Het overige nieuws

Brandgeur trekt de grens over

Woensdag 31 augustus 2022
De geur van een brand in de Peel bij het Nederlandse Helenaveen is in onze regio goed te ruiken. De brand brak gisteren uit. Hij heeft al ruim 30ha in de as gelegd. Het vuur woedt ondergronds verder in het veen, dus de brand kan nog een hele tijd duren - mogelijk enkele dagen.

Opendeur dienstencentrum 't Trefpunt

Woensdag 31 augustus 2022
Lommel - Opendeur dienstencentrum 't TrefpuntZoomDinsdag 13 september organiseert dienstencentrum 't Trefpunt een opendeur. Want eind 2021 verhuisden de kantoren van het Lokaal Dienstencentrum ‘t Trefpunt van Kapittelhof nr. 1 naar Kapittelhof nr. 4, en... iedereen mag het geweten hebben! Het dienstencentrum van de ZorgGroep Lommel kreeg er een eigen plek en wil laagdrempelig zijn als dienst en organisatie voor senioren, personen met een zorgnood en hun mantelzorgers. Zij kunnen er terecht voor allerlei activiteiten en antwoorden op hun (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Chris Umé stunt weer in 'America's Got Talent'ZoomChris Umé uit Paal is al jaren de expert op het gebied van deepfake video's. Met zijn bedrijf Metaphysic neemt hij deel aan de beroemde show "America's Got Talent". Hij verbaasde afgelopen nacht Amerika in de halve finales met een nummer zogezegd gebracht door Simon, Terry en Howie. De jury en de presentator gaven een staande ovatie en Simon kreeg zelfs de krop in de keel. Chris kan nu naar de finale doorstoten maar hiervoor moet het publiek stemmen. Dat resultaat weten we pas vanavond. 
UPDATE Chris heeft de finale bereikt! 
Lommel - 1,3 miljoen fietsers geteld in de zomerZoomDe fietscijfers van deze zomer zijn ongeëvenaard. Het warme zomerweer en de geringe neerslag gedurende de hele zomervakantie zorgden voor een uitzonderlijk goed fietsklimaat. De tellers op het Limburgse fietsroutenetwerk registreerden meer dan 1,3 miljoen fietsers. Dat is 20% meer dan vorige zomer. En zelfs het eerdere zomerrecord van 2020, toen fietsen door de veiligheidsmaatregelen ontzettend in trek was, werd met ruim 10% gebroken.

Basket Lommel verliest van Weert

Woensdag 31 augustus 2022
Lommel - Basket Lommel verliest van WeertCroonen Lommel – Den Helder: 84-105 (Quarters: 16-29, 19-27 (35-56), 24-24 (59-79), 25-25)
In de eerste helft was het nog aanpassen voor Lommel aan het agressieve spel van eersteklasser Weert (27 fouten tegen 18 voor Lommel) wat resulteerde in een 20-puntenkloof aan de rust (35-56). We kregen een andere knappe tweede helft te zien met een goed samenspelend Lommel waardoor de kloof beperkt bleef tot 20 punten.
Donderdag 1 september wordt de volgende wedstrijd in de Beker van België gespeeld in Sijsele.

Brandweerteam naar de Wereldspelen

Woensdag 31 augustus 2022
Lommel - Brandweerteam naar de WereldspelenZoomVan 7 tot 11 september vaardigt Hulpverleningszone Noord-Limburg een ploeg van 6 hulpverleners (foto), gespecialiseerd in technische hulpverlening, af naar de wereldkampioenschappen in Luxemburg. De organisatie gaat uit van de World Rescue Organisation, een instantie die tracht om alle schakels van de veiligheidsketen in geval van een ongeval te verbeteren en hiervoor samenwerkt met de grote autoconstructeurs. Het evenement vindt jaarlijks in een ander land plaats. Aan deze wedstrijd in september nemen 32 brandweerploegen uit 17 landen deel.

Morgen start MS-campagne

Woensdag 31 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 september schiet de jaarlijkse MS-campagne opnieuw uit de startblokken. Tot en met 31 december zijn dan in heel België honderden vrijwilligers op de been om chocolade van Galler en koekjes van Jules Destrooper te verkopen. “De opbrengsten van deze MS-campagne ondersteunen de werking van MS-Liga Vlaanderen en haar afdelingen”, vertelt adjunct-directeur Paul Vanlimbergen. “Zo kunnen we met een hecht en enthousiast team van 17 vaste medewerkers en meer dan 600 (…) Het hele nieuwsbericht

Medelijden

Woensdag 31 augustus 2022
Lommel - MedelijdenIk heb medelijden met je. Hoelang is het geleden dat iemand dat tegen je zei en hoelang heeft dat zogenaamde medelijden geduurd? De kans is groot dat je op beide vragen antwoordt met: niet zo lang. Belangrijker nog: hoe voelde je je daarbij? De meeste mensen willen sowieso geen medelijden. Ook omdat het zo makkelijk, zo goedkoop aanvoelt. Soms komt het zinnetje zelfs kwetsend over. Misschien was het ook daadwerkelijk beledigend bedoeld en staat het min of meer synoniem voor ‘ik vind je zielig’. Op die (…) Het hele nieuwsbericht

We zijn met 11.584.008

Dinsdag 30 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Op 1 januari 2022 telde de Belgische bevolking 11.584.008 inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het afgelopen jaar groeide de Belgische bevolking met 62.770 inwoners. In procenten uitgedrukt is de bevolking met 0,54% gegroeid. Dat groeipercentage ligt dubbel zo hoog dan vorig jaar, waar de COVID-19-pandemie voor een vertraging zorgde. Het overgrote deel van de bevolkingsgroei kan verklaard worden door een sterk positief internationaal migratiesaldo. (…) Het hele nieuwsbericht

Beerbaum & Weishaupt winnen bij Tops

Dinsdag 30 augustus 2022
Grensgevallen
Lommel - Beerbaum & Weishaupt winnen bij TopsZoomDe Berlin Eagles (Ludger Beerbaum & Philipp Weishaupt) hebben zondag de Nederlandse editie van de Global Champions League in de Tops International Arena in Borkel en Schaft gewonnen, vóór de Stockholm Hearts (Lily Attwood & Malin Baryard-Johonsson) en Rome Gladiators' pairing Nina Mallevaey & Shane Breen). Uiterst rechts op de foto Jan Tops. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Grensgevallen
Op 15 september staat in de Nederlandse Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat de elektrificatie van de spoorlijn Hamont-Weert op de agenda. De rails liggen er, de stations zijn er, de NMBS-trein staat gereed en de behoefte en milieuvoordelen zijn bekend, maar om de lijn compleet te maken moet nu aan Nederlandse kant worden geïnvesteerd in de modernisering van het laatste traject.
De Vereniging Treinreizigers Vervoer, die de voltooiing nastreeft, zal, om dit streven kracht bij te zetten, met een ruime delegatie aanwezig zijn bij het debat. Een bus met leden en ondersteuners vanuit onder andere Mol, Hamont, Weert en Cranendonck zal zich samen met vertegenwoordigers van de Provincie Limburg en de Gemeente Weert in Den Haag melden om aan te geven dat alle seinen op veilig staan.En nu maar hopen dat ze genoeg druk kunnen uitoefenen!

Vlaamse Verbouwlening van start

Dinsdag 30 augustus 2022
In de aanloop naar de eerste schooldag wordt ook de nieuwe Vlaamse Mijn Verbouwlening geactiveerd. Dat is een renteloze lening voor energiezuinige renovaties. Vlaams minister Zuhal Demir kwam ze vanmorgen in Koersel voorstellen. Wij kondigden die nieuwe lening al aan op 23 juni. In dat bericht staat ook de link naar een pagina van Energiehuis Limburg waar alle voorwaarden voor het bekomen van zo'n lening staan vermeld.

Onstabiel weer

Dinsdag 30 augustus 2022
Weerbericht
Lommel - Onstabiel weerVanuit het zuiden nadert een depressie via Frankrijk, die stilaan de anticyclonale condities verdrijft. De atmosfeer wordt onstabiel en geleidelijk aan neemt de kans op een bui toe. De volgende dagen nemen de neerslagkansen toe onder de vorm van lokale buien. Dan wordt ook onweer mogelijk. Het blijft wel de hele periode nog behoorlijk warm met geregeld zomerse temperaturen.
Vandaag is de atmosfeer licht onstabiel. Dat wordt vooral gekenmerkt door een aantal stapelwolken. Er komen ook wat (…) Het hele nieuwsbericht

Auto met bewusteloze chauffeur

Dinsdag 30 augustus 2022
Iedereen heeft de voorbije dagen wel het bericht gelezen over de bewusteloze chauffeur wiens auto bleef rijden tussen Genk en Halen tot de politie hem kon tegenhouden. De Nederlandse nieuwssite nu.nl heeft daar een interessant bericht over gemaakt. Wie een nieuwe wagen koopt, krijgt vaak te maken met diverse hulp- en assistentiesystemen die bij vele chauffeurs boosheid, radeloosheid, hulpeloosheid of onverschilligheid kunnen veroorzaken. Moeten we daar dan blij mee zijn?  Lees dit verhaal bij nu.nl.

Nu zondag weer keramiekmarkt

Dinsdag 30 augustus 2022
Lommel - Nu zondag weer keramiekmarktZoomIn samenwerking met Toerisme Lommel vindt nu zondag de 13de Lommelse Keramiekmarkt plaats in de Kanaalstraat in Kerkhoven. “Na het grote succes van de Glasmarkt begin augustus hopen we op een even groot succes voor de Keramiekmarkt, want de Lommelse creativiteit bloeit en groeit”, stelt schepen van Toerisme Karel Wieërs. Op deze sfeervolle keramiekmarkt vind je aardewerk, terracotta, steengoed, porselein,… allerlei objecten met een uniek design, geschikt voor tuin of (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag KSA-CHIRO Barrier

Dinsdag 30 augustus 2022
Lommel - Startdag KSA-CHIRO BarrierZoomZondag 11 september organiseren KSA-Chiro Barrier hun jaarlijkse startdag. De jeugdbeweging is voor meisjes en jongens van de 6 tot 16 jaar.  Van 13u30 tot 16u30 gaan ze knotsgekke spelletjes spelen en zich uitleven op de coolste springkastelen, dit aan 't Bjoske (Teutenweg z/n). Daarna zal er aansluitend een ouderbar zijn van 16.00 tot 19.00 uur, waar iedereen kampherinneringen kan ophalen of kennis kan maken met elkaar. Wil je je kind(eren) al meteen inschrijven voor het nieuwe werkjaar? Dat kan dan ook... Tot snel!

Maria Diepvens overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Lommel - Maria Diepvens overledenGisteren is Maria Diepvens overleden,de echtgenote van Lou Geys. Zij was 80 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Helena Schouteden overleden

Dinsdag 30 augustus 2022
Lommel - Helena Schouteden overledenZondag is Helena Schouteden overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Leon Snoeks. Zij was 90 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Karate Goju-Kai start nieuw seizoen

Dinsdag 30 augustus 2022
Lommel - Karate Goju-Kai start nieuw seizoenZoomOp zaterdag 3 september van 10u00 tot 12u00 zal de eerste training voor +12 jaar plaatsvinden in de polyvalente zaal in De Soeverein. Op dinsdag 6 september van 19u30 tot 21u00 start de eerste training voor volwassen en gevorderden +12 jaar in de dojo. Op woensdag 7 september van 18u00 tot 19u30 zal de eerste training voor kinderen doorgaan (6 tot 12 jaar), tevens in de dojo.Tot dan! (Bijdrage Johan Tielens)

Marie-Claire Coulon overleden

Maandag 29 augustus 2022
Lommel - Marie-Claire Coulon overledenVandaag overleed Marie-Claire Coulon, de echtgenote van Jean-Pierre Emmers. Zij was 71 jaar oud. De afscheidsviering vindt vrijdag om 12.00 uur plaats in crematorium Stuifduin in de Vonderdreef te Lommel. U kan Marie-Claire nog een laatste groet brengen en de familie condoleren op donderdag 1 september van 19.30 uur tot 20.00 uur in Uitvaartzorg Severens, Schansstraat 4 in Lommel.

Verbr. Lommel - Sparta Lille 0-1

Maandag 29 augustus 2022
Lommel - Verbr. Lommel - Sparta Lille 0-1Verbroedering Lommel heeft thuis met 0-1 verloren van Sparta Lille.
Lommel - Kattenbos Sport verslaat Grote BrogelKattenbos Sport heeft met 3-1 gewonnen van Sporting Grote Brogel.

Lutlommel VV klopt KFC Ham Utd

Maandag 29 augustus 2022
Lommel - Lutlommel VV klopt KFC Ham UtdLutlommel VV heeft met 5-1 gewonnen van KFC Ham United.

Judo hervat trainingen

Maandag 29 augustus 2022
Lommel - Judo hervat trainingenZoomNa enkele weken van welverdiende rust hervat judoteam Agglorex Lommel de trainingen en beginnen zij aan hun 58ste seizoen sinds hun bestaan. Judoteam Agglorex staat open voor alle doelgroepen. Zij verzorgen trainingen voor jeugd, volwassenen en G-sporters. Iedereen is er dus met andere woorden méér dan welkom. De club beschikt met 2 VTS A trainers, 3 VTS B trainers en 10 jeugdinitiators over een zeer sterk sporttechnisch kader en ze kijken er al naar uit om iedereen optimaal te kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar school

Maandag 29 augustus 2022
Lommel - Terug naar schoolZoom                                                                     (Foto Robert Boons)

10de editie buurtfeest Roerdompstaat

Maandag 29 augustus 2022
Lommel - 10de editie buurtfeest RoerdompstaatZoomNa 3 jaar onderbreking (corona...) vond het buurtfeest van de Roerdompstraat weer plaats, en dit voor de 10de keer. Deze keer hadden ze gekozen voor het vertrouwde pleintje. Alle aanwezigen waren zeer blij dat hun buurtfeest opnieuw kon doorgaan en iedereen heeft er dan ook erg van genoten. (Bijdrage Guido Willems)

BBC Croonen Lommel - Kontich 70-62

Zondag 28 augustus 2022
Lommel - BBC Croonen Lommel - Kontich 70-62Quarters : 20-11, 11-20 (31-31), 16-19 (47-50), 23-12 (70-62)
In de Beker van België tegen reeksgenoot Kontich Wolves schoot Lommel goed uit de startblokken: via 20-11 (9’) naar 30-16 (16’) maar in de laatste 4 minuten van de eerste helft beenden de Wolven helemaal bij tot 31-31 aan de rust.
Tot de 30ste minuut bleef de stand ongeveer in evenwicht (47-50) maar in de laatste 10 minuten (23-12) behaalde Lommel fysiek en mentaal een verdiende overwinning.
Volgende dinsdag 30 augustus om 19.00 u speelt Lommel thuis een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse eersteklasser Den Helder.
Scores Lommel: Wietse Jacobs 9, Matts De Keuster 25, Bram Schelkens 18, Toon Wesenbeek 11, Enrico Montanari 3, Jules Bouts, Sander Bollen 4, Louis Dubois, Wout Jansen, Robbe Eyckmans, Manuel Stachtis, Jef Witters.

En toen was het avond

Zondag 28 augustus 2022
Grensgevallen
Lommel - En toen was het avondZoomEn dus landde die warmeluchtballon gisteravond rond 20u zachtjes in een veld bij Bergeijk.

Naar Compostela voor Sint-Oda

Zondag 28 augustus 2022
Lommel - Naar Compostela voor Sint-OdaZoomWilly Machielsen doet het wéér! Van 1 tot 12 september wandelt hij een stuk van de 'Camino de la plata' ten voordele van het dienstencentrum Sint-Oda, specifiek voor hun bijhuis aan het Adelbergpark in onze stad. Willy wil hiermede zijn steentje bijdragen voor de aankoop van een duofiets voor de bewoners. Iedereen die wil bijdragen kan dit doen via een storting op BE46 3350 0389 8436 met vermelding 'Willy Santiago'. Willy deelt zijn avonturen ook via Facebook 'willywandeltnaarsantiago'. (Foto Jan Buyens)

Herstart trainingen Handbal

Zaterdag 27 augustus 2022
Lommel - Herstart trainingen  HandbalVolgend weekend op 3 september start Handbal Vereniging Lommel op zaterdagvoormiddag met Kleutermove en trainingen voor de -8 en -10 jarigen. Deze Klutermove zal plaatsvinden in de sporthal van de Provil elke zaterdagvoormiddag van 9.30 uur tot 10.30 uur. Aansluitend vinden de trainingen plaats van de -8 en -10 jarigen en dit van 10.30 uur tot 11.30 uur. Vanaf dan zullen de -8 en -10 niet enkel trainen op zaterdagvoormiddag, maar ook op donderdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. Onze jonge en gepassioneerde trainers ontvangen jullie zoon/dochter met open armen om er samen iedere week een leuk en sportief gebeuren van te maken.

Therapie voor mensen met dementie

Zaterdag 27 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De UHasselt heeft een nieuwe therapie ontwikkeld om mensen met dementie meer te laten bewegen, aan de hand van muziek en filmpjes. Het gaat om een onderzoek met de steun van de stichting Alzheimer Onderzoek. Met de nieuwe therapie wil de UHasselt het tekort aan kinesisten opvangen waar woonzorgcentra vaak mee kampen.

Dag madam...

Zaterdag 27 augustus 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Dag madam...Het is te warm voor een grote wandeltocht. Dan maar niet te ver, besluiten we. Ik ben met onze oudste amper de deur uit wanneer een man van ongeveer mijn leeftijd ons op de fiets passeert. Hij knikt vriendelijk, waarna wij hetzelfde doen. Als de man iets verder is, zeg ik 'Dag madam'. Onze zoon kijkt me aan zoals een tennisser die in de derde set na twee verliezende sets met 5-1 en 40-15 achterstaat. “Alle hoop is verloren".
"Wat zegt gij nu?" "Ik weet het", zeg ik. "Dat klinkt raar, maar ik zal (…) Het hele nieuwsbericht

Extra boekentips... (19)

Zaterdag 27 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Extra boekentips... (19)ZoomWe ontvingen ook nog enkele bijzondere leestips vanwege Peter Luyckx (N-VA), en ook die willen we jullie uiteraard niet onthouden! "Een eerste aanrader voor deze zomer is de herdruk van 'Boerenpsalm' van Felix Timmermans.  Een prachtig boek dat, ook al werd het geschreven in 1935, vandaag nog steeds actueel is. Het gaat over de verbondenheid van de natuur en de mens, ecologie avant la lettre. Het verhaal van boer Wortel en zijn vrouw Fien werd in 1989 verfilmd door de Vlaamse regisseur Roland (…) Het hele nieuwsbericht

Bezorgd over schoolfacturen

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Almaar meer gezinnen vragen zich bij de start van het nieuwe schooljaar af of zij de schoolfactuur nog wel zullen kunnen betalen. Volgens de ouderkoepel van het katholiek onderwijs maakt 1 op de 3 ouders zich daar ernstig zorgen over. Twintig procent van hen heeft zich dat nog nooit eerder afgevraagd. 13 procent had wel al eerder problemen om de schoolfactuur betaald te krijgen. Ook armoedeorganisaties zien een toenemende vraag om ondersteuning.
Het Netwerk tegen Armoede ziet een van de belangrijke (…) Het hele nieuwsbericht

Duiven en Banneux

Vrijdag 26 augustus 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Duiven en BanneuxZoomHet zandpad dat ik volg, loopt steeds meer op de Molse Nete toe. Als ik rechtdoor zou lopen, kom ik bij het kanaal van Beverlo uit. Ik ga linksaf en steek de waterloop over. Het is rustig hier. Achter mij komt nog een mevrouw het bos uit. Zij laat haar hond uit. We lopen naar een weg toe die de Nieuwe Vosvijvers heet. Aan beide kanten van de toegangsweg is er een paardenverhuurbedrijf. Je kan tochten ondernemen als ruiter. Een aantal paarden komt nieuwsgierig dichterbij als wij passeren. Een heel hoog beest steekt (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Mannaerts overleden

Vrijdag 26 augustus 2022
Lommel - Frans Mannaerts overledenVandaag is Frans Mannaerts overleden, de echtgenoot van Alice Pennemans. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Cathy Steenhout overleden

Vrijdag 26 augustus 2022
Lommel - Cathy Steenhout overledenGisteren is Cathy Steenhout overleden, de echtgenote van Jos Vandenberk. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.

De nieuwste stadsloop in Antwerpen

Vrijdag 26 augustus 2022
Lommel - De nieuwste stadsloop in AntwerpenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Basket Lommel verliest van BAL Weert

Vrijdag 26 augustus 2022
Lommel - Basket Lommel verliest van BAL WeertCroonen Lommel – BAL Weert: 59-87 (Quarters: 18-23, 14-14 (32-37), 14-21 (46-58), 13-29
Lommel speelde één helft goed mee tegen de Nederlandse eersteklasser Weert (32-37). We kregen een andere tweede helft te zien met een vlot scorend Weert dat 12 driepunters dropte. Zaterdag om 20.30 u volgt opnieuw een poulewedstrijd thuis in de Beker van België tegen reeksgenoot Kontich Wolves.
Scores  Lommel: Wietse Jacobs 8, Matts De Keuster 11, Bram Schelkens 16, Toon Wesenbeek 10, Enrico Montanari 4, Jules Bouts 6, Louis Dubois 4.

WKK voor Noorderhart Mariaziekenhuis

Vrijdag 26 augustus 2022
Lommel - WKK voor Noorderhart MariaziekenhuisZoomEind april 2022 werd een warmtekrachtkoppeling (WKK) geïnstalleerd aan het Noorderhart Mariaziekenhuis. Een WKK (foto) is een energiecentrale die aangedreven wordt door een gasgestookte motor en tegelijkertijd via een generator elektriciteit produceert. Terwijl de motor en generator draaien komt er warmte vrij. Deze warmte kan dan weer hergebruikt worden om het ziekenhuis te verwarmen. Op deze manier wordt de vrijgekomen warmte efficiënt benut.
Dirk Van Gorp, (…) Het hele nieuwsbericht

Massaal op reis

Vrijdag 26 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Belgen reisden massaal tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. Na bijna twee jaar hun reisplannen te hebben moeten opschorten, is er begin 2022 sprake van een aanzienlijke opleving. De Belgen hebben in het eerste kwartaal van 2022 meer dan 4 miljoen reizen ondernomen, 27% meer dan het gemiddelde voor de eerste trimesters 2016-2019. Daarbij gaat het om 46% meer reizen binnen België, waarvan +79% met bestemming kust; 21% meer buitenlandse reizen, waarvan +51% naar Frankrijk maar -6% buiten de EU en 33% meer vakantiereizen. (Statbel)

Vrouwelijke personages in romans

Vrijdag 26 augustus 2022
Wetenschap
Hoewel vrouwen vanaf de jaren zestig een steeds belangrijkere en meer zichtbare rol gingen spelen in de maatschappij, is dat niet terug te zien in de literatuur: de positie van vrouwelijke personages in romans blijft achter bij die van mannen. Dat blijkt uit kwantitatief onderzoek van letterkundige Roel Smeets van de Radboud Universiteit in Nijmegen, die algoritmes losliet op boeken uit de jaren 1960 en 2010.
Dankzij algoritmes die hij tijdens zijn promotietraject ontwikkelde kon Smeets een (…) Het hele nieuwsbericht

Voor wat, hoort wat

Donderdag 25 augustus 2022
Grensgevallen
Lommel - Voor wat, hoort watZoom"Als jij mij een beetje wil krabben, krijg je van mij een knuf." Rik Vander Sanden maakte deze foto vandaag in Tops International Arena in Borkel en Schaft. Daar vindt van morgen tot en met zondag de Nederlandse editie van de "Longines Global Champions Tour" plaats. Vandaag kregen de deelnemende paarden er hun veterinaire keuring. Let even op die blauwe nageltjes... Meer foto's

Inbraakpoging in Pottenbakkersweg

Donderdag 25 augustus 2022
Dieven poogden binnen te dringen in een woning aan de Pottenbakkersweg. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Wanneer raken vissen in ademnood?

Donderdag 25 augustus 2022
Wetenschap
Lommel - Wanneer raken vissen in ademnood?ZoomGrotere vissoorten komen sneller in ademnood in opwarmend water dan kleine vissoorten. Hetzelfde geldt voor vissen met grote cellen, zagen onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bovendien zijn zeevissen minder goed bestand tegen zuurstofarm water dan zoetwatervissen. Met deze inzichten willen de onderzoekers uiteindelijk kunnen voorspellen welke soorten in gevaar komen bij veranderingen in het water door klimaatopwarming en industriële vervuiling.
Een groot probleem voor vissen en (…) Het hele nieuwsbericht

3-daags pop-up zandstrand in GlazenHuis

Donderdag 25 augustus 2022
Lommel - 3-daags pop-up zandstrand in GlazenHuisZoomDit weekend wordt het ambachtelijk glasatelier van GlazenHuis omgebouwd tot een heus zandstrand. Zonnen kan je er niet, maar in de strandstoelen voor de glasovens waan je je in no-time op een tropische vakantie!
Maak met je blote hand of voet een afdruk in het zand en laat deze met vloeibaar glas opvullen door één van de glasblazers. Het vloeibaar glas heeft maar liefst een temperatuur van 1200 graden … dat belooft een magisch zicht te worden! Inschrijven kan online (tot (…) Het hele nieuwsbericht

Minder planlast voor de CLB's

Donderdag 25 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) moet vanaf het nieuwe schooljaar niet meer verplicht betrokken worden bij elke beslissing om een kind in de basisschool een jaar te laten overdoen, om langer in het kleuter- of in het lager onderwijs te blijven of om vroeger dan voorzien te beginnen aan het lager onderwijs. Ook in het secundair onderwijs moet het CLB geen advies meer geven voor een scholier die een jaar moet overdoen. Dat heeft minister van onderwijs Ben Weyts beslist.
De maatregel betekent (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Levensverwachting naar beneden door COVID-19ZoomIn 2020 stierven in Vlaanderen meer dan 10.000 mensen aan de gevolgen van COVID-19. Dat blijkt uit de officiële sterftecijfers voor 2020 die Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits heeft bekend gemaakt. Het grote aantal overlijdens door COVID heeft de levensverwachting in Vlaanderen terugbracht tot ongeveer het niveau van 2015.
In totaal stierven er in Vlaanderen vorig jaar 70.219 personen. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de registraties in Vlaanderen (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
CVO De Verdieping, PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen, drie Limburgse centra voor volwassenenonderwijs, willen mensen aan een job helpen die echt bij hen past. Om het recordaantal vacatures te doen dalen, hebben ze op hun website "Leer in Limburg" met dat doel een online test ontwikkeld. Na 5 vragen weet je daar welke opleiding jou het best zou liggen.
Het resultaat van de test kan je linken aan een korte dagopleiding van (…) Het hele nieuwsbericht
Radio en TV
Lommel - Veel kritiek op afschaffen 'Start je Dag' Radio 2Zoom
Er komt veel kritiek op de beslissing van de VRT om het regionale ochtendblok 'Start je Dag' bij Radio 2 te vervangen door een nationaal programma gepresenteerd door Peter Van de Veire. Veel luisteraars reageren massaal negatief op deze beslissing maar ook de politiek moeit zich. Zo is de Limburgse gouverneur niet te spreken over deze beslissing. "Ik heb hiervoor heel weinig begrip. In eerste instantie geeft de VRT hiermee te kennen dat ze in bedrijfseconomische termen denkt en geen begrip heeft voor de mensen. Het valt mij ook op dat men sterren inzet in plaats van lokale mensen om dat lokale nieuws te brengen", zegt de gouverneur. Enkele jaren geleden werd ook al het regionale avondblok afgeschaft. Ook de keuze voor Peter Van de Veire als nieuwe presentator bij de familiezender valt niet overal in goede aarde. (foto VRT)

Alice Maes overleden

Woensdag 24 augustus 2022
Lommel - Alice Maes overledenGisteren is Alice Maes overleden, de echtgenote van Fons Poets. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (20.30-21 uur) in funerarium Witters.
Lommel - 'Verliedjes', een specialleke binnen Bal FinalZoomOp zondag 28 augustus brengen Lommels muzikant Dirk Van Bun en stadsgenoot auteur Rudi Lavreysen een verrassing van formaat op het podium van CC De Adelberg. Dirk raakte muzikaal geïnspireerd door de korte verhalen van Rudi. "Het was een mooie uitdaging om bij enkele verhalen een nieuwe song te schrijven", zegt hij. "Ik baseerde me op de inhoud van de verhalen en ging op zoek naar een song die erbij zou passen, maar goot ze vervolgens in een volledig nieuw jasje." De verhalen en liedjes vloeien (…) Het hele nieuwsbericht
Zomer Boekentips
Lommel - De laatste boekentips voor deze zomer (18)ZoomDe laatste boekentips die we voor jullie in petto hebben komen van Dag Indenhoek (Voor3920Lommel)... "Heel veel tijd om te lezen heb ik niet, maar ik kan er wel enorm van genieten, zeker verhalen met een historische achtergrond.
Een eerste auteur om aan te raden is Ildefonso Falcones met 'De kathedraal van de zee' en de opvolger 'De erfgenamen'. De man is een briljante schrijver.  Zijn boeken zijn beklijvende en geniale historische romans die je naar de keel grijpen vanaf de eerste (…) Het hele nieuwsbericht

Opgroeien in kwetsbare gezinnen

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In België leeft 1 op de 7 kinderen (14,5%) in een huishouden dat risico loopt op monetaire armoede. Statbel, het Belgische statistiekbureau, heeft onderzocht wat het betekent voor een kind om onder de armoedegrens te leven. Voor een derde van hen (33%) betekent dit dat zij geen nieuwe, maar alleen tweedehandse kledij kunnen dragen en voor 14% van hen betekent dit dat zij niet ten minste 2 paar schoenen hebben. Om financiële redenen eet 7% van de kinderen die onder de armoedegrens leven niet elke (…) Het hele nieuwsbericht

Hedwig De Block overleden

Dinsdag 23 augustus 2022
Lommel - Hedwig De Block overledenZondag is Hedwig De Block overleden. Zij was 61 jaar en afkomstig uit Lommel. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Brandweer worstelt met wespen

Dinsdag 23 augustus 2022
Lommel - Brandweer worstelt met wespenZoomDe Limburgse brandweer wordt dagelijks geconfronteerd met een groot aantal aanvragen voor het verdelgen van wespennesten. "De gewone wesp kan flink vervelend zijn, maar toch durven we vragen om niet elk nest meteen te willen verdelgen: wespen zijn nuttige beestjes en eten per dag onder andere héél wat muggen, vliegen en bladluizen op. Dus als het kan, laat je het nest best met rust. Ondervind je toch te veel last van de wespen omdat ze bv. in je woning binnendringen, dan kan je een (…) Het hele nieuwsbericht

Varkensvlees meest geconsumeerd

Dinsdag 23 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Met een aandeel van 51,5 procent blijft varkensvlees, in al zijn vormen, het meest geconsumeerde vlees in België, vóór vlees van pluimvee en runderen. (Statbel)

Inbraak in paardenstal

Dinsdag 23 augustus 2022
Aan de Norbert Neeckxlaan is ingebroken in een paardenstal. De politie kreeg deze voormiddag melding van de feiten. Of de daders buit hebben gemaakt, is niet bekend.

Juwelendiefstal in Vreyshorring

Dinsdag 23 augustus 2022
Dieven drongen gisteren binnnen in een woning in Vreyshorring. Zij gingen er met juwelen aan de haal.

Tropische temperaturen

Dinsdag 23 augustus 2022
Weerbericht
Lommel - Tropische temperaturenEen briesje vanuit een zuidelijke sector voert lucht aan van subtropische oorsprong. Hierdoor kan het kwik erg hoge waarden bereiken. Een storing ten westen van ons stuurt op tijd en stond wat wolkenvelden over onze streken, maar voorlopig wordt geen neerslag verwacht. Na de doortocht van deze storing op vrijdag, met kans op lokale onweersbuien, wordt koelere lucht aangevoerd.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook wel enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en het wordt warm bij maxima rond (…) Het hele nieuwsbericht

De kermis is volop bezig

Dinsdag 23 augustus 2022
Lommel - De kermis is volop bezigZoom                                                                    (Foto Robert Boons)

Badmintoncriterium voor 50-plussers

Dinsdag 23 augustus 2022
De Noord-Limburgse sportdiensten slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren van oktober tot en met februari verschillende badmintoncriteria. Tijdens deze recreatieve badmintonontmoetingen voor 50-plussers wordt steeds dubbel gespeeld. Lottrekking koppelt iedere deelnemer aan een partner. Plezier beleven tijdens het spel blijft steeds belangrijker dan scores. Bij deelname aan vier van de vijf criteria ontvang je een mooi aandenken.
Wanneer?
• 18.10.2022: (…) Het hele nieuwsbericht

Brandstofprijzen

Maandag 22 augustus 2022
Opinie
Eergisteren werd op de radio aangekondigd dat de benzine aan de pomp twintig cent goedkoper wordt. Vandaag wordt gemeld dat de diesel vanaf morgen stijgt tot meer dan 2 euro per liter (basisprijs). Twee dagen geleden dacht ik al: wacht, nu de prijs voor bezine daalt, stijgt straks die voor diesel. Het is zover. Alsof ik op mijn voorgevoel wordt bediend. Wie gelooft de wetten van de markt nog?
Dit is helemaal niet de wet van vraag en aanbod. Dit is het spel van hebzucht en bedrog. Voor hebzucht en (…) Het hele nieuwsbericht

Levensverwachting 81,7 jaar

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking. Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Afvalproductie stabiel gebleven

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2020 werd in België 68 miljoen ton afval geproduceerd. Dat is een stagnatie ten opzichte van 2018. De stijging in de afvalproductie door de landbouw (+15%), de huishoudens (+9%) en de industrie (+7%) werd gecompenseerd door dalingen met respectievelijk 21% en 9% in de dienstensector en de bouwnijverheid. De industrie is de sector die met 37 miljoen ton het meeste afval produceert, gevolgd door de bouw (20 miljoen ton) en de huishoudens (5,3 miljoen ton). (Bron Statbel).

Studentenkamers in Limburg duurder

Maandag 22 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De studentenkamers in Limburg zijn duurder geworden, gemiddeld zo'n 15 tot 20 euro per maand. In Hasselt, Diepenbeek en Genk kost een studentenkamer gemiddeld 311 euro, een studio 410 euro.

Blondine Alen overleden

Maandag 22 augustus 2022
Lommel - Blondine Alen overledenGisteren is Blondine Alen overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Jan Jansen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring.

Anny Ven overleden

Maandag 22 augustus 2022
Gisteren is Anny Ven overleden, de echtgenote van Leo Wynen. Zij was 72 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Balen-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Veldpoort in Meerhout. Rouwadres: Soef 110, 2490 Balen.

Lea Bloemen overleden

Maandag 22 augustus 2022
Lommel - Lea Bloemen overledenGisteren is Lea Bloemen overleden, de echtgenote van Jef Huisman. Ze was afkomstig van Meeuwen en werd 87 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 12u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: donderdag (17.45-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Grenstrappers verslaan KFC Eksel B

Maandag 22 augustus 2022
Lommel - Grenstrappers verslaan KFC Eksel BGrenstrappers Lommel Kolonie heeft met 3-1 gewonnen van KFC Eksel B.
Lommel - Sporting Wijchmaal - Lutlommel VV 0-3Sporting Wijchmaal heeft met 0-3 verloren van Lutlommel VV.

Ham - Kattenbos Sport 3-4

Maandag 22 augustus 2022
Lommel - Ham - Kattenbos Sport 3-4Kattenbos Sport is met 3-4 gaan winnen op het veld van KFC Ham United.

Nog enkele boekentips (17)

Maandag 22 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nog enkele boekentips (17)ZoomOok onze lokale medewerker voor Lommel Jan Buyens bezorgde ons enkele leestips. "Ik blijf enorm gecharmeerd van de trilogie 'Deus Vult' van onze Lommelse auteur Christian Meadow. Leest als een trein en je sympathiseert onmiddellijk met het hoofdpersonage. Het is uiteraard een roman, maar de historische achtergronden zijn volledig correct.
Een tweede tip is 'Vlaanderen, ontwaak!' van Eric Corijn. Non-fictie en iets 'moeilijker' maar vlot geschreven en 'to the point'. In zijn boek (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Weckx overleden

Maandag 22 augustus 2022
Lommel - Henri Weckx overledenOp 19 augustus is Henri Weckx overleden, de echtgenoot van Marie-Thérèse Poets. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Annita Schoemans overleden

Zondag 21 augustus 2022
Lommel - Annita Schoemans overleden
Op 18 augustus is Annita Schoemans overleden. Zij was 70 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid gevolgd door de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Leopoldsburg vinden plaats in intieme kring.
Vandaag berichten verschillende media over de mogelijke aanwezigheid van een goudjakhals (Canis aureus) in Vlaanderen, meldt het Agentschap Natuur en Bos. "Deze soort werd hier nog nooit formeel geregistreerd en dat is tot op vandaag ook niet het geval. Het Agentschap voor Natuur en Bos noch het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek deden zelf al waarnemingen ter zake en kunnen dus de beweringen in de media bevestigen noch weerleggen. Het is wel bekend dat de goudjakhals reeds werd waargenomen in (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Geebelen overleden

Zondag 21 augustus 2022
Lommel - Theo Geebelen overledenGisteren overleed Theo Geebelen, weduwnaar van Annie Van Engeland. De afscheidsviering vindt plaats op donderdag 25 augustus 2022 om 13.30 uur in het crematorium Stuifduin, Vonderdreef 10 in Lommel. U kan Theo nog een laatste groet brengen woensdag 24 augustus van 18.00 tot 18.30uur, in uitvaartzorg Severens, Schansstraat 4 te Lommel.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Nieuwe vaccinatiecampagne vanaf 12 septemberOp 12 september gaat de nieuwe vaccinatiecampagne van start. In Lommel moeten de inwoners niet meer naar De Soeverein, maar naar de sporthal daar vlakbij. De inwoners van Pelt zullen voor hun boosterprik voortaan naar Peer moeten, in plaats van naar Lommel. Burgemeester Frank Smeets: "De Soeverein in Lommel is niet meer beschikbaar, maar wel een kleinere sporthal. Daardoor is die enkel geschikt voor de inwoners van Lommel. We gaan er vanuit dat we het beter in Peer kunnen regelen, met meer vaccinatiedagen, waardoor de inwoners van Pelt daar ook terecht kunnen. Voor mensen van Pelt is Peer even ver of even dichtbij als Lommel."

Airco in de trein

Zondag 21 augustus 2022
Vandaag gelezen
Op dit moment heeft 40% van de Belgische treinen geen airco, schrijft DHnet. Wel zijn 445 nieuwe treinen met luchtkoeling besteld, die volgend jaar gaan rijden. Ook dan zal nog niet 100% van de wagons gekoeld worden. En de koeling werkt ook niet als de stroom uitvalt. (WaalsWeekblad.be)

Catharina Linsen overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Lommel - Catharina Linsen overledenVandaag is Catharina Linsen overleden, de weduwe van Henri Haanen en van Jan Van der Heyden. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) bij Uitvaartzorg Severens aan de Schansstraat.

De zomer van Antwerpen...

Zaterdag 20 augustus 2022
Lommel - De zomer van Antwerpen...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Hard gekreten, gauw vergeten

Zaterdag 20 augustus 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Hard gekreten, gauw vergetenWat doe je als je ‘s morgens bij de bakker staat en je wil de sfeer wat opkrikken met een leuk gesprek? Als mensen niet meteen een interessant gespreksonderwerp kunnen bedenken, is er altijd nog het weer. Slagers en bakkers zelf zijn daar beroepshalve ware virtuozen in geworden.
En vandaag zit ik zo een beetje met dat probleem. Er wordt een stukje van me verwacht en ik weet niks. Ja, soms lijkt het alsof we het stilaan aan het vergeten zijn, maar er is nog steeds die ellendige oorlog in Oekraïne (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Bosmans overleden

Zaterdag 20 augustus 2022
Lommel - Frans Bosmans overledenOp 5 augustus is in Oostende Frans Bosmans overleden, de weduwnaar van Jeannine Gryson. Hij was afkomstig van Lommel en zou dinsdag 96 jaar geworden zijn. Condoleren kan via www.uitvaart-Tavernier.be.

Kattenbos Sport - KVV Rauw 3-3

Vrijdag 19 augustus 2022
Lommel - Kattenbos Sport - KVV Rauw 3-3In een oefenwedstrijd heeft Kattenbos Sport 3-3 gelijkgespeeld tegen KVV Rauw.

Oververhitte spot veroorzaakt brand

Vrijdag 19 augustus 2022
Lommel - Oververhitte spot veroorzaakt brandEen oververhitte spot zorgde deze namiddag voor een begin van brand op de zolder van een huis aan de Landbouwstraat zodat de brandweer moest uitrukken. Er is nauwelijks schade.

Nieuwe boekentip (16)

Vrijdag 19 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentip (16)ZoomDe zomervakantie loopt bijna op zijn einde, maar we hebben voor u nog enkele leuke boekentips in petto. Vandaag eentje van onze columnist Danny Vandenberk. "Ik heb gekozen voor 'Natte dozen' van Marnix Peeters, een eloquent geschreven boek dat zo fout is dat het goed wordt. Te relativeren humor die zeker niet aan iedereen is besteed en ook zonder al te groots verhaal, maar mij heeft het vele glimlachjes bezorgd en boeken die je glimlachjes bezorgen, moet je koesteren."

Leon Hoeks overleden

Vrijdag 19 augustus 2022
Lommel - Leon Hoeks overledenGisteren overleed Leon Hoeks, echtgenoot van mevrouw Henriëtte Fonteyn. Leon werd 87 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring, waarna zijn asurn een mooi plekje krijgt in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum. U kan Leon nog een laatste groet brengen op woensdag 24 augustus 2022 van 19.30 uur tot 20.00 uur in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 te Lommel.

Kattenbos, landschappen en steentijd

Vrijdag 19 augustus 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Kattenbos, landschappen en steentijdZoom‘Vlaanderen is misschien maar een voorschoot groot, maar op sommige plaatsen kan je nog genieten van vergezichten in 360 graden rondom’. Alles lijkt al uitgelegd. Waarom ik deze wandelverhalen schrijf, is me af en toe ook een raadsel. Kijk maar op internet. Daar is alle toelichting op elk lapje grond na te lezen. Je hoeft het alleen maar bij elkaar te zoeken. Er is zoveel informatie dat ik die niet kwijt kan in deze afleveringen. Ik zoek alleen de curiositeiten, dat wil zeggen, die dingen die u als (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Heyligen overleden

Donderdag 18 augustus 2022
Lommel - Leo Heyligen overledenGisteren is Leo Heyligen overleden, de echtgenoot van Josée Bette. Hij was 74 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Kerkhoven.

Provinciale voetbalcompetitie

Donderdag 18 augustus 2022
Lommel - Provinciale voetbalcompetitieZoomNationaal zijn de competities in 1A en 1B ondertussen van start gegaan; onze vier provinciale voetbalploegen hebben nog 14 dagen om zich voor te bereiden, want in het weekend van 3 en 4 september moeten ze weer aan de bak. Verbroedering (foto boven) start thuis tegen Opitter, Kattenbos moet naar Bocholt, Lutlommel krijgt SV Breugel over de vloer en Kolonie tot slot start thuis tegen Lille.

Alda Serroeyen overleden

Donderdag 18 augustus 2022
Lommel - Alda Serroeyen overledenIn WZC De Bekelaar is dinsdag Alda Serroeyen overleden, de weduwe van André Scholasse, die in 1989 stierf. Ze was 95 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Hevige regen in Oost-Vlaanderen

Woensdag 17 augustus 2022
Lommel - Hevige regen in Oost-VlaanderenZoom (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Lodewijk De Raetstraat

Woensdag 17 augustus 2022
In de Lodewijk De Raetstraat is ingebroken in een garage. De daders forceerden meerdere deuren. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Inschrijven voor leuke sportnamiddag

Woensdag 17 augustus 2022
Peter/Meter vzw organiseert op maandag 22 augustus een sportnamiddag voor alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar, om 13u30 (tot 16u30) in de Soeverein. Je kan er judo doen met coach Jean-Jacques, zaalvoetbal met Kobe en circustechnieken met Jo. De organisatoren voorzien een vieruurtje en de activiteit is gratis. Schrijf je op voorhand in via de website.

Basket Lommel verliest van GS Academy

Woensdag 17 augustus 2022
Lommel - Basket Lommel verliest van GS AcademyCroonen Lommel – Global Sports Academy: 82-108 (Quarters: 15-30, 17-24 (32-54), 28-24 (60-78), 22-30 (82-108)
We kregen een heel ander Lommel te zien tegen de Amerikaanse Global Sports Academy. In eerste instantie waren de Lommelse jongeren onder de indruk van het snelle spel en de vele driepunters (16) maar ze pasten zich aan en vooral in de tweede helft boden ze stevig weerwerk. De afgesproken plays werden uitgevoerd en de jeugd nam zijn verantwoordelijkheid zowel verdedigend als aanvallend.
We kijken uit naar de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Weert volgende week donderdag 25/08 in Lommel om 20.00 u.
Scores  Lommel: Wietse Jacobs 8, Matts De Keuster 16, Bram Schelkens 8, Toon Wesenbeek 17, Jules Bouts 4, Enrico Montanari 2, Sander Bollen 15, Louis Dubois 5, Wout Jansen 7.

Van rood, blauw en groen

Woensdag 17 augustus 2022
Lommel - Van rood, blauw en groenZoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Succesvolle fietsdriedaagse

Woensdag 17 augustus 2022
Lommel - Succesvolle fietsdriedaagseZoomVan dinsdag 9 tot donderdag 11 augustus fietsten 20 deelnemers naar en van Antwerpen, een fietstocht van in totaal 226 km met als tussen- en slaaplocatie cultuurhostel Bed Muzet in Lier. Deze fietsdriedaagse was een organisatie van OKRA trefpunt Lommel-centrum. Wegens de warme zomerse omstandigheden werden om de 10 km drankhaltes voorzien en om de 20 km een rustgevend & verkoelend terrasje. Geen nodeloze beslissing in deze hittegolfperiode. Buiten twee wespensteken verliepen de fietstochten probleemloos en was iedere deelnemer enthousiast over het programma en het gezelschap. (Bijdrage Stan Bresseleers)
Succesvolle fietsdriedaagseSuccesvolle fietsdriedaagse
Zoom

Kussen met 'Mel & Kim'

Woensdag 17 augustus 2022
Danny doet Danny
Lommel - Kussen met 'Mel & Kim'Zo nu en dan zift ik ze. Of ik maak er op olijke wijze olifanten van. Muggen. Tijdens zwoele zomers zwermen ze zwierig om me heen. Met hun snuiten zuigen ze mijn zoet bloed en met hun gezoem zorgen ze voor gezucht, gezweet en gezwoeg. Soms zelfs voor slapeloze nachten, jeukende bulten en huiveringwekkende halfslaperige herinneringen.
Terwijl ik me krab, droom ik weg. Ik zie kamelen. Vlak voor me. Gelukkig geen echte, anders had ik mijn bed allang bewaterd. Nee, ik zit op een krukje en neem deel aan de (…) Het hele nieuwsbericht
Morgen/woensdagvoormiddag tussen 9 en 12u kunnen geïnteresseerden bij de dienst toerisme aan Dorp 14  tickets kopen voor de film "Gelukzoekers uit de grensstreek". Dat is een film over de teuten die op 8 en 9  september te zien is in CC De Adelberg. In de film komen 13 gemeenten uit de regio aan bod. "Deze dorpen, op de Kempische zandgronden, zijn het belangrijkste gebied van waaruit de teuten rondtrokken door West-Europa," zegt Ronny Buteneers, een van de makers van de film. "Hoewel iedereen in de Kempen vast wel eens gehoord heeft van teuten zijn er slechts weinigen die de juiste toedracht kennen."
Een ticket kost in voorverkoop 9 euro, online 10 euro. Gelukzoekers uit de grensstreek

Fietser gewond in Norbert Neeckxlaan

Dinsdag 16 augustus 2022
Lommel - Fietser gewond in Norbert NeeckxlaanBij een aanrijding in de Norbert Neeckxlaan is een fietser gewond geraakt. Het ongeval gebeurde deze namiddag.

François Kog overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Lommel - François Kog overledenZaterdag is François Kog overleden, de echtgenoot van Rita van den Berghe. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen.

Alweer een erg fijne boekentip (15)

Dinsdag 16 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Alweer een erg fijne boekentip (15)ZoomOok vanwege Rita Phlippo (Samen/Vooruit) ontvingen we een fijne boekentip, nl. '4.000 weken - Je tijd op aarde en hoe ermee om te gaan' door Oliver Burkeman. "Oliver Burkeman weet in '4000 weken' echt op de persoon te spelen door je vragen te stellen waar je echt even over moet nadenken. Hoe zou je deze week doorbrengen als je wist dat het je laatste was? Dat is toch best een confronterende vraag, of niet? En hoe ga jij die week invullen? Met snacks, bankhangen en rondlopen in je (…) Het hele nieuwsbericht

Joanna Vandenberk overleden

Dinsdag 16 augustus 2022
Lommel - Joanna Vandenberk overledenVandaag is in WZC Leopoldspark in Leopoldsburg Joanna Vandenberk overleden, de echtgenote van Victor Werelds. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Lommel United WS - Zonhoven 3-10

Dinsdag 16 augustus 2022
Lommel - Lommel United WS - Zonhoven 3-10In het damesvoetbal heeft Lommel United WS in een oefenwedstrijd van Zonhoven United verloren met 3-10.

Kattenbos - Lutlommel 0-0

Maandag 15 augustus 2022
Lommel - Kattenbos - Lutlommel 0-0Kattenbos Sport en Lutlommel VV hebben in een oefenwedstrijd 0-0 gelijkgespeeld.

V. Lommel verslaat Grenstrappers

Maandag 15 augustus 2022
Lommel - V. Lommel verslaat GrenstrappersIn een oefenwedstrijd heeft Verbroedering Lommel Grenstrappers Lommel Kolonie geklopt met 1-0.

Chalet uitgebrand in Kattenbos

Maandag 15 augustus 2022
Lommel - Chalet uitgebrand in KattenbosDe brandweer moest gisteren uitrukken naar recreatiedomein Blauwe Meer in Kattenbos waar een chalet in brand stond. De chalet bleek niet meer te redden. Mogelijk is er kwaad opzet in het spel.

Inbraken in Pottenbakkersweg

Maandag 15 augustus 2022
Lommel - Inbraken in PottenbakkerswegIn de Pottenbakkersweg is ingebroken in twee woningen. De daders gingen met elektrische toestellen aan de haal.

Heksenjacht bestaat nog altijd

Maandag 15 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
De Duitse sectie van Missio waarschuwt in een rapport ervoor dat vrouwen, maar soms ook mannen en zelfs kinderen, uit minstens 43 landen vandaag in levensgevaar zijn omdat ze worden vervolgd als vermeende heksen. Meer nog, het fenomeen neemt vandaag nog toe. De afgelopen 60 jaar werden meer mensen gedood als vermeende heksen en tovenaars dan in 350 jaar heksenjachten in Europa. De meeste getroffen landen liggen in Afrika, maar het fenomeen bestaat ook in Zuidoost-Azië, Mexico, Bolivia, Guatemala en (…) Het hele nieuwsbericht

Moederdag in tijden van droogte

Maandag 15 augustus 2022
Lommel - Moederdag in tijden van droogteZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Albert Van de Wakker overleden

Maandag 15 augustus 2022
Lommel - Albert Van de Wakker overledenGisteren is Albert van de Wakker overleden, de levenspartner van wijlen Maria Hendrikx. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - St.-Jozefsgilde wint DLS-verbroederingstornooiZoomDe Sint-Jozefsgilde van Lommel-Kolonie heeft gisteren het DLS-verbroederingstornooi gewonnen. Daar namen vier schutterijen van de Lommelse Schutters Gilden aan deel. Gedurende drie wedstrijden stond Sint-Anna Achel - ook lid van die vereniging - aan de leiding. Maar gisteren hadden de Achelse schutters in Kattenbos niet hun beste dag. De Sint-Jozefsgilde won verdiend vóór de Sint-Ambrosiusgilde, Sint-Anna Achel en de Sint-Sebastiaansgilde. De wisseltrofee werd door Maarten Dierckx uitgereikt aan Annita Rabeling, secretaris van de gilde uit de Kolonie. (Foto RW)

Basket Lommel verliest in beker

Zondag 14 augustus 2022
Lommel - Basket Lommel verliest in bekerEsneux – Croonen Lommel: 72-61 (Beker van België). Lommel kreeg voor de zevende keer het deksel op de neus in evenveel jaren in en tegen een pittig spelend Esneux in deze poulewedstrijd van de Beker van België. De ploeg draaide van geen kanten en dit heeft meer dan waarschijnlijk ook te maken met het feit dat er 7 nieuwe en jonge spelers moesten ingepast worden. De ploeg traint pas twee weken samen en dat was duidelijk merkbaar.
Ook de cijfers spreken voor zich: amper 4 op 28 (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Theater op de Markt' ondanks hitte groot succesZoomHet vijfdaagse stadsfestival "Theater op de Markt" in Hasselt bracht een massa volk op de been. Maar liefst 52 gezelschappen uit binnen- en buitenland presenteerden het neusje van de zalm op gebied van circus en locatietheater op meer dan 20 locaties in de binnenstad. “Met 100.000 toeschouwers en tal van uitverkochte voorstellingen kunnen we alleen maar tevreden zijn over deze prachtige editie,” aldus gedeputeerde Igor Philtjens.
De organisatie blikt tevreden terug op de (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Geboers overleden

Zondag 14 augustus 2022
Lommel - Frans Geboers overledenGisteren is Frans Gebroers overleden, de echtgenoot van Martha Van den Bossche. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Eerste keer 'kinderschieten'

Zondag 14 augustus 2022
Lommel - Eerste keer 'kinderschieten'ZoomGisteren vond voor de allereerste keer het 'kinderschieten' plaats bij Koninklijke Gilde St.-Sebastiaan in Kattenbos. Terwijl de grote mensen van allerhande verenigingen konden schieten op de blökskes en de kleppen konden de kinderen met de luchtbuks schieten op een roos. Bruce was de allereerste winnaar ooit op de nieuwe schietstand. Iedereen op post volgend jaar om hem trachten te verslaan! (Bijdrage Eva Moors)

Op zoek naar extra abonnees!

Zondag 14 augustus 2022
Lommel - Op zoek naar extra abonnees!ZoomNog 7 dagen tot de echte start van het 90ste Lommelse voetbaljaar! Met RSC Anderlecht Futures krijgt Lommel SK op zondag 21 augustus een mooie thuisopener van het seizoen voor de kiezen. En zij willen deze gelegenheid aangrijpen om 'onze jongens' voor de eerste keer dit seizoen het gevoel van een dynamische en bruisende Gestelsedijk mee te geven.
Het stadion werd voor dit jubileumseizoen opgeknapt, zowel online als offline blijven ze verder werken aan de breedteontwikkeling van de club (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Borgerhout...

Zaterdag 13 augustus 2022
Lommel - Ondertussen, in Borgerhout...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Opwarming van de aarde

Zaterdag 13 augustus 2022
Lommel - Opwarming van de aardeZoomWarm hè, wat is het warm hè! De opwarming van de aarde doet zich letterlijk voelen... (Tekening Dirk Van Bun)

Een draagdoek

Zaterdag 13 augustus 2022
300 woorden van Rudi
Lommel - Een draagdoekWeet u welke dag het vandaag is? Naast zaterdag natuurlijk. Ik ga het u straks verklappen. Maar eerst iets over mijn voorval. Tijdens een spelletje padel voelde ik iets knappen in mijn linkerarm. Ik ben linkshandig moet u weten. Het zat niet goed. De radioloog in het ziekenhuis vertelde me dat ik aan een ramp was ontsnapt. Het drong eerst niet tot me door, want ik was in volle bewondering voor het feit dat hij op dat scherm überhaupt iets kon waarnemen. Het zag er eerder uit als een wolkenpartij op een grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Geef de wolf geen kans...

Zaterdag 13 augustus 2022
Lommel - Geef de wolf geen kans...Zoom...en maak je weide wolfproof!                         (Cartoon: Fobie)

Verhalen over kapelletjes gezocht

Zaterdag 13 augustus 2022
Lommel - Verhalen over kapelletjes gezochtZoomVlaanderen telt zo’n 15.000 kapelletjes. Veel van deze kapellen herbergen bijzondere objecten, zijn bouwkundig interessant en zijn vaak onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. PARCUM start daarom met een grootschalig project over kapelletjes en hun erfgoed. "Kapelletjes zijn veel meer dan je denkt. Ze herbergen bijzondere beelden, of zijn onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude tradities en verhalen. Om dat diverse erfgoed op eenzelfde manier te inventariseren ontwikkelen (…) Het hele nieuwsbericht

Brandweer blust twee buitenbranden

Vrijdag 12 augustus 2022
Lommel - Brandweer blust twee buitenbrandenDe brandweer moest deze namiddag twee buitenbranden blussen: in het bosgebied tussen de Balendijk en de Westwijk en in het natuurgebied aan de Nieuwe Vosvijvers.

Nand Kox overleden

Vrijdag 12 augustus 2022
Lommel - Nand Kox overledenGisteren is Nand Kox overleden, de echtgenoot van Theresia Huysmans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Geef je hond geen ijsblokjes

Vrijdag 12 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Geef je hond geen ijsblokjes of andere diepvriesartikelen om hem af te koelen. Die waarschuwing geeft een dierenarts op Facebook: "IJsblokjes koelen de honden niet af. Honden ijsblokjes geven in de hitte heeft het tegenovergestelde effect. (...) In extreme hitte moet de temperatuur van een hond geleidelijk verlaagd worden. In lauw water gedrenkte handdoeken die in de vacht bij de huid worden gewreven om de warmte van het lichaam weg te houden, houden de hond koel."

De Rijn valt stilaan droog

Vrijdag 12 augustus 2022
Lommel - De Rijn valt stilaan droogZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Decoratie Midden-Limburg failliet

Vrijdag 12 augustus 2022
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft deze week Decoratie Midden-Limburg uit Lommel failliet verklaard. De uiterste datum voor het indienen van de schuldvorderingen is 9 september.

Kattenbos, de molen en de rijt

Vrijdag 12 augustus 2022
Wandelingen door Lommel
Lommel - Kattenbos, de molen en de rijtZoom‘Tijdens één van zijn avonturen kreeg Don Quichot een gouden kat van een rijke farao’. Deze zin lees ik op een tekstbord. Iemand heeft getracht het verhaal van Cervantes over de gekke edelman Don Quichot, een kat in een bos, windmolens en Egypte in één listige uitnodiging te vangen. Het is bedoeld voor kinderen. Met het verhaal wil Toerisme Lommel hen nieuwsgierig maken om een speurtocht te ondernemen. Ze moeten een magische schat vinden en zorgen dat die uit handen blijft van (…) Het hele nieuwsbericht

Een prachtige volle maan vanavond

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Een prachtige volle maan vanavondZoomJan Van Ormelingen maakte vanavond deze foto van de volle maan. Het was een opvallend goudkleurige maan - zo prachtig hebben we haar nog maar zelden gezien! UPDATE Deze volle maan was iets groter en levendiger dan normaal. Het is ook de laatste supermaan van het jaar, volgens de NASA.

Twintiger probeerde vriendin te wurgen

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Twintiger probeerde vriendin te wurgenTien maanden celstraf met uitstel en een boete van 400 euro: dat is de straf die een 22-jarige Lommelaar kreeg omdat hij zijn 37-jarige vriendin probeerde te wurgen. De feiten gebeurden in mei van dit jaar. Het stel woont sinds kort opnieuw samen. (PG)

Mathieu Vanvelthoven overleden

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Mathieu Vanvelthoven overledenVandaag is Mathieu Vanvelthoven overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Anna Strackx. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heeserbergen, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Er zijn er opvallend véél!

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Er zijn er opvallend véél!Zoom                                                                       (Foto Robert Boons)

Dodentocht ingekort door hitte

Donderdag 11 augustus 2022
Lommel - Dodentocht ingekort door hitteZoomZo ziet Fobie het.

Nieuwe boekentip (14)

Donderdag 11 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentip (14)ZoomOmdat het niet altijd proza moet zijn, stuurde Marja Hegge een bijzondere maar terechte poëzietip door, nl. de poëzie van Pessoa. De Portugees Fernando Pessoa geldt als een van de allergrootste dichters. Bij leven publiceerde deze kantoorklerk uit Lissabon slechts enkele werken. Na zijn dood werd op zijn huurkamer een kist aangetroffen met 27.000 volgekrabbelde velletjes. Uit die chaos kon een kolossaal oeuvre worden samengesteld. Pessoa creëerde diverse ‘heteroniemen’ - (…) Het hele nieuwsbericht

Voka tegen verhoging bedrijfsbelasting

Donderdag 11 augustus 2022
De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. “Verschillende Limburgse gemeenten voerden sinds het begin van de legislatuur al een verhoging van de belastingen door”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van (…) Het hele nieuwsbericht

Code rood in de bossen

Woensdag 10 augustus 2022
Lommel - Code rood in de bossenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hittegolf: code rood

Woensdag 10 augustus 2022
Lommel - Hittegolf: code roodDoor de aanhoudende droogte en hitte geldt vanaf morgen code rood in alle bos- en natuurgebieden. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt afgeraden. Dat geldt op de eerste plaats uiteraard voor de gebieden beheerd door het Agentschap Natuur en Bos maar de maatregelen gelden evenzeer voor bos en natuur in beheer van natuurorganisaties, de gemeente en privé-eigenaars.
Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns en zijn collega van Omgeving Zuhal Demir voorzien samen voldoende middelen voor de bestrijding van de Aziatische hoornaar die een bedreiging vormt voor onze honingbij. Zo zal er dit jaar nog 130.000 euro extra uitgetrokken worden. De betrokken overheidsdiensten - het Departement Landbouw en Visserij en het Agentschap Natuur en Bos - evalueren de situatie in het najaar en werken ook een beheersvisie uit voor de Aziatische hoornaar op middellange en lange termijn. Dat hebben beide ministers deze namiddag bekendgemaakt.
Lommel - Zou men armoe lijden, om een wolfje meer?ZoomHet wolvenkoppel August en Noëlla heeft dit jaar niet 8 maar 9 welpen op de wereld gezet. Dat meldt Welkom Wolf op basis van gegevens van INBO/ANB en waarnemingen. De negen zouden vanmorgen ook gespot zijn door geïnteresseerden die ingegaan waren op een uitnodiging om van op de terril van Zwartberg naar wolven te zoeken. UPDATE Meer bij VRTnieuws

Even uitrusten...

Dinsdag 9 augustus 2022
Vandaag gezien
Lommel - Even uitrusten...ZoomBlijkbaar moet de opkomende maan af en toe ook eens uitrusten... Het is warm voor iedereen! (Foto Hans Put)

Hittegolf met tropische maxima

Dinsdag 9 augustus 2022
Weerbericht
Lommel - Hittegolf met tropische maximaDe hittegolf is nu goed van start gegaan en we kijken aan tegen minstens zes tropische dagen. Door de aanwezigheid van een krachtig hogedrukgebied is het ook kurkdroog en overheerst de zon het weerbeeld. Pas na volgend weekend is er kans op wat neerslag en uiteindelijk geraken we ook verlost van de tropische temperaturen. Tot dan zien we haast iedere dag het kwik wat hoger uitkomen.
Morgen is het stralend zonnig weer. Die enkele hoge sluierwolk aan de blauwe hemel hindert de zon in zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Lasposten gestolen uit garage

Dinsdag 9 augustus 2022
In een garage in het Overmaaipark maakten dieven twee lasposten en een motorfiets buit. 

Frans Scheelen overleden

Dinsdag 9 augustus 2022
Lommel - Frans Scheelen overledenGisteren is Frans Scheelen overleden, de echtgenoot van Christiane Ceyssens. Hij was 84 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: maandag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat. 

Gratis EHBO-opleiding volgen

Dinsdag 9 augustus 2022
Lommel - Gratis EHBO-opleiding volgenNa meer dan twee jaar niets te mogen doen omwille van corona, is het Rode Kruis heel blij eindelijk opnieuw van start te kunnen gaan met een cursus Eerste Hulp in Lommel! De opleiding start op 11 september en vindt plaats op 7 zondagvoormiddagen van 09.00 u t/m 13.00 uur. Heb je interesse, schrijf dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt. Wanneer de lijst vol is leggen ze een reservelijst aan voor de volgende opleiding, die zal plaatsvinden voorjaar 2023. Inschrijven kan via mail aan voorzitter[!]lommel.rodekruis.be. (Foto Rode Kruis)

V. Lommel - Sp. Grote Brogel 3-1

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - V. Lommel - Sp. Grote Brogel 3-1Verbroedering Lommel heeft Sporting Grote Brogel geklopt met 3-1.

Alweer een aantal boekentips (13)

Maandag 8 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Alweer een aantal boekentips (13)ZoomDeze keer komen de tips van een 'specialiste' terzake, nl. Sofie Haesevoets van Standaard Boekhandel. "Natuurlijk heb ik boekentips!
Nu ik mijn laatste maand in ga bij Standaard Boekhandel, wil ik graag mijn favoriete boek aanprijzen: ‘Wat het hart verwoest’ van John Boyne. De auteur weet als geen ander om zware onderwerpen op een manier te brengen dat je er toch mee kan lachen. Soms laat een hoofdstuk in het boek je in stilte achter en geeft je ruimte om na te denken. Soms is een hoofdstuk zo grappig dat je niet snapt dat je met deze ellende zo hard kunt lachen. Een historische roman die zeker gesmaakt zal worden door mensen die ook graag ‘Een klein leven’  van Hanya Yanagihara hebben gelezen."

Kattenbos Sport - SV Breugel 0-0

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - Kattenbos Sport - SV Breugel 0-0Kattenbos Sport en SV Breugel hebben 0-0 gelijkgespeeld.

Mijnramp in Marcinelle herdacht

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - Mijnramp in Marcinelle herdachtZoomIn Marcinelle werd vanmorgen de mijnramp herdacht die daar 66 jaar geleden is gebeurd. Op 8 augustus 1956 kwamen in de mijn Bois du Cazier 262 mijnwerkers van verschillende nationaliteiten om het leven. Vanuit het hele land namen reddingsploegen deel aan de hulpverlening. Ook als jonge ingenieur is Jos Legrand, laatste directeur ondergrond KS West, als hoofd van de reddingsbrigade Helchteren-Zolder meermaals afgedaald tijdens de reddingsoperatie.
Vandaag nam dan ook een grote delegatie Limburgse (…) Het hele nieuwsbericht

Jet Alen overleden

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - Jet Alen overledenGisteren is Jet Alen (80) overleden, de echtgenote van Frans Quanten. Zij woonde in Lommel maar was afkomstig uit Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schanstraat in Lommel.

Leon Vanhoof overleden

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - Leon Vanhoof overleden
Gisteren is Leon Vanhoof (89) overleden, de weduwnaar van de in 2020 gestorven Antoinette Vreys. Hij woonde in Lommel en was afkomstig uit Overpelt. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in iunerarium Witters in Lommel.

OKRA Academie bezoekt Labiomista

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - OKRA Academie bezoekt LabiomistaZoomEind juli trokken 23 enthousiaste fietsers, met belangstelling voor kunst en cultuur, voor de tweede culturele fietstocht van OKRA Academie Lommel naar LABIOMISTA in Genk. Zij maakten kennis met het creatieve brein en kunstzinnige expressies van Koen Van Mechelen; een ware ontdekkingstocht. Volgende culturele fietstochten staan nog op het programma: beeldentuin Hugo Voeten (Geel, augustus) en het Nationaal Museum van de Speelkaart (Turnhout, september). (Bijdrage Stan Bresseleers)

Romain Fonteyn overleden

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - Romain Fonteyn overledenOp 2 augustus is Romain Fonteyn overleden. Hij was 62 jaar en afkomstig uit Lommel. Het afscheid, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Leopoldsburg, vindt plaats in intieme kring.

Hou het koel deze week

Maandag 8 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Hou het koel deze weekZoomSinds zaterdag is de waarschuwingsfase van zowel het federale ozon- en hitteplan als het Vlaamse Warmteactieplan actief. Het KMI voorspelt vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Zeer warme dagen zijn niet zonder risico’s. Neem de nodige voorzorgen. Denk aan kwetsbare personen. En vergeet ook je huisdieren niet. Een overzicht van de mogelijke gezondheidsklachten en wat je hierbij kan doen vind je hier. Op de foto: zo trof Josh Vandijck op straat een merel aan die bijna omkwam van de dorst.

Ze waren aan het spelen, daarboven

Maandag 8 augustus 2022
Lommel - Ze waren aan het spelen, daarbovenZoomNiet te tellen hoeveel foto's van de condenssporen van vliegtuigen we vanmorgen binnenkregen. Deze is van Eric Swinnen. De tijd dat een condensspoor blijft hangen is sterk afhankelijk van zonlicht, temperatuur, windrichting of luchtvochtigheid en de hoogte waarop wordt gevlogen. Gewone condenssporen kunnen op die manier uitgroeien tot cirrusachtige wolken die uren blijven hangen. Vliegtuigen veroorzaken door hun verbruik van kerosine ook een milieuverontreiniging, net als alle verbruikers van fossiele brandstof. Deze vervuiling is echter niet zichtbaar en staat los van deze condenssporen. (Foto onder: Jens Veraa)
Ze waren aan het spelen, daarboven
Zoom
Lommel - Een hittegolf tijdens de schoolvakantieZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)
Wandelingen door Lommel
Lommel - Curiositeiten, volksdevotie en koterijenZoom‘Waar men gaat langs Vlaamse wegen, oude hoeve, huis of tronk, komt men u, Maria, tegen, staat uw beeltenis te pronk.’
Hoe dan ook, voorspraak heeft een mens nodig. De geestelijkheid heeft in vroeger eeuwen vaak geprobeerd mensen een persoonlijke relatie met hun God aan te praten, maar de volksdevotie die veelal groot belang hecht aan helden, martelaren en verschijningen, bleek onuitroeibaar. En dat geldt evenzeer voor kermissen, optochten van reuzen en carnaval. Die feesten zijn ook (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Bromfietser gewond in StevensvennenIn Stevensvennen raakten gisterenavond een bromfietser en een voertuig in een aanrijding betrokken. De bromfietser liep daarbij verwondingen op.

Peer SV klopt Grenstrappers

Zondag 7 augustus 2022
Lommel - Peer SV klopt GrenstrappersPeer SV heeft Grenstrappers Lommel Kolonie verslagen met 3-1.

Lode viert 85ste verjaardag

Zondag 7 augustus 2022
Lommel - Lode viert 85ste verjaardagZoomHet was een groot feest in de Groote Hoef gisterenavond, waar Lode Van den Broek zijn 85ste verjaardag vierde. Lode is 20 jaar stichter en hoofdgids van een vijfkoppig wandelgroepje waar de gemiddelde leeftijd 85 jaar is. Doe zo voort mannen... (Foto Robert Boons)
Lommel - Zoeken naar de Aziatische hoornaarZoomUPDATE Het Vlaams Bijeninstituut, dat instaat voor het opsporen en verdelgen van de Aziatische hoornaar, kan voorlopig geen nesten meer bestrijden: het geld is op en Vlaams minister van landbouw Jo Brouns heeft geen extra budget voorzien. Volgens voorzitter René De Backer is men al drie jaar in gesprek over een beheerregeling en is die er nog altijd niet.
Het gevaar bestaat dat mensen nu zelf nesten zullen proberen te verdelgen, zegt De Backer. “Dat is (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf maandag geldt in de Vlaamse bos- en natuurgebieden ALTIJD een algemeen rook- en vuurverbod. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. In alle provincies heeft het Vlaamse agentschap Natuur en Bos nu al code oranje afgekondigd, wat betekent dat er een hoog risico op natuurbrand is, wegens de ernstige droogte. Er was al een tijdelijk rook- en vuurverbod van kracht, maar vanaf morgen wordt dat uitgebreid tot een decretaal en permanent rook- en vuurverbod in al onze bos-, natuur- en heidegebieden. En dat het hele jaar door.

Grondwater zakt verder

Zondag 7 augustus 2022
Lommel - Grondwater zakt verderZoomDoor de droogte zakte het grondwater in Limburg verder. Dat blijkt uit het toestandsrapport van de Vlaamse Milieumaatschappij. Op 1 augustus vertoonde 79% van de meetplaatsen een lage (44%) tot zeer lage (35%) freatische grondwaterstand (= de bovenste laag grondwater) voor de tijd van het jaar. Ook de debieten van de onbevaarbare waterlopen zijn overal sterk gedaald. Op meer dan de helft van de meetplaatsen (53%) worden momenteel zeer lage en lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten. Op 18% van de meetplaatsen worden zelfs historisch lage 14-daags gemiddelde debieten gemeten.
Juli was in heel Vlaanderen extreem droog. De neerslagtotalen in het VMM pluviometernetwerk variëren tussen 3,8 mm en 37,0 mm. In Ukkel noteerde het KMI slechts 5,2 mm neerslag (de normale waarde voor juli bedraagt 76,9 mm). Het rapport kan je lezen via deze link.

Droogte creëert mogelijkheden

Zaterdag 6 augustus 2022
Lommel - Droogte creëert mogelijkhedenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Inbraak in tuinhuis in Kattenbos

Zaterdag 6 augustus 2022
In Kattenbos is ingebroken in een tuinhuis. Of de dader buit kon maken, is niet geweten. Mogelijk heeft hij er overnacht.

Bosland lanceert BoslandTraildreef

Zaterdag 6 augustus 2022
Met een dikke 4000 deelnemers vindt in het laatste weekend van september weer de BoslandTrail plaats. Om de vijfde editie te vieren ging de organisatie aan de slag met vijf unieke initiatieven. Zo lanceerde men eerder al het initiatief van de gepersonaliseerde startnummers, de BoslandTrail Villages, het BoslandTrailbier én de vijf goede doelen. Als laatste bijzondere initiatief plant de organisatie voor elke jubileumdeelnemer, dat zijn zij die voor de 5e keer deelnemen aan BoslandTrail, een (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Nog steeds veel duiven niet teruggekeerdZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Het zwarte goud

Zaterdag 6 augustus 2022
Chel mag het zeggen
Lommel - Het zwarte goudOver wijlen onze eerste minister Jean-Luc Dehaene wordt verteld dat hij, toen hij in de Verenigde Staten bij Bill Clinton op bezoek was, tijdens een informeel gesprek – de uitspraak van zijn Engels was niet geheel accentvrij – vertelde dat hij erg van paarden hield. “Aai fok, euh, horses”, zou hij onder andere gezegd hebben. Waarop Clinton begrijpelijkerwijze verbaasd reageerde met “Pardon?” (Wablief?) En Jean-Luc weer: “Zjuust! Paarden.”
Twee exemplaren (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe hittegolf in de maak

Vrijdag 5 augustus 2022
Weerbericht
Lommel - Nieuwe hittegolf in de maakNa de doortocht van een buienlijn neemt een hogedrukgebied met kern ten zuidwesten van Ierland positie over de Britse Eilanden en breidt de volgende dagen verder uit richting Denemarken en later de Scandinavische landen. Hierbij staat er gedurende een lange periode zonnig, warm en vooral droog weer op het programma. Sterker nog, na het weekend wordt de kans op een hittegolf erg groot.
Vandaag is de afkoeling na de buien in de ochtend zeker welkom. Er is kort na de middag nog kans op een (…) Het hele nieuwsbericht
Aan een woning in Knapenhoef is een terreinwagen gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Weg met vier banden van auto

Vrijdag 5 augustus 2022
In de Vaartstraat zijn vier banden van een auto gestolen. De diefstal is vandaag gepleegd.

Godelieve Lipkens overleden

Vrijdag 5 augustus 2022
Lommel - Godelieve Lipkens overledenIn WZC Ploegdries is gisteren Godelieve Lipkens overleden, de echtgenote van Leon Jeurissen. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

'Theater op de Markt' in Hasselt

Vrijdag 5 augustus 2022
Volgende week, van 10 tot 14 augustus, neemt Theater op de Markt de Hasseltse binnenstad weer in. Op het programma staan 52 gezelschappen die allemaal verschillende keren spelen. Na de door de pandemie afgelaste editie van 2020 is het vier jaar geleden dat het Limburgse festival voor circus en locatietheater plaatsvond in Hasselt.
Met toegankelijke voorstellingen wil het festival de drempel voor kunstbeleving verlagen en iedereen uitnodigen om te komen genieten van circus- en locatietheater. Aan veel (…) Het hele nieuwsbericht

Extra aanvaller voor Grenstrappers

Vrijdag 5 augustus 2022
Lommel - Extra aanvaller voor GrenstrappersGrenstrappers Lommel Kolonie heeft met Cederic Natalello een extra aanvaller aangetrokken. Hij komt over van Fortuna Smeermaas.

Lena Winters overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Lommel - Lena Winters overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is op 22 juli Maria (Lena) Winters overleden, de weduwe van Jozef Boonen. Ze was geboren in Neerpelt en werd 96 jaar. De afscheidsviering vond in intieme kring plaats en de urn is geplaatst op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Elza Deelkens overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Lommel - Elza Deelkens overledenDinsdag is Elza Deelkens overleden, de echtgenote van Mathieu Monten. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (20.15-20.45 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nachtbussen bij Pukkelpop

Donderdag 4 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
Samen met de provincie Limburg en 37 gemeenten zorgt Pukkelpop na iedere festivaldag voor extra nachtritten. De nachtbussen zijn gratis voor inwoners van de betrokken gemeenten, op vertoon van je PKP22-polsbandje. De nachtbussen rijden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus, met vertrek om 02.30u, en op zondag 21 augustus, met vertrek om 00.30u. Meer info

Fien Devogelaere overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Lommel - Fien Devogelaere overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren Fien Devogelaere overleden, de weduwe van Toob Beijens. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Diel Jansen overleden

Donderdag 4 augustus 2022
Lommel - Diel Jansen overledenDinsdag is Diel Jansen overleden, de echtgenoot van Tris Van Engeland. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

De woestijn rukt op

Donderdag 4 augustus 2022
Lommel - De woestijn rukt opZoomVandaag gezien aan Groot-Gestel in Oudsbergen: kamelen in een weide! (Foto Josh Vandijck)

Uw isolatiegraad staat online

Donderdag 4 augustus 2022
Lommel - Uw isolatiegraad staat onlineZoomHerinnert u zich nog dat er in december 2020 een vliegtuigje heel de provincie overvloog om na te gaan of het dak van de woningen in Limburg wel goed geïsoleerd was? Dat gebeurde, zo vernamen we later, in opdracht van Fluvius. De resultaten van dat onderzoek staan nu online. Via deze link kunt u uw adres ingeven en dan blijkt of je dak goed of slecht geïsoleerd is. Als er rode vlekken te zien zijn, kunt u best ingrijpen, want warmteverlies door slechte isolatie kost 's winters veel geld. Op de website staan ook tips en links die aangeven hoe je dat kan doen.
Lommel - Bijzondere expo in 'Huis over Grenzen'ZoomHet ontmoetingscentrum 'Huis Over Grenzen' in Kattenbos startte met een expo in openlucht, 'Woman[!]War'. De expo is te zien naast de Duitse oorlogsbegraafplaats en ligt langs het fietsroutenetwerk vlakbij fietsen door de bomen. De fototentoonstelling gaat over de rol en acties van vrouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de 64 vrouwen die er begraven liggen, werden 6 biografieën uitgelicht.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Stijgende prijzen nekken bouw

Woensdag 3 augustus 2022
Lommel - Stijgende prijzen nekken bouwZoomEen gebrek aan geschikte arbeidskrachten, ontspoorde loonkosten en torenhoge grondstoffenprijzen zetten een rem op de groei van onze Limburgse bouwbedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse Bouwenquête van Voka en de Confederatie Bouw Limburg. Hoewel 36% van de Limburgse bouwbedrijven een gevuld orderboekje heeft voor meer dan zes maanden blijven onze bouwfirma’s niet ongevoelig voor de wereldwijde prijsstijgingen. 53 procent van de bouwbedrijven heeft zijn investeringsplannen uitgesteld tot na 2023, 44% heeft zelfs geen investeringsplannen meer, zo blijkt uit de enquête.

Flitsresultaten juli

Woensdag 3 augustus 2022
Lommel - Flitsresultaten juliDe lokale politie Lommel maakte vandaag de resultaten bekend van het flitsen in de maand juli. Hieruit blijkt dat er 4.811 voertuigen gecontroleerd werden, waarvan 13.8% een snelfie heeft/gaat ontvangen. Toch redelijk hoog!

Nieuwe boekentips (12)

Woensdag 3 augustus 2022
Zomer Boekentips
Lommel - Nieuwe boekentips (12)ZoomEn we gaan door met onze reeks 'Boekentips voor de zomer'... Vandaag een viertal vanwege schepen Peter Vanderkrieken. "Mijn eerste tip is 'Ode aan de verwondering' van Caroline Pauwels met tekeningen van Gerda Dendooven en passende gedichten van Bart Moeyaert. Een pleidooi om met een kinderlijke blik naar de wereld te kijken; met mooie gedichten van Bart Moeyaert, waar ik grote fan van ben.
Als tweede 'De Tovenaar' door Colm Toibin. Een mooie roman over Thomas Man, schrijver (Dood (…) Het hele nieuwsbericht

De mening van velen...

Woensdag 3 augustus 2022
Lommel - De mening van velen...Zoom                                                                    (Foto Robert Boons)

Tropisch, nadien afkoeling

Woensdag 3 augustus 2022
Weerbericht
Lommel - Tropisch, nadien afkoelingVerbonden aan een depressie nabij Schotland trekt een storing over het zuiden van Engeland. De overhangende hoge bewolking kan tot onze streken reiken, maar de neerslag krijgen we "voorlopig" niet mee. Wel wordt aan de voorzijde van deze storing erg warme lucht naar ons land getransporteerd.
Vandaag wordt het op de meeste plaatsen tropisch warm.
Na een zwoele nacht bij minima rond 17 of 18 graden komen de maxima na de middag uit op gemiddeld 32 graden. Er zijn wat hoge wolken aanwezig, maar (…) Het hele nieuwsbericht

Als arbeidsongeschikt afgeschilderd

Woensdag 3 augustus 2022
Danny doet Danny
Lommel - Als arbeidsongeschikt afgeschilderdHet gebeurde in de tijd dat werklieden plots werklui werden genoemd. Soms denk ik dat ik daar persoonlijk voor gezorgd heb. Op een zomerse maandag begon ik aan mijn allereerste vakantiejob. Ten gevolge van nachtelijke pesterijen door muggen was ik niet helemaal uitgeslapen, maar zoals altijd wel uitgerust met twee linkerhanden en een totaal gebrek aan technisch inzicht. De omstandigheden zaten voor het overige nochtans mee. Mijn oudere broer was mijn enige collega en mijn nonkel de werkgever. In zijn loods stond (…) Het hele nieuwsbericht

Drie dagen jumping bij Tops

Dinsdag 2 augustus 2022
Grensgevallen
Lommel - Drie dagen jumping bij TopsZoomZondag zijn bij Tops in Borkel en Schaft de "Summer Events" geëindigd. Gedurende drie weekends kon het publiek prachtige jumpings met bekende ruiters en paarden meemaken. Rik Vander Sanden was daarbij en maakte voor de lezers van de Internetgazet een selectie uit zijn foto's (een 500-tal) van de drie weekends. Mooi! Meer foto's

Anita Willems overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Lommel - Anita Willems overledenOp 30 juli overleed Anita Willems, de echtgenote van Cesari Ghiorsi. Zij was 62 jaar. Het afscheid vint plaats in intieme kring.

Grote Brogel klopt Lutlommel

Dinsdag 2 augustus 2022
Lommel - Grote Brogel klopt LutlommelSporting Grote Brogel heeft Lutlommel VV verslagen met 6-0.

Exc. Hamont - V. Lommel 3-2

Dinsdag 2 augustus 2022
Lommel - Exc. Hamont - V. Lommel 3-2Exc. Hamont heeft Verbroedering Lommel geklopt met 3-2.
Lommel - Grenstrappers verslaan SK Heusden 06Grenstrappers Lommel Kolonie heeft SK Heusden 06 geklopt met 4-1.

Lea Borgers overleden

Dinsdag 2 augustus 2022
Lommel - Lea Borgers overledenWoensdag is Lea Borgers overleden, de weduwe van Jean Vandervellen, die in 2010 overleed. Ze was 93 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag 12 augustus (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Drinkwater mogelijk 11,86% duurder

Dinsdag 2 augustus 2022
De Watergroep heeft bij de WaterRegulator van de Vlaamse Milieumaatschappij een aanvraag voor een tariefverhoging voor het drinkwater ingediend. Ze voorziet voor de periode 2023-2028 een geleidelijke stijging van 11,86 procent, los van een eventuele indexering. Terwijl de klanten nu 1,97 euro per 1.000 liter betalen, wordt dat in 2028 2,20 euro. De watermaatschappij verantwoordt de prijsstijging door extra investeringen in opslagruimtes en digitalisering en door de klimaatuitdagingen, zoals de droogte. Eind december wordt bekend of de aanvraag is goedgekeurd.

Slechts 89 Limburgse biobedrijven

Maandag 1 augustus 2022
Het is maar dat je 't weet
België telde in 2021 2.590 biologische landbouwbedrijven, een kleine toename in vergelijking met 2020. Limburg telt slechts 89 biologische landbouwbedrijven, het kleinste aantal van alle Belgische provincies. Namen en Luxemburg zijn de provincies met de meeste bio-bedrijven. (bron: Statbel)
Lommel - Zeil van 15 vrachtwagens opengesnedenOnbekenden hebben bij Vario Food Group aan de Ondernemersstraat het zeil van vijftien vrachtwagens opengesneden. Er zou geen buit zijn. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Willy Cox overleden

Maandag 1 augustus 2022
Lommel - Willy Cox overledenIn Genk is vandaag Willy Cox overleden, de echtgenoot van Irène Konings. Hij was afkomstig van Lommel en werd 71 jaar. De afscheidsviering vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (17.30-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel.

Frans Verbeeck overleden

Maandag 1 augustus 2022
Lommel - Frans Verbeeck overledenGisteren is Frans Verbeeck overleden, de echtgenoot van Monique Vrancken. Hij was 70 jaar. De utvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Lommel-Centrum. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Engelse voetbalsters Europees kampioenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Samana Werkplaatsen huldigt Julia

Maandag 1 augustus 2022
Lommel - Samana Werkplaatsen huldigt JuliaZoomSinds 1978 is Julia Geboers actief bij de Ziekenzorg/Samana kern van Lommel Werkplaatsen. Na 44 jaar heeft ze aangegeven dat ze haar taak als kernlid wil overlaten aan de jongere generatie. Tijdens de jaarlijkse barbecue voor de vrijwilligers werd ze dan ook op gepaste wijze in de bloemetjes gezet en is ze nu uitgeroepen tot erelid van de vereniging. Langs deze weg wilt het bestuur haar nog eens bedanken voor haar inzet in de voorbije jaren en hopen ze haar nog lang te mogen verwelkomen op hun ontmoetingsdagen.

Tom Geens overleden

Maandag 1 augustus 2022
Lommel - Tom Geens overledenOp 26 juli is Tom Geens overleden. Hij was 47 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van crematorium Stuifduin. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters.
Lommel - Herfst in volle zomer: droogtestressZoomWie de laatste dagen een fiets- of wandeltocht heeft gedaan, zal ongetwijfeld al gemerkt hebben dat het op bepaalde plaatsen wel herfst lijkt. Bomen verliezen hun bladeren door droogtestress.
"In de zomer kan de bodem zo ver uitdrogen, dat planten niet meer optimaal kunnen verdampen. Ze ondervinden dan droogtestress. Eerst sluit een plant zijn huidmondjes om waterverlies via verdamping te voorkomen, maar uiteindelijk kan hij geheel of gedeeltelijk afsterven. Droogtestress komt (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel