een lasagne in een hete oven. Als hij begint te pruttelen, moet je hem eruit halen.
Ik heb nog een kwartier. Aan mijn linkse kant zijn twee oudere dames (…) Het hele nieuwsbericht
De vaccinatieteller
Lommel - Wekelijkse vaccinatieteller updateZoomHet begint serieus op te schieten nu, en ook bij degenen die hun twee prik kregen... 22.93% van de volwassen Lommelaars zijn nu volledig gevaccineerd. Dat zijn 6.466 van de 28.193 mensen, oftewel 1.341 mensen extra sinds vorige week.
Van de volwassen Lommelaars die al een eerste prik gehad hebben staat de teller nu op 57.61% . Dat zijn 16.241 van de 28.193 mensen. of 1.994 mensen extra sinds vorige week. Dagelijkse updates kan je steeds volgen via deze website.
Grensgevallen
Het ziet er naar uit dat de nieuwe N69 tussen Lommel-Kolonie en Valkenswaard al in oktober geopend kan worden. Dat zou drie maanden eerder zijn dan oorspronkelijk verwacht. Reden is dat de werken bijzonder goed opschieten.  

Knaap gewond bij botsing

Vrijdag 4 juni 2021
Lommel - Knaap gewond bij botsingIn Stevensvennen is een 14-jarige jongen gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 8.30 uur.
Bedrijfsnieuws
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft gisteren inrichter van events Project Intense uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 3 juli ingediend worden.

Als de bank niet lenen wil

Vrijdag 4 juni 2021
Tribunaliteiten
Lommel - Als de bank niet lenen wilWie een huis koopt, tekent meestal eerst een “compromis” of een zogenaamde voorlopige verkoopovereenkomst. Maar, weinig zaken zijn zo definitief als een voorlopige overeenkomst. Zo ondervond ook de koper waar het over gaat in een uitspraak van het hof van beroep van Gent. Hij kocht een huis voor 130.000 euro. Als hij geen lening kreeg van 130.000 euro aan een normaal tarief, mocht hij afzien van de uiteindelijke ondertekening van de notariële verkoopakte.
Binnen de afgesproken termijn liet (…) Het hele nieuwsbericht
De Kamer heeft gisteren in een resolutie unaniem haar steun uitgesproken voor de doortrekking van spoorlijn 19 Mol-Hamont naar het Nederlandse Weert. Volgens de volksvertegenwoordigers moeten daarover met de Nederlandse collega’s afspraken worden gemaakt om deze treinverbinding zo snel als mogelijk te realiseren. Ook de nodige middelen moeten worden voorzien, aldus de resolutie.

Minder warm, onweer mogelijk

Vrijdag 4 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Minder warm, onweer mogelijkNa een zwoele dag met onweersbuien maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.
Vandaag is (…) Het hele nieuwsbericht

Waag je kans!

Vrijdag 4 juni 2021
Lommel - Waag je kans!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vandaag is het fietsapplausdag

Donderdag 3 juni 2021
Lommel - Vandaag is het fietsapplausdagZoomVandaag is het fietsapplausdag, en in onze stad doen ze dat om 15.30 uur in de Kerkstraat (veemarkt, aan de kruising met Lepelstraat)! Iedereen is welkom om mee te applaudisseren, maar wél graag mét mondmasker of afstand houden! (Tekening Dirk Van Bun)

Fiets jij naar het werk?

Donderdag 3 juni 2021
Lommel - Fiets jij naar het werk?ZoomVan 14 en 18 juni is het de #fietsnaarhetwerk-week. Schrijf je nu in via deze link en fiets mee met deze toffe actie. 
Lommel - 'Vakantiehuisje van Jürgen Conings ontdekt'Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Lommel - Fietsster (64) gewond bij botsingIn de Koning Albertlaan botsten deze voormiddag een auto en een 64-jarige fietsster uit Lommel. Deze laatste raakte daarbij gewond.
Lommel - Bloemen in de wegberm (4): madeliefjesZoomHet madeliefje (Bellis perennis) kan tot 15 cm hoog worden. Er zijn twee hypothesen over de herkomst van de Nederlandse naam 'madeliefje'. De eerste is een samentrekking van het woord 'made', wat weide of hooiveld betekent (vgl. ook 'maaien'), en het woord 'lief', omdat men de bloem waarschijnlijk graag zag in het gras. De tweede hypothese geeft aan dat het woord mogelijk afkomstig is van maagde-lief, omdat het bloempje in verband gebracht werd met de maagd Maria.
Ook (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser (27) aangereden

Woensdag 2 juni 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Kruisven in Mol is gisteren een 27-jarige fietser gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden. De bestuurster van de auto pleegde vluchtmisdrijf.
Lommel - Lommelse verenigingen leren van elkaarZoomEr is een nieuw platform om met andere verenigingen van gedachten te wisselen over de aanhoudende coronacrisis en de effecten ervan op vrijwilligers. Enkele vragen die er gesteld zullen worden zijn: hoe gaan wij als organisatie om met deze steeds durende corona situatie? Wat is het effect voor de leden en vrijwilligers? Welke kansen en opportuniteiten kunnen we hier uithalen? Hoe brengen we mensen opnieuw dichter bij elkaar? Een perfect platform dus voor elke voorzitter, secretaris, verantwoordelijke (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Opnieuw fotowedstrijd van BoslandMet 'Bosland in Beeld' lanceert Bosland de tweede editie van haar fotowedstrijd die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Drie maanden lang kunnen deelnemers foto's maken en via Instagram met de hashtag #boslandinbeeld2021 delen. Beelden die de preselectie halen maken kans op een publieks- en juryprijs. Winnaars kunnen bij één van de Gastheren terecht voor een overnachting, om een lokaal producten te proeven, te overnachten of pakweg een leuke gezinsactiviteit (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Minder dan 10 coronapatiënten in ziekenhuisVanmorgen waren er zeven patiënten, waarvan drie op intensieve zorg, met COVID-19 opgenomen in het Noorderhart Mariaziekenhuis. Dat is veel mindr dan pakweg een of twee maanden geleden, en het lijkt er dus op dat we de goeie kant opgaan, dank zij de anti-coronaverplichtingen die men zich oplegt en het stijgend aantal vaccinaties. Maar we moeten nog even volhouden!

Het wordt zomer

Dinsdag 1 juni 2021
Weerbericht
Lommel - Het wordt zomerNiet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.
Vandaag (…) Het hele nieuwsbericht

'Lichtende nachtwolken'

Dinsdag 1 juni 2021
Vandaag gelezen
"Deze zomer lijkt het erop dat er meer lichtende nachtwolken voor kunnen komen dan in voorgaande jaren. Deze wolken worden door de zon beschenen terwijl het bij ons nacht is, waardoor het lijkt alsof ze licht geven aan de noordelijke horizon." (Jaco van Wezel, Weeronline.nl)
Grensgevallen
Lommel - Bestuurder gewond bij verkeersongevalAfgelopen nacht is een automobilist gewond geraakt toen hij op de N69 tussen Lommel-Kolonie en Borkel tegen de vangrail reed. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie vermoedt dat de chauffeur, die richting Valkenswaard reed, aan de verkeerde kant van de weg belandde, daar de vangrail raakte en zo’n 75 meter verderop tot stilstand kwam. Hij moet daarbij verscheidene keren overkop zijn gegaan. De politie liet de N69 voor alle verkeer afsluiten om alles te kunnen opruimen.

Wolf past menu aan

Dinsdag 1 juni 2021
Lommel - Wolf past menu aanZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel